حمایت مالی و حقوقی دستگاههای دولتی از دانشبنیانها ضروری است
تکریم کارکنان و مراجعان در بخش بهداشت و درمان از اولویتهای نفت است
همگرایی در توسعه صنعت سوخت پاک
قابلیت تولید 250 هزار بشکه نفت
ارتقای بهرهوری با بازرسی تجهیزات
استقرار 2 جایگاه سیار سوخت در مرز باشماق
درخشش استعدادها با برگزاری اردوهای ورزشی
می خواهم مثل کیانوش رستمی باشم
رئیس جمهوری:
رئیس جمهوری گفت: همه دستگاه های دولتی موظفند همسو با اجرای مصوبه ایجاد خط ارتباط کاری با شرکت های دانش بنیان، در ابعاد مالی و حقوقی از این شرکت ها حمایت کنند.
سیدابراهیم رئیسی در نشست هیئت دولت، از همه نهادها، سازمان ها و افرادی که در مدت برگزاری راهپیمایی عظیم اربعین حسینی، در عراق و ایران، به زائران سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) خدمت کردند و در تبدیل این آیین مذهبی به حماسه ای بزرگ و تمدن ساز نقش داشتند، قدردانی و تمجید کرد.
وی در بخش دیگری از سخنانش به گزارش معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهوری درباره افزایش تعداد شرکت های دانش بنیان همکار با وزارت نیرو به ۹۰۰ و شرکت های همکار با وزارت نفت به ۵۰۰ شرکت و ۶ برابر شدن حجم قراردادهای منعقدشده از سوی دستگاه های اجرایی با شرکت های دانش بنیان اشاره کرد و گفت: همه دستگاه های دولتی موظفند همسو با اجرای مصوبه ایجاد خط ارتباط کاری با شرکت های دانش بنیان، در ابعاد مالی و حقوقی از این شرکت ها حمایت کنند.
سخنگوی وزارت امور خارجه:
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: در رابطه با میدان گازی آرش اعلام کردیم که موضوع فنی است و در چارچوب گفت وگوهای کارشناسان دنبال خواهد شد.
ناصر کنعانی در نشست خبری درباره همکاری های ایران و روسیه اظهار کرد: موضوعات عدیده ای از جمله همکاری های اقتصادی، تجاری، فرهنگی، هنری، ورزشی و گردشگری میان دو کشور وجود دارد. برای اینکه روند همکاری بتواند نقشه جامع و کاملی داشته باشد و دستگاه ها بتوانند بر مبنای هدف گذاری شده به وظایف خود بپردازند، گفت وگوهای دو کشور برای تنظیم یک سند جامع در حال انجام است. وی در خصوص کریدور هند به اروپا نیز گفت: خیلی به گمانه زنی های رسانه ای نباید اعتنا کرد، در خصوص کریدور شمال به جنوب، کشورهای مختلفی در مبدا و مقصد علاقه مند هستند برای افزایش ظرفیت های این کریدور مهم سرمایه گذاری کنند و منافع خودشان را در این ارتباط می بینند. سخنگوی وزارت امور خارجه درباره میدان گازی آرش تصریح کرد: در این باره اعلام کردیم که موضوع فنی است و در چارچوب گفت وگوهای کارشناسان این موضوع دنبال خواهد شد. مسائل فنی ماهیت خاص خودشان را دارند.
در نشست کمیسیون انرژی مجلس بررسی شد
اقدام های شرکت ملی نفت ایران در حوزه افزایش تولید نفت و گاز در نشست کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی بررسی شد. عبدالعلی رحیمی مظفری در تشریح نشست کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی که با حضور محسن خجسته مهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران برگزار شد، گفت: در این نشست مباحثی همچون توسعه و فشارافزایی پارس جنوبی، بهینه سازی، مهار گازهای همراه نفت، میزان تولید، صادرات، ذخایر نفت، همچنین سوخت تحویلی به پالایشگاه ها بررسی شد. همچنین در این نشست گزارشی از اقدام های انجام شده پیرامون افزایش تولید نفت و گاز در سال ۱۴۰۱ و انجام تکالیف وزارت نفت در این حوزه ارائه شد. وی افزود: در ادامه این نشست گزارشی از اقدام های انجام شده همسو با مسئولیت اجتماعی شرکت ملی نفت ایران و ظرفیت های ایجادشده در هر میدان و اقدام های انجام شده در حوزه مهار گازهای همراه نفت ارائه شد.
عضو هیئت رئیسه کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در این نشست گزارشی از توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی و اقدام های انجام شده در میدان های مشترک گازی ارائه کرد و سپس نمایندگان نیز هرکدام نظرات خود را درباره گزارش ارائه شده مطرح کردند.
معاون پارلمانی رئیس جمهوری اظهار کرد:
معاون پارلمانی رئیس جمهوری گفت: امروز درآمدهای دولت با فروش نفت، رشد صادرات، دریافت مالیات و مولدسازی افزایش یافته است.
سیدمحمد حسینی در ششمین دوره معرفت افزایی و توانمندسازی اعضای هیئت علمی و استادان دانشگاه فرهنگیان سراسر کشور اظهار کرد: وقتی دولت سیزدهم در شهریور ۱۴۰۰ کار خود را آغاز کرد، کشور با مشکلات اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و دیپلماسی متعددی مواجه بود.وی افزود: امروز درآمدهای دولت با فروش نفت، افزایش صادرات، اخذ مالیات و مولدسازی افزایشی شده است و این درآمدها به منظور افزایش بهره وری در مسیر تکمیل پروژه های نیمه تمام و سرمایه گذاری در پروژه های پیشران اقتصادی هزینه می شود.
معاون پارلمانی رئیس جمهوری تصریح کرد: در دوره قبل چاپ پول بدون پشتوانه باعث رشد نقدینگی و تورم شده بود که این موضوع در دوره کنونی به شدت تحت کنترل قرار گرفته و با برنامه ریزی های انجام شده رشد اقتصادی در سال ۱۴۰۱ با احتساب فروش نفت به ۴.۸ و بدون نفت به ۴.۵ رسیده است.
حسینی گفت: امروز سفارتخانه ها معرفی ظرفیت های اقتصادی کشور و جذب سرمایه خارجی را با جدیت پیگیری می کنند و با معرفی ظرفیت های صادرات خدمات فنی و مهندسی در حوزه نفت، پالایشگاه، بندر و صنعت میلیون ها دلار درآمد برای کشور زمینه سازی شده است.
وی با اشاره به رویکرد آینده نگرانه دولت مردمی نسبت به اداره کشور اظهار کرد: دولت سرمایه گذاری در طرح های پیشران و بزرگ اقتصادی از جمله فاز ۱۱ پارس جنوبی را انجام داد تا درآمد پایداری برای کشور ایجاد کند، از این رو مقام معظم رهبری در بیانات اخیرشان به این نکته مهم اشاره داشتند که این دولت آینده را قربانی نکرد.
روسیه نخستین محموله نفتی خود را به برزیل می فرستد، زیرا به دنبال تنوع بخشیدن به خریداران است. بر اساس داده های گروه بورس اوراق بهادار لندن (LSEG) و اعلام تاجران بازارهای نفت، با توجه به تلاش مسکو برای تنوع بخشی به خریدارانش، روسیه نخستین محموله نفت خام خود را راهی برزیل می کند. روسیه به شدت به هند و چین به عنوان خریداران اصلی نفت خام خود پس از تحریم اروپا و سیاست های سقف قیمتی که در دسامبر سال گذشته میلادی و پس از آغاز تنش های مسکو و کی یف اعمال شد، متکی بوده است. برزیل به همراه هند و چین که فعال ترین خریداران نفت روسیه بوده اند، بخشی از ائتلاف بریکس است. برخلاف هند و چین، برزیل تولیدکننده و صادرکننده عمده نفت است، اما گاه نفت خام را برای نیازهای پالایشی داخلی وارد می کند. بر اساس منابع و داده های کشتیرانی، شرکت لوک اویل روسیه ۸۰ هزار تن نفت خام نوع «واراندی» را با نفتکش استراتوس آئورا (Stratos Aurora) از بندر مورمانسک به پایانه نفتی بندر «مادر دئوس» در برزیل که از سوی شرکت «ترنس پترو» (Transpetro)، یکی از شرکت های تابع پتروبراس، اداره می شود، ارسال می کند. «واراندی بلند» یک نوع نفت خام سبک شیرین است، زیرا دیگر انواع نفت روسیه بیشتر در ماه های اخیر به هند و چین ارسال شده اند.
شرکت دولتی نفت سعودی آرامکو عربستان در بیانیه ای از افزایش قیمت رسمی فروش نفت به مشتریان آسیایی برای ماه اکتبر خبر داد. شرکت سعودی آرامکو با انتشار بیانیه ای قیمت رسمی فروش نفت خام «سبک عربی» را برای عرضه به مشتریان آسیایی در ماه اکتبر با ۱۰ سنت افزایش به مبلغ ۳ دلار و ۶۰ سنت برای هر بشکه بیشتر از میانگین قیمت نفت خام شاخص های عمان/ دوبی تعیین کرد. پنج منبع پالایشی که توسط رویترز مورد بررسی قرار گرفته اند، اعلام کردند قیمت رسمی فروش هر بشکه نفت خام سبک عرب ممکن است حدود ۴۵ سنت نسبت به ماه قبل افزایش یابد که بالاترین قیمت برای این نوع نفت خام از ابتدای سال جاری تاکنون بوده است. قیمت های رسمی فروش شرکت سعودی آرامکو به طور معمول روند قیمتی نفت خام ایران، کویت و عراق را نیز تعیین می کند و بر صادرات حدود ۹ میلیون بشکه نفت خام در روز به مقصد آسیا تأثیر می گذارد. عربستان سعودی و روسیه روز سه شنبه (۱۴ شهریورماه) کاهش داوطلبانه تولید نفت خود را تا پایان سال تمدید کردند. افزون بر توافق ائتلاف تولیدکنندگان عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و غیرعضو (اوپک پلاس) در ماه آوریل مبنی بر کاهش تولید نفت خام تا پایان سال ۲۰۲۴، عربستان یک میلیون بشکه در روز و روسیه ۳۰۰ هزار بشکه در روز تولید خود را کاهش خواهند داد. کاهش تازه در تولید نفت خام سبب افزایش قیمت نفت به بالای ۹۰ دلارهر بشکه شده بود، اما از آن زمان تاکنون قیمت ها روند کاهشی یافته اند.
وزیر نفت خبر داد:
وزیر نفت از جمع آوری گازهای همراه ۲۱ مشعل مربوط به میدان های شرق کارون برای ارسال به پالایشگاه گاز بیدبلند خلیج فارس تا پایان سال ۱۴۰۲ خبر داد.
جواد اوجی در حاشیه نشست هیأت دولت در جمع خبرنگاران تازه ترین اقدام های دولت در حوزه نفت و گاز را تشریح و درباره جمع آوری گازهای همراه نفت میدان های غرب و شرق کارون اظهار کرد: با حضور رئیس جمهوری و بهره برداری رسمی از طرح پالایش گاز هویزه خلیج فارس، گازهای مشعل میدان های نفتی غرب کارون جمع می شوند.وی افزود: جمع آوری گازهای همراه میدان های شرق کارون، یعنی میدان های مارون، گچساران، آقاجاری و رگ سفید با جدیت در حال پیگیری است و از ۵۲ مشعل موجود در این منطقه تا پایان امسال ۲۱ مشعل جمع آوری می شوند و برای فراوری به پالایشگاه گاز بیدبلند خلیج فارس خواهند آمد. وزیر نفت تصریح کرد: به جرأت می توان گفت با جمع آوری این مقدار گازهای همراه، معادل نزدیک به تولید گاز یک فاز پارس جنوبی به مقدار روزانه ۲۰ میلیون مترمکعب به حجم گاز کشور اضافه می شود که هم به شبکه سراسری گاز کشور و هم تأمین خوراک پتروشیمی ها کمک می کند. اوجی گفت: گازهای جمع آوری شده از مشعل ها در پالایشگاه گاز بیدبلند خلیج فارس فراوری و برای ارسال به عنوان خوراک به پتروشیمی ها به اتان (سیتوپلاس) تبدیل می شوند و در مسیر تکمیل زنجیره ارزش قرار می گیرند. وی با اشاره به اینکه تذکر رهبر معظم انقلاب و تأکید رئیس جمهوری جمع آوری گازهای همراه و مشعل بوده است، افزود: در دولت گذشته در این زمینه اقدام اساسی نشد؛ اما دولت سیزدهم مصمم است تا پایان مسؤولیتش همه گازهای همراه مربوط به شرق کارون را جمع آوری کند. وزیر نفت اظهار کرد: پالایشگاه گاز بیدبلند خلیج فارس با ظرفیت پالایش روزانه ۲ میلیارد فوت مکعب، نزدیک به ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلیون فوت مکعب ظرفیت خالی دارد که برای ارسال گازهای جمع آوری شده به این پالایشگاه قراردادهایی امضا شده که اجرای این پروژه ها ۵۳ درصد نیز پیشرفت داشته و کار به طور جدی پیش می رود.
وی با بیان اینکه جمع آوری گازهای همراه و مشعل کار بزرگ دولت است، گفت: این گازها، سرمایه ملی است که به ارزش افزوده تبدیل و از آلایندگی محیط زیست هم جلوگیری می شود.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران:
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با تأکید بر اهمیت ارتقای جایگاه سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت و بهبود خدمت رسانی گفت: تکریم کارکنان و مراجعان در بخش سلامت یک اولویت مهم و اساسی است.
محسن خجسته مهر در آیین تودیع و معارفه مدیرعامل سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت اظهار کرد: عمیق ترین نیاز بیماران نیاز به پزشک خوب و خدمات درمانی مناسب است، از این رو خدمت رسانی در حوزه بهداشت و درمان یکی از مهم ترین خدمت هاست و در این زمینه باید قدردان تلاش همکاران در سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت باشیم. وی با تأکید بر ضرورت ترویج اخلاق مداری و حرفه ای گری و ایجاد جذابیت های شغلی و انگیزه برای کارکنان و نیروهای بخش بهداشت و درمان افزود: در این زمینه تدابیری اندیشیده شده تا بهبود جایگاه شغلی و سازمانی داشته باشیم. مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران بر لزوم توسعه خدمات بیمارستانی و کلینیکی در صنعت نفت تأکید کرد و گفت: ساخت بیمارستان جدید و توسعه خدمات در کلینیک ها از برنامه های مهم صنعت نفت در آینده است.
خجسته مهر با ابلاغ قدردانی وزیر نفت از خدمات سیدمهدی هاشمی در دوران تصدی سمت مدیرعاملی سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت تصریح کرد: ضرورت دارد از تلاش های همکاران در سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت، بویژه در دوران کرونا قدردانی ویژه داشته باشیم.
وی ضمن آرزوی موفقیت برای سیدعلی جزایری در دوران مدیرعاملی سازمان بهداشت و درمان نفت تأکید کرد: با هم افزایی و همکاری در بخش های مختلف صنعت نفت باید به این سازمان در بهبود خدمت رسانی به کارکنان و مراجعان کمک کنیم.
مجید چگنی، مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران نیز به نمایندگی از کارکنان این شرکت از حوزه بهداشت و درمان قدردانی کرد و گفت: آرزوی سلامت و موفقیت برای دکتر هاشمی و توفیق روزافزون برای دکتر جزایری در مسؤولیت جدید دارم.
علیرضا ضیغمی، مشاور وزیر نفت نیز با اشاره به اهمیت نقش بهداشت و درمان به عنوان پشتیبان صنعت نفت گفت: شرایط کار در صنعت نفت ایجاب می کند که خدمات بهداشتی و درمانی مختص به خود را داشته باشد، بنابراین هر چقدر در این حوزه سرمایه گذاری شود، در واقع به سلامت کارکنان و خانواده های آنها بها داده شده است.
وی افزود: خوشبختانه در دولت سیزدهم شاهد نگرش مثبت به حوزه بهداشت و درمان بودیم و اقدام های خوب مدیریتی، بویژه در مناطق جنوبی نشأت گرفته از همین نگرش و دیدگاه مثبت به حوزه درمان است.
مهدی علی مددی، معاون وزیر نفت در امور توسعه مدیریت و سرمایه انسانی نیز با اشاره به نگاه ویژه وزیر نفت به گروه درمان و پزشکان سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت گفت: پزشکان شاغل در این سازمان با دیگر پزشکان تفاوت دارند، زیرا اهمیت و جنس کار در صنعت نفت را می شناسند و با تعصب و علاقه خود در ارائه خدمات باکیفیت تلاش می کنند. حوزه بهداشت و درمان بسیار با اهمیت است و باید اقدام هایی مؤثر انجام شود تا شاهد افزایش رضایت مندی باشیم.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی تأکید کرد:
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به اینکه رونق تولید و افزایش اشتغالزایی از مهم ترین دستاوردهای راهبردی تکمیل زنجیره ارزش محصولات پتروشیمی است، تأکید کرد: دولت نگاه ویژه ای به تقویت، رفع موانع و مقررات زدایی این بخش از صنعت پتروشیمی در کشور دارد.
مرتضی شاهمیرزایی در آستانه برگزاری هفدهمین نمایشگاه بین المللی ایران پلاست، ضمن تأکید بر ایجاد ارزش افزوده و رونق کسب وکار از طریق توسعه صنایع تکمیلی یادآور شد: رونق تولید و افزایش اشتغالزایی از مهم ترین دستاوردهای راهبردی تکمیل زنجیره ارزش محصولات پتروشیمی است که به منظور تحقق آن، دولت نگاه ویژه ای به تقویت، رفع موانع و مقررات زدایی این بخش از صنعت پتروشیمی در کشور دارد.
وی ادامه داد: تکمیل زنجیره ارزش با جلوگیری از خام فروشی محصولات پتروشیمی از طریق توسعه صنعت پایین دستی، از اهم برنامه های دولت مردمی سیزدهم است.
معاون وزیر نفت، مهم ترین بخش از راهبردهای دولت در صنعت پتروشیمی را تکمیل و توسعه زنجیره ارزش و حمایت از شرکت های دانش بنیان، ساخت داخل و بومی سازی کاتالیست ها عنوان کرد و افزود: سیاست اجرایی شرکت ملی صنایع پتروشیمی در حوزه تولید، حداکثر استفاده از ظرفیت نصب شده با بهره گیری از دانش و ساخت داخل است.
شاهمیرزایی، یکی از خاستگاه های توسعه زنجیره ارزش در حوزه صنایع پایین دستی را نمایشگاه ایران پلاست خواند و اظهار کرد: نمایشگاه بین المللی ایران پلاست در طول ۱۶ دوره قبل، بستر توسعه صنعت پایین دست پتروشیمی بوده است؛ رویدادی که بدون تردید جایگاه ممتازی در صنعت پتروشیمی منطقه داشته و نگاه بازار منطقه و جهان به صنعت پتروشیمی ایران را متحول کرده است.
هفدهمین نمایشگاه بین المللی ایران پلاست با رویکرد توسعه تکمیل زنجیره ارزش، حمایت از تولید ملی و رونق ساخت داخل از ۲۶ تا ۲۹ شهریورماه در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران برگزار می شود.
جمعی از دانشجویان نخبه زیرپوشش بنیاد ملی نخبگان با هدف آشنایی با فعالیت های پژوهشگاه صنعت نفت از بخش های مختلف این مرکـز
علمی- پژوهشی دیدن کردند. در این برنامه 6 ساعته که 20 شهریور امسال به همت اداره کل روابط عمومی وزارت نفت و همکاری معاونت مهندسی، پژوهشی و فناوری این وزارتخانه انجام شد، 35 نفر از مستعدان و برگزیدگان علمی زیرپوشش بنیاد ملی نخبگان در مقاطع مختلف کارشناسی ارشد و دکترای رشته های فنی مرتبط با صنعت نفت (از دانشگاه های صنعتی شریف، امیرکبیر، علم و صنعت، تهران و...) به همراه شماری از مدیران این بنیاد با حضور در پردیس های بالادستی و پایین دستی، مرکز نوآوری و آزمایشگاه های پژوهشگاه صنعت نفت از نزدیک با فعالیت های این مرکز پژوهشی آشنا شدند. نشست هم اندیشی با حضور برخی مدیران و کارشناسان پژوهشگاه صنعت نفت و تبادل نظر با نخبگان حاضر در جلسه، بخش دیگری از این برنامه بود.
حمایت از ایده های مرتبط با صنعت نفت
در این نشست منصور بزمی، معاون فناوری و روابط بین الملل پژوهشگاه صنعت نفت با بیان اینکه حضور دانشجویان و نخبگان در محیط پژوهشگاه روح تازه ای به فضای این مرکز می دمد، گفت: پژوهشگاه چرخه ای از همه بخش های صنعت نفت را که شامل بالادستی (اکتشاف، حفاری، مطالعات میدان و ازدیاد برداشت) و پایین دستی (حوزه های مختلف پالایشی، پتروشیمی، ساخت کاتالیست و...) می شود، در دل خود جای داده است.
وی با اشاره به استقرار و تعامل نزدیک پردیس های بالادستی و پایین دستی پژوهشگاه صنعت نفت با بخش های مختلف این صنعت، گفت: پردیس انرژی و محیط زیست پژوهشگاه صنعت نفت هرگونه فعالیت های صنعتی و آلایندگی های محیطی را کنترل می کند و پروژه های مختلفی را در حوزه پاکسازی مناطق عملیاتی اجرایی کرده است. معاون فناوری و روابط بین الملل پژوهشگاه صنعت نفت با اشاره به یکی از طرح های موفق در ارتباط با دانشگاه های کشور و جامعه نخبگان گفت: در سال 1401 طرح میزبانی از دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترا اجرا شد و در قالب آن نزدیک به 90 نفر از دانشجویان مقاطع ارشد و دکترا، رساله خود را که مرتبط با صنعت نفت بود، در پژوهشگاه گذراندند. وی با تاکید بر اینکه موضوعات پژوهش های این دانشجویان همسو با نیازهای صنعت نفت بوده است، گفت: پژوهشگاه از همه ایده های مرتبط با صنعت نفت حمایت می کند و آمادگی دارد ایده های مختلف را بررسی و در مسیر اجرایی و تجاری شدن حمایت کند. بزمی به همکاری پژوهشگاه صنعت نفت با پارک فناوری صنعت نفت و صندوق نوآوری و شکوفایی صنعت نفت اشاره و تصریح کرد: تامین فاینانس پروژه های نوآور، یکی از اهداف صنعت نفت است و پژوهشگاه آمادگی حمایت از طرح ها و پروژه های نخبگان و دانشجویان را دارد.
با هماهنگی اداره کل روابط عمومی وزارت نفت و همکاری بنیاد ملی نخبگان، برنامه های مختلفی برای آشنایی نخبگان با صنعت نفت کشور و بهره گیری از ظرفیت نخبگان برنامه ریزی شده که بازدید از مناطق عملیاتی صنعت نفت و مراکز علمی و پژوهشی در زمره آنها قرار دارد.
اسفند سال گذشته نیز جمعی از نخبگان تحت پوشش بنیاد ملی نخبگان در سفر سه روزه به عسلویه از مجموعه های پالایشی و پتروشیمیایی بازدید کردند.
سخنگوی دولت با انتشار مطلبی در توئیتر اعلام کرد:
سخنگوی دولت با انتشار مطلبی در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: در گزارش جدید اوپک، ایران باوجود باقی ماندن تحریم ها، در مرداد به جایگاه سوم تولید نفت بازگشت. علی بهادری جهرمی در حساب کاربری خود در توئیتر با انتشار مطلبی با عنوان سه خبر خوب نوشت:
«در گزارش جدید اوپک، ایران باوجود باقی ماندن تحریم ها در مردادماه به جایگاه سوم تولید نفت بازگشت.
گزارش مرکز آمار نشان می دهد فاصله طبقاتی کاهشی شد.
طبق آمار بانک مرکزی تسهیلات اعطایی به دانش بنیان ها در پنج ماه ۱۴۰۲ نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۶۱ درصد افزایش یافت.»
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی تاکید کرد:
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی گفت: با توجه به اینکه نفت خام کشور بتدریج در حال سنگین شدن است، لازم است طرح های کیفی سازی نفت کوره در اولویت اجرای طرح های توسعه ای پالایشگاه های کشور قرار گیرد.
جلیل سالاری در حاشیه امضای تفاهمنامه تجهیز 400 جایگاه سی ان جی اظهار کرد: با توجه به اینکه کیفیت نفت خام کشور و درصد استحصال آن در حال تغییر است، لازم است اجرای طرح های کیفی سازی نفت کوره در پالایشگاه های کشور در اولویت اجرا قرار بگیرد.
وی با تأکید بر اینکه کیفی سازی و کمی سازی فراورده هر دو مهم است، بیان کرد: با توجه به چالش هایی که در زمینه تولید نفت کوره وجود دارد، همچنین ملزم کردن قانون بودجه به اختصاص ۴۰ درصد از سود سهام شرکت های پالایشی به اجرای طرح های توسعه ای، امیدواریم به اجرای این طرح ها سرعت بخشیده شود.
معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش فراورده های نفتی همچنین با تقدیر از اقدام های مثبت انجام شده در پالایشگاه نفت اصفهان در حوزه بهینه سازی مصرف انرژی و رفع چالش های این پالایشگاه در حوزه آب و دیگر طرح های توسعه ای گفت: لازم است اجرای طرح RHU طرح(بهبود فرایند و بهینه سازی پالایشگاه اصفهان) با استفاده از سود پالایشگاه به عنوان منبعی برای نقدینگی پروژه در اولویت اجرای طرح های توسعه ای قرار بگیرد و این پروژه در زمان بندی مناسب اجرایی شود.
سالاری اجرای طرح های توسعه ای در همه زمینه ها را تأمین کننده امنیت تولید در مجموعه های تولیدی دانست و افزود: پالایشگاه نفت اصفهان در گذشته نفت کوره نیروگاه شهید منتظری و اسلام آباد را تأمین می کرد؛ اما امروز در بحث استفاده از نفت کوره محدودیت داریم و تنها در شرایط ناترازی گاز در فصل زمستان نفت کوره به مصرف می رسد.
وی با اشاره به هزینه های تحمیلی ناشی از حمل وانتقال نفت کوره و نگهداری آن در کشتی بیان کرد: ما برای ارائه نفت کوره در بازارهای صادراتی نیز دچار مشکل هستیم و استانداردهای محیط زیستی استفاده از آن را محدود کرده است و نگهداری آن نیز هزینه های هنگفتی را به دولت و سهامداران شرکت ها تحمیل می کند. معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش فراورده های نفتی، ضمن قدردانی از اقدام های قابل تحسین انجام شده در بخش های حمل ونقل، خطوط لوله و آب در پالایشگاه نفت اصفهان گفت: آب پالایشگاه اصفهان از مشکلات اساسی این پالایشگاه بود که خوشبختانه در حال حل شدن است.
سالاری تأکید کرد: امیدوارم از الگوهایی نو که با استفاده از ظرفیت شرکت های دانش بنیان در پالایشگاه نفت اصفهان در حال شکل گیری است، در دیگر مجموعه های پالایشی نیز استفاده شود.
همکاری سه جانبه وزارت نفت ، وزارت دفاع و سازمان صنایع هواپیماسازی در تجهیز 400 جایگاه سی ان جی
مشعل گاز طبیعی فشرده (سی ان جی) از سال 1380 وارد سبد سوخت حمل و نقل کشور شد و صنعت آن طی دهه های 1380 تا 1390 به بلوغ رسید. پایین بودن قیمت سی ان جی در مقایسه با بنزین، اشتغال زایی، همچنین کاهش هزینه های یارانه انرژی و برداشته شدن بار مالی از دوش دولت، تنوع بخشی به سبد تک سوختی خودروهای سبک کشور و آلایندگی کمتر نسبت به بنزین و گازوییل را می توان از مزایای استفاده از سی ان جی برشمرد. به جهت تسریع در این امور 20 شهریورماه 1402 تفاهم نامه همکاری سه جانبه ای برای تجهیز 400 جایگاه سوخت گیری سی ان جی در نقاط مختلف کشور میان وزارت نفت، وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و شرکت صنایع هواپیما سازی ایران (هسا) امضا شد. هدف از این تفاهم نامه، توسعه زیرساخت های صنعت سی ان جی، افزایش سهم سوخت پاک در سبد سوخت خودروها با تأکید بر استفاده حداکثری از زیرساخت های داخلی و توان صنعتی کشور به منظور ارائه خدمات و تأمین تجهیزات مورد نیاز ۴۰۰ جایگاه سوخت سی ان جی در کشور است. جلیل سالاری، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی، نصرالله ناظریان، رئیس قرارگاه سازندگی خاتم الاوصیا و افشین خواجه فرد، رئیس هیئت مدیره شرکت صنایع هواپیماسازی ایران (هسا) امضاکنندگان این تفاهم نامه سه جانبه در کارخانه هسای شهر اصفهان بودند. مشروح این گزارش را در ادامه می خوانید:
کمپرسور گاز طبیعی که به دست مهندسان داخلی در شرکت هواپیماسازی ایران ساخته شده است می تواند فشار 15 بار در سه مرحله را به 250 بار تبدیل کند. به این صورت که سیلندر یک تا ۶۰ بار، سیلندر دو تا 120بار و سیلندر سه نیز تا۲۵۰ بار قابلیت فشرده سازی دارد. این کمپرسور که انرژی خود را از الکتروموتور می گیرد ، با نصب در برخی جایگاه های سوخت سی ان جی طی 10 گذشته، از مرحله سال آزمون و خطا عبور کرده و وارد مرحله انبوه سازی شده است.
جلیل سالاری، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران در آیین تفاهم نامه «تجهیز 400 جایگاه سوخت گیری گاز طبیعی سی ان جی در نقاط مختلف کشور» بر ضرورت تراز انرژی در کشور تاکید و تصریح کرد: در مناطقی مانند شرق کشور ظرفیت دسترسی به سی ان جی را ایجاد و بر اساس تعهداتی که داریم از ظرفیت های آن استفاده می کنیم.
او با بیان اینکه اکنون برخی نقاط جایگاه های سوخت مکان یابی شده است، افزود: شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران با هسا و قرارگاه خاتم الاوصیا از گذشته های دور با هم همکاری داشته اند و این دو توانسته اند بومی سازی در کشور را با تکیه بر توان شرکت های دانش بنیان عملیاتی سازند و امروز نیز این مجموعه ها با کمک و همراهی دانش بنیان ها در حوزه سی ان جی وارد شده اند و با ارتقای تجهیزات کیفی تولید خود استانداردهای وزارت نفت را پوشش داده اند. سالاری با اشاره به ظرفیت سی ان جی در کشور گفت: شرایطی فراهم کرده ایم تا جایگزینی ظرفیت ۵تا ۶ میلیون مترمکعب سی ان جی اتفاق بیفتد و تعداد جایگاه سی ان جی در کشور از 2 هزار و 515 جایگاه به سه هزار جایگاه افزایش یابد. به گفته مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران، سال ۸۳ تنها ۷۰ جایگاه عرضه سی ان جی در کشور فعال بود و اکنون 2 هزار و 515 جایگاه عرضه سی ان جی در کشور فعالیت می کنند. وی با بیان به اینکه هم اکنون از 60 درصد ظرفیت جایگاه عرض سی ان جی (معادل روزانه 23میلیون لیتر بنزین) استفاده می شود، اظهار کرد: با افزایش این جایگاه ها به 3 هزار باب، این عدد به معادل 34 میلیون لیتر قابل افزایش خواهد بود. سالاری با اشاره به همکاری وزارتخانه های نفت و دفاع تصریح کرد: براساس این تفاهم نامه می توانیم از ظرفیت های وزارت دفاع در حوزه صنعت نفت به لحاظ هدف گذاری برای تامین انرژی کشور و امنیت آن استفاده کنیم، ضمن آنکه با بومی سازی تجهیزات صنعت سی ان جی در کشور نیز می توانیم شاهد توسعه، نوسازی و پشتیبانی در این بخش باشیم.
سالاری با تاکید بر مشارکت شرکت های دانش بنیان و مراکز علمی در حوزه های مختلف از جمله سی ان جی افزود: از شرکت های دانش بنیان مجموعه دانشگاهی و تولیدی در کشور می خواهم که زیر یک چتر قرار گیرند تا با یک محوریت و تشکل بتوان زنجیره تولید سی ان جی در کشور را بومی سازی کرد. او تاکید کرد: سال ۱۳۸۸ نزدیک به ۴۵۰ جایگاه توسط شرکت هسا در داخل کشور تجهیز شد و امیدواریم در بازه زمانی کوتاهی با مکان یابی که شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی کشور پیش بینی کرده است، بتوانند 400 جایگاه مورد تفاهم را آماده و تجهیز کنند.
نصرالله ناظریان ، رئیس قرارگاه خاتم الاوصیا نیز در آیین امضای تفاهم نامه تجهیز 400 جایگاه عرضه سی ان جی و ارائه خدمات پشتیبانی به آنها گفت: امروز نیاز کشور، استفاده از همه ظرفیت های موجود در حوزه انرژی کشور است تا بدین طریق بتوان تغییری در سبد سوخت کشور ایجاد کرد. او ادامه داد: تغییر در سبد سوخت کشور باعث می شود که از منافع اقتصادی برخوردار شویم و از مشکلات حوزه مصرف سوخت به ویژه بنزین کاسته شود. ناظریان با اشاره به همکاری وزارت دفاع با وزارت نفت تصریح کرد: این همکاری ها موجبات ورود به عرصه های نوین فناوری را فراهم کرده و تلاش 10 ساله هسا در حوزه سی ان جی نیز محصول همین همکاری هاست که ارزش افزوده بسیار غنی را در پی دارد.
رئیس قرارگاه خاتم الاوصیا با بیان اینکه در دولت سیزدهم توانستیم وارد اجرای فاز جدید احداث و تجهیز ۴۰۰ دستگاه سی ان جی در اقصی نقاط کشور شویم، ادامه داد: وظیفه وزارت دفاع در این تفاهم نامه سه جانبه بهره مندی و استفاده حداکثری از زیرساخت های موجود و توان صنعتی کشور است و باید در اجرای این طرح به گونه ای عمل شود که در حداقل زمان، حداکثر بهره ایجاد شود. او تاکید کرد: با تحکیم روابط میان وزارت دفاع، قرارگاه خاتم الاوصیا، شرکت هسا و مجموعه شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران می توان افزون بر تجهیز ۴۰۰ جایگاه سی ان جی به توسعه زیرساخت ها نیز دست یافت.
افشین خواجه فرد، رئیس هیئت مدیره شرکت هواپیماسازی ایران (هسا) نیز در آیین امضای تفاهم نامه تجهیز 400 جایگاه سوخت گیری سی ان جی در نقاط مختلف کشور، سخنان مقام معظم رهبری مبنی بر رسوب فناوری ها در اقتصاد کشور و اشاره مستقیم ایشان به صنعت نفت را از دلایل مهم ورود وزارت دفاع به تجهیز جایگاه های سوخت عنوان کرد. به گفته او، دفاع مختص به میدان رزم نیست و امروز تهدید دشمن میدان اقتصادی است و به طور قطع به عنوان بازوی نیروهای مسلح، دشمن را در جنگ اقتصادی شکست خواهیم داد.
خواجه فرد با بیان اینکه کشورمان صاحب ذخایر غنی، به ویژه در حوزه های نفت و گاز است، افزود: در این بخش ها ظرفیت بالقوه بسیاری داریم که باید آن را بالفعل کنیم. معاون وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با اشاره به ضرورت تشکیل هلدینگ های تخصصی در حوزه های فناوری محور گفت: برای وزارت نفت، بازارهایی در سطح بین المللی وجود دارد که این مراسم آن را شکوفا خواهد کرد. وی با تاکید بر اینکه برای شرکت هسا درآمدزایی را متصور نیستیم، اظهار کرد: می خواهیم با پویایی در چرخه اقتصادی از صنعتگران گرفته تا مواد خام و خوراکی که وارد این عرصه می شود، استفاده از سی ان جی در حوزه های مختلف افزایش یابد و دستیابی به این مهم برای ما در وزارت دفاع کافی است.
سناریوی گاز برای رینگ شرق کشوررقم خورد
مهدی مهرابی فصل گرم تابستان به روزهای پایانی خود نزدیک می شود و تامین حداکثری گاز در فصل سرد به ویژه برای بخش خانگی با حساسیت بیشتری از سوی سکانداران انرژی کشور پیگیری می شود.اگرچه تامین حداکثری گاز محدود به فصل سرد سال نیست و در فصل گرم نیز، تامین حداکثری گاز مورد نیاز بخش های نیروگاهی و صنایع در دستور کار است، با این حال گازرسانی به بخش های مختلف در فصل سرد سال رنگ و بویی دیگر دارد. دراین میان، منطقه 3 عملیات انتقال گازایران به عنوان یکی از مناطق ده گانه شرکت انتقال گاز ایران، درهاب انرژی کشور، فعالیت مستمری دارد. گازانتقالی ازجنوب کشورپس از رسیدن به منطقه 3 عملیات انتقال گاز ایران به شرق، غرب، شمال و کلانشهر تهران منتقل می شود.
برنامه ریزی برای عبور بدون دغدغه از فصل سرد هرسال از یک سال قبل کلید می خورد و همه ملزومات آن ازجمله تعمیرات اساسی بر اساس برنامه زمان بندی به طورکامل اجرایی و نهایی می شود.سرپرست منطقه 3 عملیات انتقال گاز ایران می گوید: در گستره عملیاتی منطقه 3 عملیات انتقال گازایران، چهار هزار کیلومتر خطوط لوله انتقال گاز،هفت ایستگاه تقویت فشار گاز وجود دارد و سه تاسیسات(قم، ساوه و قزوین) نیزبه صورت مجتمع فعالیت می کنند.هم اکنون چهارمرکز بهره برداری خطوط لوله انتقال گاز در این منطقه وجود دارد که دو مرکز آن درمرحله توسعه قرار دارند و در آینده نزدیک به بهره برداری می رسند. این منطقه دارای 40 واحد توربوکمپرسور است.به گفته مهدی زارع، درکنار مرکز بهره برداری خطوط لوله انتقال و ایستگاه های تقویت فشار گاز، مجتمع ذخیره سازی گاز سراجه نیز از سوی این منطقه راهبری می شود. نخستین منطقه ای هستیم که بهره برداری از تاسیسات ذخیره سازی را در دستور کار داریم. وی ادامه می دهد: تاسیسات ذخیره سازی گازسراجه به تنهایی یک پالایشگاه است، زیراهم تزریق گاز به مخازن و هم برداشت گاز از این تاسیسات صورت می گیرد. زارع با بیان اینکه این مخازن کمک بزرگی به پایداری شبکه انتقال گاز می کند، تصریح می کند: در تابستان گازبه مخازن سراجه تزریق می شود و درفصل سرد سال و در زمان پیک مصرف، برداشت گاز ازاین مخازن انجام می شود.
زارع از افزایش ایستگاه تقویت فشار گاز آرادان به مجموعه ایستگاه های کنونی تقویت فشارگاز کشور و منطقه 3 عملیات انتقال گاز ایران خبر می دهد و می گوید: این ایستگاه تقویت فشار در مسیر گاز به شرق کشور یعنی قبل از ایستگاه سمنان و بعد از ایستگاه پارچین قرار دارد. با بهره برداری از این تاسیسات، تحقق برنامه های تعریف شده، تلاش همکاران و همراهی شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران، امسال شاهد کمبود گاز درشرق کشور نخواهیم بود.
وی می افزاید: سال گذشته همکاران منطقه 3عملیات انتقال گاز ایران در ایستگاه تقویت فشارگاز سمنان بالاتر از ظرفیت و با دور و توان بالا و استرس زیاد کار کردند تا مشکلی ایجاد نشود و امیدواریم امسال نیز با اضافه شدن ایستگاه تقویت فشارگاز آرادان، شاهد بروز برخی مشکلات نباشیم.
سرپرست منطقه 3 عملیات انتقال گاز ایران با بیان اینکه حدود 400 میلیون متر مکعب گاز در روز از این منطقه به شمال، شمال شرق، شمال غرب و کلانشهر تهران منتقل می شود، می گوید: ظرفیت مخزن گاز سراجه یک میلیارد و 200 میلیون متر مکعب است که تا ابتدای شهریورماه امسال 850 میلیون متر مکعب گاز دراین مخزن ذخیره شده است. با توجه به فشارپذیری مخزن، حجم ذخیره سازی به بیش از 900 میلیون متر مکعب می رسد.
سرپرست منطقه 3 عملیات انتقال گاز در ادامه به تعمیرات اساسی و عبور از زمستان اشاره می کند و می گوید: تعمیرات توربین ها، کمپرسورها و خطوط لوله انتقال گاز این منطقه، طبق برنامه کاری درحال انجام است؛ به طوری که طبق زمانبندی انجام شده، تعمیرات توربوکمپرسورها رو به پایان است. به گفته زارع، درخطوط لوله انتقال گازهم، نتایج حاصل از پیگرانی هوشمند تحلیل و منجر به برنامه ریزی برای تعمیرات 30 نقطه شده است. وی با بیان این که این تعمیرات در حال انجام است وتا پایان شهریورماه به پایان می رسد، تاکید می کند: به طورقطع منطقه 3 عملیات انتقال گاز با آمادگی کامل به استقبال زمستان می رود و به یاری خداوند و همکاران پرتلاش این منطقه، با سربلندی از زمستان عبور می کنیم. وی تصریح می کند: تعدادی توربین نیز درآستانه تعمیر قرار دارند و با روش هایی همچون کاندیشن مانیتورینگ درصدد هستیم تا از زمستان عبورکنیم. براین اساس، توربین ها به کمک پایش مورد بهره برداری قرارمی گیرند. مراحل پیمان سپاری چهارتوربین DU80 درحال انجام است و پیمان سپاری 2 مورد توربین (HG600) دیگر رو به پایان است. تعمیر یک دستگاه توربین MP هم برای ایستگاه تقویت فشار قم وارد مراحل پیمان سپاری شده است.
وی با بیان اینکه آماده سازی و برنامه های پیمان سپاری از یک سال قبل شروع می شود، ادامه می دهد: بازرسی فنی ایستگاه ها نیز انجام شده و این آمادگی وجود دارد تا با خیالی آسوده زمستان را سپری کنیم. همان طور که گفتم، اضافه شدن ایستگاه تقویت فشار گاز آرادان نیز کمک شایانی به عبور از زمستان امسال خواهد کرد.
زارع می افزاید: امسال دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران از ما خواسته است تا دو خط لوله را به بهره برداری برسانیم. یکی از خطوط، خط لوله 56 اینچ محمدیه-پارچین است که سال گذشته گاز به آن تزریق شد ولی به بهره برداری نرسید. برنامه ریزی وعملیات برای رفع برخی نواقص و بهره برداری از این خط لوله درجریان است. افزون بر موارد یادشده، ایستگاه کنترل فشار محمدیه نیز باید به مرحله بهره برداری برسد.وی تاکید می کند: یک پروژه لوپ خطوط لوله انتقال گازنیز باید به انجام برسد. این پروژه از برنامه های شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران به شمار میرود تا یک خط لوله 42 اینچ را به خطوط سوم و پنجم سراسری متصل کند.
سرپرست منطقه سه عملیات انتقال گاز ایران در ادامه به سیاست های اقتصاد مقاومتی، خودکفایی و همکاری با مراکز دانشگاهی و دانش بنیان اشاره می کند و می گوید: برای خودکفایی در همه مناطق عملیاتی انتقال گاز اقدام های بسیار خوبی صورت گرفته است. این منطقه نیز برنامه های مدونی داشته؛ به طوری که در ساخت قطعات توربین و کمپرسور اقدام های بزرگی انجام و هم اکنون 70 درصد اقلام توربوکمپرسورها با کمک شرکت های دانش بنیان داخلی سازی شده است. زارع با بیان اینکه همسو با آموزش کارکنان فعالیت های نوینی انجام شده است، می گوید: نخستین مرکز سمیلاتور بهره برداری از توربین هایHG600 در منطقه سه عملیات انتقال گاز ایران در حال فعالیت بوده و آموزش های مورد نیاز به صورت آنلاین انجام می شود. راه اندازی مرکز آموزشی پیگرانی به صورت پژوهش محور درمنطقه نیز، از دیگر فعالیت های آموزشی به شمار می آید.وی تصریح می کند: بتازگی و برای نخستین بار درکشور، همکاران واحد عملیات ساختمانی منطقه 3 عملیات انتقال گاز ایران، ترمیم فیس فلنج را در دستور کارخود قرار داده اند و در حال طی کردن مراحل آخر کار خود هستند تا بتوانند به صورت واقعی(REELL) روی خط فلنج هایی را که آسیب دیده ترمیم کنند و آب بندی فلنج ها به خوبی صورت گیرد.
سرپرست منطقه 3 عملیات انتقال گاز ایران می گوید: به منظور افزایش توان توربین مجتمع گازی سراجه درتابستان از روش مدیا استفاده شده است. به علت افزایش دمای محیط در تابستان توان توربین کاهش پیدا می کند و این کاهش توان دمای اگزوز را بالا برده و باعث محدودیت عملیاتی می شود. برای کاهش دمای توربین در تاسیسات تقویت فشار گازسراجه و تزریق گاز به مخازن این روش را اجرا کرده ایم که با این روش دمای هوای ورودی به توربین با عبور از یک مدیا که رطوبت در داخل آن قرار، کاهش پیدا می کند و این فرایند توان توربین را بالا می برد. این روش در یک واحد عملیاتی شد و تا 20 درجه سانتیگراد دما را کاهش داد. در دو واحد دیگر کار به پایان رسیده و در دو واحد نیز پیمانکار انتخاب و کار آغاز شده است تا در تابستان آینده با مشکل رو به رونشویم.
وی در ادامه به تعمیرات در حین سرویس اشاره می کند و می گوید: تعمیرات در حین سرویس، کار بزرگی است که درشرکت انتقال گاز ایران انجام می شود.این پروژه باعث حفظ منابع شده و از توقف عملیاتی نیزجلوگیری می کند. زارع ادامه می دهد: این پروژه نیازمند ریسک بالایی است و برای اجرای آن حتماباید بررسی همه جانبه صورت گیرد تا هم تلفات جانی نداشته باشد وهم از اتلاف منابع جلوگیری شود. سرپرست منطقه 3 عملیات انتقال گاز ایران یادآورمی شود: در آخرین مورد تعمیر درحین سرویس، پس از گزارش نشتی در خروجی ایستگاه قزوین به سمت رشت برای ریسک صفر باید گاز یک بخش را تخلیه می کردیم که حدود 10 میلیارد تومان خسارت وارد می شد. افزون بر خسارت مالی، عملیات گازرسانی باید متوقف می شد که در پایین دست شاهد قطع گاز مشترکان به ویژه صنایع می بودیم. وی می گوید: با عملیات ابتکاری «اسلیو تایپ بی» درهماهنگی با دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران توانستیم روی خط، عملیات جوشکاری وبا روش های خلاقانه و اسلیوگذاری با کاهش فشار، تعمیرات را انجام دهیم تا نیروگاه ها و صنایع درتامین گاز دچار مشکل نشوند.
سرپرست منطقه 3 عملیات انتقال گاز ایران درباره بهبود معیشت کارکنان، طبقه بندی مشاغل و تبدیل وضعیت ایثارگران در این منطقه می گوید: بیمه تکمیلی در این منطقه شامل همه نیروها و کارکنان، حتی راننده های استیجاری شده است؛ به گونه ای که 80 درصد هزینه حق بیمه تکمیلی را کارفرما و 20 درصد مابقی را کارکنان پرداخت می کنند. این اقدام تصمیم خوبی بود که برای کمک به نیروی انسانی گرفته شد.
به گفته زارع، فرایند تبدیل وضعیت مشمولان بند «د» و «و» در جریان است. 120 نفر از کارکنان مشمول این طرح شدند که فرایند تبدیل وضعیت 90 نفر به طور کامل پایان یافته و 30 نفر دیگر در حال طی کردن مراحل پایانی هستند. همه مشمولان بند «و» رسمی شده اند و سمت هایشان نیز از سوی منطقه به آنها اختصاص داده شده است. برای مشمولان بند «د» نیز مدیریت مهندسی ساختار، سمت متناسب با کار و تحصیلات را برایشان ایجاد کرده است.
وی در پایان تاکید می کند، شرکت انتقال گازایران، شرکت بزرگی است که 70 درصد دارایی های فیزیکی صنعت گاز را در اختیار دارد. حفظ این دارایی های بزرگ، نیروهای بزرگی را می خواهد، نیروهایی که هم اکنون با دل و جان فعالیت می کنند. مسئولان و مدیران باید برای حفظ این نیروها به آنها بها دهند و این سرمایه بزرگ سازمان را حفظ کنند.
همکاران مان در شرکت انتقال گاز ایران کار را برای رضای خدا انجام می دهند و در بسیاری مواقع به چشم نمی آیند. بسیاری از سازمان ها حتی شرکت انتقال گاز ایران را نمی شناسند و نمی دانند که چه کارهای بزرگی انجام می دهند.
زارع با بیان این که درمجتمع گاز ذخیره سازی گازسراجه، طرح توسعه ای در دستور کار قرار دارد، اظهار می کند: اجرای این طرح، برداشت را ازروزانه حدود 9 میلیون مترمکعب به 15 میلیون متر مکعب در روز افزایش می دهد. این پروژه نیازمند نیروهای متخصص و متعهد است که باید در یک نقطه که محیط و شرایط مناسبی برای زندگی ندارد، کار کنند. امیدواریم مسئولان کمک کنند تا با حفظ نیروهای خوب و ارزشمند بتوانیم خدمت رسان مردم باشیم. نیروهایی که در سخت ترین شرایط و مکان های سخت گذر با عشق کار می کنند تا رسالت بزرگ خود را به سرانجام برسانند.
فرهنگ سازمانی درصنعت نفت با 6 ارزش اختصاصی کلید خورد
مشعل جامعه افزون بر 200 هزار نفری کارکنان رسمی، پیمانکاری و قراردادی صنعت نفت از این پس فرهنگ سازمانی جدیدی را پیش رو دارد که در برگیرنده 6 ارزش اختصاصی برای گروه های مختلف متشکل از مدیران، کارکنان عملیاتی و پشتیبانی، کادر درمان، کارشناسان و مهندسان است. پروژه فرهنگ سازمانی صنعت نفت سال گذشته از سوی مدیریت آموزش، برنامه ریزی نیروی انسانی وزارت نفت کلید خورده که برآیند و محصول آن تعیین 6 ارزش اختصاصی برای صنعت نفت است. تعهد سازمانی، اولویت دادن به عملیات، مشتری مداری، شفافیت و پاسخگویی، تبعیت از قوانین و ایمنی را شامل می شود وسبب خواهد شد تا از این پس صنعت نفت ارزش های اختصاصی خود را داشته باشد.
براساس گزارش عملکرد معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی، وفق مفاد ردیف سوم از ماده 3 ذیل فصل دوم (اجرا و نهادینه سازی عوامل محتوایی فرهنگ سازمانی) و بر اساس تصویب نامه ابلاغی شورای عالی اداری با موضوع «نظام نامه مدیریت توسعه فرهنگ سازمانی» طراحی و تصویب ارزش های اختصاصی حوزه فرهنگ سازمانی صنعت نفت به همراه کتابچه کدهای رفتاری صورت گرفت.
ارزش های اختصاصی صنعت نفت براساس ماهیت این صنعت تعیین شده؛ از این رو در میان ارزش ها، اولویت دادن به عملیات به عنوان ارزشی واحد و خاص به چشم می آید که در برگیرنده جامعه پر تعداد نیروهای عملیاتی است که در گستره عظیمی از ایران در خشکی و دریا در حال فعالیت هستند. این ارزش های اختصاصی به کدهای رفتاری تبدیل و برای نخستین بار در مصاحبه پذیرفته شدگان آزمون استخدامی صنعت نفت استفاده شده است. بدون شک فرهنگ سازمانی در صنعت نفت ایران با قدمت بیش از صد سال و تاثیرگذاری ویژه آن با نگهداشت، تولید و صادرات در اقتصاد کشور اهمیتی ویژه دارد و در صورت تعیین درست ارزش های اختصاصی و اجرای موفقیت آمیز آن می توان انتظار ماموریت موثرتر از گذشته با رشد و تقویت فرهنگ سازمانی را داشت.
وزارت نفت به دلیل رویکرد ویژه در تعیین شاخص های جدید فرهنگ سازمانی، از سوی سازمان اداری استخدامی کشور در میان دستگاه های اجرایی شاخص و منتخب شناخته شد. هفته گذشته مدیریت آموزش، برنامه ریزی نیروی انسانی و تحول اداری وزارت نفت، فرایند تعیین شاخص ها و طرح فرهنگ سازمانی را در نشست تخصصی «تجربه نگاری، تعالی فرهنگ و سلامت اداری» برای دیگر وزارتخانه ها و دستگاه های اجرایی دولت در پژوهشگاه صنعت نفت تشریح کرد. این نشست با استقبال نمایندگان دستگاه های اجرایی همراه شد و حتی پس از اتمام زمان جلسه، به دلیل پرسش های فراوان ادامه یافت.
وزارت نفت پیش از این (20 تیر1402) در نشست تخصصی برنامه راهبردی توسعه منابع انسانی صنعت نفت در قالب یک گردهمایی، دوهدف مهم سند راهبردی منابع انسانی صنعت نفت و ارزش های اختصاصی فرهنگ سازمانی را رونمایی کرده بود و آنگونه که علی ستوده، مدیر کل آموزش، برنامه ریزی نیروی انسانی و تحول اداری وزارت نفت به «مشعل» می گوید: «این مدیریت برنامه ویژه ای در زمینه طرح فرهنگ سازمانی را با تشکیل «کمیته فرهنگ سازمانی» در دست انجام دارد.» به این ترتیب می توان گفت فرهنگ سازمانی قرار است برای نخستین بار به شکل بی سابقه و بی بدیلی جایگاه خود را در این صنعت راهبردی پیدا کند.
علی ستوده در نشست تخصصی «تجربه نگاری تعالی فرهنگ و سلامت اداری» با برشمردن نقش های مختلف منابع انسانی و سیر تحول آن از ابتدا تا امروز گفت: منابع انسانی در ابتدا جایگاه اداری داشته که پس از آن با درک اهمیت این جایگاه به عنوان حامی کارکنان مطرح و با توسعه آن، نقش های مختلف راهبردی، عملیاتی و... هم افزوده شد و هم اکنون عامل اصلی تغییر در هر سازمان است. مدیر کل آموزش، برنامه ریزی نیروی انسانی و تحول اداری وزارت نفت، ماموریت منابع انسانی در حوزه های کلان و خرد را قابل تفکیک دانست که دربرگیرنده مدیریت دانش، فناوری های منابع انسانی، راهبرد منابع انسانی، فرهنگ سازمانی و توسعه سازمانی در بخش کلان و برنامه ریزی نیروی انسانی، آموزش و توسعه، ساختار سازمانی تامین نیروی انسانی جبران خدمات و امور کارکنان در بخش خرد است.
ستوده با تعریف فرهنگ سازمانی به عنوان مولفه حوزه های کلان منابع انسانی گفت: فرهنگ سازمانی دربرگیرنده مجموعه ای از پیش فرض ها، ارزش ها، هنجارها و علائم ملموس موجود در یک سازمان است که نگرش ها و رفتار افراد و گروه ها را در سازمان شکل می بخشد.
ستوده در ادامه یادآور شد: فرهنگ سازمانی بر عملکرد سازمان و کارکنان اثر می گذارد و اگر فرهنگ همسو با راهبردهای سازمان نباشد، به نتیجه نمی رسد؛ به همین دلیل به سمت پروژه فرهنگ سازمانی رفتیم و با مسئولیتی که در اداره آموزش و برنامه ریزی منابع انسانی و تحول اداری وزارت نفت داشتیم، پروژه علمی فرهنگی با عنوان فرهنگ سازمانی را برای حلقه مفقوده از حوزه های کلان که برای آن فکری نشده بود، تعریف کردیم. او به ضرورت حاکم شدن فرهنگ سازمانی خاص بر صنعت نفت اشاره کرد و گفت: در صنعت نفت، فرهنگی غنی با عمر بیش از ۱۱۰ سال وجود دارد که این فرهنگ نقشی برجسته را برای مدیران ایفا و عملکرد آنها را در قالب یک چارچوب بررسی می کرد؛ این فرهنگ به مرور زمان به فراموشی سپرده شده است و انتظارها از آن به خوبی برآورده نمی شود و تغییر فرهنگ عمومی کشور، تغییر گروه های مدیریتی و ورود نسل های جدید به صنعت نفت را می توان ازعلل عمده این تغییرعنوان کرد.
مدیر کل آموزش، برنامه ریزی نیروی انسانی و تحول اداری وزارت نفت درباره دلایل اهمیت فرهنگ سازمانی به مواردی همچون سهم بالای صنعت نفت در تولید ناخالص داخلی، وجود بیش از 200 هزار نفر پرسنل رسمی، پیمانکاری و قراردادی، سابقه تاریخی فرهنگ سازمانی (بیش از 100 سال) در صنعت نفت جهت ایجاد یکپارچگی، نهادینه بودن سبک مدیریتی و وجود چهار شرکت اصلی و ضرورت ایجاد یکپارچگی دراین صنعت بزرگ و راهبردی اشاره و تصریح کرد: فرهنگ عملکرد سازمان و کارکنان را تعیین می کند و پشتیبان راهبرد سازمان است و اگر سازمانی راهبرد داشته باشد و فرهنگ حامی آن نباشد، همه برنامه ها با شکست روبه رو می شوند؛ از این رو با توجه به مسئولیتی که در اداره کل آموزش برنامه ریزی نیروی انسانی و تحولی وزارت نفت داشتیم، به سمت پروژه ای علمی و حرفه ای در حوزه فرهنگ سازمانی حرکت کردیم. او دلایل تغییر فرهنگ در طول زمان را تغییر در فرهنگ عمومی، مدیریت و الگوهای مدیریتی، ورود نسل های جدید و مدیریت نشدن فرهنگ سازمانی درسال های اخیرخواند و با تاکید بر ضرورت تغییر آن به ایجاد وحدت نگرش و رویکرد، همچنین اثرگذاری بالای فرهنگ سازمانی برعملکرد کارکنان و ممانعت از شکل گیری خرده فرهنگ های مخرب اشاره کرد.
ستوده با برشمردن 6 شاخص اختصاصی صنعت نفت مشتمل بر تعهد سازمانی، اولویت دادن به عملیات، مشتری مداری، شفافیت و پاسخگویی، تبعیت از قوانین و ایمنی توضیح داد: در این مسیر هشت شرکت نفتی موفق جهان انتخاب و دیدگاه های خبرگان صنعت نفت بررسی شد؛ سپس تشکیل بانکی از ارزش های اختصاصی تشکیل و در اختیار معاونان و مدیران وزارت نفت قرار گرفت.پس از امتیازدهی، 6 ارزش اختصاصی انتخاب و در مرحله بعد به کدهای رفتاری تبدیل شد. به گفته او، این ارزش های اختصاصی برای گروه های مختلف متشکل از مدیران، کارکنان عملیاتی و پشتیبانی، کادر درمان، کارشناسان و مهندسین... احصا شده است.
مانی آرمان، مشاور پروژه فرهنگ سازمانی وزارت نفت نیز در این نشست تخصصی در سخنانی با تشریح کامل این پروژه به فرایند تدوین الگوی ارزش های اختصاصی صنعت نفت پرداخت که با نظرسنجی از 40 نفراز خبرگان منابع انسانی صنعت نفت، بهره برداری از ارزش های اختصاصی 8 شرکت نفتی بین المللی، دریافت نظر معاونان و مدیران شرکت های اصلی و مدیران ارشد همراه بوده و منجر به استخراج ارزش های اختصاصی صنعت نفت شده است. او گفت: این ارزش های اختصاصی به کدهای رفتاری تبدیل و برای کارکنان عملیاتی. پشتیبانی، مدیران، کارشناسان و مهندسان و کادر درمان تعیین شده است. فاز بعدی، تدوین نظام توسعه فرهنگ سازمانی و اجرا و پایش برنامه های توسعه فرهنگی است. او همچنین فرایند تدوین الگوی ارزش های اختصاصی صنعت نفت، را مشتمل بر انجام مطالعات نظری (بررسی بیش از 20 مدل)، تحلیل الگوها (طبقه بندی، ارزشی و پیوستاری، انتخاب الگوی کلی، انتخاب الگوی متناسب با فعالیت های صنعت، جمع آوری داده های میدانی، بررسی ارزش های سازمانی شرکت های بین المللی خواند. آرمان گفت: در تلاش هستیم کدهای رفتاری را به مرامنامه اخلاقی قابل امضا تبدیل کنیم.
به گفته او، با استخراج ارزش های اختصاصی صنعت نفت فاز اول برنامه فرهنگ سازمانی انجام شده و در مرحله دوم آنها را به استاندارد رفتاری و کدهای رفتاری تبدیل کرده ایم و تدوین نظام توسعه فرهنگ سازمانی و پایش برنامه های فرهنگی دو مرحله دیگر این برنامه است.
در ادامه فتاح آقازاده، مدیركل دفتر تعالی فرهنگ سازمانی وسلامت اداری سازمان اداری استخدامی کشورنیزموضوع مهم در پروژه فرهنگ سازمانی صنعت نفت را استخراج ارزش های اقتصادی خواند و آن را گام مهمی خواند که براساس آن می توان برای برنامه ریزی اقدام کرد. او با اشاره به فرایند استخراج ارزش های اختصاصی، نحوه عملکرد وزارت نفت در این زمینه را حایز اهمیت خواند و گفت: به همین دلیل این اقدام وزارت نفت به عنوان تجربیات برتر، مورد توجه و در نشست تخصصی ارائه شده است.
با شناسایی 6 مخزن در مناطق نفت خیز جنوب رقم خورد
مشعل هرگاه از بهبود تولید و صادرات نفت در وزارت نفت دولت سیزدهم سخن به میان می آید، شاخص سهم 80 درصدی در تولید نفت خام ایران رخ می نماید که شرکت ملي مناطق نفت خیز جنوب آن را رقم زده است؛ موضوعی که رامین روغنیان، مدیر امور فنی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب، در تشریح آن به «مشعل» می گوید: مجموعه فعالیت های مطالعاتی در دوسال گذشته، به شناسایی ظرفیت تولید بالاتر در 6 مخزن اهواز بنگستان، منصوری بنگستان، آبتیمور، گلخاری، بالارود و منصورآباد بنگستان به میزان 250 هزار بشکه در روز شده است؛ این میزان بیش از 7 درصد ظرفیت تولید کنونی میدان های شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب است. با اضافه شدن این میزان، تولید بالقوه مخازن و ظرفیت بالقوه تولیدی مخازن (PGC) از رقم کنونی 3 هزار و 400 بشکه در روز به 3 هزار و 650 بشکه در روز افزایش می یابد که دستاوردی بزرگ برای صنعت نفت کشور به شمار می آید.
به گفته وی، در صورت تامین الزام های تولیدی این مخازن و تولیدی شدن این ظرفیت، با فرض قیمت هر بشکه نفت 80 دلار، سالانه هفت میلیارد دلار به درآمد ارزی کشور افزوده می شود.
شرح گفت وگو با روغنیان را در ادامه می خوانید.
مهم ترین وظیفه شرکت های تولیدی/توسعه ای مانند شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب، تولید و افزایش توان تولید نفت و گاز است. به طور کلی، افزایش تولید مستلزم وجود ظرفیت تولید در مخازن و ارائه برنامه برای احداث تاسیسات فرآورشی لازم، همچنین حفاری چاه های جدید و تعمیر چاه های موجود است. به بیان دیگر، تکمیل زنجیره سه گانه هدایت سیالات در مخزن، چاه و تاسیسات لازمه تداوم و افزایش تولید به شمار می روند که خوشبختانه در دو سال گذشته در هر سه بخش فعالیت های بسیار خوب و قابل دفاعی انجام شده است.
پیش از ارائه دستاوردهای تولیدی در مناطق لازم است چهار مفهوم اصلی مرتبط با شاخص تولید را بیان کنم. اولین مفهوم، ظرفیت بالقوه تولیدی مخازن یا به اصطلاح PGC است که بر اساس مطالعات انجام شده روی مخازن تعیین می شود. این رقم نشان دهنده میزان تولید روزانه هر مخزن با فرض تامین تمام الزام های تولیدی آن است که هر ساله از سوی اداره ارزیابی مخازن بازبینی و اعلام می شود. مفهوم بعدی، برنامه ظرفیت تولید است که در آن میزان تولید هر مخزن با توجه به پیش بینی تامین واقعی الزام های تولیدی آن مانند ظرفیت تاسیسات و برآیند فعالیت های افزایشی و میزان کاهش های سالانه تعیین می شود. این رقم هر ساله از سوی اداره مهندسی بهره برداری در قالب برنامه ای تولیدی سالانه و پنج ساله ارائه می شود. مفهوم سوم ظرفیت تولید واقعی است که بر اساس تحقق واقعی برنامه ها در یک سال گزارش می شود. چهارمین مفهوم تولید واقعی است که مجموع دبی تولید واقعی انجام شده در همه چاه های تولیدی است.
تولید واقعی حاصل کسر مجموع کاهش ها (از جمله کاهش های مهندسی و عملیاتی و کاهش های تکلیفی) از ظرفیت تولید واقعی است.
پس برای ارزیابی عملکرد هر شرکت بالادستی نفتی باید حداقل شاخص های تولیدی در چهار مفهوم ذکر شده به همراه میزان تامین الزامات آنها، البته در حیطه اختیارات آن شرکت بررسی شوند. اینکه بر حیطه اختیارات تاکید دارم این است که متاسفانه برخی الزام های تولیدی/ توسعه ای از حدود اختیارات شرکت تولیدی/توسعه ای خارج است. از جمله این موارد در شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب می توانم به مساله تامین گاز مورد نیاز برای تزریق در میدان های نفتی، صدور مجوز برای حفاری و تعمیر چاه، صدور مجوز برای تامین کالاهای مورد نیازحفاری، احداث الزام های تاسیساتی و تامین مالی انجام فعالیت های لازم اشاره کنم که در ادامه به تشریح آنها خواهم پرداخت. یکی از فعالیت های بسیار مهم بخش بالادستی در مدیریت امور فنی تعیین ظرفیت های تولیدی یا PGC در میدان های مختلف است. در واقع اساس تمامی برنامه های تولیدی اعدادPGC است. برای تعیین ظرفیت تولید مخازن، مجموعه ای از فعالیت های مطالعاتی در بخش های مختلف پتروفیزیک، زمین شناسی، مهندسی بهره برداری و مهندسی مخازن صورت می گیرد و بر اساس بررسی عملکرد مخازن و شبیه سازی ظرفیت های تولیدی مخازن تعیین می شوند.
مجموعه فعالیت های مطالعاتی در دو سال گذشته، به شناسایی ظرفیت تولیدی بالاتر در 6 مخزن اهواز بنگستان، منصوری بنگستان، آبتیمور، گلخاری، بالارود و منصور آباد بنگستان به میزان 250 هزار بشکه در روز منجر شده که این میزان بیش از 7 درصد ظرفیت تولید کنونی میادین شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب است. در صورت تامین الزام های تولیدی این مخازن و تولیدی شدن این ظرفیت با فرض قیمت هر بشکه نفت 80 دلار، سالانه 7 میلیارد دلار به درآمد ارزی کشور اضافه می شود.
با اضافه شدن 250 هزار بشکه در روز به ظرفیت تولید بالقوه مخازن، میزان PGC از رقم کنونی 3 هزار و 400 بشکه در روز به 3 هزارو 650 هزار بشکه در روز افزایش داده شده است که دستاورد بسیار بزرگی برای صنعت نفت کشور به شمار می آید.
البته روند کشف ظرفیت های جدید تولیدی در مخازن حسب شرح وظایف ادارات مدیریت فنی ادامه دارد و به محض قطعی شدن ظرفیت های جدید، نتایج و دستاوردهای آن اعلام می شود. همچنین برنامه پنج ساله مطالعاتی مخازن تهیه شده است که در آن بخشی از مطالعاتی که به دلیل کمبود نیروی انسانی امکان انجام آنها در مناطق وجود ندارد، برون سپاری می شوند.
از وظایف مهم مدیریت امور فنی که در اداره مهندسی بهره برداری ستاد انجام می شود، ارائه برنامه های تولید پنج ساله است. با توجه به اینکه تامین الزام های برنامه های تولید مانند خلق موقعیت، خرید کالا و مواد حفاری، احداث تاسیسات مورد نیاز، اجاره دکل و کویل فعالیت هایی زمانبرهستند، باید الزام های آن از چند سال قبل ارائه و تامین آنها پیگیری شود؛ از این رو برنامه 5 ساله ظرفیت تولید با هدف افزایش توان تولید از 2 هزار و 933 بشکه در روز در ابتدای سال 1401 به 3 هزار و 280 بشکه در روز تهیه و ارائه شده است.
مهم ترین الزام ها برای دستیابی به حدود 350 هزار بشکه در روز افزایش ظرفیت تولید در طی پنج سال حفاری بیش از 300 حلقه چاه توسعه ای، تعمیر حدود 550 حلقه چاه و انجام بیش از 3 هزار و 350 عملیات ترمیمی است.
دستیابی به این میزان تولید وابسته به تامین الزام های آن است. طی دو سال گذشته فعالیت ها و پیگیری های متعددی با همکاری دیگر مدیریت ها به منظور تامین الزام های این برنامه صورت گرفته تا این برنامه سنگین تولیدی محقق شود.
برنامه های تولیدی بر اساس پیش بینی ظرفیت های تاسیساتی مخازن، انجام فعالیت های افزایش تولید در چاه ها و میزان کاهش تولید در مخازن تهیه می شوند. به عبارت دیگر برآیند مجموعه فعالیت های افزایش تولید و کاهش ها میزان تولید یک برنامه تولیدی را تعیین می کند.
عوامل مهم کاهش ظرفیت تولیدی یک مخزن هیدروکربوری را می توان به دو دسته سطح الارض (روزمینی) و تحت الارض (زیرزمین) تقسیم کرد. در بخش روزمینی خرابی تجهیزات و فرسودگی تاسیسات موجود و نیاز به احداث واحد جدید، مانند واحد نمک زدایی از اهم عوامل کاهش تولید است.
بر اثر تولید از مخازن فشار آنها کاهش یافته و ستون نفتی، کوچک می شود. این عوامل باعث کاهش و حتی قطع تولید از چاه ها می شودو تولید از مخزن را کاهش می دهند. میزان این کاهش به عوامل مختلف از جمله درصد تخلیه و مکانیسم های تولیدی مخازن بستگی دارد. میزان کاهش ها در مخازن مختلف مناطق متفاوت است. بر اساس تجربیات برنامه های تولیدی در سال های گذشته، متوسط این کاهش ها هر سال حدود 350 تا 400 هزار بشکه در روز است. البته با توجه به کاهش های تکلیفی در سال های اخیر، میزان این کاهش ها باید در تولید حداکثری مجددا تعیین شود؛ بنابراین، در ارزیابی عملکرد تولیدی یک سال ازابتدای فروردین تا ابتدای فروردین سال بعد، اگر میزان افزایش تولید 20 هزار بشکه در روز گزارش شود، باید توجه داشت که حجم فعالیت های سالانه به گونه ای بوده است که افزون بر جبران کاهش های سالانه 350 تا 400 هزار بشکه در روز، 20هزار بشکه در روز نیز افزایش تولید حاصل شده است و نباید تصور کرد که فقط به میزان 20 هزار بشکه در روز فعالیت افزایشی صورت گرفته است.
فعالیت های تولیدی زیرزمینی به سه دسته حفاری چاه جدید، تعمیر چاه های موجود و انجام فعالیت های ترمیمی تقسیم می شوند. حفاری چاه جدید و تعمیر برخی چاه های موجود با استفاده از دکل صورت می گیرد. در میادین مناطق نفت خیز جنوب، عمده افزایش تولید سهم فعالیت های ترمیمی است که در آن معمولا با استفاده از لوله مغزی سیار مشکلات سبک چاه های موجود برطرف شده و چاه ها دوباره وارد مدار تولید می شوند؛ بنابراین تامین دکل و لوله مغزی سیار از جمله مهم ترین الزام های برنامه های تولیدی است. باید اشاره کنم که حفاری چاه های جدید و تعمیر چاه های موجود، افزون بر ساخت و آماده سازی موقعیت و تامین کالا و مواد، نیازمند وجود دکل حفاری آماده به کار است و شرکت ملی حفاری تقریبا تنها شرکت دکل دار طرف قرارداد با مناطق نفت خیز جنوب بوده است که در سال های گذشته به دلیل قراردادن شرکت ملی حفاری درفهرست واگذاری به بخش خصوصی، تقویت ناوگان حفاری از منابع داخلی شرکت ملی نفت امکان پذیر نبوده و به تدریج با مستهلک شدن ناوگان حفاری، امکان بازسازی آن وجود نداشته است؛ از این رو توان عملیاتی آن به شدت کاهش یافته؛ به گونه ای که زمان حفاری چاه ها به حدود دو برابر قبل و انتظارات به بیش از دو برابر افزایش پیدا کرده است.
در حال حاضر فعالیت های بسیار خوبی از سوی مجموعه مدیریت و کارشناسان شرکت ملی حفاری به منظور رفع نواقص و ایراد دکل ها و بازسازی آنها، تامین و تعمیر موتورها و تجهیزات، خرید دکل و لوله مغزی سیارو تامین امکانات رفاهی و ... در دست اقدام است که امید است با انجام آنها، در اسرع وقت شاهد بازگشت شرکت ملی به روزهای طلایی آن باشیم. امضای توافقنامه میان شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب و شرکت ملی حفاری، پرداخت علی الحساب هزینه های حفاری به صورت ریالی، همچنین پرداخت ارزی به شرکت ملی حفاری در قبال ارائه مستندات مربوط به تجهیز ناوگان حفاری، پرداخت هزینه های جابه جایی ادوات و دکل های حفاری و استفاده از توان ارتش برای کمک به جابه جایی دکل ها و تعمیرات ناوگان ترابری، بخشی از فعالیت های مناطق نفت خیز جنوب در جهت تقویت ناوگان حفاری شرکت ملی حفاری است. در کنار تقویت شرکت ملی حفاری استفاده از ناوگان حفاری بخش خصوصی، از دیگر برنامه های شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب برای تحقق برنامه های تولیدی است که در این زمینه قرارداد به کارگیری 2 دستگاه دکل حفاری از یکی از شرکت های خصوصی منعقد شده و استفاده از 7 دکل دیگر در مرحله انعقاد قرارداد است. همچنین برگزاری پنج مناقصه برای به کارگیری ۱۰ دکل در دست اقدام است. همین جا فرصت را مغتنم شمرده و ضمن دعوت از تمام شرکت های دکل دار برای عقد قرارداد با شرکت ملی مناطق نفت خیزجنوب با قیمت 5 درصد کمتر از قرارداد ریالی، از شرکت ملی حفاری می خواهیم تا درخواست خود در این زمینه را به شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب ارسال کند.
سال گذشته و امسال 6 قرارداد برای استفاده از 18 دستگاه لوله مغزی متعلق به بخش خصوصی منعقد شده است. مجموع فعالیت های ترمیمی انجام شده با این لوله های مغزی و لوله مغزی های متعلق به شرکت ملی حفاری، تعمیر و تکمیل بیش از 375 هزار بشکه در روز بوده است. با توجه به تاثیر زیاد عملیات های لوله مغزی سیار در تحقق برنامه تولید، برنامه استفاده از خدمات 2 دستگاه لوله مغزی دیگر در دست اقدام است. همچنین دو مناقصه دیگر برای استفاده از خدمات یک دستگاه لوله مغزی به صورت سرویس کامل و دو دستگاه لوله مغزی دیگر با تامین سیالات در حال برگزاری است. با توجه به کمبود دستگاه های لوله مغزی سیار در کشور و به منظور تامین لوله مغزی مورد نیاز، مذاکراتی با تمام شرکت های خصوصی دارنده لوله مغزی سیار صورت گرفته که در قالب مناقصه و انعقاد قراردادهای طولانی مدت، تسهیلات لازم برای ورود دستگاه های جدید به کشور فراهم می شود. امیدواریم با توجه به اقدام های صورت گرفته و در دست اقدام، شرایط لازم برای انجام فعالیت های ترمیمی به عنوان فعالیت هایی که بیشترین سهم افزایش تولید را دارند، فراهم و از این نظر الزام های افزایش تولید تامین شود.
یکی دیگر از چالش های تولید، کمبود تاسیسات برای فرآورش نفت، گاز و آب تولیدی است. در برخی مخازن نفتی، ظرفیت های تولیدی بسیار خوبی سر چاه وجود دارد، اما به دلیل کمبود ظرفیت تاسیسات بهره برداری و نمک زدایی امکان تولید از آنها وجود ندارد؛ البته برای تمام این مخازن پروژه های تاسیساتی مورد نیاز تعریف شده است، اما به دلایل مختلف از جمله کمبود منابع مالی در مقاطع زمانی، افزایش هزینه آنها، ضعف پیمانکاران اجرایی، افزایش قیمت انجام پروژه ها به دلیل نوسان نرخ ارز و در مجموع نبود پیشرفت مناسب، پروژه های روزمینی تعریف شده در طرح 28 مخزن، عملا ظرفیت تاسیساتی لازم ایجاد نشده است.
به طور کلی احداث و راه اندازی تاسیسات روزمینی نسبت به فعالیت های زیرزمینی زمان بر است.
به منظور جبران این کمبودها در کنار پیگیری پروژه های موجود و تا زمان راه اندازی آنها استفاده از تاسیسات زودنصب شونده یا اسکید در قالب مدل های مختلف قراردادی در دست پیگیری است.
مدت زمان احداث و راه اندازی این تاسیسات زود نصب شونده در ظرفیت های 25 و 50 هزار بشکه در روز، حدود یک سال پیش بینی شده است. با استفاده از تاسیسات زودنصب شونده، گلوگاه تولیدی در بخش تاسیسات حذف و افزایش تولید در کوتاه مدت میسر خواهد شد. هم اکنون مجوز لازم برای استفاده از این تاسیسات در مخازن آبتیمور، منصوری بنگستان و رامشیر با ظرفیت درمجموع 155 هزار بشکه در روز از هیئت مدیره شرکت ملی نفت ایران کسب شده و فعالیت های لازم برای استفاده از این تاسیسات در حال انجام است. مراحل کسب مجوز از شرکت ملی نفت برای استفاده از تاسیسات زودنصب شونده با ظرفیت حدود 220 هزار بشکه در روز در مخازن شادگان، منصوری آسماری و اهواز بنگستان نیز در حال پیگیری است.
برنامه های یک ساله تولید بر اساس میزان تحقق الزام ها و فرضیات برنامه های پنج ساله در کوتاه مدت در مدیریت فنی تهیه و ارائه می شوند. بازه زمان اجرای برنامه های یک ساله از ابتدای فروردین ماه تا پایان اسفند ماه همان سال است که این برنامه های اجرایی برای هر سال معمولا در اواخر سال قبل تعریف و برای تصویب در هیئت مدیره شرکت نفت ارسال می شود.
تعریف کلیه فعالیت های زیرزمین در سه قالب چاه های توسعه ای، تعمیری و ترمیمی با دبی متناسب با تاسیسات فرآورشی در دسترس، صورت می گیرد. در سال 1401 میزان فعالیت های افزایشی حدود 400 هزار بشکه در روز و کاهش ها 330 هزار بشکه در روز پیش بینی شده بود که به دلیل مشکلات جابه جایی و برپایی دکل های حفاری، آماده نبودن برخی کالاها و مواد حفاری و عدم راه اندازی چاه ها و پروژه های طرح 28 مخزن بخشی از آن محقق نشد.
بر اساس برنامه ریزی تلاش می شود تا افزون بر جبران کاهش های ظرفیت تولید، حدود 30 هزار بشکه در روز نسبت به ابتدای سال افزایش داده شود. برای تحقق این میزان افزایش ظرفیت تولید 58 هزار بشکه در روز به وسیله چاه های توسعه ای جدید و 143 هزار بشکه در روز چاه تعمیری و 257 هزار بشکه نفت از محل فعالیت های ترمیمی چاه افزایش تولید خواهیم داشت. از سال 1397 تغییر روش محسوسی در مصوبات مربوط به برنامه های تولید از سوی شرکت ملی نفت داده شد. از آن سال مجوز حفاری چاه جدید و تعمیر چاه های موجود به جز چاه های دارای قید ایمنی به مناطق داده نشد و کلیه فعالیت های مذکور به طرح 28 مخزن منتقل شد. با توجه به عدم آمادگی شرکت های پیمانکار در طرح 28 مخزن، توان تولید مناطق در سال 1397 به میزان بی سابقه 57 هزار بشکه در روز کاهش یافت. از یک سو بخش زیادی از کالاهای حفاری موجود در انبار مناطق به منظور رفع نیازهای کالایی طرح 28 مخزن در اختیار پیمانکاران طرح قرار گرفت و بخش دیگری صرف تعمیر چاه های تعمیری با قید ایمنی در مناطق شد و از سوی دیگر مجوز تامین کالا و مواد برای حفاری چاه های جدید و تعمیر چاه های موجود به مناطق نفت خیز داده نشد. نتیجه این سیاست خالی شدن انبارها از کالا شد؛ به گونه ای که به تدریج در سال گذشته که مجوز تعمیر چاه های موجود و امسال که مجوز حفاری چاه جدید داده شد، با کمبود کالای حفاری رو به رو شده ایم. البته خوشبختانه تامین کالاهای مورد نیاز حفاری از سال گذشته در دستور کار همکاران مدیریت تدارکات و امور کالا قرار گرفته، اما به هر حال فرآیندی زمانبر است. بخشی از دلایل محقق نشدن برخی تعهدات تولیدی در سال گذشته مربوط به کمبود کالاهای حفاری و انتظارات دکل ها برای تامین کالاهای مورد نیاز حفاری بوده است. چنانچه کاهش های تکلیفی نبود و نیاز به تولید حداکثری بود، قطعا کشور در تامین نفت دچار مشکل و بحران می شد.
هم اکنون ضریب برداشت از مخازن شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب حدود 28 درصد است که رقمی متوسط محسوب می شود، چون ما مخازنی داریم که حدود 60 درصد ضریب بازیافت دارند.
ضریب بازیافت از مخازن تابع عوامل مختلفی است که از جمله می توان به نوع سنگ و سیال مخزن و سازوکارهای تولید اشاره کرد. به عنوان مثال ضریب بازیافت اهواز آسماری 57 درصد برآورد شده؛ در حالی که ضریب بازیافت برای مخزن بنگستان همین میدان که در عمق پایین تری قرار گرفته، کمتر از 10 درصد است.
اهواز بنگستان به عنوان بزرگ ترین مخزن بنگستانی با بیش از 37 میلیارد بشکه نفت درجا کاندید تزریق آب به صورت پایلوت است و تاکنون فعالیت های زیادی در این خصوص صورت گرفته است و امید می رود با پایان مطالعات آن در سال آینده پروژه پایلوت تزریق آب به این مخزن آغاز شود.
پیش بینی می شود با انجام پروژه تزریق آب در این مخزن، ضریب بازیافت آن به دوبرابر میزان کنونی افزایش پیدا کند. در صورت موفقیت در انجام پروژه پایلوت در بخشی از مخزن، تزریق آب دربخش های دیگر مخزن نیز برنامه خواهد شد. اگر تزریق آب در این مخزن موجب افزایش ضریب بازیافت شود، پروژه های تزریق آب در دیگر مخازن بنگستانی با هدف افزایش ضریب بازیافت برنامه خواهد شد و حجم قابل توجهی به ذخایر قابل برداشت افزوده می شود.
به عنوان موضوع پایانی با این فعالیت های در حال انجام، به عنوان مدیر امور فنی بزرگ ترین شرکت تولید کننده نفت ایران، توانمندی های داخل را چگونه می ارزیابی می کنید و چه میزان نیاز به شرکت های خارجی احساس می شود؟
مهم ترین دلیل همکاری با شرکت های خارجی، تأمین منابع مالی است، بودجه شرکت ملی نفت ایران برای توسعه میدان ها کفاف هزینه های سنگین توسعه میادین را نمی دهد.
اگر تأمین مالی صورت بگیرد، مشکلی برای توسعه میدان های نفتی نداریم و فناوری های جدید مورد نیاز را از طریق خرید خدمات تامین می کنیم. نکته دیگر اینکه توسعه میدان ها و انجام فعالیت های سنگین عملیاتی برای تولید از مخازن نیازمند داشتن اختیارات وسیع برای تصمیم های فوری مدیریتی است که در برخی موارد با استفاده از قانون مناقصات برای انجام آنها در تضاد است.
برنامه های اچ اس ای پالایشگاه تبریز تشریح شد:
سمیه راهپیما «اچ اس ای» کوتاه شده بهداشت، ایمنی، محیط زیست است که به عنوان یک اصل کلی به بخش های سه گانه آن درهمه صنایع توجه می شود. درصنعت نفت نگاه وتوجه به این اصل کلی، بنابرماهیت فضای کار و حساسیت بالایی که درآن وجود دارد، ویژه تر است. نفت، صنعتی است که درآن استانداردهای مراقبتی درحوزه انسانی و تجهیزات بسیار سخت گیرانه است و این سخت گیری در شرکت های اصلی آن ازجمله حوزه پالایش و پخش فراورده های نفتی و زیربخش های آن نیز وجود دارد. دراین بخش ازصنعت نفت که مجموعه ای از پالایشگاه های کشور را شامل می شود، اچ اس ای، تنها یک کتاب نیست که مجموعه ای ازقوانین هشداردهنده وبازدارنده از خطر باشد، بلکه دروازه ای است که درهای آن به دنیای سلامت انسان ها باز شده؛ انسانی که تجهیزات و دستگاه ها با اراده او به چرخش درمی آیند و می تواند محیطی عاری از آلودگی را بسازد. امیرحسین علمشاهی، مدیر اچ اس ای شرکت پالایش نفت تبریز، در حوزه اچ اس ای پالایشگاه نفت تبریز و فعالیت های انجام شده در این بخش توضیحاتی داده است که می خوانید.
لطفا بفرمایید مدیریت اچ اس ای شرکت پالایش نفت تبریز چه برنامه های راهبردی را در این زمینه در دستور کار دارد؟
اچ اس ای پالایشگاه تبریز بیشتر استراتژی محور است و برای پیشبرد اهداف خود از سال گذشته واحدکیفیت را از بخش اچ اس ای جدا کرده است و اکنون زیرمجموعه مدیریت برنامه ریزی قرار دارد.
این واحد برنامه های خود را بر اساس سیاست ها و راهبردهای ارتقای بهداشت، ایمنی، محیط زیست و پدافند غیرعامل انجام می دهد؛ به گونه ای که پس از تعیین اهداف کلی به سمت برنامه ریزی تاکتیکی حرکت می کند و با تبدیل اهداف کلان به اهداف خرد، برای عملیاتی کردن و اجرای آنها گام برمی دارد.
در افق برنامه پنج ساله اچ اس ای، برنامه هایی در نظر گرفته شده است که برخی در مرحله کلنگ زنی، بعضی در مرحله اجرا و شماری نیز به اتمام رسیده است. بسیاری از این برنامه در سال 1399 اجرایی و برخی نیز در سال 1400 شروع شده اند.
استراتژی های اچ اس ای شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران، ارتقای شاخص کل اچ اس ای، حرکت به سوی راهبردی شدن، مدیریت ریسک، آسیب پذیری ها، مخاطرات و جنبه های زیست محیطی، همچنین مدیرت مصارف انرژی را شامل می شود. در کل، هدف ایجاد تحول و تعالی سازمان با تکیه بر مدیریت علمی است.
برای پیشبرد بهتر اهداف، آنها را تقسیم بندی کرده ایم و بر اساس آن، فعالیت های مربوط به اهداف را انجام می دهیم و تا به نتیجه برسانیم.
ارتقای فرهنگ اچ اس ای یکی از برنامه های عملیاتی است که در افق برنامه پنج ساله (سال 1404) به آن دست پیدا خواهیم کرد. اکنون بیشتر تمرکز مجموعه، بر ارتقای فرهنگ اچ اس ای است و افزون بر ایمنی، همکاری کارکنان در زمینه بهداشت و محیط زیست را نیز مورد سنجش قرار داده ایم. برای این کار پروژه دانشگاهی تعریف شده است و موفق به کسب رتبه 60 تا 65 شده ایم.
افزون براین، پیاده سازی المان های فرهنگ ایمنی بر اساس مدل ایمنی فرآیند را در برنامه داریم. همچنین به روز رسانی دستورالعمل های ایمنی و ایجاد سیستم انگیزشی با هدف بهبود بالا بردن فرهنگ اچ اس ای را نیز در دستور کار داریم.
سال گذشته جهت ارتقای فرهنگ ایمنی کارکنان دوره های آموزشی و باز آموزی ایمنی به مدت 16 ساعت برگزار شد و امسال نیز این رویکرد را ادامه داده ایم.
شاخص های اچ اس ای را در سه مقوله پیاده سازی می کنیم، رویکرد نخست، انسان دوستانه است یعنی کارکنان با ارزش ترین سازمایه های سازمان به شمار می روند، رویکرد دوم، قانون مداری است و اچ اس ای مبتنی بر قانون استاندارد است و با اجرای آن می توان به اهداف تعیین شده دست یافت.
رویکرد سوم، نیز اقتصادی و تجاری است؛ به این معنا که هر چه میزان ریسک و خطر پالایشگاه در زمان سرمایه گذاری کمتر باشد، سرمایه گذارها و پیمانکارها بهتر در پالایشگاه سرمایه گذاری خواهند کرد.
از دیگر برنامه های واحد اچ اس ای، کاهش آسیب پذیری به میزان 30 درصد است و توانسته ایم ریسک های احتمالی را کاهش دهیم. این مخاطرات شامل کاهش آسیب پذیری ها و ریسک های فرآیندی و غیر فرآیندی می شود.
در گذشته، تنها ایمنی فردی اهمیت زیادی داشت، اما اکنون با وجود ایمنی فرآیند(PSM) که از 20 المان، چهار المان آن پیاده سازی شده، سعی بر شناسایی بیشتر ریسک های فرایندی است. مصداق این موضوع، بازنگری و مقاوم سازی سازه های مخازن کروی است.
ارزیابی انطباق شبکه صنعتی با استانداردهای روزآمد، نصب سیستم های اعلان و اطفای حریق در واحدها و نشست گازهای سمی و قابل اشتعال، از دیگر برنامه های این پالایشگاه است.
هر پالایشگاه جدیدی که ساخته می شود، مجهز به سیستم اعلام و اطفای حریق است و پالایشگاه های قدیمی مانند تبریز برای افزایش شاخص ایمنی کارکنان و تاسیسات خود باید برای به روز رسانی آن اقدام کنند.
یکی از پروژه ها در این زمینه، پیاده سازی المان های واکنش در شرایط اضطراری است. مدیریت تجهیزات حیاتی ایمن و یکپارچگی سرمایه نیز که اصل بسیار مهمی است، در دستور کار قرار دارند.
تمام تجهیزات حیاتی که با ایمنی، بهداشت و محیط زیست در ارتباط هستند، قبل از طراحی، خرید و نصب از نظر اچ اس ای پایش می شوند و در این مسیر اقتصاد اچ اس ای نیز مد نظر قرار می گیرد.
رویکرد دیگر به اچ اس ای ، سیستمی کردن آن است. هر مدیریت بر اساس مدلی که دارد، فعالیت های خود را برنامه ریزی می کند و این واحد نیز مدل اچ اس ای ms وزارت نفت که را شرکت های تولید کننده نفت و گاز از آن تبیعیت می کنند، سرلوحه کار خود قرار داده است.
به روزرسانی اطلاعات ایمنی فرایند واحدها نیز در دستور کار قرار دارد. ارتقای سیستم های خودکار روی مخازن کروی، ایجاد سامانه کنترل دسترسی برای ساختمان ها واحدهای پالایشگاه نیز از دیگر برنامه هاست و بر اساس آن تنها افراد صلاحیت دار می توانند وارد ساختمان ها شوند.
نصب دوربین های پایش آنلاین در واحدهای فرآیندی برای جلوگیری از تهدیدات خرابکارانه را در زمینه پدافند غیرعامل، از دیگر برنامه هایی است که در دستور کار قرار دارد.
مقاوم سازی و افزایش ایمنی تاسیسات تزریق گاز که جزء آسیب پذیرهای فرآیندی هستند، همچنین احداث جاده جدید و محوط سازی و ایمنی سازی درب شرقی پالایشگاه که در این زمینه مانوری برگزار کرده ایم، زیرا بیشتر تانکرهای بارگیری محصولات پالایشگاه را از آنجا خارج می کنند و این پروژه در حال اجراست.
شبکه بی سیم، سیستم اعصاب مرکزی سازمان به شمار می رود و در شرایط اضطراری بسیار کارساز است. به دلیل اهمیت این موضوع، سامانه بی سیم سیار نسل سوم ایجاد خواهد شد.احداث پناهگاه جایگزین RO (سیستم تصفیه آب) نیز از دیگر برنامه های واحد اچ اس ای شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی است.
مدیرعامل پالایشگاه تبریز، فرمانده ارشد پدافند غیر عامل منطقه است و به دلیل استراتژیک بودن آن افزون بر پالایشگاه، صنایع پتروشیمی، پخش فراورده های نفتی، انبار نفت، خطوط لوله و مخابرات، شرکت گاز منطقه 8 را زیر پوشش دارد؛ از این رو پروژه ای در نظر گرفته شده تا ایستگاه دوم آتش نشانی و اتاق مدیریت بحران ساخته شود؛ این طرح ظرف دو سال آینده به پایان خواهد رسید.
اکنون بیشتر خودروهای آتش نشانی موجود در پالایشگاه های کشور عمر بالای 50 سال دارند، برای به روز رسانی خودروهای پالایشگاه تبریز چه برنامه هایی تعریف شده است.
هر سال بر اساس بودجه ای که پیش بینی شده خرید خودروهای آتش نشانی را در دستور کار داریم و اکنون یک خودروخریداری شده و دو خودروی دیگر نیز در مرحله سفارش است.
گام بزرگی هم در زمینه خرید خودروی پلتفرم برداشته شده واز دو سال گذشته در این مورد جهت خرید رایزنی های لازم انجام شده است.این خودرو قابلیت امداد و نجات و اطفای حریق را دارد. اکنون خودروهای پلتفرم ساخت داخلی 41 متر ارتفاع را پوشش می دهند و ساختمان های پالایشگاه ارتفاع 60 تا 70 متری دارند. برای دستیابی به خودروی مورد نظر، مجوز واردات آن را گرفته ایم و اکنون به گمرک رسیده است؛ با این خودرو می توان کل منطقه را پوشش داد.
خرید سه دستگاه خودروی آتش نشانی سنگین به منظور افزایش ظرفیت توان اطفای حریق نیز در دستور کار قرار دارد و یکی از سازندگان داخلی برنده مناقصه آن شده است.
مدیریت بهداشت با سلامت کارکنان در ارتباط مستقیم است و جهت ارائه خدمات بهتر در این زمینه هر سازمانی برنامه های خود را در دستور کار دارد، لطفا بفرمایید پالایشگاه تبریز در زمینه بهبود شرایط مدیریت بهداشت چه گام هایی برداشته است؟
در زمینه مدیریت بهداشت، انطباق شاخص های بهداشتی به میزان 20 درصد را در افق برنامه پنج ساله خود داریم. از جمله برنامه های در نظر گرفته شده، تقویت اصلاح سیستم های روشنایی واحدهای عملیاتی است، زیرا نیروهای شب کار، نیاز به بهبود سیستم روشنایی جهت تردد در سایت پالایشگاه دارند. این پروژه از سوی مدیریت اچ اس ای تعریف می شود، اما متولی آن واحدهای مهندسی عمومی و خدمات فنی مهندسی هستند.
حذف یا کاهش بنزن در واحدهای آزمایشگاه، آب و برق و بخار در منطقه سه و چهار پالایش و واحد اختلاط روغن، حذف یا کاهش گاز یا هیدروژن سولفور (H2S) در واحدهای آزمایشگاه و عملیاتی را واحد بهداشت مورد پایش قرار می دهد، همچنین کارکنان هنگام مراجعه به معاینات دوره ای در این زمینه غربالگری می شوند.
نصب سیستم میترینگ برای بازوهای بارگیری نیز از دیگر برنامه هاست تا به این وسیله قطع بارگیری به محض پر شدن تانکر انجام شود.
مکانیزه کردن فعالیت های آشپزخانه از دیگر برنامه هایی است که در شاخه بهداشت حوزه اچ اس ای به آن توجه شده است. از آنجا که فعالیت های آشپزخانه باید در محیطی عاری از هرگونه آلودگی انجام شود، وجود آشپزخانه صنعتی به واسطه حذف فعالیت های دستی، امری ضروری است. برای این منظور و تسریع در انجام فعالیت های این بخش، خرید دیگ های چلوپز و پلوپز صنعتی، همچنین دستگاه های آب گردان که از ابزارهای لازم به شمار می روند، در دستور کار قرار گرفته است.
بیشتر بودجه های مصرف شده در مدیریت اچ اس ای به الزامات زیست محیطی اختصاص یافته است تا به این وسیله مدیریت فروش پسماند را آسیب شناسی کنیم، زیرا برخی از پسماندها قابل فروش و برخی دیگر باید امحا شوند.
بازطراحی شبکه پایش آب های زیر زمینی و منشا یابی و پاکسازی آلودگی احتمالی، از دیگر طرح های خدماتی پالایشگاه تبریز است که قبل از اینکه سازمان حفاظت از محیط زیست اعلام کند، پیشگام بوده است. این پروژه به صورت مشترک میان پالایشگاه، شرکت ملی پخش فراورده های نفتی و خطوط لوله و مخابرات انجام شده است. بر اساس این پروژه 30 تا 40 چاه حفر شده است تا در فواصل زمانی تعیین شده بتوانیم از آب ها نمونه برداری کنیم که در صورت آلوده بودن بتوان از ورود آن جلوگیری کرد.
راه اندازی و بهره برداری از واحد جدید گوگردسازی (SRP) یکی دیگر از طرح هایی است که هم اکنون با انجام 99 درصد آن می شود گفت که پایان یافته است؛ راه اندازی این واحد یکی از پروژه هایی است که سازمان محیط زیست و پالایشگاه تبریز به شدت پیگیر آن بودند.
بهره برداری از واحد تصفیه گازهای انتهایی واحد گوگردسازی نیزکه همزمان با راه اندازی واحد SRP انجام می شود، می شود(این دو واحد مکمل یکدیگرند)از دیگر برنامه های پالایشگاه نفت تبریز در حوزه محیط زیست است.
مطالعه گونه های درختی مناسب با شرایط و اصلاح روش های نگهداشت و بهبود فضای سبز با رویکرد مدیریت مصرف آب را نیز در دستور کار داریم، زیرا برخی از درختان آب زیادی مصرف می کنند و باید گیاهانی کاشته شود که مصرف آب کمی دارند، همچنین برای آبیاری فضای سبز از منابع آب بازیافتی استفاده می کنیم.
طرح جامع انتقال محصول نفت کوره با استاندارد روزآمد دنیا از دیگر طرح هایی است که تحلیل محیط زیستی آن تمام شده است و با اجرای آن دیگر نفت کوره ای نخواهیم داشت که آلودگی هوا ایجاد کند؛ به این دلیل که مجدد به چرخه تولید باز خواهد گشت.
احداث برج های تقطیر با شرایط استاندارد که هم اکنون در حال ساخت هستند، طرح دیگری در حوزه محیط زیست است که با اجرایی شدن آن تمام آبهای پالایشگاه تصفیه خواهد شد و آبهایی که قابلیت تصفیه ندارند، به حوضچه های تبخیر هدایت می شوند. با این روش از نفوذ آنها به آب های زیر زمینی هم جلوگیری می شود.
کاهش انتشار گازهای گلخانه ای به میزان 15 درصد و احداث واحد ازت به منظور تامین گاز پوششی مخازن نیز دیگرطرح های زیست محیطی در دست اجرای پالایشگاه تبریز هستند.
سعی شده که انتشار گازهای گلخانه ای را نیز به حداقل برسانیم. تنها منتظر شروع طرح جامع هستیم. هر پروژه ای که تعریف کرده ایم، اجرا شده یا در حال اجراست.
همسو با مسئولیت اجتماعی، تمام مواردی که در پالایشگاه آلاینده بودند، حذف کرده ایم. منابع آلاینده نیز پایش آنلاین می شوند؛ تمام خروجی کوره های پالایشگاه به مرکز پایش سازمان محیط زیست متصل و در هر لحظه از سوی این سازمان قابل بررسی است.
برای این کار با یک آزمایشگاه مطمئن قرار داد بسته ایم و هر 6 ماه یک بار گازهای خروجی اندازه گیری می شود. می کوشیم همسایه خوبی برای شهر و ساکنان آن باشیم.
از نظر پدافندی نیز منطقه را پوشش داده ایم و از نظر فعالیت های امداد و نجات هم همکاری خوبی با سازمان ها و ارگان ها داریم. با برگزاری مناسبت های مختلف مثل هفته هوای پاک در شهرهای مختلف استان آذربایجان غربی و یا تهیه و ارسال بسته های آموزشی به مدارس در پایه های مختلف، تلاش کرده ایم همسایه خوبی برای شهروندان باشیم.
ضرورت بازتاب گسترده تر خدمات شرکت ملی پخش در پیاده روی اربعین
مشعل پیاده روی عظیم اربعین حسینی، امسال نیز فرا رسید و بار دیگر بی نظیرترین و قدرتمندترین صحنه اتحاد، انسجام و همبستگی مسلمانان، خاصه شیعیان جهان، به دنیا مخابره شد. بی شک حضور میلیون ها زائر از اقصا نقاط جهان در این اجتماع مذهبی برای ابراز ارادت به ساحت مقدس اباعبدالله الحسین(ع) که هر سال هم عظیم تر و باشکوه تر از سال قبل برپا می شود، ره آورد این راهپیمایی است. نهادهای دولتی و بسیاری از دستگاه های اجرایی از ماه ها پیش تمام عزم خود را جزم کرده تا زیرساخت ها و امکانات لازم را برای تشرف خیل عظیم عاشقان حسینی فراهم کنند. به گواه بیشتر زائرانی که امسال در ایام اربعین به عراق سفر کردند، دولت سیزدهم با فراهم کردن تسهیلات ویژه، برای زائران سنگ تمام گذاشت و امسال برخلاف سال های گذشته، این امکان فراهم شد تا جمعیت زیادی بتوانند در این آوردگاه معنوی حضور به هم رسانند. با همه این اوصاف، اما نباید از نقش خطیر و تاثیرگذار رسانه و خبر و همچنین ثبت و به تصویر کشیدن این حجم از همدلی، یکصدایی و وحدت رویه غافل ماند. بی شک جایگاه رسانه ها و میزان تاثیرگذاریشان در بازنمایی وقایع حماسی اربعین برجسته و بی بدیل است و گزاف نیست اگر بگوییم که تنها نقطه قوت تبیین اجتماع بزرگ اربعین، حضور گسترده رسانه هاست؛ موضوعی که محسن مومنی، مشاور مدیرعامل و سرپرست روابط عمومی شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران در گفت وگو با هفته نامه «مشعل» به جنبه های مختلف این مولفه اشاره کرده و در ادامه ضمن بیان برخی فعالیت های شاخص شرکت ملی پخش فراورده های نفتی به منظور تامین و توزیع مناسب و مطلوب سوخت در این ایام، ابراز گلایه می کند از اینکه زحمات بی شائبه برخی دستگاه های متولی خدمت رسان به زائران حسینی از طریق برخی رسانه ها بدرستی پوشش داده نمی شود.
شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران، اقدام های ارزشمندی را در ایام اربعین همسو با ماموریت های اصلی خود، یعنی صیانت از فراورده و توزیع مناسب آن در کشور، با هدف تامین بی وقفه و مستمر سوخت رسانی انجام داده که این مهم از ماه ها قبل با تلاش شبانه روزی کارکنان زحمتکش و خدوم مجموعه شرکت ملی پخش فراورده های نفتی و با ذخیره سازی مناسب انواع فراورده های سوختی مورد نیاز زائران، به ثمر نشسته است. افزون بر این دست از فعالیت ها در عرصه سوخت رسانی از سوی این شرکت ، اقدام مهم و ارزشمند دیگری در زمینه ثبت، ضبط، مستندسازی، انتشار و اطلاع رسانی ابعاد مختلف حماسه بزرگ و معنوی اربعین حسینی رقم خورده که می توان از آن به عنوان یک تجربه موفق در تاریخ فعالیت های روابط عمومی یاد کرد. اقدام هایی که با درک اهمیت موضوع حماسه اربعین، پابه پای کار جهادی کارکنان بخش های مختلف عملیاتی و منطبق با یک برنامه ریزی اصولی، مدون و سازماندهی شده، همچنین بهره گیری از ظرفیت های موجود در سطح ستاد و مناطق 37 گانه شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران شکل گرفت و دستاوردهای بس گرانمایه ای را به یادگار گذاشت که می تواند ره توشه خوبی برای سال های آتی باشد.
سرپرست روابط عمومی شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران، خواستار تغییر نوع نگاه به فعالیت های این شرکت شده و ضمن ابراز گلایه از عملکرد برخی دستگاه های متولی درباره برنامه ریزی برای سفرهای برون شهری در ایام تعطیل سال می گوید: اصولا مجموعه پالایشی کشور به دلیل ماهیت و ذات فعالیت هایشان که در تمام طول سال جاری و مستمر است، کمتر در دیدرس عموم مردم قرار دارد و همین مسأله دستمایه ای شده تا کارکرد و نحوه خدمات دهی این دست از فعالیت ها در تمامی حوزه های رسانه ای هم مغفول بماند. نوع نگاهی که هم اکنون بر پیکره شرکت ملی پخش فراورده های نفتی حاکم است، نگاه درستی نیست و نیازمند تغییر است. گاه این گلایه از سوی کارکنان عنوان می شود که چرا رسانه ملی آنگونه که شایسته است، زحمات کارکنان این حوزه خدمت رسان را پوشش نمی دهد، در حالی که این مسأله در مورد سازمان های دیگر صدق نمی کند و دستاوردهای آنان از طریق محافل رسانه ای بازتاب داده می شود. این دیده نشدن برای مجموعه خدمت رسانی چون شرکت ملی پخش و دیگر فعالان این حوزه که در گرما و سرمای طاقت فرسا سوخت مورد نیاز مردم را از دل کوه ها و گردنه های سخت گذر انتقال می دهند و با انواع مشکلات و سختی ها دست وپنجه نرم می کنند، خوشایند نیست و انگیزه برای تلاش و رسیدن به پیشرفت و موفقیت را از بین می برد. مومنی، مصداق بارز این مدعا را برپایی مراسم معنوی اربعین حسینی دانسته و عنوان می کند: نقش شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران به عنوان خط مقدم سوخت رسانی به زائران غیرقابل انکار است؛ اما به دلیل نامهری برخی محافل رسانه ای، این خدمات عظیم و گسترده به تصویر کشیده نمی شود. دوستان و همکاران من در عرصه های اطلاع رسانی به این مسأله اذعان داشته باشند که ما همه سوار بر یک کشتی هستیم و یک هدف خاص و مشترک را دنبال می کنیم. بنابراین، این نوع نگاه و برخوردها، حداقل شایسته و بایسته چنین مراسم عظیم و پرشوری چون اربعین نمی تواند باشد.
وی از روزهای سخت شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران می گوید که به دلیل ناترازی در امر تولید و مصرف بنزین بر آن چیره شده و می طلبد همه دستگاه های اجرایی، بویژه خودروسازان به امر مدیریت مصرف انرژی اهتمام ویژه ای داشته باشند.
سرپرست روابط عمومی شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران ادامه می دهد: مواجهه با نوسانات شدید مصرف که گاه با سفرهای مقطعی حادث می شود و به اوج خود می رسد، به مراتب، سختی ها و چالش ها را دوچندان می کند که مدیریت چنین شرایطی با وجود برنامه ریزی های اصولی و کارآمد، باز هم سخت و دشوار است.
به واقع شرکت ملی پخش فراورده های نفتی با روزهای سختی روبه روست. نامتوازنی در عرصه های مختلف کشور موج می زند و در این میان خودروسازها هم بی محابا دست به تولید خودروهای غیراستاندارد زده اند، بدون آنکه زیرساخت مشخصی را برای تولیدات خود فراهم کنند. از طرفی به ثمر رسیدن پروژه های پالایشگاهی هم در شرایط مطلوب و ایده آل، سه الی چهار سال زمان می برد و این کم و کاستی ها تنها شانه شرکت ملی پخش فراورده های نفتی را خم کرده و مشقت های کار را برای ما دوچندان کرده است.
ثبت و ضبط عملیات جهادی سوخت رسانی در ایام اربعین از جمله شاخصه هایی است که مومنی به آن اشاره می کند و انعکاس، شناساندن و نقش موثر شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران به عنوان یک نهاد خدمت رسان در حماسه اربعین را مهم ترین هدف روابط عمومی در این رویداد عظیم یاد می کند و اظهار می دارد: این مهم حاصل برنامه ریزی، سازماندهی و استقرار 24 نفر از متخصصان روابط عمومی در زمینه های کارگردانی، تدوین، فیلمبرداری،عکاسی، خبرنگاری و هماهنگی و پشتیبانی در قالب هفت گروه مستندساز در مناطق هفتگانه ایلام(مرز مهران)، اهواز(مرز چذابه)، آبادان(مرز شلمچه)، کرمانشاه(مرز خسروی)، کردستان(مرز باشماق)، میاندوآب(مرز تمرچین) و ارومیه(مرز بازرگان) بود که به ثمر نشست.
وی ساخت و انتشار بیش از یکهزار گزارش خبری با رعایت استاندارد تولید برنامه های تلویزیونی، 80 ساعت تصویربرداری از مناطق مرزی، 240 ساعت کارکرد به منظور تدوین و تولید محتوا، تهیه و انتشار بیش از 100 مورد خبر، تبلیغات محیطی و نصب بنر در مسیرهای منتهی به مرز، تولید و انتشار ویژه نامه، مدیریت محتوایی صوتی و تصویری مواکب و ... را از نمونه اقدام های شاخص روابط عمومی در بازه زمانی 20 روزه ایام اربعین برمی شمارد.
سرپرست روابط عمومی شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران با توجه به سخنان مقام معظم رهبری پیرامون مراسم اربعین که ایشان از این رویداد به عنوان بزرگ ترین اجتماع بشری در طول سال یاد می کنند، پوشش خبری این واقعه را مهم ارزیابی کرده و خواستار شکل گیری ستاد گسترده ای به نام قرارگاه رسانه ای اربعین می شود.
مومنی اضافه می کند: جایگاه رسانه و روابط عمومی غالبا در این دست از بزنگاه های تاریخی است که خود را بیش از هر زمان دیگری نمایان می کند. به این منظور امسال برخلاف سال های گذشته، پوست اندازی خوبی در روابط عمومی شرکت ملی پخش فراورده های نفتی انجام شد و نشان داد که نقش روابط عمومی در پوشش اخبار مهمی چون حماسه اربعین نباید منفعل باشد. سازماندهی، نظارت و هدایت سه رکن تاثیرگذار در نشر هر اخبار و رویدادی است که این سه مولفه در ایام اربعین امسال بخوبی در میان گروه رسانه ای این شرکت جاری و ساری بود.
وی می افزاید: افزون بر عملیات سوخت رسانی و همین طور فعالیت های رسانه ای برای تبیین هرچه باشکوه تر مراسم اربعین، شرکت ملی پخش فراورده های نفتی در زمینه ایفای مسؤولیت اجتماعی هم پیشگام بود و اقدام های قابل توجهی را به ثمر نشاند. مجهز کردن نمازخانه های جایگاه ها و برپایی مواکب در مناطق مرزی و معین برای رفع مشکلات و پذیرایی از زائران، نمونه بارزی از این دست اقدام ها بود. ناگفته نماند که مجموعه شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران با تمام امکاناتی که در اختیار داشت، به میدان آمد؛ هرچند کم و کاستی ها و نواقصی نیز در جریان این رویداد بود که منکر آن نیستیم؛ اما در عین همه سختی ها و مشقت ها سعی کردیم با رویکردی مهربانانه میزبان و همراه مردم عزیز کشورمان باشیم. امیدواریم که مورد قبول واقع شده باشد.
سرپرست روابط عمومی شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران ادامه می دهد: پایش و نظارت شبانه روزی عملیات توزیع فراورده در نقاط مرزی و سوخت رسانی و خدمات رسانی به زائران نیز از اقدام های درخور توجه شرکت ملی پخش فراورده های نفتی بود. با توجه به تبلیغات سوئی که در هفته های گذشته در مورد کارت های سوخت شخصی اتفاق افتاد، حساسیت بازرسی ها در مورد جایگاه های عرضه سوخت را دوچندان کرد. به همین منظور گروهی در مجموعه بسیج شرکت پالایش و پخش شکل گرفت. افرادی به عنوان بازرس های نامحسوس در سطح جایگاه ها مستقر بودند و از نزدیک فعالیت ها و عملیات عرضه سوخت را رصد و پیمایش می کردند و هرکجا تخلفی صورت می گرفت، بسرعت شناسایی و بررسی شده و برخوردهای لازم با آن انجام می شد. همچنین در شرکت ملی پخش فراورده های نفتی نیز برگزاری نشست داخلی به صورت منظم به منظور انجام هماهنگی های لازم برای سوخت رسانی به ناوگان حمل ونقل مسافری بین شهری و داخل شهرستان های مرزی و انتقال زائران به نقاط صفر مرزی برگزار می شد که این نشست ها تا پایان برپایی مراسم اربعین ادامه داشت.
مومنی ادامه می دهد: اتفاق مثبتی که امسال برای نخستین بار در شرکت ملی پخش فراورده های نفتی رخ داد، استقرار ایستگاه های شارژ کپسول گاز مایع در نقاط مرزی بود تا تامین گاز مایع مورد نیاز مواکب به سهولت انجام شود. همچنین به منظور توزیع مطلوب تر فراورده های سوختی، 36 موقعیت سوخت رسان جدید در 7 نقطه مرزی شناسایی و جایگاه های سیار سوخت رسان در آنجا مستقر بودند تا خللی در امر سوخت رسانی حادث نشود. بیش از یکهزار و 500 کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق است که تداوم و استمرار این حجم از فعالیت در امر سوخت رسانی اربعین، مرهون همکاری و تعامل یکایک کارکنان مجموعه شرکت ملی پخش فراورده های نفتی در 37 منطقه، 228 ناحیه، 84 انبار، 56 مرکز سوخت گیری، یکهزار و 146 مخزن فعال، 4 هزار و 400 جایگاه عرضه سوخت، 2 هزار و 167 جایگاه سی ان جی، 11 هزار و 613 نفتکش جاده پیما، 2 هزار و 361 مخزندار ریلی و 8 نفتکش و شناور دریایی است که از حق نگذریم کار بزرگ و ارزشمندی به سرانجام رسید. همچنین مرز ورودی چابهار و زائرانی که از طریق دریا خود را به مناطق مرزی می رساندند هم در این ایام فعال بود و سوخت مورد نیازشان از سوی شرکت پخش تامین می شد.
بر اساس تازه ترین آمار وزارت کشور، امسال 4 میلیون و 50 هزار زائر به سمت کربلای معلا سفر کردند که از این تعداد، حدود 3 میلیون و 500 هزار نفر ایرانی بودند و مابقی، زوار دیگر کشورها که حکایت از افزایش 18 درصدی میزان زائران نسبت به سال قبل دارد. این مسأله در طول 10 سال اخیر بی سابقه بوده است. مغناطیس و شور و اشتیاق عمیقی در درون اربعین مستتر است که هر ساله دلدادگان و شیفتگان زیادی را به سمت خود جذب می کند. نکته حائز اهمیت این است که براساس نظرسنجی های مردمی، میزان رضایتمندی نسبت به برگزاری مراسم اربعین و ارائه تسهیلات خاص و ویژه از سوی دولت، بیش از 70 درصد اعلام شده است که آمار قابل توجهی است. همچنین 57 میلیون تردد در جاده های مرزی انجام شده و این در حالی است که بیش از 72 درصد از میزان ترددها به وسیله خودروهای شخصی بوده است. آمارهای اعلامی از سوی دستگاه های اجرایی نشان می دهد که یک عملیات عظیم و گسترده از سوخت رسانی در بازه زمانی 20 روزه ایام اربعین اتفاق افتاده که ستودنی است.
مومنی با صراحت اعلام می کند که در هیچ یک از جایگاه های مرزی، هیچ صفی برای دریافت سوخت بنزین ایجاد نشد و با توجه به ذخیره سازی های انجام شده در پیش از ایام اربعین، مشکل تامین و توزیع سوخت نداشتیم. در مجموع23 جایگاه سیار و 7 ماشین سوخت رسان در هفت منطقه مرزی مستقر بودند که خدمات سوخت رسانی به زوار را به عهده داشتند، به انضمام یک واحد سوخت رسان هوایی در ارومیه.
وی در ادامه به فاز دوم از عملیات سوخت رسانی در ایامی که از آن به عنوان پیاده روی رضوی یاد می کند، اشاره کرده و می گوید: پیش بینی ما براین است که بیش از 10 میلیون نفر در روزهای پایانی ماه صفر به مشهد مقدس و بارگاه امام رضا(ع) مشرف خواهند شد. بنابراین تامین سوخت این دست از زائران نیز در برنامه های شرکت ملی پخش فراورده های نفتی گنجانده شده و خوشبختانه دراین زمینه نیز مشکلی وجود ندارد. در مراسم پایانی ماه صفر که همراه با سالروز شهادت امام رضا(ع) رقم خورده است، مناطق خراسان رضوی به عنوان محوریت اصلی، سبزوار، شاهرود، خراسان شمالی و جنوبی، تربت حیدریه و در نهایت گلستان درگیر هستند که سازوکارهای لازم برای تامین سوخت مورد نیاز در نظر گرفته شده است.
مومنی در پایان همچنان بر اینکه رسانه می تواند نقش و جایگاه تعیین کننده ای در بازتاب فعالیت های دستگاه های خدمات رسانی همچون شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران داشته باشد، تاکید و تصریح می کند: خدمت رسانی به مردم یک وظیفه است و همه دستگاه های خدمات رسان در طول سال به آن اهتمام دارند؛ اما برخی بخش ها فراتر از مسؤولیت عمل می کنند و رسانه ها می توانند این مهم را در نگاه مردم و مسؤولان تقویت کنند.
تقدیر مقام معظم رهبری از تلاش های صنعت پتروشیمی
مشعل صنعت پتروشیمی درچند سال اخیر با عبور از گردنه های پر پیچ و خم تحریم های همه جانبه و شرایط سخت تورمی در اقتصاد ایران، سهمی چشمگیر در تامین ارز مورد نیاز دولت داشته است. این اثرگذاری در حالی بوده که صنعت پتروشیمی در دو سال اخیر با روی کار آمدن دولت سیزدهم تلاش کرده است، ضمن اجرای برنامه های توسعه ای و ادامه روند تولید و صادرات و حفظ بازارجهانی و منطقه ای، پروژه های نیمه کاره را هم به انجام برساند.
صنعت پتروشیمی به عنوان یکی ازصنایع درآمدزا برای کشور در دوسال گذشته و با روی کار آمدن دولت سیزدهم، توانسته است نقش مهمی در رونق بخشی به اقتصاد کشورایفا کند.
آنچه این صنعت در دوسال گذشته محقق کرده، ازچشم دولت و مقام های ارشد کشور دورنمانده است؛ رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار با رئیس جمهوری و اعضای هیئت دولت، با قدردانی و تمجید از عملکرد خوب و قوی دولت در برخی بخش ها ازجمله «کارهای زیربنایی»، «رشد شاخص های کلان اقتصادی» و «سیاست خارجی» گفتند: افزایش محصولات پتروشیمی و کارهای ارزنده در زمینه نفت و گاز و راه اندازی چند هزار کارگاه تعطیل یا نیمه تعطیل، از اقدام های قابل تقدیر دولت است.
ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری کشورمان چندی پیش در آیین بهره برداری رسمی از پتروشیمی گچساران، ضمن تقدیر از بخش های مختلف صنعت پتروشیمی، پتروشیمی گچساران را مصداق هنر مقاومت در برابر تحریم ها عنوان و تاکید کرد: پتروشیمی ها در کنار تولید ثروت برای کشور، زمینه ایجاد اشتغال وکاهش محرومیت از شهرها را فراهم می کند. رئیسی چندین بار هم از سهم و اثرگذاری شرکت های پتروشیمی در تامین ارز مورد نیاز دولت و همراهی با سامانه نیما تقدیر کرده است.
مرتضی شاهمیرزایی، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی هم با تأکید بر اهمیت صنعت پتروشیمی در کشور گفت: نقش پتروشیمی ها برای اعتلای اقتصاد و حتی امنیت و اقتدار کشور حیاتی و اثربخش است.
وی در تشریح اهمیت و جایگاه صنعت پتروشیمی در اقتصاد کشور افزود: در صورتی که تولید یکی از واحدهای پتروشیمی برای مدت کوتاهی متوقف شود، تولید صنایع بسیاری به واسطه این اتفاق متوقف می شود که این موضوع، جایگاه صنعت پتروشیمی را نشان می دهد. روز به روز جایگاه صنعت پتروشیمی در میان دیگر صنایع از اهمیت و حساسیت بیشتری برخوردار می شود و در این مسیر، نقش پتروشیمی ها برای اعتلای اقتصاد و حتی امنیت و اقتدار کشور حیاتی و اثربخش است.
شاهمیرزایی، مدیریت کلان را موضوعی جدی برشمرد و با تأکید بر جلوگیری از سوزاندن گازهای مشعل تصریح کرد: باید برنامه ریزی شود تا در دوره ای کوتاه به سمت خاموشی مشعل ها حرکت کنیم؛ مگر در موقعیت هایی که شرایط فرآیندی اجازه عمل ندهد.
وی با اشاره به اینکه صنعت پتروشیمی شاگرد اول اجرای طرح های ان جی ال است، افزود: احداث ان جی ال ها از گذشته در برنامه بود، اما اجرای آنها بسیار کُند پیش می رفت. امروز شرکت های پتروشیمی می توانند ضمن تأمین منابع مالی و سرمایه با مدیریت مناسب نقش پررنگ تری در اجرای سریع آنها داشته باشند.
معاون وزیرنفت درامور پتروشیمی با اشاره به اجرای طرح جمع آوری گازهای مشعل در شرق کارون از سوی پالایشگاه گاز بیدبلند خلیج فارس افزود: این موارد توانست به دولتمردان و سازمان محیط زیست اثبات کند که صنعت پتروشیمی در این بخش هم شاگرد اول جلوگیری از هدررفت منابع و کاهش آلودگی و حفظ محیط زیست برای آیندگان است.
شاهمیرزایی به نقش پتروشیمی ها در ارزآوری کشور به ویژه تأثیرگذاری آنها در دوران نوسان های ارزی کشور تأکید و یادآوری کرد: در بومی سازی فرآیندها، مواد شیمیایی و ساخت کالاها و تجهیزات مورد نیاز، شرکت های پتروشیمی باید همکاری بیشتری داشته باشند.
وی به کاهش قیمت های جهانی محصولات پتروشیمی و تأثیر آن بر مقدار ارزآوری پتروشیمی ها اشاره و اظهار کرد: پتروشیمی ها همیشه یاور امین و پای کار در حوزه ثبات و تعادل ارزی کشور هستند و این صنعت تعهد خود را به بهترین نحو انجام داده است.
معاون وزیر نفت با بیان اینکه برخی واحدهای پتروشیمی به ویژه واحدهای متانولی سالی دشوار را پشت سر گذاشتند، تصریح کرد: شرکت ملی صنایع پتروشیمی تلاش می کند موضوع ها و چالش های شرکت ها در زمینه قیمت گذاری خوراک و سرویس های جانبی را به درستی به مسئولان تصمیم گیر منتقل کند تا تصمیم های منطقی گرفته شود.
هوشنگ فلاحتیان، معاون برنامه ریزی وزیر نفت هم چندی پیش با تأکید بر اینکه وزارت نفت در کنار شرکت های پتروشیمی است، تاکید کرد که پایداری اقتصاد و فضای کسب وکار شرکت های پتروشیمی برای کشور بسیار اهمیت دارد و وزارت نفت به عنوان نماینده و مدافع صنایع پتروشیمی، دغدغه پتروشیمی ها را به قانون گذار منعکس می کند.
وی با بیان اینکه موارد زیادی مرتبط با صنعت نفت و پتروشیمی در برنامه هفتم مورد تاکید قرار گرفته و اولویت را برای شرکت های پتروشیمی قرار داده ایم، افزود: افزایش ظرفیت پتروپالایشگاهی، توسعه ذخیره سازی روزمینی و زیرزمینی گاز، تجدید ساختار بهینه سازی انرژی در کشور، جمع آوری گازهای مشعل، میترینگ و هوشمندسازی ورود و خروج حامل های انرژی و تخفیف پلکانی خوراک مایع از جمله مواردی است که در این برنامه به آن توجه شده است.
وی تأکید کرد: پایداری اقتصاد و فضای کسب وکار شرکت های پتروشیمی برای کشور بسیار اهمیت دارد. شرکت های پتروشیمی با راهبری شرکت ملی صنایع پتروشیمی در مواردی که زمینه توسعه وجود دارد، حتی با استفاده از خوراک های بین مجتمعی در مسیر تکمیل زنجیره ارزش گام بردارند.
در شرایطی که احمد مهدوی ابهری، دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی می گوید ارزآوری پتروشیمی ها همچنان در رأس شرکت های تولیدی کشور است، باید بر این که دولت اهمیت بیشتری را برای این صنعت قائل می شود، صحه گذاشت. این تدبیر در شرایطی است که پتروشیمی ها در دو دهه گذشته با مشکلات و موانع زیادی رو به رو بودند و پروژه های زیادی از صنعت پتروشیمی در میانه تحریم ها و بی مهری شرکت های خارجی روی زمین باقی مانده بود.
مهدوی ابهری با اشاره به اینکه از 53 میلیارد دلار صادرات غیرنفتی ایران در سال گذشته 16.24 میلیارد دلار معادل 30.1 درصد سهم صنعت پتروشیمی بوده است. این مقدار صادرات به غیر از محصولاتی است که در صنایع داخلی فروخته شده که بخشی از آن نیز به محصولات نهایی تبدیل شده و صادر می شود.
مهدوی ابهری با تأکید بر اینکه صادرات محصولات پتروشیمی با وجود شرایط سخت تحریم های ظالمانه انجام می شود، تصریح کرد: ارزآوری پتروشیمی ها همچنان در رأس شرکت های تولیدی کشور است به طوری که از حدود 16 میلیارد دلار صادرات پتروشیمی ها در سال 1401 حدود 14 میلیارد دلار در سامانه نیما فروخته شده است. در مجموع در 17 ماهه گذشته حدود 17.772 میلیارد دلار معادل ماهانه یک میلیارد و 50 میلیون دلار به نیما ارز عرضه شده است.
وی با اشاره به اینکه تولید صنعت پتروشیمی در چهار ماه امسال نسبت به مدت مشابه پارسال 1.4 درصد افزایش داشته است، افزود: صادرات نیز در این مدت در این صنعت حدود 2.5 درصد از نظر وزنی به دلیل افزایش عرضه به داخل کاهش داشته است.
صنعت پتروشیمی به دلیل تلاش برای بومی سازی تجهیزات و کالاها و کاتالیست ها، اجرای قانون ساخت بار اول، توسعه همه جانبه و تکمیل زنجیره ارزش و کاهش خام فروشی، همچنین تلاش برای تداوم روند تولید و صادرات و ارزآوری برای کشور نقش بی بدیلی در توسعه اقتصادی کشور ایفا کرده است. دولت سیزدهم با شناخت این جایگاه و اثرگذاری، می کوشد این سهم و جایگاه را حفظ و در جهت کاهش موانع اجرایی شرکت های پتروشیمی حرکت کند.
وزیر نفت دستورعمل تشکیل باشگاه خبرگان صنعت نفت را ابلاغ کرد
مشعل صنعت نفت به عنوان صنعتی که نیازمند آخرین فناوری ها و علوم و تخصص های روزآمد است، تلاش می کند تا این به روز بودن و همسویی با جامعه متخصصان را حفظ کند و دیدگاه های آنها را در اولویت بگذارد. می توان گفت که تنها راه حفظ امید و انگیزه استعدادها و نخبگان یک سازمان، شایسته سالاری در نصب و ارتقای مدیران است و کم فروغی استعدادها، مساوی با متوقف شدن حرکت به سمت اهداف و درجا زدن های افراد در بدنه صنعت است. با همین رویکرد بوده است که وزیر نفت دولت سیزدهم برای نخستین بار، دستورعمل تشکیل باشگاه خبرگان صنعت نفت با هدف مشارکت خبرگان فنی - تخصصی کشور در اجرا و پیاده سازی فرآیندهای دانش گرایی، شایسته سالاری، توسعه و تعالی مدیریت در صنعت نفت را ابلاغ کرده است.
صنعت نفت درچند دهه گذشته تلاش کرده است تعامل میان صنعت و دانشگاه و مراکز پژوهشی و فناوری را بیش از قبل تقویت و ازهمراهی و تخصص دانشگاهیان و فناوران در پیشبرد اهداف خود استفاده کند. در عین حال، بخش قابل توجهی از کارکنان صنعت نفت را نیروهای جوان و متخصصی تشکیل می دهند که جزو نفرات برتر دانشگاه ها و نخبگانند و در بدنه صنعت نفت جذب شده اند. به همین جهت است که ایجاد انگیزه و حفظ امید این قشر از نفرات متخصص و نخبگان در صنعت نفت اهمیت دارد و در عین حال همراهی آنها می تواند به نفع صنعت نفت باشد؛ از این رو وزارت نفت دولت سیزدهم تلاش کرده است به جای اقدام های نمایشی در به کارگیری نخبگان درصنعت نفت، مسیری روشن و معین را برای حضور و اثرگذاری آنها فراهم کند.
سال گذشته جواد اوجی، وزیرنفت نظام جامع توسعه مدیریت صنعت نفت جمهوری اسلامی ایران را ابلاغ کرد و براین اساس ۱۶ هیئت عالی فنی و تخصصی در ۱۶ گروه شغلی، معیارها و فرآیندهای ارزیابی و انتصاب مدیران صنعت نفت را ارزیابی و نظارت خواهند کرد.
بر اساس ابلاغیه نظام جامع توسعه مدیریت صنعت نفت جمهوری اسلامی ایران، هیئت های عالی فنی و تخصصی هر گروه شغلی از بالاترین مقام فنی - تخصصی از آن گروه شغلی به عنوان رئیس هیئت و دو نفر از خبرگان درون صنعت نفت از آن گروه شغلی و نماینده مرکز توسعه مدیریت صنعت نفت به عنوان دبیر هیئت و یک نفر از خبرگان گروه شغلی مربوط به خارج از صنعت نفت با پیشنهاد مرکز توسعه مدیریت صنعت نفت هستند.
شمس الله بهمئی، معاون مرکز توسعه مدیریت صنعت نفت با اشاره به همکاری بیش از 100نفر برای تدوین نظام جامع توسعه مدیریت صنعت نفت گفت: این نظام جامع می تواند منشأیی برای تحول توسعه مدیریت در کشور باشد.
وی با تاکید بر اینکه این نظام جامع می تواند تحول توسعه مدیریت در سطح کشور باشد، افزود: این نظام نامه با توجه به جامع بودن می تواند مبنای قانون نظام جامع توسعه مدیریت در سطح کشور باشد. نظام جامع توسعه مدیریت صنعت نفت به قدری دقیق و مبتنی بر قواعد نظام جامع نویسی و با نظر کارشناسان باتجربه نظام جامع نویسی تدوین شده است که می تواند مبنای قانون در کشور باشد. به هر حال نظام صنعت نفت به عنوان صنعت پیشرو، در بسیاری از حوزه ها به ویژه توسعه مدیریت، کار بزرگی انجام داده است که می تواند الگویی در توسعه مدیریت صنعت نفت باشد.
محسن حقیقی مقدم، سرپرست مرکز توسعه مدیریت صنعت نفت هم با بیان اینکه نظام جامع توسعه مدیریت که از سوی این مرکز ابلاغ شده، سنگ بنای عدالت در نصب مدیران و امیدآفرینی در چشم استعدادهای مدیریتی صنعت نفت است، افزود: این نظام جامع با ارائه سطح متوازنی از شایستگی های پایه و شایستگی های قابل توسعه مبتنی بر فرهنگ ایرانی - اسلامی و نظام ارزشی حکمرانی متعالی در حقیقت نظامی است، روشنی بخش مسیر پیشرفت استعدادها و نظام امید آفرین صنعت نفت است.
حقیقی مقدم به ماده ۹-۳ از نظام جامع توسعه مدیریت اشاره کرد و در توضیح این ماده گفت: بر اساس این ماده تولید «ادبیات و گفتمان عمومی تعالی و توسعه مدیریت باید به گونه ای ملموس احساس امکان رشد و تعالی استعدادها در یک سازوکار عادلانه از طریق برنامه های توسعه مدیران را به همه کارکنان صنعت نفت منتقل کند و همه کارکنانی که ظرفیت خود در ارائه خدمت به صنعت نفت را بیش از وضع کنونی شان می دانند، راه بروز استعدادها و قابلیت های خود را در برنامه های توسعه مدیران متصور شوند و در برابر بن بست های شغلی که سبب ضایع شدن استعدادها می شوند، راه برون رفت داشته باشند. همچنین نحوه ورود به فرآیندهای ارزیابی و توسعه مرکز به نحوی بازطراحی شود که افزون بر مدیران صنعت نفت، همه شاغلان واجد شرایط، امکان حضور و شرکت در فرآیندهای مرکز از طریق فراخوان ها را داشته باشند.
وی به تحول اصلاح و بازآرایی ساختار مرکز توسعه مدیریت صنعت نفت اشاره کرد و گفت: هدف نهادینه سازی نگاه جامع به توسعه مدیریت و تغذیه معاونت ساماندهی و پایش در ساختار جدید و بخش همکاری های بین الملی، تدوین و ابلاغ دستورعمل خانه مدیران صنعت نفت با هدف مدیریت دانش و تجربه در سطح ملی و فرا ملی و تداوم میل به توسعه فردی در مدیران پس از انتصاب و در حین مسئولیت و شناسایی و حل چالش های اساسی، تدوین و ابلاغ باشگاه خبرگان صنعت نفت با هدف تقویت جنبه های فنی و دانشی در ارزیابی ها و انتصاب ها و برنامه های توسعه و پایش عملکرد مدیران و یکپارچه سازی این فرآیندهاست.مدیر مرکز توسعه مدیریت صنعت نفت در ادامه تصریح کرد: ارزیابی بیش از دو هزار نفر از نامزدهای عضویت در کمیته های فنی و بازرگانی صنعت نفت با کمک چهار شرکت اصلی، ارزیابی و انتصاب مدیران طرح و پروژه، ارزیابی و انتصاب فرماندهان کنترل فوران چاه، توسعه زیرساخت های مرکز و شناسایی و ساماندهی خبرگان فنی تخصصی، از دیگر کارهای مهم و زیربنایی است که در این مرکز در حال انجام است. حقیقتی مقدم افزود: با تصویب و ابلاغ دستورعمل باشگاه خبرگان صنعت نفت تاکنون بیش از ۲۴۰۰ نفر از خبرگان این صنعت در ۲۱ گروه مدیریتی برای شرکت در توسعه و تعالی مدیریت اعلام آمادگی کرده اند که پس از بررسی اولیه سابقه و مستندها در هر گروه مدیریتی ۱۵ نفر و در مجموع ۳۱۵ نفر با تأیید هیئت های عالی فنی تخصصی به عضویت باشگاه خبرگان صنعت نفت در می آیند.
مدیر مرکز توسعه مدیریت صنعت نفت اظهار کرد: این خبرگان بازوی کارشناسی مرکز راهبردی توسعه مدیریت صنعت نفت در اصلاح فرآیندهای توسعه مدیریت شامل انتصاب، توسعه مدیران، پایش عملکرد، مدیریت دانش و تجربه در صنعت نفت در چارچوب خانه مدیران و تحول فرهنگ مدیریت هستند.
بر اساس برنامه ریزی، در سال نخست اجرای نظام جامع (۱۴۰۲) ۱۰ درصد از مدیران به طور حتم گواهینامه صلاحیت حرفه ای را دریافت می کنند، در سال دوم ۳۰ درصد و سرانجام تا سال ۱۴۰۵ تمامی مدیران گواهینامه داشته باشند، اما در سال آخر نیز اجازه به کارگیری تا ۲۵ درصد مدیران بدون گواهینامه داده شده است، اما همه مدیران باید تا آن زمان در دو دوره فراخوان برای دریافت گواهینامه اقدام کرده باشند. درصورت اجرایی شدن این نظام نامه و تحقق اهدافی که در آن پیش بینی شده است، می توان امیدوار بود که تعداد بیشتری از مدیران متخصص و خبرگان صنعت نفت در این صنعت تصمیم گیر و اثرگذار باشند و روند نگران کننده مهاجرت نخبگان کاهش پیدا کند و این نیروهای ارزشمند به ماندن در صنعت نفت امیدوار باشند. این رویکرد که برای نخستین بار در این دوره و در سطح وزارت نفت اجرایی شده تا از ظرفیت بالای خبرگان در فرآیندهای مرکز توسعه مدیریت صنعت نفت استفاده شود، می تواند در آینده الگوی ارگان های دیگر در حوزه حفظ منابع انسانی خود قرار گیرد.
شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران
رئیس بازرسی فنی شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران از برنامه ریزی و هدف گذاری برای استقرار سیستم بازرسی بر مبنای ریسک (RBI) در تجهیزات صنعت انتقال نفت خبر داد.
امیرحشمت سیف در تشریح اقدام های این واحد در سال گذشته (۱۴۰۱) به اهمیت ارزیابی تجهیزات در صنعت انتقال نفت پرداخت و گفت: سیستم مذکور برای ارزیابی ریسک دستگاه ها و تجهیزات ثابت، انجام به موقع تعمیرات و روتین های مورد نیاز مستقر خواهد شد.به گفته وی، این در حالی است که با تمرکز بر بازرسی های فنی مبتنی بر شناسایی ریسک با ممانعت از هدررفت منابع مالی و انسانی این طرح، صرفه اقتصادی قابل ملاحظه ای به همراه خواهد داشت.
رئیس بازرسی فنی شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران همچنین به برنامه ریزی و انجام بازدیدهای دوره ای از همه مراکز انتقال نفت و تاسیسات موجود در ۸ منطقه از مناطق دوازده گانه در سطح کشور در طول مدت ۸ ماه منتهی به شهریورماه امسال اشاره کرد و افزود: بازدیدهای دوره ای به منظور اطمینان از آماده به کار و در سرویس بودن همه دستگاه های ثابت، دوار، تجهیزات کنترلی و دستیابی به انتقال پایدار و حداکثری نفت خام و فراورده های نفتی در گستره کشور انجام شده است.
سیف تصریح کرد: با توجه به حساسیت این صنعت و اهمیت ارسال ایمن و پایدار مواد نفتی از مبادی تولید به مصرف، بازدید از تأسیسات مراکز انتقال نفت از رویکردها و موضوعات مهمی تلقی می شود که به صورت مداوم و مستمر با همراهی متخصصان و کارشناسان زبده در حال انجام است.
به گفته وی، بهره گیری از نیروهای جوان، متخصص و متعهد در واحدهای بازرسی فنی مناطق و استفاده حداکثری از توان علمی و فنی آنان برای تحقق اهداف تعریف شده در صدر اولویت های این مجموعه قرار دارد.
رئیس بازرسی فنی شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران بیان کرد: استفاده از دستورعمل ها و استانداردهای ملی و بین المللی صنعت نفت برای رشد و تقویت بنیه علمی و فنی کارکنان اداره بازرسی فنی و متعاقب آن انجام وظایف بازرسی فنی بر مبنای استانداردهای صنعت نفت به منظور پیشگیری از وقوع خرابی و توقف دستگاه های موجود در مراکز انتقال نفت، از جمله اقدام هایی است که در این مدت اجرایی شده است.
شرکت پایانه های نفتی ایران
مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران در بازدید از پایانه نفتی خارگ با تشکر از فعالیت های جهادی انجام شده برای حل مشکلات سیستم های سرمایشی منطقه گفت: این اقدام ها صرفه جویی ۲۴۰ میلیارد ریالی برای شرکت به همراه داشت.
عباس غریبی اظهار کرد: موفقیت یک سازمان در داشتن روحیه جهادی کارکنان معطوف می شود و نیروی انسانی کیفی، متعهد و متخصص، از جمله الزامات یک سازمان موفق است.
وی ادامه داد: با برگزاری نشست های مختلف درزمینه شناسایی چالش ها، نقاط ضعف و تهدیدها با حضور مدیران و رؤسای اداره ها موضوع تعمیر و احیای زیرساخت های سرمایشی اداره ها، خوابگاه ها، منازل سازمانی، فرودگاه خارگ، تعمیرات اساسی، راه اندازی و بهره برداری از سیستم ها و تجهیزاتی که سال ها خارج از سرویس بودند در دستور کار قرار گرفت.
مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران با بیان جزئیات اقدام های انجام شده افزود: با استفاده از تخصص، توانمندی و مدیریت ایمان رحیم زاده یکی از متخصصان خلاق شرکت، عملیات تعمیر و نوسازی سیستم های سرمایشی، تعمیرات انبار سرد اداره کالا، تعمیرات ۱۰۰۰ عدد کولر پنجره ای، راه اندازی سیستم های VRF ساختمان ستاد، سالن تزانزیت و سالن اول و تهویه سیار فرودگاه جزیره خارگ، سالن های غذاخوری و لابی مهمان سرای خلیج فارس، سیستم های سرمایشی ایر کاندیشن منازل مسکونی، تعدادی آب سردکن، یخچال، پمپ آب، کولرهای ایستاده در این مدت انجام شد و صرفه جویی ۲۴۰ میلیارد ریالی برای شرکت در برداشت.
صندوق بازنشستگی صنعت نفت
رئیس هیئت رئیسه صندوق های بازنشستگی صنعت نفت گفت: طرح ملی و راهبردی کارخانه مایع سازی گاز که بیش از یک دهه راکد مانده بود، در دو سال گذشته فعال شد و در تقویم پروژه های در دست اجرا قرار گرفت.عبدالحسین بیات در پنجاه وششمین شورای عالی پروژه ها گفت: یکی از طرح های ملی و راهبردی کشور و صنعت نفت که بیش از یک دهه راکد مانده بود، خوشبختانه در دو سال گذشته در چرخه احیا و پیشرفت قرار گرفت.
وی با اشاره به بازدید اسفندماه پارسال رئیس جمهوری از این طرح افزود: با حمایت های وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران محل تأمین خوراک این طرح ملی تعیین شده است.رئیس هیئت رئیسه صندوق های بازنشستگی صنعت نفت اظهار کرد: پیشرفت فیزیکی در پروژه ایران ال ان جی مشخص است و مخازن ال پی جی و ال ان جی این طرح حدود ۹۸ درصد پیشرفت داشته اند. نیروگاه های تولید برق این پروژه هم پیش تر راه اندازی شده بود.بیات با بیان اینکه قراردادهای پیمانکاران طرح سامان دهی و کنسرسیوم داخلی تشکیل شد، افزود: بهره برداری نهایی با تکمیل کارخانه شیرین سازی انجام می شود که ضمن سودآوری برای سهامداران، به اقتصاد و اشتغال منطقه و کشور کمک خواهد شد.وی گفت: هم اکنون به طور کلی این طرح نزدیک به ۵۰ درصد پیشرفت دارد که حدود ۱۰ درصد آن در یک سال پیش محقق شده است، این مقدار پیشرفت مؤید احیای پروژه ملی و راهبردی مایع سازی گاز بعد از یک دهه راکد بودن است.رئیس هیئت رئیسه صندوق های بازنشستگی صنعت نفت تصریح کرد: هم اکنون با پیشرفت حاصل شده، جمع زیادی از جوانان کشور در طرح ایران ال ان جی پارس جنوبی مشغول کار شده اند. بیات افزود: خوشبختانه با حمایت های وزیر نفت هم اکنون فضای مناسبی برای پیشبرد پروژه ها با اولویت قرار دادن طرح های راکد و نیمه راکد فراهم شده است.
شرکت ملی نفت ایران
پروژه آبرسانی به روستای پادیک شهرستان سرباز در استان سیستان و بلوچستان با اعتبار ۵۰ میلیارد ریالی به همت مدیریت نظارت بر طرح های عمرانی مناطق نفت خیز شرکت ملی نفت ایران، به بهره برداری رسید.
مدیریت نظارت بر طرح های عمرانی مناطق نفت خیز همسو با ایفای مسئولیت اجتماعی به نمایندگی از شرکت ملی نفت ایران پروژه آبرسانی به روستای پادیک شهرستان سرباز استان سیستان و بلوچستان را که جزو مصوبات سفرهای استانی رئیس جمهوری است، با اعتبار ۵۰ میلیارد ریالی و با همکاری اداره کل آب و فاضلاب این استان به بهره برداری رساند.
با توجه به فرسوده بودن تأسیسات قدیمی، در ۱۰ سال گذشته ساکنان روستا از آب تصفیه نشده چاه برای آشامیدن استفاده می کردند که با حمایت شرکت ملی نفت ایران و با ایجاد ۷۲۰۰ متر لوله خط انتقال و یک مخزن ۲۰۰ مترمکعبی و تصفیه آب موجود، مردم این منطقه از نعمت آب آشامیدنی سالم بهره مند شدند.
این مسئله بر جمعیت ۱۷۱۹ نفری اهل تسنن روستا تأثیر گذاشته و از مهاجرت این عزیزان به علت مشکلات آبرسانی جلوگیری می کند.
بر اساس این گزارش، مدیریت نظارت بر طرح های عمرانی مناطق نفت خیز همسو با ایفای نقش مسئولیت اجتماعی شرکت ملی نفت ایران، اجرای پروژه های آموزشی، ورزشی، بهداشتی، راه، آب رسانی، برق رسانی، خدماتی و... را در مناطق نفت خیز و محروم کشور در دستور کار دارد.
شرکت گاز استان خوزستان
مدیرعامل شرکت گاز استان خوزستان در بازدید از موکب این شرکت در پایانه مرزی چذابه گفت: روزانه ۲ هزار و ۵۰۰ پرس غذای گرم میان زائران اربعین حسینی توزیع می شود.نادرقلی زری میدانی توضیح داد: شرکت گاز استان خوزستان همسو با ایفای مسئولیت اجتماعی، موکب خدام اباالفضل العباس(ع)را در پایانه مرزی چذابه با مساحت ۶۶۰ مترمربع برپا کرده و همچنان در حال خدمات رسانی به زائران اربعین حسینی است.وی با اشاره به ارائه خدمات در سه بخش پذیرایی، بهداشتی و اسکان به زائران افزود: ظرفیت شب خواب در موکب گاز خوزستان روزانه حدود ۱۵۰ نفر برای آقایان و بانوان پیش بینی شده است.
مدیرعامل شرکت گاز استان خوزستان با بیان اینکه روزانه بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ بسته غذایی در پایانه مرزی چذابه از سوی موکب این شرکت توزیع می شود، گفت: سه وعده غذایی صبحانه، ناهار و شام و توزیع میان وعده و آب معدنی، از مهم ترین اقدام های این شرکت برای خدمت به زائران است.زری میدانی تصریح کرد: تجهیز ۵ چشمه سرویس بهداشتی و حمام برای آقایان و بانوان در موکب نیز برای رفاه زائران در نظر گرفته شده که روزانه در حال خدمت رسانی هستیم.وی یادآور شد: با توجه به گرمای هوا و شرایط خاص کشور عراق انتظار داریم زائران نسبت به اطلاعیه های ستاد اربعین حسینی توجه ویژه داشته باشند.
شرکت نفت و گاز آغاجاری
مدیر عملیات شرکت نفت و گاز آغاجاری گفت: با تلاش کارکنان عملیاتی این شرکت از سوزاندن ۴۹ هزار و 260 بشکه نفت خام در گودال های سوخت تأسیسات جلوگیری شد.
محمدرضا گودرزی گفت: در زمینه حفاظت محیط زیست و جلوگیری از آلودگی آب و خاک محیط پیرامونی تأسیسات این شرکت، با تلاش همکاران مجموعه عملیاتی، ۴۹ هزار و 260 بشکه نفت خام از شیرخانه های تأسیسات شرکت آغاجاری جمع آوری و با برگشت به خطوط صادراتی بر ذخایر سرمایه ملی افزوده شد.
وی افزود: در این اقدام، بر اساس دستورعمل های ایمنی و محیط زیستی گودال های نفتی، این مایع ها که حاوی سیالات نفتی هستند، از گودال شیرخانه های نفتی در حوزه عملیاتی جمع آوری و به خطوط لوله صادراتی تزریق شدند.
شرکت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری زیرمجموعه شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب است که در زمینه تولید و بهره برداری، فرآورش و انتقال نفت خام و گاز طبیعی و تولید میعانات گازی فعالیت می کند. ظرفیت تولید نفت این شرکت به طور میانگین معادل ۶۱۵ هزار بشکه در روز و ظرفیت تولید گاز آن حدود ۲۰ میلیون مترمکعب در روز است.
شرکت بهره برداری
مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران با بیان اینکه این شرکت پیشتاز در انجام مسئولیت های اجتماعی پیرامون خود است، اظهار کرد: از زمان ورود به شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران نشست های زیادی با ائمه جمعه، استانداران، نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی، فرماندهان نظامی و انتظامی، مسئولان امنیتی، فرمانداران، شهرداران، بخشداران، اعضای شورای شهر و سایر مسئولان در حوزه چهار استان جنوبی کشور برگزار کرده ایم تا در یک تعامل مثبت و سازنده و با هم افزایی ظرفیت های موجود به نظام اسلامی ایران و مردم کشور و محیط پیرامونی تأسیسات خدمت صادقانه و بی منت کنیم.
غلامرضا کمالی افزود: دولت انقلابی سیزدهم نگاه ویژه ای به جوامع پیرامونی صنعت نفت دارد، از این رو در این دولت شاهد اعتبارهای ویژه صنعت نفت به استان ها هستیم.وی ادامه داد: در این مدت یک هزار و ۸۰۰ مورد درخواست واصله از سوی فرمانداران منطقه داشته ایم که بر اساس هزینه یابی انجام شده مبلغ ۱۰۲ میلیارد تومان در زمینه مسئولیت های اجتماعی هزینه شده که همه این موارد با استفاده از ظرفیت های داخلی این شرکت به سرانجام رسیده است.کمالی تصریح کرد: در سفرهای ریاست جمهوری و هیئت دولت به استان کهگیلویه و بویراحمد نیز اعتبارهای بسیار خوبی از سوی ریاست جمهوری و وزیر نفت به این استان و شهرستان های گچساران و باشت اختصاص یافت که با تخصیص مناسب زمینه اقدام های مناسب زیرساختی را در حوزه های مختلف در پی خواهد داشت.وی گفت: کارکنان صنعت نفت امروز در اوج عزت و بالندگی به سر می برند و نگاه دولت و وزیر نفت نیز به حل مشکل های کارکنان است، چراکه رسیدن به تولید حداکثری به دست توانای همین کارکنان رقم خورده و اعتقاد ما این است که تولید صیانتی و حداکثری با رضایت مندی کارکنان محقق خواهد شد.مدیرعامل شرکت نفت و گاز گچساران افزود: در اوج گرمای طاقت فرسای جنوب کشور کارهای بزرگ و جهادی به دست کارکنان نفت گچساران رقم خورده تا شریان اقتصاد کشور متوقف نشود و این اقدام های جهادی سبب افزایش و پایداری تولید شده است.کمالی ادامه داد: برای مثال از ابتدای امسال نزدیک به ۲ هزار کیلومتر توپکرانی در سایزهای مختلف در نقاط سخت گذر انجام شده که کار بسیار ارزشمند و بزرگی است.وی از انجام ۴۰۵ مورد مأموریت موفقیت آمیز در چارچوب ایمن سازی، تعمیرات غیرمترقبه و اصلاحیه های مهندسی در محدوده خطوط لوله این شرکت در سال جاری خبر داد.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز گچساران با اشاره به اینکه این شرکت از نظر حوزه فعالیت از جایگاه ویژه ای برخوردار است، افزود: تعمیرات و پشتیبانی بیش از ۷ هزار کیلومتر خط لوله که بخش قابل توجهی از آن در مناطق سخت گذر است، به عهده این شرکت قرار دارد.
شرکت پتروشیمی نوری
شرکت پتروشیمی نوری با رویکرد فناورانه در حوزه محیط زیست و معرفی پروژه شیرین سازی گازهای مشعل، توانست با درخشش در میان ۴۰۰ پروژه فناورانه از کشورهای مختلف جهان به عنوان یکی از سه فینالیست بخش توسعه فناوری در کنار دو شرکت بزرگ دیگر از کشورهای آمریکا و کانادا قرار گیرد.
جایزه تعالی شورای جهانی نفت (WPC Excellence Awards) بزرگ ترین رویداد صنعت نفت و انرژی در سطح بین المللی است که به المپیک صنایع نفتی جهان شهرت دارد و هر سه سال یک بار از سوی این شورای معتبر بین المللی برگزار می شود.
این رویداد بین المللی با حضور نمایندگان تمامی شرکت های بزرگ و غول های نفتی و تکنولوژیک دنیا برگزار می شود و افزون بر بازدید از نمایشگاه تخصصی، نشست های تخصصی متعددی را در سطح رؤسای جمهور، وزرای نفت و انرژی، مدیران عامل شرکت های بزرگ و نمایندگان صنعت نفت کشورها ارائه می کند که در آن فرصت بی سابقه ای برای کسب اطلاعات، آشنایی با فناوری های نوین و به اشتراک گذاری تجربه برای سایر شرکت کنندگان فراهم است.
بنا بر این گزارش، در آوردگاه معتبر WPC که باهدف شناسایی و معرفی شرکت های فعال با عالی ترین درجه و سطح استاندارد شکل گرفته، برجسته ترین پروژه ها و نوآوری های صنایع نفت و گاز و پتروشیمی در سه محور توسعه فناوری، مسئولیت اجتماعی و تعالی جوانان، در قالب جایزه تعالی به رقابت می پردازند.
بر این اساس شرکت پتروشیمی نوری با رویکرد فناورانه در حوزه محیط زیست و معرفی پروژه شیرین سازی گازهای مشعل، پای در این جایزه جهانی نهاد و توانست با درخشش در میان ۴۰۰ پروژه فناورانه از کشورهای مختلف جهان و متقاعد ساختن داوران برجسته بین المللی، افتخاری بی سابقه را رقم بزند و به عنوان یکی از سه فینالیست بخش توسعه فناوری در کنار دو شرکت بزرگ دیگر از کشورهای آمریکا و کانادا قرار گیرد.
پخش فراورده های نفتی منطقه کردستان
مدیر شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه کردستان با اشاره به افزایش ۶ درصدی مصرف بنزین منطقه کردستان در ایام اربعین گفت: دو جایگاه سیار سوخت رسان و دو خودرو سوخت رسان در منطقه کردستان مستقر شده است.جهانبخش نوکانی وضع سوخت رسانی در منطقه را مطلوب ارزیابی و اعلام کرد: خوشبختانه موجودی ذخیره سازی ها کافی بوده و وضع سوخت رسانی نیز مطلوب است.وی تأکید کرد: از دو هفته پیش از آغاز سفرهای زائران نشست های پرشماری با استانداری و فرمانداری برگزار و برنامه ریزی های لازم برای سوخت رسانی در مسیر تردد زوار در ۵، ۶ شهرستان مهم منطقه از جمله دهگلان، سقز، قروه، مریوان و ... انجام شد.مدیر شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه کردستان با اشاره به اینکه بیشترین زائران از مرز باشماق خارج می شوند، تصریح کرد: تمهیدهای لازم برای سوخت رسانی مطلوب و خدمات رسانی شبانه روزی جایگاه ها به ویژه ۲۵ جایگاه عرضه سوخت که در مسیر اصلی تردد بودند، انجام شده است.نوکانی با تأکید بر در اختیار قرار دادن کارت آزاد اضطراری جایگاه داران در جایگاه های بنزین و نفت گاز منطقه به میزان کافی گفت: ۶ گروه در مسیرهای پرتردد به صورت شبانه روزی بر روند عرضه سوخت در این منطقه نظارت می کنند.
نوکانی همچنین از افزایش ۶ درصدی مصرف بنزین منطقه در ایام سوخت رسانی اربعین خبر داد و گفت: به طور میانگین در ایام عادی سال روزانه ۲ میلیون لیتر بنزین در منطقه کردستان توزیع می شود که در روزهای گذشته حدود ۶ درصد افزایش یافته است.وی بیان کرد: مصرف نفت گاز منطقه نیز به طور میانگین در ایام عادی سال ۱.۷ میلیون لیتر است که در ایام اربعین حدود ۲ درصد افزایش داشته است.مدیر شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه کردستان همچنین با تاکید بر توزیع گاز مایع به همه موکب های در مسیر تصریح کرد: در این ایام برخی شرکت ها نیز داوطلبانه و رایگان، گاز مایع توزیع می کردند و کمبودی وجود نداشت.
نوکانی به اشاره به فعالیت ۹۰ جایگاه عرضه فراورده نفتی و ۵۰ جایگاه عرضه سی ان جی در منطقه بیان کرد: حدود ۲۰۰ کپسول ۱۱ کیلویی گاز مایع در این ایام توزیع شده است.
شرکت گاز استان قم
تفاهم نامه «خدمات الکترونیک» بین شرکت گاز و سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم با حضور مدیران و رؤسای این شرکت و سازمان امضا شد.مرتضی خوش لهجه، مدیرعامل شرکت گاز استان قم در نشست امضای این تفاهم نامه با اشاره به لزوم الکترونیکی شدن فرآیند کسب تأییدیه سازمان نظام مهندسی اظهار کرد: این کار افزون بر صیانت از حقوق شهروندی، تکریم ارباب رجوع و تسریع در انجام فعالیت ها، از سوءاستفاده احتمالی افراد سودجو نیز جلوگیری می کند.
وی حجم تخلفات مرتبط با ساخت وسازهای بدون تأییدیه سازمان نظام مهندسی در استان قم را پایین توصیف کرد و افزود: نظام مند کردن این فرآیند می تواند سبب هماهنگی بیشتر شرکت گاز و سازمان نظام مهندسی ساختمان استان شود.
مدیرعامل شرکت گاز استان قم در پایان بر لزوم همکاری هرچه بیشتر شرکت گاز با سازمان نظام مهندسی تأکید کرد و خواستار برگزاری نشست های هماهنگی بیشتر از سوی طرفین شد.
امین مقومی، رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم نیز با بیان اینکه برخی سوءاستفاده ها در فرآیند صدور تأییدیه ها از جمله معضلات پیش روی این سازمان است، تصریح کرد: الکترونیکی کردن این فرآیند می تواند مانع تخلفات احتمالی در این زمینه شود.وی همچنین شرکت گاز را از جمله دستگاه های مسئولیت پذیر استان توصیف و از زحمات مدیران و کارکنان این شرکت برای عمل به وظیفه خود قدردانی کرد.
پالایشگاه نفت تهران
مدیرعامل پالایشگاه نفت تهران ازطرح اجرای کیفی سازی نفت کوره در پالایشگاه تهران با استفاده از توان شرکت های دانش بنیان داخلی خبر داد و گفت: با اجرای واحد بنزین سازی در پالایشگاه تهران، روزانه ۸ میلیون لیتر بنزین با کیفیت یورو ۵ در جنوب پایتخت تولید خواهد شد.حامد آرمان فر درباره پروژه های توسعه ای این پالایشگاه گفت: ظرف چند روز آینده، مطالعات طرح کیفی سازی نفت کوره برای اجرا ازسوی شرکت های مطرح دانش بنیان داخلی آغاز خواهد شد. برای ارتقای محصول نفت کوره حدود ۱۱ طرح را بررسی کردیم و با یک شرکت وارد قرارداد شدیم. مطالعات امکان سنجی آن به اتمام رسیده است و در حال ورود به فاز طراحی تفصیلی و پایه و خرید لایسنس (دانش فنی) هستیم.وی با اشاره به اینکه حدود ۳۵ درصد محصولات تولیدی این پالایشگاه را نفت گاز تشکیل می دهد که پروژه های توسعه ای آن انجام شده است، افزود: به طور میانگین روزانه ۱۴ میلیون لیتر گازوئیل یورو ۵ (گوگرد کمتر از ۵۰ پی پی ام) در پالایشگاه تهران تولید می شود که با توجه به اینکه همه نیاز شهر تهران به نفت گاز را تأمین می کند، نقش مهمی در کاهش آلودگی هوای پایتخت دارد.مدیرعامل پالایشگاه نفت تهران تأکید کرد: حدود ۱۳ درصد از محصولات تولیدی پالایشگاه تهران را نیز بنزین تشکیل می دهد که از نظر گوگرد مطابق استانداردهای یورو است، اما از نظر اکتان و بنزن با استانداردهای یورو مطابقت ندارد و به همین منظور طرح محیط زیستی (CCR) بنزین سازی این پالایشگاه طراحی شد و فروردین ماه ۱۴۰۰ کلنگ آن به زمین خورد که هدف آن تولید بنزین یورو بوده است، همچنین مقداری نفتا در پالایشگاه تهران تولید می شود که آن محصول نیز پس از راه اندازی وارد این واحد شده و به بنزین یورو تبدیل می شود.آرمان فر مقدار بنزین تولیدی پالایشگاه تهران را روزانه ۶.۵ میلیون لیتر اعلام و بیان کرد: با اجرای طرح بنزین سازی و ورود نفتای تولیدی این پالایشگاه به واحد سی سی آر، به طور میانگین روزانه ۸ میلیون لیتر بنزین با کیفیت یورو ۵ در این پالایشگاه تولید خواهد شد.
شرکت پتروشیمی ارومیه
مدیرعامل شرکت پتروشیمی ارومیه با بیان اهمیت ایجاد توسعه در مجموعه پتروشیمی ارومیه گفت: این مجتمع یکی از پتروشیمی های قدیمی کشور است، اما آن طور که باید توسعه نیافته، بنابراین نیازمند کار سنگین با حمایت مسئولان ارشد استان است.سیدسلمان ذاکر، نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی با حضور در مجتمع پتروشیمی ارومیه با اکبر اسمعیلی، مدیرعامل این شرکت دیدار و گفت وگو کرد.اسمعیلی در این دیدار اقدام های انجام شده، طرح ها و پروژه های در دست اجرا، همچنین در حال مطالعه شرکت پتروشیمی ارومیه را تشریح کرد.وی با بیان اهمیت ایجاد توسعه در مجموعه پتروشیمی ارومیه، ضمن قدردانی از مساعدت تمامی مسئولان استانی به خصوص نمایندگان ارومیه در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: مجتمع پتروشیمی ارومیه یکی از پتروشیمی های قدیمی کشور است، اما آن طور که باید توسعه نیافته، بنابراین نیازمند کار سنگین با حمایت مسئولان ارشد استان است.در ادامه این نشست ذاکر، نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی ضمن تأکید بر لزوم حمایت از واحدهای تولیدی و صنعتی ارومیه افزود: اجرای طرح های توسعه ای و نیز تکمیل زنجیره تولید و ارزش پتروشیمی ارومیه از اولویت های مهم کاری است و در این باره باید حمایت جدی شود تا شاهد رونق هرچه بهتر این مجموعه تولیدی و صنعتی و به دنبال آن اشتغال در این استان باشیم.وی ادامه داد: یکی از موارد با اهمیت در این مجتمع، موضوع وصول مطالبات از وزارت جهاد کشاورزی است که با توجه به لزوم انجام این مورد، آمادگی خود برای پیگیری از تمامی مراجع ذی صلاح را ابراز می کنم. موضوع احداث پارک ملامین و اهمیت آن از بعد تولید و اشتغال با حضور دیگر نمایندگان استان از مسائل بعدی این نشست بود که دو طرف مباحث مساعدی را در این باره مطرح و بر اهمیت پیگیری اجرای این موضوع ارزشمند تأکید کردند.
شرکت ملی صنایع پتروشیمی
مدیر هفدهمین نمایشگاه بین المللی ایران پلاست گفت: نمایــشـگاه بیــن الـمللی ایران پلاست الگویی موفق از هم دلی و مشارکت گسترده میان مجتمع های پلیمری، صنایع پایین دستی پتروشیمی و سازندگان توانمند ایرانی است که می تواند مسیر تکمیل زنجیره ارزش در صنعت پتروشیمی را تسهیل کند.فرید دوستی اظهار کرد: تعداد قابل توجهی از شخصیت های ملی و بین المللی در رویداد بزرگ نمایشگاهی امسال حضور خواهند داشت.وی با اشاره به اینکه بیش از ۳۰۰ مهمان خارجی نیز برای حضور در هفدهمین نمایشگاه ایران پلاست دعوت شده اند، گفت: نمایشگاه ایران پلاست، یکی از رویدادهای مهم در بازار محصولات پلیمری داخلی و منطقه است که با رویکرد توسعه تکمیل زنجیره ارزش، حمایت از تولید ملی و رونق ساخت داخل برگزار می شود.رئیس کل روابط عمومی شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه در هفدهمین نمایشگاه بین المللی ایران پلاست ۲۰ سفیر حضور خواهند داشت، افزود: با توجه به برنامه ریزی های انجام شده، امضای بیش از ۶ قرارداد نهایی شده است و بیش از ۱۰ تفاهم نامه نیز میان فعالان صنعت ارزش آفرین پتروشیمی ایران در روزهای برگزاری نمایشگاه امضا می شود.
دوستی افزود: در نمایشگاه هفدهم ایران پلاست، قراردادها و تفاهم نامه هایی نیز با پژوهشگاه صنعت نفت امضا خواهد شد.وی تصریح کرد: در نمایشگاه امسال ۲۰ نشست تخصصی و کارگاه آموزشی و تخصصی برگزار می شود.هفدهمین نمایشگاه بین المللی ایران پلاست ۲۶ تا ۲۹ شهریورماه امسال در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران برگزار می شود.
پخش فراورده های نفتی منطقه تربت حیدریه
در منطقه تربت حیدریه با وجود افزایش 16 درصدی مصرف انواع فراورده های نفتی در 5 ماه امسال، شاهد صرفه جویی حدود 44 میلیون لیتر بنزین در این منطقه بودیم که با استفاده مردم از سی ان جی به عنوان سوخت جایگزین محقق شد.جواد بلندی، مدیر شرکت پخش فراورده های نفتی منطقه تربت حیدریه، با بیان رشد 16 درصدی توزیع انواع فراورده های نفتی گفت: در 5 ماه امسال بیش از 373میلیون لیترفراورده در حوزه عملیاتی منطقه توزیع شد، این در حالی است که استفاده مردم از سی ان جی بعنوان سوخت پاک سبب کاهش مصرف حدود 44 میلیون لیتر بنزین در این منطقه شده است.وی تصریح کرد: استفاده از سی ان جی، یکی از راه های موثر در کاهش مصرف بنزین است. در این زمینه با اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خوردروهای عمومی تاکنون درحوزه عملیاتی منطقه تربت حیدریه سه هزار و 404 دستگاه خوردرو به صورت رایگان دوگانه سوز شده است که سهم بسزایی در بهینه سازی مصرف سوخت و حفظ محیط زیست ایفا کرده است.مدیر شرکت پخش فراورده های نفتی منطقه تربت حیدریه با اهمیت برشمردن توسعه و احداث جایگاه های سی ان جی عنوان کرد: احداث و بهره برداری جایگاه تک منظوره کوهسرخ کاشمر از دیگر اقدام های موثر در جهت بهینه سازی مصرف سوخت و حفظ محیط زیست بود که برابر وعده داده شده به مردم منطقه سخت گذرکوهسرخ محقق شد و سهم عمده ای در کاهش مصرف بنزین ایفا نمود و افزایش 6 درصدی سی ان جی در شهرستان کاشمر، بیانگر این مهم است.بلندی بیان کرد: در 5 ماه گذشته 373میلیون مترمکعب سی ان جی از طریق 143نازل فعال در 33 باب جایگاه سوخ گاز طبیعی در منطقه توزیع شد.
وی ادامه داد: با اجرای طرح توزیع الکترونیکی فراورده های نفتی در 5 ماه امسال، مصرف نفت سفید، گاز مایع در حوزه عملیاتی منطقه تربت حیدریه در جنوب استان خراسان رضوی 36درصد کاهش یافت که سهم بسزایی در بهینه سازی مصرف سوخت وکمک به اقتصاد کشوردارد.مدیر شرکت پخش فراورده های نفتی منطقه تربت حیدریه پایش مصرف کنندگان واقعی، پیشگیری از انحراف و قاچاق فراورده های نفتی، احقاق حقوق شهروندی با تحویل بموقع فراورده به نرخ مصوب را از مزایای توزیع الکترونیک قانون بودجه 1402هیئت وزیران عنوان کرد.بلندی افزود: هم اکنون مجوز احداث مجاری عرضه سوخت از طریق ثبت درخواست متقاضیان وتکمیل مدارک در درگاه ملی مجوزها انجام می شود و منطقه تربت حیدریه در این بخش ازاجرای مصوبات دولت نیز پیشتاز مناطق سی و هفت گانه کشور بوده است.
سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی
رئیس شورای راهبردی منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی گفت: روند تکمیل پروژه های مسئولیت اجتماعی با انجام پروژه های معرفی شده شورای سیاست گذاری شهرستان بندر ماهشهر از سوی شرکت های پتروشیمی تسریع می شود.
پیام برزگر با اشاره به گزارش فرمانداری بندر ماهشهر درباره پیشرفت پروژه های مسئولیت اجتماعی این شورا در سطح شهرستان اظهار کرد: پس از پیگیری های انجام شده برای شتاب در روند تکمیل پروژه ها و ارائه گزارشی شفاف از میزان هزینه کرد شورای راهبردی در سطح شهرستان به مردم، فرمانداری شهرستان بندر ماهشهر در هفته جاری گزارشی از میزان پیشرفت پروژه ها ارائه کرد.
وی افزود: بر اساس این گزارش و اعلام فرمانداری شهرستان بندر ماهشهر تاکنون تعدادی از پروژه های مصوب به صورت کامل تکمیل و به دستگاه های متولی تحویل داده شده است.
رئیس شورای راهبردی منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی ادامه داد: بر اساس گزارش فرمانداری بندر ماهشهر تاکنون پروژه هایی همچون احداث سالن ورزشی انجمن حمایت از زندانیان بندر ماهشهر، تکمیل مدرسه هشت کلاسه شهید دستغیب شهر شهید چمران، تجهیز و تعمیر سالن آمفی تئاتر آموزش و پرورش بندر ماهشهر، احداث مدرسه ۱۲ کلاسه فاز ۶ صباغان بندر امام خمینی (ره)، تکمیل پروژه احداث دبستان ۱۲ کلاسه بندرماهشهر، تکمیل پروژه احداث دبستان فاز ۶ بندر ماهشهر، تکمیل پروژه احداث هنرستان کار و دانش پسرانه شهرک طالقانی، تکمیل پروژه سالن ورزشی بسیج بندر ماهشهر، تکمیل پروژه احداث استاد سرای حوزه علمیه برادران بندر ماهشهر بین ۷۵ تا ۱۰۰ درصد پیشرفت داشته است یا تکمیل شده اند.
برزگر ابراز امیدواری کرد که با تلاش مدیران عامل شرکت های پتروشیمی و مدیران شهرستان بتوانیم شاهد پیشرفت هرچه بیشتر و افزایش اثربخشی و اجرای دیگر پروژه های شهرستان باشیم.
مرکز اسناد، به عنوان یکی از بخش های مدیریت مرکز اسناد و موزه های صنعت نفت با هدف جمع آوری اسناد و اوراق نفتی در یکی از روزهای سال 1394 شکل گرفت. این مرکز که از واحدهای شناسایی، ارزشیابی وگردآوری، مرمت اسناد، فهرست نویسی اسناد، ثبت دیجیتال در نرم افزار، واحد دیداری و شنیداری، بخش کتابخانه و نشریات تشکیل شده است.
در بررسی پرونده های پرسنلی پالایشگاه آبادان در مركز اسناد صنعت نفت، پرونده شخصی به نام «سلیمان آدونیاس» توجه همگان را به خود جلب مي كند. با بررسی دقیق تر پرونده آدونیاس، مشخص شد که وي از کارمندان اولیه و با سابقه شرکت نفت انگلیس - ایران است و با دکتر یانگ، سر آرنولد ویلسون و جرج رینولدز معاصر بوده است
سلیمان آدونیاس، یک نامه دو صفحه ای برای شرکت نفت نگاشته و ضمن گلایه و طرح شکایت مبنی بر مطالبات مالی معوق خود از شرکت، شمه ای از سوابق به قول خودش «درخشان» را برای اطلاع و یادآوری مقامات شرکت در نامه منعکس کرده است. بر اساس متن نامه و دیگر محتویات پرونده، آدونیاس در سال 1260 خورشیدی در شهر اصفهان به دنیا آمد و در «جامعه کلیسای میسیونری» آن شهر به تحصیل پرداخت. سال ها بعد به خوزستان مهاجرت کرده است و در شرکت کشتیرانی «برادران لینچ» در شوشتر مشغول به کار می شود. در سال 1904 میلادی به استخدام شرکت دارسی در می آید و به طور مستقیم زیر نظر زمین شناس شرکت (رینولدز) فعالیت و تا سال 1913 در شوشتر اقامت می کند. وی در مورد شرایط اقامتش در شوشتر اینگونه می نویسد: «من تنها مسیحی بودم که با زن و یک فرزند در آن شهر زندگی می کردم. هنگامی که چاه شماره (یک) در تاریخ 27 ماه می 1908 به نفت رسید، من آن کسی بودم که این خبر را از طریق تلگراف به اطلاع رینولدز و لندن رساندم». سپس متن تلگراف را عینا میآورد: «در ساعت 4 صبح، در عمق 1200 پایی و با ارتفاع 75 پا از سطح زمین، نفت فوران کرد.» آدونیاس در ادامه می افزاید:« تا قبل از افتتاح شعبه بانک شاهی در اهواز، او ماهانه با مبلغ 400 هزار ریال که شرکت در اختیار او می گذاشته، امور مالی شرکت را مدیریت می کرده و این درحالی است که دکتر یانگ و سر آرنولد ویلسون، شاهد همه آن کوشش ها و خدماتی که وی در آن شرایط سخت به شرکت خدمت می کرده، بوده اند. او در ادامه نامه، ضمن درخواست برای پرداخت سه ماه و 10 روز از حقوق ضایع شده اش از سوی شرکت، دو مرتبه تأکید می کند که در تمام این سال ها صادقانه و وفادارانه برای شرکت کار کرده است.»
موریس (موشه)یودالویتز یانگ در 17 جولای سال 1880 میلادی در خانواده ای یهودی در اوکراین به دنیا آمد. موریس در سال 1900 ميلادي، وارد دانشکده پزشکی دانشگاه گلاسکو شد و در سال 1906 ميلادي، از آن دانشگاه فارغ التحصیل شد. او مدت کوتاهی در سال 1903، برای سندیکای راه آهن ایران در لرستان و بختیاری کار کرد؛ اما مجبور شد برای ادامه تحصیل به اسکاتلند باز گردد. وی پس از اتمام تحصیلات، به استخدام شرکت دارسی درآمد و به عنوان نخستین پزشک شرکت نفت انگلیس_ ایران مشهورشد. او مأموریت داشت که کارکنان، کارگران و مهندسان شرکت را درمان و به مردم عادی محلی نیز خدمات پزشکی ارایه کند. او بسرعت اعتماد مردم محلی و خان های بختیاری را به دست آورد، به طوری که در سال 1911 از او به عنوان بخشی مهم و تاثیرگذار از دیپلماسی شرکت در ایران نام می بردند. دکتر یانگ، بنیان گذار دپارتمان پزشکی و طب کار شرکت نفت انگلیس- ایران است و در دوره خدمت خود در شرکت موفق شد بیمارستان مسجد سلیمان و چند کلینیک کوچک را در منطقه تاسیس کند. یانگ تا سال 1931 در خدمت شرکت بود و پس از بازنشستگی به گروه تحقیقاتی «الکساندر فلمینگ» در بیمارستان «سنت مری» لندن پیوست. او همچنین در طول جنگ دوم جهانی در بخش اورژانس سرویس بهداشت عمومی در غرب لندن کار می کرد. دکتر یانگ در سال 1949 از تمام خدماتش دست کشید و در سال 1950 میلادی درگذشت.
سر آرنولد تالبوت ویلسون، در سال 1884 ميلادي در بریتانیا متولد شد. در سال 1903 وارد خدمات نظامی در هندوستان شد و یک سال بعد با درجه ستوانی، فرمانده یگان نیزه دار بنگالی را به عهده گرفت و رهسپار ایران شد. مأموریت او در ایران، حفاظت از کنسولگری بریتانیا در اهواز و پاسداری از تأسیسات شرکت دارسی در خوزستان بود. ویلسون از سال 1909 تا 1911 ميلادي، کنسول بریتانیا در خرمشهر و اهواز بود و در سال های 1921 تا 1924 ميلادي، ریاست کل امور اداری شرکت نفت انگلیس و ایران را به عهده داشت. او در سال 1924 به دفتر مرکزی شرکت در لندن منتقل شد و با شروع جنگ دوم جهانی، داوطلبانه به جبهه رفت و در 31 مه 1940 در فرانسه کشته شد.
جرج برنارد رینولدز در سال 1853 ميلادي در ساسکس بریتانیا متولد شد. او در دانشکده مهندسی سلطنتی هند تحصیل کرد و پس از فراغت از تحصیل، مدتی برای شرکت نفتی رویال داچ در سوماترا کار کرد. پس از کسب امتیاز حفاری در ایران از سوی دارسی، او به خدمت دارسی درآمد و به همراه تعدادی زمین شناس و مهندس حفاری از آمریکا، کانادا و لهستان به ایران آمد و در منطقه چیاسرخ و سپس مسجد سلیمان به حفاری و اکتشاف پرداخت. او روابط خوبی با خوانین بختیاری مستقر در شوشتر برقرار کرد و موفق شد با آن ها یک قرارداد همکاری امضا کند. این قرارداد متضمن فعالیت اکتشافی در زمین های بختیاری ها می شد. سرانجام بر اثر کوشش های وی و تیم حفاری، در تاریخ 26 مه 1908 ميلادي، نخستین چاه نفتی خاورمیانه در مسجد سلیمان فوران کرد. او در سال 1911 به ونزوئلا رفت و به خدمت شرکت رویال داچ شل درآمد و موفق به کشف نفت در آن کشور شد و درنهایت در سال 1925 در همان جا فوت کرد.
تاریخ تراشکاری به قرن 13 پیش از میلاد باز می گردد که دستگاه تراش چوب (این دستگاه به منظور استفاده به دو نفر به طور همزمان نیاز داشت تا قطعات چوب تراش داده شوند) در یونان باستان کشف شد. دستگاه تراش، ابزاری است که برای تراشیدن و شکل دهی به قطعات چوبی، فلزی، شیشه و حتی سفال و به طور معمول به شکل دوار به کار می رود و به دلیل اهمیت دقت وکیفیت در تولید اقتصادی، این دستگاه ها را در فرم ها و شکل های مختلفی می سازند. یکی از دستگاه های تراش موجود در موزه کارآموزان ساخت شرکت دنهام انگلستان در دهه چهل (میلادی) است و برای آموزش ساخت قطعات گرد استفاده می شد. این شرکت در سال 1278 از سوی یک کابینت ساز به نام ویلیام دنهام تأسیس شد و تا پیش از جنگ جهانی دوم سازنده ماشین های تراش کوچک بود و بعد از جنگ دستگاه های تراش بزرگتر ساخت. کارآموزان نحوه کار با انواع دستگاه های تراش را در سال دوم آموزش می دیدند. موزه كارآموزان، دومين طرح موزه هاي صنعت نفت در محل آموزشگاه آبادان است. قدمت آموزشگاه حرفه اي آبادان به سال ۱۳۱۲ خورشيدي (۱۹۳۳ ميلادي) برمي گردد. اين آموزشگاه پس از مرمت و بازيابي اسناد مربوط به آن، به عنوان دومين موزه صنعت نفت شناخته مي شود.
درخواست اهالی آبادان از مدیریت شرکت سهامی نفت انگلیس_ ایران برای آسفالت و بهسازی جاده آبادان تا دارخوین اهواز
بخش هشتم
در آستانه جنگ، اخباری می رسید که پالایشگاه نفت آبادان در معرض تهدید است. با آنکه می دانستیم چه اندازه پالایشگاه با خطر جدی مواجه است، به همه مسؤولان توصیه می شد بدون هراس به وظایف خود مشغول باشند. با این وصف، وقتی حملات به پالایشگاه شروع شد، موضوع در نشستی با مهندس معین فر و مهندس بوشهری مطرح و بررسی شد. در واقع، نفت و جنگ دو مقوله مخالف و آشتی ناپذیرند. پالایشگاه آبادان، بزرگ ترین پالایشگاه دنیا و حاوی مقادیر زیادی مواد آتش زا، منفجره و حتی مسموم کننده بود.چنانچه این پالایشگاه بمباران می شد، آثار جبران ناپذیری برای ایران داشت. کارکنان پالایشگاه در خطر قطعی بودند و حتی ممکن بود تأسیسات آن، چنان بسوزد که دیگر قابل بازسازی نباشد. همان روز، نشست هیأت مدیره نفت تشکیل شد و پس از بحثی مفصل به این نتیجه رسیدیم که همه فعالیت های پالایشگاه آبادان باید در آن شرایط متوقف شود.این تصمیم شاید تا آن زمان در صنعت نفت بی سابقه بود که همه فعالیت های بزرگ ترین پالایشگاه کشور متوقف شود. بعد از این نشست، به اتفاق مهندس معین فر و مهندس بوشهری به ستاد مشترک ارتش، واقع در چهارراه قصر تهران رفتیم. زمانی که به آنجا رسیدیم ما را به یک اتاق در زیرزمینی بردند که بنی صدر، مرحوم آیت الله اشراقی (داماد امام(ره)) و شهید تیمسار فکوری (فرمانده وقت نیروی هوایی)، در آنجا حضور داشتند. معین فر، قضیه متوقف کردن فعالیت پالایشگاه آبادان را مطرح کرد. در همان نشست گفته شد که اگر پالایشگاه آبادان از میان برود، خیلی از سرمایه ها از میان رفته و بر اقتصاد ایران نیز ضربه سنگینی وارد خواهد شد. در این نشست، نتیجه گیری نشست وزارت نفت (هیأت مدیره شرکت ملی نفت ایران) مطرح شد.در واقع فقط گوش کردند. جالب بود روحیه همه کسانی که در آن اتاق بودند، خوب بود. هیچ کس از جنگ نهراسیده بود. آنها بشدت گرفتار کارهایشان بودند، چون هواپیماهای عراقی به خاک ایران تجاوز کرده، فرماندهان ایرانی مشغول تدارک حمله به عراق بودند. تا ما آنجا بودیم، یکی، دو بار رئیس جمهوری وقت برای حمله هواپیماهای ایرانی به تیمسار فکوری یادآوری کرد. فرمانده نیروی هوایی نیز با تلفن با افرادی صحبت کرده و دستورهایی می داد. در این شرایط، توقف فعالیت های پالایشگاه آبادان از قطعی هم قطعی تر بود. قرار شد همه فعالیت های پالایشگاه آبادان متوقف شود. پس از ترک نشست، خیلی سریع به وزارت نفت برگشتیم. اعضای هیأت مدیره هنوز آنجا بودند. بلافاصله به پالایشگاه نفت آبادان اطلاع داده شد که به دلیل وقوع جنگ و جلوگیری از حوادث وخیم، از این لحظه فعالیت پالایشگاه متوقف می شود. واقعیت این بود که جنگ شروع شده بود و هر لحظه ممکن بود اتفاقی روی دهد. در این زمان، فکری به ذهنم خطور کرد. این بود که گفتم، باید به منظور رسیدگی سریع به مشکلات و سوخت رسانی به جبهه ها، ستادی ایجاد کنیم؛ زیرا در زمان جنگ همه تانک ها و ماشین ها به هر حال سوخت می خواستند. وظایف دیگری هم بود. حفظ جان عزیزان همکار و تأسیسات صنعت نفت، رساندن سوخت به همه نقاط کشور، کمک به جبهه های جنگ و.... پیشنهاد کردم...
تاریخ شفاهی وزرای نفت ایران، سید حسن سادات
امام رضا (ع) فرموده اند: ما اَفادَ عَبدُ فائِدةً خَیراً مِن زَوجهٍ صالِحهٍ، اِذا رَآها سَرَّتهُ، وَ إذا غابَ عَنها حَفِظَتهُ فی نَفسِها وَ مَالِهِ: بنده مؤمن، هیچ بهره ای نبرده است؛ بهتر از اینکه همسر خوب و شایسته ای داشته باشد که هنگام حضور شوهر، مایۀ خوشحالی و در غیاب شوهر، نگهدار ناموس و مال او باشد.
(مسند الامام الرضا علیه السلام، ج ۲، ص ۲۵۶)
شرح حدیث
از نعمت های بزرگ خدا، داشتن همسر خوب، موافق، همدل، همراه، صبور و مددکار است.در روایات، از «همسر صالح» بسیار ستایش شده است.
سعدی گوید:
زن خوب فرمانبر پارسا
کند مرد درویش را پادشا
که را خانه آباد و همخوابه اوست
خدا را به رحمت نظر سوی اوست
این حدیث، شیوه رفتار مناسب و مطلوب زن را در خانه با شوهرش بیان می کند. برخورد خوب و شادی آور، رعایت عفاف و پاکدامنی و امانت، حفظ مال و دارایی شوهر و پرهیز از اتلاف و اسراف، از جمله این اوصاف است.
الگوی مکتبی مسلمانان در این باره «خانه علی و فاطمه» و رفتار متقابل این زن و شوهر با یکدیگر است.
امیر مؤمنان (ع) فرموده اند:
«وقتی به خانه می آمدم و به زهرا نگاه می کردم، همه غم و اندوهم برطرف می شد. هرگز کاری نکردم که فاطمه از من خشمناک شود، فاطمه نیز هرگز مرا خشمناک نساخت.»
حضرت فاطمه (س) آیین خانه داری و همسرداری را بخوبی مراعات می کرد و در زندگی، شریک و همراه و همراز همسرش امیرمؤمنان (ع) بود.
مراعات قدرت مالی شوهر را داشت و از درخواست هایی که احتمال می داد علی (ع) نتواند تأمین کند و شرمنده شود، پرهیز می کرد.
امروزه در کشورهای سکولار و غربی، فرزندآوری به عنوان یک انتخاب شخصی مطرح است و افزایش روش های کنترل بارداری این امکان را فراهم می آورد که زن و شوهر از صاحب فرزند شدن دوری کنند.
دراسلام نگاهی متفاوت به این مسأله شده است. اسلام ضمن اینکه این حق را برای زنان و مردان محفوظ می داند؛ اما فرزندآوری را به عنوان یک مسؤولیت و وظیفه دینی بیان می کند و نگاهی تقدس گونه به موضوع پدری و مادری دارد، ازاین رو در آموزه های دینی، ترسیمی بسیار زیبا از فرزندان شده است. آخرین فرستاده الهی (ص)، فرزند را گلی از گل های بهشت توصیف کرده اند:
إِنَّ الْوَلَدَ الصَّالِحَ رَيْحَانَةٌ مِنْ رَيَاحِينِ الْجَنَّةِ: فرزند صالح، گلی از گل های بهشت است.
در روایت دیگری حضرت صادق (ع) از زبان رسول خدا(ص)روایت کرده اند:
الْوَلَدُ الصَّالِحُ رَيْحَانَةٌ مِنَ اللَّهِ قَسَمَهَا بَيْنَ عِبَادِهِ: فرزند صالح، گلی از جانب خداوند است که بین بندگانش تقسیم شده است.
در روایت دیگری تلاش برای پرورش فرزند شایسته، به منزله میراثی است که انسان برای خداوند بلندمرتبه به جا می گذارد:
مِيرَاثُ اللَّهِ مِنْ عَبْدِهِ الْمُؤْمِنِ وَلَدٌ صَالِحٌ يَسْتَغْفِرُ لَهُ: میراث خدا از بنده مؤمنش، فرزند صالحی است که برای او درخواست آمرزش کند.
در روایت دیگری نزدیک به همین مضمون، امام صادق(ع) از قول پیامبر اسلام(ص) می فرمایند: میراث خداوند بلند مرتبه از بنده مؤمنش، فرزندی است که پس از مرگ او، خدا را عبادت کند. سپس حضرت صادق(ع) آیه زکریا را تلاوت فرمودند:
فَهَبْ لِي مِنْ لَدُنْكَ وَلِيًّا يَرِثُنِي وَيَرِثُ مِنْ آلِ يَعْقُوبَ: پس از جانب خود ولی (و جانشینی) به من ببخش که از من ارث برد و از خاندان یعقوب [نیز] ارث برد.
در روایتی، آخرین سفیر الهی(ص)، یکی از فلسفه های ازدواج را زیاد شدن نسل بشر عنوان کرده و در خطابی امر گونه می فرمایند: ازدواج کنید تا نسلتان زیاد شود؛ چراکه در روز قیامت به زیادی تعداد شما مباهات می کنم.
تَزَوَّجُوا فَإِنِّي مُكَاثِرٌ بِكُمُ الْأُمَمَ يَوْمَ الْقِيَامَةِ: ازدواج کنید [تا نسلتان زیاد شود] زیرا من به کثرت شما در روز قیامت بر سایر امم افتخار و مباهات می کنم.
حضرت رضا(ع) برای همسر شایسته شرایطی را بیان می کنند. یکی از این شرایط، برخورداری از قابلیت فرزندآوری است. ایشان در مقام مقایسه میان ملاک زیبایی زن یا زایا بودن او، قابلیت فرزندآوری را بر زیبایی ترجیح می دهند و می فرمایند:
رسول خدا(ص) به مردی فرمود: اگر با زنی سیاه پوست و زایا ازدواج کنی، بهتر از آن است که با زنی زیبا ولی نازا ازدواج کنی. من در روز قیامت در برابر دیگر امت ها به کثرت تعداد شما مباهات می کنم. مگر شما نمی دانید که فرزندان در زیر عرش خداوند برای پدر و مادران خود استغفار می کنند و در دامن ابراهیم و ساره در کوهی از مشک و عنبر و زعفران تربیت می شوند.
بنابراین در تفکر اسلامی، بر اساس مطالب پیش گفته، فرزند، نعمت و هدیه ای الهی است که از جانب خداوند به انسان ها ارزانی شده است.
پیروان این آیین متعالی باید فرزندآوری را به عنوان وظیفه ای شرعی و دینی تلقی کرده و انتخاب همسر خود را به گونه ای انجام دهند که یکی از نتایج و ثمرات آن تداوم نسل ایشان باشد؛ چنانکه در روایتی آمده است: مردی از امام رضا(ع) پرسید: مردی به این شرط با زنی ازدواج می کند که از او درخواست فرزند نداشته باشد. حضرت در جواب فرمود: این شرط پسندیده ای نیست:
عَنْ سَعِيدِ بْنِ إِسْمَاعِيلَ عَنْ أَبِيهِ قَالَ: سَأَلْتُ الرِّضَا (ع) عَنْ رَجُلٍ تَزَوَّجَ امْرَأَةً بِشَرْطِ أَنْ لَا يَتَوَارَثَا وَ أَنْ لَا يَطْلُبَ مِنْهَا وَلَداً قَالَ لَا أُحِبُّ: سعید بن اسماعیل از پدرش نقل می کند که گفت: از امام رضا(ع) در مورد مردی پرسیدم که با زنی ازدواج می کند به شرط اینکه به او ارث ندهد و از او طلب فرزند نکند. امام(ع) فرمود: من نمی پسندم.
عطر ماندگار:
هر روز که بر نظام جمهوری اسلامی ایران می گذرد و افق های تازه آشکار می گردد و فرازونشیب های این راه پُرافتخار نمایان تر می شود، ارزش جانبازی شهیدان جلوه بیشتر می یابد. آنان با خون خود بنیان این سازه عظیم و پُرشکوه را مستحکم و نهال نورسی را به درخت ستبر و ریشه داری تبدیل کردند. میدان مجاهدت در عرصه های گوناگون همچنان گشوده است و قلّه جهاد، شهادت است؛ فَمِنهُم مَن قَضی نَحبَه وَ مِنهُم مَن یَنتَظِر.
تکریم شهیدان و تعظیم در برابر خانواده های صبور آنان، واجب بزرگ امروز و همیشه ماست.
بیانات مقام معظم رهبری
۵ مهرماه ۱۳۹۷
گفت و گو با همکار نفتی بهداشت و درمان هرمزگان
در ابتدا بفرمایید افزون بر مسئولیت در بهداشت و درمان صنعت نفت هرمزگان چه فعالیت های دیگری انجام می دهید؟
در کنار حرفه اصلی خود یعنی پرستاری، نزدیک به 28 سال است که در زمینه تجهیزات پزشکی و دندانپزشکی فعالیت می کنم و اکنون نیز دانشجوی ارشد علوم سیاسی دانشگاه بین الملل (پیام نور) قشم هستم و در این رشته تحصیل می کنم.
دانستن و یادگیری مرزی ندارند و من هم به واسطه علاقه مندی هایم، دوست دارم بیشتر بدانم و شاید این پراکندگی به نظرتان کمی عجیب بیاید.
در این زمینه فعالیت های متعددی انجام داده ام که به ثبت چند مورد اختراع انجامیده است مثل اختراع دستگاه آبیاری هوشمند میراب باقابلیت اتصال به تلفن همراه درسال 1384،یا دستگاه ماساژ قلبی اتوماتیک (امید) در سال 1394، همچنین دستگاه حفاظت و ایمنی مراکز درمانی با کاربرد در مطب دندانپزشکی و کلینیک ها با قابلیت اتصال به چند ادمین و اعلام خطر از طریق تلفن همراه در سال1396، ساخت دستگاه تصفیه هوا با فشار منفی برای بخش دندانپزشکی در کمترین زمان و آماده سازی آن به منظور استفاده برای بیمار بعدی در زمان کرونا درسال ۱۴۰۰.
به طبع هر فرد که در بخش درمان فعالیت می کند، عاشق خدمت به هم نوع خودش هست؛ از سوی دیگر کاستی ها،کمبود نیرو و امکاناتی که با آن روبه رو بودیم، عاملی شد که به زمینه ساخت ورود کنم و برخی دستگاه ها و تجهیزات را که پیشتر به آن اشاره شد بسازم.
از دستگاه آبیاری هوشمند میراب در حوزه کشاورزی و باغات استفاده می شود؛دستگاه حفاظت و ایمنی مراکز درمانی که نوعی دستگاه تصفیه هوا با فشار منفی است و زمان کرونا در کلینیک دندانپزشکی و مطب ها مورد استفاده قرار می گرفت. همچنین دستگاه نگهبان مطب (ایمنی و حفاظت) که در زمان تعطیلی کلینیک و مطب کاربرد دارد و پیام خطر آتش سوزی، ترکیدگی و آبگرفتگی را به ۳ شماره تعریف شده برای آن ارسال می کند.
بی شک هر دستگاه یا تجهیزی که ساخته می شود، کاربردی یا کاربردهایی هم دارد؛ ساخته ها و اختراعات من نیز از این قاعده مسثتنی نیستند.
مثل دستگاه «امید» که در اتاق عمل برای احیای بیمار کاربرد دارد و ضرورت آن برای بیماران حیاتی است؛ البته این سوال را باید همکارانم که در زمان احیای بیمار فشار فیزیکی و روانی بسیار زیادی را تحمل می کنند، پاسخ دهند.
دستگاه هایی که من به ساخت آنها اقدام کرده ام، مشابه خارجی هم دارد و این یعنی برای وارد کردن آنها باید ارز از کشور خارج شود؛ تحریم ها هم که مزیدی بر علت هستند؛ درسال های تحریم، تجهیزات و دستگاه های بسیاری با اتکا به توانمندی های داخلی در حوزه های مختلف ساخته شده است. بی تردید اگر حمایت ها از سوی ارگان های ذیربط بیشتر و متمرکزتر باشد، این قابلیت وجود دارد آنچه که در داخل ساخته می شود، افزون بر رفع نیازهای داخلی، قابل عرضه به بازارهای بین الملل نیز باشد.
برای مثال، دستگاه امید که پیشتر به آن اشاره شد قابل استفاده در اتاق عمل و آمبولانس هاست و نمونه خارجی آن بسیار پرهزینه است؛ می توان این دستگاه را با هزینه ای بسیار کمتر از مشابه خارجی آن انبوه سازی کرد.
فرآیند ثبت اختراع در سال های گذشته برای ما شهرستان نشین ها بسیار سخت و پردردسر بود. برای این کار باید به تهران می آمدیم و اختراع خود را به اداره ثبت مالکیت صنعتی ارائه می کردیم.
آنها طرح یا اختراع ارائه شده را بررسی می کردند و در مرحله بعد باید از آن دفاع می شد. در صورت پذیرفته شدن از سوی کارشناس، باید با مجوز دادگستری درج روزنامه و آگهی انجام می گرفت و بعد از یک سال،گواهی فعالیت صادر می شد. اما این فرایند امروز روان تر انجام می گیرد.
متاسفانه فقط شبکه تلویزیونی استانی و رادیو جوان و شبکه خبر پوشش خبری کامل دادند و بعد از آن به دو نمایشگاه یکی در هامبورگ و دیگری در سن پترزبورگ دعوت شدم که متاسفانه به دلیل نبود بودجه، موفق به حضور در آنها نشدم. تجهیزاتی که من ساخته ام، پرهزینه بوده است و همه آنها با هزینه خانواده بوده است، امیدوارم حمایت های انجام شود تا در حوزه ساخت و اختراع بهتر و بیشتر فعالیت کنم.
من در یک خانواده معمولی و سنتی زندگی را شروع کردم و فرزند آخر هستم. بعد از ازدواج در سال 1371صاحب دو فرزند شدم، پسرم در رشته مهندسی متالوژی تحصیلکرده وهم اکنون در شرکت پالایش نفت بندرعباس به صورت قراردادی مشغول کار است و دخترم هم دانش آموخته رشته حقوق در مقطع کارشناسی است و در پی کار.
همسرم یکی موثرترین افراد در پیشبرد اهداف اختراعات من بوده و اگر حمایت او نبود شاید تلاش های من محقق نمی شد . ایشان بعد از 25 سال تدریس در پایه اول دبستان بازنشسته شدند.
هر کار تحقیقاتی مستلزم بودجه و وقت کافی است؛فعالیت های کارگاهی توام با تحقیق مستلزم ابزارهای خاص و بودجه هستند و باید در محیطی با شرایطی ویژه، مثل دمای مناسب انجام شوند؛ ایجاد چنین شرایط کارگاهی مشکلات خود را دارد اما به همه این احوال وقتی عاشق کار و تحقیق باشید، همه اینها قابل تحمل خواهد بود.
اگر عاشق کاری باشید به طبع زمان را به نفع مدیریت خواهید کرد و با حداقل استراحت به تمام کارها با برنامه از پیش تعیین شده خواهید رسید ناگفته نماند من با همین زمان باقی مانده، دانشجوی مقطع ارشد علوم سیاسی هم هستم.
پرستاری، عشق است؛ وقتی بیماری بهبودی خود را در سایه تلاش کادر درمانی به دست می آورد، لحظاتی وصف ناشدنی برای من و همکارانم ثبت می شود.بنابراین پرستاری را دوست دارم. از سوی دیگر علوم پزشکی هر لحظه در حال بهروز شدن است و من و همکارانم نیز در حرفه خود نیز باید اینگونه باشم.
اما تحقیق و پژوهش هم مقوله ای است که به آن علاقه مندم و از اینکه دستگاه یا تجهیزی ساخته شود و با کاربردی که دارد، گره گشا باشد، خوشحال می شوم. از آنجایی که زاویه دید فنی هم به مسائل اطرافم دارم به همین دلیل مطالعه و تحقیق سرلوحه کارم قرار دارد.
انگیزه، الگوی خوب و مدیریت، عوامل پیشرفت و ترقی هر انسانی خواهد شد کما اینکه تاکنون هم همین عناصر باعث حفظ و اقتدار صنعت کشور عزیزمان بوده خواهد بود و من در سال های خدمت خود شاهد رشادت این عزیزان بوده و هستم.
گپ و گفتی با همکار نفتی و سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی ناشنوایان
علی اشکانی از قهرمانان کشتی فرنگی ایران است که در طول حضور خود در تیم ملی کشتی فرنگی، توانسته مدال های مختلفی به دست آورد. او که حالا مسؤول ورزش قهرمانی شرکت ملی گاز ایران است، فعالیت در حوزه کشتی فرنگی را فراموش نکرده و به عنوان سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی بزرگسالان ناشنوایان نیز فعالیت خود را در این حوزه ادامه می دهد. این تیم با سرمربیگری علی اشکانی توانست در مسابقات قهرمانی جهان قرقیزستان با کسب یک مدال طلا، 3 نقره و 4 برنز، نایب قهرمان این دوره از مسابقات شود. با اشکانی گفت وگوی کوتاهی شده است که در ادامه می خوانید
ورزش قهرمانی و توسعه آن، موضوعی است که علی اشکانی، عنوان دارتیم ملی کشتی فرنگی کشورمان و مسؤول ورزش قهرمانی شرکت ملی گاز ایران به آن توجه دارد. اشکانی گفت: شرکت ملی گاز ایران، استعدادهای درخشانی را در رشته هایی مثل شنا، تنیس، فوتبال، بسکتبال و... آموزش داده که بیشتر آنها در تیم های استانی خود عضویت دارند. مسؤول ورزش قهرمانی شرکت ملی گاز ایران در ادامه یادآور شد: ورزش قهرمانی در شرکت ملی گاز ایران، تغییرات آشکاری داشته است، به طوری که از 42 رشته قهرمانی در سال های گذشته به چهار رشته ورزشی رسیده است.
وی با بیان اینکه بودجه در نظر گرفته شده برای ورزش، بسیار اندک است و با این بودجه نمی توان برنامه مناسبی در توسعه ورزش قهرمانی شرکت ملی گاز ایران داشت، تصریح کرد: پیرو توضیحات ارائه شده درباره وضعیت برخی رشته های قهرمانی در نشست های متعدد، امیدوارم در آینده بودجه لازم برای توسعه ورزش قهرمانی در اختیار قرار گیرد.
اشکانی با اشاره گستردگی فعالیت های شرکت ملی گاز ایران در نقاط مختلف کشور و اینکه استان های متعددی علاقه مند ورود به ورزش قهرمانی هستند، اظهار کرد: با توجه به این گستره جغرافیایی، ظرفیت های فراوانی نیز در رشته های مختلف ورزشی وجود دارد که برای توسعه استعدادهای آنها می توان برنامه ریزی مناسبی داشت. وی در ادامه افزود: اداره کل ورزش وزارت نفت، نشان داده است که در بحث استعدادیابی و پرورش بچه های مستعد ورزشی موفق بوده و تا امروز نمره قبولی دریافت کرده است؛ اما برای اینکه این استعدادها به شکلی مکانیزه شکوفا شوند، باید برای آنها برنامه های مناسبی مثل برگزاری اردوهای ورزشی– تفریحی داشت. در این اردوها، جنبه رقابتی و مدال آوری ورزشکاران در درجه نخست اهمیت قرار ندارد و مهم شناسایی استعدادهای ورزشی در رشته های مختلف است.
مسؤول ورزش قهرمانی شرکت ملی گاز ایران، همچنین درباره حمایت از فرزندان شرکتی ناشنوا و تمایل آنها به حضور در رشته های مختلف ورزشی بیان کرد: تقاضای افراد ناشنوا برای حضور در رشته کشتی، بخصوص در خانواده های نفتی بسیار کم است؛ اما در دیگر رشته های ورزشی مانند فوتبال این تقاضا بسیار بالاست، از این رو تلاش می کنیم تا امکانات و راهنمایی مناسبی در اختیار این گروه از متقاضیان قرار دهیم.
علی اشکانی درباره حضور خود به عنوان سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی بزرگسالان ناشنوایان نیز گفت: طی دو سال گذشته با فدراسیون ناشنوایان همکاری می کنم و به عنوان سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی ناشنوایان در این تیم حضور دارم.وی تصریح کرد: طی حضور خود در این تیم با همکاری فدراسیون، تمام تلاش خود را کرده ام تا یک تیم حرفه ای و خوب برای حضور در مسابقات جهانی قرقیزستان آماده شود. برهمین اساس با برگزاری پنج اردو در سال جدید توانسته ایم به ترکیب اصلی تیم ملی برسیم و در مسابقه انتخابی که برگزار شد و با انتخاب بهترین ها، 12 شهریورماه سال جاری به رقابت های جهانی بیشکک قرقیزستان اعزام شدیم.
اشکانی تاکید کرد: یکی از نکات مهمی که وجود دارد، این است که بچه های ناشنوا ازلحاظ گفتاری و شنیداری دچار معلولیت هستند و ورزشکارانی هم که در این مسابقات حضور دارند، از چنین معلولیتی برخوردارند.
وی تصریح کرد: معمولا رقابت های جهانی در کشورهایی که صاحب کشتی هستند، به لحاظ کمیت و کیفیت از شرایط بسیار خوبی برخوردار است و قرقیزستان نیز بخصوص در کشتی فرنگی موقعیت بسیار خوبی دارد،از این رو تیم ملی کشتی فرنگی ناشنوایان ایران به دلیل حضور نمایندگان قرقیزستان و ترکیه کار سختی را پیش رو داشت و باید از عناوین خود در مسابقات قبلی دفاع می کرد.
سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی بزرگسالان ناشنوایان ادامه داد: در این مسابقات تیم تلاش زیادی از خود نشان داد و توانست مقام دوم این مسابقات را کسب کند.
احسان امینی، ورزشکار آتش نشان زبده پتروشیمی جم که در حال حاضر به عنوان مربی اول و دستیار پژمان درستکار، هدایت تیم ملی کشتی آزاد جمهوری اسلامی ایران را به عهده دارد، به عنوان سرمربی تیم انبوه سازان هوتن انتخاب شد. امینی سال قبل نیز هدایت بیلیش تاکستان را عهده دار بود که موفق شد با این تیم، قهرمان لیگ برتر کشتی آزاد ایران شود.
فاطمه شریف، بازیکن و مربی سابق تیم ملی فوتسال جوانان و بزرگسالان از سوی باشگاه شرکت ملی حفاری به عنوان سرمربی جدید این باشگاه در سوپرلیگ فوتسال زنان کشور انتخاب شد. شریف که همچنین مدرس رسمی کنفدراسیون فوتبال آسیاست، فعالیت در تیم های نصر فردیس و هیات فوتبال خراسان و سیاه جامگان مشهد در لیگ برتر و پیروزی کامیاران در لیگ یک کشور را در کارنامه دارد.
دو تکواندوکار تیم نفت و گاز زاگرس جنوبی در رقابت های معتبر گرندپری ۲۰۲۳ پاریس نشان طلا کسب کردند.
مهران برخورداری و مهدی حاجی موسایی از اعضای تیم تکواندوی باشگاه نفت و گاز زاگرس جنوبی فارس در مسابقات تکواندو گرندپری ۲۰۲۳ پاریس موفق به کسب دو مدال طلا شدند.
مهدی حاجی موسایی در وزن منفی ۵۸ کیلوگرم و مهران برخورداری مبارزه کار وزن منفی ۸۰کیلوگرم به مدال طلا دست یافتند.
با آغاز هفته دوم لیگ دسته یک فوتبال کشور، درخشش تیم های نفتی کشور همچنان ادامه دارد. براین اساس تیم فوتبال پارس جنوبی جم با نتیجه سه بر یک تیم خلیج فارس ماهشهر را برد. همچنین تیم نفت و گاز گچساران 2 بر یک تیم مس کرمان را شکست داد. در ادامه این بازی ها نیز تیم فوتبال نفت مسجدسلیمان در برابر شهرداری آستارا به نتیجه صفر بر صفر رضایت داد. تیم فوتبال پارس جنوبی جم در جدول رده بندی لیگ دسته یک کشور در رده سوم، نفت و گاز گچساران در رده چهارم و تیم نفت مسجدسلیمان در رده ششم قرار دارند.
یک دوره مسابقات ورزشی از سوی کارگروه اعزامی امور ورزش و تربیت بدنی شرکت ملی حفاری ایران در موقعیت دکل های ۳۵ و ۹۱ فتح (واقع در شهرستان سرخس از توابع استان خراسان رضوی) برگزار شد. این مسابقات با استقبال کارکنان عملیاتی شرکت ملی حفاری ایران در مناطق آب شور و مزداوند برگزار و با اهدای جوایزی از نفرات برگزیده تقدیر شد.
فاطمه غلامی، فرزند مسلم غلامی از واحد حمل ونقل شرکت پالایش نفت لاوان، موفق به کسب 2 عنوان قهرمانی در دو بخش کاتا و کومیته در سومین دوره مسابقات آسیایی سبک شوتوکان در نجف آباد اصفهان شد.
گفت وگو با طاها فتحی، فرزند نفتی و استعداد برتر رشته وزنه برداری
طاها فتحی، نوجوان 15ساله ای است که باحضور درچهارمین دوره مسابقات وزنه برداری المپیاد استعداد های برتر ورزش کشور توانست به مدال طلا دست یابد. او به عنوان نماینده آکادمی وزنه برداری مناطق نفت خیز جنوب-اهواز دراین مسابقات حضور پیدا کرده و در دسته 96 کیلوگرم با مجموع 275 کیلوگرم مدال طلای این وزن را از آن خود کرد. طاها فتحی، فرزند منوچهرفتحی است که در شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون فعالیت می کند. خبرنگار«مشعل» با این پدر و پسر درباره موفقیت ها، موقعیت ها و آینده ورزشی که پیش روی طاها در رشته وزنه برداری است، گفت و گو کرده که مشروح آن در پی می آید.
من متولد 26 مرداد سال 1387 هستم و درحال حاضر 15 سال دارم. قرار است در دوره تحصیلی جدید انتخاب رشته داشته باشم و فکرمی کنم که رشته علوم انسانی را برای ادامه تحصیل در دبیرستان انتخاب کنم. ورزش، یکی از مهم ترین علاقه های من در زندگی به شمار می رود و اگر قرار باشد در دانشگاه ادامه تحصیل دهم، حتما رشته تربیت بدنی را انتخاب می کنم تا بتوانم از نظر علمی نیز در این رشته پیشرفت کنم.
بجز وزنه برداری به فوتسال هم علاقه دارم و اگر قرارباشد در کنار وزنه برداری، ورزش دیگری را انتخاب کنم، انتخاب اول حتما فوتسال خواهد بود؛ البته باید تاکید کنم که وزنه برداری برای من رشته اصلی است و آن را به صورت حرفه ای دنبال می کنم و فوتسال را به صورت تفریحی ادامه خواهم داد.
من در8 سالگی با تماشای مسابقات جهانی وزنه برداری درتلویزیون و دیدن موفقیت های وزنه برداران ایرانی که مدال می آوردند، به این رشته علاقه مند شدم. از همان زمان تصمیم گرفتم به کلاس های وزنه برداری بروم و این ورزش را یاد بگیرم. امروزکه 15 ساله هستم، همچنان به این ورزش ادامه و تمرین های بسیاری انجام می دهم.
از میان وزنه برداران ملی کشور، کسی که با دیدن مسابقاتش به وجد می آمدم، کیانوش رستمی بود. می توانم بگویم یکی ازمهم ترین دلایلم برای انتخاب رشته وزنه برداری، این وزنه بردار وموفقیت هایی بوده که تا امروزبه دست آورده است.
با توجه به هدفی که برای موفقیت در وزنه برداری انتخاب کرده ام، هفته ای 10 ساعت تمرین می کنم تا بتوانم آمادگی کاملی در این زمینه داشته باشم؛ البته به درس هم به اندازه کافی توجه دارم تا سال تحصیلی را با نمره های خوبی به پایان برسانم.سال گذشته،بامعدل 50/18 سال تحصیلی را به پایان رساندم؛ البته بسیارسخت است که هم تحصیل کنی و هم ورزش؛ اما همه تلاشم را برای موفقیت در این زمینه انجام می دهم. درحال حاضر صبح ها و عصرها تمرین می کنم و در طول سال تحصیلی برای اینکه به تمرین های وزنه برداری برسم، اولیای مدرسه همکاری لازم را با من دارند.
در تلاش هستم تا امسال رکوردهای خود را بالا ببرم و امیدوارم با موفقیت دراین کار، به تیم ملی وزنه برداری نوجوانان دعوت شوم. درحال حاضر توانسته ام درحرکت یک ضرب، وزنه 137 و در دو ضرب نیز وزنه 157 کیلو را بالای سر ببرم. با رکوردهای آسیایی در وزن 96 کیلوگرم نوجوانان فاصله کمی دارم و امسال حتما به این رکورد دست پیدا می کنم. همچنین باید بگویم که پدر و مادرم در این راه من را همراهی کردند و از 8 سالگی برای رسیدن به آنچه که امروز هستم، از من حمایت کرده اند.
امیدوارم یک روز بتوانم همانند کیانوش رستمی برای کشورم مدال های رنگارنگ بیاورم.
منوچهرفتحی، پدر طاها فتحی نیز درباره فرزندش وچگونگی حضور او در رشته وزنه برداری گفت: طاها از سال 1395 که یک پسر 8 ساله بود، فعالیت ورزشی خود را آغاز کرد.در واقع می خواستیم طاها در تابستان به یک کلاس ورزشی برود؛ اما پیش زمینه ای در این مورد نداشتیم و تنها به دنبال این بودیم که در تابستان مشغول باشد. به همین دلیل او را در مجتمع ورزشی امام رضا(ع) که از مجموعه های ورزشی وزارت نفت است، بردم. نمی دانم برچه اساس تصمیم گرفت تا رشته وزنه برداری را انتخاب کند. وقتی می خواستیم او را در این رشته ثبت نام کنیم، مربی های مجموعه قبول نکردند و گفتند که سن او برای فعالیت در این رشته بسیار کم است؛ اما طاها اصرار داشت در این رشته فعالیت کند. به هرحال، مربی ها قبول کردند تا درحد یادگیری اولیه دراین رشته کار کند.
فکر می کنم بعد از مدتی از حضور طاها در کلاس های وزنه برداری، مربی او به این مساله پی برد که طاها می تواند در این رشته موفق باشد و استعداد لازم را برای فعالیت در این رشته دارد.
طاها طی 3 سال اول تنها به صورت اجرای تکنیک ساده در این رشته فعالیت می کرد؛ اما کار خود را ازسال 1399 به صورت حرفه ای، به عنوان وزنه بردار آغاز کرد و توانست در مسابقات استانی خوزستان مقام آورد. پس از آن نیز، زیر نظر مربیان تیم نفت اهواز فعالیت خود را ادامه داد و موفق شد تا رکوردهای خود را بالا ببرد؛ البته در دور سوم مسابقات استعدادهای برتر که سال گذشته برگزار شد، به دلیل اینکه تجربه کمی برای حضور در مسابقات داشت، در وزن 81 کیلوگرم نفر چهارم شد.
طاها بعد از آن مسابقات، طی یک سال گذشته تمرین های خود را به صورت حرفه ای،صبح و عصر دنبال کرد و توانست با حضور در این دوره از مسابقات استعدادهای برتر، مقام اول وزنه برداری را در دسته 96 کیلوگرم به دست آورد.
او دراین مسابقات با 9 وزنه بردار دیگر به رقابت پرداخت و توانست نشان طلای این دوره از مسابقات را بگیرد. طاها در حال تمرین های بیشتر است و امیدوارم که با دعوت به تیم ملی نوجوانان در مسابقات آسیایی،از مقام آوران آن باشد.
شاید یکی از دلایلی که طاها از ابتدا به رشته وزنه برداری علاقه مند بود، ریشه و اصالت خانوادگی ما ست؛ ما بختیاری هستیم و بختیاری ها هم همیشه به دنبال زور و قدرت هستند؛ البته من در دوره نوجوانی خود علاقه زیادی به فوتبال داشتم و این ورزش را به صورت حرفه ای دنبال می کردم؛ اما نتوانستم آن را ادامه دهم. من سه پسر دارم و همیشه دوست داشتم که یکی از آنها فوتبال را ادامه دهد؛ اما طاها علاقه بسیاری به وزنه برداری داشت و من هم تلاش خود را کردم تا بتواند در این رشته موفق باشد. طی این سال ها تلاش کرده ام شرایط مناسبی برای طاها فراهم باشد واز همان روز اولی که طاها تمرین های خود را در رشته وزنه برداری آغاز کرد تا امروز، درکنارش بودم و در زمان انجام تمرین ها هم درباشگاه حضور داشتم.
می خواهم مشکلات موجود را به عنوان یک درخواست مطرح کنم. از مسؤولان نفت یک درخواست دارم و می خواهم به آنها یادآوری کنم که وزنه برداری، رشته ای بسیار پرهزینه است .یک کارگر مثل من تا چه اندازه می تواند از پس این هزینه ها برآید؟ برای مثال، مکمل های لازم برای این ورزش گران و تامین هزینه های آن سخت است. به همین دلیل درخواست می کنم مسؤولان ورزشی از ورزشکاران جوانی مانند طاها حمایت کنند تا بتوانند راه های پیشرفت را طی کنند.
مربیان طاها با بررسی استعداد و توانایی او به این نتیجه رسیده اند که می تواند به تیم ملی نوجوانان دعوت شود. طاها تا امروز رکوردهای خوبی برای تیم نوجوان زیر 15 سال در رشته وزنه برداری که نزدیک به رکوردهای آسیایی است، داشته است.
البته اردوی تیم ملی نوجوانان برای حضور درمسابقات آسیایی تشکیل نشده و مربیانش معتقدند امکان دارد از او هم دعوت شود. درحال حاضر، دعوت به تیم ملی، مهم ترین هدف طاها به شمار می رود.
راهنمای استفاده از صفحات نشریه مشعل
- بزرگنمایی یا کوچک نمایی تصاویر : Scroll (غلطک) ماوس
با امکان جابجایی پس از بزرگنمایی صفحات
- دسترسی به متن خبر: دابل کلیک روی تصاویر صفحات