بیحمایت شما قدم از قدم نمیتوان برداشت
نجات جان در اولویت پزشکان؛ خـداقوت
نمایش سختی کار از قاب دوربین
مروری بر فعالیتهای تیرماه امور زنان و خانواده وزارت نفت
افزایش ۱۰ هزار بشکهای تولید نفت
بهسازی معابر روستایی همسو با سیاستهای مسئولیت اجتماعی
نفتیها حریفان خود در لیگ دسته یک فوتبال را شناختند
ترس از بیماری من را ورزشکار کرد
پنجمین حضور بانوی ناظر ایرانی هندبال در مسابقات جهانی
پیام وزیر نفت خطاب به کارکنان صنعت نفت
«همکاران و هم قطاران عزیزم
حیات و بقای صنعت نفت ایران که سال های متماد ی د ر شرایط ملتهب تحریم و جنگ اقتصاد ی، موجب آرامش و امنیت اقتصاد ی برای ایران و ایرانی بود ه، مد یون تلاش و جانفشانی غیرتمند انه و صبوری شکوهمند کارکنان رشید امروز، بازنشستگان و موسپید کرد ه های این صنعت است.
شما کارکنان ستاد ی و عملیاتی صنعت نفت، یکی از وسیع ترین شبکه های اکتشاف، تولید ، توسعه، پالایش، ذخیره سازی، انتقال، صاد رات، توزیع و نظارت نفت، گاز و فراورد ه د ر جهان را همچون فرزند ی که د ر بالید ن آن نقش د اشته، نگریسته، نسبت به تک تک اجزای آن تعصب د ارید و برای آیند ه اش د ل می سوزانید و به روزهای بهتر آن امید د ارید .
این شما بود ید که د ر سخت ترین روزها، تأسیسات و تجهیزات این صنعت را سرپا نگه د اشتید ، تولید را با همه مشکلاتش حفظ کرد ید و د ر صیانت از ثروت ملی ایرانیان از جان مایه گذاشتید . اعتقاد د ارم که سرمایه حقیقی و عامل عزت صنعت نفت هستید و تا هستید این صنعت برای ایران مایه مباهات است. حالا بیش از گذشته بر همان اعتقاد پای می فشارم.
د ر روزهای اخیر که با حسن نظر رئیس جمهور و اعتماد وکلای مرد م، مسئولیت وزارت نفت به عهد ه ام قرار گرفته، بیش از هر موضوعی، د غد غه های کارکنان د ر ذهنم توفانی برپا کرد ه است.
من که با افتخار ۲۷ سال همکار و همراهتان بود ه ام، د ر این صنعت کار کرد ه و با شما و د ر کنار شما زند گی کرد ه ام. با جزئیات بسیار د قیق از مشکلات معیشتی، اد اری و رفاهی تان، از کاستی های قد یمی و تازه، از نواقص موجود د ر ساختارها و نیز از رویکرد ها، رویه ها و تفسیرهایی که به مشکلات د امن زد ه است و بالتبع بر سفره شما و خانواد ه تان تأثیر گذاشته و از بی مهری ها و غفلت هایی که د ر گذشته بنا به هر د لیل و با هر توجیه و تفسیری رخ د اد ه است، اطلاع د ارم.
من افتخار می کنم که بخشی از خانواد ه نفت بود ه و هستم و از جنس مشکل ها، از د لایل وقوع آن و از پیامد ها و نتایجش آگاهم؛ اما اینک که فرصتی برای خد مت فراهم شد ه، با توکل به خد ا و همراهی شما و د ست د ر د ست هم به سوی رفع و حل مشکل ها حرکت خواهیم کرد . همکاران عزیزم از همان ساعتی که نمایند گان مجلس شورای اسلامی با رأی اعتماد ، امانت وزارت نفت را به عهد ه من گذاشتند ، د ر ساختمان مرکزی وزارت نفت، نمایند ه ای د ارید به نام محسن پاک نژاد . این براد ر و نمایند ه شما، تا زمانی که د ر این مسئولیت حضور د ارد ، متعهد می شود د ر حد توانش، د ر استیفای حقوق حقه و د ر احقاق مطالباتتان لحظه ای آرام ننشیند .
من خود را مکلف می د انم که با حمایت و پشتیبانی شما و به اتکای اراد ه ای که همد لی و صبوری شما زمینه ساز آن است، تا سرحد امکان همه ظرفیت های قانونی وزارت نفت را برای بهبود وضع شغلی، معیشتی، رفاهی، ایمنی و رفع مشکلات به کار گیرم. قول می د هم تا منتهای د رجه توانایی ام، صد ای رسای شما د ر ارکان تصمیم گیری و سیاستگذاری کشور باشم و به نمایند گی شما از حقتان د ر نهاد ها و مجامع کشور د فاع کنم.
من تافته ای جد ابافته یا عضوی تازه وارد به این صنعت نیستم. وزیر نفت ایران، یکی از جنس شماست. پس تلاش برای رفع و حل مشکلات نیروی انسانی نه اقد امی فوق العاد ه که تکلیف بد یهی و وظیفه حتمی من است. د ر این راه یاری ام کنید ؛ چرا که د ر این مسیر بی حمایت شما قد م از قد م نمی توان برد اشت.»
محسن پاک نژاد با رأی حد اکثری مجلس وزیر نفت ایران شد
مشعل: محسن پاک نژاد با کسب حد اکثری 222 رأی، سکان وزارت نفت را د ر اختیار گرفت تا صنعت نفت ایران شاهد حضور و فعالیت چهره ای از بد نه صنعت نفت د ر این وزارتخانه باشد .
محسن پاک نژاد که از همان زمان اعلام رسمی نامش به عنوان وزیر پیشنهاد ی وزارت نفت د ولت چهارد هم با اقبال نفتی ها و غیرنفتی ها همراه شد ، د ر سخنانش د ر صحن علنی مجلس شورای اسلامی، خود را« فرزند نفت» خواند و گفت: من محسن پاک نژاد ، رهرو ولایت و فرزند صنعت نفت با حد ود سه د هه سابقه کاری و مد یریت د ر حوزه های مختلف این صنعت و سطوح میانی تا مد یریتی، از پیچید گی ها و زوایای پید ا و پنهان و حساسیت های این صنعت آگاهی کامل د ارم.
محسن پاک نژاد ، متولد سال ۱۳۴۵ د ر تهران و د انش آموخته کارشناسی مهند سی برق از د انشگاه تهران و کارشناسی ارشد مهند سی صنایع از د انشگاه صنعتی امیرکبیر است که د ر کارنامه کاری او حضور د ر عرصه های تخصصی مختلف به چشم می خورد . وزیر پیشنهاد ی نفت د ولت چهارد هم فعالیت کاری خود را از ابتد ای د هه ۱۳۷۰ د ر وزارت نیرو آغاز کرد . از سال ۱۳۷۶ تا ۱۳۷۷ به عنوان مشاور وزیر نفت و رئیس ستاد نظارت بر سوخت رسانی وزارت نفت و از سال ۱۳۷۷ تا ۱۳۷۹ به عنوان مد یر طرح توسعه مید ان های گازی فعالیت کرد و د ر سال ۱۳۷۹ به عنوان مد یرکل نظارت بر صاد رات مواد نفتی و بازرسی فنی وزارت نفت منصوب شد .
پاک نژاد د ر سال های ۱۳۷۹ تا ۱۳۸۶ با حفظ سمت، عضو هیأت مد یره شرکت نفت مناطق مرکزی ایران نیز بود . او د ر سال های ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۶ مد یر برنامه ریزی شرکت نفت مناطق مرکزی ایران بود و سپس تا ۱۳۹۲به عنوان معاون مد یر برنامه ریزی تلفیقی شرکت ملی نفت ایران فعالیت کرد .
مد یرکلی نظارت بر صاد رات و مباد لات مواد نفتی وزارت نفت و مد یرعاملی و نایب رئیسی هیأت مد یره شرکت بازرگانی نفت ایران، از د یگر مسئولیت های وی پیش از معاونت امور تولید د ر شرکت ملی نفت به شمار می رود .
پاک نژاد ، وزیر نفت د ولت چهارد هم روز سه شنبه ۳۰ مرد اد د ر جلسه د فاع از برنامه های پیشنهاد ی خود د ر مجلس شورای اسلامی، سخنان خود را د ر محورهای مهمی که می توان آنها را از چالش های امروز صنعت نفت د انست، بیان و برنامه هایش د ر این خصوص را ارائه کرد و ضمن آن به تشریح اولویت های خود پرد اخت.
وی با تشکر از نمایند گان مخالف و موافق، کمیسیون های تخصصی بویژه کمیسیون انرژی که د رباره برنامه پیشنهاد ی اظهارنظر د قیق کرد ند ، همچنین رئیس و هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: پیشرفت نظام مقد س جمهوری اسلامی ایران با این نوع همراهی و همفکری و استفاد ه از همه ارکان نظام اسلامی ممکن خواهد شد .
پاک نژاد با اشاره به اینکه «نفت»، وزارتخانه ای با وجوه مختلف فنی، تجاری، اقتصاد ی، بین المللی و امنیت مالی کشور و پیشران اقتصاد ی کشور است، گفت: بخشی از د رآمد های کشور از محل صاد رات نفت خام، گاز، میعانات گازی، فراورد ه های نفتی و محصولات پتروشیمی تأمین می شود .وزیر نفت د ولت چهارد هم تصریح کرد : اهمیت راهبرد ی صنعت نفت سبب شد ه است این صنعت همواره آماج حمله های د شمن قرار بگیرد و زیر شد ید ترین تحریم ها باشد .
پاک نژاد افزود : با وجود تحریم ها، صنعت نفت امروز بالند ه و استوار است و با توجه به تخصصی بود ن و پیچید گی های این صنعت، د ر تأمین امنیت انرژی و امنیت مالی، نقش همکاران جهاد گر صنعت نفت را حیاتی می د انم و د ر برابر آنها تعظیم می کنم.
وزیر نفت د ولت چهارد هم با بیان اینکه برنامه های ارائه شد ه به مجلس د ر چارچوب سیاست های کلی مقام معظم رهبری و منطبق با اسناد بالاد ستی، بویژه قانون برنامه هفتم تنظیم و ارائه شد ه است، گفت: به همین د لیل، آنچه می توان از بند ه انتظار د اشت، شناخت چالش های هر بخش و ارائه راهبرد ها و راه حل های اصلی برای تحقق اهد اف برنامه هفتم است.
پاک نژاد اد امه د اد : شالود ه اصلی برنامه ارائه شد ه از سوی اینجانب، د رباره پاسخگویی و ارائه راه حل های مناسب برای چالش های اصلی کشور د ر زمینه نفت و گاز است، ازاین رو اجازه می خواهم به طور مختصر به این راهکارها بپرد ازم. د رصورتی که شما نمایند گان مجلس شورای اسلامی، اینجانب را به حضور د ر مسئولیت وزارت نفت مفتخر کنید ، تعهد می کنم همه راهکارهای ارائه شد ه را با تعامل مجلس و اند یشکد ه ها و صاحبان اند یشه د ر د رون و بیرون خانواد ه صنعت نفت اجرا کنم و برای به بار نشستن سیاست های جاری، بویژه د ر حوزه فناوری، حد اکثر تلاش خود را با هد ایت و نظارت مجلس شورای اسلامی انجام د هم.
وی تصریح کرد : نخستین موضوع د ر حوزه چالش های پیش رو، ناترازی د ر تولید و مصرف گاز است. این موضوع به عنوان یکی از د غد غه های اصلی کشور مشکلاتی د ر حوزه های مختلف ازجمله تأمین گاز خانگی، کشاورزی، صنعتی و نیروگاهی پد ید آورد ه و سبب آثار مخرب زیست محیطی شد ه است. این موارد ، نه تنها زیان های سنگین د ر تولید ناخالص ملی ایجاد کرد ه؛ بلکه می تواند کشور را با چالش های اجتماعی و امنیتی روبه رو کند .
وزیر نفت د ولت چهارد هم افزود : باید توجه د اشت مسأله ناترازی انرژی، کاملاً فرابخشی و مربوط به ذی نفعان مختلفی د ر کشور است، ازاین رو باید با همکاری برنامه ریزی شد ه میان همه ذی نفعان، به موضوع ناترازی گاز رسید گی عاجل شود ؛ اما راهکارها باید هر د و بخش تولید و مصرف را د ر برگیرد ؛ د ر بخش تولید ، برنامه های وزارت نفت د ر د و بازه زمانی کوتاه مد ت و بلند مد ت تد وین شد ه و د ر بخش کوتاه مد ت اجرای مستمر پروژه های نگهد اشت تولید د ر مید ان های گازی، بویژه افزایش تولید مید ان گازی پارس جنوبی، تکمیل فاز ۱۱ پارس جنوبی، اجرای طرح توسعه مید ان های گازی مستقل د ر مرکز کشور و توسعه فاز نخست مید ان گازی کیش د ر د ستور کار است.
پاک نژاد د رباره اقد ام های بلند مد ت برای رفع ناترازی انرژی توضیح د اد : تسریع د ر اجرای طرح فشارافزایی پارس جنوبی د ر اولویت این برنامه هاست. همان طور که می د انید اگر د ر اسرع وقت به این مشکل رسید گی نکنیم، طی د و سه سال آیند ه، سالانه معاد ل یک فاز پارس جنوبی (حد ود ۲۸ میلیون مترمکعب) از تولید این مخزن مشترک کاسته خواهد شد ، ازاین رو رسید گی به این موضوع از اوجب واجبات است.
وی بیان کرد : امضای قرارد اد ها و اجرای پروژه های ۱۶ مید ان گازی و مخازن خامی، تکمیل طرح های بلند مد ت، احد اث کارخانه های جمع آوری گازهای مشعل که مورد تأکید رهبر معظم انقلاب است هم از د یگر برنامه های بلند مد ت وزارت نفت برای رفع ناترازی انرژی به شمار می رود .
وزیر نفت د ولت چهارد هم گفت: تلاش می کنیم با ایجاد و افزایش اعتماد سرمایه مرد می برای اجرای سیاست های بهینه سازی، مرد م را برای کاهش مصرف گاز ترغیب کنیم تا بتوانیم د ر تحقق شعار سال که از سوی مقام معظم رهبری ارائه شد ه است، نقش آفرینی کنیم. از سوی د یگر، تعیین و ابلاغ استاند ارد های مصرف انرژی برای صنایع، اصلاح شبکه مصرف برای جلوگیری از هد ررفت گاز و استفاد ه از ابزارهای متنوع بازار از راهکارهای صرفه جویی انرژی برای بهینه سازی مصرف د ر این حوزه است.
پاک نژاد تأکید کرد : خوشبختانه همه موارد یاد شد ه د ر زمینه رفع ناترازی انرژی د ر برنامه هفتم توسعه گنجاند ه شد ه و می توان آن را از طریق سازمان بهینه سازی و مد یریت راهبرد ی انرژی کشور پیگیری کرد ، همچنین ترکیب سه گانه صند وق بهینه سازی انرژی، بازار بهینه سازی انرژی و انتشار گواهی های صرفه جویی، راهکارهای د یگری برای اعمال مد یریت مصرف است. وی افزود : ناترازی تولید و مصرف، بویژه د ر حوزه بنزین و گازوئیل سبب هد ررفت سرمایه های ملی می شود ، ازاین رو لازم است هرگونه تصمیم د ر این حوزه با نهایت حساسیت و جلب اعتماد مرد م و استفاد ه از ظرفیت های پیش بینی شد ه د ر قانون، همچنین همکاری د ستگاه های ذی ربط گرفته شود .
وزیر نفت د ولت چهارد هم با تأکید بر اینکه حل موضوع ناترازی بنزین با هماهنگی کامل مجلس شورای اسلامی و کمیسیون های تخصصی آن خواهد بود ، گفت: البته با توجه به ابزارهای قانونی د ر برنامه هفتم توسعه، د ر کوتاه مد ت طرح های بهینه سازی مصرف و افزایش کیفیت فراورد ه های نفتی برای کاهش آلود گی هوا د ر اولویت خواهد بود . از سوی د یگر برای ارزش افزود ه بیشتر با افزایش ظرفیت پالایش نفت خام، تلاش می کنیم راه های مناسب برای پاسخ به نیاز د اخلی را ارائه د هیم.
وی به اولویت د وم خود د ر صورت رأی اعتماد از مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و اد امه د اد : افزایش کیفیت بنزین و گازوئیل از د یگر برنامه هاست که د نبال خواهم کرد ، همچنین افزایش تولید نفت خام کشور با تمرکز بر بهره برد اری از چاه ها و مرمت چاه های د اخلی د ر نظر گرفته شد ه است. با اجرای برنامه های پیش بینی شد ه، تولید نفت ایران تا پایان سال آیند ه روزانه ۴۰۰ هزار بشکه افزایش می یابد . رهنمود های مقام معظم رهبری د ر نمایشگاه سال ۱۴۰۲ صنعت نفت، چراغ راه آیند ه ماست و تأکید ما استفاد ه حد اکثری از ظرفیت بخش خصوصی و تسریع د ر امضای قرارد اد های نفتی است.
وزیر نفت د ولت چهارد هم اعلام کرد : اولویت سوم، تسریع د ر امضای قرارد اد های بالاد ستی و استفاد ه از همه سازوکارهای قانونی به شرکت های اکتشاف و تولید است. مطابق برنامه پیشنهاد ی، مشارکت پتروشیمی و شرکت های انرژی بر د ر توسعه مید ان ها جلب خواهد شد ، همچنین به ظرفیت کشورهای بین المللی نیز توجه خواهیم د اشت.
پاک نژاد گفت: اولویت چهارم، تأمین منابع مالی و سرمایه گذاری برای اجرای طرح های صنعت نفت و گاز است؛ باید این واقعیت تلخ را بپذیریم که وضع مالی امروز صنعت نفت ما قابل مقایسه با سال های گذشته نیست. شرایط خاص بین المللی، د سترسی ما به سرمایه گذاری های خارجی را محد ود کرد ه است. سهم واقعی شرکت نفت از د رآمد های نفتی نیز به د لایل مختلف طی سال های اخیر کاهشی ملموس یافته است، به حد ی که منابع د اخلی این شرکت، بسختی تکاپوی توسعه این صنعت را می د هد .
وی تصریح کرد : با توجه به پرسش تعد اد ی از نمایند گان د ر کمیسیون های مجلس د رباره نحوه تأمین مالی برای صنعت نفت، روش های مختلفی را د ر برنامه خود ارائه کرد ه ام. اولویت بند ی د قیق طرح ها و انتخاب طرح های د ارای بازد هی بالاتر و سریع تر ضروری است که از اقد ام های فوری همکاران من د ر صنعت نفت خواهد بود .
وزیر نفت د ولت چهارد هم اد امه د اد : استفاد ه همزمان از همه ظرفیت های مالی از جمله منابع د اخلی شرکت های تابع بخش خصوصی، بازار سرمایه، شبکه بانکی، صند وق توسعه ملی و جذب سرمایه گذاری های خارجی با به کارگیری این ظرفیت های مالی طی د و سال نخست، از محل عواید حاصل از طرح های زود بازد ه و گشایش های مالی آیند ه برای سرمایه گذاری فراهم خواهد شد و تحقق این موارد ، مستلزم حمایت ویژه مجلس خواهد بود . پاک نژاد افزود : سازوکار قرارد اد های واگذاری به گونه ای است که نیاز به همه آورد ه از سوی سرمایه گذار نیست، یعنی با صرف بخشی از این سرمایه، امکان رسید ن به بخشی از تولید فراهم می شود که با فروش این بخش تولید ، امکان تأمین جریان نقد ینگی د ر این قرارد اد ها فراهم و امکان اد امه توسعه نیز ایجاد می شود . ویژگی بسیار خوب این قرارد اد ها می تواند د ر جذب منابع مالی و رفع محد ود یت های مالی بسیار کمک کنند ه باشد .
وی اولویت پنجم برنامه های خود را توسعه ارزش نفت و گاز د انست و بیان کرد : هرچه د ر زنجیره ارزش جلوتر برویم، می توانیم سود د هی بالاتری د اشته باشیم و طبق برنامه هفتم به نحوی جلو خواهیم رفت که بتوانیم به نتیجه مورد نظر برسیم. وزیر پیشنهاد ی نفت یاد آور شد : د ستور کار ما استفاد ه از پلکانی کرد ن خوراک پتروشیمی هاست و برنامه من، مطابق برنامه هفتم توسعه و همسو با افزایش تولید ات نفتی خواهد بود که با ظرفیت های کشور قابل تحقق است. پاک نژاد به اولویت ششم خود د ر صنعت نفت پس از کسب رأی اعتماد اشاره و اعلام کرد : اولویت بعد ی، مسئولیت اجتماعی صنعت نفت د ر مناطق نفت خیز و گازخیز است؛ زیرا مناطق نفت خیز قلب صنعت نفت هستند و باید با مرد م این مناطق، رابطه ای د وطرفه و عاد لانه برقرار کرد .
وی اولویت هفتم را استفاد ه از د یپلماسی منطقه ای و تبد یل ایران به قطب انرژی منطقه د انست و گفت: ما د ارند ه بزرگ ترین مخازن نفت و گاز جهان هستیم و می توانیم محور اتصال بسیاری از همسایگان شرقی، غربی و جنوبی باشیم، بنابراین باید جایگاه خود را د ر سازمان کشورهای صاد رکنند ه نفت (اوپک) د وباره به د ست آوریم.
وزیر پیشنهاد ی نفت افزود : تجارت گاز د ر د ولت شهید رئیسی آغاز شد که آن را اد امه خواهیم د اد ؛ البته تحقق این اهد اف، نیازمند د ستیابی به ذخایر گاز طبیعی ازجمله ال ان جی است.
پاک نژاد با اشاره به اولویت پایانی خود گفت: صنعت نفت با بد نه قوی به کار خود اد امه خواهد د اد و بند ه نیز به د نبال جذب نخبگان خواهم بود و آن را وظیفه خود می د انم. آنچه صنعت نفت و گاز را پاید ار نگه می د ارد ، نیروی انسانی و سرمایه انسانی است که د ر رأس هرم برنامه های وزارت نفت قرار د ارد . می خواهیم با انگیزه د اد ن به نیروها، این وزارتخانه را بهره ور کنیم.
وی با تأکید بر اینکه از سطوح پایینی، میانی تا بالایی د ر صنعت نفت فعالیت کرد ه ام، مستقل بود م و به هیچ حزب و گروهی وابستگی ند ارم و با مجلس نیز تعامل کامل خواهم د اشت، تصریح کرد : د ر صورت کسب رأی اعتماد ، از هیچ کوششی د ریغ نمی کنم و از همه سیاست ها استفاد ه خواهم کرد . همچنین طبق سخنان رهبر معظم انقلاب، همسو با تکمیل زنجیره ارزش، استفاد ه از توان د اخل و افزایش بهره وری تلاش خواهم کرد . نگاهم فنی و تخصصی است و از ظرفیت های موجود د ر وزارت نفت بهره خواهم برد .
وزیر نفت د ولت چهارد هم د ر پایان گفت: من، محسن پاک نژاد ، رهرو ولایت و فرزند صنعت نفت با حد ود سه د هه سابقه کاری و مد یریت د ر حوزه های مختلف این صنعت و سطوح میانی تا مد یریتی، از پیچید گی ها و زوایای پید ا و پنهان و حساسیت های این صنعت آگاهی کامل د ارم. برخی د وستان، من را به افراد مختلفی منتسب کرد ند که قاطعانه و با صد اقت و صراحت عرض می کنم که مشی مد یریتی مستقل و د ر چارچوب سیاست های متعالی نظام و رئیس جمهوری د اشته و د ر هماهنگی و تعامل کامل با مجلس شورای اسلامی خواهم بود .پاک نژاد اعلام کرد : د ر محضر ملت ایران و مجلس شورای اسلامی قول می د هم د ر صورت کسب رأی اعتماد ، برای رفع مشکلات و موانع یاد شد ه از هیچ کوششی د ریغ و از هیچ ظرفیتی چشم پوشی نکنم. من به صنعت نفت، نگاهی ملی و تخصصی د ارم، بنابراین متعهد می شوم که فصلی تازه از همکاری با همه د لسوزان متعهد و صاحبان اند یشه و تجربه، بویژه نمایند گان مجلس شورای اسلامی را آغاز کنم و از ظرفیت های موجود د ر وزارت نفت و مجموعه های وابسته به آن با هد ف د ستیابی به بیشترین منافع و د ستاورد ها برای جمهوری اسلامی ایران بهره ببرم.
منابع د اخلی شرکت های تابع بخش خصوصی، بازار سرمایه، شبکه بانکی، صند وق توسعه ملی و جذب سرمایه گذاری های خارجی با به کارگیری این ظرفیت های مالی طی د و سال نخست، از محل عواید حاصل از طرح های زود بازد ه و گشایش های مالی آیند ه برای سرمایه گذاری فراهم خواهد شد و تحقق این موارد ، مستلزم حمایت ویژه مجلس خواهد بود . پاک نژاد افزود : سازوکار قرارد اد های واگذاری به گونه ای است که نیاز به همه آورد ه از سوی سرمایه گذار نیست، یعنی با صرف بخشی از این سرمایه، امکان رسید ن به بخشی از تولید فراهم می شود که با فروش این بخش تولید ، امکان تأمین جریان نقد ینگی د ر این قرارد اد ها فراهم و امکان اد امه توسعه نیز ایجاد می شود . ویژگی بسیار خوب این قرارد اد ها می تواند د ر جذب منابع مالی و رفع محد ود یت های مالی بسیار کمک کنند ه باشد .
وی اولویت پنجم برنامه های خود را توسعه ارزش نفت و گاز د انست و بیان کرد : هرچه د ر زنجیره ارزش جلوتر برویم، می توانیم سود د هی بالاتری د اشته باشیم و طبق برنامه هفتم به نحوی جلو خواهیم رفت که بتوانیم به نتیجه مورد نظر برسیم. وزیر پیشنهاد ی نفت یاد آور شد : د ستور کار ما استفاد ه از پلکانی کرد ن خوراک پتروشیمی هاست و برنامه من، مطابق برنامه هفتم توسعه و همسو با افزایش تولید ات نفتی خواهد بود که با ظرفیت های کشور قابل تحقق است. پاک نژاد به اولویت ششم خود د ر صنعت نفت پس از کسب رأی اعتماد اشاره و اعلام کرد : اولویت بعد ی، مسئولیت اجتماعی صنعت نفت د ر مناطق نفت خیز و گازخیز است؛ زیرا مناطق نفت خیز قلب صنعت نفت هستند و باید با مرد م این مناطق، رابطه ای د وطرفه و عاد لانه برقرار کرد .
وی اولویت هفتم را استفاد ه از د یپلماسی منطقه ای و تبد یل ایران به قطب انرژی منطقه د انست و گفت: ما د ارند ه بزرگ ترین مخازن نفت و گاز جهان هستیم و می توانیم محور اتصال بسیاری از همسایگان شرقی، غربی و جنوبی باشیم، بنابراین باید جایگاه خود را د ر سازمان کشورهای صاد رکنند ه نفت (اوپک) د وباره به د ست آوریم.
وزیر پیشنهاد ی نفت افزود : تجارت گاز د ر د ولت شهید رئیسی آغاز شد که آن را اد امه خواهیم د اد ؛ البته تحقق این اهد اف، نیازمند د ستیابی به ذخایر گاز طبیعی ازجمله ال ان جی است.
پاک نژاد با اشاره به اولویت پایانی خود گفت: صنعت نفت با بد نه قوی به کار خود اد امه خواهد د اد و بند ه نیز به د نبال جذب نخبگان خواهم بود و آن را وظیفه خود می د انم. آنچه صنعت نفت و گاز را پاید ار نگه می د ارد ، نیروی انسانی و سرمایه انسانی است که د ر رأس هرم برنامه های وزارت نفت قرار د ارد . می خواهیم با انگیزه د اد ن به نیروها، این وزارتخانه را بهره ور کنیم.
وی با تأکید بر اینکه از سطوح پایینی، میانی تا بالایی د ر صنعت نفت فعالیت کرد ه ام، مستقل بود م و به هیچ حزب و گروهی وابستگی ند ارم و با مجلس نیز تعامل کامل خواهم د اشت، تصریح کرد : د ر صورت کسب رأی اعتماد ، از هیچ کوششی د ریغ نمی کنم و از همه سیاست ها استفاد ه خواهم کرد . همچنین طبق سخنان رهبر معظم انقلاب، همسو با تکمیل زنجیره ارزش، استفاد ه از توان د اخل و افزایش بهره وری تلاش خواهم کرد . نگاهم فنی و تخصصی است و از ظرفیت های موجود د ر وزارت نفت بهره خواهم برد .
وزیر نفت د ولت چهارد هم د ر پایان گفت: من، محسن پاک نژاد ، رهرو ولایت و فرزند صنعت نفت با حد ود سه د هه سابقه کاری و مد یریت د ر حوزه های مختلف این صنعت و سطوح میانی تا مد یریتی، از پیچید گی ها و زوایای پید ا و پنهان و حساسیت های این صنعت آگاهی کامل د ارم. برخی د وستان، من را به افراد مختلفی منتسب کرد ند که قاطعانه و با صد اقت و صراحت عرض می کنم که مشی مد یریتی مستقل و د ر چارچوب سیاست های متعالی نظام و رئیس جمهوری د اشته و د ر هماهنگی و تعامل کامل با مجلس شورای اسلامی خواهم بود .پاک نژاد اعلام کرد : د ر محضر ملت ایران و مجلس شورای اسلامی قول می د هم د ر صورت کسب رأی اعتماد ، برای رفع مشکلات و موانع یاد شد ه از هیچ کوششی د ریغ و از هیچ ظرفیتی چشم پوشی نکنم. من به صنعت نفت، نگاهی ملی و تخصصی د ارم، بنابراین متعهد می شوم که فصلی تازه از همکاری با همه د لسوزان متعهد و صاحبان اند یشه و تجربه، بویژه نمایند گان مجلس شورای اسلامی را آغاز کنم و از ظرفیت های موجود د ر وزارت نفت و مجموعه های وابسته به آن با هد ف د ستیابی به بیشترین منافع و د ستاورد ها برای جمهوری اسلامی ایران بهره ببرم.
نظر موافق کمیسیون های انرژی و صنایع به پاک نژاد
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی د ر توضیح نظر این کمیسیون د رباره برنامه های وزیر پیشنهاد ی نفت گفت: پس از برگزاری نشست های کمیسیون با وزیر پیشنهاد ی نفت، این کمیسیون برنامه وی را د ارای بهبود قابل توجه د ر انطباق با اسناد بالاد ستی و برنامه هفتم توسعه تشخیص د اد .
جلیل مختار د ر نشست علنی عصر روز سه شنبه، ۳۰ مرد اد مجلس شورای اسلامی، نظر کمیسیون انرژی د رباره محسن پاک نژاد ، وزیر پیشنهاد ی نفت را به شرح زیر قرائت کرد :
همسو با اجرای ماد ه ۲۰۲ قانون آیین نامه د اخلی مجلس شورای اسلامی، بررسی صلاحیت، انطباق مد ارک، سوابق و برنامه های محسن پاک نژاد ، وزیر پیشنهاد ی نفت د ولت چهارد هم د ر کمیسیون انرژی براساس زمان بند ی ارائه شد ه از سوی هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی د ر سه نشست کاری به انجام رسید . بر این اساس، برخی از مهم ترین مسائل و چالش های مرتبط با حوزه وظایف وزارت نفت که از سوی اعضای این کمیسیون د ر نشست های مشترک مطرح و راهکارها و برنامه های عملیاتی مرتبط با آنها از سوی وزیر پیشنهاد ی مطالبه شد ، به شرح زیر است:
ناترازی د ر عرضه و تقاضای گاز طبیعی و فراورد ه های نفتی، کمبود منابع مالی د ر حوزه زیرساخت های نفت و گاز، تلفات بالای انرژی د ر طول زنجیره تأمین از تولید تا مصرف، مصرف بی رویه انرژی، بهره وری پایین و شد ت انرژی بالا، تکمیل نشد ن زنجیره ارزش صنعت نفت و گاز، شفاف نبود ن د ر روابط مالی وزارت نفت با شرکت های تابع اصلی، مسائل و مشکلات حوزه منابع انسانی، حفظ، نگهد اشت و توسعه کارکنان صنعت نفت و بهره برد اری نامناسب از ظرفیت های سوق الجیشی کشور د ر حوزه تجارت انرژی. د ر گزارش کمیسیون انرژی آمد ه است: برنامه های ارائه شد ه از سوی وزیر پیشنهاد ی نفت مشتمل بر راهکارهای فرایند ی و ساختاری د ر بازه های زمانی کوتاه مد ت، میان مد ت و بلند مد ت به منظور غلبه بر چالش های پیش روی حوزه نفت و گاز کشور تنظیم شد . بر این اساس، مهم ترین رئوس برنامه های عملیاتی ارائه شد ه به شرح زیر است:
رفع ناترازی تولید و مصرف گاز، بهینه سازی مصرف سوخت و کاهش شد ت انرژی از طریق ایجاد حساب بهینه سازی و تأسیس سازمان بهینه سازی و مد یریت راهبرد ی انرژی، طرح های توسعه و نگهد اشت مید ان های نفت و گاز، بویژه مید ان های مشترک و فشار افزایی مید ان گازی پارس جنوبی، افزایش تعد اد قرارد اد های توسعه ای، متنوع سازی و اصلاح قرارد اد های بالاد ستی، اصلاح رویه ها و کاهش د یوان سالاری (بروکراسی) با هد ف افزایش سرعت اجرا و تکمیل
طرح های افزایش تولید ، افزایش ظرفیت پالایش نفت خام و میعانات گازی کشور به سه میلیون بشـکه د ر روز د ر افـق سال ۱۴۰۷، افزایش صاد رات نفت از طریق ارتقای سطح همکاری ها با کشورهای هد ف، بویژه کشورهای همسایه، تقویت د یپلماسی انرژی و تبد یل شد ن ایران به مرکز مباد لات (هاب) انرژی منطقه با محوریت تجارت گاز و فراورد ه های نفتی، تأکید بر پیشبرد همکاری گازی برای وارد ات و معاوضه (سوآپ) گاز از روسیه و ترکمنستان، اجرای طرح های بهبود و ارتقای کیفیت فراورد ه های تولید ی پالایشگاه های د اخلی، بویژه بنزین و گازوئیل و کاهش تولید نفت کوره، مشارکت و سرمایه گذاری د ر پالایشگاه های فراسرزمینی، توسعه زیرساخت های توزیع سوخت، به روزرسانی و ارتقای سامانه هوشمند سوخت کشور، تقویت منابع انسانی و اصلاح ساختار وزارت نفت.
د ر گزارش کمیسیون انرژی مجلس ذکر شد ه است که مطابق گزارش کارشناسی مشورتی تهیه شد ه از سوی معاونت نظارت مجلس شورای اسلامی، تطبیق برنامه وزیر پیشنهاد ی نفت با اسناد بالاد ستی شامل شرح وظایف قانونی وزارتخانه، سیاست های کلی ابلاغی مقام معظم رهبری د ر حوزه نفت و گاز و بیانیه گام د وم انقلاب، تکالیف قانونی وزارتخانه د ر قانون احکام د ائمی برنامه های توسعه کشور و احکام مرتبط با وزارت نفت د ر قانون برنامه هفتم پیشرفت، حکایت از آن د ارد که ۴۶د رصد برنامه های پیشنهاد ی با احکام فوق الذکر منطبق و ۴۶د رصد موارد نیز همسو است. از سوی د یگر، د ر برنامه وزیر پیشنهاد ی به ۸د رصد از احکام اشاره ای نشد ه است. همچنین مورد ی مبنی بر مغایرت برنامه ها با اسناد بالاد ستی یافت نشد . مرکز پژوهش های مجلس نیز توجه به قانون برنامه هفتم پیشرفت و همراستایی با احکام آن را به عنوان یکی از نقاط قوت برنامه ارائه شد ه از سوی وزیر پیشنهاد ی برشمرد ه است.
د ر نتیجه گیری کمیسیون انرژی مجلس نیز آمد ه است: با توجه به اینکه محسن پاک نژاد ، وزیر پیشنهاد ی نفت، د ر لحظات آخر معرفی کابینه به فهرست اضافه شد و فرصت کافی برای تنظیم و ارائه برنامه د قیق خود را ند اشت، د ر نشست اولیه کمیسیون موفق به جلب حد اکثری نظر نمایند گان و اقناع ایشان نسبت به برنامه خود نشد ؛ اما با توجه به د رخواست وزیر پیشنهاد ی نفت و ارائه برنامه تکمیلی وی به هیأت رئیسه مجلس، ضمن موافقت هیأت رئیسه با بررسی بیشتر برنامه وی، موضوع از طریق معاونت نظارت مجلس به این کمیسیون ارجاع شد .
کمیسیون انرژی مجلس نیز د ر مهلت قانونی رسید گی، ضمن برگزاری نشست فوق العاد ه استماع برنامه آقای پاک نژاد ، پس از بررسی های د قیق برنامه و پرسش و پاسخ نمایند گان عضو کمیسیون، برنامه وی را د ارای بهبود قابل توجه د ر انطباق با اسناد بالاد ستی و برنامه هفتم توسعه تشخیص د اد .
سخنگوی کمیسیون صنایع و معاد ن مجلس گفت: پس از بررسی سوابق، عملکرد ، برنامه ها و د ید گاه های وزیر پیشنهاد ی نفت د ر این کمیسیون، رأی گیری به عمل آمد که د ر نتیجه، صلاحیت پاک نژاد برای تصد ی وزارتخانه نفت، با اکثریت آرا به تأیید اعضا رسید .
زهرا سعید ی د ر نشست علنی روز سه شنبه، ۳۰ مرد اد مجلس شورای اسلامی نظر کمیسیون صنایع و معاد ن د رباره محسن پاک نژاد ، وزیر پیشنهاد ی نفت را به شرح زیر قرائت کرد :
مستند به ماد ه ۲۰۲ آیین نامه د اخلی مجلس شورای اسلامی، بررسی صلاحیت و برنامه های محسن پاک نژاد به عنوان وزیر پیشنهاد ی نفت، د ر د ستور کار کمیسیون صنایع و معاد ن قرار گرفت و د رخصوص بررسی صلاحیت و برنامه های وی، بحث و تباد ل نظر شد . وزیر پیشنهاد ی ضمن معرفی و بیان سوابق علمی و اجرایی، برنامه خود را د ر حوزه مرتبط با صنعت پتروشیمی به شرح زیر ارائه کرد :
سیاستگذاری و قیمت گذاری مناسب خوراک زنجیره های مورد نیاز صنعت پتروشیمی، افزایش ظرفیت محصولات پتروشیمی به ۱۳۱میلیون تن مطابق برنامه هفتم توسعه، توسعه هاب د وم و سوم پتروشیمی د ر منطقه ویژه مکران (چابهار) و منطقه انرژی بر پارسیان، کمک به توسعه بند ر چابهار به عنوان بزرگ ترین بند ر اقیانوسی ایران و افزایش ظرفیت تخلیه و بارگیری آن، جذب سرمایه گذاری د اخلی و خارجی با ارائه مشوق های مالی با تمرکز بر جذب سرمایه گذاران هند ی و فرصت معافیت تحریمی بند ر چابهار، تکمیل و اتصال خط آهن شیراز- عسلویه، اتصال پایتخت پتروشیمی کشور به شبکه گسترد ه ریلی د اخلی و خارجی، توسعه ترانزیت کالا از عسلویه با همسایگان شمال و شمال غرب، کمک به رونق و توسعه صنایع پایین د ستی د ر مسیر خط آهن عسلویه به شمال غرب کشور، تکمیل آمایش سرزمینی صنعت پتروشیمی و پایین د ست آن با تمرکز بر اقتصاد د ریامحور با توجه به د سترسی مناسب به انواع خوراک، بازارهای بین المللی و شبکه توزیع د اخلی و ارائه طرح های مناسب میانی و پایین د ستی پتروشیمی د ر پارک های شیمیایی با تمرکز و اولویت بر استان های مرزی که د سترسی به خوراک، آب، زیرساخت های صاد راتی، بازارهای د اخلی و منطقه ای د ارد ، فعال سازی د یپلماسی پتروشیمی به منظور توسعه بازار د ر کشورهای همسایه و بازارهای هد ف با همکاری هلد ینگ های بزرگ پتروشیمی، وزارت خارجه، انجمن های تخصصی و اتاق بازرگانی، توسعه زنجیره ارزش محصولات پتروشیمی به منظور تأمین نیاز صنایع د اخلی و افزایش ارزش میانگین قیمت محصولات صاد راتی، استفاد ه حد اکثری از ظرفیت نصب شد ه د ر صنعت پتروشیمی از طریق تأمین خوراک پاید ار و اصلاح فرایند واگذاری فرصت های سرمایه گذاری د ر توسعه مید ان های بالاد ستی برای جذب مشارکت بخش خصوصی پتروشیمی و تأمین خوراک های مورد نیاز، توسعه تکنولوژی های مورد نیاز با شناسایی و تد وین راهبرد های کسب د انش های فنی مورد نیاز د ر صنعت پتروشیمی د ر افق ۱۰ ساله آیند ه، توزیع عاد لانه و هوشمند انه فرصت های سرمایه گذاری پتروشیمی از طریق اصلاح فرایند های جاری د ر زمینه صد ور مجوزها و تعیین اولویت های د ریافت تسهیلات مالی به سمت بخش خصوصی واقعی، ایجاد شورای راهبری صنعت پتروشیمی با مشارکت ذی نفعان اصلی ازجمله هلد ینگ ها، انجمن صنفی و نمایند گان بخش خصوصی واقعی برای همکاری و تصمیم گیری د ر مسائل کلان صنعت و ایجاد انسجام و هماهنگی، بویژه د ر مسائل کلان مانند بازرگانی خارجی، تأمین خوراک، سرمایه گذاری، توسعه صنعت و توسعه سرمایه های انسانی، توسعه زیرساخت های لازم برای توسعه صنعت پتروشیمی و تشکیل کمیته همسان سازی و سیاستگذاری مشترک برای تسهیل خرید گاز از ترکمنستان و رفع ناترازی انرژی صنایع از جمله پتروشیمی و فولاد . د ر گزارش کمیسیون صنایع و معاد ن مجلس آمد ه است: با بررسی برنامه وزیر پیشنهاد ی نفت د ر حوزه کاری مرتبط با کمیسیون صنایع و معاد ن، میزان انطباق برنامه ارائه شد ه با قوانین و اسناد بالاد ستی ازجمله قانون برنامه هفتم، برخی سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری نظیر سیاست های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی و پد افند غیرعامل و مصوبه های راهبرد ی شورای عالی انقلاب فرهنگی، مورد قبول ارزیابی می شود .
د ر نظر نهایی کمیسیون صنایع و معاد ن مجلس نیز ذکر شد ه است که پس از بررسی سوابق، عملکرد ، برنامه ها و اظهارهای محسن پاک نژاد ، د رباره صلاحیت وی برای تصد ی وزارت نفت، رأی گیری به عمل آمد که د ر نتیجه، صلاحیت وی برای تصد ی وزارتخانه یاد شد ه، با اکثریت آرا به تأیید کمیسیون صنایع و معاد ن رسید .
عزت الله حبیب زاد ه، نمایند ه مرند و جلفا د ر مجلس شورای اسلامی د ر نشست علنی عصر روز سه شنبه، ۳۰ مرد اد مجلس د ر موافقت از برنامه های محسن پاک نژاد ، به عنوان وزیر پیشنهاد ی نفت د ولت چهارد هم تأکید کرد : پاک نژاد ، وزیری کارد ان و کارآمد برای وزارتخانه نفت خواهد بود. وی گفت: با عنایت به اهمیت وزارت نفت، به مد یریتی هوشمند با د انش روز نیاز است و آقای پاک نژاد ، فرد ی متخصص، کاربلد و با اشراف به قانون، همچنین پایبند به نظام اسلامی است که با د اشتن صلاحیت های عمومی و تخصصی، ما را از اد اره بهینه و بد ون حاشیه این وزارتخانه مطمئن می کند .
وی افزود : با شناختی که از ایشان د ارم، هیچ جای نگرانی نیست؛ زیرا آقای پاک نژاد ، فرد ی است که از د هه ۷۰ د ر وزارتخانه ای مهم د ر سطوح مختلف مد یریتی به این مرد م خد مت کرد ه است و د ر حاد ثه رگ سفید هم فرماند ه مید ان بود و حد ود د و ماه کنار همکارانش، مانع هد ررفتن سرمایه ملی شد .
حبیب زاد ه تأکید کرد : ما د ر وزارت نفت، وزیری کارد ان و کارآمد می خواهیم. وزیری که د رد و رنج کارکنان را بفهمد و انتصابات رفاقتی برایش جایگاهی ند اشته باشد . همچنین نگاهی جد ی به حوزه های نفت، گاز، پالایش، پتروشیمی و نیروی انسانی د اشته باشد .
غلامرضا توکل شوریجه، نمایند ه سروستان، خرامه و کوار د ر مجلس د ر نشست علنی روز سه شنبه، ۳۰ مرد اد مجلس د ر موافقت با برنامه های محسن پاک نژاد ، به عنوان وزیر پیشنهاد ی نفت د ولت چهارد هم تأکید کرد : پاک نژاد ، فرد ی عملیاتی و اجرایی است و از هر لحاظ برای سکاند اری وزارت نفت تأیید شد ه است.
وی با تأکید بر توجه وزیر نفت د ولت چهارد هم بر د فاع از حق و حقوق مرد م افزود : پاک نژاد ، توجه ویژه ای به کارکنان د ر کنار مرد م ایران، بویژه جوانان همسو با پیشبرد اهد اف و وظایف محوله د ارد .
نمایند ه سروستان، خرامه و کوار د ر مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه باید به توان و د انش جوانان ایمان و اعتقاد د اشته باشیم، اد امه د اد : پیشکسوتان باید با عزت و حرمت، جوانان را مشاوره د هند تا سکاند ار باشند .
توکل شوریجه با اشاره به اینکه پاک نژاد ، فرد ی پاک د ست و با سلامت نفس و با اخلاق است که لازمه یک مد یر ارشد اجرایی د ر صد ر یک وزارتخانه است، گفت: وی رزمند ه هشت سال د فاع مقد س است و این نکته مهمی است که رزمند گان از تعلقات د نیوی خود زد ه و د ر د فاع از کشور گام برد اشته اند .
وی تصریح کرد : مقام معظم رهبری د ر بیانیه گام د وم انقلاب فرمود ه اند که یک مسیر فقط وجود د ارد و آن، تنها خد مت به ملت شریف ایران است. خط قرمزها باید به نحوی که د ر شأن و جایگاه نمایند گان و مجلس است، رعایت شود .
این نمایند ه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه پاک نژاد حد ود ۳۰ سال از عمر مفید خد متی خود را د ر همه سطوح بد نه صنعت نفت و شرکت های وابسته انجام وظیفه کرد ه، بیان کرد : وی به طور کامل با همه مسائل و چالش ها آشناست و نخبه علمی، مؤمن، متعهد و متخصص است که باید قد ر چنین نیروهایی را د انست و اگر اشکالی نیز د ر مسیر است، باید تذکر د هیم.
توکل شوریجه با اشاره به اینکه تمرکز برنامه های رئیس جمهوری براساس برنامه هفتم توسعه به منظور توسعه، آباد انی و پیشرفت کشور است، افزود : وزیر پیشنهاد ی نفت، مقید به برنامه هفتم توسعه است؛ زیرا وزارت نفت نبض و قلب تپند ه وزارتخانه ها و ایران است.
وی بر برنامه ریزی پاک نژاد برای جذب سرمایه گذاران د اخلی و خارجی به منظور اجرای برنامه های مختلف ازجمله پتروپالایشگاه ها و جمع آوری گازهای مشعل به همت متخصصان د اخلی و د ر صورت لزوم متخصصان کشورهای د وست و همسایه اشاره کرد و گفت: وزیر پیشنهاد ی نفت، معتقد به توانمند ی بخش خصوصی د ر چارچوب خود برای توسعه کشور است.
نمایند ه خرامه، سروستان و کوار د ر مجلس شورای اسلامی اد امه د اد : پاک نژاد به برنامه هفتم توسعه د ر زمینه اصلاح الگوی مصرف، با انجام اقد ام هایی با مشارکت مرد م و به منظور رفع ناترازی انرژی، توجهی ویژه د ارد .
توکل شوریجه با تأکید بر اینکه وزیر پیشنهاد ی نفت، به مسأله تحریم های ظالمانه توجهی ویژه د ارد ، گفت: باید مقاومت کنیم و تحریم ها را با سیاست، د رایت و تد بیر و با هد ف توسعه صنعت نفت با رشد اقتصاد ی و د ر نظرگرفتن پد افند غیرعامل د ر مراکز حساس تولید ی نفت د ور بزنیم.
وی بر توزیع عاد لانه یارانه انرژی، بویژه بنزین و اسقاط خود روهای سبک و سنگین فرسود ه پرمصرف تأکید کرد و افزود : پاک نژاد توجه ویژه ای به مناطق نفتی و عمل به مسئولیت های اجتماعی د ارد .
نمایند ه مجلس شورای اسلامی د رباره ویژگی های پاک نژاد گفت: وی، فرد ی عملیاتی و اجرایی است. پاک نژاد د ر عملیات مهار آتش سوزی چاه ۱۴۷ رگ سفید ۵۶ شبانه روز برای مهار فوران چاه ماند و نیروهای نفت را رها نکرد .
توکل شوریجه د ر پایان با تأکید بر اینکه امید وارم با وزارت نفت رفتار سیاسی نشود ، گفت: پاک نژاد از هر لحاظ تأیید شد ه است و از همه نمایند گان می خواهم که رأی مثبت د هند تا سکان وزارت نفت را به د ست بگیرد .
نمایند ه ممسنی و رستم د ر مجلس ضمن بیان اینکه وزیر پیشنهاد ی نفت با سوابق د رخشان خود ، بی شک انرژی مورد نیاز کشور را به نحو مطلوب برنامه ریزی و تأمین می کند ، گفت: با حضور ایشان، شاهد تقویت زنجیره ارزش صنعت نفت خواهیم بود .
امید نصیبی د ر نشست بررسی صلاحیت وزیر پیشنهاد ی نفت د ر صحن علنی مجلس شورای اسلامی به عنوان نمایند ه موافق با بیان اینکه امروزه ۷۰د رصد اقتصاد کشور به صورت مستقیم و غیرمستقیم به نفت وابسته است، گفت: صنعت نفت که از آن به عنوان پیشران اقتصاد کشور یاد می شود ، باید به د ست فرد ی با شناخت کامل از این صنعت مد یریت شود .
وی با اشاره به اینکه وزارت نفت، یکی از وزارتخانه های تخصصی است، افزود : اد اره این وزارتخانه، نیازمند د انش و تجربه متنوع د ر حوزه های مربوط با آن است و کسی می تواند سکاند ار این وزارتخانه باشد که سال های طولانی، مد یریت های میانی و ارشد وزارت نفت را تجربه کرد ه باشد و پیچید گی فرایند ی و ساختاری حوزه های مأموریتی این وزارتخانه، بویژه د ر شرایط تحریمی را بشناسد .
نمایند ه ممسنی و رستم اد امه د اد : پاک نژاد با تخصص و شناخت محیطی و تجارب مد یریتی د ر صنعت نفت، بخوبی می تواند ظرفیت تولید را ارتقا بخشد . ایشان هم د ر صف و هم د ر ستاد مجموعه وزارت نفت کار کرد ه و توسعه ظرفیت مید ان های نفتی و گازی، بویژه مید ان های مشترک با همسایه ها از د غد غه های محوری وی به شمار می رود .
نصیبی با بیان اینکه وزیر نفت پیشنهاد ی د ولت چهارد هم با سوابق د رخشان خود ، بی شک انرژی مورد نیاز کشور را به نحو مطلوب برنامه ریزی و تأمین می کند ، گفت: با حضور ایشان، شاهد تقویت زنجیره ارزش صنعت نفت خواهیم بود .
وی تصریح کرد : بازخورد ها حاکی از رضایت و خشنود ی کارکنان و بازنشستگان بخش های مختلف نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی پس از معرفی محسن پاک نژاد به عنوان وزیر نفت پیشنهاد ی د ولت چهارد هم است.
نمایند ه ممسنی و رستم د ر مجلس با بیان اینکه د ر وضع کنونی کشور، کسی می تواند صنعت نفت را راهبری و مد یریت کند که د ر این صنعت، د ارای تجربه و د انش لازم باشد ، افزود : پاک نژاد ، فرد ی متخصص، متعهد ، مد یر و از بد نه صنعت نفت است و بد رستی می تواند خسارت های گذشته را جبران کند و کشور را د ر مسیر توسعه و پیشرفت قرار د هد .
نصیبی گفت: مبارزه با فساد ، از برنامه های پاک نژاد است و بد ون هیچ طرفد اری از هیچ جریان و جناحی اعلام کرد ه است که د ر مد یریت خود استقلال عمل د ارد و ان شاءالله د ر د وران مد یریت ایشان، شاهد تعامل موثر با مجلس شورای اسلامی خواهیم بود .
وی د ر اد امه خطاب به وزیر نفت پیشنهاد ی د ولت چهارد هم تصریح کرد : شما قرار است د ر مجموعه ای وزیر شوید که د ارای جوانان پرکار، متعهد و متخصص است و با رأی بالایی که مجلس شورای اسلامی به شما می د هد ، شاهد یکی از بهترین کاد رپروری ها از این مجموعه جوان خواهیم بود . می د انید که د ر این کشور، پتروشیمی هایی هستند که ۱۵ سال روی زمین ماند ه اند و جوانان این مرز و بوم چشم انتظار اقد ام عاجل مجموعه شما برای حل مشکل اشتغال خود هستند .
نمایند ه ممسنی و رستم د ر مجلس گفت: صنعت نفت باید مسئولیت اجتماعی خود را د ر همه استان ها، بویژه شهرستان هایی که د ارای منابع نفتی هستند ، بیش از پیش بهبود بخشد .
وی افزود : مجلس انقلابی و متعهد با رأی بالا به یک مد یر جوان، توانمند و متخصص د ر حوزه نفت، می تواند تحولی اساسی د ر کشور ایجاد کند . شما که د ر بهترین د انشگاه های کشور د رس خواند ه اید ، باید موضوع ساماند هی، مد یریت، نظارت و فروش نفت و تقویت د یپلماسی را د ر اولویت قرار د هید .
نمایند ه ممسنی و رستم د ر مجلس بیان کرد : با توجه به اینکه شما فهم روشن و کارشناسی نسبت به اد بیات اقتصاد نفت، گاز و پتروشیمی د ارید ، به عنوان یک فرد تحصیلکرد ه د ر بُعد مهند سی صنایع و منطق اقتصاد ی د ر قیمت گذاری خوراک سوخت و د یگر حوزه های اقتصاد ی، طوری عمل کنید که مرد م ایران، طعم شیرین خد مت صاد قانه شما را حس کنند .
وزیر نفت چهارد هم آغاز به کار کرد
مشعل: محسن پاک نژاد ، یکم شهریور ماه، نخستین روز کاری خود د ر قامت وزیر نفت د ولت چهارد هم را آغاز کرد تا فصل د یگری برای صنعت استراتژیک نفت رقم بخورد .
وزیر نفت د ولت چهارد هم پس از کسب رأی اعتماد از مجلس شورای اسلامی با رئیس جمهوری د رباره چالش ها و راهکارهای توسعه صنعت نفت د ید ار د اشت و فرد ای آن روز، کار خود د ر وزارت نفت را آغاز کرد . محسن پاک نژاد روز کاری خود را پنجشنبه، یکم شهریور ماه و با اد ای احترام به سه شهید گمنام والامقام د ر مقبره الشهد ای ساختمان مرکزی وزارت نفت آغاز کرد و پس از گفت وگو با جواد اوجی، وزیر پیشین نفت، د ر نخستین نشست شورای معاونان وزارت نفت حاضر شد .
نخستین نشست شورای معاونان وزارت نفت با حضور محسن پاک نژاد ، وزیر نفت د ر محل ساختمان مرکزی وزارت نفت برگزار شد و مد یران و معاونان د ر این نشست، گزارشی از نحوه عملکرد خود طی سال های اخیر ارائه کرد ند .
وزیر نفت با تأکید بر اینکه راهکارهای قیمتی برای رفع ناترازی بنزین هرگز مد نظر نیست، گفت: راهکارهای غیرقیمتی که به بخشی فراتر از وزارت نفت، یعنی د ر همکاری با د یگر سازمان ها و وزارتخانه ها بازمی گرد د ، د ر د ستور کار خواهد بود تا بد ون افزایش قیمت بنزین، امکان ایجاد تعاد ل د ر تراز تولید و مصرف فراهم شود .
پاک نژاد د ر اولین روز کاری خود ، د رباره برنامه کوتاه مد ت وزارت نفت برای رفع چالش ناترازی انرژی از جمله مد یریت مصرف گاز تصریح کرد : بند ه به طور د قیق راهکارهای عملیاتی را برای رفع این چالش د ر ذیل سرفصل های برنامه به نمایند گان مجلس شورای اسلامی و کمیسیون تخصصی ارائه کرد ه ام؛ البته این موضوع به معنای آن نیست که امکان رفع کامل ناترازی د ر کوتاه مد ت وجود د اشته باشد ؛ اما این امکان فراهم می شود که ناترازی تاحد ود ی تعد یل شود .
وی با اشاره به اقد ام ارزشمند د ولت سیزد هم د ر حوزه د یپلماسی انرژی برای وارد ات گاز از ترکمنستان د ر قالب سوآپ گاز افزود : از آنجا که بخشی از این گاز د ر د اخل مصرف می شود ، ازاین رو به رفع ناترازی گاز هم کمک می کند .
وزیر نفت د ر زمینه برنامه های وزارت نفت د ولت چهارد هم برای رفع ناترازی بنزین نیز گفت: هم اکنون راهکارهای قیمتی برای رفع ناترازی بنزین هرگز مد نظر نیست.
پاک نژاد اد امه د اد : راهکارهای غیرقیمتی رفع ناترازی بنزین نیز به بخشی فراتر از وزارت نفت، یعنی د ر همکاری با د یگر سازمان ها و وزارتخانه ها بازمی گرد د ؛ راهکارهایی مانند استفاد ه از خود روهای کم مصرف یا خود روهای برقی و موارد ی از این قبیل که د ر د ستور کار خواهد بود تا بد ون افزایش قیمت بنزین، امکان ایجاد تعاد ل د ر تراز تولید و مصرف فراهم شود .
وی د رباره جذب سرمایه د ر صنعت نفت بیان کرد : الگوی رابطه مالی د ولت و شرکت ملی نفت ایران که سال هاست تعریف شد ه، به بازنگری نیاز د ارد . سازوکار ۱۴.۵د رصد کنونی به نحوی است که شاید بخش جاری صنعت نفت را نیز به زحمت پوشش د هد .
وزیر نفت افزود : الگوهایی را برای استفاد ه از سرمایه های خارج از وزارت نفت و نه لزوماً سرمایه های خارجی، د ر نظر د اریم که یکی از این نمونه ها، استفاد ه از منابع مالی شرکت ها و صنایع عمد ه مصرف کنند ه گاز مانند پتروشیمی هاست که این شرکت ها را د ر توسعه بالاد ست صنعت نفت برای تأمین خوراک د خیل کنیم.
پاک نژاد د ر پایان گفت: امروز قرار است به عنوان نخستین کار د ر وزارت نفت، با آقای اوجی گفت وگو کنم و از تجارب ارزشمند شان بهره مند شوم.
با صد ور حکمی ازسوی وزیر نفت
وزیر نفت با صد ور حکمی، کسری نوری را به عنوان مشاور وزیر و سرپرست د فتر وزارتی نفت منصوب کرد .
د ر حکم محسن پاک نژاد به کسری نوری آمد ه است:
«نظر به شایستگی، تجارب و حسن سابقه جنابعالی به موجب این حکم به سمت «مشاور وزیر و سرپرست د فتر وزارتی» منصوب می شوید .
انتظار می رود با یاری خد اوند متعال د ر مسیر ایجاد هماهنگی و انضباط سازمانی، تعامل مؤثر و سازند ه با معاونت ها، شرکت های اصلی و تابعه، مد یریت های ستاد ی و ارتباط برون سازمانی، مأموریت خویش را به نحو احسن به انجام رسانید .»
شایان ذکر است، وزیر نفت د ر پیامی جد اگانه از خد مات پیام کهتری د ر د وران مسئولیت اد اره کل د فتر وزیر، قد رد انی و از د رگاه خد اوند متعال برای او آرزوی سلامت و توفیق کرد .
وزیر نفت د ولت سیزد هم
وزیر نفت د ولت سیزد هم با تأکید بر اینکه محسن پاک نژاد از بد نه صنعت نفت است و به طور کامل با این صنعت آشنایی د ارد ، گفت: سرمایه گذاری، مهم ترین موضوعی است که باید د ر این صنعت به آن پرد اخته شود . جواد اوجی پس از استقبال از محسن پاک نژاد و تبریک برای تصد ی وزارت نفت د ولت چهارد هم بیان کرد : وی از بد نه صنعت نفت است و به طور کامل با این صنعت آشنایی د ارد .
وی سرمایه گذاری را مهم ترین موضوع د ر صنعت نفت د انست و افزود : سرمایه گذاری د ر بخش بالاد ست صنعت نفت، افزون بر اینکه به اقتصاد و تأمین منابع ارزی کشور کمک می کند ، امنیت انرژی کشور را نیز افزایش می د هد .
وزیر پیشین نفت همچنین د ر توییتی د ر حساب کاربری خود د ر شبکه اجتماعی ایکس، ضمن قد رد انی از کارکنان صنعت نفت، برای وزیر نفت کنونی آرزوی موفقیت کرد .
رامین حاتمی، مد یرعامل پیشین شرکت نفت مناطق مرکزی: بی شک با حضور فرد ی متخصص و مستقل همچون محسن پاک نژاد ، چشم اند از امید وارکنند ه ای پیش روی صنعت نفت خواهد بود . تجربه مد یریتی و فعالیت نزد یک به سه د هه د ر صنعت نفت و تجارب و تخصص د ر زمینه های مختلف تولید ی، برنامه ریزی، تجارت و سطوح کلان صنعت نفت، ویژگی هایی است که محسن پاک نژاد را به عنوان وزیری موفق مطرح می کند . وی با توجه به شخصیت مستقل خود ، توان اجماع سازی د ر صنعت نفت را د ارد . شرایط کنونی صنعت نفت نیز ضرورت اجماع و وفاق و همد لی برای گذر از این وضع را بیش از پیش کرد ه است. با توجه به چالش های مختلف صنعت د ر زمینه ناترازی گاز، ناترازی بنزین، وضع تحریم های بین المللی، مشکلات وارد ات کالا و تجهیزات و… بی شک محسن پاک نژاد با تجربه کار د ر بخش های مختلف صنعت از جمله عملیات، به این موضوع واقف است که حل این موارد ، همچنین پیشرفت و توسعه صنعت نفت با نیروی انسانی پویا و باانگیزه امکانپذیر است، ازاین رو شایسته سالاری، بهبود وضع حقوق، مزایا و د ستمزد و د ر یک کلام نگهد اشت کارکنان رسمی، قرارد اد ی و ارکان ثالث (پیمانکاری) مد نظرشان خواهد بود . تجربه فعالیت پاک نژاد د ر بخش های ستاد ی وزارت نفت و شرکت ملی نفت، بازرگانی و… د ر رفع و کم اثرکرد ن تحریم ها و فروش نفت، تجارت گاز و… مؤثر بود ه و با این تجارب، آماد گی رویارویی با تحریم سخت را نیز خواهد د اشت.
حمید بورد ، مد یرعامل پیشین شرکت نفت فلات قاره ایران: پاک نژاد ، فرد ی متخصص، مستقل و پاکد ست است که می تواند وضعی مناسب تر د ر این حوزه مهم اقتصاد کشور ایجاد کند . محسن پاک نژاد ، مد تی طولانی معاونت امور تولید د ر شرکت ملی نفت ایران را عهد ه د ار بود ه که د ر واقع مد یریت تولید تمام شرکت های عملیاتی شرکت ملی نفت ایران (مناطق نفت خیز جنوب، شرکت نفت فلات قاره ایران، شرکت نفت مناطق مرکزی و. . . ) را د ر بر می گیرد و با توجه به تجربه بسیار مناسب وی د ر این حوزه، عملکرد شرکت ملی نفت ایران د ر آن مقطع، د ر بخش تولید بسیار مطلوب و قابل قبول بود . یکی از نکات مثبت وی، تجربه طولانی د ر موضوع صاد رات نفت است. بند ه اعتقاد د ارم، می توانیم با توانایی های وی، فروش نفت را ساماند هی و ثبات بهتری د ر این عرصه ایجاد کنیم تا ان شاءالله با رفع تحریم ها، به کار خود رسمیت بیشتری ببخشیم و فروش نفت را با مقررات خاص نفت انجام د هیم. به عبارت د یگر، می توان به د ولت و نظام این اطمینان را د اد که موضوع صاد رات و فروش نفت با سرعت، جد یت و انضباط مالی بالا پیگیری شود . توجه ویژه به موضوع منابع انسانی، د ر اولویت برنامه های وی است و ان شاءالله بتواند مشکلات کارکنان صنعت نفت را حل کند و اعتماد آنان را به صنعت بازگرد اند .
محمود امین نژاد ، مد یرعامل پالایشگاه گاز بید بلند خلیج فارس: شناخت مسائل و کارنامه «پاک نژاد » د ر صنعت نفت، روند تحقق برنامه های توسعه ای را تسریع می کند . پاک نژاد از بد نه صنعت نفت است و این امتیاز ویژه ای به شمار می رود ؛ زیرا با سرعت می تواند وزارت نفت را سازمان د هی کند . آقای پاک نژاد ، با شناختی که از صنعت نفت د ارد ، می تواند با انتخاب مد یران شایسته، پاکد ست و کارنامه د ار، رفع ناترازی انرژی را که از اولویت های کشور است، با برنامه های کوتاه مد ت و بلند مد ت د ر د ستور کار قرار د هد .
تورج د هقانی، مد یرعامل پیشین شرکت مهند سی و توسعه نفت: پاک نژاد که تجارب قابل قبولی د ر صنعت نفت د ارد ، برآمد ه از یک فرایند ارزیابی بود ه و واجد ویژگی های لازم د ر وزارت نفت است. بد نه صنعت نفت که اصلی ترین سرمایه این صنعت هستند نیز با شناختی که از وی د ارند ، برای کمک و همراهی با وی آماد ه اند .
با توجه به تجربه، د انش و توانمند ی متنوع و بالای وی، فرد ی موفق و بسیار مناسب برای وزارت نفت است.
بهزاد محمد ی، مد یرعامل پیشین شرکت ملی صنایع پتروشیمی: پاک نژاد ، مد یری توانمند با اشراف کامل به بخش های مختلف صنعت نفت با نگاه به حل مسأله است. وزارت نفت د ولت چهارد هم با تأمین پاید ار خوراک و عملیاتی کرد ن نقشه توسعه متوازن صنعت پتروشیمی، افزون بر افزایش د رآمد ، ظرفیت خالی پتروشیمی را فعال کرد ه و توسعه هد فمند را محقق می سازد .
او از بد نه صنعت نفت است و این موضوع نکته حائز اهمیتی د ر انتخاب وزیر نفت محسوب می شود ؛ زیرا شناخت و تسلط کامل به صنعت نفت با توجه به گسترد گی آن، برای مد یری که از بیرون به صنعت وارد شد ه باشد ، زمان بر است و آسیب این موضوع به صنعت وارد می شود .
مرضیه شاهد ایی، قائم مقام پیشین وزارت نفت: پاک نژاد با تجربه و کارنامه کاری موفق د ر این صنعت و به کارگیری معاونان متخصص و مشاوران حرفه ای، بی شک می تواند وزارت نفت را به شکل مطلوبی هد ایت کند . او مسیر وزارت نفت را پله پله طی کرد ه و فعالیت د ر بخش های مختلف صنعت نفت از جمله برنامه ریزی و تولید را د ر رزومه کاری خود د ارد و این موضوع برای انتخاب وی به عنوان وزیر نفت بسیار مهم است که شناخت کافی از بخش های مختلف صنعت د اشته باشد .
علی صفی خانی، فرماند ه اچ اس ای مهار فوران چاه رگ سفید ۱۴۷ : از نقاط قوت آقای پاک نژاد ، شناخت صحیح از چالش ها و مشکلات تاسیسات د ر صنایع بالاد ستی نفت و گاز و همچنین د غد غه های نیروی انسانی با توجه به تجارب بسیار خوب وی د ر رد ه های مختلف مد یریت کلان سازمان است که این موارد می تواند ضرب آهنگ تصمیم گیری و اولویت بند ی برنامه ها را برای ایشان د ر مقام وزارت بسیار آسان و تسریع کند . اعتقاد به کشف نیروی انسانی متخصص جوان و بهره گیری از تجارب پیشکسوتان و تلفیق این د و، از هنرهای خاص مد یریتی محسن پاک نژاد است که این خصوصیات می تواند د ر ترسیم آیند ه ای روشن برای مجموعه کاملا تخصصی وزارت نفت، نوید بخش و امید وار کنند ه باشد .
توجه ویژه به محیط پیرامونی و ایفای نقش مسئولیت های اجتماعی وزارت نفت د ر خد مت رسانی به اماکن جمعیتی همجوار تاسیسات و تکریم آنان، همواره مورد تاکید مهند س پاک نژاد بود ه و بد ون شک د ر اولویت برنامه های آتی ایشان د ر مقام وزارت نیز طرح ریزی شد ه است.
حمیدرضا عراقی، مدیرعامل پیشین شرکت ملی گاز ایران: واقعیت این است که اگر بزرگ ترین و قوی ترین فرد دنیا یا حتی رستم دستان را هم بیاورند و به عنوان وزیر نفت بگذارند، با توجه به مشکلات عدیده ای مانند ازدست دادن جایگاه اوپک، وجود ناترازی انرژی، مسائل ارزی و تجهیزات نفتی، نبود منابع کافی برای توسعه و… نمی تواند آن مشکلات را به راحتی حل کند. باید بدانیم که همه نظام و دستگاه های کشور باید به مهم ترین وزارتخانه اقتصادی کشور کمک کنند.
آقای پاک نژاد جوان است و انرژی لازم را دارد، همچنین از مجموعه وزارت نفت برخاسته، باید نیروهای مستعد، کارشناسان نفتی و گروهی قوی را جایگزین کند تا از راه های مختلف، با جذب منابع داخلی و خارجی، مشکلات را حل و رفع کنند و حل چنین مسائلی از عهده فردی جوان و پرانرژی برمی آید .
رضا د هقان، معاون توسعه و مهند سی شرکت ملی نفت ایران: حد ود سه د هه فعالیت مستمر د ر صنعت نفت، پشتوانه تجربی ارزشمند ی برای محسن پاک نژاد است. آنچه د ر مد ت زمان همکاری مشترکمان د ر وزارت نفت شاهد بود م، رویارویی وی با مسائل با نگاهی د قیق و همه جانبه بود که به باور بند ه، این نگاه حاصل سال ها تجربه ایشان و فعالیت مؤثر د ر بخش های مختلف صنعت نفت است. د ر برنامه وزارت د ر وهله اول باید اصول، راهبرد ها و کلیات مطابق با چالش های اساسی صنعت تد وین شود که آقای پاک نژاد این راهبرد ها را د ر برنامه خود بد رستی ارائه د اد ه و آنها را تشریح کرد ه است.
علی کارد ر، مد یرعامل پیشین شرکت ملی نفت ایران: آقای پاک نژاد ، فرد ی توانمند ، باانرژی و آشنا به صنعت نفت، بخصوص بخش بالاد ستی است که د ر کارهای اجرایی خود با د قت زیاد ی حضور د اشته است، به طوری که تا وقتی از موفقیت کاری اطمینان حاصل نکند ، کاری را آغاز نمی کند . به عبارت د یگر، باید موفقیت کار عملیاتی برای وی محرز شود تا آن کار را اجرا کند . یکی از ویژگی های وی، پیگیری های مد اوم کار تا رسید ن به نتیجه نهایی و مقبول است. امید واریم سابقه فعالیت چند د هه ای محسن پاک نژاد د ر این حوزه بتواند به کشور، د ر رفع مشکلات فعلی صنعت نفت کمک شایانی کند .
محمد حسین عاد لی، د بیرکل پیشین مجمع کشورهای صاد رکنند ه گاز (جی ای سی اف): امروز نفت و گاز ما بیش از هر چیزی، نیازمند یک برنامه برای سرمایه گذاری و افزایش تولید است. فرسود گی، استهلاک تجهیزات و چاه ها از سویی و شرایط مالی و بین المللی از سوی د یگر سبب بحران های ناترازی شد ید د ر این صنعت شد ه و وزیر نفت باید برنامه هایی برای مقابله با این چالش د اشته باشد . بند ه از برنامه ایشان برای افزایش تولید و تمهید اتی که برای این کار اند یشید ه اند ، بسیار خرسند و به آن امید وارم. سال ها حضور د ر صنعت نفت، سبب اند وختن تجربه های گرانبها د ر بخش های مختلف ازجمله تولید نفت، فروش نفت، بین الملل و. . . شد ه است. فعالیت د ر بخش های مختلف صنعت نفت سبب شد ه کارکنان این صنعت، پاک نژاد را بشناسند و د رنتیجه او را پذیرا باشند . این مهم است که کارکنان صد یق نفت او را وزیر خود بد انند و بتوانند به او اعتماد کنند . پاک نژاد ، کسی است که چنین ویژگی هایی د ارد و با مدیران و کارکنان نفت، گروه کارامد ی را ایجاد می کند .
سید صالح هند ی، مد یر اکتشاف و عضو پیشین هیأت مد یره شرکت ملی نفت ایران: تجارب متنوع، د انش ارتباطات خارجی و توجه به نیروی انسانی، ضامن موفقیت پاک نژاد است.
او از این نظر که حوزه های کاری متنوعی از عملیات، برنامه ریزی و حکمرانی صنعت نفت را به د لیل فعالیت و عضویت د ر هیأت مد یره شرکت ملی نفت ایران تجربه کرد ه، گزینه بسیار مناسبی برای وزارت نفت است. آقای پاک نژاد به مسائل بین المللی آشناست و به د لیل فعالیت د ر شرکت بین المللی نیکو، تجارت و خرید و فروش بازار نفت را می شناسند . افزون براین، به د لیل تسلط کامل به زبان انگلیسی د ر ارتباطات بین المللی، احتیاجی به مترجم ند ارد و همه این موارد ، جزو امتیازهای ایشان است و به نظرم می تواند وزیر موفقی باشد .
جهانگیر پورهنگ، مد یرعامل پیشین شرکت نفت و گاز اروند ان: تخصص، اشراف، تسلط و شناخت کافی از بخش های مختلف صنعت نفت، قاطعیت، تلاش و پشتکار، حضور د ر صحنه کار، عزم و اراد ه و شناخت کامل از بد نه کارکنان نفت د ر شرکت های زیرمجموعه شرکت ملی نفت ایران از شاخصه های مد یریتی پاک نژاد است. برای مثال، د ر حاد ثه رگ سفید 45 روز د ر آنجا حضور د اشت و حتی شب ها د ر محل حاد ثه می خوابید و تا زمان اطمینان از رفع مشکل، صحنه را ترک نکرد . شرایط امروز صنعت نفت با توجه به فرسود گی تأسیسات و ضرورت سرمایه گذاری د ر بخش های مختلف و توجه به منابع انسانی، به چهره ای همچون پاک نژاد نیاز د ارد . وزیر نفت افزون بر اینکه فرد ی عملیاتی است، همه بخش ها و مد یران میانی را هم به اسم می شناسد . تجارب او د ر معاونت های نظارت هید روکربوری، نظارت بر صاد رات و مباد لات مواد نفتی وزارت نفت، شرکت نیکو، مد یرعامل و نایب رئیس هیأت مد یره شرکت بازرگانی نفت ایران و. . . بیانگر اشراف به بخش های مد یریتی و ستاد ی است. اقبال ما نفتی ها، معرفی و حضور فرد ی از بد نه صنعت نفت برای پست وزارت بود ه و این موضوع باعث د لگرمی و ایجاد انگیزه، بویژه د ر نیروهای متخصص جوان شد.
مالک قنواتی، مد یر مهند سی و ساختمان شرکت نفت مناطق مرکزی: آقای پاک نژاد با توجه به سابقه مد یریت د ر صنعت نفت، می تواند زمینه رشد و پویایی صنعت نفت د ر بازارهای نفتی، مالی و فناوری را فراهم کند . او فرد ی مستقل و جامع الاطراف با مجموعه متعد د و متنوعی از ویژگی ها و توانمند ی ها د ر سطوح بالاست. بد ون شک، یکی از شاخص های انتخاب آقای پاک نژاد ، رونق و گشایش اقتصاد ی کشور د ر بخش های مختلف شامل سرمایه گذاری، اشتغال، عمران و آباد انی کشور و مناسبات اقتصاد ی بین المللی و شتاب آن به عنوان پیشران اصلی توسعه اقتصاد ی کشور است. آقای پاک نژاد با توجه به سابقه مد یریت های عالی د اخلی و بین المللی د ر صنعت نفت، می تواند زمینه تعالی جایگاه و پویایی صنعت نفت د ر بازارهای نفتی، مالی و فناوری را فراهم کند . تجربه های مد یریت د اخلی و بین المللی پاک نژاد د ر شرکت نیکو و د یگر بخش ها می تواند کشور را از نقطه ای حساس خارج کرد ه و قد رت چانه زنی ایران را د ر مناسبات و مذاکرات اقتصاد ی و سیاسی د نیا ارتقا د هد .
مشخصات د یگری همچون توسعه گرایی و بهره مند ی از رویکرد راهبرد ی برای برون رفت از چالش های موجود صنعت نفت و بهره مند ی از روحیه ریسک پذیری د ر اجرای طرح های توسعه ای و اصلاحی سخت د ر ساختار مد یریت انرژی کشور، از د یگر ویژگی های وزیر نفت د ولت چهارد هم است.
ابراهیم منصورنژاد، از مدیران پیشین شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب: تجارب ارزنده وزیر نفت پیشنهادی دولت چهاردهم در حوزه های مختلف صنعت نفت در پیشبرد اهداف این صنعت مؤثر است. با توجه به تجارب ارزنده پاک نژاد در بخش های مختلف صنعت نفت باید گفت او دانش مورد نیاز برای حضور در رأس وزارت نفت را دارد. از دیگر مزیت های پاک نژاد، حضور میدانی در مناطق عملیاتی مختلف و حتی حوادث بوده که بارزترین آن حضور شبانه روزی ۴۵روزه در حادثه فوران چاه رگ سفید است و از معدود مدیرانی بودند که پای کار آمدند و تا پایان کار در آنجا حضور داشتند. به عنوان یک جنوبی اعلام می کنم ایشان تعامل مناسب، سازنده و مستمری با چهره های نفتی جنوب دارد. این رویکرد ناشی از اعتقاد به این است که جنوب به عنوان قطب موتور محرکه نفت و گاز در کشور نیازمند توجه ویژه است. نگاه پاک نژاد در حوزه منابع انسانی به روز و متمایل به ارزشمندی سرمایه انسانی است و موارد یادشده، تجربه هایی است که در نتیجه همکاری بنده با ایشان حاصل شده است.
حسن منتظرتربتی، مدیرعامل پیشین شرکت ملی گاز ایران: «محسن پاک نژاد» عملیات و ستاد صنعت نفت را به درستی می شناسد و می توان امیدوار بود که وزارت نفت به صورت کارشناسی اداره شود.
اتفاق مطلوب این است که وزیر از بدنه وزارت نفت انتخاب شده است و این موضوع می تواند برای نفتی ها ارزشمند باشد. وزرای نفت همواره یا از بیرون مجموعه آمدند یا افرادی باسابقه و پیشکسوت بودند، به همین دلیل مجالی برای فرصت دادن به چهره هایی که در بدنه صنعت نفت رشد کردند نبوده است. از همین رو برخی فکر می کنند که امثال ایشان تجربه کافی ندارند، درحالی که برخی وزرای دیگر نفت، سوابق و سن و سالی کمتر از آقای پاک نژاد داشتند.
شناخت کافی و عمیق از کارکنان و مجموعه وزارت نفت سبب می شود کار راحتی برای انتخاب تیم داشته باشد و جنبه های حزبی و سیاسی در این انتخاب نخواهد داشت و با نگاهی کارشناسی افراد را تعیین خواهد کرد؛ زیرا کسانی که در بدنه نفت رشد می کنند، عمدتاً رویکرد سیاسی را دخیل نمی کنند و چیدمان نیرو را با نگاه فنی پیش می برند.
پیشگامی صنعت نفت د ر اجرای اجتماعی ترین مسئولیت ها
مشعل: هر سال د ر هفته د ولت مروری بر عملکرد ها صورت می گیرد و وزارتخانه ها، نهاد ها و سازمان های د ولتی هر آنچه راکاشته و برد اشت کرد ه اند ، د ر گزارش های مختلف و بولتن ارائه می د هند . مطابق این رویه، مروری بر عملکرد مد یریت نظارت بر طرح های عمرانی مناطق نفت خیز نشان می د هد که این مد یریت به نمایند گی از شرکت ملی نفت ایران، د ر سال های گذشته، یعنی از شهریور ۱۴۰۰ تاکنون، توانسته است سه هزار و ۴۶۵ پروژه مسئولیت اجتماعی با اعتبار افزون بر ۵۲ هزار و ۴۳۵ میلیارد ریال را تعیین تکلیف و به مرحله اجرا برساند که د ر مقایسه با سال های گذشته، حکایت از افزایش عمل به وعد ه های وزارت نفت د ر کارهای عام المنفعه د ارد .
موضوع خطیر و مهمی که صنعت نفت د ر همسویی با نقش کلید ی خود د ر اقتصاد ، پیش گرفته و مطابق قانون، بخشی از اعتبار سرمایه گذاری هر پروژه را به طرح های توسعه ای عام المنفعه و د ر جهت کمک ﺑﻪ ﺗﻮﺳﻌﻪ ﻋﻤﺮﺍﻥ ﻭ ﺁﺑﺎﺩﺍنی ﺟﻮﺍﻣﻊ محلی به ویژه مناطق نفت خیز و گازخیز اختصاص د اد ه است.
همچنین این مجموعه بزرگ اقتصاد ی کشور د ر جهت بهینه سازی اجرای کارهای عام المنفعه، نظام نامه مسئولیت اجتماعی صنعت نفت را د ر سال ۱۴۰۲ ابلاغ کرد که این نظام نامه با تأکید بر مسائل اساسی اولویتد ار صنعت نفت د ر زمینه مسئولیت اجتماعی نظیر زنجیره تأمین تد ارکات محلی به منظور اشتغال زایی و معیشت پاید ار محلی، توانمند سازی ساکنان جوامع محلی پیرامون، بهره گیری از ظرفیت سمن ها (سازمان های مرد م نهاد )، مشارکت د ر حفاظت از محیط زیست، ترویج مصرف بهینه منابع و انرژی و بهبود شرایط کار و زند گی کارکنان به عنوان نقشه راه مسئولیت اجتماعی صنعت نفت صاد ر شد .
بر همین اساس، وزارت نفت تلاش کرد با مشارکت د ر پروژه های ﺁﻣﻮﺯﺵ، مد رسه سازی و مراکز علمی و آموزشی، راه سازی، آب، فاضلاب و برق، ﺑﻬﺪﺍﺷﺖ و مراکز د رمانی، ﺧﺪﻣﺎﺕ، ورزش، امور مذهبی و فرهنگی و هر آنچه د ر زند گی آحاد جامعه روزنه امید باز می کند ، د ر این مسیر گام برد ارد .
طبق تازه ترین گزارش وضع پروژه های عام المنفعه مد یریت نظارت بر طرح های عمرانی مناطق نفت خیز به نمایند گی از شرکت ملی نفت ایران، د ر سه سال اخیر افزون بر شش هزار و ۵۷۲ پروژه مشتمل بر هزار و ۲۰۸ پروژه آموزشی، هزار و ۸۸۴ پروژه ورزشی، ۳۷۷ پروژه بهد اشتی، ۵۱۰ پروژه راه، ۲۱۹ پروژه آبرسانی، ۵۳ پروژه برق رسانی، هزار و ۷۷۶ پروژه طرح هاد ی و ۵۴۵ پروژه خد ماتی با اعتبار بیش از ۲۶ هزار میلیارد تومان تعریف شد ه است.
از 6 هزار و ۵۷۲ پروژه تعریف شد ه، سه هزار و 465 پروژه عام المنفعه با اعتبار پرد اخت شد ه ۵۲ هزار میلیارد ریال د ر این بازه زمانی، تکمیل شد ه و به بهره برد اری رسید ه که د ر میان ۳۱ استان مورد نظر، استان خوزستان با یک هزار و ۲۳ تکلیف تکمیلی با اعتبار ۲۲ هزار میلیارد ریال د ر صد ر جد ول قرار گرفته و بیشترین تکلیف مسئولیت اجتماعی د ر این خطه به سرانجام رسید ه است.
استان های بوشهر، فارس و کهگیلویه و بویراحمد به ترتیب با ۳۶۳ و ۳۳۸ و ۲۴۴ پروژه تکمیل شد ه د ر رد ه های بعد ی قرار د ارند . ضمن اینکه د ر استان های ایلام ۲۲۰ پروژه، لرستان ۱۳۲ پروژه، کرد ستان ۴۸ پروژه، کرمانشاه ۳۴ پروژه، سیستان و بلوچستان ۴۲ پروژه، خراسان شمالی ۴۲ پروژه، خراسان جنوبی ۴۷ پروژه، خراسان رضوی ۱۰۵ پروژه، چهارمحال وبختیاری ۳۰ پروژه، کرمان ۶۴ پروژه، آذربایجان شرقی ۴۷ پروژه، آذربایجان غربی ۶۱ پروژه، ارد بیل ۴۰ پروژه، اصفهان ۲۶ پروژه، البرز ۱۲ پروژه، تهران ۳۲ پروژه، زنجان ۹ پروژه، سمنان ۴۴ پروژه، قزوین ۴۳ پروژه، گلستان ۳۳ پروژه، مازند ران ۳۳ پروژه، مرکزی ۷۶ پروژه، همد ان ۶۱ پروژه و یزد ۳۷ پروژه قابل افتتاح است.
افزون بر این پروژه ها، سه هزار و ۱۰۷ تکلیف نیز د ر حوزه های یاد شد ه د ر د ست اقد ام است که د ر استان خوزستان ۷۶۴ تکلیف، بوشهر ۳۹۹ تکلیف، فارس ۵۵۴ تکلیف، کهگیلویه و بویراحمد ۱۲۹ تکلیف، ایلام ۱۱۳ تکلیف، لرستان ۲۵ تکلیف، کرد ستان ۳۴ تکلیف، کرمانشاه ۴۸ تکلیف، سیستان و بلوچستان ۲۵ تکلیف، خراسان شمالی ۴۳ تکلیف، خراسان جنوبی ۴۵ تکلیف، خراسان رضوی ۷۴ تکلیف، چهارمحال وبختیاری ۸۰ تکلیف، کرمان ۳۸ تکلیف، آذربایجان شرقی ۹۸ تکلیف، آذربایجان غربی ۳۹ تکلیف، ارد بیل ۲۲ تکلیف، اصفهان ۷۳ تکلیف، البرز ۱۶ تکلیف، تهران ۲۰ تکلیف، زنجان ۱۵ تکلیف، سمنان ۲۶ تکلیف، قزوین ۹ تکلیف، گلستان ۷۲ تکلیف، مازند ران ۵۷ تکلیف، مرکزی ۷۷ تکلیف، همد ان ۴۹ تکلیف و یزد ۱۹ تکلیف د ر د ست اقد ام است.
پروژه های د ر د ست اقد ام یا تکمیل شد ه د ر حوزه مسئولیت اجتماعی و میزان اعتبار اختصاص یافته به تفکیک استان ها د ر اد امه می آید .
۱۴۵ پروژه عام المنفعه با اعتبار شش هزار و ۳۰۵ میلیارد ریال برای استان آذربایجان شرقی تعریف شد ه است که از این تعد اد ، سهم حوزه آموزشی ۳۸ طرح، حوزه برق رسانی ۱۲ طرح، حوزه بهد اشتی ۲۰ طرح، حوزه خد ماتی ۱۴ طرح، حوزه راه و جاد ه ۱۰ طرح، حوزه طرح هاد ی ۳۹ طرح، حوزه ورزشی ۱۲ طرح است.
از این تعد اد پروژه، تا خرد اد ماه ۱۴۰۳، ۴۷ پروژه با اعتبار اختصاص یافته ۹۶۶ میلیارد و ۸۴۶ میلیون ریال تکمیل شد ه است.
تعد اد ۱۰۰ پروژه با اعتبار یک هزار میلیارد ریال برای استان آذربایجان غربی د ر نظر گرفته شد ه است که از این تعد اد ، ۳۷ تکلیف سهم آموزش، ۴۵ تکلیف سهم ورزشی، ۱۵ تکلیف سهم طرح های هاد ی، د و تکلیف سهم راه و جاد ه، یک تکلیف سهم خد ماتی شد ه است.
۶۱ مورد آن با اعتبار ابلاغ شد ه ۳۴۵ میلیارد ریال تکمیل و ۳۹ مورد د ر د ست اقد ام است.
تعد اد ۶۲ پروژه با اعتبار ۹۴۰ میلیارد ریال برای استان ارد بیل د ر نظر گرفته شد ه است که از این تعد اد ، هشت تکلیف سهم آموزشی، ۱۶ تکلیف سهم ورزشی، هشت تکلیف سهم طرح هاد ی، ۱۷ تکلیف سهم راه و جاد ه و هشت تکلیف سهم خد ماتی شد ه است.
۴۰ مورد آن با اعتبار ابلاغ شد ه ۵۶۱ میلیارد ریال تکمیل و ۲۲ مورد د ر د ست اقد ام است.
تعد اد ۹۹ پروژه با اعتبار 2 هزار و ۶۶۴ میلیارد ریال برای استان اصفهان د ر نظر گرفته شد ه است که از این تعد اد ، ۱۴ تکلیف سهم آموزشی، هشت تکلیف سهم بهد اشتی، ۲۵ تکلیف سهم ورزشی، ۹ تکلیف سهم طرح هاد ی، یک تکلیف سهم راه و جاد ه، ۴۰ تکلیف سهم خد ماتی و د و تکلیف سهم آبرسانی شد ه است.
۲۶ مورد آن با اعتبار ابلاغ شد ه ۴۲۵ میلیارد ریال تکمیل شد ه و ۷۳ مورد د ر د ست اقد ام است.
تعد اد ۲۸ پروژه با اعتبار د و هزار و ۹۶۵ میلیارد ریال برای استان البرز د ر نظر گرفته شد ه است که از این تعد اد ، هشت تکلیف سهم آموزشی، سه تکلیف سهم بهد اشتی، چهار تکلیف سهم ورزشی، پنج تکلیف سهم طرح هاد ی، هفت تکلیف سهم راه و جاد ه و یک تکلیف سهم خد ماتی شد ه است.
۱۲ مورد آن با اعتبار ابلاغ شد ه ۵۰۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون ریال تکمیل و ۱۶ مورد د ر د ست اقد ام است.
تعد اد ۳۳۳ پروژه با اعتبار 4 هزار و ۲۸۰ میلیارد ریال برای استان ایلام د ر نظر گرفته شد ه است که از این تعد اد ، شش تکلیف سهم آبرسانی، یک تکلیف سهم برق رسانی، ۵۰ تکلیف سهم آموزشی، ۱۰ تکلیف سهم بهد اشتی، چهار تکلیف سهم ورزشی، ۱۸۷ تکلیف سهم طرح هاد ی، ۳۰ تکلیف سهم راه و جاد ه و ۲۴ تکلیف سهم خد ماتی شد ه است.
۲۲۰ مورد آن با اعتبار ابلاغ شد ه یک هزار و ۴۸۵ میلیارد و ۷۷۵ میلیون ریال تکمیل و ۱۱۳ مورد د ر د ست اقد ام است.
تعد اد ۷۶۲ پروژه با اعتبار ۴۵ هزار و ۹۴۲ میلیارد ریال برای استان بوشهر د ر نظر گرفته شد ه است که از این تعد اد ، هشت تکلیف سهم آبرسانی، ۱۶۸ تکلیف سهم آموزشی، چهار تکلیف سهم برق رسانی، ۳۹ تکلیف سهم بهد اشتی، ۱۱۹ تکلیف سهم ورزشی، ۳۴۸ تکلیف سهم طرح هاد ی، ۵۱ تکلیف سهم راه و جاد ه و ۲۵ تکلیف سهم خد ماتی شد ه است.
۳۶۳ مورد آن با اعتبار ابلاغ شد ه 2 هزار و ۹۹۳ میلیارد و ۲۳۶ میلیون ریال تکمیل و ۳۹۹ مورد د ر د ست اقد ام است.
تعد اد ۵۲ پروژه با اعتبار چهار هزار و ۸۴۰ میلیارد ریال برای تهران د ر نظر گرفته شد ه است که از این تعد اد ، د و تکلیف سهم آبرسانی، ۲۴ تکلیف سهم آموزشی، یک تکلیف سهم بهد اشتی، ۱۶ تکلیف سهم ورزشی، چهار تکلیف سهم راه و جاد ه و پنج تکلیف سهم خد ماتی شد ه است.۳۲ مورد آن با اعتبار ابلاغ شد ه ۸۷۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال تکمیل و ۲۰ مورد د ر د ست اقد ام است.
تعد اد ۱۱۰ پروژه با اعتبار 2 هزار و ۶۲۱ میلیارد ریال برای استان چهارمحال و بختیاری د ر نظر گرفته شد ه است که از این تعد اد ، یک تکلیف سهم آبرسانی، ۱۱ تکلیف سهم آموزشی، ۱۷ تکلیف سهم بهد اشتی، ۲۲ تکلیف سهم ورزشی، پنج تکلیف سهم طرح هاد ی، شش تکلیف سهم راه و جاد ه و ۴۸ تکلیف سهم خد ماتی شد ه است.۳۰ مورد آن با اعتبار ابلاغ شد ه ۳۰۳ میلیارد و ۱۰۰ میلیون ریال تکمیل و ۸۰ مورد د ر د ست اقد ام است.
۹۲ پروژه عام المنفعه با اعتبار سه هزار و ۲۲۰ میلیارد ریال برای استان خراسان جنوبی تعریف شد ه است که از این تعد اد ، سهم آبرسانی د و طرح، سهم حوزه آموزشی سه طرح، حوزه بهد اشتی هفت طرح، حوزه خد ماتی ۳۰ طرح، حوزه راه و جاد ه ۱۶ طرح، حوزه طرح هاد ی شش طرح، حوزه ورزشی ۲۸ طرح است.
از این تعد اد پروژه، تا خرد اد ماه ۱۴۰۳، ۴۷ پروژه با اعتبار اختصاص یافته ۴۸۶ میلیارد ریال تکمیل شد ه و ۴۵ طرح د ر د ست اقد ام است.
۱۷۹ پروژه عام المنفعه با اعتبار هفت هزار و ۳۷۳ میلیارد ریال برای استان خراسان رضوی تعریف شد ه است که از این تعد اد ، سهم حوزه آبرسانی ۱۸ طرح، حوزه آموزشی ۱۴ طرح، حوزه بهد اشتی هفت طرح، حوزه خد ماتی هفت طرح، حوزه راه و جاد ه ۱۶ طرح، حوزه طرح هاد ی ۵۰ طرح، حوزه ورزشی ۶۷ طرح است.از این تعد اد پروژه، ۱۰۵ پروژه با اعتبار اختصاص یافته د و هزار و ۷۶ میلیارد و ۴۳۵ میلیون ریال تکمیل شد ه است و ۷۴ طرح د ر د ست اقد ام است.
۸۵ پروژه عام المنفعه با اعتبار هزار و ۷۱۰ میلیارد ریال برای استان خراسان شمالی تعریف شد ه است که از این تعد اد ، سهم حوزه آبرسانی د و طرح، سهم حوزه آموزشی ۲۳ طرح، حوزه برق رسانی هفت طرح، حوزه بهد اشتی سه طرح، حوزه خد ماتی ۱۵ طرح، حوزه راه و جاد ه شش طرح، حوزه طرح هاد ی ۲۰ طرح، حوزه ورزشی ۹ طرح است.از این تعد اد پروژه، تا خرد اد ماه ۱۴۰۳، ۴۲ پروژه با اعتبار اختصاص یافته ۳۷۶ میلیارد ریال تکمیل شد ه و ۴۳ طرح د ر د ست اقد ام است.
۱۷۸۷ پروژه عام المنفعه با اعتبار ۱۰۴ هزار و ۸۵۰ میلیارد ریال برای استان خوزستان تعریف شد ه است که از این تعد اد ، سهم حوزه آبرسانی ۷۸ طرح، سهم حوزه آموزشی ۳۹۴ طرح، حوزه برق رسانی چهار طرح، حوزه بهد اشتی ۱۲۰ طرح، حوزه خد ماتی ۹۸ طرح، حوزه راه و جاد ه ۱۸۰ طرح، حوزه طرح هاد ی ۴۶۵ طرح، حوزه ورزشی ۴۴۸ طرح است.از این تعد اد پروژه، تا خرد اد ماه ۱۴۰۳، هزار و 23 پروژه با اعتبار اختصاص یافته ۲۲ هزار و ۲۴۵ میلیارد ریال تکمیل شد ه و ۷۶۴ پروژه د ر د ست اقد ام است.
۲۴ پروژه عام المنفعه با اعتبار ۶۷۵ میلیارد ریال برای استان زنجان تعریف شد ه است که از این تعد اد ، سهم حوزه آبرسانی یک طرح، سهم حوزه آموزشی یک طرح، حوزه خد ماتی یک طرح، حوزه راه و جاد ه پنج طرح و حوزه ورزشی ۱۶ طرح است.از این تعد اد پروژه، تا خرد اد ماه ۱۴۰۳، ۹ پروژه با اعتبار اختصاص یافته ۴۵۰میلیارد ریال تکمیل شد ه و ۱۵ طرح د ر د ست اقد ام است.
۷۰ پروژه عام المنفعه با اعتبار ۷۳۵ میلیارد ریال برای استان سمنان تعریف شد ه است که از این تعد اد ، سهم حوزه آموزشی ۱۰ طرح، حوزه بهد اشتی پنج طرح، حوزه خد ماتی ۲۳ طرح، حوزه راه و جاد ه چهار طرح، حوزه طرح هاد ی ۱۰ طرح، حوزه ورزشی ۱۸ طرح است.از این تعد اد پروژه، تا خرد اد ماه ۱۴۰۳، ۴۴ پروژه با اعتبار اختصاص یافته ۵۰۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال تکمیل شد ه و ۲۶ طرح د ر د ست اقد ام است.
۶۷ پروژه عام المنفعه با اعتبار د و هزار و ۲۸۷ میلیارد ریال برای استان سیستان و بلوچستان تعریف شد ه است که از این تعد اد ، سهم آبرسانی چهار طرح، سهم حوزه آموزشی ۲۹ طرح، حوزه بهد اشتی ۱۰ طرح، حوزه راه و جاد ه ۱۲ طرح، حوزه طرح هاد ی سه طرح، حوزه ورزشی ۹ طرح است.
از این تعد اد پروژه، تا خرد اد ماه ۱۴۰۳، ۴۲ پروژه با اعتبار اختصاص یافته ۵۶۲ میلیارد ریال تکمیل شد ه و ۲۵ طرح د ر د ست اقد ام است.
۸۹۲ پروژه عام المنفعه با اعتبار ۱۹ هزار و ۷۹۰ میلیارد ریال برای استان فارس تعریف شد ه است که از این تعد اد ، سهم حوزه آبرسانی ۱۱ طرح، سهم حوزه آموزشی ۶۵ طرح، حوزه بهد اشتی ۳۵ طرح، حوزه خد ماتی ۱۱ طرح، حوزه راه و جاد ه ۲۳ طرح، حوزه طرح هاد ی ۲۱۳ طرح، حوزه ورزشی ۵۳۴ طرح است.از این تعد اد پروژه، تا خرد اد ماه ۱۴۰۳، ۳۳۸ پروژه با اعتبار اختصاص یافته پنج هزار و ۳۶۸ میلیارد و ۳۶۱ میلیون ریال تکمیل شد ه و ۵۵۴ طرح د ر د ست اقد ام است.
۵۲ پروژه عام المنفعه با اعتبار ۷۰۰ میلیارد ریال برای استان قزوین تعریف شد ه است که از این تعد اد ، سهم حوزه آبرسانی ۱۲ طرح، سهم حوزه آموزشی ۱۰ طرح، حوزه بهد اشتی یک طرح، حوزه راه و جاد ه هفت طرح، حوزه طرح هاد ی ۱۶ طرح، حوزه ورزشی شش طرح است.از این تعد اد پروژه، تا خرد اد ماه ۱۴۰۳، ۴۳ پروژه با اعتبار اختصاص یافته ۶۰۶ میلیارد ریال تکمیل شد ه و ۹ طرح د ر د ست اقد ام است.
۵۹ پروژه عام المنفعه با اعتبار ۸۳۵ میلیارد ریال برای استان قم تعریف شد ه است که از این تعد اد ، سهم حوزه آموزشی ۴۱ طرح، حوزه خد ماتی سه طرح، حوزه راه و جاد ه چهار طرح، حوزه طرح هاد ی پنج طرح، حوزه ورزشی شش طرح است.از این تعد اد پروژه، تا خرد اد ماه ۱۴۰۳، ۵۴ پروژه با اعتبار اختصاص یافته ۳۹۳ میلیارد ریال تکمیل شد ه و پنج طرح د ر د ست اقد ام است.
۸۲ پروژه عام المنفعه با اعتبار یک هزار و ۵۹۴ میلیارد ریال برای استان کرد ستان تعریف شد ه است که از این تعد اد ، سهم حوزه آموزشی ۱۸ طرح، حوزه بهد اشتی ۱۰ طرح، حوزه خد ماتی د و طرح، حوزه راه و جاد ه هفت طرح، حوزه طرح هاد ی ۳۵ طرح، حوزه ورزشی ۱۰ طرح است.از این تعد اد پروژه، تا خرد اد ماه ۱۴۰۳، ۴۸ پروژه با اعتبار اختصاص یافته ۳۸۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال تکمیل شد ه و ۳۴ طرح د ر د ست اقد ام است.
۱۰۲ پروژه عام المنفعه با اعتبار 2 هزار و ۵۴۰ میلیارد و ۱۴۷ میلیون ریال برای استان کرمان تعریف شد ه است که از این تعد اد ، سهم حوزه آبرسانی یک طرح، سهم حوزه آموزشی ۱۵ طرح، حوزه بهد اشتی ۳ طرح، حوزه خد ماتی ۱۶ طرح، حوزه راه و جاد ه سه طرح، حوزه طرح هاد ی یک طرح، حوزه ورزشی ۶۵ طرح است.از این تعد اد پروژه، تا خرد اد ماه ۱۴۰۳، ۶۴ پروژه با اعتبار اختصاص یافته یک هزار و ۵۹۷ میلیارد و ۴۶۸ میلیون ریال تکمیل شد ه و ۳۸ طرح د ر د ست اقد ام است.
۸۲ پروژه عام المنفعه با اعتبار 3 هزار و ۵۷۷ میلیارد و ۴۶۱ میلیون ریال برای استان کرمانشاه تعریف شد ه است که از این تعد اد ، سهم حوزه آبرسانی سه طرح، سهم حوزه آموزشی ۲۱ طرح، حوزه برق رسانی ۱۶ طرح، حوزه بهد اشتی چهار طرح، حوزه خد ماتی ۱۲ طرح، حوزه راه و جاد ه ۱۶ طرح، حوزه طرح هاد ی سه طرح، حوزه ورزشی هفت طرح است.از این تعد اد پروژه، تا خرد اد ماه ۱۴۰۳، ۳۴ پروژه با اعتبار اختصاص یافته یک هزار و ۹۵ میلیارد و ۷۷۱ میلیون ریال تکمیل شد ه و ۴۸ طرح د ر د ست اقد ام است.
۳۷۳ پروژه عام المنفعه با اعتبار ۲۴ هزار و ۳۴۵ میلیارد ریال برای استان کهگیلویه و بویراحمد تعریف شد ه است که از این تعد اد ، سهم آبرسانی ۲۲ طرح، سهم حوزه آموزشی ۶۲ طرح، حوزه بهد اشتی ۲۰ طرح، حوزه خد ماتی ۲۵ طرح، حوزه راه و جاد ه ۲۸ طرح، حوزه طرح هاد ی ۱۳۶ طرح، حوزه ورزشی ۸۰ طرح است.
از این تعد اد پروژه، تا خرد اد ماه ۱۴۰۳، ۲۴۴ پروژه با اعتبار اختصاص یافته 2 هزار و ۱۲۲ میلیارد و ۵۳۸ میلیون ریال تکمیل شد ه و ۱۲۹ طرح د ر د ست اقد ام است.
۱۰۵ پروژه عام المنفعه با اعتبار ۶۱۵ میلیارد ریال برای استان گلستان تعریف شد ه است که از این تعد اد ، سهم حوزه آموزشی سه طرح، حوزه خد ماتی چهار طرح، حوزه راه و جاد ه د و طرح، حوزه طرح هاد ی ۸۵ طرح، حوزه ورزشی ۱۱ طرح است.
از این تعد اد پروژه، تا خرد اد ماه ۱۴۰۳، ۳۳ پروژه با اعتبار اختصاص یافته ۳۴۳ میلیارد ریال تکمیل شد ه و ۷۲ طرح د ر د ست اقد ام است.
۱۵۸ پروژه عام المنفعه با اعتبار یک هزار و ۳۴۲ میلیارد ریال برای استان لرستان تعریف شد ه است که از این تعد اد ، سهم حوزه آبرسانی د و طرح، سهم حوزه آموزشی ۷۴ طرح، حوزه بهد اشتی یک طرح، حوزه خد ماتی ۱۹ طرح، حوزه راه و جاد ه هفت طرح، حوزه طرح هاد ی ۳۳ طرح، حوزه ورزشی ۲۲ طرح است. از این تعد اد پروژه، تا خرد اد ماه ۱۴۰۳، ۱۳۲ پروژه با اعتبار اختصاص یافته ۹۴۸ میلیارد و ۵۲۸ میلیون ریال تکمیل شد ه و ۲۶ طرح د ر د ست اقد ام است.
۹۰ پروژه عام المنفعه با اعتبار یک هزار و ۴۸۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال برای استان مازند ران تعریف شد ه است که از این تعد اد ، سهم آبرسانی ۲۵ طرح، سهم حوزه آموزشی هشت طرح، حوزه برق رسانی یک طرح، حوزه بهد اشتی د و طرح، حوزه خد ماتی یک طرح، حوزه راه و جاد ه ۲۳ طرح، حوزه طرح هاد ی ۹ طرح، حوزه ورزشی ۲۱ طرح است.
از این تعد اد پروژه، تا خرد اد ماه ۱۴۰۳، ۳۳ پروژه با اعتبار اختصاص یافته ۵۵۴ میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال تکمیل شد ه و ۵۷ طرح د ر د ست اقد ام است.
۱۵۳ پروژه عام المنفعه با اعتبار 2 هزار و ۵۸۰ میلیارد ریال برای استان مرکزی تعریف شد ه است که از این تعد اد ، سهم حوزه آبرسانی شش طرح، سهم حوزه آموزشی ۳۶ طرح، حوزه برق رسانی چهار طرح، حوزه بهد اشتی ۲۹ طرح، حوزه خد ماتی ۳۷ طرح، حوزه راه و جاد ه ۱۰ طرح، حوزه طرح هاد ی شش طرح، حوزه ورزشی ۲۵ طرح است.
از این تعد اد پروژه، تا خرد اد ماه ۱۴۰۳، ۷۶ پروژه با اعتبار اختصاص یافته ۹۶۶ میلیارد و ۸۴۶ میلیون ریال تکمیل شد ه و ۷۷ طرح د ر د ست اقد ام است.
۱۷۰ پروژه عام المنفعه با اعتبار 4 هزار و ۵۷۶ میلیارد ریال برای استان هرمزگان تعریف شد ه است که از این تعد اد ، سهم حوزه آبرسانی ۱۱ طرح، سهم حوزه آموزشی ۱۴ طرح، حوزه برق رسانی چهار طرح، حوزه بهد اشتی سه طرح، حوزه خد ماتی ۱۵ طرح، حوزه راه و جاد ه سه طرح، حوزه طرح هاد ی هفت طرح، حوزه ورزشی ۱۱۳ طرح است.
از این تعد اد پروژه، تا خرد اد ماه ۱۴۰۳، ۱۰۵ پروژه با اعتبار اختصاص یافته یک هزار و ۵۴۱ میلیارد و ۶۲۵ میلیون ریال تکمیل شد ه و ۶۵ طرح د ر د ست اقد ام است.
۱۱۰ پروژه عام المنفعه با اعتبار 3 هزار و ۷۳۳ میلیارد ریال برای استان همد ان تعریف شد ه است که از این تعد اد ، سهم حوزه آبرسانی یک طرح، سهم حوزه آموزشی ۱۶ طرح، حوزه بهد اشتی سه طرح، حوزه خد ماتی ۲۸ طرح، حوزه راه و جاد ه د و طرح، حوزه طرح هاد ی ۵۲ طرح، حوزه ورزشی هشت طرح است.
از این تعد اد پروژه، تا خرد اد ماه ۱۴۰۳، ۶۱ پروژه با اعتبار اختصاص یافته ۶۳۵ میلیارد ریال تکمیل شد ه و ۴۹ طرح د ر د ست اقد ام است.
۵۶ پروژه عام المنفعه با اعتبار یک هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال برای استان یزد تعریف شد ه است که از این تعد اد ، سهم آبرسانی یک طرح، سهم حوزه آموزشی ۱۰ طرح، حوزه بهد اشتی هشت طرح، حوزه راه و جاد ه ۹ طرح، حوزه طرح هاد ی سه طرح، حوزه ورزشی ۲۵ طرح است.
از این تعد اد پروژه، تا خرد اد ماه ۱۴۰۳، ۳۷ پروژه با اعتبار اختصاص یافته ۶۶۰ میلیارد ریال تکمیل شد ه و ۱۹ طرح د ر د ست اقد ام است.
موارد یاد شد ه، از جمله اقد ام هایی است که د ر نظام نامه صنعت نفت نیز مورد تأکید قرار گرفته و وزارت نفت امید وار است بتوان با افزایش اقد ام ها، گام های مؤثرتری د ر پاسخگویی به چالش های مناطق همجوار تأسیسات صنعت نفت برد اشت.
خط انتقال گاز د وراهی د شتک - نهبند ان به بهره برد اری رسید
مشعل خط انتقال گاز د وراهی د شتک - نهبند ان با هد ف تقویت شبکه گاز شمال و شمال شرق کشور و تکمیل رینگ شرقی با حضور مجید چگنی، معاون وزیر نفت د ر امور گاز و جمعی از مد یران صنعت گاز و مسئولان استانی به بهره برد اری رسید . خط انتقال گاز د وراهی د شتک - نهبند ان د ر کنار خط انتقال گاز قم - پارچین و ایستگاه تقویت فشار آراد ان بخشی از پروژه کلان تقویت شبکه انتقال گاز شمال و شمال شرق کشور است که از سوی شرکت ملی گاز ایران اجرایی شد ه است.
این خط انتقال گاز با اعتبار ۷۲ هزار میلیارد ریال و به طول ۱۷۶ کیلومتر با هد ف ایجاد ارتباط شبکه گاز بین جنوب شرق کشور و شمال شرق از استان سیستان وبلوچستان به استان خراسان جنوبی اجرا شد ه و از این پس امکان انتقال گاز خط هفتم سراسری از نزد یکی شهر زابل به خراسان جنوبی فراهم می شود . همچنین با بهره برد اری از این خط لوله، رینگ شرقی شبکه گاز تکمیل و پاید اری جریان گاز د ر این منطقه از کشور، بویژه د ر خراسان جنوبی تقویت خواهد شد .
مجید چگنی، مد یرعامل شرکت ملی گاز ایران د ر آیین بهره برد اری رسمی از خط لوله گاز «د وراهی د شتک - نهبند ان» با بیان اینکه طی سه سال اخیر رکورد های بسیاری د ر صنعت گاز کشور ثبت شد ، گفت: احد اث بیش از یکهزار و ۸۰۰ کیلومتر خطوط انتقال پرفشار، اجرای حد ود ۵۳ هزار کیلومتر شبکه گاز روستایی و شهری، واگذاری بیش از ۹۹۰ هزار انشعاب گاز و گازرسانی به بیش از ۲۴ نیروگاه و ۲۱ هزار صنعت که سبب افزایش اشتغالزایی و تولید شد ه است، از اقد ام های مهم د ولت سیزد هم طی سه سال اخیر به شمار می رود .
وی با اشاره به گازرسانی به ۵۰ شهر د ر مد ت عمر سه ساله د ولت سیزد هم بیان کرد : پس از گذشت ۴۵ سال از عمر انقلاب اسلامی، سرانجام د ر د ولت سیزد هم گازرسانی به بیش از شش هزار و ۸۰۰ روستا د ر مناطق سخت گذر و کم برخود ار تکمیل شد .
مد یرعامل شرکت ملی گاز ایران افزود : حمایت از شرکت های د انش بنیان و احد اث هفت ایستگاه تقویت فشار که شامل ۲۴ کمپرسور است، از اقد ام هایی است که از روحیه جهاد ی رئیس جمهور شهید منشأ گرفت.
چگنی با اشاره به موضوع صد ور گواهی های صرفه جویی گاز تصریح کرد : با صد ور گواهی های صرفه جویی، بستر مناسبی برای افراد متقاضی به منظور سرمایه گذاری د ر حوزه بهینه سازی مصرف انرژی فراهم شد ه است.
وی با بیان اینکه بهینه سازی مصرف انرژی، تنها راه چاره جلوگیری از ناترازی گاز است، اد امه د اد : د ر فصل سرد سال، روزانه حد ود ۸۵۰ میلیون مترمکعب گاز به شبکه سراسری تزریق می شود که رقم قابل توجهی است، ازاین رو ناترازی گازی، به د لیل مصرف ناد رست است که د ر د ولت سیزد هم بسترهای لازم برای صد ور گواهی صرفه جویی انرژی د ر همه صنایع کشور آماد ه و با استفاد ه از این گواهی ها، بازگشت سرمایه سرمایه گذاران تضمین شد ه است.
مد یرعامل شرکت ملی گاز ایران یاد آور شد : احد اث خط انتقال گاز قم- پارچین، ایستگاه تقویت فشار گاز آراد ان و خط تقویتی تربت حید ریه از اقد ام های انجام شد ه به منظور حفظ پاید اری عرضه گاز د ر استان شمال شرق بود ه است.
محمد جواد قناعت، استاند ار خراسان جنوبی د ر آیین بهره برد اری رسمی از خط لوله گاز «د وراهی د شتک - نهبند ان»، با بیان اینکه استان خراسان جنوبی از نظر توسعه شبکه گاز شرایط بسیار مناسبی د ارد ، گفت: اکنون ۱۰۰د رصد خانوار شهری و روستایی و بیش از د و هزار و ۲۰۰ واحد تولید ی و صنعتی این استان از نعمت گاز طبیعی بهره مند هستند .
وی با بیان اینکه خطوط انتقال گاز استان خراسان جنوبی تک شاخه ای بود ند و گاز استان تنها از استان خراسان رضوی تأمین می شد ، افزود : این موضوع سبب ایجاد چالش های جد ی برای خراسان جنوبی شد ه بود ؛ اما با پیگیری های انجام شد ه د ر اواخر خرد اد سال ۱۴۰۲، عملیات اجرایی پروژه خط انتقال گاز ۳۶ اینچ به طول حد ود ۳۰۰ کیلومتر از د وراهی د شتک - زابل به نهبند ان و سربیشه آغاز شد که امروز د ر فاز نخست این پروژه ۱۷۶ کیلومتر آن با اعتباری بیش از هفت هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان به طور رسمی بهره برد اری شد .
استاند ار خراسان جنوبی تصریح کرد : با بهره برد اری و اجرای خط انتقال گاز د وراهی د شتک - نهبند ان بیش از هفت تا ۱۰ میلیون مترمکعب د ر ساعت به ظرفیت گاز منطقه شرق و شمال شرق کشور افزود ه می شود .
قناعت با بیان اینکه پروژه انتقال آب د ریای عمان نیز با سرعت د ر حال اجراست، افزود : د ر نیمه د وم امسال وارد مرحله چهارم این پروژه که لوله گذاری شد ه است، می شویم و د ر صورت پیشبرد پروژه با همین سرعت، تا پایان سال ۱۴۰۴ شاهد انتقال آب د ریای عمان به استان خراسان جنوبی خواهیم بود .
وی همچنین تقویت توزیع شبکه گازرسانی د ر منطقه شرق و شمال شرق کشور، اجرای پروژه با سرعتی بی نظیر د ر کمتر از 14 ماه، ایجاد رینگ مناسب بین خطوط انتقال جنوب شرق با شمال شرق کشور، پاید اری جریان گاز، ایجاد امکان استقرار صنایع راهبرد ی و بزرگ د ر استان با تأمین مناسب گاز و ایجاد شرایط برای حضور سرمایه گذاران د اخلی و خارجی د ر استان با تأمین سوخت را از ویژگی های مهم خط انتقال گاز د وراهی د شتک-نهبند ان د انست.
مصطفی نخعی، نمایند ه نهبند ان و سربیشه د ر مجلس د ر آیین بهره برد اری رسمی از خط لوله گاز «د وراهی د شتک - نهبند ان» گفت: اجرای این خط انتقال گاز د ر د ولت سیزد هم، کاری بود کارستان؛ زیرا طی یک سال به بهره برد اری رسید که این موضوع خود ، رکورد ی بی سابقه برای شرکت ملی گاز به شمار می آید . اجرای این خط لوله به طور حتم نقش مهمی د ر توسعه منطقه و استان د ارد و خروجی پروژه های بزرگ ملی مانند خط انتقال گاز د شتک - نهبند ان باید سبب توسعه مناطق کم برخورد ار شود .
به گفته نمایند ه نهبند ان و سربیشه د ر مجلس، این پروژه ملی افزون بر ایجاد اشتغال پاید ار، سبب جلوگیری یا کاهش قاچاق سوخت د ر استان خراسان جنوبی و شرق کشور می شود ؛ نخعی د ر پایان، ضمن قد رد انی از توجه و نگاه ویژه شرکت ملی گاز ایران به مناطق کمتر توسعه یافته، اجرای سریع تر فاز د وم این پروژه از نهبند ان به سربیشه را خواستار شد .
مجید علیپوری، مجری طرح خطوط لوله هفتم و یازد هم سراسری گاز د ر شرکت مهند سی و توسعه گاز ایران، د ر تشریح ضرورت اجرای این پروژه گفت: از آنجاکه این منطقه، از طریق خط لوله ۴۸ اینچ شمال - شمال شرق کشور و پالایشگاه خانگیران سرخس تأمین می شود ، مناطق خراسان جنوبی به د لیل بُعد مسافت، د ر ایام اوج مصرف و سرمای زمستان، د چار افت فشار گاز شد ه و ساکنان این مناطق با کمبود گاز روبه رو می شد ند ، از این رو ضرورت د اشت پروژه ای برای رفع این مشکل تعریف تا از ظرفیت خط لوله هفتم سراسری گاز برای تأمین نیاز این استان استفاد ه شود . وی با اشاره به وقوع سرمای شد ید د ر شرق کشور و نیاز به جبران کمبود گاز د ر استان خراسان جنوبی طی سال های گذشته افزود : شرکت ملی گاز ایران د ر زمستان سال ۱۴۰۱ تصمیم به حل مشکل افت فشار گاز شبکه گاز شرق د ر فصل های سرد را برای همیشه اتخاذ کرد ، از این رو پروژه اضطراری «خط لوله گاز د وراهی د شتک - نهبند ان» با سرمایه گذاری ۷۲ هزار میلیارد ریال د ر د ستور کار شرکت مهند سی و توسعه گاز ایران قرار گرفت و طی مد ت زمان یک ماه و نیم از زمان ابلاغ پروژه، نسبت به انتخاب مشاور، انجام طراحی پایه، تهیه اسناد مناقصه، برگزاری تشریفات مناقصه و انتخاب پیمانکار اقد ام و آغاز کار نیز پیش از پایان سال به پیمانکار ابلاغ شد که د ر نوع خود ، رکورد ی د ر کشور به شمار می آید . مجری طرح خطوط لوله هفتم و یازد هم سراسری گاز د ر شرکت مهند سی و توسعه گاز ایران با اشاره به اینکه «خط لوله گاز د وراهی د شتک - نهبند ان» با سایز ۳۶ اینچ از محد ود ه زابل د ر شمال سیستان وبلوچستان آغاز می شود و پس از طی ۶۷۱ کیلومتر د ر نهبند ان واقع د ر استان خراسان جنوبی پایان می یابد ، توضیح د اد : از این پس گاز از مسیر سیستان وبلوچستان د ر خط جد ید جریان می یابد و نیازهای استان خراسان جنوبی را تأمین می کند و اگر زمانی هم سیستان وبلوچستان افت فشار گاز پید ا کند ، می توان د ر مسیر مخالف و از خراسان جنوبی این کمبود را جبران کرد ، یعنی انعطاف پذیری به گونه ای است که می توان از هر د و طرف بین د و استان تباد ل گازی د اشت.
علیپوری با بیان اینکه د ر اد امه «خط لوله گاز د وراهی د شتک - نهبند ان»، بزود ی عملیات اجرایی پروژه خط لوله گاز نهبند ان - سربیشه برای تکمیل رینگ شرقی نیز آغاز می شود ، گفت: طول این خط لوله ۱۲۴ کیلومتر و سایز آن نیز ۳۶ اینچ است که با تکمیل آن، خط هفتم سراسری گاز به خط ۴۸ اینچ شمال - شمال شرق کشور متصل می شود .
رحمان محمود ی، مد یرعامل شرکت گاز استان خراسان جنوبی با اشاره به بهره برد اری رسمی از خط لوله گاز «د وراهی د شتک - نهبند ان» بیان کرد : گشایش این خط انتقال افزون بر ایجاد آسایش برای مشترکان گاز طبیعی د ر شرق و شمال شرق کشور، بویژه د ر استان خراسان جنوبی، زمینه ساز حضور صنایع بزرگ و توسعه اقتصاد ی استان نیز خواهد بود . وی ضمن قد رد انی از شرکت مهند سی و توسعه گاز ایران د ر اجرای سریع این پروژه تصریح کرد : رکورد سرعت اجرای پروژه های شرکت گاز با اجرای این طرح د ر کشور شکسته شد و اجرای آن طی یک سال د ر کشور اقد امی بی نظیر و کم سابقه است.
مد یرعامل شرکت گاز استان خراسان جنوبی با بیان اینکه با اجرای این طرح، تا ۱۰ میلیون مترمکعب د ر روز به ظرفیت گاز استان افزود ه می شود ، اعلام کرد : خراسان جنوبی با اجرای این پروژه زیر پوشش خطوط انتقال گاز جنوب کشور هم قرار گرفت و این موضوع، افزون بر تکمیل رینگ گازرسانی شرق کشور، سبب پاید اری بیشتر شبکه گازرسانی د ر استان های شرق و شمال شرق کشور نیز شد . محمود ی با قد رد انی از پشتیبانی های شرکت ملی گاز ایران و استاند اری خراسان جنوبی د ر گازرسانی به استان گفت: اکنون همه نقاط شهری و روستایی سومین استان پهناور کشور از نعمت گاز طبیعی بهره مند هستند و گاز طبیعی همه نوار مرزی شرق کشور را پوشش د اد ه که این موفقیت، به لطف پرورد گار و حمایت و د رایت مد یران و مهند سان شرکت ملی گاز ایران رقم خورد ه است.
پزشکان نفت از سختی ها و فد اکاری های خود به مشعل می گویند :
سمیه راهپیما: پزشکی، حرفه ای است که د ر خد مت مرد م و جامعه قرار د ارد و پزشک با تشخیص بیماری و مد اوای آن، نه تنها سلامت بیمار؛ بلکه سلامت جامعه را نیز تضمین می کند . به پاس قد رد انی از زحمات این خد متگزاران، زاد روز حکیم ابوعلی سینا به عنوان روز پزشک نامگذاری شد ه است؛ پزشکانی که شرح گذشت و د لد اد گی شان د ر برابر نجات جان بیمار، د ر وصف نمی گنجد . برای تبریک این روز به د ید ار برخی پزشکان صنعت نفت رفتیم و گفت وگویی با آنها د اشتیم که د ر اد امه می خوانید .
قلب یک پزشک با هر بیماری که وارد اورژانس می شود ، به شماره می افتد و خود را د ر کوتاه ترین زمان ممکن به بالین او می رساند و تمام د انشش را به کار می گیرد تا حال بیمار را بهبود بخشد . یکی از این پزشکان مهرد اد فرجی، متخصص طب اورژانس است که از سال 1387 فعالیت خود را د ر بهد اشت و د رمان صنعت نفت آغاز کرد ه است. او د ر این گفت وگوبه خبرنگار«مشعل» می گوید : متخصص اورژانس که د ر لحظات بحرانی خود را به بالین بیمار می رساند ، باید سرعت عمل زیاد ی د ر تشخیص بیماری د اشته باشد و بتواند د ر کوتاه ترین زمان ممکن د رمان را آغاز کند . د قت د ر کار، شوق خد مت رسانی به هم نوع را می رساند .
او اد امه می د هد : پزشکی د ر حرفه اش موفق است که بتواند بر خستگی خود غلبه کند و اقد امات تشخیصی و د رمانی صحیح را برای بیمار انجام د هد . همچنین بتواند با بیمار و همراهان او همد رد ی کرد ه و اعتماد آنها را برای اد امه د رمان به خود جلب کند .
فرجی می افزاید : اگر بیمار به پزشک اعتماد ند اشته باشد ، احتمال اینکه د رمان خود را رها کرد ه یا به مرکز د رمانی د یگری مراجعه کند ، زیاد است، از این رو پزشک باید علاوه بر تشخیص به موقع بیماری، ارتباط خود را با بیمار حفظ کند . او با اشاره به نامگذاری یک روز به عنوان روز پزشک می گوید : این روز یاد آور اهمیت حرفه پزشکی است، ضمن اینکه می توان گفت، سلامت جامعه یک وظیفه د وطرفه میان پزشک و جامعه است که سود آن به تمام جامعه می رسد .
از فرجی د رباره خاطره ای ماند گار از د وران کاری اش می پرسم که فد اکاری پزشکان و پرستاران د ر د وران کرونا را یاد آور می شود و می گوید : ویروس کرونا، جامعه پزشکی را با چالش جد ید ی مواجه کرد . د ر آن د وران به بیمارانی خد مت رسانی می کرد یم که هر آن، احتمال انتقال این ویروس منحوس وجود د اشت؛ اما پزشکان د ر آن د وران، رسالت خود را تمام و کمال انجام د اد ند .
این متخصص طب اورژانس د رباره سختی های کارش می گوید : برای هر خانواد ه ای سخت است که بتواند با نوبت کاری و شیفت های شب یکی از اعضای خانواد ه کنار بیاید ؛ اما با حفظ احترام این شغل، بیشترین همکاری را با او د ارند و د ر مد ت زمان حضورش د ر خانه، سعی می کنند شرایط را برای استراحت او فراهم آورند .
فرجی د ر اد امه می گوید : اگر زمان به عقب بازگرد د ، باز هم طب اورژانس را انتخاب می کنم؛ زیرا وقتی بیماری نزد ما می آید ، یعنی د رخواستی د ارد ، بنابراین هد یه ای از سوی خد است. هرگاه کاری برای آنها انجام می د هیم، زبان به سپاسگزاری و طلب عاقبت بخیری برای ما می گشایند و این گرانبهاترین چیزی است که د ریافت می کنیم.
این متخصص طب اورژانس د ر بخش د یگری از صحبت های خود به استرس های بخش اورژانس اشاره می کند و می گوید : اورژانس، نخستین جایی است که بیمار بد حال به آن وارد می شود ، بنابراین پزشک باید بتواند ابتد ا خود را آرام کند و با خونسرد ی کامل، به بالین بیمار برود ؛ زیرا استرس زیاد ابتد ا به سلامت پزشک آسیب می زند و مانعی می شود و نمی گذارد تصمیم د رستی برای د رمان بیمار بگیرد .
او اد امه می د هد : افراد ی د ر حرفه پزشکی موفق هستند که بتوانند با خونسرد ی کار خود را انجام د هند ، بنابرابن پزشکان باید برای رهایی از استرس های شغلی، ورزش و تفریح را د ر برنامه زند گی خود بگنجانند .
د ر اد امه با گیتا حمزه، یکی د یگر از متخصصان طب اورژانس بیمارستان نفت تهران صحبت می کنم. او که سال 1399 وارد صنعت نفت شد ه است، می گوید : حرفه پزشکی، بخصوص فعالیت د ر اورژانس، سختی های خود را د ارد ؛ چرا که د ر ابتد ا، اطلاعات کمی از بیمار برای د رمانش د اریم.
او با اشاره به سختی های این کار می گوید : کشیک های شب پزشکان اورژانس نسبت به د یگر بخش های د رمان بیشتر است و از آنجا که نقش پزشک د ر اورژانس تعیین کنند ه و حیاتی است، می تواند عاملی فرسایند ه برای او باشد ، از این رو برای مقابله با این عامل، سعی می کنیم سفر کنیم و تنش، اضطراب و فرسود گی کار را از خود د ور سازیم. حمزه مانند د یگر پزشکان، د وران کرونا را از تجربه های ماند گار د ر طول خد متش بیان می کند و می افزاید : آن د وران تجربه خاصی بود ، بخصوص د ر زمان پیک که با تعد اد بیشتری از بیماران روبه رو می شد یم؛ زیرا از یک سو نگران سلامت خود بود یم و از سوی د یگر باید بیمار را از خطر نجات می د اد یم.
او د ر پاسخ به این پرسش که حرفه پزشکی چه میزان د ر زند گی شخصی اش تأثیرگذار بود ه، می گوید : همسرم هم پزشک است و نسبت به مسائل و مشکلات این حرفه آگاهی کامل د ارد . با تمام مشکلات و سختی هایی که این حرفه د ارد ، اگر زمان به عقب برگرد د ، د وباره همین رشته را انتخاب می کنم؛ زیرا این حرفه را هد یه ای از سوی خد اوند می د انم که به من د اد ه است.
د ر اد امه این گفت وگو با فربد افتخار، رئیس د رمانگاه مرکزی وزارت نفت صحبت می کنم. او که 27سال سابقه کار د ر شهرهای ماهشهر، آباد ان، ستاد سازمان بهد اشت و د رمان صنعت نفت و د رمانگاه های مختلف سطح تهران ازجمله آزاد ی را د ر کارنامه حرفه ای اش د ارد ، می گوید : پزشکی، حرفه عاشقان د رد آشنایی است که به مد د الهی حیات می بخشند ، آلام مرد مان را می کاهند و بر لب رنجورشان لبخند می نشانند . به گفته افتخار، بد ن آد می همانند یک سیستم کاملا مکانیکی یا د یجیتال نیست که بتوان واکنش های آن را به صورت 100 د رصد پیش بینی کرد ، ضمن اینکه بد ن هر انسانی با د یگری متفاوت است. تمام این بد ن ها از یک اقیانوس عظیم محیطی شامل آب و هوا، خوراکی و نوشید نی، سبک زند گی سالم یا ناسالم، استرس های محیطی از جمله روانی، بیولوژیک، فیزیکی و شیمیایی تاثیر پذیری د ارند .
رئیس د رمانگاه مرکزی وزارت نفت د رباره سختی های حرفه اش می پرسم که د ر پاسخ می گوید : د ر بسیاری از مواقع، تشخیص بیماری ها، بویژه بیماری های نوپد ید یا ناشی از عوامل جد ید مانند امواج نامناسب موجود د ر محیط یا سایر گونه های ناشی از اختلالات بیولوژیک عمد ی یا غیرعمد ی، بسیار سخت است یا موارد ی که بیمار چند بیماری یا آسیب را به طور همزمان د ارد ، تصمیم گیری کار راحتی نخواهد بود . تصویر ارائه شد ه از پزشکان د ر رسانه ها، همواره حضور د ر یک مطب شیک و وقت بی پایان برای ویزیت بیماران را نشان می د هد ، د ر حالی که اگر سری به اورژانس بیمارستان ها بزنید ، می بینید که تعد اد زیاد ی بیمار د رد مند همراه با همراهان نگران د ر آن حضور د ارند که پزشک باید د ر کمتر از پنج د قیقه، کار تشخیص و د رمان مناسب را انجام د هد . او اد امه می د هد : بخشی از این مشکلات را پزشکان با به روز نگه د اشتن علم خود ، مشورت با همکاران و استاد ان حل می کنند ؛ اما ناترازی عرضه و تقاضا د ر بهد اشت و د رمان، موضوعی است که همت مسئولان کل کشور را طلب می کند .
افتخار با اشاره به روش هایی برای رهایی از تنش و استرس های کاری می گوید : اعتقاد به خد اوند و اینکه اوست که زند ه می کند و می میراند و سررشته تمام امور به د ست ذات اقد س الهی است، همنشینی با انسان های بزرگ و زیبایی های زند گی مانند خانواد ه و د وستان خوب، طبیعت، ورزش و بهره برد ن از هنرهای انسانی شامل سینما، موسیقی، شعر، د استان، نقاشی و ... تاثیر بسیاری د ر مقابله با استرس د ارد .
او نقش پزشک و خانواد ه را د وطرفه می د اند و اد امه می د هد : یک پزشک خوب، مایه مباهات خانواد ه و آشنایان است و د اشتن یک خانواد ه خوب و حامی باعث می شود فرسود گی شغلی ناشی از استرس های فراوان این حرفه به حد اقل برسد . زمان مناسبی است که از زحمات همسر مهربان، فرزند ان و خواهر و براد رانم تشکر کنم و برای روح بزرگ پد ر و ماد رم که مشوق اصلی من د ر این رشته بود ند ، شاد ی و آمرزش بطلبم.
رئیس د رمانگاه مرکزی وزارت نفت می گوید : د ر تمام سال هایی که بند ه د ر حد توان خود د ر روزهای تعطیل و غیر تعطیل، شیفت شب، شیفت های ۱۶ ساعته د ر شهرهای محروم و برخورد ار د ر خد مت بیماران بود ه ام، همسرم بار مد یریت خانواد ه و تربیت و پرورش فرزند ان را به عهد ه د اشته و محیطی امن و آرام برای همگی ما فراهم کرد ه است. بی ترد ید او د ر پاد اش بهبود بیماران و د رد هایی که از آنها کاهش یافته، سهیم و شریک است و تا آخرین لحظه حیاتم، مرهون فد اکاری و ازخود گذشتگی همسرم هستم.
از او د رباره یکی از خاطره های ماند گار د ر طول د وران خد متش می پرسم که می گوید : روزی د ر یکی از د رمانگاه ها د ر جنوب کشور، مشغول ویزیت بیمارانی بود م که به علت شیوع آنفلوآنزا تعد اد شان بسیار زیاد بود . پرستار د رمانگاه وارد اتاق شد و گفت آقایی حد ود ۴۰ ساله که د ر پی ابتلای فرزند ش به آنفلوآنزا به د رمانگاه آمد ه، احساس سوزش خفیف د ر قفسه سینه د ارد .
افتخار اد امه د اد : من برای ویزیت بیمار به اورژانس رفتم و پس از شرح حال گرفتن و د ستور نوار قلب، برای ویزیت بقیه بیماران برگشتم. هنوز به اتاق ویزیت نرسید ه بود م که پرستار فریاد زد د کتر مریض د چار ایست قلبی شد ه؛ سراسیمه برگشتم و عملیات احیای قلبی و عروقی را شروع کرد یم. چند بار شوک د اد یم، متخصص قلب هم خود ش را رساند ؛ اما موثر واقع نشد .رئیس د رمانگاه مرکزی وزارت نفت می افزاید : حد ود ۴۵ د قیقه یک تیم پنج نفره شامل د و پزشک و سه پرستار عملیات احیا را انجام می د اد یم. د یگر د اشتیم ناامید می شد یم؛ اما می د انستیم که پشت این د ر، همسر و فرزند ی نگران و مضطرب، امید وارند که ما برای بیمارشان کاری انجام د هیم، د ر همین بین، معجزه ای اتفاق افتاد : بیمار ناله ای کرد ، امواجی د ر مانیتور د ید ه و نبض بیمار قابل لمس شد . زند گی جریانی د وباره یافت و بیمار به بخش مراقبت های قلبی اعزام شد . او خاطرنشان می کند : حد ود ۴۰ روز بعد که هنوز ازد حام شد ید بیماران آنفلوآنزا را د اشتیم و مشغول ویزیت بد ون وقفه بود م، د ید م که زن و مرد ی جلوی د ر مطب ایستاد ه اند و به من لبخند می زنند . به آنها اشاره کرد م که وارد مطب شوند . جلو آمد ند و سلام کرد ند . مرد گفت آقای د کتر مرا می شناسید ؟ د ر بین آن ازد حام بیماران وقت تعارف و... ند اشتم. گفتم راستش را بخواهید نه. گفت من همان بیماری هستم که شما، مرا از مرگ نجات د اد ید . اشک د ر چشم هر د و حلقه زد ، جعبه شیرینی را روی میز گذاشتند و تشکرکنان از د ر بیرون رفتند ...
افتخار د ر اد امه این گفت وگو می گوید : سازمان بهد اشت و د رمان صنعت نفت با تمام مشکلاتی که برای انجام مطلوب وظایف خود د ارد و رعایت قوانین خود ، باید قوانین حاکم بر وزارت بهد اشت، د رمان و آموزش پزشکی را هم رعایت کند که این موضوع، باعث د وبرابر شد ن محد ود یت ها د ر این سازمان می شود .
رئیس د رمانگاه مرکزی وزارت نفت می افزاید : از مسئولان تقاضا د ارم د ر خصوص حل موانع اد اری، مالی و ساختار این سازمان سختگیری کمتری د اشته باشند . پرد اختی ها به نیروهای کاد ر د رمان، د ر مقایسه با بسیاری از سازمان های د یگر کمتر است و انگیزه و جذابیتی برای کارکنان آن ایجاد نمی کند ، د ر نتیجه سازمان برای جذب بهترین نیروها د چار مشکل می شود . او د یگر مشکلات پیش روی کاد ر د رمان را سمت های سازمانی فریز شد ه برای کارکنان رسمی بیان می کند و می گوید : مسئولان و د وستد ار سرمایه های انسانی، به واحد های منابع انسانی، HSE، ورزش، آموزش و روابط عمومی خود تاکید کنند که با سازمان بهد اشت و د رمان ارتباط نزد یک تری د اشته باشند . همچنین برخی مشکلات سازمان و بیماران، نتیجه استفاد ه از فضای فیزیکی نامناسب است که مسئولان صنعت نفت، می توانند د ر این زمینه کمک شایان توجهی انجام د هند .
د ر پایان باید گفت؛ پزشکان همانند د یگر اقشار جامعه د ر زند گی خود با افت وخیزهایی روبه رو هستند ، با این تفاوت که آنها نجات جان هم نوع خود را د ر اولویت قرار می د هند و تمام سختی ها را به جان می خرند تا لبخند بر لبان نگران بیماران و همراهان آنها بنشیند . به آنها د ستمریزاد و خد ا قوت گفته و از خد اوند متعال برایشان سلامت و تند رستی آرزومند یم.
گفت وگو با بازرس خد مات د ارویی به مناسبت روز د اروساز
فارغ التحصیلان رشته د اروسازی بازار کار متنوعی د ارند ؛ چرا که برخی از آنها می توانند بعد از پایان د وره آموزشی، د ر د اروخانه ها مشغول به کار شوند و بعضی هم د ر بیمارستان ها، شرکت های د اروسازی، شرکت های تولید محصولات آرایشی و بهد اشتی و نهاد های د ولتی شغل مناسبی پید ا کنند .
مسئولیت حفظ امنیت، نظارت بر موجود ی و ورود و خروج د اروها د ر د اروخانه، به عهد ه د کتر د اروساز است. همچنین، د اروساز هنگام تحویل نسخه، سوابق بیمار را بررسی می کند تا از تجویز د وز اشتباه یا تد اخلات د ارویی جلوگیری کند .
علاوه بر این، مسئولیت نظارت بر عملکرد کارکنان د اروخانه نیز به عهد ه د کتر د اروساز است. د اروسازان بیمارستانی، وظایف مشابهی د ارند و اغلب د رباره د ستورعمل های د ارویی با پزشکان بیمارستان مشورت می کنند . به پاس قد رد انی از زحمات د اروسازان، 5 شهریورماه مصاد ف با زاد روز محمد زکریای رازی، شیمید ان و د انشمند بزرگ ایران، این روز به نام «روز د اروساز» نامگذاری شد ه است. با اعظم بایمانی، بازرس خد مات د ارویی بهد اشت و د رمان صنعت نفت تهران گفت وگویی انجام د اد ه ایم که د ر اد امه می خوانید .
د اروسازی، یکی از رشته های مورد علاقه من بود ه و همیشه بر این باور هستم که این رشته، د ر مقایسه با د یگر بخش های د رمان، از شرایط کاری خوبی برخورد ار است. برای تحقق رؤیای کود کی ام، د ر د بیرستان رشته علوم تجربی را انتخاب کرد م و با انتخاب رشته د اروسازی وارد د انشگاه شد م. بعد از فارغ التحصیلی د ر سال 1384 به صنعت نفت آمد م. کارم را د ر ابتد ا به صورت پرکیس د ر بیمارستان نفت مسجد سلیمان آغاز کرد م. د ر سال 1391 به بهد اشت و د رمان صنعت نفت اهواز منتقل شد م و از شهریور سال 1402 نیز د ر بیمارستان نفت تهران فعالیت می کنم.
یک د اروساز مانند د یگر مباحث د رمانی، با ارباب رجوع زیاد ی د ر ارتباط است. از یک سو باید پاسخگوی مراجعه کنند ه و از سوی د یگر مسئولان باشد ، ضمن آنکه د رگیری های اد اری زیاد ی هم د ارد . به عنوان مثال، یک د اروساز، د رگیر اسناد و مد ارک می شود و باید کسری هایی را که وجود د ارد ، به موقع تامین کند ؛ اما متاسفانه با این حجم از فعالیت ها، جایگاهش خیلی شناخته شد ه نیست.
تلاش کرد ه ایم تا حرفه د اروسازی و جایگاه آن د ر صنعت نفت شناخته شود و د ر این زمینه رایزنی های متعد د ی صورت گرفته است. د اروساز چه د ر صنعت نفت باشد و چه د ر د اروخانه های خصوصی کار کند ، همواره بار سنگینی از نظر مالی به د وش د ارد ، ضمن اینکه همانند د یگر بخش ها با کمبود نیرو مواجه هستیم. د ر بیمارستان نفت تهران روزانه به 1300 تا 1400 نفر خد مات د ارویی ارائه می د هیم و برای آنکه با مشکلی روبه رو نشویم، ساعات کاری را طولانی کرد ه ایم که اد امه این شرایط، فرسود گی نیروها را به د نبال د ارد و احتمال اشتباه را بالا می برد .
همیشه د اروخانه نسبت به د یگر بخش های د رمانی، با بیشترین نارضایتی روبه روست و بیشتر افراد میزان معطلی خود د ر بخش د رمان را مربوط به د اروخانه می د انند . از سوی د یگر مسئولان انتظار د ارند د ر هر شرایطی د اروها را تامین کنیم؛ اما متاسفانه نیروهای خد مات د ارویی زیاد د ید ه نمی شوند . اگر د ر بازرسی یک قلم کالا کم یا زیاد شود ، همکاران ما باید پاسخگو باشند . تلاش کرد ه ایم برای ایجاد انگیزه د ر کارکنان د اروخانه، آیتم حق تخصصی اضافه کنیم؛ اما مسئولان می گویند که شامل این واحد نمی شود . اکنون حقوق کارکنان این واحد پایین است، د ر حالی که اگر د ر بخش د یگری از بیمارستان مشغول به کار شویم یا د ر بیرون از بیمارستان کار کنیم، میزان د ریافتی بیشتری خواهیم د اشت.
با توجه به راه اند ازی سامانه «سلامت نگار» توانستیم مد ت زمان انتظار مراجعه کنند گان را کم کنیم، همچنین کارکنان این بخش نیز نسخه خوانی راحت تر و با خطای د ید کمتری خواهند د اشت. مراجعان د ر این زمینه بسیار راضی هستند ؛ چراکه زمان انتظار آنها از 2 تا 3 ساعت، به نیم ساعت کاهش یافته است.
د ر سال، د اروخانه هایی را که تحت پوشش بهد اشت و د رمان صنعت نفت تهران هستند ، به صورت د وره ای بازرسی می کنیم و ورود و خروج اسناد و موجود ی کالاهایشان را مورد بررسی قرار می د هیم تا بر اساس اسناد ورود ی باشد . ضمن اینکه تاریخ انقضای د اروها را چک می کنیم و شرایط نگهد اری د اروها و تامین د اروهایی را که د ر بیمارستان موجود نیست، به عهد ه د اریم.
از مسئولان تقاضا د ارم برای ایجاد انگیزه د ر کاد ر د اروخانه و بازرس د ارویی، بازنگری هایی د ر پرد اختی ها د اشته باشند . این کارکنان، با وجود کمبود نیرو با د ل و جان کار می کنند و لحظه ای به فکر کم گذاشتن د ر کارشان نیستند .
با تلاش عکاسان نفت د ر مناطق عملیاتی، ثبت ماند گارترین لحظه ها رقم می خورد
مشعل مهمترین مناطق نفتی کشور، معمولا د ر مکان هایی واقع شد ه است که کمتر افراد عاد ی جامعه می توانند د ر آن فضا حضور د اشته باشند تا بد انند کارکنان صنعت نفت برای به حرکت د رآورد ن چرخ های این صنعت د ر چه شرایطی مشغول به کار هستند . حتی بخش ها و مناطقی وجود د ارد که افراد عاد ی جامعه نمی توانند حد س بزنند این افراد زحمت کش برای استخراج نفت با چه مصائب و سختی هایی مواجه هستند . د ر چنین شرایطی خبرنگاران با حضور د ر برخی از مناطق نفتی و انتشار گزارش های توصیفی تلاش می کنند تا بخشی از سختی ها و مشکلات کارکنانی که د ر این حوزه مشغول به کار هستند را برای مخاطبان خود نمایان کنند . اما تنها خواند ن یک گزارش خبری یا توصیفی می تواند عمق سختی و شرایطی که کارکنان نفت کنار چاه ها و یا سکوهای نفتی تجربه می کنند را به مخاطب منتقل کند ؟ بی شک جواب این سوال خیر است. برای تکمیل چنین گزارشی؛ تصویر از اهمیت بسیاری برخورد ار است؛ به همین د لیل است که د ر چنین شرایطی پای عکاسان خبری به میان می آید ؛ عکاسانی که پابه پای خبرنگاران د ر شرایط سخت حضور د اشته و تلاش می کنند تا بهترین تصاویر را برای کامل شد ن گزارش و خبرهایی که قرار است منتشر شود ، ثبت کنند . همین گزارش ها و تصاویر است که مخاطب با خواند ن و د ید ن آن نگاهی د یگر به تلاش هایی که د ر صنعت نفت و زند ه نگهد اشتن آن می شود ، خواهند د اشت و حس قد رد انی نسبت به مرد انی که د ر سخت ترین شرایط برای سرافرازی ایران زمین تلاش می کنند ، د ر د لشان زند ه می شود .
۱۹ آگوست (۲۹ مرد اد ) مصاد ف با روز جهانی عکاس است بر این اساس تصمیم گرفتیم تا با عکاسان صنعت نفت ایران که د ر رسانه های اد اره کل روابط عمومی وزارت نفت مشغول به کار هستند و همیشه سعی کرد ه اند د ر هر شرایطی اولین ها را د ر این حوزه به تصویر کشند گفت وگویی د اشته باشیم تا به نوعی د رباره تجربه و نیازهای عکاسی د ر این حوزه بیشتر بد انیم.
احسان قنبرپور متولد سال 1367 د بیر سرویس عکس شبکه اطلاع رسانی نفت و انرژی (شانا) است که بیش از 10 سال به عنوان د بیر عکس د ر رسانه های مختلف از جمله خبرگزاری مهر و ایرنا مشغول به کار بود ه است. او د ر ابتد ای صحبت های خود د رباره فعالیت به عنوان یک عکاس گفت: پیش از اینکه به عنوان د بیر مشغول به کار شوم؛ سال ها تجربه عکاسی خبری د اشته و همچنان د ر صورتی که فرصت مناسب فراهم شود ، باز هم به عنوان عکاس خبری د ر برخی روید اد ها حضور پید ا می کنم. همچنین نزد یک به د و سال است که د ر مجموعه اد اره کل روابط عمومی وزارت نفت به عنوان د بیر سرویس عکس مشغول به کار هستم.
وی د رباره عکاسی د ر صنعت نفت و تفاوت های آن با د یگر حوزه ها توضیح د اد : عکاسی خبری تفاوت عمد ه ای با انواع د یگر عکاسی د ارد ؛ این نوع از عکاسی معمولا آمیخته با سرعت، استرس و ثبت اتفاق های ناگهانی است که نباید از چشم عکاس د ور بماند . اما عکاسی خبری د ر حوزه نفت نه تنها همه این موارد را شامل می شود بلکه عکاس شرایط متفاوت تری را تجربه می کند . به این معنا که عمد ه عملیات هایی که د ر حوزه نفت شکل می گیرد ، د ر مناطق سخت و جنوبی کشور بود ه که د ارای شرایط آب و هوایی بسیار سخت و طاقت فرساست. بخشی از این مناطق، سکوهای نفتی است که د ر نقطه صفر مرزی و د ارای حساسیت های بالایی است و عکاس زمانی که د ر چنین موقعیت هایی قرار می گیرد ، باید د ر کنار توجه به حساسیت های موجود ، عکس هایی را د ر خور زحمات کارکنان صنعت نفت که د ر شرایط آب و هوایی سخت مشغول به کار هستند ، به ثبت برسانند .
قنبرپور د ر پاسخ به این پرسش که عکاسان د ر این حوزه معمولا با چه خطرهایی مواجه هستند ، اعلام کرد : نکته بسیار مهمی که باید د ر صنعت نفت به آن توجه کرد این است که ایمنی و امنیت د ر این شغل حرف اول را میزند چرا که هم از نظر فعالیت صنعتی بسیار سخت بود ه و هم اینکه نفت، گاز و فرآورد ه های آن به شد ت اشتعال زا است که این خود خطر کار را د وچند ان می کند . خطرهایی از این د ست برای عکاسانی که د ر موقعیت قرار می گیرند نیز وجود د ارد به عنوان مثال زمانی که عکاس می خواهد برای تهیه گزارش تصویری روی سکوهای نفتی برود باید مسیر خطرناکی را طی کند . روی سکو نیز ممکن است عکاس د ر شرایط بد ی قرار گرفته و مجبور شود به د لیل شرایط بد آب و هوایی یک یا د و هفته روی سکوی نفتی بماند .
وی اد امه د اد : مساله د یگری که عکاسان خبری د ر چنین شرایط جوی با آن مواجه هستند ؛ آسیب د ید ن تجهیزات عکاسی است چرا که د ر مناطق عملیاتی هوا بسیار گرم و رطوبت و شرجی به معنای کامل طاقت فرساست؛ به همین د لیل برای کار عکاسی د ر چنین محیطی باید تجهیزات عکاسی خاص آن محیط را به همراه د اشته باشیم چرا که تجهیزات عکاسی معمولی د ر این شرایط به سرعت فرسود ه و خراب می شوند و د یگر قابل استفاد ه نخواهد بود . د بیر سرویس عکس شبکه اطلاع رسانی نفت و انرژی (شانا) گفت: نفت، صنعت گسترد ه ای است که اگر بخواهیم به عنوان یک عکاس د ر این حوزه کار کنیم، سوژه هایی چون فعالیت های صنعتی، اجتماعی، سختی کار د ر گرمای بالای 50 د رجه و حتی واحد های آموزشی وجود د ارد که یک عکاس می تواند روی آنها کار کند . گاهی ماموریت هایی با سوژه های متفاوت پیش می آید که باید براساس توانایی و استعد اد عکاس ها، یک نفر را برای تهیه گزارش انتخاب کنیم. خوشبختانه عکاسان با استعد اد و ورزید ه ای را د ر اد اره کل روابط عمومی وزارت نفت د اریم که به خوبی به کار خود مسلط هستند . البته این را هم باید مد نظر د اشته باشید که عکاسان باید همیشه از نظر فیزیکی د ر آماد گی بالایی قرار د اشته باشند و د ر کنار آن روحیه هنری خود را برای عکاسی خبری ارتقا د هند .
وی تاکید کرد : البته این مساله را نیز باید مورد توجه د اشته باشیم که د ر برخی ماموریت های سخت به تجربه و سرعت عمل عکاس نیاز د اریم که د ر چنین ماموریت هایی توانایی و جسارت عکاس مورد توجه قرار می گیرد . احسان قنبرپور د رباره نیازهای عکاسانی که د ر صنعت نفت مشغول به کار هستند ، گفت: به عنوان عکاس خبری که د ر حوزه صنعت مشغول به کار هستیم، بی شک با نیازهای بسیاری مواجه هستیم که اولین نیاز د ر این حوزه مساله تجهیزات است؛ تجهیزات عکاسی د ر این حوزه به سرعت فرسود ه می شوند و احتمال از بین رفتن آن بسیار زیاد است؛ به همین د لیل ما نیازمند به روزترین تجهیزات عکاسی هستیم و باید به سرعت قطعات د وربین ها تعویض شود . مساله د یگر این است که باید به عکاسان وزارت نفت اعتماد شود ؛ به این معنا که عکاسان زمانی که د ر این حوزه فعالیت می کنند ، به خوبی با خط قرمزها و باید و نباید ها آشنا هستند و بهتر است به آنها د ر موقعیت های مختلف اعتماد شود تا بتوانند د ر کنار تمام این خط قرمزها تصاویر خاص و متفاوتی را ثبت کنند .
علیرضا خضرایی متولد 1368، از عکاسانی است که د ر رسانه های اد اره کل روابط عمومی وزارت نفت مشغول به کار است و علاقه بسیاری به این حوزه د ارد ، او د رباره آغاز کار به عنوان یک عکاس گفت: از سال 1391 با کار د ر خبرگزاری ایلنا وارد عرصه عکاسی خبری شد م و بیش از یک سال است که د ر رسانه های اد اره کل روابط عمومی وزارت نفت به عنوان عکاس خبری حضور د ارم. زمانی که به عنوان عکاس خبری د ر خبرگزاری مشغول به کاربود م، تقریبا تمام حوزه های مختلف را به عنوان عکاس پوشش می د اد م اما بعد از چند تجربه حضور د ر مناطق نفتی به صنعت نفت بسیار علاقه مند شد ه و د وست د اشتم د ر این حوزه فعالیت کنم تا اینکه د ر وزارت نفت به عنوان عکاس مشغول به کار شد م.
وی د رباره تفاوت تجربه عکاسی د ر صنعت نفت نسبت به عکاسی برای خبرگزاری ها بیان کرد : بی شک عکاسی د ر صنعت نفت تفاوت های بسیاری با تجربه های د یگری که تا پیش از این د ر حوزه عکاسی خبری د اشته ام، د ارد . هرچند گاهی پیش می آید تا به مناطق نفتی سفر و عکاسی کنیم اما با توجه به اینکه د ر رسانه های اد اره کل روابط عمومی وزارت نفت مشغول به کار هستیم، بیشتر فعالیت ما د ر حوزه تهیه گزارش از جلساتی است که برگزار می شود .
خضرایی د رباره چالش هایی که به عنوان یک عکاس با آن مواجه است، توضیح د اد : یکی از بزرگترین چالش هایی که ما به عنوان عکاس د ر صنعت نفت با آن مواجه هستیم، نبود هماهنگی د ر برنامه هایی است که باید گزارش تصویری آن ثبت شود که البته این چالش بیشتر د ر ماموریت هایی است که به مناطق مختلف می رویم که معمولا با هماهنگی چند انی همراه نیست. ما عکاسان وزارت نفت هستیم و به همین د لیل د ر همه سفرها همراه وزیر نفت حضور د اریم .
وی تاکید کرد : عکاسی برای وزارت نفت، خوبی های خود را د ارد چرا که من به عنوان یک عکاس تجربه هایی را پشت سرمی گذارم که ممکن است عکاسان د یگر فرصت چنین تجربه ای را ند اشته باشند . به عنوان مثال تجربه حضور روی سکوهای نفتی ممکن است برای افراد معمولی امکان پذیر نباشد و من به فراخور ماموریت هایی که د ارم بارها آن را تجربه می کنم. اما خب د ر کنار چنین هیجان ها و تجربه های جذابی معمولا با خطرات بسیاری نیز مواجه هستیم. خضرایی د ر بخش د یگری از صحبت های خود با اشاره به اهمیت تامین تجهیزات حرفه ای برای عکاسی، توضیح د اد : لازم است به عنوان یک عکاس تاکید کنم بحث تجهیزات از اهمیت بسیاری برخورد ار است به همین د لیل ما به عنوان عکاس نیازمند تجهیزات مناسب هستیم.او د رباره اینکه د ر طول فعالیت د ر وزارت نفت، با خاطره ای مواجه شد ه که نتواند فراموش کند ، توضیح د اد : بی شک همه ماموریت هایی که د ر صنعت نفت تجربه می کنیم پراز خاطرات فراموش نشد نی است. اما یکی از خاطراتی که هیچ گاه نمی توانم آن را فراموش کنم د رباره ماموریتی است که برای افتتاح پالایشگاه به تبریز رفتیم. ماموریتی که ما به همراه وزیر نفت ساعت ها منتظر ورود رئیس جمهور به تبریز بود یم که ناگهان متوجه شد یم برای بالگرد رئیس جمهوری مشکلی ایجاد شد ه است و پس از چند روز عملیات جست و جو، بقایای بالگرد رئیس جمهوری پید ا شد و ایشان و همراهانشان د ر سانحه سقوط هلیکوپتر به شهاد ت رسید ند . فکر می کنم که هیچگاه نمی توانم چنین خاطره و شرایطی را که پشت سرگذاشتیم، فراموش کنم. خضرایی د ر پایان گفت: به عنوان یک عکاس علاقه بسیاری به کار د ر صنعت نفت و وزارت نفت د ارم و بیش از یک سال است که د ر این واحد مشغول به کار هستم. امید وارم هرچه سریعتر وضعیت قرارد اد من به عنوان یک عکاس مشخص شود که بتوانم با آرامش خاطر بیشتر به فعالیت خود اد امه د هم.
نرگس مختار از جمله بانوان عکاس رسانه های اد اره کل روابط عمومی وزارت نفت است که سال ها تجربه کار د ر این صنعت را به عنوان عکاس د ارد . او که د ر رشته گرافیک تحصیل کرد ه است عکاسی را یکی از مهم ترین علاقه مند ی های زند گی خود می د اند و از اینکه فعالیت د ر چنین حوزه کاری را اد امه می د هد بسیار خوشحال است.وی که از سال 1395 د ر شانا به عنوان عکاس خبری مشغول به کار است، گفت: زمانی که به عنوان عکاس خبری و صنعتی د ر حوزه نفت مشغول به کار شد م،
با جذابیت های بسیاری د ر این کار مواجه شد م؛ جذابیت هایی که تا امروز و بعد از گذشت سال ها هنوز برای من تازه است و از اینکه هربار این جذابیت ها را به شکل د یگری تجربه می کنم، برای من هیجان انگیز است. مختار د رباره سختی ها و مشکلاتی که این نوع از عکاسی به همراه د ارد ، توضیح د اد : بی شک چنین حرفه ای به خصوص د ر صنعت نفت با مشکلات و سختی های بسیاری همراه است، به خصوص زمانی که به عنوان یک عکاس خانم برای ماموریت به یک سری از مناطق نفتی می روید ؛ بسیاری از افراد فکر می کنند که از نظر فیزیکی تحمل و توانایی تحمل شرایط موجود را ند ارید .
وی اد امه د اد : مثلا ممکن است برای عکاسی از یک ارتفاع بسیار بلند ی بالا بروید ، خود تان به عنوان یک عکاس می د انید که توانایی چنین کاری را د ارید اما بسیاری از افراد فکر می کنند که نمی توانید . می توان گفت د ر چنین ماموریت هایی به خصوص عکاسی از برج های صنعتی بیشتر از اینکه من بترسم و یا نگران بالارفتن از این برج ها باشم، آقایانی که د ر این منطقه همراه من هستند نگران صد مه د ید ن من هستند که البته این از لطف و مسئولیت پذیری آنهاست. واقعیت این است که من آنقد ر این شغل را د وست د ارم که نسبت به آن هیچ حس ترسی ند ارم و اصلا نگران این نیستم که د ر طول ماموریت صد مه ببینم چرا که به توانایی های خود به خوبی آگاه هستم.
مختار با اشاره به اینکه البته قرار گرفتن د ر برخی فضاها مانند سوار شد ن به کشتی به د لیل محد ود یت هایی که یک خانم با آن مواجه است، با سختی هایی همراه است، توضیح د اد : با تمام محد ود یت هایی که یک خانم می تواند د ر چنین ماموریت هایی با آن مواجه شود ؛ هیچگاه سعی نکرد ه ام که هنگام قرار گرفتن د ر چنین وضعیتی کم آورد ه و عقب بمانم. از نظر جغرافیایی ماموریت هایی که می روم، با ماموریت هایی که عکاسان آقا می روند ، تقریبا یکسان است.
وی د رباره ماند گارترین خاطره ای که د ر این سال ها د ر ذهنش شکل گرفته بیان کرد : معمولا هر سفری که برای ماموریت می رویم، سرشار از خاطره و تجربه است به خصوص برای من که ذاتا اهل سفر و ماجراجویی هستم؛ اما یکی از ماند گارترین خاطرات من د رباره اولین تجربه عکاسی که از نصب یک سکو د اشتم است. این سفر به خلیج فارس و اولین بار بود که چنین اتفاقی را از نزد یک می د ید م؛ به همین د لیل هنوز برای من یک خاطره جذاب و متفاوت است و اینکه با چشم خود می د ید م چنین سکویی را نصب کرد ه اند ، سرشار از احساس افتخار و قد رد انی از تلاش کارکنان نفت د ر سخت ترین شرایط شد م.
مختار د رباره واکنش خانواد ه اش هنگام ماموریت های سختی که می رود ، گفت: خانواد ه ام به خوبی از علاقه مند ی من به عکاسی آگاه هستند و از اینکه د ر رشته ای که آن را د وست د ارم فعالیت می کنم، خوشحال هستند . حتی به این نتیجه رسید ه اند زمانی که به ماموریت های سخت می روم با انرژی بیشتری به خانه برمی گرد م؛ به همین د لیل همیشه از من حمایت کرد ه اند .
وی اد امه د اد : البته گاهی پیش آمد ه پشت سرهم به ماموریت های مختلف رفته ام و شرایطی پیش آمد ه بود که نمی توانستم د خترم را ببینم چرا که زمان سفرهایمان با یکد یگر د چار تد اخل شد ه بود و این د وری برای هرد وی ما بسیار سخت بود .
مساله این است که من همیشه از لذت های کار خود برای خانواد ه ام تعریف کرد ه ام؛ به همین د لیل آنها چند ان با خطراتی که با آن مواجه هستیم آگاه نیستند .
مجتبی محمد قلی متولد 1366 نیز یکی د یگر از عکاسان صنعت نفت د ر رسانه های اد اره کل روابط عمومی وزارت نفت و نزد یک به 12 سال است که د ر این حوزه مشغول به کار است. او د رباره تجربه سال ها فعالیت د ر این حوزه گفت: یک مساله ای که د ر صنعت نفت و به خصوص روابط عمومی وزارت نفت وجود د ارد این است که ما به عنوان یک عکاس، نه عکاس خبری نه عکاس صنعتی و نه عکاس روابط عمومی هستیم بلکه تبد یل به عکاسی می شویم که د ر همین بد نه و برای آن شکل می گیرد به این معنا که به عنوان یک عکاس باید همه کار انجام بد هید از عکاسی سه د ر چهار گرفته تا عکاسی آتلیه ای تا خبری و صنعتی.
وی اد امه د اد : همین تنوع باعث ایجاد تفاوت عکاسی د ر صنعت نفت نسبت به د یگر عکاسی ها است چرا که هیچ وقت شاهد یک روز تکراری نیستید یک روز عکاس خبری، یک روز عکاس صنعتی و یک روز هم از یک مجلس عکس می گیریم. د ر کنار همه این مسائل که نزد یک به کار عکاسانی است که کار خبر می کنند ، یعنی مانند یک عکاس روابط عمومی مثلا باید از یک بنر د ر خیابان عکس بگیرید و این تفاوت برای من بسیار جالب توجه است. محمد قلی د ر بخش د یگری از صحبت های خود با تاکید براینکه وزارت نفت یک د نیای کاملا متفاوت د ر حوزه عکاسی است، بیان کرد : از نظر من بد نه نفت شبیه د انشگاهی فراتر از د انشگاه های د یگر است و هر روز که برای عکاسی بیرون می روید با هر یک شاتی که می زنید د ر حال به روز شد ن هستید و هیچ وقت نمی د انید که هر ماموریت چه آورد ه ای را برای من به عنوان عکاس به همراه د ارد .وی د ر بخشی د یگری از صحبت های خود توضیح د اد : یکی از بزرگ ترین مشکلاتی که د ر روابط عمومی ها وجود د ارد این است که بخش های مختلف، هماهنگی لازم را برای ورود و کار من به عنوان عکاس ند ارند و بارها شد ه است با اینکه می د انند عکاس وزارتخانه هستید ، اما بازهم اجازه ورود برای عکاسی را نمی د هند که همین نبود هماهنگی ها سبب می شود تا بخشی از انرژی هنگام کار از بین برود .
محمد قلی د ر پایان با اشاره به سختی های این شغل گفت: به خاطر د ارم یک بار برای ماموریت به اهواز سفر کرد ه بود م و حضور من همزمان با ورود گرد و غبار به این شهر بود ، به خاطر د ارم د ر اهواز و بعد از آنکه به تهران بازگشتم سینه من هنگام نفس کشید ن می سوخت به تهران که بازگشتم بعد از سه روز به پزشک مراجعه کرد م و متوجه شد م که ریه من به د لیل ورود خاک به ریه هایم عفونت کرد ه بود .
مشعل مشاور امور زنان و خانواد ه وزارت نفت د ر هفته سوم و چهارم مرد اد ماه، برنامه هایی همچون بازد ید از باشگاه شماره یک به منظور بازد ید از روند برگزاری د وره های فرهنگی- ورزشی تابستانه فرزند ان کارکنان د ر تاریخ 24 مرد اد ماه، تور یک روزه فرهنگی - ورزشی به مناسبت روز کارمند د ر مجموعه فرهنگی - ورزشی آبعلی د ر تاریخ 28 مرد اد ماه و حضور د ر پژوهشگاه صنعت نفت به منظور بازد ید از روند برگزاری د وره های فرهنگی–ورزشی تابستانه فرزند ان کارکنان د ر تاریخ 30 مرد اد را د ر د ستور کار د اشت. د ر اد امه گزارشی از این سه روید اد را می خوانید .
جلسه هم اند یشی با مسئولان باشگاه شماره یک صنعت نفت و همکاران امور پشتیبانی و گرد شگری شرکت ملی نفت، باحضور مشاور وزیر د ر امور زنان و خانواد ه وزارت نفت د ر تاریخ 24 مرد اد ماه برگزار شد و وی د ر اد امه از ارد وی فرهنگی-ورزشی فرزند ان کارکنان بازد ید کرد .مریم مقد سی، مشاور امور زنان و خانواد ه وزارت نفت با حضور د ر باشگاه شماره یک صنعت نفت گفت: این امور همسو با رسالت خود د ر مباحث مرتبط با خانواد ه، د ر کنار شما همکاران است. او اد امه د اد : این ارد وها علاوه بر پر کرد ن اوقات فراغت فرزند ان، موجب توسعه فرد ی و اجتماعی، یاد گیری مهارت های جد ید و افزایش آگاهی آنان نسبت به محیط می شود . از سوی د یگر موجب شناسایی استعد اد های هنری و ورزشی فرزند ان شد ه و زمینه رشد آنان را فراهم می کند . همچنین آشنایی فرزند ان صنعت نفت و تعامل آنان با یکد یگر، از د یگر د ستاورد های این ارد وهاست. مشاور وزیر د ر امور زنان و خانواد ه وزارت نفت د ر اد امه، به بازد ید از قسمت های مختلف کارگاه های آموزشی این ارد و پرد اخت و از نزد یک با فرزند ان کارکنان ملاقات کرد . د ر حین بازد ید نیز یاد بود ی برای تشویق فرزند ان به حجاب به آنها اهد ا شد .
امور زنان و خانواد ه وزارت نفت با همکاری امور ورزش و تربیت بد نی شرکت ملی نفت ایران به مناسبت روز کارمند ارد وی آموزشی، فرهنگی و ورزشی ویژه بانوان صنعت نفت را د ر روز یکشنبه 28 مرد اد ماه و با حضور بیش از 200 نفر از کارکنان برگزار کرد .
د ر طول برنامه، شرکت کنند گان د ر فعالیت های مختلف ورزشی از جمله قایقرانی، د ارت، فوتبال د ستی و پیاد ه روی، همچنین مسابقات بومی - محلی شرکت کرد ند و به برند گان هد ایایی اهد ا شد .
د ر این ویژه برنامه، علاوه بر فعالیت های ورزشی و تفریحی، د وره آموزشی یک جرعه حال خوب د ر خصوص راهکارهای مد یریت استرس و د اشتن حال خوب ارائه شد .
همچنین با برپا کرد ن میز عفاف و حجاب، ارزش های اسلامی و فرهنگی مورد تاکید و ترویج قرار گرفت.
د ر حاشیه این ویژه برنامه به مناسبت ایام اربعین حسینی (ع)، ایستگاه ویژه ای با همکاری بسیج ستاد وزارت نفت با محوریت زیارت مجازی حرم حضرت سید الشهد ا (ع) برپا شد .
جلسه هم اند یشی مشاور وزیر د ر امور زنان و خانواد ه وزارت نفت با رئیس پشتیبانی و رئیس مد د کاری پژوهشگاه صنعت نفت، همکاران امور ورزش ستاد وزارت نفت و شرکت ملی نفت، سه شنبه ۳۰ مرد اد ماه برگزار شد .
مریم مقد سی، مشاور وزیر د ر امور زنان و خانواد ه وزارت نفت د ر این بازد ید ، ضمن تشکر از زحمات د ست د رکاران برگزاری این ارد وی آموزشی، فرهنگی و ورزشی گفت: برگزاری این ارد وها می تواند به کاهش د غد غه های والد ین، بخصوص ماد ران شاغل مبنی بر حضور ند اشتن فرزند انشان د ر منزل کمک بسیاری کند و باعث آرامش خاطر آنها طی فصل تابستان و د ر نتیجه بالارفتن بهره وری سازمانی شود .
او تاکید کرد : با اد امه این ارد وها، شاهد آثار مثبت آن د ر محیط خانواد ه هستیم.
د ر پایان، مشاور وزیر د ر امور زنان و خانواد ه وزارت نفت، به بازد ید از قسمت های مختلف ورزشی این ارد و پرد اخت و از نزد یک با فرزند ان کارکنان ملاقات کرد . د ر حین بازد ید نیز یاد بود ی برای تشویق فرزند ان به حجاب به آنها اهد ا شد .
شرکت نفت و گاز اروند ان
مد یرعامل شرکت نفت و گاز اروند ان از انجام اقد ام های فنی و افزایش ۱۰ هزار بشکه ای تولید نفت د ر این شرکت خبر د اد .
عبد الله عذاری اهوازی روز شنبه ۲۷ مرد اد د ر نشست تولید این شرکت، ضمن قد رد انی از اقد ام های انجام شد ه د ر برد اشت از چاه های ۹ و ۳۴ د ارخوین گفت: با تعمیرات و اقد ام های انجام شد ه د ر این د و چاه، حد ود ۱۰ هزار بشکه به تولید شرکت افزود ه شد که اد امه این روند ، شرکت را بیش از پیش به تحقق برنامه های تولید ی خود نزد یک می کند . وی با اشاره به اقد ام کارکنان شرکت نفت و گاز اروند ان د ر رفع نشتی اخیر خطوط لوله نفت د ر آزاد گان جنوبی، ضمن قد رد انی از آنها افزود : بار نخست نیست که این گونه اتفاقی د ر این شرکت و صنعت نفت رخ می د هد و د ر گذشته نیز بارها شاهد این صحنه های جهاد ی بود ه ایم.
مد یرعامل شرکت نفت و گاز اروند ان تصریح کرد : ساختار تازه این شرکت با حمایت ویژه مد یرعامل شرکت ملی نفت ایران و سختکوشی همکارانم د ر اد اره سیستم ها و روش های این شرکت سرانجام تصویب و نهایی شد . ساختار تازه، بهینه سازی شد ه و زمینه را برای رشد و پیشرفت شرکت و استفاد ه بهینه از نیروهای متخصص فراهم می کند . عذاری اهوازی با اشاره به چالش های موجود د ر بخش پیمانکار نیروی انسانی اد امه د اد : تحقق وعد ه های پیمانکار و پرد اخت حقوق د ر زمان مقرر از د غد غه های ماست، ازاین رو تأکید می کنم حقوق و مزایای کارکنان نیروی ارکان ثالث حد اکثر تا هفته نخست و موعد مقرر هر ماه پرد اخت شود .
وی پیگیری پرد اخت به موقع حقوق کارکنان را د ر د ستور نشست های تولید قرار د اد و گفت: زیر پوشش قرار د اد ن بیمه تکمیلی همه کارکنان از د یگر موضوع های مهمی است که مد یران باید د ر اجرای آن اهتمام ویژه د اشته باشند تا هیچ یک از کارکنان بد ون بیمه تکمیلی نمانند .
شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران
حد ود ۹ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان محصولات پتروشیمی د ر تیر ۱۴۰۳ به صورت اعتباری د ر بورس های کالایی به صنایع پایین د ستی عرضه شد ه که این رقم د ر مد ت مشابه پارسال، شش هزار میلیارد تومان بود ه است.
مد یریت توسعه صنایع پایین د ستی شرکت ملی صنایع پتروشیمی اعلام کرد : نزد یک به ۹ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان محصولات پتروشیمی د ر تیر ۱۴۰۳ د ر بورس های کالایی عرضه شد ه که مجموع فروش اعتباری این محصولات ۳۷د رصد بود ه است. براساس این گزارش، مقد ار عرضه اعتباری محصولات پتروشیمی تیر پارسال 6 هزار میلیارد تومان بود ه که با افزایش به ۹ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان د ر تیر ۱۴۰۳، افزایش ۵۸د رصد ی عرضه ثبت شد ه است.تقویت و توسعه صنایع تکمیلی همسو با تکمیل زنجیره ارزش صنعت پتروشیمی و متناسب با توسعه صنایع بالاد ستی پتروشیمی د ر کشور، افزون بر تأمین نیاز د اخل، جلوگیری از خام فروشی و وارد ات محصولات پتروشیمی و اشتغالزایی، تأثیری بسزا د ر ارزآوری، رشد اقتصاد ی و ارتقای جایگاه ایران د ر منطقه و جهان د ارد .
ازاین رو، شرکت ملی صنایع پتروشیمی توسعه متوازن صنعت پتروشیمی را به عنوان یکی از سیاست های اصلی د ولت د ر د ستور کار قرار د اد ه و از پارسال، شناسایی و عارضه یابی موانع تولید صنایع پایین د ستی پتروشیمی را که د ر شرایط رکود هستند یا کمتر از ظرفیت اسمی خود تولید د ارند ، به جد پیگیری می کند . براساس عارضه یابی موانع تولید صنایع تکمیلی از سوی شرکت ملی صنایع پتروشیمی، تأمین نقد ینگی و سرمایه د ر گرد ش از مهم ترین چالش های فعالان صنایع تکمیلی پتروشیمی کشور برای خرید مواد اولیه شناسایی شد ، بنابراین افزایش فروش اعتباری محصولات پتروشیمی د ر بورس کالا و انرژی با استفاد ه از همه ظرفیت های موجود شرکت های پتروشیمی به منظور رونق واحد های تولید ی و تسهیل تأمین خوراک مورد نیاز صنایع تکمیلی د ر مسیر تکمیل زنجیره ارزش به عنوان راهبرد ی برای آن هد ف گذاری شد .
شرکت ملی صنایع پتروشیمی با ترغیب شرکت های پتروشیمی به عرضه اعتباری محصولات، به جد افزایش این روند را د ر د ستور کار د ارد تا کمک شایانی به توسعه متوازن صنعت پتروشیمی و تکمیل زنجیره ارزش شود .
شرکت ملی حفاری ایران
مد یر خد مات شرکت ملی حفاری ایران گفت: طرح نوسازی ناوگان خود رویی سبک و سنگین شرکت د ر حال انجام بود ه و د ر نخستین گام ۴۰ د ستگاه خود روی د وکابین کمک د ار به ناوگان خود روهای سبک شرکت افزود ه شد ه است. محمد مهد ی اولی پور با بیان اینکه این خود روها از نوع آمیکو با حجم موتور 2 هزار و ۴۰۰ سی سی است، گفت: از این تعد اد خود رو ۲۰ د ستگاه د ر اختیار عملیات حفاری و ۲۰ د ستگاه د یگر د ر اختیار خد مات فنی شرکت قرار گرفت و جایگزین خود روهای فرسود ه و خارج از رد ه شد . وی با بیان اینکه اعتبار مورد نیاز خرید این خود روها از طریق د رآمد های شرکت ملی حفاری تأمین شد ، افزود : پیگیری برای تأمین بود جه لازم د ر د ستور کار است و با توجه به مصوبه هیأت مد یره شرکت مقرر شد سقف ۲۰۰ د ستگاه خود روی سبک مورد نیاز بخش های مختلف سازمان خرید اری شود . مد یر خد مات شرکت ملی حفاری ایران، با اشاره به نوسازی ناوگان خود روهای سنگین شرکت اد امه د اد : طرح خرید تعد اد ی مینی بوس، اتوبوس و کشند ه د ر حال اقد ام است و با تأمین بود جه، وارد مرحله خرید و جایگزینی می شود . اولی پور تصریح کرد : با توجه به نقش مهم و پیوسته ناوگان ترابری شرکت ملی حفاری ایران د ر عملیات حفاری و خد مات پشتیبانی و تأثیر مستقیم آن د ر شتاب بخشی به عملیات و کاهش وقفه های ناخواسته د ر فرایند حفاری چاه ها، بازسازی و نوسازی ناوگان همواره مد نظر قرار د اشته و د ر شرایطی که امکان نوسازی از طریق جایگزینی خود روهای تازه میسر نبود ه، با همت کارکنان سختکوش اد اره مهند سی و تعمیرات اد اره کل ترابری مد یریت خد مات، تلاش مضاعف شد ه تا تعمیرات و بازسازی ناوگان طبق برنامه و به طور مستمر د نبال شود .
فرایند همکاری های بین المللی مرکز توسعه مد یریت صنعت نفت براساس اسناد بالاد ستی و توجه ویژه به تجارب و ظرفیت های ملی و بهره گیری برنامه ریزی شد ه و کارشناسانه از ظرفیت های بین المللی تد وین شد .
محسن حقیقی مقد م، مد یر مرکز توسعه مد یریت صنعت نفت، د راین باره گفت: همسو با اجرای ماد ه ۱۳ نظام نامه جامع توسعه مد یریت صنعت نفت ابلاغی مقام عالی وزارت همسو با تحقق سیاست ها، اهد اف و قوانین مرتبط د ر نظام جامع به منظور بهره گیری حد اکثری از تجارب و یافته های د انشگاه ها و مراکز علمی بین المللی و توسعه روابط، همکاری های بین المللی آموزشی و توسعه ای مد یران و انتقال شیوه ها و ابزارهای سنجش و ارزیابی، این فرایند به اعضای شورای سیاست گذاری مرکز توسعه مد یریت صنعت نفت ابلاغ شد ه است.
وی بیان کرد : ازجمله اهد اف این فرایند برقراری ارتباط و کسب فناوری های نو توسعه مد یریت د ر زمینه های علمی و تخصصی د ر عرصه بین المللی، امضای تفاهم نامه و قرارد اد د و یا چند جانبه با نهاد ها و مؤسسه های معتبر بین المللی د ر زمینه های ارزیابی و آموزش و توسعه مد یران از طریق مجاری تعیین شد ه، عضویت د ر سازمان ها، مجامع و کنفرانس های بین المللی توسعه مد یریت، بسترسازی و برگزاری د وره های آموزشی و توسعه ای بین المللی د ر د اخل یا خارج از کشور، اعزام مد یران و مستعد ان به خارج از کشور برای شرکت د ر د وره های آموزش مد یران و استفاد ه از تجارب و ظرفیت های علمی متخصصان و محققان بین المللی یا ایرانی مقیم خارج کشور است.
شرکت گاز استان آذربایجان غربی
مد یرعامل شرکت گاز استان آذربایجان غربی از خد مات رسانی موکب صنعت نفت شمال غرب کشور به زائران اربعین حسینی د ر مرز تمرچین خبر د اد .علیرضا شیخی بیان کرد : امسال د ر د ومین سال پیاپی، با مشارکت شرکت های گاز آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و پتروشیمی تبریز همسو با عمل به اهد اف مسئولیت اجتماعی، برای برپایی موکب خد مات رسانی به زوار حسینی د ر مرز تمرچین پیرانشهر اقد ام کرد ه ایم.وی با بیان اینکه این موکب با نام شهید تند گویان خد مات رسانی می کند ، گفت: با آشپزخانه د ایر شد ه، د ر وعد ه های ناهار و شام، پخت غذا و توزیع میان زوار حسینی از مرز تمرچین انجام می شود .مد یرعامل شرکت گاز استان آذربایجان غربی اد امه د اد : افزون بر این، د ر میان وعد ه نیز برای زوار، آب معد نی، میوه و شربت توزیع می شود .شیخی همچنین اعلام کرد : موکب شهید تند گویان تا د و روز پس از اربعین به زوار خد مات ارائه خواهد کرد .
مد یریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران
علیرضا لیافت که کارمند مد یریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران است، برای سومین سال متوالی با د وچرخه راهی زیارت اربعین شد تا فاصله ۱۰۳۹ کیلومتری تهران - کربلا را رکاب بزند .
او د ر روزهای منتهی به اربعین حسینی قصد د ارد با د وچرخه، خود را از تهران به کربلا برساند و فاصله ۱۰۳۹ کیلومتری تهران - کربلا را طی 10 روز رکاب بزند .
لیاقت روز چهارشنبه، ۲۴ مرد اد سفر خود را آغاز کرد .
وی با بیان اینکه این سفر با حمایت همسرم(خواهرشهید علیرضا بختیاری) رقم می خورد ، گفت: د و سال پیش، پس از د و سال ترک سیگار تصمیم گرفتیم با د وچرخه به زیارت امام حسین (ع) برویم. این سفر را به عنوان یک هد یه برای خود م د ر نظر گرفته بود م که اگر توانستم سیگار را ترک کنم، به این شیوه به کربلا بروم.
این زائر کربلای معلی با اشاره به اینکه برای این سفر از تهران هفت روز د ر راه است تا به مرز برسد ، گفت: روزی ۱۲۰ تا ۱۶۰ کیلومتر رکاب می زنم که حد ود ۱۰ تا ۱۲ ساعت می شود . از نماز صبح آغاز به حرکت می کنم و تا حوالی نماز مغرب و زمانی که به یک آباد ی برسم، رکاب زد ن را اد امه می د هم؛ البته امسال هوا گرم است و شاید د ر برخی از ساعات روز نتوانم رکاب بزنم و شب ها حرکت کنم.
لیاقت با بیان اینکه پارسال که خبر حرکت من با د وچرخه منتشر شد ، خیلی مورد توجه قرار گرفتم و مرد م د ر شهرها و خیابان ها وقتی مرا می د ید ند ، استقبال می کرد ند ، تصریح کرد : روی یک کاغذ عبارت «تهران تا کربلا» را نوشته ام و آن را د ر جلو و عقب د وچرخه نصب کرد ه ام و لباسم هم منقش به پرچم ایران است. به این صورت وقتی د ر کشور عراق هم هستم، بسیاری با من ارتباط می گیرند .
وی افزود : د ر طول این مسیر شب ها د ر ساوه، همد ان، کرمانشاه و ایلام استراحت می کنم تا به مرز برسم و سپس وارد عراق می شوم. د ر عراق هم با د وچرخه راهی نجف می شوم و بعد از مد تی حضور د ر این شهر و زیارت امیرالمومنین(ع)، با د وچرخه راهی شهر کربلا می شوم.
این زائر کربلای معلی گفت: امسال گروه مستند سازی از ستاد بازسازی عتبات عالیات که مسئولیت کمیته مشارکت های مرد می و اسکان و پذیرایی کمیته ملی اربعین را به عهد ه د ارد ، مستند ی از این حرکت فرهنگی من با د وچرخه را می سازد .
شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد
شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد با اهتمام جد ی د ر عمل به مسئولیت اجتماعی، نقش مؤثری د ر رونق و شکوفایی اقتصاد ی و اجتماعی منطقه د ارد .
سید مصطفی میرمحمد ی، رئیس کارگروه مسئولیت اجتماعی پالایشگاه شهید هاشمی نژاد ، د رباره فعالیت های جد ید این مجموعه گفت: بهسازی معابر روستایی منطقه با بررسی مشکلات روستاهای همجوار پالایشگاه و به منظور رفع نیازهای موجود و همسو با عمل به اهد اف مسئولیت اجتماعی انجام شد . وی افزود : عزیزانمان د ر روستاهای همجوار پالایشگاه، شایسته د ریافت بهترین خد مات هستند که یکی از اقد ام های جد ی پالایشگاه، ارائه خد مات عمرانی، بهد اشتی و آموزشی د ر این منطقه است.
رئیس کارگروه مسئولیت های اجتماعی پالایشگاه شهید هاشمی نژاد تصریح کرد : روکش آسفالت معابر روستای نوبنیاد برای حد ود د و هزار مترمربع از معابر این روستا د ر تازه ترین پروژه مسئولیت های اجتماعی، با اعتبار 5میلیارد ریال و به منظور افزایش رفاه اجتماعی این عزیزان انجام شد .
میرمحمد ی د ر اد امه با تأکید بر نقش مهم پالایشگاه گاز شهید هاشمی نژاد د ر این خطه مرزی و اجرای پروژه های متعد د د ر قالب مسئولیت اجتماعی بیان کرد : طرح های مختلف د ر حوزه مسئولیت اجتماعی این مجتمع تعریف و به منظور خد مت رسانی به مرد م منطقه اجرا شد ه است.
وی گفت: د وجد اره کرد ن د ر و پنجره های مد ارس روستاهای همجوار پالایشگاه و مسجد روستای قطار چاه، تعمیرات اساسی خانه بهد اشت روستاهای د ولت آباد ، شورلق، چاله زرد ، آبمال و حسن آباد و گازکشی مسجد روستای شورلق از طرح های اجراشد ه این مجتمع گازی د ر حوزه مسئولیت های اجتماعی است که رضایت مند ی هموطنان را به د نبال د اشته است.
شرکت ملی پخش فراورد ه های نفتی منطقه کرد ستان
مد یر شرکت ملی پخش فراورد ه های نفتی منطقه کرد ستان از خد مت رسانی د و د ستگاه خود روی سیار عرضه بنزین د ر مسیر مریوان به پایانه مرزی باشماق برای ارائه بنزین به خود روهای زائران اربعین حسینی خبر د اد . جهانبخش نوکانی گفت: عملیات تأمین و توزیع مطلوب فراورد ه های نفتی د ر سطح تأسیسات انبار نفت سنند ج به منظور ارسال فراورد ه به مجاری عرضه سوخت مسیر زائران اربعین، پایانه مرزی باشماق و د یگر مجاری عرضه نواحی منطقه که د ر مسیر استان های کرمانشاه و ایلام قرار د ارند ، به نحو مطلوبی د ر جریان است. وی با اشاره به تعیین مرز باشماق - مریوان به عنوان مرز رسمی برای ترد د زوار اربعین حسینی برای سومین سال متوالی، با اشاره به برنامه ریزی منطقه به منظور ارائه خد مات مطلوب به زوار اربعین و تسهیل سوخت رسانی به وسایل نقلیه د ر مسیر شهر مریوان تا پایانه مرزی باشماق تصریح کرد : د و د ستگاه خود روی عرضه سیار بنزین د ر این مسیر برای سوخت رسانی پاید ار و مطمئن به زائران د ر حال ترد د هستند .
شرکت نفت فلات قاره ایران
د ر روزهای د اغ تابستان امسال، کارکنان اقماری شرکت نفت فلات قاره ایران د ر مناطق عملیاتی با تلاش شبانه روزی خود ، نقش کلید ی د ر جلوگیری از توقف صاد رات نفت د اشته اند . کارکنان اقماری شرکت نفت فلات قاره ایران د ر مناطق عملیاتی با تلاش شبانه روزی خود ، نقش کلید ی د ر مد یریت عملیات اکتشاف، توسعه مید ان ها، تولید و بهره برد اری از منابع نفت خام و گاز طبیعی مستقر د ر حوزه خلیج فارس به عهد ه د ارند . د ر این میان، بد ون اغراق، واحد عملیات د ریایی یکی از مهم ترین واحد های شرکت نفت فلات قاره ایران د ر مناطق عملیاتی و د ریایی است، به گونه ای که علاوه بر انجام امور خد ماتی و حمل ونقل د ر زمینه صاد رات و فروش نیز بسیار فعال است.
سهیل جلالی، معاون عملیات د ریایی منطقه لاوان د ر این زمینه گفت: تربیت یک افسر راهنما، با توجه به اهمیت کار، مستلزم فرایند ی چند ساله است و یک افسر عملیات د ریایی از نظر تحصیلات با سایر د انش آموختگان د انشگاهی وجه تمایز زیاد ی د ارد . وی افزود : یک افسر راهنما برای اینکه بتواند وظایف محوله را به طور اطمینان بخش انجام د هد ، به گذراند ن د وره های د ریایی و کار روی کشتی ها طبق قوانین و استاند ارد های بین المللی حد اقل به مد ت ۱۲ سال نیاز د ارد و پس از آن نیز برای به د ست آورد ن تجربه کافی، لازم است که حد ود د و سال به عنوان کارآموز همراه پایلوت های متخصص و باسابقه، روی نفتکش ها عملیات پهلود هی و جد اسازی را انجام د هد تا بتواند به تنهایی از عهد ه این کار مهم و خطیر برآید . بنابراین می توان با این توضیحات هزینه های زیاد ی را که د ر طول سال ها صرف تربیت یک افسر راهنمای مجرب و از همه لحاظ مطمئن می شود ، حد س زد . معاون عملیات د ریایی منطقه لاوان با اشاره به خلاصه ای از وظایف یک پایلوت گفت: یک افسر راهنما با رسید ن نفتکش د ر موقعیت و نقطه پایلوت گیری حضور می یابد و پس از ملحق شد ن به آن، کشتی را از ناخد ای نفتکش تحویل می گیرد و پس از آن فرماند هی نفتکش مورد نظر را به عهد ه د ارد تا زمانی که به شکلی کاملاً ایمن آن را به اسکله یا پایانه نفتی برساند .
سهیلی اد امه د اد : این افسران باید برای ارتباط با کارکنان نفتکش ها و ید ک کش ها، آشنایی کامل با زبان انگلیسی د اشته باشند تا عملیات د چار هیچ گونه خللی نشود . حساسیت کار ایجاب می کند همه احتیاط های لازم و شرایط محیط و د ریا را همزمان بسنجند و تصمیم های لازم را اتخاذ کنند تا خسارتی متوجه اسکله یا کشتی نشود . وی د رباره مهم ترین موارد سازمانی و عملیاتی مرتبط با فعالیت های عملیات د ریایی گفت: انجام اقد ام های لازم برای راهنمایی نفتکش ها و هد ایت آنها با کمک ید ک کش ها به منظور مهار کرد ن د ر اسکله های نفتی و گازی و ترمینال SBM لاوان، همچنین انجام عملیات کشتی به کشتی (STS) و جد اسازی تانکرها پس از پایان بارگیری یا تخلیه، از مهم ترین وظایف این امور است. معاون عملیات د ریایی منطقه لاوان با بیان اینکه این عملیات همچنین شامل پایش شرایط جوی و د ریایی و بارگیری نفتکش د ر طول مد ت زمان اشغال اسکله به منظور حصول اطمینان از رعایت موارد ایمنی مطابق با قوانین ISGOTT به منظور جلوگیری از آتش سوزی و آلود گی نفتی و خطرهای د یگر است، گفت: این امور افتخار آن را د ارد که سالانه نفتکش های با کاربری های مختلف شامل نفت خام، ال پی جی و فراورد ه های نفتی با ظرفیت بارگیری های مختلف را به اسکله های لاوان پهلود هی می کند که این موضوع روشنگر نقش چشمگیر و راهبرد ی واحد عملیات د ریایی د ر پشتیبانی بناد ر جنوبی مانند چابهار، بوشهر و بند رعباس د ر امر سوخت رسانی (گازوییل و بنزین) و صاد رات نفت و محصولات پالایشگاهی به بناد ر خارجی است. سهیلی د رباره وجه تمایز واحد عملیات د ریایی لاوان با د یگر ارگان های د ریایی کشور گفت: یکی از مهم ترین وجه تمایز واحد عملیات د ریایی لاوان با د یگر ارگان های د ریایی از قبیل پایانه های نفتی خارک و ماهشهر، د اشتن انواع مختلف شناورهای فراساحلی برای امور پشتیبانی و لجستیک سکوها و د کل های نفتی د ر حوزه خلیج فارس است. این امور با د اشتن شناورهای ید ک کش، آتشخوار و آماد ه باش سکو، خد ماتی، تعمیراتی، مسافربری و تد ارکاتی و بارج جرثقیل د ار، تمام امور مربوط به پشتیبانی سکوهای نفتی و د کل های حفاری شامل جابه جایی نفرات، تأمین آب و سوخت، حمل کامیون های مواد غذایی و بار از بناد ر نخیلو و لنگه به لاوان، جابه جایی د کل ها، جابه جایی بار از سکوها به لاوان و برعکس را پشتیبانی و نظارت می کند و افتخار این امور آن است که با کمترین تعد اد نیروها شامل رئیس/ معاون، یک افسر راهنمای روزکار و یک افسر راهنمای شب کار، به صورت ۲۴ ساعت د ر هر شیفت کاری است.
وی د رباره نوع کار واحد عملیات د ریایی و عمل به مسئولیت های اجتماعی د ر منطقه لاوان توضیح د اد : جزیره لاوان د و اسکله نفتی، یک گوی شناور صاد رات نفت خام (SBM) و یک اسکله برای پالایشگاه د ارد . د ر اسکله های نفتی لاوان عموماً فراورد ه هایی مانند بنزین، نفت کوره، نفتا، میعانات گازی و... بارگیری یا تخلیه می شوند که برخی برای صاد رات است و برخی مصرف د اخلی د ارند . معاون عملیات د ریایی منطقه لاوان اد امه د اد : د ر گوی شناور فقط نفت خام بارگیری و صاد ر می شود . ناگفته نماند که افسران راهنما د ر طول بارگیری نفت خام همواره برای ایمنی و کنترل بارگیری، روی نفتکش حضور د ارند . پالایشگاه لاوان افزون بر تولید فراورد ه های مختلف ، LPG هم صاد ر می کند که باز هم عملیات پهلود هی و جد اسازی نفتکش های گازی به د ست پایلوت های مجرب شرکت نفت فلات قاره انجام می شود . سهیلی افزود : حضور ۲۴ساعته افسران راهنما د ر واحد عملیات د ریایی منطقه لاوان افزون بر وظایف شرح د اد ه شد ه، کنترل بند ر لاوان، لجستیک و پشتیبانی از سکوهای اقماری سلمان، سلمان گازی، R1، R4 و بلال و همه د کل های حفاری مستقر د ر منطقه است. این عملیات گوناگون با شناورهای استیجاری و با توجه به نوع کار که ممکن است از انواع مختلف مانند ید ک کش های خد ماتی - تد ارکاتی، مسافربری و تعمیراتی باشند ، انجام می شود . وی با اشاره به اینکه این شناورها با هماهنگی و برنامه ریزی واحد عملیات د ریایی، تمام امور خد ماتی را با وجود کمبود های منطقه به نحو احسن انجام می د هند ، گفت: همسو با اهد اف مسئولیت اجتماعی شرکت نفت فلات قاره ایران عملیات د ریایی منطقه لاوان، خوشبختانه آمار سالانه عملیات امد اد و نجات نشان د هند ه تخصص همراه با تعهد و سرعت عمل بالای کارکنان د ر یاری رسانی به لنج ها و شناورهایی است که د ر عمق د ریا و اطراف جزیره لاوان د چار آسیب شد ه اند و د ر مواقعی، اعزام بیماران و مصد ومان از طریق شناور برای رسید ن به نزد یک ترین مراکز د رمانی نیز از این د سته خد مات عملیات د ریایی است که با افتخار انجام می شود . معاون عملیات د ریایی منطقه لاوان د رباره سختی ها و مخاطرات این شغل هم گفت: کارکنان واحد عملیات د ریایی همیشه د ر حالت آماد ه باش است و نیروها حین انجام وظیفه ممکن است با خطرهای متعد د ی روبه رو شوند .
منطقه ۱۰ عملیات انتقال گاز ایران
خط لوله پنجم سراسری انتقال گاز به منظور افزایش تولید ، به ورود ی پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی متصل شد .
علی مغد انی، مد یر منطقه ۱۰ عملیات انتقال گاز ایران د راین باره گفت: این عملیات با توجه به توسعه فازهای پارس جنوبی، افزایش تولید گاز و استفاد ه حد اکثری از شبکه انتقال گاز تکمیل شد . وی افزود : این عملیات با همکاری گروه های عملیاتی منطقه ۱۰ انتقال گاز، پالایشگاه ۱۳ پارس جنوبی (فاز ۱۴) و شرکت پتروپالایش کنگان از ۱۹ مرد اد امسال آغاز و پس از سه شبانه روز، عملیات برشکاری خط لوله با رعایت همه استاند ارد های ایمنی انجام و سپس با انجام بقیه مراحل ازجمله نصب شیر اتصال و جوشکاری تکمیل شد . مغد انی افزایش حجم تولید گاز د ر کشور و تأمین خوراک پالایشگاه ۱۳ پارس جنوبی را از اهد اف مهم این پروژه برشمرد . مد یر منطقه ۱۰ عملیات انتقال گاز ایران تصریح کرد : اجرای این پروژه به د لیل وجود گاز ترش و گرمای طاقت فرسا حساسیت زیاد ی د اشت که با همت کارکنان این منطقه و با انجام مراحل تخلیه و برشکاری اصولی خط لوله با موفقیت اجرا شد .
مغد انی بیان کرد : با توجه به تخلیه خط لوله پنجم سراسری برای انجام عملیات یاد شد ه، مقاوم سازی و تعمیرات خط لوله ۴۲ اینچ تغذیه پالایشگاه فجر جم نیز همزمان با این عملیات انجام شد .
شرکت بهره برد اری نفت و گاز گچساران
مد یرعامل شرکت بهره برد اری نفت و گاز گچساران گفت: با اقد ام به موقع نیروهای عملیاتی این شرکت، از کاهش ۳۰ هزار بشکه ای تولید نفت جلوگیری شد . غلامرضا کمالی بیان کرد : عملیات انجام اصلاحیه جابه جایی گود ال سوخت و مشعل مجموعه ۴۷گچساران2 که براساس مجوزهای گرفته شد ه باید د ر مد ت زمانی از پیش تعریف شد ه و با کاهش توقف تولید و کاهش ۳۰هزار بشکه ای نفت به سرانجام می رسید ، با تلاش و همت خستگی ناپذیر کارکنان اد اره نگهد اری و تعمیرات خطوط لوله مد یریت عملیات این شرکت، بد ون کاهش تولید ۳۰ هزار بشکه ای نفت انجام شد . وی افزود : د ر این عملیات، پس از حمل و انتقال لوله و اتصالات مورد نیاز به محل، جوشکاری لوله های ۸ و ۱۰ اینچ با وجود آفتاب سوزان و گرمای طاقت فرسای جنوب با همکاری واحد های ترابری و بهره برد اری و با رعایت همه نکات ایمنی، ظرف ۲۰ ساعت کار بی وقفه انجام شد .مد یرعامل شرکت بهره برد اری نفت و گاز گچساران با قد رد انی از این اقد ام جهاد ی و اثرگذار گفت: کارکنان خد وم صنعت نفت گچساران به عنوان سربازان گمنام و بی اد عا د ر گستره چهار استان جنوبی کشور نقش ویژه ای د ر اقتصاد کشور د ارند و د ر اوج تحریم ها و سختی ها نگذاشتند شریان اقتصاد ی کشور لحظه ای متوقف شود .
مرکز توسعه مد یریت صنعت نفت
نام و مشخصات اعضای نهایی خبرگان روان شناختی صنعت نفت، با تلاش و پیگیری مصمم مجموعه مد یران و کارکنان مرکز توسعه مد یریت صنعت نفت اعلام شد .محسن حقیقی مقد م، مد یر مرکز توسعه مد یریت صنعت نفت گفت: با توجه به ابلاغیه وزارتی و مصوبه شورای سیاستگذاری توسعه مد یریت صنعت نفت و با محوریت تعیین اعضای کارگروه تخصصی روان شناختی این صنعت و به منظور تحقق بند های ۱۰ و ۱۵ ماد ه ۱۰ نظام جامع توسعه مد یریت صنعت نفت، اسامی و مشخصات خبرگان روان شناختی مورد تأیید و تصویب کارگروه تخصصی روان شناختی صنعت نفت با هد ف مشارکت د ر ارزیابی های روان شناختی ابلاغ شد .وی افزود : این مصوبه به معاونان و مشاوران وزیر نفت، مد یران کل و رؤسای واحد های ستاد ی چهار شرکت اصلی و شرکت های تابع ابلاغ شد و از این پس، همه ارزیابی های روان شناختی، د ر همه سطوح، د ر مراکز ارزیابی و سنجش کارکنان و مد یران صنعت نفت با همکاری خبرگان روان شناختی صنعت نفت انجام می شود و معتبر خواهد بود .مد یر مرکز توسعه مد یریت صنعت نفت بیان کرد : آن د سته از مد یران ارشد (سطح یک) که د ر مصوبات هیأت های عالی فنی - تخصصی گروه های شغلی مشخص شد ه اند ، می توانند از خبرگان روان شناختی صنعت نفت، مشاوره های لازم روان شناختی د ر حوزه تعالی سرمایه انسانی و توسعه مد یریت بگیرند .
شرکت ملی پخش فراورد ه های نفتی منطقه آباد ان
مد یر شرکت ملی پخش فراورد ه های نفتی منطقه آباد ان گفت: همزمان با ایام اربعین حسینی، یک جایگاه عرضه سوخت مایع د ر منطقه بهره برد اری شد که با بهره برد اری از این جایگاه، شمار جایگاه های عرضه سوخت منطقه آباد ان به ۵۶ باب افزایش یافت. محمد بنی سعید د ر آیین بهره برد اری از جایگاه «رضوی» گفت: به منظور خد مت رسانی به زائران حضرت اباعبد الله الحسین (ع)، یک باب مجتمع خد ماتی رفاهی د ر شهرستان امید یه واقع د ر کیلومتر ۵۳ محور اصلی رامهرمز - بهبهان بهره برد اری شد .
وی بیان کرد : این جایگاه عرضه سوخت، براساس تازه ترین استاند ارد های محیط زیست احد اث و همه مراحل طرح کهاب د ر آن اجرا شد ه است. مد یر شرکت ملی پخش فراورد ه های نفتی منطقه آباد ان با اشاره به هزینه ساخت ۴۰۰ میلیارد ریالی این مجتمع گفت: این مجتمع د ر زمینی به مساحت ۱۶ هزار و ۴۶۰ مترمربع احد اث شد ه است. بنی سعید تصریح کرد : د ر این جایگاه، فراورد ه های بنزین و نفتگاز عرضه می شود و افزون بر جایگاه عرضه سوخت، فروشگاه، نمازخانه، رستوران، تعمیرگاه، اقامتگاه و سرویس بهد اشتی نیز د ارد .
سرانجام با کارشکنی های د اخلی و خارجی د ر 28 مرد اد روی د اد
سود ه ابراهیم زاد ه: اسفند 1329، قانون ملی شد ن صنعت نفت ابتد ا د ر مجلس شورای ملی، سپس د ر مجلس سنا تصویب شد . ارد یبهشت 1330 د کتر مصد ق که از مد افعان اصلی ملی شد ن صنعت نفت بود ، به نخست وزیری برگزید ه شد و چنانکه انتظار می رفت، د ولت ملی د ر نخستین اقد ام به مسئله نفت پرد اخت. د کتر مصد ق و همفکرانش خواهان اجرای کامل قانون ملی شد ن نفت بود ند ، اما د ولت انگلستان که حاضر نبود این ثروت عظیم را به راحتی از د ست بد هد ، عرصه را بر د ولت ایران تنگ کرد ؛ از یک سو، با تحریم نفت ایران د ولت را تحت فشار شد ید قرار د اد و از سوی د یگر، به تقویت مخالفان د اخلی مصد ق پرد اخت.
کارشکنی ها کارگر افتاد و پس از قیام 30 تیر 1331، جبهه ملی اتحاد و یکپارچگی خود را از د ست د اد و برخی بنیانگذاران آن با مخالفان د ولت همراه شد ند . سیاستمد اران انگلیس که از همان ابتد ا قصد سازش با د ولت مصد ق را ند اشتند نیز پس از قیام 30 تیر، راهی جز کود تا د ر ایران ند ید ند .
د ر اد امه با برگزاری انتخابات ریاست جمهوری د ر آمریکا، جمهوريخواهان به رهبري آيزنهاور بر سر کار آمد ند . روي کارآمد ن آيزنهاور، د ر همراهي آمريکا با سياست هاي د ولت انگليس بسيار تأثيرگذار بود و طولی نکشید که از حمايت د ولت مصد ق د ست برد اشتند . آمريکا از جايگاه يک د ولت ميانجي براي حل اختلاف د و طرف، د ر مقام مخالف سرسخت ايران د ر آمد . تنها د و هفته از آغاز د ولت جد ید ، آمریکا و انگلیس به چاره جویی د رمورد د ولت ملی ایران پرد اختند و نشست هاي متعد د ی ميان سازمان های جاسوسي و وزارتخانه های خارجه آمريکا و انگليس برگزار شد . سرانجام د ر یکی از جلسه های مشترک، با برنامه ریزی د رباره سرنگونی د ولت مصد ق با رمز تی پی آژاکس به توافق رسید ند .
سازمان جاسوسي انگلیس (MI6)، براي اجراي طرح کود تا به حمايت و کمک گروه هاي مختلف د ر ايران نياز د اشت و اصلي ترين نيرويي که اجراي کود تا به همياري و مساعد ت آنها بستگي د اشت، نيروهاي نظامي حامي سلطنت بود . از میان گزینه های مطرح شد ه، سرلشگر زاهد ي برای سازماند هی کود تا و جانشینی مصد ق برگزید ه شد . سازمان هاي اطلاعاتي، افسران را که بيشترشان عضو کانون بازنشستگان بود ند ، با د قت و حساسيت انتخاب کرد ند . اگرچه آنها چند ماه پيش از اجراي کود تا از برنامه براند ازي د ولت مطلع شد ند ، اما تا موعد مقرر هيچ يک از نقشي که د ر کود تا خواهد د اشت، خبر ند اشت.
توطئه گران د اخلی و خارجی اخلال د ر امور مجلس را نیز د ر پیش گرفتند . طبق اسناد سیا، تعد اد ی از نمایند گان مجلس از آمریکایی ها پول می گرفتند تا با مصد ق مخالفت کنند . از د يگر ابزارهاي فشار د ولت انگليس بر ضد د ولت مصد ق، تحريک نيروي عشاير و ايلات د ر مناطق نفتخيز جنوب و غرب ايران بود . ابوالقاسم بختیاری سر به شورش برد اشت و افراد او د ر منطقه ایذه، بین مید ان های نفتی مسجد سلیمان و هفتگل و لالی به نیروهای د ولتی حمله برد ند .
از د يگر عوامل مهم د ر اجراي کود تا مي توان به خانم آن لمبتون اشاره کرد . او پس از فارغ التحصيلي د ر رشته زبان هاي شرقي از د انشگاه کمبريج و استخد ام د ر وزارت امور خارجه انگلستان، مأمور خد مت د ر ايران شد . د ر سال هاي 1939 تا 1945 به عنوان وابسته مطبوعاتي سفارت انگليس د ر تهران حضوري پررنگ د اشت و د ر سال هاي 1935 تا 1979 به عنوان استاد زبان فارسي د انشگاه لند ن به فعاليت پرد اخت. نقش او د ر زمان حضور د ر ايران از يک وابسته مطبوعاتي بسيار فراتر بود و د ر بسياري از امور به سر بولارد ، سفير انگليس د ر ايران، مشاوره مي د اد . زمان ملي شد ن صنعت نفت، به د ليل فعاليتش د ر استان فارس و بختياري، مصد ق د ستور اخراج او از کشور را صاد ر کرد . او از جمله کسانی بود که سازمان جاسوسي د ولت انگلستان براي طراحي کود تا با او به مشورت پرد اخت. هد ف همه این اقد ام ها، هرج ومرج و بی ثبات کرد ن د ولت بود . فرورد ین 1332، هواد اران مصد ق و طرفد اران شاه آشکارا د ر مقابل هم جبهه گرفتند . قتل سرتیپ محمود افشار طوس، رئیس شهربانی کل کشور که تلاش د اشت مانع نفوذ د رباریان و نمایند گان مخالف د ر شهربانی شود ، ضربه ای کاری برای د ولت مصد ق بود . تیر و مرد اد 1332، حمله به مصد ق د ر مطبوعات اوج گرفت. کارشکنی نمایند گان مجلس نیز چنان قوت گرفت که مصد ق از مرد م خواست طی برگزاری یک همه پرسی نظر خود را د رمورد انحلال مجلس اعلام کنند و رأی اکثریت بر انحلال بود . هرچند این اقد ام تأثیری د ر روند وقایع ند اشت و توطئه گران طبق برنامه پیش می رفتند .
قرار شد د ر مرحله اول کود تا فرمان عزل از نخست وزيري د ر نیمه شب 24 مرد اد 1332به مصد ق ابلاغ شود . حوالی عصر، مصد ق از برنامه کود تا و اسامی کود تاچیان مطلع شد . هنگامی که نصيري با حمايت چند واحد نظامي ساعتي قبل از نيمه شب 24 مرد اد فرمان عزل مصد ق را به خانه او برد ، بازد اشت شد . چند تن از کود تاگران بازد اشت شد ند و شخصیت های کلید ی کود تا ازجمله زاهد ی و پسرش د ر سفارت آمریکا یا خانه های امن سیا پناه گرفتند . به اين ترتيب، کود تا د ر اين مرحله عقيم ماند . شاه که مرحله اول کود تا را شکست خورد ه د يد ، از نوشهر به بغد اد و از آنجا به رم رفت و خبر فرار شاه همه جا پیچید .
با فراخوان فراکسیون نهضت ملی، مرد م به خيابان ها ريختند . يکي از بزرگترين تجمعات د ر ميد ان بهارستان برگزار شد و مرد م حمایت خود را از د ولت ملی اعلام کرد ند . با این حال، مصد ق نتوانست از اين شرايط به نفع خود استفاد ه کند . کود تاگران عقب ننشستند و و صحنه مبارزه به ضرر مصد ق تغيير کرد .
از 26 مرد اد مرحله د وم عملیات به اجرا د ر آمد . حامیان مصد ق و مخالفان سلطنت د ر خیابان ها مورد حمله نیروهای مسلح قرار گرفتند و تعد اد ی زیاد ی از آنها د ستگیر شد ند . با سرکوب خیابانی، شهر از نیروهای ضد کود تا خارج شد و د ر د ست نیروهای ارتش و شهربانی قرار گرفت. روز 28 مرد اد 1332، نقشه کود تا د وباره اجرا شد . طبق برنامه، د سته های مختلف اراذل و اوباش با شعارهايي د ر حمايت از سلطنت محمد رضا شاه به سمت خيابان ناد ري به راه افتاد ند .
اند کي بعد ، برخي نيروهاي نظامي به تظاهرکنند گان پيوستند و د امنه تظاهرات وسعت گرفت. وقت آن بود که قهرمان کود تا وارد مید ان شود . زاهد ی سوار بر تانک به ایستگاه راد یو رفت و برنامه خود را از راد یو اعلام کرد ، سپس د ر شهربانی کل مستقر شد . کود تاچیان مراکز کلید ی شهر را تصرف کرد ند ، خانه مصد ق محاصره و پس از چند ساعت زد وخورد ، مصد ق د ستگیر و به زند ان منتقل شد . غيبت طرفد اران مصد ق د ر خيابان ها به کود تاچيان بسيار کمک کرد . بر خلاف 30 تير 1331، د يگر خبري از همد لي مرد م نبود و کود تا د ر چند ساعت با موفقيت اجرا شد . کود تایی که هد ف اصلی آن، پایان د اد ن به جنبش مرد می و حل مسئله نفت بود .
*منابع:
تاریخ صنعت نفت ایران، مسعود فروزند ه – جلد یک
کود تاهای ایران، سهراب یزد انی
روزنامه اطلاعات
خاطرات و تاملات، محمد مصد ق
اسناد منتشر شد ه سازمان سیا
مراسم قرعه کشی لیگ د سته یک فوتبال برگزار شد و نمایند گان نفت ایران د ر فوتبال، با حریفان خود آشنا شد ند .
تیم های فوتبال نفت آباد ان، نفت مسجد سیلمان، پارس جنوبی جم و نفت و گاز گچساران؛ تیم های نفتی هستند که امسال د ر لیگ د سته یک برای صعود به لیگ برتر به مصاف رقبای خود می روند . د ر مراسم قرعه کشی، برنامه مسابقات لیگ د سته یک فوتبال کشور مشخص شد که د ر هفته اول تیم فوتبال نفت آباد ان، مهمان سایپاست و تیم نفت مسجد سلیمان د ر خانه به مصاف تیم مس شهربابک می رود . پارس جنوبی نیز د ر نخستین د ید ار خود به مصاف فجر شهید سپاسی می رود و تیم نفت مسجد سلیمان میزبان مس شهربابک می شود .
همچنین د ر هفته د وم، نفت د ر آباد ان با مس کرمان د ید ار خواهد کرد و نفت مسجد سلیمان د ر د ید اری خارج از خانه، رود رروی شهرد اری نوشهر قرار می گیرد . تیم نفت و گاز گچساران مقابل تیم کویر مقوا به مید ان می رود و تیم پارس جنوبی نیز مهمان نیروی زمینی تهران خواهد شد .
د ر هفته سوم هم صنعت نفت با شهرد اری آستارا و نفت مسجد سلیمان با پارس جنوبی د ید ار می کند . همچنین تیم نفت و گاز گچساران به مصاف تیم فجر شهید سپاسی می رود . د ر هفته چهارم، تیم نفت آباد ان به مصاف کویر مقوا می رود و نفت مسجد سلیمان با د اماش بازی خواهد کرد . پارس جنوبی د ر برابر تیم مس شهربابک و تیم نفت و گاز گچساران هم د ر برابر نیروی زمینی تهران به مید ان می روند .
د ر هفته پنجم، نفت آباد ان رود رروی فجرسپاسی قرار خواهد گرفت و نفت مسجد سلیمان با نفت و گاز گچساران د ید ار می کند .
مسابقات جهانی کارگران از تاریخ 26 تا 29 مرد اد با حضور 26 کشور د ر شهر مسکو روسیه برگزار و سید یوسف حبیبی از کارکنان شرکت بهره برد اری نفت و گاز زاگرس جنوبی د ر رشته د وومید انی ماد ه ۱۰۰متر، موفق به کسب مد ال برنز این د وره از رقابت ها شد .
لازم به یاد آوری است، بازی های جهانی ورزشی کارگران، یک روید اد چند ورزشی جهانی است که هر د و سال یک بار از سوی فد راسیون جهانی ورزشی کارگران برگزار می شود .
مسابقات انتخابی فرزند ان د ختر زیر ۱۷ سال و زیر ۲۵ سال شرکت نفت مناطق مرکزی ایران، به میزبانی ستاد شرکت نفت مناطق مرکزی د ر شش رشته ورزشی و د ر مجتمع ورزشی - فرهنگی آبعلی برگزار شد . مراسم اختتامیه این د وره از مسابقات، با حضور جمعی از مد یران و روسای شرکت های تابعه نفت مناطق مرکزی ایران برگزار و از نفرات و تیم های برتر ورزشی د ر رد ه های سنی مختلف تقد یر شد . د ر این مسابقات، بیش از ۱۶۰ ورزشکار، سرپرست و مربی حضور د اشتند و ۲۹ مد ال طلا، ۲۹مد ال نقره و۳۴ مد ال برنز به نفرات اول تا سوم این د وره از رقابت ها اهد ا شد که از این تعد اد ، سهم مد ال های رنگین شرکت بهره برد اری نفت و گاز شرق ۲۴ مد ال، زاگرس جنوبی مد ال۲۰، غرب ۲۰ مد ال و ستاد 7 مد ال بود .
هاشمیه متقیان، ورزشکار رشته پاراد وومید انی و از کارکنان شرکت ملی حفاری ایران به عنوان یکی از بانوان پرافتخار ماد ه پرتاب نیزه راهی المپیک پاریس شد . این ورزشکار اهوازی د ر المپیک گذشته توکیو ضمن شکستن رکورد پرتاب نیزه جهان موفق به کسب مد ال طلا شد و د ر بازی های آسیایی جاکارتا و هانگژو نیز به مد ال طلا د ست یافت. او با عناوین متعد د بین المللی به عنوان یک نمایند ه شایسته و البته مد عی کسب مد ال به همراه کاروان ورزشکاران پارالمپیک به پاریس سفر کرد .
پارس جنوبی جم با گلر فجر شهید سپاسی به توافق کامل رسید . احمد مهرابی، گلر فصل پیش فجر شهید سپاسی شیراز پس از مذاکره و توافق کامل با مد یریت باشگاه پارس جنوبی جم، قرارد اد ش را امضا کرد . وی سابقه بازی د ر تیم های ون پارس اصفهان، شهرد اری تبریز، ایرنجوان بوشهر، سپاهان نوین اصفهان و باد ران تهران را د ر کارنامه خود د ارد . مهرابی، د و فصل پیش د ر بازی جام حذفی مقابل پرسپولیس د ر د رون د روازه ون پارس اصفهان با عملکرد خوبش توجه رسانه ها را به خود جلب کرد . فصل گذشته نیز تا نزد یکی حضور د ر تیم پرسپولیس قد م برد اشت که پر بود ن لیست بزرگسالان این تیم، آن شد که به پرسپولیس بپیوند د و د ر نهایت شاگرد رجب زاد ه د ر فجر شد .
همچنین، شاهین طاهرخانی مد افع فصل گذشته فجر سپاسی با عقد قرارد اد ی رسما به پارس جنوبی جم پیوست و مجد د شاگرد رجب زاد ه شد . طاهرخانی د ر تیم های نساجی، استقلال تهران و پیکان سابقه بازی د ارد .
پسران شناگر شرکت پالایش گاز ایلام برای حضور د ر مسابقات انتخابی تیم ملی شنا د عوت شد ند .
سهند قاسمی، هاد ی شریف زاد و آرمین حق شناس د ر قالب تیم شنا استان ایلام، برای حضور د ر مسابقات کسب سهمیه ورود ی مسابقات قهرمانی جهان بود اپست مجارستان سال 2024 پسران، به مسابقات شنا مسافت کوتاه انتخابی تیم ملی د عوت شد ند . لازم به ذکر است، تیم استان ایلام با حضور شش ورزشکار و مربیگری وحید طهماسبی، مربی شنا شرکت پالایش گاز ایلام، برای حضور د ر این مسابقات، به استان اصفهان اعزام شد ند .
گفت وگو با همکاری که به ارد وی تیم ملی کشتی پیشکسوتان د عوت شد
مشعل جواد فرامرزی از همکارانی است که د ر شرکت گاز استان کرمانشاه مشغول به کار است. او که از د وران نوجوانی، کشتی را به عنوان ورزش اصلی خود انتخاب کرد ه، بتازگی به ارد وی تیم ملی کشتی پیشکسوتان کشور راه یافته تا بتواند د ر مسابقات جهانی کشتی پیشکسوتان حضور پید ا کند . او که هم اکنون رئیس اد اره گاز منطقه سه شهرستان کرمانشاه است، موفق شد ه د ر مسابقات انتخابی تیم ملی پیشکسوتان برای اعزام به کشور کرواسی، مقام د وم را به د ست آورد . قرار است ارد وی تیم ملی بزود ی برگزار شود و نفرات اعزامی به این د وره از مسابقات، از بین اعضای حاضر د ر ارد وی تیم ملی، انتخاب شوند . با جواد فرامرزی به بهانه د عوت به ارد وی تیم ملی، گفت وگوی کوتاهی د اشتیم که د ر اد امه می خوانید .
بله، سه سال پیش د ر وزن 100 کیلوگرم د ر مسابقات پیشکسوتان سوم شد م و امسال نیز توانستم مقام د وم را به د ست آورم. تلاش می کنم با کسب آماد گی لازم به عنوان نمایند ه ایران د ر مسابقات جهانی کشتی پیشکسوتان به کرواسی اعزام شوم؛ البته تا کنون تجربه حضور د ر تیم ملی کشتی را ند اشته ام.
به د لیل مسئولیتی که د ارم، با حجم کاری بسیاری مواجه هستم؛ اما تلاش می کنم از هر فرصتی برای ورزش کرد ن استفاد ه کنم؛ چرا که معتقد م هر انسانی اگر د ر د وران جوانی برای ورزش کرد ن وقت و هزینه نکند ، با افزایش سن چند برابر همان زمان و هزینه را باید صرف د رمان بیماری کند . به همین د لیل خود م و فرزند انم د ر طول این سال ها، ورزش را یکی از اولویت های اصلی زند گی خود قرار د اد ه ایم، از این رو بعد از ساعت کاری که تقریبا 6 بعد از ظهر می شود ، چند ساعتی را ورزش می کنم.
معتقد م د ر کنار رشته ورزشی اصلی، بهتر است ورزش های د یگر نیز د نبال شود . به همین د لیل د ر روزهای تعطیل به کوهنورد ی می روم؛ البته باید بگویم د ر کنار سایر فعالیت هایم، رئیس کوهنورد ی گاز استان هم هستم و تلاش می کنم برنامه های متنوعی را د ر زمینه کوهنورد ی برای همکاران خود تد ارک ببینم، ضمن اینکه د ر رشته د وومید انی نیز فعالیت د ارم و تا امروز توانسته ام د ر مسابقات صنعت نفت چند مقام به د ست آورم.
علاقه به ورزش ذاتی است؛ اما از آنجا که من از مقوله بیماری و د رمان بسیار می ترسم، سعی می کنم از طریق ورزش سلامتم را حفظ کنم و اینکه چرا کشتی را به عنوان ورزش اصلی خود انتخاب کرد م، به این د لیل است که د ر استان کرمانشاه بیشتر جوانان د وست د ارند به سمت ورزش های انفراد ی بروند و من نیز از بین ورزش های انفراد ی کشتی را انتخاب کرد م که از این انتخاب هم پشیمان نیستم. نکته ای که وجود د ارد ، توجه به فرهنگی است که د ر ایران وجود د ارد و آن فرهنگ پهلوانی است. فکر می کنم همین فرهنگ پهلوانی، د لیل استقبال جوانان از ورزش کشتی شد ه است؛ البته اگر امکانات خوبی د ر کرمانشاه برای ورزش کشتی وجود د اشته باشد ، حتما قهرمانان خوبی را به ایران و جهان معرفی خواهیم کرد .
فرد ی که ورزش را به صورت مستمر اد امه می د هد ، می تواند الگویی برای خانواد ه و اطرافیان خود باشد . به عنوان مثال هر د و پسر من د ر رشته کشتی فعالیت می کنند و پسر کوچکم که 15 سال سن د ارد د ر لیگ استان، کشتی می گیرد و همسرم نیز ورزشکار است. به خاطر د ارم وقتی پسرانم می خواستند به ورزش رو بیاورند ، به آنها گفتم که هر رشته ورزشی را که د وست د ارید ، انتخاب کنید که هرد وی آنها با توجه به اینکه از کود کی، کشتی گرفتن من را د ید ه بود ند ، تصمیم گرفتند د ر این رشته فعالیت د اشته باشند .
با توجه به موفقیت هایی که د ر د وران نوجوانی و جوانی به د ست آورد ید ، چرا این ورزش را به صورت حرفه ای اد امه ند اد ید ؟
اد امه د اد ن ورزش به صورت حرفه ای، نیازمند صرف زمان و هزینه است. از آنجا که من د ر د وره جوانی باید برای خود منبع د رآمد ی پید ا می کرد م، نتوانستم این کار را انجام بد هم؛ اما د ر مقابل د رسم را اد امه د اد م و موفق شد م لیسانس مکانیک بگیرم و د ر شرکت ملی گاز مشغول به کار شوم.
بله، برای اد امه می توانم مربی گری کشتی را انتخاب کنم؛ اما این کار به صرف زمان کافی نیاز د ارد که با توجه به مشغله کاری و علاقه ام به ورزش، به سمت مربیگری نرفتم.
همیشه سعی کرد ه ام به هریک از پسرانم د ر رشته کشتی (د ر صورت نیاز) مشورت و راهنمایی بد هم که خوشبختانه آنها نیز راهنمایی های من را پذیرفته و موفق هم شد ه اند ، ضمن اینکه همواره تلاش کرد ه ام از فرزند انم و تصمیم هایی که می گیرند ، حمایت کنم؛ چرا که معتقد م بچه های این د وره به د لیل اطلاعاتی که از فضای مجازی به د ست می آورند ، بسیار باهوش هستند و برای آیند ه خود انتخاب های د رستی د ارند .
احتمالا د ر مهرماه برگزار می شود و سعی می کنم با حضور د ر این ارد و، بهترینم را نشان بد هم تا بتوانم د ر مسابقات جهانی کرواسی حضور پید ا کنم. به همین د لیل، تمرین های خود را به نحو احسن د نبال می کنم تا با آماد گی کامل د ر ارد وی تیم ملی شرکت کنم.
معمولا تلاش می کنم زمان لازم را به همکارانم بد هم تا ورزش کنند . د ر جلسات هم به آنها توصیه می کنم که انجام فعالیت های ورزشی را د ر کارهای خود بگنجانند ، بخصوص به تیم های امد اد رسان تاکید می کنم که حتما ورزش کنند تا بتوانند د ر مواقع اضطراری، با قد رت بد نی بالا به کمک مرد می که د ر خطر هستند ، بروند . به همین د لیل همواره شعارم این است که ورزش برای زند گی، همانند شب واجب است.
میترا نوری د ر پنجمین حضور خود د ر مسابقات قهرمانی هند بال جهان، به عنوان ناظر فنی و نمایند ه ایران و تنها بانوی قاره کهن د ر مسابقات قهرمانی نوجوانان جهان د ر چین حضور پید ا کرد .
او، به عنوان تنها نمایند ه ایران و تنها نمایند ه بانوی قاره آسیا، برای پنجمین بار از سوی کمیته مسابقات فد راسیون جهانی هند بال، د ر جایگاه ناظر فنی د همین د وره مسابقات هند بال قهرمانی نوجوانان د ختر جهان د ر چین د عوت شد .
میترا نوری که ناظر فنی بازی افتتاحیه این رقابت ها بود ، سابقه حضور د ر مسابقات قهرمانی نوجوانان د ختر جهان د ر مقد ونیه شمالی، نوجوانان پسر جهان د ر کرواسی، جوانان د ختر جهان د ر مقد ونیه شمالی و مسابقات قهرمانی زنان جهان د ر د انمارک را هم د ر کارنامه خود د ارد .
نمایند ه مچ اند ازی نوجوانان ایران به مد ال برنز مسابقات جهانی مولد اوی رسید .
روز نخست مسابقات مچ اند ازی قهرمانی جهان ۲۰۲۴ د ر کشور مولد اوی با حضور نمایند گان ایران د ر رد ه های سنی نوجوانان و جوانان پیگیری شد . د ر رد ه سنی نوجوانان، محد ثه تبریک موفق شد به مد ال برنز د سته ۶۰ کیلوگرم د ر بخش د ست چپ برسد . همچنین ابوالفضل پرکم د ر رد ه سنی جوانان چهارم شد . کارینا کرمی و مائد ه کریمی هم د و نمایند ه د یگر ایران د ر مسابقات امروز بود ند که از رسید ن به مد ال بازماند ند .
د بیر کل فد راسیون تنیس گفت: این فد راسیون نگاه برابری به همه رشته های تحت پوشش د ارد و هد ف ما رشد و ارتقای تنیس ایران د ر همه بخش هاست.شاهرخ کشاورز، د بیر کل فد راسیون تنیس با اشاره به فعالیت های صورت گرفته د ر تنیس ساحلی بیان کرد : یکی از رشته هایی که با استقبال بسیار خوب د ر مد ت زمان کوتاهی مواجه شد ه، رشته تنیس ساحلی است که فعالیت های خوبی را د ر این بخش شاهد هستیم. د ر این رشته چهره های مطرحی حضور د ارند که یکی از آنها، میلاد کی مرام از هنرمند ان خوب کشورمان است که سال هاست د ر این رشته فعالیت می کند . به واسطه همین حضور و فعالیت هایی که صورت گرفت، مسئولیت کمیته ساحلی به وی سپرد ه شد و امید واریم این رشته بیش از پیش موفق شود .کشاورز تصریح کرد : با حضور وی و اقد اماتی که صورت گرفته، شاهد اتفاقات خوبی بود یم، از جمله اینکه نخستین زمین تمرین و مسابقه تنیس ساحلی بانوان د ر پلاژ ساحلی بانوان کیش احد اث شد ، لیگ تنیس ساحلی بانوان را برای نخستین بار برگزار کرد یم، د و زمین اختصاصی تنیس ساحلی نیز با استاند ارد های جهانی برای برگزاری تور جهانی د ر جزیره کیش ساخته شد . ضمن اینکه برگزاری تور جهانی تنیس ساحلی (BT10) برای نخستین بار با حضور تیم های آقایان و بانوان د ر این جزیره، از فعالیت هایی است که د ر همین مد ت محقق شد ه است.
د بیر فد راسیون تنیس خاطرنشان کرد : برگزاری نخستین د وره مربیگری تنیس ساحلی د ر آسیا به میزبانی ایران، برگزاری تورنمنت جایزه بزرگ تنیس ساحلی با کمک بخش خصوصی د ر جزیره کیش و برگزاری مستمر و هفتگی تنیس ساحلی آقایان و بانوان (آد ینه) د ر این جزیره از د یگر اقد ام های صورت گرفته د ر چند وقت اخیر است که نشان از توانمند ی و ظرفیت بالا د ر این کمیته د ارد . با فعالیت کمیته جد ید ۵۰ نفر د ر بخش آقایان و ۴۳ بانوی ورزشکار موفق به کسب رنکینگ جهانی شد ه و این فرصت و امکان را د ارند تا د ر مسابقات مختلف به مید ان بروند . همچنین د ر این د وره از رقابت های لیگ تنیس ساحلی، تیم جزیره که میلاد کی مرام را به عنوان کاپیتان و بازیکن د ر ترکیب خود د اشت، به عنوان قهرمانی د ست یافت و د ر کل روند فعالیت ها به شکلی است که باید به آیند ه روشن تنیس ساحلی بیش از پیش امید وار بود .
با اعلام کنفد راسیون هند بال آسیا، تیم نوجوانان پسر کشورمان ۱۳ شهریور د ر نخستین د ید ار خود د ر رقابت های قهرمانی آسیا به مصاف تیم چین خواهد رفت.
کنفد راسیون هند بال آسیا برنامه د ید ارهای د همین د وره مسابقات هند بال قهرمانی نوجوانان آسیا را اعلام کرد . طبق این برنامه، تیم ملی هند بال نوجوانان کشورمان د ر نخستین د ید ار خود به مصاف چین می رود . ملی پوشان کشورمان د ر د ومین بازی خود با چین تایپه د ید ار می کنند و د ر سومین د ید ار به مصاف کویت می روند .
برنامه کامل د ید ارهای تیم ملی هند بال نوجوانان د ر قهرمانی آسیا به این ترتیب است:
سه شنبه ۱۳ شهریور ۱۴۰۳- ساعت ۱۴:۱۵ به وقت ایران: ایران – چین
چهارشنبه ۱۴ شهریور ۱۴۰۳ – ساعت ۱۷:۴۵ به وقت ایران: ایران – چین تایپه
پنجشنبه ۱۵ شهریور ۱۴۰۳ – ساعت ۱۶:۰۰ به وقت ایران – ایران – کویت
پس از مرحله مقد مات، تیم ها یک روز استراحت می کنند و مرحله یک چهارم نهایی از روز ۱۷ شهریور آغاز می شود . د ر این مرحله و د ر گروه اول مرحله یک چهارم نهایی تیم اول گروه A با تیم د وم گروه B، تیم اول گروه C و تیم د وم گروه D همگروه می شود . همچنین د ر گروه د وم این مرحله، تیم د وم گروه A با تیم اول گروه B، تیم د وم گروه C و تیم اول گروه D همگروه خواهد شد .
گروه سوم پرزید نت کاپ برای قرار گرفتن د ر رد ه های نهم تا سیزد هم نیز متشکل از تیم های سوم گروه های A، B، C، D و تیم چهارم گروه D است.
گروه بند ی کامل مسابقات هند بال قهرمانی نوجوانان پسر آسیا به این شرح است:
گروه A :کره جنوبی - بحرین - عراق
گروه B: ارد ن - ژاپن - هند
گروه C :عربستان- قطر - امارات متحد ه عربی
گروه D : ایران - کویت - چین تایپه - چین
د همین د وره مسابقات هند بال قهرمانی نوجوانان پسر آسیا از ۱۳ تا ۲۴ شهریورماه به میزبانی ارد ن برگزار می شود . چهار تیم برتر این رقابت ها جواز حضور د ر مسابقات قهرمانی جهان ۲۰۲۵ د ر اسلوونی را کسب می کنند .
مد یر ورزشگاه آزاد ی گفت: اگر مشکلی د ر روند بازسازی ورزشگاه آزاد ی به وجود نیاید ، این ورزشگاه به بازی های لیگ نخبگان آسیا می رسد .مهد ی نصیبی، مد یر ورزشگاه آزاد ی د رباره آخرین روند بازسازی ورزشگاه آزاد ی و اینکه زمان د قیق برای بهره برد اری از این ورزشگاه د ر چه تاریخی خواهد بود ، بیان کرد : روند بازسازی ورزشگاه به صورت شبانه روزی اد امه د ارد و تلاش خواهیم کرد که این ورزشگاه را به د ید ار نمایند گان ایران د ر لیگ نخبگان آسیا برسانیم. این موضوع را به اطلاع مد یران د و باشگاه استقلال تهران و پرسپولیس رساند ه ایم و اینکه گفته می شود ما برای حضور کریستیانو رونالد و می خواهیم این ورزشگاه را سریع تر آماد ه کنیم، صحت ند ارد .نصیبی د ر خصوص زمان بهره برد اری از این ورزشگاه گفت: اگر مشکلی پیش نیاید ، عملیات بازسازی این استاد یوم اواخر مهرماه به پایان می رسد .
رئیس فد راسیون فوتبال از ورود د و سیستم کمک د اور وید ئویی د یگر به کشور خبر د اد .
مهد ی تاج، رئیس فد راسیون فوتبال د رباره آخرین وضعیت ورود سیستم کمک د اور وید ئویی به کشور گفت: د و د ستگاه VAR وارد کشور شد ه و تلاش می کنیم د ر زمان فیفا د ی د و د ستگاه د یگر هم وارد کنیم. از فیفا برای استفاد ه از VAR د ر تمام بازی های لیگ برتر مجوز گرفته ایم. قبلا باید برای هر بازی جد اگانه مجوز می گرفتیم؛ اما حالا موفق شد یم برای تمام لیگ برتر این مجوز را از فیفا بگیریم.
مد یران تیم فوتبال منچسترسیتی تا پایان سال ۲۰۲۴ به گوارد یولا فرصت د اد ند تا د رباره آیند ه خود تصمیم گیری کند .
قرارد اد «پپ گوارد یولا» با منچسترسیتی د ر پایان فصل جاری رقابت های فوتبال به پایان خواهد رسید و هنوز وضعیت این مربی د ر فصل آیند ه مشخص نیست؛ هرچند هنوز د ر آغاز فصل ۲۰۲۴ فوتبال د ر انگلیس قرار د اریم و منچسترسیتی طی هفته اول توانست با نتیجه د و بر صفر از سد چلسی عبور کند ؛ اما رسانه های انگلیسی اعلام کرد ند که مد یران این باشگاه تا پایان سال ۲۰۲۴ (حد ود 4 ماه و ۲۰ روز د یگر) به گوارد یولا مهلت د اد ند که وضعیت قرارد اد ش را مشخص و د رباره آیند ه خود تصمیم گیری کند .
رسانه های طرفد ار نزد یک به باشگاه برنتفورد انگلیس، از بازگشت سامان قد وس به این تیم خبر د اد ند .
سامان قد وس، لژیونر ایرانی تیم فوتبال برنتفورد ، پس از چهار فصل حضور د ر این تیم انگلیسی، از آن جد ا شد ؛ اما همچنان با تیم جد ید ی قرارد اد امضا نکرد ه است. چند ی پیش خبرهایی مبنی بر پیوستن این بازیکن به تیم فوتبال ساوتهمپتون انگلیس به گوش رسید ؛ اما اخیرا برخی صفحات نزد یک به باشگاه برنتفورد از احتمال پیوستن مجد د او به برنتفورد خبر د اد ند . این رسانه ها اعلام کرد ه اند که قد وس بزود ی د ر تست های پزشکی برنتفورد شرکت می کند و قرارد اد ی یکساله امضا خواهد کرد .
راهنمای استفاده از صفحات نشریه مشعل
- بزرگنمایی یا کوچک نمایی تصاویر : Scroll (غلطک) ماوس
با امکان جابجایی پس از بزرگنمایی صفحات
- دسترسی به متن خبر: دابل کلیک روی تصاویر صفحات