معاون توسعه منابع انسانی و مدیریت  وزیر نفت:
روند جذب فارغ‎التحصیلان دانشگاه صنعت نفت ادامه می یابد

معاون توسعه منابع انسانی و مدیریت وزیر نفت گفت: فارغ‎التحصیلی که مراحل استخدامی شامل مصاحبه، طب صنعتی و گزینش را پشت سر بگذارد، استخدام می‎شود.
کریم سلحشور با بیان این مطلب، به فرآیند استخدام در وزارت نفت شامل ۲ مرحله آزمون کتبی و مصاحبه اشاره کرد و افزود: در سال‎های پیش با آن که درباره استخدام فارغ‎التحصیلان مرتبط با صنعت نفت کشور اقدامی صورت نگرفته، اما برای فارع‎التحصیلان گروه «الف» دانشگاه صنعت نفت تعدادی سهمیه پس از کسب مجوز از سازمان امور اداری و استخدامی در نظر گرفته شده است.
به گفته وی، فارغ‎التحصیلان گروه «الف» دانشگاه صنعت نفت، در صورت نیاز وزارت نفت به جذب نیرو و وجود مجوز جذب، از آزمون کتبی معاف هستند؛ اما طبق مقررات باید مرحله مصاحبه را پشت سر بگذرانند.
سلحشور با اشاره به جذب ۱۵۰ نفر از فارغ‎التحصیلان گروه «الف» دانشگاه صنعت نفت در سال گذشته و ادامه این روند در امسال، گفت: امسال نیز، مجوز جذب ۲۰۰ نفر از این فارغ‎التحصیلان از سازمان امور اداری و استخدامی گرفته شده است.
وی یادآور شد: با توجه به مجوز دریافت شده که امکان جذب ۲۰۰ نفر را می‎دهد، وزارت نفت باید به طور طبیعی نسبت به فراخوان و مصاحبه تعدادی از فارغ‎التحصیلان اقدام می‎کرد، اما دستور وزیر نفت، همه ۸۰۰ نفر فارغ‎التحصیل گروه «الف» که اسامی‎شان در بانک اطلاعاتی موجود بود، بدون توجه به تعداد مدنظر در مجوز استخدامی، برای مصاحبه دعوت شدند. معاون توسعه منابع انسانی و مدیریت وزیر نفت با بیان این‎که بخش نخست مصاحبه دعوت‏ شدگان انجام شده است، ادامه داد: هر فارغ‎التحصیلی که مراحل استخدامی شامل مصاحبه، طب صنعتی و گزینش را پشت سر بگذارد، استخدام می‎شود.
سلحشور گفت: بر اساس مقرراتی که مربوط به دیروز و امروز نیست و از سال‎ها پیش به آن استناد می‎شده است، مصاحبه در ۲ بخش تخصصی و ارزیابی روان‎شناختی انجام می‏شود؛ هدف از مصاحبه تخصصی، ارزیابی فعالیت‎ها، دانش فنی و تخصصی، توانمندی‎ها، مهارت‎ها و قابلیت‎های متقاضی است و در بخش روان شناختی مصاحبه، مواردی از جمله سازگاری روان شناختی ، نحوه تعاملات فردی، مهارت‎های اجتماعی و مقابله‎ای متقاضی ارزیابی می‎شود.

مدیر امور اکتشاف شرکت ملی نفت:
شرکت های ایرانی و روس برای توسعه ۱۰ میدان نفت و گاز مذاکره می کنند
مدیر امور اکتشاف شرکت ملی نفت اعلام کرد که شرکت های ایرانی و روس زمینه های همکاری در توسعه ۱۰ میدان نفت و گاز را بررسی می کنند.
سید صالح هندی، مدیر امور اکتشاف شرکت ملی نفت به خبرگزاری اسپوتنیک گفت: شرکت های ایرانی و روس برای اکتشاف چند میدان نفتی در فلات قاره ایران واقع در خلیج فارس مذاکره می کنند. وی گفت: شرکت ملی نفت تفاهم نامه های کافی با شرکت های روس امضا کرده و منتظر امضای قراردادها و اجرایی شدن پروژه هاست؛ طبق گزارش هایی که من دریافت کرده ام، شرکت ملی نفت با شرکت های لوک اویل، روسنفت، زاروبژنفت، تاتنفت، گازپروم و گازپروم نفت تفاهم نامه امضا کرده است و ما برای بیش از ۱۰ قرارداد توسعه میدان های نفت و گاز مذاکره می کنیم. مدیر امور اکتشاف شرکت ملی نفت اعلام کرد همکاری هم در میدان های خشکی و هم فراساحلی در حال بررسی است. به گفته وی، میدان های منصوری، آب تیمور، کیش، یاران، مارون، لایه نفتی پارس جنوبی، کوپال، آبان، اسفندیار، پایدار غربی، دهلران، پارس شمالی، آذر، چنگوله و چشمه خوش، از جمله میدان هایی است که درباره آنها با شرکت های روس مذاکره می شود. هندی گفت: همزمان، شرکت های روس می توانند با مشارکت شرکت های اروپایی، چینی و جنوب شرق آسیا، سهم خود را در بازار نفت و گاز ایران افزایش دهند.
 وی افزود: از آنجا که ایران تصمیم به استفاده از توانایی شرکت های روس گرفته، شرکت ملی نفت در حال مذاکره با دیگر شرکت هاست و اگر آنها بتوانند قراردادی امضا کنند، با شرکت لوک اویل شراکت خواهند کرد.
به گفته مدیر امور اکتشاف شرکت ملی نفت، مذاکره فنی با لوک اویل درباره میدان های آب تیمور و منصوری هم اکنون نهایی شده است.
هندی گفت: مذاکره فنی نهایی شده است و لوک اویل دیدگاه های شرکت ملی نفت را دریافت کرده و نسخه نهایی پیشنهاد این شرکت ارسال خواهد شد؛ پس از آن، مذاکره قانونی و مالی آغاز می شود و طبق برنامه، این مذاکرات فشرده و دشوار ظرف ۴۵ روز نهایی می شود و مهمترین دلیل آن، فوریتی است که شرکت ملی نفت برای امضای قراردادها دارد.
طبق نظر وی، از دید شرکت ملی نفت ایران راه حل های ارائه شده شرکت های نفتی روس برای توسعه مخازن در ایران باید بهبود یابد.
مدیر امور اکتشاف شرکت ملی نفت گفت: تاکنون در پروژه های بالادستی با شرکت های روس همکاری نداشته ایم، اما پیشنهاد شرکت های روس نیازمند بازنگری و تطبیق بیشتر با دیدگاه های کارفرماست.
هندی گفت: وزیر نفت ایران با وزیر انرژی روسیه و مدیران شرکت های نفت و گاز روسیه درباره این مسائل مذاکره کرده و گزارشی مقایسه ای ارائه شد که مسئولان و شرکت های روس را قانع کرد اصلاحاتی در پیشنهادهای خود انجام دهند.

 


عضو اتاق بازرگانی تهران:
برنامه افزایش ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی برای افق ۱۴۰۰ اجرایی می شود

عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران مزیت اصلی صنعت پتروشیمی ایران را تولید در مقیاس جهانی و اتکا به دریافت خوراک فراوان با قیمت رقابتی دانست و گفت: ایران برنامه افزایش ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی تا ۱۲۰ میلیون تن را برای افق ۱۴۰۰ در دست اجرا دارد.
چهارمین نشست کمیسیون تسهیل تجارت و توسعه صادرات اتاق بازرگانی تهران، روز شنبه (ششم آبان ماه) برگزار شد و حاضران در این نشست چالش های صادرات صنعت پتروشیمی را بررسی کردند.
مهدی شریفی نیک نفس، عضو هیئت نمایندگان اتاق تهران و مدیرعامل شرکت بازرگانی پتروشیمی در این جلسه به رشد ظرفیت های جهانی این صنعت اشاره کرد و گفت: بنا بر اعلام انجمن شیمیایی آمریکا، میانگین جهانی رشد ظرفیت صنایع شیمیایی و پتروشیمی جهان در سال ۲۰۱۵ معادل 6/3 درصد است که بالاتر از سال های گذشته بوده و این نشان دهنده رشد ظرفیت این صنایع در مناطق مختلف جهان است.
وی به تحولات صنعت پتروشیمی در خاورمیانه پرداخت و افزود: سهم اتیلن تولیدی خاورمیانه در حال افزایش است و تا سال ۲۰۱۹ در مجموع ۲۲ درصد کل اتیلن جهان به عنوان شاخص صنعت پتروشیمی توسط شرکت های خاورمیانه تولید خواهد شد، همچنین پارسال بیشترین طرح های جدید در کشورهای عربستان، عمان و امارات متحده عربی به بهره برداری رسیده است.
شریفی نیک نفس ادامه داد: مزیت اصلی صنعت پتروشیمی ایران، تولید در مقیاس جهانی و اتکا به دریافت خوراک فراوان با قیمت رقابتی است. عضو هیئت نمایندگان اتاق تهران تصریح کرد: ایران برنامه افزایش ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی تا ۱۲۰ میلیون تن را برای افق ۱۴۰۰ در دست اجرا دارد، البته معتقدم راهکار تمرکزگرایی در این صنعت ایجاد یک شرکت مدیریت صادرات برای صنعت پتروشیمی است.  احمد کیمیایی، رئیس گروه پتروشیمی وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز در این نشست از اقدام های این وزارتخانه برای توسعه بازار فرآورده های پتروشیمی سخن گفت و افزود: باوجود مسائلی که در برابر صادرات محصولات پتروشیمی وجود دارد، صادرات این محصول در پنج ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه پارسال ۲ درصد رشد نشان می دهد. محسن بهرامی ارض اقدس، رئیس کمیسیون تسهیل تجارت و توسعه صادرات اتاق تهران نیز عنوان کرد: از وزیران نفت و امورخارجه برای حضور در نشست هیئت نمایندگان دعوت خواهیم کرد تا دغدغه های خود را در باب روابط با همسایگان با نگاه به توسعه بازار پتروشیمی با آنها در میان بگذاریم. وی با استقبال از پیشنهادهای ارائه شده در این نشست افزود: لازم است کمیته ای با حضور بازیگران اصلی صنعت پتروشیمی تشکیل شده و به ستاد اقتصاد مقاومتی متصل شود.


مذاکره شرکت بلژیکی
 برای عرضه تجهیزات ال ان جی به ایران

یک شرکت بلژیکی اعلام کرد برای عرضه تأسیسات شناور ال ان جی یک پروژه صادراتی ایران در حال مذاکره است.
به گزارش خبرگزاری رویترز از اسلو، شرکت بلژیکی اکسمار اعلام کرد برای ارائه یک شناور اف ال ان جی (تأسیسات صادرات شناور ال ان جی) برای پروژه صدور گاز طبیعی مایع (ال ان جی) در ایران مشغول مذاکره است. شناور Carribean FLNG که پیش از این در سال جاری میلادی به شرکت اکسمار تحویل داده شد، قرار بود به کلمبیا منتقل شود، اما پس از انقضای قرارداد، اکنون بدون استفاده است. پیش از این شرکت ملی نفت اعلام کرده بود: در پروژه صادرات گاز به مدیریت شرکت نروژی آی اف ال ان جی تامین و تحویل ال ان جی را به عهده خواهد داشت و برای این کار احتمالاً از شناور Carribean FLNG استفاده می کند. گرهارد لودویگسن، رئیس هیئت مدیره شرکت آی اف ال ان جی این طرح را تأیید کرد. سخنگوی شرکت اکسمار بلژیک هم اعلام کرد: هنوز توافقی به دست نیامده است و مذاکره همچنان ادامه دارد. شناور Carribean FLNG ظرفیت تولید سالانه ۵۰۰ هزار تن ال ان جی را دارد.

 

 


افزایش ۳۵ درصدی مصرف گاز در نیروگاه ها
روند مطلوب تامین سوخت نیروگاه ها در سال های گذشته

معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی از افزایش ۳۵ درصدی مصرف گاز در نیروگاه ها در سال ۹۵ نسبت به سال ۹۲ خبر داد و گفت: سوخت مورد نیاز نیروگاه ها در طول سال های گذشته همواره به بهترین نحو تامین شده است. هوشنگ فلاحتیان با اشاره به این که همکاری وزارت نفت و نیرو همواره در بهترین سطح بوده است از تامین سوخت زمستانی نیروگاه ها از سوی وزارت نفت قدردانی کرد و افزود: وزارت نفت حتی در شرایط تحریم (سال های ۹۲ تا ۹۴) به بهترین نحو ممکن سوخت نیروگاه ها را تامین کرده است. وی افزود: همکاری وزارتخانه های نفت و نیرو، خدمات رفاهی مردم را به همراه دارد که این همکاری به نحو احسن در حال انجام است. معاون وزیر نیرو، گاز مصرفی نیروگاه ها در سال ۹۲ را ۵۵ درصد عنوان کرد و افزود: این رقم در سال ۹۵ به مرز ۹۰ درصد رسید که رکوردی بی سابقه است. فلاحتیان ادامه داد: با افزایش مصرف سوخت گاز در نیروگاه ها، افزون بر این که گازوئیل و مازوت صادر شده بلکه میزان آلاینده‎های کاهش یافته است که کمک زیادی به حفظ محیط زیست می کند. وی درباره میزان راندمان نیروگاه ها هم اظهار کرد: هم اکنون میانگین راندمان نیروگاه ها 8/37 درصد است؛ البته ما نیروگاهی داریم که راندمان آن ۴۹ و یا کمتر از ۳۷ باشد. معاون وزیر نیرو با بیان این که نشست های مستمری برای تامین سوخت مورد نیاز نیروگاه ها در زمستان امسال با وزارت نفت برگزار کرده اند، تصریح کرد: شرکت ملی گاز این نوید را داده است که امسال گاز بیشتری در اختیار نیروگاه ها قرار دهد. میزان مصرف سوخت مایع نیروگاه ها در سال ۹۲ بیش از ۴۳ درصد بود که این رقم هم اکنون به کمتر از ۱۰ درصد رسیده است.

 

مدیرعامل شرکت اتریشی هات:
سیاست های کاخ سفید تاثیری بر تصمیم شرکت های اروپایی در ایران ندارد

مدیرعامل شرکت اتریشی هات ضمن اظهار تمایل این شرکت برای حضور فعال در پروژه های صنعت نفت و گاز ایران گفت: سیاست های اخیر کاخ سفید تاثیری بر اراده و تصمیم ما برای همکاری با شرکت های ایرانی نخواهد داشت.
دیتارد کراتزر، مدیرعامل شرکت اتریشی هات اینجینیرینگ (HOT Engineering) در حاشیه نخستین سمپوزیوم افزایش ضریب بازیافت نفت (EOR) گفت: اطمینان زیادی دارم که شرکت ها ت می تواند در صنعت نفت ایران حضور یابد و با متخصصان و شرکت های کارآمد فعال در صنایع نفت و گاز این کشور همکاری کند. وی افزود: به نظر من حضور در این سمپوزیوم فرصت مناسبی برای ورود به ایران و مشارکت با صنعت نفت این کشور است، زیرا می بینم که نمایندگان بسیاری از شرکت های مطرح ایرانی در اینجا حضور داشتند که اطلاعات و دانش بالایی درباره فعالیت های فنی در این صنعت دارند. مدیرعامل شرکت هات افزود: به همین دلیل است که از کار در ایران خیالمان راحت است و می توانیم تازه ترین دستاوردهای خود را به شریکان ایرانی ارائه کنیم. کراتزر گفت: نخستین بار حدود یک سال و نیم پیش برای شرکت در نمایشگاه بین المللی نفت تهران به ایران سفر کردم و از آن زمان تاکنون چند بار به این کشور آمده ام. وی تصریح کرد: پیش تر عمده فعالیت های این شرکت در ایران مربوط به برگزاری دوره های آموزشی بوده است، اما امیدواریم بتوانیم در آینده ای نه چندان دور حضور بیشتری در پروژه صنایع نفت و گاز ایران داشته باشیم. مدیرعامل شرکت  هات گفت:  هات شرکتی اتریشی با مالکیت ۱۰۰ درصد آلمانی است و به نظر نمی رسد تصمیم هایی که در کاخ سفید علیه ایران گرفته می شود، به طور مستقیم بتواند تأثیر چندانی در عملکرد شرکت ما داشته باشد، اما به هر حال کسی در آینده زندگی نکرده است و از آن خبر ندارد، ما هم نمی دانیم در اروپا چه آینده ای پیش رو داریم! شرکت  هات، یکی از بزرگترین ارائه دهندگان خدمات مهندسی و انتقال فناوری در اتریش و آلمان است که در امارات متحده عربی، لیبی و دیگر کشورهای جهان دفتر دارد.  نخستین سمپوزیوم انتقال فناوری اتریشی افزایش ضریب بازیافت نفت با استفاده از آب تصفیه، روز سه شنبه (دوم آبان ماه) در محل اتاق بازرگانی سفارت اتریش در تهران برگزار شد، سه شرکت اتریشی هات اینجینیرینگ (HOT Engineering)، آی ال اف کانسالتینگ اینجینیرز (ILF Consulting Engineers) و سونک اینجینیرینگ (SONNEK Engineering) از حامیان اصلی این سمپوزیوم بودند.