برگزاري بيست و يکمين نشست وزيران نفت و انرژي مجمع کشورهاي صادر کننده گاز
وزير نفت: تحريم ايران مصداق بارز تروريسم اقتصادي است
تحريم ها عليه ملت و مردم ايران است، وقتي پولي براي خريد دارو و غذا وجود نداشته باشد، تنها به دولت فشار وارد نمي شود بلکه مردم در تنگنا قرار مي گيرند.
به گزارش شانا، بيژن زنگنه روز چهارشنبه (10 مهرماه) در نشست تخصصي «رهبري در سبد انرژي جهان و اولويت هاي صنعت گاز» در سومين مجمع بين المللي انرژي ويک روسيه ضمن قدرداني از الکساندر نواک، وزير انرژي روسيه و برگزارکنندگان اين نشست اظهار کرد: افزايش تقاضاي ميان مدت و بلندمدت براي گاز طبيعي و چگونگي همکاري هاي بين المللي به منظور توسعه صنعت گاز در اين نشست تخصصي مهم قابل بررسي است.
وي با اشاره به اينکه بيشتر پيش بيني ها نشان مي دهد تا سال 2040 گاز طبيعي با رشد سالانه حدود 1.5 درصد و به واسطه رعايت ملاحظات زيست محيطي، پاسخگوي يک چهارم تقاضاي انرژي جهان خواهد بود، تصريح کرد: بخش عمده اين افزايش ناشي از رشد توليد گاز طبيعي مايع شده (ال ان جي) خواهد بود. پاسخگويي به اين تقاضا نيازمند همکاري جهاني در حوزه هاي مختلف از جمله سرمايه گذاري، انتقال فناوري و توسعه زيرساخت هاي تجارت است. زنگنه، چگونگي دستيابي به ظرفيت گاز طبيعي در پاسخگويي به تقاضا براي گاز و تحقق همکاري بين المللي در اين زمينه را مهم ارزيابي کرد و گفت: سياست هاي جمهوري اسلامي ايران در اين زمينه در سه بخش قابل تبيين است.
بخش انرژي سياست زدايي شود
وزير نفت در تبيين نخستين سياست توضيح داد: به اعتقاد ما (ايران) بخش انرژي بايد سياست زدايي شود و مداخلات سياسي جاي خود را به منطق اقتصادي، چندجانبه گرايي، مشارکت و همکاري بدهد. اعمال تحريم هاي يک جانبه عليه جمهوري اسلامي ايران و اعمال فراسرزميني آن از سوي آقاي ترامپ از مصاديق بارز «تروريسم اقتصادي» و نقض اصول حقوق بين الملل است و معيشت توده هاي مردم را هدف قرار مي دهد.وي افزود: اين نگرش با انجام تلاش هاي مختل گرايانه ضمن تهديد صلح و امنيت نه تنها نمي تواند در پرداختن به موضوع تغيير اقليم، جريان سرمايه گذاري و انتقال فناوري در حوزه انرژي موثر باشد، بلکه تاثيرات منفي بر توسعه پايدار دارد؛ بنابراين مصرانه از همه کشورها مي خواهم اقدام هاي يکجانبه و غيرقانوني ايالات متحده را نپذيرند.
آمادگي ايران براي انتقال تجارب گازي
زنگنه از آمادگي ايران براي انتقال تجارب غني خود در زمينه توسعه گاز طبيعي به ساير کشورها به عنوان دومين سياست جمهوري اسلامي نام برد و افزود: با وجود تلاش هاي آمريکا براي کارشکني عليه جمهوري اسلامي ايران طي 40 سال اخير، ايران با تلاش، توليد گاز طبيعي خود را به 750 ميليون مترمکعب در روز رسانده است.
وي گفت: با توجه به سهم 17 درصدي ايران در ذخاير اثبات شده گاز طبيعي جهان، نقش ايران در تامين امنيت انرژي جهان غيرقابل انکار است و انتظار مي رود سال آينده، توليد گاز طبيعي ايران به بيش از يک ميليارد مترمکعب در روز برسد.
وزير نفت با بيان اينکه در سه دهه گذشته، هر ساله، بيش از يک درصد به سهم گاز در ترکيب سبد مصرفي انرژي ايران اضافه شده و اکنون سهم گاز در سبد مصرفي انرژي به بيش از 70 درصد رسيده است، تصريح کرد: بخش عمده جانشيني گاز با نفت در بخش هاي خانگي، نيروگاهي و صنايع صورت گرفته است. هم اکنون حدود 95 درصد خانوارهاي شهري و روستايي ايران به گاز طبيعي دسترسي دارند.
وي ادامه داد: رويکرد توسعه گاز در ايران، نه تنها معيارهاي عدالت اجتماعي را در کشور بهبود بخشيده و فقر انرژي را کاهش داده، بلکه در دو دهه گذشته، سالانه 3 درصد از انتشار گازهاي گلخانه اي در کشور اجتناب شده است، ضمن اينکه توسعه دسترسي جمعيت روستايي به گاز طبيعي و استفاده از آن به جاي چوب درختان جنگلي، به شکل چشمگيري به بهبود محيط زيست از طريق جلوگيري از تخريب جنگل ها منجر شده است.
زنگنه با بيان اينکه با وجود تروريسم اقتصادي آمريکا، تلاش هاي ما براي حفظ محيط زيست بي وقفه ادامه دارد، اظهار کرد: براي نمونه، ما در نظر داريم سوزاندن گازهاي همراه نفت را تا سال 2021 تقريبا به صفر برسانيم.
باور داريم نفت و گاز سلاح نيست
وزير نفت در نشست تخصصي يادشده درباره فروش نفت ايران به تحريم هاي تحميلي و غير قانوني آمريکا عليه ايران اشاره کرد و گفت: آمريکا از همه ابزارهايش در يک سال گذشته عليه ايران استفاده کرده است، بنابراين برنامه هاي ما براي پشت سرگذاشتن اين شرايط قابل بيان نيست و همانند راز است.
وي با بيان اينکه آمريکا از نفت و گاز به عنوان سلاح استفاده مي کند، افزود: ما باور داريم نفت و گاز سلاح نيست بلکه براي رفاه همه مردم جهان، اعم از توليدکنندگان و مصرف کنندگان است.
زنگنه تاثير تحريم را براي ايران غيرقابل انکار دانست و با بيان اينکه همه تلاشمان را براي خارج شدن از اين شرايط انجام خواهيم داد، تصريح کرد: ايران هم اکنون در بخش گاز شرايط خوبي دارد و تا پايان امسال روزانه بيش از 70 ميليون مترمکعب به ظرفيت برداشت گاز از ميدان مشترک پارس جنوبي افزوده مي شود.
وزير نفت به مصرف گاز طبيعي فشرده (سي ان جي) در خودروها هم اشاره کرد و با بيان اينکه خودروهاي ايراني هم اکنون روزانه بيش از 20 ميليون مترمکعب سي ان جي مصرف مي کنند که منحصر به فرد است، تصريح کرد: تمرکز ما هم اکنون روي صادرات گاز است و در اين مسير همسايگان براي ما در اولويت هستند.وي از عراق، ترکيه، پاکستان، ارمنستان و عمان به عنوان مسيرهاي صادراتي گاز ايران نام برد و ادامه داد: اميدواريم پس از کاهش تحريم ها و تنش در خاورميانه، روند صادرات گاز ايران شتاب گيرد، ما باور داريم بخش جنوبي خليج فارس، يکي از بهترين مناطق براي صادرات گاز ايران است.
آمريکا از همه ابزارهايش براي تحريم ايران استفاده کرده است
وزير نفت درباره تحريم نفتکش هم با بيان اينکه تحريم تنها مختص نفتکش ها نيست و شامل بانک، بيمه و... هم مي شود، افزود: آمريکا از همه ابزارهاي خود براي تحريم عليه ايران استفاده کرده و اکنون هيچ ابزار ديگري براي تحت فشار قراردادن ايران و ملت ايران در اختيار ندارد.
زنگنه ادامه داد: آنها (آمريکايي ها) مي گويند ما دوست مردم ايران هستيم و با دولت ايران مشکلاتي داريم، در حالي که اين ادعاي آنها درست نيست و تحريم ها عليه ملت و مردم ايران است، وقتي پولي براي خريد دارو و غذا وجود نداشته باشد، تنها به دولت فشار وارد نمي شود بلکه مردم در تنگنا قرار مي گيرند.
وي از بخش نفت، پتروشيمي، آهن، مس، بانک، فرآورده هاي نفتي و... به عنوان بخش هايي که تحت تحريم آمريکا قرار گرفته، نام برد و گفت: ما کارهاي زيادي براي پشت سر گذاشتن از اين شرايط انجام مي دهيم و تنها نظاره گر اين تحريم ها نخواهيم بود و باور داريم مي توانيم کشور را اداره کنيم، مي توانيم اقتصادمان را کنترل کنيم، اميدواريم اين شرايط دشوار را با مقاومت ملت پشت سر گذاريم.
بازار نفت بايد غير سياسي اداره شود
وزير نفت در بدو ورود به مسکو گفت: در تبيين مواضع خود در روسيه تاکيد خواهم کرد که بازار انرژي بايد غيرسياسي باشد تا از دخالت هاي يکجانبه و غيرقانوني در آن جلوگيري شود.بيژن زنگنه در بدو ورود به مسکو براي شرکت در مجمع بين المللي انرژي ويک روسيه و بيست ويکمين نشست وزيران نفت و انرژي مجمع کشورهاي صادرکننده گاز (جي اي سي اف) اظهار کرد: ما در همه زمينه ها با روسيه روابط راهبردي داريم و در بخش انرژي هم به همين شکل است. ما در نشست مجمع کشورهاي صادرکننده گاز فرصت خواهيم کرد مواضع خود را بيان کنيم.وي گفت: در اين رويداد تاکيد خواهم کرد که بازار انرژي بايد غيرسياسي باشد و اين بازار بايد از دخالت هاي يکجانبه و غيرقانوني دور بماند، زيرا اين مسئله در درازمدت هم به نفع مصرف کننده و هم توليدکننده است.وزير نفت با اشاره به اينکه نشست مجمع کشورهاي صادرکننده گاز نخستين بار در تهران و به ابتکار جمهوري اسلامي ايران برگزار شده است، تصريح کرد: افزايش تعداد اعضا در بيستمين دوره آن در مسکو نشان مي دهد طرحي موفق بوده است.زنگنه با بيان اينکه نشست مجمع کشورهاي صادرکننده گاز به محلي براي انتقال تجربه ها و تبادل اطلاعات تبديل شده است و افزايش تعداد اعضا نيز نشان مي دهد ابتکار ايران نتيجه بخش بوده است، تصريح کرد: در اين سفر با همتايان روس و ديگر کشورها ديدارهاي دوجانبه خواهيم داشت.
براي ديدار با همتاي سعودي خود مشکلي ندارم، آنها مشکل دارند
وزير نفت درباره حوادث به وجود آمده براي صنعت نفت عربستان و کاهش توليد نفت اين کشور پس از حمله به تاسيسات نفتي سعودي آرامکو نيز گفت: بازار هم اکنون به حالت عادي بازگشته است؛ من هرگز باور نکردم که با اين حمله، نيمي از توليد نفت عربستان از دسترس خارج شده باشد. همان طور که پيش تر گفته ام، فکر مي کنم عربستان دست به بزرگ نمايي سياسي در اين باره زده تا بگويد امنيت انرژي در جهان به خطر افتاده است.وي ادامه داد: حدود يک هفته تا 10 روز است که روزانه قيمت نفت کمتر مي شود و 6 دلاري هم که روي قيمت نفت رفته بود، به صورت کامل از بين رفته است.زنگنه در پاسخ به اين پرسش که احتمال دارد در اين نشست با همتاي عربستاني ديدار و گفت وگو کند، اظهار کرد: هيچ گاه از طرف ما براي ديدار با عربستاني ها مشکلي وجود نداشته است، بلکه آنها هستند که همواره مشکل دارند.سومين مجمع بين المللي انرژي ويک روسيه (Russian Energy Week) از روز چهارشنبه (دهم مهرماه) در سالن نمايشگاه مرکزي منيژ شهر مسکو با حضور وزيران، مديران عامل شرکت هاي بين المللي نفت و گاز، کارشناسان حوزه انرژي از سراسر دنيا و با سخنراني ولاديمير پوتين، رئيس جمهوري روسيه درباره اهداف و جايگاه صنايع انرژي در سياست هاي کلي روسيه، تهديدات و چشم اندازهاي اين صنعت در شرايط بين المللي و مسائل روز جهان آغاز به کار کرد و تا شنبه پنجم اکتبر (13 مهرماه) ادامه خواهد داشت.
مدير کنترل توليد شرکت ملي صنايع پتروشيمي:
روند توليد پايدار محصولات پتروشيمي ايران ادامه دارد
مدير کنترل توليد شرکت ملي صنايع پتروشيمي گفت: مقدار توليد محصولات پتروشيمي با وجود برخي محدوديت ها براي اين صنعت امسال بيش از مدت مشابه پارسال بوده است.
قدرت الله فرج پور روز يک شنبه (هفتم مهرماه) در پايان پنجاه و يکمين نشست روساي مجتمع هاي پتروشيمي اظهار کرد: با وجود اينکه در ابتداي سال شاهد سيلاب بي سابقه اي بوديم که مشکلات متعددي را براي صنعت پتروشيمي ايجاد کرد، اما خوشبختانه اين مسئله به خوبي مديريت و ترميم موقت خط در کوتاهترين زمان ممکن انجام شد و 5 واحد 300 هزار تني پلي اتيلن که متوقف شده بودند به سرويس آمدند. وي با بيان اينکه قرار بود که تعميرات دائمي بخش هايي از خط اتيلن که در اثر سيلاب آسيب ديده بود تا قبل از فصل بارندگي انجام شود، ادامه داد: تعمير دو نقطه در همان زمان به صورت دائمي انجام شد. اجراي خط لوله دائمي در رودخانه کشکان نيز به تازگي به پايان رسيد و اين بخش از خط، هفته گذشته در سرويس قرار گرفت. ساخت خط دائم در عرض رودخانه سيمره نيز در حال اتمام است و در ماه جاري در سرويس قرار خواهد گرفت.
مدير کنترل توليد شرکت ملي صنايع پتروشيمي تاکيد کرد: با وجود توقف نزديک به دو ماهه واحدهاي متصل به خط غرب، خوشبختانه توليد صنعت پتروشيمي کشور در شش ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل افزايش داشته است.
وي درباره برگزاري نشست روساي مجتمع هاي پتروشيمي تصريح کرد: برگزاري اينگونه نشست هاي، فرصت مناسبي براي انتقال تجارب و بيان دستاوردها و برخي چالش ها و مشکلات فراهم مي کند تا بتوانيم با کمک همکاران و پيگيري هايي که شرکت ملي صنايع پتروشيمي انجام مي دهد، راه حل مناسبي را براي رفع آنها پيدا کنيم.
تحقق توليد تکليفي نفت و گاز زاگرس جنوبي در نيمه نخست امسال
مديرعامل شرکت نفت مناطق مرکزي ايران از تحقق برنامه توليد تکليفي شرکت بهره برداري نفت و گاز زاگرس جنوبي در نيمه نخست امسال خبر داد.
رامين حاتمي در نشست پيش بيني بهره دهي چاه هاي شرکت بهره برداري نفت و گاز زاگرس جنوبي براي نيمه دوم امسال گفت: نفت و گاز زاگرس جنوبي از آغاز فعاليت تاکنون در مجموع يکهزار و 453 ميليارد مترمکعب گاز توليد کرده است.
وي افزود: تعهد توليد ميدان هاي گازي تحت بهره برداري اين شرکت در فصل زمستان، با انجام تعميرات اساسي و اقدام هاي موثر درون چاهي و توسعه چاه هاي جديد محقق خواهد شد.
حاتمي درباره الزام هاي تحقق توليد در نيمه دوم سال 1398 و برنامه هاي پنج سال آينده شرکت بهره برداري نفت و گاز زاگرس جنوبي گفت: به اين منظور، نصب تسهيلات سرچاهي و احداث خطوط لوله جرياني دو حلقه چاه، نصب تسهيلات سطح الارضي(روزميني) و خطوط لوله دو چاه ديگر، حفاري يک چاه جديد و راه اندازي سه حلقه چاه جديد عملياتي مي شود. همچنين براي دستيابي به اين برنامه در پنج سال آينده، حفاري، نصب تسهيلات سرچاهي و احداث خطوط لوله جرياني 23 حلقه چاه در دستور کار قرار دارد.
براساس اين گزارش، شرکت بهره برداري نفت و گاز زاگرس جنوبي، بزرگترين شرکت زيرمجموعه شرکت نفت مناطق مرکزي ايران است که مسئوليت بهره برداري از 9 ميدان گازي فعال آغار، دالان، نار، کنگان، سرخون، تابناک، هما، وراوي، شانول و دو ميدان نفتي فعال سعادت آباد و سروستان را به عهده دارد.