با هدف شتاب بخشي به اجراي پروژه هاي بالادستي
روش هاي نوين جذب سرمايه در دستور کار قرار دارد
مديرعامل شرکت ملي نفت ايران گفت: استفاده از انواع اوراق و روش هاي نوين تامين مالي به منظور جذب سرمايه مردمي براي شتاب بخشي به اجراي پروژه هاي نفتي و گازي در دستور کار قرار دارد.
مسعود کرباسيان گفت: شرکت ملي نفت ايران به عنوان بزرگترين بنگاه اقتصادي کشور به منظور تامين منابع مالي مورد نياز اجراي پروژه هاي نفت و گاز همواره تلاش کرده تا با طراحي و تدوين روش هاي نوين جذب سرمايه نظير اصلاح قراردادها و جلب مشاركت عمومي از قبيل انتشار اوراق و بهره مندي از ظرفيت هاي جذب سرمايه، خلا ناشي از حضور حاميان مالي و سرمايه گذاران خارجي را رفع كند.
وي ادامه داد: براي استفاده از منابع مالي خرد و کلان مردم و بخش خصوصي در بخش بالادستي صنعت نفت، بايد به طور همزمان هم از ظرفيت ها و توانمندي هاي بخش خصوصي استفاده کرد و هم از منابع مالي مردمي بهره گرفت که طرح هاي دولت را از نظر اقتصادي توجيه کند.
کرباسيان با بيان اينکه مي توان مشارکت مردم و بخش خصوصي در طرح هاي ملي صنعت نفت را با در نظر گرفتن يک سود مطلوب و معقولانه جذب کرد، اظهار کرد: ذخاير نفتي منابع خدادادي و بر اساس قوانين نظام جمهوري اسلامي متعلق به ملت ايران است؛ از اين رو براي تبديل اين منابع به ثروت هاي روزميني که همه مردم از آن بهره مند شوند بايد از خود مردم کمک گرفت.
به گزارش شرکت ملي نفت ايران، براي بهره گيري از منابع مردمي در سرمايه گذاري و اجراي پروژه ها راهکارهاي اقتصادي و مالي متنوعي وجود دارد؛ در اين ميان يکي از مناسب ترين راهکارها که تجربه موفقي هم به دنبال داشته است، عرضه و فروش اوراق به مردم است و از اين طريق ضمن تأمين منابع مورد نياز پروژه هاي ملي، مردم هم در سود حاصل از بهره برداري از اين پروژه ها سهيم مي شوند.
معاون وزير نفت با اشاره به اينکه استفاده از انواع اوراق به منظور جذب سرمايه مردمي براي سرعت بخشي به اجراي پروژه هاي نفتي و گازي در دستور کار شرکت ملي نفت ايران قرار مي گيرد، اظهار کرد: هم اکنون با بانک هاي عامل در حال مذاکره هستيم، ضمن اينکه توان ارائه تضمين هاي لازم را هم در اين زمينه داريم. کرباسيان با بيان اينکه در چند ماه اخير حدود 8 هزار ميليارد تومان از طريق بازار سرمايه براي پروژه هاي نفتي تامين مالي شده است، افزود: در اين زمينه بورس با امکان اوراق قابل مبادله به کمک ما آمده است و مي توانيم انواع اوراق مشارکتي، صندوق پروژه، منفعت و سلف نسبت به تامين مالي مورد نياز اقدام کنيم. به گفته مديرعامل شرکت ملي نفت ايران، بر اساس تصميم هاي اتخاذ شده، انتشار اوراق مشارکت متناسب با پيشرفت فيزيکي پروژه ها در نظر گرفته شده است.
2 سکوي فازهاي 22 تا 24 پارس جنوبي همزمان راهي خليج فارس شدند
پس از پايان مراحل بارگيري و مهاربندي دو سکوي باقي مانده اصلي و اقماري فازهاي 22 تا 24 پارس جنوبي، اين دو عرشه دريايي راهي آب هاي خليج فارس شدند.
علي اصغر صادقي، قائم مقام طرح توسعه فازهاي 22 تا 24 پارس جنوبي گفت: سکوي اصلي 23 و سکوي اقماري 24B براي نصب در موقعيت مخزني خود در ميدان مشترک پارس جنوبي، با شناور FLB124 همزمان راهي آب هاي خليج فارس شدند.
وي با بيان اينکه عمليات انتقال هم زمان اين دو سکوي گازي مقرر بود هفته آينده انجام شود، افزود: با تلاش شبانه روزي گروه هاي مختلف عملياتي در بخش کارفرما و پيمانکار پروژه، انتقال اين دو ابرسازه 2500 تني زودتر از موعد پيش بيني شده انجام شد و شناور FLB124 حامل دو سکوي دريايي 23 و 24B بعدازظهر روز سه شنبه (23 مهرماه) از يارد شرکت صنعتي دريايي ايران (صدرا) در بوشهر حرکت کرد.
اين مقام مسؤول در شرکت نفت و گاز پارس اظهار کرد: عمليات اجرايي نصب اين دو سکو مطابق برنامه زمان بندي پس از پايان عمليات آماده سازي و استقرار شناور نصاب HL5000 در بلوک مخزني اين طرح، با اختلاف يک هفته نسبت به هم به زودي آغاز مي شود.
به گفته قائم مقام طرح توسعه فازهاي 22 تا 24 پارس جنوبي، توليدات گازي اين دو سکو که در مجموع معادل نيمي از ظرفيت توليد اسمي باقي مانده هدفگذاري شده اين طرح است، پس از پايان عمليات راه اندازي و بهره برداري با تزريق به شبکه سراسري بخشي از سوخت مصرفي زمستان امسال را تأمين خواهد کرد.
امضاي قرارداد ساخت واحد الفين پتروشيمي بوشهر
قرارداد ساخت واحد الفين پتروشيمي بوشهر بين شرکت هاي پتروشيمي بوشهر و مشارکت مهندسي سازه – سازه پاد تهران امضا شد. قرارداد ساخت واحد الفين پتروشيمي بوشهر، روزشنبه (20 مهرماه) بين شرکت هاي پتروشيمي بـوشهر و مشارکت مهندسي سازه – سازه پاد تهران امضا شد. اين قرارداد شامل مهندسي، تأمين تجهيزات، ساختمان، نصب و راه اندازي واحد الفين با ظرفيت توليد سالانه يک ميليون تن محصول است. خوراک مورد نياز اين طرح، گاز اتان است که بخش عمده آن از فاز يک پتروشيمي بوشهر تأمين مي شود و عمده محصول اتيلن توليدي نيز براي استفاده در واحدهاي پايين دستي پتروشيمي بوشهر استفاده خواهد شد. شرکت پتروشيمي بوشهر به عنوان يکي از بزرگ ترين مجتمع هاي پتروشيمي کشور و خاورميانه با سرمايه گذاري شستان در حال ساخت، تکميل و راه اندازي است. اين مجتمع مشتمل بر سه فاز است که فاز نخست آن شامل واحدهاي شيرين سازي، استحصال اتان و توليد متانول، توليد اکسيژن و آب شيرين کن است که به زودي به بهره برداري کامل مي رسد. فاز دوم طرح شامل واحدهاي الفين، MEG، يوتيليتي و آفسايت و فاز سوم نيز شامل واحدهاي HDPE، اسيداستيک و VAM خواهد بود.
مديرعامل شرکت ملي صنايع پتروشيمي اعلام کرد:
بهره برداری از طرح پتروشیمی هگمتانه
در سال ۹۹
معاون وزير نفت در امور پتروشيمي گفت: طرح پتروشيمي هگمتانه بهار سال 99 به بهره برداري مي رسد.
بهزاد محمدي، روز سه شنبه (23 مهرماه) پس از بازديد از طرح پتروشيمي هگمتانه در نشستي با حضور سيد سعيد شاهرخي، استاندار همدان، شماري از مسؤولان استاني و مديران اجرايي اين طرح گفت: با توجه به برنامه ريزي ها اميدواريم پتروشيمي هگمتانه که پي وي سي (PVC) گريد پزشکي مخصوص مصارف پزشکي و دارويي توليد مي کند، هرچه زودتر به جمع مجتمع هاي پتروشيمي فعال کشور بپيوندد.
وي افزود: در جريان بازديد امروز از طرح پتروشيمي هگمتانه شاهد بوديم عمليات تکميل اين پروژه با روحيه و انرژي مضاعف در حال انجام است و مديران اين طرح با تلاش و شتاب مناسبي مراحل پاياني پروژه را سپري مي کنند.
معاون وزير نفت در امور پتروشيمي اعلام کرد که شرکت ملي صنايع پتروشيمي مساعدت و همکاري لازم را در مسير تکميل و بهره برداري از طرح پتروشيمي هگمتانه انجام داده است.
محمدي با بيان اينکه گريد توليدي پتروشيمي هگمتانه براي کشور اهميت ويژه اي دارد، تصريح کرد: خوشبختانه با حمايت هاي وزارت نفت و شرکت ملي صنايع پتروشيمي، منابع مالي طرح پتروشيمي هگمتانه تامين شده است و همکاران با برنامه ريزي دقيق و مناسب بايد براي بهره برداري اين طرح طبق موعد مقرر تلاش کنند.
وي بر رعايت ضوابط و دستورعمل هاي بهداشت، ايمني و محيط زيست (اچ اس اي) در همه مراحل ساخت، تکميل و راه اندازي اين طرح تاکيد کرد و گفت: تاکنون چنين طرحي با توليد اين گونه محصولات در کشور نداشته ايم.
مديرعامل شرکت ملي صنايع پتروشيمي با بيان اينکه کارها در مسير اجراي طرح پتروشيمي هگمتانه به مرحله تکميل و راه اندازي نزديک شده است، گفت: هم اکنون در کشور 56 مجتمع پتروشيمي داريم که اميدواريم پنجاه و هفتمين آن پتروشيمي هگمتانه باشد.
محمدي، پتروشيمي ابن سينا را از ديگر طرح هاي در حال اجراي استان همدان دانست و افزود: قرار است خوراک اين واحد از خط لوله اتيلن غرب کشور تامين شود.
وي گفت: پتروشيمي ابن سينا لايسنس شرکت انگليسي- هلندي شِل را دارد و 300 ميليون يورو در آن سرمايه گذاري شده است، با بهره برداري از پتروشيمي ابن سينا، براي استان همدان و استان هاي مجاور اشتغال پايدار ايجاد مي شود.
معاون وزير نفت در امور پتروشيمي عنوان کرد: از طرح ساخت پتروشيمي ابن سينا نيز حمايت مي شود و تلاش مي کنيم اين طرح با قدرت به بهره برداري برسد.
خط لوله 2 هزار و 650 کيلومتري اتيلن غرب که از مبدا پارس جنوبي تا استان هاي آذربايجان غربي و شرقي امتداد دارد با عبور از 11 استان، خوراک 12 مجتمع پتروشيمي ساخته شده يا در حال ساخت واقع در استان هاي خوزستان، فارس، لرستان، کهکيلويه و بويراحمد، چهار محال و بختياري، کردستان، کرمانشاه، آذربايجان غربي و شرقي، ايلام و همدان را تامين مي کند.
ارسال نخستین محموله بنزین یورو ۵ پالایشگاه لاوان به بندرعباس
نخستين محموله بنزين يورو 5 پالايشگاه لاوان با حجم هشت هزار ليتر بارگيري و به منظور استفاده در داخل کشور به بندرعباس ارسال شد.
اين پالايشگاه با اعمال تغييرات فرايندي در واحدهاي تقطير و بنزين سازي و راه اندازي بخشي از واحد ايزومريزاسيون نفتاي سبک، موفق به ارتقاي استاندارد بنزين توليدي از يورو 2 به يورو 5 شده است؛ بدون ترديد بهبود کيفيت سوخت خودروها اعم از بنزين و نفت گاز در بهبود شرايط کيفي هواي کلانشهرها و در نتيجه سلامت ساکنان اين شهرها نقش بسيار مهمي دارد.
مديرعامل پالايشگاه نفت لاوان پيش از اين از پايان طرح بهبود فرايند پالايشگاه نفت لاوان و توليد فراورده هاي با کيفيت در اين پالايشگاه، مطابق با استانداردهاي اروپايي خبر داده بود.
حفظ و استمرار توليد، دستيابي به بازارهاي جهاني، بهينه سازي مصرف انرژي و رعايت قوانين و استانداردهاي فني و زيست محيطي از جمله اهداف پالايشگاه نفت لاوان است که استفاده از توان و ظرفيت متخصصان و صنعتگران داخل کشور براي رفع نيازهاي فني و مهندسي، قطعات و تجهيزات سبب خودکفايي در اين پالايشگاه شده است.
شرکت پالايش نفت لاوان در سال 1355 با ظرفيت اسمي 20 هزار بشکه در روز به بهره برداري رسيد که با اجراي طرح هاي بهينه سازي، ظرفيت آن هم اکنون به 55 هزار بشکه در روز رسيده است.
فاز نخست طرح بهبود فرايند و بهينه سازي اين پالايشگاه با هدف افزايش ظرفيت از روزانه 30 هزار بشکه به 55 هزار بشکه در ارديبهشت ماه 90 و واحد تصفيه هيدروژني و ايزومريزاسيون نفتاي سبک اين پالايشگاه نيز در تيرماه 1392 به بهره برداري رسيد.
واحد پالايش هيدروژني فراورده هاي ميان تقطير نفت سفيد و نفت گاز اين پالايشگاه در فروردين 1394 و در سال 1396 واحد توليد گوگرد و واحد گوگردزدايي از نفت گاز و نفت سفيد، به منظور توليد فراورده هاي مطابق با استاندارد يورو 4 و يورو 5 به بهره برداري رسيد.
هم اکنون خوراک 30 هزار بشکه (نفت خام) اين پالايشگاه توسط يک رشته خط لوله 12 اينچ از مخازن شرکت نفت فلات قاره ايران در لاوان از ميدان هاي دريايي نفتي سلمان، رشادت، رسالت و بلال و 25 هزار بشکه ميعانات گازي آن نيز از پارس جنوبي تامين مي شود.