تحریم ها امنیت عرضه گاز طبیعی را با خطر روبه رو می کند
ایران در بخش نفت، گاز و انرژی شرایط خوبی دارد
توضیح شرکت ملی نفت درباره قرارداد فروش گاز به نروژی ها
تعریف پروژه جدید 17 گوره خانواده کالایی صنعت نفت
همکاری با فعالان صنعت کشتی سازای نروژی ادامه می یابد
گام به گام در مسیر رفع دغدغه های فرهنگی وزیر نفت
تبعیت از مقام معظم رهبری رمز ماندگاری بسیج
راه های طی شده در دستیابی به تولید داخلی
نفتی ها مردم را فراموش نمی کنند
کسب 9 مدال رنگارنگ، در میدان رقابت علم و ورزش
امکان ادامه خدمت زنان در نفت تا 60 سالگی
طلوع کرده ز مشرق، طلایه خورشید
فعالیت های آبان ماه ستاد اقامه نماز به روایت تصویر
مقام و مسئولیت ها فرصت تکامل و خدمت است
یزدی: به بحث ورزش نگاه سلامت محور داریم
سومی نفت امیدیه در تیراندازی با کمان
پیام چهارمین نشست سران مجمع کشورهای صادر کننده گاز:
تحریم ها امنیت عرضه گاز طبیعی را با خطر روبه رو می کند
معاون اول رئیس جمهوری: ایران نقشی فعال در مجمع کشورهای صادرکننده گاز ایفا می کنند
نشست فوق العاده وزیران نفت و انرژی کشورهای عضو مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جی ای سی اف) و نشست سران این مجمع ۲۳ و ۲۴ نوامبر (دوم و سوم آذرماه) در بولیوی برگزار شد.
کشورهای الجزایر، بولیوی، مصر، گینه استوایی، ایران، لیبی، نیجریه، قطر، روسیه، ترینیداد و توباگو، ونزوئلا و امارات، ١٢ عضو اصلی جی ای سی اف هستند و هلند، نروژ، عراق، عمان، پرو و آذربایجان به عنوان اعضای ناظر در مجمع کشورهای صادرکننده گاز حضور دارند.
وزیران نفت و انرژی مجمع کشورهای صادرکننده گاز ۴۴ درصد از تولید گاز جهان، ٦٧ درصد از ذخایر گازی جهان، ۶۴ درصد از انتقال گاز با خط لوله و ۶۶ درصد از تجارت گاز طبیعی مایع شده (ال ان جی) را در اختیار دارند.
علاوه بر بیژن زنگنه، وزیر نفت، اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری نیز به دعوت رئیس جمهوری بولیوی، در چهارمین نشست سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جی ای سی اف) که در شهر سانتاکروز بولیوی برگزار شد،حضور یافت.
معاون اول رئیس جمهوری در بدو ورود به بولیوی گفت: ایران به عنوان کشوری که دارای بزرگترین ذخایر گاز طبیعی در جهان است، نقش فعالی در مجمع کشورهای صادرکننده گاز و ایجاد هماهنگی برای توسعه و ارتقای گاز در سبد انرژی جهان ایفا می کند.
اسحاق جهانگیری در جریان سفر به بولیوی، پس از ورود به فرودگاه سانتاکروز، در گفت وگو با خبرنگاران، هدف از سفر خود به این کشور را پاسخ به دعوت رئیس جمهوری بولیوی و شرکت در چهارمین نشست سران کشورهای صادرکننده گاز عنوان کرد و افزود: در این نشست، دیدگاه ها و مواضع جمهوری اسلامی ایران را درباره انرژی و گاز طبیعی مطرح خواهیم کرد.
وی افزود: در حاشیه این اجلاس، چنانچه فرصتی فراهم شود، دیدارهایی نیز با مقام های کشور بولیوی و مقام های شرکت کننده در اجلاس خواهم داشت و درباره مسائل جهانی و مسائل منطقه خاورمیانه گفت وگو خواهیم کرد.
معاون اول رئیس جمهوری، انرژی را از مهمترین پیش نیازهای توسعه کشورها برشمرد و یادآور شد: خوشبختانه کشورهای تولید کننده و صادرکننده گاز، با پیش بینی نسبت به آینده وضع انرژی، ۱۷ سال پیش تصمیم به ایجاد مجمع کشورهای صادرکننده گاز گرفتند و امروز این مجمع به نهادی تاثیرگذار در حوزه انرژی در عرصه بین الملل تبدیل شده است.
وی همچنین آمریکای لاتین را منطقه ای پراهمیت دانست و گفت: گسترش همکاری با کشورهای آمریکای لاتین، جایگاه ویژه ای در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران دارد.
اتخاذ سیاست های همسو، گامی در جهت افزایش منافع جمعی جی ای سی اف
معاون اول رئیس جمهوری در چهارمین نشست سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز گفت: ایران در این موقعیت، شرایط لازم را برای جذب سرمایه و فعالیت شرکت های خارجی فراهم کرده است و تامین منافع همه اعضای مجمع کشورهای صادرکننده گاز و تحقق اهداف مجمع را هدف اصلی فعالیت های ملی، منطقه ای و بین المللی می داند و اتخاذ سیاست های هماهنگ و همسو را برای جلوگیری از اعمال تحریم های یکجانبه و چندجانبه علیه هر کشوری را بیش از پیش ضروری می بیند.
اسحاق جهانگیری اظهار کرد: برگزاری اجلاس سران مجمع از جمله فعالیت های برجسته است که می تواند در یافتن راهکارهایی مشترک برای حمایت از منافع جمعی کشورهای عضو، هماهنگی سیاست ها در راستای افزایش سهم گاز در سبد انرژی جهان و توسعه همکاری ها بین کشورهای عضو نقش آفرین باشد.
وی افزود: امروز بازار گاز طبیعی را باید یک بازار رقابتی به حساب آورد که این رقابت هم با تولیدکنندگان جدید در نقاط مختلف جهان و هم با انرژی های جایگزین دیگر مواجه شده است و علاوه بر آن، این بازار از دگرگونی های ژئوپولیتیک هم به دور نیست، دگرگونی هایی که در برخی موارد، موقعیت گاز را در عرصه جهانی انرژی تحت تاثیر قرار می دهد و امنیت بازار و موازنه عرضه و تقاضای جهانی گاز را خدشه دار می کند.
معاون اول رئیس جمهوری ادامه داد: با توجه به این تحولات، ما باید به عنوان تولیدکنندگان اصلی گاز طبیعی همکاری هایمان را به سطح نوینی ارتقا دهیم و به تبادل اطلاعات و تجربیات و هماهنگی بین سیاست های بازاریابی و صادرات در سطوح منطقه ای و بین المللی بیش از گذشته اهتمام بورزیم.
جهانگیری با تاکید بر اهمیت نقش نوآوری و تکیه بر توسعه فناوری در بازارهای انرژی و از جمله بازار گاز طبیعی، تصریح کرد: بر این اساس ما باید به رویکردهای نوآورانه و راهبردهای مبتنی بر فناوری های نوین در کل زنجیره گاز طبیعی اعم از بخش اکتشاف، تولید، انتقال، توزیع و مصرف آن اولویت بدهیم.
وی افزود: در این فرآیند، همکاری مشترک کشورهای عضو مجمع در ترغیب شرکت های ذیربط ملی برای تبادل دانش فنی در زمینه کاهش هزینه های تولید، تبدیل و انتقال گاز طبیعی، انجام سرمایه گذاری های مشترک و اتخاذ سیاست های همسو در بازار گاز، منجر به افزایش منافع جمعی کشورهایمان خواهد شد.
ایران آماده انتقال تجربه های خود به کشورهای مختلف است
معاون اول رئیس جمهوری در دیدار با مقام های ارشد کشورهای گینه استوایی، ونزوئلا، بولیوی و لیبی از آمادگی ایران برای انتقال تجربه های خود به کشورهای مختلف دنیا خبر داد و بر شکست تداوم سیاست های منجر به افراط گرایی در دنیا تاکید کرد.
اسحاق جهانگیری در حاشیه چهارمین اجلاس سران کشورهای صادرکننده گاز در دیدار رئیس جمهور ی گینه استوایی بر تقویت همکاری دو کشور در چارچوب کشورهای صادرکننده گاز تاکید کرد.
وی با بیان اینکه ایران و گینه استوایی افزون بر گاز از ظرفیت های بی شماری برای توسعه مناسبات برخوردارند، عنوان کرد: از برگزاری اجلاس آینده سران کشورهای صادرکننده گاز در گینه استوایی استقبال می کنیم ایران به عنوان بزرگترین دارنده ذخایر گاز، آمادگی دارد تجربیات خود را در حوزه صنعتی و علمی بویژه بخش انرژی در اختیار گینه استوایی قرار دهد.معاون اول رئیس جمهوری یادآور شد: تبادل هیئت های رسمی برای شناسایی زمینه های همکاری می تواند به توسعه مناسبات منجر شود، آمادگی داریم برای توسعه گینه استوایی در کنار شما باشیم و نیازهای خود را از طریق شما تامین کنیم. تئودور اوبیانگ، رئیس جمهوری گینه استوایی نیز در این دیدار با ابراز خرسندی از پیشبرد اهداف کشورهای صادرکننده گاز در چهارمین اجلاس، گفت: ایران در طول سال هایی که از تاسیس این سازمان می گذرد ، نقش موثری در تحقق اهداف سازمان ایفا کرده است.
وی ادامه داد: از حمایت ایران برای میزبانی گینه استوایی برای پنجمین اجلاس سران کشورهای صادرکننده گاز قدردانی می کنم.
رئیس جمهوری گینه استوایی تاکید کرد: ما می توانیم با تکیه بر ظرفیت هایی نظیر گاز، مناسبات خود را بیش از گذشته در سطح دوجانبه، منطقه ای و جهانی ارتقا دهیم.
وی با بیان این که کشورهای آفریقایی برای توسعه و نیز مقابله با هژمونی امپریالیسم نیازمند حمایت کشورهای انقلابی و پیشرفته نظیر ایران هستند، خواستار برقراری رابطه برد-برد با ایران در جهت تامین منافع دو ملت شد.
کشورهای مستقل جهت چندجانبه گرایی در جهان تلاش کنند
معاون اول رئیس جمهوری همچنین در دیدار با رئیس جمهوری ونزوئلا با اشاره به مناسبات مثبت و سازنده ایران و ونزوئلا بر گسترش همکاری های تهران- کاراکاس در همه زمینه ها تاکید کرد.
جهانگیری در حاشیه چهارمین اجلاس سران کشورهای صادرکننده گاز، با تشریح اوضاع منطقه و سیاست های خصمانه آمریکا علیه کشورهای مستقل، تصریح کرد: باید همه کشورهای مستقل و آزادیخواه در جهت چندجانبه گرایی در جهان تلاش و همکاری کنند.
وی عنوان کرد: تحریم های یک جانبه آمریکا علیه کشورهایی که سیاست مستقل از این کشور دارند به انحای مختلف اعمال می شود، پیامد مثبت رفتار آمریکا برای کشور ما اتکا به توان داخلی و افزایش ظرفیت تولید ملی برای رفع نیازها بوده است. معاون رئیس جمهوری یادآور شد: شرکت ها و صنایع ایران در سال های اخیر پیشرفت های ملموسی داشته اند و ما آمادگی داریم تا تجربیات خود را در همه زمینه ها در اختیار کشور دوست ونزوئلا قرار دهیم.
وی همچنین یادآور شد: تدا وم سیاست های اشتباهی که منجر به تقویت افراطی گری در جهان امروز می شود محکوم به شکست است.
نیکولاس مادورو، رئیس جمهوری ونزوئلا نیز در این ملاقات با ابلاغ سلام گرم به رهبر معظم انقلاب و دکتر حسن روحانی، رئیس جمهوری، خواستار تقویت مناسبات در عرصه های مختلف با ایران شد.
توسعه مناسبات با برگزاری مستمر کمیسیون مشترک همکاری های ایران و بولیوی
معاون اول رئیس جمهوری همچنین در دیدار با رئیس جمهوری بولیوی با اشاره به سطح عالی روابط سیاسی ایران و بولیوی، بر لزوم توسعه مناسبات اقتصادی میان دو کشور تاکید کرد.
جهانگیری در دیدار اوو مورالس، رئیس جمهوری بولیوی که در حاشیه چهارمین اجلاس سران کشورهای صادرکننده گاز برگزار شد، با تاکید بر ضرورت حل موانع بانکی در جهت ارتقای سطح مناسبات اقتصادی دو کشور، گفت: لازم است تلاش برای حل موانع و مسائل بانکی به صورت جدی تر از سوی بولیوی پیگیری شود.
وی ادامه داد: برگزاری مستمر کمیسیون مشترک همکاری های ایران و بولیوی می تواند توسعه مناسبات را تسریع کند، باید دو کشور برگزاری کمیسیون همکاری ها را برای حل موانع پیش روی گسترش روابط اقتصادی و راهکارهای توسعه مناسبات فیمابین به صورت جدی تر دنبال کنند.
به گفته معاون اول رئیس جمهوری، ایران برای انتقال دانش و تجربیات به بولیوی به خصوص در حوزه فناوری و نانوفناوری و اجرای پروژه های مختلف در این کشور آمادگی دارد.
رئیس جمهوری بولیوی نیز در این دیدار با قدردانی از حضور معاون اول رئیس جمهوری اسلامی ایران در چهارمین اجلاس سران کشورهای صادرکننده گاز، گفت: دو کشور باید راهکارهای توسعه همکاری های فیمابین را از طریق سفیران و وزیران دو کشور بررسی و پیگیری کنند.
وی با اشاره به احداث برخی واحدهای تولیدی لبنی در بولیوی توسط ایران، گفت: این واحدهای تولیدی نتایج خوبی را برای بولیوی دربر داشته و ما خواهان توسعه همکاریها در این زمینه با جمهوری اسلامی ایران هستیم.
وی همچنین با اشاره به نیاز کشورش به دانش و فناوریهای نوین، خواستار برخورداری از تجربیات ایران در حوزه های مختلف به ویژه نانوفناوری شد.
پیش نویس بیانیه نشست سران مجمع کشورهای صادرکنندگان گاز
پیش نویس بیانیه پایانی چهارمین نشست سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جی ای سی اف) درنشست فوق العاده وزارتی این مجمع ۲۲ نوامبر (چهارشنبه، یکم آذرماه) در سانتاکروز بولیوی مورد توافق قرار گرفت.
در این بیانیه که برای ارائه به سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز آماده شده است، بر لزوم افزایش همکاری کشورهای عضو و اتخاذ سیاستهای هماهنگ به منظور افزایش درآمدهای ملی کشورهای عضو این مجمع از محل صادرات گاز طبیعی با توجه به چالشهای پیش روی بازار گاز تاکید شد. از دیگر مفاد مهم این بیانیه، تاکید بر رد تحریمها و لزوم اقدام های هماهنگ کشورها برای مقابله با اعمال تحریمهای یکجانبه از سوی برخی کشورها علیه یک یا چند کشور عضو مجمع کشورهای صادرکننده گاز است زیرا این موضوع امنیت عرضه گاز طبیعی را با خطر روبه رو می کند.
قدردانی از زحمات ۴ ساله دبیرکلی محمد حسین عادلی
همچنین در اجلاس فوق العاده وزارتی باتوجه به اینکه دوره دبیرکلی محمدحسین عادلی که آخر دسامبر پایان می یابد، سخنرانان اجلاس از جمله امیرحسین زمانی نیا، معاون امور بین الملل و بازرگانی وزیر نفت، ضمن اشاره به دستاوردهای مهم دبیرخانه مجمع طی چهار سال گذشته، از زحمات ایشان در ارتقای جایگاه این مجمع در عرصۀ جهانی انرژی قدردانی کردند.
تدوین راهبرد بلندمدت مجمع کشورهای صادرکننده گاز، تهیه چشم انداز جهانی گاز، تصویب ایجاد موسسه تحقیقات گاز الجزایر و انتشار سالنامه آماری از جملۀ اقدامات انجام شده در دوره دبیرکلی عادلی است. یوری سنتورین روس جایگزین محمدحسین عادلی است که از یکم ژانویه ۲۰۱۸ مسئولیت خود را به عنوان دبیرکل آغاز می کند.
بازار گاز می تواند چالش ها را پشت سر بگذارد
دبیر کل مجمع کشورهای صادرکننده گاز طی سخنرانی در چهارمین نشست سران جی ای سی اف گفت: بازار گاز به طور ویژه، دوران گذار و پر نوسانی که ویژگی آن، تحول و چالش است، پشت سر می گذارد.
محمدحسین عادلی افزود: باعث افتخار و خرسندی است که به عنوان دبیر کل جی ای سی اف به شما در چهارمین نشست این مجمع در سانتاکروز در بولیوی خوشامد بگویم. برگزاری این نشست با حضور کشورهای عضو طبق روال و چارچوب زمانی مقرر باعث دلگرمی است، این موضوع واقعاً نشان دهنده عزم و اراده کشورهای عضو در بالاترین سطح برای حفظ انسجام و ادامه حمایت از اهداف مشترک تعیین شده در اساسنامه و ادامه کمک به آینده امیدوارکننده و تضمین منافع والای اعضا و کمک به توسعه بازار پایدار گاز در سطح جهان است.
وی تاکید کرد: از دوحه تا مسکو و از تهران تا سانتاکروز، جی ای سی اف در تلاش برای برداشتن گام های معنادار و مؤثر به سوی این اهداف، از هیچ تلاشی فروگذار نکرده است.
به گفته دبیر کل مجمع کشورهای صادرکننده گاز، چهارمین نشست سران جی ای سی اف در زمانی برگزار می شود که بازار انرژی به طور کلی و بازار گاز به طور ویژه، دوران گذار و پر نوسانی را پشت سر می گذارد. دورانی که ویژگی آن، تحول و چالش است. رقابت شدید در بازارهای گاز حکمفرماست. یک محیط تجاری جدید در حال ظهور است و ایجاد سازوکارهای جدید را میان صادرکنندگان و مصرف کنندگان، تحمیل می کند، اما باید در برابر اتخاذ سازوکارهایی که می توانند عامل مهمی همچون امنیت عرضه و تقاضا را مختل کنند، هوشیار باشیم. این مسئولیت توأم متوجه تولیدکنندگان و مصرف کنندگان است که همه تلاش خود را برای تضمین ثبات بازار گاز به کار گیرند. عادلی یادآور شد: ابهام در سیاست گذاری ها و چالش های ژئوپولیتیک نیز بر بازارهای انرژی و گاز سایه انداخته است؛ اما در میان همه این چالش ها، دو مسئله بسیار روشن و قطعی هستند. وی اظهار کرد: نخست این که تقاضا برای گاز همچنان افزایش می یابد؛ طبق برآورد جی ای سی اف تقاضای گاز در ۲۳ سال آینده ۵۳ درصد افزایش خواهد یافت. دوم این که تعهد کشورهای جهان به اهداف توافق پاریس در سال ۲۰۱۵ میلادی فرصتی طلایی برای گاز طبیعی پدید می آورد. بنابراین با وجود همه خطرهای مهم و محیط تجاری چالش برانگیز، گاز همچنان از مزیت های پاک و یگانه خود برخوردار خواهد بود و فرصت هایی امیدوارکننده برای کشورهای عضو جی ای سی اف پدید می آورد، اما نباید این فرصت ها را پیش پاافتاده بدانیم.
عادلی تصریح کرد: پیچیدگی چالش ها و فرصت ها شکی باقی نمی گذارد که برخورد با این موقعیت ها نیازمند همکاری و هماهنگی بیشتر میان کشورهای عضو جی ای سی اف است. دبیر کل
ادامه در صفحه 6
رئیس جمهوری:
ایران در بخش نفت، گاز و انرژی شرایط خوبی دارد
رئیس جمهوری با بیان این که در زمینه نفت، گاز، انرژی، همچنین صنعت، شرایط ما بهتر شده است، گفت: امروز از شمال کشور نفت و گاز می گیریم و در جنوب، نفت را تحویل مشتری می دهیم که این ترانزیت می تواند بسیار مفید و موثر باشد.
دکتر حسن روحانی، رئیس جمهوری، شامگاه سه شنبه (هفتم آذرماه) در گفت وگوی زنده تلویزیونی و در ارائه گزارش عملکرد ۱۰۰ روزه دولت دوازدهم گفت:در موضوع رشد اقتصادی در دولت گذشته، همزمان که تورم را پایین آوردیم، رشد منفی را مثبت کردیم، رشد سال ۹۱ طبق آمار بانک مرکزی، منفی 8/6 بوده و طبق اعلام مرکز آمار منفی 4/7 بود. وی گفت: رشد اقتصاد در سال ۹۱، حدود ۷ واحد درصد منفی بوده است و سال ۹۲ شاهد کاهش درصد منفی بودیم، البته رشد اقتصادی همچنان منفی بود، در سال، ۹۳ رشد مثبت به اضافه ۳ داشتیم، در سال ۹۴ شرایط اقتصادی بسیار سخت و در نتیجه رشد ما مثبت یک درصد شد، اما در سال ۹۵ رشد قابل ملاحظه ای داشتیم و برای اولین بار در سال های اخیر به رشد ۲ رقمی رسیدیم و امسال رشد ما در سه ماه نخست با نفت 5/6 و بدون نفت ۷ درصد است، بنابراین هدف ما این است که رشد اقتصادی بالای ۵ درصد در دولت دوازدهم داشته باشیم. روحانی تاکید کرد: برای این که رشد اقتصادی ایجاد کنیم، باید نحوه بودجه ریزی تغییر کند و مردم وارد عرصه اقتصاد شوند، امسال برای طرح های نیمه تمام یک طرح ویژه ای داریم که در بودجه ، به مجلس شورای اسلامی ارائه خواهیم کرد، ضمن این که باید سرمایه خارجی را بیشتر جذب کنیم.
رئیس جمهوری با بیان این که در زمینه نفت، گاز انرژی، همچنین در بخش کشاورزی و صنعت شرایط ما بهتر شده است، گفت: تنها بخشی که در فصل های قبلی رشد نداشتیم، بخش مسکن بود که در ۶ ماه نخست امسال رشد مثبت در مسکن و معدن داریم.
در حوزه جذب سرمایه همیشه وضع منفی داشتیم، اما در سال ۹۶ رشد جذب سرمایه ما مثبت ۷ شده است، بنابراین در همه این زمینه ها قدم های خوبی برداشته شده و البته ما باید این مسیر را ادامه دهیم، بنابراین مردم نباید نسبت به این مسائلی که در واقع شاخص های اقتصادی کلان است، نگرانی داشته باشند. وی با بیان این که امروز در زمینه انرژی و سوآپ گاز و نفت فعال هستیم، افزود: امروز از شمال کشور نفت و گاز می گیریم و در جنوب، نفت را تحویل مشتری می دهیم که خود این ترانزیت می تواند بسیار مفید و موثر باشد، ترانزیت شمال - جنوب برای کشور ما بسیار اهمیت دارد که قدم های خوبی برداشته شده است، مذاکرات سه جانبه ما بین ایران، آذربایجان و روسیه، عمدتا در زمینه ترانزیت است، مذاکرات بین ایران، هند و افغانستان و اخیرا ایران، افغانستان، ازبکستان برای ترانزیت است.
اد امه از صفحه 5
مجمع کشورهای صادرکننده گاز ادامه داد: با خرسندی به شما اعلام می کنم که دبیرخانه جی ای سی اف از مراحل اولیه خود اکنون به یک ساز وکار برخوردار از ظرفیت بالا و اعتبار مقبول در زمینه عملکردهای خود تبدیل شده و توان تحقق وظایفی پیچیده تر را دارد و برای مأموریت های آینده آماده است.
به گفته عادلی، با نزدیک شدن به پایان دوران فعالیت من، اجازه دهید از این فرصت برای تشکر از همه کشورهای عضو به دلیل اعتماد و انتخاب من برای دو دوره برای خدمت به عنوان دبیرکل این نهاد مهم، سپاسگزاری کنم. همچنان تمایل دارم که از شورای وزیران و به ویژه رؤسای دوره ای که با آنها کار کردم و از حمایت و حکمت آنها بهره مند شدم، یعنی آقایان نواک از روسیه، الساده از قطر و کاچیکوو از نیجریه، تشکر کنم. افزون بر آن تمایل دارم که از اعضای هیئت اجرایی، شورای فنی و اقتصادی و همچنین فرستادگان ویژه اطلاعات و آمار که راهنمایی، دیدگاه ها و مشاوره آنها برای دستاوردهای ما الزامی بود، قدردانی کنم. در نهایت از همکاران فرهیخته، کوشا و متعهد خود که در یک گروه برای ارائه عملکردی باکیفیت با استانداردهای جهانی همکاری کردند، تشکر می کنم. در پایان برای جانشین خود در تلاش برای هدایت مجمع ما به یک مرحله جدید، آرزوی موفقیت می کنم. وی تاکید کرد: نباید فراموش کرد از کشور میزبان دبیرخانه مجمع کشورهای صادرکننده گاز، یعنی دولت قطر، و به ویژه دکتر الساده به دلیل حمایت، دیدگاه ها و توجه وی، قدردانی کنم. دبیر کل مجمع کشورهای صادرکننده گاز گفت: مراتب قدردانی خالصانه خود را به آقای اوو مورالس و دولت او، به ویژه آقای سانچز، وزیر انرژی بولیوی به دلیل برگزاری عالی و میزبانی گرم ابراز می کنم. در نهایت برای همه شما بزرگواران آرزوی یک همکاری سازنده و نشست موفق را دارم. از کشور خودم ایران و به ویژه مهندس زنگنه به خاطر اعتماد به اینجانب و حمایت و پشتیبانی اش از برنامه های توسعه سازمان تشکر خاص می کنم.
گاز منبع پاک انرژی برای توسعه پایدار جهانی
چهارمین نشست سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جی ای سی اف) در سانتاکروز بولیوی با انتشار بیانیه ای به کار خود پایان داد.
متن کامل بیانیه پایانی چهارمین نشست مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جی ای سی اف) در سانتاکروز بولیوی به این شرح است:
ما، سران کشورها و دولت های کشورهای عضو مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جی ای سی اف)، در سانتا کروز دو لا سرا در ۲۴ نوامبر سال ۲۰۱۷ میلادی (سوم آذر ماه) در پی دعوت اوو مورالس، رئیس جمهوری بولیوی، برای بزرگداشت چهارمین نشست سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز گردهم آمده ایم و با روحیه وحدت و همکاری، موارد ذیل را یادآور می شویم:
تأکید بر حق حاکمانه و مطلق کشورهای عضو بر منابع طبیعی خود؛
استناد به بیانیه های نشست های نخست، دوم و سوم جی ای سی اف، (به ترتیب) در دوحه، پایتخت قطر (سال ۲۰۱۱ میلادی)، مسکو، پایتخت روسیه (سال ۲۰۱۳ میلادی) و تهران، پایتخت ایران (سال ۲۰۱۵ میلادی)؛
تأیید بر نقش کلیدی گاز به عنوان یک منبع پاک و مطمئن برای توسعه پایدار و همچنین برای دستیابی به اهداف توسعه پایدار سازمان ملل متحد، از جمله هدف شماره هفت درباره تضمین دسترسی به انرژی ارزان، مطمئن، پایدار و نوین برای همگان؛
تأکید بر اهمیت گاز طبیعی در سبد انرژی جهانی و در ایجاد اقتصادهای مقاوم در برابر تغییرات آب و هوا، همسو با توافق پاریس؛
یادآوری این که کشورهای عضو جی ای سی اف بیشترین سهم را در ذخایر و ظرفیت تولید گاز طبیعی در جهان دارند و تأکید بر نقش آنها به عنوان تأمین کنندگان مطمئن نیازهای انرژی جهان؛
تأکید بر اهمیت گاز در بهبود امنیت انرژی جهان، ثبات بازار گاز، امنیت عرضه و تقاضا و لزوم تضمین این که سرمایه گذاری کافی در همه بخش های زنجیره ارزش گاز طبیعی در زمان مناسب برای تأمین نیاز روزافزون جهانی انجام می شود؛
تأکید بر اهمیت همکاری و هماهنگی تلاش ها میان کشورهای عضو برای توسعه پژوهش، تبادل اطلاعات، انتقال دانش و اشتراک بهترین رویه ها در صنعت گاز و استقبال از ایجاد مؤسسه پژوهش جی ای سی اف در الجزایر؛
تأکید بر قصد این مجمع برای ارتقای جایگاه بین المللی جی ای سی اف به عنوان یک نهاد کارآمد میان-دولتی فعال در گسترش همکاری سازنده درباره مسائل مربوط به توسعه صنعت گاز و شرایط مطلوب بازار؛
تأکید بر ارزش گذاری عادلانه منابع گاز بر مبنای حق حاکمیت کشورهای عضو برای تعیین سیاست ها و مقررات متناسب و اعتراض ما به تحریم های یکجانبه که مورد تأیید نهادهای مسئول در سازمان ملل متحد نیستند.
با استناد به موارد بالا، عزم مشترک خود را در موارد ذیل اعلام می کنیم:
توسعه و اعمال سیاست هایی برای تولید و مصرف گاز طبیعی به عنوان منبعی پاک، مطمئن، کارآمد و حیاتی در سبد انرژی جهانی که دستیابی به اهداف توسعه پایدار را تضمین کند؛
گسترش استفاده از گاز در شکل ها و بخش های گوناگون آن، از جمله تولید انرژی، حمل و نقل و صنعت، همسو با منافع جهانی و استفاده از آن ازسوی همه طرف های فعال در بخش انرژی، از طریق اتخاذ سیاست ها و راهبردهای هماهنگ میان کشورهای عضو جی ای سی اف؛
تأکید بر تلاش مشترک اعضای جی ای سی اف برای تثبیت گاز به عنوان سوخت و خوراک مطلوب و همچنین برای جذب سرمایه در زنجیره ارزش گاز طبیعی و تضمین توازن بین رشد احتمالی عرضه و تقاضای گاز که ثبات بازار گاز و توسعه بازارهای جدید گاز را تضمین کند؛
توسعه و اجرای سیاست ها و اقدام های هماهنگ میان کشورهای عضو جی ای سی اف برای ترویج قراردادهای بلندمدت گاز که برای تأمین مالی پروژه های گاز طبیعی ضروری هستند؛
پیگیری رویکردی منصفانه در تقسیم خطرپذیری در مسئله سازوکار قیمت گذاری گاز بر اساس قیمت نفت خام و فرآورده های آن برای تضمین یک قیمت منصفانه برای گاز که مزیت های آن از جهت بهره وری انرژی و ارزش های زیست محیطی را در نظر بگیرد؛
تقویت جی ای سی اف به عنوان جایگاهی برای برنامه ریز و موضع گیری هماهنگ و همچنین ارتقای جایگاه و اهداف جی ای سی اف در زمینه جهانی انرژی؛
گسترش و ارتقای مسیرهای کارآمد همکاری میان تولیدکنندگان و مصرف کنندگان گاز در همکاری با سازمان های انرژی منطقه ای و جهانی برای آسان سازی دستیابی به مصرف جهانی گاز؛
تقویت و ارتقای تحلیل، انتقال فناوری، آموزش، پژوهش، و توسعه صنعت گاز از طریق همکاری و هماهنگی میان کشورهای عضو جی ای سی اف، به ویژه از طریق مؤسسه پژوهش گاز در الجزایر؛
ارتقای سیاست ها و مقرراتی که تجارت میان کشوری گاز را آسان کنند؛
سران کشورها و دولت ها پیشنهاد گینه استوایی برای میزبانی پنجمین نشست جی ای سی اف در سال ۲۰۱۹ میلادی را پذیرفتند.
سران کشورها و دولت های جی ای سی اف سپاس خود را از اوو مورالس، رئیس جمهوری بولیوی، برای هدایت چهارمین نشست جی ای سی اف و همچنین سپاس خود را از دولت و مردم بولیوی به دلیل میزبانی گرم آنها، ابراز کردند.
آواربرداری و پاکسازی محوطه چاه برای عملیات مهار چاه شماره 147 رگ سفید انجام شد
یک گام در مهار آتش
مشعل دکل حفاری ۹۵ فتح شرکت ملی حفاری ایران مستقر روی چاه شماره ۱۴۷ میدان رگ سفید روز یکشنبه (هفتم آبان ماه)، بر اثر فوران گاز چاه ۱۴۷ رگ سفید دچار آتش سوزی شد و متاسفانه در این حادثه، ۲ تن از کارکنان شرکت ملی حفاری جان باختند؛ زبانه های آتش چاه یک ماه است که شعله می کشد و عملیات مهار توسط کارکنان سختکوش این عملیات پنجه در پنجه ادامه دارد. در گزارش پیش رو آخرین اقدام های انجام شده در مهار چاه شماره 147 واقع در میدان نفتی رگ سفید که یکی از میدان های بزرگ نفتی در جنوب غربی کشور است، از نظرتان می گذرد.
***
معاون مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در امور تولید، روز سه شنبه (30 آبان) پیشرفت عملیات مهار و کنترل فوران چاه ۱۴۷ رگ سفید۲ را منطبق با برنامه و جدول زمانبندی عنوان کرد و گفت: با ایجاد زیرساخت های لازم و برپایی دکل حفاری ۹۳ فتح، گام اصلی برای انجام عملیات تخصصی مهار فوران چاه ۱۴۷ رگ سفید از عمق برداشته شد.محسن پاکنژاد که برای نظارت مستقیم بر عملیات مهار و کنترل فوران چاه ۱۴۷ در موقعیت میدان نفتی رگ سفید به سر میبرد، هنگام آغاز عملیات حفاری یک حلقه چاه امدادی روی لوکیشن C افزود: «با نصب و برپایی این دکل و گردش مته حفاری، وارد فاز اجرایی روش بستن چاه از عمق (BOTTOM KILL) شدیم که بر اساس برنامه ریزی مهندسی حفاری در عمق حدود ۲ هزار و ۴۰۰ متری چاه، در حال فوران مسدود می شود و تحت کنترل قرار می گیرد. برای مهار و کشتن چاه از عمق، حفر ۲ حلقه چاه انحرافی پیش بینی شده و به همین منظور دستگاه حفاری ۹۴ فتح نیز روی لوکیشن A برپا شده و این دکل، حفر چاه دوم را از زوایه دیگر برای کنترل فوران به زودی آغار می کند. گروه های مهندسی از هر ۲ شرکت درباره نحوه برپایی دکل، روش حفاری، وزن سیال، زوایای حفاری جهت دار و رفتار مخزن در جلسه های متعدد جوانب کار را مورد ارزیابی های کارشناسی دقیق قرار داده تا در کمترین زمان ممکن این عملیات به نتیجه مطلوب برسد. وی افزود:«درباره بستن چاه از سطح (TOP KILL) نیز، با ایجاد زمینه های لازم از جمله سیستم کولینگ، استخر های ذخیره و شبکه تامین آب برای خنک کردن پیرامون چاه و به کارگیری آتی واگن، مهارگران به کانون آتش وارد شدند و طی روزهای گذشته بخش عمده ای از سازه و متعلقات دستگاه حفاری ۹۵ فتح را از میان شعله های آتش خارج کردند. این عملیات با حساسیت و دقت عمل بالا و با رعایت کامل نکات ایمنی انجام می شود، زیرا حجم و حرارت آتش ناشی از فوران نفت و گاز بسیار بالا است و بر اساس بررسی های انجام شده دما در محور آتش به بیش از ۸۰۰ درجه سانتیگراد می رسد.»
عملیات مهار اجرایی می شود
معاون مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در امور تولید با اشاره به این که با پاکسازی اطراف دهانه چاه، عملیات مهار، کنترل و ایمن سازی آن وارد گام اجرایی می شود، گفت: «هر چند تسریع در انجام موفق عملیات مهار چاه بسیار حائز اهمیت است، اما مهمتر از آن، تحقق این امر بدون بروز کوچکترین حادثه و آسیب رسیدن به نیروی انسانی است، بنابراین دقت در کار همسو با سرعت عمل مورد تاکید است. فشار بیش از حد نفت و گاز، دمای بالای آتش، ذوب شدن تجهیزات و قطعات و در هم تنیدگی آنها در دهانه چاه، پاکسازی کانون آتش را از ضایعات دکل حفاری با مشکلات عدیده ای روبه رو کرده است، اما مهارگران مصمم هستند تا این کار دشوار را به سرانجام رسانده و زمینه عملیات اصلی کنترل از دهانه چاه را فراهم آورند؛ با توجه به این که در فرآیند اجرای عملیات مهار فوران چاه های نفت و گاز، تخصص های مختلف با رویکردهای تعریف شده بسته به شرایط چاه و موقعیت مخزن درگیر هستند، از همکاران خواسته شده تا نسبت به مستند سازی کامل روند کار به منظور بهره گیری از تجارب به دست آمده در شرایط مشابه مبادرت ورزند.»
دومین دستگاه حفاری در مدار عملیات
مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران روز جمعه (3 آذر) گفت: با نصب و اثپاد (Spud) دکل ۹۴ فتح، دومین دستگاه حفاری ناوگان این شرکت برای حفر چاه های امدادی در موقعیت چاه ۱۴۷ رگ سفید – ۲ در مدار عملیات قرار گرفت.سپهر سپهری روز جمعه (سوم آذر)هنگام آغاز به کار دستگاه ۹۴ فتح در منطقه عملیاتی رگ سفید -۲ افزود: این دستگاه، حفاری یک حلقه چاه جهت دار به متراژ حدود دو هزار و ۵۰۰ متر را به عهده دارد که با توجه به در مدار قرار گرفتن دستگاه حفاری ۹۳ فتح در شامگاه سه شنبه، با کاربست این دکل ها دو چاه امدادی همزمان برای کشتن چاه از عمق (BOTTOM KILL) حفر خواهد شد؛ از نخستین روزهای وقوع این حادثه، کار پاکسازی و خارج کردن تجهیزات و ادوات مربوط به دکل حفاری ۹۵ فتح از محوطه چاه به همت و پشتکار مهارگران آغاز شده است و تاکنون ادامه دارد و با دسترسی به دهانه چاه، روش بستن آن از سطح (TOP KILL) نیز اجرا خواهد شد؛ بر اساس محاسبات کارشناسی زمان بسیج امکانات فنی، تخصصی و لجستیکی، ایجاد زیرساخت های نظیر راه های دسترسی به محوطه چاه، ساخت استخرهای ذخیره آب، نصب و راه اندازی سامانه خنک سازی محوطه چاه و دیگر مقدمات اجرایی به صورت ضربتی انجام شده است تا کنترل فوران و آتش سوزی چاه در نزدیکترین زمان ممکن به نتیجه برسد.» وی ایجاد دو لوکیشن A و C برای نصب و برپایی دستگاه های حفاری و سرعت عمل گروه های عملیاتی، جابه جایی دکل ها، فنی و تخصصی از بخش های مختلف شرکت در قرار دادن دستگاه حفاری روی لوکیشن را ستودنی توصیف و یادآوری کرد: «زمان انجام این اقدام در قیاس با عرف معمول کار حدود ۵۰ درصد کاهش نشان می دهد که بیانگر پشتکار کارکنان سختکوش شرکت ملی حفاری برای شتاب بخشیدن به عملیات مهار چاه است؛ رعایت اصول و مقررات ایمنی و نکات مورد اهتمام اچ اس ای به طور جد در عملیات مهار فوران چاه ۱۴۷ رگ سفید اعمال می شود، زیرا هدف انجام کار در کوتاه ترین زمان ممکن با حفظ سلامت کامل افراد است.»
آماده سازی مقدمات مهار فوران از سطح با پاک سازی کامل دهانه چاه
با آواربرداری بقایای دکل ٩٥ فتح از دهانه چاه ١٤٧ رگ سفید و پاکسازی کامل محوطه چاه، مقدمات آغاز عملیات مهار فوران و آتش چاه از سطح (Top Kill) فراهم شد.معاون امور تولید شرکت ملی نفت ایران روز یکشنبه (5 آذر) گفت: خوشبختانه به همت و پشتکار ستودنی همکارانمان در شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب و شرکت ملی حفاری ایران، مهمترین گام در مسیر عملیات مهار فوران از سطح (Top Kill) که آواربرداری انبوهی از تجهیزات پرحجم و سنگین به وزن حدود ۳۰۰ تن باقیمانده از دکل حفاری ۹۵ فتح از روی دهانه چاه، هدایت شعله های سرکش و همچنین مسیر سیال خروجی از چاه به صورت عمودی بود، به سرانجام رسید.» محسن پاک نژاد اقدام بعدی را انجام عملیات نصب استینگر، دودکش و متعلقات مربوطه عنوان و ابراز امیدواری کرد که این اقدام، گام نهایی در مهار فوران چاه ۱۴۷ رگ سفید باشد.
***
عملیات مهار فوران چاه های نفت و گاز، یکی از پیچیده ترین عملیات تخصصی صنعت نفت و گاز در جهان است که دانش و تخصص آن به همراه امکانات سخت افزاری در شرکت ملی نفت ایران و به ویژه شرکت ملی حفاری وجود دارد و متخصصان مربوطه با به کارگیری آخرین روش های روز جهان، عملیات کنترل و مهار فوران را انجام می دهند؛ فوران چاه های نفت و گاز با توجه به نوع مخزن، فشار سیال، میزان گاز همراه/گنبدی، عمق حفاری و شرایط جغرافیایی منطقه متفاوت بوده و به تقریب هر فورانی روش کنترل و مهار منحصر به فرد خود را دارد. چاه ۱۴۷ رگ سفید – ۲ در حوزه عملیاتی شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران هفتم آبان ماه گذشته هنگام حفاری با دستگاه حفاری ۹۵ فتح ملی حفاری دچار فوران گاز و آتش سوزی شد.
توضیح شرکت ملی نفت درباره قرارداد فروش گاز به نروژی ها
شرکت ملی نفت ایران توضیحاتی را درباره قرارداد فروش گاز به شرکت آی اف ال ان جی ( IFLNG) نروژ منتشر و اعلام کرد: قرارداد مورد بحث گرچه امضا شده اما هنوز مراحل تصویب خواهی و تنفیذ آن به انجام نرسیده است.
در این توضیحات آمده است: «قرارداد امضا شده ازسوی شرکت ملی نفت ایران با شرکت آی اف ال ان جی، قرارداد مناسبی است و پاره ای از اطلاعاتی که در این زمینه در رسانه ها منتشر شده مبتنی بر حدس و گمان است. قرارداد مورد بحث گرچه امضا شده، اما هنوز مراحل تصویب خواهی و تنفیذ آن به انجام نرسیده است و لذا به طور قطع در مراحل تصویب نهایی قرارداد، مطالب مطرح شده بررسی می شود و سرانجام پس از تایید و تنفیذ قرارداد، اطلاعات قابل اتکا در این زمینه منتشر خواهد شد. لازم به تاکید است که قیمت گاز تحویلی به واحدهای کوچک مقیاس تولیدکننده ال ان جی در سواحل جنوبی کشور، برای همه متقاضیان حسب تکلیف قانونی در تاریخ ۱۳ شهریور ۱۳۹۵ توسط وزارت نفت تعیین و ابلاغ شده است (که در ابلاغیه مورخ ۵ مهر ۱۳۹۶ مورد اصلاح قرار گرفته است). این قیمت ها برای همه متقاضیان به صورت یکسان اعمال خواهد شد و همه شرکت های علاقه مند می توانند برای عقد قرارداد به شرکت ملی نفت ایران مراجعه کنند.»
نخستین قرارداد فروش گاز طبیعی برای تولید گاز طبیعی مایع (ال ان جی) صادراتی، سوم آبان ماه امسال بین شرکت ملی نفت ایران و شرکت IFLNG (تحت مالکیت شرکت پالایش گاز خارک و شرکت نروژی (Hemla) امضا شد.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس:
قیمت حامل های انرژی باید متناسب با قدرت خرید مردم افزایش یابد
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به این که افزایش قیمت ها در قالب لایحه بودجه به مصوبه و مجوز مجلس نیاز دارد، گفت: قیمت حامل های انرژی باید متناسب با قدرت خرید مردم افزایش یابد.
اسدالله قره خانی با اشاره به این که افزایش قیمت بنزین و دیگر حامل های انرژی باید متناسب با قدرت خرید مردم افزایش یابد، گفت: هرگونه افزایش قیمت بنزین و گازوئیل باید در قانون بودجه پیش بینی شود و افزایش قیمت ها در قالب لایحه بودجه به مصوبه و مجوز مجلس نیاز دارد.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، با بیان این که اصل تثبیت قیمت برای حامل های انرژی منطقی نیست، افزود: این سیاست در گذشته ضربه هایی به پیکره شرکت ها وارد کرد که خسارت های آن در شرایط کنونی قابل مشاهده است.احمد مرادی نیز با بیان این که ارتباطی بین ایمن سازی جاده ها و لزوم افزایش قیمت سوخت وجود ندارد، گفت: قیمت سوخت تاثیری در ایمنی جاده ها ندارد، البته مصرف بهینه و مدیریت سوخت باید در دستور کار قرار گیرد، اما تنها راه مدیریت مصرف سوخت افزایش قیمت آن نیست، بلکه راه آن فرهنگ سازی برای کاهش تردد با وسایل شخصی و گسترش وسایل نقلیه عمومی است.
این عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی افزود: بخشی از آمار بالای تصادف های جاده ای که ۲۰ تا ۳۰ هزار کشته در سال است، ناشی از ایمن نبودن جاده هاست، از این رو مسائل جاده ای باید مدیریت شود تا آمار تصادفات کاهش یابد.وی با اشاره به این که در برخی از کشورهای حاشیه خلیج فارس نیز قیمت بنزین لیتری هزار تومان است، تصریح کرد: افزایش دادن قیمت بنزین در بودجه سال ۹۷ معقول و منطقی نیست.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی:
اولویت ورود سرمایه خارجی به کشور در طرح های انرژی و صادرات است
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: اولویت ورود منابع مالی خارجی به کشور، جذب سرمایه در طرح های انرژی، اشتغال و صادرات محور است.
محمد خزاعی در نشست معرفی فرصت های اقتصادی و جذب سرمایه در ایران، گفت: پس از توافق هسته ای با برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) هر روز بیشتر از گذشته، شاهد پیشنهادها، مذاکرات و قراردادهای مالی خارجی هستیم و دولت و بخش خصوصی ایران آماده تضمین و استقبال از این سرمایه هاست.رئیس کل سازمان سرمایه گذاری و کمک های فنی و اقتصادی ایران با شاره به ثروت های غنی و منابع سرشار انرژی در ایران و همچنین وجود نیروی انسانی زبده در کشور افزود: ایران کشوری ثروتمند است، اما در همه جای دنیا ازجمله کشورهای ثروتمند جهان نیز، استفاده از سرمایه های خارجی در کنار ثروت ملی مرسوم و این رویه ای عادی و طبیعی است.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به این که افزون بر بانک های ایرانی که آماده صدور ضمانت نامه های بانکی و تضامین لازم هستند، دولت نیز این آمادگی را دارد، تصریح کرد: بر اساس قوانین مصوب مجلس شورای اسلامی، همه پیشنهادهایی که از خارج کشور برای جذب سرمایه به وزارت اقتصاد و دارایی برسد در کمیته ای مرکب از نمایندگان وزارت امورخارجه، سازمان سرمایه گذاری، بانک مرکزی، اتاق های بازرگانی و تعاون و سازمان برنامه و بودجه بررسی می شود و در صورت تصویب و تایید این طرح در کمیته سرمایه گذاری، دولت طرح را به صورت کامل تایید و گارانتی و حمایت می کند.
خزاعی گفت: اولویت ورود منابع مالی خارجی به کشور، جذب سرمایه در طرح های انرژی، اشتغال و صادرات محور ایران است.
پیام وزیر نفت به مناسبت برگزاری المپیادورزشی بانوان
وزیر نفت در پیامی به المپیادورزشی بانوان وزارت نفت، برای همه بانوان صنعت نفت آرزوی سربلندی و موفقیت کرد.
در متن پیام بیژن زنگنه آمده است:
«نقش بی بدیل بانوان در شکل گیری الگوهای مثبت در خانواده، به ویژه تلاش آنان در گسترش فعالیت های ورزشی، کاهش فقر حرکتی و کنترل بیماری های غیر واگیر ناشی از آن، از اهمیتی بالا برخوردار است. به همین جهت تدوین و اجرای برنامه های فرهنگی و انگیزشی در سطح صنعت نفت برای حرکت بانوان به سمت اهداف موردنظر در راهبردهای ابلاغی وزارت نفت در ورزش تنها با مشارکت حداکثری ایشان اعم از بانوان شاغل، همسران و دختران محقق خواهدشد. برگزاری سالانه رویدادهایی همچون المپیادهای ورزشی سراسری وزارت نفت در رده های سنی مختلف بانوان در کنار گسترش برنامه های مستمر آموزشی و تمرینی سلامت محور، در طول سال، مسیر دستیابی به موضوع فوق را هموارتر ساخته و ضمن تقویت دلبستگی کارکنان و خانواده ایشان به صنعت نفت، زمینه را برای بهبودوضعیت سلامت از طریق گرایش به ورزش و نهادینه کردن آن فراهم می کند. در کنار موفقیت بانوان ورزشکار صنعت نفت در رشته های مختلف، آنچه در اولویت قرار داردسلامتی، شادابی و روحیه ورزشی در بین کارکنان است که به لطف خداوندمنان و تلاش همکاران در بخش های مختلف ورزشی تاکنون به نحو مطلوب انجام شده که امیدوارم این روند، همچنان ادامه یابد. در خاتمه ضمن تشکر از همه دست اندرکاران و برگزارکنندگان المپیادورزشی وزارت نفت، برای تمامی بانوان گرانقدر صنعت نفت موفقیت و سربلندی آرزو دارم»
با مشارکت 15 وزارتخانه و سازمان
نشست «هم اندیشی پیشگیری از مرگ خاموش» برگزار شد
نشست «هم اندیشی و تصمیم گیری در راستای مقابله و پیشگیری از نشت CO» با حضور نمایندگان بیش از 15 وزارتخانه و سازمان؛ همچنین نمایندگان دادستانی کل کشور و معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه برگزار شد.
این نشست، روز چهارشنبه (هشتم آذرماه) با هدف مشارکت بین بخشی تمام وزارتخانه ها و سازمان ها برای همکاری جدی، گسترده و موثر در برنامه های پیشگیری از حوادث در شرکت ملی گاز ایران برگزار شد.
همفکری و اعلام برنامه های هر وزارتخانه و سازمان مرتبط برای آموزش عمومی با استفاده از تمام ظرفیت های رسانه ای، نشست و سمینارهای آموزشی گسترده در سراسر کشور و حتی اجرا یا مشارکت در بازدیدو آموزش خانه به خانه در مناطق و محلات پرحادثه و... از اهداف کوتاه مدت برگزاری این نشست بود.
اجرای کامل و صحیح مقررات ملی ساختمان و استانداردها (طراحی، اجرا، نظارت)، اجرایی شدن مبحث 22، به روزآوری و ارتقای استانداردها و مقررات و... از اهداف دیگر این نشست بود.
گزارش تفصیلی این همایش در شماره بعدهفته نامه «مشعل» منتشر می شود.
مهلت ثبتنام در آزمون استخدامی وزارت نفت تمدیدشد
مهلت ثبتنام در آزمون استخدامی وزارت نفت تا ساعت ۲۴ روز جمعه، مورخ هفدهم آذرماه امسال تمدیدشد.
شرکت ملی نفت ایران اعلام کرد: به اطلاع داوطلبان شرکت در آزمون استخدامی شرکت های تابعه وزارت نفت میرساندکه مهلت ثبت نام در این آزمون یک هفته تمدیدشده است. بر این اساس، به منظور ایجادفرصت و مساعدت به داوطلبان مناطق زلزلهزده غرب کشور، زمان ثبت نام آزمون استخدامی وزارت نفت تا ساعت ۲۴ روز جمعه مورخ هفدهم آذرماه امسال تمدیدشده است.
اقدام دولت در محاسبه وکیوم باتوم با نرخ آزاد ستودنی است
دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی شرکت های خصوصی پالایش نفت گفت: اقدام مسئولان مربوطه در تصویب محاسبه محصول «وکیوم باتوم» بر اساس نرخ آزاد ستودنی است.
ناصر عاشوری با بیان اینکه شورای رقابت و ستاد تنظیم بازار دو مرجع قانونی و حقوقی در زمینه تعیین نرخ کالا هستند، گفت: نهادهای یادشده در ماه گذشته طرحی را درباره سیاست های فروش محصول وکیوم باتوم (VB) مصوب کردند.
وی افزود: بر اساس این مصوبه از تاریخ ۰۱/۰۹/۱۳۹۶ محصول وکیوم باتوم بر اساس نرخ ارز آزاد محاسبه می شود که شرکت های پالایشی مکلفند آن را در بورس کالا عرضه کنند.
به گفته عاشوری، با توجه به نقش نفت در اقتصاد ملی کشور، همچنین محصولات و مشتقات آن و ضرورت شفافیت در نرخ گذاری و فروش آن که سال هاست مورد مطالبه استادان اقتصاد، صنعتگران و تولیدکنندگان کشور است، این اقدام قابل تشکر است.
وی با بیان اینکه به ظاهر فروش خارج از بورس به طور اکید ممنوع اعلام شده است، تصریح کرد: این مصوبه می تواند شفافیت در عرضه و جلوگیری از رانت را به همراه داشته باشد.
دبیر کل انجمن صنفی کارفرمایی شرکت های خصوصی پالایش نفت اظهار کرد: اجرای این مصوبه با اقبال شرکت های پالایش نفت نیز همراه بوده بوده است.
مدیرکل دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت محیط زیست خبرداد:
پایش کیفیت سوخت کشور به صورت هفتگی
مدیرکل دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به پایش هفتگی سوخت توزیعی در کشور گفت: با تاکید رئیس سازمان حفاظت محیط زیست پایش سوخت به صورت هفتگی صورت می گیرد و افزون بر عوامل پیشین (بنزن و آروماتیک ها) گوگرد را نیز پایش می کنیم.
شینا انصاری به موضوع آلودگی هوای تهران اشاره کرد و گفت: از سال ۱۳۸۷ به بعد که پدیده گرد و غبار به مشکلات استان های غربی و جنوب غربی کشور افزوده شد، دستگاه های پایش کیفی هوا خریداری و در بیشتر مناطق نصب و راه اندازی شد؛ به طوری که هم اکنون ۱۹۰ ایستگاه سنجش کیفی هوا در ۳۱ استان کشور وجود دارد.مدیرکل دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت محیط زیست به سرمای هوا و بروز پدیده وارونگی دما در کلان شهرها اشاره و عنوان کرد: بحث پایش منابع ثابت مانند کارخانه ها و صنایع از سوی سازمان حفاظت محیط زیست در حال انجام است که سعی می کنیم با نمونه گیری از دودکش های نیروگاه ها و صنایع، میزان آلایندگی آنها را سنجیده و طی یک برنامه زمان بندی شده از آنها می خواهیم تا نسبت به کاهش مشکل آلایندگی اقدام کنند.
وی افزود: صنایع آلاینده و کارخانه ها موظفند در قالب برنامه زمان بندی اقدام های کنترلی را همسو با کاهش آلودگی ارائه دهند و در صورتی که در طول زمان یاد شده اقدام لازم را انجام ندهند، از سوی اداره کل محیط زیست همان استان برای آنها اخطاریه صادر و از طریق قوانین هوای پاک جرایم پیش بینی شده که اخیرا بازنگری شده اعمال می شود.
انصاری گفت: در سال های گذشته پایش سوخت توزیعی در کشور مورد بررسی و سنجش قرار می گرفت؛ امسال نیز با تاکید رئیس سازمان حفاظت محیط زیست پایش سوخت به صورت هفتگی صورت می گیرد و علاوه بر پارامترهای قبلی (بنزن و آروماتیک ها) گوگرد را نیز پایش می کنیم.
شرکت ملی نفتکش امسال هم دانشجوی بورسیه جذب می کند
شرکت ملی نفتکش ایران همسو با سیاست جذب جوانان و افزایش شمار کارکنان ایرانی خود امسال و برای ترم بهمن ماه، به دانشجویان بورس تحصیلی اعطا می کند.محمدعلی خبازی نژاد در این باره گفت: در ادامه اجرای سیاست جذب دانشجوی بورسیه و تامین نیروی انسانی متخصص ایرانی مورد نیاز ناوگان و طبق هماهنگی انجام شده با سازمان سنجش و دانشگاه امام خمینی نوشهر، جلسه مصاحبه جذب دانشجویان متقاضی بورسیه در رشته های عرشه و موتور آبانماه امسال در این شرکت برگزار شد.رئیس آموزش و تجهیز نیروی انسانی شرکت ملی نفتکش ایران افزود: از ۵۵ نفر دانشجویی که در آزمون سراسری ۹۶ شرکت و ازسوی سازمان سنجش معرفی شده بودند، در نهایت ۳۰ نفر پس از مصاحبه و انجام آزمایش های اولیه پزشکی انتخاب و به گزینش نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران (نداجا) معرفی شدند که پس از گزینش این نیرو، دوباره برای طی مراحل نهایی پزشکی و روان شناسی به مراکز مربوطه اعزام شدند.وی با بیان این که سرانجام ۲۶ نفر آزمایش های پزشکی را با موفقیت طی کردند، تصریح کرد: اسامی این افراد در صورت قبولی در گزینش نهایی، به سازمان سنجش معرفی می شود تا در ماه آینده در فهرست قبول شدگان قرار گیرند و تحصیل خود را در دانشگاه امام خمینی نوشهر آغاز کنند.
توليد 18 ميليون بشکه ميعانات گازي در فازهاي 6، 7 و 8
سرپرست پالايشگاه چهارم مجتمع گاز پارس جنوبي گفت: در نيمه نخست امسال 18 ميليون بشکه ميعانات گازي، 139 هزار تن پروپان و 105 هزار تن بوتان در پالايشگاه چهارم توليد شده است. بهزاد سالاري، سرپرست پالايشگاه چهارم مجتمع گاز پارس جنوبي گفت: در نيمه نخست امسال 18 ميليون بشکه ميعانات گازي در فازهاي 6، 7 و 8 پارس جنوبي توليد شده است. وي با بيان اينکه اين پالايشگاه، وظيفه تأمين خوراک ساير پالايشگاه هاي مجتمع را نيز به عهده دارد، اظهار کرد: تا پايان شهريور از پالايشگاه چهارم، بيش از 390 ميليون مترمکعب گاز ترش به پالايشگاه اول (فاز يک) ارسال شده است. سالاري ادامه داد: در اين مدت از سوي پالايشگاه چهارم يک هزار و 250 ميليون مترمکعب گاز ترش به پالايشگاه دوم (فازهاي 2 و 3) و 789 ميليون مترمکعب گاز ترش نيز به پالايشگاه پنجم(فازهاي 9 و 10) تحويل شده است. پالايشگاه ششم (فازهاي 15 و 16) نيز در 6 ماه نخست امسال بيش از 2 هزار و 155 ميليون مترمکعب گاز ترش از پالايشگاه چهارم تحويل گرفته اند. سرپرست پالايشگاه چهارم مجتمع گاز پارس جنوبي در ادامه به تشريح توليد ساير محصولات اين پالايشگاه پرداخت و گفت: تا پايان شهريور، اين پالايشگاه بيش از 139 هزار تن پروپان و 105 هزار تن بوتان توليد کرده ، همچنين افزون بر گاز دريافتي از سکوهاي خود بيش از 326 ميليون متر مکعب گاز از جزيره سيري نيز دريافت کرده است.
راه اندازي نخستين بويلر پالايشگاه فاز 13
مجري طرح توسعه فاز 13 پارس جنوبي از راه اندازي نخستين بويلر فاز 13 پارس جنوبي خبر داد و گفت: يک رديف پالايشگاه اين فاز تا پيش از پايان امسال با استفاده از گاز ترش فازهاي 6 تا 8 به توليد اوليه مي رسد. پيام معتمد اعلام کرد: با آغاز عمليات قلياشويي پس از ورود گاز به پالايشگاه فاز 13 و در سرويس قرار گرفتن فلرهاي HP و MP، از بامداد جمعه (سوم آذرماه) توليد بخار از واحد 121 آغاز شد. وي به تمهيدات انديشيده شده براي راه اندازي واحد 121 اشاره کرد و گفت: با توجه به آمادگي کامل واحدهاي يوتيليتي براي راه اندازي، آب خام و DM براي انجام مقدمات توليد بخار از منابع خارج از پالايشگاه تهيه و فرآيندهايي که به دريافت آب نياز داشتند، پيش از ورود آب از آبگير مشترک انجام شد. مجري طرح توسعه فاز 13 پارس جنوبي ضمن ابراز تشکر از زحمات همکاران فازهاي 24-22 در آماده سازي آبگير مشترک پيش بيني کرد با دريافت پيوسته آب از آبگير که از روز جمعه آغاز شده، واحد 127 براي توليد آب خوراک بويلرها و واحدهاي ديگر يوتيليتي نيز، هرچه سريعتر در مدار توليد قرار گيرند. به گفته معتمد، هم اکنون واحدهاي توليد هوا، ازت، توزيع آب، توزيع گاز سوخت، مشعل، شبکه آب آتش نشاني و توليد بخار در مدار توليد قرار گرفته اند و براساس برنامه ريزي هاي انجام شده، پالايشگاه فاز 13 تا پيش از پايان امسال با راه اندازي يک رديف گازي با گاز ترش فازهاي 8-7-6، به توليد اوليه خواهد رسيد. طرح توسعه فاز 13 براي برداشت 56 ميليون متر مکعب در روز گاز ترش از ميدان مشترک و استحصال روزانه 50 ميليون متر مکعب گاز متان، 2900 تن گاز مايع ال پي جي، 2750 تن اتان، 75 هزار بشکه ميعانات گازي و 400 تن گوگرد از سوي کنسرسيومي متشکل از شرکت هاي پتروپايدار ايرانيان، مپنا و صدرا در دست اجراست.
مدير پشتيباني ساخت و تامين کالاي شرکت ملي نفت:
نظام يکپارچه صدور گواهينامه کيفيت، سبب ارتقاي کيفي توليدات ايراني مي شود
مدير پشتيباني ساخت و تامين کالاي شرکت ملي نفت ايران گفت: همه گواهينامههاي کيفيت کالا و تجهيزات نفتي از سوي نهادصدورگواهينامه انجمن نفت IPICB صادر خواهد شد. رامين قلمبر روز شنبه (چهارم آذرماه) در نشستي مشترک با حضور پرويز سنگين، مديرکل سامانه کالا و حمايت از ساخت داخل وزارت نفت و سازندگان داخلي درباره اجراي آيين نامه نظام يکپارچه صدور گواهينامه کيفيت براي محصولات و خدمات سازندگان کالا و تجهيزات مورد نياز صنايع نفت اظهار کرد: نهاد صدور گواهينامه انجمن نفت ايران (IPICE)، به دنبال ابلاغ آيين نامه نظام يکپارچه صدور گواهينامه کيفيت محصولات و خدمات براي سازندگان کالاها و تجهيزات صنايع در انجمن نفت اوايل خردادماه امسال تشکيل شد و مسئوليت همه فعاليت هاي اجرايي، مالي و تدوين دستورکارها و صدور گواهينامه کيفيت را به عهده دارد. وي با اشاره به بازنگري در اساسنامه انجمن نفت و نهاد صدور گواهينامه تصريح کرد: نهاد صدور گواهينامه انجمن نفت ايران به طور مستقل طبق الزامات استانداردهاي جهاني براي نهادهاي صدور گواهي محصول ISO/IEC 17065 فعاليت مي کند و با مستندسازي سامانه در 6 ماه نخست سال 96، فعاليت اجرايي صدور گواهينامه را از شهريور ماه 96 آغاز کرده است. مدير پشتيباني ساخت و تامين کالاي شرکت ملي نفت تاکيد کرد: همه فعاليت هاي نهاد صدور گواهينامه انجمن نفت براساس استاندارد بين المللي ISO/IEC 17065 است. قلمبر افزود: طرح بوميسازي 10 گروه کالاها و تجهيزات مورد نياز صنعت نفت به دستور وزير نفت و با هدف تقويت توانمنديهاي داخلي و اتکاي بيشتر صنعت نفت به محصولات سازندگان ايراني، از اواخر سال 93 در دستور کار قرار گرفت. اين 10 گروه کالا شامل ساخت تجهيزات سرچاهي و رشته تکميلي درونچاهي، پمپ هاي درون چاهي، انواع متههاي حفاري (صخره اي، الماسي، مغزه گيري)، انواع شيرهاي کنترلي، ايمني و تجهيزات جانبي، انواع لولهها، الکتروموتورهاي ضد انفجار و دور متغير، ماشين هاي دوار (توربين، کمپرسور و پمپها شامل پمپهاي گريز از مرکز)، فولادهاي آلياژي CRYOGENICS، ابزارهاي اندازه گيري حفاري و ساخت پيگهاي هوشمند است.
وي با اشاره به اين که هم اکنون 90 درصد مسئوليت ما داخلي سازي کالاهاي موردنياز صنعت نفت و تجهيزاتي است که تاکنون در داخل کشور ساخته نشده است، اظهار کرد: در گذشته سازندگان مهندسي معکوس مي کردند، اما امروز هدف ما انتقال فناوري و دانش فني روزآمد دنيا براي ساخت آن کالا در قالب همکاري مشترک سازندگان توانمند داخلي با شرکت هاي معتبر دنياست. مدير پشتيباني ساخت و تامين کالاي نفت، صدور گواهي کيفيت محصولات در صنعت نفت را اقدامي مناسب خواند که ميتواند در ارتقاي سطح کيفي توليدات ايراني و متعاقب آن، تقويت زيربناي اقتصاد کشور بسيار موثر باشد. وي تصريح کرد: با ترغيب سازندگان به ارتقاي کيفيت و همسويي استاندارد کالاهاي ساخت داخل با استانداردهاي جهاني، توسعه اقتصادي و افزايش صادرات خواهيم داشت. قلمبر تاکيد کرد: با اجرايي شدن آبيننامه نظام يکپارچه صدور گواهي کيفيت کالا، گواهي تطبيق براي کالا صادر ميشود که اعتبار ملي دارد و پس از اعتباربخشي به نهاد، اين گواهي به گواهي محصول با اعتبار جهاني بدل خواهد شد.
نخستين جلسه هماهنگي به منظور اجرايي شدن آيين نامه نظام يکپارچه صدور گواهينامه کيفيت براي محصولات و خدمات سازندگان کالا و تجهيزات مورد نياز صنايع نفت، روز شنبه (چهارم آذرماه) با حضور رامين قلمبر، مدير پشتيباني ساخت و تامين کالاي ملي شرکت نفت ايران پرويز سنگين، مدير کل سامانه کالا و حمايت از ساخت داخل وزارت نفت، مديران و کارشناسان انجمن نفت ايران و سازندگان داخلي که در پروژه هاي خانواده 10 گروه کالايي در مناقصه برنده شده اند، برگزارشد.
تعريف پروژه جديد 17 گروه خانواده کالايي صنعت نفت
معاون مدير پشتيباني ساخت و تامين کالا شرکت ملي نفت ايران در امور مهندسي و حمايت از ساخت داخل از تعريف پروژه جديد 17 گروه خانواده کالايي صنعت نفت خبر داد. محمود اسماعيلي درباره تعريف پروژه جديد 17 گروه خانواده کالايي صنعت نفت اظهار کرد: عملياتي کردن اين پروژه از سوي مديريت کالاي نفت و معاونت مهندسي مطرح و در کارگروه هاي تخصصي بررسي ابتدايي و کارشناسي شده است. پس از تاييد کارگروه راهبري ساخت به رياست حبيب الله بيطرف؛ معاون امور مهندسي، پژوهش و فناوري وزير نفت و دريافت مجوزهاي لازم، اين پروژه اجرايي مي شود. وي افزود: پروژه مربوط به لوله هاي کنترل لاين که از کالاهاي پر مصرف است و همچنين اقلام شيميايي و پالايشگاهي مانند کاتاليست هايي که توليد داخل ندارند و برخي اقلام پرمصرف دکل هاي حفاري، از مواردي است که در 17 گروه کالايي قرار مي گيرند.
اسماعيلي در باره تاثير برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) بر روند پروژه هاي مربوط به 10 گروه کالايي گفت: پس از برجام، شرکت هاي بزرگ و گاه تراز اول دنيا از کشورهاي همچون آلمان، ايتاليا، سوئد، اسپانيا و... براي حضور در مناقصاتي که تحت عنوان ساخت داخل همراه با انتقال فناوري برگزار شد، اعلام آمادگي کردند. وي ادامه داد: البته برگزاري خيلي از مناقصه ها به زمان پيش از برجام برمي گردد، اما پس از برجام، با حضور بيشتر شرکت هاي معتبر خارجي روبه رو بوديم. بهبود مسائل مالي و بانکي پس از اجراي برجام اسماعيلي توضيح داد: پس از برجام، شرکت هاي خارجي که فرصت حضور در مناقصات را نداشتند، خواهان همکاري با شرکت هايي شدند که در مناقصات کالايي برنده شده بودند که از ميان آنها مي توان به شرکت هاي کره اي، آلماني، اروپايي و امريکايي فعال در حوزه پروژه هاي درون چاهي، شيرهاي کنترلي و توربين که گاه سابقه همکاري با شرکت هاي زيرمجموعه نفت را هم داشته اند، اشاره کرد. وي بهبود مسائل مالي و بانکي را از ديگر مزاياي برجام خواند و گفت: پيش از برجام با مشکلات مربوط به ضمانت نامه بانک هاي خارجي مواجه بوديم، اين در حالي است که هم اکنون در قراردادهاي منعقد شده از بانک هاي معتبر آسيايي و اروپايي (ژاپن، اسپانيا و ايتاليا) ضمانت نامه حسن انجام کار و شرکت در مناقصات را دريافت کرده ايم و اين اواخر از آلمان نيز، بابت قرارداد لوله هاي حفاري ضمانت نامه بانکي دريافت شده است.
اسماعيلي افزود: با توجه به اين که پرداخت ها به طور معمول از طريق اعتبارات اسنادي و ال سي انجام مي شود، بعد از برجام، شاهد کاهش موانع مربوط به گشايش ال سي بوده ايم.
تحقق برد اشت زود هنگام از ميد ان نفتي ياران جنوبي
مد يرعامل شرکت مهند سي و توسعه نفت(متن) از راه اند ازي 6 حلقه چاه ميد ان ياران جنوبي و برد اشت روزانه 10 هزار بشکه از اين ميد ان خبر د اد .
سيدنورالد ين شهنازي زاد ه توضيح د اد : ميد ان ياران جنوبى ميان ميد ان مجنون عراق و آزاد گان جنوبى قرار د ارد ، 10 هزار بشکه نفت توليدشد ه د ر ياران جنوبي پس از استخراج به منيفولدهفت ميد ان آزاد گان جنوبى انتقال د اد ه مي شود ، سپس همراه با نفت آزاد گان جنوبى به مباد ى صاد رات مي رود .
وي با بيان اين که د ر بخش هاي مختلف توسعه ميد ان نفتي ياران جنوبي بيش از 75 د رصداز نيروهاي بومي منطقه استفاد ه شد ه است، گفت: 18 حلقه چاه د ر اين ميد ان مشترک نفتي از سوي شرکت ملي حفاري ايران و پيمانکاران د اخلي، حفر شد ه است.
به گفته شهنازي زاد ه، از اين تعد ادچاه، 15 حلقه د ر لايه سروک و سه حلقه چاه د ر لايه گد وان قرار د ارد .
مد يرعامل شرکت متن با بيان اين که مقد مات امضاي قرارد ادتوسعه ميد ان نفتي ياران شمالي و جنوبي به صورت يکپارچه به زود ي ميان شرکت ملي نفت ايران و شرکت نفت و گاز پرشيا محقق مي شود ، تصريح کرد : فعاليت هاي مقد ماتي يکپارچه سازي اين ميد ان ها د ر مرحله مذاکره و د ر قالب تفاهم نامه HOA صورت خواهدپذيرفت.
ميد ان نفتي ياران جنوبي يکي از طرح هاي مشترک با کشور عراق است که د ر غرب رود خانه ي کارون و 130 کيلومتري جنوب غربي اهواز واقع شد ه است. موقعيت مخزن اين ميد ان ميان ميد ان نفتي آزاد گان جنوبي و ميد ان مجنون عراق واقع شد ه است.
ميزان نفت د رجاي اين ميد ان 645 ميليون بشکه است که د ر 2 لايه سروک و گد وان قرار د اردو منابع مالي توسعه اين ميد ان مشترک از محل منابع د اخلي شرکت ملي نفت ايران تامين مي شود .
توسعه صنعت پتروشيمي
در اولويت سياست هاي توسعه اقتصادي کشور
مدير برنامه ريزي و توسعه شرکت ملي صنايع پتروشيمي با اشاره به نقش ويژه گاز طبيعي در توليد محصولات پتروشيمي گفت: با بهره برداري از همه فازهاي پارس جنوبي و افزايش ظرفيت توليد گاز طبيعي، گسترش صنعت پتروشيمي در اولويت سياست هاي توسعه اقتصادي کشور قرار گرفته است. فرناز علوي روز شنبه (چهارم آذرماه) در نخستين کنفرانس تخصصي نيتروژن و گاز سنتز ايران 2017 با اشاره به اين که انرژي عامل توسعه کليدي کشورهاست، اظهار کرد: با افزايش حساسيت ملل به تاثير عوامل انرژي بر محيط زيست در دهه گذشته و درنظر گرفتن آلايندگي کمتر گاز طبيعي در مقايسه با ديگر حامل هاي انرژي و نيز با توجه به روند سريع کاهش ذخاير سوخت هاي فسيلي، گرايش بيشتري به استفاده از اين منبع پيدا شده و گسترش قابل توجهي در ظرفيت هاي توليد و توزيع آن در جهان به وجود آمده است. وي با بيان اين که پراکندگي منابع گاز طبيعي و وجود فاصله بين مبادي توليد و مصرف سبب شده تا روش هاي مختلف براي انتقال آن مانند خطوط لوله، سردسازي و کاهش حجم گاز طبيعي ال ان جي، تبديل گازطبيعي به فرآورده هاي مايع در فرآيندهاي
جي تي ال ايجاد شود، افزود: با ابداع روش هاي تبديل گاز طبيعي به محصولات با ارزش شيميايي و پتروشيميايي نظير آمونياک و متانول از طريق گاز سنتز راه موثرتري براي ايجاد ارزش افزوده از اين منبع و عرضه آن در جهان معمول شد. مدير برنامه ريزي و توسعه شرکت ملي صنايع پتروشيمي با بيان اين که در سال 2014 حدود 69 درصد از گاز سنتز توليدي جهان مبتني بر خوراک زغال سنگ بوده است، گفت: گاز طبيعي با سهم 13 درصدي در جايگاه سوم خوراک هاي مصرفي براي توليد گاز سنتز قرار گرفته است. علوي با بيان اين که ايران با 34 تريليون مترمکعب ذخاير گاز طبيعي در رتبه نخست اين انرژي پاک در جهان قرار دارد، ادامه داد: با بهره برداري از تمامي فازهاي پارس جنوبي، ظرفيت توليد گاز طبيعي ايران به بيش از 700 ميليون مترمکعب در روز افزايش مي يابد که با در نظر گرفتن کاربرد قابل توجه گاز طبيعي در توليد محصولات پتروشيمي، گسترش صنعت پتروشيمي در اولويت سياست هاي توسعه اقتصادي کشور قرار گرفته است.
تکميل زنجيره ارزش راهبرد توسعه صنعت پتروشيمي
وي مهمترين اولويت سياست هاي راهبردي توسعه صنعت پتروشيمي کشور را ارتقاي جايگاه اين صنعت در منطقه و جهان با افزايش ظرفيت توليد محصولات پتروشيمي و حضور در بازارهاي جهاني دانست و گفت: تحقق راهبردها همسو با اهدافي چون افزايش درآمد صادراتي، حذف تدريجي وابستگي به درآمد حاصل از خام فروشي نفت و گاز، گسترش صنايع پايين دست پتروشيمي، بسترسازي براي گسترش ساير بخش هاي اقتصادي در کشور اعم از صنعت کشاورزي، خدمات، اشتغالزايي و افزايش توليد ناخالص داخلي و بهبود سطح رفاه جامعه صورت مي گيرد. علوي با اشاره به اين که هم اکنون ظرفيت توليد هر يک از محصولات اوره و متانول در کشور بالغ بر 5 ميليون تن در سال است، افزود: در سال 95 درآمد حاصل از صادرات متانول و اوره به ترتيب حدود 1.3ميليارد دلار و 650 ميليون دلار بوده که معادل سهم 12درصدي متانول و 7 درصدي اوره از ارزش سبد صادرات محصولات پتروشيمي و نشان دهنده جايگاه ويژه اين دو محصول راهبردي در درآمدهاي صادراتي اين صنعت است.
مدير برنامه ريزي و توسعه شرکت ملي صنايع پتروشيمي تصريح کرد: برنامه هاي گسترده اي براي ساخت واحد هاي تبديل گاز به الفين ها و مشتقات آن توسط متقاضيان سرمايه گذاري ارائه شده است و انتظار مي رود که با تکميل طرح هاي توسعه اي ظرفيت اوره به حدود 10.5 ميليون تن و متانول به 43 ميليون تن در سال برسد. علوي افزود: بخش زيادي از متانول توليدي در زنجيره توليد محصولات پايين دست به ويژه پلي الفين ها مصرف شده و حدود 17 ميليون تن متانول با ارزش بيش از 4 ميليارد دلار و 8 ميليون تن اوره به ارزش بيش از 2 ميليارد دلار به صادرات اختصاص خواهد يافت.
وي با بيان اين که سياست کلان توسعه صنعت پتروشيمي در شرايط پسابرجام، استفاده بهينه از همه مزيت هاي موجود در کشور و تکميل زنجيره ارزش است، يادآور شد: تلاش متوليان پتروشيمي بر اين است که با استفاده از دانش و فناوري هاي نو جهان براي توليد محصولات پتروشيمي در بخش هاي بالادست و پايين دست، زمينه تحقق دومين جهش توسعه اين صنعت را فراهم آورند.
متانول صادراتي ايران به 15 ميليون تن مي رسد
مديرعامل شرکت سرمايه گذاري نفت و گاز و پتروشيمي تامين (تاپيکو) گفت: متانول صادراتي ايران تا 5 سال آينده به 15 ميليون تن خواهد رسيد. محمد حسن پيوندي روز شنبه (چهارم آذرماه) در نخستين کنفرانس تخصصي نيتروژن و گاز سنتز ايران 2017 در مورد جايگاه صنعت پتروشيمي ايران اظهار کرد: صنعت پتروشيمي ايران طي سال هاي اخير در منطقه خاورميانه با چالش هاي مختلفي مانند تحريم هاي بين المللي، افزايش توليد و عرضه گاز شيل آمريکاي شمالي و کاهش قيمت هاي انرژي روبه رو بوده است. وي افزود: با وجود چالش هاي مختلف در کشور، ايران در سال هاي اخير در توليد متانول موفق بوده و تا پنج سال آينده متانول صادراتي ايران به 15 ميليون تن خواهد رسيد؛ از طرفي واحد هاي توليد پروپيلن از متانول نيز در حال اجراست. مديرعامل هلدينگ تاپيکو با اشاره به اين که ايران موقعيت مناسبي براي حضور سرمايه گذاران در صنعت تبديل گاز، توليد متانول و تکميل زنجيره ارزش دارد، ادامه داد: قيمت خوراک گازي از نکات مثبت توسعه اوليه صنعت پتروشيمي و سرمايه گذاري در اين صنعت است. پيوندي تصريح کرد: ما با هدف ايجاد اشتغال و توسعه صنعت پتروشيمي تلاش داريم تا به فناوري هاي صنايع پايين دست دست يافته و سبد محصولات مبتني بر گاز طبيعي را تکميل کنيم که اين موضوع سبب توليد محصولات مياني نيز خواهد شد.
بررسي طرح توسعه ميدان سهراب در کميته مشاوران مديريت مخازن
کميته مشاوران مديريت مخازن، نتايج مطالعه شرکت آلماني وينترسهل (Wintershall) براي توسعه ميدان مشترک سهراب را بررسي کرد. معاونت بررسي طرح هاي منابع هيدروکربوري نفت مديريت برنامه ريزي تلفيقي شرکت ملي نفت اعلام کرد: طرح ارائه شده شرکت آلماني وينترسهل درباره متغيرهاي مخزني، فازهاي مختلف برنامه پيشنهادي اين شرکت براي توصيف و توسعه ميدان و پروفايل توليد پيش بيني شده، بررسي شد. اعضاي کميته مشاوران مديريت مخازن پس از طرح نظرهاي فني خود در باره طرح هاي ارائه شده شرکت آلماني، نکاتي را براي بهبود کيفيت مطالعه و کاهش عدم قطعيت هاي موجود مطرح کردند. ميدان نفتي سهراب در استان خوزستان در 115 کيلـومتري شـمال غـرب شهر اهـواز، در منطقه هورالعظيم و در مجاورت خط مرزي ايران و عراق (مشترک با ميدان هويزه در عراق) قرار گرفته است. با حفاري چاه سهراب-1 در سال 1391 ظرفيت هيدروکربوري در سازندهاي گروه بنگستان و خامي به اثبات رسيد. سازندهاي اصلي حاوي نفت در ميدان مشترک سهراب ايلام، سروک، کژدمي و گدوان است، اما وجود هيدروکربور در سازند آسماري نيز متحمل است. شرکت وينترسهل زيرمجموعه شرکت باسف، بزرگ ترين شرکت صنايع شيميايي جهان است و بزرگترين شرکت بين المللي آلمان در زمينه استخراج نفت و گاز محسوب مي شود.
همکاری با فعالان صنعت کشتی سازی نروژ ادامه می یابد
مدیرعامل شرکت ملی نفتکش ایران لازمه گسترش روابط تجاری ایران و نروژ را توسعه روابط بانکی عنوان کرد و گفت: این شرکت با تولیدکنندگان تجهیزات و قطعات کشتی نروژی از ۲۰ سال گذشته همکاری داشته است و این همکاری ها همچنان ادامه دارد. سیروس کیان ارثی در سمینار مشترک ایران و نروژ با عنوان «فرصت های دریانوردی ایران و نروژ» که در شهر اسلو برگزار شد، اظهار کرد: شرکت های نروژی با توجه به برنامه نوسازی ناوگان، در فهرست تامین کنندگان تجهیزات و قطعات مورد نیاز کشتی ها قرار دارند. مدیرعامل شرکت ملی نفتکش ایران با تاکید بر اهمیت روابط بانکی در توسعه روابط تجاری ایران و نروژ، به وضع ناوگان شرکت ملی نفتکش ایران و برنامه نوسازی ناوگان این شرکت و همچنین توسعه ناوگان حمل LNG و LPG اشاره کرد. کیان ارثی با اشاره به لازمالاجرا شدن قانون کاهش گوگرد سوخت کشتیها در سال ۲۰۲۰ گفت: شرکت ملی نفتکش برای اجرای قوانین بینالمللی، قراردادی را با پژوهشگاه صنعت نفت با هدف کاهش گوگرد سوخت کشتیها امضا کرده است. به گزارش شرکت ملی نفتکش ایران، سمینار مشترک ایران و نروژ با عنوان «فرصت های دریانوردی ایران و نروژ» پنجشنبه (۲ آذر) در اسلو پایتخت این کشور برگزار شد. در این سمینار که با همکاری اتحادیه مالکان کشتی نروژ و در محل این اتحادیه برگزار شد، سیروس کیان ارثی، مدیرعامل شرکت ملی نفتکش ایران، محمد سعیدی، مدیرعامل کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، رئیس انجمن مالکان کشتی نروژ، لارش نوردروم، سفیر نروژ در جمهوری اسلامی ایران و تعدادی از مدیران شرکت های ایرانی و نروژی حضور داشتند.
۵۰ هزار بن کارت تحویل بازنشستگان صنعت نفت شد
طی حدودیک ماه گذشته، بیش از ۵۰ هزار بن کارت تحویل بازنشستگان صنعت نفت در سراسر کشور شده است. روابط عمومی صندوق های بازنشستگی صنعت نفت اعلام کرد: بازنشستگانی که تاکنون موفق به مراجعه برای دریافت بن کارت خودنشده اندلازم است در اسرع وقت با مراجعه به نمایندگی های صندوق، بن کارت خودرا دریافت کنند. بن کارت رفاه دارای ۶۵۰ هزار تومان اعتبار است. معادل مبلغ ریالی بن کارت نیز برای بازماندگان به صورت نقدی و به نسبت سهم هر یک از بازماندگان به حساب های مشخص آنان واریز می شود.
مدیرعامل شرکت انتقال گاز خبرداد:
افزایش حجم انتقال سالانه گاز به ۴۰۰ میلیارد مترمکعب
تا افق ۱۴۰۴
مدیرعامل شرکت انتقال گاز گفت: با افزایش خطوط لوله، یارد، ایستگاه های تقویت فشار و دیگر تاسیسات، میزان انتقال گاز تا افق ۱۴۰۴ به ۴۰۰ میلیارد مترمکعب در سال می رسد. سعید توکلی با بیان این که کشور ما در منطقه از لحاظ وسعت تأسیسات تقویت فشار گاز رتبه نخست و در دنیا، رتبه چهارم را به خود اختصاص داده است، گفت: وقوع زلزله در کرمانشاه نشان داد به لحاظ ایمنی خطوط گاز کشور شرایطی مطلوب داریم. وی افزود: این موضوع، وظیفه ما را در بخش تعمیرات، نگهداشت و بهره برداری دقیق تر و کامل تر از خطوط انتقال گاز و دیگر تأسیسات و تجهیزات گازی سنگین تر می کند، زیرا زیرساخت های نفت و گاز یک کشور از مهم ترین مسائلی است که با جان مردم سر و کار دارد. توکلی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به این که هم اکنون، ۳۵ هزار و ۵۹۰ کیلومتر خطوط فشارقوی انتقال گاز، ۴۰ مرکز بهره برداری خطوط لوله و ۷۹ ایستگاه تقویت فشار گاز در حال بهره برداری است که تا پایان سال، تعداد این ایستگاه ها به ۸۱ مورد می رسد، گفت: این در حالی است که پارسال، انتقال ۲۳۴ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی از طریق این شرکت و شبکه انتقال گاز کشور صورت گرفته است. مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران با اشاره به توانایی های این شرکت برای رسیدن به اهداف مورد نظر تا افق ۱۴۰۴ تصریح کرد: روند توسعه ای این شرکت تا افق ۱۴۰۴، افزایش ۷۵ درصدی اجرای خط انتقال گاز، افزایش ۸۵ درصدی در تعداد مراکز بهره برداری خطوط لوله (یارد)، افزایش ۷۰ درصدی تعداد ایستگاه های تقویت فشار و افزایش ۷۱ درصدی در میزان انتقال گاز و رسیدن به حجم انتقال گاز به ۴۰۰ میلیارد مترمکعب در سال تا افق ۱۴۰۴ است.
توکلی با تشریح بخشی از آمارهای جهانی در صنعت انتقال گاز یادآور شد: بر اساس آمار جهانی، ۳۵ درصد از تعمیرات خط لوله غیرضروری است، همچنین هزینه های ناشی از خوردگی، بین ۴ تا ۵ درصد تولید ناخالص ملی را تشکیل می دهد، این آمار در حالی است که تاکنون فقط ۱۵ تا ۲۵ درصد زیان های ناشی از خوردگی قابل مهار بوده و ۵۰ درصد از آسیب های خط لوله در کل دنیا، ناشی از دخالت های شخص ثالث است. وی تأکید کرد: اگر بتوانیم این ۳۵ درصد تعمیرات غیرضروری خطوط لوله را حتی به ۱۰ درصد کاهش دهیم نیز، با حجم بالایی از کاهش نفرات و منابع، روبه رو خواهیم بود. مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران گفت: تنها راهی که می تواند ما را به این هدف نزدیک و از تعمیرات غیرضروری رها کند، استفاده و پیاده سازی سیستم مدیریت سلامت یکپارچه خطوط لوله است. وی با اشاره به این که در طراحی مسیر خطوط انتقال می باید با بررسی کامل خطوط، تمامی شرایط مد نظر قرار گیرد، گفت: در این صورت، اگر خط انتقال گاز را در جای درست و با اقلیم درست، جانمایی کنیم، این موضوع به ما کمک می کند که در همان زمان طراحی، زمینه کاهش هزینه های نگهداری را ایجاد و آسیب های ۵۰ درصدی ناشی از دخالت های شخص ثالث را کمتر کنیم. توکلی بحث پارامترهای کنترل دوره بهره برداری را یکی از مهم ترین مباحث در خطوط انتقال گاز عنوان کرد و گفت: ما در شرکت انتقال گاز به عنوان یک شرکت پیشرو، از سیستم های به روز که استانداردهای لازم در این باره را دارند، استفاده کرده و به این ترتیب، می توانیم بدون این که تغییراتی در بخش نصب و بهره برداری رخ دهد، افزون بر ۵۱ درصد از هزینه های روتین تعمیر و نگاهداری خود را کاهش دهیم. مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران با بیان اینکه بحث مدیریت خوردگی لوله، به عنوان بحثی مهم در این زمینه مطرح است، گفت: در باره حریم خط لوله نیز، رویکرد و دیدگاه جدیدی مورد نیاز است؛ ضمن آن که بحث طراحی و ساخت این خطوط و پوشش مورد استفاده برای آنها اهمیت بسیار زیادی دارد که چنانچه به این مسائل به درستی اهمیت داده شود، طول عمر خط لوله را می توان به بالای ۳۰ سال نیز افزایش داد.
توکلی در پایان، مأموریت شرکت انتقال گاز را انتقال پاک، ایمن، مطمئن و پایدار گاز طبیعی دانست و برای تحقق این موضوع گفت: باید با برون سپاری فعالیت ها و کارها از فضا، ایده و فرصت های بیرون از شرکت، بیشتر استفاده کنیم.
امنیت شبکه انتقال گاز مانع از اختلال گازرسانی
مدیرعامل شرکت انتقال گاز گفت: امنیت و سلامت کافی در شبکه انتقال گاز، سبب گازرسانی صحیح و به موقع به بخش های خانگی، صنعتی و صادراتی می شود. سعید توکلی، مدیرعامل شرکت انتقال گاز در گفت و گو با خبرنگار شانا، به بررسی شبکه انتقال گاز در کشور پرداخت و گفت: با وجود آنکه در بسیاری از نقاط کشور شاهد کاهش دما و آغاز بارش برف و باران بوده ایم، اما با مشکلی در شبکه انتقال گاز کشور روبه رو نشده ايم.
وی افزود: زمانی که شبکه انتقال گاز ایمنی و سلامت کافی نداشته باشد با هر حادثه طبیعی یا غیرطبیعی ( مانند زلزله کرمانشاه یا بارندگی زیاد و غیره) دچار نقص شده که این موضوع سبب اختلال گازرسانی در کریدورهای مختلف می شود.
مدیرعامل شرکت انتقال گاز ادامه داد: شبکه انتقال گاز کشور به طور مداوم تحت نظارت و بازرسی از لحاظ حفظ ایمنی و استاندارد قرار دارد و انجام تعمیرات اساسی در مقاطع زمانی دقیق و همچنین اجرای عملیات پیگرانی هوشمند، از جمله این نظارت هاست که سبب می شود کوچک ترین نقص احتمالی در کوتاه ترین زمان مشخص و رفع شود تا امنیت شبکه انتقال همواره پایدار بماند. توکلی درباره مصرف گاز در کشور اظهار کرد: از گاز به عنوان نعمتی ارزشمند و سرمایه ملی، باید به شکلی صحیح استفاده کرد، با توجه به کاهش دما در فصل زمستان، اهمیت گازرسانی مطلوب و به موقع به تمام بخش های خانگی، صنعتی و صادراتی دوچندان می شود که البته این موضوع به همت بخش های مختلف شرکت ملی گاز محقق شده، اما صرفه جویی در مصرف و استفاده بهینه موجب جلوگیری از سوزانده شدن بیهوده این منبع گران بها و تبدیل آن به ارزش افزوده برای کشور خواهد بود. وی تصریح کرد: در بحث صادرات گاز میان ایران و بازارهای هدف، سقفی برای صادرات گاز در قراردادها مشخص می شود که بر این اساس، هرچه از محل صرفه جویی و مصرف بهینه در داخل کاسته شود، به میزان صادرات گاز افزوده می شود که سبب ارتقای جایگاه ایران به عنوان صادرکننده گاز خواهد شد.
صادرات ۲۵۰ میلیون مترمکعب گاز به ارمنستان
مدیرعامل شرکت انتقال گاز گفت: بر اساس قرارداد تهاتر برق میان ایران و ارمنستان برای صادرات گاز و دریافت برق، در هشت ماه نخست امسال ۲۵۰ میلیون مترمکعب گاز به ارمنستان صادر شده است. سعید توکلی، مدیرعامل شرکت انتقال گاز درباره صادرات گاز به ارمنستان به خبرنگار شانا گفت: بر اساس قرارداد امضا شده میان دو کشور، ایران گاز خود را به ارمنستان صادر و در مقابل آن برق دریافت می کند. وی افزود: ایران از مرز نوردوز با یک خط لوله اختصاصی ۳۰ اینچ به طول ۱۱۰ کیلومتر در تبریز، روزانه حدود یک میلیون مترمکعب گاز به ارمنستان صادر می کند. مدیرعامل شرکت انتقال گاز درباره حجم گاز صادراتی به این کشور گفت: در سال ۹۵ طبق قرارداد، ۳۶۵ میلیون مترمکعب و در نیمه نخست امسال ۲۵۰ میلیون مترمکعب گاز از این خط لوله به ارمنستان صادر شده، البته ظرفیت سالانه خط لوله صادراتی حدود ۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون متر مکعب است. ایران و ارمنستان سال ٢٠٠٤ میلادی (١٣٨٣ شمسی) یک قرارداد تهاتر گاز و برق برای مدت ۲۰ سال امضا کردند که بر اساس آن گاز صادراتی ایران به مصرف نیروگاه های تولید برق در ارمنستان می رسد و در عوض ایران از ارمنستان، برق وارد می کند.
نماینده کنگان، دیر، جم و عسلویه در مجلس مطرح کرد:
پایانه های نفتی ایران، جایگاه برتر منطقه خلیج فارس
نماینده دیر، کنگان، عسلویه و جم در مجلس شورای اسلامی، شرکت پایانه های نفتی ایران را دروازه دیپلماسی نفت خواندو گفت: پایانه های نفتی ایران به جایگاه برتر در منطقه خلیج فارس نزدیک می شود. سکینه الماسی، در دیدار با سیدپیروز موسوی، مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران به تلاش های انجام شده در این شرکت اشاره کردو گفت: فعالیت های انجام شده در شرکت پایانه های نفتی ایران نویدبخش چشم اندازی بسیار روشن و آشکار است.
نماینده دیر، کنگان، عسلویه و جم در مجلس شورای اسلامی افزود: فعالیت ها و عملکردهای توسعه محور مدیریت این شرکت در مسیر تعالی و با پویایی عمیق و یک تفکر راهبردی به گونه ای ثمربخش بوده که پایانه های نفتی ایران را به دروازه دیپلماسی نفت جمهوری اسلامی ایران تبدیل کرده است. وی تصریح کرد: هم اکنون این شرکت به سمت دستیابی به جایگاه نخست پایانه های نفتی در سطح منطقه خلیج فارس و سومین پایانه نفتی برتر جهان حرکت کرده است. الماسی همچنین از تلاش های مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران همسو با تقویت زیرساخت های فرهنگی و اجتماعی محیط های پیرامونی صنعت نفت در استان بوشهر قدردانی کرد.
آمادگی کامل پایانه برای مقابله با شرایط بدجوی در خارک
به دنبال شرایط نامساعدجوی، بادشدیدو بارش باران سنگین به همراه رعدو برق در جزیره خارک، مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران دستور آماده باش و آمادگی کامل برای رعایت تمهیدات لازم به منظور مقابله با شرایط بدجوی در پایانه نفتی خارک را صادر کرد. همه تمهیدات لازم برای مقابله با شرایط بدجوی در پایانه نفتی خارک مهیاست و از این رو بودکه آتش سوزی مخزن ذخیره سازی نفت خام شماره ۴۵ در این پایانه نفتی که بر اثر صاعقه رخ داد، با اقدام به موقع آتش نشانان پایانه نفتی خارک و با آمادگی پیشین در عرض ۳۱ دقیقه مهار شد. با وجودطوفان و رعدو برق شدید، تاسیسات ذخیره سازی و صادراتی نفت خام کشور در پایانه نفتی خارک در شرایط ایمن قرار داشتندو کارکنان شرکت پایانه های نفتی ایران در جزیره خارک در آماده باش کامل برای مقابله با بروز هرگونه شرایط اضطراری بودندو با توجه به پیش بینی های هواشناسی مبنی بر شدت گرفتن بارندگی این منطقه، همچنان در آماده باش قرار دارد.
نوسازی و بازسازی اسکله آذرپاد در دستور کار پایانههای نفتی
مدیرعامل شرکت پایانههای نفتی ایران از برنامه این شرکت برای نوسازی و بازسازی اسکله آذرپاد خبر داد و گفت: این اقدام در ادامه برنامههای این شرکت برای حفظ و ارتقای زیرساختهای صادرات نفت کشور اجرایی میشود. سیدپیروز موسوی در جمع ناخدایان یدککشها و کارکنان ایمنی پایانه نفتی خارک، درباره برنامه افزایش ظرفیتهای عملیاتی زیرساختهای صادراتی نفت خام در شرکت پایانههای نفتی گفت: پروژههای خوبی را به این منظور طراحی و اجرا کردهایم و برنامههایی را نیز برای اجرا در دستور کار داریم. وی ایمنی، دقت، چابکی و سرعت را از شاخصهای مهم کاری در پایانه نفتی خارک اعلام کرد و افزود: هم اکنون مشتریهای بینالمللی نفت خام ایران این پایانه نفتی را تحسین میکنند. موسوی با بیان این که اسکلهها و پهلوگاهها ویترین پایانههای نفتی ایران هستند، ادامه داد: وقتی نفتکشها که مشتریان بینالمللی به شمار میروند، به پایانههای صادرات نفت ایران میآیند، باید شاهد تجهیزات و اسکلههای روزآمد باشند. به گفته این مقام مسئول، به دلیل رعایت معیارهای لازم، پایانه نفتی خارک در پایانههای منطقه و حتی جهان جایگاه ویژهای یافته است و امسال هم برنامه نوسازی و بازسازی اسکله آذرپاد در دستور کار شرکت پایانههای نفتی قرار میگیرد. موسوی گفت: این اسکله مخصوص نفتکشهای غول پیکر با گنجایش بیش از ۳۰۰ هزار تن است. مدیرعامل شرکت پایانههای نفتی ایران خاطرنشان کرد: اردیبهشت ماه پارسال، رکورد صادرات هشت میلیون بشکه نفت در روز در این شرکت ثبت شد و توان لازم برای افزایش دوباره این ظرفیت وجود دارد.
نمایشگاه تخصصی ساخت تجهیزات صنعت حفاری آغاز بهکار میکند
پانزدهمین نمایشگاه تخصصی ساخت تجهیزات صنعت حفاری همزمان با یکم دی ماه، سی و هشتمین سالگرد تاسیس شرکت ملی حفاری ایران، در اهواز آغاز بهکار میکند.
مهدی معینیفر، رئیس روابط عمومی شرکت ملی حفاری ایران در این باره گفت: در نمایشگاه امسال، تعداد قابل توجهی قطعات و تجهیزات ساخت داخل رونمایی میشود و نیازهای شرکت در تعامل میان کارشناسان بخشهای مختلف شرکت ملی حفاری از جمله پژوهش، فناوری و مهندسی ساخت، تدارکات و امور کالا و بازاریابی و امور بین الملل با سازندگان قطعات و تجهیزات مورد بحث و تبادل نظر قرار می گیرد.
وی با اشاره به اینکه سایت ثبت نام نمایشگاه بین المللی استان خوزستان در حال ثبت نام از شرکتها و مجموعههای علاقهمند برای حضور در نمایشگاه پانزدهم ساخت تجهیزات صنعت حفاری است، ادامه داد: تیم مجرب اجرایی از ملی حفاری و شرکت نمایشگاهها خدمات ثبت نام از متقاضیان، جانمایی و برنامه ریزی این نمایشگاه را به عهده دارند.
معینیفر افزود: در این نمایشگاه ۲ نشست تخصصی در موضوع ساخت قطعات و تجهیزات کاربردی در صنعت حفاری با حضور نمایندگان شرکتهای دانش بنیان، مراکز علمی پژوهشی و تحقیقاتی و صاحبنظران در این عرصه تشکیل و انتظارات و چالشهای موجود بررسی میشود.
وی یادآور شد: این رویداد صنعتی با توجه به تخصصی بودن، مخاطبان خاص خود را دارد و فرصت بسیار ارزندهای به منظور آشنایی تولیدکنندگان و صنعتگران داخلی با ظرفیتها و توانمندیهای یکدیگر و همافزایی با متخصصان و کارشناسان صنعت حفاری در بخش تامین نیازها و ابعاد کمی و کیفی همکاری های دو جانبه و چند جانبه است.
بر اساس اعلام شرکت ملی حفاری ایران، پانزدهمین نمایشگاه تخصصی ساخت تجهیزات صنعت حفاری در روزهای یکم تا چهارم دی ماه امسال، هر روز از ساعت ۹ تا ۱۷ میزبان علاقه مندان خواهد بود.
یکپارچه شدن فرآیندها در تدوین استانداردهای صنعت نفت
رئیس امور آزمایشگاه های استاندارداستان تهران گفت: هم اکنون در برخی محصولات صنعت نفت استانداردهای اجباری وجوددارد.
مریم کریمی در سومین همایش و نمایشگاه ملی تجهیزات و موادآزمایشگاهی صنعت نفت ایران با بیان اینکه روان کننده های روغنی و گریس ها دارای استانداردهای اجباری هستندو الزاما بایدپروانه استانداردبگیرند، افزود: استانداردهایی که در این زمینه نوشته شده است، مرجع جهانی داردو وقتی که این شرکت ها بتواننداستانداردملی ایران را دریافت کنند، به راحتی می توانندمحصولات خودرا با آن چیزی که در دنیا موردتاییداست، انطباق بدهند.
وی با اشاره به این که برخی استانداردهای مهم ماننداستانداردبنزین و نفت سفیدتدوین شده است، ادامه داد: برخی متاسفانه فکر می کنندتولیدات کنونی نمی تواندبه حداستانداردبرسد، این درحالی است که ما استانداردهای لازم را تدوین کرده ایم.
کریمی با بیان این که وزارت نفت در تدوین استانداردها از سطح ملی به سطح جهانی گام برداشته است، گفت: سعی می کنیم با تدوین استانداردجهانی برای صنعت نفت ایران، شکاف ایجادشده بین صنعت نفت و فناوری های جدیدجهان را کاهش دهیم.
به گفته وی، نفت یک صنعت بین المللی است که هیچ صنعتی در کشور معادل آن نیست؛ بنابراین استانداردهای تدوین شده در آن نیز بایدبه گونه ای باشدکه بتوانددر عرصه ملی و جهانی به تولیدفناوری و اجرای طرح های توسعه ای منتهی شود.
رئیس امور آزمایشگاه های استاندارداستان تهران با بیان این که زیرساخت همه نظام های فنی و اجرایی در استانداردخلاصه شده است، ادامه داد: دوام و بقای بخش کالا، خدمات و تجهیزات صنعت نفت نیز به استانداردهای این بخش بستگی دارد؛ بنابراین بایددر تدوین استانداردآن دقت لازم صورت گیرد.
کریمی با تاکیدبر تدوین روش های کارآمددر بخش استانداردهای صنعت نفت، گفت: با یکپارچه شدن فرایندها در تدوین استانداردهای صنعت نفت، شاهدکوتاه شدن مسیر این فرایندو همچنین سرعت اجرای کار خواهیم بود.
وی تاکیدکرد: سعی می کنیم با تدوین استانداردجهانی برای صنعت نفت ایران، شکاف ایجادشده بین صنعت نفت و فناوری های جهانی را کاهش دهیم و سبب توسعه دیگر بخش های کشور شویم، زیرا رشدصنعت نفت سبب رشددیگر بخش های اقتصادی می شود.
گزارش «مشعل» از مردان بی ادعای پالایشگاه گاز شهید هاشمی نژاد؛
آنان که به دل خطر می زنند
سید مرتضی هاشمی «شب از نیمه گذشته، بدون هماهنگی به سراغشان می روم. هر یک از آنان در حال انجام کار در ایستگاه هستند. مسئول اتاق کنترل، بی سیم به دست در حال انجام وظایف محوله است و دیگری در محوطه پارکینگ، تست تجهیزات و وسایل اطفای حریق خودروهای آتش نشانی را به عهده دارد، اما آژیر خطر که به صدا در می آید، در یک چشم به هم زدن با هدایت افسر، آتش نشانان خود را به پارکینگ خودروها می رسانند و با هدایت افسر وقت و تجهیزاتی که در اختیارشان است، عازم ماموریت می شوند. وقتي که به محل حادثه مي رسند، در آن شرايط چیزی به جز نجات جان همکاران و حفظ تاسیسات در ذهنشان نيست و همه تلاششان را براي نجات افراد در معرض خطر انجام مي دهند، حتي اگر در سخت ترين شرايط باشند، حاضرند از جان خود بگذرند. از روز اول كه وارد اين حرفه شده اند، مي دانند که باید خطر کنند! اما خداوند اين ايمان و اطمينان را به آنان داده و در این موضوع، شکی نیست. راه را درست انتخاب کرده ای و مي داني توفیقی است که خداوند نصيبت کرده و اگر هم قرار باشد اتفاقي برايت رخ دهد، با جان و دل خطر کرده ای، پس براي هميشه ترس را از دلت بيرون مي کني و جايش را به ايمان مي دهي. در این بین گاهي هم مجبوري غم از دست دادن همکارت را در حوادث تحمل کني، غم کسي که ممکن است هم درجه ات باشد، يا فرمانده ات و يا حتي رئيس ايستگاه. فرقي نمي کند، همیشه آماده اید براي فداکاري و حتي از جان گذشتن. رمز این کار عاشقی و ایثار است و دست و پنجه نرم کردن با آتش برای نجات جان انسان ها. آتش نشانان جز عشق چیز دیگری نمی شناسند، اما هرروز بی ادعا زندگی را حیاتی دوباره می بخشند، تلاشگرانی که در سخت ترین شرایط به جنگ آتش و حوادث می روند و در این مسیر پرخطر، هیچ ادعایی ندارند.
در جمع صمیمی آتش نشانان پالایشگاه خانگیران حاضر می شویم تا حرف دلشان در خصوص این شغل را برایمان روایت کنند.
پالایشگاه را از یک فاجعه بزرگ نجات دادیم
پس از بازگشت آتش نشانان از مانور فرضی به ایستگاه، در چهره شان خستگی دیده نمی شود. کمی جلوتر می روم. راننده در حال ترک خودرو آتش نشانی است، ضمن خسته نباشید و خداقوت از او می خواهم مهمان مصاحبه ما شود. متولد 1365 شهرستان تربت جام، متاهل و دارای سه فرزند است. به قول خودش علاقه اش سبب شد تا این شغل را انتخاب کند و در سال 83 پس از شرکت در آزمون و مصاحبه و قبولی در تست های ورزش و آمادگی جسمانی، جذب آتش نشانی پالایشگاه شد و هم اکنون در سمت راننده آتش نشانی مشغول انجام وظیفه است.
خودتان را برای خوانندگان ما معرفی و یک روز کاری را تشریح کنید.
سهراب ولی نصب هستم، متولد شهرستان تربت جام و هم اکنون به همراه خانواده در شهر سرخس سکونت داریم. با توجه به شرایط کاری در پالایشگاه که یک محیط صنعتی و با آتش نشانی شهری دارای تفاوت های عمده است، مشغول انجام وظیفه در پالایشگاه هستیم. شرح وظایف آتش نشانان مشخص است و بر این اساس، وظیفه بررسی تجهیزات و کامیون ها از نظر کارکرد عملیاتی را به عهده دارم. نوبت کاری ما 12 ساعته و در نوبت کاری های گردشی روزکار و شب کار است.
برای جلوگیری از بروز حوادث هنگام کارهای عملیاتی و جوشکاری در واحدهای عملیاتی در کنار همکاران حضور و بر نحوه فعالیت آنان نظارت داریم.
یک خاطره شیرین در طول دوران فعالیت را برای ما تعریف کنید.
تاکنون چند نوبت شاهد نشت گاز در واحدهای تصفیه گاز بوده ایم که پس از اعزام به واحدهای عملیاتی و با همکاری دوستان توانستیم افراد را از حوادث احتمالی نجات دهیم، همچنین در حوادث مشابه یکی از کارگران در داخل کانال های عملیاتی، گیرافتاده بود که با ابزار و تجهیزات آتش نشانی موفق به نجات او شدیم و ماموریتی که به عهده آتش نشانان پالایشگاه بود، با موفقیت انجام شد.
زمان طلایی رسیدن آتش نشانان به محل حوادث، یکی از شاخص های مهم شغل آتش نشانی است. این زمان به محل حوادث بستگی دارد که اگر در داخل پالایشگاه باشد، بین دو تا سه دقیقه است.
در طول فعالیت با چه سختی هایی روبه رو هستید؟
گاز خوراک تاسیسات، سه و نیم درصد معادل سی و پنج هزار PPM گاز خطرناک و سمی هیدروژن سولفوره دارد. سرعت عمل و رسیدن به موقع در صحنه حوادث، ملاک ارزشیابی کار آتش نشانان و یکی از سختی های کار این است که باید همیشه آماده باشیم و جز در مواقع نماز، نمی توانیم کفش هایمان را از پا بیرون بیاوریم و این مسئله هم در نوبت کاری روز و هم در شب کار، ملاک است، زیرا کار در واحد ما به نحوی است که یک ثانیه هم ارزش دارد.
روند کار به دلیل احتمال نشتی گاز، نیازمند سرعت عمل است و اگر یک لحظه دیرتر به محل حادثه برسیم، ممکن است خیلی دیر شود. 12 ساعت کار و نخوابیدن در نوبت کاری شب هم، از سختی کار واحد به شمار می رود.
آتش نشانان با انجام ورزش، کلاس های دوره ای، بازدید کامیون ها و تجهیزات آتش نشانی و مانورهای عملیاتی در داخل واحد، همیشه سعی می کنند در آمادگی جسمانی کامل باشند.
تا چه اندازه برای رویارویی با حوادث آمادگی دارید؟
اگر روزی در پالایشگاه، حادثه ای رخ دهد؛ در حالی که همکاران از محل خطر دور می شوند، واحد آتش نشانی وظیفه اش ایجاب می کند به دل خطر برود و این مسئله نیازمند روحیه آتش نشان و عِرق سازمانی اوست؛ به گونه ای که در بیشتر حوادث، باید از جان هم بگذریم.
نظر خود را درباره این واژگان بگویید.
جدال با آتش؛ جنگ در جبهه
دوری از خانواده؛ دلتنگی
نماز اول وقت؛ حس آرامش
آموزش؛ یادگیری و تجربه
در ایستگاه، خودروها و تجهیزات همیشه باید آماده باشند. فرقی نمی کند چه پس از ماموریت باشد و چه قبل از آن، همان طور که در حال بررسی و تست تجهیزات است، دستی بر پیشانی می کشد و به سمت کابین می رود. بطری آب را بر می دارد و تشنگی را از تن می زداید، چهره اش آرامش خاصی به آدم می دهد. همین که صورتش را برمی گرداند، سلام می کنم و با محبت پاسخ می دهد، اسمش هادی حیدری است و با لهجه شیرین شمالی، تاریخ تولدش را اولین روز از بهار 1362 در شهرستان مینودشت عنوان می کند، دارای یک فرزند است و مدرک تحصیلی را در رشته مکانیک به پایان رسانده و سال 85 پس از مشاهده آگهی جذب نیرو پالایشگاه، در آزمون ورودی شرکت کرد و پس از مصاحبه و تست های آمادگی جسمانی، در واحد آتش نشانی شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد مشغول به کار شد. در حال حاضر 10 سال از عمر خود را در این واحد گذرانده و در سِمت راننده آتش نشانی فعالیت می کند. وی به دلیل اهمیت شغل و حضور در منطقه عملیاتی خانگیران به همراه خانواده در شهرستان سرخس سکونت کرده است.
کار آتش نشانی برای شما تا چه اندازه اهمیت دارد؟
شغل آتش نشانی یعنی نجات جان افراد، تاکید می کنم که در همه مراحل کاری آنچه برای یک آتش نشان از درجه اهمیت زیادی برخوردار است، نجات جان نفرات، سپس تاسیسات و ساختمان ها.
خانواده چقدر به کارتان اهمیت می دهد؟
اوایل که جذب پالایشگاه شده بودم، خانواده ام به شغل و کارم اهمیت فراوان می دادند، اما این موضوع هم اکنون کمرنگ شده، یکی از علت های کاهش دلبستگی به کارم، عدم توجه به کارکنان است، با توجه به اینکه جزء نیروهای قرارداد مستقیم در صنعت هستیم، اما توجهی به نیروهای قراردادی و پیمانکاری را شاهد نیستیم.
لحظه به صدادرآمدن آژیر خطر تا رسیدن به محل حادثه را تشریح فرمایید.
به طور معمول راننده های آتش نشانی باید سریعتر از دیگر همکاران خود را به ماشین ها برسانند و خودروهای آتش نشانی را آماده اعزام به محل حوادث کنند، برای اینکه در طول مسیر باید رانندگی کنیم، از نظر وضعیت ظاهری، پوشیدن لباس، کلاه، وسایل امدادی و تجهیزات برای رانندگان به لحاظ دردسرهای طول مسیر امکان پذیر نیست تا همکاران را سالم به محل حوادث برسانیم، به محل حادثه که رسیدیم، نوبت ما است که تجهیزات ایمنی را برتن و در محل حضور پیدا کنیم.
سرعت عمل یک آتش نشان در اتفاقات بسیار مهم و ضروری به نظر می رسد و بزرگترین آرزوی ما به عنوان یک آتش نشان نجات دادن جان افراد و سربلندی خودمان است.
در محل کار با چه مشکلاتی روبه رو هستید؟
از لحاظ مشکلات معیشتی، میزان دریافت حقوق پایین است. از زمانی که از نیروی پیمانکاری به قرارداد مستقیم تبدیل وضعیت شده ایم، میزان حقوق دریافتی کاهش پیدا کرده، در گذشته که به عنوان نیروی پیمانکاری فعالیت می کردیم، از حقوق دریافتی رضایت داشتیم، اما در حال حاضر هیچ نفعی برایمان ندارد، به طوری که 11 ماه از سال به عنوان نیروی کارگری درنظر گرفته می شویم، اما اسفندماه اعلام می کنند شما در رده کارمندی قرار دارید. انتظار ما از مدیران شرکت، رسیدگی به وضعیت حقوقی، درمانی و امکانات رفاهی در کنار نیروهای رسمی است. پس از این مصاحبه به سراغ دیگر دوستان می روم، همان طور که از اتاق آبدارخانه بیرون می آید، به سمت اتاقش می رود، لیوان چای را روی میز می گذارد، بی سیم را بر می دارد و افسر وقت از وی می خواهد گزارش ماموریت را از پشت بی سیم اعلام کند. منتظرم تا پیام را اعلام کند. به سمتش می روم با چهره ای بشاش و خندان او را به مصاحبه دعوت می کنم. کمی امتناع می کند و از اهمیت اتاق کنترل آتش نشانی برایم می گوید. با اصرار بنده همان طور که در حال پاسخگویی به بی سیم است، جواب پرسش هایم را می دهد.
رامین قرایی متولد 19 دی ماه 1360 در بندرعباس. در سِمت آتش نشان و مسئول اتاق کنترل با مدرک فوق دیپلم مکانیک و متاهل است. در بهار سال 83 برای تعمیرات اساسی به پالایشگاه آمده بود. در همان سال واحد اچ اس ای به منشی نیاز داشت و پس از هشت ماه کار در این واحد، آتش نشانی نیرو جذب می کرد و براساس علاقه ای که داشت، وارد حیطه آتش نشانی شد.
از کار در اتاق کنترل برایمان بگویید.
بیشترین استرس در اتاق کنترل بابت دریافت تماس ها و دریافت مکان است. افراد پشت خط با استرس پیام را بیان می کنند. در پالایشگاه هر پنج دقیقه از تمامی واحدها تماس دریافتی داریم. نظارت بر کار همکاران در واحدهای عملیاتی و جلوگیری از بروز حوادث، ایجاب می کند همکارانم در واحدها حضور داشته باشند. در زمان تعمیرات اساسی، تماس ها بیشتر است.
اگر تماس، بابت بروز حادثه ای باشد، پشت بی سیم سعی می کنیم خونسردی حفظ شود و موقعیت را دقیق دریافت کنیم، سپس با آرامش از افراد می خواهیم گزارشی از محل و نوع حادثه اعلام کنند.
محل و نوع حادثه با بلندگو به همکاران اعلام و بلافاصله تیم آتش نشانان به محل اعزام می شود.
چه مشکلاتی در شغل شما وجود دارد و به عنوان یک آتش نشان چه آرزویی دارید؟
محل زندگی خانواده ام شهر بزنگان سرخس است. خانواده اوایل از این شغل راضی نبودند، اما هم اکنون با شغل من به عنوان یک آتش نشان کنار آمده اند. صدای آژیر آتش نشانی بخشی از زندگی روزمره ما شده است، حتی در زمان استراحت در منزل، هر موقع که تلویزیون روشن است، ناخواسته آماده می شوم، هنوز که هنوزه استرس کاری با ما همراه است، حتی اگر در شهر، حادثه ای رخ دهد، به عنوان یک آتش نشان احساس مسئولیت می کنم و با در نظرگرفتن شرایط در حد توان به همشهریان کمک رسانی می کنم اما به عنوان یک آتش نشان آرزو دارم هیچ زمانی حادثه ای برای کسی اتفاق نیفتد.
کار در آتش نشانی شوخی بردار نیست
اتاق کنترل به معنای واقعی قلب تپنده واحد آتش نشانی است. از لحظه ای که تلفن ها به صدا در می آید و یا از پشت بی سیم افسر وقت، همکاران را فراخوان می کند. وظیفه این ارسال پیام به عهده مسئول اتاق کنترل است. خواب در این واحد برای یکایک آتش نشانان معنا ندارد، حتی اگر پاسی از شب گذشته باشد. مسئول اتاق کنترل در شیفت های مختلف باید گوش به زنگ باشد، به سراغ مسئول اتاق کنترل شیفت پالایشگاه می روم، محمد بلوچی در 17 دی 1361 متولد و در سال 93 در واحد مستغلات پالایشگاه مشغول به فعالیت شد. او پس از گذراندن تست های آتش نشانی، موفق به سپری کردن دوره های آموزشی و دی ماه 84 جذب این واحد شد.
چقدر از شغلتان راضی هستید؟
به کار آتش نشانی علاقه مند بودم. کار در این واحد با دیگر واحدهای عملیاتی فرق دارد، زیرا همیشه و هرلحظه باید آماده به کار باشیم. در طول روز امکان اعزام به چند ماموریت مختلف وجود دارد و یک آتش نشان از این نظر و به لحاظ وضعیت جسمانی باید در وضعیت نرمال، سالم و سلامت باشد تا بتواند در اعزام به ماموریت از آن سربلند به ایستگاه بازگردد. واحد ما به روز است و همیشه برنامه ها و آموزش ها طبق تقویم ماهیانه انجام می شود، آموزش ها در حوزه مختلف از جمله اطفای حریق و نجات مصدومان صورت می گیرد و همکاران من در واحد آتش نشانی همیشه در آمادگی کامل به سر می برند. تمرینات زیادی را پشت سر می گذاریم و شرایط طوری پیش می رود که آتش نشانان خود را برای مقابله با حوادث واقعی آماده کنند.
نظر خانواده درباره شغل شما چیست؟
آنها به کار من عادت کرده اند، کار در آتش نشانی شوخی بردار نیست. شاید حادثه ای که سال های سال اتفاق نیفتاده، در همان لحظه ای که در محل کار هستیم، اتفاق بیفتد و اینجاست که یک آتش نشان باید نقش خود را به خوبی ایفا کند، زیرا با حادثه واقعی روبه رو می شویم.
در خارج از محل کار اگر اتفاقی افتاده آن را برایمان روایت کنید.
همیشه سعی می کنم اگر حادثه ای رخ دهد، به کمک همشهری هایم بروم و هر کاری از بنده بر می آید، انجام دهم. به یاد دارم دو سه سال پیش در حال تردد بودم که ناگهان پرایدی گازسوز در خیابان دچار حریق شده بود و مردم به سبب احتمال نشت گاز به حادثه نزدیک نمی شدند، من به همراه همکاران واحد آتش نشانی شهری با چند خاموش کننده، آتشی را که از پراید زبانه می کشید، خاموش کردیم.
یک گله مندی از هم وطنان عزیز دارم، وقتی حادثه ای در شهر اتفاق می افتد، افراد به جای کمک رسانی، سریع موبایل به دست می شوند و از حادثه فیلم و عکس می گیرند.
نمی دانم هدفشان از این کار چیست؟ در زمان حادثه از هرنوع باشد، از فرد حادثه دیده فیلمبرداری می کنند و من در همین جا به این نفرات توصیه می کنم که آن فردی که دچار حادثه شده، بیشتر از همه به کمک ما نیاز دارد و علاوه بر این حتما خودش و خانواده اش علاقه ای ندارند که در آن لحظه دوربین ها او را شکار کنند. من هیچ زمان این کار را انجام نمی دهم و سعی می کنم در حد توانم امدادرسانی و کمک کنم.
برگزاری 48 مانور برای آمادگی آتش نشانان در طول سال
اعزام آتش نشانان به محل حادثه، نوع مدیریت بحران در سریع ترین زمان ممکن و اتخاذ تدابیر درست، از وظایف افسر آتش نشانی است. افسر آتش نشانی، هدایت نیروها برای مقابله با حادثه و نجات افراد را به عهده دارد که این مهم جز با تجربه به دست نمی آید.
در خانواده ای هفت نفره و به عنوان فرزند سوم در دومین روز از بهار 1341 در شهر مشهد چشم به جهان گشود. دوران تحصیل خود را در دبیرستان شریعتی مشهد گذراند، سپس در سال 60 تا 62 در زمان جنگ تحمیلی در جبهه های نبرد حق علیه باطل، دوران سربازی خود را گذراند. در آن دوران به عنوان یکی از نیروهای گردان 176 منجیل به نمایندگی از لشگر 16 زرهی قزوین در شهر اهواز مستقر و به دفاع از میهن اسلامی پرداخت و سال 1363 به استخدام شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد در آمد و 33 سال از عمر خود را در واحد آتش نشانی به عنوان رئیس واحد گذراند و او کسی نیست جز جواد کهولی.
تفاوت آتش نشانی شهری با آتش نشانی صنعتی را تشریح بفرمایید.
در آتش نشانی صنعتی در پالایشگاه گاز شهید هاشمی نژاد، بحث زمان و ثانیه ها بسیار اهمیت دارد و یکی از مسائلی که ما همیشه با آن روبه رو هستیم، رسیدن به موقع در کمترین زمان در محل حادثه و اجرای سناریوهای مختلف برای رویارویی با نوع حادثه است که البته از قبل، طرح های مختلفی برای آن پایه ریزی می شود.
حوزه آتش نشانی شهری بیشتر با حوادث داخل ساختمان روبه رو است، اما فعالیت در پالایشگاه ها خطرناک تر از داخل شهر است، آتش نشانان شهری 24 ساعت در محل کار حضور دارند و 48 ساعت استراحت، اما همکاران ما در واحد آتش نشانی پالایشگاه شهید هاشمی نژاد در نوبت روزکار و شب کار 12 ساعته و طبق مقررات وظایف محوله را انجام می دهند.
به لحاظ وجود تاسیسات و خطرها، کار در واحدهای صنعتی از اهمیت بسزایی برخوردار است. کشور کانادا هم یکی از ترش ترین گازهای جهان را دارد. بعد از آن در منطقه خاورمیانه از لحاظ بحث گاززدگی، پالایشگاه هاشمی نژاد به علت بالابودن غلظت گاز هیدروژن سولفوره که میزان آن در پالایشگاه ما سه ممیز پنج دهم درصد ( سی و پنج هزار PPM ) است، در جایگاه بعدی دارابودن گازهای سمی قراردارد، سایر اقدام های تعمیراتی که در زمان تعمیرات اساسی یا در طول سال انجام می شود، به لحاظ وجود گازهای سمی باید از آسیب دیدگی افراد جلوگیری شود؛ به همین علت همکاران آتش نشانی در واحدها حضور مستمر دارند.
طول سال چه تعداد مانور برای آمادگی نیروها برگزار می شود؟
هر ماه چهار مانور در چهار نوبت کاری مختلف برگزار می شود که در طول سال این میزان به 48 مانور می رسد؛ البته گاهی مانور وضعیت اضطراری در واحدهای عملیاتی از سوی پدافند غیر عامل و واحد ایمنی برگزار می شود که همکاران باید در این مانورها با تعریف سناریوهای از پیش تعریف شده حضور داشته باشند.
در زمینه حقوق، تعدیل مدرک و بحث بیمه ای کارکنان چه اقدام هایی صورت گرفته است؟
همکارانی که به صورت پیمانکاری در این واحد مشغول به کار شده اند، از سوی پیمانکار با عنوان پیمان عملیات جذب می شوند؛ البته فوق العاده شغل برای این افراد در نظر گرفته ایم و در زمینه رتبه بندی سازمانی، واحد اداری در حال بررسی موضوع است.
از لحاظ بحث تعدیل مدرک همکاران، افرادی که در گذشته جذب شده اند، با مدرک دیپلم و فوق دیپلم بوده اند، سپس هنگام کار، به فراگیری مدرک در مقاطع لیسانس اقدام کرده اند، طبق قانون کارکنان رسمی، اگر مدرک آنها با شرایط شغلی مطابقت داشته باشد، تعدیل مدرک این عزیزان منظور می شود، اما در زمینه نیروهای پیمانکاری، بخشنامه ای از سوی ستاد تهران به ما ابلاغ نشده تا این نفرات تبدیل وضعیت شوند، در این زمینه نشست های مختلفی برگزار شده است.
گفت و گوی «مشعل» با مربیان، مسئولان و اعضای تیم های حاضر در سومین المپیادتخصصی- عملیاتی آتشنشانان وزارت نفت
آتش مقابلتان
مشعل سمیه راهپیما در حالی سومین دوره از المپیاد
تخصصی- عملیاتی آتشنشانان وزارت نفت در مهر ماه امسال به کار خودپایان دادکه نکته هایی را برای هر کدام از مربیان، سرپرستان و اعضای تیم ها به همراه داشت، به گونه ای که می توانندتمامی تجربه های خودرا در تمام طول دوره کاری و حرفه ای خودبه کا ر گیرندو سالیان سال از آنها استفاده کنند. همانطور که پیش از این اشاره شد، این دوره با 5 رشته دو 4 در 100 متر امدادی، عملیات آبرسانی از ماشین به سیبل نشانه، حمل هوز با استفاده از تجهیزات حفاظت فردی (PPE)، بالا رفتن از نردبان طنابی نجات و دو 100 متر با مانع 27 مهرماه به میزبانی شرکت ملی گاز ایران آغاز شدو در 29 مهر ماه نیز به پایان رسید . ایجادانگیزه برای ارتقای توان جسمی، فنی و عملیاتی آتشنشانان به منظور مقابله با حریق و حوادث احتمالی، ایجادهماهنگی و هم افزایی بین آتشنشانان هنگام شرکت در حوادث بین منطقه ای، به اشتراک گذار دانش، تجربه و مهارت آتشنشانان با یکدیگر، آشنایی با مفادمسابقات آتش نشانان و امدادگران کشور و آشنایی کارکنان آتشنشان صنعت نفت ایران با یکدیگر و ایجادمودت و دوستی، هدف هایی است که برای المپیادتخصصی- عملیاتی آتشنشانان وزارت نفت در نظر گرفته شده است. گزارشی که پیش رو دارید، سومین قسمت گزارش «مشعل» است. در بخش نخست، گزارش مشعل از مراسم افتتاحیه و اختتامیه با عنوان « از جان گذشتگی آتشنشانان» را خواندید، در بخش دوم گفت وگوی مشعل، با مسئولان اچ اس ای با عنوان « نقطه اتصال غم و شادی» منتشر شدو در این شماره نیز قسمت سوم و پایانی این گزارش را می خوانید:
مصطفی محراب، سرپرست تیم نفت و گاز پارس در سومین المپیادتخصصی- عملیاتی آتشنشانان وزارت نفت: برای آمادگی اعضای تیم، ورزش های پایه ای همانندهوازی را که مادر تمام ورزش هاست، در راس کار خودقرار دادیم، همچنین هر کدام از این افراد، متناسب با رشته تخصصی شان که براساس آن در المپیادحضور دارند، به صورت حرفه ای و پیشرفته تمرین می کنند.
مهم ترین هدف المپیادتخصصی- عملیاتی آتشنشانان، ارتقای توان عملیاتی و دانش فنی نفرات است که به واسطه حضور در آن، تیم ها سعی د ر تقویت خودمی کنند. ضمن آنکه در کنار دانش فنی و عملیاتی، محیطی تعاملی ایجادمی شودتا شرکت ها از تجربه های یکدیگر استفاده کنند.
تفاوت بر صدم ثانیه
رضا مرادی، عضو تیم آتشنشانی سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس: رشته تخصصی من در این دوره از المپیاد، نردبان طنابی است . توانایی جسمانی این دوره از المپیادبسیار بالاست، به گونه ای که هر کدام از نفرات شرکت کننده، با تفاوت صدم ثانیه با یکدیگر به رقابت می پردازندو این نشان از آمادگی و تمرین های بسیاری است که تمامی تیم ها قبل از حضور در این المپیادداشته اند.
تحمل ناملایمات
حسین سپهیار، سرپرست تیم آتشنشانی سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس: علت اصلی حضور این سازمان در سومین المپیادتخصصی- عملیاتی آتشنشانان وزارت نفت، نشان دادن آمادگی جسمانی اعضای تیم است.
برای آماده سازی تیم خوداز مرتضی نیک اقبال، یکی از مسئولان آتشنشانی و قهرمانان ملی کشور استفاده شده و از دو ماه قبل از برگزاری المپیاد، تمرین های سنگین نفرات تیم آغاز شده و سه هفته مانده به المپیادنیز تمرکز روی آیتم های تخصصی بوده است.
اعضای تیم ما با داشتن تخصص و تعهدی که به سیستم کاری خوددارند، هرگونه کم و کاستی و ناملایمات را تحمل کردندو سعی د ر به جای گذاشتن بهترین رکوردداشته اند.
محک توانایی
اسماعیل دادرس، سرپرست تیم شرکت نفت و گاز کارون: سطح المپیادتخصصی- عملیاتی آتشنشانان در وزارت نفت، نسبت به شرکت نفت بسیار بالاتر است و در این المپیاد، گلچینی از 60 تیم حضور دارند، به همین دلیل وقتی سطح مسابقات افزایش می یابد، تلاش بیشتر به همراه آمادگی جسمانی زیادبایدموردتوجه قرار گیرد.
بر اساس برنامه ریزی های انجام شده، اعضای تیم زیر نظر مربی تخصصی، تمرین های خاصی در دوره های 6 ماهه و 9 ماهه انجام دادندو در این زمینه، اهدافی از پیش تعیین شده را برای خوددر نظر گرفتیم.
نخستین بار است که در المپیادتخصصی- عملیاتی آتشنشانان وزارت نفت حضور یافته ایم و می توان گفت که عملکردتیم روبه پیشرفت است. به گونه ای که شرکت نفت و گاز کارون در دو دوره قبل برگزاری این المپیاددر سطح شرکت ملی نفت رتبه دوازدهم را کسب کرده بودکه با تلاش بسیار، در سومین دوره مسابقات، این شرکت به مقام نخست دست یافت و با حضور در سومین المپیادتخصصی- عملیاتی آتشنشانان وزارت نفت، توانایی خودرا محک زدیم.
امدادو نجات در کمترین زمان
امیر حسین تکیه، سرپرست ایمنی و آتشنشانی شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردهای نفتی ایران و عضو کمیته فنی المپیاد: بر اساس آنچه در دستور عمل وزارت نفت و شرکت ملی پالایش و پخش دیده شده است، یکی از ارکان مرتبط با انجام این گونه المپیادها، دادن انگیزه به آتشنشان است که بایدکار امدادو نجات را در کمترین زمان ممکن و با بیشترین میزان دقت انجام دهد.
برگزاری این گونه المپیادها، آتشنشان ها را تا حدودی از انجام اقدام های پیشگیرانه در محیط های صنعتی دور می کندو می توانندخودرا از مسابقات در سطح شرکت ملی پالایش و پخش، به سطح وزارت نفت برسانند. در حال حاضر نیز هدف گذاری ها به گونه ای است که این المپیادها با المپیادهای کشوری و جهانی پیوندبخورد. این رویکردباعث می شودتا در حوزه های آمادگی جسمانی و عملکردفیزیکی آتشنشانان بهبودحاصل شودو یک سال برنامه ریزی کنندو زمان های خودرا تا حدممکن پایین بیاورندو به سطحی از سلامت برسند؛ البته تخصص نیز مطرح است و به عنوان مثال، اگر آتشنشان د ر دو 4 در 100 متر، آتش را خاموش نکند، کار بقیه را نیز زیر سوال می برد. به این معنا که بایدمتخصص بوده و دقت عمل داشته باشندو کارشان را با صحت و سلامت و فوریت پیش ببرند.
جوان سازی تیم
عبدالرضا پرندین، سرپرست تیم سومین المپیادتخصصی- عملیاتی آتشنشانان شرکت گاز فجر جم: برای دومین بار است که در المپیادتخصصی- عملیاتی آتشنشانان وزارت نفت شرکت و در دوره نخست این المپیادنیز مقام اول را از آن خودکردیم.
د رباره تیم شرکت گاز فجر جم به این دلیل که سابقه 8 سال حضور در المپیادتخصصی – عملیاتی آتشنشانان را در سطح شرکت ملی گاز دارد، می توان گفت که نیمی از اعضای تیم با تجربه هستندو نیمی دیگر از آنها نیز سال گذشته به ترکیب تیم اضافه شده اند. با توجه به اینکه نیروهای ما سن بالایی دارند، امیدواریم موقعیتی پیش بیایدکه اعضای تیم خودرا جوان تر کنیم.
ساختن محیطی برای تمرین
رضا رمضانی، مربی تیم های (الف) و (ب) شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران: هر سال شاهدافزایش سطح رقابت در المپیادتخصصی- عملیاتی آتشنشانان هستیم و سومین دوره این المپیاددر سطح وزارت نفت از سطح بالایی برخوردار بود.
ما برای تیم های خودبرنامه انتخابی داشتیم و یکی دو اردوی تمرینی یک هفته ای در دو منطقه فارس و اراک برگزار کردیم. تمامی اعضای دو تیم هم حضور داشتندو مشغول تمرین 5 رشته دو 4 در 100 متر امدادی، عملیات آبرسانی از ماشین به سیبل نشانه، حمل هوز با استفاده از تجهیزات حفاظت فردی (PPE)، بالا رفتن از نردبان طنابی نجات و دو 100 متر شدند.
برای بالا بردن سطح تیم خود، یک سری سیاست گذاری های کلی کرده ایم و در این زمینه، دو تیم را در نظر گرفته ایم و کسانی را که نزدیک یک سال است واردتیم آتشنشانی شده انددر تیم دوم می گذاریم تا تجربه های آنها افزایش یابد، ضمن این که برنامه های انتخابی نیز در مناطق داریم، همچنین در حال ساخت محیطی هستیم که آتشنشانان بتواننددر آن تمرین کنند.
میزبانی المپیاد
علیرضا شکوهیان،رئیس ایمنی و آتشنشانی شرکت ملی گاز ایران: یکی از الزام های اصلی شغل آتش نشانی، حفظ آمادگی جسمانی برای مقابله با هر گونه شرایط اضطراری است، از این رو به منظور حفظ آمادگی جسمانی آتش نشانان در سال های فرد، المپیادتخصصی- عملیاتی آتشنشانان چهار شرکت اصلی وزارت نفت به صورت جداگانه برگزار می شودو در سال های زوج نیز منتخبان این شرکت ها در سطح وزارت نفت با یکدیگر به رقابت می پردازند.
در هر دوره ای که المپیاددر سطح وزارت برگزار می شود، یک شرکت به عنوان میزبان معرفی می شودکه اردیبهشت امسال نیز شرکت ملی گاز ایران از سوی مدیر کل
اچ اس ای وزارت نفت به عنوان میزبان این مسابقات در نظر گرفته شد.
برنامه ریزی های لازم انجام و شرایط مساعدنیز فراهم و در ابتدا یکی از ورزشگاه های مجهز برای این المپیاددر نظر گرفته شد ، اما برای ارائه خدمات رفاهی به آتشنشانان، مجتمع محمودآبادکه دارای فضای بسیار خوب ورزشی و رفاهی است، تصویب شدتا آتشنشانان در کنار رقابت سالمی که دارند، از شرایط و ظرفیت های این محیط نیز استفاده کنند. ضمن آنکه حدود10 جلسه کمیته های اجرایی، فنی و داوران برگزار شده تا بتوانیم هماهنگی هایی در زمان برپایی مسابقه داشته باشیم.
کسب مقام در لیگ های استانی
عمادملکی، مربی تیم پالایش گاز شهید هاشمی نژاد: چهار ماه قبل از برگزاری این المپیاد، تمرین های اعضای تیم شروع شدو در این زمینه، مسئولان آتشنشانی و خدمات ورزش از این تیم حمایت کردند.
هدف اصلی حضور در المپیادتخصصی- عملیاتی آتشنشانان وزارت نفت این است که نشان دهیم پالایشگاه گاز شهید هاشمی نژادنیز در کنار پالایشگاه های دیگر، فعالیت های مربوط به آتشنشانان را دنبال می کندو تمام افرادی که در آتشنشانان فعالیت می کنند، لیاقت حضور در این المپیادرا داشته اند؛ اما به دلیل محدودیت در شرایط حضور، با 7 نفر در این دوره شرکت کرده ایم.
اعضای تیم ما در رشته های والیبال، کشتی و دو و میدانی نیز فعالیت می کنندو در لیگ های برتر استان دارای مقام هستند. همچنین برای آمادگی تیم، تمرین های قدرتی و تخصصی را در راس کار قرار داده ایم.
مسئولیت های کمیته فنی
داودعمادی، رئیس ایمنی اداره کل اچ اس ای وزارت نفت و عضو کمیته فنی سومین المپیادتخصصی- عملیاتی آتشنشانان وزارت نفت: وظیفه اصلی کمیته فنی تدوین برنامه، بررسی آیتم های مسابقه، تعدادتیم های شرکت کننده و... است که اگر داوران و سرداوران طی برگزاری مسابقه به مشکل برخوردکنند، برای تصمیم گیری به این کمیته ارجاع داده می شوند.
امسال نسبت به دوره های گذشته تغییراتی داشته ایم که یکی از آنها در ارتباط با شرکت کنندگان بود. دوره های قبل از هر شرکت 3 تیم حضور داشتندکه در مجموع با 12 تیم مسابقه را برگزار کردیم. امسال نیز مقرر شدبه دلیل مشارکت بیشتر آتشنشانان از هر شرکت اصلی 4 تیم یعنی 16 تیم حضور پیدا کنندکه به همراه تیم مجتمع ورزشی آموزشی محمودآباد، به عنوان میزبان، در این دوره از المپیاد17 تیم به رقابت می پردازند. با این روش آتشنشانان بیشتری در رقابت قرار می گیرندو توانایی آنها ارزیابی و سنجش می شود.
همچنین سعی می کنیم آیتم های مان را به استانداردهای ملی و بین المللی نزدیک کنیم و اگر برخی آیتم ها به تغییراتی نیاز داشت، با برنامه ریزی آن را انجام می دهیم.
برای نخستین بار در کمیته فنی، تصمیم گرفتیم با برگزاری این مسابقه و در سطح وزارت نفت افرادرا در سطح یک یا دو تیم شناسایی و آنها را برای حضور در مسابقات ملی و بین المللی آماده کنیم تا از این طریق آتشنشانان تشویق شوند.
افزایش تکنیک ها
شهرام لاسمی، رئیس اچ اس ای مجتمع ورزشی آموزشی محمودآباد: در این مجتمع سه دوره المپیادتخصصی- عملیاتی آتشنشانان در سطح شرکت ملی نفت برگزار شده است و امسال نیز برای نخستین بار، میزبان المپیاددر سطح وزارت نفت هستیم.
با توجه به ظرفیت مجتمع محمودآباد، هم از نظر نیروی انسانی با تجربه و هم به دلیل تجهیزات آن، این مجموعه انتخاب شده است.
سطح مسابقات در وزارت نفت بسیار بالاست و توانایی جسمانی تمامی تیم ها افزایش پیدا کرده و تکنیک هایی که در مسابقات به کار می برندنیز افزایش یافته و با توجه به استرس زیاددر این مسابقات، رکوردهای خوبی در این زمینه ثبت شده است.
امیدواریم در سال آینده، این روندادامه داشته باشدو سطح آمادگی جسمانی تمامی شرکت ها و مناطق عملیاتی و خدماتی افزایش پیدا کندو خوشحالیم که تنها واحدخدماتی هستیم که سیستم های عملیاتی ما با سیستم های شهری متناسب است.
تمرین در کنار عملیات
یداله زراعتی، مربی پالایشگاه چهارم مجتمع گاز پارس جنوبی: این تیم سه دوره در سطح وزارت نفت و 6 دوره نیز در سطح شرکت ملی گاز حضور داشته و همیشه نفرات اول تا سوم در قسمت های فردی و تیمی بوده است.
برای افزایش قوای جسمانی اعضای تیم نیز تغذیه و تجویز مکمل های غذایی را در دستور کار قرار داده بودیم و اعضای تیم هفته ای سه بار در کنار کارشان تمرین داشته اند، اما به محض اینکه زنگ آتش به صدا در می آمد، خودرا برای حضور در عملیات و نجات دادن جان افرادآماده می کردند.
واکنش در شرایط اضطراری
عطااله قاسمی، رئیس ایمنی و آتشنشانی مجتمع گاز پارس جنوبی و سرپرست تیم های اعزامی پالایشگاه نهم و چهارم: با توجه به اینکه سال گذشته هفتمین دوره المپیادتخصصی- عملیاتی آتشنشانان در سطح شرکت ملی گاز برگزار شدو تیم پالایشگاه نهم، مقام اول و پالایشگاه چهارم مقام سوم را به دست آورد، در سومین المپیادتخصصی- عملیاتی آتشنشانان وزارت نفت حضور یافتند.
برگزاری این المپیادها در حفظ آمادگی افرادبرای مقابله با حوادث و واکنش سریع در شرایط اضطراری، بسیار خوب است.
شرکت گاز در برگزاری این المپیادپیشتاز است و سعی می کنیم چندماه قبل از برگزاری مسابقات، اعضای تیم را آماده کنیم. همچنین تمامی تجهیزات تمرین برای آمادگی تیم ها از سوی کارکنان همین شرکت خودمان ساخته شده است.
برای ارتقای سطح ایمنی مجتمع، خریدتجهیزات پیشرفته را در دست اقدام داریم و سعی می کنیم با حضور در نمایشگاه های مختلف، با تجهیزات جدیدو به روز آشنا شویم و آنها را خریداری کنیم.
جدایی از شیفت کاری
غلامرضا وکیلی، مربی پالایشگاه نفت اصفهان: تمرین تیم دو ماه قبل از برگزاری سومین دوره المپیادتخصصی- عملیاتی آتشنشانان وزارت نفت شروع شدو اعضای تیم در این مدت از شیفت کاری جدا شده بودندو خودرا برای حضور در المپیادآماده می کردند. قبل از آن نیز در مسابقات شرکت ملی پالایش و پخش که در اراک برگزار شد، مقام سوم را کسب کردیم.
برای حضور در المپیاد، تمرین های مختلفی از جمله ورزش های هوازی، آمادگی جسمانی، استفاده از وزنه و بارفیکس را در دستور کار قرار دادیم و امسال نیز برای نخستین بار در المپیادوزارت نفت حضور یافتیم.
تمرین های مداوم
محمدمختاری، رئیس ایمنی و آتشنشانی پالایش نفت اصفهان: ایمنی و آتشنشانی بسیار مهم است و بایددر زمینه آموزش، تلاش های زیادی انجام دهیم تا آموزش های تئوری آنها کامل شودو در زمینه عملیاتی نیز به صورت مداوم تمرین داشته باشندو هیچ وقفه ای نبایددر بین کار ایجادشودتا اگر حادثه ای پیش آمد، همکاران آتشنشانی از نظر جسمی کم نیاورندو از نظر تئوری و عملی نیز سطح قابل قبولی داشته باشند.
حضور در المپیادتخصصی – عملیاتی آتشنشانان وزارت نفت، باعث ایجادانگیزه در میان آتشنشانان می شودتا همواره دست از تلاش و کوشش برندارند.
برگزاری مانور
مصطفی سجادی پور، سرپرست ایمنی و آتشنشانی شرکت نفت و گاز زاگرس جنوبی: چندسـال اسـت که بـرای
حفظ آمادگی و افزایش قوای جسمانی آتشنشانان، برنامه هایی از سوی شرکت نفت و گاز پارس جنوبی در نظر گرفته شده است که از آن جمله می توان به تمرین های دوره ای تیم آتشنشانی و برگزاری مانور اشاره کرد. در تمرین های دوره ای، اعضای تیم المپیادتخصصی- عملیاتی آتشنشانان را انتخاب می کنیم. با استفاده از این روش، آتشنشانان توانایی بیشتری برای مقابله با حوادث خواهندداشت.
تخصص در دیگر ورزش ها
علی جعفری، مربی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی: هر کدام از اعضای تیم در رشته های مختلفی از جمله کشتی، آمادگی جسمانی، فوتسال و فوتبال فعالیت می کنند، چرا که شرط حضور اعضای تیم در المپیادتخصصی - عملیاتی آتشنشانان وزارت نفت، کسب مهارت در یک رشته ورزشی است.
به عبارت دیگر به دلیل عملیاتی و تخصصی بودن مسابقات، اعضای تیم بایدضمن داشتن آمادگی جسمانی، در یک رشته ورزشی خاص نیز تخصص داشته باشند.
تفاوت المپیادپتروشیمی با وزارت
بیژن فیض اله زاده، سرپرست تیم پتروشیمی مجتمع بندر امام: شرایط حضور در المپیادتخصصی- عملیاتی آتشنشانان وزارت نفت به گونه ای است که در آن چهار شرکت اصلی حضور دارندو متشکل از 16 تیم هستند، اما در مسابقات شرکت صنایع پتروشیمی 22 تیم شرکت کننده حضور دارندکه آخرین دوره آن در بندر ماهشهر حدود6 آیتم داشت و توانستیم در آن رتبه دوم را کسب کنیم و به مسابقات در سطح وزارت نفت واردشویم.
از آنجا که مسابقات عملیات آتشنشانی پتروشیمی بخش هایی همچون قدرتی و سرعتی دارد، این دو آیتم در سالن های بدنسازی انجام شده و ورزش های هوازی را نیز در بیرون از مجتمع و در فضای باز انجام دادیم.
شرایط حضور در مسابقات وزارت نفت متفاوت است و برخی آیتم های آن با صنایع پتروشیمی فرق دارد؛ المپیادوزارت نفت، بیشتر به صورت سرعتی و تکنیکی است و شرایطی را ایجادمی کندتا افرادی که قدرت بدنی قوی دارند، در آیتم های وزارت نفت امتیاز کمتری بیاورند، اما کسانی که آمادگی جسمانی بالایی دارند، می تواننددر این مسابقات نتیجه بهتری بگیرند.
یکی دیگر از تفاوت های المپیادتخصصی- عملیاتی آتش نشانان شرکت ملی صنایع پتروشیمی با وزارت نفت این است که مسابقات پتروشیمی 6 رشته داردو شامل دو 1500 متر، دو 100 متر با مانع، 4 در 100 متر امدادی، عملیات آبرسانی و حمل مصدوم و بالا رفتن از نردبانی طنابی بدون گره است که در وزارت نفت چندآیتم آن جا به جا می شود، به طوری که نخست آبرسانی انجام می دهیم و بشکه ای را به فاصله مشخصی هدایت می کنیم که در وزارت نفت این آیتم به صورت هدف گیری روی سیبل نشانه است. همچنین آیتم پوشیدن لباس PPE شرکت پتروشیمی به صورت حمل مصدوم است؛ اما دو 100 متر با مانع و 4 در 100 متر امدادی در هر دو مشترک است.
همچنین در المپیادوزارت نفت، آیتم دو 1500 متر حذف شده است در حالی که به نظر من ورزش دوومیدانی، مادر تمامی ورزش هاست.
ورزیدگی تیم ها
حمیدرضا کرمی، مربی تیم شرکت پلیمر کرمانشاه: تمرین های تیمی به صورت جدی از هفته دوم شهریور 96 آغاز شدو آمادگی جسمانی تیم در المپیادآتشنشانی شرکت پتروشیمی بسیار خوب بود، به طوری که سال گذشته موفق به کسب مقام در این المپیادشدیم.
اما برای نخستین بار است که در المپیادتخصصی- عملیاتی آتشنشانان وزارت نفت حضور داریم و PPE و نردبان طنابی را برای اولین بار است که تمرین می کنیم؛ زیرا این آیتم ها در المپیادپتروشیمی وجودنداردو مختص به وزارت نفت است.
مشخص است که تمامی اعضای تیم ها در دوره های ورزشی بوده اندو تمرین های مداوم داشته اند. اعضای تیم ما نیز از دل و جان و با تمام توان کار کرده اند.
ایجادفضای ورزشی
عباس یار محمد، سرپرست تیم پتروشیمی پازارگاد: سومین بار است که در المپیادتخصصی- عملیاتی آتشنشانان وزارت نفت به رقابت پرداخته ایم. تیم ما قبل از حضور در این المپیاد، در چهارمین دوره از مسابقات شرکت صنایع پتروشیمی که در بندر امام برگزار شده بود، مقام سوم را کسب کردو مجوز حضور در این مسابقات را به دست آورد.
به این دلیل که هوای شرجی عسلویه برای تمرین مناسب نبودو مشکل گرمای تابستان را داشتیم، دو ماه قبل از برگزاری المپیادوزارت نفت، اردویی در شهر جم برگزار کردیم. یک نفر مربی بدنساز گرفتیم که هر روز با تمام اعضای تیم تمرین داشت و تمامی آیتم های مربوط به 5 رشته المپیادوزارت نفت را روزانه تمرین می کردیم.
شایدتنها تیمی باشیم که در تمامی المپیادها حضور داشته ایم و از سال 1388 که المپیادتخصصی- عملیاتی آتشنشانان شرکت ملی صنایع پتروشیمی برگزار شد، به رقابت پرداخته ایم و در ادامه نیز از سال 1392 که این المپیاددر سطح وزارت نفت برگزار شده است، شرکت کرده ایم. به جرات می توان گفت که این دوره از المپیاد، یکی از با کیفیت ترین مسابقاتی است که از لحاظ تیمی برگزار شده است. آتشنشانی پازارگاد، تنها آتشنشانی وزارت نفت است که سالن مربوط به امدادو نجات در ارتفاع داردو یک مرکز آموزش داریم که مهارت بالا رفتن از طناب را آموزش می دهیم و تیم ما بسیار قوی در امدادو نجات است و در واکنش مقابل موادشیمیایی یا امدادو نجات در جاده مهارت داریم و هر ماه نیز در ایستگاه آتشنشانی شرکت خود، مسابقات آتشنشانی برگزار می کنیم و فضای ایستگاه ما ورزشی است.
ارتباط با شغل
سیدامیر محمدی نژاد، مربی تیم شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون: المپیادتخصصی- عملیاتی آتشنشانان وزارت نفت، تنها المپیادورزشی است که با شغل در ارتباط است و باعث ارتقای سطح توان مهارتی آتشنشانان می شود.
تمامی 17 تیم شرکت کننده در این دوره از المپیاد، قدرت جسمانی بالایی داشتندو روی مهارت ها و تخصص های شان کار شده بود. به طوری که علاوه بر 4 در 100 متر امدادی و پرش از دیوار، در آیتم های حمل PPE آبرسانی و... نیز از مهارت کافی برخوردار بودند.
ورزش، اولویت انتخاب آتشنشان
یوسف پویان، مربی تیم شرکت ملی پالایش و پخش: بزرگ ترین مشکل تیم ما این بودکه هر کدام از اعضای تیم، از تمام شرکت های پخش ایران انتخاب شده بودندو بایداردوهایی برای جمع کردن نفرات در شرایط آب و هوایی بسیار سخت برگزار می کردیم، از این رو در سال های گذشته تفاوت زیادی بین رتبه های تیم اول با تیم سوم وجودداشت که امسال این تفاوت به صدم ثانیه رسیده است.
ورزش، یکی از اولویت های اصلی انتخاب آتشنشانان است و در این زمینه، اعضای تیم ما چنددوره قهرمان کشتی، قهرمان دوو میدانی، والیبال و رزمی کار شده اندو به صورت حرفه ای کار می کنند.
حضور آتشنشان شهری در المپیاد
سیدجلال ملکی، سخنگوی آتشنشانی شهرداری تهران: به عنوان یک شهروندمی توان گفت افرادی که در بخش های مختلف نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش و پخش فعالیت می کنند، حافظ منافع ملی کشورمان هستند. شایدبرخی ندانندکه افرادی هستندکه از چاه های نفت، گاز و... حفاظت می کنند. اینها، جان خودشان را برای دفاع از این سرمایه ملی به خطر می اندازند. چندسالی است که به عنوان ناظر در برگزاری المپیادتخصصی- عملیاتی آتشنشانان فعالیت می کنم و زمانی که توانایی جسمانی این افرادرا با 6 سال قبل مقایسه می کنم، می بینیم که سال به سال این توانایی افزایش یافته است، آیتم ها به رکوردهای خوب ایران و حتی فراتر از ایران نزدیک می شودو با توجه به عزم و اراده ای که در مدیران داریم، شاهدهستیم که در کنار اعضای تیم خودحضور دارندو با عشق و همتی که در آتشنشانان دیده می شود ، به جرات می توان گفت که در سال های آینده می توانندجزء آتشنشانان شاخص در زمینه ورزشی باشندو این ظرفیت وجودداردکه اگر آتشنشانان شهری نتوانستندرقابت های منظم و منسجم داشته باشند، آتشنشانان صنعت نفت از این امتیاز برخوردار بوده اند.
قطعا استفاده از آتشنشانان شهری در کنار آتشنشانان صنعتی می توانددر دراز مدت بسیار مثمر ثمر باشدو در کنار آتشنشان های شرکت های صنعتی نیز حضور داشته باشند.
قضاوت داوری نکنید
علی اکبر بقالان، سرداور سومین المپیادتخصصی- عملیاتی آتشنشانان وزارت نفت: هر دوره از المپیادوزارت نفت، نسبت به دوره قبل از کیفیت بهتری برخوردار شده است؛ اما در آیین نامه المپیادبخش هایی وجودداردکه بایدموردبازنگری قرار گیردو از تجهیزاتی استفاده کنیم که برای تیم ها سوال برانگیز نباشد. به عنوان مثال سیبل آبرسانی در گذشته طلقی بودو وقتی مخزن سیبل پر می شد، کاملا مشخص بودکه 10 لیتر آب پر شده است، اما در این شرایط چیزی مشخص نیست. از لحاظ موقعیت مکانی و آب و هوایی نیز مجموعه محمودآبادبسیار برای این مسابقات مناسب است؛ اما کنترل و کیفیت داوری در پیست ورزشی بسیار بهتر است.
همچنین در این المپیاد، مسابقات روی آسفالت برگزار شدکه این نیز می تواندآسیب هایی را برای بازیکنان به همراه داشته باشد. اگر بتوانیم به سمتی برویم که مسابقات را در پیست برگزار کنیم، کیفیت برگزاری بهتر می شود.
مجتمع ورزشی آموزشی محمودآباداز نظر روحی و روانی برای بازیکنان بسیار مناسب است و اگر تمهیداتی در نظر گرفته شودکه در آینده مسابقات در زمین آسفالت برگزار نشود، بسیار بهتر است.
شرح وظایف برای همه مشخص است. به این ترتیب که بازیکن نبایدقضاوت داوری کند. سرپرست بایدسرپرستی کندو مربیان نیز تیم را از نظر تکنیکی قوی کرده و مشکلات را به گردن داوری نیندازند.
مقابله با حوادث
مانی عبداله زاده، سرپرست اچ اس ای شرکت ملی نفت ایران: همانطور که از مفادآیین نامه مشخص بود، سعی شده تا در برگزاری سومین المپیادتخصصی- عملیاتی آتشنشانان وزارت نفت، مفادی را انتخاب کنیم که با نوع عملیات آتشنشانان مرتبط بوده است و تمامی تیم ها رکوردهای بسیار خوبی به دست آورده اندو این المپیادهر دو سال یک بار در سطح وزارت نفت برگزار می شودو برترین ها از سطح چهار شرکت اصلی وارداین دوره شده و به رقابت می پردازند.
با بررسی رکوردهای ثبت شده می توان گفت که بین این المپیادبا المپیادهای قبلی وزارت نفت تفاوت زیادی وجودداردکه این نشان دهنده برنامه ریزی بسیار خوب تیم هاست.
امیدواریم بتوانیم از دستاوردهای این گونه المپیادها در عملیات واقعی مطابق با داده ها، تکنیک ها و مهارت های آتشنشان ها خروجی خوبی بگیریم.
برنامه ریزی کرده ایم تا سال آینده در شرکت ملی نفت ایران، چهارمین المپیادرا داشته باشیم. امیدواریم با بر گزاری این المپیادها، باعث افزایش کاری و ارتقای توان آتشنشانان در سطح شرکت ملی نفت شویم و همکاران آتشنشان نیز در تمامی حوادث، آن طور که وظیفه مشخص کرده است و آموزش ها و تجارب خوبی داشته اند، بخوبی بدرخشندو شاهدهیچ حادثه ای نباشیم.
ما در چندحوزه برای آتشنشانان شرکت ملی نفت ایران برنامه ریزی کرده ایم، یکی در زمینه ارتقا و بازنگری ساختار آتشنشانان در حوزه شرکتی و غیر شرکتی است که بتوانیم با برگزاری دوره های تخصصی متناسب با استانداردهای ملی و بین المللی آنها را توانمندکرده و مهارت و تکنیک آتشنشان را افزایش دهیم.
در حوزه ابزار آتشنشانان که شامل خودرو و تجهیزات آتشنشانی است، اقدام به نوسازی و ارتقای آنها کرده ایم تا در آینده نزدیک، دستاوردهای خوبی در مواردی که ذکر شد، داشته باشیم.
افزایش مهارت تیمی
غلامرضا بهمنی، مدیر هماهنگی و نظارت بر تولیدشرکت ملی گاز ایران: المپیادتخصصی- عملیاتی آتشنشانان وزارت نفت، نه تنها آگاهی آتشنشانان را افزایش می دهد، بلکه باعث ارتقای مهارت های فردی و تیمی آنها نیز می شود، چرا که پس از آن آتشنشان ما می تواندبا هوشمندی خاصی حوادث را فرماندهی کند.
این المپیاد، ترکیبی از فکر و توانایی هایی بدنی است و آتشنشان ها چون با آتش مقابله می کنند، از نظر ویژگی های روحی و قدرت بدنی بایدبه حالت آماده باش و ایده آلی برسندو به نظر من آتشنشانان، آتش به جانان هستند.
کسب مقام دوم در المپیاد
هادی هاشم زاده فرهنگ، مدیر عامل شرکت پالایش گاز فجر جم: آماده نگه داشتن آتشنشانان شاغل در صنایع نفت و گاز از جمله در پالایشگاه از لحاظ روحی، فنی و تخصصی بسیارحائز اهمیت است، از این رو المپیادفرصتی است که بتواننداز دیگر شرکت ها الگو برداری کنندو بعداز المپیادنیز تمرین های منظم و حفظ آمادگی فنی و روانی آنها در دستور کار ما قرار دارد. همچنین کسب مقام دوم دراین المپیادبسیار ارزشمنداست و سعی می کنیم به نحو شایسته ای از این آتشنشان ها تقدیر کنیم. آتشنشانی، یک بخشی از عرصه خدمت است که تفاوت بسیار بنیادین با سایر بخش ها دارد، زیرا ارائه خدمات با واسطه به مردم، فضیلتی بسیار ارزشمنداست و زمانی که با جان بر کف بودن تلفیق می شود، ارزش بیشتری پیدا می کند. اولین اولویت کاری آتشنشانان این است که عرصه این خدمت را پاس بدارندو وظیفه ماست که مسیر توسعه شغلی را فراهم کنیم تا بتوانندمدارج ترقی را طی کنند.
نفر دوم، نردبان طنابی
سجادرفیعی پور، نفر دوم در رشته نردبان طنابی: یک ماه قبل از برگزاری سومین دوره المپیادآتشنشانان وزارت نفت، به صورت تخصصی فعالیت خودرا شروع کردم و تمرین های بسیار فشرده ای داشتم. امیدوارم در سال های آینده با سعی و تلاش بیشتر بتوانم مقام نخست را در المپیادبه دست آورم.
کسب مقام دوم 100 متر با مانع
امیر تعیین، عضو تیم شرکت نفت وگاز زاگرس جنوبی: در قسمت اچ اس ای منطقه سروستان مشغول به کار هستم. تیم زاگرس جنوبی در المپیادتخصصی- عملیاتی آتشنشانان شرکت ملی نفت مقام سوم را کسب کردو در دو 100 متر با مانع نیز مقام نخست را به دست آورد. می توان گفت که المپیادتخصصی- عملیاتی آتشنشانان وزارت نفت نسبت به شرکت ملی نفت ایران، سطح بالاتری دارد. به این معنا که در شرکت ملی نفت 16 تیم حضور داشتندو از این تعداد، رقابت بین 4 یا 5 تیم بود؛ اما در سطح وزارت نفت تمامی تیم ها با قدرت فعالیت می کنندو هر کدام از آنها در شرکت های خودمقام دار هستند.
مقام سوم نردبان طنابی
لطیف لطیفی، عضو تیم شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون: هدف من از حضور در این المپیاداین است که می خواستم نشان دهم در شرایط آب و هوایی استان خوزستان که دمای هوا در فصل تابستان به بیش از 50 درجه می رسد، می توان ورزش کردو مقام آورد. اکنون نیز موفق شده ام تا در رشته بالارفتن از نردبان طنابی، مقام سوم را به دست آورم.
همایش فرهیختگان حوزوی برگزار شد
گام به گام در مسیر رفع دغدغه های فرهنگی وزیر نفت
مشعل مسائل دینی، معنوی و آسیب هایی که از نبود این موارد به بدنه نفت و کارکنان آن وارد می شود، یکی از دغدغه های عمده مهندس زنگنه به شمار می آید و از زمان بازگشت دوباره به وزارت نفت، درصدد رفع آن برآمده است. با بررسی اولیه ای که از سوی ستاد اقامه نماز وزارت نفت انجام شد، مشخص شد نزدیک به یک هزار روحانی در مجموعه صنعت نفت حضور دارند و در ادامه، با هدف مشخص شدن وضعیت تحصیلی، تبلیغی و چگونگی همکاری این افراد با صنعت نفت، دفتری با عنوان «دفتر ارتباطات حوزوی وزارت نفت» راه اندازی شد. خوشبختانه راه اندازی و بازگشایی این دفتر مورد استقبال بسیار خوب حوزه علمیه، مراجع تقلید و رئیس حوزه های علمیه سراسر کشور قرار گرفت. در ادامه، گفت وگوی خبرنگار «مشعل» را با احمد مجیدی نسب، مشاور فرهنگی وزیر و دبیر ستاد اقامه نماز وزارت نفت درباره چگونگی تاسیس دفتر ارتباطات حوزوی وزارت نفت و برگزاری همایش فرهیختگان حوزوی می خوانیم.
چه سازوکاری برای ارزیابی روحانیون صنعت نفت در نظر گرفته شده است؟
شورای 5 نفره ای را با عنوان شورای ارزیابی روحانیون صنعت نفت که ارتباط سازمانی و اداری با این صنعت ندارند، تشکیل داده ایم. یک هزار روحانی حاضر در صنعت نفت را از لحاظ علمی، تبلیغی، تاثیرگذاری و سطح اطلاعات از مجموعه صنعت نفت در مدت دوسال ارزیابی کردیم. بدون استثنا تمام طلبه های صنعت نفت هم اکنون دارای شناسنامه هستند و کدی را با عنوان «دفتر ارتباطات حوزوی وزارت نفت» دریافت کرده اند. این کد برای فعالیت در صنعت نفت الزامی است و هیچ شرکتی بدون داشتن آن نمی تواند قراردادی را با روحانیون منعقد کند. به صورت منسجم و برنامه ریزی شده، کارهای بسیار ارزشمندی را در حوزه های دینی و مذهبی، در وزارتخانه ای صنعتی که وظیفه اولیه آن تولید و صادرات نفت است، انجام داده ایم.
این روحانیون، به صورت خاص در چه حوزه هایی فعالیت دارند؟
در بحث روخوانی و روانخوانی قرآن که از جمله دغدغه های وزیر بود، فعالیت ویژه ای خواهیم داشت. مهندس زنگنه معتقد است باید به سطحی دست یابیم که همه کارمندان بتوانند به صورت صحیح روخوانی قرآن را انجام دهند. بر این اساس، از این ظرفیت یک هزار نفری در این بخش استفاده و آموزش های لازم را نیز به طلبه ها ارائه می کنیم.
تاسیس دارالقرآن وزارت نفت از دیگر فعالیت های ستاد اقامه نمازاست. لطفا در این خصوص نیز توضیحاتی ارائه کنید.
تاسیس دارالقرآن وزارت نفت از جمله برنامه های دولت یازدهم بود که این مسیر در دولت دوازدهم نیز تداوم داشته و کامل شده است.
تعداد زیادی از همکاران و خانواده صنعت نفت، حافظ، قاری و مربی قرآن هستند و رتبه های کشوری و بین المللی را در اختیار دارند. از این رو با هدف سازماندهی این حوزه در میان چهار شرکت اصلی، اقدام به تاسیس دارالقرآن وزارت نفت کرده ایم.
بر این اساس، تمام مسابقات موجود در صنعت نفت با هماهنگی دارالقرآن وزارت نفت صورت می گیرد و دستورعمل، بخشنامه و آیین نامه های اجرایی مسابقات را نیز تنظیم کرده ایم. وزیر نفت، سال گذشته در اختتامیه مسابقات قرآنی صنعت نفت دستور دادند که روخوانی و روانخوانی قرآن را در دستور کار قرار دهیم که براساس ابلاغ وزیر، مجموعه دارالقرآن وزارت نفت را به صورت سازمان یافته راه اندازی کردیم. با همکاری بسیج، دفتر ارتباطات حوزوی و دارالقرآن وزارت نفت به عنوان ارکان پروژه روخوانی و روانخوانی، در سطح صنعت نفت اقدام های شایسته ای انجام شد و در سال های 95 و 96 از جمله برترین های وزاتخانه های کشور شدیم. کسب رتبه های برتر قرآنی در میان دیگر وزارتخانه ها از جمله افتخارات وزارت نفت به شمار می آید که از سوی هیئت داوران اعلام شده است.
با توجه به راه اندازی دارالقرآن وزارت نفت، از این پس هیچ مسابقه ای به صورت فردی برگزار نخواهد شد و تمام دوره هایی که در سطح وزارتخانه و چهار شرکت اصلی انجام می شود، باید برنامه زمان بندی نوع، کیفیت و هزینه آن از سوی دارالقران وزارت نفت تایید شود.
آیا برنامه ای برای افزایش سطح اطلاعات روحانیون از حوزه صنعت نفت داشته اید؟
بله. پس از ارزیابی روحانیون، متوجه شدیم که اطلاعات نفتی آنها از مجموعه این صنعت، بسیار اندک است. تاکنون چند گروه از روحانیون کشور را به مناطق عملیاتی، بویژه منطقه عسلویه اعزام کرده ایم تا با مجموعه صنعت نفت و سختی کار آشنا شوند و خوشبختانه استقبال خوبی که حوزه های علمیه از این برنامه انجام داده اند را به فال نیک می گیریم.
بر این اساس، کارگروهی با عناوین علمی، فقهی و آموزشی در مجموعه دفتر ارتباطات راه اندازی شد تا روحانیونی را که با صنعت نفت در ارتباط هستند، توانمند کرده و اطلاعاتی را از مجموعه نفت به آنها ارائه کنیم و با موافقت مهندس زنگنه، نخستین همایش فرهیختگان حوزوی، 9 آذر امسال با حضور 150 نفر از روحانیون در پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد .
در این دوره، فرهیختگان حوزوی سراسر کشور گردهم آمد ندو برای آن ها جلساتی د ر زمینه شناخت صنعت نفت، قراردادها، سیاست ها و راهکارهای کاهش شدت انرژی برگزار شد .در این همایش مدیران ارشد صنعت نفت حضور د اشتندکه امیدواریم مقدمه ای برای دانش افزایی روحانیون باشد .
آیا از توان روحانیون برای ارائه خدمات روان شناسی به کارکنان بهره می گیرید؟
یکی از مباحث ما، سختی کار کارکنان در سکوها بود که هر ماه، چند روان شناس به این سکوها اعزام می شدند و به آنها خدمات روان شناسی ارائه می کردند. با تدبیری که اندیشیده شد، طلبه هایی را که علاوه بر تحصیلات حوزوی، تحصیلات دانشگاهی نیز داشتند، به سکوها اعزام کردیم و هم اکنون بسیاری از سکوها، از روان شناس بی نیاز هستند، زیرا روحانیون روان شناس را به این سکوها فرستاده ایم تا علاوه بر بحث های دینی، در حوزه های روان شناسی و خانواده نیز مشاوره دهند.
در مجموع، تعیین چهار مشاور از سوی مهندس زنگنه که به صورت خاص در زمینه های نیروی انسانی و خانواده فعالیت می کنند، نشان دهنده اهمیت این حوزه ها و دغدغه مند بودن وزیر نفت است که امیدواریم با تعیین مشاوران فرهنگی، نیروی انسانی، امور اجتماعی و امور بانوان نگرانی های وزیر نفت کاهش یابد.
از دیگر مواردی که از سوی ستاد اقامه نماز اجرایی شده، می توان به تشکیل امور فرهنگی شهرک های مسکونی اشاره کرد. در قالب ستاد اقامه نماز و با بهره گیری از روحانیون توانمند و سطح (3) و (4) حوزه که معادل فوق لیسانس و دکتری می شود، در پی رفع مشکلات این شهرک ها هستیم.
با توجه به افزایش کاربردهای فضای مجازی، برنامه ای برای حضور در این شبکه ها دارید؟
یکی از نخستین فعالیت هایی که در روزهای اولیه حضور در این ستاد داشتم، راه اندازی سایت ستاد اقامه نماز وزارت نفت بود.
این سایت با حضور حجت الاسلام سید محمد حسن ابوترابی، نایب رئیس وقت مجلس شورای اسلامی و مهندس زنگنه، وزیر نفت در سال 94 راه اندازی شد. با توجه به استقبالی که انجام شد، این سایت پس از سایت اقامه نماز کشور، در رتبه دوم قرار دارد. راه اندازی این سایت و بارگذاری اخبار، اطلاعات و... در آن، در وزارتخانه صنعتی که رتبه های برتری در حوزه نماز و قرآن دارد، بسیار ارزشمند است.
علاوه بر راه اندازی سایت، کشور را به 10 منطقه فرهنگی تقسیم کرده ایم. هر چند استان را به یکی از روحانیون فاضل و دانشگاهی سپرده ایم و این افراد به وسیله شبکه های مجازی، بدون استثنا، روزانه، گزارش عملکرد هر یک هزار روحانی را برای ما ارسال می کنند. مجموع این اخبار و اطلاعات را دسته بندی کرده و به صورت خبر در سایت ستاد اقامه نماز وزارتخانه درج می کنیم.
تاکنون چند قرارگاه های فرهنگی از سوی وزارت نفت آغاز به کار کرده است؟
راه اندازی قرارگاه های فرهنگی، از دیگر ابتکارات این ستاد است که وزیر نفت در خصوص آن تاکید ویژه ای داشته اند. هم اکنون پنج قرارگاه فرهنگی در خوزستان، عسلویه، خارک، هرمزگان و سرخس راه اندازی شده است.
در این مناطق مرکزی واحد راه اندازی کرده ایم تا همه امور فرهنگی، دینی و مذهبی در صنعت نفت تجمیع شوند. در مجموع 13 عنوان فرهنگی شامل عفاف و حجاب، طرح صیانت، تکریم ارباب رجوع، اقامه نماز، امور روحانیون، خانواده، امور بانوان و... به صورت تجمیعی در قالب شوراها و قرارگاه های فرهنگی مدیریت می شود که خوشبختانه شاهد پیشرفت قابل قبولی طی این مدت در حوزه های قرآنی و دینی بودیم.
در حادثه زلزله مناطق غرب کشور چه فعالیت هایی از سوی ستاد اقامه نماز وزارت نفت انجام شد؟
وزارت نفت پیشتاز اعزام مبلغ و روحانی به مناطق زلزله زده غرب کشور بود. اوایل روز 22 آبان ماه، 50 نفر از روحانیون برای همکاری در بخش های مختلف امدادی، تجهیز، تکفین و تدفین اموات و... در منطقه حاضر شدند.
کمک ها، هدایا و اقلام مورد نیاز زلزله زدگان که از طریق کارکنان به مساجد اهدا شد نیز به این مناطق ارسال شد و توانستیم اقدامات و خدمات خوبی به زلزله زدگان ارائه کنیم که مورد تقدیر مقامات عالی کشور نیز قرار گرفت.
چه برنامه هایی برای ترویج دین میان نسل جوان صنعت نفت دارید؟
از جمله اهداف دفتر ارتباطات حوزوی وزارت نفت، بررسی توانایی روحانیون در جذب مخاطبان جوان است. با پایشی که در مجموعه روحانیون انجام شد، با طلبه هایی که زیر سطح (یک) بودند، خداحافظی کردیم و همکاری با روحانیون سطح (2) و (3) که معادل لیسانس و فوق لیسانس هستند و همچنین تحصیلات دانشگاهی دارند را در اولویت قرار دادیم. هر روحانی یک سال قرارداد دارد و در طول سال، میزان جذب مخاطب را ارزیابی می کنیم و این موضوع برای ما بسیار مهم و حیاتی است. در میان طلبه ها فوتبالیست و جودوکار نیز حضور دارند که رتبه های کشوری کسب کرده اند و می توانند در قشر جوان تاثیرگذار باشند.
در پایان اگر نکته ای باقی مانده بفرمایید.
نفت، صنعت مظلومی است؛ با وجود اینکه بار اقتصادی و تولیدی را به دوش می کشد و پیشران صنعت کشور است، یکی از مظلوم ترین وزارتخانه ها به شمار می آید.
به هر حال، در حوزه های دینی، دغدغه هایی از سوی وزیر نفت مطرح است که امیدواریم مجموعه ستاد اقامه نماز به عنوان متولی نماز، قرآن و دین کارکنان صنعت نفت، بتواند وظایف خود را به بهترین شکل انجام دهد. در این مسیر، راه اندازی شوراهای فرهنگی مجموعه صنعت نفت می تواند موثر باشد. یکی از برنامه هایی که به اجرای آن نیاز داریم، راه اندازی دفتر ارتباطات با هنرمندان صنعت نفت است. در مجموعه صنعت نفت، افراد زیادی به صورت حرفه ای به هنرهای هفتگانه مشغول هستند.
قرار بر این است که در شورای فرهنگی، این حوزه را در قالب سازمان های مردم نهاد (NGO) سازماندهی و این ظرفیت های خوب را به صورت شایسته معرفی کنیم. براین اساس، نخستین سازمان مردم نهاد که در حوزه نقاشی و خطاطی است، هفته گذشته آغاز به کار کرد. امیدواریم با استقبالی که روسای روابط عمومی چهار شرکت اصلی و مدیرکل روابط عمومی وزارت نفت انجام داده اند، بتوانیم گام های بلند و مثبتی را در مسیر ساماندهی و نظم دهی به کارهای هنری کارکنان صنعت نفت برداریم.
تبعیت از مقام معظم رهبری رمز ماند گاری بسیج
مشعل همزمان با گرامیداشت سی و هشتمین سالروز تاسیس سازمان بسیج مستضعفان به فرمان حضرت امام خمینی (ره)، به عنوان معمار انقلاب اسلامی و بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، بسیجیان وزارت نفت با برگزاری صبحگاه مشترک درجوار مقبره الشهدای این وزارتخانه گردهم آمدند تا بار دیگر با آرمان های رهبر فقید انقلاب اسلامی و رهبر فرزانه انقلاب، حضرت آیت الله خامنه ای بیعتی دوباره کنند.این مراسم با حضور فرمانده بسیج ادارات و وزارتخانه های کل کشور؛ مرضیه شاهدایی، قائم مقام وزیرنفت؛ علی کاردر، معاون وزیرومدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، محمدعلی فلاح مهرجردی، فرمانده مرکز بسیج وزارت نفت و دیگر مدیران ستادی و عملیاتی صنعت نفت برگزارشد.
ساعت ازهشت صبح گذشته است که یگان های نمونه بسیج بخش های مختلف وزارت نفت اعم ازشرکت ملی نفت، شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی، شرکت ملی گاز وشرکت ملی صنایع پتروشیمی، همراه با زیرمجموعه هایشان، رفته رفته درحیاط ساختمان مرکزی وزارت نفت گردهم می آیند تا اجتماعی بزرگ را درسالروزتشکیل سازمان بسیج مستضعفان رقم بزنند.
هوا سرد و وزش باد این سرما را دوچندان کرده است؛ اما دل های بسیجیان گرم است به بودن شان با یکدیگر و به این سرمای استخوان سوز وقعی نمی نهند؛ چرا که آنها روزهای سردتر از این را هم تجربه کرده بودند. گروه سرود سپاه پاسد ا ران انقلاب اسلامی نیزبانواختن آواهای حماسی و انقلابی، حال وهوای دیگری را دراین همایش بزرگ به وجود می آورد.
آغاز مراسم رسمی
با دستورفرمانده میدان و فرمان ایست خبردار او گروه های مختلف بسیج وزارت نفت، آرایش نظامی به خود می گیرد؛ سرود جمهوری اسلامی ایران نواخته می شود و در این بین نیز پرچم جمهوری اسلامی ایران وبسیج مستضعفان به اهتزازدرمی آیند تاصلابت ایران وبسیجیان جان برکف صنعت نفت را به نمایش بگذارند. باورودمرضیه شاهدایی، قائم مقام وزیرنفت؛علی کاردر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران؛علیرضا پاسدار، فرمانده بسیج ادارات و وزارتخانه های کل کشورومحمد علی فلاح، فرمانده مرکزبسیج وزارت نفت به میدان صبحگاه وسان دیدن آنها ازیگان های بسیج ایستاده درصفوف، مراسم رسمیت می یابد.
آنها باحضور درمقبره الشهدای وزارت نفت، با نثار فاتحه وشاخه های گل به مقام شامخ شهدای گمنامی که دراین مکان مقدس آرمیده اند، ادای احترام می کنند و در جایگاه مخصوص که با پرچم های رنگارنگ منقش به «یا حسین» تزیین شده، قرارمی گیرند تا شاهد رژه بسیجیان موتورسوار و دیگر بخش های این مراسم باشند. با طنین انداز شدن نوای قرآن در میدان صبحگاه، همه حاضران در مراسم گوش جان می سپارند به آیات وکلام خدا.سوزسرما و وزش بادبیشتر شده است؛ اما بسیجیان ایستاده در میدان صبحگاه، مقاوم تر از سوز وسرما هستند.
صادرات نفت خام با دلاورمردی های صنعت نفت
محمدعلی فلاح، فرمانده مرکز بسیج وزارت نفت که میزبان این همایش معنوی است، با ادای احترام به مهمانان، حق میزبانی را بجا می آورد. وی از نفت، فعالیت های این صنعت وبسیجیانش می گوید. وی با بیان این که صنعت نفت، پیشران وموتورمحرک جمهوری اسلامی درحوزه اقتصاد است، اظهار می کند: صنعت نفت با صلابت، روحیه جهادی و همچنین ایثارگری و تبعیت ازفرامین امام (ره) موفق شد رژیم منحوس پهلوی را سرنگون کند.
خستگی برای صنعت نفت
بی معناست
وی می افزاید: دلاور مردی های کارکنان صنعت نفت دردوران هشت سال دفاع مقدس موجب شد تاصادرات نفت متوقف نشود و با وجود حمله های هوایی آن دوران، این فعالیت اقتصادی مهم ادامه یافت.
فرمانده مرکز بسیج وزارت نفت اظهار می کند: کارکنان صنعت نفت مقاطع مختلفی مانند هشت سال دفاع مقدس و دوران سازندگی راپشت سرگذاشته اند؛ آنها سختی های زیادی را متحمل شده اند و کارخود رابه نحوی مطلوب انجام داده اند که هم اکنون نیز بدون هیچ خستگی ادامه دارد.
فلاح در ادامه با بیان این که بسیج وزارت نفت برای نخستین بارامسال در مراسم اربعین حسینی (ع) موکب هایی برای زائران تهیه کرده بود، می افزاید: پس از این آیین باشکوه (اربعین حسینی)حادثه زلزله کرمانشاه رخ داد که دراین حوزه نیز بازهم نیروهای صنعت نفت به یاری مردم زلزله زده شتافتند و ازپیشگامان کمک رسانی به مردم زلزله زده بودند.
فرمانده مرکز بسیج وزارت نفت بابیان این که نظام جمهوری اسلامی با توجه به اقتداری که درحوزه نظامی به دست آورده، موفق شده است مقتدرانه استکباررا پشت میزمذاکره بنشاند، اظهار می کند: امیدواریم بتوانیم امانت دار خوبی باشیم واین نظام را با همین روحیه، به صاحب اصلی آن تحویل دهیم.
نابودی داعش با نگاه تیزبین رهبری
علی کاردر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران سخنران بعدی صبحگاه مشترک بسیجیان صنعت نفت است که به پیروزی جبهه مقاومت دربرابر جبهه تکفیری داعش و نابودی آن اشاره و تصریح می کند: این پیروزی را به امام زمان (عج)، مقام معظم رهبری که رهبر راهبردی این حوزه بودند و با نگاه تیزبین خود توانستند آن را خلق کنند ، کشورهای عراق، سوریه، لبنان ومردم ایران، به سردار قاسم سلیمانی، فرمانده عملیات و فرمانده حاضر درمیدان جنگ و نبرد، شهدای دفاع مقدس، شهدای حرم وهمه آنهایی که این پیروزی بزرگ را خلق کردند، تبریک می گویم.
وی اظهار می کند: این پیروزی ها مقدس است وباید با تمام قوت حفظ شوند. بدون شک آثارتفکری این موضوع از یادها نخواهد رفت و این پیروزی با نگاه راهبردی و با اتحاد و هماهنگی حفظ خواهد شد.
مسئولیت صنعت نفت پس از پیروزی در منطقه
کاردر با بیان این که صنعت نفت، پیشران اقتصاد ایران است ودرحوزه اقتصاد مقاومتی نقشی اساسی ایفا می کند، می افزاید: پس از این پیروزی ها، مسئولیت ما و شما بسیجیان صنعت نفت نیزافزایش خواهد یافت.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با تاکید براین که هم اکنون در اوج تولید حداکثری نفت و میعانات گازی پس از لغو تحریم ها قرار داریم، تصریح می کند: اعداد و ارقام افزایش تولید نفت، با تلاش وهمت نیروهای صنعت نفت و بدون اتکا به کشورهای خارجی افزایش یافته است.
دستاوردهای صنعت نفت
وی ادامه می دهد: هم اکنون دربخش غرب کارون که نقطه میدان های مشترک ما محسوب می شود، تولید نفت ازسطح کشورهای همسایه افزایش یافته که افتخاری برای جمهوری اسلامی است. کاردر می افزاید: درصنعت گاز نیز با تولید حداکثری به پیش می رویم تا بتوانیم رفاه و آسایش را برای مردم ایران فراهم کنیم. مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران می گوید: درحوزه صادرات نیز خوشبختانه موقعیت ما به گونه ای است که همه وجوه حاصل از صادرات نفت ما به کشور بازمی گردد. وی با اشاره به این که درادامه پیروزی های جبهه مقاومت، پیروزی های اقتصادی نیز برای ایران حاصل شده است، اظهار می کند: امیدواریم دربخش صنعت نفت که امروز پیشران اقتصاد مقاومتی است، نیروهای جوان نیز وارد این عرصه شوند و کار را با همان اعتقاد بسیجی تا پایان ادامه دهند.
تبعیت از ولایت، رمز ماندگاری بسیج است
سرهنگ پاسدارعلیرضا عاشوری، فرمانده بسیج اداره ها و وزارتخانه های تهران بزرگ نیز مهمان هم لباسان بسیجی خود در صنعت نفت است.
او به ذکر این نکته مهم بسنده می کند و این که رمز ماندگاری بسیج، تبعیت از ولایت و رهبری است.
عاشوری اظهار می کند: درطول نزدیک به چهار دهه ازعمر انقلاب اسلامی وبا وجود دشمنی هایی مانند هشت سال جنگ که برمردم این کشور تحمیل شد، امدادرسانی و سازندگی درحوادث غیرمترقبه، بسیج درخط مقدم حضور داشته واین حضوربه برکت تبعیت ازمقام ولایت است.
وی ادامه می دهد: اگردرهشت سال جنگ، پیروزمطلق شدیم واگرحرکت انقلاب اسلامی تداوم یافته و درآستانه ورود به چهارمین دهه آن قرار گرفته ایم، همه اینها به برکت تبعیت ازولایت است که باید قدردان آن باشیم.
فرمانده بسیج اداره ها ووزارتخانه های تهران بزرگ درجمع بسیجیان صنعت نفت، با بیان این که تکفیری های داعش قصد تجاوزبه ایران و ناامن کردن کشورمان را داشتند، تصریح می کند: به حول و قوه الهی و به برکت راهنمایی های داهیانه مقام معظم رهبری، این مهم عملی نشد. وی تصریح می کند: پیروزی های به دست آمده درمنطقه وشکست این گروه تکفیری (داعش)، به برکت تبیعت از رهبری بوده است. صبحگاه بسییجیان وزارت نفت، اختتامیه ای هم داشت و در آن از بسیجیان نمونه این صنعت دربخش های مختلف آن با اهدای لوح سپاس تقدیر شد.
این بسیجیان که بیشترآنها را خواهران بسیجی حوزه های مختلف صنعت نفت تشکیل می دادند، لوح سپاس خود را از شاهدایی، قائم مقام وزیرنفت، کاردر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران وعاشوری، فرمانده بسیج اداره ها و وزارتخانه های تهران بزرگ دریافت کردند.
گفت وگوهای «مشعل» با سازندگان در حاشیه نهمین نمایشگاه تخصصی ساخت داخل تجهیزات صنعت نفت
راه های طی شده د ر د ستیابی به تولید د اخلی
مشعل سمیه راهپیما بیش از 6 د هه از نهضت ملی شدن صنعت نفت، وابستگی به شرکت های بزرگ به ویژه در حوزه نفت و گاز از موقعیت تعیین کننده ای در صحنه اقتصاد جهانی برخوردار است. جایگاه یادگیری فناوری یا دانش فنی تولید به حدی است که بسیاری از صاحب نظران اقتصادی، معیار توسعه اقتصادی را با پیشرفت های فناوری مترادف می دانند. دستیابی به فناوری های نوین در صنعت نفت ایران و ارتقای رتبه علمی این صنعت در جهان، یکی از مهم ترین اهداف اقتصاد مقاومتی است که علاوه بر بهبود بهره وری تولید در تمامی حوزه های پایین دستی، موجب فرصت های جدید شغلی برای جوانان تحصیلکرده در شاخه های نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش خواهد شد. بر این اساس می توان گفت که نقش شرکت های داخلی در تولید تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت بسیار مهم و حیاتی است، به گونه ای که وقتی بحث تحریم ها مطرح بود، تولید 10 قلم گروه کالای اساسی نفت در داخل کشور در دستور کار قرار گرفت که در این زمینه به موفقیت هایی نیز دست پیدا کردیم. از این رو هفته نامه «مشعل» در دو شماره به ارائه گزارش نهمین نمایشگاه تجهیزات ساخت داخل صنعت نفت خوزستان پرداخته است. شماره نخست آن به گزارشی از نشست های تخصصی در جمع خبرنگاران اختصاص داشت و در بخش دوم از زاویه دیگری به این نمایشگاه پرداخته شد و گفت وگوهایی با برخی مدیران شرکت های سازنده تجهیزات صنعت نفت به چاپ رسید که در آن ناگفته هایی از سوی تولید کنندگان بازگو شد. در بخش پایانی این گزارش ادامه گفت وگو با سازندگان تجهیزات صنعت نفت را می خوانید.
مدیر پژهش، فناوری و مهندسی ساخت شرکت ملی حفاری ایران به «مشعل» می گوید: یکی از راهبردهایی که این شرکت طی سه سال گذشته در دستور کار قرار داده، تمرکز روی کیفیت قطعات بوده است؛ زیرا در گذشته شاهد بوده ایم که تیراژ قطعات افزایش پیدا می کرد و روی کیفیت تاکید زیادی نمی شد؛ اما اکنون به دستاوردی رسیده ایم که عمر مفید برخی اقلام با تغییرات دانشی نسبت به نمونه خارجی آن افزایش پیدا کرده است. مهدی عرشیان با بیان اینکه در نتیجه همکاری و همیاری مستمر میان متخصصان این شرکت با سازندگان و صنعتگران داخلی تا کنون افزون بر 20 هزار قطعه از اقلام کاربردی صنعت حفاری بومی سازی شده است، می افزاید: همزمان با افزایش کمی، کیفیت تولیدات داخلی مورد اهتمام قرار گرفته و هر روز شاهد کیفیت بخشی به قطعات و تجهیزات ساخت داخل هستیم.
به گفته وی، متاسفانه سازندگان قطعات در شهرهای مختلف مانند اراک، تهران، مشهد، اهواز، شیراز، قزوین، اصفهان و تبریز پراکنده است و این شرایط ما را در تامین قطعه مورد نیاز با مشکل روبه رو می کند و با توجه به اینکه قطعات پر مصرف را باید به صورت ضربتی تهیه کنیم، خرید بومی را در اولویت قرار می دهیم تا از این طریق شاهد اشتغالزایی و سرعت عمل در تهیه کالای مورد نیاز باشیم. مدیر پژوهش، فناوری و مهندسی ساخت شرکت ملی حفاری ایران ادامه می دهد: در برنامه ریزی سال جاری نیز علاوه بر طراحی و ساخت قطعات، تولید تجهیزات نیز در این مدیریت پیش بینی شده و این روند تا خوداتکایی کامل در صنعت حفاری کشور استمرار خواهد داشت. عرشیان با بیان اینکه سازندگان داخلی باید به صدور کالاها و تجهیزات تولید شده خود اهتمام داشته باشند و در صدد رقابت با شرکت های خارجی باشند، خاطر نشان می کند: از ویژگی های مهم در ساخت قطعات و تجهیزات تولید داخل، بهینه سازی قطعات و تجهیزات بین 10 تا 30 درصد نسبت به نمونه های خارجی آن با هدف افزایش سطح کارآیی محصولات و ارتقای دانش فنی آن است.عرشیان با اشاره به برنامه های توسعه ای صنعت نفت در بخش های حفاری میادین، تولید و بهره برداری و استفاده از شرکت های بین المللی در اجرای پروژه های نفتی می گوید: بی تردید کیفیت، زمان و قیمت تمام شده در تامین کالا، قطعات و تجهیزات افزایش خواهد یافت. بنابراین سازندگان و صنعتگران داخلی باید با ارتقای توان خود و استفاده از ظرفیت های مراکز دانش بنیان، توان رقابتی خود را افزایش دهند.
ارتقای دانش فنی
مدير توليد شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب می گوید: تاکنون به 80 درصد دانش فنی کالاهای مورد نیاز حفاری و تجهیزات سرچاهی دست پیدا کرده ایم تا بتوانیم قطعات مورد نیاز داخل را با فناوری موجود تولید کنیم.
عبدالرضا دبيري ادامه می دهد: هدف از 10 قلم گروه کالایی، بومی سازی فناوری های جدید است، همچنین امکانات خود را تجهیز کنیم تا به دانش فنی دست یابیم که مجموع قطعات یک دستگاه را نه فقط بسازیم؛ بلکه در آینده به مدل های جدید ارتقا دهیم. به عنوان مثال بتوانیم به دانش طراحی توربین و کمپرسور دست یابیم.
به گفته وی، شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب، قدیمی ترین و بزرگ ترین زیرمجموعه شرکت ملی نفت ایران است که 400 هزار کیلو متر مربع وسعت دارد و 5 استان کشور را پوشش می دهد و سهم اصلی تولید شرکت ملی نفت را نیز به عهده داریم و عمده میادین تولیدی نیز در حوزه عملیاتی این شرکت است که قدمتی 110 ساله دارد و 80 درصد نفت کشور در این مناطق تولید می شود.
دبیری به نوسازی تاسیسات شرکت های زیر مجموعه مناطق نفت خیز جنوب اشاره می کند و می گوید: تا کنون تاسیسات شرکت مسجد سلیمان را نو سازی کرده ایم و برای نوسازی تاسیسات دیگر شرکت ها که قدمت طولانی دارند، باید حجم بالایی از قطعات را تولید کنیم تا پاسخگوی قطعات مورد نیازمان باشند. وی می گوید: امیدواریم زمانی که طرح نوسازی تاسیسات از سوی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب آغاز می شود، این شرکت از نظر زیر ساختی، یک شرکت با فناوری روز باشد.
مدير توليد شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب خاطر نشان می کند: اگر منابع به موقع تامین شوند، می توان به تولید روزانه بیش از 3 میلیون بشکه نفت تا پایان امسال دست پیدا کرد، ضمن آنکه طبق برنامه ارائه شده به وزیر نفت، در بلند مدت می خواهیم با تحقق منابع و پروژه های تعریف شده و تصویب آن در شورای اقتصاد، 250 هزار بشکه نفت را علاوه بر جبران کاهش تولید، برای 10 میدان تولید کنیم.
تکمیل بانک داده ها
همچنین مسئول بررسی منابع ماشین آلات دوار و اقلام عمومی مدیریت پشتیبانی ساخت و تامین کالای بررسی منابع شرکت ملی نفت ایران می گوید: مدیریت تجهیزات ساخت، یکی از مدیریت های 10 قلم کالای اساسی مورد نیاز صنعت نفت است که آغاز این پروژه ها محرکی برای تمامی صنایع ایران است، زیرا برخی پروژه ها به مرحله ساخت یا مناقصه و تجمیع تقاضا رسیده اند و با وجود اینکه برخی پروژه ها شروع نشده اند؛ اما شرکت های سازنده داخلی را تحریک کرده تا وارد مرحله ساخت شوند.
امین پناهنده ادامه می دهد: 30 شرکت داخلی، متقاضی شرکت در مناقصه شدند که از این تعداد 8 شرکت مورد تایید قرار گرفتند؛ اما به این دلیل که الزام های مورد نظر ما را نتوانستند ایجاد کنند، مناقصه به مرحله دوم کشیده شد و در آن، شرکت های بین المللی را وارد کردیم.
وی می افزاید: پیگرانی هوشمند، یکی از پروژه هایی است که دنبال می کنیم و به این دلیل از نظر نرم افزاری و بانک داده ها در آن بسیار قوی و زمان بر است، یک شرکت صرفا یک وسیله را نمی سازد؛ بلکه تجهیزی را می سازد و در آن شروع به عملیات می کند، از این رو با هر عملیاتی که انجام می دهند، بانک داده های شان تکمیل تر می شود و در پروژه های بعدی بهتر می توانند کار کنند.
به گفته وی، مشکلی که شرکت های تازه تاسیس دارند، خریداری بانک داده هاست یا اینکه با یک شرکت قدیمی تر قرارداد ببند ند تا کار را برایشان انجام دهد. بنابر این ما انتظار نداریم که شرکت های داخلی، خود را به شرکت های خارجی برسانند؛ اما می خواهیم در مسیر قرار گیرند.
از این رو ورود شرکت های صاحب اعتبار و فناوری جهان به این حیطه تاثیر گذاشته است و شرکت های داخلی نیز به دلیل رقابت با شرکت های دیگر، به سمت فناوری های جدید رفته اند.
پناهنده در ادامه خاطر نشان می کند: بسیاری از شرکت های خارجی در زمان تحریم با ما همکاری نکردند و همین امر باعث شد تا در زمینه بانک داده ها به سمتی پیش برویم که اگر تحریم ها از سر گرفته شد، بتوانیم کالای مورد نیاز خود را تامین کنیم که در این زمینه از نظر سخت افزاری موفق بوده ایم و باید روی قسمت نرم افزاری هم کار کنیم.
تفاوت دیدگاه
همچنین کارشناس ارشد بازرسی فنی مدیریت پشتیبانی ساخت و تامین کالای بررسی منابع شرکت ملی نفت ایران می گوید: روند ساخت داخل در صنعت نفت، حمایتی و بر مبنای استانداردهای ساخت جهانی است؛ اما به این دلیل که نهالی نوپاست، باید با حمایت مصرف کننده اشکالات را بر طرف کرد و کنترل کیفیت ساخت را افزایش داد.
علی مظفری به دیدگاه بازرسی فنی در صنعت نفت اشاره می کند و می افزاید: بازرسی فنی با در نظر گرفتن استانداردهای بین المللی و آنچه مورد نیاز متقاضی است، گام به گام با سازنده جلو می رود و با ارائه راهنمایی دامنه بازرسی را بیشتر کرده و به همراه آن، کنترل کیفیت را افزایش می دهد.
مظفری می افزاید: وقتی بحث 100 درصد ساخت داخل به میان می آید، تعریف آن برای سازنده با یک فرد عامه متفاوت است. برخی تجهیزات پله پله عمر ساخت داخل را بالا می برند و برخی تجهیزات نیز صرفه اقتصادی برای ساخت داخل ندارند، مانند ESD که موتور الکتریکی غوطه ور در آب است و برای بهره برداری چاه نفت در آب مورد استفاده قرار می گیرد.
در مراحل برداشت ثانویه، موتور الکتریکی فناوری بسیار پیشرفته ای می خواهد و هزینه راه اندازی آن بسیار بالاست و صرفه اقتصادی ندارد، مگر اینکه بخواهد صادرات داشته باشد.
وی ادامه می دهد: باید مدیریت ساخت داشت که کدام یک از آنها از نظر ساختار و زیر بنایی قابل انجام است و در مرحله بعد به عمق ساخت قسمت هایی برویم که تخصص بسیار زیاد می خواهد و مسائل اقتصادی در آن مطرح است.
کارشناس ارشد بازرسی فنی مدیریت پشتیبانی ساخت و تامین کالای بررسی منابع شرکت ملی نفت ایران در ادامه با بیان این که بهتر است بگوییم چگونه صنعت ساخت تجهیزات نفت را می توان در کشور قوام دار کرد، می افزاید: پروژه های 10 گانه برای قبل از برجام است و بر اساس شرایط آن زمان پروژه ها تعریف شده است.
اگر تحریم ها نبود، این پروژه ها به گونه ای دیگر تعریف می شد و بر اساس نیاز تعاریف مختلفی داشت، برای آن که بخواهیم صنعت تجیهزات نفت را بومی کنیم، باید گامی برداریم که فرا از محدویت های موجود باشد.
وی در پایان می گوید: باید همیشه نگاه ساخت، به صورت حداکثر به کارگیری توان داخلی باشد و دیدگاهی با رویکرد اقتصاد مقاومتی داشته باشیم.
تولید سامانه لرزه نگار درون چاهی
مدیر عامل شرکت خرد صنعت اروند نیز به «مشعل» می گوید: زمینه فعالیت این شرکت، مهندسی و ساخت تجهیزات درون چاهی نفت و گاز است و اکنون از مهندسی معکوس گذر کرده ایم و وارد مرحله طراحی شده ایم.
رمضان میری به اقتصاد مقاومتی اشاره می کند و می افزاید: اقتصاد مقاومتی، مجموعه به هم پیوسته ای است که بر اساس شرایط مقتضی به وجود آمده است نه تفکر راهبردی، یعنی در زمان تحریم به اقتضا و اجبار رویکرد استفاده از توان داخلی در دستور کار دولت قرار گرفت و یک جریان پرنوسان است؛ زیرا در شرکت های مختلف متناسب با نیازها و مدیرانی که دارند، نوسان را کاملا مشاهده می کنیم. به گفته وی، در مناطق نفت خیز زمانی که بحث تحریم شدت گرفت و انبارهای نفت از کالاهای دانهول(سامانه لرزه نگار درون چاهی) خالی شد، مدیران لایقی در مسند کار بودند و به صورت کامل و جهت دار حمایت های لازم را انجام دادند و کارگروهی متناسب با تیم مناطق نفت خیز جنوب تشکیل شد که خروجی آن تولید سامانه لرزه نگار درون چاهی بود و اکنون به درجه ای رسیده ایم که شرکت ملی نفت با اطمینان خرید می کند. مدیر عامل شرکت خرد صنعت اروند خاطر نشان می کند: در زمینه ساخت دانهول، مدیران زیادی از خود گذشتگی کرد ه و از شخصیت و آبروی خودشان برای ساخت داخل هزینه کرد ند که امروز، خروجی آن رشته تکمیلی درون چاهی به عنوان یک محصول روتین وپیوسته، توام با خدمات عملیاتی و مهندسی به شرکت ملی نفت است. میری در ادامه به بحث بومی سازی و اشتغالزایی می پردازد و می گوید: وقتی تولیدی را تعریف کردیم، باید نیروی انسانی را جذب کنیم و بزرگ ترین سرمایه، نیروی انسانی است و نباید در سطح پایین با او برخورد کرد. توسعه اشتغال، توسعه تولید را به عنوان یک پیش نیاز لازم دارد.
اولویت؛ حفظ جان افراد
مدیرعامل شرکت بهره بردار ی نفت و گاز مارون نیز می گوید: این شرکت در زمینه اقتصاد مقاومتی بخوبی همکاری کرده و توربینی در سطح خاورمیانه ساخته است که از یک شرکت آمریکایی کپی شده و سرویس های آن 8 هزار ساعت کار کرده است و جواب خوبی گرفته ایم. جهانگیر پورهنگ ادامه می دهد: کارشناسان این شرکت، سال ها تجربه خود را در اختیار سازندگان گذاشته اند تا یک کالا به استانداردهای لازم برسد.
وی می افزاید: همواره رعایت استاندارد و حفظ جان افراد، برای ما مهم بوده و اگر شرکتی داخلی نتواند کالایی را بر اساس استانداردها تولید کند، ما آن را وارد خواهیم کرد.
حضور فعال شركت نفت و گاز آغاجاري د ر عرصه مسئوليت هاي اجتماعی
نفتی ها مرد م را فراموش نمی کنند
مشعل شركت بهره برداری نفت و گاز آغاجاري، يكي از شركت هاي زير مجموعه شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب و در ١٢٠ كيلومتري مركز خوزستان واقع شده است. اين شركت از نظر گستردگي جغرافيايي يكي از بزرگترين شركت هاي بهره بردار است كه در سه استان خوزستان، بوشهر و كهگلويه و بوير احمد واقع شده و روزانه عمليات توليد، صيانت و فرآورش نفت و گاز را از هشت ميدان رگ سفيد، پازنان، آغاجاري، پارسي، رامشير، مارون، كرنج و پرنج با فعاليت بيش از 7500 نيروي انساني به عهده دارد. از ويژگي هاي اصلي اين شركت، علاوه بر توليد ٢٥ درصدي نفت كشور، مشاركت و حضور فعال در عرصه اجتماعي و اهميت ويژه به اين موضوع به عنوان شاخصه اصلي موفقيت سازمان است كه در گفت وگو با مدير عامل اين شركت به بخشي از آن اشاره مي كنيم.
ابراهيم پيرامون، مديرعامل شركت بهره برداری نفت و گاز آغاجاري در اين گفت وگو از حضور فعال شركت آغاجاري در عرصه مسئوليت هاي اجتماعي مي گويد.
مديرعامل شركت آغاجاري با اشاره به اهميت اين موضوع و تاكيد دولت خدمتگزار بر خدمت رساني به مناطق محروم گفت: اين شركت به منظور خدمات عام المنفعه به حوزه جغرافيايي شركت، تمامي تلاش خود را براي محروميت زدايي درمناطق كمتر توسعه به كار خواهدگرفت.
آثار مثبت مسئوليت اجتماعي
ابراهيم پيرامون افزود: با توجه به ماهيت مسئوليت اجتماعي و نقش و وظيفه سازمانها نسبت به جامعه،داراي آثار مثبت فراواني است كه از جمله آنها مي توان به ايجاد مديريت موثر، افزايش رضايت مندي در جامعه، ارائه خدمات موثر به مردم، فراهم شدن زمينه ايجاد پاسخگویي اجتماعي، رشد، توسعه و پايداري سازمان اشاره کرد.
اقدام های شركت آغاجاري در حوزه مسئوليت اجتماعي
شركت بهره برداری نفت و گاز آغاجاري باتوجه به گستردگي حوزه جغرافيايي، در يك سال گذشته اقدام های قابل توجهي براي تحقق مسئوليت هاي اجتماعي و افزايش رضايت مندي جامعه نسبت به شركت انجام داده است كه به بخشي از آن اشاره مي شود:
خدمات آموزشي عام المنفعه به دانش آموزان و بهسازي مدارس
پيرامون توضيح داد: بخشي از اقدام های شركت بهره برداری نفت و گاز آغاجاري برای محروميت زدایی و بهبود شرايط آموزشي مدارس محروم منطقه با تلاش مجموعه اداره آموزش شركت با توجه به رسالت آموزشي و فرهنگي كه به عهده دارد، انجام شده كه مي توان به اهدای ٤٠٠٠ بسته آموزشي بين دانش آموزان مدارس ابتدایي مناطق محروم شهرستان هاي اميديه و آغاجاري، همچنین توزيع بيش از ٥٠٠ ميز و نيمكت بين مدارس محروم اشاره کرد.
ابراهيم پيرامون همچنين برگزاري بيش از ٢٠ هزارنفر - ساعت همايش هاي مناسبتي در مدارس سطح شهرستان، اعزام ١٠نفر امام جماعت به مدارس برای برنامه هاي آموزشي، تربيتي و اقامه نمازجماعت، تأمين فرش سجاده اي و برگزاري جشن تكليف درمدارس را از ديگر اقدام های اين شركت در زمينه رشد و شكوفايي فرهنگي دانش آموزان در شش ماه نخست امسال برشمرد.
وی با اشاره به پرورش، رشدو پويايي جوانان و نوجوانان، همچنين ايجاد زمينه هاي رقابت سالم و نخبه پروري دانش آموزان گفت: يكي از مهم ترين كارهاي صورت گرفته در شش ماه نخست امسال، برگزاري بيش از ٣٠ هزارنفر - ساعت كلاس آموزشي كنكور ويژه دانش آموزان و اجراي بيش از ٥٠٠٠ نفر - ساعت همايش توجيهي كنكور در سطح مدارس شهرستان بود كه مورد توجه و اقبال قرار گرفت.
مدير عامل شركت آغاجاري افزود: به منظور بهسازي و ايجاد فضاي آموزشي مناسب نيز، افزون بر پنج ميليارد ريال برای بازسازي و تعمير ساختمان هاي مدارس حوزه شهري هزينه شده است.
احداث پارك هاي محله اي در منازل سازماني شركت آغاجاري
ابراهيم پيرامون گفت: با توجه به شرايط نا مناسب آب و هوايي منطقه و تلاش همكاران خدمات مهندسي، ٣ پارك محله اي جديد در محدوده منازل سازماني به منظور رفاه حال همكاران و خانواده هاي آنان و ايجاد شور و نشاط در بين كودكان و نوجوانان و گسترش فضاي با هزينه اي افزون بر ٢ ميليارد ريال احداث و به وسايل بازي متنوع و فضاي سبز متناسب با شرايط آب و هوايي منطقه مجهز شد.
خدمات عام المنفعه در بهسازي راه هاي شهري و روستايي
يكي ديگر از اقدام های مهم شركت آغاجاري كه از سوي مدير عامل اين شركت اعلام شد، تأمين انواع ماشين آلات سبك و سنگين و بهسازي جاده هاي شهري و روستايي با هدف تحقق مسئوليت هاي اجتماعي بوده است.
با تلاش همكاران اداره ترابري شركت، علاوه بر تأمين انواع ماشين آلات سبك و سنگين برای بهسازي راه ها، خدمات قابل ملاحظه اي به ارگان ها و سازمان هاي شهري ارائه شده است.
پیرامون گفت : در شش ماه نخست امسال بيش از ٥٠٠ دستگاه روز انواع خودرو سبك برای حمل و نقل شهري، همچنین ٢٠٠ دستگاه روز اتوبوس برای اعزام به اماكن مذهبي و تفريحي در نقاط مختلف كشور( مساجد، ارگانها و سازمان ها) اختصاص یافته است. مدير عامل شركت بهره برداری نفت و گاز آغاجاري تشريح كرد: اين شركت در خصوص بهسازي اماكن، راه ها و جاده هاي درون شهري و غيره، بيش از ١٣٠ دستگاه انواع ماشين آلات سنگين شامل غلتك، لودر، گريدر، كاميون و بيل مكانيكي برای خدمات رساني شهري در زمينه بهسازي راه هاي دسترسي به مناطق شهري و روستايي حوزه پيراموني شركت، تسطيح معابر و جاده ها و.... اختصاص داده است و اين در حالي است كه شركت آغاجاري با وجود مشكلات عملياتي در تأسيسات و نياز به ماشين آلات سنگين، اقدام به همكاري با ارگان هاي مختلف کرده و همه اين مشاركت ها در مسیر تحقق مسئوليت هاي اجتماعي و خدمات رساني به شهرهاي حوزه جغرافيايي شركت صورت گرفته است. پیرامون هدف ديگر شركت را مشاركت دربحث فرهنگي خواندو با اشاره به اجراي برنامه هاي فرهنگي - مذهبي درجشن ها واعياد گفت: شركت در بعد فرهنگي نيز با حمايت از برنامه هاي فرهنگي شهرستان ازجمله مشاركت در برگزاري كلاس هاي آمادگي كنكور درسطح شهرستان، توجه ويژه به طرح هاي اوقات فراغت نوجوانان وجوانان و همچنين مشاركت در برگزاري اردوهاي فرهنگي وبرگزاري كلاس هاي متعدد ومتنوع فرهنگي- هنري است. وی گفت: امسال نيز، برنامه هاي خدماتي متعددي برای شهروندان تدوين شده كه در صورت تعيين اعتبارات لازم از سوي وزارت نفت، اجرایي خواهد شد. وی همچنين با اشاره به جاده هاي دسترسي به شهرستان گفت: شركت همواره در اين خصوص اهتمام ويژه را به عمل آورده است. پيگيري ادامه دوبانده شدن جاده سرانجام به اميديه،دوبانده کردن جاده اميديه به سه راهي ديلم و جاده اميديه به جايزان، از اقدام هایی است كه شركت به جد درتلاش برای تحقق آنهاست. وي گفت: با پيگيري ها و تلاش هاي مدير عامل شركت ملي مناطق نفت خیزجنوب، موضوع بازسازي مسيرجاده اميديه به جايزان، از قطعه «الف» كه ادامه احداث تونل بوده و احداث ادامه مسيرقطعه «ب» واحداث قطعه «ج» نيز به مراحل خوبي رسيده است.
خدمات شرکت در حوزه نفت و گاز مسئوليت هاي اجتماعي
احداث وبازسازی وتجهیز استادیوم ورزشی شماره یک شهدای نفت امیدیه
احداث پل بتني درمسیرهاي شهري برای هدایت آبهای سطحی وجلوگیری از بروز سیلاب در محوطه منازل شهری
احداث کانال هدایت آبهای سطحی وفاضلاب درمحیط شهری
احداث دکل تلفن همراه در مناطق عملیاتی برای تسهیل درارتباطات كه جنبه خدمات رساني عمومي به شهرها وروستاهاي حوزه پيراموني شركت دارد.
اجراي كف پوش و جدول در مسيرهاي درون شهري
حمایت از ورزش وتوسعه آن و ارائه خدمات به بیش از4 هزارنفر ازجوانان ونوجوانان غيرشركتي وعموم
تأمین وآبرسانی به بیش از50روستا و300انشعاب آب به حوزه شهری
تأمین وبرق رسانی به منازل غیرشرکتی درحوزه شهری
ارائه خدمات و حمايت از مواكب اربعين حسيني در شهرستان هاي حوزه جغرافيايي شركت
این مرد ان لباس همت به تن د ارند
فوران چاه ١٤٧ رگ سفيد، حادثه اي ناگوار بودكه جان دو تن از همكاران شركت ملي حفاري را گرفت. با توجه به فاصله اندک اين چاه تا شركت بهره برداری نفت و گاز آغاجاري، بارها قصدحضور در محل حادثه را داشتيم كه موفق نشديم. بعداز پيگيري و دريافت مجوز از شركت ملي مناطق نفت خيز جنوب براي تهيه گزارش به محل حادثه رفتیم تا گوشه اي از تلاش مردان سختكوش مناطق نفت خيز جنوب و همكاران ايمني شركت آغاجاري را كه براي مهار آتش چاه در منطقه حضور دارند، به رشته تحریر درآوریم. پس از گذر از پيچ و خم هاي زيادو پیمودن مسير ٧٠ كيلومتري به سه راهي رگ سفيدرسيديم. از همان جا مي شدرقص ناجوانمردانه دودغليظ را در آسمان مشاهده كرد. بعداز عبور از گيت حراست، واردمحدوده عملياتي شركت بهره برداری نفت و گاز گچساران شديم و به محل حادثه رسيديم. در نگاه اول، شعله هاي سركش آتش كه تا ارتفاع سي - چهل متري قدكشيده بودو با غرش بلندخودعرض اندام مي كرد، مبهوتمان كرد، گرمای آن به قدری بالا بودكه تافاصله ١٠٠ متري آن هم نمي شدرفت، دقايقي در شوك عظمت اين آتش بوديم. جلوتر رفتيم تا ببينيم در اين ١8 روزي كه اين آتش سركش، مشغول خودنمايي است، چه اتفاقاتي رخ داده است. چه صحنه زيبايي، همه مشغول كار و تلاش بودند. كسي فرصت نداشت بیكار بايستدتا ما بتوانيم دقايقي با او گفت وگو داشته باشيم . عده اي سوار بر ماشين آلات راه سازي و مشغول احداث لوكيشن براي استقرار دكل جديد، تيم آتش نشانان مشغول خارج كردن ادوات و تجهيزات به جا مانده از دكل ٩٥ فتح و آماده سازي محيط براي اطفای حريق و هر كس تحت فرماندهي واحد ، مشغول انجام وظايف خودو چه باشكوه بوداين اتحادو همبستگي كه از سوي شركت هاي زير مجموعه مناطق نفت خيز جنوب براي مهار اين چاه شكل گرفته بود. از چندآتش نشان خسته كه در گوشه اي نشسته بودند، سراغ تيم ايمني و آتش نشاني، ترابري و خط لوله شركت بهره برداری نفت و گاز آغاجاري را گرفتيم كه ما را به سوي حوضچه آبي كه براي مهار آتش احداث شده بود، راهنمايي كردند. بعداز بالا رفتن از تپه خاكي، تيم آتش نشانان را مشاهده كرديم و به سمتشان رفتيم. مشغول پاك سازي آب حوضچه با استفاده از دستگاه اسكيمر بودندو اجازه ندادندزيادنزديك شويم. از همان فاصله، نظاره گر فعاليتشان شديم، با لباس هاي آغشته به نفت و شناور در آب با شور و شعف خاصي مشغول فعاليت بودند. پس از پايان كار، شکیبا، سرپرست گروه ايمني وآتش نشاني شركت آغاجاري به استقبال مان آمدو دقايقي را به گفت وگو با وي پرداختيم . در حين صحبت اطلاع دادندكه گروه ايمني آغاجاري براي انجام عمليات آماده شوند، به سرعت به كمپ اقامتي واقع در ١٠٠٠ متري چاه رفتيم. گروه آتش نشان بعداز دقايقي استراحت و صرف ناهار، تجهيزات خودرا براي انجام عمليات و نفوذ تا ٢٠متري آماده کردند، قرار شدزماني كه ماشين آلات ترابري براي خروج ادوات سنگين حفاري از دل آتش اقدام می کنند، تيم آتش نشاني شركت آغاجاري با ايجادتونل آبي، براي خنك كاري ماشين آلات اقدام کند. قبل از حركت براي انجام عمليات در كانكس محل استراحت گروه با آقاي شكيبا صحبت كرديم. وی گفت: از همان دقايق ابتدايي كه مطلع شديم چنين حادثه اي در ميدان رگ سفيدرخ داده، يك تيم كامل عملياتي براي كمك به منطقه اعزام کرديم. به سرعت با هماهنگي با مديريت، جلسه ستادبحران شركت آغاجاري تشكيل وبه دستور مدير عامل، تمام نيروها، تجهيزات و ادوات را به حال آماده باش كامل در آورديم و منتظر دستور ستادمناطق نفت خيز شديم. وی اد امه د اد: از زمان شروع فعاليت براي مهار چاه طبق برنامه اعلام شده از سوي ستاد، قرارشدشركت هاي بهره برداري از جمله شركت آغاجاري، گروه هاي ٨ نفره خودمتشكل از سرپرست، استادكار و آتش نشان را به صورت دوره اي به همراه گروهي از بچه هاي تعميرات خط لوله و ماشين آلات ترابري براي انجام اقدام های پيشگيرانه به منطقه اعزام کنند، در اين میان به گروه اعلام شدبرای انجام عمليات در محل چاه حاضر شوندو پس از خداحافظي به سرعت به سمت محل موردنظر حركت كردند. ما هم بعداز مدتي استراحت، دوباره به محل اصلي حادثه رفتيم و پس از دقايقي تصويربرداري، رگ سفيدرا به مقصدشركت آغاجاري ترك كرديم . هنگام عبور از كنار آتش كه همچنان زوزه كشان خود نمايي مي كرد، به اين تلاش ها افتخار كردم و مي دانستم اين آتش نيز در مقابل اين اراده آهنين نمي توانددوام بياوردو با اتحادو همدلي همه كاركنان و مديريت و راهبري مهندس عالي پور، مردكاركشته مناطق نفت خيز جنوب كه ازآغاز شروع حادثه، فرماندهي ستادرا عهده دار است، سرانجام سرتعظيم فرودمی آوردو به خفقان هميشگي فرو می رود.
گفته های محمدرضا کاظمی آشتیانی از مسابقات جهانی پزشکی و سلامت
کسب 9 مدال رنگارنگ، در میدان رقابت علم و ورزش
آبانماه 1343 درتهران دیده به جهان گشودودرمحله 17 شهریورکنونی بزرگ شد. او به اقتضای شغل پدر به اهواز وازآنجا به مشهدرفت و دوران تحصیل خودرا تا ورودبه دانشگاه پزشکی مشهددراین دوشهر سپری کرد. علاقه مندی محمدرضا به ورزش ازاهوازشروع شدوباحضوردرتیم فوتبال جوانان استان خراسان، روزهایی پر فراز و نشیب را در این رشته ورزشی تجربه کرد. انقلاب فرهنگی سال 59 مسیر زندگی اش رابه سمت سوی جهادوجبهه تغییردادو پنجره ای دیگر برایش بازکرد. وی سال 67 دررشته پزشکی ازدانشگاه علوم پزشکی مشهدفارغ التحصیل شدو با گذران دوره طرح پزشکی، به واسطه مشغله کاری زیاد، از ورزش قهرمانی که اوج آن مسابقات دومیدانی دانشگاه های کشور در رشته های سرعت و امدادی بود، فاصله گرفت. اما درادامه تحصیلات عالیه پزشکی، گام دیگری برداشت و درسال 1380 موفق به دریافت تخصص در رشته آسیب شناسی از دانشگاه علوم پزشکی تهران شد. دکترمحمدرضا کاظمی آشتیانی که امروز به عنوان پزشک متخصص آسیب شناسی (پاتولوژی) درصنعت نفت فعال است، ازعلم خودبهره ها برده وسوابق متعددی را نیزدرکارنامه خودثبت کرده است که ازآن جمله می توان به عناوینی مانندسرپرست فدراسیون های دو ومیدانی، بدنسازی و پرورش اندام، رئیس بیمارستان فوق تخصصی صنعت نفت، رئیس ورزش شرکت ملی نفت، مدیرعامل باشگاه نفت تهران، مدیرتیم های ملی و دبیر شورای راهبردی فدراسیون تنیس روی میز، همچنین رئیس گروه پاتولوژی بیمارستان نفت، مدرس دوره های تربیت پزشک ورزشی، عضو و ناظر کنترل دوپینگ و پزشکی کنفدراسیون دوومیدانی آسیا، نایب رییس کنفدراسیون بدن سازی و پرورش اندام آسیا، مدرس دوره های تربیت پزشکی وکنترل دوپینگ آسیا و دبیر فدراسیون پزشکی ورزشی اشاره کرد. دکترکاظمی آشتیانی که یکی ازاعضای فعال انجمن پزشکی ورزشی ایران نیز است، تیرماه امسال به عنوان سرپرست با تیمی متشکل از پزشکان متخصص عضو این انجمن همراه شدوبا حضوردر«مسابقات جهانی پزشکی وسلامت» مارسی فرانسه، با کسب 9 مدال رنگارنگ، برای جامعه پزشکی ایران افتخارآفرینی کردند. به منظوراطلاع بیشترازبرگزاری این مسابقات وحضورجامعه پزشکی ایران درآن، با وی که ازپزشکان متخصص شاغل در وزارت نفت است، گفت وگویی انجام شده است که می خوانید.
با توجه به این که پزشک هستیدودر ورزش هم دستی برآتش دارید، قبل از این که به موضوع اصلی این گفت وگویعنی مسابقات یا به سخن دیگر به «بازی های جهانی پزشکی وسلامت» بپردازیم؛ میل دارم درباره رابطه میان این دوبگویید.
می توان ارتباط مستقیمی میان پزشکی و ورزش قائل شد؛خیلی از دروسی که در رشته ترییت بدنی تدریس می شود، در رشته پزشکی دامنه گسترده تری داردمانندآناتومی، امراض، فیزیولوژی وعلم حرکت. با مروری به تاریخ ورزش به افرادی برمی خوریدکه هم پزشک بودندو هم ورزشکار؛ مثل «دکترسوکراتس» که پزشک اطفال وکاپیتان تیم ملی فوتبال برزیل بودویا «ژاک روک» فرانسوی که هم رئیس کمیته ملی المپیک وهم جراح مغزواعصاب. بنابراین به نظر من میان پزشکی و ورزش می توان رابطه مستقیمی قائل شد.
پزشکی درحوزه ورزش چقدر به شما کمک کرده است؟
خیلی کمک کرده و موجب شده است تا در انجام تمرین های ورزشی، علمی تر عمل کنم. ازسوی دیگر، رشته پزشکی کمک کرده است تا ورودبه حوزه های ورزشی برایم آسان تر وگذران دوره آنها نیز راحت ترشود.
تمایل شما بیشتر به پزشکی است یا ورزش؟
به طور قطع این تمایل به سمت و سوی پزشکی است چون زمان زیادی را صرف آن کرده ام و ورزش را مکملی برای آن می دانم. ورزش به من کمک کرده است تا فعالیت پزشکی ام را بهتر انجام دهم. هم اکنون نیزبه دلیل افزایش سن وبه اقتضای کاهش توان جسمی، بیشترین وقت خودراصرف فعالیت های پزشکی می کنم البته ورزش هم می کنم.
خودرا در ورزش متخصص می دانیدیا درپزشکی؟
احساس می کنم در هر دومقوله به درجه ای از تبحر و مهارت رسیده ام که می توانم مفیدباشم وبا مشورت دادن به دیگران درهردوحوزه به دیگران کمک کنم.
در کدام یک از این دو حوزه(ورزش و پزشکی) خودرا مفیدتر می دانید؟
به اعتقادخودم، در پزشکی. روزانه 30 تا 40 بیمار را ویزیت می کنم و احساس می کنم دراین حوزه نتیجه کارم را زودترمی بینم. اما در روابط بین الملل، به دلیل مراودات بین المللی، ورزش بیشترازپزشکی به کارم آمده است. می توانم بگویم علم پزشکی درحوزه ورزش به من کمک کرده است.
از مسابقات جهانی پزشکی و سلامت بگویید. این که چنددوره برگزار شده است؟
مسابقات جهانی پزشکی وسلامت که هرسال میان پزشکان ورزشکار در رشته های پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی برگزار می شود، سی و هشتمین دوره آن، تیرماه امسال دربندرمارسی فرانسه برگزارشد.
ازحضور جامعه پزشکی ایران دراین دوره ازمسابقات بگویید.
امسال تیمی متشکل ازپزشکان رشته های یادشده دراین دوره ازمسابقات شرکت کردو من عنوان سرپرستی تیم را داشتم. تیم پزشکی ایران دراین دوره ازمسابقات موفق به کسب 9 مدال رنگارنگ دررشته های تنیس روی میز(سه مدال طلا، دومدال نقره ویک مدال برنز) شنای آقایان (سه مدال طلا) شویم.
این مسابقات باچه هدفی برگزارمی شود؟
مسابقات جهانی پزشکی وسلامت، بیشتر از آن که یک میدان مسابقه باشد، محل برخوردافکار و ایده های جدیددرعالم پزشکی است؛ چون افرادشرکت کننده آن پزشکان حاذق ومتبحری هستندکه دردنیای پزشکی حرفی برای گفتن دارند.
آشنایی شما با چنین مسابقاتی از کجا شروع شد؟
دوسال پیش به عنوان سرپرست تیم بدن سازی درسفربه اسپانیا ازطریق یک پزشک بامسابقات جهانی پزشکی وسلامت آشنا شدم ودربرگشت به ایران سعی کردم جامعه پزشکی را نیزبا این جامعه ورزشی- پزشکی آشنا کنم. درایران انجمنی باعنوان انجمن پزشکی ورزشکاران دایر است که با اطلاع ازاین موضوع رفته رفته به حضوردرمسابقات جهانی پزشکی علاقه مندشدتاجایی که امسال برای سومین باردرآن حاضرشدیم ومدال آورهم بودیم.
پزشکان ورزشکار شرکت کننده دراین مسابقات بیشتراز چه کشورهایی هستندو درچه رشته هایی حضور می یابند؟
بیشتر پزشکان حاضر درمسابقات جهانی پزشکی، اروپایی، آمریکایی و آمریکاری لاتین هستند، از آسیا کمترشرکت کننده دارد. آنها در رشته های متعددی شرکت کننده دارند، رشته هایی مثل دوچرخه سواری، قایق سواری، گلف، شنا، دو و میدانی و . . .
انجمن پزشکان ورزشکار ایران چندمین باراست که دراین مسابقات حضور پیدا کرده است؟
انجمن پزشکان ورزشکار ایرانی به صورت خودجوش و بدون حمایت هیچ ارگان یا نهادی برای سومین سال است که درمسابقات جهانی پزشکی وسلامت شرکت کردو سال آینده تلاش می کندبا رشته های بیشتری دراین مسابقات شرکت کند.
هزینه های حضوردرمسابقات با چه ارگان یا نهادی است؟
حضور در این مسابقات باهزینه شخصی شرکت کنندگان که خیلی هم بالاست انجام می شود، اما ازآنجا که کنگره پزشکی هم درکناراین مسابقات برگزارمی شود، این حضور محلی برای مبادلات علمی درحوزه آخرین دستاوردهای پزشکی ازسوی پزشکان مطرح دنیاست و این به دست آوردن نوعی سرمایه است.
حضور دراین مسابقات را چقدر مهم می دانید؟
حضور دربازی های جهانی پزشکی و سلامت از این نظر که معتبرترین پزشکان جهان دریک جا، گردهم می آیندو مقاله های علمی خودرا درعرصه پزشکی و تحولات آن در کنگره جانبی مسابقات ارائه می دهند، بسیار حائز اهمیت است؛ضمن این که جامعه پزشکی ایران نیزدرچنین مکان پزشکی-ورزشی می تواندتوانمندی های خودرا در زمینه های پزشکی و ورزش، به ویژه پزشکی معرفی کند.
با توجه به هزینه های بالای حضور درمسابقات جهانی پزشکی و سلامت، فکر می کنیدنیاز هست که حمایت کننده مالی داشته باشید؟
اگر سازمان یا ارگانی باشدکه هدف آنها ارتقای ورزش همگانی باشد، انجمن پزشکان ورزشکارایران، از این گونه حمایت استقبال می کند؛ غیر این صورت نیاز به چنین حمایتی نیست.
آیا مسئولان و دست اندرکاران ورزش و نظام پزشکی در معرفی این ظرفیت ها می توانندبه شما کمک کنند؟
به طورحتم اگرمتولی وجودداشته باشدکه حمایت همه جانبه ای داشته باشد، جامعه پزشکی ایران می تواندخودرا بهتر و بیشتر به جهانیان معرفی کند. کما این که آلمان این کار را در باره جامعه پزشکی خودبرای حضور در چنین مسابقاتی انجام می دهدو همه گونه حمایت از آنهارا در دستور کارخودقرار داده است. وزارت بهداشت هم می توانددر این راه پیشگام باشدو بی آن که قوانین دست و پاگیری را دست و پاگیرمان کند، متولی باشدبرای حضورهرچه بهترجامعه پزشکی ایران درمسابقات جهانی پزشکی - سلامت که همه ساله برگزارمی شود.
در آخر نکته ای هست که بخواهیدبگویید؟
بایدبه این موضوع فکر شودکه وقتی یک پزشک از سلامت جسم برخودارباشد، به دلیل نشاطی که از آن برخوردار شده است، بهتر می تواندمسئولیت های پزشکی خودرا انجام دهد. این وزارتخانه می تواندبرگزار کننده مسابقات انتخابی و اردو به منظور حضور جامعه پزشکی ایران درچنین مسابقاتی باشد. مسئولان می توانندبا توجه به این ایده، جامعه پزشکی را حمایت و آن را نوعی سرمایه گذاری در حوزه علم پزشکی محسوب کنند.
تعمیرات و بازسازی اساسی د ر آغاجاری به د ست کارشناسان و متخصصان ایرانی انجام شد
صرف فعل« توانستن»
مشعل با تلاش شبانه روزي كارشناسان شركت بهره برداری نفت و گاز آغاجاري، عمليات تعمير و بازسازي ادوات و تجهيزات آسيب ديده كارخانه گاز و گاز مايع ١٠٠٠ در كمتر از يك ماه انجام شد. اواخر مهرماه حادثه اي در تاسيسات گاز و گاز مايع ١٠٠٠ روی دادكه به آتش سوزي در اين كارخانه منجر شد، اما با حضور به موقع نيروهاي ايمني و عملياتي در محل، آسيب چنداني به اين تاسيسات واردنشدو تنها بخشي از كابل هاي ابزار دقيقي و برقي دچار سوختگي شد. از همان ساعات اوليه، مدير عامل شركت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری به همراه مجموعه مديران و روساي ادارات عملياتي با حضور در محل حادثه، كنترل كار را به دست گرفتندو با هدايت نيروها، دستور لازم برای تعويض، تعمير و بازسازي بخش هاي آسيب ديده را صادر کردندو با كار و تلاش شبانه روزي، اين تاسيسات در مدار عملياتي قرار گرفت.
اهميت تاسيسات گاز و
گاز مايع ١٠٠٠
كارخانه گاز و گاز مايع ١٠٠٠ در 30 كيلومتري جنوب شرقي آغاجاري به منظور دريافت 1500 م. ف. م. ر گاز غني مخزن پازنان با فشار 2500 پام در 2 واحدمستقل و توليد1420 م. ف. م. ر گاز سبك با فشار 1800 پام برای تزريق به مخزن مارون و پازنان در سال 1368 راه اندازي شد. توليدروزانه 80 هزار بشكه نفتاي سبك و 45 هزار بشكه گازمايع و 45 هزار بشكه نفتاي سنگين مطابق استانداردهاي تعيين شده، با حداقل هزينه و حداكثر بازدهي در این تاسیسات تولیدمی شودكه با توجه به نوع محصول گاز خشك توليدي آن برای تزريق در مخزن پازنان يا مارون و نفتاي سبك و سنگين و گاز مايع برای تامين خوراك پتروشيمي يا صادرات ارسال مي شود.
انجام موفقيت آميز عمليات تعمير و بازسازي
ابراهیم پیرامون، مدير عامل شركت بهره برداری نفت و گاز آغاجاري، ضمن تشریح اقدام های انجام شده برای تعمير و بازسازي بخش هاي آسيب ديده اين واحد، گفت: در پي نشت گاز يكي از شيرهاي فرآيندي تاسيسات گاز و گاز مايع ١٠٠٠كه به ايجادآتش سوزي در تجهيزات برقي و ابزار دقيقي انجامید، با تلاش نيروهاي بخش هاي عملياتي شركت از جمله تعميرات، عمليات، مهندسي و ساختمان، بازرسي فني، كالا، گاز و گاز مايع و ساير بخش هاي پشتيباني، در كمتر از يك ماه تعمير و بازسازي شد. وی افزود: با توجه به اينكه كارخانه گازو گاز مايع ١٠٠٠ يكي از مهمترين تاسيسات فرآورش گاز و گاز مايع مناطق نفت خيز جنوب است كه حدود٥٠ درصدخوراك پتروشيمي بو علي بندر ماهشهر را تأمين می کندو يكي از فعال ترين واحدهاي عملياتي با دبي و فشار بالا به شمار مي رود، تعمير و بازسازي ادوات آسيب ديده در اولويت كاري قرار گرفت و با حمايت هاي مهندس عالي پور، مديرعامل شركت ملي مناطق نفت خيز جنوب و همراهي ساير بخش هاي ستادي با سرعت و دقت بالا تجهيزات تعمير شدو در مدار عمليات قرار گرفت.
پيرامون ادامه داد: اقدام ها و فعاليت هاي بسيار خوبي از سوي كارشناسان و كاركنان خدوم اين شركت برای شتاب گیری روندبازسازي ادوات در اين مدت زمان كه خودركوردی جديدمحسوب مي شود، انجام شد. به گفته مدیرعامل شرکت نفت و گاز آغاجاری، اولين اقدام پس از ايجادحادثه، تشكيل كارگروه تعمير و بازسازي نقاط آسيب ديده با محوريت مديريت عمليات و نظارت و پايش مستمر مديريت بودو حداقل 10جلسه اثر بخش كارگاهي در محل كارخانه گاز و گاز مايع ١٠٠٠ برای بررسي و شتاب گیری روندكارها تشكيل شد.
وي گفت: بررسي ادوات، اعم از تجهيزات فرايندي، خطوط لوله ومخازن و ساختمان كليدخانه، شناسايي ادوات و تجهيزات موردنياز از طريق انبارهاي پاي كار، انبارهاي پروژه ها، فرآيندهاي خريدو جداسازي و تعمير و نصب مجددادوات ابزار دقيقي، برقي و مكانيكي، از ديگر اقدام های انجام شده برای بازسازي بهنگام واحديادشده است.
تنوع تاسيسات در شركت آغاجاري
پيرامون با اشاره به نقش و جايگاه مهم شركت آغاجاري به عنوان متنوع ترين شركت از نظر تاسيسات فرآيندي و گسترده ترين شركت از نظر جغرافيايي در بين شركتهاي بهره بردار مناطق نفت خيز جنوب توضيح داد: اين شركت به عنوان يكي از پنج شركت بهره برداري تابع شركت ملي مناطق نفت خيزجنوب، راهبري عمليات توليد، فرآورش وانتقال نفت وگاز رابا رعايت اصول صيانت از مخازن بافعاليت مستمر در 48 واحدعملياتي شامل 18 ايستگاه تقويت فشار و تزريق گاز، 12 واحدبهره برداري، 8 كارخانه گاز وگازمايع، پالايشگاه گازمارون، تأسيسات ذخيره سازي مايل 40 ماهشهر، پالايشگاه گاز مايع ماهشهر و 4 واحدنمكزدايي از مجموع 8 مخزن آغاجاري، كرنج، پارسي، پرنج، رامشير، رگ سفيد، مارون، پازنان به عهده دارد.
شركت بهره برداری نفت و گاز آغاجاري به عنوان يك شركت توليدي، 25 درصدنفت توليدي مناطق نفت خيز جنوب و روزانه 1 ميلياردفوت مكعب گاز را تامين مي کندكه از اين مقدار 311 م ف م ر گاز دريافتي از آغارودالان است.
وی گفت: با توجه به گستردگي 25 هزاركيلومتري و پراكندگي در نقاط كوهستاني و سخت گذر بودن استان هاي خوزستان، كهگيلويه وبويراحمدو سواحل استان بوشهر، وظيفه توليدنفت خام، گاز و مايعات گازي، همچنين تزريق گاز به مخازن محدوده جغرافيايي شركت و تامين بيش از 30 درصدمايعات گازي خوراك پتروشيمي بندرامام خميني(ره)وتوليدروزانه حدود11 هزار بشكه نفتا به عنوان بخشي ازخوراك موردنياز پتروشيمي بوعلي درمنطقه ويژه اقتصادي شهرستان ماهشهر، از ديگر ويژگي هاي شركت بهره برداری نفت و گاز آغاجاري است.
پیرامون افزود: این شرکت با استفاده از تلمبه خانه هاي شماره 1 و2 اميديه كه همانندقلب تپنده شركت ملي مناطق نفت خيز جنوب است، امكان ارسال 3 ميليون بشكه نفت روزانه دريافتي از واحدهاي بالا دستي برای صادرات با استفاده از 5 دستگاه الكترو پمپ و 4 دستگاه توربو پمپ را عهده دار است.
با ا د امه خد مت زنان توانمند د ر صنعت نفت موافقت می شود
امکان اد امه خد مت زنان د ر نفت تا 60 سالگی
مشعل زنان متخصص و توانمند شاغل د ر صنعت نفت که د ر آستانه بازنشستگی قرار د ارند و نسبت به اد امه خد مت د ر صنعت علاقه مند هستند ، پس از این می توانند با ارائه د رخواست خود به واحد های ذیربط، اد امه خد مت خود تا 60 سالگی را تمد ید کنند .
با تاکید وزیر نفت برای اد امه خد مت زنان متخصص توانمند د ر صنعت نفت و پیگیری های د فتر امور زنان و خانواد ه وزارت نفت، پس از این زنان شاغل د ر صنعت نفت می توانند بعد از سن بازنشستگی (55 سال) نسبت به اد امه خد مت خود تا 60 سالگی اقد ام کنند .
معاون توسعه مد یریت و سرمایه انسانی وزیر نفت بتازگی د ر نامه ای خطاب به مد یران عامل شرکت های اصلی، معاونان و مشاوران وزیر نفت و روسای واحد های مستقل ستاد ی اعلام کرد ه است: زنان متخصص شاغل می توانند پس از سن بازنشستگی عاد ی (55 سال) با تأييد شرايط مقرراتي (تخصص و نياز) از سوی مد يرعامل شركت اصلي و اخذ مجوز از وزير نفت، پس از كسب مجوز صاد ر شد ه، به اد امه خد مت بپرد ازند .
اين ابلاغ د ر حالی از سوی کریم سلحشور صورت گرفته است که وزير نفت پیش از این به مشاور خود د ر امور زنان و خانواد ه تأكيد كرد ه با د رخواست زنان شاغل مبني بر اد امه خد مت تا ٦٠ سالگي موافقت مي كند .
پیش از این د ر بیشتر موارد با وجود توانمند ی و علاقه مند ی برخی زنان برای اد امه خد مت تا 60 سالگی، معمولا با تعویق بازنشستگی زنان موافقت نمی شد و یا د ر موارد ی حتی به مسئولان ارشد ارجاع نمی شد .
د ر سال های گذشته زنان شاغل علاقه مند به اد امه خد مت، به د لیل حاکم بود ن چنین شرایطی د ر بسیاری از موارد ، حتی از ارائه د رخواست نیز صرف نظر کرد ه و به ناچار بازنشسته می شد ند ، این د ر حالی است که وزیر نفت بتازگی اعلام کرد ه پس از این، با تعویق بازنشستگی کارکنان مرد موافقت نکرد ه و فقط تعویق بازنشستگی زنان د ر صنعت نفت را مد نظر قرار خواهد د اد .
این تصمیم زنگنه به د نبال آن صورت گرفته است که آمار زنان شاغل د ر صنعت نفت د ر سال های اخیر از 10 د رصد کل کارکنان به 8/8 د رصد رسید ه و این شکاف که به د لیل بازنشستگی زنان شاغل سال های د ور و استخد ام نکرد ن جد ید زنان د ر سال های اخیر به وجود آمد ه است، روز به روز د ر حال افزایش است؛د ر حالی که تعد اد زیاد ی از مرد ان شاغل د ر صنعت نفت حتی پس از 60 سالگی نیز به عنوان مشاور و...د ر حال اد امه خد مت د ر صنعت نفت بود ه و هستند .
بنابراین با توجه به بالاتربود ن سهم مرد ان نسبت به زنان د ر استخدام هاي جد يد ، سن بازنشستگي مرد ان و امكان تعويق بازنشستگي بيشتر مرد ان د ر مقايسه با زنان و نبود سياست هاي جايگزيني حساس به جنسيت، صنعت نفت د ر آيند ه نزد يك به طور جد ي با كاهش چشمگير شاغلان زن روبه رو خواهد شد .
هم اكنون ميان سهم اشتغال 8/8 د رصد ي زنان د ر صنعت نفت و متوسط سهم اشتغال 5/13 د رصد ي زنان د ر سطح ملي، 7/4 د رصد اختلاف، يعني شكافي 35 د رصد ي وجود د ارد ، این د ر حالی است که افزایش 5 د رصد ی سهم اشتغال زنان تا 5 سال آیند ه مد نظر کشور قرار گرفته است و با افزایش تعد اد زنانی که د ر صنعت نفت به سن بازنشستگی رسید ه اند ، این تعد اد باز هم کاهش خواهد یافت.
شورای امور اد اری و استخد امی کشور نیز به تازگی با صد ور ابلاغیه ای به د ستگاه های اجرایی، حمایت خود از اشتغال زنان توانمند و به کارگیری آنان د ر سمت های مد یریتی و افزایش سهم و نقش آنان د ر مد یریت اجرایی کشور را مد نظر قرار د اد ه است. د ر این بخشنامه که از سوی علی اکبر اولیا، معاون سرمایه انسانی سازمان اد اری واستخد امی کشور به د ستگاه های اجرایی ابلاغ شد ه است، زنان شاغل د ر د ستگاه های اجرایی برای تصد ی هر یک از سطوح مد یریت عملیاتی، پایه، میانی و ارشد د ر صورت تالیف کتاب و چاپ آن، انجام طرح های ارزند ه علمی و پژوهشی به سفارش د ستگاه متبوع، ترجمه کتاب و چاپ آن، انتشار مقاله د ر مجلات، انتشار مقاله د ر مجلات علمی، پژوهشی یا علمی ترویجی، ارائه مقاله د ر همایش ها و کنفرانس های بین المللی از امتیازاتی ویژه برخورد ار خواهند شد .
مهند س بیژن زنگنه، وزیر نفت، تاکنون با قرار د اد ن سمت های مهم مد یریتی د ر اختیار زنان که آخرین آن سمت قائم مقامی برای مرضیه شاهد ایی بود و نیز با صد ور بخشنامه های راهگشا د ر حوزه زنان و خانواد ه د ر عمل نشان د اد ه است که تا چه حد به شعارهای د ولت یازد هم و د وازد هم مبنی بر شایسته سالاری، عد الت جنسیتی و توسعه مشارکت اقتصاد ی و اجتماعی زنان پایبند است.
نکات ایمنی برای فصل پاییز
چه کنیم سرما نخوریم؟
مشعل شروع فصل پاییز با افت محسوس دما و خشکی هوا همراه است که این امر، افراد مختلف را مستعد سرماخوردگی می کند؛ در مطلب پیش رو چند توصیه برای جلوگیری از سرماخوردگی در این فصل ارائه شده است.
با شروع فصل پاییز توصیه می شود شب ها از باز گذاشتن پنجره ها و روشن بودن کولر خودداری کنید ؛ زیرا افت دما در نیمه شب زیاد خواهد بود و شانس شروع سرماخوردگی بسیار افزایش می یابد. فصل پاییز با افت و خیز دما طی روز و شب و احتمال خشک شدن مخاط و تجمع اخلاط مزاحم در مسیر ریه و سینوس ها همراه است.
بهترین حالت این است که شب ها قبل از خواب، دست کم دو لیوان آب جوش بنوشید تا ترشحات ریوی و سینوس ها در شرایط خوبی باشد و بدن بتواند پاکسازی انجام دهد؛ این کار مانع از گلودرد و سرماخوردگی خواهد شد.
استفاده مطلوب از میوه گلابی و دمنوش برگ گلابی در این فصل توصیه می شود؛ چرا که میوه گلابی، دستگاه گوارش را از جرم های غلیظ پاکسازی می کند.
توصیه می شود، روزانه به ویژه در میانه روز حداقل یک تا دو گلابی بخورید؛ خوردن این میوه، جرم های غلیظ را دفع می کند و مانع از تجمع بخارهای گرم در کبد می شود، بنابراین می تواند از بروز سرماخوردگی و همچنین احتقان صفراوی جلوگیری کند.
شروع علائم خشکی در پاییز می تواند افت و خیز رطوبت و حرارت را ایجاد کند که این مشکل، باعث اختلال خواب در بعضی از افراد خواهد شد . برگ میوه گلابی در حال حاضر به وفور وجود دارد ؛ می توانید برگ این میوه را خشک کرده و شب ها به عنوان دمنوش از آن استفاده کنید تا باعث آرامش شما شده و از اضطراب و دلشوره هایی که مختص فصل پاییز و یا شروع غلبه سوداست ، جلوگیری کنید.
در فصل پاییز استفاده از یخ و نوشیدنی های خنک ممنوع است
با توجه به این که افت و خیز حرارتی از نیمه شهریور به طور جدی اتفاق می افتد، استفاده از یخ در نوشیدنی ها یا مصرف نوشیدنی هایی که خیلی سرد هستند، باید به حداقل برسد.
مراقب باشید بعد از استفاده از این نوشیدنی ها، احتمال بروز گلودرد یا علائم سرماخوردگی بسیار زیاد می شود، چراکه با استفاده از یخ یا نوشیدنی های خیلی سرد ، تجمع اخلاط غلیظ در دستگاه گوارش اتفاق می افتد و پس زدن بخارها به قسمت های بالایی ریه و سینوس ها، می تواند شرایط را برای بروز علائم سرماخوردگی و درگیری های چندروزه یا هفتگی فراهم کند .
مصرف عسل به ویژه عسل هایی که ضدعفونی کننده مخاط هستند، باید در پاییز شروع شود؛ استفاده از عسل، آب و لیموترش بخصوص اگر عسل آویشن در اختیارتان باشد، می تواند به عنوان یک آنتی بیوتیک طبیعی به شما کمک کند تا به سرماخوردگی مبتلا نشوید و اگر دچار علائم سرماخوردگی شدید، وضعیت تان زود به حالت عادی برگردد.
باید یادآوری کنیم که ترکیب عسل با آبی که حرارتش کمتر از 40 درجه باشد، معمولاً کیفیت عسل را حفظ می کند، اما اگر عسل با آبی که حرارت آن بیشتر از 40 درجه است، ترکیب شود، آنزیم ها و مواد داخل عسل از بین می رود. کسانی که دچار علائم حساسیتی از جمله سوزش، خارش حلق، آبریزش بینی و خارش های پوستی هستند ، بهتر است از نیمه شهریور که علائم خشکی در بدن شروع می شود، از خوردن خربزه خودداری کنند .
این میوه می تواند در این فصل، باعث بروز جابه جایی در سیستم صفراوی شود و علائم سرماخوردگی را تشدید کند یا باعث شروع علائم سرماخوردگی شود؛ بزرگسالانی که علائم آلرژیک داشته یا دارند، از خوردن خربزه پرهیز کنند.
نکات ایمنی را فراموش نکنید
سرفه و عطسه، یک فرایند کاملا طبیعی در زندگی است، اما سرفه و عطسه کردن در دست ها می تواند سرعت انتشار ویروس بین افراد و لوازم منزل را افزایش دهد، زیرا کارهای زیادی را با دست انجام می دهیم. نکته دیگر این که پرهیز از دست زدن به صورت، بینی و اطراف دهان، یک راه مؤثر برای توقف انتقال ویروس به دست ها و به دنبال آن به دیگر افراد است.
ماندن در مکان های بسته در موقع سرماخوردگی ممنوع
شیوع سرماخوردگی در فصل زمستان بیشتر است و از آنجا که در این فصل، ما زمان بیشتری را در مکان های سر بسته مانند اتوبوس ها و کلاس های درس و دیگر مکان های مسقف صرف می کنیم، ویروس سرما خوردگی با عطسه و سرفه به دیگران منتقل می شود. سعی کنید به جای ماندن طولانی مدت در این نوع مکان ها، گاهی پیاده روی کنید. از آنجا که «رینو ویروس» یا همان ویروس سرماخوردگی در مکان مرطوب دوام نمی آورد، همیشه رطوبت محیط بینی و صورتتان را با یک مرطوب کننده مناسب حفظ کنید.
کمک گرفتن از ویتامین سی
در دوران سرماخوردگی
شاید همه ما با مشاهده اولین علامت سرماخوردگی، مصرف نوشیدنی هایی نظیر آب پرتقال را افزایش دهیم، اما هنوز دلایل کافی مبنی بر تأثیر جدی ویتامین سی بر کاهش سرماخوردگی یافت نشده است. مصرف گیاه اکیناسه (سرخارکل) و مکیدن قرص های حاوی روی در کاهش علائم سرماخوردگی بسیار موثر است، البته به شرط این که به طور مرتب استفاده شده و به یک بار اکتفا نشود. به خاطر داشته شود که جذب و دریافت ویتامین دی کافی نیز به حفظ سلامت بدن کمک می کند.
قرنطینه نکردن بیمار سرماخورده
ما اغلب وقتی با یک فرد سرماخورده در منزل روبه رو می شویم، تنها به فکر بهبودی حال بیمارمان هستیم و نابودی ویروس را فراموش می کنیم. توجه داشته باشید که شستن دست ها و همچنین شستن لیوان، حوله و دیگر وسایل شخصی بیمار، بسیار مهم است. باید سعی کنید فرد بیمار را به استراحت تشویق و او را ترغیب کنید به محل کار یا مدرسه و دانشگاه نرود.
مشروح نشست خبری دست اندرکاران باغ موزه نفت کرمان با اهالی رسانه
طلوع کرده ز مشرق، طلایه خورشید
سپیده دم که شهنشاه گنبدگردان کشیدتیغ و بر اطراف شرق گشت روان
ز بهر مقدم سلطان چرخ پرتو صبح به سوی عرصه خاور کشیدشادروان
طلوع کرده ز مشرق طلایه خورشید چو از بلادحبش پادشاه ترکستان
به یمن دولت و اقبال شاه بنده نواز مرا به جانب کرمان کشیدبخت عنان
نظر گشادم و دیدم خجسته مملکتی مقر جاه و جلال و مقام امن و امان
فضای او همه پر باغ و راغ و گلشن و کاخ زمین او همه پر یاسمین و پر ریحان
گذشته تارک ایوان های عالی او ز اوج منظر برجیس و طارم کیوان
ز شکل طاق و رواقش نشانه ای شبدیز ز وضع کنگره هایش نمونه ای هرمان
مشعل راحله خالقی چه توصیف نغز و پرمغزی از کوچک مملکتی در شرق دیاری کهن در خاور نزدیک به قلم شاعر نامدار، لطیفه پرداز و نکته بین ایرانی، عبیدزاکانی و برای این نویسنده، غیرمنتظره من باب شباهت عبارات به کار رفته در شعر از حیث ایوان ها، طاق ها، رواق ها و کنگره های بناهای کرمانی با عمارتی موسوم به «باغ آقا» که چندی است در زمره موزه های صنعت نفت قرار گرفته است. با خواندن این شعر، به طور ناباورانه ای تصویر این عمارت که قرار است این بار به عنوان شرقی ترین موزه نفت طلوع کند، در ذهن متجلی می شودو چه زیبا سرودشاعر، «طلوع کرده ز مشرق طلایه خورشید». در آستانه افتتاح شرقی ترین موزه صنعت نفت با عنوان «باغ موزه نفت کرمان» این بار میزبان جمع دوستانه نویسندگانی جوان هستیم از اصحاب رسانه در کرمان تا از منظری جدیدو تازه، شرح ظهور مجدداین عمارت را به شکلی دیگر به نگارش درآورند. میزبان اصلی اما، منطقه پخش فرآورده های نفتی در کرمان و متولی ایجاداین موزه در منطقه است. این سفر و بازدیددو روزه، در هفته پایانی آبان ماه با هدف آگاهی رسانی و انعکاس اقدام ها، پیشرفت ها و دستاوردهای پروژه این موزه که انتظار می رودتا پایان سال افتتاح و به بهره برد اری برسد، انجام شد. صبح روز نخست این برنامه، 24 آبان به نشستی با حضور 20 نماینده از رسانه های ایسنا، ایران، اعتماد، شرق، همشهری، اطلاعات و دیگر رسانه های فعال در حوزه میراث فرهنگی و مدیران موزه ها و مرکز اسنادصنعت نفت، شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی اختصاص داشت و پس از آن، بازدیدمیدانی از عمارت.
حمایت قاطعانه منطقه از پروژه فرهنگی باغ موزه نفت کرمان
در این نشست، سالاری نسب در ابتدا ضمن خیر مقدم و خوش آمدگویی، به تشریح فعالیت ها و شرایط عملیاتی منطقه پرداخت. وی با اشاره به موقعیت جغرافیایی استان کرمان در کشور، وسعت و جمعیت منطقه، عملیات سوخت رسانی را کاری سخت و طاقت فرسا خواندو گفت: استان کرمان 11 درصداز خاک ایران را به خوداختصاص داده و به منظور تسهیل در عملیات توزیع فرآورده های نفتی، به 9 ناحیه کرمان مرکزی، رفسنجان، سیرجان، بافت، جیرفت، کهنوج، بم، شهر بابک و زرندتقسیم شده است. فرآورده های نفتی استان به وسیله خط لوله از پالایشگاه بندرعباس در سه انبار کرمان، سیرجان و رفسنجان ذخیره و سپس در مناطق توزیع می شود. وی افزود: انبار کرمان با ذخیره 350 میلیون لیتر فرآورده، ماموریت سوخت رسانی به استان های سیستان و بلوچستان و بخشی از منطقه خراسان را به عهده دارد. انبار سیرجان با ذخیره 35 میلیون لیتر، شهرستان سیرجان، استان های فارس و هرمزگان را پوشش می دهدو انبار رفسنجان با ذخیره 145 میلیون لیتر فرآورده، سوخت موردنیاز خراسان جنوبی و تربت حیدریه و بتازگی شهرهای مشهدو تبریز را تامین می کند.
مدیر شرکت پخش فرآورده های نفتی کرمان، صیانت از فرآورده های نفتی را باتوجه به موقعیت سوق الجیشی کرمان و هم مرزی آن با استان های مرزی سیستان و بلوچستان و هرمزگان را که از مبادی قاچاق سوخت به کشورهای همسایه حساب می شوند، از دیگر مسئولیت های این شرکت خواندو اظهار داشت: این شرکت در این زمینه بسیار موفق عمل کرده و نتیجه آن در سال 94 صرفه جویی 742 میلیون لیتری فرآورده های نفتی در این استان ها بوده است.
پشتیبانی و حمایت از پروژه های فرهنگی از جمله پروژه باغ موزه نفت کرمان از جمله فعالیت های یادشده از سوی مدیر شرکت پخش فرآورده های منطقه کرمان بودکه به گفته سالاری نسب، منطقه از هیچگونه همکاری در این زمینه فروگذار نکرده است.
تا پایان سال سه موزه به موزه های کشور اضافه می شود
اکبر نعمت الهی، مدیر موزه ها و مرکز اسنادصنعت نفت، از دیگر سخنرانان این نشست، ضمن معرفی این پروژه و دیگر پروژه های این مدیریت و تشریح برنامه ها، اقدام ها و پیشرفت های صورت گرفته از بدو گشایش دفتر موزه های صنعت نفت از سال 93 تاکنون، از مشکلات پیش رو، چالش های به وجودآمده و دست و پنجه نرم کردن با مسائل ریز و درشت که گاه مانع و یا باعث تاخیر در تحصیل نتیجه مطلوب می شوند، سخن گفت تا شایداین درددل دلسوزانه، به مددقلم های اهل رسانه به گوش دست درکارانی که گاه به سبب کم آگاهی و یا کم لطفی ، مته بر خشخاش می گذارند، رسانده شودتا ضمن تاکیدبر اهمیت موضوع، توجه بیش از پیش آنها را به حفظ میراث گذشتگانی که نه هفت پشت غریبه، بلکه زاییده و پرورده و شیرپاک خورده همین سرزمین هستند، جلب شودو نگاه آنها از این موضوع به عنوان یک پدیده سطحی و مقطعی، به یک پدیده ملی و حتی بین المللی سوق یابد.
سخنان آغازین مدیر موزه ها و مرکز اسنادصنعت نفت به معرفی پیشینه عمارت «باغ آقا» و حالا «باغ موزه نفت کرمان» معطوف بود. اکبر نعمت الهی در معرفی این بنای تاریخی و دلیل انتخاب این عمارت برای تبدیل شدن به موزه نفت گفت: این عمارت از جمله بناهای قدیمی شهر کرمان است که از سوی والی کرمان در دوران زندیه ساخته شد. از آنجا که انگلستان در نظر داشت باتوجه به موقعیت سوق الجیشی کرمان، یک کنسول منطقه ای در این شهر داشته باشد، باتوجه به موقعیت جغرافیایی و آب و هوایی این عمارت، آن را از والی خریداری می کند. بعداز رفتن انگلیسی ها، این ساختمان به شرکت نفت انگلیس و ایران واگذار می شودو تا زمان ملی شدن صنعت نفت در اختیار آنها باقی می ماندو بعداز آن در اختیار شرکت ملی نفت و سپس شرکت پخش منطقه قرار می گیرد. شرکت پخش منطقه هم فقط از آن، کاربری مسکونی داشت و در حال حاضر تعدادی از مدیران این شرکت در باغ این عمارت ساکن هستند. از آنجا که این بنا سال ها به حال خودرها شده بود، آثار فرسودگی و تخریب در قسمت های مختلف بنا از جمله سقف ها و دیوارها به وضوح مشهودبود. پس از بازدیدو شناسایی این منطقه، با همکاری و همراهی دست درکاران شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی و همچنین منطقه کرمان، پروژه تبدیل این بنا به موزه در دستور کار قرار گرفت و این پروژه در دو مرحله تعریف و عملیات اجرایی آن آغاز شد. مرحله اول شامل استحکام بخشی و جلوگیری از تخریب بیشتر بودو مرحله دوم مرمت و بازسازی بنا. پیش بینی می شودباتوجه به روندو پیشرفت کار، باغ موزه نفت کرمان تا پایان سال به بهره برداری برسد.
مدیر موزه ها و مرکز اسنادصنعت نفت در ادامه، ضمن معرفی دیگر موقعیت های موزه ای صنعت نفت در سطح کشور، از افتتاح دو موزه دیگر در شهرهای آبادان و تهران با عنوان «موزه کارآموزان آبادان» و «موزه بنزین خانه دروازه دولت» تا پایان سال خبر دادو گفت: تاکنون یک موزه در سبزوار و یک موزه در آبادان افتتاح شده است. موزه نفت تهران به عنوان موزه اصلی و مرکزی صنعت نفت در نزدیکی پژوهشگاه جدیدصنعت نفت و همجوار با استادیوم آزادی احداث خواهدشد. موزه غرب کشور نیز در محل کارخانه حلب سازی و حلب پرکنی مستقر در پالایشگاه کرمانشاه به بهره برداری خواهدرسید. در مشهدهم در نظر داریم انبار قدیمی شماره (یک) شرکت پخش فرآورده های نفتی منطقه را به موزه بدل کنیم. در مسجدسلیمان نیز چندموقعیت موزه ای تعریف شده که فاز مطالعاتی آنها پارسال به پایان رسیدو عملیات اجرایی و عمرانی تعدادی از آنها از جمله موزه اصلی مسجدسلیمان در بی بیان و نیروگاه تمبی از مدت ها پیش آغاز شده است. سکوی نفتی بهرگانسر نیز به عنوان نخستین سکوی نفتی کشور با قدمت 50 سال که به دلیل خارج شدن از مدار تولیدبتازگی به فهرست موقعیت های موزه ای نفت اضافه شده است، در حال حاضر فاز مطالعاتی خودرا پشت سر می گذراند.
ثبت 104 منطقه تاریخی مرتبط با صنعت نفت در فهرست آثار ملی کشور در سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از دیگر خبرهای عنوان شده از سوی مدیر موزه ها و مرکز اسنادصنعت نفت در این نشست بود. وی با تاکیدبر ضرورت ثبت این آثار به منظور جلوگیری از تخریب، فروش و واگذاری آنها بر لزوم ادامه عملیات شناسایی دیگر اماکن تاریخی نفتی تصریح و اظهار امیدواری کردکه تعداداین آثار تا پایان سال به 124 موردبرسد. به گفته نعمت الهی تا کنون کارشناسان واحدهای اشیا و اسنادمدیریت موزه ها و مرکز اسنادصنعت نفت موفق شده انددر بازدیدو بررسی انبارهای مازاد، تاسیسات، کارگاه ها و اماکن نفتی در سطح کشور، بویژه مناطق عملیاتی نفتی، بیش از دو میلیون سندتاریخی و 8 هزار شی قدیمی و منحصر به فردرا شناسایی و گردآوری کنندکه عملیات مرمت، بازسازی، ترمیم، کدگذاری، ثبت و نگهداری آنها در حال انجام است. راه اندازی واحدی با عنوان واحدتاریخ شفاهی به منظور شناسایی پیشکسوتان و نخبگان صنعت نفت و جمع آوری خاطرات و تجربیات آنها از دیگر نکات مطرح شده از سوی مدیرموزه ها و مرکز اسنادصنعت نفت بودکه وی با اشاره به این مهم، از انتشار کتابی حاوی خاطرات علی اکبر معین فر، وزیر پیشین صنعت نفت، تهیه شده از سوی این مدیریت خبر داد.
وی در پایان با اشاره به ابلاغیه مهندس زنگنه، وزیر نفت در خصوص حفظ و نگهداری مستندات تاریخی صنعت نفت و باوجودتاکیدایشان بر عدم فروش، امحا و یا نابودی این مستندات بدون اطلاع و صدور مجوز از سوی مدیریت موزه ها و مرکز اسناد، از خریدو فروش آثار تاریخی نفت اظهار تاسف کردو افزود: در صنعت نفت اشیا، اسنادو اماکن تاریخی، منحصر به فردو ارزشمندی وجودداردکه تلاش می شودبا همکاری همه کارکنان این صنعت شناسایی و به منظور حفظ و نگهداری مطمئن تر در اختیار موزه ها قرار گیرد. ضمن آنکه برخی نهادها و ارگان های غیرنفتی دست روی برخی اماکن قدیمی نفتی گذاشته اندکه در تلاشیم ضمن باز پس گیری آنها، مانع حذف و نابودی آنها شویم.
باغ آقا، نشان سخت کوشی مردم کرمان
محمدعبدالعلی پور، ناظر و مجری باغ موزه نفت کرمان از دیگر دست درکاران این موزه در جمع رسانه ای ها گفت: باغ ها از جمله ارزشمندترین اماکن تاریخی در کرمان هستندکه تعدادآنها در این شهر کم نیست، همچون باغ شازده، دلگشا، فتح آبادو باغ آقا و دلیل آن هم به شرایط آب و هوایی این شهر باز می گردد. مردمان سخت کوش این منطقه کویری، با هنر خوددر ایجاداین باغ ها، فضای خشک و کویری منطقه را دل انگیز کرده اند. باغ آقا هم از این امر جدا نبوده است.
وی در توضیح ویژگی های این باغ و عمارت مستقر در آن افزود: باغ آقا نیز همچون دیگر باغ های منطقه دارای یک کوشک در وسط است که طی سالیان گذشته، به دلیل عوامل انسانی و جوی، تخریب و دچار فرسودگی شده است. تالار های ستون دار سنگی در قسمت های داخلی و خارجی، تزیینات و گچ بری های بسیار زیبا و نفیس در بدنه و سقف و در و پنجره های کم نظیر و منحصر به فرد، کلاه فرنگی، رواق ها و شومینه های گچی از ویژگی های بارز این بنا به شمار می رود. ضمن آن که در گوشه گوشه این باغ، سروهای زیبای 400 ساله ای موسوم به نعمت الهی دیده می شودکه نه تنها به زیبایی این باغ افزوده، بلکه به آن نیز اصالت هم بخشیده است. وجودچاه و استخر هم از دیگر ویژگی های باغ ها در کرمان است که در باغ آقا هم نمونه ای از آن وجودداردو در طراحی بعدی در نظر داریم آب را نیز در این باغ به جریان بیندازیم.
عبدالعلی پور با ستودن اقدام های صورت گرفته در زمینه شناسایی و احیای اماکن تاریخی، آن را حرکتی ستودنی و مسئولانه در حفظ آثار ملی کشور دانست که در حال حاضر کمتر موردتوجه دست درکاران میراث فرهنگی قرار می گیرد. وی تلاش صنعت نفت را در افزایش موزه های کشور که به واسطه آن فضای لازم را برای حضور مردم و آشنایی آنها با تاریخ صنعت نفت و سرزمین خودفراهم می آورند، کم نظیر و ماندگار خواند. وی در ادامه به فعالیت های مرمتی صورت گرفته روی بنا و ملحقات آن اشاره و تصریح کرد: اگر کمی دیرتر این بنا موردتوجه قرار می گرفت، جز ویرانه ای از آن نمی ماند. این ساختمان مشکل سازه ای داشت که استحکام بخشی آن انجام شد. در بعضی قسمت ها تزیینات و گچ بری ها در سقف و بدنه فرو ریخته بودندکه در حال مرمت هستند و البته در برخی مواردبه دلیل مداخلات غیر اصولی از اصالت خارج شده بودندکه سعی شدالحاقات اضافی برچیده تا اصل بنا هویدا شودو در طول مرمت هم تلاش شدبه اصالت آن آسیبی نرسد. علاوه بر آن حدود200 قطعه در و پنجره نفیس جمع آوری شده و در کارگاهی در حال مرمت هستند. در مجموع عملیات عمرانی رو به پایان است و در حال حاضر به دنبال برنامه ریزی برای جمع آوری تجهیزات مناسب و چیدمان این موزه با توجه به هویت تاریخی آن هستیم.
15 سال است که پیمانکاریم
ما تعد اد ی از آتش نشانان پالایشگاه تهران هستیم که از سال 83 با پیمانکار کار می کنیم پیش از این د ستور د اد ه بود ند کارهای که غیرپروژه ای هستند باید کارگرهایشان قرار د اد مستقیم باشند نه با پیمانکار، اکثر شرکت ها این کار را انجام د اد ند اما د ر پالایشگاه این کار را نکرد ند بعد سال 90 حد ود 60 نفر نیرو گرفتند که سال 95 با آنها قرارد اد بستند یعنی با خود شرکت قرارد اد بستند از زیر نظر پیمانکار د رآمد ند الان حد ود ا 20 نفر هنوز قرارد اد نبستیم و بلاتکلیف هستیم همه مد ارک و همه کارهایمان را تمام کرد یم برای قرارد اد بستن اما هر موقع به مسئول مربوطه می گوییم می گوید که باید طبقه بند ی مشاغل انجام شود ، چطور د ر این 15 سال طبقه بند ی نکرد ند الان 2 سال است که حقوق مان از نصف حقوق قرارد اد مستقیم ها هم کمتر است د ر حالی که اکثر ما اپراتور خود روها هستیم و 15 سال سابقه د اریم. جوان بود یم آمد یم حالا هم سن مان رفته بالا و هم زن و بچه د اریم و حقوق مان کفاف زند گی مان را نمی د هد ، لطفا به د اد مان برسید . چون پیمانکار بود یم، راحت هم اخراج مان می کنند .
نامه ای از عسلویه
بنام رب شهدا
خداوندا تو را سپاس می گویم که همواره به من چنان آموختی که فقط با قسم به کتاب آسمانی موفقیت حاصل نمی گردد، مگر آنکه ابتدا اعتقادراسخ و سپس اقدام و عمل به آن د اشته باشیم.
و شکرانه دیگر اینکه تا به امروز هیچ گاه مرا به خودوانگذاشتی تا که ایمانم را وسیله نام و نانم قرار دهم.همکاران عزیز و ارجمندشرکت ملی پخش فرآورده های نفتی و همچنین صنعت نفت، اکنون که زمان پایان حیات سازمانی و آغاز دفن تجربیات و اندوخته هایم فرا رسیده....
افتخار دارم از اینکه در سازمانی از بدنه صنعت نفت توفیق حضور داشتم، که حتی از زمان مرحوم دکتر مصدق و مدیران نفتی اش تاکنون هیچ گاه به ارزش و اهمیت جایگاه شرکت پخش از منظر حاکمیتی پرداخته نشده و همواره اقتصادانرژی کشور از این ناحیه دچار تزلزل و خدشه بوده است.افتخار دارم که در چنین ساختاری خداوندتوفیق به سرانجام رساندن برخی از تکالیف و وظایف سازمانی همچون قرار گرفتن در مقطع دانشگاهی PHD، از یک سو و دیگر آنکه واحدتحقیق و توسعه که منجر به خلق چندده پروژه زیربنایی نفتی به همراه فعالیت در نظام پیشنهادها در سطوح وسیع شرکت و همچنین به طور همزمان همکاری فرهنگی و آموزشی با مراکز دانشگاهی معتبر (براساس حکم مدیرعامل محترم وقت شرکت ملی پخش)، پالایشگاه ها، پتروشیمی و... نصیبم گرداند.و این در حالی است که از سوی همین ساختار اداری آنچنان اجحافات جبران ناپذیر معنوی و مادی بر خانواده ام تحمیل گردیدکه کاملا بر همگان ملموس است و افتخار دارم که درس استقامت تا سر حدرسیدن به اهداف را از همه شما همکاران گرانقدر آموختم و این گنجینه گرانبهایی است که خداوندسبحان از سوی شما به من ارزانی داشت و بسیار شاکر پروردگار هستم.
بر خودمی بالم که در جمع مدیران و همکاران خونگرم و وظیفه شناس در منطقه بوشهر، ناحیه عسلویه و مرکز سوختگیری هواپیمایی خلیج همیشه فارس (عسلویه) آنچنان امنیتی فراهم گردید، که موجبات دستاوردهای بزرگ دیگری شد، که نه تنها در سطح صنعت نفت بلکه در اقتصادکشور و همچنین جامعه جهانی تبلور خواهدداشت و همه را مدیون حسن ظن همه آحاداین منطقه می باشم. برای شما همکاران عزیز از خداوندیکتا روزگار پربارتر از گذشته همراه با سلامتی و شادکامی آرزومندم . آرزوی من داشتن نگرشی نو خصوصا از سوی مدیران جوان صنعت نفت نسبت به شکوفایی و تکریم استعدادهای نهفته کارکنان خوﺩ است.
در پناه خداوندمنان و توجهات ولی عصر(ع) باشیدو از همه عزیزان حلالیت به آنچه که قصورم بودرا دارم.
سیدمسعودطباطبایی
عدالت کجاست؟با سلام
احتراما قصد د ارم د ر مورد د رد های بسیار گفته شد ه و گوش های نشنید ه گرفته با شما سخن گویم...لطفا لطفا لطفا د ر شماره بعد ی این نشریه مقاله ای د ر این خصوص لحاظ فرمایید .
سخن من د رمورد نیروهای قرارد اد ی صنعت نفت است که به ماهرانه ترین شکل سرکارگذاشته شد ه اند ...تحمل تبعیض ها، محرومیت از هر نوع امتیاز و امکاناتی، انجام هر نوع کاری بنا به د رخواست کارفرما صرفنظر از شرح وظایف شغل فرد و ....
همه اینها را تحمل کرد یم تا برسیم به آزمونی که ما را از جرگه سیاه پوستان این صنعت خارج کند و به خیل عظیم خوش اقبال رسمی صنعت نفت ملحق شویم...بالاخره بعد از 13 سال کار خبر برگزاری آزمون ما را شگفتی زد ه کرد و یاس این چند سال به امید ی وصف ناپذیر بد ل گشت...اما با انتشار د فترچه های مخصوص برگزاری آن و خواند ن شرایط عجیب و غریبی که د ر آن د رج شد ه بود ، ما را د وباره به قهقرا فرو برد ....
شرط مد رک، شرط سن و هزار مانع د یگر.
فرد ی مثل من که با د ارا بود ن فرزند ی معلول از نوع کم توان ذهنی بخاطر یک سال بیشتر بود ن سن از شرکت د ر آزمون محرومم چطور می توانم به خاطر این ستم به شعارها نخند م؟
همسرم عملا بخاطر شرایط پسرم بیکار شد ه و من نان آور اصلی خانه محسوب می شوم، اما این فرصت استخد ام هم ازمن سلب شد .
شما را به خد ا د ر نشریه تان د ر مورد آسیب پذیری خانواد ه هایی که فرزند معلول د ارند ، هم بنویسید ....از هزینه ها ...از مشکلات روحی و روانی...از مرز از هم پاشید گی زند گی مشترک...از غم معلولیت فرزند ...از ناامید ی از بی فرجامی ...از کمرشکن بود ن این غصه و از عد م د رک جامعه از این همه غم و مشکل...
چرا افراد ی چون من که فکر نمی کنم د ر صنعت نفت جمعیت کثیری هم باشیم، نمی توانیم طی بخشنامه یا مصوبه ای مجوز استخد ام بگیریم تا حد اقل از نظر بی ثباتی شغلی د غد غه ند اشته باشیم و به د رد های د یگر زند گی بپرد ازیم...
چرا د ر نشریه شما به این گونه مسائل پرد اخته نمی شود ؟ چرا مثل خانواد ه ایثارگران و ...خانواد ه معلولان از شرط سن معاف نشد ند ؟ شاید شکل مشکلات ما متفاوت باشد ، اما قطعا یکسان است و همان قد ر جانفرسا.خواهش می کنم این مطالب را انعکاس د هید ... من هرچه تلاش کرد م نتوانستم از بزرگان و تصمیم گیران صنعت نفت وقت ملاقات بگیرم. برای خانم شاهد ایی هم نامه نوشتم و شرایطم را گفتم و حتی نامه ای که د ر سال 93 با همین مضمون به آقای وزیری هامانه نوشته بود م را هم ضمیمه کرد م و خواستم که شرایط آزمون را به نوعی تسهیل کنند که بتوانم د ر آزمون شرکت کنم.
شما صد ای من و امثال من را به گوش آقایان برسانید ....خد اوند شاید برای امتحان ما چنین شرایط سختی را د ر زند گی مان به وجود آورد ه باشد ، اما بعید می د انم وقتی برای کم کرد ن از د رد این امتحان د شوار الهی به کسی روی می آوریم و او می تواند کمکی کند و نمی کند د ر این امتحان د خیل نباشد ... قطعا من د ر روز جزا از تمام کسانی که امکان د ستگیری د اشتند و د ست من و فرزند م را نگرفتند ، به د رگاه خد اوند شکایت خواهم کرد .
از اینکه وقت ارزشمند تان را گرفتم، پوزش می طلبم.
اگر د ر حد چند جمله مختصر پاسخی از شما د ریافت کنم، لطف بزرگی می فرمایید .
با احترام - زینلیان
مشکلی د رباره مسکن سازمانی
با سلام. طبق ضوابط موجود ، کارمند ان نفت جنوب اگر ساکن منزل سازمانی باشند ، د رصورت استفاد ه از وام مسکن شرکت و خرید منزل د ر همان شهر، باید منزل سازمانی را تخلیه نمایند . د لیلش هرچه باشد د رعصری که سازمان های موفق، پیشرو و خلاق د ر تلاشند تا مشکلات پرسنل خود را حل کنند تا بهتر کار کنند و د غد غه ای ند اشته باشند منطقی به نظر نمی رسد و با اصول سازمان های مد رن سازگاری ند ارد .
بند ه بومی گچسارانم و ساکن منزل شرکتی. قصد د ارم از وام مسکن استفاد ه نمود ه و منزلی د ر همین شهر خرید نمایم تا بعد از بازنشستگی د ر شهر خود م زند گی کنم. با این ضوابط یا باید منزل شرکتی را بخواهم یا سختی خرید منزل یا آپارتمانی د ر شهر د یگر را به جان بخرم.
خوب می د انید که خرید یک واحد آپارتمان د ر شهر د یگر کار ساد ه و راحتی نیست. شهری که به آن و شرایط بازار آن آشنایی ند اریم. چند روز باید مرخصی گرفته شود و ترد د و خطر های جاد ه و هزینه اقامت و تمد ید مرخصی و اعصاب خورد ی و..... آن هم با ضوابط خاص وام مسکن ! آیا اینها باعث کاهش انگیزه و د رگیری ذهنی کارکنان نمی شود ؟
این موضوع می تواند خود فرار سرمایه و کاهش انگیزه افراد را د ر زند گی د ر شهرهای نفتی که از قضا از مناطق محروم کشور نیز هستند ، باعث شود .
لذا از مد یران محترم نفت خواهشمند م د ر این زمینه بازبینی نمایند تا هم انگیزه ورضایت شغلی افراد افزایش یابد و هم باعث رونق اقتصاد ی د ر شهر های نفتی گرد د . با تشکر- کاویانی
د شمنان تشیع
نابـــــکاران زبـــون د اعــــــشی
قـــــد عـــلم کرد ند بهر د ین کشی
صـــف کـــشید ه روبه روی شیعیان
پستـــی و مــاهیتش گشتــه عیان
د یو خویانی نمود همراه خویش
ناجوانمرد انــه می تــازد به پیش
او نمی د انـــد که د ر این خانه کیست
سید ی برجســـته از آل علیـــست
هم خــد ا یارســت او را هــم علی
نور ایمـــان د ر وجــود ش منجلی
پرچم د یــن را گرفته او به د وش
ملت ایـــران مرید ش ســخت کوش
شیعه و قــرآن و عــترت بــا کتاب
حق نمـــود ه بــهر امــت انتخاب
وای اگـــر رهبــر د هــد حکم جهاد
د اعش و تکفیریــان رفتــه به باد
عبد الحسین نمد مالی
مناطق نفت خیزجنوب
عملیات غیرصنعتی
د رباره آمبولانس ها
مدیر مسئول محترم مجله وزین مشعل
سلام علیکم
احتراما به استحضار می رساندکه اینجانب مهراب ساغری از پرسنل شاغل در اداره عملیات شرکت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری هستم که نکاتی خدمتتان بیان می نمایم. بیشتر مراجعین به بیمارستان شرکت نفت در تهران شاغلین شرکت نفت در شهرستان های د یگر هستند که مسافت های طولانی را طی می نمایندتا برای درمان به بیمارستان شرکت برسندو حتی بعضی ها برای جراحی به آنجا مراجعه می نمایندو بعداز اتمام درمان با مشکلاتی مواجه می گردند. از جمله اینکه مسیرها را بلدنیستندو کرایه های گزافی از آنها اخذ می گرددیا کسی که عمل جراحی انجام داده است بایدبا مشقت خودرا به هتل محل اقامت برساندو این در حالی است که چندین آمبولانس در بیمارستان عاطل و باطل رها شده است و هیچ گونه کاربری ندارند ، لهذا خواهشمنداست در صورت امکان نسبت به درج این مورددر مجله اقدام گرددتا این مشکل به نظر مسئولین امر رسیده و اقدام بایسته در جهت رفع این مشکل اتخاذ گردد . با احترام.
فعالیت های آبان ماه ستاد اقامه نماز به روایت تصویر
دیدار با بازماندگان جانباختگان پالایشگاه تهران
درپی حادثه غم بار پنجم آبان ماه پالایشگاه تهران که متاسفانه به جان باختن تعدادی از تلاشگران این پالایشگاه که همگی اهل استان ایلام بودند منجر شد، احمد مجیدی به نمایندگی از وزیر نفت،با حضور در منزل بازماندگان حادثه در استان ایلام، ضمن ابراز همدردی با خانواده های مصیبت دیده، پیام تسلیت وزیر نفت را تقدیم خانواده های معزا کرد. در ابلاغ پیام تسلیت وزیر نفت، بابایی، قائم مقام شرکت ملی پالایش وپخش فرآورده های نفتی کشور، یاری، رئیس بازرسی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی کشور، چاغروندی، مدیر پخش فرآورده های نفتی منطقه ایلام و حجت الاسلام درویشی، رابط فرهنگی و مسئول امور روحانیون منطقه هفت صنعت نفت، یگانه، فرماندار چرداول، و تنی چند از مسئولان شرکت گاز استان ایلام، حجت الاسلام مجیدی را همراهی کردند.
دیدار با نماینده ولی فقیه
اعضای شورای اقامه نماز شرکت ملی پالایش وپخش فرآورده های نفتی منطقه گیلان با نماینده ولی فقیه در استان دیدار کردند. حجت الاسلام احمد سعادتی سرشت، دبیر اجرایی ستاد اقامه نماز وزارت نفت، چگنی دبیر شورای اقامه نماز شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی به همراه اعضای شورای اقامه نماز شرکت ملی پالایش وپخش فرآورد ه های نفتی منطقه گیلان با آیت الله قربانی، نماینده ولی فقیه در استان گیلان وامام جمعه رشت دیدار کردند. روند فعالیت های فرهنگی در وزارت نفت ونحوه استفاده از روحانیون در صنعت نفت، از مواردی بود که دیدار کنندگان به نماینده ولی فقیه در استان گزارش دادند آیت الله قربانی نیز، ضمن ابراز خرسند ی از فعالیت های فرهنگی، توضیحاتی در باره تالیفات خود در طول سال های متمادی به حاضران ارائه د اد وابراز امیدواری کرد که مسئولان فرهنگی برای تعمیق معارف دینی در بین کارکنان تلاش بیشتری کنند.
عزای اربعین د ر صنعت نفت
با فرارسیدن اربعین سالار شهیدان اباعبدالله الحسین (ع) مراکز مختلف صنعت نفت به ویژه مناطق عملیاتی، شاهد حضور تلاشگران با ایمان صنعت نفت در آیین های مختلف عشق ودلدادگی به اهل بیت عصمت و طهارت بوده است.
اعزام نخستین گروه از روحانیون صنعت نفت به مناطق زلزله زده
در پی وقوع زلزله مهیب شامگاه بیست ویکم آبان ماه ۹۶ در مناطقی از غرب کشور که منجر به تلفات جانی ومالی فراوانی شد .براساس دستور رئیس ستاد اقامه نماز وزارت نفت وطی حکمی از سوی مجیدی، دبیر شورای فرهنگی واقامه نماز وزارت نفت به حجه الاسلام والمسلمین عباس درویشی رابط فرهنگی منطقه هفت کشوری شامل استان های کرمانشاه ، ایلام وکردستان ماموریت داده شد به همراه کلیه روحانیون شاغل در صنعت نفت ، ضمن حضور میدانی در مناطق زلزله زده تمام همت خود را جهت کمک به آسیب دیدگان به ویژه امور دینی و تکفین وتدفین جان باختگان به کار گیرند در همین زمینه اقدامات ذیل انجام شد :
۱- تشکیل جلسه رابط فرهنگی و مسئول امور روحانیون منطقه هفت صنعت نفت با مدیر حوزه های علمیه استان کرمانشاه و امام جمعه سر پل ذهاب در حوزه علمیه این شهرستان .
۲- تقسیم روحانیون حاضر (حدود ۵۰ نفر)به سه گروه ؛
- گروه امداد و کمک به زلزله زدگان و حمل اسباب و اثاثیه منزل بازماندگان (مسئولیت این گروه با حجه الاسلام درویشی رابط فرهنگی و مسئول امور روحانیون منطقه هفت صنعت نفت بود )
- گروه دوم مستقر در قبرستان سرپل ذهاب جهت اقامه نماز میت وانجام امور شرعی جان باختگان
- گروه سوم مستقر در غسالخانه سرپل ذهاب جهت تدفین.
اجتماع اربعینی در منطقه ویژه اقتصادی پارس
همزمان با اربعین سالار شهیدان ابا عبد الله الحسین(ع) اجتماع بزرگ کارکنان منطقه ویژه پارس جنوبی برگزار شد.
مراسم عزاداری با حضور کارکنان صنعت نفت در منطقه ویژه اقتصادی پارس به مناسبت اربعین حسینی وبا حضور مداح معروف نزار القطری در نمازخانه این منطقه برگزار شد . سخنران این مراسم نیز حجه الاسلام والمسلمین محمودی، امام جمعه کنگان بود.
برگزاری نوزدهمین نشست مسئولان اقامه نماز وزارت نفت
نوزدهمین نشست مسئولان ودبیران ستاد اقامه نماز وزارت نفت، رابطین فرهنگی مناطق ده گانه، مسئولان قرارگاه های فرهنگی و رؤسای کارگروه های تخصصی ستاد اقامه نماز وزارت نفت به میزبانی شرکت ملی نفت وگاز پارس برگزار شد. در ابتدای این نشست، الهی، مشاور مدیرعامل شرکت نفت وگاز پارس، ضمن خوشامدگویی به حاضران، برگزاری این نشست را اقدامی مبارک و تاثیرگذار برشمرد وابراز امیدواری کرد تلاش ها برای ترویج و توسعه فرهنگ اقامه نماز در صنعت نفت مضاعف شود. سپس علی آبادی، مدیر منابع انسانی شرکت، ضمن ارائه گزارشی از فعالیت های دینی، فرهنگی و قرآنی در شرکت نفت وگاز پارس، گزارشی از روند فعالیت های این شرکت برای حاضران ارائه کرد. براساس دستور جلسه نوزدهمین نشست، ابتدا دکتر مجیدی، دبیر شورای فرهنگی و اقامه نماز وزارت نفت، ضمن تشریح اهداف نشست نوزدهم، توضیحاتی درباره تغییرات جاری در ستاد اقامه نماز ارائه د اد و از مسئولان اقامه نماز در خواست کرد همت خود را برای اجرای برنامه های ستاد اقامه نماز به ویژه موضوع آموزش فراگیر وهمگانی قرآن که جزء مهمترین دغدغه های وزیر نفت است، مضاعف کنند. در ادامه نشست ربیعیان، رئیس دارالقرآن وزارت نفت، توضیحاتی درباره اجرای طرح آموزش روخوانی وروان خوانی قرآن در سطح صنعت نفت و آماده شدن بسترها وزیر ساختهای آن ارائه کرد. تبیین دستور العمل سایت اقامه نماز و فضاهای مجازی و توسعه پایگاه اطلاع رسانی ستاد اقامه نماز تا سطح زیر پورتال های رابطین مناطق ده گانه کشوری و امکان بارگذاری مطالب و اخبار و گزارش ها توسط همه ستاد های اقامه نماز با دریافت کد کاربری وکلمه عبور، بخش دیگر مطالب مطرح شد ه در این نشست بود که از سوی حجت الاسلام محمدپور، رئیس کارگروه رسانه وتبلیغ ستاد اقامه نماز وزارت نفت ارائه شد. ارائه گزارش رؤسای قرارگاه های سه گانه ستاد اقامه نماز و رابطین فرهنگی مناطق ده گانه، بخش پایانی این نشست بود.
برگزاری هشتمین جلسه د انش افزایی روحانیون
با حضور مسئول روابط عمومی حوزه علمیه خواهران کشور، هشتمین جلسه دانش افزایی روحانیون مستقر در منطقه ویژه اقتصادی پارس (عسلویه ) برگزار شد. در ابتدای این نشست حجت الاسلام اسماعیلی، مسئول قرارگاه فرهنگی صنعت نفت استان بوشهر، ضمن تسلیت به مناسبت واقعه تاسف بار زلزله کرمانشاه، به اجرای طرح ارتقای سطح قرآنی کارکنان نفت و پژوهش محور بودن فعالیت های روحانیون پرداخت و ۲۰ سوال مقام معظم رهبری درباره سبک زندگی، همچنین انتخاب یکی از پرسش ها برای واکاوی بیشتر در جلسه آینده را بررسی کرد. دکتر نوری نیز درباره سلامت روان با تمرکز بر مهارت های ارتباطی گفت: تعریف ارتباط، به معنای فرآیند ارسال و دریافت پیام و مهارت ارتباطی، توانایی برقراری ارتباط است و ۷۵ درصداوقات ما صرف ارتباط می شود. نوری پیامدهای نبود مهارت های ارتباطی را ایجاد سوء تفاهم و نارضایتی از روابط با دیگران (بررسی و کنترل هیجانات مانند خشم، کسالت، سن، زن و مرد)، احساس تنهایی، کاهش اعتماد به نفس و احساس درماندگی دانسته و افزود: مهم ترین راه تسهیل کننده ارتباط، پذیرش و اعتماد ، ابراز علاقه مندی و توجه نشان دادن، ابراز احساسات، مثبت نگری، مثبت گویی، مثبت اندیشی و تلاش برای درک نیازهای فرد مقابل است. حجت الاسلام اسماعیل نیا، مسئول روابط عمومی حوزه های علمیه خواهران کشور نیز در این نشست گفت: کلیدی ترین نکته برای یک تبلیغ موفق، تواضع است. وی با ابراز نگرانی از فعالیت های «قلیل» در برابر هجمه «کثیر» فعالیت دشمنان، به چند نمونه از کتاب های چاپ شده در کشور های اروپایی علیه اسلام پرداخت و گفت: فعالیت در صنعت، یک امانت در دست شما روحانیون است که اگر فعالیت علمی و فرهنگی در آن نداشته باشید، به این امانت خیانت کرده اید.
معرفی برترین های قرآنی صنعت نفت
این شماره :محمد امیر عباسیان
به نام خد ا. بند ه محمد امیر عباسیان د ر سال 62 د ر شهرستان فسا متولد شد م. د ارای مد رک فوق لیسانس از د انشگاه شهید باهنر کرمان د ر رشته برق مخابرات هستم. د ر حال حاضر د ر تاسیسات تقویت فشار گاز جهرم مشغول به کار هستم. بند ه از همان طفولیت به همراه پد رم د ر جلسات قرآن مساجد و امامزاد ه های شهرستان حضور می یافتم و به جهت د اشتن صد ای خوب و همچنین تشویق های والد ین و اساتید و د یگر بزرگترها روز به روز عشق و علاقه به خواند ن قرآن و یاد گیری فنون قرائت د ر بند ه بیشتر شد . بند ه از سال های ابتد ایی شروع به تلاوت قرآن زیر نظر اساتید شهرستان، حاج آقا فیروززاد ه و حاج آقا مسعود ی پرد اختم. د ر حال حاضر نیز د ر شهرستان جهرم، سعاد ت شاگرد ی استاد فرقانی را د ارم. یکی د و سال اخیر نیز شروع به حفظ قرآن کرد ه ام (تقریباً 7 جزء).
اگر بخواهیم د ر این باره صحبت کنیم، زمان و مجال فراوانی لازم است. ولی به قول حضرت حافظ شیرازی
د ر ره منزل لیلی که خطرهاست د ر آن
شرط اول قد م آن است که مجنون باشی
البته من می گویم که عاشق باشی.
هنوز موفقیتی کسب نشد ه است! توفیق بود ن د ر این راه، خود بزرگترین و مهمترین موفقیت است ولی شیاطین نفس همواره د ر کمین ما هستند . لذا بود ن و ماند ن سخت است. ما به د عای والد ین و کسانی که د وستمان د ارند بسیار نیاز د اریم و شاید همین بتواند عامل موفقیتمان شود . به قول استاد عزیزم، وابستگی و وارستگی را باید د ر خود مان بپرورانیم. وابستگی به خوبی ها و زیبایی ها و وارستگی از زشتی ها و بد ی ها. نور قرآن مایه آرامش قلبی و سکینه ای برای زند گی من و خانواد ه ام شد ه است و همه چیز من و هستی من از این نور است. انشاءالله که موجب سعاد تمان شود . اما د ر جامعه! ما به د نبال راهکارهای عجیب و غریب د ر زند گی امان می گرد یم. می خواهیم مشکلات و گرفتاری های اجتماعی، فرهنگی و... را د رمان کنیم، ولی به بیراهه می رویم. د یگری را مقصر می د انیم و به د نبال د لایل خاص می گرد یم، اما د رمان و د ارو به ما د اد ه شد ه است. ما قرآن د اریم، نماز د اریم، مسجد د اریم و هزار خوبی د یگر، اما د ر جامعه ما به کد ام توجه شد ه است. آن قد ری که مسئولان رد ه بالای جوانان به مشکلات فلان فرد د ر فلان باشگاه فوتبال و... می پرد ازند به فکر قرآن و نماز و مسجد جوانان نیستند . عاقبت هم می شود آن چیزی که نباید بشود . این د رد د ل من است و د رد جامعه من! بند ه د ر د ه سالگی به همراه والد ینم به حج عمره مشرف شد م. به اتفاق ماد رم، به محلی د ر مسجد الحرام واقع د ر طبقه د وم رفتیم که محل استراحت خاد مین حرم بود . د ر آنجا ماد رم که به زبان عربی آشنا بود ، به مسئول آنجا گفت که پسر من قاری قرآن است و او هم از من د رخواست تلاوت قرآن کرد و من هم شروع به خواند ن سوره مبارکه توحید کرد م. هنوز سوره به پایان نرسید ه بود که قرآنی را به من هد یه د اد ند که تا الان نزد خود نگه د اشتم و همواره با من است. انشاءالله که خد اوند همه ما را به تلاوت قرآن د ر شبانه روز و عمل به آن موفق بد ارد و آرزوی قلبی من برای همه قاریان قرآن آن است که د ر جنات عد ن از تالیان آیات نور برای اهل بیت (ع) باشیم.
مقام و مسئولیت ها فرصت تکامل و خدمت است
مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی گفت:نگاه و نگرش به مقام و مسئولیت ها باید درجهت کسب تجربه شخصی و ارتقای دانش و توانایی و در راس آن استفاده از داشته ها در جهت خدمت به منافع سازمان و افزایش بهره وری اقتصاد کشور باشد.
رامین حاتمی در آیین معارفه وتکریم مدیران تولید و امور مالی و رئیس حسابرسی داخلی این شرکت با اشاره به اهمیت گردش نخبه ها و فرصت حضور نیروهای تازه نفس ومجرب به یک مجموعه سازمان، این مهم را نماد پویایی وچالاکی یک سازمان برشمرد که با ضعف و نقصان فاصله زیادی دارد. وی اظهارکرد: سازمان هایی به موفقیت و بهره دهی بالا می رسند که خود را با فرایندها و تجارب جهانی همسو کنند و از نیروهای خلاق و تیم های پیشرو، برنامه ریزی سازمانی، تقسیم قدرت تصمیم گیری و اجرا در تمام سطوح برخوردار باشند.مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی افزود: بازبینی و به روز رسانی مداوم سیاست ها و برنامه ریزی ها موجب پویایی و قابلیت اجرایی این سیاست های خواهد شد.حاتمی همچنین با تبریک آغاز ولایت حضرت مهدی (عج) و هفته بسیج، تقارن این دو رویداد فرخنده را به فال نیک گرفت و ابراز امیدواری کرد: فرهنگ امید، انتظار، همچنین کار بی وقفه وجهادی در جهت رضایت خالق و خدمت به خلق به عنوان یک الگوی شایسته در سازمان ها نهادینه شود.
وی با تاکید برضرورت استفاده ازنگاه فرایندی سیستمی وهمگامی، همسو با تحولات جهانی در استفاده از منابع مالی برای اجرای طرح ها، اظهار کرد: نیاز دولت ها به انواع مختلف انرژی به ویژه منابع نفت و گاز برای رسیدن به اهداف توسعه ای و ایجاد نوعی برتری اقتصادی، سیاسی و... موجب شده که مسائل حوزه انرژی، محور بسیاری ازتعاملات و منازعات بین المللی در یک قرن اخیر باشد.
حاتمی همچنین درتوصیف کوتاهی ازخصوصیات اخلاقی و سابقه کاری غلامرضا نصیرایی به عنوان مدیرتولید گفت: وی با 29 سال سابقه فعالیت دربخش های مختلف سازمانی شرکت نفت مناطق مرکزی، فردی خوشنام وحضور وی موجب تکامل و بهبود فرآیند کارها است.
مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی با قدردانی از تلاش های ترنج زرد، مدیرسابق تولید این شرکت نیز، وی را فردی پرتلاش و درمسئولیت های محوله خواند و از وی خواست که تمرکز خود را بر مدیریت تدارکات و عملیات کالا معطوف سازد.
توزیع مناسب سوخت در مناطق زلزله زده کرمانشاه
معاون فنی وعملیاتی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه کرمانشاه از توزیع مناسب سوخت درمناطق زلزله زده خبر داد. نعمت اله نجفی با اشاره به افت دما وبرودت هوا به ویژه درمناطق سردسیری ماننداستان کرمانشاه، اظهارکرد: تامین سوخت مناطق زلزله زده در اولویت قرار دارد و توزیع آن با روند مطلوبی انجام می شود. وی گفت:دربازه زمانی 22 آبان تاسوم آذرماه، نزدیک به 17میلیون لیترموادسوختی شامل 6میلیون و 245 هزارلیتر بنزین، 6میلیون و 539 هزار لیترنفت سفید وسه میلیون و893 هزارلیتر نفت گازدرمناطق زلزله زده توزیع شده است. نجفی همچنین ازفعال کردن 23جایگاه سوخت وخدمت رسانی آنها به صورت شبانه روزی خبرداد و افزود: باهمکاری مناطق همجوار( لرستان، ایلام و همدان)واعزام کارشناسان سی ان جی آنها به مناطق زلزله زده، جایگاه های سی ان جی آسیب دیده از زلزله در شهرستان های سرپل ذهاب و قصرشیرین، فعالیت دوباره خود را از سرگرفته اند. وی با بیان این که شرکت های موزع گازمایع درشهرستان سرپل ذهاب از روز نخست حادثه فعال بوده اند، از توزیع حدود هفت هزار سیلندر گاز مایع در این مناطق خبر داد. معاون فنی وعملیاتی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه کرمانشاه تاکید کرد: سوخت رسانی به نقاط مختلف استان کرمانشاه به ویژه نقاط آسیب دیده ای مانند ثلاث باباجانی، سرپل ذهاب، قصر شیرین، گیلانغرب، اسلام آباد غرب، همچنین روانسر وجوانرود به صورت مستمر پایش می شود تا کوچک ترین خللی در خدمت رسانی به مردم در این زمینه ایجاد نشود.
تفاهمنامه همکاری با هدف افزایش مهارت اپراتورهای سی ان جی
مدیرشرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه سبزوار از امضای تفاهمنامه همکاری میان این منطقه عملیاتی واداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان خراسان رضوی خبرداد. عیسی افتخاری هدف از امضای این تفاهمنامه همکاری را افزایش سطح مهارت فنی اپراتورهای جایگاه سی ان جی و ارائه آموزش هایی در این حوزه عنوان کرد. وی ارائه نزدیک به 2500 نفر- ساعت آموزش باحضورفراگیران، همراه با تامین تجهیزات ومواد مصرفی مورد نیازبراساس استاندارداپراتورهای جایگاه های سی ان جی را از مفاد تفاهمنامه امضا شده میان شرکت ملی پخش منطقه سبزوارواداره کل فنی–حرفه ای استان خراسان رضوی برشمرد. افتخاری تصریح کرد: تامین کلاس های آموزش استاندارد مختص دروس تئوری، برنامه ریزی و برگزاری دوره آموزش براساس استاندارد های آموزشی، همچنین برگزاری آزمون ارزشیابی مختص شرکت کنندگان دوره آموزشی و اعطای گواهینامه مهارت به قبول شدگان در آزمون های ارزشیابی را دیگر مفاد این تفاهمنامه عنوان کرد. افتخاری همچنین ازبرگزاری نشست مشترک شرکت های حمل ونقل فرآورده های نفتی منطقه سبزوار وشرکت های صاحب نشان( برند) در شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه سبزوار خبر داد و افزود: این نشست با هدف همکاری بخش های یاد شده برگزار شد. وی با بیان ویژگی های اجرای طرح برندینگ اظهارکرد: این طرح همسو با سیاست های نظام است و با همدلی دراجرای آن که اجرای اصل 44 قانون اساسی است، در آینده پیامدهای مثبتی رقم خواهد خورد.
کمک رسانی به مناطق زلزله زده کرمانشاه اد امه د ارد
مدیرشرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه کردستان با تاکید برادامه سوخت رسانی به مناطق زلزله زده گفت: با توجه به شرایط جوی مناطق زلزله زده وافزایش برودت دما دراین مناطق سردسیر، 400 هزار لیتر نفت سفید به استان کرمانشاه ارسال شده است. فریدون یاسمی افزود: این میزان نفت سفید با بارگیری بیست دستگاه نفتکش از انبار شهید رحمانی سنندج به مناطق زلزله زده ارسال شده است.
وی تصریح کرد: از آنجا که کردستان به عنوان استان معین بازسازی مناطق زلزله زده ثلاث باباجانی و روستاهای حومه آن انتخاب شده است، شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه کردستان نیز برای تامین و توزیع سوخت مورد نیاز مناطق زلزله زده آمادگی کامل دارد. یاسمی افزود: با وقوع زلزله دراستان همجوار (کرمانشاه) کارکنان این شرکت نیزهمانند دیگرهمکاران خود در مناطق مختلف پخش فرآورده های نفتی، اقدام به کمک رسانی کردند و علاوه برفعالیت های سازمانی، بیش از 90 هزارلیتر نفت سفید و 160 کپسول گاز مایع 11 کیلویی را به صورت رایگان خریداری و در منطقه دشت ذهاب و روستاهای آن توزیع کردند. وی همچنین از جمع آوری کمک نقدی کارکنان این منطقه عملیاتی به مبلغ 400 میلیون ریال وخرید لوازم مورد نیازشامل پتو، شیرخشک، خرما، فرش، لوازم بهداشتی و آب معدنی، برای ارسال به منطقه ثلاث باباجانی خبرداد و افزود: این کمک ها درمنطقه توزیع شده است.
رکورد 106 درصدی تولید درپتروشیمی تندگویان
مدیرعامل شرکت پتروشیمی تندگویان بابیان این که این مجتمع به سوددهی قابل قبولی رسیده است، ازثبت رکورد 106درصدی تولید درآبان ماه امسال خبر داد. سیدحسن تقوی گنجی با اشاره به تحقق برنامه تولید مصوب ازسوی شرکت پتروشیمی خلیج فارس برای مجتمع پتروشیمی تندگویان اظهار کرد: شرایط تولید در تنها تولیدکننده PET و PTA درایران بسیار مطلوب است؛ به طوری که این مجتمع پس ازتأمین نیاز داخل، مازاد آن را صادر می کند. وی با بیان این که پتروشیمی تندگویان در مقایسه با سال گذشته20 درصد افزایش تولید داشته است، تصریح کرد: نزدیک به 80 درصد تولیدات پتروشیمی تندگویان در داخل کشور مصرف می شود. تقوی گنجی گفت: بیشترمحصولات تولیدی پتروشیمی تندگویان به کشورهای عراق، افغانستان، هند، تایلند، مصر، همچنین آسیای میانه و برخی کشورهای آفریقایی صادر می شود. وی با گفت: با توجه به این که نیاز بازار داخلی تقریبا ثابت است، این مهم موجب می شود که با رشد تولید در پتروشیمی تندگویان، صادرات افزایش یابد. مدیرعامل پتروشیمی تندگویان افزود : با توجه به روند رو به رشد تولید در این مجتمع، امسال حدود ۲۵ درصد از تولیدات پتروشیمی تندگویان صادر شده است. تقوی گنجی با اشاره به این که خوراک این مجتمع پس از حادثه پتروشیمی بوعلی سینا از پتروشیمی نوری تأمین می شود، گفت: برای تأمین خوراک لازم، شرکت های پتروشیمی نوری، تجارت صنعت پتروشیمی خلیج فارس، پایانه های نفتی ایران، پتروشیمی بندرامام وشرکت پتروشیمی خلیج فارس، همکاری مستمر و مداوم دارند. وی گفت: پتروشیمی تندگویان تا پارسال در مرز زیان دهی بود، اما با همکاری های میان مجتمعی و افزایش تولید، امسال این شرکت به سوددهی قابل قبولی رسیده است.
106 کیلومترازشبکه شهری زاهدان گازدار شد
مدیرعامل شرکت گازاستان سیستان وبلوچستان گفت: تزریق گاز 106 کیلومتر از شبکه گاز شهرزاهدان انجام شده است. محمد حسن طهرانی با اشاره به سرعت اجرای طرح های گازرسانی این منطقه عملیاتی در یک سال گذشته افزود: تاکنون 32کیلومترشبکه تغذیه و 240 کیلومترشبکه توزیع دراستان سیستان و بلوچستان اجرا شده است. به گفته وی، با روشن شدن مشعل گاز دراستان سیستان و بلوچستان در اسفندماه سال گذشته، گاز در مناطق زیباشهر، خیابان های جمهوری، مهارن، همچنین دانشگاه، بلوارمعلم و بلوار بزرگمهرجریان دارد. طهرانی تصریح کرد: برای گازرسانی به مناطق یاد شده، 106 کیلومتر شبکه اجرا و نزدیک به چهارهزار انشعاب برای مشترکان بخش خانگی نصب شده است. مدیرعامل شرکت گازاستان سیستان و بلوچستان اظهار کرد: چهارنیروگاه 225 مگاواتی نیز دربازه زمانی اسفند ماه پارسال تاکنون، ازسوخت پاک بهره مند شده اند. قاسمی، مسئول پدافند غیرعامل ومدیریت بحران شرکت گاز استان سیستان وبلوچستان نیز از برگزاری دوره آموزش آمادگی درمقابل زلزله در برای کارکنان این شرکت خبر داد. وی اظهار کرد: با توجه به اهمیت موضوع زلزله به عنوان یک رخداد طبیعی، دوره آموزشی باهمین مضمون به منظور ارتقای آمادگی و واکنش کارکنان در شرایط اضطرار برگزار شد. مسئول پدافند غیرعامل ومدیریت بحران شرکت گازاستان سیستان و بلوچستان تصریح کرد: در این دوره آموزشی شرکت کنندگان، نکات ایمنی مربوط به گاز و شیوه های مقابله باخطرهای ناشی ازگاز هنگام وقوع زلزله را فراگرفتند.
فرآورش 8 درصد گاز در شرقی ترین نقطه کشور
مدیرعامل شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد گفت:این مجتمع گازی در شرقی ترین نقطه کشوربه عنوان تنها تامین کننده گاز شمال و شمال شرق کشور، تولید 8 درصد گاز کشور را به عهده دارد. سیدمجید منبتی درهمایش کارگروه انرژی خراسان رضوی با بیان این که درجنوب کشور، دیگر پالایشگاه ها به لحاظ تامین انرژی همپوشانی دارند، تصریح کرد: پالایشگاه گازشهید هاشمی نژاد تنها تامین گازطبیعی در شرق وشمال شرق کشور محسوب می شود؛ به همین دلیل ازجایگاه ویژه ای در کشور و صنعت نفت برخوردار است. وی افزود: واحدهای عملیاتی این مجتمع روزانه 50میلیون مترمکعب گاز فرآورش می کنند و واحد ذخیره سازی شوریجه نیز پشتیبان این مجتمع گاز است که از گازذخیره آن می توان در فصل زمستان استفاده کرد. منبتی تصریح کرد: هم اکنون 90 درصد گاز کشور در پالایشگاه های جنوب تامین وبه وسیله 36هزارکیلومترخط انتقال فشارقوی به مبادی مصرف ارسال می شود. مدیرعامل پالایشگاه هاشمی نژاد بامهم برشمردن موضع اقتصاد مقاومتی نیز اظهارکرد: اقتصاد مقاومتی موضوع نهادینه شده ای دراین پالایشگاه است، به طوری که هم اکنون 75درصد قطعات در بخش های مکانیک، ابزاردقیق وبرق این پالایشگاه با تکیه بر توان سازندگان داخلی تامین می شود. وی همچنین بابیان این که 40 درصد مواد شیمیایی پالایشگاه گازشهید هاشمی نژاد نیز از داخل کشور تامین می شود، تصریح کرد: شرکت های متعددی درحوزه تامین قطعات مورد نیازصنعت نفت و گاز از طریق این این مجتمع گازی توانمند شده اند.
استقرارپایلوت سامانه جی آی اس در منطقه شمال شرق
استقرارنخستین سامانه جامع اطلاعات مكاني (GIS)شركت خطوط لوله و مخابرات نفت ايران در منطقه شمال شرق کلید خورد. رئیس واحد خدمات مهندسي و طرح های شرکت خطوط لوله ومخابرات نفت ایران گفت: اين سامانه به صورت پایلوت دراین منطقه عملیاتی ( خطوط لوله شمال شرق) پياده سازي و اجرا می شود. کامران یعسوبی با بیان احتمال وجود برخی ایرادها در نرم افزار این سامانه و شناسایی نشدن آنها تصریح کرد: به طورحتم این ایرادها به کمک نیروهای فنی منطقه شمال شرق شناسایی و برطرف خواهد شد. وی اشتیاق مدیریت وکارکنان این منطقه عملیاتی درمرحله ثبت اطلاعات طرح را یکی از عوامل تشویق پیاده سازی و استقرارسامانه جی ای اس (بصورت پایلوت) درمنطقه شمال شرق عنوان کرد و افزود: این اشتیاق در مرحله استقرار سامانه نیز به ما کمک شایانی خواهد کرد. وی گفت: استقرار این سامانه موجب دسترسی زودهنگام به پروفایل صحیح خطوط لوله با استفاده از اطلاعات توصيفي(طول وعرض جغرافيايي خطوط، نقشه هاي ماهوارها، گسل ها، مرزها و شهرها و...) می شود. یعسوبی درباره دیگرمزایای این سامانه اظهار کرد:مديريت هرگونه بحران درمسيرخطوط و مراكز انتقال علاوه براطلاعات مرجع خطوط، نيازمند اطلاعات جامعي از داده های شبكه راه ها، کاربري اراضي، نقشه هاي زمين شناسي و...است كه بايد جمع آوري و دريك بانك جامع ذخيره شود و سامانه جی آی اس، همان بانک اطلاعاتی است.
تعمیرات اساسی 3واحد پالایشگاه بندرعباس آغاز شد
مدیرعملیات شرکت پالایش نفت بندرعباس از آغاز تعمیرات اساسی واحدهای آیزوماکس، هیدروژن وآمین این پالایشگاه باتاکید بر رعایت مقررات اچ اس ای خبرداد. رمضان پور گفت: تعمیرات اساسی این واحدها طبق برنامه ریزی های از پیش تعیین شده، بر اساس دستورعمل واحدهای عملیاتی و با هدف بررسی و بهینه سازی تجهیزات فرآیندی انجام می شود.
وی با اشاره به هماهنگی های انجام شده با شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی کشور گفت: برای انجام این تعمیرات 34روز زمان در نظر گرفته شده است که براساس استاندارد، موازین و قوانین بهداشت، ایمنی و محیط زیست انجام می شود. رمضان پور افزود: در این تعمیرات 1500 نفراز نیروها ومتخصصان داخلی پالایشگاه حضور دارند وحدود 1500 نفرنیز از نیروهای خارج از پالایشگاه برای انجام تعمیرات جذب شده اند. وی اظهارکرد:بیشترین حجم کارتعمیرات، روی کوره ها، مبدل های حرارتی، پمپ ها و کمپرسورهای این واحدها خواهد بود. مدیرعملیات شرکت پالایش نفت بندرعباس تصریح کرد: در این دوره از تعمیرات، کاتالیست های راکتورهای واحد آیزوماکس و هیدروژن تخلیه و تعویض می شود. به گفته وی 16باندل فن هوایی واحد آیزوماکس نیز به طور کامل با فن های جدید جایگزین می شود. رمضان پور با بیان این که تعویض کاتالیست های واحد آیزوماکس پس از یک دوره پنج ساله انجام می شود، اظهارکرد: این یک رکورد در استفاده ازکاتالیست و نشانه راهبری مناسب، نظارت دقیق وکنترل شرایط عملیاتی از سوی همکاران در اداره های مهندسی و بهره بردار ی است. رمضان پور تاکید کرد: با توجه به ذخیره سازی فرآوردههای تولیدی و هماهنگی های صورت گرفته با شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ، مشکلی درباره تامین فرآورده های نفتی مورد نیازکشور ایجاد نمی شود.
ثبت بیش از 54 هزار فعالیت تعمیراتی درجهت تحقق اقتصاد مقاومتی
مديرعامل شركت بهره برداري نفت وگازگچساران گفت:این شرکت با 54 هزار و 884 مورد فعالیت های تعمیراتی، اصلاحیه تعمیرکلی وغیر مترقبه درسال 95، درمسیر تحقق اقتصاد مقاومتی گام برداشته است.
هوشنگ صيدالي درنهمین نمایشگاه تخصصی صنعت نفت خوزستان با بیان این که انجام كارهاي تعميراتي واصلاحيه ها، نقش مؤثري درمحقق شدن اهداف اقتصاد مقاومتي، توليد وحفظ محيط زيست پيرامون تأسيسات نفتي داشته است، افزود: دربازه زمانی یاد شده، 994 مورد اصلاحيه در واحدهاي مختلف انجام و263 مورد درخواست نیزبه وسیله نظام مشاركت و مهندسي سيستم ها و بهره وري به اين اداره ارجاع شده است. صيدالي افزود: امسال نیز ارتقای سيستم كنترل توربين TD نيروگاه برق گوره، ارتقای سيستم آنتي سرج توربين هاي رديف C-201,203 تقويت گازبي بي حكيمه 2 و توربو كمپرسورهاي 401و403 رگ سفيد 2همچنين ارتقای سيستم F&G تلمبه خانه گوره وتهيه يدكي سيستم مانيتورينگ توربين ها و نم زداي كارخانه گازمايع 900 پازنان 2 در دست اقدام قرار دارد.
مديرعامل شركت بهره برداري نفت وگازگچساران گفت: تعميرات اساسي بهره برداري میدان نفتی نرگسي، تقويت گازبي بي حكيمه 1و2 و تقويت گاز رگ سفيد 2 و كارخانه گاز مايع 900 پازنان 2 دربخش هاي مختلف نظيربرق، ابزاردقيق، بخشي ازمكانيك رله هاي حفاظتي و تعميرات كلي مكانيك دراين شركت موجب جلوگيري ازخروج ارز و حمايت از صنايع شركت هاي ايراني شده است.
صيدالي ساخت بيش از450قطعه مورد نيازتوربين هاي وركسپور، كلارك، سولار، رستون، رولزرويس شامل نشت بندهاي تفلوني، بوش و چرخ دنده ها را ازدیگر اقدام ها درجهت تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی برشمرد.
وی اظهارکرد: در نیمه نخست امسال نیز 44هزار و 106مورد درخواست کارتعمیراتی اعم ازپيشگيرانه، اصلاحي، تعميركلي وغير مترقبه در اداره نگهداري وتعميرات شركت بهره بردار ي نفت وگازگچساران انجام شده است.
وي با قدردانی ازكاركنان شرکت بهره برداری نفت و گازگچساران، اظهار کرد: گام های برداشته شده درجهت اقتصاد مقاومتی دراین شرکت موجب تحقق 5/101 درصدی تولید شده است. مديرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران همچنین درباره برگزاری نهمین نمایشگاه تخصصی صنعت نفت خوزستان گفت: برگزاری این نمایشگاه، فرصت مناسبی برای آَشنایی و همکاری با شرکت های داخلی است و بدون تردید زمینه تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی را نیز فراهم می کند.
پولي كه براي ورزش هزینه مي شود ، سرمايه گذاري است
يزدي: به بحث ورزش نگاه سلامت محور د اریم
حسين شيخ آزاد ي باشگاه فرهنگي ورزشي مناطق نفت خیز جنوب با تحت پوشش قرارد اد ن شركت هاي بهره برد ار نفت و گاز مسجد سليمان، آغاجاري، گچساران، كارون، مارون و ستاداهواز و همچنين پراكند گي جغرافيايي خاص، به عنوان بزرگترين باشگاه فرهنگي ورزشي وزارت نفت محسوب مي شود .حضور بيش از 60 هزار ورزشكار د ر ورزش همگاني و قهرماني و وجود114 تيم ورزشي د ر ورزش قهرماني، اهميت باشگاه فرهنگي ورزشي مناطق نفت خیزجنوب د ر اشاعه و گسترش ورزش و افزايش سطح سلامت كاركنان و خانواد ه هاي آنان را بيش از پيش نمايان مي سازد .به منظور آگاهي از مهم ترين اقد ام ها و برنامه هاي باشگاه فرهنگي ورزشي مناطق نفت خیزجنوب د ر سال جاري ونیز با توجه به سیاست گذاری ها و چشم اند از های ورزش نفت د ر بحث سلامت محور بود ن، گفت وگويي با هد ايت يزد ي، مد يرعامل اين باشگاه انجام د اد ه ايم كه با هم می خوانیم:
مديرعامل باشگاه فرهنگي ورزشي مناطق نفت خیزجنوب گفت: امروز نگاه به ورزش، از يك بازي و تفريح خارج و به يك علم و يك نگاه سلامت محور تبد يل شد ه است و با توجه به زند گي شهرنشيني، صنعتي شد ن جامعه و فرهنگ آپارتمان نشيني وجودفضاي مجازي و اينترنت، نقش ورزش نسبت به گذشته بيش از پيش نمايان مي شودو بروز بيماري هاي قلبي عروقي، د يابت، چاقي و... ناشي از كم تحركي افرادجامعه است، از این رو مي طلبدبا فرهنگ سازماني مناسب، ضمن فراهم كرد ن فضايي برای پر كرد ن اوقات فراغت كاركنان و خانواد ه هاي آنها، به نوعي برنامه ريزي اصولي نیز انجام شودتا ورزش نيز همانندد يگر نيازهاي انسان د ر اولويت برنامه هاي روزانه افرادخانواد ه قرار گيردو خانواد ه ها نیز با هد ف حفظ سلامت روحي و جسمي، ورزش را د ر اولويت برنامه هاي خودقرار د هندو به ورزش، نگاهي سلامت محور د اشته باشيم.
پوشش 60 هزار ورزشکار
هد ايت يزد ي د ر اد امه با بيان اينكه بيش از 60 هزار ورزشكار د ر سطح مناطق نفت خیزجنوب د ر بيش از 40 رشته ورزشي فعاليت د ارند ، ياد آورشد : هد ف اصلي سازمان با توجه به سندراهبرد ي وزير نفت د ر ماد ه هاي 3 و 4 مربوط به حلقه سلامت و ورزش همگاني، ارتباط موثر با نهاد هاي متولي امر سلامت و نشاط كاركنان و خانواد ه ها كه د ر چهار حوزه اچ اس ای، بهد اشت و د رمان، روابط كار و ورزش تعريف شد ه است، ايجادبستري مناسب برای ارتقای سطح سلامت كاركنان و خانواد ه هاي آنها و همچنين تناسب شغل با توان فيزيكي كاركنان بود ه و تمام تلاش همكاران امور ورزش مناطق نفت خیزجنوب، فراهم كرد ن ساز و كاري د ر اين مسیر خواهدبود .
وي د ر خصوص فعاليت هاي حوزه سلامت د ر مناطق نفت خیز جنوب نيز گفت: امید واریم با برنامه ريزي اصولي، ضمن كاهش هزينه هاي د رماني د ر بين كاركنان و خانواد ه هاي آنها با اعتقادبه پيشگيري بهتر از د رمان است، فضايي به وجودبيايدكه از حضور افرادد ر مراكز د رماني نيز جلوگيري شود .
هزینه نه، سرمایه گذاری برای سلامت کارکنان
وي هزينه د ر ورزش را يك نوع سرمايه گذاري د انست و ابراز اميد واري كردکه با نگاه مثبتي كه مد يران ارشدسازمان به توسعه ورزش، بخصوص ورزش همگاني د ارند ، د ر آيند ه اي نزد يك شاهدپويايي كاركنان و بهره وري كار د ر صنعت بزرگ نفت باشيم.
يزد ي د ر اد امه توجه به نيروي انساني سازمان را از مهم ترين اهد اف مناطق نفت خیزجنوب عنوان و خاطر نشان كرد : به منظور ارج نهاد ن به تلاش كاركنان خد وم اين شركت، با برنامه ريزي هاي اصولي، شرايطي فراهم شودتا تمامي اين عزيزان بتواننداز امكانات ورزشي د ر سطح مناطق به نحو مطلوب استفاد ه كنند .
شناسنامه ورزشي براي كاركنان و خانواد ه هاي آنان
مد يرعامل باشگاه فرهنگي ورزشي مناطق نفت خیزجنوب از طرح شناسنامه ورزشي براي كاركنان و خانواد ه هاي آنان خبر د ادو گفت: همانندشناسنامه پزشكي، د ر حال تد وين شناسنامه ورزشی براي تمامي كاركنان و خانواد ه هاي آنها هستيم كه با اجرايي شد ن اين طرح، هر فردمتناسب با شرايط جسمي و مشاوره هاي كارشناسي، به رشته ورزشي متناسب با اين شرايط خواهدپرد اخت كه امید واریم با اجرايي شد ن اين طرح، شاهدارتقاي سطح سلامت آنها باشيم.
توسعه ورزش همگانی با هد ف سلامت ورزش
وي د ر خصوص توسعه برنامه هاي ورزش همگاني د ر حوزه سلامت ورزش تصريح كرد : با برگزاري و حضور د ر مسابقات ورزشي مختلف، از د رون سازمان گرفته تا المپياد هاي وزارت نفت، با هد ف حضور حد اكثري كاركنان و خانواد ه ها و تد اوم انجام اين فعاليت ها با هد ف پر كرد ن اوقات فراغت، تحكيم بنيان خانواد ه و ايجادروابط د وستي و صميميت ميان اعضای خانواد ه و همچنين كاركنان و استعد اديابي د ر بين فرزند ان كاركنان با تنظيم تقويم برنامه اي سالانه، از ابتد اي سال تورنمنت هايي را به شرح زیر برگزار و د ر تورنمنت هايي نيز شركت كرد ه ايم كه اهم آن عبارت است از:
برگزاري جشنواره فرهنگي ورزشي فرزند ان پسر زير 15 سال مناطق نفت خیزجنوب د ر 13 رشته، برگزاري جشنواره فرهنگي ورزشي فرزند ان د ختر زير 15 سال مناطق نفت خیزجنوب د ر 13 رشته، حضور د ر مسابقات سراسري فرزند ان د ختر زير 18 سال شركت ملي نفت ايران د ر 10 رشته د ر شيراز،حضور د ر المپيادفرهنگي ورزشي فرزند ان د ختر زير 18 سال وزارت نفت د ر يزد ، حضور د ر مسابقات سراسري فرزند ان پسر زير 26 سال شركت ملي نفت ايران د ر ساري، حضور د ر المپيادفرهنگي ورزشي فرزند ان پسر زير 26 سال وزارت نفت د ر شيراز، برگزاري مسابقات فرهنگي ورزشي فرزند ان پسر زير 18 سال مناطق نفت خیزجنوب، برگزاري مسابقات فوتسال جانبازان و معلولين مناطق نفت خیزجنوب با حضور شش تيم، برگزاري مسابقات فوتسال كاركنان رسمي مناطق نفت خیزجنوب به مناسبت ماه مبارك رمضان با حضور 28 تيم، برگزاري مسابقات فوتسال كاركنان قرارد اد ي و اركان ثالث به مناسبت ماه مبارك رمضان با حضور 32 تيم، برگزاري مسابقات فوتسال مهند سين بسيج استان جام شهد اي مهند س با حضور 10 تيم، برگزاري مسابقات فوتسال بسيج مناطق نفت خیزجنوب با حضور چهار شركت بهره برد ار، برگزاري مسابقات ورزشي مختلف ويژه بانوان به مناسبت هفته تربيت بد ني، برگزاري مسابقات فوتسال بسيج جام شهيدحججي با حضور 32 تيم، برگزاري مسابقات مختلف ورزشي د ر بين كاركنان مناطق نفت خیزجنوب، برگزاري برنامه هاي كوهنورد ي براي آقايان – بانوان و خانواد ه هاي كاركنان مناطق نفت خیزجنوب و صعودبه قله هاي متعد داستاني و كشوري، برگزاري تور د وچرخه سواري سواحل شمال كشور از سوی كاركنان مناطق نفت خیزجنوب، برگزاري كلاس هاي مختلف ورزشي تابستانه د ر د و بخش پسران و د ختران و برپايي نمايشگاه امور ورزش از عملكرد ، د ستاورد ها و برگزاري مسابقات ورزشي به مناسبت هفته تربيت بد ني و برگزاري مسابقات واليبال كاركنان به مناسبت هفته د فاع مقد س.
اجرای ماد ه 5
يزد ي د ر زمینه اجراي ماد ه 5 راهبرد هاي صنعت نفت د ر ورزش مربوط به ورزش قهرماني نیز اظهارد اشت: بيش از 30 رشته ورزشي د ر مقاطع مختلف سني د ر د و بخش آقايان و بانوان بر اساس قوانين و مقررات ورزش قهرماني (فد راسيون ها) و مقررات حاكم بر ورزش صنعت نفت فعاليت د اشته اند. از تمامی ورزشكاران شركتي و غير شركتي موردتاييدكاد ر فني تيم ها طبق ماد ه 5 سندراهبرد ي كه استفاد ه از نيروهاي محلي را با تاكيدبرمسئوليت اجتماعي مناطق نفت خیز جنوب مدنظر د اشته است ، به طور شايسته اي برای حضور د ر مسابقات قهرماني استانی، كشوری و حتي بين المللي استفاد ه مي شود .
حضور و موفقیت بین المللی ورزشکاران مناطق نفت خیز
هد ايت يزد ي از حضور تيم هاي ورزش مناطق نفت خیز جنوب د ر مسابقات مختلف كشوري و آسيايي ابراز خرسند ي كردو گفت: ورزشكارانی از د ل ورزش همگاني و آكاد مي ورزش مناطق نفت خیزجنوب، مثل تيم خوب و جوان وزنه برد اري مناطق نفت خیز جنوب با بيش از 85 د رصدنيروهاي بومي/ شركتي د ر مسابقات باشگاه هاي آسيا د ر كشور كره جنوبي موفق به كسب عنوان قهرماني شد ندو با برافراشتن پرچم كشور عزيزمان ايران، نشان د اد ندكه با برنامه ريزي و تكيه بر نيروها و ظرفيت هاي بومي مي توان پايه هاي ترقي د ر ورزش را طي كرد . وي حضور تيم هند بال نفت گچساران به عنوان نمايند ه ايران د ر مسابقات جام باشگاه هاي جهان و حضور اين تيم د ر مسابقات باشگاه هاي آسيا د ر كشور هند وستان، قهرماني تيم نفت مسجد سليمان د ر ليگ برتر گلف باشگاه هاي كشور و نمايند ه كشورمان د ر مسابقات آسيايي د ر كشور بنگلاد ش، حضور تيم هاي واترپلو نفت اميد يه و گچساران د ر ليگ برتر باشگاه هاي كشور، حضور شايسته تيم هند بال بانوان گچساران، تيم كاراته نفت مسجد سليمان، تنيس روي ميز نفت اهواز و آغاجاري را از د يگر فعاليت ها و افتخارات اين باشگاه د ر سطح ورزش قهرماني عنوان كرد .
اهتمام جد ي به ورزش جانبازان و معلولان مناطق نفت خیزجنوب
هد ايت يزد ي د ر اد امه اين مصاحبه با ارج نهاد ن به مقام شامخ جانبازان و معلولان كه ياد گار هشت سال د فاع مقد س و به نوعي شهيدزند ه هستند ، اشاره كردو گفت: براساس تقويم برنامه اي ابتد اي سال جاري، چندبرنامه فرهنگي ورزشي را براي سال 1396 د ر نظر گرفته ايم كه برگزاري ليگ فوتسال جانبازان و معلولين با حضور شش تيم، برگزاري مسابقات ورزشي د ر رشته هاي د ارت، شنا، تنيس روي ميز، برگزاري المپياد فرهنگي ورزشي جانبازان و معلولين مناطق نفت خیزجنوب د ر شش رشته ورزشي د ر يكي از شهرهاي شيراز، كيش و محموآبادو اجراي برنامه هاي كوهنورد ي از اهم اين فعاليت هاست. وي هد ف از برگزاري اين مسابقات را ايجادشور و نشاط، افزايش سطح سلامت، تجد يدخاطره د ر بين جانبازان و معلولين و ارج نهاد ن به رشاد ت هاي اين عزيزان عنوان كرد .
حرف پاياني
مد يرعامل باشگاه فرهنگي ورزشي مناطق نفت خیزجنوب د ر پايان اين گفت وگو از تلاش هاي مهند س عالي پور، مد يرعامل شركت ملي مناطق نفت خیزجنوب و آقايان منصورنژاد ، صيد الي، ناصري، پيرامون، نريميسا زاد ، رضا طاهري، اميري فرد ، خليلي، قورچيان، شاه كرمي، شوراي ورزش شركت ملي نفت ايران، هيئت مد يره شركت ملي مناطق نفت خیز جنوب،روساي امور ورزش هاي شركت ها و تلاش بي وقفه همكاران د ر امور ورزش مناطق نفت خیزجنوب تشكر و قد رد اني كرد .
پیاد ه روی کوهنورد ان مد یریت اکتشاف از فرحزادبه امامزاد ه د اوود(ع)
امورورزش و هیئت کوهنورد ی مد یریت اکتشاف با هد ف توسعه ورزش همگانی و تشویق کارکنان به ورزش د ر اد امه برنامه های کوه نورد ی خوداین بار د ر برنامه ای جد یدبرنامه پیاد ه روی را اجرا کرد ند . به همین منظور گروه کوهنورد ی مد یریت اکتشاف به همراه مد یر خود ، مسیر پیاد ه روی فرحزادبه امامزاد ه د اوود(ع) را پیمود ند . این برنامه به مناسبت هفته گرامید اشت بسیج، از ابتد ای محله فرحزادآغاز شدو با طی مسافت تقریبی 15 کیلومتر، طی هفت ساعت پیاد ه روی با زیارت مرقدمطهر امامزاد ه د اوود(ع) به پایان رسید . همنورد انی که د ر این برنامه حضور د اشتند ، عبارتند از : سیدصالح هند ی، سینا سپهری، عباس سلیمانی، علیرضا میقانی نژاد ، محمد مهد ی غلامعلیان، مرتضی غیاثوند ، مسیب توسلی، میرعلی واعظی، مسعودطهرانی مجد ، سیدمهد ی سبحانی، محمد کسری صابری، خسرو صابری، الهام موسوی اجاق، آزاد ه بید هند ی، علیرضا لیاقت، مجتبی کریمی، مریم امیری، لطف الله آقاجری، آتنا امیری، زهرا بیاض، رستگار نظری، سمیه شمس، کبری بد ری، فرهادعباسی، زهرا کریم نژاد ، مریم محسنی، لیلا محسنی، گیسو محسنی، محسن ظریفی خامنه، سیروس حسنی، محمد رضا توحید لو، شمسی مهری گل گلاب، الهه مراد ی، مهد یه زارعی و مصطفی رشید ی آلاشتی.
قهرماني فوتسال بسيج نفت و گاز گچساران
تيم بسيج نفت و گاز گچساران، عنوان قهرماني مسابقات فوتسال چهار جانبه مناطق نفت خيزجنوب را به خوداختصاص د اد . د ر اين د وره از مسابقات كه به مد ت 2 روز د رسالن شهرك نفت اهواز برگزار شد ، تيم بسيج نفت وگاز گچساران به مقام قهرماني د ست يافت و تيم هاي بسيج نفت اهواز و بسيج نفت مسجد سليمان نيز عناوين د وم و سوم را به خوداختصاص د اد ند .همچنين جام اخلاق اين رقابت ها نيز به تيم نفت آغاجاري اهد ا شد .شايان ذكر است، مسابقات فوتسال چهارجانبه مناطق نفت خيزجنوب از سوی امور ورزش بسيج حوزه مقاومت بسيج شهيدتند گويان(وزارت نفت- جنوب) برگزار شد .
سومی نفت امید یه د ر تیراند ازی با کمان
تیم نفت امید یه د ر لیگ برتر تیراند ازی با کمان باشگاه های کشور، عنوان سوم بخش ریکرو را کسب کرد .هفته پایانی پنجمین د وره رقابت های لیگ برتر تیراند ازی با کمان باشگاه های کشور، هفته گذشته د ر سایت تیروکمان مجموعه ورزشی آزاد ی برگزار شد .تیم نفت امید یه د ر اولین بازی خودموفق شدد ر بخش ریکرو، با نتیجه 3 بر 2 مقابل تیم پاس ناجا به پیروزی برسدو د ر د ومین بازی نیز با حساب 4 بر یک، مغلوب تیم آرمان تهران شد . شاگرد ان بهروز فولاد وندد ر تنها بازی خودد ر بخش کامپوندبا حساب 4 بر یک نتیجه را به تیم شهرد اری بند رعباس واگذار کرد ند . با ثبت این نتایج، تیم نفت امید یه با کسب 24 امتیاز د ر بخش ریکرو، پس از تیم های آرمان تهران و پتروکیمیاگررادتهران د ر جایگاه سوم ایستادو د ر بخش کامپوندنیز با 19 امتیاز ششم شد .
پالایشی های آباد انی با پیروزی شروع کرد ند
د ر د ید ار پایانی هفته اول لیگ برتر تکواند و باشگاه های ایران «جام خلیج فارس» مرد ان د و تیم تعاونی انقلاب شهریار و پالایش نفت آباد ان رو د ر روی یکد یگر قرار گرفتندکه د ر پایان، هوگوپوشان پالایش نفت آباد ان توانستندبا نتیجه 7 بر یک پیروز این رقابت شوند .
رقابت های هفته اول از شانزد همین د وره لیگ برتر جوانان و بزرگسالان مرد ان «جام خلیج فارس» یاد واره شهد ای تکواند و مد افع حرم، د ر قالب 9 تیم پاس قوامین، شهرد اری ورامین، لوازم ورزشی کوروش، کلینیک بهبدکرج، ملوان ند اجا، تعاونی انقلاب شهریار، پالایش نفت آباد ان، باشگاه فرهنگی ورزشی یاسین پیشرو قم و هیئت تکواند و شمال شرق د ر فد راسیون تکواند و برگزار شد .
پیکار نهایی هفته اول این د وره از رقابت ها میان د و تیم تعاونی انقلاب شهریار و پالایش نفت آباد ان صورت گرفت که د ر پایان، نمایند گان تیم پالایش نفت آباد ان با نتیجه 7 بر یک به عنوان برند ه این رقابت ها معرفی شد ند .
نتایج انفراد ی
تیم تعاونی انقلاب شهریار - پالایش نفت آباد ان
مبارزه اول (وزن 87+ کیلوگرم)
بهروز زکی زاد ه صفر - حسین قربان زاد ه 17
مبارزه د وم (وزن 58- کیلوگرم)
احمدلطیفی 8 - حمید رضا افشاری 30
مبارزه سوم (وزن 74- کیلوگرم)
سیاوش ولایی 30 - عارف حق نیاز 36
مبارزه چهارم (وزن 80- کیلوگرم)
علی د یناری 10 - سید احمدخسروفر 30
مبارزه پنجم (وزن 87- کیلوگرم)
محمد باقر جزینی 2 - علی ساعد ی فر 9
مبارزه ششم (وزن 54- کیلوگرم)
امیرمحمدسیاوش نژاد9 - یاشار عطارد ی 44
مبارزه هفتم (وزن 68- کیلوگرم)
امیدمعینی 14 - پوریا عبد الرشید ی 36
مبارزه هشتم (وزن 63- کیلوگرم)
محمد طه جعفری - غایب
با توجه به اینکه تکواند وکار تیم پالایش نفت آباد ان د ر وزن 63- کیلوگرم غایب بود ، نتیجه این بازی به نفع تعاونی انقلاب شهریار ثبت شد .
هد ایت تیم پالایش نفت آباد ان راعلی محمدبسحاق به عهد ه د ارد .
لیگ د سته یک فوتبال ایران
قهرمانی نفت مسجدسلیمان د ر نیم فصل نخست
تیم فوتبال نفت مسجدسلیمان موفق شدبا پیروزی د ر قائم شهر 2 هفته زود تر، جشن قهرمانی نیم فصل نخست رقابت های لیگ د سته یکم فوتبال ایران را برپا کند . شاگرد ان محمودفکری که د ر هفته پانزد هم لیگ د سته یکم فوتبال باشگاه های ایران به قائم شهر رفته بود ند ، موفق شد ندتیم فوتبال نساجی، تیم مد عی شمالی را که د ر رتبه د وم جد ول حضور د اشت و از تعقیب کنند گان اصلی نفت د ر جد ول به شمار می رفت، با یک گل شکست د هندتا گام بلند ی برای صعودبه لیگ برتر برد اشته باشند .
نفت مسجدسلیمان د ر فصل جد یدلیگ د سته یک فوتبال باشگاه های ایران بسیار پرقد رت ظاهر شد و از همان ابتد ا با کسب نتایج د رخور توجه، فاصله خوبی با حریفان ایجادکرد ، تا جایی که 2 هفته ماند ه به پایان نیم فصل نخست این رقابت ها موفق شدجشن قهرمانی برپا کند . نفتی ها برای اینکه بتوانندد ومین حضور خودد ر لیگ برتر فوتبال ایران را جشن بگیرند ، یک نیم فصل د یگر را بایدطی کنندکه با توجه به شرایط این تیم، رسید ن د وباره به لیگ برتر د ور از تصور نخواهدبود .
تیم فوتبال نفت مسجدسلیمان که با تک گل پیمان میری د ر قائم شهر برند ه شد ، با 36 امتیاز به تنهایی د ر صد ر جد ول قرارگرفت تا فاصله اش با نزد یک ترین تعقیب کنند ه به 7 امتیاز برسد .
صعودبه قلل نمکی جاشک
كوهنورد ان شركت ملي نفت ايران به مناسبت روز بسيج به اتفاق بسيجيان منطقه ويژه اقتصاد ي به گنبدنمکی جاشک – بوشهر صعودکرد ند .
گنبدیا کوه نمکی د ر د ل کوه جاشک با ۱۲ کیلومتر د رازا و 5/4 کیلومتر پهنا و د ر فاصله 144 کیلومتری جنوب شرق بند ر بوشهر قرار د ارد . این گنبدحدفاصل د و شهرستان د یر و د شتی همجوار روستای جاشک است و ارتفاع قله آن به ۱۳۵۰ متر از سطح د ریا می رسدو یکی از بزرگ ترین، فعال ترین و زیباترین گنبد های نمکی ایران و خاورمیانه به شمار می رود . رنگ سفیدنمک های طعام گنبدبه منطقه جلوه ای زیبا بخشید ه است ، به نحوی که از جاد ه کنگان – بوشهر به ورت یک کوه برفی زیبایی د ر بخش شرقی د شت برهنه ظاهر می شود و يكي از جاذبه هاي طبيعي گرد شگري استان بوشهر است.
همه كوهنورد ان د ر يك صف 56 نفري و بيش از 6 ساعت كوهپيمایي (10كيلومتري ) به یکی از بلند ترین گنبدهای نمکی صعودکرد ند .
نام کسانی كه د ر اين كوهپيمايي از پالايشگاه گاز فجر جم، نفت وگاز پارس و شركت ملي نفت شركت د اشتندو حكم صعودد ريافت كرد ند ، عبارت است از:
احمدحسين محمدپور، عبد الحسين زايري، عزيزاله خليفه، حسين شباني، احمدفاطمي، حبيب الله قاسمي، علي اد يب، احمدحامد ي فر، ولي اله فتوحيان، حسن ساكت، محمدنوشاد ي، علي قاسمي، محمدرفيعي پور، غلامحسين زنگنه، علي ميرزايي، حميدرضا حاجي قاسم، علي حميد ي، محمودتاجيك، حسن عبد ي، محمدمحمد ي، حسن د يزي، مهد ي عسگريان، علي كريمي، حسين حسن زاد ه، محمودفخرايي، قنبر قره چه د اغي، مهد ي سعاد ت فر، محمدعلي عابد ي، فريد ون ابوقد اره، محمدرضا شهابي فر، حسن رزميان مقد م، مصطفي حسيني عد ل، عبد الله شاهرخ، لطف اله تشكريان، محمدجوادميرزايي، مهد ي د ياني، جوادمهر پور لايقي، محسن حد اد ي، بهرام صفوي، ناصر قره باقري، الله يار الياسي، جلال كاظمي، موسي الرضا كريميان، عبد الله امامي، پرويز لطيفي، امير ميرسلام پور شريف، سعيدقاد ري، منصور رحيم زاد گان، اعتمادباقري، امير محمدمنطقي، فرامرز فرجي، حميدغفاري، رحمت الله رزاقي، اكبر مهد ي زاد ه (مربي گروه )، محسن بهاد ري ( راهنماي محلي ) و حسين باقر زاد ه ( سرپرست گروه).
جاد ارداز حمايت هاي مصاحب، رئيس د فتر مد ير عامل شركت ملي نفت؛ اميري فر، مشاور معاون مد ير عامل د ر عمليات غير صنعتي ؛ اسناوند ي، معاونت امور پشتيباني؛ قورچيان رئيس امور ورزش؛ مجتبي علي آباد ي، مد ير منابع انساني نفت و گاز پارس و همكاران ايشان محمدعلي نظري و پرويز كاشي كه د ر طول برنامه، گروه را ياري کرد ندو امكانات خوبي براي اجراي يك برنامه بسيار خوب، د ر اختيار كوهنورد ان قرار د اد ندو همچنين محمدپور، رئيس هيئت كوهنورد ي شهرستان جم و همکاران شركت پالايش گاز فجر جم تشكر و قد راني كنيم.
خطر بالای زردی نوزادان در مادران دیابتی
زردی، یکی از مشکلاتی است که نوزادان و خانواده های آن ها را در بدو تولد درگیر خود می کند و گاهی موجب نگرانی های عمده ای می شود. محققان، لزوم توجه بیشتر به روند بارداری مادران دیابتی را برای مقابله بهتر با این پدیده در نوزادان مورد تأکید قرار داده اند.
زردی در در هفته اول عمر کودکان، امری شایع بوده و در 60 درصد نوزادان رسیده و 80 درصد نوزادان نارس اتفاق می افتد. درصورتی که سطح «بیلی روبین» سرم خون نوزاد از 5 میلی گرم درصد بیشتر شود، زردی نوزادی قابل رؤیت می شود. این مشکل در اغلب موارد فیزیولوژیک بوده و نیاز به اقدام خاصی ندارد. بااین حال در برخی موارد می تواند نشانه یک بیماری مهم بوده و عوارض خطرناکی مانند آسیب به مغز را ایجاد کند که خود ممکن است به معلولیت در تمام عمر منجر شود!
یکی از مواردی که ممکن است باعث زردی در نوزادان شود، ابتلای مادران به دیابت است. نوزادان چنین مادرانی اغلب دچار مشکلات متعددی ازجمله نارسی و عوارض آن، هیپوگلیسمی یا افت قند خون، ماکروزومی یا رشد بیش ازحد جنین و بالاخره زردی می شوند. جنین در مادر مبتلابه دیابت بارداری، در محیطی کاملاً متفاوت از یک جنین با مادر سالم قرار دارد. در این وضعیت، گلوکز، آلانین و اسیدهای چرب آزاد به مقدار زیاد از مادر به سمت جنین انتقال می یابند. بنابراین غلطت انسولین در کیسه آب افزایش پیدا می کند که نوعی پاسخ جبرانی جنین به افزایش این موارد در کیسه آب است و می تواند منجر به مشکلات متعددی شود.
با توجه به این زمینه و شیوع بالای زردی ناشی از دیابت مادر در کودکان، گروهی از محققان دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و دانشکده پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن تلاش کرده اند تا در قالب فعالیتی پژوهشی، فراوانی و مشخصات نوزادان مبتلابه زردی مادران دیابتی را مشخص کرده و با نوزادان مبتلابه زردی با علت نامشخص مقایسه کنند.
به این منظور، اطلاعات 2800 نوزاد 2 تا 14 روزه مبتلابه زردی مراجعه کننده به بخش اورژانس نوزادان و یا درمانگاه نوزادان بیمارستان قائم (عج) مشهد طی سال های 1386 تا 1393 بررسی شد و 59 نوزاد مبتلابه زردی با سابقه مادری دیابت در حاملگی به طور ویژه مورد ارزیابی قرار گرفتند. سپس مشخصات زردی این نوزادان با 78 نوزاد مبتلابه زردی مراجعه کننده در همین زمان که علتی برای زردی این ها پیدا نشده بود، مقایسه شد.
بر اساس نتایج این مطالعه، متوسط سن نوزادان مبتلابه زردی در گروه با علت نامشخص حدود 44 روز و در نوزادان مبتلابه زردی با سابقه مادری دیابت حدود 6 روز بود.
همچنین بر اساس این نتایج، میانگین وزن بدو تولد نوزادان در گروه با علت نامشخص 11/3 کیلوگرم و در نوزادان مادران دیابتی 37/3 کیلوگرم بود. درواقع وزن هنگام تولد نوزادان در گروه مادران دیابتی بالاتر از گروه زردی با علت نامشخص بود.
در دو گروه، به جز میزان بیلی روبین خون، وزن نوزاد هنگام مراجعه، پاریتی و سن مادر در گروه نوزادان مبتلابه زردی مادران دیابتی بالاتر بود. همچنین سن بهبودی در گروه نوزادان مادران دیابتی و مدت بستری در گروه نوزادان مبتلابه زردی با علت نامشخص طولانی تر بود.
به علاوه، آمار زایمان سزارین در گروه نوزادان مبتلابه زردی مادران دیابتی و آمار زایمان طبیعی در گروه نوزادان مبتلابه زردی با علت نامشخص، بالاترین میزان را داشت.
به طورکلی، نتایج این مطالعه نشان داد که نوزادان مبتلابه زردی مادران دیابتی در مقایسه با نوزادان مبتلابه زردی با علت نامشخص، در معرض خطر وزن بالای هنگام تولد، مدت بستری طولانی تر در بیمارستان، بهبودی دیرتر، زایمان زودرس، مشکلات دوران بارداری، زایمان سزارین و معاینات فیزیکی غیرطبیعی قرار دارند.
با توجه به این نتایج، محققان توصیه می کنند که در بارداری های پرخطری مثل بروز دیابت در بارداری، توجه ویژه و افزایش مراقبت های دوران بارداری، کنترل و پیگیری مناسب مادران طی این دوره و مدیریت صحیح زایمان و همچنین پایش مناسب نوزادان به ویژه ازنظر زردی، می تواند به ارتقای سطح سلامت نوزادان مادران دیابتی کمک کند.
راز جذابیت
چیزی که افراد را جذاب می کند، ظاهر فرد نیست. بلکه درون آن ها ست که آن ها را به آدم هایی جذاب تبدیل می کند.
همه دوست دارند شخصیتی دوست داشتنی داشته باشند و 99 درصد آدم ها فکر می کنند که همین طور است. مردم شخصیت هایی را که مهربان و دلسوز هستند، دوست دارند و به آن ها احترام می گذارند.
اما برخی آدم ها این گونه نیستند. خیلی رفتارها یا عادت ها وجود دارد که آدم ها را جذاب نمی کند. به همین دلیل برخی آدم ها جذاب نیستند یا آزار دهنده هستند! هیچ کس دوست ندارد چنین افرادی را در کنار خود داشته باشد.
در این مقاله چند رفتار و مشخصات افرادی را که شخصیت جذابی ندارند، برای شما توضیح می دهیم:
خودشیفته بودن
بیشتر افرادی که خودشیفته هستند، نمی دانند که این ویژگی آزاردهنده است.
این گونه افراد فقط روی خودشان تمرکز دارند. موقع صحبت کردن فقط درمورد خودشان صحبت می کنند و به حرف افراد دیگر در جمع توجهی نشان نمی دهند. فکر می کنند فقط خودشان مهم هستند و بقیه باید فقط به آنها توجه کنند. اینگونه افراد اصولا انتقادپذیر نیستند. اگر به این افراد شباهت دارید، وقت آن است که تغییر کنید! هیچ کس دوست ندارد با فردی که فقط به خود اهمیت می دهد، دوست باشد.
توجه ند اشتن به زیبایی درونی
با کمال تعجب، زیبایی اصلی از قلب انسان ها جاری می شود. چیزی که اهمیت بسیار کمتری دارد، فیزیک ظاهری شماست. شاید در نگاه اول این گونه نباشد، اما کمی بعد همه اطرافیان متوجه این موضوع خواهند شد افرادی که بیشتر به زیبایی های بیرونی و فیزیکی اهمیت می دهند، متاسفانه شخصیت جذابی ندارند.
به آینه نگاه کنید! با خود روراست باشید و به عمق وجودتان دقت کنید. انسان زیبایی می بینید یا خیر؟
در رقابت بودن با دیگران
آیا شما همیشه دوست دارید بهتر از تمام آدم های دور و بر خود باشید و دیگران به شما غبطه بخورند؟
اگر اینگونه است، شما آدم جذابی نیستید. شما باید بیشتر به دوستان تان اهمیت دهید و بگذارید آن ها هم خودی نشان دهند. به عنوان مثال وقتی کسی می گوید من می توانم 1 متر بپرم نگویید: واقعا ؟ اما من می توانم 1 متر و 10 سانتی متر بپرم. در عوض بگویید: واقعا؟؟ این فوق العاده است. من به تو افتخار می کنم.
دوست شان را به چشم دوست نمی بینند!
افرادی که شخصیت جذابی ندارند، این گونه هستند که معمولا با همه افراد می جنگند. چه دوست و چه دشمن. به جای اینکه با دوستان شان باشند و از با آن ها بودن لذت ببرند، مدام مواظب این هستند که کسی در حق آن ها بدی یا دشمنی نکند. دوستان شما قطعا دشمنان شما نیستند. آن ها یاران شما هستند. زمانی که این موضوع را قبول کنید، با خیال راحت از بودن با آن ها خوشحال خواهید بود.
خوشبختی را نمی توان دزدید
براستی چه درمانده اند آنها که چشم تنگ شان را به پنجره های روشن و آفتابگیر کلبه های کوچک دیگران دوخته اند... و چقدر خوب است، چقدر خوب است که ما - تو و من- هرگز خوشبختی را در خانه همسایه جست وجو نکرده ایم. این حقیقتاً اسباب رضایت خاطر و سربلندی ماست که بچه های مان هرگز ندیده و نشنیده اند که ما از رفاه دیگران، شادی های دیگران، داشتن های دیگران، سفره های دیگران و حتی سلامت دیگران، به حسرت سخن گفته باشیم و من، هرگز، حتی یک نفس شک نکرده ام که تنها بی نیازی روح بلند پرواز تو این سرافرازی و آسودگی بزرگ را به خانه ما آورده است... تو با نگاهی پرشوکت و رفیع - همچون آسمان سخی - از ارتفاعی دست نیافتنی، به همه ما آموختی که می توان از کمترین شادی متعلق به دیگران، بسیار شاد شد؛ بدون توقع تصرف شادی یا سهم خواهی از آن.
من گفته ام، و تو در عمل نشان داده ای:
خوشبختی را نمی توان وام گرفت. خوشبختی را نمی توان برای لحظه ای نیز به عاریت خواست.
خوشبختی را نمی توان دزدید.
نمی توان خرید، نمی توان تکدی کرد...
بر سر سفره خوشبختی دیگران، همچو یک مهمان ناخوانده، حریصانه و شکم پرورانه نمی توان نشست و لقمه ای نمی توان برداشت که گلوگیر نباشد و گرسنگی را مضاعف نکند. پرنده سعادت دیگران را نمی توان به دام انداخت، به خانه خویش آورد و در قفسی محبوس کرد؛ به امید باطلی، به خیال خامی. خوشبختی، گمان می کنم، تنها چیزی است در جهان که فقط با دست های طاهر کسی که به راستی خواهان آن است، ساخته می شود و از پی اندیشیدنی طاهرانه. البته ما می دانیم که همه گفت وگو های مان در باب خوشبختی، صرفاً مربوط به خوشبختی در واحدی بسیار کوچک است، نه خوشبختی اجتماعی، ملی، تاریخی و بشری... برای رسیدن به آنگونه خوشبختی - که آرمان نهایی انسان است - نیرو، امید، اقدام و اراده مستقل فردی راه به جایی نمی برد و در هیچ نامه ای هم، حتی اگر طوماری بلند باشد، نمی توان درباره آن به درستی سخن گفت.
عزیز من!
خوشبختی امروز ما، تنها به درد آن می خورد که در راه خوشبخت سازی دیگران به کار گرفته شود. شرط بقای سعادت ما این است و همین نیز علت سعادت ماست.
یک روز از من پرسیدی:
«کی علت و معلول، کاملاً یکی می شود؟ » و یادت هست که من، در جا، جوابی نیافتم که بدهم.
بسیار خوب!
پاسخت را اینک یافته ام...
خواب کودکان و نوزادان
یک نوزاد شبانه روز به طور متوسط ۱۶ الی ۱۷ ساعت می خوابد. با بالاتر رفتن سن، بتدریج نیاز به خواب در کودک کم می شود و در 13 تا 15 سالگی به 8 ساعت و نیم می رسد. از حدود چهار ماهگی خواب شب و روز کودک از هم جدا می شود. در حدود دو سالگی اغلب کودکان از خوابیدن اکراه دارند و در برابر خوابیدن مقاومت می کنند. بسیاری از آنها نیمه های شب بیدار می شوند واین بیداری همراه با اولین رویاهایی است که می بینند و اغلب کودکان از تاریکی و تنهایی شب اظهار ترس می کنند. خواب بعد از ظهر در حدود سه سالگی کمتر می شود یا می تواند حذف شود.
بیش از حد خسته است
کودکان نوپا و پیش دبستانی، اگر به میزان کافی نخوابند، می توانند تحریک پذیر باشند و این باعث می شود برخی کودکان حتی بیشتر از قبل، در برابر خوابیدن مقاومت کنند. کودکان نوپا و پیش دبستانی، به ۱۱ تا ۱۴ ساعت خواب در هر ۲۴ ساعت نیاز دارند. در این سنین، داشتن یک برنامه منظم و دقیق برای خوابیدن، بیدار شدن، چرت زدن و همچنین وعده های غذایی و زمان بازی مناسب برای کودکان، امری بسیار مهم و اساسی است.
کابوس و وحشت شبانه
خواب های بد معمولا بی ضرر هستند. این نوع خواب ها به طور معمول در انتهای دوره نوجوانی پایان می یابند. اگر فرزند شما شب ها کابوس می بیند، شاید از چیزی بشدت می ترسد. اجازه دهید برای شما از دلیل ترسش حرف بزند. هنگامی که فرزندتان کابوس دید، او را دلداری دهید. در صورتی که کابوس های فرزندتان ادامه داشت، با متخصص اطفال مشورت کنید.
دلایل بدخوابی نوجوانان
چرخه خواب در دوران نوجوانی و بلوغ تغییر می کند.
نوجوانان عصرها هوشیارتر و صبح ها خواب آلوده تر هستند.
با ساعت جدید بدن نوجوان کنار بیایید.
به او اجازه دهید تکالیفش را شب ها انجام دهد و اگر برایش امکان دارد، صبح ها دیرتر از خواب بلند شود.
نوجوانان به حداقل 8 ساعت و نیم خواب در روز نیاز دارند.
از دولت عشق
عشق را نباید برون از خود بیابید. محبت را در درون خود کشف کنید واز طریق اندیشه، کلام، اعمال و دعاهای تاکیدی خویش به بیرون افکنید؛ چون به این کار ادامه دهید، به قدرت کامیابی بخش محبت پی می برید و از دولت عشق در رابطه خود با همگان پیروز و بر همه اوضاع و شرایط مسلط می شوید.
از دولت عشق، کاترین پاندر، ترجمه گیتی خوشدل
طعم تلخ گذشته
هر آنچه در گذشته ما اتفاق افتاده و هر تصميمي كه گرفته ايم، در زمان خودش درست بوده است.
هر تصميمي كه مي گيريم، به صورت ناهشيار براي اين است كه جلوي ضربه هاي جديد را بگيريم و ممكن است بعدتر ها كه به گذشته مان نگاه كنيم، خنده مان بگيرد و به خودمان بگوييم، چقدر تغيير كرده ايم و چقدر جدي گرفته بوديم!
ما مي توانيم به خودمان در گذشته مان بخنديم، شبيه مادري كه حالا وقتي به گذشته كودكش نگاه مي كند، با او مي خندد و با او خاطرات تلخ و شيرينش را مرور مي كند، اما حق نداريم خودمان را سرزنش كنيم!
هيچ گاه براي گذشته اي كه داشته ايد و تصميم هايي كه گرفته ايد، آدم هايي كه وارد زندگی تان كرده ايد و آدم هايي كه از زندگی تان حذفشان كرده ايد، خودتان را سرزنش نكنيد.
به نظر من هر چه كه در گذشته ما بوده، ارزشمند است؛ حتي اگر امروز با مرور خاطراتمان طعمِ اشتباه را حس مي كنيم. اين طعم يك طعم خيالي است و اشتباهي وجود ندارد.
زندگي در هر زمان، در درست ترين حالت خودش ادامه دارد. طعم تلخي كه حس مي كنيم، به اين علت است كه براي همه ما سخت است كه پيش بيني هايمان درست از آب در نيايد. در واقع احساس بد به اين دلیل است كه نمي خواهيم قبول كنيم تصويرهايي كه در ذهن مان از آدم ها و موقعيت ها ساخته ايم، با واقعيت منطبق نيست!
ما آدم هايي هستيم كه سخت مي توانيم واقعيت ها را بپذيريم. پس سخت مي توانيم تفاوت تصوير ذهني مان را با واقعيت بپذيريم اگر صبور باشيم و اجازه دهيم كه با تجربيات و اتفاقاتي كه رخ مي دهد، جلو برويم و تصميم بگيريم، هر بار آماده تر مي شويم كه تصويرهاي مان از جهان و موقعيت ها حقيقي تر شوند.
اگر خودمان را در گذشته مان سرزنش نكنيم، روزي مي رسد كه با تصويرهايي از پيش تعيين شده به استقبال آدم ها، روابط و موقعيت ها نمي رويم، بلكه اجازه مي دهيم آنها همان طور كه هستند، جلو بيايند و در ذهن ما بنشينند.
با همين تغييرات كوچك، اما عميق است كه ديگر از آدم ها توقع نداريم شبيه تصاوير ذهني ما باشند و با پيش بيني هاي عجيب مان به موقعيت هاي پيش رويمان نگاه نمي كنيم.
به آدمي كه در گذشته بوده ايد، نگاه كنيد. آيا مي بينيد كه چقدر تلاش كرده تا ضربه نخورد؟ آيا مي بينيد چقدر زيبا دوام آورده و تصميم هايش را گرفته؟ آيا مي بينيد چقدر دوست داشتني است؟ امروز شما شايد متوجه شويد كه او دچار اشتباه محاسباتي شده، اما تنها با «درك امروزتان» مي توانيد اين مسئله را تشخيص دهيد و اين درك را مديون تصميم هايتان در گذشته هستيد!
شعر سرگذشت نفت (از تشکیل تا کشف)
به نام خداوند چین و گسل
خداوند دشت و خدای قلل
به نام خداوند شعر و شعور
خدای دوبیتی خدای غزل
به نام خدایی که نفت آفرید
ز خاک و زمان سنگ سخت آفرید
برای بشر از گذار زمان
ز آغازیان رنگ و رخت آفرید
به هر رود گفتا که دریا شود
به هر ذره بگفتا که هم پا شود
رسوب ذره ها بر هم انبار کرد
وزان لایه ها را پدیدار کرد
و مابین این لایه های قشنگ
بسی حرف ناگفته اسرار کرد
به موجود گفتا که تکثیر شو
به اجساد گفتا که تخمیر شو
برون کن ز خود روغن خویش را
به نوعی دگر فکر تعمیر شو
گسل را بگفتا که جنبا شود
چپ و راست،پایین و بالا شود
به سنگ گفت چندی خمیری شود
به لایه خمش خورده چند لا شود
چنان سنگ سخت را بپیچاند گوش
که چین خورد و گردید و ناگه خموش
یکی تاق و دنبال آن ناو را
تو گویی شد آرام اسبی چموش
یکی سنگ مادر یکی سنگ پوش
یکی سنگ مخزن به فکر خروش
به گرمای بالا و تحت فشار
بیاورد خون زمین را به جوش
چو ملیون به مقیاس سالی گذشت
ز کوزه برون گشت و شد خام نفت
نبودش چو ممکن که ساکن بود
فرستاد او را به وارونه طشت
به نفت گفت مهاجر شود سوی تاق
به چین گفت بسازد برایش رواق
به ماسه به آهک که جایش دهید
به گچ گفت که عایق نماید اتاق
به هر ذره بگفتا که یاریش کن
به درز و خلل رهنمایی ایش کن
زمان را بگفتا نگه دار باش
کمک کن ز هر غیره عاریش کن
خم لایه ها را چنان هفت کرد
درون لایه ها را بسی تفت کرد
به لطف زمان و به جور زمین
دل چینه ها را پر از نفت کرد
به چشمه برون کرد نفت از زمین
گهی قیر و گه گاز بودی قرین
بگفتا که آتش بگیرد دمی
بفهمد بشر قدر و قرب دفین
به علم زمین کشف اسرار کرد
ز شیمی ره کشف هموار کرد
ز امواج لرزه به اعماق رفت
به حفاری آن سر پدیدار کرد
خلاصه بشر فکر تدبیر شد
چو آگه ز الطاف تقدیر شد
ز عمق زمین نفت بیرون کشید
به تقطیر آن فکر تطهیر شد
از این چرخه چرخ بشر زنده شد
دلش شاد و از مهر آکنده شد
ولی چون سیاست میاندار گشت
به میدان اخلاق بازنده شد
کنون ای بشر کدخدای زمین
بکن اسب اندیشه را نعل و زین
مکن با زمین و زمان دشمنی
که روزی درافتی به پایش غمین
به علم و شعور و به عقل و به هوش
به پرسش به دانش به جوش و خروش
طبیعت چو یکتاست قدرش بدان
به کوشش، به جنبش، به گوش و نیوش
محمود مسعودی، کارشناس اداره ی ژءوفیزیک مدیریت اکتشاف نفت
راهنمای استفاده از صفحات نشریه مشعل
- بزرگنمایی یا کوچک نمایی تصاویر : Scroll (غلطک) ماوس
با امکان جابجایی پس از بزرگنمایی صفحات
- دسترسی به متن خبر: دابل کلیک روی تصاویر صفحات