بررسی اختصاص سهمیه سوخت به خودروهای فرسوده 

مديرعامل شرکت ملي پخش فرآورده هاي نفتي ايران گفت: نحوه اختصاص سهميه سوخت به خودروهاي فرسوده در کارگروهي در حال بررسي است و نتايج آن به زودي اطلاع رساني خواهد شد.

امير وکيل زاده در نشست خبري علي ربيعي، سخنگوي دولت که ظهر روز دوشنبه (27 آبان ماه) با حضور نمايندگان رسانه هاي داخلي برگزار شد، در پاسخ به سوالي در مورد اختصاص سوخت به خودروهاي فرسوده افزود: برخي قوانين از جمله قانون هواي پاک محدوديت هايي را براي اين خودروها ايجاد کرده است، اما درصدديم کارت سوخت براي اين خودروها نيز صادر شود.

وي تاکيد کرد: هم اکنون حدود 500 هزار خودروي فرسوده در کشور وجود داد که اختصاص سوخت به اين خودروها در کارگروهي در حال بررسي است.

وکيل زاده همچنين درباره تعداد ثبت نام هاي انجام شده براي دريافت کارت هوشمند سوخت گفت: با وجود اطلاع رساني شرکت ملي پخش از مدت ها قبل در اين باره، ثبت نام در روزهاي اخير افزايش يافته است و اگر ثبت نام هاي قبلي را نيز به اين تعداد اضافه کنيم، هم اکنون 4 ميليون و 150 هزار ثبت نام کارت سوخت انجام شده که از اين تعداد، براي 3 ميليون و 800 هزار نفر کارت صادر شده و صدور کارت هاي باقي مانده نيز در دست اجراست.

مديرعامل شرکت ملي پخش تاکيد کرد: سهميه افرادي که کارت سوخت ندارند، براي 6 ماه قابل ذخيره است و اين افراد به محض دريافت کارت سوخت، مي توانند از سهميه خود استفاده کنند.

 

وزير نفت  اهداف سهميه بندي بنزين را اعلام کرد:

مهار مصرف، افزايش صادرات و تخصيص يارانه انرژي به مردم

وزير نفت مهار مصرف، افزايش صادرات بنزين و اختصاص يارانه انرژي به مردم را از جمله مزاياي اجراي طرح سهميه بندي بنزين در کشور خواند و گفت: برآورد ما اين است که از محل اجراي اين طرح در طول يک سال آينده 31 هزار ميليارد تومان درآمد کسب خواهد شد که همه اين مقدار به مردم تعلق مي گيرد.

به گزارش خبرنگار شانا، بيژن زنگنه شامگاه جمعه (24 آبان ماه) در ارتباط زنده تصويري با بخش خبري ساعت 21 شبکه يک سيما درباره ملاک تعيين مقدار بنزين اختصاص يافته به خودروها در طرح سهميه بندي بنزين اظهار کرد: سهميه اختصاص يافته به خودروها براساس آنچه از تجربه و عملکرد تاريخي در دوره هاي پيشين سهميه بندي به دست آمده، تعيين شده و به همان صورت عينا اعمال شده است.

وي درباره اينکه هم اکنون وضع توليد و عرضه بنزين در کشور به چه شکل است و آيا ممکن است در صورت صرفه جويي، صادرات بنزين هم داشته باشيم، افزود: هم اکنون نيز صادرات بنزين داريم، اگر سهميه بندي بنزين هم انجام نمي شد، توليد بنزين کشور در سال آينده مقداري نيز افزايش مي يافت.

وزير نفت در ادامه با اشاره به اينکه مسئله اساسي در توازن بين عرضه و تقاضا اين است که اگر ما به همين روال سالانه 10 درصد يعني حدود 9 تا 10 ميليون ليتر مصرف اضافه داشته باشيم، سال 1400 دوباره پس از تلاش سنگيني که براي خودکفايي در تامين بنزين مورد نياز کشور در اين دولت شد، بايد واردکننده بنزين مي شديم، تاکيد کرد: آمريکا در دوره پيشين تحريم ها بيشترين فشار را  از اين محل وارد کرد که ايران نتواند به واردات بنزين دسترسي داشته باشد، اما در اين دوره از تحريم، کاري نتوانستند بکنند.

زنگنه تاکيد کرد: در واقع با اجراي طرح سهميه بندي بنزين، توازن بين عرضه و تقاضا در کشور براي چند سال دوباره خوب خواهد بود، پس از آن هم ان شاءالله مي توانيم صادرات بنزين بيشتري هم داشته باشيم.

وي گفت: براساس برآوردي که داريم، پس از اعمال کامل طرح سهميه بندي بنزين، سال آينده اگر مصرف بنزين حدود روزانه 93 تا 94 ميليون ليتر باشد، 67 درصد يعني دوسوم بنزين عرضه شده سهميه بندي و يک سوم آن آزاد و با قيمت 3 هزار تومان خواهد بود.

وزير نفت درباره عوايد حاصل از اجراي طرح سهيمه بندي بنزين که به مردم بازگردانده مي شود، ادامه داد: در اين شرايط روزانه 64 ميليون ليتر و سالانه 23.5 ميليارد ليتر با کارت هوشمند سوخت عرضه مي شود که در مقايسه با قيمت پيشين بنزين و مابه التفاوت ليتري 500 تومان، سالانه 11 هزار و 500 ميليارد تومان از بنزين سهميه بندي افزايش درآمد حاصل مي شود و با مصرف حدود روزانه 30 ميليون ليتر بنزين آزاد و احتساب 2 هزار تومان مابه التفاوت با قيمت پيشين بنزين، 20 هزار ميليارد تومان نيز از اين محل افزوده مي شود که در مجموع نزديک 30 تا 31 هزار ميليارد تومان از طريق اجراي اين طرح درآمد خواهيم داشت؛ البته اين برآورد است، زيرا ما هنوز دقيق نمي دانيم رفتار مصرف کننده در بخشي که مربوط به بنزين آزاد است، چگونه خواهد بود.

زنگنه با بيان اينکه به اين ترتيب در طول يک سال حدود 30 تا 31 هزار ميليارد تومان درآمد از طريق اجراي طرح سهميه بندي بنزين خواهيم داشت، تاکيد کرد: تمام اين درآمد همان طور که آقاي رئيس جمهوري تأکيد دارند، به طبقات متوسط و ضعيف بازمي گردد و حتي يک ريال اين درآمد صرف کار ديگري نمي شود.

وي با اشاره به اينکه همان طور که گفته شده است، طي يک هفته تا 10 روز آينده درآمد فروش بنزين حتي پيش از فروش آن به مردم پرداخت مي شود، افزود: منابع لازم براي انجام اين پرداختي از محل ديگري تامين شده که اين پول به حساب مردم واريز مي شود.

وي با بيان اينکه در اين طرح به خودروهاي دولتي سهميه بنزين اختصاص داده نشده است و اين خودروها بايد از همان بنزين ليتري 3 هزار تومان مصرف کنند، گفت: در مورد بقيه خودروها هم از قبيل تاکسي ها، آمبولانس ها و وانت ها سهميه مورد نياز اختصاص يافته است.

وزير نفت با اشاره به اينکه براي تاکسي هاي اينترنتي هم چارچوبي توافق شده که سهميه لازم به آنها اختصاص يابد، اظهار کرد: براي خودروهاي ديگر نيز مانند آژانس ها و خودروهاي بين راهي شهري و داخلي و امثال آنها، دولت تشکيل کميته اي را در وزارت نفت با حضور معاون وزير کشور، سازمان برنامه و بودجه و معاونان اين سازمان تصويب کرده است که در اين موارد بايد تقاضاهايشان را به وزارت کشور اعلام کنند و در اين کميته تصميم گرفته مي شود که در صورت لزوم به موارد درخواستي سهميه بنزين اختصاص يابد يا اگر قرار شد سهميه اي اصلاح شود، آن کميته اجازه دارد اين سهميه ها را اصلاح کند.

 

ابلاغ شیوه نامه نحوه عرضه نفت خام و میعانات گازی در بورس انرژی

وزير نفت شيوه نامه نحوه عرضه نفت خام و ميعانات گازي در رينگ صادراتي بورس انرژي را ابلاغ کرد.

در متن ابلاغيه بيژن زنگنه، وزير نفت آمده است: مستند به تکليف مندرج در بند (و) تبصره(1) قانون بودجه سال 1398، بدينوسيله شيوه نامه نحوه عرضه نفت خام و ميعانات گازي در رينگ صادراتي بورس انرژي، به شرح ذيل جهت اجرا ابلاغ مي شود.

1) در سال 1398، شرکت ملي نفت ايران مکلف است به صورت منظم و مستمر، ماهانه حداقل 2 ميليون بشکه نفت خام سبک، 2 ميليون بشکه نفت خام سنگين و 2 ميليون بشکه ميعانات گازي پارس جنوبي، در سقف بند (ب) تبصره(1) قانون بودجه 1398، با رعايت اين شيوه نامه در رينگ صادراتي بورس انرژي عرضه کند.

2) در هر عرضه، قيمت پايه در اطلاعيه عرضه به صورت ديفرنشيال قيمت نسبت به شاخص هاي معتبر قيمتي اعلام مي شود که قيمت پايه اعلامي، کف قيمت قابل اعمال در روز عرضه بوده و روي تابلو تخفيفي نسبت به آن اعمال نخواهد شد. بر اين اساس بهترين پيشنهاد از سوي متقاضيان در روز عرضه، برنده معامله است.

تبصره 1: قيمت پايه در هر عرضه به دلار آمريکا اعلان خواهد شد.

3) قيمت پايه موضوع بند 2، توسط مديرعامل شرکت ملي نفت ايران تعيين مي شود.

4) متقاضيان خريد بايد پيش از انجام معامله در روز عرضه، نسبت به واريز 6 درصد ارزش سفارش (بر مبناي قيمت پايه اعلامي در اطلاعيه عرضه) به عنوان پيش پرداخت به صورت ارزي يا ريالي به حساب شرکت سپرده گذاري مرکزي اوراق بهادار و تسويه وجوه يا خارج از بورس با تامين اعتبار از سوي خريدار جهت واريز به حساب هاي معرفي شده از سوي شرکت ملي نفت ايران از طريق کليه روش هاي ممکن از جمله مکانيزم هاي ارزي موجود و منوط به تاييد شرکت ملي نفت ايران اقدام کنند.

مبناي تسعير ارز، متوسط نرخ اسکناس در سنا براي دو روز کاري قبل از روز عرضه است.

5) خريد توسط هر کد معاملاتي، فاقد محدوديت است و از نظر صلاحيت متقاضيان خريد، صرف توانايي تاديه پيش پرداخت طبق بند 4، کفايت مي کند.

6) در صورت انجام معامله در روز عرضه، خريدار جهت عقد قرارداد به شرکت ملي نفت ايران معرفي مي شود.

7) تسويه باقي وجه المعامله بر اساس قرارداد منعقده، به صورت ارزي يا ريالي صورت مي گيرد. براي پرداخت هاي ريالي، مبناي تسعير ارز نرخ اسکناس در سنا براي دو روز کاري قبل از پرداخت است.

8) مفاد اطلاعيه عرضه توسط شرکت ملي نفت ايران تهيه مي شود.

9) حداقل حجم بارگيري براي حمل دريايي 35 هزار بشکه و براي حمل زميني هزار بشکه است. خريداران مي توانند با تجميع قراردادهاي خريد، نسبت به برداشت محموله هاي بزرگ تر اقدام کنند.

10) محل و شيوه تحويل محموله ها توسط شرکت ملي نفت ايران تعيين مي شود.

11) فروش محموله ها به صورت مقصد آزاد (به جز سرزمين اشغالي فلسطين) خواهد بود.

12) پرداخت کليه کارمزدها و هزينه هاي معاملاتي بورس برعهده خريدار است.

13) در حالت تسويه حساب به صورت ريالي، با توجه به نرخ تسعير در نظر گرفته شده (اسکناس در سنا)، خريدار معاف از پيمان سپاري ارزي ارزش محموله صادراتي است.

14) شرکت ملي نفت ايران مکلف است در پايان هر فصل، گزارش عملکرد اين شيوه نامه را به وزارت نفت ارسال کند.

15) اين شيوه نامه از تاريخ ابلاغ، جايگزين شيوه نامه شماره 91- 20/2 تاريخ 1398/2/21 مي شود.

 

   اطلاعيه دوم بانک اطلاعاتي درباره متقاضيان دانشگاهي وزارت نفت

اطلاعيه دوم بانک اطلاعاتي متقاضيان دانشگاهي وزارت نفت منتشر شد که بر اين اساس شرط دارا بودن مدرک زبان انگليسي در مرحله ثبت نام حذف شد. اداره تامين نيروي انساني اين شرکت در اطلاعيه اي اعلام کرد: «شرط دارا بودن مدرک زبان انگليسي براي داوطلبان فعلا در مرحله ثبت نام در سامانه حذف شده است و به پذيرفته شدگان نهايي مهلت داده مي شود در دوره زماني مشخص از زمان امضاي قرارداد (حداکثر يک سال) مدرک زبان انگليسي با شرايط مورد نظر (شرايط اوليه مندرج در سامانه) را دريافت کنند.

شايان ذکر است تجديد قرارداد براي سال آينده منوط به ارائه مدرک زبان انگليسي با شرايط مطرح شده خواهد بود.

اين سامانه تا تاريخ دهم آذرماه 1398 براي ثبت نام متقاضيان علاقه مند و واجد شرايط فعال خواهد بود.»   

بر اساس اين گزارش، به منظور تامين بخشي از نيازمندي هاي آينده شرکت هاي اصلي و تابعه وزارت نفت از ميان نيروي انساني متخصص و شايسته، ايجاد بانک اطلاعاتي فارغ التحصيلان دانشگاه ها و مراکز آموزش عالي در دستور کار اين وزارتخانه قرار گرفته است. به اين منظور از همه دانش آموختگان واجد شرايط و علاقه مند دعوت مي شود براي کسب اطلاعات بيشتر درباره شرايط عمومي، اختصاصي و رشته گرايش هاي تحصيلي مورد نياز به پايگاه اينترنتي jad.mop.ir مراجعه کنند.

 

 

اعلام سهميه سوخت ناوگان حمل ونقل شهري و بين شهري

شرکت ملي پخش فرآورده هاي نفتي ايران در اطلاعيه شماره پنج خود جزئيات بسته تکميلي سهميه سوخت ناوگان حمل ونقل شهري و بين شهري را اعلام کرد.

شرکت ملي پخش فرآورده هاي نفتي ايران در اطلاعيه شماره 5، جزئيات بسته تکميلي سهميه سوخت ناوگان حمل ونقل شهري و بين شهري را به شرح جدول زير اعلام کرد:

1) مطابق بسته مصوب سهميه بنزين براي ناوگان آژانس شهري (تاکسي تلفني) براي آن دسته از خودروهايي که تاکنون توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت يا سازمان شهرداري هاي کشور ساماندهي شده اند، به ميزان 200 ليتر براي خودروهاي تک سوز 120 ليتر، براي خودروهاي دوگانه سوز، طي دو ماه آينده در پايان هر ماه به صورت اعتباري و پس از معرفي کارت، در کارت بانکي رانندگان شارژ مي شود. 2) براي سرويس مدارس، اداره هاي کل آموزش و پرورش، شهرداري ها و مدارس موظف هستند همه اطلاعات را در سامانه سپند ثبت نام کنند و سهميه اين خودروها در قالب اعتبار و براساس پيمايش انجام و در پايان ماه، در کارت اعتباري ذي نفعان شارژ خواهد شد.

3) سهيمه بنزين تاکسي هاي دوگانه سوز نيز از ابتداي آذرماه 98 به 250 ليتر افزايش مي يابد.

4) سهميه سوخت وانت بارها و موتورسيکلت هاي حمل بار شهري در صورت ساماندهي و ثبت پيمايش اين ناوگان با تاييد وزارت کشور درباره افزايش سهميه آنها براساس پيمايش مورد تاييد، اقدام خواهد شد.