گياهان دارويي
رزماری
رزماري يکي از محبو ب ترين و مفيدترين گياهان دارويي است. رزماري حاوي کارنوزول و رزمارينيک، دو آنتي اکسيدان قدرتمند است که نقشي کليدي در بهبود سلامت انسان دارند. از ويژگي هاي قوي اين گياه محبوب مي توان به ضدعفوني کنندگي، ضدسرطاني و ضدالتهابي بودن رزماري اشاره کرد. رزماري فوايد زيادي دارد که از جمله آنها بهبود حافظه و تمرکز ذهني است. اين گياه با استرس مبارزه مي کند، اضطراب را کاهش مي دهد، رشد مو را تحريک مي کند، سردرد را تسکين مي دهد، با درد مفاصل مقابله مي کند، گوارش را بهبود مي بخشد و پشتيبان سلامت قلب و عروق است. رزماري از عطر و طعمي قوي هم برخوردار است، به همين دليل از آن در انواع سوپ ها، ساندويچ ها، سالادها، و... استفاده مي کنند.
مویز بخورید تا سلامت بمانید
کشمش و مويز طرفداران زيادي در تمام گروه هاي سني دارند و منبع غني انرژي، الکتروليت ها، ويتامين ها و املاح به شمار مي روند. مويز همان انگور خشک شده است که برخلاف ديگر ميوه هاي خشک، در طول خشک کردن، هيچ قندي به آن افزوده نمي شود. ضمن اينکه سرشار از فيبر، پتاسيم، آهن و ساير مواد مغذي است. مويز گلوتن ندارد و فاقد چربي اشباع و کلسترول است.
پیشگیری از سرطان
مطالعات انجام شده نشان می دهند بیشتر میوه های خشک شده، حاوی مقدار زیادی ترکیبات فنولیک هستند که نسبت به میوه های تازه، خواص آنتی اکسیدانی قوی تری دارند. آنتی اکسیدان ها برای سلامت بدن لازمند، چراکه جلوی فعالیت های رادیکال های آزاد در سلول ها را می گیرند. این رادیکال های آزاد هستند که باعث رشد ناگهانی سلول های سرطانی و پیشرفت سرطان می شوند، به همین دلیل، با مصرف منظم مویز و گنجاندن آن در رژیم غذایی می توان به کاهش آسیب سلولی و پیشگیری از سرطان کمک کرد.
کاهش پوسیدگی دندان و بیماری لثه
با مصرف مویز می توان به سلامت دهان و دندان نیز کمک کرد. تحقیقات علمی ثابت کرده که این میوه به خاطر داشتن فیتوشیمیایی های ضدمیکروبی از رشد باکتری هایی که باعث پوسیدگی دندان و ابتلا به بیماری های لثه می شوند، جلوگیری می کند.
حفظ سلامت پوست
مواد مغذی موجود در مویز باعث سلامت پوست می شود. این میوه خشک، برخلاف کرم های موضعی از سلول های داخلی محافظت می کند. آنتی اکسیدان هایی که در مویز وجود دارند، به سیستم ترمیم پوست سرعت می بخشند و سلول های پوست را جوان می کنند. مویز با دارا بودن رزوراتول که ماده ای مفید برای حفظ سلامت پوست است، سموم را از خون دفع و آن را پاکسازی می کند. همچنین با مصرف این میوه خشک پرخاصیت می توان بدن را سم زدایی و به بهبود عملکرد کبد کمک کرد. فیتوشیمیایی های موجود در مویز جلوی آسیب سلول های پوست را که در اثر قرار گرفتن زیر نور خورشید ایجاد شده، می گیرد. همچنین آمینواسید های موجود در این میوه خشک، بازسازی پوست را سرعت می بخشد و یک سد دفاعی در برابر نور خورشید تشکیل می دهد.
کمک به گوارش
استفاده از این میوه خشک پرفیبر برای گوارش گزینه بسیار خوبی است، چراکه فیبرهای محلول و غیرمحلول در مویز کمک می کنند جریان گوارش سالم و مناسب باشد. نتیجه این عمل هم عدم یبوست و اسهال است. بنابراین با گنجاندن مویز به میان وعده ها و وعده های اصلی غذایی ، می توان مقدار قابل توجهی فیبر دریافت کرد.
کاهش فشارخون و جلوگیری از سکته مغزی
بر اساس یافته های علمی، افرادی که با فشار خون بالا دست و پنجه نرم می کنند، می توانند با مصرف منظم مویز (سه بار در روز)، فشار خون خود را کنترل کنند. همچنین پتاسیم موجود در مویز که الکترولیتی مهم برای حمایت از عملکرد تمام سلول ها، بافت ها و ارگان ها در بدن است، باعث کاهش خطر سکته مغزی می شود.
کمک به درمان عفونت ها
مویز حاوی پلی فنول هایی است که به آنتی اکسیدان های ضد التهابی مشهورند. این ترکیبات، آنتی باکتریال هم هستند و به کاهش احتمال تب و نابود کردن باکتری ها کمک می کنند. بنابراین با مصرف مویز در طول روز، می توانید از ابتلا به سرماخوردگی و سایر عفونت ها در امان بمانید.
کاهش اسیدیته بدن
پتاسیم و منیزیم موجود در مویز از اسیدیته شدن بدن به میزان قابل توجهی می کاهد و سموم بدن را دفع می کند، در نتیجه از بیماری هایی مانند آرتروز، نقرس، سنگ کلیه و بیماری قلبی پیشگیری می شود.
مویز و ارتباط آن با سلامتی
مویز به عنوان یک میان وعده سالم، مغذی و خوشمزه؛ حاوی پلی فنول ها، آنتی اکسیدان ها، فلاوونید ها و مواد مغذی است که همگی برای حفظ سلامتی لازم و ضروری هستند. مویز علاوه بر اینکه منبع بسیار خوبی از آهن است، می تواند کلسیم مورد نیاز بدن برای سلامتی استخوان ها و دندان ها را تامین کند.
تقويت بينايي
آنتي اکسيدان هاي موجود در مويز با کاهش فعاليت راديکال هاي آزاد که باعث ضعيف شدن بينايي و بروز آب مرواريد مي شود، از چشم ها محافظت مي کند. علاوه بر اين، مويز به خاطر داشتن ويتامين A، بتاکاروتن و کاروتنوئيدA-براي سلامت چشم ها بسيار مفيد است.
آشنایی با خواص تخمه ها
تخمه ها منبع غني چربي هستند و مانند ماهي امگا3 دارند. فراواني امگا3 در تخمه ها به کاهش بي نظمي هاي ضربان قلب، تري گليسريد خون، خطرات تشکيل لخته، خطر فشار خون بالا، کاهش سرطان، اختلالات رفتاري جوانان و... کمک مي کند. انواع تخمه از نظر نوع چربي داراي اسيدهاي چرب اشباع و غيراشباع هستند که البته مقدار اسيدهاي چرب غيراشباع (مفيد) آنها بيشتر است.
انواع تخمه و خواص آنها
تخمه آفتابگردان یکی از انواع تخمه هاست که گفته می شود بسیار انرژی زاست. این تخمه سرشار از فسفر، منگنز، روی، پتاسیم، منیزیم، آهن و حاوی میزان قابل توجهی اسید فولیک، ویتامین B5و ویتامین های دیگر گروه B است. این ویتامین ها باعث می شوند بدن به خوبی از کربوهیدرات ها (قندها) استفاده کند و پرانرژی باشد.
تخمه هندوانه
مصرف این تخمه استخوان ساز برای سلامت و زیبایی پوست، درمان جوش صورت و کنترل فشار خون بسیار مفید است. این تخمه برای افرادی که قصد دارند چاق شوند هم می تواند مفید باشد. تخمه هندوانه سرشار از نیاسین است که باعث قدرت ارتجاعی مناسب و سفت شدن پوست، محو چین و چروک ها، از بین رفتن لکه های سیاه، رفع خارش پوست و... می شود.
تخمه خربزه
تخمه خربزه حاوی ویتامینA است، از این رو در ترمیم و تجدید سلول های بدن نقش دارد. خربزه به دلیل دارا بودن خاصیت ادرارآوری برای بیماری های سنگ کلیه و سنگ مثانه بسیار مفید است. این تخمه هم خواص زیادی که از جمله آن می تواند به خاصیت خون سازی اشاره کرد.
تخمه کدو
اگر به دنبال منبع غني مواد معدني، پروتئيني و چربي هاي غيراشباع مي گرديد، سراغ تخمه کدو برويد. تخمه اي که دفع کننده کرم است و باعث افزايش هوش و تقويت حافظه مي شود. مصرف تخمه کدو مي تواند در سلامت پروستات، استخوان ها و پيشگيري از التهاب مفاصل موثر باشد.