باوجود تحریم و محدودیت های مالی

  پتروشیمی ها  حاشیه سود خوبی دارند

مشعل    تيمي از خبرنگاران رسانه هاي مختلف، هفته گذشته در روزهاي باراني و بهاري عسلويه مهمان چند پتروشيمي زيرمجموعه هلدينگ خليج فارس و مجموعه عمليات غيرصنعتي پازارگاد بودند تا از نزديک با شرايط کار اين روزهاي اين مجموعه ها آشنا شوند و در جريان برنامه ريزي ها براي روزهاي پيش رو قرار گيرند. اين همراهي طي دو روز براي بازديد و گفت و گو با مديران عامل پتروشيمي هاي آپادانا خليج فارس، نوري، مبين انرژي خليج فارس، پارس و مديرعامل مجموعه عمليات غيرصنعتي پازارگاد انجام شد.

مديرعامل پتروشيمي مبين انرژي خليج فارس:

سرمايه گذاري پرسود مبين روي آپادانا

عليرضا شميم، مديرعامل پتروشيمي مبين انرژي خليج فارس نيز در جمع خبرنگاران، اين مجموعه را قلب تپنده واحدهاي پتروشيمي عسلويه برشمرد و گفت: رويکرد اصلي براي ساخت اين مجموعه از سال 1380 ايجاد مرکزي متمرکز براي مجتمع هاي پتروشيمي به منظور کاهش قيمت تمام شده محصولات پتروشيمي بوده است و با وجود اين مجموعه شرکت هاي پتروشيمي حاشيه سود بالايي خواهند داشت. حاشيه سود مبين از سال 94، به طور ميانگين بين 51 تا 52 درصد بوده که در حال حاضر به بيش از 65 درصد رسيده است. وي حجم سرمايه گذاري يوتيليتي متمرکز پتروشيمي مبين انرژي خليج فارس را 2 ميليارد دلار اعلام کرد و درباره تعيين قيمت براي محصولات اين مجتمع گفت: هر ساله تعيين قيمت محصولات يوتيليتي مشکلات و اختلافاتي داشت، اما در دو سال اخير، قيمت گذاري محصولات براساس دستورعملي که از سوي شوراي رقابت ابلاغ شده، با استفاده از روش حسابداري مدرن و حاشيه سود خوب انجام مي شود. در اين روش فرمولي اختصاص يافته که بر اساس آن قيمت گذاري بدون اختلاف تعيين مي شود و همه از آن راضي هستند.  او در ادامه از پروژه هاي جديد اين مجموعه خبر داد و گفت: آب شيرين کن هفتم اين شرکت به عنوان پشتيبان 6 واحد قبلي نصب شده و تا دو هفته آينده پيش راه اندازي مي شود، همچنين يک بويلر 350 تني در حال راه اندازي است که به ظرفيت اسمي بخار شرکت افزوده مي شود. مديرعامل پتروشيمي مبين انرژي خليج فارس با اشاره به اينکه پساب هاي صنعتي تمام شرکت هاي منطقه به واحد پساب اين شرکت ارسال مي شود، گفت: با مطالعات انجام شده و با استفاده از فناوري هاي جديد، پروژه تبديل آب استحصال شده از پساب به آب DM با 65 تا 70 درصد پيشرفت در حال انجام است که اين آب، گران و مقرون به صرفه است. همچنين پروژه تبديل لوله هاي GRP واحد آبگير اين شرکت به لوله هاي فلزي با سرمايه گذاري 120 ميليارد تومان از هفته جاري عملياتي مي شود. انجام اين پروژه تداوم توليد در شرکت هاي پتروشيمي مبين، زاگرس، پرديس، نوري و پارس را به دنبال دارد که سبب جلوگيري از خسارت هاي مالي به شرکت ها مي شود.  وي به شرايط مالي مناسب اين مجموعه براي سرمايه گذاري در پروژه اي جديد اشاره کرد و گفت: در مزايده اي که مهرماه از سوي هلدينگ خليج فارس برگزار شد پتروشيمي مبين انرژي خليج فارس 100 درصد شرکت آپادانا خليج فارس را خريداري کرد تا از سال 1400 به بهره برداري و توليد برسد و با خريد خوب سود سالانه 2800 ميليارد توماني مبين، 1500 ميليارد تومان افزايش مي يابد.

مديرعامل پتروشيمي آپادانا خليج فارس:

نگران فروش محصولاتمان نيستيم

جليل قسامي درباره پيشرفت 47 درصدي طرح آپادانا خليج فارس گفت: اين طرح شهريور 1400 وارد مدار توليد مي شود و به  روزانه 4 هزار مترمکعب متان براي خوراک روزانه نياز دارد. وي  با اعلام اينکه مجموعه آپادانا ظرفيت توليد سالانه يک ميليون و 650 هزار تن متانول را خواهد داشت، افزود: 462 ميليون يورو مجموع اعتبار پيش بيني شده براي اين طرح است و تاکنون 250 ميليون يورو سفارش گذاري شده و بخش قابل توجهي از تجهيزات خريداري و نصب شده است. قسامي با تأکيد بر استفاده حداکثري از ساخت داخل در طرح آپادانا خليج فارس ادامه داد: تلاش شده تمامي تجهيزات مورد نياز از داخل تهيه شود و تنها کالاهاي غيرموجود هم از بهترين برندهاي دنيا تهيه شده است. مديرعامل پتروشيمي آپادانا خليج فارس با بيان اينکه هم اکنون توليد متانول کشور 8 ميليون و 300 هزار تن است که 300 هزار تن در داخل مصرف و مابقي صادر مي شود، اظهار کرد: چين با وجود توليد 60 ميليون تن متانول، 10 ميليون تن نيز وارد مي کند که اين نشان دهنده وجود بازار اين محصول است. متانول توليدي در چين از زغال سنگ است که آلودگي زيادي براي محيط زيست ايجاد مي کند، اما متانول ما از گاز توليد و تمامي آن صادر خواهد شد.

 مديرعامل شرکت پتروشيمي نوري:

حاشيه سود خوبي داريم

تقي صانعي، مديرعامل شرکت پتروشيمي نوري به عنوان يکي از قديمي ترين پتروشيمي هاي منطقه ويژه عسلويه با اشاره به توليد 2 ميليون و 900 هزار تن محصول از ابتداي سال تا 15 آذرماه در پتروشيمي نوري اظهارکرد: 60 درصد اين محصولات صادر و 40 درصد به بورس کالا و مجتمع ها ارسال شده است. صانعي در ادامه از عرضه 90 درصد ارز صادراتي اين شرکت به سامانه نيما در سال 97 خبر داد و در پاسخ به رسانه ها گفت: درصد مابقي نيز براي تهيه تجهيزات و تعميرات اساسي شرکت هزينه شده است. وي با تاکيد بر اينکه پتروشيمي نوري سود انباشته افزايش سرمايه نيز خواهد داشت، افزود: سال گذشته 2500 ميليارد تومان سود داشتيم که 900 ميليارد آن سود توليد بوده و مابقي به خاطر تلاطمات ارزي نصيبمان شد، اما در 6 ماهه اول امسال تمامي سودمان از طريق توليد به دست آمده است.  صانعي تصريح کرد: در سال هاي گذشته پتروشيمي نوري فقط به فازهاي يک، 2 و 3 پارس جنوبي وصل بود، اما در حال حاضر به همه فازها متصل شده است و خوشبختانه هيچ مشکلي در تامين خوراک نداريم. مقدار خوراک دريافتي پتروشيمي نوري روزانه حدود 100 هزار بشکه ميعانات گازي است. برنامه ما توليد 90 درصد ظرفيت اسمي است که تاکنون محقق شده است و تا آخر سال رکورد خوبي به ثبت مي رسانيم.  وي با اشاره به طرح هاي توسعه اي پتروشيمي نوري افزود: پروژه شيرين سازي برش سنگين براي توليد گازوئيل باکيفيت در دست مناقصه است که تا دو ماه آينده برنده مناقصه مشخص و کار عملياتي آن تا پايان امسال يا سرانجام اوايل سال آينده آغاز مي شود. وي با اشاره به اجراي دو پروژه توسعه اي در پتروشيمي نوري به منظور افزايش ظرفيت محصولات و ايجاد ارزش افزوده بيشتر گفت: با اجراي اين پروژه ها، 20 درصد ظرفيت توليد پارازايلين و 10 درصد ظرفيت بنزن شرکت افزايش مي يابد.مديرعامل پتروشيمي نوري درباره پروژه «به صفر رساندن سوزاندن گازهاي ارسالي به مشعل» براي کاهش مصرف گاز طبيعي و افزايش توليد LPG اظهار کرد: با اجراي اين پروژه، گاز ارسالي به مشعل صفر و براي نخستين بار گوگرد به کود سولفات آمونيوم تبديل مي شود. اين طرح در دست بررسي است و سال آينده عملياتي خواهد شد.مديرعامل پتروشيمي نوري گفت: اين شرکت با همکاري شرکت هاي دانش بنيان پنج کاتاليست را داخلي سازي کرده است و در تامين کاتاليست و مواد شيميايي و تجهيزات هيچ مشکلي ندارد. صانعي با اشاره به اينکه تاکنون 3 هزار قطعه در پتروشيمي نوري داخلي سازي شده است، اظهار کرد: سازندگان داخلي سهم بالايي در اجراي پروژه هاي اين شرکت دارند.

 مديرعامل شرکت عمليات غيرصنعتي پازارگاد:

پشتيبان جبهه اقتصادي عسلويه هستيم

ابراهيم ياسري، مديرعامل شرکت عمليات غيرصنعتي پازارگاد نيز با بيان اينکه مجموعه به دنبال ايجاد گردشگري صنعتي در عسلويه است، تصريح کرد: خانواده بزرگ صنعت پتروشيمي منطقه براي ما در اولويت هستند، اما خدمات ما براي ساکنان و مسافران نيز پيش بيني شده است. در واقع ما پشتيبان اين جبهه اقتصادي در عسلويه هستيم و به پتروشيمي هاي منطقه ويژه اقتصادي پارس (عسلويه) خدمات ارائه مي دهيم.  او با اشاره به اينکه شرکت عمليات غيرصنعتي پازارگاد تا سال 93 دولتي بود و مسئوليت پشتيباني و ارايه خدمات را به عهده داشت، افزود: تمام کارهاي شرکت هاي پتروشيمي به جز موارد مربوط به توليد و صنعتي را پيـــش از خصوصي سازي انجام مي داديم و مشابه اين شرکت در ماهشهر نيز وجود دارد. به گفته ياسري، اسکان و پروازها از طريق اين شرکت انجام مي شود: سال گذشته 570 هزار نفر را با پرواز جا به جا کرديم و براي اين عمليات با شرکت هاي مختلف هواپيمايي در ارتباط هستيم و از عسلويه به 10 نقطه از کشور پرواز داريم تا پايداري توليد در اين منطقه حفظ شود .

او همچنين گفت که اکنون  1500 واحد متاهلي در منطقه جم و يکهزار اتاق هتلي نيز براي مجردها و ترددکنندگان اقماري در نظر گرفته شده است. مديرعامل شرکت عمليات غيرصنعتي پازارگاد به ساخت و ايجاد دهکده گردشکري پازارلند در اين منطقه اشاره کرد و گفت: امکانات تفريحي لازم در اين منطقه براي کارکنان و خانواده ها و مسافران گردشگري وجود دارد که شامل تفريحات دريايي، 25 اقامتگاه هاي لوله اي به نام ويولا، 85 کلبه هاي اسکيمويي و پلاژ بانوان و... است.

مديرعامل پتروشيمي پارس:

افزايش سود سالانه از  6 به 10 هزار ميليارد تومان

مسعود حسني، مديرعامل پتروشيمي پارس نيز گزارش خود در جمع خبرنگاران را با اين خبر خوب شروع کرد که روند توليد و صادرات پتروشيمي پارس نسبت به پارسال بسيار بهتر شده است و افزود: سياست پتروشيمي پارس اين است که محصولات جديدي توليد کند که بخش اعظم خوراک آنها از محصولات خود شرکت قابل تامين باشد و به عبارتي زنجيره محصولات اين شرکت به ويژه استايرن منومر و پروپان تکميل شود.  مديرعامل پتروشيمي پارس با بيان اينکه امکان سنجي چند پلنت که در پايين دست محصولات شرکت قرار مي گيرند، انجام شده است، گفت: تصميم نهايي هنوز گرفته نشده است، اما نتيجه به زودي مشخص مي شود. يکي از برنامه هاي شرکت اين است که بتواند از استايرن منومر غير از پلي استايرن هاي معمول که توليد مي شود محصولي جديد يا محصولي که ارزش افزوده بيشتري دارد، توليد کند و با اجراي اين برنامه مي توان سود سالانه 6 هزار ميليارد توماني شرکت را به 10 هزار ميليارد تومان رساند.  حسني با بيان اينکه پتروشيمي پارس به دنبال تکميل زنجيره ارزش محصولات توليدي خود است، افزود: در پروپان حرکت روي زنجيره پلي اتيلن است و در استايرن روي محصولات ديگر استايرن پيش مي رويم که نمونه آن در کشور توليد نمي شوند مديرعامل پتروشيمي پارس تصريح کرد: توليد و صادرات اين شرکت با وجود شديدتر شدن تحريم ها نسبت به مدت مشابه پارسال افزايش داشته و فقط صادرات شرکت در هشت ماه امسال نسبت به مدت مشابه پارسال 21.5 درصد افزايش يافته است. ظرفيت توليد استايرن منومر 7 درصد و اتيل بنزن پتروشيمي پارس 20 درصد افزايش يافته است و مي خواهيم در يک سال آينده (پايان 99) به 25 درصد افزايش ظرفيت در توليد استايرن منومر برسيم.