معاون اول رئيس جمهوري:

دستاوردهاي اين دولت در حوزه نفت و گاز با هيچ دولتي قابل مقايسه نيست

معاون اول رئيس جمهوري با تاکيد بر کارنامه درخشان دولت در 6 سال گذشته گفت: عملکرد اين دولت با هيچ دولتي در سال هاي گذشته قابل مقايسه نيست و ما دستاوردهاي بي شماري در حوزه کشاورزي، نفت و گاز و تامين منابع برق و آب داشته ايم.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني معاون اول رئيس جمهوري، اسحاق جهانگيري، معاون اول رئيس جمهوري، روز سه شنبه (26 آذرماه) در مراسم نکوداشت و تجليل از خدمات محمود حجتي، وزير سابق کشاورزي با اشاره به انتقادهاي نارواي برخي رسانه ها به مديران کشور و برداشت نادرست از سخنان مسوولان گفت: برخي درصددند به جامعه بقبولانند که مديران کشور بي کفايت هستند، در حالي که در بخش نفت و گاز کارهاي بزرگي انجام شده که فقط يک نمونه آن گازرساني به روستاهاست که تعداد روستاهاي گازرساني شده بيشتر از تمام روستاهاي گازرساني شده در سال هاي پس از انقلاب است.

معاون اول رئيس جمهوري با بيان اينکه در بخش آب بي سابقه ترين منابع به ميزان 8 ميليارد دلار براي غرب کشور و تکميل سدهاي نيمه تمام و ايجاد شبکه آبياري اختصاص يافت، ادامه داد: اين دستاوردها در مقطعي بوده که ميزان منابع مالي ورودي به سيستم همانند سال هاي پيش از آن 100 ميليارد دلار نبوده است و بايد نسبت به مواضع کساني که از واقعيت کاهش فروش نفت مطلع هستند تاسف خورد، زيرا طوري سخن مي گويند که گويي هيچ تفاوتي در شرايط اقتصادي کشور ايجاد نشده است.

وي تصريح کرد: براساس قانون، 14.5 درصد از ميزان فروش نفت به وزارت نفت براي تامين هزينه هاي مختلف اين وزارتخانه در بخش هاي مختلف نظير اکتشاف اختصاص مي يابد، اما بايد اين معادله را در نظر گرفت که تفاوت اين رقم در درآمد يکصد ميليارد دلار و در درآمد چندده ميليارد دلار چقدر مي شود، آن وقت به قضاوت عملکرد يک دستگاه پرداخت.

 

همکاري   قرارگاه سازندگي خاتم الانبيا(ص)ص با دولت و وزارتخانه ها

فرمانده قرارگاه سازندگي خاتم الانبيا(ص) گفت: بومي سازي طراحي و تامين تجهيزات پالايشگاهي و قطع نياز به خارج از کشور با همکاري وزارت نفت در دستور کار اين قرارگاه قرار دارد.

سعيد محمد روز شنبه(23 آذرماه) در يک نشست خبري به مناسبت سالروز تاسيس قرارگاه سازندگي خاتم الانبيا(ص) ضمن اعلام حمايت اين مجموعه از سازندگان بخش خصوصي تجهيزات صنعت نفت گفت: قرارگاه سازندگي خاتم الانبيا(ص) در بخش هايي از اجراي طرح هاي توسعه 6 فاز ميدان گازي مشترک پارس جنوبي مشارکت داشته و گام هايي در زمينه کاستن از خام فروشي برداشته است، اين مجموعه همچنين همکاري نزديکي با دولت و وزيران دولت دارد.

وي با اشاره به موضوع توسعه پتروپالايشگاه ها تصريح کرد: محصولات توليدي در مجتمع هاي پتروپالايشي راهبردي هستند و شرايط خوبي براي فروش آنها وجود دارد.

فرمانده قرارگاه سازندگي خاتم الانبيا(ص) ادامه داد: در بخش توسعه پتروپالايشگاه ها روش هايي را براي تامين مالي به وزارت نفت پيشنهاد داده ايم که اميدواريم اجرايي شود.

محمد افزود: قرارگاه سازندگي خاتم الانبيا(ص) در اجراي پروژه هاي بخش ساخت پالايشگاه هاي خشکي پارس جنوبي فعال بوده و مديريت بعضي از اين پروژه ها در پارس جنوبي را به عهده داشته است.

وي به طرح احداث خط لوله اتيلن مرکز اشاره و تصريح کرد: مشکلات بسياري براي احداث اين پروژه در منطقه وجود دارد، اما بسته جديدي براي اين طرح تهيه کرده ايم که اميدواريم اجراي پروژه آغاز شود، کلنگ زني پالايشگاه جديد آناهيتا در کرمانشاه را نيز در دستور کار داريم که اميدواريم با همکاري مسئولان استان به بهره برداري برسد.

فرمانده قرارگاه سازندگي خاتم الانبيا(ص) عنوان کرد: بومي سازي، طراحي و تامين تجهيزات پالايشگاهي با همکاري وزارت نفت نيز در دستور کار قرار دارد.

قرارگاه سازندگي خاتم الانبيا(ص) در کنار ديگر پيمانکاران صنعت نفت در پروژه هاي مختلف صنعت نفت از جمله ساخت پالايشگاه ستاره خليج فارس، طرح هاي توسعه فازهاي پارس جنوبي و بعضي از طرح هاي پتروشيمي مشارکت دارد.

 

طراحي جديد بانک تجارت شعبه وزارت نفت

سال 1327 همزمان با تاسيس شرکت ملي نفت ايران، نخستين شعبه بانک تجارت نيز به عنوان اولين بانک  خصوصي ايران براي ارائه خدمات کارکنان شرکت نفت افتتاح شد. از آن زمان تاکنون گرد زمان بر ساختمان اين بانک نشسته بود و زماني که به آنجا وارد مي شديم، اين دوران را مي شد روي در و ديوار آن ديد.  از اين رو اين شعبه براي ارائه خدمات بهتر به مشتريان خود از چند ماه گذشته بازسازي آن را آغاز کرد و با طراحي مدرن با ظاهري جديد به مشتريان خود در همسايگي وزارت نفت از 27 آذرماه طي مراسمي با حضورمعاون وزير نفت، مديران نفتي و بانک تجارت، خدمات ارائه مي دهد.  اميرحسين زماني نيا، معاون امور بين الملل و بازرگاني وزارت نفت در اين آيين مي گويد: «آخرين جايي که يک روز فکر مي کردم، سخنراني کنم، مراسم افتتاح يک شعبه بانک بود، مديران بانک تجارت در سال 1327 بسيار هوشمندانه، ساختمان اولين شعبه اين بانک را در وزارت نفت در نظر گرفته اند.» او ادامه مي دهد: «اين دوران عسر و حرج عمر کوتاهي دارد، زيرا ايران با اين تمدن کهن به طور قطع بر مشکلاتي که اين روزها براي بانک و نفت ما پيش آمده است، فائق خواهد آمد. شکي نداريم که سيستم بانکي ما و صنعت نفت با موفقيت اين دوران را پشت سر خواهند گذاشت.»

زماني نيا مي گويد: «به فال نيک مي گيريم که در اين دوران سخت باز سازي اين شعبه قديمي (شعبه وزارت نفت) به خوبي انجام شده است، به طور قطع در چند سال آينده هم صنعت نفت  و هم سيستم بانکداري مان شکوفاتر خواهد شد. کريم زبيدي، مدير برنامه ريزي تلفيقي شرکت ملي نفت ايران  نيز مي گويد: «ساليان سال است که اين شعبه در ساختمان وزارت نفت داير شده است و نقش و اهميت آن بر کسي پوشيده نيست.  اين بانک قبل از بازسازي با توسعه بانکداري جديد همسو نبوده است اما اکنون با تغييراتي که در ساختار  آن شاهد هستيم، مي توان گفت که در اين برهه از زمان تناسب بيشتري با شرايط موجود کشور دارد.»

سابقه اي به بلنداي تاريخ

حميدرضا شريفيان، معاون مدير عامل بانک تجارت در راهبري بازار و توسعه کسب و کار ، در اين آيين به سابقه تاريخي اين شعبه (وزارت نفت) اشاره مي کند و مي گويد: «سابقه همکاري بين بانک تجارت و شرکت نفت يک تاريخ است، زيرا شرکت ملي نفت سال 1327 تاسيس شده است که قبل از آن شرکت نفت ايران و انگليس بود و بعد از ملي شدن صنعت نفت به شرکت ملي نفت ايران تغيير نام داد. از همان سال بانک تجارت شعبه وزارت نفت به عنوان اولين بانک خصوصي ايران و نخستين شعب کشور افتتاح شد. اين باعث افتخار ماست که با يک تاريخ بسيار طولاني با شرکت ملي نفت ايران همکاري داشته ايم تا بتوانيم اين مسير را هرچه پربارتر و قوي تر طي کنيم  و ثمربخش باشيم.»

به گفته او «يکي از افتخارات بانک تجارت سرويس دادن به مشتريان بزرگ و سازماني است که در راس همه اين شرکت هاي بزرگ، شرکت ملي نفت ايران قرار دارد. اميدوارم بتوانيم در طرح ها و پروژه هاي اين شرکت اثرگذار باشيم و در مسيري که براي صنعت  نفت کشور تعيين شده است، گام برداريم.»

 

ارائه خدمات به کارکنان صنعت نفت

مجيدرضا رضايي، مديرعامل شعب جنوب غرب بانک تجارت تهران هم در اين آيين مي ‎گويد: «اکنون کشور از برکت وجودي نفت، عزت خودش را بازيافته است و همه بخش ها خواسته يا ناخواسته از وجود نفت رونق گرفته اند. اميدواريم که اين بهينه سازي و بازسازي بانک تجارت در جغرافياي نفت مبناي خير و برکت براي ارائه خدمت به کارکنان صنعت نفت باشد و بتواند خدمات بهتري به کارکنان اين صنعت و خانواده هاي آنها ارائه دهد.»

 

 

بازگشايي پايانه هاي کليدي صادرات نفت در ليبي

برخي منابع اعلام کردند که پايانه هاي کليدي صادرات نفت ليبي بازگشايي شدند و تاثير تعطيلي آنها بر توليد نفت اين کشور، محدود بوده است.

به گزارش خبرگزاري پلاتس از لندن، برخي منابع اعلام کردند که پس از يک روز تعطيلي به دليل شرايط بد آب و هوا، پايانه هاي صادرات نفت شرق ليبي روز دوشنبه(25 آذرماه) بازگشايي شدند. اين منابع همچنين اعلام کردند که تعطيلي پايانه هاي صادراتي يادشده، تاثيري جزئي بر توليد نفت ليبي داشته است. نمايندگان شرکت ملي نفت ليبي از اظهارنظر درباره سطح توليد اين شرکت خودداري کردند. ميانگين توليد نفت ليبي در ماه هاي ژانويه تا نوامبر 2019 ميلادي يک ميليون و 50 هزار بشکه در روز بوده است، در حالي که اين رقم در سال 2018 ميلادي 948 هزار و 333 بشکه در روز بود.

 

قيمت سبد نفتي اوپک از 67 دلار گذشت

قيمت سبد نفتي سازمان کشورهاي صادرکننده نفت(اوپک) روز دوشنبه(25 آذرماه) با 46 سنت افزايش نسبت به روز جمعه به 67 دلار و 22 سنت رسيد. به گزارش دبيرخانه سازمان کشورهاي صادرکننده نفت(اوپک)، قيمت سبد نفتي اين سازمان روز دوشنبه(25 آذرماه) به 67 دلار و 22 سنت رسيد، درحالي که روز جمعه 66 دلار و 76 سنت ثبت شده بود.   سبد نفتي اوپک شامل 14 نوع نفت خام اعضاي اين سازمان است. قيمت نفت خام برنت و وست تگزاس اينترمديت (WTI) نيز روز سه شنبه (26 آذرماه) و تا لحظه انتشار اين خبر به ترتيب 65 دلار و 50 سنت و 60 دلار و 27 سنت به ازاي هر بشکه ثبت شد.

 

ادامه رکوردشکني توليد نفت شيل آمريکا

اداره اطلاعات انرژي آمريکا اعلام کرد که توليد نفت شيل اين کشور در ژانويه سال 2020 ميلادي 29 هزار بشکه در روز افزايش مي يابد و به رقم بي سابقه روزانه 9 ميليون و 140 هزار بشکه مي رسد. به گزارش خبرگزاري رويترز از نيويورک، اداره اطلاعات انرژي آمريکا روز دوشنبه(25 آذرماه) اعلام کرد توليد نفت از 9 منطقه توليدکننده نفت شيل در آمريکا در ماه آينده ميلادي با 29 هزار بشکه افزايش به 9 ميليون و 140 هزار بشکه در روز مي رسد. با اين همه، شتاب رشد توليد نفت در آمريکا کند شده است، زيرا توليدکنندگان نفت شيل در آمريکا سرمايه گذاري براي اکتشاف جديد و تکميل پروژه ها را کاهش داده و بر افزايش درآمد متمرکز شده اند.

از سوي ديگر، اداره اطلاعات انرژي آمريکا پيش بيني کرد توليد گاز طبيعي از ميدان هاي شيل اين کشور نيز در ماه ژانويه سال 2020 ميلادي رکوردشکني مي کند و به 85 ميليارد و 600 ميليون فوت مکعب در روز مي رسد.