معاون وزير نفت:

بازار محصولات پتروشيمي شفاف است

مديرعامل شرکت ملي صنايع پتروشيمي گفت: نقش تاثيرگذار دفتر توسعه صنايع پايين دستي سبب شده است تا شاهد بازاري شفاف باشيم، همچنين عرضه و تقاضاي محصولات پتروشيمي هم اکنون به نحو مطلوبي مديريت مي شود.

بهزاد محمدي روز سه شنبه (26 آذرماه) در ديدار با رئيس و کارکنان دفتر توسعه صنايع پايين دستي پتروشيمي با تأکيد بر اهميت و حساسيت اين واحد در ارتباط بين مجتمع هاي پتروشيمي و بخش هاي پايين دستي صنعت گفت: مديريت و کارکنان دفتر توسعه صنايع پايين دستي با تلاش صادقانه و مستمر، همواره يکي از پرکارترين و مهم ترين واحدهاي شرکت ملي صنايع پتروشيمي هستند.

وي افزود: نقش تاثيرگذار دفتر توسعه صنايع پايين دستي سبب شده است تا شاهد بازاري شفاف باشيم و مديريت عرضه و تقاضاي محصولات پتروشيمي با توجه به همکاري اين دفتر با وزارت صنعت، معدن و تجارت و همچنين بورس کالاي ايران و نيز ارتباط مستمر با نهادهاي نظارتي اکنون به نحو مطلوبي در حال انجام است. معاون وزير نفت در امور پتروشيمي درباره نقش و مسؤوليت هاي دفتر صنايع پايين دستي گفت: فعاليت هاي جاري بايد به صورت علمي و تخصصي انجام شود تا کيفيت بالاتري محقق شود و درباره فعاليت هاي ديگر اين دفتر نيز بايد پروژه هاي تعريف شده تکميل شود و به نتيجه برسد و مطالعات و ارزيابي هاي دقيق انجام شود.

محمدي تصريح کرد: مطالعه و رصد دقيق تحولات بين المللي در بازارهاي جهاني بايد با جديت انجام شود تا برنامه ريزي هاي انجام شده براي عرضه و تقاضا و نيز صادرات تحقق يابد.

مديرعامل شرکت ملي صنايع پتروشيمي با بيان اينکه حجم مسؤوليت ها و کار سنگين همکاران در دفتر توسعه صنايع پايين دستي نيازمند حمايت بيشتري است، گفت: حضور نيروي انساني کارآمد و متعهد با توجه به حساسيت فعاليت در اين واحد بسيار تاثيرگذار است.

رئيس دفتر توسعه صنايع پايين دستي و همچنين کارکنان اين واحد، ضمن تبيين شرح وظايف اين دفتر درباره برنامه هاي آينده و بعضي از چالش هاي موجود در اين بخش، ديدگاه ها و پيشنهادهاي خود را مطرح کردند.

 

مدير هماهنگي و نظارت بر توليد شرکت ملي گاز ايران:

ظرفیت پالایش گاز کشور به ۹۰۰ میلیون مترمکعب در روز رسید

مدير هماهنگي و نظارت بر توليد شرکت ملي گاز ايران از افزايش توان دريافت و پالايش گاز در پالايشگاه هاي گاز سراسر کشور خبر داد و گفت: وعده افزايش ظرفيت پالايش گاز به 900 ميليون مترمکعب در روز محقق شده است.

مسعود زردويان درباره آمادگي پالايشگاه هاي گازي کشور براي توليد به موقع و کافي گاز طبيعي با هدف گازرساني ايمن و پايدار در فصل زمستان گفت: ما از ابتداي سال آمادگي هاي لازم را براي توليد گاز طبيعي در فصل زمستان ايجاد کرديم. همه پالايشگاه هاي گازي سراسر کشور در 6 ماه نخست امسال، تعميرات اساسي را به پايان رساندند تا براي توليد گاز طبيعي در زمستان مشکلي نداشته باشند.

وي افزود: با اقدام هاي انجام شده در بخش پالايش گاز کشور، موفق شديم ظرفيت پالايش و فرآورش گاز را به ميزان وعده داده شده از سوي مهندس تربتي، مديرعامل شرکت ملي گاز ايران برسانيم.

مدير هماهنگي و نظارت بر توليد شرکت ملي گاز ايران توضيح داد: اکنون ظرفيت ورودي پالايشگاه هاي گازي کشور به 900 ميليون مترمکعب در روز رسيده است. پس از ورود گاز به پالايشگاه ها بخشي از گاز، صرف توليد محصولات جانبي و بخش اعظم ديگر صرف توليد گاز طبيعي مي شود که هر سال براي تامين گاز مورد نياز بخش داخلي و صادراتي کشور کافي است. بر اين اساس اکنون ظرفيت پالايشي سراسر کشور قابليت توليد گاز طبيعي تا 900 ميليون مترمکعب را دارد.

زردويان با اشاره به اينکه هر سال از گاز توليدشده پالايشگاه هاي گازي کشور براي ذخيره سازي در مخازن سراجه و شوريجه استفاده مي شود، اظهار کرد: هر سال از گاز توليدي کشور در اين دو مخزن ذخيره مي شود تا در فصل سرد سال و هنگامي که ميزان مصرف به اوج مي رسد، از گاز ذخيره شده اين دو مخزن استفاده شود.

وي درباره فعاليت پالايشي گاز در پارس جنوبي گفت: تاکنون 10 پالايشگاه را در حوزه پارس جنوبي تحويل گرفته ايم، دو پالايشگاه ديگر را نيز تا چند ماه آينده و يک پالايشگاه را سال آينده تحويل خواهيم گرفت که در مجموع تعداد پالايشگاه ها به 13 واحد مي رسد و طرح هاي توسعه پارس جنوبي به پايان خواهد رسيد.

مدير هماهنگي و نظارت بر توليد شرکت ملي گاز ايران با اعلام اينکه توسعه پالايشگاه هاي پارس جنوبي با عنوان طرح هاي تکميل ظرفيت انجام مي شود، درباره واحد توليد ماده بودار کننده گاز در پارس جنوبي گفت: نخستين بازديد از اين واحد انجام شده و شرايط فعاليت اين واحد مطلوب ارزيابي شده است و با توجه به نياز کشور به اين ماده، برنامه ساخت و توسعه واحد يادشده نيز در دستور کار قرار گرفته است.

زردويان درباره تامين پايدار گاز متناسب با توسعه شبکه گازرساني کشور اعلام کرد: همواره تناسب بين توليد و مصرف گاز در کشور برقرار مي شود، زيرا توسعه شبکه گازرساني بدون افزايش ظرفيت توليد گاز طبيعي امکان پذير نيست. مدير هماهنگي و نظارت بر توليد شرکت ملي گاز ايران به مردم وعده داد که تا پايان امسال، هيچ مصرف کننده گاز طبيعي در کشور با مشکل قطع يا افت فشار گاز روبه رو نمي شود.

 

نام مهندس زنگنه برای صنعت نفت کشور برند است

احمد محمدي، مديرعامل شرکت ملي مناطق نفت خيز جنوب، در حاشيه نشست خبري يازدهمين نمايشگاه تخصصي ساخت تجهيزات صنعت نفت و هفدهمين نمايشگاه تخصصي ساخت تجهيزات حفاري در جمع خبرنگاران گفت: نام مهندس زنگنه براي صنعت نفت کشور برند است و کمتر کسي است که نداند ايشان چه خدمات ارزشمندي به صنعت نفت کشور ارائه داده است. وي با بيان اينکه مهندس زنگنه همواره مورد وثوق نظام و دولت بوده است، افزود: استيضاح حق طبيعي نمايندگان مجلس شوراي اسلامي است، به شرطي که اين استيضاح به سمت سياسي کاري نرود. مديرعامل شرکت ملي مناطق نفت خيز جنوب با بيان اينکه زحمات و خدمات بي شائبه مهندس زنگنه را در صنعت نفت نمي توان کتمان کرد، افزود: البته کار کردن در حوزه اجرا کار ساده اي نيست، هرکس به زعم خود در حوزه اجرا فعاليتي را انجام مي دهد، اما ممکن است عده اي باشند که از اقدام هاي انجام شده قانع نشوند، بنابراين به طور 100درصد رضايت مندي از سوي جوامع هدف از عملکرد مجري و يا وزير ممکن است محقق نشود که اين خود امري طبيعي است.

محمدي اظهارکرد: اگر واقعيت هاي ميداني را روي ميز بياوريم، به طور قطع و يقين، اقدام هاي مهندس زنگنه در صنعت نفت و گاز کشور بسيار حائز اهميت و ارزشمند است.

 

توضیح وزارت نفت درباره قیمت بنزین در سال ۹۹

درپي انتشار خبرهايي به نقل از وزير نفت مبني بر اينکه «بنزين سال آينده قطعاً تک نرخي نخواهد شد»، به آگاهي مي رساند که بيژن زنگنه در پاسخ به پرسش هاي خبرنگاران محترم چنين اظهارنظري نکرده است.

به گزارش شانا، بيژن زنگنه، وزير نفت، روز يکشنبه (24 آذرماه) در حاشيه آيين امضاي تفاهم نامه تامين مالي طرح توسعه و توليد کارخانه اي و کارگاهي خودروهاي دوگانه سوز، همان گونه که فيلم آن هم روي پايگاه خبري شبکه اطلاع رساني نفت و انرژي (شانا) قرار دارد، در پاسخ به پرسش يکي از خبرنگاران مبني بر اينکه «بعضي از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي گفته اند که قرار است بنزين را در لايحه بودجه سال 99 تک نرخي اعلام کنند» اظهار کرد: «نمي دانم، آنها هر وقت در بودجه تصويب کردند مشخص مي شود، اما دولت در لايحه بودجه، پيشنهادي درباره قيمت بنزين نداده است.»

 

براي صيانت از محيط زيست انجام شد

مشارکت شرکت هاي داخلي در پروژه جمع آوري گازهاي سعادت آباد

پروژه جمع آوري گازهاي همراه ميدان نفتي سعادت آباد در استان فارس به منظور صيانت از محيط زيست و جلوگيري از سوزاندن روزانه 14 ميليون فوت مکعب گاز به دو شرکت ايراني واگذار شد.

رامين حاتمي، مديرعامل شرکت نفت مناطق مرکزي ايران، درباره مدت اجرا و بهره برداري پروژه جمع آوري گازهاي همراه ميدان نفتي سعادت آباد اظهار کرد: مدت زمان اجرا و راه اندازي پروژه دو سال است که تا پايان دي ماه مراحل اجرايي آن آغاز مي شود.وي ادامه داد: بهره برداري از پروژه جمع آوري گازهاي مشعل سعادت آباد پنج سال به طول مي انجامد که افزون بر جلوگيري از سوختن گازهاي همراه و آلودگي زيست محيطي، سبب اشتغال زايي و ممانعت از اتلاف و هدررفت منابع خواهد شد.مديرعامل شرکت نفت مناطق مرکزي ايران با اشاره به بخشنامه ابلاغي وزارت نفت درباره جمع آوري و واگذاري گازهاي مشعل از طريق فراخوان عمومي مزايده به بخش خصوصي و سرمايه گذاري در اين بخش تا پايان برنامه ششم تصريح کرد: جمع آوري گازهاي همراه نفت سوزانده شده، همواره يکي از موضوع هاي مورد تاکيد و از اولويت هاي مهندس زنگنه مبني بر صيانت از محيط زيست، هدررفت سرمايه ملي و کارآفريني بخش خصوصي است.حاتمي تصريح کرد: در حوزه ميدان هاي شرکت نفت مناطق مرکزي ايران، اقدام هاي لازم از سال گذشته آغاز و براي نخستين بار واگذاري گازهاي مشعل در ميدان هاي نفت شهر و سومار انجام شد.وي درباره فعاليت هاي انجام شده در نخستين طرح مزايده گازهاي مشعل در ميدان هاي نفت شهر و سومار افزود: نخستين طرح مزايده گازهاي مشعل در ميدان هاي نفت شهر و سومار با هدف کاهش اثرهاي سوء زيست محيطي و ايجاد ارزش افزوده از اين منابع و همچنين ايجاد فرصت سرمايه گذاري و کسب وکار واگذار شده است. با اجرايي شدن قرارداد فروش گاز ميدان هاي نفت شهر و سومار، روزانه از سوزاندن حدود 12 ميليون فوت مکعب گاز جلوگيري مي شود.مديرعامل شرکت نفت مناطق مرکزي ايران اظهار کرد: طبق برنامه ريزي انجام شده درباره گازهاي مشعل ميدان هاي چشمه خوش، آبان، پايدار غرب، دالپري، دهلران، دانان و خشت مزايده فروش اين گازها امسال پايان يافته و براي اجرا واگذار خواهد شد.گازهاي همراه نفت از جمله منابع هيدروکربوري محسوب مي شوند که با فرآورش اوليه آنها مي توان گاز سبک و مايعات گازي (NGL) توليد کرد. محصولات به دست آمده از فرآورش اين گازها مي توانند براي توليد برق، تزريق به مخازن و خوراک واحدهاي مختلف پتروشيمي به کار گرفته شوند.

 

 

اجراي 270 ميليارد تومان پروژه مسؤوليت اجتماعي در خوزستان

مدير نظارت بر طرح هاي عمراني مناطق نفت خيز شرکت ملي نفت از تخصيص 60 درصد از اعتبارات طرح هاي عمراني نفت به استان خوزستان خبر داد و گفت: اعتبار پروژه هاي مسؤوليت اجتماعي اجرا شده در خوزستان در سال 98، به270 ميليارد تومان خواهد رسيد.

بابک دارابي گفت: اعتبار مربوط به اجراي طرح هاي عمراني در شرکت ملي نفت ايران در سال 98 افزون بر 450 ميليارد تومان بوده که حدود 100 ميليارد تومان از اين اعتبار براي رفع آثار سوء ناشي از سيل اخير بوده است.

وي افزود: از ابتداي سال تاکنون در سطح استان خوزستان 111 پروژه به بهره برداري رسيده و پيش بيني مي شود تا پايان سال تعداد اين پروژه ها به 217 پروژه برسد.