غذاهای خوشمزه با عطر و طعممتفاوت
مرغ دودی
همانطور که مي دانيد، طبخ غذا اصول خاصي دارد که براي خوشمزه شدن آن بايد آنها را رعايت کرد. اينکه مي گويند غذا بايد خوشمزه باشد تا بتوان آن را خورد، کاملا درست است. عطر و طعم غذا و ظاهر و تزيين آن، لذت غذا خوردن را دوچندان مي کند.
با توجه به اين مساله، خانم هاي خانه دار مي توانند براحتي هر چند وقت يکبار، عطر و طعم هاي متفاوتي به غذاهايشان بدهند. دودي کردن برخي غذاها يکي از اين راه هاست. طعم دودي را بيشتر ما ايراني ها دوست داريم؛ مثل برنج دودي، ماهي دودي و... .
در اين شماره طرز تهيه غذايي را برايتان مي گوييم که طعم و عطر متفاوتي دارد؛ غذايي لذيذ که با يک بار درست کردن آن، مطمئنا اعضاي خانواده بار ديگر سراغش را از شما خواهند گرفت.
آتينا عالي
مواد لازم :
سينه يا ران و کتف مرغ به دلخواه: 2 عدد ران و 2 عدد کتف
پياز بزرگ رنده شده(ريز) و آب گرفته: يک عدد
فلفل دلمه اي: يک عدد
ماست سفت و پرچرب: يک دوم ليوان
سس مايونز: يک دوم ليوان (مقدار ماست و سس مايونز بايد برابر باشد)
ادويه گراماسالا: يک قاشق غذاخوري
زردچوبه: يک قاشق چايخوري
نمک: به مقدار لازم
زغال: يک تکه
طرز تهيه
ابتدا مرغ را به صورت جوجه کبابي خرد مي کنيم. حالا آب پياز، فلفل دلمه اي، نمک، زردچوبه و ادويه گراماسالا را با هم مخلوط کرده و تکه هاي مرغ را به مدت 4 ساعت در سسي که درست کرده ايم، مي خوابانيم تا مزه دار شود(خيلي نمک نزنيد چون ادويه خودش کمي نمک دارد). بعد از گذشت 4 ساعت اجازه دهيد مرغ با موادي که داخلش بوده و طعم دار شده، پخته شود. در اين مرحله نيازي به افزودن آب نيست. زماني که مرغ نيم پز شد، ماست و سس را با هم مخلوط و به مرغ ها اضافه مي کنيم. در پايان مرحله پخت، بايد سس مرغ به غلظتي شبيه به فسنجان برسد. نمک مرغ را مي چشيم تا کم و زياد نباشد. حالا زير گاز را خاموش مي کنيم و يک تکه زغال را که خوب سرخ شده، درون نعلبکي مي گذاريم و روي مرغ ها قرار مي دهيم. يکي، دو قطره روغن روي زغال سرخ شده مي چکانيم تا دود کند. روي در قابلمه دمکني مي گذاريم تا دود در محيط خانه پخش نشود و مرغ بهتر مزه بگيرد) وقتي مرغتان پخت، اگر مايل بوديد مي توانيد آن را با برنج سرو کنيد.
فرماژ پرتقال
داوود اعماري
مواد لازم
شکر: سه چهارم پيمانه
پودر ژلاتين: يک و يک دوم قاشق سوپخوري
سفيده تخم مرغ: 2 عدد
زرده تخم مرغ: 3 عدد
پوست پرتقال رنده شده: يک قاشق چايخوري
آب پرتقال: يک پيمانه
خامه قنادي يا خامه پاکتي: 200 گرم يا يک پاکت
طرز تهيه
زرده تخم مرغ را با شکر و پوست پرتقال رنده شده مخلوط مي کنيم و با همزن مي زنيم تا کرم رنگ شود. پودر ژلاتين را که با آب پرتقال شفاف شده، به زرده تخم مرغ اضافه مي کنيم و هم مي زنيم. سپس سفيده تخم مرغ را با همزن مي زنيم تا سفت شود. در اين مرحله زرده را به ديگر موادمان اضافه مي کنيم و با همزن برقي يا دستي خوب هم مي زنيم. مواد آماده شده را درون قالب مي ريزيم و درون يخچال قرار مي دهيم. بعد از بستن، فرماژ پرتقال را داخل ظرف مورد نظر که کمي چرب شده قرار مي دهيم و با سليقه دلخواه و با خامه تزيين مي کنيم.
کیک لیمو با سس لیمو
گلناز سعيدي
مواد لازم
تخم مرغ: 3 عدد
آرد: يک پنجم ليوان (دسته دار)
رنده پوست ليمو: يک قاشق چايخوري
آبليمو: 2 قاشق غذاخوري
روغن: يک دوم ليوان
کره آب شده: يک چهارم ليوان
شير: سه چهارم ليوان
شکر: يک ليوان
بيکينگ پودر: يک و يک دوم قاشق مرباخوري
طرز تهيه
ابتدا آرد را سه بار الک و با بيکينگ پودر مخلوط مي کنيم. تخم مرغ را به همراه شکر و رنده پوست ليمو هم مي زنيم تا حجم بگيرد. سپس آبليمو، شير، روغن و کره آب شده را به مخلوط آرد و بيکينگ پودر اضافه مي کنيم و خوب هم مي زنيم. قالب مورد نظر را برداشته و داخلش را چرب مي کنيم و کف آن را آرد مي پاشيم. مواد را داخل قالب مي ريزيم و در طبقه وسط فر که از يک ربع قبل با دماي 170 درجه سانتيگراد گرم شده، به مدت40 دقيقه قرار مي دهيم. در پايان پخت، روي کيک را 5 دقيقه گريل مي کنيم.
مواد لازم براي سس ليمو
شير: يک دوم ليوان
شکر: يک سوم ليوان
آبليمو: 2 قاشق غذاخوري
نشاسته ذرت: يک قاشق غذاخوري
طرز تهيه
همه مواد، به جز آبليمو(چون باعث مي شود شير بريده بريده شود) را با هم مخلوط مي کنيم و خوب هم مي زنيم تا نشاسته کاملا حل شود. سپس مواد را روي حرارت مي گذاريم و باز هم مي زنيم تا به غلظت فرني برسد. حالا نوبت اضافه کردن آبليموست. آن را هم اضافه کرده و دوباره هم مي زنيم. سس آماده را از روي حرارت برداشته و اجازه مي دهيم تا خنک شود. بعد از خنک شدن، آن را روي کيک مي ريزيم و به سليقه دلخواه تزيين مي کنيم.