اعلام منشأهای مجاز برای صادرات همه فراورده های نفتی، انواع مشتقات نفتی و محصولات نهایی آنها

وزير نفت منشأهاي مجاز براي صادرات همه فراورده هاي نفتي، انواع مشتقات نفتي و محصولات نهايي آنها را اعلام کرد. متن ابلاغيه وزير نفت به علي مويدي خرم آبادي، رئيس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز به شرح زير است:

با سلام- به استناد و در اجراي مصوبه شماره 86975/ت56972 هـ تاريخ 11 مهرماه 1398 هيئت محترم وزيران و نيز مصوبه شماره 14037/ت 55326 هـ تاريخ 13 ارديبهشت ماه 1397 هيئت وزيران و دستورعمل ماده 45 آيين نامه اجرايي مواد 5 و 6 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، شرکت هاي ياد شده زير به عنوان منشأهاي مجاز توليد انواع فراورده هاي نفتي، مشتقات نفتي و محصولات نهايي آنها اعلام مي شوند.

با توجه به اينکه ملاک عمل گمرک جمهوري اسلامي ايران در صادرات کالاهاي موضوع اين نامه، سامانه ثامن مي باشد، لذا خواهشمند است به منظور تسهيل در کار گمرک و مبارزه با قاچاق موارد يادشده، دستور فرماييد با فوريت مفاد اين نامه به طور کامل در سامانه «ثامن» درج و اعمال شود تا گمرک جمهوري اسلامي ايران بتواند مصوبه هاي يادشده هيئت محترم وزيران را عملياتي و اجرا کند.

فاکتورهاي منشأ معتبر صادرشده تاکنون، تا پايان 31 خردادماه 1399 معتبر خواهد بود و از تاريخ يکم بهمن ماه 1398، منشأهاي مجاز براي صادرات انواع هيدروکربورها و محصولات موضوع تعرفه هاي مندرج در مصوبه هاي يادشده هيئت محترم وزيران ترتيبات و موارد مندرج در اين نامه تنها ملاک عمل و اقدام گمرک خواهد بود.

خواهشمند است به منظور حفظ منافع ملي و جلوگيري از قاچاق فراورده هاي نفتي، دستور موکد فرماييد که اين موارد به دقت رعايت شود.

*صادرات انواع هيدروکربورها و موارد مشمول اين ابلاغيه حتي اگر تحت عنوان تعرفه هاي ديگر کتاب مقررات واردات و صادرات، مانند فصول 29، 32، 34 و 38 براي صادرات اظهار شوند، مشمول اعلام منشأ مجاز به ترتيب مقرر در اين ابلاغيه مي باشند.

تاکيد مي کند که اين ابلاغيه صرفا ناظر بر اعلام منشأهاي مجاز براي صادرات کليه فراورده هاي نفتي، انواع مشتقات نفتي و محصولات نهايي آنها مي باشد و لذا صادرات ديگر محصولات شرکت هاي نامبرده شده در بند «د» اين ابلاغيه (شرکت هاي پتروشيميايي)، کماکان طبق روال قانوني مورد عمل فعلي ادامه خواهد يافت.

 

رکورد شکنی در انتقال گاز کشور

مديرعامل شرکت انتقال گاز ايران با اشاره به ثبت رکورد جديد و بي سابقه انتقال گاز در ايران گفت: در روزهاي گذشته، 792 ميليون مترمکعب گاز در يک روز منتقل شده که براي ثبت اين رکورد، 15 ايستگاه تقويت فشار بالاتر از ظرفيت اسمي فعاليت داشته اند.

سعيد توکلي با اشاره به ثبت رکورد جديد انتقال گاز درسال جاري گفت: امسال رکورد بي سابقه انتقال 792 ميليون مترمکعب در يک روز به ثبت رسيده که آماده سازي شبکه خطوط لوله و تاسيسات تقويت فشار و انجام به موقع تعميرات اساسي اين واحدها نقش انکارناپذيري در ثبت رکورد جديد انتقال گاز کشور داشته است.

مديرعامل شرکت انتقال گاز ايران با اعلام اينکه در حال حاضر، شبکه گاز کشور از توان و ظرفيت انتقال روزانه 900 ميليون مترمکعب گاز در روز برخوردار است، تصريح کرد: يکي ديگر از عوامل تاثيرگذار در ثبت رکورد جديد، انتقال بالاتر از ظرفيت اسمي برخي از تاسيسات تقويت فشار در کشور بوده که زمينه انتقال پايدار و مطمئن تر گاز در روزهاي پيک مصرف را فراهم کرده است.

وي با اشاره به ثبت رکورد بي سابقه مصرف گاز طبيعي در بخش خانگي و تجاري گفت: با هماهنگي تمامي شرکت ها و مديريت هاي شرکت ملي گاز ايران، با وجود ثبت بالاترين ميران مصرف گاز خانگي اما گاز حتي يک مشترک خانگي شهري و روستايي قطع نشد و همکاران شرکت ملي گاز ايران در اين آزمون سربلند بيرون آمدند. اين مقام مسؤول با بيان اينکه امکان ثبت رکوردهاي بالاتر براي انتقال گاز طبيعي در کشور وجود دارد به شرط آنکه گاز بيشتري توسط بالادستي صنعت گاز عرضه شود، تاکيد کرد: در چند روز گذشته براي انتقال پايدار و مطمئن گاز دست کم 15 ايستگاه تقويت فشار بالاتر از ظرفيت اسمي فعاليت داشته اند.

توکلي با اشاره به مديريت يکپارچه در حوزه هاي پالايش، انتقال، توزيع و ديسپچينگ شرکت ملي گاز ايران براي ثبت رکوردهاي حداکثري انتقال گاز در کشور به ويژه در روزهاي پيک مصرف زمستاني گفت: با انجام مديريتي هوشمندانه و حساب شده هيچ گازي در مبادي توليد وجود نداشت که براي انتقال آن اقدام نشده باشد. وي با اعلام اينکه در شرايط فعلي شبکه انتقال گاز ايران به قابليت اطمينان 100 در صدي که در کل شبکه صنايع دنيا و شبکه سراسري گاز ايران، قابليت بسيار بالايي به شمار مي آيد، دست يافته است، گفت: ديسپچينگ شرکت ملي گاز ايران مديريتي است که در تعامل با ديگر شرکت ها و مديريت ها، با عدد و رقم حرف مي زند و به اين ترتيب، ما اين قابليت اطمينان را بار ديگر توانستيم رقم بزنيم و به عنوان يک شرکت متعالي، در ثبت رکوردها، اول باشيم؛ هرچند نگهداشت ثبت رکوردها و استمرار اين مهم نيز، خود از موفقيت هاي بزرگ است.

مديرعامل شرکت انتقال گاز ايران همچنين با اشاره به افزايش وسعت خطوط لوله و تعداد تاسيسات تقويت فشار گاز براي زمستان امسال در مقايسه با مدت زمان مشابه پارسال اظهار کرد: با وجود تلاش هاي شبانه روزي کارکنان شرکت ملي گاز ايران براي تامين گاز زمستاني مشترکان از مردم درخواست مي شود که صرفه جويي جدي در مصرف گاز را در دستور کار قرار بدهند.

 

معاون وزير نفت در امور پتروشيمي:

 اولويت صنعت پتروشيمی تأمين نياز صنايع پايين دستی کشور است

معاون وزير نفت در امور پتروشيمي گفت: مجتمع هاي پتروشيمي پس از تأمين کامل نياز داخل مجاز به صادرات هستند. بهزاد محمدي روز سه شنبه (يکم بهمن ماه) در نشست با مديران تشکل ها و انجمن هاي پتروشيمي با تأکيد بر حمايت از صنايع تکميلي پتروشيمي اظهار کرد: همکاري و تعامل ميان انجمن ها و تشکل ها با شرکت ملي صنايع پتروشيمي و نيز هلدينگ ها و مجتمع هاي پتروشيمي مي تواند به تامين پايدار نيازهاي صنايع پايين دستي منجر شود. وي با بيان اينکه تلاش داريم چالش ها و مشکلات صنايع تکميلي را به کمترين ميزان برسانيم، افزود: بررسي و واکاوي چالش ها و مشکلات مي تواند روند توليد در صنايع پايين دستي را بهبود بخشد و مسير رونق توليد را تسهيل کند. معاون وزير نفت ادامه داد: تکميل زنجيره ارزش و کاهش خام فروشي، راهبردي مهم در صنعت پتروشيمي ايران است و بر همين اساس صنايع پايين دستي مي توانند با توليد محصولات نهايي افزون بر رفع نياز داخلي در زمينه صادرات نيز نقش آفرين باشند. محمدي تصريح کرد: به دنبال کمک موثر به صنايع پايين دستي هستيم و اميد است با همکاري انجمن ها و تشکل ها، توليد محصولات متنوع پليمري و شيميايي را افزايش دهيم. وي لزوم عرضه محصولات با کيفيت از سوي مجتمع هاي پتروشيمي به صنايع تکميلي را ضرورتي مهم خواند و گفت: خريد محصول با کيفيت حق مسلم خريداران است. مديرعامل شرکت ملي صنايع پتروشيمي ادامه داد: در مورد سامانه بهين ياب و نيز برخي مشکلات موجود صنايع پايين دستي در بورس کالا براي خريد محصولات مورد نياز، پيگيري هاي لازم از سوي دفتر توسعه صنايع پايين دستي پتروشيمي انجام خواهد شد. وي با بيان اينکه سال آينده با بهره برداري از پتروشيمي هگمتانه توليد پي وي سي مديکال در کشور آغاز خواهد شد، گفت: با توجه به برنامه ريزي هاي انجام شده اميدواريم پتروشيمي هگمتانه که توليدکننده پي وي سي گريد پزشکي مورد استفاده در صنايع پزشکي و دارويي است هرچه زودتر به جمع مجتمع هاي پتروشيمي کشور بپيوندد.

 

واریز سهمیه ترمیمی وانت بارها تاکسی ها و آمبولانس ها 

شرکت ملي پخش فراورده هاي نفتي ايران طي اطلاعيه شماره 13 ميزان سهميه ترميمي انواع وانت بار، تاکسي و آمبولانس را اعلام کرد.

متن اطلاعيه شرکت ملي پخش فراورده هاي نفتي ايران، به اين شرح است: «به اين وسيله به اطلاع تمامي دارندگان خودروهاي وانت بار، تاکسي و آمبولانس مي رساند بر اساس مصوبه هيئت محترم وزيران، مابه التفاوت سهميه افزايش يافته اين خودروها (مانده از آبان ماه و به ميزان 80 درصد سهميه پايه) از تاريخ يکم بهمن ماه سال جاري هم زمان با واريز سهميه بهمن ماه و طبق جدول زير، در کارت سوخت اين هموطنان شارژ شده و قابل استفاده است. لازم به توضيح است سهميه ترميمي اختصاص يافته به وانت بارهاي بنزين سوز، با توجه به اعمال 100 ليتر از سهميه يادشده در دي ماه، محاسبه و واريز شده است.»

 

برق رسانی به سکوهای هنگام با صرفه جویی 5/2 میلیون دلاری

برق رسانی به سکوهای هنگام با انجام اقدامات اصلاحی و بدون صرف هزینه برای ساخت پست برق جدید افزایش یافت.

بهزاد سعادتی، کارشناس ارشد برق واحد مهندسی و طراحی این شرکت گفت: هم زمان با پیشرفت پروژه برق رسانی به سکوهای هنگام و نبود برق ۳۳ کیلوولت در منطقه قشم، نیاز بود با ساخت یک پست جدید، برق ۲۰ کیلوولت به ۳۳ کیلوولت تبدیل و سکوهای هنگام برق رسانی شود.

وی با بیان اینکه هزینه اولیه برای ساخت این پست برق جدید، رقمی بالغ بر 5/2 تا ۳ میلیون دلار بود،افزود: با برآورد چنین هزینه ای در پروژه، آن هم در شرایط اقتصادی کنونی، در بخش برق واحد مهندسی و طراحی بر آن شدیم امکان تغذیه سکوهای هنگام را با برق ۲۰ کیلوولت موجود، بدون نیاز به ساخت پست جدید و با کمترین تبعات مالی و زمانی بررسی کنیم. در ادامه با انجام محاسبات دستی و نرم افزاری مشخص شد امکان برق رسانی به سکوها با استفاده از کابل ها و تابلوهای ۳۳ کیلوولت (که پیش تر ساخته شده اند) در سطح ولتاژ ۲۰ کیلوولت وجود دارد و نیازی به ساخت پست جدید برای تبدیل ولتاژ ۲۰ به ۳۳ کیلوولت نیست و تنها باید نسبت تبدیل ترانس های اصلی تغییر یابد و برخی اصلاحات در تابلوهای برق انجام شود.

سعادتی تصریح کرد: خوشبختانه ساخت ترانس های اصلی آغاز نشده بود، بنابراین سفارش ساخت ترانس ها تغییر کرد؛ در داخل تابلوهای ۳۳ کیلوولت ساخته شده نیز به برخی تغییرات جزیی مانند تعویض PTها و برقگیرها، تنظیمات مجدد رله ها و... نیاز بود که در مجموع هزینه چندانی برای سه سکو در بر نداشت.

کارشناس ارشد برق واحد مهندسی و طراحی شرکت نفت فلات قاره ایران اظهار کرد: با وجود این تغییرات، تمهیدات لازم نیز اندیشیده شده است تا در صورت نیاز در طرح های توسعه ای آینده، سوئیچ کردن به سطح ولتاژ بالاتر و افزایش ظرفیت انتقال توان الکتریکی از خشکی به تاسیسات نفتی در دریا امکان پذیر باشد.

مجموعه سکوهای سه گانه هنگام در ۳۵ کیلومتری جزیره هنگام واقع شده اند و عرشه این سکوها از سوی پیمانکار مربوطه در حال ساخت است. مطابق قرارداد اولیه برق رسانی به این سکوها با استفاده از دو خط کابلی با آرایش رینگ و ولتاژ ۳۳ کیلوولت پیش بینی شده است. هر مدار کابلی شامل ۴۰ کیلومتر کابل دریایی و ۳۵ کیلومتر کابل خشکی است که در محل ساحل به هم متصل خواهند شد. همه تجهیزات پروژه بر مبنای ۳۳ کیلوولت طراحی، سفارش گذاری و عمدتا ساخته شده اند.