صيد مرواريد آرامش از درياي معرفت

هفته هاست که با شما از گوهر گرانبهاي دوران جديد يعني «آرامش» صحبت کرديم. مرواريدي که همه انسان ها دنبال صيد آن هستند و مي کوشند تا اين متاع بسيار ارزشمند را از آن خود کنند. دين اسلام به ما راه و روش صيد اين مرواريد کمياب را نشان داده است و در سيزده شماره گذشته اين راه ها را بر شمرديم، در بخش چهاردهم يک راه ديگر براي رسيدن به آرامش را بيان کرده ايم، با ما همراه باشيد.

 

توکل نشانه دينداري و ايمان است. در قرآن کريم به صورت مکرر از مؤمنان درخواست شده است به خدا توکل کنند. در سوره طلاق آيه سوم آمده است: کسي که به خدا توکل کند، خدا او را کافي است. اگر قرار است در زندگي اعتماد کنيم، چه کسي بهتر از پروردگاري است که راه رستگاري و سعادت را پيش روي ما نهاده است.

توکل به خدا

توکل به اين معناست که انسان کارهاي خود را به مالک حقيقي واگذارد و وکالت را به وي وانهد؛ زيرا حق، خود را مالک حقيقي عالم معرفي و غير خويش را از مالکيت مأيوس کرده است. انسان متوکل در کارهاي خويش خداوند را وکيل مي گيرد، براي رسيدن به آرزوهايش از ديگران قطع اميد و پيوندي عميق ميان خود و خدا برقرار مي کند. در توکل اعتقاد بر اين است که روزيرسان فقط اوست و آدميان همه بر سر سفرة رازق هستي نشسته اند. کسي که داراي روح توکل است، هرگز نااميدي به خود راه نمي دهد، در برابر مشکلات احساس ضعف و زبوني نمي کند و در برابر حوادث سخت، مقاومت پيشه مي سازد.

در اين حالت، انسان احساس امنيت و آرامش مي کند و به دليل اعتماد به قدرت لايزال الهي نيرومند و بر مشکلات پيروز مي شود. توکل به معناي اعتماد به خدا و خداوند موجودي است که داراي علم و قدرت نامتناهي است، پس توکل به معناي اعتماد به وجودي است که علمش و قدرتش نامحدود است. براين اساس، انسان به اميدواري، پاکي درون، عزت نفس و قرار و آرامش خواهد رسيدچنانکه امام علي (ع) فرمودند:مَنْ تَوَكَّلَ عَلَى اللَّهِ ذَلَّتْ لَهُ الصِّعَابُ وَ تَسَهَّلَتْ عَلَيْهِ الْأَسْبَاب‏؛ هر کس به خدا توکل کند، دشواري ها براي او آسان مي شود و اسباب موفقيت برايش فراهم مي آيد.

کسي که در کارهاي دنيوي براي خويش وکيل برمي گزيند و امور خويش را به او واگذار مي کند، طبعاً به نتايج سودمندتري خواهد رسيد. شايسته است بنده خدا در تمامي امور زندگي به خداوند تکيه کند و او را وکيل خويش قرار دهد تا خواسته ها و آرزوهايش بدون اضطراب و با آرامش تأمين شود. اعتماد به قدرت مطلق در وجود انسان استحکام و نيرومندي ايجاد کرده او را از رنج رهايي مي بخشد در حديثي از حضرت امام جواد(ع) آمده است:مَنْ أَحَبَّ أَنْ يَكُونَ أَقْوَى النَّاسِ فَلْيَتَوَكَّلْ عَلَى اللَّهِ؛ هر کس دوست دارد از نيرومندترين مردم باشد، بايد به خدا توکل کند.

 

تقدير از شرکت گاز هرمزگان در ششمين اجلاس نماز

از شرکت گاز هرمزگان به دليل اقامه، توسعه و ترويج فرهنگ نماز در استان هرمزگان تقدير و تجليل شد.

در ششمين اجلاس استاني نماز که به ميزباني اداره کل منابع طبيعي برگزار شد، پس از ارزيابي داوران از اقدام ها و برنامه هاي ثبت شده دستگاه هاي اجرايي استان در حوزه ترويج فرهنگ و اداب نماز در سامانه سجاد، شرکت گاز هرمزگان از سوي دفتر نماينده ولي فقيه در استان، استانداري و ستاد اقامه نماز استان تجليل شد.

حسن پزشکيان، دبير ستاد اقامه نماز شرکت گاز، ضمن تبريک به مديرعامل و همکاران براي موفقيت کسب شده، ابراز اميدواري کرد که تلاش و همت کارکنان اين جايگاه در سال هاي آتي نيز مستدام باشد.در بخشي از اين تقديرنامه به فواد حمزوي، مديرعامل شرکت گاز هرمزگان آمده است: نماز از مهم ترين سفارش هاي انبيا و از بارزترين عبادت است، نماز گوياترين جلوه خدا محوري، دين باوري و ولايت پذيري در جامعه است. ارزش گذاري به نماز نشانه ايمان و دليل عشق و علاقه به منويات است.

ستاد اقامه نماز استان هرمزگان همسو با اجراي منويات مقام معظم رهبري به اجلاس هاي سراسري نماز، با تشکيل هيئت هاي ارزيابي و داوري به بررسي برنامه ها و فعاليت هاي دستگاه هاي اجرايي در زمينه توسعه و ترويج فرهنگ نماز پرداخته و براساس راي اين هيات، عملکرد سال 1397 شرکت گاز استان هرمزگان را شايسته تقدير مي داند.»

 

انقلاب اسلامي؛ آنچه گذشت، آنچه پيش روست(بخش اول )

پرداختن به دستاوردهاي انقلاب اسلامي و تبيين هر چه بيشتر آن، از موضوع هاي مهم و ضروري در عصر حاضر است؛ از اين رو، اين مطلب در صدد است، مهم ترين دستاوردهاي انقلاب اسلامي ايران را، از ابتدا تاکنون، تبيين کند. پرسشي که در اينجا مطرح مي شود، اين است که دستاوردهاي انقلاب اسلامي ايران چيست؟

برخلاف تبليغات دشمنان، انقلاب اسلامي ايران، با وجود موانع، دستاوردهاي چشمگير و شگرفي را در عرصه هاي گوناگون سياسي، فرهنگي، اقتصادي، علمي، فناوري، نظامي و امنيتي به دست آورده و جايگاه رفيعي را در منطقه و جهان کسب کرده است.

1- دستاوردهاي سياسي

مهم ترين دستاوردهاي سياسي انقلاب اسلامي ايران به قرار زير است:

1-1- سرنگوني نظام ديکتاتوري و جايگزيني نظام مردم سالاري ديني

رفع خفقان و سرنگوني نظام ديکتاتوري سلطنت پهلوي و جايگزين شدن نظام مردم‎سالار ديني، يکي از مهم ترين دستاوردهاي سياسي انقلاب اسلامي ايران به‎شمار مي رود. مردم ايران، به رهبري امام‎خميني(ره) در 22بهمن 1357 توانستند رژيم سلطنتي پهلوي را که برآمده از کودتاي انگليسي آمريکايي بود و وابستگي، استبداد، فساد (سياسي، اخلاقي، مالي)، ضديت با اسلام و بي‎کفايتي، از جمله ويژگي‎هاي بارز آن به شمار مي رفت، ساقط و نظامي مردمي مبتني بر قوانين اسلامي، با رهبري ولي فقيه، بنا کنند.

1-2- افزايش بينش سياسي مردم

افزايش بينش سياسي مردم، يکي ديگر از دستاوردهاي سياسي انقلاب اسلامي است. يکي از اهداف سياسي رژيم پهلوي، دور نگاه داشتن مردم ايران از مسائل و واقعيت‎هاي جامعه بود و از اين طريق مي کوشيدند تا بينش سياسي مردم تعميق نيابد و در بي‎خبري به‎سر برند. پس از انقلاب اسلامي، افزايش آگاهي‎ها و تقويت بينش سياسي مردم، با استفاده از ابزارهاي گوناگون مانند مطبوعات و رسانه هاي گروهي، به عنوان اصلي مهم در قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران، کانون توجه واقع شد.

1-3- آزادي و مشارکت سياسي مردم

يکي ديگر از دستاوردهاي سياسي انقلاب اسلامي، آزادي سياسي و مشارکت سياسي مردم است. در رژيم پهلوي، مردم در عرصه تصميم‎گيري کشور هيچ جايگاهي نداشتند؛ ازاين‎رو، مشارکت سياسي، به معناي واقعي کلمه، وجود نداشت، ولي آنان پس از انقلاب اسلامي، در تعيين سرنوشت کشورشان‎ سهيم شدند، به‎طوري که در مدت بيش از سه دهه پس از پيروزي انقلاب، به‎طور متوسط هر سال يک انتخابات در عرصه تصميم‎گيري کشور برگزار شد که نشان‎دهنده مشارکت سياسي گسترده مردم است

1-4- استقلال در سياست خارجي

استقلال در سياست خارجي، يکي ديگر از دستاوردهاي سياسي انقلاب اسلامي ايران است. در دوران پهلوي، در ساختار سياسي ايران، به‎دليل نفوذ کشورهايي نظير انگلستان و آمريکا، استقلال سياسي وجود نداشت و سياست خارجي کشور با‎توجه به منافع کشورهاي بيگانه تعريف مي‎شد، اما پس از انقلاب، ايران اسلامي ضمن رهايي از نفوذ آمريکا و انگليس، استقلال سياسي خود را به دست آورد و سياست خارجي خود را باتوجه به مصالح اسلامي و منافع ملي تعريف کرد.

1-5- شکل گيري جريان ها و گروه هاي سياسي در جهان

تأثير بر شکل‎گيري برخي جريان‎ها و گروه‎هاي سياسي و احياي نقش جنبش‎هاي آزادي‎بخش، يکي ديگر از دستاوردهاي سياسي انقلاب اسلامي ايران است. انقلاب اسلامي ايران، از يک سو، باعث موجوديت برخي گروه‎ها و جريان‎هاي سياسي مانند حزب‎الله لبنان، امل اسلامي، جنبش جهاد اسلامي فلسطين، نهضت اجراي فقه جعفري پاکستان شد و از سوي ديگر، باعث خارج شدن برخي ديگر از گروه‎ها و جريان‎ها از حالت انفعال و رکود شد، مانند حرکت اسلامي در بيت‎المقدس و الخليل.

با وقوع انقلاب اسلامي ايران، جنبش‎هاي آزادي‎بخش در جهان و جوامع اسلامي جان تازه‎اي گرفتند. پيروزي انقلاب اسلامي در ايران، با تکيه بر ايدئولوژي اسلامي، باعث احياي بيداري اسلامي در جهان شد. جايگزين شدن انديشه‎هاي اسلامي به‎جاي انديشه‎هاي مادي همچون ناسيوناليسم و مارکسيسم و نيز در جنبش‎هاي آزادي‎بخش اسلامي، از جملة مصاديق آن بيداري است.

1-6- تغيير راهبرد قدرت هاي بزرگ

 تأثير بر راهبرد قدرت‎هاي بزرگ، يکي ديگر از دستاوردهاي انقلاب اسلامي است. انقلاب اسلامي در کشوري رخ داد که مي‎بايست در برابر حرکت‎هاي ضدغربي در منطقه واکنش نشان مي داد؛ اما خود به کشوري ضدغربي تبديل شد.

 از سوي ديگر، تأثير انقلاب اسلامي بر جنبش هاي اسلامي موجود در جوامع اسلامي، تحت سلطة ابرقدرت هاي غرب و شرق و نيز طرح نظريه‎هاي جديد دربارة حکومت و سياست، هر دو ابرقدرت(آمريکا و شوروي سابق) را برآن داشت تا براي حفظ منافع نامشروع خود در خاورميانه (غرب آسيا)، انقلاب اسلامي را مهار و آن را ازهرجهت محدود کنند.

ادامه دارد...

 

شهيد سلطان مراد علي پور

شهيد سلطان مراد علي پور در تاريخ 10 تير 1330 در شهر مسجد سليمان استان خوزستان متولد شد. او متاهل و داراي 2 فرزند بود. شهيد علي پور در تاريخ 14 خرداد 1356همکاري خود را با شرکت ملي نفت آغاز کرد. سلطان مرداد علي پور در تاريخ 21 شهريور 1365 در شهر اهواز به دليل بمباران بعثي ها به مقام رفيع شهادت نائل آمد. همسر شهيد درباره وي مي گويد: او همواره درس تواضع و فروتني را به من و فرزندانش مي آموخت. ما بردباري، استقامت و ايثار را از او آموختيم و تا عمر داريم مديون راهنمايي هايش هستيم.فرزند شهيد علي پور درباره خصوصيات اخلاقي او مي گويد: پدر عاشقانه خدا را دوست مي داشت و هميشه خود را بي نياز از انسان ها و نيازمند به خداوند و ياري اش مي دانست. تقوا و تواضع از جمله خصوصيات اصلي شخصيت او بود و حتي در سخت ترين لحضات زندگي لبخند از لبانش دور نمي شد.

 

معارف انقلاب

کتاب «معارف انقلاب؛ مروري بر ديدگاه هاي حضرت آيت الله سيد علي خامنه اي (مدّ ظلّه العالي) پيرامون انقلاب اسلامي» را عليرضا مختارپور قهرودي، تاليف و گردآوري کرده و انتشارات انقلاب اسلامي نيز آن را به چاپ رسانده است. اين اثر يکي از بهترين کتاب ها براي آشنايي با مباني و اصول انقلاب اسلامي است، از آنجا که اين کتاب  گردآوري سخنان معمولاً عمومي مقام معظّم رهبري است غالباً همه فهم است، موضوعات هم به شدت کاربردي و ملموس است، برخي مهمترين موضوع هاي کتاب عبارتند از: ويژگي هاي اصلي انقلاب؛ بزرگترين خطراتي که انقلاب را تهديد مي کند؛ ده دستاورد بزرگ امام خميني ره؛ تفاوت هاي اسلام ناب و اسلام آمريکايي؛ چهار عامل لازم براي تداوم موفقيت انقلاب اسلامي؛ آفاتي که انقلاب را تهديد مي کند؛ تفاوت انقلاب اسلامي با ديگر انقلاب ها در حفظ اهداف اوليه؛ مهمترين ريشه هاي همه عقب افتادگي ها؛ عاشورا و انقلاب اسلامي؛ انقلاب اسلامي و نظام استکبار؛ پيام هاي جهاني انقلاب اسلامي و بازتاب آن.