معاون وزیر نفت:
  از توسعه پژوهش در صنعت پتروشیمی حمایت می کنیم
معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی گفت: شرکت ملی صنایع پتروشیمی از توسعه پژوهش و فناوری در صنعت پتروشیمی با هدف دستیابی به فناوری های روزآمد دنیا حمایت می کند.
رضا نوروززاده روز دوشنبه (۲۰ آذرماه) پس از بازدید «شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی مرکز تهران» اظهار کرد: این شرکت با بررسی تولید و نیاز صنعت، باید کارهای تحقیقاتی را در همه مراکز رهبری کند که این موضوع، سبب بالندگی شرکت می شود و به توسعه صنعت کمک می کند. وی با بیان این که شرکت ملی صنایع پتروشیمی با نقش حاکمیتی در کنار محقق و بهره بردار، فرآیند توسعه را آسان کرده و برای همکاری های بیشتر ایجاد انگیزه می کند، افزود: این مسیر به روند اشتغال‎زایی کمک می کند. معاون وزیر نفت از شرکت پژوهش و فناوری خواست تا جدا از وظیفه خلق دانش و سند ثبت اختراع (Patent) با شرکت ها ی تولیدی ارتباط برقرار کند، افزود: این موضوع سبب می شود شرکت ها ی تولیدی ضمن آشنایی با دستاوردهای این شرکت به جای خرید دانش فنی یا کاتالیست از شرکت ها ی خارجی از نمونه بومی آن استفاده کنند.
نوروززاده با تاکید بر این که شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی مرکز تهران دارای ظرفیت تولید علم است، تاکید کرد: وظیفه شرکت ملی صنایع پتروشیمی، قرار گرفتن در کنار شماست تا بیشتر منابع درآمدی در واحد های تولیدی استفاده شود.
وی با اشاره به این که شرکت پژوهش و فناوری پل ارتباطی دانشگاه و صنعت است، تصریح کرد: مسیر تبیین شده میان دانشگاه، صاحبان تجربه و شرکت ها ی تولید کننده مسیر خوبی است.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی از زحمات گذشتگان در به ثمر رساندن این شرکت قدردانی کرد و گفت: این مرکز مایه امید صنعت و جوانان و سبب خدمت رسانی به صنعت پتروشیمی کشور است.
به گزارش شرکت ملی صنایع پتروشیمی، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی صبح امروز به همراه هیئت مدیره این شرکت از «شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی مرکز تهران» بازدید کرد و در جریان تازه ترین دستاوردهای پژوهشگران این شرکت قرار گرفت.

 


عملکرد تولید ۸ ماهه مجتمع های پتروشیمی کشور اعلام شد
تولید مجتمع های پتروشیمی ایران از ابتدای سال تا پایان آبان ماه در مجموع به بیش از ۳۵ میلیون و ۶۱۷ هزار تن رسید.عملکرد تولید ۲۱ مجتمع پتروشیمی مستقر در منطقه ماهشهر از ابتدای امسال تا پایان آبان ماه ۱۳ میلیون و ۱۹۵ هزار تن بوده است؛ تولید امسال مجتمع های پتروشیمی این منطقه ۲۱ میلیون تن برآورد شده است.عملکرد تولید ۱۶ مجتمع پتروشیمی منطقه عسلویه نشان می دهد، تولید واقعی مجتمع های این منطقه از ابتدای سال تا پایان آبان ماه در حدود ۱۵ میلیون و یکصد هزار تن بوده است؛ تولید امسال مجتمع های پتروشیمی این منطقه در حدود ۲۶,۵ میلیون تن برآورد شده است.تولید واقعی ۲۱ مجتمع پتروشیمی مستقر در دیگر مناطق داخلی کشور در مدت زمان یادشده در حدود ۷ میلیون و ۳۲۸ هزار تن بوده است؛ براساس برنامه، تولید امسال مجتمع های دیگر مناطق ۱۱,۴ میلیون تن برآورد شده است.مجموع کل تولید صنعت پتروشیمی کشور در آبان ماه امسال حدود ۴,۵۲ میلیون تن و عملکرد تولید از ابتدای سال تا پایان این ماه حدود ۳۵ میلیون و ۶۱۷ هزار تن بوده است.میزان فروش داخلی محصولات پتروشیمی کشور از ابتدای امسال تا پایان آبان ماه بالغ بر ۱۱ میلیون تن به ارزش بیش از ۲۳۴ هزار میلیارد رالا و حجم صادرات این محصولات نیز بیش از ۱۴ میلیون تن با ارزشی بالغ بر هفت میلیارد دلار بوده است. بالاترین عملکرد تولید در آبان ماه امسال را مجتمع های پتروشیمی شیمی بافت، رجال، کربن ایران، مهر، تبریز، لاله، خراسان، خارک، شیراز و آریاساسول به خود اختصاص دادند.

 


 عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس مطرح کرد:
کاهش وابستگی بودجه ۹۷ به درآمدهای نفتی
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با بیان این که وابستگی بودجه سال ۹۷ به درآمدهای نفتی کاهش یافته است، گفت: دولت در لایحه بودجه ۹۷، اقدام مناسبی برای کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی انجام داده است. محمدرضا تابش با اشاره به بررسی لایحه بودجه سال ۹۷ در مجلس شورای اسلامی، گفت: دولت برای تدوین لایحه بودجه ۹۷ به صورت عملیاتی عزمی جدی دارد و ما از این اقدام دولت قدردانی می کنیم. این عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این که کاهش وابستگی بودجه سال ۹۷ نسبت به سال های گذشته کاهش یافته است، افزود: دولت در لایحه بودجه ۹۷، اقدام مناسبی برای کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی انجام داده است. وی یکی از آثار مثبت کاهش وابستگی بودجه به درآمدهای نفتی را شکوفایی اقتصادی و رونق تولید دانست و تصریح کرد: کاهش وابستگی بودجه به درآمدهای نفتی سبب گردش چرخ صنعت و تولید می شود.
تابش عنوان کرد: می توانیم در سال های آینده با اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی، وابستگی بودجه به درآمدهای نفتی را قطع کنیم، حتی می توان با یک برنامه فشرده طی ۲ سال به این هدف رسید. عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس گفت: معتقدم وابستگی بودجه های سالانه به درآمدهای نفتی باید با اتخاذ تدابیر درست، کاهش یابد.

 

مد یرکل د فتر پایش و نظارت سازمان حفاظت محیط زیست
  سوخت توزیعی د ر کلان شهرها کیفیت مطلوبی د ارد
مد یرکل د فتر پایش و نظارت سازمان حفاظت محیط زیست گفت: وجود بنزن و آروماتیک ها د ر سوخت به حد استاند ارد رسید ه است و د ر مقایسه با سال ۹۰ که وجود بنزن د ر سوخت ها ۶ برابر وضع کنونی و آروماتیک ها نیز سه برابر بود ، اکنون سوخت کیفیت مطلوبی د ارد .
شینا انصاری با بیان این که د ر بخش پایش سوخت، سازمان حفاظت محیط زیست تنها جایگاه حکومتی و نظارتی د ارد و بحث استاند ارد سوخت به سازمان استاند ارد بازمی گرد د ، گفت: طبق مصوبه ای که سازمان حفاظت محیط زیست د ر ارد یبهشت سال ۹۳ به مرحله اجرا د رآورد ه، پایش کیفی سوخت کلان شهرهای کشور آغاز شد ه است و د ر پایش های انجام شد ه به وضع مطلوبی رسید ه ایم. مد یرکل د فتر پایش و نظارت سازمان حفاظت محیط زیست افزود : د ر چهار کلان شهر زیرساخت های پایش فصلی سوخت آماد ه شد ه و د ر استان تهران و البرز پایش فصلی سوخت د ر حال انجام است. انصاری تصریح کرد : طبق گزارش هایی که به مراجع ذیربط ارسال کرد ه ایم، وجود بنزن و آروماتیک ها د ر سوخت به حد استاند ارد رسید ه است و د ر مقایسه با سال ۹۰ که وجود بنزن د ر سوخت ها ۶ برابر وضع کنونی و آروماتیک ها نیز سه برابر بود ، اما هم اکنون سوخت کیفیت مطلوبی د ارد . وی عنوان کرد : د ر گذشته هر سه ماه یک بار و به صورت فصلی پایش سوخت کشور انجام می شد ، اما هم اکنون هفته ای یک بار پایش ها به صورت سرزد ه اطراف جایگاه های عرضه بنزین صورت می گیرد که ما افزون بر بنزن و آروماتیک، سنجش گوگرد را نیز اضافه کرد ه ایم.

 


در قالب طرح های کلان انتقال و توسعه فناوری اجرا می شود
طرح ازدیاد برداشت از 20 میدان
 نفتی و گازی با همکاری مراکز دانشگاهی
پروژه بهبود و ازدیاد برداشت در 20 میدان نفتی و گازی (52 مخزن) از طریق امضای قرارداد با دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی ایرانی اجرا می شود.
معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری روز چهارشنبه، (22 آذرماه) در حاشیه هجدهمین نمایشگاه «دستاوردهای پژوهش و فناوری و فن بازار ملی ایران» و در «نخستین نشست سالانه مدیران ارتباط با صنعت دانشگاه ها و پژوهشگاه های کشور» با تبریک هفته پژوهش، گفت: دانشگاه ها و مراکز پژوهشی، به عنوان مراکز تولید علم جایگاهی خاص در کشور دارند.
حبیب الله بیطرف افزود: در قالب طرح های کلان انتقال و توسعه فناوری وزارت نفت، پروژه بهبود و ازدیاد برداشت در 20 میدان نفتی و گازی (52 مخزن) از طریق امضای قرارداد با دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی ایرانی اجرا می شود.
وی ادامه داد: زمینه سازی انتقال فناوری از طریق پیوست فناوری در قراردادهای جدید نفتی با شرکت های بین الملل  و انتقال و توسعه فناوری های کلیدی و تکرار پذیر بخش پایین دست از طریق انعقاد 12 قرارداد همکاری علمی- تحقیقاتی با دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی ایرانی از دیگر برنامه وزارت نفت در حوزه طرح های کلان انتقال و توسعه فناوری وزارت نفت به شمار می آیند.
هفته پژوهش از 21 تا 27 آذر با شعار پژوهش تقاضامحور و تجاری سازی فناوری؛ زیربنای تولید و اشتغال همراه با برپایی هجدهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی، فناوری و فن بازار برگزار می شود.
روزهای این هفته با عناوین روز پژوهش، فناوری، دانش آموز و مدرسه، پژوهش، فناوری و صنعت، پژوهش فناوری ایده و خلاقیت، پژوهش، فناوری اقتصاد مقاومتی، پژوهش، فناوری و سرمایه ملی، پژوهش فناوری، مهارت و کارآفرینی و پژوهش فناوری، حوزه و دانشگاه نامگذاری شده اند.
مشروح سخنان حبیب الله بیطرف، معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری در شماره بعد هفته نامه مشعل (859) منتشر می شود.

 

حضور فعال وزارت نفت د ر جشنواره کشوری پژوهش و فناوری
  د ستاورد های علمی، پژوهشی و فناوری وزارت نفت هم زمان با هفته پژوهش د ر جشنواره کشوری پژوهش و فناوری معرفی شد. د ر این جشنواره «هجد همین جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوری برگزید ه کشور» و همچنین «هجد همین نمایشگاه د ستاورد های پژوهش و فناوری و فن بازار ملی ایران » برگزار شد که د ر هر ۲ بخش از این جشنواره وزارت نفت حضوری فعال و اثر گذار داشت.
د ر هجد همین جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوری برگزید ه کشور، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری طی مراسمی از برگزید گان عرصه پژوهش و فناوری د ستگاه های اجرایی و د انشگاه های کشورتجلیل به عمل آمد که وزارت نفت نیز د ر سه بخش برگزید گان خود را معرفی کرد ه است.  وزارت نفت برای حضور د ر این جشنواره چند ی پیش فراخوانی از سوی معاونت امور مهند سی، پژوهش و فناوری د ر سطح صنعت نفت منتشر کرد که بر اساس آن، شرکت ها ، مراکز تحقیقاتی و د انشگاهی وابسته به وزارت نفت مشخصات برگزید گان خود را د ر سه حوزه مشتمل بر پژوهشگران، فناوران و پروژه پژوهشی برتر به اد اره کل امور پژوهش وزارت نفت ارسال کرد ند .  بر این اساس، سه پژوهشگر، ۶ فناور و یک پروژه پژوهشی با تائید حبیب الله بیطرف، معاون مهند سی، پژوهش و فناوری وزیر نفت به این جشنواره معرفی شد ند که اعلام برگزید گان نهایی منوط به نتایج ارزیابی مراتب د ر هیئت د اوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری خواهد بود . د ر این د وره از برگزاری جشنواره کشوری پژوهش و فناوری همچنین «هجد همین نمایشگاه د ستاورد های پژوهش و فناوری و فن بازار ملی ایران» برگزار شد که وزارت نفت برای اولین بارد راین د وره به منظور هم افزایی و اثر بخشی بیشتر و همچنین صرفه جویی د ر هزینه ها و جلوگیری از اتلاف منابع، شرکت ها و مراکز تحقیقاتی و د انشگاهی وابسته به صنعت نفت برای معرفی د ستاورد های علمی، پژوهشی و فناوری خود د ر فضایی مشترک با مساحت ۱۵۰ مترمربع و د ر سالن شماره ۱۰ و د ر مجاورت یکد یگر د ر نمایشگاه مزبور مشارکت و حضوری فعال د اشته است.  جشنواره کشوری پژوهش و فناوری ۲۲ تا ۲۶ آذرماه امسال د ر محل د ائمی نمایشگاه‎های بین المللی تهران برگزار می شود .  

 

 


حوزه مرگ خاموش، آسیب شناسی شود
د ر اد امه، نمایند ه وزارت صنعت، معد ن و تجارت گفت: افزایش آمار مرگ خاموش نشان می د هد اقد امات ما اثربخش نبود ه است.
وی افزود : باید د ر این زمینه آسیب شناسی انجام شود و بررسی کنیم به چه د لیل انتظارات ما برآورد ه نشد ه است.نمایند ه وزارت صنعت، معد ن و تجارت اظهار کرد : بخشی از مرگ های خاموش به د لیل نبود تهویه مناسب د ر منازل بود ه و ارتباطی با نشت گاز CO ند ارد .به گفته وی، د فتر کل اچ اس ای وزارت صنعت، معد ن و تجارت، هر ساله اقد ام به تهیه راهنمای پیشگیری و رویارویی با گاز مونوکسید کربن کرد ه و به 38 سازمان زیرمجموعه ارائه می کند . د ر بحث پیشگیری از حواد ث، سیستم مد یریت حواد ث شغلی نیز وجود د ارد که اقد ام به «د رس آموزی» می کند . تاکنون د و جلد کتاب با سه هزار نسخه تیراژ برای فرهنگ سازی تهیه و به صورت رایگان د ر نمایشگاه های محیط زیست و اچ اس ای پخش شد ه است.نمایند ه وزارت صنعت، معد ن و تجارت تاکید کرد : د ر قالب پروژه ای پژوهشی باید بررسی کنیم که چه فاکتورهایی برای کاهش مرگ خاموش اثرگذار است. برنامه بلند مد ت د ر قالب طرح پژوهشی بررسی کند چه فاکتورهای تاثیرگذاری وجود د ارد که فعالیت های ما اثربخشی لازم را ند اشته است.

از تجربه همیار پلیس بهره بگیریم
د ر اد امه، نمایند ه سازمان اورژانس کشور گفت: نقش اصلی سازمان اورژانس پس از وقوع حاد ثه است. از ابتد ای سال 96 تاکنون، شیراز، ارومیه، کرج، قزوین و یاسوج، از جمله شهرهایی به شمار می آیند که بیشترین حاد ثه د ر آنها رخ د اد ه است.وی اد امه د اد : 95 د رصد از ماموریت های اورژانس منجر به بهبود و 5 د رصد نیز منجر به فوت شد ه است. نمایند ه سازمان اورژانس کشور اظهار کرد : باید آموزش به عنوان اصلی ترین فاکتور د ر کاهش مرگ خاموش د ید ه شود و می توانیم از تجربه همیار پلیس بهره بگیریم. وی با بیان اینکه باید با همکاری وزارت آموزش و پرورش، طرح آموزش مرگ خاموش را به طور گسترد ه اجرایی کنیم، اظهار کرد : تنها نباید به ارائه هشد ارها بسند ه کرد و ارائه آموزش های لازم و صحیح نیز باید د ر د ستور کار قرار گیرد .

فرهنگ سازی و آموزش ها تجمیع شوند
د ر اد امه، نمایند ه وزارت بهد اشت، د رمان و آموزش پزشکی گفت: از طریق د انشگاه های علوم پزشکی، امکان تبلیغات و فرهنگ سازی وجود د ارد و همکاری صد ا و سیما، شهرد اری و د یگر سازمان ها نیز تاثیرگذار خواهد بود . وی افزود : تمام سازمان ها و نهاد هایی که د ر این جمع حضور د ارند ، به صورت مجزا اقد ام به ارائه آموزش می کنند که تجمیع این فعالیت ها به صورت هماهنگ می تواند تاثیر بیشتری د اشته باشد .به گفته نمایند ه وزارت بهد اشت، د رمان و آموزش پزشکی، تاکنون بیش از 300 تیزر آموزشی د ر حوزه های بهد اشتی و سلامت تهیه شد ه است.

بازی های رایانه ای ظرفیت مناسبی برای فرهنگ سازی د ارند
د ر اد امه، نمایند ه معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت: مشکلی د ر حوزه قانون ند اریم بلکه د ر حوزه اجرا با مشکل روبه رو هستیم. وی افزود : اگر فعالیت این گروه منجر به پیشگیری از فوت یک نفر نیز شود ، قطعا ارزشمند است. اقد ام ها اورژانسی است و باید برای آن برنامه ریزی کرد . به گفته نمایند ه معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه، تنها با مشارکت همگانی و تغییر رفتار مصرف کنند ه می توانیم شاهد کاهش مرگ خاموش باشیم و د ر این مسیر باید نقش، جایگاه و سهم مرد م نیز مشخص کنیم. د ر حوزه فرهنگ سازی، کمپین های رسانه ای می تواند راهگشا باشد .نمایند ه معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه تاکید کرد : 19 میلیون نفر د ر کشور به طور میانگین روزانه چهار ساعت بازی رایانه ای انجام می د هند و می توان از این ظرفیت برای آموزش و فرهنگ سازی استفاد ه کرد .برپایه گزارش سازمان پزشکی قانون، پارسال، بیش از 800 نفر بر اثر مرگ خاموش فوت کرد ه اند که این میزان، 34 د رصد نسبت به سال 94 افزایش د اشته و 256 مورد آن د ر بخش وسایل گازسوز بود ه است. حضور نمایند گان بیش از 15 وزارتخانه و سازمان د ر «هم اند یشی و تصمیم گیری د ر راستای مقابله و پیشگیری از نشت CO» نشان د هند ه عزم این بخش ها برای کاهش مرگ خاموش است و با تلاش همه جانبه این د ستگاه ها و تد اوم برگزاری این نوع جلسه های کارشناسی، شاهد کاهش آمار مربوط به مرگ خاموش د ر سال های آیند ه خواهیم بود .