در ديدار وزير نفت با وزير اقتصاد مجارستان تاکيد شد
گسترش همکاري نفتي تهران - بوداپست
وزير نفت ايران و وزير اقتصاد مجارستان بر گسترش همکاري دو کشور در بخش انرژي تاکيد کردند.بيژن زنگنه صبح روز دوشنبه
( 13 آذر) در ديدار با ميهايلي وارگا، وزير اقتصاد مجارستان با بيان اين که ايران هميشه روابط دوستانه و خوبي با کشور مجارستان داشته است، اظهار کرد: اميدوارم سفر شما به ايران به توسعه روابط دوجانبه در همه بخشها به ويژه در بخش انرژي منجر شود.
ايران آماده صدور گاز به پاکستان
وزير نفت از علاقهمندي مجارستان به همکاري با ايران براي حضور در بخش گاز پاکستان خبر داد و گفت: پاکستان هنوز تصميم قاطعي در مورد قرارداد معتبر با ايران براي صادرات گاز ندارد.بيژن زنگنه، پس از ديدار با ميهايلي وارگا، وزير اقتصاد مجارستان با بيان اين که شرکت نفت و گاز مجارستان (MOL) در برخي زمينههاي انرژي علاقهمند به فعاليت در ايران هستند، گفت: ايران نيز آمادگي خود را براي فعاليت شرکتهاي مجارستاني در پروژههاي نفتي اعلام کرده است.وي از حضور در بخش گاز پاکستان و سوآپ نفت خزر به عنوان پروژههاي مورد علاقه مجارستان براي همکاري با ايران نام برد و افزود: مجارستان تجربه فعاليت در بخش گاز پاکستان اعم از اکتشاف و توليد را دارد و سالها در اين کشور فعاليت داشته است.وزير نفت ادامه داد: البته مشکل ما براي حضور در بخش گاز پاکستان، اين است که اين کشور درباره اين که چگونه ميخواهد در برابر قرارداد معتبر صادرات گاز ايران به پاکستان رفتار کند، جواب مشخصي ندارد.زنگنه با بيان اين که ايران براي همکاري با مجارستان آماده اما ضروري است درباره جزئيات اين همکاري مذاکرات بيشتري ميان شرکتهاي دو کشور انجام شود، افزود: شرکتهاي مجارستاني همچنين براي خريد نفت از ايران ابراز علاقه کردهاند.وي با اشاره به اين که شرکت نفت و گاز مجارستان تاکنون يک محموله نفت از ايران خريداري کرده است، در پاسخ به اين سوال که آيا مجارستانيها علاقهمند به حضور در بخش بالادست صنعت نفت ايران علاقهمند هستند، اظهار کرد: آنان به مطالعه در بخشهاي محدودي از بالادست صنعت نفت علاقهمند هستند.
در زمان تحريم ايران را ترک نکرديم
وزير اقتصاد مجارستان نيز در اين ديدار به روابط ديرينه ايران و مجارستان اشاره کرد و افزود: کشور مجارستان 66 سال است که در ايران سفارتخانه داير کرده است.
وي با بيان اين که در زمان تحريمها ايران را ترک نکرديم که اين موضوع، اراده کشور مجارستان را براي رابطه با ايران نشان ميدهد، تصريح کرد: روابط دو جانبه ميان ايران و مجارستان هميشه دوستانه بوده و هيچ مشکلي هم در همکاريهاي دو جانبه وجود ندارد.وارگا، به سفر دو سال پيش نخست وزير اين کشور به ايران اشاره کرد و افزود: در همان زمان برنامهاي داشتيم تا روابط دوجانبه ايران و مجارستان حداقل به زمان قبل از تحريمها برگردد که هنوز به آن سطح نرسيدهايم.وزير انرژي مجارستان تصريح کرد: مبادلات بازرگاني و اقتصادي ميان ايران و مجارستان طي دو سال گذشته رو به افزايش بوده است. گفتني است همايش بزرگ اقتصادي ايران و مجارستان نيز روز يکشنبه (12 آذرماه) در اتاق بازرگاني برگزار شد، ميهايلي وارگا، وزير اقتصاد مجارستان به دعوت مسعود کرباسيان همتاي ايراني خود به تهران سفر کرده بود. در اين سفر شرکتهايي در حوزه ماشين سازي، نفت و گاز، صنعت دارو، تجهيزات پزشکي و صنعت فولاد حضور داشتند. مجارستان کشوري در اروپاي مرکزي بوده که پايتخت آن بوداپست است. اين کشور حدود 9 ميليون و 880 هزار نفر جمعيت دارد. پرجمعيتترين شهر اين کشور بوداپست با يک ميليون 740 هزار نفر جمعيت است.
تمايل مجارستان به افزايش خريد نفت از ايران
وزير اقتصاد مجارستان از تمايل اين کشور به افزايش خريد نفت از ايران خبر داد و گفت: روابط بانکي ايران و مجارستان تسهيل ميشود.ميهايلي وارگا پس از ديدار با بيژن زنگنه، وزيرنفت درباره برنامه مجارستان براي افزايش خريد نفت از ايران، اظهار کرد: ما مايل هستيم که خريد نفت از ايران را در آينده افزايش دهيم.
شرکت مول مجارستان (MOL) پس از لغو تحريمها و اجراي برجام يک محموله يک ميليون بشکهاي نفت از ايران خريداري کرده است.وزير اقتصاد مجارستان درباره مذاکرات انجام شده در زمينه روابط مالي و بانکي ميان ايران و مجارستان تصريح کرد: بنا شد تا روابط مالي ميان دو کشور تقويت شود. ضمن اين که تلاش ميکنيم مشکلي براي سرمايهگذاران ايجاد نشود.وي بر گسترش روابط بانکي ايران و مجارستان تاکيد کرد و گفت: براين اساس هفته گذشته يک هيئت از بانکهاي مجارستان به ايران سفر کردند و مذاکرات بسيار مفيدي با طرفهاي ايراني داشتند؛ ضمن اين که مانعي نميبينم تا روابط بانکي به شيوه گذشته خود بازگردد.غلامحسين شافعي، رئيس اتاق بازرگاني ايران روز يکشنبه (12 آذرماه) در همايش بزرگ اقتصادي ايران و مجارستان اظهار کرده بود: هيچ تجارتي بدون نقل و انتقال پول امکان پذير نيست؛ اميدواريم دولتمردان طرفين در زمينه حل مسائل بانکي، گامهاي مهمي بردارند.مجارستان، کشوري در اروپاي مرکزي و پايتخت آن بوداپست است. اين کشور حدود 9 ميليون و 880 هزار نفر جمعيت دارد. پرجمعيتترين شهر اين کشور بوداپست با يک ميليون و 740 هزار نفر جمعيت است.
اظهار اميدواري وزير نفت به سرمايهگذاري بخش خصوصي چين در ايران
وزير نفت، روابط ايران و چين را در بخش انرژي گسترده دانست و افزود: بخش خصوصي چين در ايران، سرمايهگذاري کند. بيژن زنگنه در ديدار با ونگ يانگ گئو، رئيس اتاق بازرگاني بينالمللي چين اظهار کرد: ايران و چين روابط گسترده و بسيار مستحکمي در بخشهاي مختلف بخش انرژي با شرکتها ي چيني دارند. وي افزود: اميدواريم اين سفر سبب توسعه و تحکيم اين روابط شود و در کنار افزايش سطح مبادلات تجاري 2 کشور، شاهد سرمايهگذاري بخش خصوصي شرکتها ي چيني در ايران باشيم. همچنين رئيس اتاق بازرگاني بينالمللي چين در اين ديدار به روابط گسترده ايران و چين اشاره و اظهار کرد: همانطور که اطلاع داريد، چين داراي کمبود منابع انرژي است و اين در حالي است که ايران، دوست قديمي مان، منابع غني نفت و گاز دارد که اين ميتواند به گسترش روابط 2 کشور کمک کند. وي با بيان اين که روابط رو به رشد ايران و چين با همه سختيها ادامه يافت، افزود: ايران و چين ميتوانند در زمينههاي سرمايهگذاري بخش خصوصي در ايران، نفت و پتروشيمي با يکديگر همکاري کنند. مبادلات تجاري ايران و چين پارسال 31 درصد رشد داشته است. در ديدار رؤساي جمهوري دو کشور قرار براين شد تا سطح مبادلات تجاري تهران-پکن تا 600 ميليارد دلار در سال برسد.
معاون توسعه و مهندسي شرکت ملي نفت ايران:
وزارت نفت براي پيشبرد اهداف توسعهاي
به حمايت نياز دارد
معاون توسعه و مهندسي شرکت ملي نفت ايران با اشاره به برنامههاي توسعهاي اين شرکت در بخش بالادست صنعت نفت، گفت: وزارت نفت در حوزه تامين منابع مالي، جذب فناوريهاي نو و بهکارگيري شرکتهاي بينالمللي براي تحقق اهداف توسعهاي و ايفاي مسئوليتهاي اجتماعي به حمايت نياز دارد.
غلامرضا منوچهري عصر روز دوشنبه (20 آذرماه) در هفتمين نشست بررسي عملکرد پروژههاي اقتصاد مقاومتي سازمان برنامه و بودجه کشور که با موضوع «توسعه ميدانهاي مشترک نفتي غرب کارون» در اين سازمان برگزار شد، با بيان اين مطلب افزود: توسعه در غرب کارون طي 10 سال آينده، نيازمند بيش از 50 ميليارد دلار سرمايهگذاري است و چنين حجم وسيعي از کار، به حمايت بيشتر دستگاههاي اجرايي استاني نياز دارد تا وزارت نفت بتواند با همکاري شرکتهاي توانمند و جذب سرمايه و فناوري، اهداف توسعهاي را در اين منطقه دنبال و به طور موازي، نسبت به ايفاي مسئوليتهاي اجتماعي و خدمات عمراني نيز اقدام کند. وي با بيان اينکه نبايد از فرآيند سرمايهگذاري غافل شد، ادامه داد: اگرچه فرآيند توسعه در قراردادهاي جديد نفتي 20 ساله در نظر گرفته شده است، اما با توجه به عمر مخزن که حداقل 50 سال است، مسير طولاني و حجم وسيعي از کار در غرب کارون دهههاي آينده پيش رو قرار دارد.
منوچهري با اشاره به خودکفايي کشور در ساخت تاسيسات روسطحي و فرآيندي، تاکيد کرد: فعاليتهاي توسعهاي در غرب کارون و همکاري با شرکتهاي صاحب فناوري، ميتواند فرصت مناسبي براي بوميسازي افزايش ضريب بازيافت در ميدانها باشد. معاون توسعه و مهندسي شرکت ملي نفت ايران بر ضرورت ايجاد تحول در صنعت حفاري کشور و حرکت بيشتر به سمت فعاليتهاي دانش بنيان هم تاکيد کرد و گفت: به اين منظور در فرآيند توسعه هر ميدان، دانشگاه يا مرکزي تحقيقاتي نيز همکاري خواهد داشت. وي از سازمان برنامه و بودجه کشور به دليل حمايت مستمر از فعاليتهاي توسعهاي شرکت ملي نفت ايران قدرداني و ابراز اميدواري کرد که با تداوم اين حمايتها، فرآيند توسعه در صنعت نفت کشور شتاب يابد.
بر اساس اين گزارش، هفتمين نشست بررسي عملکرد پروژههاي اقتصاد مقاومتي سازمان برنامه و بودجه کشور که با موضوع «توسعه ميدانهاي مشترک نفتي غرب کارون»، عصر دوشنبه (20 آذرماه) با حضور حميد پورمحمدي، معاون سازمان برنامه و بودجه کشور، احمد کفاشي، رئيس امور انرژي سازمان برنامه و بودجه، محمدمهدي رحمتي، معاون برنامهريزي وزارت نفت، غلامرضا منوچهري، معاون توسعه و مهندسي شرکت ملي نفت ايران، کريم زبيدي، مدير برنامهريزي تلفيقي شرکت ملي نفت ايران، نورالدينشهنازيزاده، مديرعامل شرکت مهندسي و توسعه نفت (متن) و جمعي از مجريان پروژههاي توسعهاي غرب کارون در اين شرکت در سازمان برنامه و بودجه برگزار شد.
برداشت 715 ميليون بشکه نفت از ميدانهاي مشترک و غيرمشترک غرب کارون
مدير برنامهريزي تلفيقي شرکت ملي نفت ايران اعلام کرد: از مجموع حدود 87 ميليارد بشکه ذخيره نفت درجاي منطقه غرب کارون، تاکنون 715 ميليون بشکه نفت برداشت شده است. کريم زبيدي عصر دوشنبه (20 آذرماه) در هفتمين نشست بررسي عملکرد پروژههاي اقتصاد مقاومتي سازمان برنامه و بودجه کشور که با موضوع «توسعه ميادين مشترک نفتي غرب کارون» در اين سازمان برگزار شد، عنوان کرد: ذخاير نفت درجاي منطقه غرب کارون (مشتمل بر ميدانهاي مشترک و غيرمشترک) حدود 87 ميليارد بشکه برآورد ميشود که با احتساب ميانگين ضريب بازيافت 15 درصد، بالغ بر 13 ميليارد بشکه نفت اين منطقه قابل استحصال است. وي افزود: از اين ميان، تاکنون 715 ميليون بشکه نفت (کمتر از يک ميليارد بشکه) برداشت شده است. زبيدي، روند پيشرفت طرحهاي توسعهاي ميدانهاي مشترک غرب کارون را با توجه به مشکلات و محدوديتهاي بسيار صنعت نفت در تامين سرمايه و فناوري، مطلوب برشمرد و گفت: به عنوان نمونه، هزينه سرمايهگذاري توليد هر بشکه نفت خام در آزادگان شمالي حدود 34 هزار دلار شد و ضريب بازيافت شرکت چيني در اين ميدان حدود پنج درصد بوده است. بديهي است هزينه تمام شده و ضريب بازيافت نميتواند در اين شرايط قابل قبول باشد.
وي با يادآوري اينکه شرکتهاي خارجي ديگر ميتوانستند با هزينههاي کمتر چنين طرحهايي را به سرانجام برسانند، گفت: شرکت ايراني تدبير انرژي هم در توسعه ياران شمالي توانست با هزينهاي نسبتا معقول يعني کمتر از 20 هزار دلار براي هر بشکه، طرح را به پايان برساند.
توسعه در غرب کارون، مصداق اجراي سياستهاي اقتصاد مقاومتي
مديرعامل شرکت متن، حفظ و افزايش توليد نفت در ميدانهاي مشترک، اشتغالزايي و استفاده بيشتر از ظرفيت شرکتهاي داخلي را از جمله دستاوردهاي حاصل از انجام فعاليتهاي توسعهاي در منطقه غرب کارون و از مصاديق اجراي سياستهاي اقتصاد مقاومتي عنوان کرد.
نورالدين شهنازيزاده عصر دوشنبه (20 آذرماه) در هفتمين نشست بررسي عملکرد پروژههاي اقتصاد مقاومتي سازمان برنامه و بودجه کشور که با موضوع «توسعه ميدانهاي مشترک نفتي غرب کارون» در اين سازمان برگزار شد، به تشريح آخرين وضع توسعه اين ميدانها پرداخت و گفت: با توجه به افزايش ظرفيت توليد نفت در ميدانهاي مشترک غرب کارون طي سالهاي اخير، هماکنون ايران در توليد نفت از اين ميدانها نسبت به عراق پيشتاز است. وي ظرفيت نفتخام درجاي ميدانهاي مشترک منطقه غرب کارون مشتمل بر آزادگان جنوبي، آزادگان شمالي، يادآوران، ياران شمالي و ياران جنوبي را در مجموع حدود 67 ميليارد بشکه عنوان کرد و با تاکيد بر ضرورت افزايش ضريب بازيافت نفت در اين منطقه از کشور، افزود: با توجه به اين ميزان ذخيره درجا، تنها يک درصد افزايش ضريب بازيافت نفت در غرب کارون، 5/33 ميليارد دلار درآمدزايي براي کشور به همراه دارد؛ حال آنکه ضريب بازيافت نفت در لايه سروک پنج تا هفت درصد است و انتظار ميرود با اجراي روشهاي EOR و IOR به 20 تا 25 درصد برسد و ضريب بازيافت لايه فهليان هم 12 تا 14 درصد است که پيشبيني ميشود با اجراي روشهاي ازدياد برداشت به 35 تا 40 درصد افزايش يابد. اين مقام مسئول يادآور شد: موضوع افزايش ضريب بازيافت در قراردادهاي جديد نفتي لحاظ شده است. مديرعامل شرکت مهندسي و توسعه نفت در ادامه، اهداف توسعه در هر يک از ميدانهاي مشترک غرب کارون را تشريح کرد و گفت: طبق برنامه بايد ظرفيت توليد نفت اين ميدانها تا پايان سال به 350 هزار بشکه در روز برسد که اين هدف محقق خواهد شد. شهنازيزاده استفاده از ظرفيتهاي ماده 12 قانون رفع موانع توليد رقابتپذير را در توسعه ميدانهاي آزادگان جنوبي و ياران جنوبي به دست متخصصان داخلي راهگشا دانست و گفت: هم اکنون ظرفيت توليد نفت در اين دو ميدان به ترتيب به 110 و 10 هزار بشکه در روز رسيده است.
رئيس شوراي امر به معروف و نهي از منکر:
افزايش ظرفيت پذيرش انتقاد در مديران، سلامت سازمان را ارتقا ميدهد
معاون مديرعامل در امور عمليات غيرصنعتي و رئيس شوراي امر به معروف و نهي از منکر شرکت ملي نفت گفت: اصل هشتم قانون اساسي، يکي از اصول مهم در نظام اسلامي است که سازمانهاي اداري و مسئولان براي احياي آن بايد تلاش جدي انجام دهند.
رضا خليلي در نخستين گردهمايي شوراي امر به معروف و نهي از منکر شرکت ملي نفت که صبح روز دوشنبه (20 آذرماه) در باشگاه شماره يک صنعت نفت برگزار شد، اظهار کرد: نظام جمهوري اسلامي، متأثر از مباني دين اسلام و مکتب اهل بيت است و به احياي اين فريضه توجه ويژه دارد و يکي از اصول قانون اساسي نظام اسلامي نيز به اين فريضه مهم اختصاص دارد.
وي افزود: شوراي امر به معروف در سازمان وظيفه دارد تا مصاديق معروفها و منکرهاي آن سازمان و نهاد اداري را مشخص کند و طبق فرمايشات رهبر معظم انقلاب برنامه ريزي دقيق و درستي براي اجراي اين مهم داشته باشد.
معاون مديرعامل در امور عمليات غيرصنعتي به موارد منفور در جامعه اسلامي اشاره کرد و گفت: تهمت، غيبت، دروغ و افترا از بدترين صفاتي است که جامعه اسلامي بايد از آن گريزان باشد و نياز امروز سازمانهاي اداري، زدودن اين صفات ناپسند و ضد دين است و تمام آمرين معروف در سازمانهاي اداري بايد به آن اهتمام بورزند.
خليلي ضمن برشمردن انواع معروفها در ادارات از توسعه اخلاق قرآني و سيره و روش پيامبر اکرم (ص) به عنوان يک معروف بزرگ در نظام اداري ياد کرد و گفت: کارکنان حداقل بايد با قرآن و سيره رسول خدا (ص) و ائمه اطهار (ع) آشنايي داشته باشد، به گونه اي که معارف قرآني در رفتار و اخلاق آنان تاثير داشته باشد، ولي در برخي سازمانها چنين آموزشهايي ديده نميشود.
وي افزود: بعضي از مصاديق معروف و منکر در واقع همان زيربناهايي است که بايد با امر به معروف در رفتار و گفتار گسترش يابد و گسترش چنين معروفهايي در ادارات، نيازمند يک متولي به نام شوراي امر به معروف است.
رئيس شوراي امر به معروف و نهي از منکر تصريح کرد:افزايش ظرفيت پذيرش انتقاد در مديران و کارمندان، سلامت سازمان را ارتقا ميدهد و شوراي امر به معروف و نهي از منکر بايد به طور مستمر فعاليتهاي انجام شده را رصد کند تا حرکت در مسير درستي ادامه يايد.
وي با اشاره به اين که در چارچوب هر سازماني بايد رفتار سازماني اسلامي مناسب آن مجموعه تعريف و اجرا شود، اظهار کرد: در قرآن کريم ابتدا بر امر به معروف تاکيد شده و هيچ گاه ابتدا نهي از منکر در اولويت قرار نگرفته است.