دانستنی های خانه داری
ترفندهایی که به کارتان می آید
ترفندهايي در خانه داري وجود دارد که دانستن آنها مي تواند کمک بزرگي براي خانم هاي خانه دار باشد و کارشان را در امر خانه داري راحت تر کند. در ادامه به برخي از اين ترفندها اشاره مي کنيم که شايد دانستن آنها، خالي از لطف نباشد.
قند سوخته
از قندسوخته مي توان به عنوان بوگير يخچال کمک گرفت، بخصوص زماني که قصد داريد به مسافرت برويد. قرار دادن قند سوخته در يخچال تمام بوهاي نامطبوع را از بين مي برد.
تازه نگه داشتن هويج
اگر زمان گذاشتن هويج در يخچال، سر آن را ببريد، مدت بيشتري تازه مي ماند و پلاسيده نمي شود.
سفيدتر شدن برنج
زمان پختن برنج براي آبکشي، مي توان براي سفيدتر شدن دانه هاي برنج، کمي آبليمو به آب آن اضافه کرد.
نپاشيدن روغن
يکي از دغدغه هاي زنان خانه دار در آشپزي پاشيدن روغن به اطراف است. براي جلوگيري از اين اتفاق، هنگام آشپزي مي توان کمي نمک در روغن موجود در تابه ريخت تا از پاشيده شدن آن به اطراف جلوگيري شود.
کرفس و کاهو
برگ هاي خارجي کاهو و کرفس را وقتي قصد استفاده از آنها را داريد، جدا کنيد. همچنين از برگ هاي کرفس مي توانيد در ترشي و سوپ استفاده کنيد و از برگ هاي کاهو هم براي تهيه ته ديگ برنج.
شوري غذا
با يک قاشق سرکه يا يکي، دو حبه قند و البته کمي شکر مي توان شوري غذا را از بين برد. استفاده از سيب زميني هم گزينه خوبي است.
پوست گوجه فرنگي
براي اينکه بتوانيد پوست گوجه فرنگي را راحت جدا کنيد، آن را در آب جوش بيندازيد و سپس در آب يخ غوطه ور كنيد. با اين کار پوست گوجه فرنگي براحتي جدا مي شود.
کارکرد بهتر فريزر
شايد برايتان کمي عجيب باشد، اما فريزر وقتي پر باشد، بهتر کار مي کند. براي اين کار فضاهاي خالي آن را با بطري هاي آب پر کنيد تا متوجه کارکرد بهتر آن شويد.
رفع شيريني غذا
گاهي پيش مي آيد که شيريني غذا بيش از حد مي شود. براي برطرف کردن اين مشکل مي توان از يک قاشق سرکه کمک گرفت.
کپک نان و مرباي خانگي
براي اينکه مرباي شما کپک نزند، کافي است به مربا کمي پودر دارچين اضافه کنيد. نان را هم مي توانيد با کمک گرفتن از يک چوب دارچين سالم نگه داريد. قرار دادن يک چوب دارچين در کيسه نان مانع از کپک زدن آن مي شود، چراکه دارچين يک ضدعفوني کننده قوي و دشمن کپک است.
روشن کردن شمع
براي جلوگيري از پخش شدن بوي غذاي سرخ کردني، بهترين کار اين است که کنار اجاق گاز يک شمع روشن کنيد. شمع مانع پخش شدن بوي غذا در خانه مي شود.
استفاده از سيب زميني
با استفاده از يک سيب زميني مي توانيد بسادگي از چسبيدن گوشت و ماهي به سيم هاي کباب پز جلوگيري کنيد. ضمن اينکه باعث صرفه جويي در وقت شما هنگام تميز کردن هم مي شود.
فريز کردن گوشت
قبل از اينکه گوشت را در فريزر قراردهيد، بهتر است به وسيله يک ني، گوشت بسته بندي شده را به مربع هاي کوچک تقسيم بندي کنيد. با اين کار بعد از منجمد شدن گوشت، به راحتي مي توانيد آن را در قطعات کوچکتر استفاده کنيد.
برش نان باگت
براي جلوگيري از خرد شدن نان باگت هنگام برش، چاقو را درون آب جوش فرو کنيد يا آب جوش را روي چاقو بپاشيد، سپس براحتي مي توانيد نان باگت را بدون خرد شدن، برش بزنيد.
روغن هاي اسانسي
برخي از روغن هاي اسانسي مي توانند زمان برش پياز مانع از اشک ريختن شوند. اسانس ميخک يکي از اين روغن هاست که مي توان آن را در کاسه ريخت و کمي آب گرم به آن اضافه کرد و در کنار ميز برش قرار داد.
پوست کندن سير
براي اينکه سير را بدون نياز به چاقو پوست بکنيد، به يک کاسه آب گرم نياز داريد. آب را درون کاسه بريزيد و بوته سير را حدود 5 دقيقه در آن قرار دهيد. به اين ترتيب پوست سيرها خيلي سريع و آسان جدا مي شود.
روغن نباتي يا زيتون
هنگامي که مي خواهيد فلفل هاي تند را برش بزنيد براي محافظت از دستانتان مي توانيد از روغن نباتي يا روغن زيتون استفاده کنيد. قبل از برش فلفل، يک قاشق چايخوري از آن را روي دستان خود بريزيد و آن را مالش دهيد تا پوستتان آسيب نبيند.