استقرار امور پيمان هاي متمرکز در مديريت امور حقوقي
فرايند مناقصه ها و ساختارهاي قراردادي شرکت ملي نفت بهبود مييابد
مدير امور حقوقي شرکت ملي نفت ايران، مکانيزهسازي و بهبود فرايندهاي مرتبط با مناقصات و ساختارهاي قراردادي در سطح شرکت ملي نفت ايران را از اهداف اين مديريت در سال جاري عنوان کرد. سيدحسن موسوي افزود: نگرش يکپارچه به مناقصه ها و قراردادها، يکي از راه هاي کمک به جهش توليد و بسط عدالت در اين حوزه است که سنگ بناي آن با استقرار امور پيمان هاي متمرکز در مديريت امور حقوقي گذاشته شده است.
وي در توضيح بيشتر گفت: مسؤوليت ها و وظايف مربوط به مناقصات و قراردادها در اين شرکت با واحدهاي متقاضي خدمات و مجريان پروژه ها بود، اما اوايل سال گذشته، با نظر مديرعامل شرکت ملي نفت ايران و پيشنهاد معاون وقت عمليات غيرصنعتي، تصميم بر تمرکز امور قراردادها در يک واحد مستقل گرفته شد. مدير امور حقوقي شرکت ملي نفت ايران ادامه داد: به دنبال اين تصميم، در تير سال گذشته دستور تشکيل امور قراردادها ظرف مدت 6 ماه به امور حقوقي داده شد و پيرو اين دستور، انجام برنامه ريزيهاي لازم در دستور کار قرار گرفت و همه وظايف تعريفشده در آذرماه و پيش از مهلت تعيين شده انجام و امور پيمان هاي متمرکز در مديريت امور حقوقي مستقر شد. به گفته موسوي، بجز وظايف نظارتي نسبت به فرايندهاي مناقصه ها و ساختارهاي قراردادي در شرکت هاي تابعه که تاکنون متولي مستقلي نداشته است، اجراي فرآيند مناقصه ها و مزايده ها، امضاي قراردادها و نظارت حقوقي بر اجراي آنها با همکاري دستگاه هاي ذي ربط در ستاد شرکت ملي نفت ايران به عهده امور پيمان هاي مديريت امور حقوقي اين شرکت است.
با هدف تداوم توليد پايدار انجام مي شود
تعميرات اساسي 16 مجتمع پتروشيمي در نيمه نخست امسال
مجتمع هاي پتروشيمي کشور با هدف تداوم توليد پايدار در سال 99 برنامه هاي مختلفي را براي تعميرات اساسي انجام خواهند داد. براساس برنامه ريزي هاي انجام شده، 16 مجتمع پتروشيمي کشور در نيمه نخست امسال تعميرات اساسي را در واحدهاي مختلف خود با هدف تداوم توليد پايدار، تأمين نيازهاي کشور و صادرات انجام خواهند داد. عواملي مانند تعميرات فازهاي پارس جنوبي، اوج مصرف گاز طبيعي، تأمين نياز داخل و بازارهاي صادراتي ممکن است، به تغييراتي در برنامه تعميرات اساسي پيش بيني شده منجر شود که در صورت تغيير احتمالي اطلاع رساني خواهد شد. برپايه اين گزارش، واحدهايي از پتروشيمي هاي بندرامام، بوعلي سينا، مارون، رازي، فن آوران و کارون در منطقه ويژه اقتصادي پتروشيمي و پتروشيمي هاي پارس، جم و مرواريد در منطقه ويژه اقتصادي انرژي پارس برنامه هاي اورهال خود را انجام خواهند داد. در ديگر مناطق نيز واحدهايي از پتروشيمي خراسان، شيراز، اروميه و ايلام براساس برنامه ريزي هاي انجام شده در نيمه نخست امسال به اورهال خواهند رفت. پتروشيمي هاي مبين و دماوند در منطقه عسلويه و پتروشيمي فجر در منطقه ماهشهر با حفظ تداوم توليد و به صورت ناپيوسته تعميرات خود را انجام خواهند داد. براساس اين گزارش، تعداد ديگري از مجتمع هاي پتروشيمي از جمله پتروشيمي نوري، پتروشيمي پرديس، پتروشيمي خارک، پتروشيمي کرمانشاه، پتروشيمي خوزستان، پتروشيمي شهيد تندگويان، پتروشيمي اروند و واحدهايي ديگر از پتروشيمي هاي بندرامام، اروميه، رازي و فن آوران در نيمه دوم امسال تعميرات اساسي خود را انجام مي دهند.
پرداخت حقوق کارکنان ملي حفاري بر مبناي نرخ امسال
افزايش سنواتي حقوق و مزاياي سال جديد کارکنان شرکت ملي حفاري ايران با بهره مندي از کاربست سامانه جامع دستمزد و مزاياي کارکنان ارکان ثالث (HRM) براي نخستين بار در صنعت نفت بر مبناي نرخ جديد محاسبه و پرداخت شد.
سيدامير موسوي فخر، مدير امور مالي اين شرکت گفت: تا پيش از اين افزايش سنواتي اين دسته از کارکنان طبق روال معمول در خرداد يا تيرماه اعمال مي شد که از نظر پرداخت به موقع کسورات تأمين اجتماعي، سوابق بيمه و بازنشستگي مشکلاتي به دنبال داشت.
وي افزود: سامانه HRM در مجموع ارائه خدمات به 10 هزار نفر از کارکنان ارکان ثالث را به عهده دارد که از اين تعداد 70 درصد ثبت و مشخصات 30 درصد ديگر در اين سامانه تاکنون ثبت نشده و پرداختي هاي آنان به شيوه سنتي انجام مي شود. در اين زمينه تمهيداتي انديشيده شد و با تعيين يک بازه زماني، پيمانکاران طرف قرارداد و مسؤولان بخشي هايي که اين کارکنان در آنجا شاغل هستند، ملزم به انجام مراحل ثبت نام در اين سامانه شده اند.
مدير امور مالي شرکت ملي حفاري ايران افزود: 10 هزار ميليارد ريال از مطالبات سازمان از شرکت هاي دريافت کننده خدمات اواخر سال 98 وصول و اين شرکت کل مطالبات کارکنان از جمله نفت کارت ها را پرداخت و همچنين بدهي به پيمانکاران، شرکت هاي سازنده قطعات و تجهيزات و بخشي از مطالبات سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت و صندوق هاي بازنشستگي را تسويه کرد. همچنين مراحل پرداخت نفت کارت اين ماه کارکنان نيز انجام و بتدريج در روزهاي پيش رو به حساب ذي نفعان واريز خواهد شد..
طرح نوسازي تأسيسات مناطق نفت خيز جنوب کليد خورد
طرح نوسازي و بازسازي تأسيسات نفتي مناطق نفت خيز جنوب با انتخاب مجموعه بهره برداري و نمکزدايي اهواز-1 (کريت) به عنوان پايلوت، وارد فاز اجرا شد. به همين منظور فرخ عليخاني، معاون امور توليد شرکت ملي نفت ايران به همراه مديران مناطق نفت خيز جنوب از واحدهاي بهره برداري و نمکزدايي اهواز-1 (کريت) بازديد کرد.
وي در اين بازديد با بيان اينکه طرح نوسازي تأسيسات، برنامه وزارت نفت و شرکت ملي نفت ايران است که در چند فاز اجرا خواهد شد، افزود: طرح نوسازي تأسيسات مناطق نفت خيز جنوب با توجه به فرسودگي و ظرفيت بالاي فرآورشي آن در دستور کار قرار گرفته و مجموعه اهواز-1 به عنوان پايلوت انتخاب شده است. احمد محمدي، مديرعامل شرکت ملي مناطق نفت خيز جنوب نيز عنوان کرد: طرح نوسازي تأسيسات به منظور دستيابي به توليد ايمن و پايدار تعريف شده و شرکت ملي نفت ايران به طور جدي آن را پيگيري مي کند.
وي ايمني و افزايش بازدهي تاسيسات و توجه به محيط زيست و ذي نفعان را از اهداف اين طرح عنوان کرد.
امضاي تفاهمنامه همکاري شرکت هاي پتروپارس و ملي حفاري
شرکت پتروپارس و شرکت ملي حفاري ايران براي همکاري در اجراي پروژه هاي نفت و گاز تفاهمنامه همکاري امضا کردند.
در اين تفاهمنامه که به امضاي حميدرضا مسعودي، مديرعامل گروه پتروپارس و سيد عبدالله موسوي، مديرعامل شرکت ملي حفاري ايران رسيد، طرفين بر فراهم کردن شرايط براي همکاري هاي مشترک در اجراي طرح ها و پروژه هاي آتي تأکيد کردند.
پتروپارس به عنوان يکي از شرکت هاي اکتشاف و توليد ايراني با توجه به اجراي طرح و پروژه هاي متعدد در حوزه نفت، گاز و پتروشيمي از ظرفيت بالايي براي بهره گيري از خدمات پيمانکاران ايراني در راستاي تقويت توان داخلي برخوردار است.
شرکت ملي حفاري ايران نيز با در اختيار داشتن 75 دستگاه دکل حفاري خشکي و دريايي، بزرگ ترين ناوگان ماشين آلات و تجهيزات حفاري را داراست که مي تواند خدمات مورد نياز حفاري را براي شرکت هاي نفتي ايراني فراهم کند.
تشريح اهم دستاوردهاي واحد HSE&PD طرح گوره - جاسک
اهم فعاليت ها و دستاوردهاي انجام شده از سوي واحد HSE&PD طرح راهبردي و ملي انتقال نفت خام گوره به جاسک و پايانه صادراتي جاسک، از طرح هاي توسعه اي شرکت مهندسي و توسعه نفت تشريح شد. به مناسبت روز جهاني ايمني و بهداشت حرفه اي، مهم ترين فعاليت هاي اين شرکت از سوي واحد HSE&PD طرح ملي انتقال نفت خام گوره به جاسک را مي توان موارد زير برشمرد:
- قريب به 5/5 ميليون نفر ساعت کارکرد از زمان شروع طرح گوره – جاسک بدون حادثه جدي منجر به فوت و يا نقص عضو
- بيش از 15 هزار نفر ساعت آموزش از ابتداي عمليات طرح گوره - جاسک، با توجه به نيازسنجي هاي آموزشي از پيش تعيين شده از سوي کارفرما در زمينه هاي مختلف اچ اس اي
- برگزاري بيش از50 مانور عملياتي با موضوعاتي نظير کرونا، سيل، اطفاي حريق، مارگزيدگي، شکستگي و تروما براي افزايش توان عملياتي و سرعت واکنش پرسنل در مقابله با حوادث احتمالي
- انجام اقدام هايي درباره پيشگيري از بروز شرايط بحراني و ايجاد تمهيدات لازم در خصوص مقابله با تغييرات آب و هوايي منطقه با توجه به موقعيت توپوگرافي و همچنين ارزيابي مخاطرات
- اقدام هايي نظير احداث سيل بند، مسيرهاي انحرافي به منظور هدايت سيلاب به منطقه امن و پيشگيري از خسارات احتمالي با همکاري عوامل نظارتي
- انجام ارزيابي ريسک دقيق و جامع از مسيرهاي تردد از سوي شرکت هاي ذي صلاح و همچنين برگزاري کلاس هاي آموزشي مانند رانندگي تدافعي در راستاي پيشگيري از وقوع تصادفات موتوري بين جاده اي
همچنين برنامه ريزي و اجراي اقدام هاي پيشگيرانه از زمان شيوع ويروس کرونا در همه مناطق عملياتي طرح به شرح زير است:
1- تهيه دستورعمل جامع مقابله و پيشگيري با کوويد 19 و راهنماي بازگشت به کار پرسنل
2- ابلاغ دستورعمل هاي 1 و 2 و 3 وزارت نفت و دستورعمل هاي وزارت بهداشت
3- ضدعفوني و گندزدايي روزانه همه اماکن کارگاهي و خوابگاهي، سرويس ها، ماشين آلات، تجهيزات و همچنين اماکن عمومي، تهيه تجهيزات بهداشتي از جمله ماسک، دستکش و مايع و ژل ضدعفوني کننده
4- اهداي 7 هزار بسته بهداشتي به مردم محلي با هماهنگي ستاد مديريت کرونا در مناطق محروم و روستاهاي منطقه
5- پايش روزانه نفرات، تب سنجي و پالس اکسيمتري، تست هاي CBC و CRP-P براي آن دسته از پرسنل که از مرخصي بازگشته اند، همچنين، قرنطينه کردن آنها به مدت 72 ساعت براساس رويه ذکر شده شرکت مهندسي توسعه نفت و صدور مجوز شروع به کار از سوي پزشک
6- ايجاد محدوديت رفت و آمد به مناطق شهري و خارج از کارگاه به مدت دو هفته براي حفظ سلامت عمومي و کاهش ريسک مواجهه احتمالي با افراد مبتلا
7- افزايش کمپ هاي اقامتي پيمانکاران