3 ماه تلاش شبانه روزي پتروشيمي کارون در مبارزه با کرونا
رکورد تولید 5 میلیون لیتر آب ژاول
پتروشيمي کارون در چند ماه اخير که کشور درگير با ويروس کرونا بود، توانست با توليد بيش از 5 ميليون ليتر آب ژاول رکوردي در توليد اين محصول و کمک بزرگي در رفع نياز کشور در شرايط بيماري کرونا داشته باشد. اين مجموعه از 5 اسفند 98 تاکنون در حدود 540 رديف مختلف اقدام به توليد و توزيع محصول اصلي خود يعني آب ژاول کرده است. اين محصولات غير از استان خوزستان براي استان هاي گيلان، بوشهر، تهران، کهگيلويه و بوير احمد، کرمانشاه، اصفهان، ايلام، فارس، چهارمحال و بختياري، مرکزي، لرستان، کرمان و خراسان رضوي ارسال شده است. وزن تقريبي توليد محصول آب ژاول تا 22 ارديبهشت از مرز 5ميليون ليتر گذشته که البته اين روند تا امروز بيشتر شده و ادامه دارد. مجموعه کارون در اين حدود سه ماه با افزايش ظرفيت خود و در واقع جهادي خطرناک در مبارزه با کرونا، آب ژاول مورد نياز کل کشور را تامين کرده است. اما در روزهاي اخير اگرچه شدت بيماري کرونا تا حدي کاهش داشته، اما توليد آب ژاول همچنان ادامه دارد. اگرچه شرايط حضور و ديدن شرايط کار در اين مجموعه در شرايط کرونايي وجود نداشت اما امير حسن فرجادنيا، رئيس واحد اچ اس اي شرکت پتروشيمي کارون در گفت وگو با «مشعل» بخشي از آنچه را در اين مدت در کارون رخ داده است، تشريح کرد.
فرجاد نيا گفت: پس از اعلام شرايط اضطرار در کشور، کميته واکنش اضطراري و کميته سلامت تشکيل جلسه داد و دستورالعملهاي سازمان بهداشت جهاني، وزارت بهداشت، منطقه ويژه اقتصادي ماهشهر و NPC متناسب با شرايط پتروشيمي کارون بومي سازي و اجرايي و همزمان آموزشهاي چهره به چهره براي کارکنان و بازرسان انجام شد. او با اشاره به جلسات فوق العاده اي که در آغاز شروع بحران کرونا توسط صديقي زاده، مديرعامل شرکت پتروشيمي کارون و رئيس کميته شرايط اضطرار بيماري کرونا برگزار شد، گفت: از همان ابتدا در اين کميته دستور توليد و تامين آب ژاول براي استان و شهرهاي ديگر و افزايش توليد تا 5 برابر ظرفيت را دادند و تا امروز بيش از 5 ميليون ليتر آب ژاول در پتروشيمي کارون توليد و توزيع شده است. او با اشاره به همدلي مثال زدني کارکنان و مديريت پتروشيمي کارون در شرايط سخت و خطرناک سه ماه گذشته افزود: تا امروز حتي يک خودرو هم نبوده که براي گرفتن آب ژاول به پتروشيمي کارون مراجعه کند و دست خالي برگردد. حتي مواردي بوده که خودروهاي حمل آب ژاول در مسير مشکلات فني و قطعاتي داشتند و نيروهاي ما علاوه بر وظايف خود اين خودروها را تعمير و بارگيري کردند تا زودتر آب ژاول را به مقصد برسانند.
گندزدايي خودروها و تب سنجي رانندگان
فرجاد نيا با بيان اينکه در اين مدت يک جايگاه بارگيري اضافه بر جايگاه اقبلي براي جلوگيري از تاخير در تحويل آب ژاول ايجاد شد، افزود: همزمان براي گندزدايي، تب سنجي و کنترل خودروها و رانندگان آنها که از استان هاي مختلف مي آمدند، اقدام شد. تقريبا روزانه 40 تريلي و خودروهاي سبک و سنگين ديگر براي بارگيري به شرکت پتروشيمي کارون مراجعه داشتند اما برخي روزها تا 70 خودرو را هم بارگيري کرده ايم. در عين حال بسياري از اين رانندگان آمادگي و الزامات لازم براي ورود به محيط صنعتي را نمي دانستند و بايد مراحل بارگيري و ناوبري را کارکنان انجام مي دادند و در نهايت خودروها را تا زمان خروج از ماهشهر کنترل مي کردند چرا که ممکن بود در ورودي و خروجي به سمت مجتمع ترافيک ايجاد شود.
رکورد توليد همزمان با رکورد توليد آب ژاول
او با تاکيد بر اينکه همه اين اقدامات نياز به هماهنگي و مديريت قابل توجهي دارد که در کميته شرايط اضطرار مجتمع همه اين مراحل بررسي و پيگيري شده است، افزود: در اين حدود سه ماه که پتروشيمي کارون نياز آب ژاول استان خوزستان و بسياري از استان هاي ديگر را تامين کرده است، نه تنها در توليد محصولات ديگر کاهشي نداشته بلکه، افزايش هم داشته و بيشترين ميزان توليد خود را در سال 98 رقم زده که به برکت اين تلاش ها بوده است. رئيس واحد اچ اس اي شرکت پتروشيمي کارون يادآور شد که 5 برابر شدن ميزان توليد آب ژاول در اين مجتمع با همان نفرات قبلي اما با مديريت در نوبت کاري بوده است. وي افزود: برخي کارکنان به دليل بيماري و شرايط خاص به مرخصي رفتند، اما باقي همکاران در نوبت کاري 12 ساعته در واحد آب ژاول مشغول به کار شدند. در واقع واحد کلر يا واحد 113 به توليد آب ژاول اختصاص يافت و همه بررسي ها تخصصي و فني و ايمني را براي اين افزايش ظرفيت توليد انجام داديم. او ادامه داد: در اين مدت تمام پروتکل هاي بهداشتي و ايمني وزارت بهداشت، سازمان منطقه اقتصادي ماهشهر و هلدينگ خليج فارس در پتروشيمي کارون به شکلي سختگيرانه اجرايي شده و همه کارکنان نيز اين دستورعمل ها را اجرايي کرده اند. فرجاد نيا افزود: در مجتمع تيم هميار بهداشت تشکيل شد تا در داخل مجموعه و در ميان همکاران اطلاع رساني و آموزش و الزامات ايمني تکرار و اجرايي شود. همزمان بين همکاران و خانواده آنها کليپ ها و بروشورهاي آموزشي، ماسک، الکل و کليه لوازم استحفاظي توزيع شد.
استقبال از ايده پاشويه هاي آب ژاول در کل منطقه
رئيس واحد اچ اس اي پتروشيمي کارون با بيان اينکه همه مراحل توليد و بسته بندي آب ژاول بسته و ايمن و بدون نشت بو و گازهاي مضر است و افزود: کارکنان در معرض کار با آب ژاول لوازم استحفاظي لازم را دارند و رعايت الزامات بهداشتي از سوي آنها توسط بازرسان کنترل مي شود و در صورت عدم رعايت اين الزامات جريمه مي شوند. او همچنين از اقداماتي که در اين مدت در پتروشيمي کارون اجرايي شده خبر داد و گفت: ايده پاشويه هايي از آب ژاول در ورودي ساختمان ها و مجتمع هاي توليدي و کارخانه ها در پتروشيمي کارون شروع شد و حالا در بسياري از مجتمع هاي منطقه ماهشهر و عسلويه در حال اجراست. اين پاشويه هاي گندزدايي مي تواند تا 60 درصد احتمال ورود ويروس کرونا از طريق کفش ها را کاهش دهد. اين ايده را همچنين به سازمان پدافند غيرعامل کشور هم معرفي کرديم چرا که مي تواند در بسياري از فضاهاي عمومي و اماکن توليدي به کار گرفته شود. فرجاد نيا همچنين با اعلام اينکه يک تيم گند زدايي مجزا زير نظر تيم فرماندهي عمليات مبارزه با کرونا براي گند زدايي اماکن، سالن ها، مبلمان شهر ي و عمومي و شيرآلات و ... تشکيل شد تا هر روز تمام محل هاي تردد کارکنان را گند زدايي کند، افزود: به همکاران خانم باردار و همکاراني که بيماري هاي خاص داشتند، مرخصي هاي تشويقي داده شد تا درخانه بمانند و براي مادراني که فرزندان کوچک داشتند هم برنامه دورکاري تنظيم شد. او افزود: علاوه بر دستورعمل هاي خاص براي غذاخوري ها و ايزوله کردن فضاي آشپزخانه، در اين مدت و قبل از ماه رمضان تنها براي پرسنل شيفت کاري غذا تهيه مي شد. همچنين در اين مدت همه موارد مشکوک بلافاصله ارزيابي سلامت شده اند و تاکنون خوشبختانه با اين اقدام هاي سختگيرانه، هيچ مورد مثبتي از بيماري کرونا در اين مجتمع نداشته ايم.
محيط کار ايمن – بستر توليد پايدار
او با اشاره به همراهي تيم آتش نشاني در عمليات گند زدايي افزود: اين تيم، مسؤوليت گندزدايي را به عهده گرفتند و در همسويي با عمل به مسؤوليت اجتماعي کل شهر ماهشهر و حومه از جمله شهرک هاي بعثت، مدني، طالقاني و شهرهاي چمران، سربندر به صورت رايگان توزيع آب ژاول داشتيم و عمليات ضدعفوني معابر و خيابان هاي پرتردد انجام شد. اين عمليات با هماهنگي سازمان عمليات غير صنعتي ماهشهر صورت گرفت و همزمان آب ژاول به طور رايگان براي اقشار آسيب پذير نيز توزيع شد و اين روند هم اکنون نيز ادامه دارد. رئيس واحد اچ اس اي پتروشيمي کارون همچنين تاکيد کرد: پکيج مواد ضدعفوني و اقلام بهداشتي براي خانواده کارکنان نيز تهيه و توزيع شد. شعار ما «محيط کار ايمن – بستر توليد پايدار» است و به همين دليل معتقديم خانه و خانواده کارکنان در سلامت آنها و بهبود کارشان تاثير دارد. در عين حال اين افراد از محيطي خطرناک به خانه مي روند و ما تلاش مي کنيم هر گونه آلودگي احتمالي منتقل نشود. دبير کميته سلامت و مديريت شرايط اضطرار پتروشيمي کارون در عين حال تاکيد کرد که همه اين اقدامات با حمايت و تاکيدات مستمر جعفر ربيعي، مديرعامل هلدينگ خليج فارس و عليرضا صديقي زاده، مديرعامل پتروشيمي کارون انجام شده است و افزود: بسياري از اين اقدامات با موانع قابل توجه رو به رو بود، اما با عبور از آنها نه تنها آب ژاول را توليد کرديم بلکه از توليد هم عقب نيفتاديم.