قدرداني معاون اول رييس جمهوري از وزارت نفت براي مقابله با کرونا

صنعت نفت در چند جبهه در حال مبارزه است

معاون اول رئيس جمهوري با قدرداني از اقدام هاي وزارت نفت در مقابله با شيوع ويروس کرونا گفت: صنعت نفت هم اکنون در چند جبهه از جمله تحريم ظالمانه آمريکا در حال مبارزه است. اسحاق جهانگيري در نشستي که روز  سه شنبه (23 ارديبهشت ) در محل ساختمان وزارت نفت برگزار شد،  پس از استماع گزارش وزير نفت و مديران ارشد اين صنعت از مديران اچ اس اي و سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت براي مقابله با شيوع ويروس کرونا قدرداني کرد. وي نقش صنعت نفت را در زندگي مردم بسيار تأثيرگذار و تعيين کننده خواند و با بيان اينکه تصور قطع جريان نفت يا گاز به دليل اهميت آن در صنايع زيربنايي کشور غيرممکن است، گفت: جريان گاز اکنون در کل ايران گسترده است و به مرحله اي از توليد گاز در کشور رسيده ايم که دغدغه قطع شدن آن را نداريم.

معاون اول رئيس جمهوري تأکيد کرد: اقدام هاي وزارت نفت براي تداوم توليد در دوران شيوع ويروس کرونا قابل قدرداني است. جهانگيري در ادامه سخنان خود با بيان اينکه صنعت نفت افزون بر اين موارد، هم اکنون در چند جبهه در حال مبارزه است که مهم ترين آن تحريم هاي ظالمانه آمريکاست که صنعت نفت ايران را نشانه گرفته، افزود: ضرورت دارد جايگاه صنعت نفت و اهميت آن بيشتر براي مردم تشريح شود. وي در توضيح اين موضوع ادامه داد: برخي ها عنوان مي کنند که کاش ايران نفت و ذخاير نفت نداشت، در آن صورت مي شد کارهاي ديگر در اقتصاد کشور انجام داد، در حالي که نفت بزرگ ترين نعمتي است که خداوند در اختيار ملت ايران قرار داده است. معاون اول رئيس جمهوري تصريح کرد: اگر ما از اين نعمت خدادادي (نفت) به درستي استفاده نمي کنيم به معناي جايگاه پايين اين صنعت نيست. جهانگيري با تأکيد بر اينکه صنعت نفت هم به جهت نيازهاي داخلي و هم نيازهاي خارجي براي کشور حائز اهميت است، گفت: تصور کنيد در چنين شرايطي ما بايد حجم عظيمي نفت، گاز يا فرآورده نفتي وارد کشور مي کرديم چه اتفاقي براي کشور مي افتاد؟ وي با اشاره به اينکه صنعت نفت در يکصد سال گذشته منبع اصلي درآمدهاي اقتصادي کشور و اقتصاد کشور نيز به آن متکي بوده است، تصريح کرد: هنر اين است که از منابع نفتي به خوبي و در جاي درست استفاده و درآمدهاي آن را به سرمايه گذاري هاي مؤثر تبديل کنيم.

دغدغه اي براي تأمين گاز نداريم

معاون اول رئيس جمهوري به اقدام هاي بزرگ دولت در صنايع نفت و گاز اشاره و يادآوري کرد: با آغاز دولت تدبير و اميد، فازهاي متعدد پارس جنوبي تکميل و راه اندازي شد و اکنون به مرحله اي رسيده ايم که ديگر دغدغه اي از بابت قطع گاز در زمستان نداريم و مردم از اين بابت نگران نيستند. وي با اشاره به توسعه گازرساني در کشور و بيان اينکه در پي اين اقدام ها مصرف گاز نيز در کشور افزايش يافته است، گفت: توسعه شبکه گازرساني به روستاها نيز، اقدام ارزشمندي بود که در اين دولت به سرعت انجام شد و هزاران روستا به شبکه اصلي گاز متصل شدند. جهانگيري ادامه داد: اين اقدام بدون اتکا به بودجه دولت و تنها با اجراي طرح ابتکاري انجام شده است و امروز دو برابر بيشتر از زماني که دولت آغاز به کار کرد، گازرساني به روستاها انجام شده است.

راه اندازي ستودني پالايشگاه ستاره خليج فارس

معاون اول رئيس جمهوري همچنين به توسعه ميدان هاي مشترک نفت و گاز در سال هاي اخير اشاره کرد و افزود: کارهاي بزرگي در اين زمينه انجام شده است. به عنوان نمونه مقدار توليد از ميدان هاي غرب کارون با وجود همه محدوديت ها از رقم روزانه 70 هزار بشکه در ابتداي اين دولت به رقم بيش از روزانه 300 هزار بشکه کنوني رسيده است.

وي به جهش بزرگ در صنايع پتروشيمي و پالايشي کشور هم پرداخت و يادآوري کرد: يکي از مديران شرکت ملي نفت ايران در ديداري که سال 92 با من داشت، عنوان کرد اگر فکري براي ميعانات گازي انجام ندهيد با توجه به اينکه امکان ذخيره سازي آن وجود ندارد، ممکن است توليد گاز در پارس جنوبي متوقف شود. جهانگيري ادامه داد: راه اندازي پالايشگاه ستاره خليج فارس اقدامي ستايش آميز است؛ خوشبختانه وزارت نفت برنامه هاي خوبي براي بهره برداري بهتر از اين منابع دارد.

کارستان وزارت نفت در مقابل فشار آمريکا

معاون اول رئيس جمهوري با بيان اينکه وزارت نفت هم اکنون نيز با وجود محدوديت ها و مشکلات پيش رو برنامه هاي خوبي دارد، گفت: کمابيش در جريان دغدغه هاي آقاي زنگنه و دوستانشان در مقابله با تحريم هستم. واقعاً در اين زمينه کاري شد کارستان. آمريکا با وجود فشارهاي شديد موفق نشد صادرات نفت ايران را به صفر برساند. وي به کاهش قيمت نفت هم اشاره کرد و با بيان اينکه نشست هاي متعددي در اين زمينه و تأمين بودجه کشور برگزار شده است، تصريح کرد: البته سهم 14.5 درصدي وزارت نفت نيز هم زمان با کاهش قيمت نفت به شدت کاهش يافته است، اما مطمئن هستم تيم مديريتي وزارت نفت و مديران دلسوز و کاردان صنعت نفت کشور هم براي حل مشکلات خود و هم براي حل مسائل کشور راهکارهاي خوبي در نظر دارند. جهانگيري با بيان اينکه طرح هاي در دست اجرا و برنامه هاي آتي وزارت نفت مورد حمايت دولت است، ادامه داد: اگر برنامه ها و طرح هاي وزارت نفت در حوزه بهينه سازي مصرف انرژي نظير گازسوز کردن خودروها که چندي پيش در يکي از نشست هاي شوراي اقتصاد نيز تصويب شده است، اجرايي شود، شاهد آثار مثبتي براي کشور خواهيم بود و اگر گازسوز شدن موتورسيکلت ها نيز اجرايي شود، اين طرح به عنوان يکي از کارهاي ماندگار وزارت نفت به ثبت خواهد رسيد.

سختگيري در انتخاب شرکت هاي دانش بنيان

معاون اول رئيس جمهوري به برنامه ها و طرح هاي وزارت نفت براي استفاده از ساخت داخل هم اشاره کرد و گفت: يکي از اقدام هاي خوبي که از سوي آقاي زنگنه بنيان گذاشته شد، توجه به توان ساخت داخل بود که در اين راستا وزارت نفت با تعدادي از دانشگاه هاي اصلي کشور قراردادهايي را امضا کرد و سازندگان خوبي را به صحنه آورد، به گونه اي که امروز صنعت نفت کشور قادر است بسياري از نيازهاي خود را با اتکا به توان داخلي تأمين کند. وي به اجرايي نشدن قرارداد طرح توسعه فاز 11 پارس جنوبي از سوي کنسرسيوم توتال هم اشاره کرد و افزود: مديران اين شرکت اعلام کرده بودند که سازندگان ايراني خود صلاحيت احداث و نصب سکوي 20 هزار تني را دارند و اين به معناي سطح بالاي توانمندي مهندسان و کارشناسان کشور است و امروز فازهاي مختلف پارس جنوبي عمدتاً با تکيه بر همين توانمندي در حال اجرا و تکميل هستند.

جهانگيري با اشاره به برنامه ريزي وزارت نفت براي استقرار و راه اندازي پارک فناوري ري تصريح کرد: اگرچه فضاي در نظر گرفته شده براي اين پارک، فضايي بزرگ است، اما بايد در انتخاب شرکت هاي دانش بنيان و استارت آپ ها سختگيري جدي شود تا شرکت هايي که واقعاً دانش بنيان هستند بتوانند در اين پارک فناوري مستقر شده و فعاليت کنند.

 

نگاه ها به وزارت نفت براي تأمين نيازهاي ارزي کشور

معاون اول رئيس جمهوري به ايجاد خط پروپيلن هم پرداخت و گفت: اگر اين خط توليد راه بيفتد، از جمله کارهاي ماندگار خواهد شد که لازم است مديران و مسئولان وزارت نفت اين موضوع را با جديت دنبال کنند.  وي از اجراي خط لوله اتيلن غرب در دولت آقاي خاتمي نيز به عنوان يک کار بزرگ که منجر به توزيع صنعت پتروشيمي در کل کشور شد نام برد و گفت: شايد تا آن زمان کسي تصور نمي کرد که در مهاباد، مياندوآب و لرستان هم بتوان پتروشيمي ايجاد کرد. جهانگيري با بيان اينکه با وجود پيش بيني ها نسبت به محدوديت هاي صنعت نفت، گاز و پتروشيمي اما باز هم نگاه ها براي تأمين ارز مورد نياز کشور به صنعت نفت کشور دوخته شده است، تصريح کرد: حداقل نياز امسال براي تأمين مواد اوليه و کالاهاي اساسي 35 ميليارد دلار پيش بيني شده است. وي از مديران و دست درکاران صنعت نفت و گاز کشور خواست با توجه به اينکه سهم اصلي تأمين ارز به عهده اين بخش است، وقت ويژه اي براي اين موضوع در نظر گيرند و با ابتکار و خلاقيت، راهکارهايي را براي تأمين ارز مورد نياز کشور پيدا کنند. معاون اول رئيس جمهوري در پايان از همه مديران و کارشناسان صنعت نفت کشور قدرداني کرد و گفت: مديران صنعت نفت، گاز و پتروشيمي کشور با تلاش هاي شبانه روزي خود موجبات سربلندي کشور را فراهم کرده اند.

مهم ترين اقدام هاي وزارت نفت در مقابله با کرونا

در ادامه اين نشست ، وزير نفت با تشريح مهم ترين اقدام هاي وزارت نفت براي مقابله با ويروس کرونا گفت: وزارت نفت هم زمان با شيوع اين ويروس در کشور، تلاش هاي مصرانه اي را براي متوقف نکردن توليد در صنعت نفت با حفظ سلامت کارکنان در دستور کار قرار داد.

بيژن زنگنه با اشاره به اينکه وزارت نفت با شيوع ويروس کوويد – 19، حفظ سلامت کارکنان و توليد ايمن در بخش هاي مختلف صنعت نفت و متوقف نشدن فعاليت هاي بهره برداري و خدمات رساني به مردم را هدف گذاري کرد، گفت: از همان ابتدا براي وزارت نفت روشن بود که نمي توان توليد گاز را متوقف کرد، زيرا با متوقف شدن توليد آن، به صورت زنجيره وار توليد برق، آب و نان و همه جريان هاي توليدي کشور متوقف مي شوند.

وي با بيان اينکه در صورتي که توليد نفت متوقف شود، افزون بر مشکل صادرات براي سوخت رساني نيز دچار وقفه خواهيم شد، افزود: زنجيره توليد و انتقال و توزيع در صنايع نفت، گاز و پالايش بايد زنده بماند، بنابراين وزارت نفت اين موضوع را به عنوان يک اصل در نظر گرفت و همکاران بنده در اين راه زحمت بسياري کشيدند.