غذاهای معروف و پرطرفدار

کوفته کشک اصفهانی

تنوع غذايي در ايران به قدري زياد است که نمي توان از کنار آن براحتي گذشت. يکي از غذاهايي که به شکل هاي مختلف پخته مي شود و طرفداران زيادي دارد، کوفته است. غذايي قديمي و پرطرفدار که در تهيه انواع مختلف آن، از سبزي هاي معطر، گوشت قرمز و برنج استفاده مي شود. کوفته ها بر پايه مواد مورد استفاده شان به انواع مختلف تقسيم مي شوند و از آنجا که اين غذا از مواد مغذي و پرکالري تهيه مي شود، ارزش غذايي بالايي دارد. به همين دليل در اين شماره براي شما خوانندگان هميشه همراه طرز تهيه يکي از انواع کوفته ها را آورده ايم که شايد تاکنون طعم دلپذيرش را تجربه نکرده باشيد

 فاطمه قاسمي

مواد لازم

تخم مرغ: يک عدد

پياز: 2 عدد

سبزي کوفته (مرزه، ترخون، نعنا، تره، شنبليله و گشنيز): 100 گرم

کشک: 400 گرم

گوشت چرخ کرده: 100 گرم

برنج: 2 پيمانه

نعنا، نمک، فلفل و زردچوبه: به ميزان لازم

طرز تهيه

پياز را رنده مي کنيم، آب آن را کاملا مي گيريم و با گوشت مخلوط کرده و به آن

نمک، فلفل و کمي زردچوبه مي افزاييم و خوب ورز مي دهيم. حالا برنجي که از قبل به صورت کته پخته ايم را با گوشت مخلوط مي کنيم. سبزي خرد شده را نيز اضافه کرده و با دست ورز مي دهيم تا جايي که مواد کاملا به حالت چسبنده درآيد. اگر چسبندگي لازم را نداشت، از تخم مرغ استفاده مي کنيم.

مواد آماده را حدود 10 دقيقه داخل يخچال قرار مي دهيم تا استراحت کند. سپس از موادمان به اندازه يک نارنگي برمي داريم گرد مي کنيم و کنار مي گذاريم.

طرز تهيه سس کوفته

قابلمه بزرگي را روي حرارت قرار مي دهيم و درونش کمي روغن مي ريزيم.

پيازداغ را همراه با زردچوبه و نصف نعنا خشک يک دقيقه تفت مي دهيم. کشک را اضافه کرده و موادمان را تفت مي دهيم. در قابلمه آب مي ريزيم و اجازه مي دهيم تا جوش بيايد. در اين مرحله کوفته هاي آماده شده را درون آب جوش قرار مي دهيم. وقتي مواد شروع به جوشيدن کرد، اجازه مي دهيم به مدت 15 دقيقه با در باز بجوشد. سپس در قابلمه را مي گذاريم،  زير شعله را کم و صبر مي کنيم تا کوفته ها کاملا پخته شوند. بعد از آماده شدن کوفته ها را در ظرف مورد نظر مي ريزيم و روي آن را با نعنا و پياز داغ تزيين مي کنيم.

 

اسلایس خرما و گردو

   مريم روزبهاني

مواد لازم

آرد سفيد: يک دوم پيمانه

آرد نخودچي: يک پيمانه

گردوي پودر شده: يک دوم پيمانه

روغن جامد: 2پيمانه سرخالي

پودر شکر: يک دوم پيمانه

مواد مياني

خرماي بدون هسته: 700 گرم

گردوي پودر شده: يک دوم پيمانه

پودر دارچين: يک دوم قاشق چايخوري

طرز تهيه

آرد سفيد را همراه با آرد نخودچي داخل ظرف مناسب مي ريزيم و روغن جامد را به آنها اضافه مي کنيم و روي شعله ملايم قرار مي دهيم و مدام هم مي زنيم تا آرد تفت بخورد، به حدي که خامي اش گرفته شود. وقتي آرد به ميزان لازم تفت داده شد، شعله را خاموش مي کنيم و اجازه مي دهيم که از حرارت بيفتد. سپس پودر شکر و گردو را اضافه مي کنيم و هم مي زنيم تا موادمان يکدست شود.

  کف قالب (چهار گوش 20×20)، فويل آلومينيومي پهن مي کنيم و نصفي از مواد آردي را که آماده کرده ايم، کف قالب مي ريزيم و با پشت يک قاشق روي مواد را صاف مي کنيم. در اين مرحله خرماهايي که هسته آنها را جدا کرده ايم روي مواد آردي کف قالب مي چينيم.

  يک رديف خرما کافي است. در صورت دلخواه مي توان مخلوط گردوي پودر شده و دارچين را هم روي خرماهاي چيده شده، ريخت.

 در انتها نيز باقيمانده مواد آردي را روي خرماها مي ريزيم و با پشت قاشق آن را صاف و يکدست پهن مي کنيم. وروي کار را با خلال بادام يا خلال پسته مي پوشانيم و براي سه تا چهار ساعت داخل يخچال قرار مي دهيم. بعد از سپري شدن اين مدت، اسلايس ها را از يخچال بيرون مي آوريم و به اندازه دلخواه برش مي زنيم.

 

فرنی بستنی

  شهلا خاتون آباد

مواد لازم

شير: 2 ليوان

گلاب: 5/2 قاشق غذاخوري

بستني وانيلي: 100 گرم(حدود 4 قاشق غذاخوري)

زرده تخم مرغ: يک عدد

خامه صبحانه: 2 قاشق غذاخوري

وانيل و زعفران: به ميزان لازم

پودر ژلاتين: يک قاشق غذاخوري

طرز تهيه

تمام مواد را با هم مخلوط مي کنيم و روي حرارت مي گذاريم تا کمي غليظ شود. سپس ژلاتين را با کمي آب سرد مخلوط مي کنيم و به صورت بنماري درمي آوريم،  به طوري که کاملا حل و روان شود. حالا آن را هم به مواد فرني مي افزاييم. کمي زعفران هم مي توانيم اضافه کنيم. مواد را مرتب هم مي زنيم تا به غلظتي که مي خواهيم، برسد. در اين مرحله قالب را کمي چرب مي کنيم و فرني آماده شده را داخل آن مي ريزيم و در يخچال مي گذاريم. از هر قالبي مي توانيد براي فرني بستني استفاده کنيد. براي تزيين هم استفاده از انواع ژله، گزينه خوبي است.