رئيس جمهوري اعلام کرد

خودکفايي در توليد بنزين، گاز و گازوئيل با وجود تحريم هاي غيرقانوني و ناعادلانه

رئيس جمهوري گفت: باوجود تحريم هاي غيرقانوني، ناعادلانه و فشار شديد اقتصادي آمريکا، توليد در کشور تعطيل نشده است و امروز شاهد موفقيت هاي بزرگي همچون خودکفايي در توليد بنزين، گاز و گازوئيل هستيم.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري، دکتر حسن روحاني، عصر روز سه شنبه (30 ارديبهشت ماه) در ديدار با جمعي از مديران و فعالان رسانه اي کشور گفت: باوجود شرايط سخت کشور و تحريم هاي غيرقانوني و ناعادلانه و فشار شديد اقتصادي آمريکا، توليد در کشور تعطيل نشده است و امروز شاهد موفقيت هاي بزرگي همچون خودکفايي در گندم و ديگر محصولات غذايي و کشاورزي هستيم. ما همچنين امروز در توليد بنزين، گاز و گازوئيل خودکفا هستيم و انجام کارهاي زيربنايي در کشور به موفقيت ما در مبارزه با کرونا کمک کرده است.

وي با تاکيد بر اينکه دولت درباره بيماري کرونا همواره با صداقت و با شفافيت کامل عمل کرده و واقعيت را به مردم گفته است، افزود: رسانه هاي کشور در اين راه بسيار خوب عمل کردند و در مقابل دروغ پراکني و شايعه سازي رسانه هاي بيگانه به خوبي ايستادند.

رئيس جمهوري با بيان اينکه رسانه ها در آگاه کردن مردم و اطلاع رساني درست، بار سنگيني بر دوش دارند، تصريح کرد: برقراري آرامش در جامعه و دور کردن مردم از التهاب و اضطراب بسيار مهم است و اين وظيفه مهم بر دوش رسانه هاست.

دکتر روحاني با تاکيد بر اينکه هرچه انسجام و همراهي رسانه ها، دولت، نظام و همه ارکان بيشتر باشد به نفع کشور خواهد بود، افزود: رسانه ها امروز بايد هم با نوشتن حقايق و هم ننوشتن مطالب نادرست و غيرصحيح، منافع و مصالح نظام و مردم را در نظر بگيرند، به اين معنا که گاهي مصالح نظام و مردم با ننوشتن مسائل حاشيه اي و غيرواقعي تأمين مي شود.

وي با بيان اينکه حرفي که مي زنيم و چيزي که مي نويسيم بايد پايه و اساس محکم داشته باشد، گفت: از چارچوب و اصول رسانه ها به دور است چيزي را که نسبت به آن يقين و اطمينان ندارند، منتشر کنند.

رئيس جمهوري تضعيف دولت را تضعيف نظام دانست و عنوان کرد: يکي از خطاهاي راهبردي اين است که برخي فکر مي کنند تضعيف دولت تضعيف نظام نيست. انتقاد دلسوزانه و نصيحت خيرخواهانه بسيار خوب است، البته نه آنکه نقد فقط منحصر به دولت باشد.

 

قدرداني استاندار خوزستان از نقش پتروشيمي ها در ايفاي مسئوليت هاي اجتماعي

استاندار خوزستان از فعاليت پتروشيمي هاي واقع در منطقه ويژه اقتصادي پتروشيمي در زمينه ايفاي مسئوليت هاي اجتماعي قدرداني کرد.

به گزارش سازمان منطقه ويژه اقتصادي پتروشيمي، غلامرضا شريعتي در نشست با جمعي از مديران روابط عمومي پتروشيمي هاي منطقه، به ايفاي نقش مسئوليت اجتماعي پتروشيمي، از خدمات ارزشمند شرکت هاي پتروشيمي مستقر در اين منطقه قدرداني کرد و اقدام هاي اخير اين صنعت را بي بديل دانست.

وي در ادامه نشست به تبيين حوزه مأموريت و نقش خطير روابط عمومي ها در برقراري ارتباط مؤثر با جامعه پيراموني و جلب رضايت مردم از سوي دستگاه ها پرداخت.

محسن اديبي، سرپرست روابط عمومي سازمان منطقه ويژه اقتصادي پتروشيمي نيز در اين نشست به طرح ديدگاه هايي درباره خدمت رساني پتروشيمي به مجموعه شهري با نگاه توسعه اي پرداخت.

دبير کارگروه توسعه متوازن شهرستان بندرماهشهر ضمن ارائه گزارشي از اقدام ها و عملکرد کارگروه توسعه متوازن، گفت: ايجاد کارگروه توسعه متوازن شهرستان بندرماهشهر از سوي استانداري ارزشمند بود و تأثير زيادي در هدفمند کردن اعتبارات و تخصيص منابع شوراي راهبردي شرکت هاي پتروشيمي داشت.

وي، توجه به بخش هاي کشاورزي، راه هاي روستايي، مسکن محرومان، اشتغال زايي خانوارهاي زير پوشش کميته امداد و توجه به آموزش و فن آموزي را از محورهاي احصاشده کارگروه عنوان کرد و افزود: تمرکز بر مناطق کمتر توسعه يافته و کمک به توازن توسعه از مهم ترين کارکردهاي کارگروه توسعه متوازن شهرستان بندرماهشهر است.

اديبي، خواستار نقش آفريني بيشتر دستگاه هاي اجرايي در تخصيص اعتبارات و منابع به شهرستان ماهشهر شد و ادامه داد: پتروشيمي ها بازوي کمکي دستگاه هاي اجرايي در مسير توسعه متوازن هستند.

وي با تشريح خدمات صنعت پتروشيمي در راستاي مبارزه با کرونا اظهار کرد: همگرايي بسيار خوبي بين مديران صنعت در نگاه توسعه اي به شهرستان وجود دارد.

 

زنگنه: هميشه پاسخگوي پرسش هاي نمايندگان مجلس بوده ام

وزير نفت گفت: من هميشه به حضور در نشست کميسيون انرژي مجلس و احترام به اعضاي آن اعتقاد داشتم و به پرسش هاي آنان پاسخ مي دادم.

بيژن زنگنه عصر روز دوشنبه (29 ارديبهشت ماه) در ديدار پاياني با اعضاي کميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي (دوره دهم) گفت: من هميشه وقتي نماينده اي در بخشي خاص پرسش داشت، در کميسيون انرژي حاضر مي شدم و به پرسش ها پاسخ مي دادم، هرچند ممکن بود به نماينده سؤال کننده بگويم پاسخ پرسش شما را در صحن علني مي دهم، اما به سؤال کننده احترام مي گذاشتم و در نشست کميسيون حاضر مي شدم.

وي از تک تک اعضاي کميسيون انرژي مجلس تشکر کرد و گفت: براي شما که برخي از نمايندگان شهرها و مناطق نفت خيز کشور بوديد تشکر و قدرداني مي کنم و آرزوي توفيق دارم.

در اين نشست که مسعود کرباسيان، مديرعامل شرکت ملي نفت ايران و حسن منتظر تربتي، مديرعامل شرکت ملي گاز ايران نيز حضور داشتند برخي اعضاي کميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي ديدگاه هاي خود را درباره شرايط صنعت نفت و گاز کشور بيان و از زحمات و همکاري ها و هماهنگي هاي وزير نفت با کميسيون انرژي مجلس دهم قدرداني کردند. در پايان اين نشست، وزير نفت با اهداي لوح سپاس از اعضاي کميسيون انرژي مجلس دوره دهم قدرداني و تشکر کرد.

 

بورس انرژي ميزبان عرضه نفت سفيد

رينگ بين الملل بورس انرژي ايران امروز شاهد عرضه نفت سفيد شرکت ملي پخش فراورده هاي نفتي ايران بود.

به گزارش بورس انرژي، رينگ داخلي اين بورس، روز چهارشنبه (31 ارديبهشت ماه) شاهد عرضه کالاهاي پنتان پلاس پتروشيمي پارس، حلال 404 عمده پالايش نفت شيراز و رافينت پتروشيمي بيستون بود و برش سنگين، برش سنگين (محموله دريايي) و سبد پايه 991 شرکت نفت ستاره خليج فارس، ريفورميت و هيدروکربن سنگين پتروشيمي بوعلي سينا، نفت سفيد شرکت ملي پخش فراورده هاي نفتي ايران و نفت کوره 380 سانتي استوکس شرکت ملي نفت ايران در رينگ بين الملل عرضه شد. روز سه شنبه (30 ارديبهشت ماه) کالاهاي آيزوريسايکل، نفتاي سبک و نفتاي سنگين تصفيه نشده عمده پالايش نفت شيراز، برش سنگين پتروشيمي بندر امام، ريفورميت پالايش نفت تبريز، ريفورميت پتروشيمي بوعلي سينا، ميعانات گازي پالايش گاز ايلام و نفتاي سبک پالايش نفت بندرعباس در رينگ داخلي و بنزين اکتان 87، بنزين اکتان 87 (محموله دريايي)، بنزين اکتان 91، سبد پايه 993، نفت سفيد و گازوئيل شرکت ملي پخش فراورده هاي نفتي ايران، ريفورميت و هيدروکربن سنگين پتروشيمي بوعلي سينا، نفت کوره 380 سانتي استوکس شرکت ملي نفت ايران و نفتاي سبک شرکت نفت ستاره خليج فارس در رينگ بين الملل بازار فيزيکي بورس انرژي ايران معامله شد. در اين روز بيش از 417.264 تن فرآورده هيدروکربوري به ارزش بيش از 15.389 ميليارد و 98 ميليون ريال در بازار فيزيکي بورس انرژي ايران دادوستد شد.           

 

سقوط  بي سابقه در توليد نفت شيل آمريکا

 اداره اطلاعات انرژي ايالات متحده پيش بيني کرد که توليد نفت خام شيل آمريکا سقوطي تاريخي خواهد داشت.

به گزارش پايگاه خبري اويل پرايس، اداره اطلاعات انرژي آمريکا (EIA) در تازه ترين گزارش خود در روز دوشنبه (29 ارديبهشت ماه) اعلام کرد توليد نفت خام هفت حوضه بزرگ نفت خام شيل آمريکا در ماه آينده، با رکودي بي سابقه 197 هزار بشکه در روز کاهش مي يابد. اين نهاد اعلام کرد که انتظار مي رود توليد هفت حوضه پرکار نفت شيل در ايالات متحده از 8 ميليون و 19 هزار بشکه در ماه جاري، به روزانه 7 ميليون و 822 هزار بشکه در ماه آينده کاهش يابد. اين مقدار کاهش ماهانه بي سابقه خواهد بود.

اداره اطلاعات انرژي آمريکا همچنين پيش بيني مي کند که توليد گاز نيز در ماه ژوئن 779 ميليون فوت مکعب در روز کاهش يابد. کاهش هاي پيش بيني شده براي توليد اين ماه و ماه آينده، تعجب آور نيست، اما قابل توجه است.  راهبرد بازار و پايين بودن قيمت نفت و کاهش ظرفيت ذخيره سازي نفت خام سبب شده است توليدکنندگان نفت سراسر جهان سطح عرضه نفت خام خود را کاهش دهند. در حالي که ميزان تقاضاي نفت چين در حال افزايش است و اداره اطلاعات انرژي آمريکا نيز پيش بيني کرد کاهش توليد نفت آمريکا در ماه آينده تشديد شود، تحولات مثبت در توليد واکسن احتمالي ويروس کرونا سبب شد قيمت نفت خام در روز دوشنبه (29 ارديبهشت ماه) افزايش يابد.

 

کاهش شديد صادرات نفت اوپک پلاس در ماه مه

رديابي ها نشان مي دهد کشورهاي عضو اوپک پلاس تاکنون صادرات نفت را در ماه مه به طور چشمگيري کاهش داده اند.

به گزارش خبرگزاري رويترز از لندن، شرکت هاي رديابي محموله هاي نفتي اعلام کردند کشورهاي عضو سازمان کشورهاي صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش، موسوم به اوپک پلاس صادرات نفت خود را در نيمه اول ماه مه به شدت کاهش داده اند. اين موضوع نشان دهنده پايبندي کامل اعضا به توافق جديد کاهش توليد اوپک پلاس در هفته هاي آغازين مهلت اين توافق است.

اوپک، روسيه و ساير متحدانش، متعهد شدند براي مقابله با کاهش قيمت و کاهش تقاضاي ناشي از شيوع ويروس کرونا، توليد روزانه خود را از اول ماه مه (12 ارديبهشت ماه) 9 ميليون و 700 هزار بشکه در ماه هاي مه و ژوئن کاهش دهند. کپلر، شرکت رديابي محموله هاي نفتي اعلام کرد صادرات دريايي نفت اوپک پلاس در ماه گذشته با کاهش روزانه 6 ميليون و 300 هزار بشکه، به 27 ميليون بشکه در روز رسيده است که در مقايسه با صادرات سيل آساي ماه آوريل، تغيير رويکرد چشمگيري است.

پترو لوجستيکز، يکي ديگر از شرکت هاي رديابي نفتکش ها، نيز در توييتي برآورد کرد توليدکنندگان، در 13 روز ابتدايي ماه مه، در مقايسه با ميانگين آوريل، صادرات خود را 5 ميليون و 960 هزار بشکه در روز کاهش داده اند که کاهش قابل توجهي است. دانيل گربر، مدير اجرايي پترولجستيکز در اين باره گفت: از اين مقدار، کاهش صادرات اوپک در دو هفته اول ماه مه 4 ميليون و 850 هزار بشکه در روز بوده است. اين در حالي است که توافق اوپک پلاس مربوط به توليد است و ميزان صادرات، تصوير کاملي از ميزان پايبندي اعضاي آن ارائه نمي دهد، زيرا برداشت نفت خام از ذخيره سازي ها نيز مي تواند به طور موقت سبب افزايش صادرات شود.