رئيس جمهوري تأکيد کرد

قدرت نمايي ايران در جنگ اقتصادي با کمترين اتکا به نفت

رئيس جمهوري اداره و مديريت کشور در شرايط سخت و با کمترين اتکا به نفت را توانمندي ملت ايران در برابر آمريکا در دستيابي به اهداف ضد ايراني دانست.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري، دکتر حسن روحاني، روز سه شنبه (24 تيرماه) در نشست ستاد هماهنگي اقتصادي دولت، با اشاره به اجراي سياست ها و برنامه هاي ويژه از سوي دولت در حد مقدورات براي گذر از مشکلات کنوني، گفت: آمريکايي ها انتظار داشتند چندي پس از آغاز تحريم ها، اقتصاد کشور متوقف شود؛ اما امروز توانسته ايم با برنامه ريزي و اتکا به اقتصاد بدون نفت، کشور را اداره کنيم که اين، قدرت نمايي و پيروزي بزرگي براي ملت ايران در جنگ اقتصادي است.

وي مقابله با بيماري کرونا را که نه تنها اقتصاد ايران، بلکه اقتصاد همه کشورهاي جهان را دچار اختلال و چالش بزرگي کرده است، مرحله ديگري از موفقيت هاي دولت برشمرد و افزود: دولت در چنين شرايطي که حتي برخي کشورهاي توسعه يافته نيز در تامين و توزيع نيازهاي روزمره مردم با مشکل مواجه شده اند، با تدابير ويژه و آمادگي ساختارها و دستگاه ها با همکاري مردم از اين فضا نيز عبور کرده و خواهد کرد.

رئيس جمهوري با اشاره به تامين ارز مورد نياز توليدکنندگان تصريح کرد: دولت در سال جهش توليد با همه ظرفيت ها و توان خود از بخش توليد حمايت مي کند و به فعالان اقتصادي اطمينان مي دهد که چرخ توليد کشور با قوت و با تامين ارز و مواد اوليه مورد نياز، به حرکت خود ادامه خواهد داد.

 

سخنگوي دولت:

خبرهاي خوشي درباره درآمدهاي نفتي خواهيم داشت

سخنگوي دولت گفت: ارز دولتي و نفت ما خيلي کم شده است؛ اما خوشبختانه آقاي زنگنه با تمهيداتي که اتخاذ کرده، خبرهاي خوشي مي دهد که اميدوارم گشايش هاي خوبي در اين زمينه ايجاد شود.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني دولت، علي ربيعي، روز سه شنبه (24 تيرماه) در نشست خبري با بيان اينکه در دوره بي نظيري از تاريخ معاصر قرار داريم، گفت: در هيچ دوره اي، بدخواهان ايران به اين اندازه داراي قدرت چه در آمريکا و چه در کشورهاي کينه توز عليه ايران در منطقه و ديگر کشورها نبودند و فشار تحريم ها بر اقتصاد ايران بر هيچ کشوري اين چنين تحميل نشده است.

سخنگوي دولت در پاسخ به پرسشي درباره آخرين وضع اموال مسدود شده ايران در کره جنوبي و اقدام هاي صورت گرفته براي بازگرداندن اين اموال، افزود: 8 ميليارد دلار از منابع ايران در اين کشور مسدود شده که اين رقم در شرايط کنوني براي ما مهم است. 

وي با بيان اينکه رفتار دولت کره جنوبي در اين شرايط غيرقابل درک است، تصريح کرد: دولت کره جنوبي در حالي پاسخي لازم ارائه نمي کند که به لحاظ حقوقي و قانوني، منعي براي اين کشور در بازگرداندن پول به مردم ايران وجود ندارد و معلوم نيست چرا دولت کره جنوبي با تسليم شدن به فشارهاي آمريکا، حاضر شد روابط خود با دولت ايران را به طور بي سابقه اي به مخاطره بيندازد.

ربيعي از تشکيل کميته اي در وزارت خارجه و وزارتخانه هاي ذي ربط براي پيگيري اين موضوع خبر داد و گفت: اميدوارم کره جنوبي از اخلاق در تجارت تبعيت و بدهي هاي خود را به ملت ايران پرداخت کند. سخنگوي دولت در پاسخ به پرسشي ديگر، درخصوص روابط تجاري ايران با ونزوئلا افزود: از مصاحبه من با يک نشريه خارجي، سوءتفسير  شد. اصولاً موضوع کمک به ونزوئلا مطرح نبوده و ونزوئلا از ما کمکي درخواست نکرده و چنين موضوعي هيچ گاه مطرح نبوده است.

وي ادامه داد: روابط تجاري ايران و ونزوئلا همانند روابط و مبادلات تجاري با ساير کشورهاست. ما با کشورهاي مختلف جهان روابط تجاري داريم و رابطه تجاري مان با ونزوئلا هم به همين منوال است.

ربيعي براي جلوگيري از سوءبرداشت ها تاًکيد کرد: تجارت ايران و ونزوئلا، از قواعد تجاري و بين المللي ايران با ديگر کشورها مستثنا نيست و دريافت بهاي کالاهاي صادراتي، حتما بر همين منوال انجام خواهد شد. سخنگوي دولت افزود: اگر مي خواهيم زندگي اقتصادي را بدون نفت تجربه کنيم، بايد به توليد داخلي خودمان متکي شويم. افزايش توليد داخلي و صادرکننده هاي قوي، راه برون رفت ما از فشارهاي آمريکاست، بنابراين صادرکنندگان ما غالباً از افراد خوشنام و دلسوز کشور هستند. ربيعي تصريح کرد: تا به حال هيچ وقت تفاوت قيمت ارز آنچناني وجود نداشته و اين صادرات از سال هاي گذشته صورت مي گرفته و يک روال طبيعي بوده است. ما 80-70 ميليارد دلار درآمد ارزي داشتيم و درآمد ارزي نفتي کشور پاسخگوي نيازهاي ما بوده است. براي هر کسي هم که مي توانسته صادرات بيشتري انجام دهد، منعي در کشور وجود نداشته و ما الان با تحريم روبه رو شده ايم. وي در پاسخ به پرسشي مبني بر اينکه چرا دولت براي عدم بازگشت ارز از سوي صادرکنندگان تمهيداتي نداشته و الان دچار مشکل شده است؟ گفت: تحريم يک واقعيت است. قرار بود با تحريم، اقتصاد ايران فروبپاشد؛ اين اعتراف هاي بولتون و نوشته هايشان است که قرار بوده با تحريم اقتصاد، ايران را از بين ببرند و بعد ايران دچار فروپاشي شود که بالاخره اينها تأثير مي گذارد و اين تأثير روي کاهش ارز آمده است. سخنگوي دولت تأکيد کرد: ارز دولتي و نفت ما خيلي کم شده؛ اما خوشبختانه آقاي زنگنه با تمهيداتي که اتخاذ کرده، خبرهاي خوشي مي دهد که اميدوارم گشايش هاي خوبي در اين زمينه ايجاد شود. 

 

افزايش قيمت نفت در پي کاهش ذخيره سازي در آمريکا

قيمت شاخص نفت خام برنت ساعت 4 و 19 دقيقه روز چهارشنبه (25 تيرماه) با 10 سنت افزايش به 43 دلار و قيمت شاخص دبليوتي آي آمريکا با 14 سنت افزايش به 40 دلار و 43 سنت رسيد. قيمت نهايي شاخص نفت خام برنت روز سه شنبه (24 تيرماه) 42 دلار و 90 سنت و قيمت شاخص دبليوتي آي آمريکا 40 دلار و 33 سنت بود. قيمت نفت، روز چهارشنبه 25 تير ماه افزايش يافت؛ زيرا سطح ذخيره سازي نفت خام ايالات متحده افت شديدي داشت و بازار منتظر نتيجه نشست کميته مشترک وزارتي نظارت بر توافق سازمان کشورهاي صادرکننده نفت (اوپک) و غيراوپک  (JMMC) درباره سطح توليد اين ائتلاف است.

تحليلگران بانک استراليايي اي ان زي (ANZ) در يادداشتي اعلام کردند، تصميم اوپک پلاس درباره تعميق کاهش توليد، موجب تقويت بازار نفت خواهد شد.

 

توليد نفت شيل آمريکا به کمترين سطح در 2 سال اخير مي رسد

اداره اطلاعات انرژي آمريکا برآورد کرد توليد نفت شيل در ماه اوت به کمترين سطح در دو سال اخير مي رسد. اداره اطلاعات انرژي آمريکا (EIA) در برآورد بهره وري ماهانه خود در روز دوشنبه (23 تيرماه) اعلام کرد که توليد نفت خام هفت توليد کننده عمده نفت خام شيل آمريکا با کاهش روزانه حدود 56 هزار بشکه در ماه اوت به حدود 7 ميليون و 490 هزار بشکه در روز مي رسد. اين نهاد پيش بيني کرد، بيشترين کاهش در ايگل فورد تگزاس خواهد بود که توليد آن با کاهش حدود 23 هزار بشکه در روز به يک ميليون و 100 هزار بشکه در روز - کمترين سطح از اوت 2017 -  خواهد رسيد. بر اساس داده هاي اين اداره انتظار مي رود، توليد حوضه نفت خيز پرمين تگزاس و نيومکزيکو براي پنجمين ماه پياپي کاهش يابد و با کاهش روزانه 13 هزار بشکه به 4 ميليون و 150 هزاربشکه در روز برسد. اين مقدار توليد از مارس 2019 تا کنون بي سابقه بوده است.  تنها حوضه اي که توليد نفت در آن افزايش داشته، حوضه نفتي باکن در داکوتاي شمالي و مونتاناست. کاهش توليد اين منطقه اوايل سال جاري ميلادي و در پي سقوط قيمت نفت به دليل کاهش تقاضاي جهاني سوخت ناشي از همه گيري ويروس کرونا بيش از ديگر مناطق بود. هم اکنون و با بهبود قيمت نفت، انتظار مي رود بخشي از توليد اين حوضه نيز افزايش يابد.

داده هاي بيکرهيوز نشان داد که مجموع دکل هاي حفاري آمريکا در هفته منتهي به 10 ژوئيه (جمعه 20 تيرماه) با کاهش پنج دستگاه، به 258 دستگاه، يعني کمترين تعداد ثبت شده در ميان داده هاي اين شرکت (مربوط به سال 1940) رسيد.

اداره اطلاعات انرژي آمريکا در برآورد ديگري پيش بيني کرد که توليد گاز طبيعي ايالات متحده نيز در ماه اوت براي پنجمين ماه پياپي کاهش خواهد يافت و به 79 ميليون و 600 هزار ميليارد فوت مکعب خواهد رسيد.

اين رقم تقريباً 700 ميليون فوت مکعب از برآورد پيشين آژانس براي ماه ژوئيه کمتر خواهد بود. توليد ميدان هاي بزرگ شيل در ماه نوامبر سال گذشته ميلادي به بالاترين سطح يعني 86 ميليارد و 400 ميليون فوت مکعب در روز رسيده بود.

قرار بود توليد منطقه آپالاچيا، بزرگترين توليدکننده گاز شيل آمريکا، در ماه اوت براي چهارمين ماه پياپي کاهش يابد و به روزانه 32 ميليارد و 700 ميليون فوت مکعب برسد که 200 ميليون فوت مکعب در روز کمتر از ماه ژوئيه است.

 

بررسي کارشناسي قرارداد گازي ايران و ترکمنستان در کميسيون انرژي مجلس

عضو کميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي از بررسي قرارداد گازي ايران و ترکمنستان در کميسيون متبوع خود با حضور کارشناساني از وزارت نفت خبر داد. عبدالکريم جميري با اشاره به نشست عصر روز يکشنبه (22 تيرماه) کميسيون انرژي مجلس که با موضوع بررسي قرارداد گازي ايران و ترکمنستان برگزار شد، گفت: در اين نشست، با حضور کارشناسان پيشين و کنوني وزارت نفت، قرارداد گازي ايران و ترکمنستان بررسي شد و هر يک از اعضاي کميسيون نيز ديدگاه هاي خود را بيان کردند. وي افزود: کارشناسان وزارت نفت در اين نشست عنوان کردند که اقدام هاي بسياري براي حل وفصل اين موضوع انجام شده است. بيژن زنگنه، وزير نفت چندي پيش درباره قرارداد گازي ميان ايران و ترکمنستان گفت: حکم داوري در پرونده گازي شرکت هاي ملي گاز ايران و ترکمن گاز، هيچ جريمه يا خسارتي را متوجه شرکت ملي گاز نکرده و تنها حکم پرداخت بدهي ايران به ترکمنستان صادر شده که نتيجه دور از انتظاري نبوده است.

 

ضرورت تشکيل کميته هاي کاري مشترک کميسيون انرژي مجلس و وزارت نفت

رئيس کميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي، ضمن تاکيد بر فضاي مؤدت، دوستي و کارشناسي خوب ميان کميسيون انرژي مجلس و وزارت نفت، از برنامه ريزي براي تشکيل کميته هاي کاري مشترک بين کميسيون انرژي مجلس و وزارت نفت خبرداد.

به گزارش خانه ملت، فريدون عباسي، روز سه شنبه (24 تيرماه) پس از نشست کميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي که با حضور بيژن زنگنه، وزير نفت برگزار شد، در جمع خبرنگاران گفت: مباحث بسياري در اين نشست مطرح شد که يکي از آنها به حقوق کارکنان و سرمايه انساني وزارت نفت و دستمزد آنها مربوط مي شود، ضمن آنکه بر يکسان سازي دستمزد کارکنان وزارت نفت هم تأکيد شد. وي با بيان اينکه قرار شد کميته هاي کاري مشترکي بين کميسيون انرژي مجلس و وزارت نفت شکل بگيرد، افزود: دانشگاه صنعت نفت، تجارب طولاني در اين صنعت دارد که بايد فعاليت خود را در زمينه جذب دانشجوي خارجي براي صدور خدمات فني مهندسي و صنعتي آغاز کند؛ زيرا جمهوري اسلامي بايد از نقش لازم در صدور علم و دانش به جهان برخوردار باشد.

رئيس کميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي تصريح کرد: فضاي مؤدت، دوستي و کارشناسي خوبي ميان کميسيون انرژي مجلس و وزارت نفت وجود دارد؛ هرچند معتقد به استقلال قوا هستيم، اين در حالي است که مجلس قانونگذار و ريل گذار است. عباسي اظهار اميدواري کرد که بودجه سال 1400 که امسال در مجلس مصوب مي شود، بتواند مشکلات کشور را حل وفصل کند.