وزير نفت عنوان کرد:
ريل گذاري آينده صنعت نفت با تدوين 4 سند تا افق 1420
وزير نفت از تدوين چهار سند در بخش هاي مختلف نفت و گاز شامل چشم انداز توليد نفت، گاز، پتروشيمي و مصرف سوخت تا افق 1420 خبرداد و گفت: اين اسناد، ريل گذاري صنعت نفت براي آينده است. به گزارش شانا، بيژن زنگنه روز (سه شنبه، 24 تيرماه) پس از نشست با اعضاي کميسيون انرژي مجلس در جمع خبرنگاران، اين نشست را با ارزش توصيف و اظهار کرد: دوستان در اين نشست، با دقت به گزارش ها گوش کردند و ديدگاه هايي که هم ارائه دادند، مفيد، پخته و حرفه اي بود. وي با بيان اينکه در اين نشست، پايه خوبي براي همکاري هاي مؤثر در کشور در زمينه انرژي بنا شد، تصريح کرد: نمايندگان کميسيون انرژي در اين نشست، حساسيت خود را نسبت به بعضي موارد اعلام کردند که تصميم بر آن شد، موارد بر اساس همکاري و نظر کميسيون انرژي تنظيم شود. وزير نفت با تأکيد بر اينکه حل بعضي موارد، حتي نيازمند قانون نيست و حمايت هاي سياسي و همدلي مي تواند کارها را در کشور پيش ببرد، افزود: براي نمونه نمايندگان کميسيون انرژي در موضوع پتروپالايشگاه ها از فعاليت هايي که وزارت نفت انجام داده، استقبال کردند و قرار شد حمايت سياسي انجام شود که بسيار ارزشمند است.
بهينه سازي مصرف سوخت
زنگنه، يکي از دغدغه هاي اعضاي کميسيون انرژي را بهينه سازي مصرف انرژي در مصرف سوخت هاي مايع و گاز دانست و افزود: قرار شد در اين زمينه چهار سند تنظيم شده از سوي وزارت نفت، به کميسيون انرژي تقديم شود. وي از سند مربوط به مصرف سوخت حمل ونقل تا افق 1420 به عنوان نخستين سند نام برد و گفت: اين سند بين بخشي است و شامل بهينه سازي خودروها، اصلاح ساختار حمل ونقل درون شهري و برون شهري کشور و نوع خودروهايي که ساخته مي شود، خواهد بود. وزير نفت ادامه داد: سندهاي بعدي به ترتيب مربوط به عرضه و تقاضاي گاز تا افق 1420، سند توليد نفت تا 1420 و سند مربوط به پتروشيمي است. وي از اين سندها به عنوان ريل گذاري براي آينده صنعت نفت ياد کرد و گفت: درست است که اين موارد در يک سال به انجام نمي رسد؛ اما در تلاشيم تجربه خودمان را با تجربه و خواست نمايندگان همسو کنيم.
ضرورت توجه به حقوق کارکنان نفت
زنگنه با بيان اينکه حقوق کارکنان صنعت نفت، ديگر موضوع مطرح شده در اين نشست بود که ارزيابي شد، اظهار کرد: هميشه صنعت نفت زير فشار بوده که چرا حقوق کارکنان آن بالاست؛ اما در اين نشست براي نخستين بار بود که گفتند شما بايد به کارکنان و مسائل رفاهي آنها توجه کنيد و فاصله حقوق کارکنان کم شود. وي از کمک نفت به توسعه مناطق نفت خيز به عنوان ديگر موضوع مطرح شده در اين نشست ياد کرد و گفت: اگرچه کارهايي از سوي نفت انجام مي شود، اما منابع شرکت ملي نفت کافي نيست و به طور حتم بايد فکر جديدي شود. وزير نفت ادامه داد: همچنين کمک به صنايع پايين دستي، توجه به ساخت داخل، حمايت از صادرات خدمات فني و مهندسي و مشکلات دانشگاه نفت نيز ارزيابي شد. زنگنه با تأکيد بر اينکه کمک براي تأمين منابع نفت براي سرمايه گذاري ها بايد مورد توجه قرار گيرد، زيرا صنعت نفت پيشران اقتصاد است، افزود: اگر منابع مورد نياز براي توسعه تأمين شود، بخش هاي ديگر صنعت کشور و بخش پيمانکاري فعال خواهد شد. وي با قدرداني از رئيس کميسيون انرژي مجلس، براي کنترل مطلوب جلسه گفت: فضاي خوب و صميمانه اي وجود داشت که مايه دلگرمي است و آثارش را در آينده مشاهده مي کنيم.
افزايش قيمت گازوييل يک دروغ بزرگ است
وزير نفت، شايعه افزايش قيمت گازوييل را جنگ رواني دشمنان عليه مردم ايران عنوان کرد. بيژن زنگنه، وزير نفت درباره امکان افزايش قيمت گازوييل گفت: اين يک دروغ بزرگ است که خارجي ها به منظور عصباني و ناراحت کردن مردم ايران به راه انداخته اند.
وي افزود: هيچ برنامه، ايده، طرح و پيشنهادي در هيچ سطحي براي افزايش قيمت گازوييل وجود ندارد و با وجود تکذيب هاي چندباره، باز هم اين جنگ رواني را عليه مردم ايران ادامه مي دهند.
راه اندازي سامانه پيشرفته کنترلي DCS در کارخانه فروزان
سامانه پيشرفته کنترلي DCS در کارخانه فروزان خشکي منطقه خارک به همت کارشناسان شرکت نفت فلات قاره ايران، راه اندازي و پس از 50 سال، جايگزين سامانه نيوماتيک قديمي اين کارخانه شد.
در اين پروژه، افزون بر تعويض 35 عدد شير کنترل، کابل اندازي و کابل کشي به ميزان 5 هزار و 300 متر، نصب 66 عدد ترانسميتر و تجهيزات سخت افزاري با حدود هزار نفر ساعت انجام شده و مجموع کل کارکرد واحد ابزار دقيق و سامانه کنترل DSC، بالغ بر 16 هزار و 100 نفر ساعت طي دو سال اجراي پروژه بوده است.
ضرورت تغيير سامانه کنترلي از نيوماتيک به DCS از دهه 70 مطرح شده بود که بررسي ها و مطالعات اوليه در آن زمان انجام شد و به دنبال آن با تعريف پروژه در اداره مهندسي و ساختمان ستاد، طراحي و اجراي پروژه از سوي شرکت پيمانکار در دهه 80صورت گرفت؛ اما به دلايل مختلف، پس از خريد دستگاه ها و شيرهاي کنترل از سوي پيمانکار و ورود آنها به منطقه خارک، از سال 88 اجراي پروژه و تکميل آن متوقف شد.
خوشبختانه با همت همکاران واحد تعميرات کنترل و ابزار دقيق منطقه و اعلام آمادگي آنها، اجراي پروژه و راه اندازي سيستم کنترل جديد از سال 97 آغاز شد و در دو سال گذشته نيز با انتقال تجهيزات از انبار به سايت و نصب پانل هاي کنترل در سوييچ روم اتاق کنترل جديد، تعويض شيرهاي کنترل، کابل اندازي و نصب ادوات مربوطه و کدنويسي و برنامه نويسي سامانه کنترل، از سوي همکاران پرتلاش و خلاق واحد تعميرات ابزار دقيق منطقه اين پروژه ادامه داشت. کارکنان واحدهاي تعميرات ابزار دقيق، تعميرات عمومي (مکانيک و جوشکار) تعميرات برق، تعميرات ساختماني، مهندسي بهره برداري و بويژه بهره برداري کارخانه فروزان و ابوذر خشکي در تهيه برنامه کنترلي و پياده سازي آن و برنامه ريزي طرح ها در کنترل پروژه، تدارکات و عمليات کالاي منطقه در تامين کسري اقلام مورد نياز پروژه و ديگر واحدهاي پشتيباني منطقه در اجراي اين پروژه همکاري مؤثر داشتند و در نهايت، سامانه پيشرفته کنترلي DCS کارخانه فروزان منطقه خارک با موفقيت کامل به بهره برداري رسيد. سامانه کنترلي نيوماتيک کارخانه فروزان ساخت شرکت Fox Pro سري 100 بوده و افزون بر مشکل تعمير و نگهداري، نبود قطعه و هزينه هاي بالاي نگهداري فاقد کارايي و کنترل بهينه سيستم و افزايش استرس عملياتي هنگام کار نيز مشکل ساز بود، به نحوي که اپراتورهاي بهره برداري تاکنون با مشکلات زياد و با مهارت هاي ويژه نسبت به راهبري اين سامانه عمل مي کردند.
اطلاعيه مهم درباره سامانه اطلاعاتي فارغ التحصيلان دانشگاهي نفت
در پي انتشار اخبار نادرست در فضاي مجازي درباره سامانه اطلاعاتي فارغ التحصيلان دانشگاهي وزارت نفت، اطلاعيه اي در اين زمينه منتشر شد:
اداره تأمين نيروي انساني اين شرکت در اطلاعيه اي اعلام کرد: «با توجه به انتشار اطلاعيه هاي گوناگون و اخبار نادرست در شبکه هاي مجازي و سايت هاي مختلف، به اطلاع مي رساند هرگونه خبر و يا اطلاع رساني درخصوص ثبت نام کنندگان در بانک اطلاعاتي فارغ التحصيلان دانشگاهي اين وزارتخانه، صرفا از طريق سامانه jad.mop.ir منتشر مي شود و به اطلاع داوطلبان گرامي خواهد رسيد.
بديهي است هرگونه اطلاعيه و خبر منتشره خارج از سامانه فوق، فاقد اعتبار است.
مديرعامل شرکت ملي گاز ايران تأکيد کرد :
ضرورت پياده سازي نظام مديريت يکپارچه
معاون وزير نفت در امور گاز، ممارست و پشتکار در روند استقرار نظام مديريت يکپارچه براي رسيدن به نتايج مطلوب را مورد تأکيد قرار داد.
به گزارش شانا و به نقل از شرکت ملي گاز ايران، حسن منتظرتربتي، در نشست بازنگري مديريت نظام مديريت يکپارچه (IMS) که با حضور اعضاي شوراي راهبري نظام مديريت يکپارچه شرکت ملي گاز ايران تشکيل شد، اظهار کرد: نقش فرايند و ايجاد آن در الگوهاي ساختاري که در بيشتر مواقع، نمي توانيم آنها را براحتي تغيير دهيم يا تجديد ساختار کنيم، نقشي اساسي است. به همين دليل روند استقرار نظام مديريت يکپارچه در شرکت و ايجاد يک فرايند بر آن مبنا از جمله کارهاي زمانبري است که اهميت آن در رسيدن به نتايج مطلوب، خود را نشان مي دهد.
وي ادامه داد: رسيدن به اين نتيجه مطلوب، نياز به ممارست و پشتکار دارد؛ ممارستي که با خستگي در حين کار روبه رو نشده و سرانجام مساله را به يک جمع بندي درست برساند.
مديرعامل شرکت ملي گاز ايران با بيان اينکه در پياده سازي سيستم نظام مديريت يکپارچه، بحث ساختار و فرايند اهميت ويژه اي دارد، افزود: نگاه من به مهندسي ساختار چنين است. به نظر من، مهندسي ساختار بايد بتواند هر سال، يا هر دو سه سال يکبار، براساس تغييرات جديدي که در وظايف ايجاد مي شود، سازمان را تجديد ساختار کند.
تربتي تصريح کرد: ايجاد فرايندها در زماني که مهندسي ساختاري وجود ندارد، بهترين راهکار است، يعني اگر نمي توانيم از طريق ساختارها، انعطاف پذير باشيم و ساختارها را تغيير دهيم، بايد اين مهم را از طريق فرايندها جبران کنيم.
وي ادامه داد: به باور من، يکي از کارها و اقدام هاي مهم در اين زمينه، آن است که مديران ما فرايندسازي و تدوين فرايند را ياد بگيرند که هيچ موضوعي در دل سازمان، به طورجدا بررسي و موازي کاري نشود، ضمن اينکه تدوين کننده فرايند، بايد اين توانمندي را داشته باشد که از اول تا پايان فرايند را خود تدوين کند. اين کار موجب مي شود همه مديريت ها، خود فرايند چالش هاي مجموعه شان را تدوين کرده و پس از تصويب، اجرايي کنند.
معاون وزير نفت در امور گاز با بيان اينکه مجموعه ستاد ما بايد فرايندنويس موضوع باشد، نه مجري آن، گفت: در اين صورت مي توانيم با فرايند درست، مسائل خود را به نحو احسن مديريت کنيم؛ زيرا هنر فرايند نويسي، نقشي مهم و حياتي در موضوع IMS دارد.
تربتي در بخش ديگري از سخنان خود اظهار کرد: به نظر من، نگاه ما بايد به گونه اي باشد که با فرايندي که براساس نيازهاي خود تدوين مي کنيم، با مديريت هاي موجود، آن نياز را برآورده کرده و در صورتي که به وضع مطلوب نرسيديم، به دنبال ايجاد يک مديريت جديد برويم.
وي در پايان با اشاره به نقاط بهبود و خط مشي سازمان، اظهار کرد: از آنجا که خط مشي يک سازمان بسيار مهم است، من هميشه به اين نکته اذعان داشته ام که بايد خط مشي با زبان عاميانه سازمان هماهنگ باشد. چنانچه ما بتوانيم آن خط مشي را در گام نخست، همه گير و همه فهم کرده و بعد بر اساس طرح کلاني که ارائه کرده ايم، آن را به برنامه تبديل و اجرايي کنيم، کار بسيار خوبي خواهد بود که انشاءالله به نتيجه خواهد رسيد.