ملاقات عمومی وزیر نفت با مردم

وزير نفت در ملاقات عمومي با مردم پس از استماع مسائل آنان، براي حلشان راهکارهاي مختلف ارائه داد.  بيژن زنگنه عصر روز سه شنبه، (11 شهريورماه) در حاشيه ملاقات عمومي با مردم با اشاره به اينکه مقام معظم رهبري در ديدار هفته گذشته به مناسبت هفته دولت که به صورت ويدئو کنفرانسي برگزار شد بر ديدار چهره به چهره با مردم با مراعات پروتکل بهداشتي تاکيد کردند، يادآوري کرد: البته ملاقات عمومي با مردم از مدت ها پيش در برنامه وزارت نفت قرار داشته است، امروز با حدود هشت نفر به صورت تک به تک ملاقات داشتم که ارتباطي با کارهاي اداري جاري نداشت.  وي ضمن مطلوب و مفيد خواندن اين ملاقات مردمي که از شاخه هاي مختلف و به صورت اتفاقي انتخاب شده بودند بر تداوم آن تاکيد کرد و گفت: اين افراد براساس سامانه ارتباط با وزير نفت که مدت هاست راه اندازي شده ثبت نام کرده بودند و مشکلات خود را عنوان کردند، بعضي از اين چالش ها راه حل هايي داشت که به آنها ارائه شد مانند اجاره شناورهاي ايراني. وزارت نفت از اساس اجاره شناورهاي خارجي را ممنوع کرده و اجاره شناور ساخت داخل را در اولويت قرارداده است. دستور دادم اگر اشکال هايي در اجرا وجود دارد رفع شود.

سي ان جي اولويت وزارت نفت

وزير نفت توسعه صنعت سي ان جي (گاز طبيعي فشرده) در سطح خودروهاي عمومي مانند اتوبوس هاي شهري را از ديگر موارد مطرح شده عنوان کرد و گفت: اين موضوع نيز قرار شد که پيگيري شود، اما پيشنهاد دادم که نشست بعدي را با انجمن جايگاهداران سي ان جي داشته باشند که حرف هاي يکديگر را از نزديک بشوند زيرا سي ان جي از مسائل اولويت دار در وزارت نفت است. زنگنه به مذاکره با چند شرکت دانش بنيان که در ساخت تجهيزات و ارائه خدمات فعال بودند اشاره و تصريح کرد: همه تجهيزات عنوان شده مورد نياز وزارت نفت بود و مقرر شد که پيگيري شوند؛ اگر اثبات شود که شرکتي کاري را مي تواند انجام دهد وزارت نفت به طور حتم از خريد مشابه خارجي آن ممانعت مي کند و اين به عنوان يک اصل در وزارت نفت است، تجهيزي که در ايران ساخته شود و با کيفيت باشد جلو واردات آن گرفته مي شود. وي ادامه داد: اين موضوع بر شرکت هاي غيردولتي نيز مانند پتروشيمي ها و يا پالايشگاه ها نيز جاري و حاکم است و تنها براي شرکت هاي دولتي اجرا نمي شود به ويژه در شرايط کنوني که مشکلات اشتغال در کشور وجود دارد بايد به اين نکته نيز توجه کرد.

بالا رفتن کيفيت با رقابت

زنگنه در پاسخ به اين پرسش که برنامه وزارت نفت براي حمايت از شرکت هاي ايراني به منظور اجراي پروژه در کشورهاي خارجي چيست؟ افزود: بزرگترين حمايتي که وزارت نفت مي تواند از شرکت هاي ايراني داشته باشد اين است که اين شرکت ها مرجع داشته باشند يعني فعاليت هايي در ايران داشته باشند که قابل ارائه به شرکت هاي خارجي باشد چه در ساخت و چه در ارائه خدمات. وي با اشاره به اينکه رقابت سبب بالارفتن کيفيت توليد مي شود، گفت: حضور خارجي ها هم اکنون در ايران بسيار کم شده و رقابت بالايي در کشور وجود ندارد. البته موضوع خوبي نيست، اما اين موقعيت فرصتي براي رشد شرکت هاي ايراني فراهم کرده است. وزير نفت با بيان اينکه تجهيزات ساخت داخل مورد نياز صنعت نفت به طور حتم بررسي مي شود و اگر مسئله وجود نداشته باشد بي شک خريد و واردات آنها ممنوع مي شود. زنگنه اظهار کرد: سازمان صدور گواهي کيفيت حرکت بسيار مهمي است که دو هفته پيش آغاز شد، اين سازمان به مصرف کنندگان اطمينان مي دهد کالايي که در داخل ساخته شده است استانداردهاي مورد نياز صنعت نفت را دارد. وي گفت: هيچ سازماني با وجود ريسک هاي بسيار در توليد، تجهيزي را که براي نخستين بار ساخته شده است به کار نمي گيرد مگر اينکه نهادي بي طرف، حرفه اي و تخصصي اين توانايي و استاندارد بودن آن را تاييد کند. وزير نفت افزود: سازمان صدور گواهي کيفيت به اين منظور راه اندازي شده و حرکتي بسيار بزرگ و مهم و همسو با اهداف حمايت از ساخت داخل و بهره گيري بي خطر و آرامش بخش از تجهيزات ساخت شرکت هاي ايراني است.

صنعت برق عراق با گاز ايران فعال است

زنگنه به اين پرسش که وزير نفت عراق عنوان کرده است که نيازي به گاز ايران ندارد و تا چند وقت ديگر آن را قطع مي کند، پاسخ داد: نه چنين سخني نگفته اند، عراق مي دانند هيچکس در منطقه نيست که گاز مورد نياز آنها را تأمين کند، آنها قراردادهايي براي توليد گاز در عراق امضا کرده اند زيرا به هر حال عراق ظرفيت هايي براي توليد گاز دارد و مي تواند از آن استفاده کند اما اينها زمان بر است و هم اکنون عراقي ها راغب هستند و مقدار زيادي هم از ايران گاز دريافت مي کنند. وي با بيان اينکه صنعت برق عراق با گاز ايران فعال است، ادامه داد: براي عراق هم بسيار اقتصادي است زيرا گاز طبيعي جايگزين فرآورده نفت گاز مي شود و قيمت آن بيش از دوبرابر قيمت گازي است که ايران به آنها مي فروشد بنابراين چنين حرفي که عراق احتياج به گاز ايران ندارد را نشنيدم و همچنين موضوعي را هم نگفته اند. وزير نفت درباره اينکه آيا ذخيره سازي هاي بنزين ايران هم اکنون به بالاترين سطح رسيده است، پاسخ منفي داد و گفت: ذخيره سازي هاي بنزين ايران در ارديبهشت و اوايل خردادماه به بيش از 5 ميليارد ليتر رسيده بود، اما اکنون با توجه به صادراتي که انجام شده، پايين آمده است.

 

  مديرکل روابط عمومي وزارت نفت تاکيد کرد:

افزايش ظرفيت توليد ميدان هاي مشترک نفت و گاز

مديرکل روابط عمومي وزارت نفت افزايش ظرفيت برداشت از ميدان هاي مشترک نفت و گاز را يکي از بزرگ ترين اقدام هاي وزارت نفت در دولت تدبير عنوان کرد و گفت: ايران هم اکنون در برداشت نفت و گاز از ميدان هاي غرب کارون و پارس جنوبي از همسايگان پيشي گرفته است.

کسري نوري به اقدام ها و فعاليت هاي وزارت نفت اشاره و عنوان کرد: يکي از بزرگ ترين اقدام هايي که انجام شد، افزايش ظرفيت توليد در ميدان هاي مشترک نفت و گاز است. اين مسئله مطالبه اي ملي از صنعت نفت بود که با تلاش هاي گسترده به اين مهم دست يافتيم و حتي از همسايگان خود در اين زمينه پيشي گرفتيم.

وي با بيان اينکه مهم ترين ميدان نفتي کشور از نظر حجم و اهميت ذخاير نفت در غرب رودخانه کارون واقع شده است، اظهار کرد: ظرفيت توليد نفت در اين ميدان مشترک از روزانه 70 هزار بشکه در ابتداي سال 92 با تمام تلاش هايي که در اين دوران سخت تحريم صورت گرفت به 400 هزار بشکه رسيده، در واقع حدود شش برابر نسبت به هفت سال قبل بيشتر شده است. مديرکل روابط عمومي وزارت نفت به ميدان گازي پارس جنوبي اشاره و عنوان کرد: ظرفيت برداشت روزانه گاز از اين ميدان مشترک در سال 92 روزانه 280 ميليون مترمکعب بود، اما در حال حاضر با افزايش حدود 2.5 برابري به نزديک 700 ميليون متر مکعب در روز رسيده ايم و در اين ميدان هاي مشترک وضع خيلي خوبي داريم. نوري درباره جهش توليد در حوزه پتروشيمي هم گفت: ارزش محصولات پتروشيمي در سال 92 حدود 11 ميليارد دلار بود و با برنامه ريزي هايي که شد و پتروشيمي هايي که در همين ايام افتتاح شدند، تا پايان سال 1400 اين مقدار به 25 ميليارد دلار خواهد رسيد.

وي با اشاره به موفقيت هاي بزرگ دولت در حوزه گازرساني به سراسر کشور گفت: در سال 92 تعداد روستاهايي که از نعمت گاز بهره مند بودند 14 هزار روستا بود و در اين چند سال نزديک 17 هزار روستا نيز گازرساني شده است و هم اکنون بيش از 94 درصد جمعيت ايران از نعمت گاز طبيعي برخوردار هستند.

 

 

بهره برداري از فاز نخست پايانه نفتي جاسک تا پايان امسال

سرپرست طرح پايانه نفتي جاسک گفت: فاز نخست طرح پايانه نفتي جاسک با هدف بهره برداري زودهنگام از اين طرح تا پايان امسال راه اندازي مي شود.

وحيد مالکي با اشاره به اينکه اين طرح، شامل سامانه هاي اندازه گيري يا ميترينگ نفت خام، 6 رشته خطوط لوله زيردريايي و سه گوي شناور است، تصريح کرد: در فاز نخست، با هدف بهره برداري زودهنگام از طرح تا پايان امسال يک مجموعه ميترينگ، دو رشته خط لوله 36 اينچ، منيفولد دريايي و يک گوي شناور در دستور کار راه اندازي قرار دارد. وي از پيشرفت 35 درصدي طرح زودهنگام پايانه نفتي جاسک تا پايان مردادماه امسال خبر داد و گفت: برمبناي هدف گذاري انجام شده، 10 درصد پيشرفت ماهانه براي اين پروژه تا رسيدن به مرحله راه اندازي نهايي تعيين شده است. سرپرست پايانه نفتي جاسک به اجرايي شدن اين طرح از دي ماه پارسال و آغاز جبهه هاي کاري در بخش هاي خاک برداري، خاک ريزي، انجام مطالعات ژئوتکنيک و ژئوفيزيک، ساخت کمپ هاي اداري و مسکوني اشاره کرد و گفت: هم اکنون حدود 150 دستگاه ماشين آلات سبک و سنگين در بخش هاي اجرايي مشغول به کار هستند و 900 هزار مترمکعب عمليات خاکي با پيشرفت حدود 90 درصدي و با اولويت بخش راه اندازي زودهنگام به پايان رسيده است.

مالکي با بيان اينکه طرح پايانه نفتي جاسک به عنوان آخرين حلقه زنجيره انتقال نفت خام گوره به جاسک خردادماه پارسال از سوي شرکت ملي نفت ايران به شرکت نفت و گاز پارس واگذار شد، گفت: هدف از اجراي اين طرح، بارگيري و صادرات روزانه يک ميليون بشکه نفت خام از طريق اين پايانه به کشتي هاي انتقال نفت است.

 

معاون وزير نفت اعلام کرد:

تنوع سبد محصولات پتروشيمي در افق 1404

معاون وزير نفت در امور پتروشيمي به برنامه ريزي توسعه کلان صنعت پتروشيمي براساس همه خوراک هاي در دسترس اشاره کرد و گفت: در افق 1404 صنعتي با سبد محصولات متنوع خواهيم داشت. بهزاد محمدي، روز دوشنبه (10 شهريورماه) در جلسه تکريم علي محمد بساق زاده، مدير پيشين و معارفه امير وکيل زاده، مدير جديد طرح هاي شرکت ملي صنايع پتروشيمي، پياده سازي برنامه هاي راهبردي توسعه و هماهنگي هاي لازم را از جمله مسئوليت مديريت طرح ها دانست و اظهار کرد: برنامه ريزي کلاني که هم اکنون اين شرکت براي توسعه صنعت پتروشيمي انجام مي دهد فراتر از جهش هاي دوم و سوم صنعت پتروشيمي است و توقع ما از اين مديريت پيگيري و کمک به تحقق اين طرح هاست.

وي با قدرداني از بساق زاده و با بيان اينکه وي در دوره مديريت طرح هاي اين شرکت نقشي بيش از يک مدير داشت، گفت: ايشان به عنوان مشاور مديرعامل شرکت ملي صنايع پتروشيمي در حوزه طرح هاي اجرايي نقش هميشگي خود را ايفا خواهند کرد و اميدواريم نيروهاي جوان استفاده حداکثري از تجربه هاي ايشان را داشته باشند.

معاون وزير نفت در امور پتروشيمي با اشاره به اينکه بهره برداري از 17 طرح پتروشيمي در سال 99 برنامه ريزي شده است، افزود: برنامه ريزي ميان مدت، شجاعت شرکت ملي صنايع پتروشيمي را نشان مي دهد و اهتمام دارد که اين برنامه ها انجام شود. همه دنباله رو اين جريان هستند و نقش تأثيرگذار اين شرکت در توسعه صنعت پتروشيمي کشور پررنگ تر مي شود.

محمدي به سه گام بلند شرکت ملي صنايع پتروشيمي در برنامه ريزي، توسعه طرح ها و بهره برداري و توليد اشاره کرد و ادامه داد: گام بزرگي در اين شرکت در حال برداشته شدن است و با توجه به خوراک در دسترس به دنبال تنوع توليد هستيم که در افق 1404 صنعتي با سبد محصولات متنوع خواهيم داشت.

مديرعامل شرکت ملي صنايع پتروشيمي با تأکيد بر اينکه به سمت توسعه ارزشمند حرکت مي کنيم، گفت: برنامه ريزي توسعه کلان اين صنعت براساس همه خوراک هاي در دسترس انجام شده و اجراي طرح هاي خوراک ترکيبي نيز به اين منظور در دستور کار قرار گرفته است.

امير وکيل زاده نيز در اين جلسه با اشاره به اينکه کار کردن پس از آقاي بساق زاده با توجه به حسن شهرت و سختکوشي ايشان سخت است و تلاش مي کنم و اميدوارم در مديريت جديد موفق باشم، تصريح کرد: برنامه اي راهبردي آماده کرده ام، زيرا بدون برنامه نمي توان حرکت کرد.