شرکت ملی نفت ایران   

توانمندسازی دبیران جوامع پیرامون پارس جنوبی وغرب کارون

مدیریت نظارت برطرح های عمرانی مناطق نفت خیزشرکت ملی نفت ایران ازآغازطرح توانمندسازی دبیران استان های بوشهر وخوزستان با محوریت منطقه پارس جنوبی وغرب کارون خبر داد. مدیریت نظارت برطرح های عمرانی مناطق نفت خیزامسال همسوبا سیاست مسئولیت های اجتماعی خود، این طرح را با اعتبارافزون بر51 میلیارد ریال دردستورکار قرار داده است. در طرح توانمندسازی دبیران استان های بوشهروخوزستان بامحوریت منطقه پارس جنوبی وغرب کارون، دوره های آموزشی ویژه معلمان مقاطع ابتدایی، متوسطه اول، دوم ودبیران علاقه مند به تدریس، کلاس های کنکور برگزار می شود.

درپایان دوره های آموزشی، برگزاری همایش های جمع بندی در دستور کار است و همه دانش آموزان بدون محدودیت می توانند دراین همایش ها شرکت وبایادگیری نکات کلیدی ومهمی که ازسوی استادان مطرح می شود، خود را برای کنکورآماده کنند. مدیریت نظارت برطرح های عمرانی مناطق نفت خیزهمچنین برای دانش آموزانی که زیر پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) وسازمان بهزیستی هستند، بسته آموزشی ویژه ای درنظر گرفته است.  این بسته آموزشی شامل مجموعه کتاب های کنکور سراسری و آمادگی در آزمون و ثبت نام در آزمون های آزمایشی است. اعتبار لازم برای اجرایی کردن طرح توانمندسازی معلمان و دبیران، همچنین اجرای همایش های جمع بندی و بسته آموزشی استان بوشهر حدود 30 میلیارد ریال واستان خوزستان افزون بر 21میلیارد ریال برآورد شده است. دوره های آموزشی ویژه معلمان و دبیران با هماهنگی های لازم با وزارت آموزش و پرورش استان های بوشهر وخوزستان وبا رعایت کامل پروتکل های بهداشتی برگزار می شود. با توجه به شیوع ویروس کرونا واین که امسال بیشتر کلاس های درسی به صورت مجازی برگزار می شود، ازاین فرصت برای آموزش و توانمندسازی دبیران و معلمان استفاده می شود.

مدیریت نظارت برطرح های عمرانی مناطق نفت خیز پیش از این نیز بیش از سه دوره کلاس های کنکورباعنوان«طرح تقویت بنیه علمی دانش آموزان منطقه پارس جنوبی و غرب کارون» برگزار کرده است.

این مدیریت درمجموع هزارو261دانش آموز را با صرف هزینه ای بیش از100میلیارد ریال زیرپوشش دوره های تقویت بنیه علمی قرارداده است.

 

    شرکت مهندسی و توسعه نفت(متن)

بهره برداری از فاز نخست طرح ساخت خط لوله گوره-جاسک

مدیر پروژه طرح احداث خط لوله انتقال نفت خام گوره به جاسک گفت: فاز نخست طرح احداث خط لوله انتقال نفت خام گوره به جاسک تا پایان امسال به بهره برداری می رسد. علی جعفرزاده بابیان این که این طرح شامل راه اندازی تلمبه خانه های شماره2 و4، ایستگاه های 1و2دریافت وارسال توپک، همچنین ترمینال پایانی است، افزود: آزمون های پیش راه اندازی و راه اندازی این تلمبه خانه هاوایستگاه ها، همچنین ترمینال پایانی، ازاواخرآذرامسال آغازمی شودو بهمن ماه پایان می یابد.

وی هدف از راه اندازی فازنخست راانتقال 350هزاربشکه نفت خام اعلام و اظهار کرد: تا کنون این فازحدود70درصدپیشرفت فیزیکی داشته است و عملیات اجرایی آن طبق برنامه پیش می رود.

مدیرپروژه طرح احداث خط لوله انتقال نفت خام گوره به جاسک اظهار کرد: راه اندازی بخش هایی از تلمبه خانه های 1، 3 و 5نیزدردستورکار قرارگرفته است و باراهکارهای پیشنهادی، اصلاحی وپیگیری های مستمر، بهره برداری از این بخش ها نیز به زودی محقق می شود.

جعفرزاده بااشاره به این که برای نخستین باراست که در سطح خاورمیانه شیرهای دروازه ای 42 اینچ ازسوی یک شرکت دانش بنیان ایرانی تولید می شود، گفت: 25 عدد شیر دروازه ای 42 اینچ مورد نیاز این طرح که حتی مواداولیه آنها نیز ازسوی شرکت های داخلی تأمین می شود، تا آبان ماه امسال تحویل داده می شود.

وی 959کیلومترمسیرسازی ازگستره هزارکیلومتری و660 کیلومتر حفاری کانال و 500 کیلومتر جوشکاری را از جمله فعالیت های انجام شده در طرح مزبور عنوان و اظهارکرد: دیگر فعالیت های مربوط به طرح طرح احداث خط لوله انتقال نفت خام گوره به جاسک نیز با رعایت اولویت در دست اجراست.

 

   مدیریت طرح سی ان جی

« کاهش 80 درصدی هزینه سوخت با سی ان جی»

سرپرست مدیریت طرح سی ان جی گفت: بااستفاده از سی ان جی به جای بنزین، هزینه سوخت خودروها تا 80 درصد کاهش می یابد.

محمدحسین باقری با اشاره به این که هر مترمکعب سی ان جی معادل یک لیتربنزین درسبد سوخت خودروهاست، گفت: ازآنجا که مصرف خودرو های عمومی بالاست، سهمیه بنزین ماهانه برای آنها کفایت نمی کند و مجبورند از بنزین با نرخ آزاد استفاده کنند.

وی بابیان این که بیشترخودروهای عمومی مانند وانت بارها، پرمصرف هستند، تصریح کرد: استفاده ازسی ان جی به جای بنزین خودروها می تواند در کاهش بارمالی تأمین سوخت این گونه خودروها مؤثر باشد. سرپرست مدیریت طرح سی ان جی با بیان این که سی ان جی هم اکنون به ازای هرمترمکعب453تومان عرضه می شود، گفت: این درشرایطی است که بنزین یارانه ای برای هرلیتر 1500 تومان و بنزین آزاد نیز سه هزار تومان است. باقری با اشاره به اختلاف معنادار این ارقام تصریح کرد: حتی اگر بنزین سهمیه ای کفایت کند باز هم به ازای هر لیتر، هزار تومان اختلاف قیمت وجود دارد.

وی این اختلاف قیمت رادرمقایسه با بنزین آزاد 2500 تومان عنوان واظهارکرد: تبدیل سوخت ازبنزین به سی ان جی دراین دسته ازخودروها که کارکرد بالایی دارند، می تواند دراقتصاد آنها تأثیر گذار باشد.

مدیریت طرح سی ان جی تأکید کرد: در این خودروها (عمومی)درصورتی که سی ان جی جایگزین بنزین یارانه ای شود، هزینه سوخت تا 60 درصدواگرجایگزین بنزین آزاد شود این هزینه تا80 درصد کاهش خواهد یافت.

تبدیل رایگان یک میلیون و 460 هزار خودرو عمومی شامل وانت بار، تاکسی و ون از پارسال آغاز شده است که درصورت تحقق آن روزانه تا 10 میلیون مترمکعب به مصرف سی ان جی کشور افزوده می شود.

افزایش تولید گاز در ایران در هفت سال گذشته آنچنان با شتاب صورت گرفته که اکنون گاز را می توان سوخت اول کشور دانست. با تکیه بر همین رشد تولید، گازرسانی به بخش های مختلف کشور از روستاها گرفته تا صنایع افزایش یافته واین موضوع سبب شده است تا خطوط انتقال گاز تا دورترین مناطق کشور نیز گسترده شود؛خطوط لوله ای که افزون بر انتقال گاز به منازل و صنایع، فرصت ایجاد تنوع در سبد سوخت حمل و نقل را نیز فراهم آورد.

 توسعه صنعت سی ان جی نیز به همین دلیل دردستور کارقرارگرفت تا افزون برافزایش تاب آوری کشوردرسبد سوخت، درمصرف سوخت مایع نیز صرفه جویی شود و زمینه صادرات آن را بیشتر کند.

درکناراین موارد که دراقتصاد کشور مؤثر است، استفاده از سی ان جی درحمل ونقل عمومی برای دارندگان این دسته ازخودروها نیز صرفه اقتصادی دارد، زیرا درشرایط کنونی قیمت سی ان جی به ازای هر متر مکعب که معادل یک لیتر بنزین می شود، حدود یک سوم بنزین یارانه ای و یک ششم بنزین آزاد است.

 

    شرکت ملی حفاری ایران 

خرید 3هزار میلیارد ریال اقلام ساخت داخل

مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران از خرید اقلام ساخت داخل به مبلغ 3هزار میلیارد ریال در سال جهش تولید خبر داد.

سیدعبدالله موسوی گفت: تأمین و خرید این اقلام که به طور عمده کاربردی زیاد در صنعت حفاری دارد، درقالب 791 فقره تقاضا ویک هزار و 859 قلم انجام شده است. وی افزود: بررسی سوابق خریدخارجی این اقلام و روزآمد کردن آنها بر اساس قیمت روزدلار نشان می دهد مقدارصرفه جویی درخریدهای داخلی نسبت به کالای مشابه خارجی حداکثر 60درصد است.

مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران گفت: به منظور تحقق این مهم تاکنون افزون بر 500سازنده داخلی شناسایی و از توان فنی و تخصصی آنها در اجرای پروژه های ساخت داخل شرکت استفاده شده است.

به گفته موسوی، بیش از20هزارقطعه وتجهیز پرمصرف صنعت حفاری از سوی سازندگان وصنعتگران داخلی بومی سازی شده است که در بخش های عملیاتی و خدمات فنی و تخصصی استفاده می شود.

وی اظهارکرد: هم اکنون مراحل طراحی و ساخت مجموعه ای از قطعات و تجهیزات مهم در عملیات حفاری ازسوی سازندگان و مراکز دانشگاهی در دست اجراست که بخشی از آنها تا پایان امسال وارد چرخه عملیات می شوند.

 

    شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب

اجرای اصلاحیه های طرح ملی نفت سنتزی

معاون امورتولید شرکت ملی نفت ایران از اجرای اصلاحیه های مرتبط با طرح ملی انتقال نفت سنتزی درشرکت بهره برداری نفت وگازآغاجاری خبر داد.

فرخ علیخانی در بازدید از پروژه انجام اصلاحیه های مرتبط با طرح ملی انتقال نفت سنتزی درشرکت بهره برداری نفت وگازآغاجاری گفت: همه مراحل اجرای این اصلاحیه ها اعم از طراحی، مهندسی و اجرا از سوی شرکت بهره برداری نفت وگازآغاجاری انجام شده وسرعت عمل در اجرای این پروژه نکته مهم آن بوده است.

درطرح ملی ارسال نفت سنتزی، این محصول ازبهرگان بااستفاده از خطوط لوله شرکت ملی مناطق نفت خیزجنوب به تلمبه خانه امیدیه و سپس به پالایشگاه اصفهان ارسال می شود.

 نفت ارسالی به این پالایشگاه باتثبیت شرایط وایجادهماهنگی بین شرکت ملی نفت ایران وشرکت ملی پالایش وپخش فراورده های نفتی، به پالایشگاه آبادان می رود.

ازآنجا که خط لوله ویژه ای برای انتقال نفت سنتزی به پالایشگاه آبادان وجود نداشت، از این رو این خط لوله باشناسایی نزدیک ترین نقاط، ظرف مدت 16روزازسوی شرکت بهره برداری نفت وگازآغاجاری، بین دوخط ایجاد وانتقال نفت سنتزی به پالایشگاه آبادان نیزبادبی روزانه 20 هزار بشکه، درهشتم مردادماه امسال، آغاز شد.

 

     سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس

جدیت صنعت نفت در اشتغالزایی نیروهای بومی

فرماندارشهرستان کنگان گفت: تلاش های صنعت نفت دربه کارگیری نیروهای بومی برای اجرای پروژه ها، نشان ازتوجه جدی این مجموعه به اشتغال زایی نیروهای بومی دارد وستودنی است.

 سیدعلی پاک نژاد بااشاره به اجرای پروژه ای درصنعت نفت وبه کار گیری بیش ازیک صد نفرنیروی بومی منطقه در آن، تصریح کرد: این اتفاق مهم بیانگرآن است که صنعت نفت به موضوع اشتغال نیروهای بومی توجه ویژه و جدی دارد.

فرماندارکنگان همچنین بااشاره به موضوع ویروس کرونا وشیوع آن درجامعه، توجه صنعت نفت وپتروشیمی به حوزه بهداشت و درمان را قابل ستایش خواند.

مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس نیز ازبه کارگیری پزشکان متخصص و فوق متخصص برای کمک به حل مشکلات درمانی و استقرار آنها در بیمارستان های کنگان وجم به منظورخدمت رسانی به مردم حوزه جنوب استان بوشهر خبر داد.

ایرج خرمدل گفت: به روزرسانی تجهیزات و حضور پزشکان حاذق در کنار کمک رسانی به صنعت نفت می تواند در رفع مشکلات درمانی مردم منطقه نقش موثری داشته باشد.

 

    شرکت پایانه های نفتی ایران

برگزاری مانورمقابله با آلودگی نفتی دریا

مانورآمادگی مقابله با آلودگی دریایی باهدف ارتقای ایمنی دریانوردی و حفاظت محیط زیست دریایی دراسکله های صادراتی پایانه نفتی خارک برگزار شد.

مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران اظهارکرد: هدف از برگزاری این مانور، لزوم آمادگی وسرعت عمل دربرابرهرگونه آلودگی نفتی، همچنین ارزیابی توان تجهیزاتی موجود هنگام مواجهه با سوانح به ویژه آلودگی دریاست.

عباس اسدروزگفت: مانورمقابله باآلودگی نفتی دریا، طبق سناریو، با مشاهده لکه نفتی و بررسی میزان آلودگی آن، با اعلام شرایط اضطراری برگزار شد.

به گفته وی، دراین مانور گروه های عملیاتی ازجمله اچ اس ای، عملیات دریایی، ترابری، عملیات صادرات، حراست و...مشارکت داشتند وطبق سناریوی طراحی شده، با آماده سازی شرایط به مقابله با آلودگی لکه نفتی پرداختند.

مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی با اشاره به انتقال تجهیزات به منطقه عملیاتی درنظر گرفته شده برای انجام مانورمقابله با آلودگی دریا و بوم اندازی باهدف جمع آوری لکه نفتی تصریح کرد: این مانور با جمع آوری، شست وشو، انتقال تجهیزات وپسماندهای عملیاتی باموفقیت پایان یافت.

اسدروز بااشاره به این که مراحل مانور در حضور نمایندگان اداره کل بندر ودریانوردی بوشهرانجام شد، تصریح کرد: برگزاری این گونه مانورها می تواند نقش مهمی درافزایش آمادگی نیروهای مقابله باهرگونه آلودگی احتمالی و مسائل زیست محیطی ایفا کند.

 

    شرکت نفت مناطق مرکزی  

افزایش توان بازتولید گازسراجه قم

مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران ازافزایش توان بازتولید گاز درمخزن سراجه قم به بیش از یک میلیارد متر مکعب خبرداد. رامین حاتمی درنشست پیش بینی بهره دهی چاه های شرکت نفت مناطق مرکزی ایران برای نیمه دوم امسال افزود: پارسال درمنطقه عملیاتی سراجه قم902میلیون مترمکعب گاز بازتولید و869میلیون مترمکعب نیز به این مخزن طبیعی تزریق گازشد. وی تصریح کرد: پیش بینی می شود امسال بااضافه شدن حداقل 150میلیون مترمکعب گاز، توان بازتولید سراجه قم به بیش ازیک میلیارد مترمکعب برسد. حاتمی با اشاره به آمادگی شرکت نفت مناطق مرکزی برای تولید گاز در زمستان افزود: باافزایش ذخیره سازی گازدرمنطقه عملیاتی سراجه قم به 980میلیون مترمکعب، آمادگی کامل برای تأمین وپشتیبانی خط سراسری گازدرفصل سرماوجودداردواین نویدبخش زمستانی گرم درخانه های هموطنان است.

وی همچنین بااشاره به مخزن شوریجه دی درحوزه عملیاتی شرکت بهره برداری نفت وگازشرق نیزگفت: در6ماه نخست امسال، 93درصد برنامه تزریق گازبه مخزن شوریجه دی محقق شده است و از43 درصد رشد درقیاس با مدت مشابه پارسال حکایت دارد. مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی مقدارگازتولیدی چاه های زیرپوشش شرکت بهره برداری نفت و گاز شرق را ازابتدای امسال تاکنون 6میلیارد و480میلیون مترمکعب اعلام و اظهار کرد: بااین توان تولید می توان گازمورد نیازاستان های شمال شرق کشور را تأمین کرد.  وی همچنین تحقق برنامه تولید تکلیفی گازدرشرکت بهره برداری نفت و گاز شرق را 100.6درصداعلام کرد. حاتمی درباره ایجاد بانک اطلاعاتی PDMS درشرکت بهره برداری نفت و گاز شرق نیزگفت: این اقدام دستاورد خوبی است که با ذخیره سازی اطلاعات، امکان تجزیه وتحلیل به منظور راهبری ودریافت بهینه ترین تصمیم را فراهم می آورد.

 افزایش تولید نفت میدان دهلران تا پایان امسال

مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران در نشست پیش بینی بهره دهی چاه های شرکت نفت مناطق مرکزی ایران برای نیمه دوم امسال ازافزایش ظرفیت تولیدمیدان نفتی دهلران باراه اندازی چاه های جدید وتعمیری نیز تا پایان امسال خبرداد.

وی بااشاره به تولیدصیانتی وبرداشت حداکثری این میدان نفتی حوزه عملیاتی شرکت بهره برداری نفت وگازغرب، اظهارکرد: میانگین تولید روزانه میدان مشترک دهلران نسبت به سال پیش، حدود 10هزار بشکه افزایش یافته است و باراه اندازی چاه های جدید درنیمه دوم امسال، پیش بینی می شود ظرفیت تولید این میدان بازهم افزایش یابد. حاتمی با اشاره به عملکرد شرکت بهره برداری نفت وگازغرب در6 ماه نخست امسال گفت: این شرکت دراین بازه زمانی درمجموع 12 میلیون و 700هزاربشکه نفت از میدان های چشمه خوش، دانان، دهلران، سرکان، ماله کوه، نفت شهر و سومار برداشت کرده است. مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران، همچنین برداشت گازاز حوزه عملیاتی تنگ بیجار را967میلیون مترمکعب اعلام کرد. وی راه اندازی چاه تزریقی وسیستم تصفیه پساب دهلران درنیمه نخست امسال را ازاقدام های شرکت نفت وگازغرب عنوان واظهارکرد: با بهره برداری از این پروژه، افزون برامکان تزریق روزانه 5تا6 هزار بشکه پساب تولیدی واحد نمکزدایی دهلران، از انباشت پساب درحوضچه های دفعی و آلودگی محیط زیست نیزجلوگیری شده است.

 افتتاح جاده کمربندی چشمه خوش

مدیرمهندسی وساختمان شرکت نفت مناطق مرکزی ایران گفت: طرح ساخت جاده کمربندی واحدبهره برداری چشمه خوش که ازسوی این شرکت در دست اجراست، امسال افتتاح می شود.

پیمان ایمانی گفت: بهره برداری ازاین جاده، ترددخودروهای عملیاتی شرکت نفت مناطق مرکزی ایران وخودروهای عبوری، همچنین ساکنان مناطق، عشایر و روستاهای پیرامون تأسیسات را ایمن خواهد کرد. وی با اشاره به این که ساخت جاده مزبورباعرض حدود 10متر وطول 10کیلومترازسال 96 آغازشده است، پیشرفت فیزیکی آن را90 درصد اعلام واظهارکرد: پیش بینی می شود، این جاده کمربندی پیش از زمستان امسال به بهره برداری برسد.

مدیرمهندسی وساختمان شرکت نفت مناطق مرکزی ایران گفت: برای احداث جاده کمربندی چشمه خوش180میلیارد ریال از محل اعتبارات سر مایه ای این شرکت هزینه شده است.