3 انتصاب در وزارت نفت
وزیر نفت در احکامی جداگانه، مدیرکل اوپک و روابط با مجامع انرژی وزارت نفت، سرپرست سازمان حراست وزرات نفت و مشاور وزیر را منصوب کرد. براین اساس، وزیر نفت در حکمی افشین جوان را به عنوان مدیرکل اوپک و روابط با مجامع انرژی وزارت نفت منصوب کرد. متن حکم بیژن زنگنه به افشین جوان به شرح زیر است: «با عنایت به مراتب تعهد، تجارب، سوابق علمی و بین المللی جنابعالی به موجب این حکم با حفظ عضویت در هیئت علمی مؤسسه مطالعات بین المللی انرژی به عنوان «مدیرکل اوپک و روابط با مجامع انرژی» منصوب می شوید. امید است با اتکال به الطاف خداوند متعال و ابتنا به دانش کارشناسی و تجربه های ارزنده تخصصی و بین المللی خود و نیز همکاری همکاران محترم آن امور در انجام وظایف محوله موفق و مؤید باشید.» افشین جوان متولد ۱۳۴۵ در تهران و دارای دکترای اقتصاد نفت و گاز از دانشگاه علامه طباطبایی است. وی از سال ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۹ رئیس کمیته علمی اوپک در وین، از سال ۹۲ تا ۱۳۹۹ تحلیل گر مدلسازی بازار نفت در دبیرخانه اوپک و از سال ۱۳۸۸ تاکنون عضو هیئت علمی موسسه مطالعات انرژی است. همچنین در سوابق کاری وی حضور در شرکت ملی صادرات گاز ایران، امور بین الملل شرکت ملی نفت ایران، امور بین الملل شرکت ملی گاز ایران و پژوهشکده مواد و انرژی وابسته به دانشگاه علم و صنعت به چشم می خورد.
انتصاب سرپرست سازمان حراست صنعت نفت
وزیر نفت در دو حکم جداگانه، سیدمهدی میررکنی را به عنوان «سرپرست سازمان حراست صنعت نفت» و حسین حاج حسینی را به عنوان «مشاور وزیر» منصوب کرد.
در حکم بیژن زنگنه خطاب به سیدمهدی میررکنی آمده است:
«با عنایت به تعهد و تجارب جنابعالی، بدینوسیله به عنوان «سرپرست سازمان حراست صنعت نفت» منصوب می شوید. انتظار می رود با جلب همکاری کارکنان زحمتکش و وظیفه شناس آن سازمان، بر انجام وظایف و امور محوله طبق ضوابط و مقررات، اهتمام ویژه داشته باشید.
از درگاه الهی برای شما توفیق مسئلت می نماید.»
وزیر نفت در حکم دیگری، حسین حاج حسینی را به عنوان مشاور خود منصوب کرده است.
در حکم زنگنه خطاب به حاج حسینی آمده است:
«اکنون که به علت پذیرش مسئولیتی دیگر در خارج از صنعت نفت، به خواست خود از سازمان حراست صنعت نفت کناره می گیرید، جا دارد که از زحمات ارزشمند جنابعالی در مدت عهده داری ریاست آن سازمان، قدردانی نموده و به منظور ادامه استفاده از نظرات و تجارب جنابعالی، به موجب این حکم به عنوان «مشاور وزیر» منصوب می شوید.
توفیق روزافزون شما را از خداوند متعال مسئلت می نماید.»
کاهش 10 درصدی مصرف گاز با اجرای پروژه های بهینه سازی
طرح ملی اصلاح و بهینه سازی موتورخانه واحد های مسکونی و تجاری که زمینه ساز کاهش 10 درصدی مصرف گاز می شود رونمایی شد.
حسن منتظرتربتی، معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، روز سه شنبه (22 مهر ماه) در نشست خبری طرح ملی اصلاح و بهینه سازی موتورخانه واحد های مسکونی و تجاری، با بیان این مطلب اظهار کرد: این پروژه برای دولت و شرکت ملی گاز ایران با وجود پرداخت هزینه، صرفه جویی حدود ۱۰ درصدی به همراه خواهد داشت و سالانه در مصرف 500 میلیون مترمکعب گاز صرفه جویی می شود.
تربتی با بیان این که این موضوع مهم است که اصلاح و بهینه سازی چنین تأسیسات مهمی در این شرایط چه میزان به لحاظ مالی برای ما هزینه دارد، گفت: اما با این اقدام، هم جلوی مصرف بیش از اندازه گاز گرفته شده تا آیندگان نیز بتوانند به خوبی از آن استفاده کنند و هم چرخ اقتصاد کشور با این طرح، بهتر و بیشتر خواهد چرخید. معاون وزیر نفت در امور گاز افزود: ما از گاز باید مثل یک کالای بسیار ارزشمند استفاده کرده و با تبدیل آن به فرآورده های متنوع، گوناگون و با ارزش بعدی مثل فرآورده های پتروشیمی، هیدروکربوری و،..، اقتصاد و کسب و کار را رونق داده، اشتغال زایی کرده و کشور را متعالی سازیم.
مصرف بی رویه گاز، ما را به واردکننده گاز تبدیل می کند
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران تاکید کرد: فارغ از تحریم، چنانچه در بخش مصرف، ما با این روند جلو برویم، طی چند سال آینده باید واردکننده گاز طبیعی باشیم. مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با اشاره به این که این گاز نعمت خدادادی است که باید برای نسل آینده هم حفظ شود، افزود: آیا باید این انرژی گاز که دوستدار محیط زیست است، در نازل ترین شکل خود مصرف شود و بسوزد و تنها، گرما تولید کند؟! مسلما پاسخ منفی است! این گاز، این انرژی پاک که باوجود آن که سوختی فسیلی است، ولی در مقایسه با سایر سوخت های فسیلی، بسیار پاک تر و ایمن تر است، باید چرخ اقتصاد و صنعت ما را بچرخاند. معاون وزیر نفت در امور گاز مردم را به عنوان حلقه اصلی این زنجیر، نافع اصلی این طرح خواند و تصریح کرد: شرکت ملی گاز و وزارت نفت ترجیح می دهند که تأسيسات قديمي موتورخانه ها با اصلاحاتی که در آن ها انجام می شود، به راندمان بالاتری دست پیدا کند.
اجرای طرح بهینه سازی موتورخانه ها از محل صرفه جویی گاز
معاون وزیر نفت در امور گاز تاکید کرد: شورای اقتصاد اعتبار این پروژه را از محل صرفه جویی گاز به عنوان شروع و پشتیبانی کار اختصاص داده تا این مهم عملی شود و امروز این طرح، یعنی طرح اصلاح و بهینه سازی موتورخانه ها کلید بخورد.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران افزود: وقتی در سطح کل کشور در مصرف گاز، حدود ۱۰ درصد یا بیشتر صرفه جویی می کنیم، با احتساب کل مصرف گاز در کشور، رقم بزرگی می شود که به ما کمک می کند تا از کنار این صرفه جویی، اولا این گاز را در حوزه های ديگر مثل صنعت مصرف کنیم تا اقتصاد کشور و کسب و کار را پیشرانی کند، ثانيا به مراتب، تخريب و آسيب كمتري به محيط زيست وارد شود و عبارت «دوستدار محیط زیست» را جامع تر، رساتر و عینی تر به منصه ظهور برسانیم. معاون وزیر نفت در امور گاز در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص یکی دیگر از مزایای مصرف بهینه گاز، گفت: مورد ديگر، بحث اشتغال زايي است؛ در چنین موقعیتی که از ميزان اشتغال ما به دليل شیوع ویروس کرونا و اعمال تحريم های همه جانبه كاسته شده، با اين كار، ما براي قشر عظیمی از صنعتگران کشور که شركت هاي تاسيساتي یا مشاوره هستند، یک اشتغال زايي کاملاً مفید و اساسی تولید می کنیم.
وی در پایان با بیان این که تمامي اين اقدامات، نگاه بهينه سازي مصرف انرژي را محقق خواهد كرد، گفت: در حال حاضر، طرح اصلاح موتورخانه ها سه اقدام مهم را شامل می شود که عبارتند از: اصلاح و ترميم عايق كاري، تنظيم مشعل و نصب سيستم ضد رسوب. بنابراین، اگر در اين زمينه شروع خوبي داشته باشيم، شرايط بهتري را تجربه خواهيم كرد و آثار ريشه اي اشتغال زايي، حفظ محيط زيست و صرفه جويي بیشتری در مصرف را به صورت چشمگيری، شاهد خواهيم بود.
مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت اعلام کرد:
تضمین افزایش تولید نفت با تداوم فعالیت های اکتشافی
مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران تأکید کرد: نباید اقدام های اکتشافی را در شرایط تحریم یا نوسان های قیمت نفت متوقف کرد، زیرا فعالیت مستمر در زمینه اکتشاف به عنوان پشتوانه اصلی برای افزایش تولید نفت در آینده به شمار می آید.
به گزارش ایرنا، سید صالح هندی با بیان این که نمی توان در شرایط کاهش تولید نفت یا ارزانی آن در بازار، برنامه اکتشاف را به تأخیر انداخت، افزود: این کار در واقع میراثی برای آینده است و پس از ۱۵ سال نتیجه آن در صنعت نفت دیده می شود.
وی افزود: فعالیت مستمر در زمینه اکتشاف به عنوان پشتوانه اصلی در آینده افزایش تولید نفت به شمار می آید.
مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران گفت: افزایش ذخایر به خودی خود اهرم قدرتی است که در چانه زنی ها و سهمیه گرفتن از سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) می تواند کمک کند.
به گفته هندی، کارها در صنعت نفت به مرور انجام می شود و اکتشاف نفت امروز به عنوان میراثی برای نسل بعد است.
وی با تأکید بر اینکه سهم اکتشاف از بودجه شرکت ملی نفت ایران کم است، گفت: بودجه اکتشاف در کل بودجه شرکت ملی نفت حدود ۵ درصد است.
مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت با اشاره به اینکه فعالیت های اکتشافی در شرکت های نفت ملی در زمان نوسان قیمت نفت تغییری نمی کند، افزود: نگاه این شرکت ها به منابع، بلندمدت است.
هندی تأکید کرد: شرکت های خارجی از آنجا که باید سود خود را بر اساس پرتفوی خود تنظیم کنند در این زمان، فعالیت های سودده مانند تولید نفت در خشکی را افزایش می دهند و در مقابل فعالیت های دریایی و اکتشافی را به حداقل می رسانند.
وی با بیان اینکه حدود نیمی از مجموع ذخایر متعارف نفت و گاز باقی مانده قابل برداشت دنیا در منطقه خاورمیانه قرار دارد و برآورد می شود حدود یک پنجم از ذخایر کشف نشده نفت و گاز متعارف دنیا نیز در این منطقه متمرکز باشد، تأکید کرد: اکتشاف نفت در خارج از خاورمیانه به دلیل ماهیت و خاستگاه غالب این منابع، با چالش های فنی عمده ای روبه رو بوده و از این رو با هزینه های بالایی همراه است.
مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت گفت: بررسی روند تغییرات ذخایر اثبات شده نفتی حاکی از افزایش مستمر ذخیره نفتی اثبات شده کشورهای ایران، عربستان و عراق در دوره ۲۰ ساله منتهی به سال ۲۰۱۸ میلادی است.
وی اظهار کرد: ایران دارای بیشترین آهنگ افزایش مقدار ذخایر اثبات شده نفتی در این دوره است.