کم کردن فشار بر اقشار کمبرخوردار هدف اصلی دولت است
افزایش ۳۰ میلیون مترمکعبی مصرف روزانه گاز بخش خانگی
امور حقوقی مدافع راستين منافع شركت
پاکسازی اتاقکها در محیطهای خـطـرناک
بحران تقاضای سوخت ضرورت توجه همه فعالان بازار انرژی
تضمین افزایش تولید نفت با ادامه فعالیتهای اکتشافی
همکاری در مسیر بهبود تولید میدان نفتی آذر
نگاهی به سیره امام حسن عسگری (ع)
عادت هایی که سلامتی را تهدید می کند
اسکان یا اسکون غذایی که باید آن را یکبار امتحان کرد
پیشنهاد کشورهای اروپایی را به خاطر آموزش جوانان کشورم رد کردم
جشن هفتمین قهرمانی در سواحل خلیجفارس
توصیه های آرامبخش برای روزهای سخت
فرصت تدریس زبان بعد از بازنشستگی
خــبر و نظـــر
رويــداد
نفت
گـاز
پتروشيمی
بهداشت و درمان
اچ اس ای
بين الملل
باشگاه خبر
بانوان
معرفت
تاريخ
فرهنگ و هنر
گردشگری
دانستنی ها
آشپزی
ورزش نفت
نفت و زندگی
رئیس جمهوری:
رئیس جمهوری گفت: گذر از شرایط کنونی اقتصادی با هدف کم کردن فشار بر اقشار کم برخوردار هدف اصلی دولت بوده که این موضوع امکان پذیر است. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، دکتر حسن روحانی، روز سه شنبه (۲۹ مهرماه) در نشست ستاد هماهنگی اقتصادی دولت، پس از گزارش رئیس کل بانک مرکزی و وزیران صنعت، معدن و تجارت و اقتصاد و دارایی از وضع اقتصادی کشور در ۶ ماه نخست سال و اقدام های برنامه ریزی شده برای مدیریت بخش پولی، ارزی و تجاری کشور در ماه های باقیمانده، گفت: گذر از شرایط کنونی اقتصادی با هدف کم کردن فشار بر اقشار کم برخوردار هدف اصلی دولت بوده که این موضوع امکان پذیر است. وی افزود: در شرایط کنونی، استفاده از ظرفیت ها و سازوکارهای اقتصادی کشور و اتخاذ تدابیر ویژه برای تأمین کالاهای اساسی مردم و مواد اولیه کارخانجات و مقابله با تحریم های ظالمانه دشمن که به قصد فلج کردن تولید و اقتصاد وضع شده اند، از اولویت های برنامه اقتصادی دولت است. رئیس جمهوری تمهیدات لازم در حوزه سیاست های تجاری کشور، تأمین منابع لازم برای ادامه طرح های عمرانی با فروش سهام، دارایی های مازاد دولت و اوراق، اصلاح قانون مالیات ها، مدیریت نقدینگی برای کاهش نرخ تورم و جهت گیری به سمت تولید را از دیگر راهبردهای اقتصادی دولت برشمرد. روحانی ضمن اشاره به دیگر برنامه های دولت برای برقراری ثبات در بازار ارز و کالا و کنترل تورم، تصریح کرد: اولویت بندی واردات متناسب با جریان درآمدی ارزی و اتخاذ تدابیر ویژه در خصوص ارز حاصل از صادرات برای نیازهای تولیدی و وارداتی کشور بر اساس تجارب ماه های اخیر از جمله اقدام های مهم دولت در حوزه سیاست های ارزی و کالایی کشور است. وی با اشاره به وضع و شرایط تأمین اقلام اساسی مورد نیاز مردم و تأمین دارو در کشور گفت: در وضع کنونی، با امکانات موجود، دلیلی برای محدودیت در تأمین کالاهای ضروری و دارو وجود ندارد. دستگاه های ذی ربط در تأمین کالا و دارو موظف و مکلف هستند با تلاش مضاعف، دسترسی مردم به این کالاها را فراهم کنند.
همایش سالانه نفت ایران (OILEX) با محوریت طرح ها و دستاوردهای صنایع نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی کشور، (۲۲ مهرماه) همسو با شعار جهش تولید برگزار می شود. در این همایش که با حمایت نهادهای مسئول و متولی از جمله وزارت نفت، مرکز همکاری های تحول و پیشرفت نهاد ریاست جمهوری، ستاد فرهنگ سازی اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و جمعی از انجمن ها و تشکل های تخصصی این حوزه برگزار شد، تلاش بر این بود تا محفلی علمی و کارآمد برای بررسی، ارائه و تجلیل از آخرین طرح ها و دستاوردهای صنایع نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی کشور فراهم شود. همچنین بنا است ضمن دعوت از بانک ها، شرکت های سرمایه گذاری و هلدینگ های توانمند، فضا برای جلب سرمایه های لازم برای اجرای طرح های ارزنده در این حوزه نیز ایجاد شود.
معاون اول قوه قضائیه دستاوردهای وزارت نفت در حوزه پتروشیمی را امیدوارکننده دانست و از عملکرد این وزارتخانه و همچنین فعالان این حوزه قدردانی کرد. غلامحسین محسنی اژه ای در نامه ای گزارش بیژن زنگنه، وزیر نفت به سیدابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضائیه با عنوان «سند توسعه صنعت پتروشیمی» را خوب و امیدوارکننده دانست و از همه فعالان در این حوزه قدردانی و عنوان کرد: چنانچه مشکل قضایی در این صنعت وجود دارد اعلام کنید که در رفع آن اقدام شود. «سند توسعه صنعت پتروشیمی» مروری گذرا بر جهش های این صنعت و ارائه اطلاعات تفصیلی طرح های پتروشیمی قابل افتتاح در سال ۱۳۹۹، اهم ریل گذاری ها و تدابیر مورد نظر برای توسعه صنایع پیشران و پایین دستی و نیز نحوه تخصیص خوراک به صنایع پتروشیمی دارد. در بخشی از گزارش بیژن زنگنه، وزیر نفت به سیدابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضائیه آمده است: «صنعت پتروشیمی از جمله صنایع پیشران کشور است که سهمی قابل توجه از تولید ناخالص ملی و صادرات غیرنفتی کشور را به خود اختصاص داده است. با اتکای بر عواملی چون تولید خوراک های متنوع در بالادست نفت و گاز بالاخص در میدان گازی مشترک پارس جنوبی، توان بالای فنی و اجرایی در داخل کشور، وجود بازارهای گسترده مصرف و سرمایه گذاری های قابل توجه، صنعت پتروشیمی جهش های سه گانه ای را به ترتیب زیر تجربه کرده است:
* در جهش اول این صنعت، ظرفیت تولید و ارزش محصولات نهایی تولیدی (برپایه قیمت های ثابت سال ۱۳۹۵) این صنعت به ترتیب از ۱۲ میلیون تن و ۲ میلیارد دلار در سال ۱۳۷۵ به ۵۶ میلیون تن و ۱۱ میلیارد دلار در سال ۱۳۹۲ رسیده است.
* با تکمیل طرح های جهش دوم در سال ۱۴۰۰ ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی کشور به ۱۰۰ میلیون تن و ارزش محصولات نهایی تولیدی آن به ۲۵ میلیارد دلار خواهد رسید و صرفاً در سال ۱۳۹۹، ۱۷ طرح با ظرفیت ۲۵ میلیون تن به بهره برداری می رسد.
* در ادامه در جهش سوم پتروشیمی، با تکمیل طرح های فعال موجود ظرفیت تولید این صنعت به ۱۳۳ میلیون تن و ارزش محصولات نهایی آن به ۳۷ میلیارد دلار خواهد رسید. به گواه ظرفیت و ارزش محصولات تولیدی در صنعت پتروشیمی، بدون شک می توان این صنعت را یکی از دستاوردهای بزرگ نظام جمهوری اسلامی محسوب کرد که در شرایط تحریمی توانسته است بخش عمده ای از نیاز ارزی کشور را تأمین کند و تاب آوری اقتصاد را افزایش دهد.»
برخی منابع اعلام کردند که تولید میدان نفتی شراره لیبی افزایش یافت و به حدود ۱۵۰ هزار بشکه در روز رسید. به گزارش خبرگزاری رویترز از لندن، دو منبع صنعتی روز دوشنبه (۲۸ مهرماه) اعلام کردند که تولید در میدان نفتی شراره لیبی افزایش یافته و به حدود ۱۵۰ هزار بشکه در روز رسیده که حدود نیمی از ظرفیت این میدان است. سازمان کشورهای صادرکننده نفت و متحدان آن افزایش تولید لیبی و همچنین چشم انداز ضعیف تر تقاضا به دلیل موج دوم شیوع ویروس کرونا را به عنوان خطرهای عمده تهدیدکننده بهبود بازار نفت مطرح کرده اند. شرکت ملی نفت لیبی (NOC) در ۱۱ اکتبر (۲۰ مهرماه) و در پی آتش بس با نیروهای مسلح شرق لیبی که با محاصره تأسیسات نفتی تولید نفت را فلج کرده بودند، شرایط اضطرار در این میدان را لغو کرد. این منابع گفتند: میدان شراره با ظرفیت تولید حدود ۳۰۰ هزار بشکه در روز، فعالیت خود را با تولید حدود ۴۰ هزار بشکه در روز آغاز کرد که رقم تولید آن به تدریج در پایان هفته گذشته به حدود ۱۰۰ هزار بشکه در روز رسیده بود.
صادرات نفت خام عربستان در ماه اوت با افزایش روزانه ۲۴۰ هزار بشکه ای به ۵ میلیون و ۹۷۰ هزار بشکه در روز رسید. به گزارش خبرگزاری رویترز، داده های رسمی در روز دوشنبه (۲۸ مهرماه) نشان داد که صادرات نفت خام عربستان در ماه اوت برای دومین ماه پیاپی افزایش یافت و به ۵ میلیون و ۹۷۰ هزار بشکه در روز رسید. صادرات این کشور در ماه ژوئیه ۵ میلیون و ۷۳۰ هزار بشکه در روز در جولای بود. داده های رسمی نشان داد که مقدار تولید نفت خام این کشور در ماه اوت ۵۰۰ هزار بشکه در روز افزایش یافت و به ۸ میلیون و ۹۸۰ هزار بشکه در روز رسید. داده های مؤسسه جودی (Joint Organizations Data Initiative -JODI) مربوط به سال ۲۰۰۲ نشان داد که صادرات نفت خام عربستان سعودی، بزرگ ترین صادرکننده نفت جهان، در ماه ژوئن به کمترین مقدار رسیده بود. توان پالایش داخلی نفت خام عربستان سعودی ۲۳ درصد افزایش یافت و در ماه اوت به ۲ میلیون و ۵۸۰ هزار بشکه در روز رسید، این در حالی است که مصرف مستقیم نفت ۵۷ هزار بشکه در روز افزایش یافت و به ۷۰۲ هزار بشکه در روز رسید. داده های وب سایت جودی نشان داد که مجموع تقاضای فرآورده های نفتی این کشور در ماه اوت ۱۷۰ هزار بشکه در روز افزایش یافته و به ۲ میلیون و ۵۵۰ هزار بشکه در روز رسیده است.
قیمت شاخص نفت خام برنت ساعت ۴ و ۵ دقیقه امروز (چهارشنبه، ۳۰ مهرماه) با ۲۲ سنت کاهش به ۴۲ دلار و ۹۴ سنت و قیمت شاخص دبلیوتی آی آمریکا با ۲۳ سنت کاهش به ۴۱ دلار و ۴۷ سنت رسید. به گزارش خبرگزاری رویترز از توکیو، قیمت نهایی شاخص نفت خام برنت روز سه شنبه (۲۹ مهرماه) ۴۳ دلار و ۱۶ سنت و قیمت شاخص دبلیوتی آی آمریکا ۴۱ دلار و ۷۰ سنت بود. قیمت نفت امروز کاهش یافت، زیرا افزایش غافلگیرکننده ذخیره سازی نفت خام ایالات متحده آمریکا، نگرانی درباره مازاد عرضه جهانی به دلیل افزایش جهانی موارد ابتلا به ویروس کرونا را افزایش داد و سبب شد ترس از تقاضای سوخت و بازگشت تولید لیبی افزایش یابد. ساتورو یوشیدا، تحلیلگر مؤسسه راکوتن ژاپن، در این باره گفت: افزایش سطح ذخیره سازی های آمریکا هم زمان با افزایش موارد ابتلا به ویروس کرونا در سراسر جهان نگرانی درباره عرضه مازاد را افزایش داد.
نمایندگان کارکنان رسمی صنعت نفت، پرسش ها و درخواست های کارکنان را به نمایندگی از آنان در نشستی با حضور معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی وزارت نفت مطرح کردند. متن اطلاعیه نمایندگان کارکنان صنعت نفت درباره این نشست که در اختیار شانا قرار گرفته، به شرح زیر است:
«به اطلاع کارکنان گرامی صنعت نفت می رساند، به دنبال برگزاری نشست های نمایندگان کارکنان رسمی با معاون محترم وزیر نفت در توسعه مدیریت و سرمایه انسانی جهت پیگیری مطالبات صنفی، روز یکشنبه (۲۷ مهرماه) نشستی با حضور دکتر فرزین مینو، معاون محترم وزیر، دکتر علی غفاری نژاد، رئیس راهبری سیستم جامع نیروی انسانی، علیرضا ترابی، مدیرکل تدوین و هماهنگی مقررات اداری و استخدامی، سیدموسی موسوی، علی زائری، مهدی حیاتی و رضا مختار (نمایندگان کارکنان صنعت نفت) برگزار شد و در زمینه سؤالات، درخواست ها و پیشنهادهای کارکنان شاغل در مناطق عملیاتی و ستادی، بحث و تبادل نظر صورت گرفت.
معاون محترم وزیر نفت در توسعه مدیریت و سرمایه انسانی در این نشست، با صبوری و سعه صدر به استماع موضوع های مطرح شده ازسوی کارکنان از جمله افزایش مبلغ وام کارکنان، نحوه اختصاص شایستگی، بررسی تعدیل مدرک تحصیلی کارکنان و ... پرداخت و از پیشنهاد تداوم برگزاری نشست ها تا زمان حصول نتیجه، استقبال کرد.»
در رینگ داخلی انجام می شود
رینگ داخلی بورس انرژی ایران شاهد عرضه نفتای سبک و سنگین عمده پالایش نفت تهران بود. به گزارش بورس انرژی، رینگ داخلی این بورس، روز چهارشنبه (۳۰ مهرماه) شاهد عرضه کالاهای اکستراکت نفت سپاهان، پنتان پلاس پتروشیمی پارس، ریفورمیت و هیدروکربن سنگین پتروشیمی بوعلی سینا، میعانات گازی پالایش گاز ایلام، نرمال هگزان پالایش نفت شازند، نفتای سبک و نفتای سنگین عمده پالایش نفت تهران و نفتای سبک شرکت نفت ستاره خلیج فارس بود و برش سنگین و رافینت شرکت پتروشیمی نوری، بنزین اکتان ۸۷، بنزین اکتان ۸۷ (دریایی)، بنزین اکتان ۹۱، بنزین اکتان ۹۵، سبد پایه ۹۹۱۰ و سبد پایه ۹۹۱۱ شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران، ریفورمیت و هیدروکربن پتروشیمی بوعلی سینا، گاز مایع پالایش گاز سرخون و قشم، گاز مایع مجتمع گاز پارس جنوبی و گاز مایع پتروشیمی پارس در رینگ بین الملل عرضه شد. روز سه شنبه (۲۹ مهرماه) کالاهای برش سنگین، گاز مایع صنعتی و هگزان پتروشیمی بندر امام، برش سنگین و سوخت کوره سبک پتروشیمی تبریز، برش سنگین شرکت پتروشیمی شازند، حلال ۴۰۲ پالایش نفت بندرعباس، متانول پتروشیمی زاگرس، متانول پتروشیمی شیراز، متانول شرکت متانول کاوه در رینگ داخلی و ته مانده تصفیه شده برج تقطیر پالایش نفت شازند در رینگ بین الملل بازار فیزیکی بورس انرژی ایران معامله شد.
در این روز ۲۹.۳۰۱ تن فرآورده هیدروکربوری به ارزش بیش از ۲.۳۲۳ میلیارد و ۹۵۳ میلیون ریال در بازار فیزیکی بورس انرژی ایران دادوستد شد.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران خبر داد:
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران ضمن اعلام افزایش روزانه ۳۰ میلیون مترمکعبی مصرف گاز در بخش خانگی در تابستان امسال نسبت به پارسال، خواستار صرفه جویی در مصرف گاز شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، حسن منتظرتربتی با اشاره به اینکه برنامه ای برای جریمه مشترکان پرمصرف گاز نداریم، اما توصیه می کنیم مردم در مصرف این حامل انرژی، صرفه جویی کنند، اظهار کرد: مشکلی برای تأمین گاز در فصل سرد وجود ندارد و اولویت تأمین گاز در زمستان بخش خانگی و تجاری است.
وی با اشاره به افزایش ۳۰ میلیون مترمکعبی مصرف گاز در بخش خانگی در تابستان امسال نسبت به مدت مشابه پارسال، گفت: به نظر می رسد این مقدار مصرف به دلیل شیوع کرونا و افزایش استفاده برای گرمایش آب بوده است.معاون وزیر نفت در امور گاز با بیان اینکه گاز تولید شده در پالایشگاه های گازی در بخش خانگی، تجاری و صنایع، نیروگاه ها و به عنوان خوراک مجتمع های پتروشیمی مصرف می شود، افزود: براساس برنامه ای که وزیر نفت ابلاغ کرده سهم بخش نیروگاه ها در زمستان کم می شود تا سوخت مورد نیاز بخش خانگی و تجاری تأمین باشد.
منتظرتربتی با توصیه به مردم مبنی بر صرفه جویی در مصرف گاز، گفت: مقدار تأمین گاز نیروگاه ها و صنایع در زمستان تابعی از مقدار مصرف بخش خانگی و تجاری است.
وی با بیان اینکه در کشور سه نوع سوخت شامل گاز طبیعی، گازوئیل و مازوت مصرف می شود، ادامه داد: مقدار مصرف کنونی گاز طبیعی در نیروگاه ها حدود ۲۵۰ میلیون مترمکعب در روز است و روزانه ۶ تا ۸ میلیون لیتر گازوئیل و ۱۵ میلیون لیتر مازوت در نیروگاه های کشور به عنوان خوراک مصرف می شود.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران افزود: ترجیح ما استفاده از گاز به عنوان سوخت پاک و ارزان در نیروگاه هاست، اما عملی شدن این هدف به صرفه جویی مردم در بخش خانگی و تجاری بستگی دارد.
منتظرتربتی با بیان اینکه حجم گاز تحویلی به نیروگاه ها در زمستان روزانه به ۸۰ تا ۹۰ میلیون مترمکعب می رسد، گفت: نیروگاه ها تنها در صورتی می توانند گاز بیشتری در زمستان دریافت کنند که تولید افزایش یا مصرف بخش خانگی و تجاری کاهش یابد.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت اعلام کرد:
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت از آماده سازی ۶۵۰ کیلومتر لوله طرح گوره - جاسک خبر داد.
تورج دهقانی در بازدید سه روزه از نزدیک در جریان پیشرفت کار همه گستره ها و بخش های مختلف طرح انتقال نفت خام گوره به جاسک قرار گرفت و گفت: این طرح پیشرفت ۶۰ درصدی دارد بنابراین تمرکز ما بیشتر روی بخش هایی است که عملیات اجرایی در آنها با دشواری های بسیاری روبه روست و نیازمند توجه بیشتری است.
وی افزود: هم اکنون حدود ۶۵۰ کیلومتر لوله به کارگاه ارسال شده و لازم است شرکت های لوله سازی در زمینه ساخت و ارسال به موقع لوله ها تلاش مضاعفی داشته باشند تا بتوانند کل لوله مورد نیاز طرح را تا سه ماه آینده بسازند و به کارگاه ارسال کنند. در تلمبه خانه های شماره ۲ و ۴ که از بخش های مهم در فاز نخست طرح است و از این حیث دارای اولویت هستند، به تأمین اقلام مورد نیاز و کسری ها توجه بیشتری شده است. تحویل پمپ های اصلی و مورد نیاز برای راه اندازی این مرحله نیز اوایل آذرماه از سوی سازندگان داخلی برنامه ریزی شده، همچنین در بخش مخازن ذخیره سازی پایانه جاسک، بخش هایی از ورق ها ساخته شده و از حدود یک ماه پیش نیز عملیات جوشکاری مخازن آغاز شده است.وی همچنین به پیامدهای ناشی از شیوع ویروس کرونا اشاره کرد و گفت: در چنین شرایطی همواره سعی بر این بوده است که با نظارت بر نحوه رعایت پروتکل های بهداشتی، هم به سلامت همکاران توجه شود و هم اینکه پیشرفت طرح تا جای ممکن کمترین تأثیرپذیری را از این شرایط داشته باشد.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت اظهار کرد: با پیش بینی شرایط آب و هوایی و نزدیک شدن به فصل بارندگی، همه ارکان طرح تمام تلاش و همت خود را به کارگرفته اند تا کار را با سرعتی جلو ببرند که طبق برنامه زمانبندی تا پایان امسال به بهره برداری برسد.
طرح انتقال نفت خام گوره به جاسک، طرحی ملی و استراتژیک است که با حمایت دولت و راهبری شرکت ملی نفت ایران و با هدف ایجاد ظرفیت انتقال یک میلیون بشکه نفت خام در روز، ذخیره سازی و صادرات آن از طریق پایانه جدید جاسک، تضمین استمرار صادرات نفت خام، تمرکززدایی از پایانه های صادراتی و متنوع سازی آن و توسعه پایدار و اشتغال زایی در سواحل مکران اجرا می شود. از اهم پروژه های این طرح ملی، می توان به تأمین و احداث یک هزار کیلومتر خط لوله ۴۲ اینچ سازگار با نفت ترش، احداث پنج تلمبه خانه و سه ایستگاه بین راهی خط لوله و برق رسانی به آنها، احداث ایستگاه های دریافت و ارسال توپک و ترمینال پایانی، احداث مخازن ذخیره سازی به ظرفیت ۱۰ میلیون بشکه در منطقه جاسک و احداث تاسیسات دریایی شامل سه گوی شناور، حوضچه آرامش و تاسیسات جانبی آن در سواحل مکران اشاره کرد.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران خبر داد:
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران به توسعه ناوگان حمل ونقل گاز مایع اشاره کرد و گفت: خوشبختانه مشکلی در زمینه تأمین و توزیع گاز مایع در فصل سرما وجود ندارد.
کرامت ویس کرمی پس از بازدید از تأسیسات و ستاد این منطقه، در نشستی با حضور برخی مدیران ستادی و مدیرعامل شرکت پرسی ایران گاز، موضوع گازمایع را مهم برشمرد و افزود: با توجه به اینکه ۷۲۰ هزار خانوار مصرف کننده گاز مایع در سیستان و بلوچستان وجود دارد و ۸۰ درصد بازار فروش این فرآورده در اختیار شرکت پرسی ایران گاز است، لازم است پیگیری ها و همکاری های مستمر برای تأمین و توزیع به موقع آن انجام شود.
وی با اشاره به توسعه ناوگان حمل و نقل گاز مایع که با افزایش کشنده های جاده ای و واگن های حمل ریلی از سوی شرکت پرسی ایران گاز انجام می شود، گفت: خوشبختانه مشکلی در زمینه تأمین و توزیع گاز مایع در فصل سرما وجود ندارد.مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران از پیگیری های مستمر استاندار و معاون اقتصادی استاندار سیستان و بلوچستان قدردانی کرد.
حمیدرضا حدادی، مدیرعامل شرکت پرسی ایران گاز کشور نیز در این نشست ضمن قدردانی از مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی کشور، استاندار و مدیران استانی سیستان و بلوچستان گفت: با پیگیری های جدی و مستمر مسئولان استان و اضافه کردن ۱۱ کشنده به ناوگان حمل ونقل، مشکل ذخیره سازی و تأمین موجودی گاز مایع برطرف شده است و از طرفی با اعطای تسهیلات خرید نیسان، مشکل توزیع گاز مایع درب منازل نیز حل می شود.وی افزود: با اجاره و به کارگیری ۲۰ کشنده و مجوز واردات واگن های دست دوم، مشکل ناوگان حمل ونقل گاز مایع پرسی ایران گاز در سیستان و بلوچستان و دیگر استان ها حل می شود.مدیرعامل شرکت پرسی ایران گاز ادامه داد: با اجرای طرح توزیع سبدی گاز مایع از سوی پرسی ایران گاز با رعایت استانداردها در ۲۰ نقطه شهر زاهدان و توسعه ناوگان درون شهری وضع توزیع مطلوب می شود.
افزایش توان ذخیره سازی گاز ایران
مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران با اشاره به بهره برداری از یک طرح رفع گلوگاه های تزریق در تاسیسات ذخیره سازی «سراجه» قم از افزایش توان ذخیره سازی گاز کشور خبر داد و گفت: امسال رکورد تزریق گاز در سراجه قم شکسته شد.
مهدی جمشیدی دانا با اشاره به افتتاح سیستم خنک کن تبخیری هوای ورودی توربوکمپرسور تاسیسات ذخیره سازی گاز سراجه قم، گفت: برای اجرای این پروژه حدود 140 میلیارد ریال سرمایه گذاری شد که با توجه به صرفه جویی هزینه های تعمیرات و نگهداری، پیش بینی می شود این سرمایه گذاری 18 ماهه بازگردد.مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران از افزایش 13 درصدی توان توربوکمپرسورها و دبی تزریق گاز به مخزن «سراجه» به عنوان یکی از مهمترین اهداف اجرای این طرح اشاره و تصریح کرد: افزایش راندمان توربین و توربوکمپرسورها، کاهش پنج درصدی مصرف سوخت، کاهش انتشار آلایندگی، افزایش دوره تعمیرات به 20 هزار ساعت، افزایش طول عمر قطعات از دیگر دستاوردهای عملیاتی و اقتصادی اجرای این طرح است.
وی با اشاره به نقش راهبردی مخزن ذخیره سازی «سراجه» قم در تامین و توزیع انتقال گاز طبیعی به ویژه در چهار ماه پایانی سال، اظهار کرد: با بهره برداری از طرح سیستم خنک کن تبخیری هوای ورودی توربوکمپرسور تاسیسات ذخیره سازی گاز سراجه، پیش بینی می شود پایداری و توان عملیاتی ذخیره سازی گاز در شمال کشور افزایش یابد.این مقام مسئول در ادامه با اشاره به ثبت رکورد جدید تزریق و ذخیره سازی گاز در مخزن «سراجه» قم، تاکید کرد: در هفت ماهه نخست امسال میزان تزریق گاز به سراجه نسبت به مدت مشابه پارسال بیش از 16 درصد افزایش داشته که بخشی از این افزایش به دلیل ارتقای راندمان توربین ها بوده و در مجموع بالغ بر یک میلیارد و 250 میلیون مترمکعب گاز در این مخزن ذخیره سازی شده است.
جمشیدی دانا با اشاره به برنامه توسعه دو مخزن ذخیره سازی گاز «سراجه» و «شوریجه» از سوی مجموعه وزارت نفت، خاطرنشان کرد: افزایش توان تزریق و برداشت گاز از مخازن ذخیره سازی منجر به افزایش پایداری شبکه گاز در فصول پرمصرف سال خواهد شد.
شرکت پتروشیمی نوری با تولید ۲ میلیون و ۴۴۲ هزار و ۴۷۴ تن محصول در ۶ ماه نخست امسال توانست رکورد تازه ای را در کارنامه خود ثبت کند.این مجتمع در ۶ ماه نخست امسال موفق به ثبت رکوردهای تولید مختلفی از جمله تولید ۱۰۶ درصد پارازایلین و ۱۱۱ درصد بنزن نسبت به ظرفیت اسمی شده است.بر اساس این گزارش، پتروشیمی نوری با افزایش تولید ۲۶.۵ درصدی (معادل ۵۱۱ هزار تن محصولات مختلف) نسبت به بازه مشابه پارسال، موفق به ثبت رکورد ۱۰۷ درصد ظرفیت اسمی و ۱۱۴ درصد ظرفیت برنامه ای تولید در این مدت شده است.پتروشیمی نوری با توجه به شاخص های تولیدی هلدینگ خلیج فارس، در ۶ ماه نخست امسال، در رده نخست رده بندی تولید شرکت های تابع این هلدینگ قرار گرفت.
گزارش «مشعل» از مراحل نصب سکوی زیستی و طرح توسعه یکی از میدان های مشترک شرکت نفت فلات قاره
مشعل روزهای امیدوارکننده ای در انتظار سکوی نفتی فروزان است. فروزان در روزهای آینده با توجه به شرایط آب و هوایی از سکوی مسکونی-زیستی جدید میزبانی می کند که در کنار اسکان جدید برای کارکنان، در افزایش تولید هم موثر خواهد بود. افزون بر آن، طرح توسعه ای این میدان نفتی هم روند مناسبی را پشت سر می گذارد که در مجموع چشم اندازی روشن از این بخش خلیج فارس پیش رویمان قرار می دهد.
ابتدا به سکوی جدیدی می پردازیم که بعد از وقفه طولانی قرار است به مقصد خود در کنار سکوی تولیدی فروزان برسد و می توان گفت که بالاخره امید و انتظار کارکنان این سکو که مدت طولاني به شکل موقت روی جک آپ روزگار سپری کردند، به پایان رسیده و حالا آنها بیش از همه چشم به راه این سکو به عنوان محل جدید زندگی شان هستند.
میدان نفتی فروزان که سال ۱۳۴۵ با ذخیره نفت درجای به میزان دو میلیارد و ۳۰۹ میلیون بشکه کشف شده است، در گذشته با اسم فریدون شناخته می شد، بعد از انقلاب به این نام تغییر داده شد. نفت این میدان به وسیله خط لوله 20 اینچ زیر دریا به تأسیسات خشکی برای فراورش و ذخیره سازی ارسال می شود.
این میدان نفتی در 100 کیلومتری جنوب شرقی جزیره خارگ و دارای 53 حلقه چاه بوده و اهمیت آن برای کشورمان به دلیل مشترک بودن این مخزن است و از این رو برنامه های ویژه ای برایش تدارک دیده شده است.
قدمت ساخت دو سکوی نفتی و مسکونی آن به حدود 10 سال پیش از انقلاب بازمی گردد که در آن مقطع از سوی شرکت آی پک ساخته شده و در اختیار شرکت نفت فلات قاره است.
سازه این سکو عمری طولانی دارد و سکوی مسکونی آن از 12 سال قبل به تعویض نیازداشته است؛ از این رو از همان مقطع دست اندرکاران دست به کار شدند تا طرحی نو ایجاد کنند.
محمد حسین کریمی ها، مدیر نصب تأسیسات شرکت نفت فلات قاره ایران در این زمینه به «مشعل» توضیح می دهد: سکوی مسکونی قبلی فروزان از 12 سال پیش به دلیل فرسودگی به تعویض نیاز داشت و از این رو سکوی زیست جدیدی ساخته شد تا روی پایه های سکوی قبلی نصب شود. این سکوي زیستی جدید سال 91 ساخته شده و سال 94 پس از ساخت آن طبق برنامه سکوی قبلی از جکت مربوطه جدا شد؛ اما به دلیل قدمت سازه پايه آن وهمچنين وزن سكوي جديد امکان نصب سکوی زيستی جدید روی پایه های سکوی قبل وجود نداشت. به همین دلیل سکوی جدید به یارد بوشهر منتقل شد تا ساخت پایه های جدید و همچنین واسط و پل دسترسی انجام شود.
پل ارتباط سکوی مسکونی با سکوی تولیدی هم انجام و سال 97 نصب شد و امروز قرار است سکوی مسکونی روی آن نصب شود. درباره تاخیر در اجرای این نصب که می پرسم کریمی ها به این جمله بسنده می کند که «با آمدن مدیریت جدید در شرکت نفت فلات قاره، پروژه های مختلف از جمله روند اجرا و نصب این سکو سرعت گرفت.»
حتما برایتان این سوال پیش می آید که در این مدت طولانی، تکلیف ساکنان سکوی فروزان چه شد و کجا اسکان یافتند؟
پس از جدا سازي سکوی زيست قديمي قبلی از امكانات يك دكل حفاري مشابه جك آپ بارج به شکل موقت در این منطقه برای اسکان کارکنان استفاده شد و در مجاورت سکوی حفاري F16 قرار گرفت. اما عمر حضور آن در این منطقه طولانی و تا امروز ماندگار شد. ناگفته نماند که جك آپ بارج ياد شده، از امکانات مناسبی برخوردار نبود و کارکنان روزگار خوبی روی آن نداشتند و شرایط سختی را سپری کردند، بنابراین امروز بیش از همه، 90 نفر از کارکنان فعال روی آن سکو که روزگار نه چندان مناسبی را روی بارج سپری کردند، خرسند از آمدن یک خانه جدید هستند که البته با نصب آن باز هم باید حدود یک ماه منتظر باشند تا تاسیسات برق و سایر ملزومات آن تکمیل شود و پس از آن به این سکوی نو اسباب کشی کنند.
سکوی جدید مسکونی فروزان 680 تن وزن دارد. 4 طبقه است و با ابعاد 20 در 14 دارای 16 اتاق بوده و به گفته کریمی ها، مطابق استاندارد روز دنیا و با کیفیت مناسب ساخته شده و همچون سایر سکوهای مسکونی دارای اتاق كنترل ، رستوران، اتاق بیلیارد، باشگاه، سرویس بهداشتی و هر آنچه یک خانه نیاز دارد، است. از جمله پد هلیکوپتر که با جدا شدن سکوی مسکونی قبلی تا امروز، فروزان از آن بی بهره بود.
مدیر نصب تأسیسات شرکت نفت فلات قاره ایران اشاره می کند که از نکات مهم در این سکوی مسکونی جديد درنظرگرفتن ایمنی بالا به ویژه در پایه ها و سازه های آن است. این سکوی مسکونی در یارد شرکت ناردیس در دوبی ساخته و در سال 94 به بوشهر در ایران حمل شده پنج سالی هم روی خشکی معطل مانده است. پیمانکار اصلي ساخت سكو جديد مسكوني، شرکت ناردیس و پیمانکار نصب هم شرکت صدرا است.
کریمی ها با اشاره به موفقیت آمیز بودن مراحل بارگیری آن توضیح می دهد: با توجه به تجهیزات مناسب شرکت صدرا این سازه سنگین با دو کشنده و با روش های مهندسی خاص پای اسکله منتقل شد.
مراحل انتقال و نصب آن به فروزان مسیر حدود 100 مایلی را به همراه دارد. از چند هفته قبل مسئولان با درنظر گرفتن مواردی مانند شرایط هواشناسی و جزر و مد دریا، امکانات مورد نیاز و همچنین لحاظ کردن تمهیدات خاص و، امکان نصب سکو به شکل مناسب، سعی کردند تا مراحل نصب به خوبی پشت سر گذاشته شود با توجه به شرایط آب و هوایی، اواسط همین هفته نصب خواهد شد.
نکته مهم در توضیحات مدیر نصب تأسیسات شرکت نفت فلات قاره ایران، اشاره به این است که با نصب سکوی مسکونی و زیستی جدید، شاهد روند بهبود تولید در میدان مشترک فروزان هم خواهیم بود. چه آنکه با وجود جک آپ فعلی امکان حفاری و افزایش تولید از یک حلقه چاه وجود نداشته است. حالا با آمدن این خانه جدید ریگ حفاری می تواند کنار سکوی حفاري قرار گیرد و قابلیت تعمیرات و حفاری هم فراهم شود. او می گوید که مخزن فروزان یکی از بهترین میدان هاست و با نصب سکوی مسکونی جدید، نوید افزایش تولید را هم می دهد.
به گفته کریمی ها، با روی کار آمدن مدیریت جدید شرکت نفت فلات قاره روند پروژه های در حال اجرا سرعت گرفته است. از جمله پروژه سکوی مسکونی فروزان که شاهد پیشرفت روند آن بودیم.
طرح توسعه میدان نفتی مشترک فروزان در زمره طرحهای نگهداشت و افزايش توليد نفت است که در قالب 33 بسته طرح توسعه در گستره فعاليت سه شرکت تابع شرکت ملي نفت ايران (شرکت ملي مناطق نفت خيز جنوب، شرکت نفت فلات قاره ايران و شرکت نفت مناطق مرکزي ايران) در محدوده جغرافيايي هفت استان کرمانشاه، ايلام، خوزستان، کهگيلويه و بوير احمد، بوشهر، فارس و هرمزگان تعريف شده است.منابع مالي مورد نياز اين طرح با اتکا به درآمد حاصل از افزايش توليد نفت در بسته هاي کاري تعريف شده و از طريق انتشار اوراق مشارکت در بازار سرمايه تأمين مي شود.
همگام با برنامه ريزي براي افزايش ظرفيت توليد نفت، هدف اصلي از تدوين و اجراي اين طرح، حفظ جريان کار و اشتغال در ميان پيمانکاران و سازندگان ايراني صنعت نفت است و به اين منظور، ضمن بهره مندي صرف از توان پيمانکاران ايراني، فهرستي از کالاهاي پرمصرف طرح که امکان ساخت داخل آنها وجود دارد تهيه و در قراردادهاي مربوطه گنجانده شده است و پيمانکاران صرفاً ملزم به سفارش اقلام اين فهرست به شرکت ها و کارخانه هاي داخلي هستند. پيش بيني مي شود در پايان اجراي تمامي بسته هاي کاري اين طرح، سهم ساخت داخل بالغ بر 80 درصد باشد.
طرح توسعه میدان نفتی فروزان در بخش زیرسطحی شامل ۱۲ حلقه چاه جدید، ۱۱ حلقه چاه تعمیری، سه حلقه چاه RE-INTRY و در بخش روسطحی شامل احداث سه خط لوله دریایی به طول ۲۷ کیلومتر، ساخت و نصب دو سکوی جدید و کابل کشی چهار رشته فیبر نوری است که قرارداد آن به ارزش حدود ۲۹۰ میلیون یورو میان شرکت نفت فلات قاره به عنوان کارفرما با پیمانکاران ایرانی پتروپارس و مجتمع کشتی سازی و صنایع فراساحل ایران منعقد شده است.
ابوالقاسم خدابخش، مجری طرح توسعه میدان فروزان در شرکت نفت فلات قاره در گفت وگو با مشعل می گوید: این طرح اکنون در مرحله فنی مهندسی و همچنین انجام مناقصات خدمات حفاری و خرید کالای حفاری از سوي پيمانكار طرح قرار دارد و در حال انجام مناقصات انتخاب دکل حفاری، سرویس های حفاری و خرید کالاهای این بخش است تا حفاری را در آینده نزدیک آغاز کند.
او چشم انداز این طرح توسعه ای را مناسب ارزیابی کرده و اشاره می کند که با توجه به اینکه تامین منابع مالی این پروژه از سوی وزارت نفت تضمین شده است، به آن امیدوار هستم.
نام فروزان چندی قبل درامضای طرحهای فناورانه شرکت ملی نفت با دانشگاه ها هم شنیده شد که در میان 13 قرارداد کلان پژوهشي صنعت نفت با دانشگاه ها و مراکز تحقيقاتي بود و طرح مطالعات ازدیاد برداشت میدان فروزان که اخیراً قرارداد آن از سوی شرکت ملی نفت ایران به عنوان کارفرما و شرکت نفت فلات قاره به عنوان مجری طرح با دانشگاه صنعت نفت امضا شد.
طبق اعلام دانشگاه صنعت نفت کلیات برنامه پیشنهادی در رابطه با مطالعه جامع میدان فروزان برای بهبود و افزایش تولید مشتمل بر پنج بسته شناخت میدان، تبدیل چالش های میدان به موضوع های قابل تحقیق و غربالگری همه روش های ازدیاد برداشت و بهبود تولید، ساخت/ به روزرسانی مدل شبیه ساز مخزن و شبیه سازی نتایج غربالگری، اجرای پایلوت آزمایشگاهی روش های منتخب ازدیاد برداشت و بهبود تولید، اصلاح مدل شبیه ساز مخزن با استفاده از نتایج آزمایش های بسته سوم و طراحی پایلوت میدانی و ارزیابی اقتصادی، نظارت بر اجرای پایلوت میدانی ازدیاد برداشت و برنامه پایش نتایج و تهیه طرح جامع توسعه میدان (MDP) براساس روش بهینه ازدیاد برداشت است.
رئيس امور حقوقی و قرارد اد های بين المللی شرکت گاز از د ستاورد های اين حوزه می گويد :
امور حقوقی به عنوان بازوی تصميم گير و مشاور امين سيستم با بيان صريح و ناطق د ر د فاع از منافع سازمان د ر مجامع و محاكم به د نبال اجرای عد الت است. با توجه به گسترد گی، تنوع اقليمی و فرهنگی و شرايط پيچيد ه كاری د ر عمليات های شركت ملی گاز ايران كه طبيعتا با تنوع مسائل حقوقی همراه است، كاركنان امور حقوقی با حجم بالايی از موضوعات نظير موضوع د ست اند ازی به حريم خطوط لوله و تاسيسات، تحصيل اراضی و مسائل مرتبط با صاد رات گاز مواجه هستند كه حل و فصل مد برانه، سريع و كارآمد آنها برای پيشبرد طرح ها و پروژه های صنعت گاز ضروری است. چنانچه رسيد گی به حل مشكلات حقوقی شركت، تسريع د ر تحصيل اراضی مورد نياز جهت جلوگيری از تاخير پروژه ها با رعايت سرعت، د قت و سلامت د ر معاملات و تسريع و پيگيری حل اختلافات پيمانكاران و مشاوران می تواند تاثير بسزايی د ر روند رو به رشد شركت د اشته باشد . از د يگر تكاليف امور حقوقی، ارائه خد مات مشاوره حقوقی به اعضای هیأت مد یره، مد يرعامل و كليه مد يران و روسای مستقل واحد های ستاد ی و د ر صورت تقاضا به مد يران عامل و اعضای هیأت مد یره شركت های تابعه است. اين شكل مشاوره د ر قالب مكاتبات، استعلام ها و استفسار وصولی از واحد های مختلف با حضور رييس امور حقوقی یا کارشناسان امور د ر جلساتی كه تشكيل می شود ، صورت می گيرد . د ر اد امه گپ و گفتی صمیمی را با عیسی مقد می زاد ، رئیس امور حقوقی و قراردادهای بین المللی شرکت ملی گاز ایران می خوانیم.
ساختار امور حقوقی از يك رئيس، یک سمت معاون، مشاور ويژه حقوقی و همچنین واحد های الف) مشاورت ها، قرارد اد ها و د عاوی د اخلی ب) مشاورت ها، قرارد اد ها و د عاوی بین المللی تشكيل می شود كه موارد ارجاعی را د ر د و بخش د اخلی و خارجی پیگیری می کنند . اين د ر حالی است كه نظارت بر عملکرد امور حقوقی شركت های تابعه شركت ملی گاز اعم از شركت های گاز استانی، پالايشی، شركت انتقال گاز و مناطق عملیاتی آن، مهند سی و توسعه نیز به صورت ارتباطی نقطه چين است. به اين معنا كه شركت های تابعه د ارای شخصيت حقوقی مستقل هستند و تنها بر اساس سياست كلی شركت، مسايل حقوقی را با ما به مشورت گذاشته و پاسخگوی استعلام ها د ر خصوص هرنوع ابهامی د ر تفسير قوانين، بخشنامه ها، آئين نامه ها و د ستورالعمل ها هستيم، همچنين د ر تهيه همه د فاعيات و لوايح شركت های تابعه برای ارائه به د ستگاه های نظارتی اعم از د يوان محاسبات كشور، سازمان بازرسی كل كشور و سازمان تعزيرات حكومتی نظارت كامل د اريم. يكی د يگر از وظايف محوله به اين امور، پاسخگويی به ايراد ات سازمان های نظارتی است، زيرا د ر بررسی نمایند گان د ستگاه های نظارتی گاهی اوقات به علت برد اشت ناد رست از قوانين و مقررات اقد ام به طرح ايراد اتی می شود كه ايراد ات مطروحه اساسا با قوانين انطباق ند ارند . از د يگر تكاليف امور حقوقی، ارائه خد مات مشاوره حقوقی به اعضای هیأت مد یره، مد يرعامل و همه مد يران و روسای مستقل واحد های ستاد ی و د ر صورت تقاضا به مد يران عامل و اعضای هیأت مد یره شركت های تابعه است. اين شكل مشاوره د ر قالب مكاتبات، استعلام ها و استفسار وصولی از واحد های مختلف با حضور اینجانب یا کارشناسان امور د ر جلساتی كه تشكيل می شود ، صورت می گيرد .
بله! امور حقوقي اصولا وظيفه نظارت بر حسن اجرای قوانين و مقررات را به عهد ه د ارد نظارت بر حسن اجرای قوانين د ر موارد ی است كه از اين امور استعلام شود و يا د ر جلسات تصميم گيری، نمايند ه امور حقوقی حضور د اشته باشد .
شكايات مطروحه د ر د يوان عد الت اد اری عمد تا به د و د سته تقسيم می شوند :
د سته اول؛ شكاياتی كه توسط شاكی به د ليل عد م رعايت قانون يا مقرره ای از طرف شركت موجبات تضرر و يا تضييع حق ايشان شد ه كه د ر اين مورد مطابق آئين د اد رسی د يوان عد الت اد اری توسط يكی از شعب بد وی د يوان رسيد گی و د ر صورت تجد يد نظرخواهی به شعب تجد يد نظر د يوان ارجاع و تحت رسيد گی قرار می گيرد .
د ر اين خصوص، كارشناسان حقوقی پس از اخذ مد ارک، سوابق و نقطه نظرات مد یریت ها و واحد های ذیربط ستاد ی یا شرکت های تابعه از منافع و تصميمات شركت د فاع می کنند . اين د سته از د عاوی نيز د ارای منشاء متعد د هستند و حتی آرای صاد ره از هيات های بد وی و تجد ید نظر رسید گی به تخلفات اد اری کارمند ان را نيز شامل می شود ، با این توضيح كه وظيفه امور حقوقی د فاع از آرای صاد ره از هيات های بد وی و تجد يد نظر رسيد گی به تخلفات اد اری است كه چنانچه مورد شكايت د ر د يوان قرار گيرند ، اين امور وظيفه د فاع از آرای صاد ره را به عهد ه خواهد د اشت.د سته د وم؛ اساسا د ر صلاحيت هيات عمومی د يوان عد الت اد اری است، رسيد گی به شكايات مطروحه توسط اشخاص د ر خصوص ابطال د ستورالعمل ها، بخشنامه ها یا مصوبات مغایر قانون است كه چنانچه هر شخص حقيقی یا حقوقی آنها را بر خلاف قانون تشخيص د هد ، برای ابطال آنها می بايست د رخواست طرح موضوع را د ر هيات عمومی د يوان عد الت اد اری کند .د ر اين خصوص وظيفه امور حقوقی اخذ سوابق و د لایل موجود د ر شرکت های تابعه یا مد یریت های ستاد ی و د فاع از د ستورالعمل / بخشنامه یا مصوبه است. البته معنای د فاع د ر اينجا اصولا د فاع از موضوع متنازع فیه برخلاف قانون نيست بلكه د فاع از د ستورالعمل / بخشنامه یا مصوبه ای است كه مطابق استد لال شاكی، خلاف قانون تشخيص د اد ه شد ه باشد ، د ر حالی كه اساسا ممكن است مفاد و ماهيت آن برخلاف قانون نباشد .
مطابق قانون منع احد اث بنا و ساختمان د ر طرفین خط لوله انتقال گاز مصوب سال 50 که توسط مجلس وقت تصويب شد ه، د ارای يك ماد ه واحد ه و ۳ تبصره و راجع به ممنوعيت ساخت و ساز د ر حريم است كه مبنای قانونی اختيارات شركت ملي گاز ايران برای اعمال حريم ايمنی است.طبق قانون فوق، مالک و متقاضی حتی اگر بخواهد زمين واقع د ر حریم را با د يوار محصور كند باید بر اساس نظر مسولین فنی شرکت اقد ام کند و کمیته رسید گی به مسایل اجرایی حریم د ر این خصوص اظهار نظر و د ستورات لازم صاد ر می کند . ضمن آن كه این كميته به مسايل حقوقی مبتلا به حريم نیز رسيد گی می كند .
يكی از كارهايی كه ما انجام می د هيم، پاسخگويی و مد يريت پروند ه های مطروحه نزد مراجع قضايی است كه د ر موضوعات مختلف مرتبط با فعاليت های صنعت گاز مد عی شركت می شوند از قبیل بحث مربوط به زمين ها و يا هر گونه اد عا و مطالبات متصوره آنها باشد . د ر واقع تمامی پروند ه های د عاوی د اخلی را بخش حقوقی پيگيری و اد اره می كند .
د ر مجموعه امور حقوقی، بخشی تحت عنوان د عاوی، مشاورت ها، قرارد اد ها و د عاوی بين المللی د اريم كه متولی امور مربوط به موارد خارجی است كه با بهره مند ی از کارشناسان متخصص د ر اين حوزه تاكنون آنچه كه از سوی مد يريت ها و مباد ی ذيربط د ر شركت ناظر به وظايف بخش بين المللی بود ه و منعكس شد ه، به نحواحسن موضوعات پيگيری و با ارائه راهكارها و مشاوره های فنی، آنها را به سرانجام رساند ه و د ر اكثر موضوعات توفيق د ر حد بالایی تحصيل شد ه است. د ر نظر است با تقويت بد نه كارشناسی اين قسمت از امور حقوقی، زمينه حضور مستقيم كارشناسان حقوقی را د ر مذاكرات مربوط به قرارد اد های بين المللی مخصوصا د ر حوزه های سرمايه گذاری كه امروزه سر لوحه كارهای وزارت نفت است را فراهم کرد ه و د ر اين تخصص حقوقی نيز همكاران بتوانند د ر صنعت نفت سرآمد باشند و با اعتماد و اعتبار علمی كامل موضوعات حقوق بين المللی شركت را كه عموما چند وجهی و د ارای ابعاد گوناگون هستند را راهبری و پيگيری کنند .
قرارد اد های بین المللی د ر مد یریت امور بین الملل متمرکز است لیکن د عاوی خارجی با حضور کارشناسان متخصص این امور و همکاری مد يريت بين الملل و از طریق مرکز خد مات حقوقی بین المللی ریاست جمهوری انجام می شود .
بله، ما با معاونت حقوقی و امور مجلس و اد اره کل حقوقی وزارت نفت و همچنین مد یریت حقوقی سه شرکت اصلی د یگر د ر ارتباط تنگاتنگ هستیم.يكی از د يگر از وظايف مهم ما، تهيه پيش نويس لوايح و آئين نامه ها و د ستورالعمل های مربوطه است يعنی اگر لازم باشد لايحه ای مربوط به گاز از طريق د ولت به مجلس شورای اسلامی ارائه شود ، پيش نويس اين لايحه از سوی امور حقوقی تهيه و با امضای وزير از طریق معاونت حقوقی و امور مجلس وزارت به کمیسیون لوایح د ولت منعكس می شود ، د ولت اين مسئله را د ر كميسيون های تخصصی خود مطرح و پس از رسيد گی، حک و اصلاح د ر لايحه، برای تصويب به مجلس تقد يم مي كند .اد اره قوانين مجلس، لايحه مورد نظر را به كمیسيون تخصصی مربوطه ارجاع می د هد ، چون معمولا تمام لوايح ما ابتد ا به ساكن به كمیسيون انرژی به عنوان كمیسيون اصلی می رود و روی آن كار كارشناسی انجام و سپس د ر د ستوركار مجلس قرار می گيرد ، تصويب شد ه و نهايتا به قانون تبد يل می شود . پيش نويس اين لوايح قبل از طرح د ر د ولت و مجلس، همين جا تهيه می شود .
يكي از كارهای مهم امور حقوقی معاضد ت قضايی برای كاركنان و مد يران شركت است، به اين معنا كه چنانچه مد ير يا مسؤولی به تبع انجام وظایف محوله به د اد گاه (حقوقی يا كيفری) احضار شود ، تهيه لوايح مربوطه، راهنمايی و ارشاد و همراهی كرد ن آنها د ر د اد گاه ها با حضور و همراهی كارشناسان اين امور انجام می گيرد . نكته مهم د يگری كه د ر بحث های حقوقی وجود د ارد ، همفكری اين امور با مجموعه واحد های حقوقی صنعت گاز است. د ر اين رابطه، نشست های تخصصی و همايش های حقوقی برای حل و فصل مسايل مبتلا به صورت د وره ای و ساليانه تشكيل می شود و با تعامل چند جانبه، تلاش می كنيم تا وحد ت رويه ای د ر اين بخش د اشته باشيم.
بله، پس از صد ور مجوز از مراجع ذيربط و ارجاع موضوع از طريق مد يريت شركت، ابتد ا جهت ارزيابی اموال غير منقول وفق مقررات مربوطه نسبت به د رخواست معرفی كارشناسان رسمی از طريق كانون كارشناسان اقد ام و سپس مقد مات بازد يد و ارائه مد ارك مورد نياز انجام می پذيرد . پس از اخذ گزارش ارزيابی کارشناسی مراتب به هيات مد يره شركت/ شركت های تابعه منعكس و تا مرحله تصویب پیش می رود . پس از آن، اقد امات لازم د ر جهت د رخواست صد ور چك بابت بهای ملك از طريق مد يريت مالی، انتقال رسمی اسناد د ر د فاتر اسناد رسمی و متعاقب آن تسويه حساب مالی صورت می گيرد . تعيين هيات كارشناسی برای هر نوع خريد ، خريد اموال غيرمنقول اعم از زمين، ساختمان و... برای شركت از ابتد ای معامله تا انتهای آن؛ اعم از تعيين قيمت، خريد و انتقال سند مالكيت با امور حقوقی است البته اين فرايند با همكاری مد يريت مربوطه و مد يريت توسعه منابع انسانی صورت می پذيرد . اما اگر اموال غير منقول مورد نظر د ارای معارض يا مالك آن معلوم نباشد ، طبق قانون نحوه خرید و تملك اراضی و املاک برای اجراي برنامه های عمومی، عمرانی و نظامی د ولت، مصوب سال 58 شورای انقلاب و بر اساس ماد ه ۹ آن كه تصريح می كند : «اگر اجرا و انجام طرح و پروژه ای فوريت د اشته باشد و وزير ذيربط فوريت آن را تأييد كند ، د اد ستان محل، كارشناس ذيصلاحی را تعيين و قيمت آن زمين يا ساختمان را معلوم می كند و وجه آن از سوی شركت به مالک پرد اخت یا د ر صند وق سپرد ه ثبت يا د اد گستری تود يع و زمين يا ساختمان مورد نياز از سوی نمايند ه د اد ستان محل د ر اختيار شركت قرار می گيرد .»
امور حقوقی د ر راستای حل و فصل اختلافات فیمابین شرکت های تابعه با پیمانکاران پروژه های مربوطه و حسب نظر مقام عالی وزارت نفت مبنی بر تشکیل «هیات حل اختلافات قرارد اد ی» و به منظور حل و فصل سریع مشکلات و اختلافات خارج از تشریفات قضایی و مطابق شیوه نامه اجرایی هیات با همکاری سایر اعضای فنی و مالی د ر انجام این امر مهم که مانع تطویل اجرای پروژه ها می شود مشارکت فعال د اشته و همچنین متولی برگزاری کمیسیون مناقصات و مزاید ه، کمیته بررسی شرکت های ممنوع المعامله، هیات انتخاب مشاور، کمیته فسخ قرارد اد ، کمیته ارتقای سلامت اد اری و عضویت د ر هیات مد یره شرکت های تابعه نقش بسزا و موثری ایفا می کند .
از اول انقلاب تاکنون اقد امات متعد د ی برای رفاه و آسایش مرد م صورت گرفته است؛ مثلا نهضت گسترش شریان های ارتباطی و جاد ه سازی از اول انقلاب رونق گرفت و همچنین برق رسانی به مناطق محروم و روستاها، احد اث و توسعه مد ارس تسریع یافت، اما به نظر می رسد این کارها هنوز به اتمام نرسید ه لیکن بحمد ا .. با تلاش مجموعه كاركنان صنعت گاز امر گازرسانی به آحاد ملت و سایر مصرف کنند گان د ر کشور رو به اتمام است و به نظرم د ر مقوله عد الت اجتماعی که از بحث های مهم کشور و جزو مطالبات مرد م است شرکت ملی گاز ایران پیشتاز و از شرکت های برتر خد مات رسان محسوب می شود .
بررسی سرنوشت ایجاد هاب های پتروشیمی در مناطق با استعداد کشور
مشعل برنامه ریزی های صنعت پتروشیمی برای ایجاد چندین هاب جدید پتروشیمی جدای از چند منطقه فعلی همچون عسلویه و ماهشهر از سال ها قبل شروع شده و تا امروز تا حد زیادی پیگیری شده و به نتیجه رسیده اما خوب است که در گام های پایانی دولت دوازدهم با مروری بر یکی از این هاب های پتروشیمی یعنی هاب قشم، تحقق این هدف را بررسی کنیم. در سال 83 و شروع دولت یازدهم بود که اعلام شد مطالعاتی برای احداث ۱۰ منطقه ایران برای احداث هاب جدید پتروشیمی در دست انجام است. از آنجایی که در سال های گذشته احداث واحدهای جدید پتروشیمی بیرون از دو منطقه عسلویه و ماهشهر در مناطقی همچون لاوان، قشم، چابهار و استان گلستان مورد بررسی و انجام قرار گرفت، بعدها این پیش بینی هم وجود داشت که این مناطق تبدیل به هاب های پتروشیمی شوند. این برنامه ریزی تا جایی بود که حسن روحانی، رئیس جمهور در اولین سفرهای استانی خود به سیستان و بلوچستان از توسعه صنعت پتروشیمی در جاسک و ایرانشهر خبر داد. به این ترتیب چابهار، میدان پارس شمالی، لاوان، قشم، کیش، جاسک، پارسیان، ایرانشهر، فاز دوم عسلویه و سرخس، 10 منطقه ای بود که برای توسعه صنعت پتروشیمی ایران در دست مطالعه قرار گرفتند. البته شرکت ملی صنایع پتروشیمی در چند سال اخیر این موارد را به منطقه آزاد قشم، پارسیان، چابهار، جزیره کیش، لاوان و توسعه منطقه ویژه اقتصادی ماهشهر محدود کرده است. بدون شک در این سال ها در مناطق یاد شده تحولات بزرگ و چشمگیری رخ داده است اما تا چه اندازه به هدف اصلی یعنی تبدیل شدن به یک هاب پتروشیمی نزدیک شده اند؟
بر اساس آنچه کارشناسان بررسی و اعلام کرده اند، جزیره قشم به لحاظ دارا بودن میدان های هیدروکربوری مختلف و موقعیت راهبردی تنگه هرمز، هم مرز بودن با کشور عمان، وجود زیرساخت ها و مناظر زیبا، موقعیت تبدیل شدن به یک منطقه آزاد انرژی را در خلیج فارس دارد. قشم به عنوان بزرگترین جزیره کشورمان قابلیت های خوبی برای ذخیره سازی و صادرات فراورده های نفت، گاز و پتروشیمی دارد. اتصال به شبکه سراسری برق، دسترسی به بازارهای داخل و بازارهای کشورهای آسیای میانه و جنوب خلیج فارس، از دیگر مزیت های نسبی منطقه قشم است که با بهره مندی از این مزیت ها و سرمایه گذاری در منطقه می توان از این منابع ملی استفاده بهینه کرد. اما این مزیت های نسبی که می توانست برای شرکت های مختلف نفت و گاز و پتروشیمی مفید واقع شود در این سال ها همچنان به شکل بالقوه باقی ماند، هرچند که در این سال ها بارها درباره تحول و توسعه در این جزیره برنامه ریزی صورت گرفت. در سال 95 اولین مدیرعامل و عضو هیات مدیره زن شرکت ملی صنایع پتروشیمی قشم را منطقه ای مستعد برای توسعه صنعت پتروشیمی برشمرد و گفت: منطقه آزاد قشم متقاضیان بسیاری برای توسعه صنعت پتروشیمی دارد و یک منطقه به عنوان پارک پتروشیمی در قشم اختصاص یافته که این صنعت در این منطقه توسعه یابد. با توجه به این که صنعت پتروشیمی تخصصی است و زیر ساخت هایی الزام آور را نیاز دارد، شرکت ملی صنایع پتروشیمی به عنوان شرکتی مادرتخصصی و سیاست گذار و برنامه ریز، از توسعه صنعت پتروشیمی حمایت می کند.
مرضیه شاهدایی که در جریان امضای تفاهم نامه همکاری این شرکت و سازمان منطقه آزاد قشم صحبت می کرد بر لزوم ارتباط تنگاتنگ میان مناطق آزاد و شرکت ملی صنایع پتروشیمی تاکید کرد و گفت: با توجه به این که مجوزهای لازم زمین و خوراک برای ساخت چند مجتمع پتروشیمی در جزیره قشم صادر شده است، امیدواریم که انعقاد این تفاهم نامه بتواند صنایع بالادستی پتروشیمی را همگام با بخش پایین دستی که دارای ارزش افزوده بالایی است توسعه دهد. در همان سال 95؛ حمیدرضا مومنی، مدیرعامل منطقه آزاد قشم از صدور مجوز احداث 3 مجتمع پتروشیمی که از سوی مراجع ذی صلاح صادر شده است خبر داده بود.
در راستای همین نگاه به قشم بود که در آبان 96 هم تفاهم نامه دیگر منطقه آزاد قشم و نفت و گاز پارسیان به امضا رسید تا هاب پتروشیمی در قشم کلید بخورد. حمید رضا مومنی، مدیرعامل وقت سازمان منطقه آزاد و مرتضی عزیزی، مدیرعامل وقت شرکت گروه گسترش نفت و گاز پارسیان، با مشخص کردن زمان 2 ماهه برای اجرای گام های ابتدایی و مطالعاتی این طرح، این تفاهم نامه را امضا کردند؛ پروژه ای با ظرفیت ۶ میلیون تن محصول در سال و هشت میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی و داخلی که تا امروز گزارش جدیدی از دامنه فعالیت های خود ارائه نکرده اند.
اما در راستای سیاست هایی که برای تبدیل قشم به یک هاب پتروشیمی عمل می کرد، در کنار اقداماتی که وزارت نفت برای ساخت طرح های NGL و تکمیل زنجیره ارزش گاز، شمارش معکوس برای بهره برداری پالایشگاه گاز جزیره قشم با ظرفیت جمع آوری روزانه 80 میلیون فوت مکعب گازهای همراه میدان نفتی هنگام آغاز کرده بود، تلاش شد تا ظرفیت مازادی برای تامین خوراک طرح های پتروشیمی در جزیره قشم فراهم شود. درهمین راستا بود که اولین مجوز احداث یک مجتمع 500 هزار تنی GTPP در بزرگترین جزیره خلیج فارس صادر شد. برنامه این طرح، تبدیل گاز متان به محصولات با ارزشی همچون پلی پروپیلن، بنزین پیرولیز و گاز مایع است و همزمان با بهره برداری از طرح فرآورش گاز میدان نفتی هنگام بخشی از گاز این میدان مشترک صرف تامین خوراک این طرح جدید GTPP در قشم می شود. در نهایت طرح فرآورش گاز میدان هنگام در قشم اسفند 97 به بهره برداری رسید اما طرح GTPP جزو طرح هایی است که هنوز به سرانجام نرسیده است. رضا نوروززاده - مدیرعامل وقت شرکت ملی صنایع پتروشیمی در سال 97 برای پیگیری این پروژه ها سفری به قشم داشت تا آخرین وضعیت ساخت این طرح ها را بررسی کند. در آن زمان موضوع جانمایی این طرح ها، تامین یوتیلیتی و دیگر موارد اجرایی و زیر ساختی مورد بررسی قرار گرفت. این طرح ها شامل طرح GTPP توسعه پترومفید می شود که تولیدکننده متانول با ظرفیت ۱۶۵۰ هزارتن، پروپیلن۴۶۵ هزار تن، پلی پروپیلن۴۵۰ هزارتن، اتیلن ۲۰ هزارتن، بنزین پیرولیز۱۷۸ هزار تن و گاز مایع ۳۶ هزار تن در سال خواهد بود. طرح دیگر GTX کاوه متان قشم است که پس از بهره برداری محصولاتی مانند پلی پروپیلن با ظرفیت ۳۰۰ هزار تن، بنزین پیرولیز۱۰۷ هزار تن، گاز مایع۲۲ هزار تن، متانول یک میلیون تن، پروپیلن ۳۰۰ هزار و فرمالین ۱۰۰ هزار تن در سال را تولید خواهد کرد.
طرح بعدی در این جزیره، GTX نفت و گاز و پتروشیمی قشم نام دارد که در زمان بهره برداری ظرفیت تولید یک میلیون تن متانول،۱۷۵ هزارتن پروپیلن، بنزین پیرولیز۶۷ هزار تن، گاز مایع۱۴ هزارتن، اسید استیک۳۰۰ هزارتن، فرمالین ۴۵۰ هزارتن و پارافرمالدئید ۴۵۰ هزار تن را دارا خواهد بود. طرح دیگر نیز، طرح یکپارچه تولید متانول و زنجیره از گاز طبیعی است که با نام شرکت پتروشیمی مهام قشم به عنوان متقاضی است و در صورت اجرایی شدن این طرح جدید می تواند متانول، پلی اتیلن، پلی پروپیلن، ام ای جی، و اسید استیک تولید کند.در ادامه این توجه به قشم و تبدیل آن به هاب پتروشیمی، در آبان سال 97 همایشی هم با عنوان «معرفی فرصت های سرمایه گذاری قشم» برگزار شد و حسین علیمراد - مدیر سرمایه گذاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی با توضیح برنامه توسعه صنعت پتروشیمی در مناطق قابل توسعه و هاب های انرژی، انتظارات این مجموعه از سرمایه گذاری در قشم را بیان و گفته بود: در این مسیر، وزارت نفت و شرکت ملی صنایع پتروشیمی از سازندگان داخلی پشتیبانی و حمایت خواهند کرد.وی در مورد طرح های منطقه آزاد قشم گفته بود: بعد از امضای تفاهم نامه با سازمان منطقه آزاد قشم و هماهنگی های اولیه، روزانه ۲۵ میلیون مترمکعب گاز برای توسعه منطقه اختصاص یافت. تاکنون چهار پروژه موافقت اصولی اولیه دریافت کرده اند که برای فاز نخست ۹ میلیون مترمکعب خوراک و در مجموع ۲۶ میلیون مترمکعب در روز گاز به ظرفیت اولیه تصویب شده اضافه خواهد شد. علی یدقار، مشاور عالی مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم گفته است در خلاء حضور سرمایه گذاران خارجی و احتمالا چینی، سرمایه گذاران داخلی شامل کیپکو - صنایع بین المللی پتروشیمی قشم، کاوه متان قشم، گروه انتخاب و بانک ملی و پتروشیمی اراک که سهامدار طرح هستند اعلام آمادگی کرده اند و با کسب موافقت های اولیه به زودی قرار است جانمایی هاب پتروشیمی تهیه و زمین احداث طرح به این شرکت ها واگذار شود. به نظر می رسد که لازم است در شرایط اقتصادی فعلی، درباره برنامه صنعت پتروشیمی برای تبدیل برخی از مناطق با استعداد به هاب پتروشیمی تجدید نظری صورت گیرد و چنانچه هنوز این برنامه در دستور کار قرار، آخرین وضعیت آنها رسیدگی و ساماندهی شود.
گفت وگوی «مشعل» با رئیس بهداشت و درمان صنعت نفت آغاجاری
با پشت سر گذاشتن روزهای کرونایی، فشار مضاعفی بر دوش کادر درمان کشور است. این قشر زحمتکش تمام تلاش خود را می کند تا شرایط مناسبی برای بیماران فراهم کند. یکی از این مراکز درمانی، بهداشت و درمان صنعت نفت آغاجاری است که ضمن داشتن یک بیمارستان، 7 منطقه درمانی دارد و علاوه بر کارکنان این صنعت، به بومیان منطقه نیز خدمات درمانی ارائه می کند. برای جویا شدن از چگونگی ارائه خدمات، گفت وگویی با فرید خدری، رئیس بهداشت و درمان صنعت نفت آغاجاری انجام داده ایم که در ادامه می خوانید:
شرکت در جلسات دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز و برگزاری دوره های آموزشی مربوط از سوی فوکال پوینت شهرستان که رئیس بیمارستان نفت منطقه آغاجاری هم در آن حضور دارد، یکی از اقدام ها برای مقابله با ویروس کروناست. این آموزش قبل از شروع رسمی بحران کرونا برای پزشکان، کارشناسان، پرستاران و پیراپزشکان بیمارستان دولتی و شرکتی اجرا شد. همچنین در پذیرش بیماران، تاکنون هم پذیرش بیماران شرکتی و هم غیر شرکتی انجام شده است.ضمن آنکه در حدود دوماه، بین پیک دوم و سوم بیمارستان دولتی وابسته به وزارت بهداشت، پذیرش بیماران کرونایی نیازمند بستری را متوقف کرده بود و درمان بیماران به عهده بیمارستان نفت بود، همچنین در گندزدایی اماکن شهری و شرکتی نیز همکاری داشته ایم.در ضمن مشارکت در دایر کردن درمانگاه ۱۶ ساعته غربالگری مراجعه کنندگان عمومی با استفاده از مکان شرکتی و پزشک و امکانات شرکتی انجام شد.
در این خصوص هیچگاه درخواستی از سوی بیمارستان دولتی وصول نشد، گرچه امکان چنین همکاری به دلیل مشکل نیروی انسانی میسر نبود؛ اما بنا به درخواست شبکه بهداشت و درمان شهرستان امیدیه چند نفر از پزشکان این بهداری در درمانگاه عمومی ۱۶ ساعته غربالگری بیماران تنفسی همکاری می کنند.
از شروع بحران کرونا در بیمارستان شهید ایرانپور و تمامی درمانگاه های وابسته، جداسازی بیماران تنفسی و تریاژ بیماران مراجعه کننده مشکوک به کرونا براساس شیوه نامه های ابلاغی مورد بررسی قرار گرفت و در صورت نیاز، پس از بستری یا برخی بیماران به صورت سرپایی با هماهنگی با متخصص داخلی مربوطه تست PCR یا سی تی اسکن ریه شده و کار نمونه گیری و ارسال نمونه به آزمایشگاه رفرانس مرکز استان انجام می گرفت.ضمن اینکه پس از آموزش کارکنان و اطلاع رسانی مستمر، با همکاری واحد اچ اس ای شرکت های نفت و گاز این کار با حساسیت بیشتر در محیط عملیاتی و اداری شرکت های وابسته به وزارت نفت در منطقه انجام و پس از بیماریابی در فضاهای کاری، به بیمارستان یا درمانگاه های ۱۶ ساعته راهنمایی تا کارهای تشخیصی پیگیری می شد.البته این روند با راه اندازی سامانه غربالگری nocorona تقویت و خوداظهاری اجباری به کارکنان شرکت ها ابلاغ شد تا این غربالگری با قوت بیشتر انجام شود.
معرفی خانم دکتر احمدی، متخصص داخلی و رئیس بیمارستان شهید ایرانپور به عنوان فوکال پوینت شهرستان و رابط علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز قبل از شروع بحران کرونا برای انتقال اطلاعات علمی و ابلاغ شیوه نامه های ارسالی از سوی وزارت بهداشت برای پزشکان و کارکنان.برقراری جلسات و کنفرانس های آموزشی مسؤولان و کارکنان شرکت های نفت و گاز منطقه از چند ماه قبل از شیوع این ویروس و استمرار آن پس از شروع بحران.از دیگر اقدام های انجام شده می توان به آموزش پزشکان و کارکنان بهداری اعم از بهداشتی، درمانی، اداری و خدماتی و استمرار آن، آموزش کارکنان فنی و خدماتی رستوران ها و محل های طبخ غذا در شرکت های نفت و گاز منطقه، استفاده وسیع از وسایل کمک آموزشی با توجه به نبود امکان برقراری جلسات دسته جمعی مانند پمفلت، جزوه و برقراری جلسات با حضور مدیران شرکت های منطقه برای توضیح و بررسی راه های اجرایی شیوخ نامه های ابلاغی اشاره کرد.
در مرکز سلامت کار تمرکز فعالیت ها بر نظارت مراکز طبخ غذا و آموزش فراگیر کارکنان واحدهای عملیاتی در اقصی نقاط منطقه به صورت منظم و مستمر بود، ضمن آنکه جلسات مشترک و متعدد با واحد اچ اس ای سه شرکت عملیاتی نفت و گاز منطقه داشتم. معاینه های ادواری کارکنان در اوج همه گیری و ایجاد محدودیت در پذیرش مراجعه کنندگان پس از عبور از پیک بیماری را نیز تعطیل کردیم و در بیماریابی کارکنان عملیاتی از طریق سامانه nocrona حضور فعال داشتیم.از دیگر گام های برداشته شده می توان به راه اندازی واحد EOC از ابتدای بحران و نظارت بر فعالیت آن، راه اندازی سامانه ۱۶ ساعته پاسخگویی به جمعیت شرکتی و خانواده آنها، نظارت بر عملیات تیم واکنش سریع به محض اعلام بیمار مشکوک و گاه قطعی در محیط های کاری و مسکونی، ارجاع بیماران مشکوک به بیمارستان و صدور مجوز بازگشت به کار شاغلان شرکتی اعم از رسمی و پیمانکاری.
بهداشت و درمان آغاجاری 7 درمانگاه عملیاتی دارد. در مناطق عملیاتی، خدمات درمانی مستقیم به بومیان فقط در موارد اورژانس و حوادث ارائه می کنیم؛ اما در درمانگاه شبانه روزی میانکوه و بیمارستان شهید ایرانپور، خدمات درمانی به بومیان منطقه ارائه می شود.
از ابتدای شروع بحران، بخش داخلی مردان با ۱۶ تخت و در پیک دوم که ظرفیت بخش پر شده بود، بخش داخلی زنان نیز با ۱۶ تخت به بخش کرونا اختصاص یافت. در اوج بحران همه گیری این ویروس، علاوه بر ۳۲ تخت بخش های مذکور، حتی تصمیم به تخصیص قسمتی از بخش کودکان به پذیرش بیماران کرونا اتخاذ شد که خوشبختانه بعد از چند روز بستری، تعداد بیماران با افت مواجه شد.
دردوران بحران کرونا خدماتی نظیر مامایی و واکسیناسیون محدود به زمان های کم مراجعه شد و عمده کار مراکز سلامت خانواده با جداسازی بیماران تنفسی و بیماران غیر تنفسی به تریاژ آنها اختصاص یافت. در بسیاری از موارد ارجاع به کلینیک تخصصی یا به بیمارستان برای بررسی پیشرفته تر انجام شد؛ البته تماس با خانواده ها و آموزش تلفنی و پاسخ به سؤالات جمعیت تحت پوشش، پیگیری کار بیمارانی که در قرنطینه خانگی به سر می بردند، فراخوان و دعوت از افراد در معرض خطر نظیر بیماران مزمن قلبی تنفسی، کلیوی و ... و ترغیب به لزوم پیشگیری های جدی تر از اهم فعالیت های مراکز سلامت خانواده بود.
در خصوص بیمارانی که براساس شیوه نامه ها مشکوک تلقی می شدند و نیاز به بستری نداشتند، به صورت تلفنی و تماس روزانه تحت نظر بوده تا در صورت بروز علائم جدی تر به مرکز درمانی مراجعه و تریاژ شوند.در خصوص مبتلایان، آنهایی که نیاز به بستری داشتند، در بیمارستان پذیرش شده و در بخش کرونا تحت درمان قرار می گرفتند و گاه به دلیل شدت بیماری و احتمال نیاز به خدمات بخش مراقبت های ویژه، به مراکز درمانی دارای بخش آی سی یو اعزام می شدند.مبتلایان به بیماری، پس از ترخیص یا از ابتدای بیماری در صورت عدم نیاز به بستری، از سوی همکاران در مرکز EOC تحت پیگیری روزانه قرار گرفته و همچنین پایش آنها از طریق سامانه غربالگری انجام می شد و از ابتدای قرنطینه خانگی وسایل حفاظت شخصی برای ایام قرنطینه به خود و خانواده آنها تحویل داده می شد.
از ابتدای ترخیص اولین بیماران، با هماهنگی مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری، محلی برای قرنطینه در نظر گرفته شد که به دلایل متعدد منطقه ای و شرایط محیطی و به صلاحدید جمعی، مناسب تشخیص داده نشد و فقط قرنطینه خانگی در دستور کار قرار گرفت.البته یک نقاهتگاه با همکاری شرکت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی امیدیه و بهداشت و درمان منطقه برای قرنطینه بیماران ترخیص شده در صورت تشدید بحران در نظر گرفته و تجهیز شد که تابه حال مورد استفاده قرار نگرفته است.
استمرار رعایت دستورهای ابلاغی بهداشتی، رعایت جدی فاصله گذاری اجتماعی و مشارکت جدی تر کارکنان بخش بهداشت و درمان به عنوان الگوهای جامعه و پیشروان ایفا کننده این نقش خطیر اجتماعی. مقاومت و تداوم ارائه خدمت به همکاران و هموطنان.
آمار بیماران در تاریخ های مختلف متفاوت است و در بعضی اوقات هر دو بخش کرونایی کاملاً پر می شود و گاهی هم تعداد بیماران، بخصوص در وضعیت سفید کاهش می یابد که البته این وضعیت بسیار محدود و کوتاه مدت بوده است.
برنامه های در دست اقدام به شرح زیر است:
- پیش بینی تهیه تجهیزات حفاظت شخصی مورد نیاز کارکنان بخش بهداشت و درمان با توجه به طولانی بودن این اپیدمی.
- متناسب با وضعیت سفید، زرد یا قرمزی که در آن به سر می بریم، تعاریف دقیق نوع خدمت قابل ارائه با اولویت کنترل بیماری.
-ادامه آموزش مستمر باتوجه به یافته های جدید این بیماری به کارکنان اعم از بهداشتی، درمانی، اداری و خدماتی.
-حفظ آماده باش عملیاتی کارکنان.
-استفاده از ابزارهای مختلف برای حفظ روحیه همکاران فداکار بهداری بخصوص کسانی که در صفوف اول مبارزه قرار دارند.
-تلاش برای ایجاد و تجهیز بخش مراقبت ویژه (آی سی یو)
صنعت نفت از صنايع پيچيده و با ريسک بالاست که بروز حوادث در آن مي تواند خسارت هاي جاني و مالي جبران ناپذيري به همراه داشته باشد. در طول تاريخ، حوادث زيادي در اين صنعت رخ داده که پيامدهاي فراواني در بر داشته است؛ از اين رو اهميت درس آموزي از حوادث و سوانح در اين صنعت، براي شناسايي مناطق پر ريسک چند برابر مي شود. همانطور که مي دانيد، دانش به دست آمده در مورد علل حادثه، مي تواند اجازه استقرار اقدام هاي پيشگيرانه و کاهش دهنده حوادث در محل را صادر کند، ضمن آنکه بازخورد ناشي از آن نیز بهبود رفتار ايمن در افراد مستقر در فضاي صنعت نفت را به دنبال خواهد داشت. با بهره مندي از نکات «درس آموزي از حوادث»، مي توان از نوع وقايع ناخواسته تشديدکننده و بازدارنده آن، عواقب احتمالي وقايع ناخواسته و... به اقدام هاي کنترلي که مي تواند عواقب ناشي از حوادث را محدود کند، دست يافت. به دليل اهميت اين موضوع، هفته نامه «مشعل» قصد دارد با چاپ برخي «درس آموزي از حوادث صنعت نفت ايران و جهان»، گامي در مسير کاهش حوادث بر دارد. در ادامه، درس آموزي از پاکسازی اتاقک ها در محیط های خطرناک را مي خوانيد:
آیا در واحد شما، اتاقک هایی در واحدهای عملیاتی وجود دارد که باید از هوا یا سایر گازها پاکسازی شده و فشار آن بالاتر از فشار اتمسفر نگه داشته شود؟ برخی از مکان ها مانند اتاق های برق، اتاق آنالایزرها یا حتی اتاق های کنترل، چنین شرایطی را دارند. فشار در این اتاق ها باید بیش از فشار محیط باشد تا هرگونه جریان یا نشتی از داخل به خارج صورت نگیرد. این عمل از ورود گازها و بخارهای قابل اشتعال به داخل اتاق و بروز آتش سوزی و انفجار ناشی از جرقه الکتریکی جلوگیری می کند. معمولا این اتاق ها به وسیله هوای تمیز پاکسازی می شوند؛ اما به طور متناوب، ممکن است با سیستم پشتیبان محتوی نیتروژن و هوا انجام شود. اگر این اتاق ها با نیتروژن پاکسازی شوند، یا پس از پاکسازی با هوا دوباره از نیتروژن استفاده شود، احتمال مواجهه با نیتروژن و خطر خفگی در داخل و اطراف این اتاقک ها وجود دارد.
اتاقک های تحت فشار را در واحد خود شناسایی کرده و هنگام بازدیدهای دوره ای، از صحت عملیات در این مکان ها اطمینان حاصل کنید.
میزان فشار در این اتاقک ها را بررسی کرده و اگر فشار در محدوده مناسب نبود، آن را به مدیریت گزارش دهید و سپس موضوع را پیگیری کنید تا مشکل رفع شود.
در این اتاقک ها، باید تمامی در ها و منافذ بسته بوده و بدرستی آب بندی شده باشند.
اگر قصد انجام تعمیرات در این اتاقک ها را دارید، باید مجوز انجام کار دریافت کنید، از خطرات بالقوه فشار بالا در زمان باز کردن اتاقک ها آگاه باشید و قبل از باز کردن در، فشار را چک کنید. اطمینان یابید که درِ اتاقک و تمامی منافذ بسته و آب بندی شده و عملیات پاکسازی بدرستی به اتمام رسیده است.
اگر در این اتاقک ها از گاز ازت به عنوان گاز پشتیبان استفاده شده یا پاکسازی با گاز ازت انجام می شود، از خطرات بالقوه استفاده از این گاز در داخل اتاقک و اطراف آن مطلع باشید. میزان اکسیژن را قبل از ورود چک کنید، حتی اگر هشدار دهنده ازت نصب شده و میزان بالای ازت را هشدار نداده باشد.
کدها و استانداردهای الکتریکی در هر کشور و منطقه ای متفاوت است. با استفاده از این منابع، مهندسان و مدیران در می یابند که چگونه عملیات پاکسازی را طراحی و اجرا کنند.
غالبا فشار در داخل این اتاق ها باید در محدوده خاصی نگه داشته شده و مورد پایش قرار گیرند تا اطمینان حاصل شود که هر گونه نشت بخارها از داخل به خارج از اتاقک صورت نمی پذیرد.
فشار بیش از حد و بالاتر از حدود مشخص شده نیز می تواند خطرناک باشد. در ماه می 2017 مهندسی قصد داشت دریچه ای فلزی به قطر 14 اینچ (26 سانتی متر) و وزن 12 پوند (5.4 کیلو گرم) را داخل اتاقک بردارد؛ اما از آنجا که فشار داخل اتاقک، بیش از حد بود، به محض برداشتن، دریچه به هوا پرتاب و با سر مهندس برخورد کرد و باعث فوت او شد.
به منظور حفظ و ثابت نگه داشتن فشار مناسب داخل اتاقک، باید تمامی در ها و منافذ بدرستی بسته و آب بندی شده باشند.
شعیب بهمن- تقاضای جهانی نفت به دلیل شیوع ویروس کرونا و بحران های اقتصادی ناشی از آن حدود ۱۰ درصد کاهش یافته است. این کاهش تقاضا در پی خود مشکلات و چالش های دیگری را به همراه داشته است. به عنوان مثال، سبب شده شرکت ها سرمایه گذاری خود در تولید را ۲۵ تا ۳۰ درصد کاهش دهند. به همین دلیل اخیرا الکساندر نواک، وزیر انرژی روسیه از همه فعالان بازار جهانی انرژی درخواست کرده که برای مقابله با عواقب ناشی از گسترش ویروس کرونا و کاهش تقاضای سوخت، به طور مشترک تلاش کنند. با این حال به نظر می رسد درک مشترکی از بحران به وجود آمده در عرصه تقاضای سوخت میان همه فعالان بازار انرژی اعم از مصرف کننده و تولید کننده وجود ندارد.
علت اصلی ایجاد بحران سوخت در جهان، کاهش مصرف سوخت در بسیاری از کشورها به دلیل رعایت شیوه نامه های بهداشتی و قرنطینه مردم در خانه ها بوده که باعث کاهش استفاده از وسایل حمل و نقل شده است. به عنوان مثال، هنگامی که دولت آمریکا دستور به ماندن مردم در خانه داد، افت تقاضا برای بنزین شدت گرفت و در یک هفته مصرف آن ۳۰ درصد کاهش یافت. کاهش مصرف بنزین در آمریکا منعکس کننده وضعیت مشابه در اسپانیا و ایتالیا بود که شدیدترین قرنطینه را در میان کشورهای اروپایی اعمال کرده بودند. کاهش مصرف سوخت به نوبه خود باعث شده تا پالایشگاه ها نیز تولیدشان را کاهش دهند. زیرا ذخایر سوخت در مخازن آنها افزایش پیدا کرده و دیگر نمی توانند خریدار انرژی باشند. این روند به کاهش قابل توجه قیمت ها در بازارهای جهانی منتهی شد.
در این بین با آنکه تلاش های سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) به همراه کشورهای غیر عضو موسوم به اوپک پلاس برای ایجاد ثبات در بازار نفت موثر بوده اما این تلاش ها به هیچ وجه کافی نبوده است. زیرا بازگرداندن ثبات به بازارهای جهانی علاوه بر آنکه هماهنگی کشورهای تولیدکننده را می طلبد، از سیاست های کشورهای مصرف کننده هم تاثیر می پذیرد. این در حالی است که بسیاری از کشورهای مصرف کننده توجه چندانی به تبعات کاهش مصرف انرژی ندارند. از سوی دیگر برخی از کشورهای تولیدکننده هم تمایل چندانی برای کاهش تولید خود نشان نمی دهند. این امر باعث شده که در شرایط کمبود تقاضا، عرضه مازاد صورت گیرد و قیمت انرژی کاهش یابد.
این در حالی است که برآوردها بیانگر چشم انداز مطلوبی برای بازارهای جهانی انرژی نیستند. به عنوان مثال، آژانس بین المللی انرژی پیش بینی می کند تقاضای جهانی برای نفت در سال آینده میلادی 2.6 میلیون بشکه در روز کمتر از سطح 2019 باشد. این آژانس اعتقاد دارد که شیوع کووید 19 حتی می تواند باعث کاهش 7 برابری تقاضای سوخت های فسیلی نسبت به دوران رکود جهانی ناشی از بحران مالی جهان شود. آژانس بین المللی انرژی در گزارشی اعلام كرده كه شدیدترین میزان کاهش تقاضای انرژی از زمان جنگ جهانی دوم، موجب کاهش چند دهه مصرف جهانی نفت، گاز و زغال سنگ خواهد شد.
همچنین طبق گزارش بانک آمریکا، اگر چه در سه ماهه سوم ۲۰۲۱ اولین افزایش تقاضا برای سوخت هواپیما به وجود آمده اما تا قبل از سال ۲۰۲۳، تقاضای جهانی به سطح قبل از همه گیری ویروس کرونا یعنی حدود ۸ میلیون بشکه در روز باز نمی گردد. به این ترتیب بهبود بسیار آهسته تقاضا برای سوخت هواپیما، تقاضای جهانی نفت را حداقل برای دو سال دیگر پایین نگه می دارد. علت چنین امری این است که تعداد سفرهای هوایی همچنان پایین خواهد بود و قرنطینه های اجباری، مردم را از سفر با پرواز های بین المللی باز می دارد.
به این ترتیب اگر کرونا یک بحران جهانی تصور شود، کاهش مصرف سوخت که به چالش در حوزه های انرژی منتهی شده نیز خود یک بحران جدی دیگر محسوب می شود. همانطور که بحران کرونا با همبستگی جهانی قابل مدیریت است، بحران سوخت نیز همکاری همه فعالان بازار انرژی را می طلبد.
مطابق با بررسی ها چند عامل به صورت عمده در کاهش تقاضای جهانی سوخت و ایجاد بحران در این خصوص موثر بوده اند:
تداوم همه گیری ویروس کرونا و وضع مجدد محدودیت های مقابله با شیوع این ویروس توسط بسیاری از کشورها از جمله دولت های اروپایی که در زمره مهمترین مصرف کنندگان انرژی در جهان هستند.
ضعیف ماندن مصرف سوخت در آمریکا که به عنوان یکی از بزرگترین مصرف کنندگان نقش مهمی در تنظیم بازارهای جهانی دارد.
نیاز برخی کشورهای تولید کننده به تولید بیشتر جهت کسب درآمد که موجب افزایش عرضه، کاهش تقاضا و در نتیجه افت قیمت ها می شود.
فقدان نظارت بر سقف تولید در برخی از کشورها همچون لیبی که از حاکمیت چندگانه برخوردار است.
عدم توجه کشورهای مصرف کننده به برقراری توازن در بازار عرضه و تقاضا که موجب شده بحران تقاضای سوخت به یک چالش جدی برای آینده صنعت انرژی مبدل شود.
بر این اساس در شرایطی که از یک سو تغییر چندانی در الگوی مصرف انرژی کشورهای مصرف کننده مشاهده نمی شود و از سوی دیگر موج های مختلف کرونا باعث تشدید قرنطینه ها خواهد شد، تا زمانی که واکسن این بیماری ساخته نشود، بهبود چندانی در تقاضا برای سوخت ایجاد نخواهد شد. اگر روند ساخته شدن واکسن بیماری کووید19 طولانی شود، بسیاری از شرکت های فعال در حوزه انرژی با ورشکستگی مواجه خواهند شد، بخشی از کارگران فعال در صنعت نفت و گاز بیکار می شوند و سرمایه گذاری به پایین ترین سطح خود خواهد رسید.
منبع : ماهنامه ایران پترولیوم
شرکت ملی نفت ایران
مدیراکتشاف شرکت ملی نفت ایران گفت: نباید اقدام های اکتشافی را درشرایط تحریم یا نوسان های قیمت نفت متوقف کرد، زیرا فعالیت مستمر در زمینه اکتشاف به عنوان پشتوانه اصلی برای افزایش تولید نفت در آینده به شمار می آید.
سید صالح هندی با بیان این که نمی توان درشرایط کاهش تولید نفت یا ارزانی آن دربازار،برنامه اکتشاف رابه تأخیر انداخت،افزود: این کار در واقع میراثی برای آینده است وپس از 15سال نتیجه آن در صنعت نفت دیده می شود.
وی افزود: فعالیت مستمر در زمینه اکتشاف پشتوانه اصلی در آینده افزایش تولید نفت به شمار می آید.
مدیراکتشاف شرکت ملی نفت ایران گفت: افزایش ذخایر به خودی خود اهرم قدرتی است که درچانه زنی ها و سهمیه گرفتن از سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) می تواند کمک کند.به گفته هندی،فعالیت ها در صنعت نفت به مرور انجام می شود و اکتشاف نفت امروز به عنوان میراثی برای نسل آینده است.وی با تأکید براین که سهم اکتشاف از بودجه شرکت ملی نفت ایران کم است، اظهارکرد: سهم آن را در کل بودجه شرکت ملی نفت ایران، حدود پنج درصد اعلام کرد.
مدیراکتشاف شرکت ملی نفت ایران تصریح کرد: فعالیت های اکتشافی در زمان نوسان قیمت نفت تغییری نمی کند و این فعالیت ها با نگاه بلند مدت انجام می شود.هندی تأکید کرد:شرکت های خارجی ازآنجا که باید سود خود را بر اساس “پرتفوی”خود تنظیم کنند، دراین زمان فعالیت های سودده مانند تولید نفت درخشکی را افزایش می دهند و در مقابل فعالیت های دریایی و اکتشافی را به حداقل می رسانند.وی گفت: حدود نیمی ازمجموع ذخایر متعارف نفت و گاز باقی مانده قابل برداشت دنیا در منطقه خاورمیانه قرار دارد وبرآورد می شود حدود یک پنجم ازذخایرکشف نشده نفت و گازمتعارف دنیا نیز در این منطقه متمرکزباشد.مدیراکتشاف شرکت ملی نفت ایران تصریح کرد:اکتشاف نفت درخارج از خاورمیانه به دلیل ماهیت وخاستگاه غالب این منابع،باچالش های فنی عمده وهزینه های زیادی همراه است.
شرکت بهره برداری نفت و گاز غرب
مخزن فوم کامیون های آتش نشانی منطقه عملیاتی نفت شهر/تنگ بیجار شرکت بهره برداری نفت وگازغرب باهمکاری اداره اچ اس ای این شرکت برای نخستین باربه رنگ کولتار اپوکسی مجهز شد.
محسن بیات،رئیس منطقه عملیاتی نفت شهر-تنگ بیجارشرکت بهره بردار ی نفت وگازغرب هدف ازاین اقدام مبتکرانه راکنترل خوردگی و حفاظت از مخزن فوم کامیون های آتش نشانی این منطقه عنوان کرد.وی افزود:به دلیل خوردگی زیاد،نبود مقاومت و ایجاد نشتی در این فوم ها در بلندمدت با وجود استفاده از مخازنی با ترکیبات فلزی از نوع استنلس استیل،همچنین با توجه به حساسیت منطقه عملیاتی ونیازمبرم به ماشین آلات اطفای حریق،روش های دیگر کنترل خوردگی بررسی و آزمایش شد. بیات تصریح کرد:به منظور اجتناب از هزینه بالای استفاده از فولادهایی بامقاومت خوردگی بالاترنسبت به فولادهای ضدزنگ واعمال پوشش مقاوم به خوردگی روی سطوح داخلی مخازن موجود درمحیط های شیمیایی، پوشش کولتار اپوکسی انتخاب شد.
رئیس منطقه عملیاتی نفت شهر-تنگ بیجارشرکت بهره برداری نفت وگاز غرب باابراز رضایت ازآزمایش های انجام شده وتایید بازرسی فنی، اظهارکرد:باتوجه به نتایج حاصل،نشتی دراین مخازن مشاهده نشده است.وی تصریح کرد:رنگ کولتار اپوکسی اصلاح شده با ماده کولتار (قطران زغال سنگ)است که به دلیل دارابودن مقاومت های شیمیایی، مکانیکی، همچنین صرفه اقتصادی،برای حفاظت ازسازه های فلزی وبتنی در محیط های صنعتی و دریایی استفاده می شود.
شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب
باتوجه به پیش بینی های مربوط به افزایش شماربیماران مبتلا به کرونا در پاییز،تعدادمراجعه کنندگان باعلائم تنفسی به بیمارستان نفت اهواز، فزونی یافته است.شیرین چنگیزی،مدیرخدمات پرستاری ومامایی بیمارستان نفت اهواز گفت: با افزایش تعداد مراجعه ها برای ساماندهی و تعیین تکلیف سریع تر بیماران،از دهم مهرماه،بخش داخلی مردان به عنوان بخش کووید 1 دوباره آغاز به کار کرده است.وی افزود: بااشاره به اشباع ظرفیت این بخش پس ازسه روز، 13مهرماه با فراخوان نیروهای پرستاری آموزش دیده، بخش جراحی زنان نیزبه عنوان بخش کووید 2 فعالیت خود را شروع کرده است.چنگیزی اظهارکرد:هم اکنون دو بخش عمومی کووید، یک بخش آی سی یو و یک بخش اورژانس تنفسی،به طورکامل به بیماران مبتلا به کرونا اختصاص یافته است.مدیر خدمات پرستاری ومامایی بیمارستان نفت اهوازاظهار کرد: با توجه به افزایش میزان مراجعه ها بیماران مشکوک به کرونا، تعداد آزمایش های PCR انجام شده در آزمایشگاه بهداشت و درمان اهواز نیز در روزهای اخیر افزایش چشمگیری داشته است. وی تاکید کرد:باتوجه به اهمیت خدمات رسانی به بیماران کرونا در کمترین زمان ممکن، تلاش براین است که همه تجهیزات و شرایط برای خدمت رسانی به این بیماران آماده و زبده ترین نیروهای پرستاری نیز در این بخش ها مشغول به کار باشند.چنگیزی گفت:همه پروتکل های ابلاغی وزارت بهداشت به طورکامل اجرا می شود.
کلینیک مشاوره دارویی دربیمارستان بزرگ نفت اهواز آغاز به کار کرد و بیماران می توانند خدمات مشاوره ای و دارویی دریافت کنند.این کلینیک می تواند خدمات مفید و مؤثری را به بیماران خاص از جمله بیماران با نارسایی کلیوی و کبدی، بیماران پیوند اعضا، بیماران مبتلا به سرطان و سالمندان بالای 65 سال ارائه کند. درکلینیک مشاوره دارویی بیمارستان بزرگ نفت،همه داروهای بیماران کنترل،تداخلات دارویی بررسی و عوارض داروها برای مراجعه کنندگان توضیح داده می شود.همچنین درصورت نیاز،باتوجه به شرایط بیمار وبا نظرپزشک متخصص مربوطه، تغییراتی در داروهای بیماران ونحوه مصرف آنها داده می شود.
ارجاع به این کلینیک از طریق پزشکان متخصص کلینیک های تخصصی امکان پذیرخواهدبود.درصورتی که بیماران دراثرمصرف داروها دچار عوارض جدیدی شوند می توانند با دریافت نوبت از مرکز پیام بیمارستان به این کلینیک مراجعه کنند.
شرکت نفت مناطق مرکزی ایران
نشست کارگروه مقابله باکرونا به منظور بررسی اقدام های انجام شده و برنامه های پیش روبراساس دستورعمل های جدید ابلاغی درشرکت نفت مناطق مرکزی ایران برگزار و بر تداوم اقدام های پیشگیرانه تا زمان ریشه کنی کرونا تأکید شد.
دراین نشست، ضمن بررسی عملکرد واحدهای مستقیم مسئول در زمینه مقابله بابیماری کرونا،تقویت اقدام های پیشگیرانه،امکانات تشخیص کرونا وتمهیدات لازم برای کنترل ومهارشیوع بیشتراین بیماری تشریح شد.اطلاع رسانی،طبق آخرین یافته های علمی،نصب و راه اندازی دستگاه محلول ضدعفونی کننده پدالی در ورودی ساختمان های ستادی،همچنین شناسایی مجدد بیماران زمینه ای و استفاده از ظرفیت دورکاری درشرایط حاد باتوجه به بخشنامه های ستادملی مبارزه باکووید 19،ازجمله اقدام هایی است که دردستورکار کارگروه مقابله با کرونا درشرکت نفت مناطق مرکزی قرار گرفت. گندزدایی روزانه،ضدعفونی کردن محل های عمومی واداری، همچنین شناسایی محل وفعالیت های پرخطروانجام اقدام های کنترلی، دیگر مواردی هستند که در دستور کار این کار گروه قرار گرفته است.
شرکت بهره برداری نفت و گاز اروندان
مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت وگاز اروندان گفت:همسوبا مسئولیت اجتماعی،دو هزار بسته کمک آموزشی و لوازم تحریربین دانش آموزان مناطق پیرامونی تأسیسات نفتی این شرکت توزیع شده است.جهانگیرپورهنگ افزود:این بسته هاباهماهنگی ادارات آموزش وپرورش شهرستان های خرمشهر،سوسنگرد،هویزه،بخش دارخوین ومدارس عشایر ی غرب کارون،تهیه ومیان دانش آموزان توزیع شده است.وی با بیان این که شرکت نفت و گاز اروندان افزون بر رسالت ذاتی خود درتولید نفت وگاز،همواره دغدغه مسئولیت های اجتماعی جامعه پیرامونی شهری وروستایی رانیزدارد،تصریح کرد:احداث دوباب مدرسه،همچنین تعمیر و مرمت 14باب مدرسه ازسوی بسیج سازندگی، بخشی از خدمات این شرکت به ساکنان مناطق مجاور تأسیسات است.پورهنگ گفت: شرکت بهره برداری نفت و گازاروندان،همچنین از ابتدای شیوع ویروس کرونا، به موازات تحقق برنامه ها و استمرار تولید، باتأمین بسته های معیشتی درقالب کمک های مؤمنانه وتهیه وتوزیع ملزومات بهداشتی،سهمی دربرطرف کردن بخشی ازنیازهای مناطق پیرامونی داشته است.
شرکت ملی حفاری ایران
انجام مراحل پیاده سازی نظام مدیریت دارایی های فیزیکی با استفاده از توان علمی و دانش فنی متخصصان شرکت ملی حفاری ایران، بیش از 40 میلیارد ریال صرفه جویی داشته است.
سیدعلی سیدی پور،رئیس اداره مدیریت دارایی های فیزیکی شرکت ملی حفاری ایران گفت: اداره مدیریت دارایی های فیزیکی شرکت ملی حفاری ایران در تدوین اسناد راهبردی و بالادستی جدید وزارت نفت شامل سند سیاست های کلی و الزامات نظام مدیریت دارایی های فیزیکی وزارت نفت ابلاغی از سوی مقام عالی وزارت نفت در اسفند 98 و سه سند ابلاغ شده ازسوی معاون وزیردرامورمهندسی،پژوهش و فناوری باعناوین شیوه نامه ارزیابی صلاحیت مشاوران در صنعت نفت،گاز،پالایش و پتروشیمی، شیوه نامه ارزیابی صلاحیت مراکزنوآوری حوزه مدیریت دارایی های فیزیکی در صنعت نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی و الزامات قراردادهای استقرار نظام مدیریت دارایی های فیزیکی وزارت نفت، نقش بارزی ایفا کرده است. وی برگزاری دو دوره ارزیابی وضع بلوغ مدیریت دارایی های فیزیکی در شرکت ملی حفاری براساس سند نظامنامه ابلاغی وزیر نفت، تدوین اسناد راهبردی پیاده سازی نظام مدیریت دارایی های فیزیکی شامل خط مشی، سیاست کلان وچشم انداز،راهبردها واهداف نظام مدیریت دارایی ها ی فیزیکی درانطباق باسند سیاست های کلی والزام های وزارت نفت و استانداردها وشیوه های معتبر بین المللی راازجمله فعالیت های این بخش برشمرد.
سیدی پورهمچنین بااشاره به برگزاری دو دوره آموزش مبانی مدیریت دارایی های فیزیکی برای کارکنان ورؤسای ستادی وعملیاتی افزود:تعیین شاخص های کلیدی عملکرد سازمان درمدیریت تدارکات وامورکالا، پایش وضع شاخص های آن مدیریت براساس سند سیاست های کلی و الزام های وزارت نفت نیزاز دیگر اقدام های این حوزه است.
پخش فرآورده های نفتی منطقه زاهدان
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران با اشاره به توسعه ناوگان حمل ونقل گازمایع گفت:برای تأمین وتوزیع گازمایع درفصل سرما مشکلی وجود ندارد.کرامت ویس کرمی درسفر به زاهدان و بازدید ازتأسیسات وستاداین منطقه عملیاتی بامهم برشمردن توزیع مناسب گازمایع به وسیله شرکت های موزع افزود:دراستان سیستان وبلوچستان 720هزارخانوارمصرف کننده گازمایع وجود دارد که شرکت پرسی گاز80 درصد بازارفروش آن را به خود اختصاص داده است؛ازاین رو این شرکت لازم است تا برای تامین و توزیع به موقع گازمایع پیگیری ها وهمکاری های مستمری را انجام دهد.
وی همچنین با قدردانی ازپیگیری های مستمراستاندار و معاون اقتصادی استانداری درخصــوص تامــــین وتــــــــوزیــــع گازمایع،تاکیدکرد:باتوسعه ناوگان حمل نقل وتلاش شرکت های موزع درتوزیع گازمایع، دراین زمینه به ویژه در فصل زمستان، مشکل نخواهیم داشت.حمیدرضاحدادی،مدیرعامل شرکت پرسی ایران گازنیز باقدردانی ازمدیر عامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران وکارکنان آن،همچنین استاندارومدیران استانی سیستان وبلوچستان گفت:خوشبختانه به واسطه پیگیری های مستمر مسئولان، با اضافه شدن11کشنده به ناوگان حمل و نقل، مشکل ذخیره سازی وتأمین موجودی گازمایع برطرف شده است.حدادی گفت:بااعطای تسهیلات خرید نیسان،مشکل توزیع گازمایع درب منازل نیز حل خواهد شد.
شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی
شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی با هدف حمایت از تولید داخل،بومی سازی تجهیزات صنعت نفت و کاهش آثار تحریم ها با همکاری بخش خصوصی داخلی، موفق به ساخت کارت کنترلی پنل کمپرسورهای هوا و خودکفایی در این محصول شد.
حمید ایزدی،مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت وگاز زاگرس جنوبی گفت:باتوجه به بروز اشکالات فنی روی کارت های کنترلی کمپرسور هوای Atlas Copco دریکی ازمراکز جمع آوری گازمنطقه عملیاتی پارسیان وهزینه بالای خرید نمونه خارجی مشابه،ساخت هشت عدد کارت کنترلی این پنل ها باهمکاری بخش خصوصی داخلی دردستور کار شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی قرار گرفت.
وی افزود:کارت های جدید باسه ورودی آنالوگ فشار، سه ورودی آنالوگ دما وهفت ورودی دیجیتال،قابلیت نصب روی انواع کمپرسورهای قدیمی و جدید را دارد.
مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت وگاز زاگرس جنوبی بااشاره به هزینه 188میلیون ریالی ساخت این کارت ها اظهارکرد:درشرایط کنونی تحریم، تأمین هریک ازاین کارت ها ازبازارهای خارجی 450میلیون ریال هزینه دارد؛درحالی که بابومی سازی آنها،بیش ازسه میلیارد ریال سود وصرفه اقتصادی ایجاد شده است.
ایزدی بابیان این که این کارت ها با تلاش کارکنان متعهد منطقه عملیاتی پارسیان درکمپرسورهای هوای یکی ازمراکز جمع آوری این منطقه گاز منطقه عملیاتی پارسیان،نصب شده است،افزود:کارت کنترلی پنل کمپر سورهای هوای ساخته شده،پس ازطی دوره یک ماهه آزمایش میدانی و انجام اصلاحات لازم،هم اکنون،بابالاترین قابلیت نرم افزاری وسخت افزاری، درحال خدمات دهی است.وی با اشاره به ضرورت تأمین تجهیزات صنعت نفت با تکیه بر توان داخلی گفت: شرکت بهره برداری نفت وگاز زاگرس جنوبی در تلاش است تا در زمینه های دیگر ابزار دقیق، ضمن برقراری ارتباط و همکاری با شرکت های توانمند داخلی، به بومی سازی دیگر تجهیزات کنترلی و ابزاردقیقی که تأمین بین المللی آنها مستلزم صرف وقت و هزینه های بالا است، اقدام کند.
منطقه عملیاتی پارسیان یکی ازمناطق عملیاتی راهبردی شرکت بهره برداری نفت وگاز زاگرس جنوبی است که درحوزه جغرافیایی شهر ستان های لامرد،مهر وخنج درجنوب استان فارس وهمسایگی منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس قرار دارد.
تعمیرات اساسی سالانه خطوط لوله و تأسیسات گازی منطقه عملیاتی نار و کنگان شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی پایان یافت و این منطقه برای تولید حداکثری گاز در فصل زمستان آماده است.
جابرچرومی زاده،رئیس منطقه عملیاتی ناروکنگان گفت:عملیات تعمیرات دوره ای خطوط لوله 42 و 48اینچ انتقال گاز و مراکز تفکیک سه گانه ناحیه کنگان در مدت 30روز عملیاتی شد.
وی بااشاره به این که تعمیرات امسال به منظور پیشگیری ازشیوع ویروس کرونا به صورت حداقلی وبا رعایت کامل پروتکل های بهداشتی انجام شده است،افزود: درتعمیرات اساسی امسال درمجموع، 890 متر از
خطوط لوله انتقال گازمنطقه عملیاتی نار وکنگان به پالایشگاه فجرجم در 15مقطع تعمیر اساسی شده است.
منطقه عملیاتی نار وکنگان یکی ازمناطق عملیاتی پنج گانه شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی است که دراستان بوشهر قراردارد و خوراک پالایشگاه گاز فجرجم را تأمین می کند.
پژوهشگاه صنعت نفت
طرح تضمین جریان وبهبود تولید درمیدان نفتی آذر باهمکاری پژوهشگاه صنعت نفت در حال انجام است.صابرمحمدی،مجری طرح تضمین جریان و بهبود تولید درمیدان نفتی مشترک آذر در پژوهشگاه صنعت نفت با تاکید بر این که این میدان یکی از پیچیده ترین میدان های نفتی دنیاست،وجود ناحیه های مختلفی ازسنگ و سیال، رسوب شدید آسفالتین و واکس، خورندگی زیاد سیال میدان،همچنین تشکیل لجن های آسفالتینی درحین عملیات اسیدکاری،حفاری طبقات کم مقاومت،مانند شیل ها و هرزروی گل حفاری را عمده ترین مشکلات میدان نفتی آذر عنوان کرد.وی بااشاره به سال های قبل و استفاده ازشرکت های خارجی درفرآیند توسعه میدان نفتی آذراظهارکرد:به دلیل تحریم های موجودوافزایش نرخ شدید ارز، بخشی ازفعالیت های این میدان نفتی درادامه مسیرتوسعه آن، به پژوهشگاه صنعت نفت واگذار شده است.محمدی با بیان این که نخستین قرارداد درحوزه تضمین جریان ومطالعه بازدارنده های رسوبات واکس وآسفالتین،همچنین بازدارنده های خوردگی اردیبهشت ماه 9 امضا شده است،افزود: دراین پروژه،میدان نفتی آذر از نظر ظرفیت تشکیل رسوبات آلی وخوردگی،بررسی وطیف وسیعی از موادشیمیایی باخصوصیات گوناگون برای کنترل رسوبات آلی و خوردگی خطوط جریان مطالعه شد.وی شناخت سیال و تعیین شرایط عملیاتی و بحرانی تشکیل رسوبات آلی درچاه های میدان آذر،تعیین بازدارنده های بهینه رسوبات آسفالتین و واکس و شناخت مکانیسم های اصلی تاثیرگذارمابین آسفالتین–بازدارنده و واکس- بازدارنده رادرشرایط میدانی ازدستاوردهای فازنخست این قرارداد عنوان کرد.محمدی بر لزوم اجرایی شدن قرارداد دوم درحوزه بهبود تولید درمیدان آذربه دلیل وجود مشکلات متعدد میدانی تاکید وتصریح کرد:این قرارداد که از اردیبشهت ماه امسال آغاز شده، شامل چهارمرحله است.وی گفت:درمرحله نخست،رفتارفازی سیال درلایه های مختلف میدان آذر، باهدف تعیین ویژگی های سیال وناحیه بندی میدان،از لحاظ گستردگی سیال بررسی می شود.
شرکت مهندسی و توسعه نفت
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت ازارسال وآماده سازی 650 کیلو مترلوله طرح گوره - جاسک خبر داد.
تورج دهقانی دربازدید ازطرح انتقال نفت خام گوره به جاسک، گفت: این طرح با60 درصد پیشرفت فیزیکی وتمرکز روی بخش هایی که عملیات اجرایی در آنها با دشواری های بسیاری روبه روست، ادامه دارد.وی افزود: هم اکنون حدود 650کیلومتر لوله به کارگاه ارسال شده و لازم است شرکت های لوله سازی در زمینه ساخت وارسال به موقع لوله ها تلاش مضاعفی داشته باشند تا بتوانند کل لوله مورد نیازطرح را ظرف سه ماه آینده آماده وبه کارگاه ارسال کنند. دهقان بااشاره به تلمبه خانه های شماره 2و4 به عنوان بخش های مهم فاز نخست طرح گوره– جاسک، افزود: اهمیت این بخش ها موجب شده است که به تأمین اقلام مورد نیاز و کسری ها آنها توجه بیشتری شود.
وی با بیان این که تحویل پمپ های اصلی ومورد نیازبرای راه اندازی در اوایل آذرماه، ازسوی سازندگان داخلی برنامه ریزی شده، است، افزود: دربخش مخازن ذخیره سازی پایانه جاسک نیزبخش هایی از ورق ها ساخته شده وازحدود یک ماه پیش عملیات جوشکاری آنها آغاز شده است.مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت همچنین به پیامدهای ناشی از شیوع ویروس کرونا در اجرای طرح گوره –جاسک اشاره و تصریح کرد:درچنین شرایطی همواره سعی براین بوده است که با نظارت بر نحوه رعایت پروتکل های بهداشتی، هم به سلامت همکاران توجه شود و هم این که پیشرفت طرح تا حدممکن،کمترین تأثیرپذیری را از این شرایط داشته باشد.
شرکت نفت و گاز پارس
سرپرست طرح توسعه میدان گازی کیش ازتکمیل عملیات اجرایی احداث خط لوله دریایی گازجزیره کیش به بندر آفتاب خبرداد.
عبدالله مهرابی بااشاره به پایان عملیات اجرایی خط لوله 32اینچ دریایی 18کیلومتری حدفاصل جزیره کیش- گرزه(بندر آفتاب)اظهارکرد: بخشی ازاین خط لوله به طول 2.2 کیلومتر، مردادماه امسال به روش کشش خط لوله دریا (Shore Pulling) ازساحل کیش اجراودومین مرحله عملیات لوله گذاری بخش باقیمانده این طرح نیز دوازدهم مهرماه با استقرار شناور لوله گذار سی مستر آغاز شد.وی بااشاره به محدودیت های مربوط به کرونا،همچنین رعایت واعمال پروتکل های بهداشتی در اجرای طرح مزبورتصریح کرد:این موارد به طور کامل اجرا ولوله گذاری دریایی بخش دوم طرح به طول 16کیلومتر به روش کشش خط لوله دریا (Shore Pulling) ازساحل گرزه،یک هفته زودتر از زمان مقرر انجام شد.سرپرست طرح توسعه میدان گازی کیش هدف از اجرای لوله گذاری دریایی کیش –گرزه( بندرآفتاب ) رااتصال جزیره کیش به خط هفتم سراسری انتقال گازعنوان واظهارکرد:بهره برداری ازاین خط لوله، زمینه ارسال گاز به نیروگاه های گازی کیش را فراهم خواهد کرد.
جانشین رئیس تعمیرات عملیات تولید شرکت نفت و گاز پارس از پایان تعمیرات اساسی سکوهای گازی پارس جنوبی خبر داد وگفت: بخش فراساحل پارس جنوبی آماده برداشت حداکثری گازغنی در فصل زمستان است.
مهدی طیبی بااشاره به آغاز تعمیرات سالانه سکوهای گازی پارس جنوبی از15اردیبهشت ماه امسال،افزود: برنامه ریزی به منظور تعمیرات اساسی 22 سکو ازمجموع سکوهای عملیاتی پارس جنوبی، پس از بررسی های لازم در دستورکار قرارگرفت و تعمیرات دربازه زمانی پنج ماهه، با صرف 92هزار و 840 نفر -ساعت کار ایمن، پایان یافت.
وی بازرسی ظروف،کالیبراسیون شیرهای اطمینان، تعمیرات دوره ای سیستم های کنترلی،تعمیرات دوره ای سیستم های UPS،تعویض خطوط فرآیند، همچنین تعمیرشیرهای MOV و ESDV را ازجمله عملیات تعمیری درسکوهای گازی پارس جنوبی عنوان کرد.جانشین رئیس تعمیرات عملیات تولید شرکت نفت وگازپارس،انجام ایمن تعمیرات اساسی درکوتاه ترین زمان ممکن را ازمهم ترین رویکردهای عملیاتی برای کاهش زمان توقف تولید برشمرد.
شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران
مدیرعملیات شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران برضرورت جذب سرمایه گذاروافزایش احداث جایگاه های سی ان جی دراستان سیستان و بلوچستان تأکید کرد.
علی اصغرعباسی دربازدید ازشرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه زاهدان باقدردانی ازتلاش کارکنان این منطقه درخدمت رسانی مطلوب به مردم،نگاه مسئولان به سیستان وبلوچستان راویژه خواند وبرجذب سرمایه گذار برای احداث جایگاه سی ان جی وافزایش فعالیت دراین بخش تاکید کرد.
وی باضروری خواندن افزایش جایگاه های عرضه سی ان جی درمنطقه زاهدان تصریح کرد:دراین زمینه لازم است اطلاع رسانی گسترده ای برای جذب سرمایه گذارانجام وبخش خصوصی ازمزیت های احداث جایگاه مطلع شود.
مدیرعملیات شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران در زمینه تأمین نیروی انسانی واصلاح ساختارسازمانی منطقه عملیاتی زاهدان نیزگفت: اصلاح ساختارسازمانی به منظور همراهی و مساعدت بامنطقه درحال اجراست وبرای حل کمبود نیرو ازنیروهای دیگرمناطق وسربازان امریه استفاده می شود.
پالایشگاه نفت اصفهان
معاون تولید شرکت پالایش نفت اصفهان گفت: تولید گازوئیل یورو 4 و یورو5 دراین پالایشگاه باافزایش تقریبی 100درصدی از دومیلیون لیتر در روز به چهارمیلیون لیتر در روز افزایش یافته است.علیرضا جعفرپورافزود:برای افزایش کیفیت گازوئیل وافزایش مقدار تولید گازوئیل یورو 4 و یورو5،تغییراتی درشرایط عملیاتی رآکتورهای واحد های آیزوماکس اعمال وفرآیند تولید این محصول،بهینه سازی شده است.وی با اشاره به افزایش تولید گازوئیل یورو از دو میلیون لیتر در روز به چهار میلیون لیتر در روز نیز اظهار کرد: افزایش کیفی این محصول افزون بر ایجاد ارزش افزوده برای پالایشگاه اصفهان،درحفظ محیط زیست و کاهش آلاینده های زیست محیطی نیز تاثیر بسزایی خواهد داشت.معاون تولید شرکت پالایش نفت اصفهان از راه اندازی پروژه عظیم تصفیه گازوئیل این پالایشگاه در سال آینده خبرداد وگفت: با توجه به پیشرفت 85 درصدی این پروژه، مراحل پیش راه اندازی آغاز شده است و انتظارمی رودبابهره برداری کامل از این پروژه،همه20 میلیون لیتر گازوئیل تولیدی روزانه این پالایشگاه که مشخصات آن مطابق با استاندارد بین المللی یورو 5 است، تصفیه شود.
جعفرپوراظهارکرد: پروژه تصفیه گازوئیل با هزینه بیش از 495 میلیون یورو و3191 میلیارد تومان درحال تکمیل شدن است وبا بهره برداری از آن، ترکیبات گوگردی گازوئیل تولیدی پالایشگاه اصفهان به کمتراز10 پی پی ام کاهش خواهد یافت.
خطوط لوله ومخابرات نفت منطقه شمال
معاون فنی شرکت خطوط لوله ومخابرات نفت منطقه شمال گفت: با بررسی نرخ رشد خوردگی، پنج نقطه ازخط لوله فرآورده نفتی ورسک– ساری ایمن سازی شد.
محمدمهدی جامعی بااشاره به انجام آخرین پیگ رانی هوشمند خط لوله ری– ساری در10سال پیش، گفت: باشناسایی نقاط خوردگی این خط لوله وبررسی مقدار رشد خوردگی آن، ایمن سازی پنج نقطه در معرض خطر خط لوله مزبور در دستور کار قرار گرفت.وی مهم ترین هدف از اجرای این پروژه را سنجش مقدارپیشرفت یا توقف نرخ خوردگی خط لوله ورسک ساری،نسبت به10سال پیش(آخرین زمان پیگ رانی) و بررسی آخرین وضع سلامت و ایمنی آن عنوان کرد.معاون فنی شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه شمال نتایج این بررسی ها حکایت از آن دارد که با استقرارتجهیزات حفاظت کاتدیک، کنترل قابل قبول درنرخ رشد خوردگی نقاط انجام شده است.جامعی تأکید کرد: بررسی دیگر نقاط دارای خوردگی نیز براساس برنامه اولویت بندی شده، همچنین با توجه به حساسیت نقاط ومیزان خوردگی لوله ها ادامه خواهد داشت.
شرکت نفت فلات قاره ایران
باتلاش کارکنان واحد تعمیرات سکوی سروش منطقه بهرگان شرکت نفت فلات قاره ایران،توربوکمپرسورکارخانه تزریق گازپارسی CS700 نفت و گاز آغاجاری تعمیر و راه اندازی شد.
علی سرکهکی، مسئول تعمیرات سکوی سروش درمنطقه بهرگان شرکت نفت فلات قاره ایران مطلب گفت:ازآنجاکه تحریم ها ومحدودیت های ناشی ازآن،همچنین هزینه های بالای تعمیراتی موجب شد تابرخی شر کت های ایرانی فعال در زمینه طراحی،ساخت وتعمیرتوربوکمپرسورموفق به راه اندازی این توربوکمپرسورنشوند،تعمیراین دستگاه دردستورکارکارکنان واحد تعمیرات سکوی سروش قرارگرفت و به راه اندازی آن اقدام شد.
وی گفت: این توربوکمپرسوردرسال 89 ازشرکت زیمنس خریداری شده است و راه اندازی آن به دلیل در دسترس نبودن شرکت اصلی به یکی ازشرکت های ایرانی که همکاری بیشتری با زیمنس داشت،واگذارشد؛اما این شرکت نیزتخصص لازم رانداشت وتوربین پس از870ساعت فعالیت از کار افتاد.
سرکهکی بااشاره اقدام شرکت نفت وگازپارس برای راه اندازی توربو کمپرسوریادشده ازطریق برون سپاری،تصریح کرد:باتوجه به وجود مشابه این توربوکمپرسور درسکوی سروش،تعمیر و راه اندازی آن به شرکت فلات قاره سپرده شد.مسئول تعمیرات سکوی سروش درمنطقه بهرگان شرکت نفت فلات قاره ایران تاکید کرد:تخصص وتوانایی همکاران ما دربخش تعمیرات سکوی سروش،این ظرفیت را ایجاد کرده است که تعمیراین نوع توربین ها را انجام دهند.
30 میلیارد تومان صرفه جویی درجابه جایی دکل حفاری
کاهش زمان عملیات جابه جایی دکل حفاری خلیج فارس (مورب)درمیدان نفتی ابوذر،بیش از30میلیاردتومان صرفه جویی را رقم زده است.
شهاب بسطامی،رئیس نظارت برعملیات حفاری شرکت نفت فلات قاره ایران بابیان این که عملیات جابه جایی این دکل هشتم شهریورماه امسال آغاز شده بود،افزود:این عملیات درمدت50روز، 26مهرماه، پایان یافت.
وی بااشاره به این که میانگین زمان پنج بارعملیات جابه جایی دستگاه حفاری خلیج فارس،141روزاست، تصریح کرد:این زمان با تلاش های بی وقفه کارکنان، 65 درصد کاهش داشته وبه صرفه جویی قابل توجه بیش از 30 میلیارد تومان منجر شده است.بسطامی کوتاه ترین زمان ثبت شده برای جابه جایی دکل خلیج فارس واقع در خلیج فارس راحدود100 روز و کاهش آن به50 روز را یک رکورد خواند.
رئیس نظارت برعملیات حفاری شرکت نفت فلات قاره ایران گفت: این بهبود زمان جابه جایی،حاصل تلاش گروهی همکاران اداره حفاری در مناطق عملیاتی وستاد تهران،عملیات دریایی، همچنین منطقه عملیاتی خارک وتلاش بی وقفه کارکنان شرکت ملی حفاری است.
بسطامی درباره مشخصات دکل حفاری خلیج فارس و تفاوت آن با دیگر دستگاه های حفاری گفت:دستگاه حفاری خلیج فارس ازنوع PLATFORM RIG است که صرفاً برای کار روی سکوهای دریایی خاص با چاه های مورب طراحی شده است.
وی با اشاره به این که این دستگاه از دوقسمت دکل حفاری همراه با اجزا وکمپ مسکونی چهارطبقه تشکیل شده است، تصریح کرد: چیدمان اجزا و کامپوزیت ها دراین دکل حفاری باتوجه به محدودیت فضای سکوها، به صورت فشرده انجام می گیرد که عاملی درایجاد محدودیت انجام عملیات حفاری چاه ها و جابه جایی دستگاه است.
رئیس نظارت برعملیات حفاری شرکت نفت فلات قاره ایران گفت: برای جابه جایی دکل حفاری خلیج فارس به دلیل محدودیت توان جرثقیل و فضای سکو،ابتدا عملیات بازکردن کامل اجزای هربخش درمبدا انجام و همزمان نیز،بارگیری آنهاروی شناور وچیدمان اجزا روی سکوی مقصد، (با توجه به وزن آنها که به 30 تا35 تن می رسد)با رعایت نکات ایمنی درجا به جایی،به ترتیب از آخر به اول انجام شده است.
خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه غرب
معاون عملیات منطقه غرب شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت گفت: در نیمه نخست امسال حدود930 میلیون لیترمواد نفتی ازطریق خطوط لوله این حوزه عملیاتی دریافت به مبادی مقصد ارسال شده است.سیدمسلم مسلمی افزود:این مواد نفتی شامل بیش از 438 میلیون لیتر نفت خام و 490 میلیون لیتر انواع فرآورده نفتی است و با خطوط لوله 8، 10 و 16 اینچ دریافت و به بخش های مصرف ارسال شده است.به گفته وی درمدت زمان یاد شده 57 میلیون و88هزار و 626 لیتر نفت خام از طریق خط لوله 8 اینچ نفت شهر- کرمانشاه دریافت و به شرکت پالایش نفت کرمانشاه ارسال شده است.مسلمی افزود:476 میلیون و735هزار وچهارلیتر نیزانواع فرآورده نفتی از طریق خط لوله16اینچ انتقال نفت خام وفرآورده افرینه- کرمانشاه دریافت شده است.معاون عملیات شرکت خطوط لوله ومخابرات نفت منطقه غرب تأکید کرد:درنیمه نخست امسال،337 میلیون و 794 هزار و534 لیترانواع فرآورده شامل نفت گاز،بنزین ونفت سفیدبه شرکت پخش فرآورده های نفتی منطقه کرمانشاه تحویل شده است.مسلمی نفت سفید ارسال شده به شرکت L.A.B پتروشیمی بیستون را نیز 13 میلیون و 476هزار و 927 لیتر اعلام کرد.وی افزود: بیش از100میلیون و207هزار لیتر انواع فرآورده نیز با خط لوله10اینچ انتقال فرآورده کرمانشاه- سنندج به تأسیسات انتهایی این شهر ارسال شده است.
بانوی مصمم و باانگیزه مد یریت گازرسانی از رموز موفقیت می گوید
با شوق و ذوق د رباره تاثیر شگفت انگیز اجرای بند «ق» د ر توسعه گازرسانی به روستاها سخن می گوید و از اینکه د ر تمام د وران خد متش توانسته سهمی در خد مت به مرد م و جامعه داشته باشد ، احساس رضایت می کند. تنها 19سال د اشت که به شرکت ملی گاز پیوست و د ر تمام این سال ها کوشید ه با یاد گیری مستمر راه را برای پیشرفت و خلق د ستاورد های جد ید باز کند . موانع بسیاری را با اکسیر عشق و علاقه به کار، پشت سر گذاشته و اکنون د ر سی امین سال خد متش، میراثی باشکوه را به قیمت تلاش خستگی ناپذیر ایام شباب از خود به یاد گار نهاد ه است. آذر ملک محمد ی، معاون برنامه ریزی و پشتیبانی مد یریت گازرسانی، فوق لیسانس توسعه و برنامه ریزی اقتصاد ی دارد. او د ر این مصاحبه رموز موفقیتش د ر کار را تشریح کرد ه که می تواند چراغ راه جوانان طالب پیشرفت باشد . د ر اد امه گفت وگو با او را می خوانیم.
فلسفه وجود ی این معاونت، ذیل همان رسالت کلان شرکت ملی گاز د ر ارائه خد مت به مرد م تعریف شد ه است. امور برنامه ریزی و اند ازه گیری از زیرمجموعه های معاونت است که وظیفه برنامه ریزی و هد ایت گازرسانی د ر 31 استان کشور را به عهد ه د ارد و از زمان اجرای قانون بند «ق» د ر سال 93 تاکنون پیشرفت های چشمگیری را رقم زد ه است. از سال 93 تاکنون حد ود 14 هزار روستا از نعمت گاز برخورد ار شد ه اند و د ر سایه تلاش گاز استان ها تمام برنامه ریزی های کلان تحقق یافته است. گزارش گیری مستمر از روند پیشرفت پروژه ها، مواجهه با چالش های اجرایی، وسعت فعالیت ها د ر گستره کشور و مد یریت و تقسیم د رست بود جه، فعالیتی طاقت فرسا بود که خدا را شکر به ثمر رسید و به زودی گازرسانی 95 د رصد ی کشور را جشن خواهیم گرفت. واحد اند ازه گیری نیز از د یگر زیرمجموعه های معاونت است که موضوع گازهای محاسبه نشد ه د ر بخش توزیع را پیگیری و مد یریت می کند . این موضوع د ر سطح عالی شرکت رصد می شود و د ر صورت های مالی و تلفیقی شرکت گاز و نهایتا وزارت نفت جایگاه مهمی د ارد . تلاش های بسیاری د ر راستای کاهش میزان گازهای قرائت نشد ه، انجام شد ه و همبستگی و رویه های واحد د ر بین استان ها شکل گرفته است.
من به عنوان یک خانم که اتفاقا تحصیلات فنی هم ند اشتم، تلاش بسیاری کرد م تا بر انبوه مشکلات فائق آیم، به طوری که کوشش بند ه برای برخی تعجب انگیز بود. تمام تلاشم بر این بود ه که از روزمرگی به د ور باشم و د ر مسیر پیشرفت گام برد ارم. البته د ر این مسیر دشواری های بسیاری وجود داشت، اما مشاهد ه آثار تلاش بند ه و همکاران د ر متن زند گی مرد م و رضایت آنها، مرا به تد اوم پیمود ن این راه مصمم ساخت و برایم بسیار انگیزه بخش بود . موارد ی بود ه که عزیزانی از روستاهایی بسیار د ورافتاد ه برای پیگیری کار گازرسانی به د فترم می آمد ند و ما پس از بررسی فنی و اقتصاد ی، گازرسانی را د ر برنامه قرار می د اد یم. قد رد انی این عزیزان و شاد مانی آنها پس از گازد ار شد ن روستایشان، شیرین ترین پاد اش د ر طول د وران خد متم بود ه و ارزش آن با هیچ یک از معیارهای ماد ی قابل تفسیر نیست.
د ر یک جمله باید بگویم «همه ایران سرای من است». حضور د ر روستاهای د ور و نزد یک، مواجهه بی واسطه با مرد می از فرهنگ ها و زبان های مختلف که د ر جغرافیای ایران عزیز حضور د ارند ، تجربه ای انگیزه بخش و جالب است. شما احساس می کنید که گوشه ای از یک حماسه بزرگ هستید و نقشی هرچند کوچک د ر توسعه و پیشرفت کشور د ارید و این موهبت کمی نیست. د ر تمام این سال ها ابعاد جد ید و کمتر د ید ه شد ه ای از جغرافیا، آب وهوا، اقلیم و آد اب و رسوم کشور را کشف کرد م و این د انسته ها را مرهون ماهیت کارم د ر گازرسانی می د انم.
د رک می کنم که ارتقای سازمانی یکی از د غد غه های هر کارمند است، اما د قت کنیم که سیستم، افراد باانگیزه و ساعی را می بیند و اینگونه نیست که تلاش هایمان بی پاسخ بماند . با اینکه حقوق و د رآمد از ضروریات زند گی است، اما باارزش تر از آن خود مان هستیم که نباید اسیر روزمرگی ها و کار روتین اد اری شویم. مشکلات همیشگی نباید مانع از اوج گیری و پرواز ما به سوی اهد اف و آرزوهایمان شود . د ر تمام سال های د وران خد مت، سعی کرد ه ام با برگزاری جلسات د وستانه تجربیاتم را به جوانترها منتقل کنم و اشتیاق و انگیزه به کار را د ر آنها به وجود آورم. اعتقاد دارم که سوال پرسید ن عیب نیست و مطالعه مستمر و تمرکز روی کتب و منابع اطلاعاتی مرتبط، ما را به قوی ترین فرد د ر حیطه کاریمان تبد یل می کند . با وجود تمام مسوولیت های کاری؛ گاهی اوقات ساعت ها تحقیق، مطالعه و بحث های علمی - تخصصی د ارم و از افراد صاحب نظر و همکاران بازنشسته سوال می کنم.
به عنوان فرد ی که از بد و استخد ام د ر گازرسانی بود ه و همواره از انفعال و روزمرگی پرهیز کرد ه ، باید عنوان کنم از اینکه د ر تمام سال های خد مت با شوق و ذوق سعی کرد ه ام فرد ی مفید و موثر برای سازمان باشم، احساس رضایت د ارم و به آن افتخار می کنم.
خوشبختانه همسرم از همکاران خطوط لوله و مخابرات نفت است که این موضوع باعث شد ه او بتواند ماهیت کارم را با همه چالش ها و مشغله ها د رک کند . د ر بسیاری از مواقع با اینکه د ر منزل حضور دارم، اما ساعت ها به صورت تلفنی پاسخگو و پیگیر مسائل کاری هستم. فرزند م نیز د رک می کند که ماد رش به واسطه مشغله های کاری، فرصت کمتری برای بود ن د ر کنارش د ارد . با این حال سعی کرد ه ام با افزایش سرعت و د قت، ساعت های نبود نم را جبران کنم تا خانواد ه از این ناحیه آسیب نبیند . ناگفته نماند که بخش مهمی از انرژی مثبت و اشتیاقی را که با خود به خانه می آورم، ناشی از حال خوبی است که از محل کار د ریافت می کنم، به همین خاطر مد یون شرکت گاز هستم که فرصتی بامعنا برای رشد و به فعالیت رساند ن استعد اد ها د ر اختیارم قرار د اد ه است.
یکی از گزارش هایی که می تواند برای جوانان مذهبی در عصر حاضر درس آموز باشد، روایتی است که مطابق با آن، امام حسن عسکری(ع) ملاقات با یکی از اصحاب شان را به تعویق انداختند و بعدها به او فرمودند چیزی درباره تو شنیدم که شایسته نیست و آن اینکه فردی را از خود رانده بودی. وقتی آن صحابی گریست و دلیل آورد که فرد مورد نظر گناهی بزرگ مرتکب شده بوده است، حضرت فرمودند «راست می گویی اما باید چنین افرادی را در هر حال اکرام و احترام کرد و نباید تحقیرشان کرد یا به آنان توهین کرد. زیرا آنها به ما منتسب هستند و اگر چنین کنی از زیانکاران خواهی بود». وقتی آن فرد مورد اشاره بعدها این سخنان امام(ع) را شنید، از گناه دست برداشت و از پرهیزگاران زمانه شد و در نهایت در کنار مزار حضرت معصومه(س) دفن شد.
بخش مهمی از سبک و سیره مورد نظر امام حسن عسکری(ع) از محتوای نامه های حضرت به شیعیان، قابل برداشت است. حضرت در یکی از نامه ها اینگونه مرقوم فرمودند که «شما را به رعایت تقوا، کوشش در راه خدا، ادای امانت، طول سجود، به جا آوردن حق همسایه سفارش می کنم... هرکه اینگونه باشد، شیعه است و مرا خوشحال می کند». در ادامه این نامه، حضرت با تأکید بر این که زینت ما باشید نه مایه شرمندگی ما، فرمودند «هر محبتی را به سوی ما کشیده و هر زشتی را از ما دور سازید... زیاد یاد خدا کنید، زیاد یاد مرگ کنید، زیاد قرآن بخوانید، زیاد صلوات بفرستید. آنچه را به شما سفارش کردم حفظ کنید که شما را به خدا می سپارم و بر شما سلام می فرستم». پایان بخش یادداشت حاضر، اشاره به این سیره حضرت است که همواره در عین تلاش مستمر و خستگی ناپذیر و در عین تحمل سختی ها، امیدبخش فکرها و جان های خسته بودند. مطابق روایتی، آن امام در حالی که زندانی بودند، خطاب به یکی از پیروان در بند اسارت، او را با این کلام از نگرانی درباره غربت شیعیان یاری رساندند که «به خدا قسم خواهد آمد فرزندم؛ او که جهان را پر از عدل و داد خواهد نمود درحالی که ظلم و ستم آن را فرا گرفته است».
منبع: پایگاه اطلاع رسانی مقام معظم رهبری
امام حسن عسگری(ع) یازدهمین پیشوای شیعیان در هشتم ربیع الثانی سال 232 هجری متولد شده اند. پدرشان امام هادی(ع) و مادرشان بانویی شایسته به نام «حدیثه» است. چون آن حضرت به دستور خلیفه عباسی مجبور به سکونت در سامراء و در محله عسگر، «نظامی» سکونت گزیدند، ایشان را عسگری گویند. البته القاب دیگری نیز برای آن حضرت بوده که عبارتند از «نقی» و «زکی» است و کنیه آن حضرت نیز «ابومحمّد» است. در ادامه این نوشتار به بخش هایی از ویژگی های برجسته فردی و اجتماعی حضرت امام حسن عسکری(ع) در قالب سیره ایشان، اشاره می شود.
امام حسن عسکری (ع) همانند پدران گرامی خود در توجه به عبادت خدا، نمونه بود. آن حضرت چیزی را بر نماز مقدم نمی داشت. ابوهاشم جعفری در این مورد می گوید: روزی به محضر امام یازدهم مشرف شدم، امام مشغول نوشتن چیزی بود، وقت نماز رسید، امام نوشته را کنار گذاشته و به نماز ایستاد. عبادت امام عسکری(ع) آنچنان قلب ها را مجذوب خود می کرد که دیگران را به یاد خدا می انداخت و حتی افراد گمراه و منحرف را به راه صحیح هدایت و اهل عبادت و تهجد می کرد و بدترین افراد در اثر جذبه ملکوتی آن بزرگوار به بهترین انسان ها تبدیل می شدند. این امام بزگوار به هنگام نماز از هر کاری دست می کشید و چیزی را بر نماز مقدم نمی داشت.
کامل بن ابراهیم مدنی در مورد زهد و ساده زیستی امام می گوید: جهت پرسیدن سؤالاتی به محضر آن حضرت شرفیاب شدیم. هنگامی که به حضورش رسیدیم، دیدم آن گرامی لباسی سفید و نرم به تن دارد. پیش خود گفتم: ولی خدا و حجت الهی خودش لباس نرم و لطیف می پوشد و ما را به مواسات و همدردی با برادران دینی فرمان می دهد و از پوشیدن چنین لباسی باز می دارد. امام(ع) در این لحظه تبسم فرمود و سپس آستینش را بالا زد و من متوجه شدم که آن حضرت پوشاکی سیاه و زبر بر تن کرده است. آن گاه فرمود: «یا کامل، هذا لله و هذا لکم» این لباس زبر برای خداست و این لباس نرم که روی آن پوشیده ام برای شماست.
فضائل و کمالات معنوی آن حضرت موجب شده بود که دوست و دشمن شیفته آن حضرت شده و از صمیم قلب به ایشان ارادت بورزند و وجود گرامی امام(ع) را خواسته یا ناخواسته محترم شمارند. به نمونه ای در اینجا اشاره می کنیم: محمد بن اسماعیل می گوید: علی بن نارمش، که دشمن ترین افراد نسبت به اولاد علی بن ابی طالب علیهم السلام بود، موظف به زندانبانی امام حسن عسکری(ع) شد. به او دستور دادند که هر چه می توانی بر او سخت بگیر. حضرت امام حسن عسکری(ع) بیش از یک روز نزد او نبود که احترام و بزرگداشت آن حضرت در نظر او به جایی رسید که در برابر امام عسکری(ع) چهره بر خاک می گذاشت و دیده از زمین بر نمی داشت. امام از نزد او خارج شد در حالی که بصیرت او به آن حضرت از همه بیشتر و ستایشش برای او از همه نیکوتر بود.
از آنجا که امامان معصوم (علیهم السلام) برترین نمونه ها و اسوه های کامل صفات عالیه انسانی بودند، رفتار آنان در همه ابعاد می تواند برای پیروان شان درس آموز باشد. یکی از آن صفات زیبا، سخاوت است. در مورد سخاوت امام عسکری(ع) فقط به نقل یک روایت بسنده می کنیم:
محمد بن علی می گوید: زمانی بر اثر تهیدستی، زندگی بر ما سخت شد. پدرم گفت: بیا با هم نزد ابو محمد -امام عسکری (ع)- برویم. می گویند او مردی بخشنده است و به جود و سخاوت شهرت دارد. گفتم: او را می شناسی؟ گفت: نه، او را هرگز ندیده ام. با هم به راه افتادیم. در بین راه پدرم گفت: چقدر خوب است که آن بزرگوار دستور دهد به ما 500 درهم بپردازند! تا با آن نیازهای مان را برطرف کنیم. دویست درهم برای لباس، دویست درهم برای پرداخت بدهی و صد درهم برای مخارج دیگر. من پیش خود گفتم: کاش برای من هم سیصد درهم دستور دهد که با صد درهم آن یک مرکب بخرم و صد درهم برای مخارج و صد درهم برای پوشاک باشد تا به کوهستان (در اطراف همدان و قزوین) بروم. هنگامی که به سرای امام(ع) رسیدیم، خادم آن حضرت بیرون آمده و گفت: علی بن ابراهیم و پسرش محمد وارد شوند. چون وارد شده و سلام کردیم، امام به پدرم فرمود: «ای علی! چرا تاکنون نزد ما نیامده ای؟». پدرم گفت: ای آقای من! خجالت می کشیدم با این وضع نزد شما بیایم. وقتی از نزد آن حضرت بیرون آمدیم، خادم آمده و کیسه پولی را به پدرم داد و گفت: این پانصد درهم است، دویست درهم برای پوشاک، دویست درهم برای بدهی و صد درهم برای مخارج دیگر. آن گاه کیسه ای دیگر درآورده و به من داد و گفت: این سیصد درهم است، صد درهم برای خرید مرکب و صد درهم برای پوشاک و صد درهم دیگر برای سایر هزینه ها، اما به کوهستان نرو بلکه به سوراء برو.
حمایت ائمه اطهار (علیهم السلام) از دانشمندان راستین و متفکران متعهد، در گسترش فرهنگ غنی و مترقی اهل بیت (علیهم السلام) نقش مهمی داشت. امام عسکری(ع) با قدردانی از چهره های فرهنگی شیعه، جرقه امید را در دل دانش وران و دانش دوستان پدید می آورد و آنان را برای تلاش هرچه بیشتر در راه گسترش فرهنگ شیعه امیدوارتر می ساخت. امام حسن عسکری(ع) در نامه ای به علی بن بابویه قمی - از دانشمندان برجسته شیعه در قم - به نحو شایسته ای او را می ستاید. در بخشی از آن نامه آمده است: ای بزرگ مرد و مورد اعتماد و فقیه شیعیان من، ابوالحسن علی بن حسین قمی، خداوند متعال تو را بر اموری که مورد رضای اوست موفق بگرداند و برای تو فرزندان صالح و شایسته عطا فرماید. ای مرد دانشمند و مورد اطمینان من، ابالحسن، صبر کن و شیعه مرا به صبر فرمان ده، همانا زمین از آن خداست که بندگانش را وارث آن می سازد و سرانجام نیکو برای پرهیزگاران است و سلام و رحمت خدا و برکات او بر تو و بر همه شیعیانم باد.
پیشوای یازدهم شیعیان، با وجود فشارهای شدید سیاسی و با وجود حضور اجباری در مناطق نظامی و تحت کنترل، با تیزبینی خاصی با دوستان و شیعیان خویش ارتباطی عمیق ایجاد کرده بود. به عنوان نمونه: امام حسن عسکری(ع) در یکی از روزها داود بن اسود را فرا خوانده و چوبی گرد و بلند به اندازه کف دست در اختیارش گذاشت و دستور داد که آن را به عثمان بن سعید عمری از افراد مورد اعتماد امام عسکری(ع) و اولین نائب خاص حضرت مهدی(ع) برساند. او می گوید: به قصد اجرای فرمان حضرت عسکری(ع) به راه افتادم. در راه با سقایی رو به رو شدم که استرش راه را سد کرده بود. من آن چوب را به هدف راندن استر بالا برده و به حیوان زدم. ناگهان چوب شکسته و شکاف برداشت، چون چشمم به قسمت شکافته چوب افتاد، نامه هایی را دیدم که در داخل آن جاسازی شده بود. با عجله چوب را در آستینم پنهان کردم. در این حال مرد سقا شروع کرد به داد و فریاد کردن. بعد از انجام ماموریت، به خانه امام(ع) بازگشتم. عیسی از خدمت گزاران آن حضرت به نزدم آمد و گفت: مولای تو(امام حسن عسکری(ع)) می گوید: «چرا استر را زدی و چوب را شکستی؟ دیگر کاری نکن که نیازی به عذرخواهی داشته باشد و از تکرار خطای خود خودداری نما. اگر شنیدی کسی به ما دشنام هم می دهد اعتنا نکن و از معرفی خود پرهیز کن، چون ما در سرزمین بدی زندگی می کنیم. پس راه خود را برو و بدان که اخبار و احوال تو به ما می رسد».
برنامه ریزی صحیح در زندگی موجب رشد اقتصادی و از زیر ساخت های توسعه اجتماعی و بالندگی اقتصادی یک جامعه محسوب می شود. در سیره امام حسن عسکری(ع) در این رابطه نکات قابل توجهی وجود دارد و در ادامه نمونه ای از آن را می خوانیم: محمد بن حمزه سروری می گوید: توسط ابوهاشم جعفری - که با هم دوست بودیم – نامه ای به محضر امام عسکری(ع) نوشته و درخواست کردم که آن حضرت دعا کند تا خداوند متعال در زندگی من گشایشی ایجاد بفرماید. وقتی که جواب را توسط ابوهاشم دریافت کردم، آن حضرت نوشته بود: «پسر عمویت یحیی بن حمزه از دنیا رفت و مبلغ صد هزار درهم ارث باقی گذاشت و این درهم ها بر تو وارد می شود (به ارث به تو می رسد) پس خدا را سپاس گزاری کن و بر تو باد به میانه روی و از اسراف بپرهیز که اسراف از رفتارهای شیطانی است».
سیره عملی امام عسکری(ع) در صحنه های اجتماعی، نکات برجسته ای برای پیروان آن حضرت دارد. یکی از مهم ترین فرازهای سیره اجتماعی آن حضرت، توجه به دو اصل تولی و تبری است. در موارد متعدد و مناسبت های به دست آمده، امام یازدهم(ع) شیعیان را به دوستی اهل بیت علیهم السلام و بیزاری از دشمنان آنان ترغیب می کرد. به عنوان مثال روزی علی بن عاصم کوفی که مردی نابینا بود، به محضر امام(ع) شرفیاب شد. او ضمن گفت وگو با حضرت، ارادت خالصانه خویش را به خاندان نبوت اظهار کرده و گفت: من از یاری عملی شما ناتوانم و به غیر از ولایت و محبت شما و بیزاری از دشمنانتان و لعن به آنان در خلوت ها سرمایه ای ندارم، با این حال وضعیت من چگونه خواهد بود؟ امام عسکری(ع) فرمود: پدرم از جدم رسول خدا روایت کرد که هر کس توانایی یاری کردن ما اهل بیت(علیهم السلام) را نداشته باشد و در خلوت هایش به دشمنان ما لعنت بفرستد، خداوند صدای او را به همه فرشتگان می رساند... هنگامی که صدای او به فرشتگان برسد، آنان برای وی طلب آمرزش کرده و او را می ستایند.
نگاهی تاریخی به عامل و مخالف قرارداد کنسرسیوم نفتی
علی بهرامی کودتای نفتی سال 1332 خورشیدی با تمام قوت و مهارت به انجام رسید و حالا دیگر نه گس- گلشاییان؛ بلکه یک کنسرسیوم به میدان های نفتی ایران وارد شده بود. این کنسرسیوم نفتی که ماحصل کودتای پیش آمده بود، یک عامل اصلی و یک مخالف مهم داشت. مطلب پیش رو می کوشد تا فضای تاریخی عامل و مخالف این قراردادِ پسا کودتا را ترسیم کند.
کمی بیش از گذشت یک سال از کودتای 28 مرداد سال 1332 خورشیدی، قرارداد نفتی کنسرسیوم منعقد شد و یک بار دیگر تلاش ملت ایران در تاریخ معاصر برای رسیدن به استقلال سیاسی- اقتصادی به شکستی کامل انجامید؛ البته باید به این مهم اشاره کرد که کنسرسیوم، ادامه منطقی همان قرارداد گس-گلشاییان بود که از دو سال پیش از تصویب قانون ملی شدن صنعت نفت در اسفند 1329 تلاش شد که به تصویب برسد. مجلس شورای ملی وقت، مقاومت جانانه ای از خود به یادگار گذاشت و اجازه نداد که گس – گلشاییان به سرانجام برسد؛ البته گروه فداییان اسلام با ترور رزم آرا مسیر مقاومت را بسیار هموار کرد. به هر حال هر چه بود، گس – گلشاییان تصویب نشد و نفت ایران ملی اعلام شد. انگلیسی ها از ایران اخراج شدند و دولت مصدق نزدیک به دو سال دوام آورد تا اینکه در 28 مرداد با همراهی عوامل انگلستان و آمریکا، جنبش ملی شدن صنعت نفت شکست خورد. حالا دیگر فضل الله زاهدی، فرمانده کودتا، پست نخست وزیری را اشغال کرده بود و می خواست نشان دهد که در خدمت رسانی به انگلیسی ها و آمریکایی ها نه تنها در مسیر پهلوی دوم حرکت می کند؛ بلکه از او هم می تواند جلو بزند. تامین منافع انگلیس و آمریکا هدف اصلی دولت کودتا برای جبران مافات دلخوری های آنها در دوران دولت مصدق بود. به همین دلیل، زاهدی، علی امینی، وزیر اقتصادش را برای خدمت تام و تمام به میدان نفتی فرستاد و از طرفی دیگر، آیت الله کاشانی تا جایی که فضای خفقان آور پسا کودتا اجازه می داد، در برابر این قرارداد ایستادگی می کرد.
علی امینی، وزیر اقتصاد دولت کودتا در سال 1284 خورشیدی به دنیا آمد. بعد از انجام تحصیلات مقدماتی در تهران، به پاریس رفت و از دانشگاه سوربن، دکترای اقتصاد گرفت. او مدت ها بعد و پس از تبعید پهلوی اول، به پست معاونت نخست وزیری احمد قوام رسید و از همانجا در صحنه سیاست ایران مشهور شد؛ البته در دهه 20 خورشیدی، چند سالی هم ریاست بانک صنعتی ایران را به عهده داشت. سال 1326 خورشیدی، نماینده مردم تهران در مجلس شد و سه سال بعد از سوی حسن علی منصور به وزارت اقتصاد رسید. نفت که ملی شد، او همچنان وزیر اقتصاد ماند و در دولت کودتایی پس از مرداد سال 1332 نیز وزیر اقتصاد بود و از این طریق، فرمان قرارداد نفتی کنسرسیوم را در دست گرفت. مقدمات زیادی برای انجام کنسرسیوم لازم بود، اگر چه خفقان از سوی تیمور بختیار، رئیس پلیس وقت ایجاد شده بود؛ اما بالاخره تازه کودتا شده بود و باید همه چیز اندکی با احتیاط پیش می رفت. مصطفی علم در کتاب «نفت، قدرت و اصول» و محمود طلوعی در کتاب «بازی قدرت و جنگ نفت در خاورمیانه» درباره مقدمات کنسرسیوم نوشته اند:«پیروزی کودتای انگلیسی ــ آمریکایی، انگلیسی ها را که مدتی بیش از دو سال در انتظار چنین پیشامدی بودند، به وجد آورد. حالا آنها مشتاق بودند از طریق مذاکره با دولت زاهدی، به راه حل دلخواهی دست یابند؛ اما تمایلی برای کمک مالی به حکومت او نشان نمی دادند. قرار شد اعلامیه روز 5 دسامبر (14 آذر 1332) در یک زمان، در تهران و لندن انتشار یابد. فردای صدور این اعلامیه، کنفرانسی در جزیره برمودا بین آیزنهاور، رئیس جمهور آمریکا و نخست وزیران انگلیس و فرانسه برگزار شد. آیزنهاور، قبل از عزیمت از واشنگتن برای شرکت در این کنفرانس، اظهار کرد که مسأله نفت ایران و کانال سوئز، مهم ترین مسائل مورد بحث او با نخست وزیران انگلیس و فرانسه خواهد بود. توافق نهایی درباره تشکیل کنسرسیوم نفت ایران، که علاوه بر انگلیسی ها و آمریکایی ها، هلندی ها و فرانسوی ها هم در آن شریک شدند، در همین کنفرانس حاصل شد و 10 روز بعد، روز 16 دسامبر 1953 نخستین اجلاس مشترک مقامات شرکت نفت انگلیس و ایران و پنج شرکت آمریکایی (استاندارد اویل نیوجرسی، شرکت نفت تگزاس، سوکونی واکیوم، استاندارد اویل کالیفرنیا و گلف اویل) و نیز شرکت هلندی ــ انگلیسی رویال داچ ــ شل و شرکت نفت فرانسه برای تهیه مقدمات تشکیل کنسرسیوم نفت ایران در لندن تشکیل شد.» همه مقدمات مهیا بود تا هم کار وارد فاز عملیاتی شود و کدورت هایی که قدرت های بین المللی از دولت مصدق در دلشان ایجاد شد بود، به خیر و خوشی از بین برود و هم پهلوی دوم، همچنان حامی منافع غرب در ایران و منطقه باقی بماند و از این منظر خدشه ای به چهره و وجهه اش وارد نشود؛ چرا که دولت مصدق این بعد از حکومت پهلوی را حسابی مخدوش کرده بود. بالاخره سهم خواهی های قدرتمندان بین المللی از نفت ایران پرداخت شد، حتی ایران هم جریمه شد و بابت استقلال خواهی دوران مصدق، مبالغ هنگفتی را پرداخت کرد.
در میان بهت و حیرت پیش آمده از وقوع کودتای 28 مرداد و انسداد اجتماعی- سیاسی که به تبع آن پیش آمد، علی امینی که نام او بر کنسرسیوم نفتی هم حک شده بود، دست به توجیهات جالبی می زد. پهلوی دوم هم می کوشید راه او را در پیش بگیرد و هر دو با ژست ملی، می خواستند نشان دهند که چیزی از مصدق کم ندارند و با عقلانیت و واقع گرایی توانسته اند منافع ملی ایران را تامین کنند. کسی نبود که پاسخی بدهد. مجلس منکوب شده و مطبوعات مسدود شده و رعب و وحشتی که پلیس سیاسی ایجاد کرده بود، همه و همه حکایتگر یک صدا در توجیه قرارداد جدید نفتی بود؛ صدای امینی که از حنجره پهلوی دوم هم تکرار می شد. محمدعلی موحد در کتاب«خواب آشفته نفت از کودتای 28 مرداد تا سقوط زاهدی» و غلامرضا نجاتی در کتاب«تاریخ سیاسی 25 ساله ایران از کودتا تا انقلاب» در این باره می نویسند:«دکتر علی امینی هم با این جمله های توخالی و سرهم بندی شده که پاره ای دروغ و پاره ای دیگر بی ربط بود، خواسته است ثابت کند که این قرارداد، کامل ترین قراردادهاست. امینی می گفت: «اینکه صریحاً در قرارداد پنجاه ــ پنجاه ننوشتیم برای این است که اگر تناسب پنجاه ــ پنجاه از بین رفت، آن وقت ما بلاتکلیف خواهیم ماند و حتی شرط کردیم که اگر مزایایی در نقاط دیگر برقرار شد، ما هم از آن استفاده بکنیم... آنها حاضر نمی شدند سود تصفیه را پنجاه ــ پنجاه حساب کنند. به این دلیل قرار شد بابت تصفیه مبلغ مقطوع بگیریم که در حقیقت همان پنجاه ــ پنجاه درصد است، بدون آنکه اسم آن برده شده باشد...»... شگرد کار امینی از این شاخه به آن شاخه پریدن بود و یک مشت الفاظ و مطالب ناقص، ناتمام و لاطائل را قطار کردن. برای مجلسی که وکلایش دست چینی از چهره های قدیمی بدنام و یا هواداران انگلیس بود، این شگرد مؤثر افتاد و به بیشتر از آن حاجت نبود... محمدرضا شاه هم امضای کنسرسیوم را یکی از اقدام های موفقیت آمیز خود دانسته و درباره آن گفته است: سرانجام پس از مذاکرات طولانی توانستیم با کنسرسیومی مرکب از هفت کمپانی نفت، که بزرگترین شرکت های جهان بودند، به توافق برسیم.»
در شرایطی که مصدق در زندان بود و اکثریت قریب به اتفاق نمایندگان هم تامین کنندگان منافع بیگانگان و از همه مهمتر انگلیسی ها و آمریکایی ها بودند، تقریبا یک صدای مخالف بیشتر شنیده نمی شد؛ البته تعداد معدودی از نمایندگان، جسته و گریخته اعتراضاتی کردند و حتی دکتر مصدق هم از زندان پیامی فرستاد؛ اما آن صدای مخالفی که شنیده شد، صدای آیت الله کاشانی بود. مردی که بعد از 30 تیر 1332 خورشیدی اندک اندک با جریان دکتر مصدق به اختلاف خورد و این اختلاف تا نزدیکی های کودتای 27 مرداد ماه به قدری زیاد شده بود که گویی هیچگاه مودتی نبوده است. به هر حال تنها صدای مخالف که به طور علنی کنسرسیوم را زیر سوال برد، صدای آیت الله کاشانی بود. او با درک موقعیت تاریخی و سیاسی پیش آمده، اعتراض خود را انجام داد تا بعدها درباره عوامل نهضت ملی شدن صنعت نفت گفته نشود که به کنسرسیوم راضی بودند و نفت ملی شده را در کنسرسیوم دیده اند. او برای صیانت از آرمان نهضت ملی شدن صنعت نفت، حتی خود را آماده مرگ کرد. غلامرضا نجاتی در کتاب« تاریخ سیاسی 25 ساله ایران» در باره اعتراض کاشانی و فضای فکری او در قبال کنسرسیوم می نویسد:«با وجود سانسور شدید، مردم هم از امضای این قرارداد مطلع شده و بدان اعتراض کردند. آیت الله سید ابوالقاسم کاشانی، رهبر مذهبی نهضت، نقش ویژه ای در همه گیر کردن این اعتراض داشت. او در مقابل این قرارداد، موضعگیرى کرد و طى بیانیه اى «نهایت تأسف و تعجب» خود را از این قرارداد اعلام کرد. آیت الله کاشانی، آمریکا را مورد سرزنش قرار داد و متذکر شد: دولت آمریکا که خود را پیشاهنگ اصول دموکراسى و مبتکر منشور آتلانتیک و پشتیبان سازمان ملل مى داند، در این معامله بی شرمانه و انتقام جویى وقیحانه، با انگلستان مکار و حیله گر همکارى مى کند... ملت ایران حق دارد از آزادى و آزادیخواهى نا امید و نسبت به تمام ادعاهاى دنیاى غرب بد گمان شود. او با تحلیلى عمیق، قرارداد کنسرسیوم را از قرارداد 1933 رضاشاه به مراتب بدتر توصیف کرد و در پایان به خاطر صیانت و حراست نهضت پر افتخار ملى، خود را براى استقبال از مرگ آماده کرده ام.»
منابع:
1- «نفت، قدرت و اصول»، مصطفی علم.
2- «بازی قدرت و جنگ نفت در خاورمیانه»، محمود طلوعی.
3- «نفت و قدرت در ایران»، شاهرخ وزیری.
4- «خواب آشفته نفت از کودتای 28 مرداد تا سقوط زاهدی»، محمد علی موحد.
5- «تاریخ سیاسی 25 ساله ایران از کودتا تا انقلاب» ، غلامرضا نجاتی.
نگاهی به فیلم های ایرانی که برای کودکان ما ساخته شده اند (بخش اول)
دیگر تقریبا همگی معترفیم که در این اوضاع کرونایی، یکی از اصلی ترین چالش های زندگی مان، پر کردن مفید اوقات فراغت کودکان در خانواده هاست. با وضعیت آموزش مجازی و بسیاری شرایط پیش آمده دیگر که به دلیل همه گیری ویروس کرونا رخ داده، کودکان در خانواده ها وقت بیشتری در اختیار دارند و از این نظر دغدغه های بیشتری را پیش روی والدینشان قرر داده اند. در این شماره از هفته نامه «مشعل» کوشیده ایم با معرفی فیلم های سینمایی و انیمیشن های ایرانی که مخصوص کودکان ساخته شده و براحتی در دسترس خانواده ها قرار دارد، کمی از دغدغه خانواده ها بکاهیم، همچنین فیلم هایی را که معمولا در دهه 90 اکران شده اند و در میان فیلم های بزرگسالان به میزان بسیار زیادی مهجور مانده اند را به شما معرفی کنیم. حالا فرصت خوبی به دست آمده تا این فیلم ها را که هم سالم هستند و هم پیام های اخلاقی، فرهنگی و اجتماعی بسیار مناسبی دارند را برای کودکانمان پخش کنیم تا کمی از اوقات فراغت آن را پر کرده باشیم. بخش نخست این گزارش را با هم می خوانیم:
داستان این فیلم، درباره کودکی است که ماجراهای عجیبی را پشت سر می گذارد. تتل برای پی بردن به راز صندوقچه، بدون اطلاع پدربزرگ در صندوقچه را باز می کند؛ اما نمی تواند به سوالات صندوقچه پاسخ گوید و گرگ خان از محل اختفای بزها آگاه می شود. تتل برای پیدا کردن مادرش و نجات بزها سفری طولانی را آغاز می کند. وحید گلستان این فیلم را در سال 1392 کارگردانی کرده و بازیگران اصلی آن عبارتند از: مهران احمدی، حسن معجونی، بهاره افشاری، امیر غفارمنش، حدیث فولادوند، رضا فیض نوروزی، نادر سلیمانی و نفیسه روشن.
«دزد و پری 1» که فضایی مفرح، موزیکال و مطلوب برای خانواده ها دارد، ماجرای یک نظامی بازنشسته را روایت می کند که مجبور می شود به مدت 24 ساعت مدیریت مهدکودک دخترش را انجام دهد، اما در همین 24 ساعت ماجراهای عجیب و غریبی برای او و کودکان حاضر در مهدکودک روی می دهد... ولی داستان «دزد و پری 2» از این قرار است که یک پدر عجیب، خودش را به نوعی یک دانشمند فرض می کند و مدعی است که قرص هایی برای رشد و فعالیت سریع کودکان اختراع کرده است. دو دزد، بچه هایی را می ربایند و این قرص های معجزه گر باعت ایجاد اتفاقاتی در فیلم می شوند. بهنوش بختیاری، رابعه اسکویی، مرتضی زارع، نادر سلیمانی، مهدی تارخ، نگین معتضدی، شقایق فراهانی، امیرحسین صدیق، ارژنگ امیرفضلی و رامین ناصرنصیر از بازیگران اصلی این دو فیلم هستند. این فیلم ها را حسین قناعت در سال های 1393 و 1395 کارگردانی کرده است.
فیلم «مبارزان کوچک»، فضایی ماجراجویانه دارد و می کوشد تا به کودکان، حفاظت از میراث ملی را آموزش دهد. داستان فیلم درمورد چند سارق خطرناک و حرفه ای است که با لباس های مبدل، کتیبه ای را از موزه ملی می دزدند و قصد خروج از کشور را دارند. این فیلم از سوی داوود اطیابی در سال 1392 ساخته شده است. در فیلم «مبارزان کوچک» یوسف صیادی، شراره رخام، مهران رجبی، نعیمه نظام دوست، شهاب عباسی، سیاوش مفیدی و مژگان ترانه به هنرمندی پرداخته اند.
خیلی ها داستان کدو قلقله زن را شنیده اند؛ اما دیدن آن در قالب یک فیلم مفرح و جذاب برای بچه ها خیلی لذتبخش خواهد بود. فیلم کودکانه ننه نقلی، داستان کودکانی است که همراه مربی خود به شمال کشور سفر می کنند و مربی در طول راه، داستان ننه نقلی و کدو قلقله زن را تعریف می کند. موسیقی و شادی به همراه نکات آموزنده رفتاریف از مهمترین ویژگی های فیلم «ننه نقلی» است. پرویز صبری این فیلم را در سال 1390 کارگردانی کرده و بازیگرانی چون رابعه اسکویی، احمدرضا اسعدی، رضا عظیمی، اسدالله یکتا و قدرت الله ایزدی در آن به ایفای نقش پرداخته اند.
فیلم «کلاغ پر، دلفین پر» داستان گنج یابی است. چند دزد برای به دست آوردن گنجی پنهان در خلیج فارس راهی جزیره کیش شده اند. از آنجا که سالی دلفینه از طریق تله پاتی با سایر موجودات دریایی، جای دقیق گنج را می داند، دزدها سعی می کنند با استفاده از دستگاه اختراع شده خانم محققی، جای دقیق گنج را پیدا کنند؛ اما... این فیلم در سال 1390 از سوی سید منصور بنی هاشمی کارگردانی شده است. بازیگرانی چون رامین ناصر نصیر، رابعه اسکویی، حسین رفیعی و نگار استخر در این فیلم به ایفای نقش پرداخته اند.
فیلم «فیتیله و ماه پیشونی» با شرکت فیتیله ای ها ساخته شده و از این نظر جذابیت های خاصی دارد؛ چراکه بازیگران یک برنامه کودک تلویزیونی پر بیننده در آن حضور دارند، اما ماه پیشونی از سوی آدم هایی ربوده می شود. بچه های مهدکودک از گروه فیتیله ها می خواهند تا ماه پیشونی را پیدا کرده و به قصه برگردانند. گروه فیتیله ها در این راه، با ماجراهای مختلفی روبه رو می شوند... این فیلم سا ل1390 از سوی آرش معیریان کارگردانی شده و بازیگرانی چون نیوشا ضیغمی، سیروس گرجستانی، احمد نجفی، چنگیز جلیلوند و یوسف صیادی در آن بازی کرده اند.
فیلم «حقه باز دم دراز» داستان عروسک هایی است که از خانه یک پیرمرد عروسک ساز فرار و هر کدام ماجراهای بامزه ای ایجاد می کنند؛ البته دردسرهای آنها برای اهالی شهر کم نیست و هر عروسک ضمن ایجاد دردسر، با جامعه هم ارتباط برقرار می کند و می فهمد که روش صحیح زندگی چیست؟ این فیلم را علیرضا محمودزاده در سال1396 کارگردانی کرده و سحر ولدبیگی، احمدرضا اسعدی، مریم شاه ولی و مجید مختارپور بازیگران اصلی آن هستند.
فیلم «تپلی و من»، حکایت نحوه ورود کودکان به جامعه و نوع رفتارهای آنهاست. فیلم از داستان بسیار خوبی برخوردار است و می تواند کودک شما را حسابی سرگرم کند؛ اما داستان فیلم «تپلی و من» از این قرار است که زندگی رامین، فیلمنامه نویس۴۰ ساله تنها و ناموفق با ورود پسری ۸ ساله به نام تپلی دگرگون می شود. چهره تپلی برای مرد بیش از حد آشناست... حسین قناعت این فیلم را در سال 1396 کارگردانی کرده و بازیگرانی چون سیروس گرجستانی، یوسف تیموری، میترا حجار و حسن معجونی در آن ایفای نقش کرده اند.
شبنم اعماری کشور پنهاورمان ایران، سرزمین پرجاذبه ای است که دیدنی هایش می تواند هم برای افرادی که ماجراجو و طبیعت گرد هستند، شگفت انگیز باشد و هم برای آن دسته از گردشگرانی که به دنبال مقاصد تاریخی و فرهنگی می گردند.
در این بین آنچه بیش از پیش نظر گردشگران را به خود جلب کرده، جزایر دیدنی خلیج همیشه فارس است. جزایری که می توان در آنها آرامش را به معنای واقعی در آغوش کشید و اندکی از روزمرگی زندگی دور شد.
این جزیره که در گذشته به جزیره صلبوخ معروف بود، از معدود نقاط جهان است كه سيستم آبياري اش به صورت طبيعي و از طریق جزر و مد آب انجام مي شود. از این رو نيازي به وسايل مكانيكي و تلمبه آب ندارد. نخل هاي بي شمار جزیره مینو نیز باعث شده اكوسيستم مناسبي براي زيست پرندگان مهاجر باشد. همچنين نيزارهاي انبوه و رمز آلودش هم پناهگاه خوبی برای حيوانات وحشي محسوب می شود.
شاید نام این جزیره بکر و ناشناخته کم به گوشتان خورده باشد، اما باید بدانید که جزیره فارسی از نظر موقعیتی برای ایران بسیار حائز اهمیت است. این جزیره دورترین نقطه جغرافیایی ایران محسوب می شود و جالب اینکه به دلیل داشتن ايستگاه هواشناسي از اهميت ويژه اي برخوردار است. طول جزیره فارسی حدود ۱۴ کیلومتر و عرض آن نیز ۷ کیلومتر است.
از جزایر غیرمسکونی کاملا مسطح خلیج فارس می توان به جزایر ناز اشاره کرد منطقه ای که در آن هیچ ساحل شنى دیده نمی شود، جایی که می توانید روی آب راه بروید و هنگام جزر در دریا پیاده روی کنید و بدون اینکه خیس شوید، بلندی های جزایر ناز را به تماشا بنشینید. در جزایر ناز علاوه بر پیاده روی تجربه ورزش های آبی هیجان انگیز را هم فراموش نکنید.
کشور زیبا و پنهاورمان ایران، جاذبه های زیادی دارد، از مکان های تاریخی، جنگل، کوه و بیابان گرفته تا مناطق بکر و محسورکننده ای که چشم هر گردشگری را می نوازد. یکی از دیدنی های ایران که می توان آنها را در گوشه و کنار کشور دید و ساعاتی را اطرافشان خوش گذراند، سدها هستند. سازه هایی که با ساخته شدن روی رودخانه ها و رودهای جاری و خروشان، علاوه بر جمع آوری آب برای مصارف مختلف، با داشتن چشم اندازهای شگفت انگیز، محل مناسبی برای گشت وگذار نیز محسوب می شوند. دیدن این سازه های عظیم و تماشایی نه تنها بسیار هیجان انگیز است، بلکه می تواند سفری تکرار نشدنی را رقم بزند.
سد کرج یا سد امیرکبیر، اولین سد چندمنظوره ایران است که روی رودخانه کرج قرار گرفته و یکی از مراکز طبیعی و مهم پرورش ماهی های قزل آلای رنگین کمان، قزل آلای خال قرمز، ماهی سفید و ماهی سیاه است. درخشش آب، طبیعت زیبا و چشم انداز کم نظیر و دریاچه 4 کیلومتری این سد، آن را به یکی از تفرجگاه های دیدنی ایران تبدیل کرده است.
این سد که 15 سال پیش احداث شد، جزئی از مجموعه تفریحی گاوازنگ یا ائل داغی است که توانسته بر زیبایی های این مجموعه بیفزاید. قرارگیری سد گاوازنگ در میان دره ای بین کوه ها، چشم اندازی زیبا به وجود آورده که همین امر باعث شده جزو پرطرفدارترین و محبوب ترین تفرجگاه هایی باشد که دوستداران طبیعت آن را برای گشت و گذار انتخاب می کنند.
این سد که از قدیمی ترین و معروف ترین سدهای ایران محسوب می شود، اولین سد مخزنی خاکی و نخستین سد مدرن ایران است که چشم انداز منظره زیبایی دارد. از این رو گردشگران می توانند علاوه بر تفریح در کنار آن، از امکانات موجود مانند رستوران، چایخانه و مهمانسرا نیز استفاده کنند. همچنین امکان انجام تفریحات آبی هم در کنار سد گلپایگان وجود دارد.
شاهکار معماری ایرانی اسلامی
در شهر قائن مسجدی وجود دارد که با گذشت 1100 سال، هنوز از آن به عنوان شاهکار معماری ایرانی اسلامی یاد می شود. مسجد جامع قائن، یکی از مرتفع ترین و زیباترین بناهای تاریخی این شهرستان است که علاوه بر معماری و تزئینات خیره کننده ، دو محراب با دو قبله دارد، از این رو در بین گردشگران داخلی و خارجی شهرت زیادی دارد. این مسجد از قسمت های مختلفی تشکیل شده که از جمله آنها می توان به شبستان، حجره، حیاط، مناره، گنبد، منبر چوبی، پایابی مسقف، دو محراب با دو قبله، ساعت آفتابی، در های ورودی و چندین لوح و سنگ نوشته اشاره کرد. حیاط مسجد نیز فضایی مستطیلی شکل دارد که دورتادور آن، حجره هایی هم عمق دیده می شود. از مهم ترین ویژگی های مسجد جامع قائن که در فهرست آثار ملی ایران نیز به ثبت رسیده، دو محراب با قبله های متفاوت است که در خصوص آن دو نظریه وجود دارد؛ برخی بر این باورند که به دلیل اختلافات موجود بین اهل تسنن و تشیع هنگام محاسبه دقیق قبله این اتفاق افتاده است. گروهی دیگر نیز معتقدند محرابی که در بخش انتهایی ایوان جا خوش کرده، یک نیایشگاه بوده است.منبری چوبی و بزرگ هم در مسجد وجود دارد که گفته می شود بسیار نفیس و گرانبهاست. این منبر با مهارت خاصی از چوب چنار و به شکلی تحسین برانگیز ساخته شده است. یک پایاب مسقف نیز در بین صحن مسجد دیده می شود که از نظر معماری بسیار جالب توجه است و نشان از قدمت تاریخی و مذهبی این مسجد دارد.
ما انسان ها بیشتر مواقع تصورمان بر این است که همه چیز را می دانیم و کارهایمان را به درستی انجام می دهیم، در حالی که اینطور نیست. برای روشن شدن این مساله، لازم است برخی حقایق را بدانیم تا ثابت شود که برخی عادت های روزمره مان می تواند باعث به خطر افتادن سلامتی مان شود، عادت های معمولی که به ظاهر نمی توانند مشکلی برایمان ایجاد کنند، اما با آگاهی از واقعیت های آنها می توان خطرناک بودنشان را دریافت.
سینک برای رشد باکتری ها محیط مناسبی است. سالمونلا، کولون باسیلوس و استافیلوکوکوس را می توان در آن پیدا کرد، از این رو برای پیشگیری از ابتلا به بیماری های روده و معده، بعد از هر بار ظرف شستن باید سینک را به خوبی بشویید. علاوه بر این بعد از تماس با غذا هایی مثل ماهی، گوشت خام، لبنیات و سبزیجات هم باید به خوبی شسته شود. خیس کردن ظرف ها در سینک ظرفشویی به خاطر اینکه محیط مناسبی برای رشد انواع میکروب هاست عادت خطرناکی است که می تواند سلامت تک تک اعضای خانواده را تهدید کند.
توهم تمیزی چیزی نیست جز اینکه تصور کنیم، چون به خشک کن دست نمی زنیم، دست هایمان بدون هیچ دردسر و آلودگی خشک می شوند. شاید ندانید، اما خشک کن های برقی غیربهداشتی هستند. این دستگاه ها باکتری های زیادی دارند و می توانند آنها را در جریان هوا پخش کنند، به طوری که وارد ریه، پوست یا بدن فرد شود. بنابراین دستمال توالت تمیزتر و موثرتر از خشک کن های برقی دست است.
کیسه های چند بار مصرف نسبت به دیگر کیسه ها میکروب زیادی دارند. اگر گوشت خام را در این کیسه ها بگذارید، احتمال اینکه باکتری های مضر به سایر خریدهایتان، به خصوص میوه ها و سبزیجات نیز سرایت کند، بسیار زیاد است. از این رو توصیه شده در خریدها از کیسه یکبار مصرف استفاده شود یا کیسه های پارچه ای که بتوان آنها را بعد از هر بار خرید شست.
براساس تحقیقات انجام شده، تخته برش ۲۰۰ برابر بیشتر از توالت فرنگی باکتری دارد، به همین دلیل نباید روی آن مواد تهیه سالاد را خرد کرد. همچنین بعد از بریدن گوشت خام، تخته حاوی سالمونا و کامپیلوباکترست، دو عامل شایعی که به مسمومیت غذایی منجر می شوند. به همین دلیل برای بریدن گوشت و سبزیجات باید دو تخته جداگانه در نظر گرفت.
محققان زیادی بر این باورند که دمای آب تاثیری روی کشتن میکروب ها ندارد. آنها می گویند زمانی که صرف شستن دست ها می شود، مهم تر از داغ بودن آب است، چراکه در ۵ ثانیه و با آب گرم هیچ چیز تمیز نمی شود، اما ۳۰ ثانیه شستن دست ها می تواند همه باکتری ها را از بین ببرد. علاوه بر این آب داغ، باعث کاهش عملکرد حفاظتی پوست می شود و می تواند آن را تحریک کند.
مخزن قهوه ساز محیط مناسبی برای رشد انواع مختلف باکتری هاست. میکروب های قهوه ساز ادارات، به راحتی می توانند سلامت کارکنان و مراجعه کنندگان را به خطر بیندازند. برای حفظ سلامت، بهترین کار این است که در فواصل مختلف مخزن قهوه ساز با آب بسیار داغ و مایع ظرفشویی شسته شود.
بسیاری از ما تصورمان بر این است که کیف دستی یا کوله پشتی محل مناسب و خوبی برای نگه داشتن گوشی است، اما اینطور نیست. شاید تعجب کنید ولی بهترین جا جیب هایتان است، چراکه گوشی کمتر آغشته به میکروب می شود. تمیز کردن گوشی با دستمال مرطوب می تواند به از بین بردن میکروب های آن کمک کند.
ما به ندرت به دمای محیط و تاثیر سرعت ذوب شدن یخ روی کیفیت مواد غذایی مان فکر می کنیم. قرار دادن گوشت و ماهی روی میز یا اپن آشپزخانه عادتی مضر است که می تواند خطرآفرین باشد. برای پیشگیری از تکثیر میکروب می توان یخ گوشت و ماهی را در یخچال آب کرد.
اسکان یا اسکون غذایی که باید آن را یکبار امتحان کرد
گنجاندن غذاهای متنوع در برنامه غذایی ایده بسیاری از کدبانوان های خانه دار است، حتی بانوان شاغل هم به دلیل وقت کمی که دارند، بیشتر مواقع به دنبال پختن غذاهای متفاوت، ساده و در عین حال سبک و خوشمزه می گردند. غذایی که هم باب میل تمام اعضای خانواده باشد و هم اینکه بتواند جایی در برنامه غذایی پیدا کند.
به همین بهانه امروز برای شما خوانندگان همیشه همراه طرز تهیه یک غذای ساده، اما خوشمزه را آورده ایم. این غذا در واقع یک کیک یا نان سریع است كه ظاهری شبيه بيسكویت دارد، اما بافتش كيك مانند و طعم و مزه اش نزدیک به نان است. اسکان معمولا از گندم، جو یا بلغور به همراه بيكينگ پودر تهیه می شود و در برخی مواقع نیز می تواند به صورت شیرین تهیه شود.
مواد لازم:
کره: 100 گرم
ماست: نصف لیوان
آرد: 2 لیوان
تخم مرغ: یک عدد
پنیر فتا: نصف لیوان
تره خرد شده: 4 قاشق غذاخوری
بیکینگ پودر: یک و و یک چهارم قاشق چایخوری
جوش شیرین: یک چهارم قاشق چایخوری
نمک، فلفل و زنجبیل: به میزان لازم
طرز تهيه:
ابتدا آرد، بیکینگ پودر و جوش شیرین را مخلوط می کنیم و خوب هم می زنیم. سپس 100گرم کره را بلافاصله بعد از درآوردن از یخچال روی آرد رنده درشت می کنیم. با یک چنگال مواد را مخلوط کرده و تا جایی هم می زنیم که چیزی شبیه به خرده نان شود(به هیچ عنوان از دست استفاده نمی کنیم). حالا تخم مرغ را اضافه می کنیم. یک قاشق آن را کنار می گذاریم و مابقی را با نصف لیوان ماست (بهتر است غلیظ و ترش باشد) مخلوط می کنیم. فلفل، نمک و زنجبیل را هم به ماست اضافه کرده، سپس به مخلوط آرد و کره می افزاییم. خیلی کم فقط به اندازه مخلوط شدنشان با چنگال هم می زنیم. حالا تره خرد شده و پنیر خرد شده را اضافه می کنیم و باز هم خیلی کم در حد مخلوط شدن با چنگال هم می زنیم. پنیر فتا یا همان پنیر سفید ایرانی را درشت خرد می کنیم. مواد آماده را روی سطح صاف می ریزیم و با دست و به آرامی فشار می دهیم و به شکل دایره به قطره 2 تا 3 سانت باز می کنیم (با وردنه). با قالب گرد به اندازه 6 سانت قالب می زنیم و داخل سینی فر که کاغذ روغنی کف آن پهن کرده ایم، نزدیک به هم می چینیم و رویشان از همان تخم مرغی که کنار گذاشته ایم، می مالیم و داخل فر با حرارت 180 درجه و به مدت 20 تا 30 دقیقه می گذاریم تا پخته شوند. بعد از پخت می توانید روی آنها پودر پابریکا بپاشید.
نکته
* کره حتما باید سردسرد و با چنگال و خیلی کم هم زده شود.
* دست را به هیچ عنوان تا زمان قالب زدن وارد خمیر نمی کنیم.
مهسا محمودی
مواد لازم
ارده: ٥ قاشق غذاخوری
شيره خرما: یک قاشق مرباخوری
عسل: یک قاشق مرباخوری
كنجد: یک قاشق چایخوری
پودر فندق: یک قاشق چایخوری
طرز تهیه:
برای درست کردن این شکلات، تنها کافیست ارده، شیره خرما، عسل، کنجد و پودر فندق را با هم ترکیب کنیم تا در نهایت یک شكلات مقوي و خوشمزه داشته باشيم. شكلات فندق و کنجد، بسیار مقوي است و می توان آن با نان داغ میل کرد. ویژگی این شکلات این است که تمامي اندازه های مواد را می توانید با توجه با ذائقه تان تغيير دهید يا حذف کنید.
لیلا فاضلی نیا
مواد لازم
کره به دمای محیط رسیده: 175 گرم
شکر قهوه ای روشن و دانه نرم: 100 گرم
آرد: 250 گرم
اسانس وانيل: به میزان لازم
طرز تهیه:
کره و شکر را آنقدر می زنیم تا کرمی شود. سپس همزن را کنار می گذاریم وآرد الک شده را به مواد اضافه می کنیم و هم می زنیم تا خمیر یکدستی به دست آید. آن را روی سلفون به صورت استوانه ای به قطر 3 سانت به اندازه بیسکویت های کره ای رول می کنیم و در شکردانه درشت می غلطانیم و در سلفون می پیچیم. سپس داخل یخچال به مدت 30 دقیقه قرار می دهیم تا خودش را بگیرد. بعد از نیم ساعت از یخچال بیرون آورده و به ضخامت نیم سانت برش می زنیم و در سینی فر می چینیم و در فر با دمای 160 درجه سانتی گراد به مدت 15 دقیقه می پزیم. این بیسکویت را می توانیم کاکائویی هم درست کنیم. برای بیسکویت کاکائویی باید دو قاشق غذاخوری از مقدار آرد کم و دو قاشق غذاخوری کاکائو اضافه کنيم.
گفت وگو با همکار نفتی و مشاور ارشدرییس فدراسیون جهانی ورزش های رزمی
مشعل منطقه شمال ایران مشتمل بر استانهای مازندران و گلستان اقلیمی مستعد در پرورش استعدادهای ورزشی و معرفی آنان به جامعه ورزشی کشور و جهان بوده است. فرشید مسعودی رزمیکار شاغل در خطبانی حراست مرکز گرگان از مراکز زیرمجموعه شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران، کسی که بیش از سه دهه سابقه فعالیت ورزشی داشته و در سالهای گذشته مدارج مختلف مربیگری و عضویت در فدراسیونهای ورزشی را کسب کرده، با این رزمی کار نفتی در خصوص ورزش به خصوص رزمی گفت و گویی داشتیم که باهم می خوانیم.
فرشید مسعودی متولد سال ۱۳۵۵ در روستای سیاه رودبار شهرستان علیآباد کتول هستم. پدرم کارمند محیط زیست بود، شغل بسیار طاقتفرسایی داشت و دائماً برای جلوگیری از صید و شکار بیرویه در مأموریت به سر میبرد؛ به همین دلیل خانواده ام در سال ۵۶ از روستا به شهر مهاجرت کرد و فرصتی مغتنم برایم به وجود آمد که از هفت سالگی به ورزش ژیمناستیک روی آورم، چهار سال در این رشته فعالیت کردم اما با توجه به روحیاتم در ادامه ورزش رزمی را انتخاب کردم.
من از همان دوران کودکی بسیار پرانرژی و فعال بودم و نیز علاقه زیادی به ورزش و فعالیت بدنی ورزشی داشتم به همین علت خانوادهام تصمیم گرفتند که مرا به باشگاه ورزشی بفرستند تاکمی از انرژی ام کاسته شود و این شروعی برای زندگینامه ورزشی من بود.
حضور در باشگاه ژیمناستیک بیشتر به خاطر خانواده و توصیه هایی بود که به والدینم شده بود و باید بگویم از ژیمناستیک خاطره زیادی در ذهن ندارم چون خیلی از آن روزگار گذشته و من بسیار کوچک بودم اما در ادامه به ورزش های رزمی روی آوردم که تکواندو اولین رشته ای بود که انتخاب کردم. در تکواندو شروع کار من از سال ۶۷ بود، یادم هست بعد از یک هفته به خاطر انعطاف بدنی ناشی از ورزش ژیمناستیک، تلاش و شجاعت در مبارزه کمربند زرد را گرفتم و در هفته دوم به دلیل مبارزه بارده های بالاتر، استاد یک خط سبز به نشان توانایی کمربند سبز به بنده داد، 11 سال در این رشته فعالیت کردم و سپس در سال 1378 تصمیم گرفتم رشته کیکبوکسینگ و بوکس را امتحان کنم تا اینکه از سال ۹۴ تاکنون هم در رشته هنرهای ترکیبی رزمی MMA کار میکنم.
ورزش کردن در ابتدا برایم جنبه تفریحی داشت ولی به مرورزمان به دلیل استعداد بسیار بالا به ورزش قهرمانی روی آوردم و درست در شروع ورزش تکواندو باپشتکار عجیبی که داشتم متوجه شدم که موفقیت از آن کسانی است که فعل خواستن را صرف کنند و هدف داشته باشند، هرچند که در این مسیر مشکلات و کاستیهای زیادی سد راهم بود اما باپشتکار و علاقه همه موانع را برطرف کردم.
بله در سال ۶۶ مجبور شدم به دلیل بیماری جسمی یک سال از تمرینات ورزشی دورباشم در حقیقت پزشکان ادامه هرگونه فعالیت ورزشی را برایم ممنوع کرده بودند اما هرگز ناامید نشدم و تمام این مدت به امید بازگشت به عرصه ورزش بودم.
حدوداً در 10 دوره مسابقات کیکبوکسینگ و تکواندو در سطح کشور شرکت کردم که حاصل آن ها قهرمانی کیکبوکسینگ در سالهای۸۱ تا ۸۴ و نیز عنوان سوم نیروی زمینی ارتش در سال ۸۰ بود.همچنین توانستم پس از ۴ مسابقه کاملاً حرفهای و بسیار دشوار در کلاس جهانی، مقام سوم را در مسابقات جهانیMMA ۲۰۱۹ به میزبانی کشوراوکراین به دست بیاورم.
پس از 37 سال فعالیت ورزشی، موفقیتهایی را کسب کردهام که مهمترین آن ها کسب دان ۳ تکواندو، دان ۳ فدراسیون جهانی budo در رشته کیکبوکسینگ، دان ۲ تاپ کاراته فولکنتاکت، دان ۴ کیکبوکسینگ به عنوان آخرین رده کمربند در سال ۸۶، اخذ مدارک مربیگری در ۴ رشته از فدراسیونهای کاراته، بوکس ورزمی کشور بود.در سال ۲۰۱۹ نیز دوره مربیگری فدراسیون جهانی MMA را با مشارکت رئیس و نماینده فدراسیون جهانی در اصفهان گذراندم و موفق به دریافت مدرک مربیگری جهانی شدم، همچنین در سال ۱۳۹۸ از طرف وزارت نفت به عنوان مربی دفاع شخصی کارکنان حراست شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران برگزیده شدم که البته منتظر کنترل بیماری کرونا ویروس در سطح جامعه برای آغاز تمرینات هستیم.در سال جاری نیز از طرف رئیس فدراسیون جهانی هنرهای رزمی (با حدود ۱۶۰ کشور عضو) به عنوان نماینده و مشاور ارشد رئیس انتخاب شدم.
در سال ۸۶ دعوت نامه ای از یکی از کشورهای اروپایی(فرانسه) داشتم تا در آن کشور فعالیت کنم ولی به خاطر عرق وطن پرستی و خدمت به جوانان کشور عزیزم باعث شد تا در همین جا به آموزش و تعلیم و تربیت بپردازم.
دوران سربازی، برای گذراندن دورههای فشرده تکاوری و چریکی انتخاب شدم و به خاطر شرایط آمادگیام به عنوان نیروی پیمانی افتخار پوشیدن لباس مقدس ارتش جمهوری اسلامی ایران نصیبم شد و به عنوان نیروی ویژه شناخته شدم و افتخارات زیادی در تیراندازی و مبارزات نیروهای مسلح به دست آوردم.
پس از اتمام دوره پیمانی در ارتش با نیروی مقاومت بسیج وارد همکاری شدم و تجربیاتی به عنوان مربی دفاع شخصی و ضابط قضایی کسب کردم، همان جا بود که در سال ۱۳۹۰ به یکی از شرکتهای حفاظتی مراقبتی معرفی و به شغل خطبانی در صنعت انتقال نفت مشغول شدم.
البته این مسئله به نظر و صلاحدید مسئولان بستگی دارد که بنده چگونه بتوانم تجربیات خود را در اختیار کارکنان و فرزندان محترم آنان قرار دهم، اما شخصاً در هرکجای این سرزمین باشم حاضر به خدمترسانی به هم وطنان عزیز به ویژه کارکنان صنعت نفت هستم.
در این مدتِ ۹ماه که از تعطیلی باشگاهها می گذرد، تمرینات شاگردانم به صورت انفرادی در محیطهای روباز ادامه داشته و تلاش کردیم تا آموزشها را از راه دور و تلفنی تداوم بخشیم و البته خود بنده هم فعالیتهای ورزشی را برای حفظ آمادگی بدنی پیگیری میکنم.
باشگاه صنعت نفت آبادان خیلی زود جای خالی بازیکنان جداشده را با نفرات جدیدی پر کرد. در روزهای ابتدایی نقل وانتقالات تابستانی 12 بازیکن تیم صنعت نفت آبادان که قراردادهایشان به پایان رسیده بود، تیم های دیگری را برای ادامه فوتبال برگزیدند و از جمع طلایی پوشان جدا شدند، اما باشگاه صنعت نفت به سرعت جای خالی آن ها را پر کرد.پس ازاینکه احکام اعضای هیات مدیره و مدیرعامل باشگاه صنعت نفت آبادان تمدید شد، علی عیسی زاده مدیرعامل این باشگاه اقدام به جذب نفرات موردنیاز سرمربی تیمش کرد و طی روزهای گذشته 13 بازیکن به جمع طلایی پوشان پیوستند.علی عبدالله زاده (پارس جنوبی)، محمد طیبی (سپاهان اصفهان)، حسن بیت سعید (فولاد خوزستان)، مهدی زبیدی (نفت مسجدسلیمان)، حکیم نصاری (استقلال خوزستان)، فرزین گروسیان (استقلال خوزستان)، محسن آقایی (رایکا بابل)، علی پورمحمد (مس رفسنجان)، علی هزامی (هوادار تهران)، محمدحسین زواری (جوانان سایپا تهران)، علی آل کثیر (ماشین سازی تبریز)، حامد فلاح زاده (سایپا تهران) و رضا خالقی فر (پارس جنوبی جم) نفراتی هستند که مدیران باشگاه نفت موفق به جذب آن ها شده اند تا به سرعت جای نفرات قبلی را پر کنند.
لیست بازیکنان تازه وارد صنعت نفت شامل هفت بازیکن سهمیه لیگ برتری و شش بازیکن از دسته های پایین تر است؛ بازیکنانی که برخی از آن ها سابقه ی قهرمانی لیگ برتر ایران و بازی در لیگ قهرمانان آسیا را داشته اند.
باشگاه صنعت نفت آبادان البته هنوز هم پروسه یارگیری برای لیگ بیستم را دنبال می کند و در صورت اعلام نیاز کادر فنی اقدام به خدمت گرفتن نفرات دیگری خواهد کرد.تیم محبوب نفتی های آبادان با تلفیقی از بازیکنان جدید و بازیکنان باقی مانده از فصل گذشته، برای اردوی آماده سازی عازم تهران شده است تا ضمن انجام چند مسابقه تدارکاتی آماده درخشش در لیگ بیستم شود.
گروهی از کارکنان شركت ملي نفت ایران و ستاد وزارت نفت در راستای اهتمام به ورزش همگانی طی برنامه ای ورزشی و با رعايت پروتکل های سلامتي و بهداشتي بدون هيچ مشكلي در مهرماه 99 به ارتفاعات رشته کوه البرز مرکزی قله بند عیش صعود کردند.
5 نفر از کارکنان شرکت ملی نفت ایران و ستاد وزارت نفت طی 4 ساعت کوه پیمایی از کف دره و کنار رودخانه و سپس گذر از روی یال (گردنه) تراورس عبور کرده و درنهایت به قله 3000 متری بند عیش صعود کردند.
اسامي همکاران نفتی که در این صعود حضور داشتند عبارت اند از: سيد مصطفي احمدي نسب، الله یار الياسي، مجيد خسرواني، فرامرز فرجي و حسين باقر زاده.
مدیرعامل باشگاه فرهنگی ورزشی شرکت ملی حفاری، طی حکمی ناصر مطلق را به عنوان مدیر فنی تیم های فوتبال این باشگاه منصوب کرد.
در حکم مدیرعامل باشگاه فرهنگی ورزشی شرکت ملی حفاری آمده است: نظر به تخصص جنابعالی، به موجب این ابلاغ به سمت مدیریت فنی تیم های فوتبال باشگاه شرکت ملی حفاری منصوب می شوید.ناصر مطلق دارای مدرک مربیگری A و در سال ۱۳۸۲ موفق به گرفتن مدرک تدریس مربیگری فوتبال آسیا شد.
بازی در تیم های فوتبال کیان آبادان، ژاندارمری آبادان، نفت، استقلال اهواز و منتخب خوزستان و همچنین سوابق سرمربی گری در تیم های فوتبال ملی حفاری، نفت اهواز،نفت مسجدسلیمان، نفت امیدیه، استقلال اهواز و مدیر فنی تیم های فوتبال مناطق نفت خیز جنوب را در کارنامه ناصر مطلق وجود دارد.
سرمربی تیم فوتبال ساحلی پارس جنوبی در پایان این مسابقات که با قهرمانی شاگردانش همراه شد، در خصوص این رقابت ها و نیز کسب این عنوان گفت: بازیکنان تیم پارس جنوبی، بخصوص بازیکنان جوان تیم در طول فصل تلاش های زیادی کردند و در شب پایانی رقابت ها به حق خود دست یافتند. 3 پیروزی و یک شکست حاصل کار ما در این مرحله بود. ابتدا در مرحله رفت تیم اصفهان را شکست دادیم؛ اما در دیدار بعدی که بسیار حساس هم بود، مقابل حریف سرشناس خود گلسا پوش یزد در سه زمان وقت عادی، پیروز میدان بودیم، اما در پایان بازی، تیم یزد با توجه به بهره گیری مناسب از ضربات آزاد که ماهیت فوتبال ساحلی است، توانست به پیروزی دست یابد.
محمد میهن دوست افزود: در دور برگشت بازهم با پیروزی مقال تیم اصفهانی کار را شروع کردیم و در بازی پایانی دیگر اشتباه بازی رفت را انجام ندادیم و با ارائه یک بازی برتر، موفق شدیم حریف قدرتمند خود را شکست دهیم تا جام را به خانه ببریم.
میهن دوست در ادامه با ابراز رضایت از شاگردانش گفت: بازیکنان ما نمایش خوبی در زمین داشتند و حتی پس از گلزنی و باوجود نتیجه برتری، همچنان به تلاش خود برای دست یافتن به گل بیشتر تلاش کردند. تیم پارس جنوبی بخوبی بازی کرد و شایستگی برد را هم داشت؛ اما جذابیت فوتبال به لحظات پیش بینی نشده آن است.
وی، تیم فوتبال ساحلی پارس جنوبی را شایسته کسب عنوان قهرمانی دانست و اضافه کرد: بازیکنان در بازی پایانی با تمام وجود بازی کردند و یک برد ارزشمند را به دست آوردند.
سرمربی پارس جنوبی با اشاره به اینکه تیمش در مسابقه پایانی که حکم فینال را داشت، از موقعیت ها بخوبی استفاده کرده است، گفت: استفاده مناسب از فرصت ها باعث شد تا برای هفتمین بار عنوان قهرمانی این مسابقات را کسب کنیم.
سرمربی تیم فوتبال ساحلی پارس جنوبی بوشهر در ادامه افزود: باید تلاش کنیم این موفقیت ها ادامه داشته باشد و در فصل های آینده نیز این قهرمانی ها را ادامه دهیم.
سرمربی تیم فوتبال ساحلی پارس جنوبی بوشهر درباره نگاه بین المللی به فوتبال ساحلی و اینکه بازی های رفت در سمنان که دریا و ساحل نداشت، برگزار شد، گفت: بازی های ساحلی بویژه فوتبال، حتی در کشورهای سردسیر نیز ترویج می شود و زمین های این ورزش در شهرهای غیر ساحلی نیز در حال تأسیس است و با آنکه به دلیل نام این رشته، اولویت با شهرهای ساحلی است؛ اما به این معنی نیست که این ورزش فقط در ساحل انجام شود.
یکه تازی پارس جنوبی در فوتبال ساحلی
تیم فوتبال ساحلی پارس جنوبی موفق شد با قهرمانی در سیزدهمین دوره لیگ برتر فوتبال ساحلی باشگاه های ایران، هفتمین قهرمانی خود در این رقابت ها را جشن بگیرد.
تیم فوتبال ساحلی پارس جنوبی بااقتدار و 9 پیروزی پی درپی به مرحله نهایی این رقابت ها رسیده بود. ساحلی بازان پارس ابتدا در دور رفت مرحله نهایی در جایگاه دوم ایستادند، اما در ادامه و در دور برگشت رقابت ها در خانه با دو پیروزی پی درپی موفق شدند به مقام قهرمانی دست پیدا کنند.
تیم فوتبال پارس جنوبی در دور برگشت مرحله نهایی در خانه و در زمین فوتبال ساحلی دهکده گردشگری بوشهر در نخستین بازی موفق شد، ابتدا تیم فرش حداد اصفهان را شکست دهد. شاگردان میهن دوست با نتیجه ۴ بر ۱ در این دیدار به برتری دست یافتند. محمد احمدزاده و علی میرشکاری برای پارس جنوبی دبل کردند. احسان رضایت نیز تک گل فرش حداد را به ثمر رساند. سپس این تیم در دیداری پایانی به مصاف تیم مدعی گلساپوش یزد رفت و با پیروزی مقابل این تیم، هم انتقام شکست در بازی رفت را گرفت و هم موفق شد به مقام قهرمانی این دوره از مسابقات دست پیدا کند.
شاگردان میهن دوست در بازی پایانی که در زمین فوتبال ساحلی دهکده گردشگری بوشهر برگزار شد، در دیداری سخت و نفس گیر و درعین حال پرگل از سد مهمان یزدی خود گذشتند و با نتیجه 5 بر 4 به پیروزی رسیدند.
در این دیدار مصطفی کیانی(۲ گل)، نصرالله شاهمرادی(۲ گل) و علی میرشکاری یک گل برای تیم پارس جنوبی به ثمر رساندند. چهار گل تیم گلساپوش یزد نیز توسط بازیکنان محمدامین زاده، محمدحسین ناظم، جواد علیزاده و محمدعلی مختاری به ثمر رسید.
در پایان این رقابت ها علی میرشکاری، بازیکن تیم فوتبال ساحلی پارس جنوبی با ۱۶ گل به عنوان آقای گل این مسابقات معرفی شد.
همان طور که ذکر شد، پارس جنوبی بوشهر با پیروزی در بازی پایانی مقابل تیم یزدی برای هفتمین بار موفق به کسب مقام قهرمانی در رقابت های لیگ برتر فوتبال ساحلی باشگاه های ایران شد. این تیم در 6 دوره دیگر، پنج بار مقام دوم و یک بار هم مقام سوم را کسب کرده است. به عبارتی باید گفت این تیم، مقتدرترین تیم فوتبال ساحلی کشور است.
کاپیتان تیم فوتبال ساحلی پارس جنوبی نیز بعد از قهرمانی تیمش در این رقابت ها گفت: برای دستیابی به این قهرمانی یک سال تلاش کرده ایم و بازیکنان ما کار بسیار سختی را در این مدت انجام داده اند، چراکه قهرمانی بسادگی محقق نمی شود. خوب بازی کردیم و این قهرمانی، برازنده پارس جنوبی بود.
مسلم مسیگر در ادامه با اشاره به اینکه فصل قبل مسابقات نیز شایسته کسب عنوان قهرمانی بودیم، گفت: در فصل قبل در چند بازی خیلی راحت نتیجه را از دست دادیم و نتوانستیم قهرمان شویم؛ اما در این فصل بخوبی جبران کردیم.
کاپیتان تیم پارس جنوبی در ادامه تأکید کرد: امسال باهمت بازیکنان توانستیم جام قهرمانی را به خانه برگردانیم که برای ما جای خوشحالی بسیار زیادی دارد. امیدوارم سال بعد هم همین عنوان را تکرار کنیم.
۲۶ مهر در تقویم ایرانی، روز تربیت بدنی و ورزش است. این روز باهدف افزایش و ترویج ورزش در زندگی فردی و اجتماعی و گسترش ورزش های همگانی برای سلامت و شادابی افراد نامگذاری شده است. در صنعت نفت هم به ورزش همگانی توجه ویژه ای شده؛ چراکه امر به ورزش باعث سلامت و نشاط کارکنان می شود.
به همین منظور، رئیس امور ورزش و تربیت بدنی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب در پیامی به مناسبت هفته تربیت بدنی، بالا بردن سطح سلامت در خانواده بزرگ شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب را از مهم ترین وظایف این امور برشمرد.
اسکندر رویین پور، ضمن گرامیداشت هفته تربیت بدنی گفت: «ورزش به عنوان پدیده ای اجتماعی و فرهنگی و یکی از مهم ترین ارکان تأمین شادابی، نشاط و سلامت جسم و روح، در زندگی امروز نقش اساسی و بنیادی دارد و بر همین اساس، نه تنها یک هفته بلکه، تمام روزهای سال را دربرمی گیرد.
ورزش هیچگاه محدود به زمان و مکان نبوده و باید شرایطی فراهم شود تا با نهادینه شدن فرهنگ ورزش، این مهم به عنوان یک اصل و نیاز اساسی، مورد اهتمام تک تک کارکنان و خانواده های آنها قرار گیرد. امروز مسؤولان و دست درکاران عرصه ورزش صنعت نفت همه تلاش خود را به کار گرفته اند تا در مسیر توسعه، رشد و سرلوحه قرار دادن الگوهای انسانیت و منش پهلوانی گام برداشته و ارتقای سطح سلامت خانواده را از مهم ترین وظایف خود قلمداد می کنند. ورزش در صنعت نفت، عرصه توقف ناپذیری است که برای آن حد و مرزی به لحاظ توسعه و پیشرفت وجود ندارد و باید برای رشد آن بکوشیم.امید است امور ورزش و تربیت بدنی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب در جهت تحقق اهداف و راهبردهای صنعت نفت در ورزش و مطابق باسیاست های ابلاغی و محورهای تکلیفی و بخشنامه مقام عالی وزارت باهمت بلند گام برداشته و در کنار شناسایی و پرورش ورزشکاران مستعد در عرصه ورزش قهرمانی، نسبت به گسترش و توسعه ورزش همگانی در بین کارکنان و خانواده های محترم ایشان محکم تر از گذشته قدم بردارد. در همین راستا از حمایت ها و همراهی دلسوزانه، تمامی مدیران، مسئولین شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب و همچنین همکاران خود در این امور قدردانی کرده، هفته تربیت بدنی و ورزش را به تمامی ورزشکاران، رؤسا و دبیران هیأت های ورزشی، مربیان و خادمین در عرصه ورزش خاصه خانواده بزرگ صنعت نفت تبریک عرض کرده و از درگاه خداوند منان سلامتی، پیروزی و توفیق روزافزون همگان را درراه اعتلای ورزش وزارت نفت مسئلت می کنم.» سید فریدون تقوی مقدم رئیس امور ورزش شرکت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری هم مانند همتای خود هفته تربیت بدنی را تبریک گفته و امیدوار است هفته تربیت بدنی و ورزش فرصتی است باشد تا ارزش مای انسانی، اخلاقی و پهلوانی در درجه اول اهمیت قرار بگیرد تا در کنار این هدف متعالی ورزش که همانا نقش تربیتی این مقوله را در پرورش انسان مای سالم و بااخلاق تبیین می کند و موجب پدید آمدن جامعه ای نیکو شود و نیز زمینه ترویج فرهنگ ورزش عمومی برای نهادینه کردن فرهنگ سلامتی و پرورش قهرمانان ورزشی برای استمرار در افتخارآفرینی ایران اسلامی باشد. آنچه مسلم است مسئولین ورزش شرکت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری با پیروی از بیانات مقام معظم رهبری در تبیین جایگاه ورزش که فعالیت و تحرک بدنی را در قالب آموزه های دینی و همچنین تمدن غنی ایرانی برای پرورش انسان های خوب، قوی و سالم موردتوجه قرار داده است، می کوشد تا ورزش همگانی را به عنوان یک پدیده انسان ساز همراه باارزش مای اخلاقی و اسلامی در جامعه ترویج دهد و برای تحقق ایرانی سالم و بانشاط نقش آفرینی داشته باشد.
تربیت بدنی واژه ای است به وسعت انسانیت در مسیر الهی که با تقویت و پرورش ابعاد روحانی و جسمانی کمال خودشناسی و خداشناسی را به همراه می آورد. امروزه ورزش به عنوان یکی از مهمترین ارکان تأمین نشاط و سلامتی روحی، جسمی و نیز شاخص اصلی رشد اجتماعی و فرهنگی در جوامع مختلف نقشی اساسی و بنیادی ایفاء می نماید. برهمین اساس اداره کل سلامت و تربیت بدنی وزارت نفت تلاش دارد تا با تطابق حوزه های سیاستگذاری، برنامه ریزی و اجرا زمینه رشد استعداد های ورزشی، ارتقاء سطح سلامتی کارکنان و خانواده و افزایش میزان مشارکت ورزشی مخاطبین در صنعت نفت را فراهم آورد. همزمان با شیوع بیماری کووید 19 با نوعی رکود، کم تحرکی و تنزل سطح فعالیت ورزشی مواجه شده ایم. برآنیم تا با یاری همه کارشناسان و بدنه اجرایی حوزه ورزش صنعت نفت، این تهدید را به فرصت تبدیل نموده و از تمامی ظرفیت های فضای مجازی جهت راه اندازی پویش ورزش در محل کار یا منزل استفاده نمائیم.این اداره کل ضمن تبریک هفته تربیت بدنی و ورزش به جامعه ورزش صنعت نفت بخصوص پیشکسوتان، صحت و سلامتی همراه با ورزش را برای همه کارکنان وخانواده محترم صنعت نفت مسئلت می نماید.
با حکم رئیس هیأت وزنه برداری استان خوزستان، رئیس کمیته ارزیابی فنی و مالی این هیأت منصوب شد.
سید علیرضا قریشی، رئیس هیأت وزنه برداری استان خوزستان در حکمی افشین صالحی پور، قهرمان پیشین و مربی نامدار و کارکشته وزنه برداری کشور را به عنوان رئیس کمیته ارزیابی فنی و مالی هیأت وزنه برداری استان خوزستان منصوب کرد.
افشین صالحی پور، دارنده مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد مدیریت مالی، هم اکنون به عنوان رئیس سندرسی و کنترل اسناد شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجدسلیمان مشغول به خدمت است. او که در تیم وزنه برداری نفت مسجدسلیمان طی سالیان متمادی به عنوان مربی فعالیت داشته، موفق به تربیت شاگردان ارزنده و موفقی در این رشته شده که توانسته اند در مسابقات مختلف منطقه ای، ملی و بین المللی، عناوین و مدال های مختلف قهرمانی کسب کنند.
مشعل آنچه این روزها بخش زیادی از مردم دنیا و ما و هموطنانمان می گذرانیم، لحظات، ساعات و روزهایی سخت و پراسترس و شاید تلخ باشد، روزهایی که با استرس بیماری و حتی مرگ و شرایط سخت مالی و بیکاری و... همراه شده است. بسیاری از افراد در همین دوران شیوع ویروس کرونا و شرایط اجتماعی و اقتصادی حاکم بر جامعه، شاید اعضای خانواده، دوستان و بستگان و عزیزی را از دست داده باشند و این غم برای آنها سنگین بوده باشد. همه ما هر روز اخبار منفی و نگران کننده از محیط اطرافمان، محیط کار و فضای مجازی و شبکه های متعدد خبری می شنویم که ممکن است ما را با ناامیدی یا نگرانی های بیشتر مواجه کند. از آنجایی که هر کدام از ما ظرفیت پذیرش، توانایی در پذیرش این شرایط و قابلیت مقابله متفاوتی داریم خوب است درباره شیوه هایی که می تواند به حفظ آرامش ما در روزهای سخت کمک کند، مروری داشته باشیم. برخی از این شیوه ها فراگیری دارد و می توان به شکل جمعی آن ها را به کار برد و برخی دیگر متناسب با نوع شخصیت و شرایط زندگی هر فرد متفاوت است.
چند توصیه است است که برای مواقع اضطراری می تواند به کمک ما بیاید تا آرامشمان را حفظ کنیم. بهتر است در این لحظات لازم است آرام باشید و خوب فکر کنید و احتمالا تصمیمی بگیرید، اول از همه مراقب بدن خود باشید و نفس عمیق بکشید. در موقعیت استراس زا نفسهای عمیق و ممتد می تواند به افزایش اکسیژن رسانی به مغز و گردش خون کمک کند. سعی کنید عضلات خود را رها کنید؛ معمولا قسمت هایی از بدن مانند فک، شانه ها یا عضلات دیگر در شرایط فشار عصبی دچار گرفتگی می شوند. بهتر است عضلات را رها کنید یا ماساژ مقطعی بدهید. در مرحله بعد باید تلاش کنید از فکر و خیال بیهوده و منفی اجتناب کنید. لزومی ندارد در همان لحظات به همه ابعاد منفی و ناشناخته و احتمالی آن ماجرا فکر کنید. به این فکر کنید که آن مسئله تنها برای شما رخ نمی دهد و در همین لحظات ممکن است هزاران نفر دیگر در همین شرایط باشند. در عین حال برای بهبود حالتان خوب است به مکان آرامی بروید و تنها باشید، کمی پیاده روی کنید، به موسیقی مورد علاقه تان یا موسیقی آرام گوش کنید و با شناختی که از خود دارید نگذارید آن عصبانیت، ناراحتی یا استرس لحظه ای آسیبی جدی به شما بزند.
بسیاری از افراد در شرایط سخت و روزهایی پرفشار ممکن است شروع به تناقض گویی کنند و فراموش کنند در چه شرایطی بوده اند و چه دارایی هایی داشته اند. این شرایط برای افراد آسیب دیده در شرایط سخت معمول است. به همین دلیل خوب است با توجه به ندای درونی و قدرتی که در درونمان داریم برای خودمان یادآوری کنیم که به عنوان نمونه هنوز یک تن سالم دارم! هنوز خانواده ام سالم هستند! هنوز دور هم هستیم و غذایی برای خوردن و دلیلی برای شادی داریم! اینها موضوعات کمی نیستند اما معمولا فراموش می کنیم که داشته هایمان چقدر ارزشمند هستند. درعین حال در مواقع سخت بسیاری از ما ممکن است اصول اخلاقی و ارزش های درونی و حتی مذهبی کمرنگی داشته باشد، به نظر می رسد این اصول اخلاقی و ارزش های درونی معمولا زمینه ساز آرامش افراد است
بسیاری از موضوعات و افکاری که در لحظات و شرایط سخت و تلخ و پر استرس به ما روی می آورد، لزوما مربوط به آن زمان نمی شود و لازم است از خودمان دورشان کنیم. به همین دلیل توصیه شده که هر نوع فکر و خیال و نگرانی که در آن زمان الزامی و اضطراری نیست را از خودمان دور کنیم. برای این دور کردن افکار اضافی که حواس ما را به سمت موضوعات منفی می کشاند هم خوب است حرکتی فیزیکی مثل دویدن انجام دهید، چیزی شیرین یا خوراکی که دوست دارید را بخورید و یا به هر روشی دیگر در همان لحظات ذهنتان را مشغول کنید. آداب مذهبی، مراقبه های شخصی، یوگا و هر اقدام دیگری که آرامش روحی را به شما برمی گرداند و می توانید تمرکز بیشتری بر شرایط داشته باشید می تواند کمک کننده باشد.
همه ما آرزوها و اهداف بلند مدت و زیبایی را در سر می پرورانیم. احتمالا آرزوها و اهدافی داریم که ممکن است در شرایط سخت پیش رو و با توجه به شرایط اقتصادی آنها را از خودمان دور ببینیم اما لازم است بدون فکر های منفی آنها را برای آینده دورتر بگذاریم و فعلا به اهداف و برنامه های کوتاه مدت تر فکر کنیم. به عنوان نمونه در شرایطی که همه با بیماری و خطر احتمالی مرگ با ویروس کرونا رو به رو هستند، دیگر سفر به دور اروپا یک برنامه اصلی نیست، فعلا مهم ترین هدف ما باید سلامتی و ایمنی خود و خانواده مان در محیط خانه و بیرون از خانه باشد. همین نگاه منطقی به اهداف و آرزوها می تواند به ما کمک کند.
حالا دیگر دوره و زمانه ای شده که اگر در کل یک روز هیچ رسانه ای را چک نکنید و تلویزیون روشن نباشد و کل روز را در آرامش بگذرانید و کتاب بخوانید، لزوما خبر خاصی را از دست نمی دهید. اگر هم خبر مهمی باشد بالاخره از طریق خانواده و دوستان و... به نحوی به شما می رسد. بسیاری از افراد در این شرایط سخت ترجیح می دهند تنها یکبار آن هم در ساعت های پایانی شد (نه لزوما قبل از خواب) مروری کوتاه بر اخبار مهم آن روز داشته باشند و ایمیل ها و پیام هایشان را چک کنند. در این شرایط حجم کمتری از اخبار منفی و پر استرس به آنها وارد می شود.
حقیقت دارد
تو را دوست دارم
در این باران
می خواستم تو
در انتهای خیابان نشسته باشی
من عبور کنم
سلام کنم
لبخند تو را در باران
می خواستم
می خواهم
تمام لغاتی را که می دانم
برای تو به دریا بریزم
دوباره متولد شوم
*احمدرضا احمدی
سالار عقیلی خواننده موسیقی سنتی ایرانی است. گفته شده که در جشنواره موسیقی فجر سال ۱۳۷۵، سالار عقیلی در ۱۸ سالگی، برای نخستین بار به روی صحنه آمد و موجب حیرت تماشاچیان شد. عقیلی پس از این اجرا برای همکاری با ارکستر ملی به رهبری فرهاد فخرالدینی دعوت شد. او در این سال ها آلبوم ها و تک قطعه های بسیار معروف و شنیدنی را ساخته است که یکی از آنها آلبوم «عشق دیرین» است. این آلبوم با اشعار شاعرانی همچون عارف قزوینی، رهی معیری، خوانده شده است و قطعه ای با همین نام طرفداران زیادی دارد.
کتاب مستأجر با عنوان اصلی Le Locataire نام رمانی طنز، سورئال، سیاه و صد البته تکان دهنده از نویسنده فرانسوی، رولان توپور است. کتاب درباره مرد جوانی به نام «ترلکوفسکی» است که به دنبال آپارتمان جدیدی برای سکونت می گردد ولی هنگامی که کمی از سکونتش در آپارتمان می گذرد، متوجه اتفاقاتی مشکوک و رفتارهای عجیب و غریب از سوی همسایگانش می شود تا این که فکر می کند همسایگان در حال پی ریزی توطئه ای علیه جان او هستند.
روا ست اگر بخواهیم به طنز بودن داستان شک کنیم، اما جای هیچ شکی در سیاه و تکان دهنده بودن رمان نیست. با آن پایان عجیبش که آدمی را در تعلیق نگه می دارد، همانند دیگر آثار «گروتِسک» که مخاطب را میان «خندیدن» و «وحشت کردن» و یا میان «مضحک بودن» و «سیاه بودن محتوا» معلق نگه می دارد. این رمان برای اولین بار در سال ۱۹۶۴در فرانسه چاپ شد. رولان توپور نویسنده داستان تلاش کرده در این کتاب درباره مسخ تدریجی و از دست دادن هویت اصلی «ترلکوفسکی» یا به عبارتی انسان مدرن حرف بزند. گفتنی است این کتاب را کورش سلیم زاده ترجمه و انتشارات چشمه نیز منتشر کرده است.
این فیلم اولین اثر سینمایی آرش لاهوتی، درباره آبان، زنی ۴۵ ساله است که واسطه استخدام کارگران فصلی است و در این مسیر با مشکلاتی رو به رو می شود. هدیه تهرانی، علی مصفا و مهران احمدی از جمله بازیگران اصلی این فیلم هستند که بخشی از آسیب های اجتماعی را روایت می کند. این فیلم این روزها در حال اکران است اما اگر شرایط حضور در سینما را ندارید می توانید از سایتهای فروش فیلم آنلاین آن را دریافت کنید.
گفت وگو با یکی از بازنشستگان صنعت نفت در پتروشیمی خارک
مشعل این یک اتفاق معمول است که برخی نیروهای صنعت نفت به دلیل شرایط شغلی و اقتصادی و عدم دسترسی به آنچه امنیت و رضایت شغلی محسوب می شود، در شرکت و جایگاه مورد نظرشان قرار نمی گیرند اما اینکه این شرایط را تبدیل به یک فرصت برای خودمان کنیم دیگر یک انتخاب خوب است که هر فردی نمی تواند از پس آن برآید.
فرامرز نادرخانی یکی از نیروهای فنی و تخصصی است که از سال ها قبل علاقه مند به فعالیت در شرکت های EPC داخلی بوده است اما می گوید شرایط برای این همکاری فراهم نشده است اما در عوض 16 سال از تجربه کاری خود را با کارشناسان و مهندسین هندی در زمینه صنعت کشتیرانی بویژه کشتی های نفتکش رده SUEZ MAX و تدارکات خارجی و نظارت بر تعمیرات ادواری DRY DOCK گذرانده است. او در سال های پایانی دوران کاری خود در عسلویه و بعد پتروشیمی خارک مشغول به فعالیت بوده است. اما اتفاق مهم درباره آقای نادرخانی این است که او از شرایط شغلی خود که در ارتباط با نیروهای و پیمانکاران خارجی بوده با توجه به علاقه خود برای آموزش زبان استفاده کرده است.
نادرخانی در زمینه مکالمه دارای گواهینامه ESL و EFL و چند گواهینامه دیگر در مکالمه عمومی و تخصصی است و در این سال ها با تدریس زبان هم به معیشت خود کمک کرده و هم نوعی سرگرمی داشته است.
او در گفت وگو با مشعل می گوید: دو مدرک لیسانس شیمی و مهندسی پتروشیمی را اخذ کرده و در این سال ها با ترجمه متون و اسناد تخصصی شغلی خود توانسته از توانایی خود در زبان انگلیسی استفاده خوبی داشته باشد.
او که حالا 61 سال سن دارد، از اواخر سال گذشته برای بازنشستگی درخواست داده اما هنوز کارهای مربوط به بازنشستگی اش تمام نشده است و می گوید: مدتی است در جزیره خارک حضور دارم تا امور اداری مربوط به بازنشستگی تمام شود؛ از آنجایی که در این سال ها در چند محل خدمت متفاوت حضور داشته ام، استعلام های مختلفی لازم است اما در این مدت بیکار نبوده ام و در این مدت هم برنامه ریزی برای دوره های جدید تدریس در یک موسسه جدید آموزش زبان را دنبال می کنم.
از حدود 20 سال قبل به واسطه همکاری با شرکت های خارجی و به خصوص هندی ها، زبان انگلیسی را یاد گرفتم و در ادامه به سبب علاقه ای که داشتم و در شرکت های مختلف مورد نیاز بود، تصمیم گرفتم تا دوره های رسمی آموزش زبان را بگذرانم. نادرخانی می افزاید: در این سال ها چه در زمان های بین کار و تعطیلات و استراحت در خانه و یا حتی برای سرگرمی با زبان انگلیسی همراه بودم و بعد از چند سال شرایط تدریس داشتم و می توانستم شاگرد داشته باشم.
او با بیان اینکه در ابتدا زبان را برای داشتن فرصت شغلی بهتر انتخاب کرده اما در واقع تاثیر چندانی برای شغل خود در این سال ها نداشته است، می افزاید: همراهی با نیروهای خارجی و ترجمه اسناد و مدارک در موارد مختلف تنها کمک زبان برای من بود اما بیشتر به من کمک کرد تا تنهایی و اوقات فراغت و علاقه مندی های من را پر کند.
نادرخانی دو فرزند دارد و می گوید به دلیل شغل خود زمان زیادی را در خانه نبوده است.
او ادامه می دهد: پسرم ازدواج کرده و حالا همسر و دخترم در خانه هستند و بعد از این و در دوران بازنشستگی زمان بیشتر را با آنها خواهم بود اما برنامه مفصلی را هم برای تدریس زبان دارم که باید هماهنگی بین این موضوعات ایجاد کنم.
او می گوید: در واقع زبان آموزی در این سال ها تنها سرگرمی و دلخوشی بوده که در این سال ها داشته ام و خوشحالم که پس از بازنشستگی امکان تدریس هنوز برایم فراهم است.
نادرخوانی به متد متفاوتی که برای مکالمه زبان در این سال ها آموخته و حالا تدریس می کند اشاره و تاکید می کند. این متد کاربردی است و برخلاف بسیاری از آموزشگاه های آموزش زبان قالب بندی زمانی ندارد.
داستان عکس
مراسم صبحگاه مشترک نیروی انتظامی به مناسبت هفته ناجا صبح دوشنبه (28 مهرماه) با حضور حسین رحیمی - رئیس پلیس پایتخت، حجت الاسلام کاظم صدیقی امام جمعه موقت تهران و انوشیروان محسنی بندپی استاندار تهران برگزار شد.
معرفی اپلیگیشن
این اپلیکیشن از صدها فرمت مختلف برای کتاب های مجازی پشتیبانی می کند و به راحتی می توانید هرگونه کتاب، کمیک، فایل های mp3 مخصوص کتاب های صوتی و… را به وسیله آن مطالعه کنید. FullReader دارای چهار تم مختلف و قابل تعویض، مترجم به پنج زبان جهان و قابلیت پشتیبانی از OPDS است. همچنین می توانید با استفاده از قابلیت text to speech برنامه خواندن کتاب هایتان را به FullReader+ بسپارید. محیط کاربری برنامه نیز مناسب و بی نقص است و به راحتی می تواند نیازهای شما را برطرف کند.
یکی از اپلیکیشن های کتاب خوان رایگان نسبتا خوب اندروید است که تقریبا از تمام فرمت های معمول کتاب های مجازی را پشتیبانی می کند. محیط کاربری برنامه ساده و قابل فهم، اما کاربردی است. یکی از خصوصیات خوب EbookDroid داشتن دیکشنری، قابلیت مشخص کردن یک خط یا جمله، پلاگین های متعدد برای اضافه کردن قابلیت های بیشتر و… است.
این اپلیکیشن از بیشتر فرمت های کتاب های مجازی پشتیبانی می کند. محیط کاربری برنامه را می توانید بر حسب سلیقه شخصی تغییر دهید و از قابلیت هایی مانند اتو اسکرال (حرکت کردن اتوماتیک صفحه در حین خواندن)، انیمیشن های متنوع ورق زدن و دیگر تنظیماتی که برای راحتی شما تعبیه شده است استفاده کنید. AIReader به صورت رایگان قابل استفاده است.
راهنمای استفاده از صفحات نشریه مشعل
- بزرگنمایی یا کوچک نمایی تصاویر : Scroll (غلطک) ماوس
با امکان جابجایی پس از بزرگنمایی صفحات
- دسترسی به متن خبر: دابل کلیک روی تصاویر صفحات