ایران آماده افزایش سریع تولید نفت برای صادرات
توسعه مهارتهای رهبری بانوان، سرفصل تازهای در صنعت نفت
ثبـــــت رکـــــــــــورد تاریخی در ذخیره سازی گـــــاز
انتقال گاز در خاستگاه گاز ایران
جانفشانی کادر درمان در روزهای سخت
بیش از 8 هزار ساعت آموزش غیرحضوری
سقف افزایش قیمت نفت در سال 2021 کجاست؟
وضعیت ایمن زیرساختهای پایانه نفتی خارک
راه اندازی نخستین کمپرسور تبرید به دست متخصصان داخلی
آنچه دعوت کنندگان به نــماز باید بدانند
دارسی در بخاری افتاد؛ ؛ اما بعدش چه شد
وقتی کرونا و دیابت همدست می شوند!
اسب پارس جنوبی برای صعود دوباره زین شد
رئیس جمهوری گفت: با وجود داشتن ابزارهای عملیاتی و تجربه های ارزنده، آمادگی برای افزایش سریع تولید نفت بیشتر به منظور رسیدن به ظرفیت کامل برای صادرات را داریم.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، دکتر حسن روحانی در نشست ستاد هماهنگی اقتصادی دولت گفت: بر اساس شرایطی که بودجه سال ۱۴۰۰ تنظیم شده، این بودجه حاوی پیام های روشن، متعدد و بیانگر وضع اقتصادی کشور در سال آینده است و از این نظر هم فعالان اقتصادی و هم عموم مردم می توانند افق روشن اقتصادی سال آینده را از پیام های بودجه دریافت و مسئولان مرتبط با حوزه های مختلف اقتصادی نیز این پیام ها را به طور شفاف برای افکار عمومی بیان کنند. وی افزود: از مهم ترین پیام های بودجه سال آینده حمایت از اقشار کم درآمد با در نظر گرفتن پرداخت های هدفمند معیشتی، جبران تورم در دستمزد کارکنان، کارگران و حقوق بگیران، تأمین کالاهای اساسی مبتنی بر نیازهای مردم، تأمین مواد اولیه برای تولید کارخانه ها و مهم تر از همه سرعت بخشیدن به توسعه زیرساخت های کشور است و دیگر موارد نیز در روزهای آینده برای مردم تشریح می شود. رئیس جمهوری با تاکید بر ضرورت آمادگی برای رساندن تولید نفت کشور به ظرفیت طبیعی برای صادرات تصریح کرد: به دلیل تحریم های قبل از برجام، تولید و فروش نفت با محدودیت هایی روبه رو شد، اما با عملی شدن برجام و رفع تحریم ها، توانستیم در مدت کوتاهی فروش نفت را به بیش از 2 میلیون بشکه برسانیم و با وجود ابزارهای عملیاتی و تجربه های ارزنده، امروز هم این آمادگی برای افزایش سریع تولید نفت بیشتر وجود دارد. روحانی عنوان کرد: جنگ اقتصادی آمریکا موانع متعددی برای صادرات نفت و محصولات پتروشمی کشور ایجاد کرد، اما هیچ وقت آرزوی ترامپ در به صفر رساندن صادرات ایران محقق نشد و آن آرزو را با خود خواهد برد. براساس تصمیم ستاد اقتصادی دولت، وزارت نفت همه اقدام های لازم برای آماده سازی منابع و تجهیزات صنعت نفت برای تولید و فروش متناسب با ظرفیت موجود را ظرف سه ماه آینده به کار می گیرد. در این نشست همچنین نحوه تحقق و اجرای تخصیص آب و گاز رایگان به اقشار کم برخوردار و کم مصرف بحث و بررسی و مقرر شد پس از بررسی دقیق و شفاف در وزارتخانه های نفت و نیرو و تصویب نهایی، اطلاع رسانی دقیق و شفاف برای افکار عمومی انجام شود.
محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: کف صادرات روزانه نفت در بودجه سال آینده یک میلیون بشکه و سقف آن ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه در نظر گرفته شده و طوری برنامه ریزی شده است که چنانچه محقق نشود، بتوان نفت را پیش فروش داخلی کرد.
نوبخت در نشست خبری که برای تشریح لایحه بودجه سال آینده برگزار شد، گفت: سیاست دولت این بود که در برابر منابع محدود، کمتر خرج کنیم و در واقع میزان صرفه جویی را به حقوق و مزایای کارکنان و مردم اختصاص دهیم تا معیشت مردم بهبود یابد.
او با اشاره به تازه ترین آمار رشد اقتصادی منتشر شده ازسوی مرکز آمارافزود: تابستان امسال رشد ناخالص داخلی با نفت ۰.۲ درصد بود و اجزای این رشد به جز بخش خدمات که با توجه به شیوع بیماری کرونا و اعمال محدودیت ها منفی سه درصد بود، در بقیه بخش ها همچون کشاورزی مثبت ۲.۷، صنایع و معادن مثبت چهار و صنایع و معادن بدون نفت مثبت ۴.۲ درصد بود.
رئیس سازمان برنامه و بودجه تصریح کرد: امسال ۵۲ هزار میلیارد تومان به طرح های عمرانی پرداخت شده و این برای نخستین بار است که سرمایه گذاری ما مثبت بوده است و با این ۵۲ هزار میلیارد تومان، ۲ میلیون فرصت شغلی در بخش عمرانی تثبیت شد.
نوبخت تأکید کرد: سال آینده کف صادرات نفت، یک میلیون بشکه در نظر گرفته شده و سقف آن ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه در روز است و طوری برنامه ریزی شده که اگر محقق نشد و نتوانستیم این میزان نفت بفروشیم، بتوان پیش فروش داخلی کرد و اگر بیش از رقم پیش بینی شده، محقق شود که یک ریال مازاد در اختیار ما نیست و به ذخایر ارزی اضافه می شود.
حمید پورمحمدی، معاون اقتصادی سازمان برنامه و بودجه نیز در این نشست گفت: درآمد نفتی را برای سال آینده حدود ۱۹۹ هزار میلیارد تومان پیش بینی کردیم که اگر به هر دلیلی محقق نشود، امکان تأمین آن از محل فروش اوراق یا پیش فروش نفت وجود دارد.
نخستین نشست کمیته کارشناسی مشترک حوزه انرژی با حضور وزیر نفت، رئیس مرکز پژوهش های مجلس و جمعی از نمایندگان مجلس برگزار شد. به گزارش مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، نخستین نشست کمیته کارشناسی مشترک حوزه انرژی روز چهارشنبه (۱۲ آذرماه) به منظور بررسی مسائل و مشکلات حوزه نفت، گاز و تدوین راهبردهای این حوزه با حضور علیرضا زاکانی، رئیس مرکز پژوهش های مجلس، بیژن زنگنه، وزیر نفت و جمعی از اعضای کمیسیون انرژی مجلس، در محل مرکز پژوهش های مجلس برگزار شد. در این نشست هفت محور کاهش خام فروشی و تکمیل زنجیره ارزش در صنایع پایین دستی، توسعه صنعت پالایشی و توسعه صنعت پتروشیمی و پتروپالایشگاهی، توسعه فناوری های دانش بنیان و کسب وکارهای نوپا، اصلاح ساختار و مدیریت دارایی ها در حوزه انرژی، دیپلماسی انرژی، مقابله با تحریم و مبارزه با مفاسد و قاچاق در حوزه نفت و گاز به عنوان محورهای تشکیل کارگروه مشترک میان کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، مرکز پژوهش های مجلس و وزارت نفت، تعیین و مقرر شد با تعیین اعضا و زمان بندی مشخص برای نشست ها، نشست های آن تا حصول به جمع بندی نهایی ادامه یابد.
بیژن زنگنه، وزیر نفت با استقبال از برگزاری این نشست ابراز امیدواری کرد با تشکیل این کارگروه ها و برگزاری نشست های مشترک، ریل گذاری مطلوبی برای آینده صنعت نفت و پتروشیمی کشور انجام شود. وی افزود: سندهایی همچون سند توسعه صنعت پتروشیمی، سند سوخت حمل ونقل کشور، سند بهره گیری بهینه از پالایشگاه های موجود و سند تولید و پالایش نفت برای ریل گذاری تا سال ۱۴۲۰ آماده کرده ایم که امیدواریم براساس آن به ظرفیت تولید ۶.۵ میلیون بشکه نفت تا سال ۱۴۲۰ دست یابیم. وزیر نفت در ادامه تأکید کرد: بهینه سازی در مصرف سوخت حمل و نقل جاده ای و گاز برای کشور یک ضرورت است که باید با سرعت به سمت آن حرکت کنیم. زنگنه با اشاره به اینکه در صنعت نفت بودجه مطلوبی برای کمک به کسب وکارها ی نوپا در نظر گرفته شده است، گفت: توسعه در صنعت نفت باید پایدار و ادامه دار باشد.
رئیس مرکز پژوهش های مجلس در این نشست یکی از اهداف برگزاری آن را بررسی و ارائه راهکارهای مشخص در حوزه نفت و گاز دانست و گفت: مرکز پژوهش های مجلس در دوره جدید فعالیت خود به دنبال همکاری با وزارتخانه ها و دستگاه های مختلف است تا با رفع مسائل، افق روشنی به سمت آینده باز کنیم. علیرضا زاکانی با اشاره به محورهای هفت گانه ارائه شده در این نشست برای تشکیل کارگروه های مشخص به منظور رفع مسائل حوزه نفت و گاز کشور، یادآور شد: با تشکیل کارگروه های هفت گانه و زمان بندی مشخص، نشست ها در هفته های آینده با حضور نمایندگان عضو کمیسیون انرژی مجلس، نمایندگان مرکز پژوهش های مجلس و وزارت نفت تشکیل می شود تا سرانجام جمع بندی درباره مسائل حوزه نفت و گاز انجام شود. رئیس مرکز پژوهش های مجلس تصریح کرد: در این کارگروه های مشترک با لحاظ معایب و محاسن، برنامه مدونی در سه بخش کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت برای حوزه نفت و گاز تدوین می شود.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس نیز در این نشست با اشاره به محوربندی هفت گانه مرکز پژوهش های مجلس درباره بررسی مسائل حوزه نفت و گاز، تصریح کرد: محورهای مرکز پژوهش های مجلس بیش از ۹۰ درصد با محورها کمیسیون انرژی منطبق است و امیدواریم این اتفاق نظر با همکاری وزارت نفت دستاوردهای خوبی به همراه داشته باشد.
مالک شریعتی افزود: در دو موضع کمک به طرح های زنجیره ارزش در حوزه انرژی و نفت و گاز و قانون حمایت از صنایع پایین دستی این حوزه گزارش کمیسیون انرژی مجلس نهایی شده است که به زودی به صحن مجلس می آید.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس یادآور شد: نظام مدیریت دارایی های وزارت نفت از دیگر موارد در حال بررسی در کمیسیون انرژی است. در ادامه این نشست دیگر نمایندگان دیدگاه ها و پیشنهادهای خود را برای تشکیل کارگروه ها و برگزاری نشست های بررسی مسائل حوزه نفت و گاز ارائه دادند و بنا شد نشست ها مطابق برنامه ریزی ثانویه و بر اساس هر محور به صورت جداگانه و در سطح کارشناسی ادامه یابد.
معاون اول رئیس جمهوری مصوبه هیئت دولت درباره تخفیف در گازبهای مشترکان خوش مصرف را برای اجرا ابلاغ کرد. متن این مصوبه که توسط اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری به وزارت نفت و سازمان برنامه و بودجه کشور ابلاغ شده، به شرح زیر است: هیئت وزیران در جلسه ۱۳۹۹/۹/۵ به پیشنهاد وزارت نفت و به استناد اصل ۱۳۸ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تصویب کرد:
۱. مشترکان گاز بخش خانگی که مصرف گاز آنها در دوره زمانی شانزدهم آبان ماه تا پانزدهم اسفند ماه هر سال نسبت به دوره مشابه سال های ۱۳۹۶ و ۱۳۹۷ در میانگین دمای یکسان طول دوره صورتحساب بیش از ۱۰ درصد کاهش یابد، مشمول تخفیف پاداش صرفه جویی معادل ۱۵ درصد گازبهای صورتحساب دوره خواهند شد.
تبصره ١: برای ساختمان هایی که تنها در سال ۱۳۹۸ دارای سابقه مصرف گاز طبیعی باشند، مبنای مقایسه سال ۱۳۹۸ خواهد بود. مشترکان گاز طبیعی که از سال ۱۳۹۹ یا پس از آن گازرسانی می شوند، از سال بعد از گازرسانی بر مبنای مصرف گاز سال قبل مشمول این تصویب نامه خواهند شد.
تبصره ٢: دستورالعمل نحوه اعمال معادل سازی مصرف گاز بر اساس دمای یکسان ظرف یک ماه از تاریخ ابلاغ این تصویب نامه توسط وزیر نفت ابلاغ می شود.
۲. با هدف مدیریت تقاضا و بازدارندگی مصارف غیرضروری بخش خانگی در صورتی که مصرف گاز مشترکان یادشده در بازه زمانی مذکور در بند ۱ این تصویب نامه نسبت به میانگین مصرف آنها در دوره مشابه در سال های ۱۳۹۶ و ۱۳۹۷ در میانگین دمای یکسان طول دوره صورتحساب بیش از ۱۵ درصد افزایش یابد، کل مصرف مشترک مشمول افزایش ۱۵ درصدی با رعایت بند ب ماده یک قانون هدفمند کردن یارانه ها (مصوب ۱۳۸۸) و اصلاحات بعدی آن خواهد شد.
۳. در صورتی که مصرف گاز ساختمان های اداری دستگاه های اجرایی موضوع ماده ۵ قانون مدیریت خدمات کشوری (مصوب ۱۳۸۶) در بازه زمانی مندرج در بند ۱ این تصویب نامه از ۸۰ درصد میانگین مصرف آنها در دوره مشابه در سال های ۱۳۹۶ و ۱۳۹۷ در میانگین دمای یکسان طول دوره صورتحساب بیشتر شود، کل مصرف مشترک مشمول افزایش ۵۰ درصدی با رعایت بند ب ماده ۱ قانون هدفمندکردن یارانه ها و اصلاحات بعدی آن خواهد شد.
۴. در صورتی که مشترکان غیر خانگی گاز طبیعی با مصرف ۵٠٠٠ مترمکعب در ساعت و بالاتر با درخواست شرکت ملی گاز ایران در بازه زمانی مذکور در بند ۱ این تصویب نامه حداقل برای ۱۰ روز متوالی مصرف خود را به میزان ۳۰ درصد کاهش دهند، متناسب با میزان کاهش مصرف گاز، مشمول تخفیف معادل ۵ درصد گازبهای صورتحساب دوره خواهند شد.
۵. منابع حاصل از اجرای این تصویب نامه با رعایت قوانین و مقررات مربوط صرفاً برای مدیریت تقاضا، کاهش هدررفت، بهینه سازی مصرف گاز و توسعه گازرسانی هزینه می شود.
۶. مشترکان گاز طبیعی که از تسهیلات مصوبه شماره ۳۸۳۹۸۸ مورخ 3/10/1394شورای اقتصاد و اصلاحات بعدی آن در خصوص بهینه سازی سامانه های گرمایشی/ موتورخانه بهره مند شوند، مشمول مزایای تشویقی این تصویب نامه نخواهند شد.
۷. در اجرای این تصویب نامه شرکت ملی گاز ایران/ شرکت های گاز استانی موظفند از طریق درج در قبوض، پیامک و تعامل مستمر با مشترکان گاز، نسبت به اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به مصرف کنندگان اقدام کنند.
۸. مشترکان مصرف کننده خوراک پتروشیمی مشمول احکام این تصویب نامه به جز بند ۴، نمی شوند.
وزیر نفت در پیامی عنوان کرد: اجرای طرح توان افزایی که با مشارکت امور بانوان و خانواده وزارت نفت و همت مرکز توسعه مدیریت صنعت نفت آغاز می شود، سرفصلی تازه برای صنعت نفت است تا با همت جدی و به نحو شایسته، از سرمایه نهفته و ارزشمند انسانی کارکنان زن استفاده شود. در پیام بیژن زنگنه که به مناسبت آغاز دوره آموزشی «طرح ارزیابی و توسعه مهارت های مدیریتی و رهبری زنان در صنعت نفت» در مرکز توسعه مدیریت صنعت نفت، از سوی فاطمه تندگویان، مشاور وزیر نفت در امور بانوان و خانواده قرائت شد، آمده است: «دوره آموزشی طرح توسعه مهارت های مدیریتی و رهبری زنان در صنعت نفت در حالی آغاز می شود که ما موفق شدیم در دولت های یازدهم و دوازدهم، برای تغییر نگرش مدیران درباره به رسمیت شناختن نقش و جایگاه زنان، همچنین توسعه مشارکت آنان در بخش های سیاستگذاری و برنامه ریزی، گام های مؤثری برداریم. اینجانب با اعتقاد قلبی به توانمندی و صلاحیت زنان در بهره وری سازمانی از همان ابتدا بر برقراری عدالت جنسیتی و لزوم تبعیض مثبت برای پر کردن شکاف جنسیتی موافق بودم. بحمدالله اجرای طرح توان افزایی که با مشارکت امور زنان و خانواده وزارت نفت و همت مرکز توسعه مدیریت صنعت نفت آغاز می شود، سرفصلی تازه برای صنعت نفت خواهد بود که با همت جدی، از سرمایه نهفته و ارزشمند انسانی کارکنان زن به نحو شایسته بهره مند شود.»
بر اساس این گزارش، مراسم افتتاحیه برنامه های آموزشی و توسعه ای «طرح ارزیابی و توسعه مهارت های مدیریتی و رهبری زنان در صنعت نفت» (10آذرماه) با برگزاری نشستی مجازی با حضور فاطمه تندگویان، مشاور وزیر نفت در امور بانوان و خانواده، علی بیاتی، مدیر مرکز توسعه مدیریت صنعت نفت، سیدفرهنگ فصیحی، سرپرست معاونت آموزش و توسعه و محمد عموزاد، معاون ارزیابی و سنجش این مرکز آغاز به کار کرد و پیام وزیر نفت در این زمینه از سوی تندگویان قرائت شد. این برنامه های آموزشی و توسعه ای در حالی آغاز به کار می کند که ۷۴ نفر خروجی فراخوان اولیه طرح ارزیابی و توسعه مهارت های مدیریتی و رهبری زنان در صنعت نفت، فاز ارزیابی مقدماتی را پشت سر گذاشته اند و در صورت گذراندن موفق برنامه های آموزشی و توسعه ای و همچنین فرایند ارزیابی تکمیلی، موفق به دریافت گواهینامه صلاحیت حرفه ای از سوی مرکز توسعه مدیریت صنعت نفت خواهند شد. مرکز توسعه مدیریت صنعت نفت، با هدف پرورش و معرفی مستمر نسلی نو از مدیران متخصص، کارآمد و شایسته فعالیت می کند و در مسیر دستیابی به این هدف، ارزیابی ظرفیت های بالقوه و توسعه قابلیت ها را براساس نتایج ارزیابی ها در دستور کار دارد.
مشعل: آیین امضای تفاهم نامه همکاری بین وزارت نفت و معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری به منظور استفاده از ظرفیت زنان در بهینه سازی مصرف انرژی، شنبه، ۱۵ آذرماه از طریق ویدیوکنفرانس و با حضور وزیر نفت و معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری برگزار شد. این تفاهم نامه بین بیژن زنگنه، وزیر نفت و معصومه ابتکار، معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و با حضور علی مبینی دهکردی، مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت و فاطمه تندگویان، مشاور ارشد وزیر نفت در امور بانوان و خانواده امضا شد.
***
هدف از اجرای این تفاهم نامه استفاده از ظرفیت زنان به عنوان نیمی از جامعه برای نهادینه سازی فرهنگ بهینه سازی مصرف انرژی در خانواده ها به ویژه در بخش خانگی است. این اقدام به منظور اجرای سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری درباره کاهش مصرف انرژی که بندهایی از آن مربوط به رسالت امور زنان و خانواده در این باره است، پس از ماه ها گفت وگو و بررسی بین شرکت بهینه سازی مصرف سوخت، امور بانوان و خانواده وزارت نفت با معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری اجرایی شده است.در این تفاهم نامه دو هدف اصلی تغییر اصلاح الگوی مصرف در خانواده ها با استفاده از ظرفیت های خالی دختران فارغ التحصیل دانشگاهی (تحصیل کرده در رشته های مرتبط) و آموزش آنان و استفاده از ظرفیت سازمان های مردم نهاد، بخش خصوصی، رسانه ملی و فضای مجازی برای فرهنگ سازی و تغییر رفتار در خانواده ها مدنظر قرار گرفته است. همچنین با بهره گیری از ظرفیت های دو طرف، کارگروهی بین دو دستگاه، تشکیل و اقدام های مؤثر در این زمینه از طریق تشکیل استارت آپ ها به ویژه در استان ها، تشکیل کارگروه های استانی با کمک استانداری ها و معاونت های امور زنان و خانواده استانی و شهرداری ها پیگیری و اجرایی می شود. در این جلسه وزیر نفت با تاکید بر اینکه بهینه سازی مصرف انرژی یکی از موضوعات تعیین کننده است، گفت: خانم ها به عنوان مدیر خانه و اقتصاد خانوار نقش تعیین کننده در کنترل مصرف انرژی در خانه دارند. او به برنامه های تشویقی دولت برای کاهش مصرف انرژی اشاره کرد و گفت: طبق این برنامه های تشویقی چنانچه خانواده ای تا ده درصد کاهش مصرف داشته باشند اولا در شرایط افزایش تصاعدی قرار نمی گیرند و در عین حال شامل 15 درصد تخفیف می شوند. زنگنه با تاکید بر اینکه این برنامه های تشویقی برای تعادل در تراز تولید و مصرف است، افزود: برنامه هایی نیز برای اصلاح سیستم موتورخانه ها و جایگزینی بخاری های با راندمان پایین در دستور کار قرار دارد. وزیر نفت یک بار دیگر بر تلاش هایی که در این سالها برای افزایش سهم زنان در بخش های کلیدی نفت صورت گرفته است، تاکید کرد و گفت: زنان امروز در رده های بالای مدیریتی نفت حضور دارند و یک خانم عضو هیات مدیره شرکت ملی نفت است. دیگر محدودیتی در جذب زنان جز برای سکوهای نفتی نداریم و در این سالها نیروهای مستعد بسیاری وارد مجموعه های مختلف شده اند. به عبارتی تا جایی که زورمان می رسید، سهم زنان را بیشتر کردیم اما واقعیت این است که باید ابتدا تغییر ذهنیت و فرهنگ سازی برای حضور زنان را داشته باشیم. معصومه ابتکار هم در این جلسه با تاکید بر اینکه اقدامات اجرایی شده در امور زنان وزارت نفت الگویی برای سایر ارگانهای دولتی بوده است، گفت: حفظ منابع برای نسلهای آینده و توسعه پایدار و اصلاح الگوی مصرف موضوعات مهم اقتصادی هستند و با توجه به اینکه ما در الگوی مصرف مشکلات زیادی داریم، لازم است فرهنگ سازی بیشتری صورت گیرد. ابتکار با اشاره به مشوق های دولت برای اصلاح الگوی مصرف گفت: این تجربه بسیاری از کشورها بوده و به نظر می رسد این شیوه های تشویقی یکی از موثرترین عوامل برای اصلاح رفتار در مصرف انرژی است اما باید همزمان روی مسئله مهم فرهنگ سازی هم کار شود. لازم است سبک زندگی سازگار با طبیعت و محیط زیستی داشته باشیم و زنان و دختران تحصیل کرده در رشته های مرتبط می توانند کمک زیادی در این زمینه داشته باشند. علی مبینی دهکردی - مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت هم در این نشست با تاکید بر اینکه برای فرهنگ سازی در بهینه سازی مصرف انرژی می توان از پتانسیل خانواده، شاغلین، دانشگاهیان و کسب و کارهای مختلف استفاده کرد، افزود: به کارگیری فارغ التحصیلان در رشته های مرتبط و آموزش برای کسب و کارها با همکاری ارگانهایی مثل صدا و سیما و معاونت امور زنان و خانواده در شهرهای مختلف می تواند نتایج عملیاتی خوبی در پی داشته باشد. فاطمه تندگویان - مشاور ارشد وزیر نفت در امور بانوان و خانواده هم در این نشست با اشاره به بررسی ها و کارگروه هایی که در این مورد از سال 94 آغاز شده بود، گفت: ترویج و نهادینه سازی کاهش مصرف ، فرهنگ و اخلاق بهینه سازی با محوریت نقش زنان در این سالها بررسی شده است. در این مدت دوره های آموزشی با محور «راهکارهای عملی صرفه جویی « ، «شیوه های صرفه جویی انرژی در بخش خانگی» و « محیط زیست سالم و تاثیر آن در زندگی خانوادگی « برگزار شد. همزمان کاتالوگ و کلیپ هایی نیز تهیه و بین کارمندان توزیع شده است.
تندگویان به شرایط کرونایی در یک سال اخیر اشاره کرد و گفت: در این مدت هم کار متوقف نبوده و آموزشهای مجازی را ادامه دادیم و امیدواریم با این تفاهم نامه و موافقت نامه ای که به زودی امضا می شود ، شاهد تاثیر اقدامات صورت گرفته باشیم.
با صدور حکمی از سوی وزیر نفت
وزیر نفت در حکمی سیدمهدی هاشمی را به عنوان عضو اصلی هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت منصوب کرد.
به گزارش شانا، در حکم بیژن زنگنه آمده است:
«با عنایت به مصوبه جلسه تاریخ ۲۸ آبان ۱۳۹۹ مجمع عمومی عادی به طور فوق العاده سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت، نظر به تعهد، تخصص و تجربه های ارزنده جنابعالی، به موجب این حکم به عنوان «عضو اصلی هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت» منصوب می شوید.
امید است با اتکال به الطاف خداوند در انجام امور محوله موفق و مؤید باشید.»
سید مهدی هاشمی، فارغ التحصیل دانشگاه علوم پزشکی تهران دارای بورد تخصصی بیماری های داخلی از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و فوق تخصص قلب و عروق از دانشگاه علوم پزشکی ایران است.
معاون بیمارستان فوق تخصصی صنعت نفت تهران از سال ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۰، معاون درمان و دارو بهداشت و درمان صنعت نفت تهران از سال ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۳، عضو هیأت تخلفات وزارت نفت از سال ۱۳۸۸ تاکنون، مدیر برنامه ریزی سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت از سال ۱۳۹۶ تا ۱۳۹۹ و عضو هیأت مدیره سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت از سال ۱۳۹۷ تاکنون از جمله سوابق اجرایی مدیرعامل جدید سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت است.
یکصدوهشتادمین نشست سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و دوازدهمین نشست اوپک پلاس روزهای دوشنبه (۱۰ آذرماه) و پنجشنبه (۱۳ آذرماه) از طریق ویدئو کنفرانس برگزار شد. اوپکی ها در نشست دوشنبه با وجود ساعت ها مذاکره و اجماع نسبی بر تداوم توافق کاهش تولید، تصمیم نهایی را به نشست با اوپک پلاس موکول کردند تا آنکه دوازدهمین نشست وزارتی کشورهای عضو و غیرعضو اوپک با توافق نظر بر سر تسهیل روزانه ۵۰۰ هزار بشکه ای توافق کاهش تولید برای ژانویه ۲۰۲۱ به پایان رسید.
به گزارش شانا، ۲۳ کشور عضو و غیرعضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) روز (پنجشنبه، ۱۳ آذرماه) در دوازدهمین نشست وزیران نفت و انرژی ائتلاف اوپک پلاس از طریق ویدئوکنفرانس، بر سر افزایش تولید روزانه ۵۰۰ هزار بشکه ای برای ژانویه سال ۲۰۲۱ میلادی به اجماع رسیدند و تصمیم گرفتند برای تعیین مقدار تسهیل کاهش تولید (افزایش تولید) در ماه های آینده، هر ماه بر اساس شرایط بازارهای جهانی نفت نشست برگزار کنند. بر این اساس، کاهش تولید روزانه تولیدکنندگان عضو ائتلاف اوپک پلاس از رقم ۷ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه در ماه ژانویه ۲۰۲۱ با افزایش روزانه ۵۰۰ هزار بشکه ای در ژانویه ۲۰۲۱ به ۷ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه در روز می رسد. اعضا همچنین تأکید کردند که این روند تا زمانی که مجموع تسهیل کاهش تولید (افزایش تولید) به روزانه ٢ میلیون بشکه برسد، ادامه خواهد داشت.
در عین حال کشورهایی که تاکنون به تعهد خود پایبندی ضعیفی داشته اند تا ماه مارس سال ۲۰۲۱ میلادی برای جبران فرصت خواهند داشت.
کشورهای عضو اوپک و متحدانش در ماه دسامبر امسال همچنان به توافق کاهش تولید روزانه ۷ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه در روز پایبند خواهند بود. بر این اساس، ایران، ونزوئلا و لیبی نیز همچنان از هرگونه کاهش تولید مستثنا هستند.
وزیر نفت در این زمینه گفت که با توجه به جلب نظر همه اعضا، تصمیم عاقلانه ای است.
بیژن زنگنه پس از برگزاری دوازدهمین نشست وزیران نفت و انرژی کشورهای عضو و غیرعضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) موسوم به اوپک پلاس در جمع خبرنگاران گفت: کاهش تولیدی که تا پایان سال جاری میلادی داریم ۷ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه است که این مقدار کاهش تولید برای ماه ژانویه ۲۰۲۱ به ۷ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه تغییر یافت و مقدار کاهش تولید در ماه های پس از ژانویه نیز در نشست های بعدی وزارتی اوپک پلاس مشخص می شود. اگر طی ماه های آینده نیز برای تغییر سطح کاهش تولید تصمیمی گرفته شود، به هر حال این مقدار بیش از ۵۰۰ هزار بشکه نخواهد بود.
زنگنه با بیان اینکه تصمیم نهایی در ماه های آینده و در نشست های آینده گرفته می شود، ادامه داد: هر تصمیمی در این زمینه تابع عرضه و تقاضای بازار خواهد بود و به نظر می رسد این تصمیم که با جلب نظر اعضا گرفته شد، عاقلانه است. با توجه به عدم قطعیت ها، نشست های ماهانه می تواند به حفظ ثبات در بازار و تحقق هدف اوپک و غیراوپک برای رسیدن به قیمتی منصفانه در بازار کمک کند.
زنگنه درباره تأثیرگذاری این تصمیم بر بازار نفت نیز گفت: بعید می دانم تأثیر تعیین کننده ای بر بازار داشته باشد، زیرا روزانه ۵۰۰ هزار بشکه رقم زیادی نیست، ضمن اینکه تصمیم کنونی برای یک ماه گرفته شده است و برای ماه های بعدی در نشست های آینده تصمیم گیری می شود.
بیژن زنگنه، وزیر نفت پس از نشست اوپک و پیش از نشست اوپک پلاس نیز گفت: کار جهان را باید بر مبنای مذاکره و حوصله پیش برد. مذاکره و حوصله اما قفل نشست اوپک و اوپک پلاس را پس از ساعت ها مذاکره گشود.
امیرحسین زمانی نیا، نماینده ایران در هیئت عامل اوپک به عنوان رئیس هیئت عامل این سازمان در سال ۲۰۲۱ میلادی برگزیده شد.
آمادگی کامل شرکت نفت مناطق مرکزی برای تامین پایدار گاز در زمستان
مشعل اگر از هم اینک سردی هوا از زمستانی سرد حکایت دارد، باید خیالتان آسوده باشد و بدانید که برای گرم ماندن منازل شما در زمستان ۹۹، رکوردهای تاریخی رقم خورده است. افزون بر حوزه پارس جنوبی که امسال حدود ۶۵۰ تا ۶۷۰ میلیون مترمکعب تعهد تکلیفی دارد، حداكثر توليد تكليفي گاز در شركت نفت مناطق مرکزی ایران هم برای زمستان حدود 241 ميليون مترمكعب در روز است؛ البته برای این شرکت ظرفيت توليد حدود 250 ميليون مترمكعب در روز نيز وجود دارد كه در شرايط اضطراري توليد خواهد شد؛ اما رکورد تاریخی که در شرکت نفت مناطق مرکزی ایران برای زمستان ۹۹ رقم خورده ، چیست؟
باید بدانید که شرکت نفت مناطق مرکزی ایران در سال جاري از نظر ميزان ذخیره سازی گاز در مخازن شوريجه و سراجه به يك ركورد دست یافته و با همت و تلاش شبانه روزی همكاران فني/ عملياتي شركت بهره برداری نفت و گاز شرق و منطقه عملياتي سراجه و تلاش و همراهي شركت ملي گاز ايران، به ميزان 1856 ميليون مترمكعب گاز در مخزن شوريجه و 1014 ميليون مترمكعب گاز در مخزن سراجه تزريق و ذخيره شده كه این میزان ذخیره، از زمان شروع ذخیره سازی گاز در اين مخازن به ترتيب طي سال های 93 و 91، يك ركورد تاريخي محسوب می شود. برای اینکه بیشتر از این رکورد بدانیم، مقایسه ای با آمارهای سال قبل خواهیم داشت: ميزان گاز ذخيره شده در شوريجه نسبت به سال گذشته (1449 ميليون مترمكعب) حدود 28 درصد رشد داشته است. در سراجه نيز ميزان گاز ذخيره شده نسبت به سال گذشته (869 ميليون مترمكعب) حدود 17درصد رشد داشته که این مهم در شرکت نفت مناطق مرکزی ایران رقم خورده است. این شرکت، یکی از پنج شرکت تولیدی نفت و گاز و دومین تولیدکننده گاز کشور است. اهمیت این شرکت به ویژه در شرایط موجود که فصل سرماست، بیشتر مشخص می شود. بگذارید اطلاعات بیشتری از این شرکت بخوانیم که ببینید تامین کننده گاز شهر و منطقه شما هم این شرکت است یا خیر؟
شرکت نفت مناطق مرکزی ایران که مسوولیت تولید و توسعه بیشتر میدان های خشکی در محدوده جغرافیایی استان های لرستان، کردستان، کرمانشاه، مرکزی، قم، ایلام، خراسان، آذربایجان غربی و شرقی، اردبیل، فارس، بوشهر، هرمزگان و چهارمحال بختیاری را به عهده دارد، در حال حاضر نیمی از گاز مورد نیاز کشور را تامین می کند و برای این منظور مسوولیت توسعه و تولید بیش از ۸۰ میدان گازی و نفتی را عهده دار است. این تلاش با ایجاد سه شرکت تابعه نفت و گاز زاگرس جنوبی به مرکزیت شیراز، نفت و گاز غرب به مرکزیت کرمانشاه و نفت و گاز شرق به مرکزیت مشهد در حال انجام است. به همین بهانه هفته نامه «مشعل» برای پیگیری میزان آمادگی این شرکت برای تامین پایدار گاز در زمستان با احمد رجبی، مدیر تولید شرکت نفت مناطق مرکزی ایران به گفت وگو پرداخته است.
رجبی اشاره می کند که با انجام فعالیت های برنامه ریزی شده، تعميرات اساسي تأسيسات و خطوط لوله در ميادين گازي، از آمادگي كامل برای توليد حداكثري گاز در فصل زمستان برخورداريم. البته اگر بدانید تعميرات اساسي تاسيسات و خطوط لوله گازي در سال جاري در شرکت های زاگرس جنوبي، شرق و غرب در مجموع 176 هزار نفر ساعت کار، در مصرف آن صرفه جویی خواهید کرد. مدیر تولید شرکت نفت مناطق مرکزی هم در این زمینه توصیه می کند که مخازن عظيم گاز كشور، هديه و نعمت خداوند به ملت عزيز ايران است كه با تلاش شبانه روزی کارکنان پرتلاش وزارت نفت در شرکت های ملي نفت و ملي گاز توليد و تحويل مردم و صنايع می شود. طبق آموزه های ديني و درخواست و تأكيد مسوولان ذيربط و به منظور حفظ منابع انرژي براي نسل های آينده، صرفه جویی در مصرف گاز را تكليفي شرعي می دانم و از هموطنان عزيز و بزرگوارم درخواست دارم در مصرف اين نعمت الهي صرفه جویی کنند.
متن این گفت وگو در ادامه می آید:
حوزه فعاليت شركت نفت مناطق مركزي ايران، مناطق خشكي كشور بدون حوزه عملياتي شرکت های ملي مناطق نفت خیز جنوب و اروندان را شامل می شود كه باید اعلام کنم حدود 75 درصد خشكي كشور را تشكيل می دهد. افزون بر آن، مناطق گازي عملياتي- توليدي فعلي تحت پوشش اين شركت، شامل میدان های گازي شمال شرق كشور مانند میدان های خانگيران و گنبدلي، تنگ بيجار در غرب كشور در استان ايلام، میدان های آغار، دالان، هما، شانول، وراوي و تابناك در استان فارس، ناروكنگان در استان بوشهر و سرخون در استان هرمزگان و سراجه در استان قم است.
در این زمینه باید بگویم که با انجام ركورد ذخیره سازی در ميادين شوريجه و سراجه و انجام فعالیت های برنامه ریزی شده تعميرات اساسي تاسيسات و خطوط لوله در میدان های گازي، از آمادگي كامل به منظور توليد حداكثري گاز در فصل زمستان پيش رو برخورداريم.
بخش عمده تاسيسات بالادستي شبكه تامين گاز كشور در خشكي در حوزه مسووليت شركت نفت مناطق مركزي ايران است و شامل چاه ها، تاسيسات سرچاهي، خطوط لوله جرياني و جمع آوری و انتقال گاز، چند راه ها و مراكز جمع آوری و تفكيك گاز و مايعات گازي و ايستگاه تقويت فشار گاز نار می شود كه اقدام های موردنیاز برای ایمن سازی و پايداري تامين گاز صورت گرفته است.
در سال جاري نيز مانند سال های گذشته، با همت و تلاش شبانه روزی تمام همكاران عملياتي- تعميراتي، همه تاسيسات و خطوط لوله توليد و انتقال گاز در هر سه شركت بهره برداری تابعه شرق، غرب و زاگرس جنوبي و منطقه عملياتي سراجه قم مورد بازرسي و تعميرات اساسي موردنياز قرار گرفته اند و سيستم استخراج و انتقال گاز با ضريب ايمني خيلي بالا آماده بهره برداری در فصل سرد شده است.
باید یادآوری کنم که طبق معمول سال های گذشته، تعميرات اساسي تاسيسات و خطوط لوله در فروردین ماه آغاز شد و تا اواخر مهر ادامه يافت. در سال جاري به دلیل تكليف افزايش توليد تابستاني و لزوم استمرار توليد در تابستان، بخش عمده ای از تعميرات اساسي به دلیل كاهش توليد برخی از میدان ها فشرده و همزمان شد، اما براساس برنامه ریزی بسيار خوب و فعالیت های شبانه روزی همكاران خدوم شرکت ها، تعميرات اساسي موردنياز صورت گرفت.
از مهم ترین مشكلات عمليات و تعميرات اساسي در سال جاري می توان به موارد مختلفی از جمله تامين قطعات يدكي موردنياز و دسترسي نداشتن به سازندگان اصلي، محدودیت های تردد جاده ای در برخی از استان ها به علت شرايط كرونايي و شیوع ویروس کرونا، كمبود نيروي انساني متخصص و ماهر و همچنین تشديد آن به علت ابتلاي برخي همكاران به كرونا اشاره کرد. افزون بر مواردی که ذکر شد، شرايط آب و هوايي هم با توجه به اینکه كه در برخي مناطق بارش ها شروع شده بود، بر مشکلات افزود. همچنین فشرده شدن و همزماني تعميرات اساسي برخي میدان ها در مهرماه، لزوم ارسال تجهيزات از مسيرها و جاده های سخت گذر كوهستاني در عمده مناطق عملياتي و نيز جاده ها و مسيرهاي ماسه ای در شرق از دیگر مواردی است که باید به آن اشاره کنم.
از آنجا كه تعميرات اساسي در بازه زماني و فضاي محدود در نقاط مشخصي از تاسيسات، مستلزم تجمع نفرات و تیم های كاري شامل تعميرات، اچ اس ای، ترابري و بازرسي فني است، در چنین شرایطی طبیعی است که انجام فعالیت ها با رعايت فاصله اجتماعي و عدم تماس با وسايل مشترك بخصوص سطوح فلزي و زدن ماسك كه از الزام های پيشگيري از شيوع بيماري كروناست، بسيار مشكل است. با این وجود اقدام های پیشگیرانه از سوی شرکت نفت مناطق مرکزی ایران با توزيع ماسك و مواد ضدعفونی کننده دست به ميزان كافي و همچنین محدود كردن تیم های كاري در حد امكان و توزيع چاشت در محل كار در پک های بسته بندی و توزيع غذا در ظرف های یک بار مصرف از سایر اقدام ها به شمار می رود که انجام شد.
در خصوص تعميرات اساسي تاسيسات و خطوط لوله گازي در سال جاري در شرکت های زاگرس جنوبي، شرق و غرب به ترتيب 000/112 و000/42 و000/22 نفرساعت و در مجموع000/176 نفرساعت كار تعميرات اساسي انجام شده است.
مطابق برنامه اخير ابلاغ شده از سوی كميته سوخت وزارت نفت، حداكثر توليد تكليفي گاز شركت نفت مناطق مرکزی، حدود 241 ميليون مترمكعب در روز است؛ البته باید به این نکته اشاره کنم که ظرفيت توليد حدود 250 ميليون مترمكعب در روز نيز وجود دارد كه در شرايط اضطراري توليد خواهد شد.
در سال جاري از نظر ميزان ذخیره سازی گاز در مخازن شوريجه و سراجه به يك ركورد دست یافته ایم. با همت و تلاش شبانه روزی همكاران فني- عملياتي شركت بهره برداری نفت و گاز شرق و منطقه عملياتي سراجه و تلاش و همراهي همكاران شركت ملي گاز ايران، به ميزان 1856 ميليون مترمكعب گاز در مخزن شوريجه و 1014 ميليون مترمكعب گاز در مخزن سراجه تزريق و ذخيره شد كه از زمان شروع ذخیره سازی گاز در اين مخازن، به ترتيب طي سال های 93 و 91، يك ركورد تاريخي محسوب می شود.
ميزان گاز ذخيره شده در شوريجه نسبت به سال گذشته (1449 ميليون مترمكعب) حدود 28 درصد رشد داشته است. در سراجه نيز ميزان گاز ذخيره شده نسبت به سال گذشته (869 ميليون مترمكعب) حدود 17درصد رشد داشته است. بررسی های فني عملكرد مخازن و چاه های شوريجه و سراجه در سیکل های تزريق و برداشت گاز حاكي از آن است كه ظرفيت و شرايط مخزني شوريجه برای تزريق و ذخیره سازی گاز بسيار مطلوب تر از سراجه است. افزون بر آن باید به این موضوع اشاره کنم که فاز دوم ذخیره سازی در مخزن شوريجه در حال طراحي و اجرا بوده و فاز دوم ذخیره سازی گاز در سراجه در مرحله مطالعات مقدماتي است.
باید اشاره کنم که با توجه به ذخیره سازی مكفي و حداكثري گاز در مخازن شوريجه و سراجه و نيز انجام فعالیت های تعميرات اساسي و نگهداري چاه ها، تاسيسات و خطوط لوله و همت و تلاش شبانه روزی همكاران خدوم شركت، در مورد تامين پايدار گاز زمستاني در حوزه ميادين شركت نفت مناطق مركزي ايران اطمينان می دهیم.
می دانیم که مخازن عظيم گاز كشور هديه و نعمت خداوند به ملت عزيز ايران است كه با تلاش شبانه روزی کارکنان پرتلاش وزارت نفت در شرکت های ملي نفت و ملي گاز توليد و تحويل مردم و صنايع می شود. طبق آموزه های ديني و درخواست و تاكيد مسؤولان ذيربط و به منظور حفظ منابع انرژي براي نسل های آينده، صرفه جویی در مصرف گاز را تكليفي شرعي می دانم و از همه هموطنان عزيز و بزرگوار درخواست می کنم در مصرف اين نعمت الهي صرفه جویی کنند.
گزارشی از عملیات امداد و خدمات رسانی سازمان منطقه اقتصادی ماهشهر در آبگرفتگی های اخیر
مشعل هفته گذشته میزان بارش ها در استان خوزستان باعث آبگرفتگی معابر در بیش از 15 شهرستان شد. به عنوان نمونه مسئولان هلال احمر اعلام کرده اند که آبگرفتگی بندر امام بسیار غیرمنتظره بود و حدود ۴۰ میلیون مترمکعب آب در سه ساعت وارد بندر امام خمینی(ره) شد و یکی از مناطق این شهر به صورت وحشتناک دچار آبگرفتگی شد. درواقع اداره کل مدیریت بحران خوزستان نیز در روز پنجشنبه ششم آذرماه، هشدار سطح قرمز را صادر و اعلام کرد که احتمال وقوع سیل در مناطق کوهستانی استان و آبگرفتگی در مناطق شهری وجود دارد. بیشترین میزان آبگرفتگی در ماهشهر، اهواز، رامشیر و امیدیه رخ داد اما میزان آبگرفتگی در دو شهر چمران و بندرامام خمینی (ره) شهرستان ماهشهر بسیار بیشتر بود و تردد در این نقاط بعضا با قایق انجام می شد. غلامرضا شریعتی- استاندار خوزستان که درباره شرایط آبگرفتگی در استان صحبت می کرد، در خصوص آبگرفتگی های ماهشهر گفت: مشکلاتی در این شهرستان در اثر بارش های اخیر رخ داد. متوسط بارش سالیانه درازمدت ماهشهر حدود ۱۷۰ میلیمتر است، اما در روزهای گذشته ۱۶۸ میلیمتر در مدت دو روز در ماهشهر باران باریده که باعث بروز مشکلاتی برای مردم شده است.
دراین شرایط خانه های بسیاری از هموطنان آسیب دید و در شرایط سرما و بارش باران بسیاری از خانواده ها بی سرپناه بودند که با ورود نیروهای امدادی هلال احمر و سازمانهای متولی تلاش شد ابتدا به خانواده ها کمک شود و در ادامه خسارتها جبران شود. در این میان با توجه به وقوع سیلاب و آبگرفتگی در شهرستان ماهشهر و بندر امام ، بسیاری از نهادها و گروه های مردمی اقدام به ارائه خدمات برای خانوارها داشتند و سازمان منطقه ویژه اقتصادی ماهشهر یکی از نهادهایی بود که از همان ساعت های اولیه به کمک شهروندان آمد.
از همان ساعات ابتدایی بارش مداوم و آبگرفتگی معابر بسیاری از نقاط شهرستان، نیروهای امدادی و امکانات لجستیک و ماشین آلات سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی در آماده باش قرار داشتند. آبگرفتگی در بسیاری از مناطق شهرستان بندر ماهشهر باعث بروز مشکلاتی برای شهروندان شد که با دستور فرمانده ارشد شرایط اضطراری این منطقه، نیروهای امدادی و تجهیزات لازم برای رفع آبگرفتگی به مناطق آسیب دیده اعزام شدند. سید امید شهیدی نیا در دستوری تاکید کرد که کلیه تجهیزات لجستیک و ماشین آلات خودرویی این منطقه تا رفع آبگرفتگی ها در اختیار دستگاه های اجرایی قرار داشته باشد. این عملیات از 10 آذرماه توسط نیروهای آتش نشانی سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی، از ساعات اولیه با اعزام آتش نشانان و چند دستگاه پمپ به مناطق آب گرفته آغاز شد.
در ادامه این کمک رسانی رییس HSE سازمان منطقه اقتصادی ماهشهر اعلام کرد که این سازمان چندین دستگاه پمپ صنعتی را برای رفع آبگرفتگی در اختیار شهرداری های مناطق شهرستان قرار داده است. وی افزود: چند دستگاه الکترو پمپ و دیزل پمپ ۶ و ۸ اینچ و تجهیزاتی مثل بارانی و چکمه به درخواست فرمانداری شهرستان، تحویل شهرداری های بندرامام و چمران شد. او گفت: علاوه بر آن، یک دستکاه تریلر پمپ دیزلی در بخش کرونایی های بیمارستان «ممکو» مستقر شد. تاسیسات برقی بیمارستان شهرک بعثت در معرض آبگرفتگی بود و با رفع آبگرفتگی، تلاش شد از قطع برق و در خطر قرار گرفتن بیماران جلوگیری شود. او گفت: خوشبختانه در شهر چمران با شکافی که در جاده ورودی شهر داده شد، آب منطقه نیزار به زمینهای مجاور منتقل شد تا تاسیسات آبفا بتواند آبهای سطحی را جمع آوری کند.
در همان روز دوشنبه و همزمانی آبگرفتگی و بارندگی ها ، تیم مهندسی این سازمان، جزئیات نقشه شهر بندرامام خمینی برای یافتن راهکار خروج آب از مناطق آبگرفته را بررسی کرد. در این جلسه که با حضور فرماندهان سپاه پاسداران بندرامام خمینی و فرماندهی بسیج و سایر دستگاهها برگزار شد، ضمن بررسی نقشه هوایی شهر بندرامام، نقاط حساس و کد ارتفاعی پایین شهر مورد بررسی قرار گرفت. طی این بررسی، گودترین نقطه شهر که حوالی ریل راه آهن است، شناسایی و برنامه ای برای دفع آبهای سطحی از این نقطه طراحی شد.در همین راستا ، تهیه و استقرار پمپ های برقی و دیزلی در نقاط مختلف شهرستان، خرید لوله و اتصالات فنی مورد نیاز و در اختیار قرار دادن چندین خودروی شاسی بلند برای انتقال نیروهای عملیاتی و کادر درمان بیمارستان ها نیز از کمک های لجستیک پتروشیمی ها به بحران موجود بوده است.
اما در کنار اقدامات اجرایی و لجستیکی و تامین تجهیزات فنی ، بسیاری از نهادهای مردمی و به خصوص سازمان منطقه اقتصادی ماهشهر از همان شب اول اقدام به توزیع گسترده غذای گرم و خشکبار بین منازل محاصره شده در آب بارندگی های اخیر شهرستان بندرماهشهر کرد. توزیع این اقلام به نسبت تعداد خانواده ها و مناطق درگیر آب گرفتگی بین نقاط مختلف در شهرهای بندرامام خمینی، چمران، کمپ یحیی خان و شهرک شهید رجایی بوده است. این کمک ها از روز دوشنبه (10 آذر) با توزیع مجموعا 10 هزار بسته جیره غذایی خشک و 60 هزار بطری آب معدنی و از سه شنبه (11 آذر) نیز طبخ و توزیع غذای گرم آغاز شد. اولین وعده غذای گرم شب سه شنبه به تعداد 2000 پرس و از چهارشنبه( 12 آذرماه) بصورت روزانه، 10 هزار پرس غذای گرم بین خانه های درگیر آب گرفتگی توزیع شد. این کمکها از محل اعتبارات شورای راهبردی شرکتهای منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی تامین و توزیع آنها با هماهنگی قرارگاه های مرکزی سپاه پاسداران و بخشداری های مربوطه در شهرهای مختلف و توسط بسیج و گروههای جهادی انجام شده است.
بنا بر این گزارش در روزهای منتهی به 14 و 15 آذر و با وجود تخلیه بخش قابل توجهی از آب باقی مانده در محلات و خانه های شهروندان ، عملیات امداد و تخلیه آب و تامین اقلام مورد نیاز شهروندان ادامه داشته است. متاسفانه شهرهای استان خوزستان متناسب با میزان بارشها وشرایط اقلیمی این منطقه طراحی نشده اند و زیرساخت های دفع آب های سطحی و فاضلاب تناسبی با شرایط اقلیمی و میزان بارشها ندارد. این موضوع را غلامرضا شریعتی هم اذعان دارد و با اشاره به بارشهای سنگین باران در بهار سال گذشته گفت: سال گذشته نیز بارش تندری و شدید داشتیم و به علت اینکه زیرساخت های اهواز با بارش هایی که با تغییر اقلیم داریم، متناسب نبوده، آب گرفتگی های شدیدی را در اهواز، کارون و آبادان داشتیم که بیش از هشت تا ۱۰ روز ادامه داشت و خسارت ها و مسائل مختلفی به دنبال داشت.شریعتی بیان کرد: سیستم فاضلاب و جمع آوری آب های سطحی دو مقوله است، در بحث فاضلاب اهواز یک مشکلاتی دارد که با عنایت مقام معظم رهبری و دولت امسال ۵۰ میلیون یورو برای اصلاح شبکه فاضلاب در اختیار است و ۴۰ میلیون یورو فاینانس خارجی برای تصفیه خانه فاضلاب غرب شروع شده و امیدوارم که در سال آینده نیز ۵۰ میلیون یورو اختصاص پیدا کند تا ۵۰ درصد نیاز مالی برای تکمیل شبکه فاضلاب تأمین شود.استاندار خوزستان عنوان کرد: با توجه به بررسی های کارشناسی و طراحی های مشاور، بین ۶۷ تا ۷۰ درصد مشکلات فاضلاب اهواز با اختصاص این ۱۴۰ میلیون یورو حل می شود که اگر به این استاندارد برسیم میانگین اهواز حتی نسبت به کشور بیشتر می شود.شریعتی با اشاره به اینکه در قانون جمع آوری آب های سطحی به عنوان یکی از وظایف شهرداری ها تعیین شده که جدای از فاضلاب است، بیان کرد: اهواز یک شهر بدون شیب است که جابه جایی آب های سطحی یا حتی فاضلاب ثقلی صورت نمی گیرد و حتماً ایستگاه های پمپاژ عظیم می خواهد. طی سال های گذشته اقدامی برای جمع آوری آب های سطحی نشده بود و هزینه مجموع جمع آوری آب های سطحی اهواز به قیمت اکنون ۱۲ هزار میلیارد تومان برآورد می شود.وی تصریح کرد: از سال گذشته طرح های ضربتی را بین آبفا و شهرداری توزیع کردیم تا در نقاطی که مشکل جدی داریم، به نحوی کار شود که هنگام بارش فراوان ماندآب ها به حداقل برسد نه اینکه مردم هشت تا ۱۰ روز گرفتار شوند؛ این طرح ها اجرا شده و به همین علت عمده نقاط اهواز که سال گذشته چند روز درگیر بارش بودند، امسال آب گرفتگی آنها بعد از ۱۵ تا ۲۰ ساعت رفع شد و مناطقی مثل شهرک دانشگاه، کیانشهر، منبع آب و پادادشهر از آن جمله هستند.
موفقيت هاي ادامه دار در قدیمی ترین منطقه عمليات انتقال گاز كشور
منطقه یک عملیات انتقال گاز، اولین منطقه گازی در سطح شرکت ملی گاز و خاستگاه صنعت گاز ایران است. اين منطقه علاوه بر دریافت گاز از NGLهای مناطق نفتخیز جنوب و صادرات گاز به کشور عراق، تنها منطقه در بین مناطق ده گانه است که با 4 نوع سیستم و تجهیزات متفاوت قدیمی و جدید در تأسیسات، دارای نقش حلقه واسط در زنجیره ارزش تولید مصرف گاز در سطح کشور است و چشم انداز دستیابی به مجموعه سرآمد در تحقق ارکان جهت ساز شرکت انتقال گاز ایران در افق 1400 را هدف گذاری کرده است. از حساسیت های موجود در این منطقه می توان از همجواری با مرزهای کشور، موقعیت ژئوپولیتیک و تجهیزات باقدمت آن نام برد. این منطقه در جنوب شرقی استان خوزستان با گستردگی بیش از 3200 کیلومتر خط لوله و با دارا بودن 10 تأسیسات تقویت فشار گاز و 4 مرکز بهره برداری خطوط لوله مستقر در نواحی اهواز، بیدبلند، حسینیه و سردشت، مسؤولیت دریافت گاز از مناطق نفتخیز جنوب ( 1600و800-700-600-400-300-200-100 NGL) را بر عهده دارد که پس از جمع آوری و افزایش، آن را به خطوط اصلی در محدوده استان های خوزستان، بوشهر، کهگیلویه و بویراحمد، ایلام و مبادی مصرف صنایع و شهری داخل استان خوزستان شامل نیروگاه رامین، زرگان، صنایع فولاد، نورد لوله کاویان، کارخانجات هفت تپه و شوشتر، نیروگاه آبادان و خرمشهر، منطقه ویژه اقتصادی ماهشهر، پتروشیمی بندر امام خمینی(ره)، پتروشیمی رازی، تزریق گاز به میادین نفتی جنوب و کارخانه اتان زدایی پتروشیمی انتقال داده و از این طریق خدمات خود را به شرکت ملی گاز ایران عرضه می کند. این منطقه دارای 10 ایستگاه تقویت فشار، شامل 7 ایستگاه جمع آوری، 3 ایستگاه BOT و 35 دستگاه توربین است. ابوالفضل ظهیری، مدیر منطقه یک عملیات انتقال گاز در این مصاحبه ضمن تشریح برنامه های جاری، دستاوردهاي همكارانش در حیطه خودکفایی را واكاوي كرده است.
از ابتدای سال 99 تاکنون، 28 میلیارد و 136 میلیون و 246 هزار مترمکعب گاز دریافت و 28 میلیارد و 110 میلیون و 103 هزار متر مکعب نيز مصرف شده است. همچنین 160 کیلومتر توپکرانی هوشمند، 75 کیلومتر توپکرانی تمیزکننده و 343 کیلومتر نشت یابی انجام شده است.
ساخت قطعات مورد نیاز انجین های کلارک و وارتسیلا و توربین EM85 از طریق مهندسی معکوس، ساخت پیگ و لاستیک های عملیات خطوط لوله – پیگرانی توسط شرکت های دانش بنیان، ثبت درخواست ها در سایت سامانه دولت و دریافت پیشنهاد از جانب شرکت ها برای تأمین قطعات، مکاتبه، راهنمایی و مشاوره فنی از طریق کارشناسان مربوطه و استفاده از سامانه توانیران (توانمندی شرکتهای داخلی) از جمله این برنامه ها بوده است.
ساخت قطعات مکانیکال توربین EM85 به صورت 100 درصد تولید داخلی، ساخت 70 درصد از قطعات مکانیکال انجین های کلارک، ارائه طرح ساخت قطعات وارتسیلا و بخشی از گس کمپرسورهای نئوپینیون (عقد قرارداد از طریق واحد کالا و ساخت توسط شرکت های داخلی با نظارت فنی واحدهای عملیاتی و بازرسی فنی، عقد قرارداد با شرکت دانش بنیان برای ساخت ولوهای گس کمپرسورهای نئوپینیون تأسیسات شهید محمدی، ساخت رابچر دیسک های وارتسیلا با توان شرکتهای داخلی(حداکثر استفاده در بخش ساخت و بازسازی) از جمله برنامه ها بوده است.
با توجه به گستردگی این منطقه عملیاتی و پراکندگی خطوط لوله آن در محدوده چهار استان تلاش کردیم با گشت حریم توسط نیروهای حراست و همکاران عملیات خطوط لوله و تسطیح مسیر و گرده سازی، نصب مارکر و ساپورت های بتنی در نقاط مختلف مخصوصاٌ مناطق پر تراکم جمعیت و حک مشخصات و اعلام شماره تلفن، تهیه تیزرهای آگاهی دهنده و پخش آن از شبکه های استانی، برگزاری کلاس های آگاهی سازی در مدارس و نواحی پر تراکم جمعیتی و برگزاری جلسات با شورای تأمین در شهرستان ها و مرکز استان در این زمینه گام های موثری برداریم. همچنین با بهره گیری از نرم افزار GIS برای شناسایی خطوط لوله از قبیل (مختصات، کلاس، سایز و...) به منظور پاسخ به استعلامات ساخت و ساز و شبکه های آب و گاز استفاده می شود.
منطقه یک عملیات انتقال گاز دارای بزرگ ترین سیستم رادیوهای مایکروویو و فیبر نوری خطوط لوله و مخابرات در سطح انتقال گاز ایران از سال 1356 شمسی (اولین در سطح کشور) با 11 ایستگاه رادیویی و 30 ایستگاه فیبر نوری است که از عسلویه آغاز و تا آستارا و سرخس و نکا ادامه دارد. همچنین این منطقه به عنوان یک شبکه مستقل از مخابرات دولتی تنها منطقه عملیاتی است که به شهر میانکوه سرویس های مخابراتی ارائه می دهد. لازم است عنوان کنم که با وجود گستردگی این منطقه عملیاتی، طولانی ترین و وسیع ترین سیستم های دیسپچینگ را در سطح کشور داراست. از جمله اقدامات انجام شده در این خصوص می توان به استفاده از طراحی جدید وبسایت منطقه، سیستم های به روز اتوماسیون اداری، نرم افزارهای تخصصی فنی مهندسی – خطوط لوله و نشت یابی، نرم افزارهای مانیتورینگ IT، سیستم های اسکادا SCADA جمع آوری دیتاها از خطوط لوله شامل دما، فشار، فلو، میزان نشت یابی از مناطق مختلف و ارسال آنها به IOC منطقه)، طرح جامع مخابرات، استفاده از آخرین نسخه های نرم افزاری در اتوماسیون اداری و صنعتی منطبق با الزامات امنیتی، اجرای الزامات امنیتی IT و صنعتی و ارتباط با افتا (ریاست جمهوری) اشاره کرد.
تشکیل کارگروه های فنی پژوهشی با مشارکت همکارانی که مستقیماً با عملیات و تأسیسات سرو کار دارند، تهیه لیست عناوین Trouble Shootingهای موجود در تأسیسات و مطرح کردن آنها در شورای پژوهشی منطقه، حمایت از پایان نامه های دانشجویی ارشد و دکترا نظیر روش های مؤثر در افزایش راندمان توربین های گازی در منطقه، کاهش آلاینده های گازی (CO2,NOX) در تأسیسات تقویت فشار گاز منطقه، دعوت از دانشگاه ها و مجامع علمی برای بازدید مستقیم و حضور فعال در تأسیسات برای بررسی و کشف موضوعات پژوهشی در راستای حل مشکلات موجود و انعقاد تفاهم نامه با دانشگاه های معتبر و پیرامون منطقه، حمایت و همکاری در برگزاری سمینارها، نمایشگاه ها و کارگاه های آموزشی که در مراکز علمی برگزار می شود، از جمله این اقدامات است. همچنین طرح موضوعات تحقیقاتی مورد نظر در جمع اساتید علمی و مطرح دانشگاه ها و شرکت های دانش بنیان و استفاده از نظرات و ایده های آنها جهت بهبود امر، آشنایی و ارتباط نزدیکتر شرکت های دانش بنیان و صاحب ایده با همکاران شاغل درسازمان، برگزاری جلسات و دعوت از شرکت های دانش بنیان و صاحب فن با حضور کارشناسان فنی مرتبط در سازمان و ارتباط با دیگر واحدهای صنعتی و نفتی (شرکت نفت، پالایشگاه های گاز، پتروشیمی و...) و استفاده از نتایج به دست آمده در تحقیقات آنها از دیگر اقدامات در سطح منطقه بوده است. بررسی تغییر شکل خطوط لوله مدفون انتقال گاز در منطقه تنگ نالی از جابه جایی دائمی زمین و ارائه راهکار به منظور کاهش آن توسط یکی از شرکت های دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری نیز عنوان پروژه پژوهشی است که در دست اقدام است.
مطابق دستورعمل پدافند غیر عامل و همسو با سیاست کلان شرکت ملی گاز ایران خطوط انتقال گاز از حالت تک منبع خارج می شوند. در سال های گذشته تولید گاز تنها از طریق پالایشگاه بیدبلند انجام و مستقیماً برای مصارف و صادرات توسط خط لوله 42 اینچ اول سراسری انتقال داده می شد. در حال حاضر با عملیاتی شدن خطوط دوم، سوم، چهارم، پنجم، ششم و نهم سراسری و رینگ شدن آنها به موازات یکدیگر، امکان افزایش مانورهای عملیاتی و پایداری گاز را افزایش داده است.همچنین احداث خط لوله 36 اینچ منطقه ویژه ماهشهر که به موازات آن خط 30 اینچ به منظور پایداری و تقویت گاز مصارف صنعتی احداث شد، احداث و رینگ شدن خط پنجم به ششم در ابتدای خط نهم سراسری، احداث و رینگ شدن خطوط ششم و نهم سراسری و احداث ارتباط بین شیرخانه های بین راهی مطابق با سیاست های کلان شرکت ملی گاز از جمله این موارد بوده است.
اورهال توربین EVON واحد HP تأسیسات شهید مصطفوی، تعمیر اساسی گس کمپرسور واحد A تأسیسات شهید مصطفوی، تعمیرات میل لنگ انجین واحد A تأسیسات شهید مصطفوی، تعمیرات اساسی گس کمپرسور انجین واحد B تأسیسات شهید محمدی، ایمن سازی خط اول سراسری (42 اینچ) از کیلومتر 77 تا 115، تعویض پوشش خط اول سراسری (42 اینچ) در محدوده کیلومتر 25 الی 77، تعویض شیر کیلومتر صفر و 25 خط 10 اینچ گندمکار و پروژه تعمیر خط 24 اینچ شمال اهواز با فشار 850 psi اهم تعمیرات اساسی در سال گذشته بوده است.
براساس برنامه های تعریف شده، تا پایان شهریور، اورهال توربین پشتیبان EVON با 50 درصد پیشرفت، تعمیر اساسی الکتروموتور آنسال 2 واحد D تأسیسات شهید محمدی 60 درصد پیشرفت، تعمیر اساسی گس کمپرسور واحد D تأسیسات شهید محمدی با 50 درصد پیشرفت، تعمیرات اساسی گس کمپرسور واحد C تأسیسات شهید محمدی 100 درصد، ایمن سازی خط اول سراسری از کیلومتر 77 تا 114 با 70 درصد پیشرفت، تعمیر اضطراری کیلومتر 22 خط ششم سراسری، - پروژه تعمیر خط 24 اینچ شمال اهواز با فشار 750 psi، پروژه تعمیر خط 24 اینچ شمال اهواز با فشار 850 psi، تعمیر اساسی 48000 ساعته انجین B & C وارتسیلا تأسیسات شهید مصطفوی (در مرحله تجدید مناقصه) و تعمیر اساسی 24000 ساعته گس کمپرسور B & C تأسیسات شهید مصطفوی (در حال انجام اورهال انجین) است.
قطار گازرسانی در خراسان رضوی به ایستگاه سبز رسید
مشعل زمستان امسال دوباره با سوغات برف و سرما آماده سفیدپوش کردن کشور عزیزمان ایران است. در این بین مردم با صفا و پر مهر خراسان رضوی که آوازه مهمان نوازیشان شهره عام و خاص بوده و است، آماده میزبانی از این نعمت الهی می شوند. زمستان این روزها اما با سال های دورتر تفاوت بسیاری دارد؛ چرا که به لطف همت و تلاش کارکنان سختکوش صنعت گاز، دیگر از آن سرمای استخوان سوز زمستانی و بوی نم و نفت و آتش خبری نیست. دورهمی های زمستانی خانواده های خراسانی که امسال با فراگیری ویروس منحوس کرونا کمی رنگ و بوی مجازی به خود گرفته، در کنار شعله های آبی گاز طبیعی، هنوز هم گرم و پر انرژی است. برای درک لذت بیشتر این نعمت خدادادی باید پای صحبت پیرمردها در گوشه گوشه این دیار آشنا از تربت حیدریه و گناباد تا نیشابور و سبزوار و سرخس و... بنشینیم. آنها مخزن خاطرات زمستان های سخت بی گازند؛ روزگاری که هیزم بود و دود و سرفه و...
خراسان رضوی دارای جمعیتی حدود ۶ میلیون نفر است. وجود حرم مطهر امام هشتم حضرت علی بن موسی الرضا (ع) و آرامگاه مشاهیر بزرگی نظیر فردوسی، خیام و عطار، سالانه جمعیت این استان را در ایام خاص سال به حدود 25 تا 30 میلیون نفر می رساند. در شمال شرق خراسان رضوی منابع عظیم گاز وجود دارد. به همین دلیل این منطقه از قدیمی ترین مناطق بهره مند از گاز طبیعی در کشور به شمار می رود. عملیات گازرسانی در خراسان بزرگ از سال ۱۳۵۱ آغاز شد و در سال ۱۳۵۳ شبکه گازرسانی در بخشی از شهر مقدس مشهد به بهره برداری رسید. تا قبل از انقلاب اسلامی یعنی تا سال 1357 هیچ روستایی در این استان از نعمت گاز برخوردار نبود. در بخش شهری هم تنها شهر مقدس مشهد آن هم به صورت محدود با 1234 مشترک، گازدار شده بود. موضوع توسعه گازرسانی در خراسان رضوی در سایه نظام پربرکت جمهوری اسلامی ایران جهش قابل ملاحظه ای یافت. به طوری که تا سال 92، 1101 روستا و 71 شهر گازدار شد. این روند با طرح موسوم به بند «ق» که بعدا در قالب ماده 12 قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر گنجانده شد، با حمایت های بی دریغ مجموعه شرکت ملی گاز ایران از سال 92 به بعد با سرعت بیشتری ادامه پیدا کرد. مطابق آمار در هفت سال گذشته، به اندازه کل تاریخ انقلاب اسلامی، فعالیت توسعه ای در حوزه گازرسانی استان خراسان رضوی انجام شده است. در حال حاضر 79 شهر با ضریب نفوذ 100 درصد و 2309 روستا با ضریب 92 درصد گازدار هستد. در حال حاضر میانگین ضریب نفوذ گازرسانی استان 97 درصد است و از این نظر جزء استان های سبز کشور در حوزه گازرسانی هستیم و در پویش گازرسانی سبز که با ابتکار وزارت نفت و شرکت ملی گاز ایران در سال جاری آغاز شده، به عنوان اولین استان این پویش، با حضور وزیر نفت، نایب رئیس اول مجلس شواری اسلامی و سایر نمایندگان و معاون وزیر ومدیرعامل شرکت ملی گاز ایران از استان خراسان رضوی آغاز شد. در ادامه این گزارش گفت وگو با حسن افتخاری، مدیرعامل شرکت گاز استان خراسان رضوی را می خوانیم.
در حال حاضر 79 شهر با ضریب نفوذ 100 درصد و 2309 روستا با ضریب 92 درصد گازدار هستد. دو میلیون و 418 هزار مشترک جذب خدمات شرکت گاز استان شده اند که از این تعداد یک میلیون و 903 هزار مشترک شهری و 515 هزار مشترک روستایی هستند. گازرسانی به 278 روستا هم در حال انجام است که با تمام این طرح ها ضریب نفوذ گاز در بخش روستایی استان به 98 درصد ارتقا خواهد یافت. در حال حاضر میانگین ضریب نفوذ گازرسانی استان 97 درصد است و از این نظر جزء استان های سبز کشور در حوزه گازرسانی هستیم و در پویش گازرسانی سبز که با ابتکار وزارت نفت و شرکت ملی گاز ایران در سال جاری آغاز شده، به عنوان اولین استان این پویش، با حضور وزیر نفت، نایب رئیس اول مجلس شواری اسلامی و سایر نمایندگان و معاون وزیر ومدیرعامل شرکت ملی گاز ایران از استان خراسان رضوی آغاز شد.
در سال گذشته شهر بار به عنوان تنها شهر واجد شرایط فاقد گاز طبیعی استان به شبکه سراسری گاز کشور متصل شد. در مجموع 95 کیلومتر شبکه شهری و روستایی احداث و 6618 انشعاب شهری و روستایی هم نصب شد. همچنین 55189 مشترک جدید به تعداد مشترکان شهری استان اضافه شد. در بخش روستایی هم 158 روستا با 2664 کیلومتر شبکه، 31665 انشعاب و 51374 مشترک گازدار شدند. از ابتدای سال 99 تا پایان مهرماه 42337 مشترک جدید جذب خدمات شرکت گاز استان شده اند.
تاکنون 35767 کیلومتر شبکه شهری و روستایی در این استان اجرا شده که 11 هزار کیلومتر آن شهری و 24 هزار کیلومتر روستایی است. همچنین 994880 انشعاب هم به متقاضیان واگذار شده و خراسان رضوی رتبه اول اجرای شبکه های گازرسانی کشور را دارد.
از ابتدای امسال تا پایان مهرماه، 40834 میلیون مترمکعب حجم گاز جایگزین صنایع شد. این آمار در پایان اسفند سال گذشته، 94328 میلیون مترمکعب بود. عملکرد سال 97 این بخش هم 93141 مترمکعب است.
در سال گذشته، 12 میلیارد و 835 میلیون مترمکعب گاز طبیعی در استان مصرف شد که این رقم نسبت به مدت مشابه سال 97، 199 میلیون مترمکعب معادل 1.57 درصد افزایش داشته است. مصرف گاز طبیعی در سال 97 هم 12636 ميليون متر مكعب بود.
کارهای گسترده ای برای رضایتمندی همکاران انجام شده، یا در حال انجام است که از آن جمله می توان به توزیع یک مرحله بن کارت فرهنگی برای همه کارکنان در مهر امسال، اجرای کامل طرح طبقه بندی مشاغل و بیمه تکمیلی برای کارکنان بخش پیمانکاری، برگزاری نشست های تخصصی و چهره به چهره مدیرعامل و دیگر مدیران و روسا با کارکنان، ایجاد درگاه های گوناگون ارتباطی، پیگیری موضوع سمت های سازمانی و... اشاره کرد. تلاش می کنیم تا با این اقدام ها، سطح خدمت رسانی کمی و کیفی به همکاران را روز به روز افزایش دهیم.
از عمده ترین کارهایی که در سطح کلان ایفای وظیفه مسؤولیت اجتماعی در گاز خراسان رضوی انجام شده، می توان به فرهنگ سازی مصرف ایمن و بهینه گاز طبیعی برای گروه های مختلف، تدوین دو كتاب كار آموزشي مقاطع ابتدايی با عناوين تحقيق پرماجرا و نجات زمين، اجرای طرح سفیران ایمنی (دانش آموزان همیار گاز) و تهيه بازی موبايلی «رازمتان» اشاره کرد. همچنین حضور مستمر در رسانه ها، تدوین و ساخت مستند ترش و شيرين به عنوان سند تامین انرژی گاز در استان بخش دیگری از اقدام های انجام شده از سوی گاز خراسان رضوی در حوزه مسؤولیت اجتماعی است. به طور کل اقدام های انجام شده را می توان در دو بخش محیط زیستی و اقتصادی و اجتماعی تقسیم بندی کرد. در بعد محیط زیستی می توان از اجرای طرح ارتقای بازده موتورخانه ها در سطح استان، استفاده از سامانه های تجدیدپذیر در تامین برق ساختمان های اداری و اندازه گیری پارامتری فیزیکی و شیمیایی در فاضلاب بهداشتی نام برد. در بعد اجتماعی و اقتصادی هم مشارکت در طرح ضربتی گازرسانی به استان سیستان و بلوچستان، ایجاد مناطق جدید به منظور تسریع در خدمت رسانی و کاهش هزینه ها، واگذاری 73 هزار انشعاب رایگان به مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره)، حضور در بیمارستان های مشهد و خداقوت به کادر درمان ویژه بیماران کرونایی، ایجاد سامانه 1894برای پرداخت گازبهای مشترکان و تسویه حساب آنلاین، حضور در میز خدمت، به کارگیری روش های جدید بو زدایی از بشکه های Odorant و کاهش صوت محیط زیستی ایستگاه های تقلیل فشار بخشی از اقدام های صورت گرفته از سوی گاز خراسان رضوی محسوب می شود.
یکی از کارهای شاخص در شرکت گاز استان خراسان رضوی، ساخت و بازسازی ايستگاه ها و هيترها با استفاده از كالاهای مازاد و راكد موجود در انبار این شرکت یا ساير شركت های گاز استانی و پالايشگاهی است. این مهم با تکیه بر توان داخلی در روزهای اوج تحریم انجام شد که نشان دهنده خدمت جهادی کارکنان و نماد اقتدار و مقاومت محسوب می شود. بخشی از این اقدام ها به شرح زیر است:
ساخت 8 دستگاه ايستگاهTBS 30 هزار
ساخت 5 دستگاه ایستگاه TBS 10 هزار (در دست اقدام)
ساخت 81 دستگاه ایستگاه اندازه گیری 400-60-60 (در دست اقدام)
ساخت 1 دستگاه ایستگاه 50 هزار CGS
تغيير ظرفيت 13 دستگاه ايستگاه 400-15-250 به ايستگاه های پركاربرد 400-60-250
بازسازی 17 دستگاه ايستگاه 1000-60-250
تغيير ظرفيت 2 دستگاه ايستگاه 2500-250-250 به ايستگاه پركاربرد 2500-60-250
تغيير ظرفيت 5 دستگاه ايستگاه 5000-250-250 به ايستگاه پركاربرد 2500-60-60 (در دست اقدام)
بازسازی يك دستگاه هيتر با ظرفيت 60 هزار Scmh
بازسازی 2 دستگاه هيتر با ظرفيت 50 هزار
بازسازی يك دستگاه هيتر با ظرفيت 5 هزار
گزارش «مشعل» از خدمات بهداشت و درمان صنعت نفت اهواز در مقابله با کرونا
مشعل بیشتر کارکنان صنعت نفت؛ بهداشت و درمان منطقه اهواز را با بیمارستان بزرگ نفت این منطقه می شناسند که در سال 1379 تاسیس شد و در دوران مختلف، خدمات درمانی گوناگونی را به کارکنان صنعت نفت، خانواده های آنها و بومیان منطقه ارائه کرده و همیشه کمک حال بیمارستان شهر اهواز بوده است. مصداق این امر، ارائه خدمات درمانی با پر شدن ظرفیت بیمارستان جندی شاپور اهواز به بیماران غیرشرکتی در زمان اوج ویروس کروناست.
بهداشت و درمان صنعت نفت اهواز، علاوه بر بيمارستان بزرگ نفت اهواز، 9 مرکز سلامت خانواده در شهر اهواز و 19 درمانگاه عملياتي در مناطق نفت خیز جنوب دارد که براي پيشگيري از همه گیری ويروس کرونا در اين منطقه، اقدام های قابل توجهی انجام داده است که از جمله آنها می توان به لغو جراحی های غیراورژانسی، بهره مندی از دستورعمل های بهداشتی همسو با پیشگیری و کاهش شیوع کرونا، ارائه خدمات آموزشی به صورت مجازی، ارائه خدمات مشاوره، افتتاح کلینیک سونوگرافی و... اشاره کرد. در گزارش پیش رو به برخی خدمات بهداشت و درمان صنعت نفت اهواز از آغاز کووید 19 تاکنون پرداخته ایم که در ادامه می خوانید:
از اسفند سال 1398 و با آغاز همه گیری ویروس کرونا در کشور، بر اساس دستورعمل های ابلاغی برای حفظ سلامت مراجعان و پیشگیری از تردد غیرضروری در مراکز درمانی، فعالیت کلینیک های تخصصی بیمارستان بزرگ نفت اهواز محدود و کلینیک های تخصصی غیراورژانس تعطیل و اعمال جراحی غیراورژانس (الکتیو) نیز کنسل شد. به گفته رئیس بهداشت و درمان صنعت نفت اهواز، از ابتدای همه گیری ویروس کرونا در کشور، در تمامی کلینیک های تخصصی، بیماران اورژانسی با اخذ فرم ارجاع از پزشکان مراکز سلامت خانواده یا پزشکان اورژانس با رعایت دستورعمل های بهداشتی و حفظ فاصله گذاری اجتماعی به صورت برنامه ریزی شده و در ساعات خاصی از سوی پزشکان آنکال ویزیت می شدند و این برنامه تا اردیبهشت امسال ادامه یافت. با درخواست مکرر بیماران و مراجعان نسبت به ارائه خدمات در کلینیک های تخصصی به شکل روتین، در خردادماه کلینیک های تخصصی در سه مرکز بیمارستان بزرگ نفت و مجتمع های تخصصی سلامت خانواده کارون و شهدای نفت به صورت برنامه ریزی شده و در فواصل زمانی معین، کار خود را آغاز کردند تا علاوه بر ارائه خدمات تخصصی، با گسترش تعداد مراکز ارائه خدمات و کاهش زمان حضور پزشکان در هر شیفت کاری، از تجمع بیماران پیشگیری شود. افزایش تعداد مراکز ارائه کننده خدمات کلینیک های تخصصی، نه تنها باعث ارتقای سطح رضایتمندی مراجعان شده؛ بلکه آمار مراجعان از 7400 نفر در تیرماه به 14500 نفر در مهرماه رسیده و در پنج ماه اخیر، بیش از 55 هزار نفر در کلینیک های تخصصی خدمات دریافت کرده اند. بهرام دهقان می گوید: «همه پزشکان متخصص، پرستاران و کارکنان امور اداری کلینیک های تخصصی در این چند ماه، ضمن رعایت دستورعمل های بهداشتی و حفظ فاصله فیزیکی، تلاش کرده اند تا درمان هیچ بیماری به تعویق نیفتد، ضمن آنکه طبق برنامه ریزی های انجام شده در ماه جاری نیز با تقسیم کلینیک ها در سه مرکز و در ساعات ویزیت جداگانه (صبح و عصر) تلاش می کنیم تا حد امکان، ضمن درمان بیماری های مزمن بیماران، از شیوع ویروس کرونا بر اثر رفت وآمدهای غیرضروری و تجمع در فضاهای درمانی نیز پیشگیری کنیم.»
خرداد امسال کلینیک ویژه با اولویت بیماران پیوند اعضا فعالیت خود را آغاز کرد. در این کلینیک که فعالیت آن با حضور پزشک متخصص و کارشناس پرستاری آغاز شد، ابتدا سوابق پزشکی، دارویی و پاراکلینیکی بیماران مورد نظر بررسی و سپس از طریق برقراری ارتباط تلفنی پزشک با بیماران و بررسی مشکلات فعلی آنان، مشاوره غیرحضوری به بیماران ارائه شد. در صورت نیاز به مشاوره های تخصصی تر، امکان ارتباط بیمار با پزشک فوق تخصص نیز فراهم شد. سپس در صورت نیاز بیماران به داروهای جدید، درخواست دارویی برای بیمار مورد نظر در سیستم HIS ثبت و نسخه بیمار از سوی داروساز بررسی و آماده شد و بعد از آن، پرستار کلینیک، داروها را از داروخانه تحویل گرفته و پس از کنترل نهایی، داروهای بیماران خاص از طریق واحد ترابری و با احراز هویت ایشان، جلوی در منزل تحویل داده شد. تأیید تحویل داروها از سوی پرستار کلینیک بررسی و نحوه دقیق مصرف داروها نیز برای آنان توضیح داده شد. به گفته او «کلینیک ویژه، ابتدا با اولویت بیماران خاص آغاز به کار کرد و پس از موفقیت در اجرای این طرح، ارائه خدمت به بازنشستگان بالاتر از 80 سال نیز در دستور کار این کلینیک قرار گرفت.» علاوه بر بیمارستان بزرگ نفت اهواز، کلینیک های تخصصی نیز در مجتمع های سلامت خانواده فعال هستند. در این زمینه رئیس بهداشت و درمان صنعت نفت اهواز می گوید: «در حال حاضر در مجتمع تخصصی سلامت خانواده شهدای نفت کلینیک های داخلی، چشم، بینایی سنجی، قلب، اکوکاردیوگرافی، ارتوپدی، جراحی، زنان و نورولوژی و در مجتمع تخصصی سلامت خانواده کارون کلینیک داخلی، ارتوپدی و عفونی فعال هستند. بیماران می توانند از طریق تماس با شماره تلفن ۳۱۵۳_۰۶۱ با توجه به محل سکونت خود، نوبت کلینیک مورد نظر خود را در یکی از مراکز ارائه خدمات تخصصی اخذ کنند.»
در شهریور امسال، بر اساس دستورعمل ابلاغی معاونت درمان دانشگاه جندی شاپور اهواز، بیماران مبتلا به کووید 19 به بیمارستان معین (بیمارستان رازی) اعزام می شدند؛ اما به دلیل افزایش تعداد مراجعان تنفسی در مهرماه، پذیرش بیماران مشکوک و مبتلا به کرونا در بیمارستان بزرگ نفت اهواز نیز آغاز شد. شیرین چنگیزی، مدیر خدمات پرستاری و مامایی بیمارستان نفت اهواز می گوید: «با افزایش تعداد مراجعات، برای ساماندهی و تعیین تکلیف سریع تر بیماران، از 10 مهر امسال، بخش داخلی مردان به عنوان بخش کووید 1 دوباره آغاز به کار کرد. ظرفیت بخش کووید 1 پس از گذشت سه روز اشباع شد و در تاریخ 13 مهر امسال بخش جراحی زنان نیز به عنوان بخش کووید 2، با فراخوان نیروهای پرستاری آموزش دیده کار خود را آغاز کرد. در حال حاضر دو بخش عمومی کووید، یک بخش آی سی یو و یک بخش اورژانس تنفسی به طور کامل به بیماران کرونا اختصاص یافته است.» به گفته او، «همه تلاش ما این است که با توجه به اهمیت خدمات رسانی به بیماران کرونا در کمترین زمان ممکن، همه تجهیزات و شرایط برای خدمت رسانی به این بیماران آماده باشد و زبده ترین نیروهای پرستاری در این بخش ها مشغول به کار بوده و تمامی دستورعمل های ابلاغی وزارت بهداشت نیز به طور کامل اجرایی شود.»
علاوه بر بحث درمان، بهداشت و درمان صنعت نفت اهواز دوره های آموزش مجازی مرتبط با کووید 19 را نیز برگزار کرده است. تا قبل از شیوع این ویروس، واحد آموزش و پژوهش بیشتر دوره های خود را به صورت حضوری برگزار می کرد؛ اما با آغاز این بیماری در اسفند سال گذشته، روند کاری خود را تا حدودی تغییر داد و به سمت ارائه دوره های آموزشی به صورت مجازی و غیرحضوری گام برداشت. سعید سعیدی مهر، رئیس واحد آموزش و پژوهش می گوید: «در اسفند سال گذشته و با توجه به آغاز همه گیری بیماری کرونا در ایران، برنامه ریزی آموزشی خود را از حالت حضوری به غیرحضوری تغییر دادیم و در تقویم آموزشی امسال، 40 دوره آموزش غیرحضوری با محوریت کووید 19 را برنامه ریزی کردیم.» این دوره های آموزشی برای گروه های مختلف از جمله پزشکان، پرستاران، پیراپزشکان و گروه های غیردرمانی (امور اداری درمان و...) برگزار شد، از جمله دوره های «ارزش تشخیصی سی تی اسکن ریه در فرایند تشخیص کووید 19»، «دستورعمل مراقبتی کووید 19-ویژه مراکز درمانی» و «استفاده از وسایل حفاظت فردی» برای پزشکان، دوره های «دستورعمل مراقبتی کووید 19-ویژه مراکز درمانی»، «استفاده از وسایل حفاظت فردی» و «احیای قلبی ریوی پایه بیماران مشکوک و قطعی کووید» برای پرستاران و پیراپزشکان و دوره های «کرونا ویروس: دستورعمل فاصله گذاری اجتماعی»، «استفاده از وسایل حفاظت فردی» و «احیای قلبی ریوی پایه» برای کادر غیر درمانی برگزار شد و در مجموع 8336 نفر_ ساعت آموزشی در حوزه کووید 19 برای تمامی کارکنان برگزار شده است. به گفته او، «فیلم های آموزشی متعددی در زمینه کووید 19 و لینک شرکت در وبینارهای آموزشی مرتبط با کووید 19 و تمامی دستورعمل ها و مطالب آموزشی مرتبط، از طریق فضای مجازی در اختیار پزشکان، پرستاران، پیراپزشکان و کارکنان غیردرمانی قرار گرفته، همچنین در آیکون آموزش (ذره بین) روی صفحات دسکتاپ همه کامپیوترهای بهداشت و درمان صنعت نفت اهواز قابل مشاهده است.» واحد آموزش برای تهیه کلیپ آموزشی مورد نیاز به منظور آموزش جمعیت تحت پوشش صنعت نفت در خصوص بیماری کووید 19 و اثرات جسمی و روانی آن و راه های پیشگیری از آن با واحد روابط عمومی نیز همکاری داشته است، ضمن آنکه از اولین کتاب چاپ شده مرتبط با ویروس کرونا در کشور، 30 جلد به منظور استفاده گروه درمان برای کتابخانه بیمارستان بزرگ نفت اهواز خریداری شده است. همچنین بیش از 10 دوره آموزشی و بالغ بر 200 نفر_ ساعت آموزشی از دوره های عمومی و مدیریتی از طریق سامانه آموزش های مجازی شرکت ملی گاز برگزار شده است. راه اندازی وب اپلیکیشن آموزش مجازی با هدف رفاه حال کارکنان برای استفاده از مطالب آموزشی و شرکت در آزمون های مجازی ذکر شده نیز از دیگر فعالیت های واحد آموزش و پژوهش به شمار می رود. رئیس واحد آموزش و پژوهش می گوید: «بررسی 500 پرونده درمانی از بیماران بستری کووید 19 را در دستور کار داریم که هدف از این مطالعه، استفاده از اطلاعات پرونده بیماران و آنالیز داده ها به منظور تعیین استراتژی های درمانی بیمارستان، شناخت نقاط قوت و ضعف و در نتیجه آمادگی بیشتر تیم درمان برای مقابله با موج جدید کووید 19، تسهیل فرایندهای ارائه خدمات به بیماران کووید 19 و مقایسه نتایج آنالیز پرونده های بیماران با یافته های جهانی بوده است.»
مدیریت پرستاری بیمارستان بزرگ نفت اهواز، به منظور ارتقای دانش و مهارت و توانمندسازی پرستاران علاقه مند به کار در بخش آی سی یو، اقدام به برگزاری دوره های تئوری و عملی در این زمینه کرده است. در برگزاری این دوره ها از سه کارشناس ارشد بخش های ویژه به عنوان مدرس استفاده شده و تعداد 33 نفر از پرستاران در 6 گروه مجزا آموزش های مربوط را دریافت کرده اند. هدف از تشکیل دوره آموزشی بخش آی سی یو، آمادگی پرستاران برای مواجهه با بحران های احتمالی است، به طوری که در شرایط بحرانی، در بیماران نیازمند به انتقال به بخش آی سی یو، در صورت نبود تخت آزاد در این بخش، پرستاران بخش های عادی نیز توانمندی حفظ شرایط ایمن برای بیمار و انجام دقیق و سریع اقدام های درمانی در بخش مبدا را تا زمان انتقال به بخش آی سی یو داشته باشند. به علاوه، هدف دیگر این آموزش ها پرورش، تربیت و توانمندسازی نیروهای آی سی یو کار بوده تا در زمان نیاز به افزایش تخت های بخش مذکور، از افراد دارای مهارت و دانش بیشتر استفاده شود. برنامه های آینده مدیریت پرستاری، توانمندسازی نیروها برای کار در بخش اورژانس و بخش سی سی یو است. اطمینان از آموزش مناسب پرستاران از طریق بازدیدهای سوپروایزر بالینی، سوپروایزر آموزشی و سوپروایزر کنترل عفونت انجام می شود.
از دیگر فعالیت های بهداشت و درمان صنعت نفت اهواز می توان به افتتاح کلینیک سونوگرافی در مجتمع تخصصی سلامت خانواده شهدای نفت اشاره کرد که از روزهای آغازین امسال به مراجعه کنندگان، خدمات درمانی ارائه می کند. بیژن امین فر، مسوول واحد رادیولوژی بیمارستان بزرگ نفت اهواز در این زمینه می گوید: «همکاران واحد خدمات تشخیصی در خط مقدم مواجهه با این ویروس منحوس قرار دارند و در این مدت اقدام های بسیار موثری از جمله تفکیک فضای انتظار بیماران تنفسی از غیرتنفسی، حفظ فاصله فیزیکی مراجعان از طریق نصب برچسب های فاصله گذاری، رعایت بهداشت فضای فیزیکی و ضدعفونی کامل تخت ها در فواصل مراجعه بیماران و... در این واحد انجام شده است.» از ابتدای امسال تاکنون 8 هزار و 585 مورد رادیوگرافی، 18 هزار و 667 مورد سی تی اسکن، 2 هزار و 350 مورد ام آر آی، 365 مورد ماموگرافی، 7 هزار و 712 مورد سونوگرافی و 17 مورد سنگ شکن در این واحد انجام شده است، ضمن آنکه در واحد خدمات تشخیصی بیمارستان بزرگ نفت اهواز، خدمات سی تی آنژیوگرافی اندام و مغز، رادیوگرافی با تزریق ماده حاجب، سی تی اسکن با تزریق ماده حاجب و ام آر آی با تزریق و ERCP با دستگاه فلوروسکوپی، پانورکس و اسکنوگرام اندام نیز انجام می شود. به گفته او، «به منظور تسریع در ارائه خدمات رادیوگرافی و خدمات تشخیصی، یک دستگاه رادیوگرافی دیجیتال در حال نصب و راه اندازی در مجتمع تخصصی سلامت خانواده شهدای نفت است. همچنین کلینیک سونوگرافی در مجتمع تخصصی سلامت خانواده شهدای نفت افتتاح شده و در صورت نیاز بیماران و ارجاع از پزشکان خانواده یا متخصصان، این کلینیک سه روز در هفته آماده خدمات رسانی به جامعه صنعت نفت است.» ضمن آنکه با استقرار سیستم پکس جدید در واحد خدمات تشخیصی و پس از راه اندازی کامل این سیستم، چاپ کلیشه (فیلم رادیولوژی) به طور کامل حذف می شود.»
از آغاز بحران ویروس کرونا و براساس دستورعمل های بهداشتی مبنی بر عدم پذیرش حضوری افراد، مرکز سلامت روان به دلیل نیاز مردم به خدمات روانشناسی از همان ابتدا با هماهنگی مدیریت بهداشت و درمان اهواز، صدای مشاور (مشاوره تلفنی) را در دو زمینه مشاوره روانشناسی خانواده از سوی روانشناسان این مرکز و مشاوره روانپزشکی از سوی روانپزشکان بخش های اعصاب و روان برای مخاطبان راه اندازی کرده که تاکنون نیز فعالیت آن ادامه دارد و جمعیت تحت پوشش بدون نیاز به حضور فیزیکی، خدمات روانشناسی و روانپزشکی خود را تلفنی دریافت کرده و در موارد اضطراری برای آنان ملاقات حضوری هماهنگ می شود. به گفته محمدسعید سبهانی، رئیس مرکز سلامت روان بهداشت و درمان صنعت نفت اهواز، «با توجه به دستورعمل های ابلاغی وزارت بهداشت و سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت در ماه های اول سال جاری، حدود پنج جلسه آموزش مهارت های کنترل استرس، مدیریت بحران و کاهش اضطراب از سوی همکاران روانشناس و روانپزشک به صورت حضوری برای کارکنان صنعت نفت و بهداشت و درمان برگزار شد که با شدت یافتن بحران، متاسفانه امکان ادامه آموزش های حضوری میسر نشد، از این رو به آموزش مجازی روی آوردیم که در این زمینه تاکنون 218 پمفلت آموزش نکات روانشناسی تهیه و روزانه با عنوان «روانشناسی روز» در سایت های خبری و اتوماسیون اداری بارگذاری شده است. به علاوه در این مدت، این مرکز اقدام به تهیه 47 کلیپ آموزشی نکات روانشناسی مرتبط با بحران کرونا نیز کرده است.» این مرکز در مواردی، مجبور به پذیرش حضوری افراد است که با رعایت دستورعمل های بهداشتی و حفظ فاصله گذاری اجتماعی، خدمات مشاوره حضوری روانشناسی در مرکز سلامت روان و ویزیت روانپزشکی در کلینیک اعصاب و روان برای تعداد محدودی انجام می شود که این مرکز از اردیبهشت تا پایان شهریور امسال به 339 نفر مشاوره فردی ارائه کرده که از این تعداد 158 نفر شاغل، 85 نفر همسر شاغل و 96 نفر فرزندان کارکنان بوده اند و 71 مورد تست روان سنجی نیز انجام شده است. از تحلیل علل مراجعه این افراد و مشاوره های تلفنی، نیاز عمده مخاطبان به ترتیب مشاوره در زمینه های اضطراب، افسردگی، مشکلات خانوادگی و فرزندپروری بوده است. همچنین این مرکز تلاش کرده با وجود شرایط همه گیری بیماری کرونا، با همکاری واحد توانبخشی بیمارستان، خدمات گفتاردرمانی و کار درمانی مراجعان خود را استمرار دهد که تاکنون نتایج خوبی نیز در بر داشته است.
پیشرفت ها در فرآیند تولید واکسن کووید-19 (کرونا) و انتظارها درباره اینکه تولیدکنندگان عضو و غیرعضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) موسوم به اوپک پلاس، کمتر از دو هفته دیگر در نشست وزارتی خود به جای تسهیل توافق کاهش تولید از ژانویه سال 2021 میلادی، رقم کنونی کاهش تولید خود را برای سه ماه دیگر تمدید می کنند، به سرمایه گذاران امید می دهد که بازار نفت در سال آینده میلادی تا حدودی ظاهر تعادل به خود می گیرد و این شرایط قیمت های جهانی نفت خام را افزایش می دهد. هم اکنون تحلیلگران و آژانس های بین المللی بر سر اینکه قیمت نفت در سال 2021 میلادی روندی افزایشی خواهد داشت، اجماع نظر دارند، در حالی که ذخیره سازی های جهانی نفت خام که هم اکنون بالاتر از حد میانگین است، با بهبود شرایط اقتصادی جهان و احیای تقاضا برای نفت خام کاهش می یابد. با وجود موج تازه ای از شیوع ویروس همه گیری جهانی کووید-19 (کرونا) در سراسر اروپا و ایالات متحده آمریکا، بزرگترین مصرف کننده نفت جهان، چند سیگنال افزایشی سبب شده است فعالان بازار نفت و تحلیلگران نسبت به بازار نفت در سال آینده میلادی خوش بین باشند. نخست، حجم ذخیره سازی های نفت خام و فرآورده های نفتی در ایالات متحده آمریکا هنوز بالاتر از سطح میانگین پنج ساله است، اما براساس برآوردهای جان کمپ، تحلیلگر حوزه بازار خبرگزاری رویترز بر مبنای داده های اداره اطلاعات انرژی آمریکا (EIA)، سطح ذخیره سازی های این کشور نسبت به رقم های اوج ثبت شده در اوایل سال جاری میلادی کاهش یافته است. در مرحله بعدی، تقاضا برای نفت خام در آسیا طی هفته های اخیر به طور قابل توجهی بهبود یافته است و چنین شرایطی این امید را به بازار نفت می دهد که حداقل در یک منطقه تقاضا در سه ماه چهارم مطلوب است. سپس، امیدها به ساخت واکسنی موثر و دریافت تأییدیه آن از سازمان غذا و دارو ایالات متحده آمریکا، به زودی امیدهایی را درباره بازگشت زندگی به نوعی از حالت عادی در دوره ای از سال 2021 میلادی ایجاد می کند.
همه این عوامل در این هفته سبب شد قیمت شاخص نفت خام برنت دریای شمال در معاملات آتی بازارهای جهانی این کالای راهبردی به کمترین حد از شرایط کونتانگو در دادوستدهای یک ماهه و فاصله قیمتی شش ماهه از ماه ژوئیه سال جاری میلادی برسد، که این شرایط نشان می دهد فعالان بازار هم اکنون انتظار دارند واکسن ها و بهبود اوضاع اقتصادی در سال آینده به بازگشت تعادل به بازارهای جهانی نفت خام کمک می کند و این وضع سرانجام به افزایش قیمت ها می انجامد. انتظارهای کنونی درباره قیمت های جهانی نفت خام نشان از افزایش آن، به ویژه در نیمه دوم سال 2021 میلادی دارد. اداره اطلاعات انرژی آمریکا در گزارش چشم انداز کوتاه مدت انرژی ماه نوامبر (STEO) خود انتظار دارد که افزایش تقاضای جهانی نفت و کاهش ذخیره سازی ها در سال 2021 میلادی سبب افزایش قیمت های جهانی نفت خام می شود و انتظار می رود میانگین قیمت نفت خام برنت در سال آینده میلادی 47 دلار برای هر بشکه باشد، در حالی که این رقم هم اکنون حدود 44 دلار به ازای هر بشکه در بازارهای جهانی معامله می شود.
تازه ترین نظرسنجی ماهانه رویترز از تحلیلگران، پیش از خبرهای مربوط به پیشرفت های فرآیند ساخت واکسن، میانگین قیمت نفت خام در سال 2021 میلادی را 49 دلار و 76 سنت برای هر بشکه پیش بینی کرده است، در حالی که این رقم در در نظرسنجی پیشین 50 دلار و 41 سنت برای هر بشکه پیش بینی شده بود. با این حال، ریسک های قیمت نفت هنوز هم کاهشی است زیرا افزایش موارد ابتلا به ویروس کووید- 19 در ایالات متحده آمریکا و اروپا سبب اعمال محدودیت ها، قرنطینه و وضع مقررات منع رفت و آمد دوباره شده است و این شرایط در کوتاه مدت فعالیت های اقتصادی و تقاضا ازسوی بخش حمل و نقل را تحت تاثیر قرار می دهد. تردیدها درباره آسیب های ناشی از شرایط نامطلوب تقاضای نفت و سرعت روند بهبود اقتصادهای توسعه یافته و تقاضا از موج تازه شیوع ویروس کرونا، قیمت های جهانی نفت خام را حداقل در اوایل سال آینده میلادی به سمت کاهش سوق می دهد. آژانس بین المللی انرژی (IEA) هفته گذشته اعلام کرده بود که انتظار نمی رود تأثیر واکسن بر تقاضای نفت و قیمت نفت در بازارهای تک محموله، در نیمه نخست سال 2021 میلادی نمایان شود. نظرسنجی موسسه «گس بادی» نشان داد افزون بر این، در هفته آینده، تقاضای سوخت در ایالات متحده آمریکا، افزایش معمول سالانه در زمان سفرهای مربوط به «روز شکرگذاری» را تجربه نخواهد کرد، حتی اگر قیمت بنزین در روز شکرگذاری کمترین رقم نسبت به سال 2016 میلادی باشد تنها 35 درصد آمریکایی ها برای تعطیلات سفر می کنند در حالی که این رقم در سال 2019 میلادی 65 درصد بود. پاتریک دی هان، رئیس بخش تحلیل های نفت و فرآورده های نفتی در موسسه «گس بادی» در این باره گفت: نتایج این نظرسنجی نشان می دهد رانندگان حتی با کمترین قیمت بنزین ثبت شده در روز شکرگذاری طی سال های اخیر، برای سفر مردد هستند و این حاکی از ده چالش هایی است که در دوران همه گیری ویروس کرونا با آن روبه رو هستیم. کاهش حجم سفرهای دوران تعطیلات در حالی رخ می دهد که سطح ذخیره سازی های بنزین در ایالات متحده آمریکا با وجود کاهش تولید با افزایش همراه شده است.
اداره اطلاعات انرژی آمریکا در گزارش مربوط به ذخیره سازی های نفت خام و فرآورده های نفتی هفته منتهی به 13 نوامبر (جمعه 23 آبان ماه) اعلام کرده بود: ذخیره سازی های بنزین دو میلیون و 600 هزار بشکه افزایش یافته است، در حالی که این رقم هفته پیش از آن دو میلیون و 300 هزار بشکه کاهش یافته بود.در دوره مورد بررسی، میانگین تولید روزانه بنزین 9 میلیون و 100 هزار بشکه بوده است در حالی که این رقم در هفته پیش از آن 9 میلیون و 300 هزار بشکه بود.در مدت زمان یادشده، ذخیره سازی های فرآورده های تقطیری کاهش یافته است ، اما همچنان این رقم 11 درصد بالاتر از سطح میانگین پنج ساله برای این بازه زمانی از سال است.نگرانی دیگر برای ذخیره سازی ها و قیمت های ایالات متحده آمریکا این است که ذخیره سازی های نفت خام در تاسیسات ذخیره سازی کاشینگ اوکلاهاما- نقطه تحویل تعیین شده برای قراردادهای آتی نفت خام در معاملات بازار بورس نیویورک به 81 درصد ظرفیت خود رسیده است. داده های اداره اطلاعات انرژی آمریکا نشان داد که ذخیره سازی های نفت خام تجاری در کاشینگ در هفته منتهی به 13 نوامبر 1.2 درصد افزایش یافته، با حجم 61 میلیون و 600 هزار بشکه این رقم 39.3 درصد بالاتر از مدت مشابه پارسال است.سرعت رهایی و بهبود از چالش های کنونی تقاضای نفت و سوخت و کاهش سطح ذخیره سازی ها در سال آینده میلادی تا زمانی که واکسن های ایمن و موثر در دسترس بخش زیادی از مردم قرار گیرند، روند قیمت نفت را تعیین می کند.اوله هنسن، رئیس بخش راهبرد کالاهای بانک ساکسو در هفته جاری گفت: به محض فراگیر شدن، واکسن باید بهبود تقاضای نفت به سمت روند طبیعی را تضمین کند.وی افزود: با این حال، نخست سطح ذخیره سازی های نفت خام و ظرفیت مازاد در اختیار تولیدکنندگان ائتلاف اوپک پلاس باید کاهش یابد و این شرایط ممکن است ما را به نیمه دوم سال 2021 میلادی، پیش از اینکه بهبود قابل توجه ای در روند قیمت نفت رخ دهد، برساند.
منبع: اویل پرایس
نویسنده: تسوتانا پاراسکووا
مترجم : امیر دشتی
شرکت پایانه های نفتی ایران
مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران گفت: با وجود رعد و برق، بارش رگباری باران، آبگرفتگی و همچنین طوفان شدید در چند روز اخیر، خسارتی به زیرساخت های صنعت نفت در پایانه نفتی خارک وارد نشده است.
به گزارش شرکت پایانه های نفتی ایران، عباس اسدروز عنوان کرد: از ابتدای فعالیت سامانه بارشی اخیر که از روز پنجشنبه هفته گذشته در استان بوشهر فعال شده، جزیره خارک با ۲۱۷ میلیمتر رکورددار بیشترین میزان بارندگی بوده است. وی ادامه داد: با هماهنگی انجام شده در بخش های مختلف شرکت و تلاش کارکنان متعهد و سختکوش شرکت پایانه های نفتی ایران در بخش های مختلف عملیات، اچ اس ای و پشتیبانی با وجود اینکه هم زمان با رعد و برق شدید، بیش از ۲۰۰ میلی متر بارش باران داشتیم، اما خساراتی به تأسیسات ذخیره سازی و اسکله های صادراتی وارد نشد و هیچ گونه خللی در فرآیندهای عملیاتی شرکت به وجود نیامد.
مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران ادامه داد: طبق برنامه ریزی پیشین به دلیل نیاز عملیاتی برای جلوگیری از سرریز مخازن، تلاشگران عملیات دریایی با ارزیابی همه ریسک های عملیاتی و تلاش بی سابقه، اقدام به پهلودهی نفتکش به اسکله های صادراتی کردند.
اسدروز افزود: این عملیات، در شرایط طوفان شدید و مواج بودن دریا در حالی که سرعت وزش باد به ۳۰ تا ۴۰ گره دریایی و ارتفاع موج بین ۶ تا ۷ فوت بود، همراه با رعد و برق و بارش باران شدید انجام شد.
وی اظهار کرد: در این شرایط سخت و در عملیاتی دیگر، به دلیل بارش شدید باران سقف یکی از مخازن ذخیره سازی دچار آبگرفتگی و تجمع آب باران شد که با واکنش سریع و اقدام به موقع گروهی از کارکنان عملیات صادرات، بهداشت ایمنی و محیط زیست (اچ اس ای) و ترابری پایانه نفتی خارک و با استفاده از تجهیزات و منابع موجود، تخلیه آب به موقع و پیش از بروز حادثه ای انجام شد.
شرکت گاز استان زنجان
مدیرعامل شرکت گاز استان زنجان از پایداری گاز در روستاهای ماهنشان خبر داد و گفت: با اجرای خط لوله ۶ کیلومتری آق کند - آلمالو شاهد پایداری گاز در ۱۴ روستای ماهنشان در استان هستیم.
به گزارش شرکت ملی گاز ایران، موسی احمدلو با اشاره به بهره مندی ۸۴.۵ درصد خانوار روستایی شهرستان ماهنشان از گاز طبیعی، اظهار کرد: آرامش خاطر از وجود دائمی و بدون قطع گاز در آشپزخانه ها و آسایش از حمل سیلندرهای گاز و گالن های نفت از شهر و روستاهای اطراف، سهم روستاییان شهرستان ماهنشان است که با تلاش کارکنان گاز زنجان تحقق یافت.
وی افزود: تاکنون در این شهرستان ۴۸ کیلومتر خطوط انتقال و ۶۷۳ کیلومتر شبکه تغذیه و توزیع گاز اجرا شده است که شامل ۳ هزار و ۵۳۵ مشترک خانگی شهری، ۸ هزار و ۲۴۳ مشترک روستایی، ۵۸۷ مشترک تجاری و ۳۱ مشترک صنعتی در ماهنشان می شود.
مدیرعامل شرکت گاز استان زنجان همچنین از بهره مندی دو شهرک صنعتی ماهنشان و انگوران از گاز طبیعی خبر داد و تصریح کرد: ضریب نفوذ ۱۰۰ درصدی گازرسانی به شهرها و ضریب بهره مندی ۸۴.۵ درصدی خانوارهای روستایی از خدماتی است که به عنوان زیرساختی برای توسعه صنایع روی در منطقه و مشاغل شهرستان ماهنشان است و نقش مؤثری در شکوفایی اقتصادی، اشتغال زایی و جلوگیری از آلودگی های محیط زیستی دارد.
احمدلو یادآور شد: با اجرای این طرح ضربتی، خط لوله ۶ کیلومتری آق کند به آلمالو با قطر ۱۶۰ میلی متر در دو هفته تکمیل شد که پایداری گاز در روستاهای شهرستان ماهنشان را فراهم کرد.
شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون
غلامرضا مفیدی،مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون از اعزام گروه های پشتیبانی این شرکت برای کمک به ساکنان محلات آبگرفته در شهرهای اهواز و کارون خبر داد.
به گزارش شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب، مفیدی اظهار کرد: با توجه به هشدارهای هواشناسی مبنی بر وقوع بارندگی شدید در خوزستان و امکان ایجاد مشکلات آبگرفتگی معابر و محلات، نیروها و تجهیزات مرتبط در شرکت نفت و گاز کارون برای ارائه خدمات پشتیبانی به شهروندان اهوازی و کارونی به حال آماده باش درآمدند.
وی افزود: به دنبال بارش های شدید در خوزستان و بنا به درخواست فرمانداری شهرستان کارون، همسو با مسئولیت اجتماعی، چهار دستگاه ماشین آلات مکنده و یک دستگاه پمپ تخلیه آب فشار قوی به شهرستان کارون اعزام شد که به صورت شبانه روزی در تخلیه آب های سطحی معابر و مناطق آبگرفته با شهرداری کارون مشارکت داشتند.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز کارون همچنین از تأمین غذای نیروهای امدادی شهرستان کارون، اعزام چهار گروه امداد خودرویی، یک دستگاه مکنده و همچنین مشارکت گروه های بسیج جهادی این شرکت برای جابه جایی مردم در مناطق آبگرفته اهواز خبر داد.
شرکت ملی گاز ایران
مسئولان مسجد مکی زاهدان در دیدار با مدیرعامل شرکت گاز استان سیستان و بلوچستان برای همیاری در گازرسانی به این استان اعلام آمادگی کردند.
به گزارش شرکت ملی گاز ایران، رضا پنجابی در دیدار با مولوی حافظ اسماعیل ملازهی، معاون اداری مالی مسجد مکی زاهدان، با اشاره به آخرین وضع گازرسانی به شهر زاهدان و سایر شهرها و روستاهای این استان، گفت: کارکنان شرکت گاز استان سیستان و بلوچستان با همه توان برآنند تا گاز طبیعی را در کوتاه ترین زمان ممکن به خانه های هم استانی ها برسانند، البته در این مسیر مشکلاتی ناخواسته اما طبیعی وجود دارد که افزون بر همکاری سایر دستگاه ها، مانند سال های پیش نیازمند همکاری ریش سفیدان و معتمدان استان هستیم.
مولوی حافظ اسماعیل ملازهی نیز در این دیدار ضمن قدردانی از زحمات کارکنان شرکت گاز استان، عملکرد این شرکت را با توجه به حجم بالای کار، مثبت ارزیابی کرد و گفت: بهره مندی استان سیستان و بلوچستان از گاز طبیعی، بی شک یکی از خدمات ارزنده نظام است که با ورود این نعمت الهی به شهرها و روستاها، ضمن رفع دغدغه بزرگ تأمین سوخت، بستر شکوفا شدن زمینه های اقتصادی بالقوه و رونق اقتصادی بیش از پیش را در برداشته و خواهد داشت.
وی تصریح کرد: مجموعه مسجد مکی زاهدان نیز آمادگی خود را برای رفع مشکلات احتمالی و کمک در پیشبرد اهداف شرکت گاز استان برای گازرسانی، با همه توان اعلام می کند، زیرا گام نهادن در مسیر خدمت به مردم این استان را افتخار خود دانسته و می داند.
شرکت گاز استان چهارمحال و بختیاری
مدیرعامل شرکت گاز استان چهارمحال و بختیاری از بهره مندی ۹۹.۳ درصد جمعیت شهری و بیش از ۸۹.۸ درصد جمعیت روستایی این استان از گاز طبیعی خبر داد.
به گزارش شرکت ملی گاز ایران، سیامک حیدری گفت: ۳ هزار و ۵۳۱ انشعاب گاز جدید در این استان نصب شده که از این تعداد، ۱۰۳۱ علمک در شهرها و ۲۵۰۰ انشعاب گاز در روستاها بوده که با این حساب تعداد انشعاب های نصب شده در سطح استان چهارمحال و بختیاری به ۱۹۰ هزار و ۲۴۵ انشعاب رسیده است. وی افزود: از ابتدای امسال تاکنون بیش از ۹۳ کیلومتر شبکه جدید گاز به شبکه های گازرسانی استان اضافه شده و شبکه گذاری گاز به بیش از ۵ هزار و ۹۳۶ کیلومتر رسیده است.
مدیرعامل شرکت گاز استان چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: در هشت ماه امسال، ۵ هزار و ۴۹۹ مشترک جدید در بخش های مختلف خانگی، تجاری و صنعتی جذب این شرکت شد که همسو با آن، تعداد مشترکان گاز طبیعی این شرکت به ۳۳۳ هزار و ۴۰۶ مشترک رسید. حیدری با بیان اینکه ۵۰۹ روستای استان از گاز طبیعی بهره مند هستند، اظهار کرد: ۹۹.۳ درصد جمعیت شهری و بیش از ۸۹.۸ درصد جمعیت روستایی چهارمحال و بختیاری به شبکه گاز کشور متصل هستند.
منطقه ۲ عملیات انتقال گاز ایران
مدیر منطقه ۲ عملیات انتقال گاز ایران گفت: پایداری انتقال گاز در شهرها و نقاط سرد و برفی چهارمحال و بختیاری با انجام عملیات تزریق گاز و راه اندازی فاز دوم خط لوله ۲۰ اینچ شهرکرد افزایش یافت.
به گزارش شرکت ملی گاز ایران، مجتبی گلستانه در این باره اظهار کرد: عملیات آماده سازی و نظارت بر اتصال نهایی فاز ۱ به فاز ۲ خط ۲۰ اینچ فوق انجام شد که در این عملیات افزون بر تزریق گاز فاز دوم خط ۲۰ اینچ شهرکرد به طول تقریبی ۱۱ کیلومتر، رابط خط لوله مذکور با خط ۸ اینچ بن - سامان نیز به بهره برداری رسید.
وی تصریح کرد: این خط افزون بر تغذیه صنایع مهمی مانند کارخانه فولاد سفیددشت چهارمحال و بختیاری، شهر فرخ شهر و شهرک صنعتی شهرکرد، سبب افزایش جریان فشار گاز و پایداری انتقال گاز در خطوط غرب و شمال غرب استان همچون بن - سامان و بن - سودجان - چلگرد (کوهرنگ) به عنوان سردترین و برف گیرترین نقاط استان چهارمحال و بختیاری می شود.
شرکت ملی حفاری ایران
مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران گفت: با توجه به اعلام سازمان هواشناسی کشور مبنی بر فعالیت موج بارشی در استان های مختلف از جمله خوزستان و احتمال بروز سیلاب در این استان، این شرکت با بسیج امکانات در آماده باش ۲۴ ساعته قرار دارد.
به گزارش شرکت ملی حفاری ایران، سیدعبدالله موسوی با بیان اینکه ملی حفاری یکی از اعضای فعال ستاد بحران استان خوزستان است، افزود: با توجه به شرایط بارندگی و افزایش سطح روان آب ها در مناطق شهری و روستایی خاصه نقاط همجوار رودخانه های کارون و دز و کرخه، وضع آب و هوا و میزان بارندگی ها به طور مستمر رصد می شود تا در صورت لزوم این شرکت نیز در کنار سایر دستگاه های اجرایی و امدادی به وظایف خود در راستای مسئولیت های اجتماعی عمل کند.
وی به بارندگی های چند روز اخیر در استان اشاره و اظهار کرد: بر اساس گزارش های دریافتی و اعلام ستاد بحران استانداری خوزستان، با افزایش جاری شدن آب در خیابان ها، معابر، محله ها و جاده های برون شهری و برخی مناطق مسکونی در حوزه جغرافیایی کلانشهر اهواز و شهرستان های کارون و ماهشهر، بخش های عملیاتی و پشتیبانی شرکت بلافاصله برای ارائه خدمات نسبت به ساماندهی تجهیزات اقدام کردند.
موسوی گفت: در این ارتباط طی دیروز و امروز (۹ و ۱۰ آذرماه) یک گروه تخصصی به همراه یک دستگاه پمپاژ فشار قوی (پمپ تراک) به سربندر در شهرستان ماهشهر اعزام شد و سه دستگاه پمپ دیزل و کف کش و دو دستگاه خودرو سبک در اختیار ستاد بحران فرمانداری اهواز و کارون قرار گرفت و مراتب آمادگی شرکت برای حضور به موقع در موارد ضروری به اطلاع استاندار و ستاد بحران استان رسید.
مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران افزود: پمپ تراک اعزامی به شهرستان ماهشهر با هماهنگی ستاد بحران آن شهرستان شب گذشته در فاز یک سربندر مستقر شد و عملیات پمپاژ و تخلیه آب های سطحی در این موقعیت را به میزان ۱۰ بشکه در دقیقه آغاز کرد و تا جمع آوری کامل آب های سطحی در منطقه مستقر خواهد بود. دیشب همچنین جمعی از بسیجیان عضو پایگاه مقاومت بسیج شرکت به کمک شهروندانی شتافتند که به سبب بالا آمدن سطح آب در خیابان ها و برخی مناطق مسکونی اهواز و کوت عبدالله با مشکل مواجه شده بودند.
شرکت نفت خزر
عملیات سرویس و گریس کاری کیسینگ های حفاری در منطقه عملیاتی خزر در حال انجام است.
به گزارش شرکت نفت خزر، واحد تدارکات و امور کالای منطقه عملیاتی نفت خزر با هماهنگی واحد حفاری منطقه سرویس تجهیزات و اقلام حفاری و گریس کاری لوله ها را انجام می دهد.
این عملیات با هدف نگهداشت بهتر، محافظت در برابر خوردگی و جلوگیری از هرزرفت اقلام و تجهیزات موجود در انبارهای منطقه عملیاتی نفت خزر و محوطه منطقه در حال انجام است.
شرکت پتروپارس
مدیرعامل گروه پتروپارس از راه اندازی کمپرسور تبرید پالایشگاه فاز ۱۹ پارس جنوبی به دست متخصصان داخلی برای نخستین بار در منطقه پارس ۲ خبر داد.
به گزارش شرکت پتروپارس، حمیدرضا مسعودی با بیان اینکه این کمپرسور به فناوری روزآمد دنیا مجهز و راه اندازی آن بسیار حساس و پیچیده است، تصریح کرد: با وجود این مهندسان گروه پتروپارس با همکاری دیگر متخصصان داخلی تصمیم به راه اندازی آن بدون حضور سازنده خارجی گرفتند.
وی اظهار کرد: گروه پتروپارس طی حدود ۲۰ هزار ساعت کار کارشناسی و عملیاتی و با روحیه جهادی موفق به راه اندازی این کمپرسور و تحویل آن به گروه بهره برداری پالایشگاه دهم به عنوان نخستین تجهیز از این نوع شدند.
به گفته مدیرعامل گروه پتروپارس، این موفقیت در شرایطی به دست آمد که شرکت سازنده این کمپرسور به دلیل تحریم های غیرقانونی از اعزام نماینده متخصص برای کنترل سیستم های ایمنی و راه اندازی خودداری کرده بود.
مسعودی با بیان اینکه توربواکسپندر چهارم و آخرین تجهیز واحد ۱۰۵ نیز از دیگر بخش هایی است که با همت و تلاش متخصصان و مهندسان داخلی راه اندازی شده است، افزود: به این ترتیب آخرین ردیف افزایش جداسازی متان و اتان گاز فاز ۱۹ تکمیل و به مجتمع گاز پارس جنوبی تحویل شد.
وی تأکید کرد: با راه اندازی این تجهیرات و به ویژه کمپرسور تبرید، واحدهای ۱۴۷ و ۱۴۸ پالایشگاه و مخازن ذخیره گاز مایع (ال پی جی) نیز به بهره برداری رسید و در نتیجه با تولید محصول با ارزش و گرانبهای گاز مایع، تولید روزانه ۲۰۰۰ تن محصول پروپان و ۱۲۵۰ تن محصول بوتان نیز افزایش یافت.
مدیرعامل گروه پتروپارس تصریح کرد: خط لوله صادرات گاز مایع سرد از فاز ۱۹ به بندر صادراتی تمبک به عنوان آخرین مراحل تکمیل این طرح ملی آماده راه اندازی است.
با توجه به دستاوردهای اشاره شده، برای نخستین بار در منطقه پارس ۲، زنجیره تولید محصولات در پالایشگاه فاز ۱۹ به طور کامل به سرانجام رسیده است.
شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه آبادان
مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه آبادان از استمرار سوخت رسانی مطلوب به جایگاه های منطقه آبادان با وجود آبگرفتگی ناشی از بارش اخیر در سطح این منطقه خبر داد.
به گزارش شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه آبادان، مجاهد سعدی آل کثیر با اشاره به بارش های چند روز اخیر و آب گرفتگی معابر و ایجاد شرایط سخت کاری در واحدهای عملیاتی و نظارتی منطقه، گفت: کارکنان این منطقه، عملیات سوخت رسانی به جایگاه ها را به شکل مطلوب، بی وقفه و مستمر انجام می دهند.وی ضمن قدردانی از زحمات و تلاش بی وقفه کارکنان منطقه، تصریح کرد: با ورود سامانه بارشی جدید در چند روز گذشته در سطح استان و آب گرفتگی معابر ناشی از این بارش، شرایط سختی در سوخت رسانی ایجاد شد، اما کارکنان خدوم منطقه در جهت خدمات رسانی مطلوب به هموطنان از هیچ تلاشی دریغ نکردند و با نظارت بیشتر بر نحوه عملکرد جایگاه های عرضه سوخت و ناوگان حمل ونقل فرآورده های نفتی، مقدمات پایداری عرضه سوخت در جایگاه ها را فراهم کردند.مدیر منطقه آبادان همچنین از آمادگی جایگاه های سی ان جی در سطح منطقه خبر داد و گفت: با توجه به فعال بودن این جایگاه ها در سطح منطقه، عرضه این سوخت پاک بدون وقفه و با رعایت شرایط و الزام های ایمنی انجام می شود.
شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه کردستان
معاون فنی عملیاتی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه کردستان گفت: نفت گاز ارسالی به نیروگاه سیکل ترکیبی سنندج در هشت ماه امسال نسبت به مدت مشابه پارسال، با رشد ۴۸ درصدی همراه بوده است.
به گزارش شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه کردستان، اکبر رشیدنژاد گفت: در این مدت ۵۷ میلیون لیتر نفت گاز به نیروگاه سیکل ترکیبی سنندج ارسال شده که از این میزان، ۵۵ میلیون لیتر آن از طریق خط لوله انتقال فرآورده های نفتی و ۲ میلیون لیتر دیگر با تردد ۷۰ دستگاه نفتکش از مبادی تأمین و انبار نفت سنندج تأمین شده است.
وی با اشاره به محدودیت های اعمال شده در فصل سرما به منظور تأمین سوخت گاز طبیعی نیروگاه سنندج از آمادگی کامل منطقه برای تأمین سوخت این نیروگاه به عنوان تأمین کننده برق استان خبر داد و افزود: نیروگاه سیکل ترکیبی سنندج مهم ترین نیروگاه و عمده ترین مصرف کننده سوخت در استان است که با هماهنگی های لازم ظرفیت مخازن نیروگاه به طور کامل تکمیل و ذخیره سازی انجام شده است.
معاون فنی عملیاتی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه کردستان از هماهنگی و تعامل خوب منطقه با مدیران نیروگاه سیکل ترکیبی استان خبر داد و تأکید کرد: با توجه به روند افزایشی مصرف سوخت مایع نیروگاه و کاهش مصرف گاز طبیعی در فصل سرما و برودت هوا در استان و با توجه به قرار گرفتن استان در پایان خطوط انتقال گاز، همه تلاش شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه کردستان تأمین مطلوب و به موقع سوخت مورد نیاز نیروگاه سنندج است.
شرکت ملی گاز ایران
سرپرست مدیریت پالایشگاه دوم مجتمع گاز پارس جنوبی از افتتاح و بهره برداری سه طرح با محور پدافند غیرعامل در این مجموعه خبر داد.
به گزارش شرکت ملی گاز ایران، حسین باغبان اظهار کرد: با تلاش کارکنان و متخصصان واحد مهندسی و خدمات فنی پالایشگاه، سه طرح شامل احداث ساختمان مرکز رصد و پایش حراست، سامانه سیگما و ارتقای عملکرد سامانه PDCS ایستگاه برق شماره به طور هم زمان به بهره برداری رسیدند.
وی افزود: ﭘﺪﺍﻓﻨﺪ ﻏﯿﺮﻋﺎﻣﻞ موضوعی بسیار مهم است و هر روز که می گذرد بر اهمیت آن افزوده می شود. تاکنون اقدام های مطلوبی در زمینه آموزش، فرهنگ سازی، پیاده سازی الزام ها و اهداف پدافند غیرعامل با رویکرد پروژه محور در سطح پالایشگاه دوم مجتمع گاز پارس جنوبی محقق شده و با تکیه بر توان داخلی در حال انجام است.
سرپرست مدیریت پالایشگاه دوم مجتمع گاز پارس جنوبی تصریح کرد: پروژه های یادشده افزون بر تحقق اهداف راهبردی و ارتقای تاب آوری بخشی از زیرساخت های حیاتی پالایشگاه، افزایش ضریب امنیت تولید پایدار را به همراه دارد و در مجموع با بهره مندی از توانمندی داخلی و فعالیت ۷ هزار و ۲۰۰ نفر-ساعت کار بدون حادثه از مرحله طراحی، اجرا و ساخت، به بهره برداری رسیدند.
به گفته باغبان، پالایشگاه دوم اکنون با همه توان برای تولید گاز مورد نیاز کشور در فصل سرد سال و شکوفایی اقتصاد کشور گام بر می دارد.
شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه اصفهان
معاون فنی عملیاتی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه اصفهان از افزایش ۲۵ درصدی مصرف سی ان جی در آبان ماه امسال در این استان خبر داد.
به گزارش شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه اصفهان، ساسان تیموری با اعلام اینکه مقدار عرضه گاز طبیعی فشرده (سی ان جی) در این استان طی آبان ماه امسال نسبت به مدت مشابه پارسال، ۲۵ درصد افزایش داشته است، گفت: با ایجاد زیرساخت های لازم و انجام تبلیغات وسیع رسانه ای با هدف ترغیب و تشویق دارندگان وسایل نقلیه عمومی به استفاده از تسهیلات گازسوز کردن رایگان خودروها، اقدام های لازم در این استان انجام شد.
وی افزود: طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودروهای عمومی با اولویت وانت بار سبک و تاکسی های شهری از ماه های پیش در حال اجراست و مالکان این خودروها با ثبت نام در سامانه GCR.NIOPDC.IR می توانند برای گازسوز کردن وسیله نقیله خود اقدام کنند.
معاون فنی عملیاتی منطقه اصفهان درباره مزیت های استفاده از این سوخت پاک گفت: اجرای این طرح ملی افزون بر کاهش آلودگی های زیست محیطی، سبب صرفه جویی در مصرف بنزین و رشد و توسعه اقتصادی کشور نیز می شود.
تیموری تصریح کرد: درباره رعایت الزام ها و استانداردسازی جایگاه های عرضه سی ان جی برای سوخت رسانی ایمن در جایگاه ها، کارشناسان شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه اصفهان پایش ها و بازبینی های لازم را به طور مستمر انجام می دهند.
شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی
مدیر عملیات شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی از آمادگی کامل این شرکت برای تأمین سوخت زمستانی مصرف کنندگان در بخش های خانگی، تجاری، صنعتی و نیروگاهی در زمستان پیش رو و نیز مقابله با سیلاب های احتمالی خبر داد.شانا به نقل از علی اصغر عباسی نوشت: با برنامه ریزی های انجام شده، همچون سال های گذشته ذخیره سازی سوخت زمستانی در همه مناطق سی وهفت گانه شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی از اواسط تابستان امسال آغاز شده و هم اکنون سوخت موردنیاز هموطنان در مناطق سردسیر و سخت گذر به مقدار کافی ذخیره شده است.
وی با اشاره به پیش بینی های سازمان هواشناسی برای افت دمای هوا و نیز احتمال وقوع بارش های شدید در بعضی از استان ها افزود: شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی برای سوخت رسانی در زمستان پیش رو آمادگی کامل دارد و خوشبختانه هیچ کمبودی در موجودی ذخیره سازی های فرآورده کشور وجود ندارد.مدیر عملیات شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی تأکید کرد: هم اکنون هموطنانی که در نقاط روستایی سخت گذر زندگی می کنند، سوخت مورد نیاز خود را تحویل گرفته اند و ذخیره سازی مناسبی نیز در روستاها و شهرهای سردسیر انجام شده است. عباسی همچنین از ظرفیت مناسب ذخیره سازی سوخت در انبارهای نفت خبر داد و گفت: ذخیره سازی سوخت در مناطقی که به تازگی بارندگی داشته اند، کافی بوده است و هیچ کمبود و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
شرکت پتروشیمی نوری
مدیرعامل شرکت پتروشیمی نوری، شیوع ویروس کرونا را بر تولید محصولات این شرکت بی تأثیر دانست و گفت: این مجتمع در هشت ماه امسال، هشت درصد بیشتر از ظرفیت اسمی و ۱۵ درصد بالاتر از برنامه تولید داشته است.
به گزارش شانا، تقی صانعی در نشست خبری از طریق ویدیوکنفرانس، با اعلام خبر تصویب افزایش سرمایه این شرکت از ۳ هزار میلیارد ریال به ۹ هزار میلیارد ریال از محل سود انباشته اظهار کرد: پتروشیمی نوری در هشت ماه سال ۹۹، هشت درصد بالاتر از ظرفیت اسمی و ۱۵ درصد بیشتر از برنامه پیش بینی شده تولید داشته است. وی با اشاره به اینکه این افزایش سرمایه صرف تأمین مالی بخشی از پروژه هنگام خواهد شد، افزود: واحد آمونیاک پروژه هنگام سال ۱۴۰۰ و واحد اوره آن سال ۱۴۰۱ راه اندازی می شود و به دلیل موقعیت مکانی پروژه هنگام در کنار اسلکه، قیمت تمام شده صادرات محصولات این واحد به طور نسبی کمتر از واحدهای دیگر خواهد بود و حاشیه سود مطلوبی برای نوری خواهد داشت. مدیرعامل شرکت پتروشیمی در پاسخ به پرسشی مبنی بر افزایش نرخ خوراک در سال های آینده ادامه داد: نرخ خوراک تابعی از قیمت جهانی نفت است و قیمت محصولات و قیمت خوراک متناسب با هم است و به بازار نفت در آینده بستگی دارد. صانعی درباره پروژه به صفر رساندن سوزاندن گازهای مشعل پتروشیمی نوری گفت: خوشبختانه مناقصه این پروژه برگزار و برنده مشخص شده است، در دو هفته آینده این پروژه آغاز می شود و طی ۲۶ ماه آینده به بهره برداری می رسد. وی، ظرفیت تولید پتروشیمی نوری را حدود ۴.۵ میلیون تن دانست و تصریح کرد: از ابتدای راه اندازی ۶۰ درصد محصولات این مجتمع صادراتی بوده است و در سال ۹۹ نیز به دلیل افزایش مصرف داخل حدود ۵۵ درصد محصولات صادر شده است. اولویت پوشش نیاز داخل و پس از آن صادرات مازاد محصولات است. مدیرعامل شرکت پتروشیمی نوری درباره تأثیر شیوع ویروس کرونا بر عملکرد مجتمع افزود: این شرکت به تبعیت از قوانین منطقه، همه پروتکل های بهداشتی را اجرا می کند و کرونا تأثیری بر تولید این شرکت نداشته است. صانعی به بررسی چند پروژه توسعه ای جدید در واحد پژوهش و فناوری پتروشیمی نوری اشاره کرد و گفت: در صورت اقتصادی بودن این پروژه ها اعلام خواهند شد. وی در توضیح دلیل کاهش هزینه های فروش شرکت پتروشیمی نوری اظهار کرد: افزایش حجم صادرات و به دنبال آن کاهش هزینه حمل و مدیریت شرکت تجارت صنعت پتروشیمی خلیج فارس سبب کاهش هزینه های این شرکت شده است.
شرکت نفت مناطق مرکزی ایران
دیزل ژنراتورهای مراکز چهارگانه جمع آوری گاز ناحیه آغار منطقه عملیاتی آغار و دالان به کنترلرهای میکروپروسسوری مجهز شدند.
به گزارش شرکت نفت مناطق مرکزی ایران، مصطفی پالیزیان، رئیس منطقه عملیاتی آغار و دالان گفت: با طراحی و نصب سیستم کنترلی میکروپروسسوری مبتنی بر PLC، سیستم کنترلرهای رله ای دیزل ژنراتورهای مراکز جمع آوری گاز ناحیه آغار جای خود را به سیستمی هوشمند و دقیق داد.
وی با اشاره به پایان عمر مفید کنترل های رله ای موجود افزود: با جایگزینی سیستم های کنترلی هوشمند، افزون بر پیشگیری از خرابی دستگاه ها و کاهش هزینه ها و زمان تعمیر و نگهداری، سطح حفاظت، قابلیت اطمینان، پایش مداوم همه پارامترها، ثبت همه وقایع نیز افزایش یافته و با دقت بیشتری انجام می شود.رئیس منطقه عملیاتی آغار و دالان ادامه داد: عملکرد این سیستم میکروپروسسوری مبتنی بر PLC، به دو صورت دستی و خودکار است که ضمن پایش و ثبت دائمی همه پارامترها با حفاظت کامل از دیزل ژنراتور، دیگر خطاهای سیستم را ثبت می کند و عیب یابی را سرعت می بخشد.
پالیزیان گفت: اجرای این طرح در مرحله نخست روی تابلو دیزل ژنراتور یکی از مراکز ناحیه آغار انجام شد و با عملکرد موفقیت آمیز و خروجی قابل قبول، هم اکنون روی تابلوهای مراکز دیگر نیز در حال انجام است تا فرآیند تأمین برق مراکز از طریق شبکه یا ژنراتور با دقت و قابلیت اطمینان بیشتری انجام شود.وی اظهار کرد: اجرای این پروژه با تلاش سه نفر از کارشناسان برق ناحیه آغار با ۱۶۰ نفر- ساعت کار با اتوماسیون کامل و قابلیت اطمینان بسیار بالا در مدت زمان یک هفته و با صرف کمترین هزینه انجام شده است و قابلیت اجرا روی همه دیزل ژنراتورهای موجود در دیگر مناطق عملیاتی زیرمجموعه شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی را دارد.منطقه عملیاتی آغار و دالان از مناطق عملیاتی زیرمجموعه شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی است که در استان فارس و حوزه جغرافیایی شهرستان های فیروزآباد، فراشبند و قیر و کارزین قرار دارد.
بورس انرژی
رینگ داخلی بورس انرژی ایران امروز شاهد عرضه نفتای سبک پالایش نفت آبادان است.به گزارش بورس انرژی، رینگ داخلی این بورس، روز (یکشنبه، ۱۶ آذرماه) شاهد عرضه کالاهای اکستراکت نفت سپاهان و نفتای سبک پالایش نفت آبادان است و گاز مایع پالایش گاز فجر جم و گاز مایع مجتمع گاز پارس جنوبی در رینگ بین الملل عرضه می شود.روز شنبه (۱۵ آذرماه) کالاهای برش سنگین حاصل از پالایشگاه نفت و پتروشیمی به جز بنزین و گازوئیل و رافینت پتروشیمی بیستون، نفتای سنگین پالایش نفت تهران و گاز مایع صنعتی پتروشیمی بندر امام در رینگ داخلی و نرمال بوتان پالایش نفت کرمانشاه در رینگ بین الملل بازار فیزیکی بورس انرژی ایران معامله شد.در این روز ۱.۱۴۸ تن فرآورده هیدروکربوری به ارزش بیش از ۹۵ میلیارد و ۲۵۰ میلیون ریال در بازار فیزیکی بورس انرژی ایران دادوستد شد.
نماز یکی از ارکان و ستون های دین داری است و اقامه آن نیز از مهمترین مناسک و عبادات مسلمانان محسوب می شود، از همین رو در دین اسلام سفارش های بسیار زیادی به پرپایی این فریضه الهی شده است. در مطلب پیش رو کوشیده ایم تا دعوت کنندگان به نماز را متوجه این امر خطیر کنیم و نشان دهیم که دعوت کنندگان باید چه کارها و رفتارهایی را مد نظر قرار دهند تا در گسترش و توسعه اقامه نماز موفق تر و بهتر عمل کنند و جامعه اسلامی به این امر مهم دینی اهتمام بیشتری بورزد.
امید است با توجه به بزرگی و عظمت این دعوت ضمن شناخت دقیق از فضیلت ها، شیوه ها، مهارت ها و آگاهی از آثار و کارکردهای دعوت به نماز، با اخلاق دعوت کنندگان نیز بیشتر آشنا شویم. در این مطلب دعوت به عبادت خداوند و به نماز در چهار بعد و زاویه بررسی می شود.
1-بیان حکم این دعوت و بیان فضیلت آن، 2-بیان شیوه ها و مهارت ها و کیفیت دعوت
3-تشریح امری که قرار است به سوی آن دعوت صورت گیرد، 4-بیان اخلاق دعوت کنندگان
1- بیان حکم این دعوت و بیان فضیلت آن
نخستین سوالی که پیش می آید این است که آیا این دعوت مستحب است، یا واجب، یا مباح؟ آنچه که واضح و مبرهن است از کتاب و عترت استنباط می شود، وجوب این دعوت است. پس، دعوت به خیر و نیکی، دعوت به خداوند و عبادت پروردگار از واجبات است(البته واجب کفایی). ادله فراوانی هم وجود دارد؛ از جمله در آیه 104 سوره آل عمران آمده است:«باید برخی از شما مسلمانان، خلق را به خیر و صلاح دعوت کنند و امر به نیکوکاری و نهی از بدکاری کنند، و اینها رستگار خواهند بود». آیه ۱۲۵ سوره نحل نیز می فرماید:«به حکمت و موعظه نیکو به راه خدایت دعوت کن و با بهترین طریق با اهل جدل مناظره کن». و یا در آیه ۸۷ سوره قصص نیز آمده است:«و زنهار! کافران تو را از (تبلیغ) آیات خدا پس از آنکه بر تو نازل شد منع نکنند، و (همیشه خلق را) به سوی پروردگارت دعوت کن و از مشرکان مباش». همچین خداوند در این باره در آیه ۱۰۸ سوره یوسف که می فرماید:«بگو طریقه من و پیروانم همین است که خلق را به خدا با بینایی و بصیرت دعوت کنیم». و اما در خصوص فضیلت و جایگاه و شأن و منزلت دعوت به پرستش خدا و اقامه نماز باید گفت آیه ۳۳ سوره فصلت می فرماید:«وَمَنْ أَحْسَنُ قَوْلًا مِمَّنْ دَعَا إِلَى اللَّهِ وَ عَمِلَ صَالِحًا وَقَالَ إِنَّنِي مِنَ الْمُسْلِمِينَ؛ در جهان از آن کس که خلق را به سوی خدا خواند و نیکوکار گردید و گفت که من از تسلیم شوندگان خدایم کدام کس بهتر و نیکو گفتارتر است؟»
این آیه بسیار روشن، نیت کار دعوت کنندگان به خداوند را ستوده و عملی بسیار شایسته و بایسته دانسته است. نکته مهم آیه این است که دعوت کننده خود باید به آنچه که دعوت می کند کاملا در عمل و عقیده ملتزم باشد. لذا این آیه از واضح ترین و شفاف ترین آیاتی است که فضل و جایگاه برتری دعوت به نماز را نشان داده و تصریح دارد که دعوت به خدا از افضل طاعات به شمار رفته و اهل، آن یعنی دعوت کنندگان به خداوند در جایگاه بسیار رفیع قرار دارند.
2-بیان شیوه ها و مهارت ها و کیفیت دعوت
بیان کیفیت و نوع دعوت به اقامه نماز در آیه ۱۲۵ سوره نحل به وضوح مطرح شده است:«به حکمت و موعظه نیکو به راه خدایت دعوت کن و با بهترین طریق با اهل جدل مناظره کن». آیه کاملا مشخص کرده است که دعوت کننده بایستی ابتدا با حکمت دعوت خود را آغاز کند. برخورد او باید حکیمانه باشد. اما مراد از حکمت چیست؟؛ باید گفت که حکمت یعنی ارائه ادله قانع کننده که به ثبات حق بیانجامد و شبهه و باطل را دور سازد. حکمت یعنی دعوت به حق با بصیرت و بیان کامل و شفاف حق. همانطور که تصریح شده است، پیامبر(ص) آنها را به موعظه آموزش می داد، در آیه 129 سوره بقره در این باره آمده است:«وآنان را علم کتاب و حکمت بیاموزد و روانشان را پاک و منزه سازد». همچنین خداوند در آیه 269 همین سوره نیز می فرماید: «خدا فیض حکمت را به هر که خواهد عطا کند و هر که را به حکمت و دانش رسانند درباره او مرحمت و عنایت بسیار کرده اند». پس باید گفت که حکمت بیان واضح، صریح و شفاف، متقن و پر مغز و تأثیرگذار، متناسب با ظرفیت مخاطب و بهترین قول حکیمانه، قول خداوند و اهل بیت(ع) است. در مراحل بعدی بایستی شبهاتِ مخاطبِ دعوت را با سعه صدر شنید و تحمل کرد و پاسخ عالمانه داد.«وَ جَادِلْهُمْ بِالَّتِي هِيَ أَحْسَنُ»؛ یعنی با پاسخ دقیق و منطقی شبهه را جواب دهید؛ نه اینکه در برابر دیگران با شدت و خشونت در قول به جدال بپردازید. در آیه ۴۴ سوره طه در این باره آمده است که وقتی حضرت موسی(ع) و برادرش هارون(ع) قرار شد که به سراغ بزرگ ترین طاغوت زمان بروند، خداوند دستور داد: «فَقُولَا لَهُ قَوْلًا لَيِّنًا»، چرا؟ چون «لَعَلَّهُ يَتَذَكَّرُ أَوْ يَخْشَى». لذا باید تکلیف را درست انجام داد و وظیفه را به شکل صحیح با در نظر گرفتن تمام جوانب پیش برد تا نتیجه ای که از دعوت به دنبال آن هستیم حاصل شود. خداوند در قرآن کریم آیه 159 سوره آل عمران، حتی خطاب به نبی مکرم اسلام نیز آورده است:«به مرحمت خدا بود که با خلق مهربان گشتی و اگر تندخو و سخت دل بودی مردم از گِرد تو متفرق می شدند».
3-تشریح امری که قرار است به سوی آن دعوت صورت گیرد
پرسش های اصلی در این بعد و زاویه از دعوت را شاید بتوان به این گونه مطرح کرد که به چه چیزی دعوت کنیم؟ به چه چیزی دعوت شده ایم؟ به چه چیزی باید دعوت کرد؟ در آیه ۱۲۵ سوره نحل، چارچوب کلی و ساختار دعوت در یک کلمه جمع شده است:«ادْعُ إِلَی سَبِيلِ رَبِّكَ؛ به راه خدا که صراط مستقیم است دعوت کن». دعوت به اسلام یعنی دعوت به تمام خوبی ها و دوری از تمام بدی ها. در این دعوت ایمان به خدا و پیامبر و آنچه که بر پیامبران نازل شده است، یعنی کتاب آسمانی، فرشتگان، قیامت و ایمان به غیب نیز داخل می شود. همچنین جهاد در راه خدا، امر به معروف و نهی از منکر، عمل به شریعت(یعنی طهارت، نماز، معاملات، نکاح و طلاق، انفاقات مالی) و هر آن چه که انسا نها در امر معاد و معاش به آن نیاز دارند، نیز مشمول می شود. شمول دایره دعوت به خداوند بسیار گسترده است و تمامی مکارم اخلاق و محاسن الاعمال را نیز در بر می گیرد. هدف از دعوت نیز بایستی خارج ساختن مردم از ظلمات جهل و غفلت به نور علم و ایمان و عمل باشد و هدف بایستی ارشاد به سوی حق باشد تا انسان ها بتوانند حق را گرفته و به واسطه آن از عذاب آتش و خشم الهی رهایی و نجات یابند.
4-بیان اخلاق دعوت کنندگان
نخستین گام در این زمینه، اخلاص است. دعوت کننده بایستی در کار خود اخلاص را در نظر گرفته و دعوت اش از روی ریا و خودبینی و تعریف و تمجید دیگران نباشد و کار را فقط برای رضای خدا خالصانه انجام دهد، در آیه 108 سوره یوسف آمده است:«بگو طریقه من و پیروانم همین است که خلق را به خدا با بینایی و بصیرت دعوت کنیم.» و همچنین در آیه 33 سوره فصلت می خوانیم:«چه کسی بهتر از آن است که در جهان خلق را به سوی خدا خواند». گام دوم این است که دعوت، آگاهانه و عالمانه باشد؛ یعنی از روی جهل و هوای نفس نباشد، در آیه 108 سوره یوسف آمده است:«بگو طریقه من و پیروانم همین است که خلق را به خدا با بینایی و بصیرت دعوت کنیم». اگر دعوت کننده علم و آگاهی کافی به موضوع دعوت نداشته باشد، به جای عمران و آبادانی، ویرانگری و به جای صلاح و فلاح، گسترش فساد و تباهی را شاهد خواهیم بود. گام سومی که باید آن را در نظر داشت، حلم و بردباری دعوت کنندگان است. باید در اوج مهربانی، وقار و صبوری، کار دعوت را پیش برد و از هرگونه شتاب زدگی، خشونت و تندی پرهیز کرد. اگر در دعوت شوندگان، حسن سلوک در برخورد و نشان دادن دغدغه و دلسوزی برای یافتن راه حق و هدایت به صراط مستقیم احساس شود، به یقین نتیجه مطلوب حاصل می شود. باید دقت کرد که کار را بر دیگران سخت نکنیم تا باعث نفرت و تنفر آنان از دین نشویم. دراوج بردباری و در نظر گرفتن دو اصل «لین در کلام» و «طیب در کلام» و تأثیر در قلوب، می توان کار دعوت را به سرانجام خود رساند. دعوت کننده باید، به شدت بر این عقیده استوار باشد که متانت در گفتار، کردار، رفتار، تواضع، فروتنی و بردباری بی نهایت تأثیر مثبتی در دعوت شدگان دارد و این را با تمام وجود در طول مسیر حفظ کند. گام بعدی در اخلاق دعوت کنندگان و در نظر داشتن آن در این منشور اخلاقی، عمل به گفته ها است. دعوت کننده خود بایستی الگویی شایسته و برتر در موضوع دعوتی که انجام می دهد، باشد. چنانچه به خیر دعوت کند و خود آن را رها کند و یا از چیزی نهی کند و خود مرتکب آن شود، کار به درستی پیش نمی رود. قرآن در آیات 2 و 3 سوره صف، کسانی را که فقط حرف می زنند و شعار می دهند ولی اهل عمل نیستند را به شدت نکوهش می کند:«ای کسانی که ایمان آورده اید، چرا سخنانی می گویید که به کارشان نمی بندید... خداوند سخت به خشم می آید که چیزی بگویید و به جای نیاورید». در آیه ۴۴ سوره بقره می فرماید:«چگونه شما مردم را به نیکوکاری دستور می دهید و خود را فراموش می کنید و حال آنکه کتاب خدا را می خوانید، چرا اندیشه نمی کنید».
در پایان بخشی از بیانات حکیمانه رهبر فرزانه انقلاب را در مورد دعوت به نماز که برگفته ا ز پیام ایشان به بیست و ششمین اجلاس سراسری نماز است را نقل می کنیم:«دعوت به نماز، دعوت به زیباترین جلوه های زندگی است. زیرا نماز فصلی از زندگی است که در آن انسان در برابر آفریننده و دارنده همه نیکی ها و زیبایی ها، به عرض نیازی عاشقانه می پردازد و بر عیار زیبایی و نیکی روان و دل خویش می افزاید. این حجم عظیم و زبان مؤثر توصیه به ذکر و نماز در قرآن و حدیث، نشانه همین ویژگی در دعوت به نماز است».
تصمیم گیری در زندگی مشترک یکی از مسائل پنهان در روابط زوجین است که معمولاً باعث اختلاف و درگیری می شود زیرا تصمیم گیری در روابط زوجین اغلب حالت یک طرفه دارد یعنی یا مرد تصمیم گیرنده است و یا زن که هر دو خطاست، زیرا در این نحوه تصمیم گیری عدالت و انصاف رعایت نمی شود؛ بنابراین میزان رضایت از زندگی مشترک کاهش می یابد. وقتی ازدواج می کنیم دنبال صمیمیت، آرامش، احترام و اعتماد به نفس هستیم که با تصمیم گیری یک جانبه، تمام اینها از بین خواهد رفت؛ به عنوان مثال وقتی یک نفر به تنهایی تصمیم می گیرد که به مسافرت نرویم، ظاهراً آن فرد پیروز شده اما این تصمیم گیری یک جانبه به معنای شکست هر دو نفر است زیرا این تصمیم در احساسات، رفتار و افکار ناخودآگاه طرف مقابل تأثیر می گذارد و زندگی دیگر مثل قبل شیرین و لذت بخش نخواهد بود؛ بنابراین تصمیم گیری باید دو طرفه و با رضایت هر دو طرف باشد. خداوند در آیه های 27 و 28 سوره فجر می فرماید:«اى روح آرام یافته و متین به سوى پروردگارت بازگرد که تو از او خشنود و او از تو خرسند است». در واقع، خداوند با آن عظمت و بزرگی رضایت بندگاش را در نظر گرفته است. نعوذ بالله زوجین که بالاتر از خدا نیستند؛ بنابراین در تصمیم گیری باید رضایت همدیگر را به دست آورند.
ملاک اصلی برای تصمیم گیری یک طرفه، عقل و اطلاعات بیشتر است که این مسئله در عمل و با گذشت زمان ثابت خواهد شد؛ مثلاً دختر خانواده می خواهد تا دیر وقت، با دوستانش بیرون از خانه باشد اما پدر به دلیل حضور بیشتر در اجتماع و درک بهتر شرایط جامعه مخالفت کرده و تصمیم نهایی را می گیرد یا در مسائل اقتصادی، خانم ها دقیق تر به مسائل نگاه می کنند زیرا خانم ها جزئی نگر بوده و در یک مسئله، ابعاد مختلفی را در نظر می گیرند اما مردها کلی نگر هستند. اغلب خانم ها در هنگام خرید دیرتر اما بهتر انتخاب می کنند و برعکس آقایان زودتر انتخاب می کنند درحالیکه میزان اشتباه شان بیشتر است؛ بنابراین در چنین موردی می توان به زن میدان داد تا در تصمیم گیری های اقتصادی ورود پیدا کند.
در صورت اختلاف نظر باید از کناره گیری، سکوت، قهر، تحقیر و یا زورگویی برای تحمیل تصمیم به طرف مقابل اجتناب کرد زیرا در این صورت بازی روانی به وجود می آید که فرد می خواهد با آزار دادن طرف مقابل به خیال خود به یکسری منافع برسد؛ بنابراین بهترین راه حل برای حل اختلاف، صحبت کردن است اما برای گفت وگو باید نکات زیر را رعایت کرد:
- گفت وگو باید در محیط آرام و به دور از تنش باشد.
- گفت و گو تنها حول محور موضوع مورد اختلاف باشد و از حاشیه و صحبت درباره اختلافات گذشته اجتناب شود.
- بحث و گفت و گو یک طرفه نباشد بلکه به طرف مقابل هم اجازه حرف زدن و اظهار نظر داده شود.
- وقتی حرف می زنید به گونه ای با همدیگر صحبت کنید که طرف مقابل بتواند خودش را در شما ببیند؛ یعنی عقاید و احساسات طرف مقابل را درک کرده و بازخورد نشان دهید.
- احترام، آرامش، درک متقابل و عشق را محور رابطه قرار دهید و به خاطر موضوعات مورد اختلاف، عشق و احترام بین تان را از بین نبرید.
- در زمان گفت و گو، حامی باشید نه نقطه مقابل؛ متأسفانه اغلب زوجین در زمان حل اختلاف بیشتر به فکر دفاع از خودشان هستند درحالی که اگر زوجین، بتوانند خودشان را جای همدیگر بگذارند و طرف مقابلشان را درک کنند خیلی از اختلافات به راحتی حل خواهد شد.
- تصمیم گیری درباره موضوعات مورد اختلاف را به هیچ عنوان معلق نگذارید؛ آنقدر گفت و گو کنید تا به یک تصمیم مشترک برسید.
نگاهی تاریخی به قرارداد «1933» که بنا بود روی دست قرارداد نفتی قاجارها بیاید
علی بهرامی از دارسی و یارانش که مصرانه برای کشف نفت در ایران کوشیدند، خیلی مطالب شنیده ایم و خوانده ایم. این قرارداد استعماری، آغازی بود بر تسلط انگلستان بر ثروت های خدادادی ملت ایران و شروعی بر سویه هایی از تاریخ معاصر کشورمان که با نفت عجین و آغشته شد. بعد از سقوط قاجارها و روی کار آمدن پهلوی اول، قرارداد دارسی در بخاری شاهانه انداخته شد و بعد از کش وقوس های فراوان، قرارداد نفتی جدید موسوم به 1933 منعقد شد. آنچه پیش روی شماست، بررسی و مروری تاریخی است بر این دو قرارداد با تمرکز بر قرارداد 1933 به این منظور که دریابیم چه تفاوت یا امتیازی نسبت به قرارداد دارسی داشت.
پنج سال پیش از امضای فرمان مشروطیت و در دوران مظفرالدین شاه بود که قرارداد دارسی منعقد شد. در واقع شاه قاجار در خرداد آن سال، در کاخ صاحبقرانیه، قلم چرخاند و عمال دارسی دنبال نفت ایران گشتند. تلاش های آنها هفت سال بعد، جایی در نزدیکی جنوب ایران در قامت چاه شماره یک نتیجه داد و انگلستان را متوجه یک ثروت عظیم در ایران کرد؛ البته به دلیل نبود فناوری های نوین تر، هنوز قسمت اعظمی از این ثروت در آن زمان، پنهان و دور از چشم مانده بود؛ اما ذهن محاسبه گر انگلیسی ها همه چیز را از قبل خوانده بود.
در بحبوحه درگیری های مشروطه خواهان و استبداد قاجاری، انگلیسی ها نفت ایران را استخراج می کردند و برای آینده آن نقشه می کشیدند؛ اما در قبال این ثروت بی حدوحصر چه چیزی قرار بود دست ایرانیان را بگیرد؟ محمدقلی مجد در کتاب «رضاشاه و بریتانیا بر اساس اسناد وزارت خارجه آمریکا» درباره این قرارداد 60 ساله در ضمن بیان نکاتی جالب توجه، می نویسد: «در عوض، صاحب امتیاز - دارسی- موافقت کرد که مبلغی معادل 20 هزار لیره - حدود 100هزار دلار- را نقدا و سهام پرداخت شده ای معادل 10 درصد مالکیت «شرکت اول بهره برداری» را به ایران تادیه کند. علاوه بر این، صاحب امتیاز موافقت کرد که حق الامتیازی برابر با 16 درصد کل سود به ایران بپردازد. پس از انقضای مدت این امتیاز، کل دارایی های شرکت، چه در ایران و چه در خارج از ایران، در اختیار دولت ایران قرار خواهد گرفت.» اگرچه همین قرارداد هم کاملا استعماری تنظیم شده بود؛ اما اشتهای سیری ناپذیر انگلیسی ها، به این مقدار راضی نبود. آنها عموما می کوشیدند تا در فرصت های مناسب برخی از مفاد آن را تغییر دهند و به نفع منافع انگلستان عوض کنند.
با تثبیت قدرت پهلوی اول در ایران و با آغاز سال 1311 خورشیدی، اعتراضاتی نسبت به وضعیت پرداخت ها و عواید دولت ایران از قرارداد نفتی دارسی شروع شد. جاروجنجال ها و جدال های مطبوعاتی با همراهی و هدایت دربار پهلوی به حدی رسید که در تاریخ 5 آذر همان سال، پهلوی اول که به نتیجه ای نرسیده بود، در جمع وزیران و دولتمردان خود، قرارداد دارسی را در بخاری انداخت و آن را سوزاند. این مساله نشان می داد که تلاش های ایران برای تغییر وضعیت قرارداد دارسی برگشت ناپذیر شده است. «سر جان کدمن» نیز که رئیس هیات مدیره شرکت نفت ایران- انگلیس بود، تحرکات خود را شدت بخشید. تحولات سیاسی – اقتصادی و رفت و آمدهای بسیار زیادی به وجود آمد تا بالاخره خود پهلوی اول با «کدمن» روبه رو شده و با او قرارداد بست. قرارداد نفتی جدید به قرارداد 1933 مشهور شد و به این ترتیب، دومین قرارداد نفتی ایران در تاریخ معاصر رقم خورد. پهلوی ها روی این قرارداد خیلی تبلیغات کردند؛ اما در واقعیت این قرارداد را چگونه می توان تحلیل کرد؟ در مفاد این قرارداد که در کتاب «سقوط: مجموعه مقالات نخستین همایش بررسی علل فروپاشی سلطنت پهلوی» نقل شده است، می خوانیم: «قرارداد 1933 با مذاکره مستقیم رضاشاه و «سر جان کدمن»، رئیس شرکت نفت ایران- انگلیس در ایران منعقد شد. مطابق با یکی از اصول مهم این قرارداد مقرر شد، شرکت نفت انگلیس- ایران از ابتدای زمان شروع از اول ژانویه 1933 یا 11 دی 1312، برای هر تن نفتی که برای مصرف در ایران به فروش می رسید یا از ایران صادر می شد، چهار شیلینگ به دولت ایران بپردازد و مبالغی حدود 20 درصد از اضافه بر درآمد خود را نیز بپردازد و در هر حال، این مجموعه پرداخت ها، سالانه نمی بایستی از 750 هزار لیره استرلینگ کمتر می شد.» همین 4 درصد پرداخت اضافه تر انگلیسی ها از قرارداد دارسی و لحن آن، موجب شد که از همان زمان تاکنون برخی بر این باور باشند که قرارداد 1933 آورده بسیار بیشتری از قرارداد دارسی برای ایرانیان داشته است. این در حالی است که اگر اندکی به زمان و شرایط کلی قرارداد دقت شود، نکات قابل توجهی را دریافت خواهیم کرد. غلامرضا نجاتی در کتاب «تهاجم، مروری بر پاسخ به تاریخ و نقدی بر ترجمه دکتر حسین ابوترابیان»، با اشاره به نکاتی خواندنی و تحلیلی، دراین باره آورده است: «بسیاری با استناد به این اصل معتقدند که رضاشاه توانست گام بزرگی را در بهبود وضعیت قرارداد دارسی به وجود آورد؛ چراکه تا قبل از این قرارداد، اولا حق السهم ایران برابر با 16 درصد از کل سود بود، در ثانی همین مقدار هم بارها به بهانه های مختلف کاهش پیدا کرده بود. این در حالی بود که عایدات کلی شرکت به دلیل افزایش بهره برداری و تولید، بسیار افزایش یافته بود و حق السهم ایران می توانست بسیار بیشتر از این مبلغ باشد. با این حال رضاشاه از این اصل استفاده کرد و الغای قرارداد دارسی و انعقاد قرارداد جدید را به عنوان یک موفقیت بزرگ در استیفای حقوق ایران می دانست و حتی به خاطر این پیروزی، جشن و چراغانی برپا شد؛ اما درواقع پیروز واقعی قرارداد، انگلیس بود؛ چراکه مضرات این قرارداد برای ایران بیشتر از منافع آن بود.» به نظر می رسید فرصت برای انگلستان پیش آمده بود تا معایب دارسی را اصلاح کند؛ اما اجازه دهد به شکلی وانمود شود که ایرانیان در منابع نفت خود به پیروزی بزرگی رسیده اند. فواد روحانی در کتاب «تاریخ ملی شدن صنعت نفت ایران» و محمدقلی مجد در کتاب «رضاشاه و بریتانیا بر اساس اسناد وزارت خارجه آمریکا» دراین باره نکات جالب توجهی گفته اند؛ نکاتی که می تواند از زاویه ای غیر از تبلیغات درباری آن زمان، قرارداد 1933 را واکاوی و بررسی کند: «همانطور که گفته شد، ظاهرا به موجب این قرارداد حق السهم ایران از درآمدهای نفتی به نسبت قرارداد دارسی افزایش یافت؛ اما برخلاف مقررات امتیاز دارسی در این مورد، سهم ایران فقط از سود شرکت نفت انگلیس- ایران مقرر و موضوع سهیم بودن ایران در منافع شرکت های تابعه منتفی شد و به علاوه دولت هیچ وسیله ای برای بررسی محاسبات شرکت و حتی کسب اطلاع از تخفیفاتی که شرکت در معاملات عمده خود می داد، نداشت. در هر حال عایدی ایران در سال های بعد از قرارداد جدید افزایش قابل ملاحظه ای را بر اساس واحد تولید نسبت به سال های قبل از قرارداد 1312 نشان نمی داد؛ بلکه آن مقدار افزایشی که حاصل شده، بیشتر نتیجه ازدیاد حجم تولید و ترقی قیمت بود. در همین رابطه در گزارش بانک جهانی می خوانیم: ایران در عوض اعراض از حق خود در چارچوب امتیاز دارسی، یعنی تملک تمامی دارایی های شرکت، چه در داخل و چه در خارج ایران، که باید در سال 1961 بدون مطالبه هیچ غرامتی به آن واگذار می شد، هیچ غرامتی دریافت نکرد؛ اما مهم ترین قسمت قرارداد که از آن به عنوان بدترین بخش قرارداد یاد می شود، تمدید مدت قرارداد بود که به موجب آن 32 سال به قرارداد دارسی، که در سال 1962 منقضی می شد، اضافه شده بود.»
اگرچه تبلیغات انگلیس ستیزانه پهلوی اول خیلی سنگین بود و علاوه بر جشن و پایکویی به طور مداوم از قدرت و شوکت سلسله جدید، داد سخن رانده می شد؛ اما بسیاری از مردم متوجه بندهای فاجعه بار آن از جمله افزایش 32 ساله به زمان پایان دارسی شدند و اعتراض هایی شکل گرفت که همگی سرکوب شد. در این میان انگلیسی ها از آب گل آلود، ماهی خود را صید کردند و بر سلطه شان در اقتصاد و سیاست ایران افزودند. سید جلال مدنی در کتاب «تاریخ سیاسی معاصر» و ناصر فرشادگهر در کتاب«سیری در قراردادهای نفتی ایران» دراین باره می نویسند:«این فصل از قرارداد - افزایش 32 سال به قرارداد دارسی- اعتراضات و انتقادات زیادی را به دنبال داشت، تا جایی که بعد از انتشار خبر انعقاد آن، مردم برخی از شهرها دست به اعتراض زدند. انگلیس با گنجاندن این فصل، در واقع دولتی در داخل دولت ایران تشکیل داد. معترضان و مخالفان قرارداد نیز سرکوب شدند و در همان زمان با شخصیت های دولتی که موافق نفوذ بیشتر و کمپانی انگلیس نبودند،تسویه حساب شد؛ از جمله تیمورتاش دستگیر و زندانی شد و سردار اسعد و مستوفی الممالک نیز جان خود را از دست دادند. از سویی انگلیس در قرارداد 1933، امتیازات دیگری همچون حق بهره برداری از معادن، احداث راه آهن، بنادر و وسایل ترابری را به طور کامل و بدون پرداخت وجهی به ایران به دست آورد و جالب آنکه اگر ایران می خواست به هر دلیلی حتی دفاع از کشور خود، از این وسایل استفاده کند، باید خسارت آن را به شرکت پرداخت می کرد. همین امتیازات به خوبی نشان می دهد که چرا انگلیس برای الغای قرارداد دارسی و انعقاد یک قرارداد جدید بسیار تقلا می کرد. از ابتدای سلطنت رضاشاه، انگلیسی ها اظهار تمایل کرده بودند امتیازنامه دارسی که در زمان استبداد تحصیل شده و اعتبار قانونی نداشت، تجدید شود و حتی برای جلب موافقت دولت ایران امتیازات دیگری هم داده بودند؛ از جمله در فوریه ۱۹۳۱ خطوط تلگرافی هند و اروپا را که هنوز 14 سال دیگر از مدت امتیاز آن باقیمانده و ضمنا به علت توسعه تلگراف بی سیم، دیگر ضرورتی نداشت، به طور بلاعوض به دولت ایران واگذار کردند.» اگرچه قرارداد دارسی در بخاری انداخته شد؛ اما روند واقعیت های پیش آمده درباره قرارداد 1933 نشان داد، آن چیزی که بنا بود بهتر شود و منافع ملی ایران را بیشتر حفظ کند، در میدان عمل به ضرر ایرانیان تمام شد. دارسی در بخاری افتاد؛ اما قراردادی بدتر از آن برای نفت ایران جایگزین شد.
منابع:
1- کتاب «رضاشاه و بریتانیا بر اساس اسناد وزارت خارجه آمریکا» نوشته محمدقلی مجد.
2- برگرفته از کتاب «سقوط: مجموعه مقالات نخستین همایش بررسی علل فروپاشی سلطنت پهلوی».
3- کتاب «تهاجم، مروری بر پاسخ به تاریخ و نقدی بر ترجمه دکتر حسین ابوترابیان» نوشته غلامرضا نجاتی.
4- کتاب «تاریخ سیاسی معاصر» نوشته سیدجلال مدنی.
5- کتاب «سیری در قراردادهای نفتی ایران» نوشته ناصر فرشادگهر.
نگاهی به برترین فیلم های دوره های مختلف جشنواره فجر (بخش دوم)
علی بهرامی جشنواره فیلم فجر قدمت طولانی دارد و بهمن سال گذشته که هنوز کرونا میدان دار همه جهات زندگی انسان ها نشده بود، سی و هشت دوره اش برگزار شد. اگر به رسم جشنواره های سینمایی بنا بوده که هر سال سیمرغ بهترین فیلم بر شانه یک فیلم بنشیند؛ اما در این میان استثناهایی هم وجود داشته است. به عنوان مثال دوره های اول، دوم، چهارم، ششم، دوازدهم و سی ام بهترین فیلم معرفی نشد و دوره های پنجم، بیستم و سی و دوم، همزمان دو فیلم سیمرغ بهترین را گرفتند. حالا که روزهای کرونایی کوتاه نیامده اند، ما هم کوتاه نخواهیم آمد و مروری بر بهترین فیلم های جشنواره فجر خواهیم داشت. شاید آنها را ندیده باشید یا بخواهید تجدید خاطره ای کنید. اگر با این گزارش همراه شوید، احتمالا کمتر حوصله تان سر خواهد رفت. بخش دوم این گزارش را می خوانید:
«روز واقعه» به کارگردانی شهرام اسدی، چنان خوش درخشید که اصلا نمی شد فیلم برتر دوره دوازدهم نباشد. فیلمی بسیار خوش ساخت با موسیقی درخشان و داستانی بسیار جذاب که برگرفته از واقعه حزن انگیز کربلای امام حسین(ع) بود، همه چیز را کامل کرد تا این فیلم، سیمرغی شود. قطعا درباره این فیلم و فضای خاص آن زیاد شنیده و دیده اید، بنابراین سخن را کوتاه می کنیم. در خلاصه داستان فیلم آمده است: «عبدالله، جوانی مسیحی است که تازه به اسلام روی آورده و دل در گرو عشق راحله، دختر زید دارد. وی در جریان عروسی با راحله، ندایی می شنود که او را به یاری فرا می خواند. عبدالله بیابان به بیابان، واحه به واحه به سمت کربلا می تازد و هنگام عصر عاشورا به آنجا می رسد و در آن زمان «حقیقت» را بر سر نیزه می بیند...». بازیگران اصلی این فیلم عبارتند از: علیرضا شجاع نوری، عزت الله انتظامی، جمشید مشایخی، مهدی فتحی، محمدعلی کشاورز، سعید نیکپور، عنایت الله بخشی، حسین پناهی، ژاله علو، حمیده خیرآبادی و لادن مستوفی.
سال 1374 سال بروز یک اتفاق، یک روند و یک سبک فیلمسازی در سینمای ایران بود. سالی که در آن مجید مجیدی در قامت یک فیلمساز حرفه ای متولد شد و راهی را آغاز کرد که تاکنون نیز ادامه داشته است. راه مجیدی در فیلمسازی اندک اندک طرفداران بسیار زیادی پیدا کرد، به طوری که اکنون می توان از سبک خاص فیلمسازی مجید مجیدی در سینمای ایران نام برد. «پدر» اما شروعی شوکه کننده برای مخاطبان و تماشاگران سینمای او بود. فیلمی با شروعی بسیار خوب که درگیری عاطفی و روابط پیچیده مادر، پسر و ناپدری را نشان می دهد و مخاطب، خود را تا انتهای فیلم درگیر این روابط می کند. در خلاصه این داستان آمده است: «مهرالله بعد از فوت پدرش، برای تامین معاش خانواده، در شهر دیگری به کار مشغول می شود؛ اما هنگامی که به دیدن مادر و خواهرش می رود، می فهمد که مادرش با مردی که ژاندارم است، ازدواج کرده، او از این خبر عصبانی می شود و نزد مادر می رود و هدیه های خود و حقوقش را به او می دهد و مادر را برای این ازدواج بازخواست می کند و...». ناپدری فیلم «پدر» با بازی «محمد کاسبی» هنوز هم درخشان ترین و بهترین بازی تمام عمر این بازیگر است. فضای روستایی فیلم هم بدرستی طراحی شده و تماشاگر براحتی با آن همذات پنداری می کند. در نهایت باید گفت اگر در میان فیلم های مجیدی هنوز فیلم «پدر» را ندیده اید، حتما و در سریع ترین زمان ممکن آن را ببینید و از داستان و بازی های خوبش لذت ببرید. محمد کاسبی، حسین عابدینی، پریوش نظریه و حسن صادقی، بازیگران اصلی فیلم «پدر» هستند.
موفقیت مجیدی بعد از «پدر» هم ادامه داشت. او فیلمی ساخت که شوکه کننده تر از فیلم «پدر» بود؛ «بچه های آسمان» با فضای احساسی و انسانی خود نشان داد که سینمای ایران، ظرفیت های بسیار بالایی دارد. یکی از این ظرفیت ها، انتخاب این فیلم برای شرکت در رقابت جشنواره اسکار بود. داستان «بچه های آسمان» اگرچه درباره فقر کودکان است؛ اما کودکانی بسیار عزتمند و باغیرت را نشان می دهد که برای گذران زندگی شان به بهترین وجه ممکن می کوشند تا با خانواده همراهی و همکاری کنند. شاید مفهوم «تبلور ایثار» را بتوان چکیده و عصاره این فیلم دانست. «بچه های آسمان» با بازی های بسیار خوبش، پیچیدگی های روایی بیشتری نسبت به فیلم «پدر» دارد. هنوز هم سکانس بوسه زدن ماهی های حوض خانه علی بر پاهایش، از بهترین سکانس های سینمای ایران محسوب می شود. در خلاصه داستان این فیلم آمده است: «پسری به نام علی، کفش های خواهرش را گم می کند. از آنجا که زهرا کفش دیگری ندارد و پدر هم نمی تواند کفش دیگری بخرد، قرار می گذارند که صبح ها زهرا کتانی علی را بپوشد و ظهرها علی در مسیر، منتظر پایان مدرسه زهرا و آمدن او شود تا اینکه...». رضا ناجی، میرفرخ هاشمیان و فرشته سربلندی از بازیگران اصلی فیلم «بچه های آسمان» هستند.
سینمای ایران هنوز از شوک فیلم تحسین برانگیز «بچه های آسمان» بیرون نیامده بود که ابراهیم حاتمی کیا یک فیلم ماندگار دیگر رو کرد. فیلم «آژانس شیشه ای» هنوز هم در نظر بسیاری از کارشناسان و محققان سینمای ایران، بهترین و برترین فیلم این کارگردان است. شخصیت «حاج کاظم» و روایت های ناب او از دفاع مقدس در خاطره سینمای ایران ماندگار شده است؛ اما داستان پرکشش فیلم «آژانس شیشه ای» خیلی خاص است. «عباس، جانباز بی ادعای خراسانی، دچار مشکلی شده؛ مشکلی جسمی و پزشکی که به جراحت های دوران جنگش مربوط است. او در خیابان های تهران به طور ناگهانی «حاج کاظم»، فرمانده سابقش را می بیند. حاج کاظمی که خودش دچار هزاران مشکل ریز و درشت است و روی تاکسی کار می کند. حاج کاظم با فهمیدن شرایط عباس، تمام تلاش خود را می کند تا او را برای مداوا به خارج از کشور ببرد و هزینه هایش را تامین کند. در مسیر تلاش های حاج کاظم، موانع زیادی به وجود می آید و کار به گروگانگیری در یک آژانس هواپیمایی می کشد...». داستان جذاب، بازی های حساب شده، شخصیت پردازی دقیق و موشکافانه اجتماعی، ترسیم خط های فکری و اجتماعی مختلف و... همگی در فیلم «آژانس شیشه ای» متبلور شده اند. احتمالا فیلم را دیده باشید؛ اما توصیه می کنیم، یک بار دیگر «آژانس شیشه ای» را ببینید. پرویز پرستویی، حبیب رضایی، رضا کیانیان، اصغر نقی زاده، قاسم زارع، بیتا بادران و بهروز شعیبی، بازیگران اصلی این فیلم هستند.
چند سال طول کشید تا رسول ملاقلی پور بعد از «پرواز در شب» دوباره سیمرغ دار شود. او فیلم «هیوا» را چند پله بالاتر از «پرواز در شب» ساخته بود. اساس داستان و «هیوا» بر عشقی نوستالژیک استوار است؛ عشقی که میان مجاز و حقیقت در حرکت مداوم است. مجاز در «گذشته» و حقیقت در «اکنون» رخ می دهد. «هیوا» در سلوک خودش در جبهه های جنگ، اندک اندک خود نیز از عشق مجازی جدا و متوجه حقیقت عشق می شود. او می فهمد و درک می کند که دنیای یک رزمنده در میدان نبرد چگونه دنیایی است. روایت های تودرتو و رفت و برگشت های جذاب به زمان های مختلف، بازی های درخشان و طراحی صحنه ای که نمی توان از خوبی های آن چشم پوشید، همگی بخش هایی از نقاط قوت فیلم ملاقلی پور است. در خلاصه داستان «هیوا» آمده است: «هیوا اکبری پس از گذشت 15 سال از مفقود شدن همسرش حمید در بحبوحه جنگ، تصمیم می گیرد از مناطق جنگی و خانه ای که در آن با همسرش زندگی می کرده، بازدید کند. امیر کرمی که اکنون سفیر ایران در سنگال است و زمانی جزو همراهان حمید در جنگ بوده، می خواهد با هیوا ازدواج کند، اما هیوا با اینکه نشانه هایی از کشته شدن حمید دیده، همچنان در پی شوهرش می گردد...». گلچهره سجادیه، جمشید هاشم پور، آتیلا پسیانی، آناهیتا نعمتی و فرهاد قائمیان از بازیگران اصلی فیلم هستند.
دوره هجدهم، بازگشت یک کارگردان قدیمی به عرصه فعالیت در سینمای ایران بود. بعد از سال ها، بهمن فرمان آرا دوباره پشت دوربین رفت و هدایت یک فیلم را به عهده گرفت و «بوی کافور، عطر یاس» را ساخت. این فیلم با اینکه نتوانست نظر مخاطبان عام را به خود جلب کند، مورد استقبال برخی منتقدان و تمامی داوران قرار گرفت. فیلم روایتگر زندگی خود کارگردان است و می کوشد بیانگر مفهوم و معنای مرگ و زندگی باشد. رفت وآمد در میان مرگ و زندگی، درون مایه اصلی فیلم «بوی کافور، عطر یاس» است. رفت وآمدی که کارگردان آن را مانند یک سلوک شخصی از ابتدا تا انتهای فیلم به انجام می رساند و تجربه ها و شهودهای خاص خودش را دارد. در خلاصه داستان این فیلم آمده است: «بوی کافور، عطر یاس، روایت کارگردان قدیمی است که 20 سال است فیلمی نساخته؛ اما تصمیم می گیرد به سفارش تلویزیون ژاپن، فیلمی درباره مراسم تدفین خودش بسازد...». رضا کیانیان، پریوش نظریه، رویا نونهالی و بهمن فرمان آرا بازیگران اصلی این فیلم هستند.
فیلم «باران» در آخرین سال از دهه 70، سیمرغ دار شد. مجیدی پس از «پدر» و «بچه های آسمان» برای سومین بار سیمرغ بهترین فیلم را برنده شد تا سبک و سیاق فیلمسازی او در سینمای ایران کاملا تثبیت شود. فیلم «باران» تصویرگر و روایت کننده یک رابطه انسانی در قالب رابطه دو ملت ایران و افغانستان بود. بازی های فیلم به قدری طبیعی و حرفه ای است که سخت است از واژه نابازیگر برای بازیگران فیلم استفاده کنیم؛ اما مجیدی در فیلم های دیگرش نشان داد که در بازی گرفتن از کسانی که تجربه ای در بازیگری ندارند، یک متخصص کارکشته است. طراحی صحنه بسیار چشم نواز فیلم کافی است «باران» را چند باره ببینید. داستان ساده و سرراست؛ اما دلنشین و دلپذیر است و احساسات انسانی و روابط عاطفی را در پاک ترین صورت آن نشان می دهد. در خلاصه داستان این فیلم آمده است: «در یک برج در حال ساخت، عده ای کارگر روستایی و افغانی مشغول کار هستند. لطیف، کارگر روستایی که مسوول خدمات و تغذیه کارگران است، باخبر می شود که بعد از مجروح شدن یک کارگر افغانی، اینک پسر او رحمت، جای او مشغول به کار است. به دلیل جثه ضعیف رحمت، وظیفه خدمات دادن به کارگران را به او می سپارند و لطیف کار راحت خود را از دست می دهد. این کار، لطیف را عصبانی می کند و او در پی آزار رحمت برمی آید. یک روز متوجه می شود که رحمت در واقع دختری است به نام باران...». حسین عابدینی، رضا ناجی، زهرا بهرامی و حسین محجوب بازیگران اصلی فیلم «باران» هستند.
موادی كه نبايد در خريد آنها زياده روی كرد
شبنم اعماری يكي از عادت هاي بد ما ايراني ها اين است كه گاهي در خريد برخي اقلام زياده روي مي كنيم. موادي كه هنگام خريد بي توجه به مدت زمان نگهداري و مصرف آنها، تعداد زيادي از اين اقلام را در سبد خريدمان جاي مي دهيم با اين تصور كه مي توانيم آنها را در مدت زمان تعيين شده استفاده كنيم. اين در حالي است كه بيشتر مواقع به دليل خريد بيش از اندازه، نگهداري اين اقلام طولاني مي شود، به طوري كه تاثيرگذاري شان را از دست مي دهند. از اين رو نبايد در خريد برخي اقلام زياده روي كرد، مانند موادي كه در ادامه برايتان آورده ايم.
تاريخ انقضاي روی بسته هاي ادويه ها اين باور را ايجاد مي كند كه محتواي داخل شان یک تا چهار سال عمر می کنند، اما این ادعا به این شرط درست است که بتوان آنها را به درستی نگهداری كرد. رطوبت و گرمای اجاق مي تواند عمر ادویه جاتی را که نزدیک آن نگهداری مي شود، كوتاه كند. برخی ادویه ها مانند پودر فلفل را بهتر است در یخچال نگه داشت. با وجود اينكه ادویه جات کهنه نمی توانند باعث بيماري شوند، اما مطمئنا اين را بارها تجربه كرده ايد كه طعم و خاصیت سابق را از دست داده اند. از اين رو توصيه مي شود ادویه جات را در بسته بندی های کوچک خریداری کنید تا بتوانيد به بهترين شكل ممكن از عطر و طعم آنها لذت ببريد.
شايد ندانيد، اما سفیدکننده ها هم مانند ديگر مواد تاریخ انقضا دارند. وقتی در اين مواد شوينده باز شود تا شش ماه فرصت استفاده از آنها را داريد، اگر اين مدت طولاني شود، مي بينيد كه ديگر کیفیت سابق را ندارند. البته نمونه های پودری اين سفيدكننده ها اگر در جای خشک و خنک نگهداری شوند، مي توانند کیفیت شان را حفظ كنند. پس هنگام خريد اين مواد یا سراغ پودرهايش برويد يا اگر به دنبال سفید کننده هاي مایع هستيد، بطري کوچك آنها را بخرید.
عدم توجه به نگهداري صحيح اين محصولات مي تواند باعث ايجاد مشكلات پوستي شود. شما هر بار که انگشتتان را داخل کرم مرطوب كننده يا كرم پودر مي كنيد، میکروب ها نیز به درون آن منتقل مي شوند، در نتيجه خطر آلودگی و ايجاد مشكلات پوستي افزایش می یابد. جداي از اين، بسياري از محصولات مراقبت از پوست عمر كوتاهي دارند و تنها سه تا شش ماه مي توانند تاثیرات مثبت خود را حفظ کنند. به همين دليل بهتر است اين محصولات را با اندازه اي مناسب انتخاب كنيد تا تاثير آنها از بين نرفته، تمام شوند.
خريد بسته های بزرگ تخم مرغ مطمئنا به صرفه تر است و ارزا ن تر برایمان تمام می شود. اما همانطور كه مي دانيد تخم مرغ هم سه تا پنج هفته پس از توليد تاريخ انقضايش تمام مي شود و ديگر قابل استفاده نيست. به همين دليل توصيه مي شود به اندازه تخم مرغ بخريد تا مجبور نشويد تعداد زيادي از آن را به دليل فاسد شدن دور بيندازيد.
با اینکه چاشني ها مواد نگهدارنده زیادی دارند و در یخچال هم مي توان آنها را نگهداري كرد، اما در خريد اين طعم دهنده ها هم نبايد زياده روي كرد، چراكه به محض باز شدن در چاشني ها، عمر مفيدشان چند ماه بيشتر نيست.
آرد جزو اقلامي است كه در بيشتر خانه ها پيدا مي شود. بسياري از كدبانوهاي خانه دار آرد را براي لعاب دار شدن سوپ و سس استفاده مي كنند، چون جذب کننده آب است؛ اين همان نكته اي است كه بايد درباره آردها به آن توجه كرد. همانطور كه گفتيم آرد جذب كننده آب است، بدان معنا كه رطوبت را از هوا جذب می کند، در نتيجه کپک مي زند. با وجود اينكه آرد همه منظوره تا يك سال تاريخ انقضا دارد، اما آرد كامل به اين دليل كه حاوي روغن است، بعد از چند ماه خراب مي شود و بو مي گيرد، بنابراين در اين خريد آرد هم زياده روي نكنيد.
قهوه پودر شده در حالي سه تا پنج ماه پس از خرید قابل استفاده است كه دانه های قهوه تازه پس از چند هفته طعم و تازگی خود را از دست می دهند. اگر می خواهید مقدار زیادی قهوه بخرید، بهتر است به سراغ قهوه فوری برويد. این نوع قهوه را مي توان ۲۰ سال نگهداري و از آن استفاده كرد.
دیابت و عوارض آن در دوران کرونا
دیابت از شایع ترین بیماری های متابولیکی است که در آن مقدار ترشح انسولین کمتر از میزان لازم برای طبیعی نگهداشتن قندخون است. این بیماری که همراه با ۲ بیماری دیگر، پرفشاری خون و اختلالات چربی های خون، به بیماری های تمدن جدید معروف اند، بیماری هایی هستند که تا همین چند دهه پیش بیماری اغنیا یا ثروتمندان خوانده می شدند، طبقه ای که تحرک کافی نداشتند و به دلیل دسترسی زیاد به غذا های پرکالری، بیش از دیگران چاق و مریض بودند. اما این روز ها این بیماری ها به قدری بین مردم شایع شده است که دیگر نمی توان طبقه یا گروهی را از آن مستثنا کرد. براساس آمار های رسمی منتشرشده در کشورمان نیز، ۱۱ درصد ایرانی های بالای ۲۵ سال درگیر دیابت اند. ۱۸ درصد هم در مرحله پیش دیابت به سر می برند، یعنی چیزی در حد فاجعه!
مرحله پیش دیابت که پیش از این به آن اشاره کردیم، شرایطی است که در آن قندخون بیش از حدنرمال است، اما به اندازه ای نیست که بتوان تشخیص قطعی دیابت داد. از این رو، هرچه این بازه زمانی طولانی تر شود و تشخیص دیرتر اتفاق بیفتد، آسیب هایی که بدن از افزایش قند درخون می بیند بیشتر خواهد بود. گذشته از این موضوع، شیوع بسیار گسترده بیماری دیابت در بین مردم و -از آن بدتر- علامت نداشتن یا همراه بودن نوع شایع این بیماری (دیابت نوع ۲) با علائم مختصر هم باعث شده است بیشتر افراد تا سال ها از بیماری خود بی خبر باشند، بی خبری ای که نتیجه آن اغلب وارد آمدن آسیب های جدی به چشم ها، کلیه ها، اعصاب محیطی و عروق قلب و مغز است. دیابت را نمی توان به طور کامل در بدن ریشه کن کرد، ولی با کنترل قندخون در حد مناسب، می توان از آسیب های ناشی از آن جلوگیری کرد یا آن ها را به کمترین میزان رساند. کنترل مناسب این بیماری هم مستلزم استفاده از رژیم غذایی مناسب و دارو های پایین آورنده قند خون، داشتن فعالیت بدنی کافی و همین طور پایش منظم قند خون است. نکته مهم در این بین، آن است که فرد مبتلا مسئول اصلی کنترل بیماری است و باید پیوسته زیر نظر یک تیم مراقبتی متشکل از پزشک، متخصص تغذیه و پرستار آموزش دهنده باشد.
اگر بیماران دیابتی مراقب سلامتی خود نباشند و دیابت را دست کم بگیرند، خیلی زود با آسیب های جدی آن روبه رو می شوند. عوارض دیابت ۵ سال پس از ابتلا آغاز می شود و بیشتر بیماران حدود ۱۰ تا ۱۵ سال بعد، مشکلات جدی آن را تجربه می کنند. خوشبختانه پیروی از یک رژیم غذایی مناسب، ورزش کافی و مصرف منظم دارو نه تنها ممکن است عوارض و پیشرفت بیماری را متوقف کند، بلکه می تواند آن ها را معکوس بکند. در ادامه به برخی از این آسیب های جدی که در صورت دست کم گرفتن بیماری، سلامت بیماران را تهدید می کند، اشاره می کنیم.
مقاومت بدن به انسولین باعث سخت شدن عروق باریک می شود و فشار خون را افزایش می دهد. برای همین، حدود ۷۰ درصد افرادی که به دیابت نوع یک یا ۲ مبتلا هستند فشارخون هم دارند، عاملی خطرناک برای سکته، بیماری های قلبی و اختلالات تفکر و حافظه.
قند خون بالا به عروق خونی ظریف چشم آسیب جدی می رساند، فرایندی آسیب زا که ۷ سال پیش از تشخیص بیماری آغاز می شود و در مراحل اولیه هیچ علامتی ندارد. نتایج یک بررسی روی افراد مبتلا به دیابت نوع۲ نشان می دهد چنانچه شاخص قندخون رفته رفته حدود یک درصد بیشتر شود، خطر ایجاد یا وخامت مشکلات چشمی حدود یک سوم افزایش می یابد.
قند خون بالا نفرون ها را که در کلیه ها وظیفه تصفیه کننده خون را دارند غلیظ و زخمی می کند و باعث ترشح پروتئین در ادرار می شود. حدود نیمی از افرادی که دیابت خود را کنترل نمی کنند پس از ۱۰ سال متحمل آسیب های جدی کلیوی و شرایطی می شوند. این مسئله باعث می شود به دیالیز و پیوند کلیه نیاز پیدا کنند.
حدود نیمی از افراد مبتلا به دیابت نوع یک یا ۲ به مشکلات عصبی مبتلا می شوند. بسیاری از بیماران ابتدا هیچ نوع نشانه ای از سوزش خفیف یا بی حسی در دست ها و پا های خود ندارند، اما در نهایت، این آسیب عصبی موجب درد، ضعف و مشکلات گوارشی در آن ها شود.
افزون بر افزایش فشارخون و کلسترول، قند خون بالا می تواند مستقیم به سیاهرگ ها، سرخرگ ها و عضلات قلب آسیب برساند و احتمال خطر حمله قلبی را حدود ۲ برابر و احتمال سکته مغزی را تا ۴ برابر بیشتر کند، سکته هایی که باعث فلج شدن یا از کارافتادگی های شدید می شوند.
هنوز اطلاعات کافی نداریم که نشان بدهد دیابتی ها بیش از دیگران به کرونا مبتلا می شوند، اما عوارض جدی و خطر فوت این افراد در مقایسه با دیگران بیشتر است. اگر دیابت به خوبی کنترل نشود و بیمار نوسان قندخون را تجربه کند، در معرض ابتلا به عوارض دیابت قرار می گیرد، مانند بیماری های قلبی. در این صورت، توانایی سیستم ایمنی بدن برای مقابله با عفونت کمتر و عوارض ناشی از ابتلا به شدت بیشتر می شود.
بین دستور های بهداشتی ای که بیماران دیابتی و عموم مردم باید رعایت کنند تفاوت چندانی وجود ندارد. فقط باید دقت و حساسیت این بیماران و افراد خانواده شان به این توصیه ها بیشتر باشد. برای نمونه، بهتر است از ۲ ماسک به صورت هم زمان یا از ماسک های فیلتردار همراه با شیلد های محافظتی استفاده کنند، چون جایی برای احتمال خطا برای این افراد نیست. هم چنین خانواده های این افراد هم با خانواده های معمولی تفاوت زیادی دارند و باید به شدت مراقب رفتارهایشان باشند. در ادامه، به برخی از این توصیه ها اشاره می کنیم.
بعد از رفتن به سرویس بهداشتی، قبل از غذا خوردن، بعد از تمیز کردن بینی، سرفه یا عطسه کردن، و قبل و بعد از تماس با دیگر افراد دستان خود را دست کم ۲۰ ثانیه با آب و صابون بشویید.
تا حد امکان در خانه بمانید و از حضور در هر گونه تجمعی پرهیز کنید.
برای رفتن به مراکز درمانی و دریافت خدمات بهداشتی، قبل از مراجعه، نوبت تلفنی یا آنلاین بگیرید. مراکزی را انتخاب کنید که خلوت ترند. فاصله اجتماعی لازم را در هر جایی بیش از دیگران حفظ کنید.
سطوحی را که با آن ها بیشترین تماس را دارید، نظیر دستگیره های در، کلید های برق، صفحه کلید رایانه، میز های پیشخوان، تلفن، شیر های آب، سینک ها و سرویس بهداشتی، مرتب تمیز و ضدعفونی کنید.
زمانی که ماسک خود را درمی آورید، از لمس بینی، چشم و دهان خود پرهیز کنید و فوری دست های خود را بشویید.
از خوردن غذا های بازاری و آماده پرهیز کنید.
هر بیمار باید متناسب با شرایطی که دارد از پزشک خود آموزش ها و توصیه های لازم برای مقابله با ویروس کرونا را بخواهد.
از خدمات بهداشتی و درمانی ای که به صورت مجازی و در خانه ارائه می شود، مانند گرفتن آزمایش در منزل، استفاده کنید تا میزان مراجعه حضوری تان به مراکز بهداشتی درمانی به کمترین حد برسد.
اضطراب زیاد تأثیر منفی بر کنترل قند خون دارد. پس به جای نگرانی های بی مورد درباره احتمال ابتلا به کرونا، فقط به توصیه های پزشکان گوش کنید.
قند خون خود را بیش از گذشته کنترل کنید و ثابت نگه دارید. برای این منظور، با پزشک خود مشورت کنید. شاید نیاز باشد دوز دارو های مصرفی خود را بیشتر کنید.
مراقب کربوهیدرات های دریافتی مان باشیم
تغذیه در کنترل قندخون نقش مهمی دارد. برای همین، دیابتی ها باید حواسشان به شمارش واحد های کربوهیدرات خوراکی های مصرفی شان بیش از هر چیز دیگری باشد. این مراقبت کمک زیادی به تنظیم قند خون در این افراد خواهد کرد.
اگر میزان قند خون در افرادی که دارای سابقه خانوادگی دیابت و چاقی مفرط در ناحیه شکم هستند به ۱۵/۱ یا ۲۰/۱ گرم در لیتر برسد، نشان دهنده هشدار جدی است و باید بررسی های فوری را شروع کرد، چون بالا رفتن قندخون می تواند نشانه ای از مرحله پیش دیابت باشد. با وجود این، تشخیص دیابت زمانی تأیید می شود که قند خون در ۲ بار تست در حالت ناشتا بیش از ۲۶/۱ گرم در لیتر خون باشد. گذشته از بحث آزمایش خون، باید حواسمان به نشانه هایی هم که دیابت به همراه دارد باشد.
خستگی زیاد: خستگی زیاد و خواب آلودگی از نخستین نشانه های رایج و مشهود در قند خون بالاست. خستگی می تواند با نشانه های دیگری از جمله تپش قلب و تعریق بیش از اندازه نیز همراه باشد. در ضمن، باید بدانید که خستگی زیاد فقط مختص بیماری قند و بالا بودن قند خون نیست.
کاهش وزن: دومین علامت نشان دهنده قند خون بالا می تواند کاهش وزن ناخواسته فرد باشد. در حالت کلی، این کاهش وزن بین یک تا ۳ کیلوست که گاهی با خستگی زیاد هم همراه است.
تشنگی شدید: عطش و تشنگی شدید جزو نشانه های معمول ابتلا به دیابت است، اما یک علامت دیرهنگام است. یعنی در بیشتر مواقع، زمانی بروز می کند که قند خون به بیش از ۳ گرم در لیتر رسیده باشد. تشنگی زیاد به دنبال دفع زیاد ادرار از بدن اتفاق می افتد.
گرسنگی زیاد: احساس گرسنگی زیاد نیز مانند تشنگی شدید جزو علائم دیرهنگام قند خون بالاست. این احساس در اثر کاهش غیرعادی قندخون در ناحیه سلولی و مغزی به وجود می آید.
عفونت های ادراری: عفونت های پوستی، ادراری و یا عفونت مثانه می تواند از دیگر نشانه های قند خون بالا و هم چنین منشأ کشف و تشخیص ابتلای فرد به دیابت باشد.
مشکلات بینایی: بالا بودن قندخون گاهی خودش را با علائمی نظیر درد های کمری، زخم پا، کاهش قدرت بینایی یا حمله قلبی نمایان می کند.
غذایی رژیمی و کم کالری
داوود اعماری
پاستا یکی از غذاهای خوشمزه و پرطرفدار ایتالیایی است که با استفاده از پاستا (ماکارونی شکل دار) و انواع حبوبات و سبزیجات تازه و به شکل های مختلف می توان آن را تهیه کرد. پاستای سبزیجات، از آن جهت طرفداران زیادی دارد که یک غذای رژیمی و کم کالری محسوب می شود که برای گیاهخواران و همچنین کسانی که رژیم لاغری دارند، بسیار مناسب است.
مواد لازم
پاستا پاپيوني: 80 گرم (به ازاي هر نفر)
کدو: 70 گرم
قارچ: 70 گرم
فلفل دلمه اي: 40 گرم
ذرت: 3 قاشق سوپخوري
گوجه فرنگي يا گوجه گيلاسي: 2 قاشق سوپخوري
شير: يک چهارم پيمانه
خامه: يک قاشق سوپخوري
ادويه (فلفل قرمز، نمک و پودر سير): به ميزان لازم
طرز تهیه
ابتدا آب را مي گذاريم جوش بيايد، سپس پاستا را به آن اضافه مي کنيم و به مدت 10 دقيقه مي گذاريم جوش بخورد، بعد از آن پاستا را آبکش مي کنيم.
براي سرخ کردن سبزيجات ابتدا سراغ کدو مي رويم و به آن نمک و فلفل اضافه مي کنيم، بعد از آن قارچ را اضافه کرده و وقتي کمي تفت خورد؛ گوجه، فلفل دلمه اي و ذرت را مي افزاييم. وقتي مواد کمي تفت داده شدند، آنها را کنار مي گذاريم.
يک چهارم شير را در ظرفي ريخته و مي گذاريم تا جوش بيايد. پاستاي آماده را اضافه مي کنيم و اجازه مي دهيم که شير به خورد پاستا برود، بلافاصله پس از آن خامه را اضافه مي کنيم. پاستا را در ظرف مورد نظر مي ريزيم و موادمان را به آن اضافه مي کنيم. حالا پاستا آماده سرو است.
نکته: نهايت زمان براي سرخ شدن سبزيجات پاستا 5 دقيقه است.
مجید حسنی پور
مواد لازم
سيب: يک عدد (رنگ و نوع سيب فرقی ندارد)
پرتقال: يک عدد (پرتقال توسرخ يا معمولي)
يخ: يک ليوان
شکر: ۳ تا ۴ قاشق غذاخوري
سودا (آب گازدار): نصف ليوان
طرز تهيه
ميوه ها را پوست کنده و به چند تکه تقسيم می کنیم. سپس تکه هاي خرد شده را داخل مخلوط کن می ریزیم و کاملا له می کنیم. حالا موادمان را داخل فريزر می گذاریم تا چند ساعت بماند و زماني که کاملا يخ زد، آن را از فريزر خارج می کنیم. يخ ها را داخل يک پارچه تميز قرار می دهیم و با گوشتکوب حسابي می کوبیم تا کاملا خرد شوند. کمي فرصت می دهیم تا يخ ها نرم شوند. در اين مرحله ابتدا ميوه ها را داخل مخلوط کن ريخته، سپس با مقدار دلخواه شکر و کمي آبمیوه یا شیر، آنها را ميکس کنیم. در نهايت هم يخ را می افزاییم.
نکته
* حتما حتما يخ ها را در انتها و روي ميوه ها بريزيد تا يکدست شدن نوشيدني از ميوه شروع شود و بعد به يخ برسد.
* دليل رنگ قرمز اسموتي وجود پرتقال توسرخ است، پس اگه پرتقال شما توسرخ نبود مشکلی نیست و می توانید از پرتقال معمولي استفاده کنيد.
* ميزان استفاده از شکر بنا به ذائقه مي تواند کم يا زياد شود.
محمد غفاری
مواد لازم
آرد فانتزي: 150 گرم
آرد گندم: 350 گرم
نمک: 8 گرم
مخمر خشک فوري: 9 گرم
بهبوددهنده: 6 گرم
شکر: 20 تا 25 گرم
کره: 60 تا 80 گرم
آب: 240 تا 300 گرم
سبوس گندم: 300 گرم
طرز تهيه
ابتدا آردها را الک می کنیم، سپس تمام مواد خشک و الک شده را با هم مخلوط کرده و 70 درصد آب را می افزاییم و شکر و کره را اضافه می کنیم. اگر خمیر به دست آمده نیاز به آب بیشتر داشت، بقیه آب را اضافه کرده و به خمیرمان 30دقيقه استراحت مي دهيم. حالابه اندازه دلخواه چونه مي گيريم و استراحت ثانويه مي دهيم. پس از آن با رومال خامه زرده تخم مرغ، خمیرمان را به اندازه نان بربری باز مي کنيم. مي توانيم از سياه دانه يا کنجد هم برای روی آن استفاده کنيم.
نان آماده شده را به مدت ١٢دقيقه در دماي ٢۰۰ درجه سانتيگراد داخل فر قرار می دهیم تا بربری کره ای آماده سرو شود.
تیم فوتبال پارس جنوبی جم دومین و سومین مسابقه خود در لیگ دسته یک فوتبال باشگاه های ایران را هم با پیروزی پشت سر گذاشت تا برای تمام حریفان خط ونشان کشیده باشد. تیم فوتبال پارس جنوبی جم که امسال به لیگ دسته یک فوتبال ایران سقوط کرده، استارت مقتدرانه ای برای بازگشت به لیگ برتر زده است. پارسی ها که با هدایت محمد نصرتی پا به لیگ دسته یک گذاشته اند، بعد از بردی که هفته اول مقابل آرمان گهر در سیرجان کسب کردند، در هفته دوم و سوم به ترتیب ابتدا در جم میزبان رایکای بابل بودند که یک برد شیرین دیگر را از آن خود کردند.در مسابقه ای که در ورزشگاه تختی جم برگزار شد، شاگردان محمد نصرتی، توپ و میان را در اختیار داشتند و با استفاده از برتری خود در طول 90 دقیقه موفق شدند با نتیجه 2 بر یک حریف شمالی خود را شکست دهند. سپس در هفته سوم در کرج مهمان گل ریحان البرز بودند که موفق شدند با یک گل حریف خود را شکست دهند . در دیدار مقابل رایکا برای پارس جنوبی جم علی عباسی و علی فاتح گلزنی کردند و تک گل رایکا را علی خسرونژاد به ثمر رساند.با این نتایج پارس جنوبی جم با کسب 9 امتیاز و به تنهایی صدرنشین رقابت های لیگ یک شد تا اسب خود را برای بازگشت به لیگ برتر زین شده ببیند. پارسی ها که با مدیریت بهرام رضاییان و هدایت مهدی تارتار چهار سال پیش به لیگ برتر رسیده بودند، حالا در شرایطی که رضاییان بار دیگر مدیریت این تیم را برعهده گرفته، برای صعود می جنگند و شرایط خوبی هم دارند.این نماینده شایسته نفت حالا به دنبال ادامه درخشش در رقابت هاست و امید دارد خیلی زود و دوباره به لیگ برتر برگردد.
سرمربی پارس جنوبی جم:
سرمربی تیم فوتبال پارس جنوبی جم عقیده دارد خیلی زود است که بخواهند در مورد جدول و صدرنشینی صحبت کنند، اما هدف آنها صعود دوباره به لیگ برتر است. محمد نصرتی، سرمربی تیم فوتبال پارس جنوبی جم بعد از پیروزی در هفته دوم لیگ دسته یک فوتبال ایران و نیز در خصوص صدرنشینی پارس جنوبی جم در هفته دوم و شرایط فعلی این تیم در فصل جدید لیگ یک گفت: الان اصلا به جدول نگاه نمی کنیم. خیلی زود است که بخواهیم در مورد جدول و صدرنشینی صحبت کنیم. تیم ما نسبت به فصل قبل 100 درصد تغییرات داشته است. نمی دانم چرا فوتبال در لیگ یک در بحث تیم، مدیریت و مالکیت ثبات ندارد و این شرایط کار مربی و کادر فنی را سخت می کند.
سرمربی پارس جنوبی در ادامه گفت: وقتی تیمی 100 درصد تغییرات داشته برای آمادگی و شناخت بازیکنان از هم زمان لازم است. ما تقریبا جزو آخرین تیم هایی بودیم که کارمان را شروع کردیم، اما بازیکنان با انگیزه و غیرت مثال زدنی شان خوب کار می کنند و قطعا خدا هم این تلاش ها را می بیند.سرمربی پارس جنوبی با اشاره به بازی های اول و دوم پارس جنوبی گفت: همان طور که قبلا گفتم، در هفته اول بازی سختی داشتیم. آرمان گهر تیم سازمان یافته ای بود و ما تحت فشار هم قرار گرفتیم، اما توانستیم 3 امتیاز این بازی را کسب کنیم. در هفته دوم هم بازی یک طرفه ای داشتیم. تیم رایکا بیشتر چشم به ضدحملات یا اشتباهات فردی ما داشت. البته نادر دست نشان، مربی باهوش و زیرکی است و آنها یکی، دو موقعیت هم به دست آوردند. در مجموع بازی خوبی بود. شرایط تیم ما رفته رفته بهتر و اعتماد به نفس بچه ها بیشتر می شود. امیدوارم همین روند را ادامه بدهیم.
سرمربی پارس جنوبی در مورد کیفیت این تیم در هفته دوم و سوم عنوان کرد: قطعا نسبت به بازی اول شرایط بهتری داشتیم. شک نکنید در ادامه روند خیلی بهتری خواهیم داشت. تعدادی بازیکن جوان داریم که کم کم به بدنه تیم اضافه می شوند. مقابل رایکا یونس اکبرپور 18 ساله 35 دقیقه بازی کرد یا دفاع میانی ما که حدود 21 سال سن دارد، اما هم در بازی اول و هم در بازی دوم حضور داشت. دو الی سه بازیکن را به خاطر کرونا در اختیار نداریم، با این حال عملکرد تیم خوب است و بازیکنان با انگیزه کار می کنند.نصرتی در مورد کارت زردی که در بازی مقابل رایکا دریافت کرد، گفت: در مورد داوری صحبت نمی کنم. شاید حرفی بزنم که خیلی خوشایند نباشد. وقتی داور به من کارت داد از او پرسیدم چرا کارت دادی، گفت نیمکت هر تیمی اعتراض کند به بزرگ تر تیم کارت می دهیم. می گویند قانون جدید است که اگر داور ببیند نیمکت پرسروصداست و شلوغ می کند و نتواند تشخیص بدهد، به سرمربی یا سرپرست تیم کارت می دهد، چون مدیریت نیمکت با آنهاست.نصرتی در مورد اینکه پارس جنوبی به خاطر برخی قوانین سال گذشته در لیگ برتر دچار مشکلاتی شد و آیا امسال تضمینی داده شده که بدون دغدغه کار کند، گفت: من بیشتر با ایوب چراغی، مدیر تیم در ارتباط هستم. البته بهرام رضاییان را هم کمتر می بینم، اما او پیگیر کارهاست. فعلا اتفاق خاصی نیفتاده و آقای رضاییان گفته که از این بابت مشکلی نداریم. اردویی هم برگزار کردیم که خیلی خوب بود.
آیین افتتاح و بهره برداری از استخر سرپوشیده شهر لالی با حضور جمعی از مسوولین شهری و شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجدسلیمان و مدیران امور ورزش و تربیت بدنی برگزار شد. در این مراسم حجت الاسلام والمسلمین محمد گرمسیری امام جمعه، مهندس قباد ناصری مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجدسلیمان و خانم سحر احمدی بخشدار مرکزی حضور داشتند.
ابتدا امام جمعه شهرستان لالی طی سخنانی ضمن تقدیر از اهتمام شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجدسلیمان به ارایه خدمات در حوزه مسوولیت های اجتماعی در شهرستان کم برخوردار و نفت خیز لالی پرداخت و گفت: احداث این استخر نشان از توجه نفت به جذب جوانان و نوجوانان به سمت ورزش و سلامتی دارد.
حجت الاسلام والمسلمین محمد گرمسیری در ادامه افزود: در این شرایط سخت تحریمی اگر همه ما در کنار یکدیگر قرار بگیریم، می توانیم طرح های خوبی را پیشنهاد و به بهره برداری برسانیم که منشأ خیر و تحول برای آحاد مردم باشد. در کشور ما سرمایه های جوان و با دانشی وجود دارد که هر وقت به آنها اعتماد و اتکا کردیم نتیجه مطلوبی گرفتیم که نمونه بارز آن صنعت نفت است. با خروج مهندسان و کارکنان خارجی از صنعت نفت، کارکنان متعهد صنعت نفت اختیارعمل را به دست گرفتند و نه تنها نیازی به خارجی ها پیدا نکردیم، بلکه امروز پروژه های بزرگ نفتی با آن همه پیچیدگی توسط جوانان ایرانی بدون نیاز به دانش و تکنولوژی غرب طراحی، احداث و راهبری می شود.
مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجدسلیمان نیز طی سخنانی با اشاره به اجرای پروژه های مختلف و ارایه خدمات متنوع در حوزه مسوولیت های اجتماعی به شهروندان شهرها و روستاهای مجاور یا واقع در حوزه عملیاتی این شرکت گفت: پروژه استخر سرپوشیده شهر لالی نیز جزو همین پروژه ها و در چارچوب حوزه مسوولیت های اجتماعی است.
مهندس قباد ناصری با اشاره به محدودیت های مالی و متوقف شدن اغلب پروژه ها اظهار داشت: لازم است در اینجا تقدیر و تشکر ویژه ای از مساعدت ها و پیگیری های جناب مهندس محمدی، مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب داشته باشم که همواره نگاهی ویژه به این شرکت داشته و با وجود همه محدودیت های مالی، همواره نگاهی مثبت به پروژه های حوزه مسوولیت های اجتماعی این شرکت از جمله پروژه استخر سرپوشیده لالی داشته اند.
وی در خصوص جزییات پروژه احداث شده نیز اظهار کرد: این پروژه در زمینی به وسعت 2800 مترمربع، زیربنای 3100 مترمربع و هزینه ای افزون بر 92 میلیارد ریال در مدت زمان 4 سال اجرا شده و هدیه ای است از سوی صنعت نفت به نوجوانان و جوانان شهر نفت خیز و کم برخوردار لالی .
وی در پایان گفت: این استخر مجهز به جکوزی، سونای خشک و سونای بخار، سیستم اعلان آتش سوزی، استخر کودکان، سالن بدنسازی و انجام ورزش های هوازی، بخش اداری، سیستم تهویه سرد و گرم، سیستم برق اضطراری و جایگاه تماشاچیان با ظرفیت 50 نفر است که به همت همکاران مدیریت مهندسی و ساختمان شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجدسلیمان طراحی و نظارت شده است.
در یک بازی عقب افتاده از لیگ برتر بسکتبال باشگاه های ایران، تیم های پالایش نفت آبادان و خانه بسکتبال خوزستان در سالن آزادی تهران مقابل هم صف آرایی کردند که این بازی با نتیجه 64 بر 54 به سود پالایش نفت آبادان خاتمه یافت. کوارتر نخست با نتیجه 12-12 مساوی شد، کوارتر دوم را نفت آبادان با نتیجه 15 بر 12 از آن خود کرد، کوارتر سوم را بازیکنان تیم خانه بسکتبال خوزستان 19 بر 18 بردند و در کوارتر چهارم تیم پالایش نفت 19 بر 11 پیش افتاد تا درنهایت این بازی با حساب 64 بر 54 به سود تیم آبادانی به پایان برسد.
مهاجم 23 ساله تیم فولاد با عقد قراردادی به نفت مسجدسلیمان پیوست. امیرحسین باقرپور، مهاجم سابق تیم فولاد که سابقه گلزنی به استقلال را در کارنامه دارد، پس از ترک اردوی فولادی ها با عقد قراردادی به دیگر تیم استان خوزستان، یعنی نفت مسجدسلیمان پیوست. او به عنوان بازیکن آزاد، قراردادش را با این تیم به امضا رساند و مشکلی بابت اتمام مهلت نقل و انتقالات نداشت. باقرپور علاوه بر توانایی بازی در پست مهاجم نوک، به عنوان مهاجم سایه هم می تواند نقش آفرینی کند. تیم فوتبال نفت مسجدسلیمان که با سه تساوی پی درپی در لیگ بیستم به هیچ تیمی نباخته به دنبال تقویت خط حمله خود است تا ضعف گلزنی اش را برطرف کند. این تیم در سه بازی نخست خود یک گل به ثمر رسانده است.
دروازه بان نفت مسجدسلیمان:
سابقه حضور در تیم های ملی پایه را دارد. بازی در جام جهانی زیر 17 سال ۲۰۱۴ - ۲۰۱۳ امارات و صعود از مرحله گروهی و همچنین حضور در جام جهانی زیر 19 سال ۲۰۱۵–2014 میانمار از سابقه های درخشان ملی اوست. زاده کبودرآهنگ همدان است و مراحل ترقی در فوتبال را پله پله طی کرده است. احمد گوهری، جوان 24 ساله در فصل جدید با تمدید قراردادش بازهم برای تیم فوتبال نفت مسجدسلیمان بازی خواهد کرد. دروازه بان جوان نفت مسجدسلیمان سابقه بازی در نفت تهران و پارس جنوبی را نیز در کارنامه دارد. این گلر جوان همدانی حالا در ادامه روند خوبش در لیگ بیستم موفق شد در خانه قهرمان 4 دوره لیگ برتر را متوقف کند. دروازه بان تیم فوتبال نفت مسجدسلیمان در کسب نتیجه دیدار تیمش مقابل پرسپولیس نقش بسزایی داشت، خصوصا اینکه روی از دست رفتن ضربه پنالتی پرسپولیس نقش اول را داشت. احمد گوهری دروازه بان جوان نفت مسجدسلیمان که سابقه بازی در پارس جنوبی را هم دارد، بر این باور است تیم نفت مسجدسلیمان در ادامه لیگ بهتر از این خواهد شد. دروازه بان نفت مسجدسلیمان می گوید تیمی جوان و درعین حال باتجربه ای دارند و مطمئنا روزهای خوبی در انتظار آنها خواهد بود تا جایی که به رتبه های بالای جدول می رسند.با دروازه بان جوان و موفق تیم فوتبال نفت مسجدسلیمان گفت وگویی داشته ایم که با هم می خوانیم.
باید بگویم من فصل گذشته نیم فصل به نفت مسجدسلیمان آمدم و یک نیم فصل خوب را سپری کردم تا جایی که تا پای فینال جام حذفی رفتیم و نتایج خیلی خوبی گرفتیم. خدا را شکر شرایط خوبی به لحاظ فنی داشتم و آقای تارتار هم به من اعتماد کردند و من هم تمام سعی خودم را کردم تا بهترین بازی هایم را انجام دهم، اما در مورد امسال هم باید بگویم ترجیح دادم که امسال هم در نفت بمانم، چون تیمی خوب و یک سرمربی با دانش داریم که به جوان ها اعتماد دارد و به آنها بها می دهد. در مورد شرایط تیم هم باید بگویم تیم خیلی خوبی داریم. ما تیمی سختکوش هستیم که با اتحاد و همدلی جلو می رویم. امیدوارم در آینده با تلاشی که انجام می دهیم و درایت کادرفنی امان روزهای خوبی را سپری کنیم.
تنها من مقابل پرسپولیس خوب نبودم، بلکه همه خوب بودند. فوتبال یک بازی گروهی است و اگر من روز خوبی را سپری کردم باید بگویم حاصل تلاش تمام تیم بود. البته همه می دانند پرسپولیس تیم بزرگی است. هر دو تیم نمایش خوبی داشتند، ولی ما نمایش بهتری داشتیم. با وجود اینکه جوان تر بودیم و تجربه کمتری داشتیم، اما نمایش بهتری ارائه دادیم. پرسپولیس در دقایق آخر فشار زیادی آورد، ولی بازیکنان ما با تمام وجود کار کردند و توانستند نمایش خوبی ارائه کنند.
درباره صحنه پنالتی با آقای خورشیدی، داور مسابقه صحبت کردم و ایشان گفتند بازیکن پرسپولیس زرنگی کرد. واقعا من با بازیکن پرسپولیس هیچ برخوردی نداشتم، ولی تنها کاری که او در این صحنه می توانست انجام دهد، همین گرفتن پنالتی بود.
من فکر می کنم سوءتفاهم هایی درباره این صحنه پنالتی پیش آمده است. توپ هم به دست من خورد هم به تیر برخورد کرد. باور کنید اگر پرسپولیس ۴ پنالتی دیگر به آن شکل می زد، جهت هر ۴ پنالتی را درست می رفتم و شاید هر چهار پنالتی را می گرفتم. از این حرف هیچ قصدی مبنی بر بی احترامی به پرسپولیس و هوادارانش نداشتم. این روحیه جنگجو بودن خودم است. برای پرسپولیس به عنوان فینالیست آسیا احترام قائلم و فقط می خواستم شرایط خوب خودم را نشان بدهم.
من بازهم می گویم برای هواداران پرسپولیس احترام قائل هستم. بازی ما با پرسپولیس بازی زیبایی شد. تیم ما یک تیم جوان و کم تجربه است. ما بازیکنی در تیممان داریم که در دهه 80 به دنیا آمده است. با این حال همه نفرات با تمام وجود کار کردند و فکر می کنم می توانستیم نتیجه بهتری مقابل پرسپولیس هم کسب کنیم. با این حال بازی مساوی شد و یک امتیاز هم از تیم قدرتمند پرسپولیس گرفتن خوب است. هرچند که پرسپولیسی ها شانس آوردند که با دست پر از مسجدسلیمان به تهران برگشتند.
بله قبول دارم، این همه تساوی خوب نیست. فصل گذشته هم زیاد مساوی کرده بودیم، اما من گفتم تیم جوانی هستیم. ما در هر مسابقه برای برد به میدان می آییم. تیم ما تغییرات زیادی داشته و زمان می برد تا هماهنگ شویم. مطمئن باشید بردهای ما هم شروع می شود.
چراکه نه. تیم ما بازیکنان جوان و ماجراجویی دارد. مطمئن باشید مثل فصل قبل نتیجه های خوبی می گیرد. هدف ما این است که در بالای جدول قراربگیریم. تیم فوتبال نفت مسجدسلیمان دیگر تیمی نیست که زنگ تفریح تیم های دیگر باشد. مطمئن باشید نفت مسجدسلیمان یقه تمام تیم های بزرگ را می گیرد و به عبارتی خودش در لیگ برتر بزرگی خواهد کرد.
بزرگ ترین آرزوی یک فوتبالیست حضور در تیم ملی است. من هم تمام تلاش خودم را می کنم که با ارائه بازی های خوب به تیم ملی راه پیدا کنم. البته می دانم راه سختی در پیش دارم، ولی مطمئنم می توانم با تلاش بیشتراز نفت مسجدسلیمان به تیم ملی هم برسم. اسکوچیچ، سرمربی تیم ملی به بازیکنان جوان اهمیت می دهد. البته رقیبان قدرتمندی در این راه دارم.
مهم کلین شیت من نیست، مهم پیروزی و نتیجه گرفتن تیم است. من هم دوست دارم دروازه ام را بسته نگه دارم و مطمئنا تمام تلاشم را برای این مهم می کنم، اما آمار بسته نگه داشتن دروازه فقط به من مربوط نمی شود، بلکه حاصل یک کار گروهی است. مطمئنا عملکرد خط دفاع و هافبک در بسته نگه داشتن دروازه ام تاثیر دارد. من سعی می کنم بتوانم آمار بسته نگه داشتن دروازه ام را بیشتر بکنم.
پیش بینی در فوتبال خیلی سخت است، اما من فکر می کنم بتوانیم در پایان فصل جزو 6 تیم بالای جدول باشیم. فصل گذشته هشتم شدیم و حالا به دنبال رتبه بالاتر هستیم.
ورزشگاه اختصاصی تختی صنعت نفت آبادان مجهز به سیستم گیت الکترونیکی شد.مدیر امور ورزش شرکت پالایش نفت آبادان با تایید این خبر گفت: سیستم گیت های الکترونیکی در ورودی های ورزشگاه تختی این شهر نصب شد.
احمد پارو با توضیح بیشتر در این خصوص گفت: شرکت پالایش نفت آبادان و باشگاه صنعت نفت، با کار و تلاش شبانه روزی و با هماهنگی شرکت ماداکسو، گیت های الکترونیکی مورد نظر فدراسیون فوتبال را در ورزشگاه تختی این شهر نصب و راه اندازی کرد.پارو در ادامه در خصوص کارهای دیگری که در این ورزشگاه انجام شده است، گفت: تمام صندلی های ورزشگاه نیز شماره گذاری شده و دوربین های چهره زن، ورودی و خروجی تماشاگران، جایگاه ویژه معلولین و دیگر کارهای مربوطه به خوبی انجام شده است.مدیر امور ورزش شرکت پالایش نفت آبادان گفت: شماره گذاری صندلی های ورزشگاه تختی آبادان و فراهم کردن امکان فروش الکترونیکی بلیت از مواردی است که فدراسیون فوتبال به آن تاکید فراوان دارد که این دو مورد انجام شد تا خواسته فدراسیون عملیاتی شود. در بازرسی نمایندگان سازمان لیگ فوتبال ایران از ورزشگاه تختی آبادان، گزارشی از مشکلات این ورزشگاه برای میزبانی از مسابقات لیگ برتر تهیه و به مسوولان ورزشگاه ابلاغ و تاکید شده بود.
بازیکن سرعتی و تکنیکی تیم فوتبال صنعت نفت آبادان که قصد داشت راهی لیگ برتر پرتغال شود، بالاخره با تاخیر موفق شد به تیم پورتیموننزه پورتو پرتغال بپیوندد. جعفر سلمانی، بازیکن سرعتی - تکنیکی تیم فوتبال صنعت نفت آبادان که با پایان یافتن لیگ نوزدهم مورد توجه تیم پرتغالی قرار گرفت، هفته گذشته بعد از طی کردن مراحل اداری برای پیوستن به تیم پورتیموننزه راهی کشور پرتغال شد. سلمانی پیش از این قرار بود راهی پرتغال شود که به دلایلی از جمله کرونا این سفر به تاخیر افتاد. هدایت تیم پورتیموننزه پورتو بعهده پائولو سرجیو، سرمربی سابق تیم صنعت نفت آبادان است. این تیم در فصل ۲۰20 - ۲۰19 لیگ برتر پرتغال توانست در جنگ بقا، سهمیه خود را حفظ کند. سلمانی ۲۳ ساله، اولین لژیونر نفت آبادان است که در بالاترین سطح فوتبال پرتغال بازی کند. او با این تیم پرتغالی قراردادی دو ساله منعقد کرده است.
امور ورزش نفت و گاز شرق برگزار کرد
امور ورزش و تربیت بدنی شرکت بهره برداری نفت و گاز شرق در دوران کرونا برای اینکه کارکنان و خانواده های آنان بتوانند درایمنی کامل به ورزش بپردازند و همچنین از ورزش همگانی غافل نشوند، یک دوره مسابقات ورزشی مجازی در 5 رشته ورزشی در منزل کارکنان برگزار کرد.همان طور که اشاره کردیم این دوره از مسابقات در پنج رشته ورزشی شامل طناب زنی، روپایی با توپ فوتبال، دومینو، شطرنج و ورزش در خانه با حضور بیش از 80 نفر از کارکنان،همسران و فرزندان کارکنان شرکت بهره برداری نفت و گاز شرق به صورت مجازی در منازلشان برگزار شد.مسعود دهقان، مسوول ورزش شرکت بهره برداری نفت و گاز شرق با توضیح در این خصوص گفت: امیدواریم توانسته باشیم با بهره گیری از ظرفیت فضای مجازی در امر برگزاری مسابقات و پر کردن اوقات فراغت خانواده ها به شعار«در خانه می مانیم و ورزش می کنیم»، جامه عمل پوشانده باشیم. در پایان باید از همکاری صمیمانه جناب دکتر محمدی مدیرعامل شرکت، جناب شیرینکار رئیس امور اداری و جناب نیازمند فرمانده بسیج قدس که امور ورزش را در برگزاری این مسابقات یاری کردند، تشکر و قدردانی کنم.
اسامی نفرات برتر در رشته های برگزار شده به شرح زیراست:
طناب زنی:
کارکنان: مصطفی شافعی، احمد رنجبر و حسن اخباری
خانواده: سعیده امنی، رقیه اسدی و بهاره قاضی
فرزندان: مهسا و فائزه عسگری و رها اخباری
روپایی با توپ فوتبال:
کارکنان: عماد حیدری
فرزندان: مهیار صابر و امیررضا قصابان
دومینو:
مهدی مقصودی، آیلین سنایی، شاینا مسعودی نیا، ایلیا سنایی و امیرحسام دهقان
ورزش در خانه:
نونهالان: امیررضا نجاری، محمدحسین صابر و ماجد سارانی
خانواده: حسین رحمانی، احمد رنجبر و مهدی صابر
شطرنج :
نفرات برتر بانوان: الناز جانگداز
نفرات برتر آقایان: شهرام زاهدرحیمی، رضا عجم اکرامی
نفرات برتر زیر 16سال: سیدسهیل کاظمی
نفرات برتر زیر 10 سال: درسا بشنیجی
راهکارهایی برای تقویت خودمان در مقابل کسانی که دوستشان داریم
مشعل بسیاری از ما در طول زندگی و تعاملات خانوادگی، دوستانه و اجتماعی که داریم، با تجربه بحران عاطفی رو به رو بوده ایم. این دوره معمولا شرایطی منحصر به فرد برای هر شخص دارد. عموم افراد این گمان را دارند که شرایطی که آنها تحمل می کنند، قابل درک و تحمل برای دیگران نیست و یا از بیان این احساسات درونی خود پرهیز می کنند؛ به همین دلیل پس از مدتی با بحرانی درونی و عاطفی رو به رو می شوند که می تواند در بلند مدت به آسیبی جدی تبدیل شود. این گمان که فقط افرادی که عاشق شده اند، ممکن است بحران عاطفی را تجربه کنند، اشتباه است چرا که در روابط همه ما حال و هوا و جزئیاتی وجود دارد که می تواند ما را با یک بحران عاطفی رو به رو کند؛ از بی توجهی یا رفتار تلخ یک مادر به فرزندش، کم توجهی یا عدم همراهی یک پدر در جشن فارغ التحصیلی یا مهمانی خانوادگی، نیامدن دوستمان در جشن تولد گرفته تا فراموش کردن روز سالگرد ازدواج و بی مهری های همسر می تواند به نحوی همه ما را دچار کمبود و یاس در روابطمان کند، اما نکته قابل توجه این است که همه ما به این آسیب های عاطفی کم توجهی می کنیم و از کودکی یاد نگرفته ایم باید مراقب اثرات آنها باشیم و با آنها مقابله کنیم و به عکس روی آنها سرپوش می گذاریم و سعی داریم تعریفی دیگر از آنها داشته باشیم. در ادامه به برخی راه های کاهش آسیب و مراقبت از خودمان در روابط عاطفیمان می پردازیم که می تواند برای همه ما مفید باشد.
مهمترین موضوع درباره آسیب های عاطفی این است که بدانیم به روابط عاطفی و تامین این نیاز از سوی کسانی که دوستشان داریم نیاز داریم و نباید آن را به دلایل مختلف سرکوب کنیم. در بسیاری از موارد از کودکی نسبت به این نیازهای عاطفی و نحوه تامین آن از سوی اطرافیانمان و به عکس آسیب های احتمالی آگاهی نداریم.
ارتباط عاطفی بین انسان ها، معمولا به دو شکل دلبستگی و وابستگی بروز دارد. دلبستگی، شکلِ سالمِ یک ارتباطِ عاطفی و وابستگی، شکل ناسالم آن است. پایه این ارتباط در کودکی و در محیط خانه و خانواده شکل می گیرد که تاثیر عمیق و مستقیم بر ارتباطات عاطفی ما در بزرگسالی دارد. کودکانی که در خانواده های سرد، بی اعتنا، تندخو و پرخاشگر پرورش پیدا می کنند، افرادی بی اعتماد و بدبین هستند و با طرح واره رهاشدگی و نقص و ناکافی بودن رشد کرده اند.
اگر احساس آسیب عاطفی در روابطمان داریم خوب است که به خودمان حق بدهیم که ناراحت باشیم و از گفت وگوهای تکراری و بی حاصل درونی بپرهیزیم. سرزنش و محاکمه خودمان به دلیل اتفاقاتی که همه آنها تحت کنترل ما نیست هیچ فایده ای ندارد، چرا که استدلالِ بر پایه احساس است و به هیچ جایی نمی رسد.
احساساتمان را سرکوب نکنیم و به قول معروف درونمان نریزیم. خوب است درباره آنچه تجربه کرده ایم و افکاری که ما را درگیر می کند، با کسی که مورد اعتمادمان است، حرف بزنیم. صحبت درباره این حس و حالی که تجربه کرده ایم، باری را از دوش ما برمی دارد و شاید پیشنهاد یا توصیه ای هم در پی داشته باشد.
اجازه ندهیم دیگران به تحقیر ما ادامه دهند و ما ساکت باشیم. باید از حق خودمان دفاع کنیم. در عین حال فراموش نکنیم که بسیاری از مشکلات از جایی شروع می شود که ما قدرت نه گفتن به موقع را نداریم و نمی توانیم از آنچه نیاز داریم یا به نظرمان درست است، دفاع کنیم.
صادق و قابل اعتماد بودن شاخص های رفتاری خوبی هستند، خوب است همانقدر که خودمان دوست داریم با ما صادق باشند با دیگران صادق و وفادار باشیم تا از دلخوری و ناراحتی های دو طرفه جلوگیری شود. بسیاری از بی اعتمادی ها و ناراحتی ها از عدم اعتماد شروع می شوند.
همه آدم ها نیازهای عاطفی دارند و تفاوت هایی در رفتار و خواسته هایشان وجود دارد، پس وجود تفاوت دلیل بر اختلاف نیست و می توان با وجود تفاوت ها یکدیگر را دوست داشت و نسبت به یکدیگر احترام و محبت داشت. اگر این اصل را رعایت کنیم که همه آدم ها نیاز به محبت کردن و محبت دیدن دارند، نگاهمان به رفتارهایمان تغییر می کند.
وقتی از کسی که دوستش داریم دلخوری یا عصبانیت داریم، خوب است که کمی به خودمان و طرف مقابل زمان بدهیم. آدمها در زمان عصبانیت رفتارهای اشتباه دارند و عموما در همین شرایط یکدیگر را می رنجانند. به همین دلیل لازم است رفتارهای اشتباه هنگام عصبانیت را بشناسیم و از آن بپرهیزیم چرا که اگر حرفی گفته شد، دیگر نمی توان صدمات آن را برطرف کرد.
در هربار اختلاف همه اتفاقات گذشته را مرور نکنیم اما خوب است که تجربه های گذشته را فراموش نکنیم. جلوگیری از تکرار دلخوری ها و حرف های ناراحت کننده گذشته می تواند جلوی ناراحتی های جدید را بگیرد. اگر کسی که در مقابلمان قرار گرفته را دوست داریم حتما راهی برای جبران و رفع دلخوری ها پیدا می کنیم.
با یادآوری اینکه فرد مقابلمان در دایره اعضای خانواده، دوستان و همسرمان است، می توان دلخوری و تندی رفتار را به حداقل رساند. بهترین کار در این مواقع همان توصیه همیشگی یعنی پرهیز از خشونت و رفتارهای سلبی و توهین آمیز است چرا که هر دو طرف یکدیگر را دوست دارند و این رفتارها می تواند دلخوری ها را بیشتر کند.
در بسیاری از موارد، افرادی که با شکست عاطفی مواجه می شوند، نیازمند دریافت مداخلات تخصصی هستند. در چنین مواردی معمولا صدمات جدی به عزت نفس و حس ارزشمندی درونمان وارد می شود که اگر جدی نگیریم درونمان باقی می ماند. به همین دلیل صحبت و مشورت با متخصصان و مشاوران می تواند در بهبود حس و حال درونی و جلوگیری از شکست ها و آسیب های آینده موثر باشد.
ای عاشقــان ای عاشقـان پیمانه را گم كرده ام
دركنج ویران مــانده ام، خمخـــانه را گم كرده ام
هم در پی بالائیــــان، هم من اسیــر خاكیان
هم در پی همخــــانه ام، هم خــانه را گم كرده ام
آهـم چو برافلاك شد اشكــــم روان بر خاك شد
آخــر از اینجا نیستم، كاشـــانه را گم كرده ام
درقالب این خاكیان عمری است سرگردان شدم
چون جان اسیرحبس شد، جانانه را گم كرده ام
از حبس دنیا خسته ام چون مرغكی پر بسته ام
جانم از این تن سیر شد، سامانه را گم كرده ام
در خواب دیدم بیـــدلی صد عاقل اندر پی روان
می خواند با خود این غزل، دیوانه را گم كرده ام
گـــر طالب راهی بیــــا، ور در پـی آهی برو
این گفت و با خودمی سرود، پروانه راگم كرده ام
*مولانا
«محمدرضا علیمردانی» صداپیشه، بازیگر و مجری پس از انتشار چند تک آهنگ اولین آلبوم موسیقی خود را در شهریورماه 98 منتشر کرد. او بیشتر به فعالیت به عنوان هنرپیشه و دوبلور معروف است اما فعالیت در دنیای موسیقی هم موفقیت خوبی برای او داشته است. «شاعر شدن»، «دار مکافات»، «به من فرار کن»، «همین الان یهویی»، «جان من و جان تو»، «حواست نیست»، «عشق نارفیق»، «ای وای» و... برخی از قطعات این آلبوم هستند.
به دنبال جهان های موازی کتابی است علمی که با زبانی بسیار ساده و زیبا در تلاش است که پیچیده ترین مفاهیم فیزیک و کیهان شناسی را برای مخاطب عام بیان کند. از بارزترین ویژگی های کتاب سادگی و بیان متفاوت آن است، به طوری که مخاطب جوان بی هیچ گونه پیش زمینه ی علمی می تواند از پس کتاب برآید.
موضوع جهان های موازی که بیشتر یادآور داستان های علمی تخیلی و شاید هم روایت های عرفانی است، چیزی حدود نیم قرن است که در تحقیقات علمی خود را نشان داده است. ایده جهان های موازی به نوعی راه حلی بود برای برخی ابهام های موجود در نظریه های مختلف فیزیک مدرن. از راه حل های نسبیت عام گرفته تا پارادوکس های کوانتومی و همچنین کاستی های مدل تورمی، همگی ما را به گونه های مختلفی از جهان های موازی رهنمود می سازد؛ از این رو ما به گونه های مختلفی از جهان های موازی برخورد می کنیم که هر کدام ویژگی های خاصی دارند.
سعید گراوندی - نویسنده این کتاب است که آن را در سال 96 آماده انتشار کرده و انتشارات آب خست آن را منتشر کرده است.
14 آذر سالگرد فوت علی حاتمی، کارگردان معتبر سینمای ایران است و خوب است به این مناسبت یکی از فیلمهای خوب او را مرور کنیم. فیلم « جعفرخان از فرنگ برگشته» بیشتر از آن که کمدی باشد، فیلمی انتقادی است به وضعیت از خودباختگانی که به غرب می روند و علی حاتمی با آن نگاه ایرانی اش به نقد آن ها می پردازد. حاجی یک مرد متمول سنتی است که تنها پسرش جعفرخان را به فرنگ فرستاده تا درس بخواند. اما غافلگیر می شود وقتی پسرش با سر و وضع عجیب و غریب و یک سگ به ایران برمی گردد. جعفر که خودش را جفری می داند، همه را وادار می کند به ساز او برقصند و از طرف دیگر پدر در تلاشی ناکام می خواهد دوباره پسر را به دل خانواده و ایران برگرداند. مرحوم حسین سرشار و مرحوم عزت الله انتظامی دو نقش پدر و پسر را بازی کرده اند.
گفت و گو با هنرمند شاغل در منطقه لاوان شرکت نفت فلات قاره
مشعل خانواده بزرگ صنعت نفت هنرمندان زیادی را درون خود رشد داده و با این هنرمندان جامعه ای رنگارنگ و خوش سلیقه را تشکیل داده است. هنرمندانی که در گوشه ای از شرایط کاری طاقت فرسا توانسته اند برنامه زندگی شخصی و کاری را با وجود شرایط اقتصادی سخت مدیریت و علاقه مندی خود را دنبال کنند. یوسف کهزاد، یکی از جوانان صنعت نفت است که حداقل یک دهه از حضورش در صنعت نفت می گذرد و توانسته با وجود شرایط سخت کار اقماری در شرکت نفت فلات قاره – منطقه لاوان به دنبال پرورش استعداد خود در حوزه موسیقی و خوانندگی که علاقه زیادی هم به آن داشته برود و حالا در مرحله ای قرار دارد که طرفداران خود را پیدا کرده و به زودی قطعات تولید شده او علاوه بر فضای مجازی در شبکه های استانی هم منتشر می شود و کهزاد چند قدم جلوتر به دنبال مجوزهای رسمی برای انتشار آلبوم است.
یوسف کهزاد در گفت وگو با هفته نامه «مشعل» با اشاره به شروع کار و استخدام در شرکت نفت فلات قاره از سال 89 گفت: شروع به کارم با امور اداری بود اما با توجه به علاقه ام در حوزه محیط زیست و HSE این رشته تحصیلی را ادامه دادم و در ادامه در همین بخش مشغول به کار شدم.
او که در حال حاضر کارشناس HSE شرکت نفت فلات قاره در منطقه لاوان است،به تنوع کاری اش در حوزه HSE اشاره می کند و می گوید: هر کدام از بخش های محیط زیست – ایمنی – بهداشت و آتش نشانی در جزیره لاوان حوزه های فعالیت گسترده ای دارند. همچنین از آنجایی که شرکت نفت فلات قاره مسوولیت ایمنی جزیره را برعهده دارد، مسئولیت کنترل ترافیک ، محیط زیست آبی – خاکی و محیطی و موضوع های بهداشتی و ایمنی و آتش نشانی منطقه مسکونی – بومی جزیره نیز برعهده ما قرار دارد.
کهزاد می افزاید: طرح جامع منطقه ویژه اقتصادی لاوان ارائه شده است و در صورت اجرایی و عملیاتی شدن این منطقه بخشی از امور تقسیم کار می شود. البته مسوولیت امور ایمنی و HSE این منطقه نیز به من سپرده شده است و در جلسات مربوط به سازمان محیط زیست نیز به عنوان نماینده منطقه حاضر می شوم. او عنوان می کند که از سال ها قبل از حضور در صنعت نفت علاقه به خواندن داشته است و بارها در جمع های مختلف دوستان آواز می خوانده و مورد تشویق قرار می گرفته است، اما هیچ گاه این استعداد را دنبال نکرده است. کهزاد اضافه می کند: چند سال قبل اتفاقی در استودیوی یکی از دوستان و همشهریانم که کار تنظیم موسیقی انجام می دهد، حضور داشتم و یکی از قطعات را خواندم که او استقبال کرد و گفت این قطعه را در صفحه اینستاگرام بگذارم. پس از آن، این قطعه در صفحه اینستاگرامم با استقبال زیادی روبه رو شد و در ادامه سعی کردم با توجه به شرایط کاری این علاقه مندی را دنبال کنم. او با اشاره به شرایط کاری اقماری خود که 14 روز در منطقه لاوان حضور دارد، می گوید: اینکه در 14 روز استراحت بخواهم به این امور بپردازم، برایم سخت بود به خصوص که همزمان کار یادگیری نوازندگی و خوانندگی را هم برای کیفیت بهتر کارم شروع کرده بودم. این کارمند منطقه لاوان شرکت نفت فلات قاره با اشاره به 12 قطعه ای که تاکنون آماده و منتشر کرده است، ادامه می دهد: دو قطعه دیگر آماده است که صفر تا صد آن را خودم آماده کرده ام و یکی از آنها تیتراژ یک فیلم سینمایی است.
کهزاد که از هموطنان اهل منطقه پارسیان در استان هرمزگان است، به این قطعه خود که «تشباد» نام دارد اشاره می کند و می گوید: این آهنگ را به طور کامل خودم آماده کرده ام و به زودی پس از انتشار فیلم، موزیک ویدئوی آن نیز منتشر می شود و در شبکه استانی هم پخش خواهد شد. او با بیان اینکه به دنبال گرفتن مجوزهای اداره فرهنگ و ارشاد است، می افزاید: با توجه به اینکه در یک شرکت دولتی شاغل هستم و الزاماتی برای آن تعریف شده باید کار موسیقی را در فضای رسمی ادامه دهم، چراکه ممکن است انتشار آهنگ هایم در شبکه های خارجی ایجاد مشکل کند.
این نیروی هنرمند صنعت نفت به دنبال انتشار آلبومی از آثار خود است و درباره هزینه های کارش عنوان می کند: در این سال ها هیچ کمک مالی و اسپانسری نداشتم و تمام هزینه ها به طور شخصی پرداخت شده است. البته همراهی و کمک هایی از سوی دوستان و صنعت نفت شده است. به عنوان نمونه برای ساخت قطعه ای درباره سختی کار همکاران اقماری، پیشنهادی را به مجموعه ام دادم، اما گفتند تنها در حوزه تبلیغات می توانند همراهی داشته باشند.
وی شرایط شغلی و رفتن به سراغ علاقه مندی ها را یکی از دلایل مجرد ماندن خود مطرح می کند و می گوید: شرایط کار اقماری سختی های خود را دارد، اما امیدوارم به زودی شرایط برای این علاقه مندی تسهیل شود و بتوانم سراغ بخش های دیگری از زندگی بروم.
کهزاد به مخالفت های اولیه اعضای خانواده خود با کار موسیقی اشاره و عنوان می کند: پس از چند قطعه اول که با استقبال و طرفداری زیادی همراه شد، اعضای خانواده هم نگاهشان مثبت شد و حالا مشوق من هستند.
با شیوع کرونا بسیاری از افراد به دلیل نگرانی از ابتلا به بیماری در مراکز درمانی از اهدای خون اجتناب کرده اند، به همین دلیل سطح ذخایر خونی به حداقل رسیده است. به همین دلیل در هفته های اخیر بارها به طور رسمی از شهروندان شهرهای مختلف درخواست شده برای اهدای خون به هموطنان مراجعه کنند و این روند خطری برای آنها ندارد. کادر درمانی بیمارستان بقیه الله الاعظم تهران، در همین بیمارستان، اقدام به اهدای خون کردند تا برای این امر خیر پیشگام باشند.
معرفی اپلیکیشن
این برنامه خبری دارای دسته بندی هایی است که شما می توانید چیزهایی را که از آن دسته ها برای نمایش در فید خبری خود می خواهید، انتخاب کنید. برخی از دیگر ویژگی های این برنامه شامل ذخیره کردن اخبار برای مطالعه در زمانی دیگر، آرشیو کردن مقالات، همگام سازی بین دستگاه ها و... است. این برنامه از طراحی متریال بهره می برد که استفاده از آن را راحت و رنگین می کند. اپلیکیشن خبری اندروید Inoreader هم رایگان و بدون خرید درون برنامه ای است.
این برنامه اندرویدی یک فیدخوان RSS است که با کمک آن می توانید مطالب هزاران سایت، وبلاگ، مجله و کانال های یوتیوب را به صورت مرتب و در یک صفحه بخوانید. در واقع این برنامه شما را از باز کردن تب های مختلف و رفتن از این صفحه به آن صفحه راحت می کند. بنابراین در زمان شما صرفه جویی می شود و علاوه بر این، خبر یا مطلب مهمی را در آن از دست نخواهید داد.
این برنامه انیمیشن ها و رابط کاربری روانی دارد و عملکرد آن هم بسیار خوب است. این اپلیکیشن خبرخوان دارای تمامی ویژگی های اساسی است که نیازی به ذکر آنها نیست؛ البته Flipboard به اندازه Feedly قدرتمند نیست، با وجود این کنترل آن بهتر بوده و قطعا بهتر به نظر می رسد. این برنامه یک Daily Edition هم دارد که مجموعه ای از خبرها را از تمام منابع شما جمع آوری کرده و نشان می دهد. این اپلیکیشن خبری اندروید شبیه یک مجله برای موبایل است که شما انتخاب می کنید چه چیزی درون آن باشد.
راهنمای استفاده از صفحات نشریه مشعل
- بزرگنمایی یا کوچک نمایی تصاویر : Scroll (غلطک) ماوس
با امکان جابجایی پس از بزرگنمایی صفحات
- دسترسی به متن خبر: دابل کلیک روی تصاویر صفحات