با خواص اعجاب انگيز گردو
 آشنا شويد

گردو ميوه مغزدار مغذي است که انواع مختلفي دارد و به دليل طبيعت گرم آن، از دوران کهن در تغذيه بسيار مورد توجه بوده است. به گزارش مشرق، گردو منبع عالي پروتئين، فيبر، ويتامينها، آنتي اکسيدانها و مواد معدني است. مقدار فسفر موجود در آن با ماهي، برنج و حتي تخم مرغ نيز برابري ميکند. يک چهارم فنجان از مغز گردو تقريبا 9/8 درصد نياز روزانه بدن به اين چربي ضروري را تامين ميکند. مصرف 4 عدد مغز گردو در هر روز، موجب افزايش اسيد چرب ضروري امگا 3 ميشود. گردو داراي مقادير زيادي از ويتامينهاي «اي» و آنتياکسيدانهاست  که خطر توسعه بيماري آلزايمر را کاهش ميدهند. دانشمندان دانشگاه شيکاگو با بررسي عادت غذايي 6 هزار نفر دريافتهاند که آن دسته از افرادي که دچار مشکلات فراموشي و نظاير آن نيستند، در عادت غذايي خود غذاهاي سرشار از ويتامين «اي» گنجاندهاند. ويتامين «اي»، راديکالهاي آزادي را که احتمالا ميتوانند به سلولهاي مغزي آسيب بزنند، مهار ميکند.


امگا 3 در گردو
گردو را به اسم غذاي مغز نيز ميشناسند و اين فقط به خاطر شباهت آن به مغز نيست، بلکه به دليل وجود امگا 3 فراوان آن است. براي درست عمل کردن مغز، به امگا 3 نياز داريم.

خواص گردو براي قلب
خوردن گردو بعد از غذا ميتواند باعث کاهش آسيبهايي شود که غذاهاي چرب به سرخرگها وارد ميکنند. گردو غني از ترکيباتي است که تا حدودي از سفت شدن سرخرگها جلوگيري و به حفظ انعطاف پذيري آنها کمک ميکند. همچنين حاوي آرژينين، يک آمينو اسيد است که بدن از آن براي توليد اکسيد نيتريک استفاده ميکند. وجود اين ماده براي حفظ خاصيت انعطافپذيري قلب لازم است.


مواد معدني موجود در گردو
اين ميوه داراي منگنز، پتاسيم، روي، کلسيم، آهن، منيزيم، سلنيوم و مس است که نقش بسيار مهمي در افزايش ميزان اسپرم و سنتز اسيدهاي مختلف (مانند آمينو اسيدها و اسيدهاي چرب) دارد.

فوايد گردو و تقويت مو
بيوتين موجود در گردو موجب تقويت مو، بهبود رشد مو و کاهش ريزش مو ميشود.

عوارض احتمالي گردو
بهطور کلي گردو، ماده غذايي بسيار سالمي است، ولي ممکن است عدهاي به آن حساسيت داشته باشند. همچنين گردو ميتواند موجب مختل شدن جذب برخي مواد معدني در بدن شود.

گردو و حساسيت غذايي
گردو در بين 8 ماده غذايي حساسيت زا قرار دارد. نشانههاي حساسيت به گردو ميتواند بسيار شديد باشد، به طوري که ممکن است باعث بروز آنافيلاکسي (بيش دفاعي) در فرد شده و در صورت عدم درمان مناسب، باعث مرگ فرد شود. کساني که به گردو حساسيت دارند، بايد به طور کامل از مصرف آن جلوگيري کنند.


شناسايي هويت افراد با «دي ان اي» در چند دقيقه
پژوهشگران دانشگاه کلمبيا با ابداع يک سيستم نرم افزاري جديد، تعيين دقيق هويت افراد را با استفاده از دي ان اي آنها و تنها در عرض چند دقيقه ممکن کرده اند.
 اين سيستم ميتواند در حوزههاي گوناگوني همچون پزشکي، جرم شناسي، باستان شناسي و... کاربردهاي ارزندهاي داشته باشد.
محققان ميگويند از اين نرم افزار ميتوان براي مطالعه دقيقتر سلولهاي سرطاني و افزايش سرعت مداواي اين بيماري کشنده نيز استفاده کرد.
نرم افزار يادشده روي ابزاري موسوم به  Minion نصب ميشود که به اندازه يک کارت اعتباري است و سپس رشتههاي دي ان اي از طريق منافذ بسيار کوچک براي بررسي در اختيار آن قرار ميگيرند. اين نرمافزار با بررسي و تحليل توالي نوکلئوتيدها يا حروف دي ان اي به شناسايي هويت مالک دي ان اي ميپردازد.
پژوهشگران ميگويند اين سيستم براي مطالعه باکتريها و ويروسها نيز قابل استفاده است، اما هنوز دقت آن در اين زمينه به اندازه کافي نيست. سيستم مذکور در جريان آزمايشهاي انجام شده در مرکز ژنوم نيويورک دقت بالايي دارد، اما براي تکميل، بايد بررسيهاي بيشتري انجام شود.

 

سر کودکتان داد نزنيد!
  امروزه ديگر والدين براي تنبيه کودکان، کمتر به تنبيه بدني متوسل ميشوند و در واقع به جاي بلند کردن دست، صداي خود را بالا ميبرند. غافل از اين که بعضي از کلمات به کار رفته در فريادها، از صدمات بدني هم بدترند.

راه حل کوتاه مدت و
مشکلات دراز مدت

برخي والدين هميشه در حال فرياد زدن هستند.گويي کودکان صداي آنها را نميشنوند. وقتي کودکان با هم جنگ و دعوا ميکنند، تکاليفشان را انجام نميدهند  و والدين مجبور ميشوند، مسئلهاي را براي چندمين بار تذکر دهند، چنان فرياد ميزنند که گويي در اپرا هستند.
گاهي والدين تصور ميکنند فرزندشان آنقدر به فرياد آنها عادت کرده که در صورتي که فريادي را نشنود، هيچ عملي را انجام نخواهد داد.
چرا نبايد سر بچه داد زد؟
البته والدين در سکوت بعد از فرياد، احساس خيلي بدي پيدا ميکنند و در واقع اين احساس با احساس والديني که در برخورد با کودک از کمربند استفاده ميکنند، تفاوتي ندارد. آنها هم بعد از استفاده از کمربند، پشيمان ميشوند و به همين شدت ناراحت خواهند شد.
فرياد جاي کمربند را ميگيرد و هر چه تعداد و نوع کلمات به کار برده شده در هنگام عصبانيت بيشتر باشد، شدت صدمات روحي ايجاد شده در کودک بيشتر و متأسفانه عوارض اين صدمات طولاني مدت خواهد بود. ميتوان با اطمينان گفت که بالا رفتن صدا در بيشتر خانوادههاي امروزي، امري طبيعي است. شايد فرياد زدن بر سر نوپايي که در خطر است، شروع اين رفتار غلط باشد.
وقتي والدين رو در روي کودک با عصبانيت بر سرش فرياد ميزنند، کاملاً کنترل خود را از دست مي دهند و کلمات را به سمت او پرتاب ميکنند و با توهين و تهديد، روح کودک را نشانه ميگيرند؛ البته خيلي سخت است براي بيستمين بار به کودک بگوييد وسايل نقاشيات را از وسط اتاق جمع کن. اما لطفاً به سوال ما پاسخ دهيد.
آيا چنانچه در هنگام خريد از فروشگاه، متوجه شويد که لوازم خريداري شده خوب بستهبندي نشده، بر سر فروشنده فرياد ميزنيد که «چقدر بيعرضهاي؟!» يا وقتي متوجه ميشويد که معلم فرزند شما در آموزش رياضي ضعيف عمل کرده، بر سر او فرياد ميزنيد که «حواست کجاست؟!» پس چطور به خودتان اجازه ميدهيد بر سر کودک خود فرياد بزنيد؟ اين فرياد هم به اندازه فرياد زدن در محل کار و محيط اجتماع زشت است. پس چرا تصور ميکنيم فرياد زدن در خانه کاري قابل قبول است؟ برخي والدين اين مسئله را خوب درک کرده اند و مراقب رفتار خود هستند. آنها به خاطر ميسپارند که حتي اگر فرزندشان (بخصوص در سن نوجواني) بشدت عصباني شده و فريا د ميزند، والدين نبايد با فرياد پاسخ او را بدهند؛ بلکه رفتار آنها بايد الگويي براي فرزندان باشد تا توانايي تسلط بر خود را کسب کنند.
بايد به خاطر سپرد که فرياد زدن براي تصحيح رفتار کودک روش مناسبي نيست؛ بلکه براي اين منظور بايد برنامهريزي بلند مدت داشت؛ اگر چه فرياد ميتواند در کوتاه مدت، خطري را از کودکان دور کند، ولي اثرات منفي بلند مدت آن قابل جبران نخواهد بود.
اگر ميخواهيد به کودک آموزش دهيد که چگونه لباسش را بپوشد، لازم نيست بگوييد «چقدر بي دست و پايي» وقتي با اين کلمات به شخصيت کودک حمله مي کنيد، اعتماد به نفس او را از بين ميبريد و اينجاست که تخريب آغاز ميشود. وقتي کودک يک ساله اشيا را در دهان خود ميگذارد، نبايد بر سرش فرياد زد. او در حال شناخت محيط است. اگر فرزند نوجوان شما تمايل ندارد تعطيلات آخر هفته را با شما باشد، او را درک کنيد؛ چون به دنبال رسيدن به استقلال است. به جاي داد و فرياد، مراحل رشد فرزندان خود را درک کنيد و شيوه صحيح زندگي را به آنها بياموزيد؛ آموزشي همراه با احترام و تکريم و نه توهين و تضعيف.

 

شناخت شخصيتي آدم ها
ويژگيهاي شخصيتي انسانهاي برونگرا
1) به وقايع پيرامون خود عکسالعمل نشان ميدهند.
2)  رو راست و معمولا پرحرف هستند.
3) عقيده خود را با عقايد ديگران مقايسه ميکنند.
4)  اهل عمل بوده و در کارها پيشقدم هستند.
5)  به سهولت دوستان جديدي يافته و يا با يک گروه خود را وفق ميدهند.
6)  افکار خود را بيان ميکنند.
7)  به برقراري ارتباط با افراد جديد علاقهمندند.
8)  تنهايي براي آنها بسيار آزار دهنده است.
9) از تعامل و ارتباط برقرار کردن با ديگران انرژي ميگيرند.
10) خوش مشرب بوده و اما زياد احساساتي نيستند.
11) ريسک پذيرند، سريع تصميم ميگيرند، اجتماعي هستند، درک آنها آسان است، شخصيت آنها در خلوت و حضور ديگران يکسان است.
12)  پس از آنکه حرف خود را زدند، به گفته خود ميانديشند. علاقهمند به کار گروهي هستند. نقل هر مجلساند. شنيدن موسيقي با صداي بلند و انجام فعاليتهاي هيجان انگيز را بيشتر دوست دارند.
13)  به استفاده از رنگهاي روشن علاقه بيشتري دارند. بيشتر از اعمال ديگران خشمگين ميشوند تا اعمال خودشان. اطلاعات شخصي خود را به سادگي با ديگران قسمت ميکنند. تنها از روي تجارب زندگي خود درس ميگيرند و نه عبرت گرفتن از ديگران.
14) اين افراد 57 تا 60 درصد از جمعيت زمين را تشکيل ميدهند.
 ويژگيهاي شخصيتي انسان هاي درونگرا
1) علاقمند به احساسات و افکار خودشان، کم حرف، ساکت و متفکر هستند  و به داشتن قلمرو شخصي نياز دارند.
2) دوستان زيادي ندارند. در ارتباط برقرار کردن با افراد جديد دچار مشکل ميشوند. به سکوت و تمرکز علاقه دارند و از ديد و بازديدهاي غير منتظره و ناگهاني بيزارند.
3) کارايي آنها در تنهايي بيشتر است. بزرگترين وحشت اين افراد از آن است که در يک جمع شلوغ قرار بگيرند. از آنکه فرديت خود را از دست بدهند، ميترسند و از فعاليتهاي انفرادي انرژي ميگيرند.درصد عظيمي از نوابغ را درونگرايان تشکيل ميدهند.
 4) در بين انبوه مردم بودن آنها را خسته ميکند. معمولا کمرو هستند.   اهل ايده و عقايد نو هستند.
5) شخصيتي متمايز در خلوت خود و در حضور ديگران دارند. مشتاق و احساساتياند. معمولا احساساتشان را بيان نميکنند. در جمع ناآشنا ساکت، اما در جمع دوستان خود راحت هستند. تمرکزشان قوي است. براي تصميمگيري به زمان نياز دارند و پيش از حرف زدن ميانديشند.
6)  از در ميان گذاشتن اطلاعات شخصي خود با ديگران ممانعت ميکنند. مايل به رويکرد آهسته، اما دقيقاند. با مشاهده، درس ميآموزند (عبرت از ديگران) و پس از آموختن روش زندگي، زندگي خود را آغاز ميکنند.
7) 25 تا 40 درصد از جمعيت زمين را درونگرايان تشکيل ميدهند.توجه باشيد که اين دو نوع شخصيت، کاملا طبيعي و نرمال هستند. برونگرايان به سمت جهان عيني تمايل دارند و درونگرايان به سوي جهان ذهني و غير عيني.اين خصوصيات هيچ ارتباطي با کمرويي درونگرايان ندارد، بلکه ممکن است آنها خيلي هم با اعتمادبه نفس باشند. تنها از قوانين بيزار و خواهان آزادي هستند.


چهار اثر از فلورانس اسکاول شين
زندگي پيـکار نيست، بـازي است، زيرا آنچه آدمي بکارد، همان را درو خواهد کرد، چه خوب، چه بد. قوه تخيل در بازي زندگي نقشي عمده دارد. براي پيروزي در بازي زندگي، بايد قوه تخيل را طوري آموزش دهيم که تنها نيکي را در ذهن تصوير کند؛ زيرا آنچه آدمي عميقاً در خيال خود احساس يا در تخيلش به روشني مجسم کند، بر ذهن نيمه هوشيار «ضمير ناخودآگاه» اثر ميگذارد و مو به مو در صحنه زندگي اش ظاهر ميشود. تخيل را قيچي ذهن خواندهاند. اين قيچي شبانه روز در حال بريدن تصاوير است. پس بياييد تا تمامي صفحات کهنه و نامطلوب و آن صفحاتي از زندگي را که ميل نداريم نگه داريم، از ذهن نيمه هوشيار خود قيچي کرده و صفحاتي زيبا و نوين بسازيم...!
   مترجم: گيتي خوشدل