صادرات روزانه ۲.۳ میلیون بشکه نفت عملی است
عرضه 5 محصول جدید از سوی پتروشیمی کارون
گاز بسختی تولید میشود؛ بیانصافی است هدر رود
آغاز بازگشت به تولــید حداکـثری
یک گام تا برگزاری جشن پـایـــــان گازرسانی در خراسان شمالی
عرضاندام توربين مــــلی در برابر رقبای جهانی
صنعت پتروشیمی در مدار خودکفایی
از محیط زیست تـــا رهایی از کرونا
در تئوری منطقی در عمل چالشبرانگیز
استقراربارج بزرگ اقامتی و تعمیراتی درپارس جنوبی
ادغام دو سامانه برای افزایش دقت اطلاعات فنی
صدرنشینی 24 ساعته طلایی پوشان صنعت نفت
یکهتازی آسمانخراشهای پالایش نفت آبادان
از کنترل با ریزتراشه تا تغییرات هورمونی
کمک کردم استعداد در فرزندم شکوفا شود
رئیس جمهوری:
رئیس جمهوری دستاوردهای صنعت نفت را در سال های اخیر چشمگیر دانست و گفت: صادرات روزانه ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه نفت عملی است.
دکتر حسن روحانی، روز دوشنبه (۲۴ آذرماه) در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: بار مسؤولیت اداره کشور در سخت ترین شرایط یک قرن گذشته بر دوش این دولت گذاشته شد و با توجه به همزمانی جنگ اقتصادی و شیوع ویروس کرونا، سخت ترین روزها و ماه هایی است که بر مردم ما می گذرد و دولت در سخت ترین شرایط، بار مسؤولیت را برای اداره کشور بر دوش دارد.
وی افزود: در نخستین سال دولت، یعنی سال ۹۳ به رشد مثبت اقتصادی رسیدیم و تورم را به حدود ۱۵ درصد کاهش دادیم و در سال های بعد، رشد اقتصادی کشور باوجود اینکه در بدترین شرایط درآمد نفتی قرار گرفتیم، روند افزایشی یافت.
رئیس جمهوری تصریح کرد: درآمد نفتی کشور پیش از دولت یازدهم، سالانه حدود ۱۰۰ میلیارد دلار بود و به طور میانگین در سال های ۹۳، ۹۴، ۹۵ و ۹۶ یعنی سال هایی که درآمد نفتی ما مطلوب بود، درآمد نفتی کشور به طور میانگین به حدود ۵۲ میلیارد دلار رسید.
روحانی ادامه داد: با وجودی که در سال ۹۳ کمترین درآمد نفتی را داشتیم و در بعضی ماه ها قیمت هر بشکه نفت به کمتر از ۳۰ دلار برای هر بشکه رسید، اما در عین حال در طول هفت سال، بهترین شرایط از لحاظ کاهش تورم در سال های ۹۴، ۹۵ و ۹۶ بود و میانگین تورم در این سه سال به حدود ۱۱ درصد رسید که این رقم در ۵۰ سال گذشته سابقه نداشت.
وی عنوان کرد: در زمینه تأمین گاز، بنزین و گازوییل مورد نیاز کشور که پیش تر واردکننده بودیم، به خودکفایی رسیده ایم، برای نخستین بار در دولت دوازدهم گاز و تولید گاز شیرین ما به یک میلیارد مترمکعب در روز رسید، یعنی از رقم اندکی بیش از ۶۰۰ میلیون مترمکعب به یک میلیارد مترمکعب رسیدیم.
رئیس جمهوری گفت: در حوزه های مشترک گاز و نفت توانستیم پیشرفت های قابل توجه داشته باشیم، در میدان مشترک گازی پارس جنوبی به اندازه شریک خود یعنی قطر جلو زدیم، در نفت و میدان های مشترک با عراق (میدان های غرب کارون) از رقم تولید اندکی بیش از روزانه ۷۰ هزار بشکه به حدود ۴۰۰ هزار بشکه در روز رسیدیم و در این زمینه هم در میدان های مشترک توانستیم مردم را به حقوق حقه شان برسانیم. روحانی افزود: تولید محصولات فولادی در این دولت دو برابر شد و ۷۰ درصد به تولید آلومینیوم کشور اضافه کردیم و در زمینه پتروشیمی، در جهش دوم هستیم و توان تولید محصولات پتروشیمی را به دو برابر رساندیم.
وی با بیان اینکه با وجود شرایط کرونایی حاکم بر کشور، افتتاح های بسیار مهم داشتیم و افتتاح های مهمی تا پایان این دولت خواهیم داشت، تصریح کرد: در زمینه توسعه جاده، ریل و بندر رشد خوبی داشته ایم، از همه رسانه ها می خواهم محصولات، دستاوردها و تولید در دولت های یازدهم و دوازدهم را با دولت های گذشته مقایسه کنند. رئیس جمهوری گفت: به وزارت نفت تأکید کردیم که باید به صادرات ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه در روز برسیم، حالا ممکن است این مقدار صادر یا در داخل کشور فروخته شود، در این زمینه مشکلی نداریم اگر صادر نشود، در داخل می فروشیم.
روحانی عنوان کرد: روی این بودجه ماه ها وقت گذاشته شده و با اینکه در ظاهر بودجه نفت بیشتری وجود دارد، اما بودجه جاری به نفت متکی نیست و مقداری که از درآمد بیشتر نفت حاصل خواهد شد، در راه توسعه کشور و توانمندسازی قشرهای محروم استفاده می شود.
معاون اول رئیس جمهوری تاکید کرد:
معاون اول رئیس جمهوری با بیان اینکه قراردادهای پرشماری میان دستگاه های اجرایی با دانشگاه ها در حوزه های مختلف صنعت و نفت و گاز امضا شده است، گفت: یکی از این قراردادها در حوزه افزایش ضریب بازیافت از میدان های نفتی است که اگر به نتیجه برسد، آثار آن برای آینده کشور تعیین کننده و تأثیرگذار خواهد بود. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی معاون اول رئیس جمهوری، اسحاق جهانگیری، عصر روز سه شنبه (۲۵ آذرماه) در آیین بیست ویکمین جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوران برگزیده کشور، با اشاره به نشست های مختلف دولت و دانشگاه ها که در سال های اخیر برگزار شده است، گفت: پس از نشست های گفت وگوی دولت و ۱۳ دانشگاه اصلی کشور، خوشه های مختلفی تشکیل و قراردادهای پرشماری میان دستگاه های اجرایی با دانشگاه ها در حوزه های مختلف صنعت و نفت و گاز امضا شد. وی افزود: یکی از این قراردادها در حوزه افزایش ضریب بازیافت از میدان های نفتی است که هم اکنون دانش آن در انحصار کشورهای خارجی قرار دارد، اما اگر این قراردادها به نتیجه برسد، آثار آن برای آینده کشور تعیین کننده و تأثیرگذار خواهد بود. معاون اول رئیس جمهوری تصریح کرد: در بخش صنعت نیز قراردادهای خوبی امضا و در حوزه علوم انسانی هم مباحث جدی و خوشه های متعددی برای احیای سرمایه اجتماعی تشکیل شده است؛ زیرا سرمایه اجتماعی مهم ترین سرمایه هر کشور است که به افزایش اعتماد مردم به نظام منجر می شود. جهانگیری برگزاری نشست های گفت وگوی دولت و دانشگاه را مفید و مؤثر توصیف و عنوان کرد: ممکن است گاهی دانشگاهیان و پژوهشگران احساس کنند صدای آنها در بخش اجرایی بدرستی شنیده نمی شود و در طرف مقابل نیز ممکن است بخش اجرایی احساس کند که سرعت دستیابی به راهکارها برای حل مشکلات از سوی دانشگاه ها پایین است که همه این مسائل از طریق گفت وگو قابل حل است.
وی بر لزوم توسعه فرهنگ پژوهش در جامعه تأکید کرد و گفت: پژوهش، موضوعی زینتی و نمایشی نیست؛ بلکه یک ضرورت برای توسعه کشور بوده و لازم است جایگاه پژوهشگران و محققان کشور را گرامی بداریم.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس خبر داد:
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی از نامه رهبر معظم انقلاب به رئیس جمهوری درباره لایحه بودجه ۱۴۰۰ خبر داد و گفت: رهبری در این نامه عنوان کردند که برداشت مازاد بر ۲۰ درصد از صندوق توسعه ملی، تا سقف ۳۸ درصد تنها منوط به سقف فروش روزانه یک میلیون بشکه نفت است و درباره بقیه آن هم فرموده اند، بیش از ۲۰ درصد برداشت نشود.
محسن زنگنه از ارسال نامه مقام معظم رهبری به مجلس شورای اسلامی برای تعیین رقم برداشت از صندوق توسعه ملی در لایحه بودجه ۱۴۰۰ خبر داد و گفت: رئیس مجلس شورای اسلامی براساس عرف هر سال پس از تقدیم لایحه بودجه کل کشور در صورت برداشت دولت از صندوق توسعه ملی بیش از ۲۰ درصد سهم شرکت ملی نفت، از مقام معظم رهبری کسب تکلیف می کند؛ زیرا برداشت از این صندوق نیازمند تایید ایشان است.
وی با بیان اینکه دولت مجوز برداشت هر ساله از صندوق توسعه ملی را تا ۲۰ درصد در اختیار دارد، افزود: دولت در لایحه بودجه ۱۴۰۰ افزون بر این مقدار، ۱۸ درصد دیگر یعنی ۷۵ هزار میلیارد تومان در جدول منابع برداشت از این صندوق را مشخص کرده است.
این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بر این اساس رئیس جمهوری در نامه ای از مقام معظم رهبری برای این رقم برداشت کسب اجازه کرده بود که ایشان برداشت مازاد بر ۲۰ درصد، تا سقف ۳۸ درصد را تنها منوط به سقف فروش روزانه یک میلیون بشکه نفت کرده اند و درباره بقیه آن هم فرموده اند که بیش از ۲۰ درصد برداشت نشود.
زنگنه عنوان کرد: مقام معظم رهبری همچنین فرموده اند که مطالبات و تسهیلاتی را که دولت در سال ۹۹ از محل صندوق ذخیره ارزی برداشت کرده است، باید بازگرداند. ایشان برداشت از صندوق ذخیره ارزی را در سال ۱۴۰۰ از جمله در تبصره ۴ که حدود ۲ میلیارد و ۳۰۰ هزار یورو می شود هم ممنوع اعلام کردند و گفتند، اگر قرار است برداشتی از صندوق ذخیره ارزی انجام شو، باید در قالب بودجه انجام شود.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی طرح برخی احکام مربوط به اصلاح ساختار بودجه کل کشور با اصل ماده واحده، بندها و اجزای آن موافقت کردند. نمایندگان در نشست علنی روز سه شنبه (۲۵ آذرماه) مجلس شورای اسلامی، گزارش کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات درباره طرح برخی احکام مربوط به اصلاح ساختار بودجه کل کشور را بررسی و اصل طرح را با همه بندها و اجزای آن تصویب کردند. کلیات این طرح در نشست علنی ۲۷ آبان ماه مجلس شورای اسلامی تصویب شده بود و نمایندگان در نشست های گذشته، بندهای مختلف طرح و برخی پیشنهادهای خود در این زمینه را نیز تصویب کردند. در ماده واحده طرح که در نشست های پیشین صحن مجلس بندهای 13گانه آن به تصویب نمایندگان رسیده بود، دولت مکلف شد لایحه بودجه ۱۴۰۰ را با رعایت تعریف شناسه پرداخت شامل طبقه بندی های اداری، اقتصادی، عملکردی، برنامه، محل تأمین اعتبار و رصد ذینفع نهایی و انجام تمامی پرداخت های دولت از محل منابع عمومی و اختصاصی از طریق حواله الکترونیک بانک مرکزی به همراه شناسه پرداخت کند. تسویه خوراک تحویلی شرکت های دولتی به شرکت های غیردولتی از جمله فروش نفت خام و میعانات گازی با سازوکار ضمانت بانکی و اعتبار اسنادی حداکثر ظرف یک ماه از زمان تحویل و طی ردیف اعتبار مشخص نیز در این ماده واحده تکلیف شده است.
افتتاح سه طرح جدید پتروشیمی با دستور رئیس جمهور در هفته آینده
مشعل: مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، ضمن ارائه گزارشی از آخرین دستاوردها و اقدام های اجرایی در حوزه پتروشیمی، حوزه بخش پژوهش را یکی از بخش های اثرگذار در صنعت پتروشیمی برشمرد و گفت: در حال حاضر شرکت پژوهش و فناوری، به یکی از بازوهای قوی صنعت پتروشیمی تبدیل شده است.
بهزاد محمدی، روز چهارشنبه (26 آذرماه) با اشاره به برنامه هایی که برای جهش دوم صنعت پتروشیمی پیش بینی شده است، سال 99 را سال طلایی صنعت پتروشیمی برشمرد و افزود: از مجموع 17 طرحی که برای سال جاری قول داده شده، 6 طرح تا به حال افتتاح شده و سه طرح دیگر نیز هفته آینده با حضور رئیس جمهور (به طور ویدئو کنفرانس) به بهره برداری می رسد. وی ادامه داد: یکی از این طرح های آماده افتتاح در هفته آینده، پتروشیمی هگمتانه است که پس از سال ها تاخیر و توقف به نتیجه می رسد و برای ما افتخار بزرگی خواهد بود. مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اعلام اینکه در ماه های باقی مانده امسال، 4 تا 5 پروژه دیگر نیز به بهره برداری رسمی می رسد، تصریح کرد: شرایط کرونایی در سال جاری، اختلالاتی را در روند اجرای پروژه ها و برنامه های آماده افتتاح ایجاد کرد؛ اما بقیه پروژه های تعهد شده سال 99 تا خرداد 1400 آماده افتتاح می شوند.
وزیر نفت در مراسم آغاز عملیات حفاری نخستین چاه طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی:
وزیر نفت برداشت و تولید گاز را بسیار سخت، دشوار و پرهزینه دانست و گفت: از مردم دعوت می کنم بهینه مصرف کنند؛ زیرا بسیار بی انصافی است گازی که بسختی به دست می آید، هدر رود.بیژن زنگنه روز دوشنبه (۲۴ آذرماه) در آیین آغاز عملیات حفاری نخستین چاه طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی از طریق ویدئوکنفرانس اظهار کرد: ما در دوران تحریم ثابت کردیم و نشان دادیم که از تلاش دست نمی کشیم. هر راهی را که بر ما بستند، ما تلاش کردیم با ابتکار، خلاقیت و مجاهدت همکارانمان راه دیگری پیدا کنیم و نگذاریم توسعه صنعت نفت کُند یا متوقف شود.وی با اشاره به اینکه صادرات نفت ایران با اینکه زیر شدیدترین فشارها از سوی دولت ترامپ قرار داشت، متوقف نشد، افزود: ما نشان دادیم که زنده هستیم، مقاوم هستیم و با قدرت کار می کنیم. افزون بر شدیدترین تحریم ها که مرتب و روزانه بر ایران تحمیل شد و این فشارها در مدت زمان شیوع ویروس کرونا شدت گرفت، باز هم توانستیم با قدرت بیشتر کار خود را پیش ببریم. انشاء الله روزی که گزارش اقدام های خود را به ملت ارائه می کنیم، ملت از ما و اقدام های ما راضی باشند.
امضای قرارداد کمپرسور؛ بزودی
وزیر نفت با اشاره به طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی و با بیان اینکه دوستان در شرکت نفت و گاز پارس و پتروپارس قول دادند که برای زمستان سال آینده روزانه ۵۰۰ میلیون فوت مکعب گاز (معادل روزانه ۱۴ میلیون مترمکعب) از این فاز برداشت کنند، افزود: طرح ابتکاری که هم اکنون در حال اجراست، بسیار جالب است. بر اساس این طرح، هم اکنون حفاری با پنج حلقه چاه آغاز می شود.زنگنه با بیان اینکه یکی از اهداف ما در قرارداد طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی بحث فشارافزایی بود، تأکید کرد: فشارافزایی برای ما موضوعی حیاتی و ضروری است. در واقع حفظ تولید پارس جنوبی برای ما ضرورت دارد.وی با یادآوری اینکه پس از کناره گیری پیمانکاران درجه یک خارجی از طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی، ما مطالعات فشارافزایی در دریا و خشکی را انجام دادیم که اکنون در مرحله نهایی و تصمیم گیری است، افزود: یکی از تصمیم های ما این است که برای نخستین بار کمپرسور و توربین برای فشارافزایی ازسوی شرکت ایرانی توربو کمپرسور نفت (OTC) ساخته شود بزودی قرارداد ساخت چند توربین و کمپرسور با این شرکت نهایی می شود.
وزیر نفت با بیان اینکه گزینه های مختلف برای حفظ و نگهداشت برداشت گاز در پارس جنوبی روی میز است و مذاکرات زیادی در این زمینه انجام شده، افزود: ایران هم اکنون روزانه بیش از ۷۰۰ میلیون مترمکعب گاز از میدان مشترک پارس جنوبی برداشت می کند و به عبارت دیگر رقم تولید در پارس جنوبی طی هفت سال گذشته ۲.۵ برابر شده است.زنگنه با اشاره به اینکه مجموع تولید روزانه گاز کشور به هزار میلیون مترمکعب رسیده است، تصریح کرد: در فصل زمستان مصرف گاز به دلیل استفاده از وسایل گرمایشی بالا می رود، امسال نیز به دلیل شیوع کرونا مصرف بیشتر هم شده است، از این رو از مردم دعوت می کنم بهینه مصرف کنند.وی با اشاره به دو مصوبه مهم دولت در آذرماه گفت: یکی از مصوبه های مربوط به طرح محاسبه رایگان گاز است که بر اساس آن گازبهای ۳۰ درصد مشترکان واحدهای مسکونی از یکم دی ماه صفر می شود، یعنی هر مشترکی که بتواند رقم مصرفی خود را به زیر عدد اعلامی دولت برساند، گازبهایش صفر خواهد بود.وزیر نفت ادامه داد: این برنامه تشویقی برای دیگر مصرف کنندگان خواهد بود که مصرف خود را کاهش دهند.
زنگنه به مصوبه دیگر دولت برای مصرف بهینه گاز اشاره کرد و گفت: هر مشترکی که مصرف گاز خود را در ماه های سرد سال نسبت به میانگین مصرف در سال های ۹۶ و ۹۷، ۱۰ درصد کاهش دهد، مشمول کاهش ۱۵ درصدی گازبها خواهد شد. این اقدام بسیار مهمی برای بهینه سازی مصرف خواهد بود؛ البته کسانی که بیشتر مصرف کنند نیز ۱۵ درصد جریمه خواهند شد.وی با بیان اینکه طرح بهینه سازی موتورخانه ها نیز در شورای اقتصاد تصویب شده است، گفت: این طرح باید امسال فعال شود، هر کس که بخواهد موتورخانه خود را تنظیم و تعمیر کند، پول آن را دولت می پردازد، با این اقدام ها مصرف خانگی کاهش می یابد.وزیر نفت با اشاره به مصوبه تخفیف گازبها و برنامه ای که برای اداره های دولتی در نظر گرفته شده، گفت: چنانچه اداره های دولتی مصرفشان نسبت به میانگین سال های ۹۷ و ۹۸ افزایش یابد ۵۰ درصد در رقم گازبها افزایش اعمال می شود، به آن معنا که اگر مصرفشان ۵ درصد افزایش یابد ۵۰ درصد گازبهای آن بیشتر می شود که جریمه سنگینی است. زنگنه با تأکید بر اینکه اهمیت موضوع بر این است که مصرف گازی که با زحمت زیاد و در شرایط سخت، حفاری و تولید می شود، کاهش یابد، تصریح کرد: هر چاه گاز بیش از هزار میلیارد تومان هزینه دارد و مراحل سختی برای ارسال گاز به شبکه خانگی صرف می شود و ما آن را هدر می دهیم، واقعا بی انصافی است. در صورتی که باید به مصرف خوراک کارخانه ها و صنایع برسد.وی گفت: ۹۵ درصد جمعیت کل کشور هم اکنون زیر پوشش گازرسانی قرار گرفته اند و این یک نعمت الهی و بسیار مفید است که مردم استفاده می کنند.
وزیر نفت با بیان اینکه ما بتازگی تصمیم گرفتیم اکتشاف گاز در مناطق حاشیه ای پارس جنوبی را تقویت کنیم، تصریح کرد: ما از شرکت نفت و گاز پارس و پتروپارس انتظار داریم که توسعه میدان های مشترک گازی فرزاد و بلال را آغاز کنند.زنگنه با اشاره به اینکه توسعه صنعت نفت و نگهداشت و همچنین بازسازی میدان های کشور، جزو اولویت های نفتی کشور است که به منابع مالی نیاز دارد، اظهار کرد: اگر برای توسعه گاز کار نکنیم، دو سال دیگر در کشور کمبود گاز خواهیم داشت و در زمستان گرفتار می شویم.وی به مصوبه اخیر شورای عالی انرژی در زمینه سند توسعه صنعت گاز تا افق ۱۴۲۰ بر مبنای بهینه سازی مصرف انرژی اشاره کرد و گفت: برآوردمان این است که برای طرح های فشارافزایی و حفظ تولید در پارس جنوبی به ۵۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز است.وزیر نفت در پایان از همه دست درکاران این پروژه؛ شرکت های مپنا، پتروپارس، شرکت نفت و گاز پارس و شرکت ملی نفت ایران قدردانی کرد.
وزیر نفت در جمع خبرنگاران با تأکید بر اینکه صادرات روزانه ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه نفت عملی است، گفت: افزایش تولید نفت حق ایران است و برای افزایش آن از کسی اجازه نمی گیرد.زنگنه درباره اینکه آیا صادرات روزانه ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه نفت در لایحه بودجه ۱۴۰۰ قابل تحقق است، اظهار کرد: اگر تحریم نباشد و منابع محدودی که برای احیای چاه هایی که تولیدشان به دلیل تحریم کم شده، تأمین شود، صادرات روزانه ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه نفت تحقق یافتنی است.وی با بیان اینکه به عنوان وزیر یک دستگاه، هرگز کاری را که نمی توانم انجام دهم، نمی گویم و برای خود تعهد ایجاد نمی کنم، تصریح کرد: صادرات روزانه ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه نفت عملی است و بازار آن هم وجود دارد و به نظر من، قیمت نفت هم کاهش نمی یابد.وزیر نفت ادامه داد: معتقدم اوپک (سازمان کشورهای صادرکننده نفت) حساسیت و تعهد لازم را برای حفظ قیمت نفت دارد و سازوکار لازم هم تعبیه شده است. باید دید عاقبت تحریم ها چه خواهد شد، فعلاً نمی توان در این باره اظهارنظر کرد.زنگنه درباره اینکه در شرایط کنونی که در اوپک بحث کاهش تولید مطرح است، چطور ممکن است ایران تولیدش را اضافه کند و اوپک اجازه این کار را بدهد، گفت: اجازه نمی خواهد، افزایش تولید نفت حقمان است و بازار آن وجود دارد. ما برای افزایش تولید از کسی اجازه نخواهیم گرفت، اما باید صبر کرد.وی به این پرسش که در صورت بازگشت آمریکا به برجام آیا با شرکت های خارجی وارد مذاکره خواهید شد، افزود: بگذارید برگردد؛ بعد.
وی با اشاره به مصوبه دولت درباره رایگان شدن گازبهای حدود ۳۳ درصد از مشترکان خانگی از ابتدای دی ماه امسال اظهار کرد: بار مالی تأمین این طرح کمتر از ۴۰۰ میلیارد تومان است و بیشتر نمی شود و به ما گفته شده که پس از ۶ ماه می توانیم برای جبران آن، پیشنهادهایی به دولت ارائه کنیم.وزیر نفت تأکید کرد: این هزینه ممکن است از مشترکانی که مصرف بالاتری دارند، جبران شود؛ البته امکان دارد دولت چنین طرحی را هم تصویب نکند؛ ۴۰۰ میلیارد تومان هم در هزینه های کلان انرژی کشور رقم بزرگی نیست.زنگنه با اشاره به افزایش مصرف گاز در کشور اظهار کرد: خواهشی که از مردم دارم، این است که اسراف نشود و به حد نیاز مصرف کنند، خانه ها را به حدی گرم نکنند که پنجره ها باز شود، اگر موتورخانه ها را هم تعمیر و بهینه سازی کنند، ما با سازوکاری که در نظر گرفتیم، مبلغ آن را پرداخت می کنیم، به این دلیل که اتلاف انرژی زیادی از طریق موتورخانه ها انجام می شود. با این حال اگر صرفه جویی شود، ما هم ناچار به محدود کردن گاز صنایع نخواهیم شد.
وی با اشاره به نشست آینده کمیته نظارتی اوپک پلاس گفت: آنها وضع مراعات ها را بررسی می کنند و تصمیم گیرنده نیستند؛ فقط درباره نحوه مراعات اعضا گزارش می دهند. مراعات هم در مجموع خوب بوده و آنچه بعضی اعضای اوپک به حق انتظار داشتند، این است که کشورهایی که در ماه های گذشته تولید خود را به اندازه کافی کاهش ندادند، تا مارس ۲۰۲۱ به اندازه آن مقدار کاهش دهند و این مهم ترین کاری است که کمیته وزارتی نظارت بر توافق کاهش عرضه نفت تولیدکنندگان عضو و غیرعضو اوپک (JMMC) باید درباره آن گزارش دهد.وزیر نفت در پاسخ به این پرسش که پیش فروش ۷۰ هزار میلیارد تومان اوراق نفتی در بودجه ۱۴۰۰ از چه طریق امکانپذیر است، تصریح کرد: پیش فروش مطلق در لایحه بودجه نیست، نوشته شده است «فروش اوراق مالی یا پیش فروش»، این هم سازوکاری است و اگر مجلس تصویب کرد، دولت هم می تواند اجرایی کند.
زنگنه درباره توسعه میدان های جدید گازی و نفتی گفت: فعلاً برنامه ای برای توسعه میدان های جدید نداریم. در بخش گاز تمرکز ما روی میدان های بلال، فرزاد، پارس جنوبی و کیش است و در بخش نفت، غرب کارون، جفیر، سپهر و میدان های ایلام است.وی درباره آغاز عملیات حفاری نخستین چاه طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی ادامه داد: در نیمه نخست سال ۹۶ قراردادی برای توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی بستیم که سه ضلع داشت، توتال، سی ان پی سی آی (شاخه بین المللی شرکت ملی نفت چین) و شرکت پتروپارس ایران که توتال با تحریم آمریکا از این قرارداد خارج شد، سهم آن به سی ان پی سی آی انتقال یافت که آن هم بعد خارج و کار به عهده پتروپارس گذاشته شد.وزیر نفت افزود: پتروپارس چند ماه پیش جکت را نصب کرد، دکل مستقر و امروز حفاری چاه نیز آغاز شد که کار بهره برداری از این میدان از پنچ حلقه چاه آغاز می شود و با سکوی آماده ای که در اختیار داریم، نصب می شود و خط لوله دریایی کوتاهی هم کشیده می شود؛ آنها قول دادند که زمستان سال آینده روزانه ۵۰۰ میلیون فوت مکعب گاز به شبکه تزریق می شود، این فاز پالایشگاه ندارد، فشارافزایی دارد که آن هم بیش از نصف هزینه ۴ میلیارد دلاری قرارداد را دربرمی گیرد.
زنگنه در پاسخ به پرسشی درباره تمدید قرارداد گازی با ترکیه اظهار کرد: فعلاً همین را انجام می دهیم. انشاءالله دوستان دولت بعد برای تمدید آن وقت دارند.وی با تأکید بر توسعه پارک های علم و فناوری در کشور گفت: سرمایه گذاری پارک فناوری ری انجام می شود و همزمان تأسیس مراکز نوآوری آن در دانشگاه ها (نفت، تهران، شریف، امیرکبیر، شیراز و ...) در حال پیگیری است. از سویی امسال برای نخستین بار در لایحه بودجه تبصره ای گذاشتیم که به شرکت های تابع وزارت نفت اجازه می دهد ۸۰۰ میلیارد تومان از منابع داخلی خود برای توسعه فعالیت های فناورانه، شرکت های دانش بنیان و استارت آپ ها هزینه کنند، چه به صورت کمک بلاعوض و چه با دادن تسهیلات.وزیر نفت با بیان اینکه پتروپارس هم یک شرکت دانش بنیان است که توانایی مدیریت و پیشبرد پروژه را دارد، تصریح کرد: در مجموع شرکت های اکتشاف و استخراج همه از منظر دانش بنیانی بررسی شدند، نه از نظر داشتن سرمایه و تجهیزات و امکانات. اکنون نیز پیرو سخنان اخیر رهبری که فرمودند توسعه صنعت نفت و گاز با تکیه بر شرکت های دانش بنیان دنبال شود، در حال تهیه سندی هستیم که بزودی تقدیم دولت و ایشان می شود که این کار با جدیت بیشتری دنبال شود.
معاون توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت ایران نیز گفت: تاکنون ۱۵ میلیون دلار در طرح فاز ۱۱ پارس جنوبی هزینه شده و تا پایان سال ۷۰ میلیون دلار دیگر نیز تأمین می شود.رضا دهقان اظهار کرد: توسعه میدان های مشترک بویژه میدان مشترک پارس جنوبی برای وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران اهمیت ویژه ای دارد.وی با اشاره به اینکه در سال های اخیر شاهد راه اندازی پی در پی فازهای میدان پارس جنوبی بودیم، تصریح کرد: نتیجه این مهم آن بوده که تولید روزانه گاز طبیعی میدان گازی مشترک پارس جنوبی از ۲۸۵ میلیون مترمکعب در سال ۹۲ به رقم کنونی بیش از ۷۰۰ میلیون مترمکعب در روز رسیده و از قطر پیشی گرفتیم.معاون توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه همه بلوک های میدان پارس جنوبی غیر از فاز ۱۱ تولیدی بوده و گاز از دریا به پایشگاه ها ارسال می شود، افزود: هدف از طرح توسعه فاز ۱۱ این بود که فشارافزایی هم در دستور کار باشد و ما برای نخستین بار استفاده از آن را با بهره گیری از فناوری های روزآمد دنیا انجام دهیم.دهقان یادآور شد: قرارداد توسعه فاز ۱۱ با این نگاه سال ۹۶ با شرکت های توتال فرانسه، شاخه بین المللی شرکت ملی نفت چین (سی ان پی سی آی) و پتروپارس در قالب الگوی جدید قراردادهای نفتی امضا و بعضی از کارهای اجرایی آن انجام شد؛ اما با خروج آمریکا از برجام شرکت های بین المللی کار را ادامه ندادند.وی با بیان اینکه توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی با توجه به پیش بینی هایی که در قرارداد صورت گرفت، به شرکت ایرانی پتروپارس واگذار شد، افزود: شرکت پتروپارس در طول یک سال گذشته اقدام های مختلفی انجام داد، فعالیت های مهندسی تکمیل تر شد، ۴۰ بسته بزرگ و کوچک کاری تعریف و مناقصه همه آنها انجام شد.معاون توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت ایران با یادآوری اینکه جکت فاز ۱۱ پارس جنوبی خرداد امسال نصب و با استقرار دکل، کار حفاری امروز به طور رسمی آغاز شده است، اظهار کرد: این دکل حفاری نزدیک به مرز ایران و قطر است و گاز تولیدی به پالایشگاه فاز ۱۲ منتقل می شود؛ زیرا طرح توسعه فاز ۱۱ پالایشگاه ندارد.دهقان با بیان اینکه قرارداد طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی با هدف انتقال فناوری و جذب سرمایه خارجی امضا شده بود، اظهار کرد: با توجه به اینکه سرمایه گذاری خارجی محقق نشد، شرکت ملی نفت ایران به دنبال تأمین مالی این پروژه رفت و توانست این سرمایه را از منابع داخلی شرکت ملی نفت ایران و اوراق مشارکت تأمین کند.به گفته وی، تاکنون ۱۵ میلیون دلار در این طرح هزینه شده و تا پایان سال ۷۰ میلیون دلار دیگر نیز تامین می شود، انشاءالله سال آینده بیشتر برای توسعه فاز ۱۱ هزینه خواهیم کرد.معاون توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت ایران تأکید کرد: انتظار می رود سال آینده سکوی این جکت نصب شود و تا یک سال آینده نخستین گاز تولیدی از فاز ۱۱ به ساحل منتقل می شود و پس از آن نیز سکوی دوم و تأسیسات فشارافزایی را خواهیم داشت.
وزیر نفت در مراسم آغاز عملیات حفاری نخستین چاه طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی:
وزیر نفت برداشت و تولید گاز را بسیار سخت، دشوار و پرهزینه دانست و گفت: از مردم دعوت می کنم بهینه مصرف کنند؛ زیرا بسیار بی انصافی است گازی که بسختی به دست می آید، هدر رود.بیژن زنگنه روز دوشنبه (۲۴ آذرماه) در آیین آغاز عملیات حفاری نخستین چاه طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی از طریق ویدئوکنفرانس اظهار کرد: ما در دوران تحریم ثابت کردیم و نشان دادیم که از تلاش دست نمی کشیم. هر راهی را که بر ما بستند، ما تلاش کردیم با ابتکار، خلاقیت و مجاهدت همکارانمان راه دیگری پیدا کنیم و نگذاریم توسعه صنعت نفت کُند یا متوقف شود.وی با اشاره به اینکه صادرات نفت ایران با اینکه زیر شدیدترین فشارها از سوی دولت ترامپ قرار داشت، متوقف نشد، افزود: ما نشان دادیم که زنده هستیم، مقاوم هستیم و با قدرت کار می کنیم. افزون بر شدیدترین تحریم ها که مرتب و روزانه بر ایران تحمیل شد و این فشارها در مدت زمان شیوع ویروس کرونا شدت گرفت، باز هم توانستیم با قدرت بیشتر کار خود را پیش ببریم. انشاء الله روزی که گزارش اقدام های خود را به ملت ارائه می کنیم، ملت از ما و اقدام های ما راضی باشند.
وزیر نفت با اشاره به طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی و با بیان اینکه دوستان در شرکت نفت و گاز پارس و پتروپارس قول دادند که برای زمستان سال آینده روزانه ۵۰۰ میلیون فوت مکعب گاز (معادل روزانه ۱۴ میلیون مترمکعب) از این فاز برداشت کنند، افزود: طرح ابتکاری که هم اکنون در حال اجراست، بسیار جالب است. بر اساس این طرح، هم اکنون حفاری با پنج حلقه چاه آغاز می شود.زنگنه با بیان اینکه یکی از اهداف ما در قرارداد طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی بحث فشارافزایی بود، تأکید کرد: فشارافزایی برای ما موضوعی حیاتی و ضروری است. در واقع حفظ تولید پارس جنوبی برای ما ضرورت دارد.وی با یادآوری اینکه پس از کناره گیری پیمانکاران درجه یک خارجی از طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی، ما مطالعات فشارافزایی در دریا و خشکی را انجام دادیم که اکنون در مرحله نهایی و تصمیم گیری است، افزود: یکی از تصمیم های ما این است که برای نخستین بار کمپرسور و توربین برای فشارافزایی ازسوی شرکت ایرانی توربو کمپرسور نفت (OTC) ساخته شود بزودی قرارداد ساخت چند توربین و کمپرسور با این شرکت نهایی می شود.
وزیر نفت با بیان اینکه گزینه های مختلف برای حفظ و نگهداشت برداشت گاز در پارس جنوبی روی میز است و مذاکرات زیادی در این زمینه انجام شده، افزود: ایران هم اکنون روزانه بیش از ۷۰۰ میلیون مترمکعب گاز از میدان مشترک پارس جنوبی برداشت می کند و به عبارت دیگر رقم تولید در پارس جنوبی طی هفت سال گذشته ۲.۵ برابر شده است.زنگنه با اشاره به اینکه مجموع تولید روزانه گاز کشور به هزار میلیون مترمکعب رسیده است، تصریح کرد: در فصل زمستان مصرف گاز به دلیل استفاده از وسایل گرمایشی بالا می رود، امسال نیز به دلیل شیوع کرونا مصرف بیشتر هم شده است، از این رو از مردم دعوت می کنم بهینه مصرف کنند.وی با اشاره به دو مصوبه مهم دولت در آذرماه گفت: یکی از مصوبه های مربوط به طرح محاسبه رایگان گاز است که بر اساس آن گازبهای ۳۰ درصد مشترکان واحدهای مسکونی از یکم دی ماه صفر می شود، یعنی هر مشترکی که بتواند رقم مصرفی خود را به زیر عدد اعلامی دولت برساند، گازبهایش صفر خواهد بود.وزیر نفت ادامه داد: این برنامه تشویقی برای دیگر مصرف کنندگان خواهد بود که مصرف خود را کاهش دهند.
زنگنه به مصوبه دیگر دولت برای مصرف بهینه گاز اشاره کرد و گفت: هر مشترکی که مصرف گاز خود را در ماه های سرد سال نسبت به میانگین مصرف در سال های ۹۶ و ۹۷، ۱۰ درصد کاهش دهد، مشمول کاهش ۱۵ درصدی گازبها خواهد شد. این اقدام بسیار مهمی برای بهینه سازی مصرف خواهد بود؛ البته کسانی که بیشتر مصرف کنند نیز ۱۵ درصد جریمه خواهند شد.وی با بیان اینکه طرح بهینه سازی موتورخانه ها نیز در شورای اقتصاد تصویب شده است، گفت: این طرح باید امسال فعال شود، هر کس که بخواهد موتورخانه خود را تنظیم و تعمیر کند، پول آن را دولت می پردازد، با این اقدام ها مصرف خانگی کاهش می یابد.وزیر نفت با اشاره به مصوبه تخفیف گازبها و برنامه ای که برای اداره های دولتی در نظر گرفته شده، گفت: چنانچه اداره های دولتی مصرفشان نسبت به میانگین سال های ۹۷ و ۹۸ افزایش یابد ۵۰ درصد در رقم گازبها افزایش اعمال می شود، به آن معنا که اگر مصرفشان ۵ درصد افزایش یابد ۵۰ درصد گازبهای آن بیشتر می شود که جریمه سنگینی است. زنگنه با تأکید بر اینکه اهمیت موضوع بر این است که مصرف گازی که با زحمت زیاد و در شرایط سخت، حفاری و تولید می شود، کاهش یابد، تصریح کرد: هر چاه گاز بیش از هزار میلیارد تومان هزینه دارد و مراحل سختی برای ارسال گاز به شبکه خانگی صرف می شود و ما آن را هدر می دهیم، واقعا بی انصافی است. در صورتی که باید به مصرف خوراک کارخانه ها و صنایع برسد.وی گفت: ۹۵ درصد جمعیت کل کشور هم اکنون زیر پوشش گازرسانی قرار گرفته اند و این یک نعمت الهی و بسیار مفید است که مردم استفاده می کنند.
وزیر نفت با بیان اینکه ما بتازگی تصمیم گرفتیم اکتشاف گاز در مناطق حاشیه ای پارس جنوبی را تقویت کنیم، تصریح کرد: ما از شرکت نفت و گاز پارس و پتروپارس انتظار داریم که توسعه میدان های مشترک گازی فرزاد و بلال را آغاز کنند.زنگنه با اشاره به اینکه توسعه صنعت نفت و نگهداشت و همچنین بازسازی میدان های کشور، جزو اولویت های نفتی کشور است که به منابع مالی نیاز دارد، اظهار کرد: اگر برای توسعه گاز کار نکنیم، دو سال دیگر در کشور کمبود گاز خواهیم داشت و در زمستان گرفتار می شویم.وی به مصوبه اخیر شورای عالی انرژی در زمینه سند توسعه صنعت گاز تا افق ۱۴۲۰ بر مبنای بهینه سازی مصرف انرژی اشاره کرد و گفت: برآوردمان این است که برای طرح های فشارافزایی و حفظ تولید در پارس جنوبی به ۵۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز است.وزیر نفت در پایان از همه دست درکاران این پروژه؛ شرکت های مپنا، پتروپارس، شرکت نفت و گاز پارس و شرکت ملی نفت ایران قدردانی کرد.
وزیر نفت در جمع خبرنگاران با تأکید بر اینکه صادرات روزانه ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه نفت عملی است، گفت: افزایش تولید نفت حق ایران است و برای افزایش آن از کسی اجازه نمی گیرد.زنگنه درباره اینکه آیا صادرات روزانه ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه نفت در لایحه بودجه ۱۴۰۰ قابل تحقق است، اظهار کرد: اگر تحریم نباشد و منابع محدودی که برای احیای چاه هایی که تولیدشان به دلیل تحریم کم شده، تأمین شود، صادرات روزانه ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه نفت تحقق یافتنی است.وی با بیان اینکه به عنوان وزیر یک دستگاه، هرگز کاری را که نمی توانم انجام دهم، نمی گویم و برای خود تعهد ایجاد نمی کنم، تصریح کرد: صادرات روزانه ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه نفت عملی است و بازار آن هم وجود دارد و به نظر من، قیمت نفت هم کاهش نمی یابد.وزیر نفت ادامه داد: معتقدم اوپک (سازمان کشورهای صادرکننده نفت) حساسیت و تعهد لازم را برای حفظ قیمت نفت دارد و سازوکار لازم هم تعبیه شده است. باید دید عاقبت تحریم ها چه خواهد شد، فعلاً نمی توان در این باره اظهارنظر کرد.زنگنه درباره اینکه در شرایط کنونی که در اوپک بحث کاهش تولید مطرح است، چطور ممکن است ایران تولیدش را اضافه کند و اوپک اجازه این کار را بدهد، گفت: اجازه نمی خواهد، افزایش تولید نفت حقمان است و بازار آن وجود دارد. ما برای افزایش تولید از کسی اجازه نخواهیم گرفت، اما باید صبر کرد.وی به این پرسش که در صورت بازگشت آمریکا به برجام آیا با شرکت های خارجی وارد مذاکره خواهید شد، افزود: بگذارید برگردد؛ بعد.
وی با اشاره به مصوبه دولت درباره رایگان شدن گازبهای حدود ۳۳ درصد از مشترکان خانگی از ابتدای دی ماه امسال اظهار کرد: بار مالی تأمین این طرح کمتر از ۴۰۰ میلیارد تومان است و بیشتر نمی شود و به ما گفته شده که پس از ۶ ماه می توانیم برای جبران آن، پیشنهادهایی به دولت ارائه کنیم.وزیر نفت تأکید کرد: این هزینه ممکن است از مشترکانی که مصرف بالاتری دارند، جبران شود؛ البته امکان دارد دولت چنین طرحی را هم تصویب نکند؛ ۴۰۰ میلیارد تومان هم در هزینه های کلان انرژی کشور رقم بزرگی نیست.زنگنه با اشاره به افزایش مصرف گاز در کشور اظهار کرد: خواهشی که از مردم دارم، این است که اسراف نشود و به حد نیاز مصرف کنند، خانه ها را به حدی گرم نکنند که پنجره ها باز شود، اگر موتورخانه ها را هم تعمیر و بهینه سازی کنند، ما با سازوکاری که در نظر گرفتیم، مبلغ آن را پرداخت می کنیم، به این دلیل که اتلاف انرژی زیادی از طریق موتورخانه ها انجام می شود. با این حال اگر صرفه جویی شود، ما هم ناچار به محدود کردن گاز صنایع نخواهیم شد.
وی با اشاره به نشست آینده کمیته نظارتی اوپک پلاس گفت: آنها وضع مراعات ها را بررسی می کنند و تصمیم گیرنده نیستند؛ فقط درباره نحوه مراعات اعضا گزارش می دهند. مراعات هم در مجموع خوب بوده و آنچه بعضی اعضای اوپک به حق انتظار داشتند، این است که کشورهایی که در ماه های گذشته تولید خود را به اندازه کافی کاهش ندادند، تا مارس ۲۰۲۱ به اندازه آن مقدار کاهش دهند و این مهم ترین کاری است که کمیته وزارتی نظارت بر توافق کاهش عرضه نفت تولیدکنندگان عضو و غیرعضو اوپک (JMMC) باید درباره آن گزارش دهد.وزیر نفت در پاسخ به این پرسش که پیش فروش ۷۰ هزار میلیارد تومان اوراق نفتی در بودجه ۱۴۰۰ از چه طریق امکانپذیر است، تصریح کرد: پیش فروش مطلق در لایحه بودجه نیست، نوشته شده است «فروش اوراق مالی یا پیش فروش»، این هم سازوکاری است و اگر مجلس تصویب کرد، دولت هم می تواند اجرایی کند.
زنگنه درباره توسعه میدان های جدید گازی و نفتی گفت: فعلاً برنامه ای برای توسعه میدان های جدید نداریم. در بخش گاز تمرکز ما روی میدان های بلال، فرزاد، پارس جنوبی و کیش است و در بخش نفت، غرب کارون، جفیر، سپهر و میدان های ایلام است.وی درباره آغاز عملیات حفاری نخستین چاه طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی ادامه داد: در نیمه نخست سال ۹۶ قراردادی برای توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی بستیم که سه ضلع داشت، توتال، سی ان پی سی آی (شاخه بین المللی شرکت ملی نفت چین) و شرکت پتروپارس ایران که توتال با تحریم آمریکا از این قرارداد خارج شد، سهم آن به سی ان پی سی آی انتقال یافت که آن هم بعد خارج و کار به عهده پتروپارس گذاشته شد.وزیر نفت افزود: پتروپارس چند ماه پیش جکت را نصب کرد، دکل مستقر و امروز حفاری چاه نیز آغاز شد که کار بهره برداری از این میدان از پنچ حلقه چاه آغاز می شود و با سکوی آماده ای که در اختیار داریم، نصب می شود و خط لوله دریایی کوتاهی هم کشیده می شود؛ آنها قول دادند که زمستان سال آینده روزانه ۵۰۰ میلیون فوت مکعب گاز به شبکه تزریق می شود، این فاز پالایشگاه ندارد، فشارافزایی دارد که آن هم بیش از نصف هزینه ۴ میلیارد دلاری قرارداد را دربرمی گیرد.
زنگنه در پاسخ به پرسشی درباره تمدید قرارداد گازی با ترکیه اظهار کرد: فعلاً همین را انجام می دهیم. انشاءالله دوستان دولت بعد برای تمدید آن وقت دارند.وی با تأکید بر توسعه پارک های علم و فناوری در کشور گفت: سرمایه گذاری پارک فناوری ری انجام می شود و همزمان تأسیس مراکز نوآوری آن در دانشگاه ها (نفت، تهران، شریف، امیرکبیر، شیراز و ...) در حال پیگیری است. از سویی امسال برای نخستین بار در لایحه بودجه تبصره ای گذاشتیم که به شرکت های تابع وزارت نفت اجازه می دهد ۸۰۰ میلیارد تومان از منابع داخلی خود برای توسعه فعالیت های فناورانه، شرکت های دانش بنیان و استارت آپ ها هزینه کنند، چه به صورت کمک بلاعوض و چه با دادن تسهیلات.وزیر نفت با بیان اینکه پتروپارس هم یک شرکت دانش بنیان است که توانایی مدیریت و پیشبرد پروژه را دارد، تصریح کرد: در مجموع شرکت های اکتشاف و استخراج همه از منظر دانش بنیانی بررسی شدند، نه از نظر داشتن سرمایه و تجهیزات و امکانات. اکنون نیز پیرو سخنان اخیر رهبری که فرمودند توسعه صنعت نفت و گاز با تکیه بر شرکت های دانش بنیان دنبال شود، در حال تهیه سندی هستیم که بزودی تقدیم دولت و ایشان می شود که این کار با جدیت بیشتری دنبال شود.
معاون توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت ایران نیز گفت: تاکنون ۱۵ میلیون دلار در طرح فاز ۱۱ پارس جنوبی هزینه شده و تا پایان سال ۷۰ میلیون دلار دیگر نیز تأمین می شود.رضا دهقان اظهار کرد: توسعه میدان های مشترک بویژه میدان مشترک پارس جنوبی برای وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران اهمیت ویژه ای دارد.وی با اشاره به اینکه در سال های اخیر شاهد راه اندازی پی در پی فازهای میدان پارس جنوبی بودیم، تصریح کرد: نتیجه این مهم آن بوده که تولید روزانه گاز طبیعی میدان گازی مشترک پارس جنوبی از ۲۸۵ میلیون مترمکعب در سال ۹۲ به رقم کنونی بیش از ۷۰۰ میلیون مترمکعب در روز رسیده و از قطر پیشی گرفتیم.معاون توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه همه بلوک های میدان پارس جنوبی غیر از فاز ۱۱ تولیدی بوده و گاز از دریا به پایشگاه ها ارسال می شود، افزود: هدف از طرح توسعه فاز ۱۱ این بود که فشارافزایی هم در دستور کار باشد و ما برای نخستین بار استفاده از آن را با بهره گیری از فناوری های روزآمد دنیا انجام دهیم.دهقان یادآور شد: قرارداد توسعه فاز ۱۱ با این نگاه سال ۹۶ با شرکت های توتال فرانسه، شاخه بین المللی شرکت ملی نفت چین (سی ان پی سی آی) و پتروپارس در قالب الگوی جدید قراردادهای نفتی امضا و بعضی از کارهای اجرایی آن انجام شد؛ اما با خروج آمریکا از برجام شرکت های بین المللی کار را ادامه ندادند.وی با بیان اینکه توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی با توجه به پیش بینی هایی که در قرارداد صورت گرفت، به شرکت ایرانی پتروپارس واگذار شد، افزود: شرکت پتروپارس در طول یک سال گذشته اقدام های مختلفی انجام داد، فعالیت های مهندسی تکمیل تر شد، ۴۰ بسته بزرگ و کوچک کاری تعریف و مناقصه همه آنها انجام شد.معاون توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت ایران با یادآوری اینکه جکت فاز ۱۱ پارس جنوبی خرداد امسال نصب و با استقرار دکل، کار حفاری امروز به طور رسمی آغاز شده است، اظهار کرد: این دکل حفاری نزدیک به مرز ایران و قطر است و گاز تولیدی به پالایشگاه فاز ۱۲ منتقل می شود؛ زیرا طرح توسعه فاز ۱۱ پالایشگاه ندارد.دهقان با بیان اینکه قرارداد طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی با هدف انتقال فناوری و جذب سرمایه خارجی امضا شده بود، اظهار کرد: با توجه به اینکه سرمایه گذاری خارجی محقق نشد، شرکت ملی نفت ایران به دنبال تأمین مالی این پروژه رفت و توانست این سرمایه را از منابع داخلی شرکت ملی نفت ایران و اوراق مشارکت تأمین کند.به گفته وی، تاکنون ۱۵ میلیون دلار در این طرح هزینه شده و تا پایان سال ۷۰ میلیون دلار دیگر نیز تامین می شود، انشاءالله سال آینده بیشتر برای توسعه فاز ۱۱ هزینه خواهیم کرد.معاون توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت ایران تأکید کرد: انتظار می رود سال آینده سکوی این جکت نصب شود و تا یک سال آینده نخستین گاز تولیدی از فاز ۱۱ به ساحل منتقل می شود و پس از آن نیز سکوی دوم و تأسیسات فشارافزایی را خواهیم داشت.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب در گفت وگو با مشعل خبر داد
مرجان طباطبایی طی هفته گذشته پیام رییس جمهوری کشور به دنیا «مبنی بر این که شرایط تولید و فروش نفت جمهوری اسلامی ایران سال آینده با دو سال پیش به طور کامل متفاوت خواهد بود و سال آینده ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه نفت خواهیم فروخت.» را بیژن زنگنه، وزیر نفت تکمیل و در این راستا تاکید کرد که این صادرات روزانه ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه نفت عملی است،افزایش تولید نفت حق ایران است و برای افزایش آن از کسی اجازه نمی گیرد.
در همین راستا براساس تصمیم ستاد اقتصادی دولت، وزارت نفت همه اقدام های لازم برای آماده سازی منابع و تجهیزات صنعت نفت برای تولید و فروش متناسب با ظرفیت موجود را ظرف سه ماه آینده به کار می گیرد و بد نیست بدانید این روزها که صحبت از افزایش تولید نفت ایران در 1400 است، باید چشم به مناطق عملیاتی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب داشته باشیم که تولیدکننده بخش اعظم نفت ایران محسوب می شود.
شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب به عنوان بزرگ ترین شركت تابع شركت ملی نفت ایران با ۴۵ میدان و ۶۵ مخزن هیدروكربوری بزرگ و كوچك در گستره ای افزون بر ۴۰۰ هزار كیلومتر مربع از استان بوشهر تا شمال خوزستان، حدود ۸۰ درصد نفت خام و ۱۶ درصد گاز كشور را تولید می كند. در این قلمرو وسیع نفتی میدان های بزرگی همچون اهواز، گچساران، مارون، آغاجاری، كرنج و پارسی و بی بی حكیمه قرار دارند.
احمد محمدی، مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب از آمادگی کامل برای بازگشت حداکثری تولید نفت خبر داده و می گوید: پس از تحریم اخیر با تمهیدات و اقدام هایی توان تولید را حفظ کرده ایم.
صحبت از تحریم که می شود، معتقد است که در آینده این موضوع کارکرد خود را از دست خواهد داد و دراین زمینه اشاره می کند که کسانی که در خط مقدم تولید در صنعت نفت بودند، مجاهدت شبانه روزی و همچنین اتخاذ سیاست های مناسب در وزارت نفت و دستگاه دیپلماسی کشور باعث شد دشمن ناکام بماند. من معتقدم سربازان خط مقدم این جنگ با فرماندهی مناسب حوزه وزارت در این جنگ سربلند بودند.
با این همه خبر مهم این است که شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب اقدام های مورد نیاز برای بازگشت به تولید را آغاز کرده است. مدیرعامل این شرکت اعلام می کند که ما این امکان را داریم که در کوتاه ترین زمان ممکن به میزان تولیدی که قبل از تحریم ها یعنی در اردیبهشت ۹۷ داشتیم، دست پیدا کنیم.
تجربه بازگشت به تولید حداکثری در شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب در دوره پسابرجام نیز پشت سرگذاشته شده است که با دستور وزارت نفت برای افزایش تولید در فعالیتی شبانه روزی در اقدامی کم نظیر و زمانی کوتاه، افزایش نفت خام قابل دسترسی شد. البته محمدی شرایط این دوره از تحریم ها را سخت تر، پیچیده تر و متفاوت با آن دوره می داند و می گوید که تحریم های این مقطع با هیچ دوره ای حتی با جنگ تحمیلی هم قابل مقایسه نیست.
او در بخشی از گفت وگو هم می گوید که از حضور سرمایه گذاران و شرکت های بین المللی استقبال می کنیم. این گفت وگو در ادامه می آید:
عمده مشکل آن است که به میزان تولید نفت، امکان صادرات و ارز آوری وجود ندارد. تحریم در این دوره بسیار سخت و پیچیده تر است. مشکلات مالیِ تامین تجهیزات نیز در صنعت نفت هم همچون سایر بخش های کشور وجود دارد. البته ما به ساخت داخل تکیه کردیم و در این مدت اقدام های مهمی در همکاری با سازندگان داخل انجام و اقلام مهمی ساخته شده است، اما طبیعی است که نمی توان منکر مشکلات ناشی از تحریم شد. اما ما هرگز دست و پا بسته نبودیم.
اولاً تولید خوراک پالایشگاه ها به صورت کامل و بدون لحظه ای توقف، تداوم داشته است، افزون بر آن ما برای ساخت داخل در ادامه فعالیتهایی که از سالیان قبل آغاز شده بود، نزدیک به ۱۵ هزار کالا را با شرکت های داخلی بومی سازی کردیم. البته مشکلاتی برای برخی از کالاها که باید از خارج تامین می شد، وجود داشت. اما نکته اصلی این است که تحریم کنندگان به هدفشان نرسیدند و من فکر می کنم تحریم در گذر زمان به سمتی می رود که در آینده نزدیک کارکرد خود را از دست خواهد داد.
البته تحریم ها یک جنگ تمام عیار اقتصادی است و هدف این جنگ اقتصادی صفر کردن صادرات نفت ایران بوده و هست. ما در این جنگ با وجود آنکه مصایب و مشکلات زیادی داشتیم، اما توانستیم آن هدف را ناکام بگذاریم. کسانی که در خط مقدم تولید در صنعت نفت بودند، با مجاهدت شبانه روزی و همچنین اتخاذ سیاست های مناسب در وزارت نفت و دستگاه دیپلماسی کشور باعث شد دشمن ناکام بماند. من معتقدم سربازان خط مقدم این جنگ با فرماندهی مناسب حوزه وزارت در این جنگ سربلند بودند.
ما همیشه امید داریم. تحلیل شخصی بنده این است که آینده خوبی را شاهد خواهیم بود. امید زیادی داریم تحریم ها در آینده مرتفع شود و شاهد حداکثر تولید و صادرات و بازپس گیری حق مان در اوپک باشیم.
ما توان افزایش تولید را در این سال ها حفظ کردیم و برای بازگشت به سقف تولید مصوب وزارت نفت آمادگی کامل داریم.
شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب اقدام های مورد نیاز برای بازگشت به تولید را آغاز کرده است. البته باید اشاره کنم که این اقدام ها در گذر زمان همیشه در حال انجام بوده است و با توجه به سیاست جدید دولت و وزارت نفت این مساله با شدت و سرعت بیشتری در دستور کار قرار گرفته و در حال انجام است.
شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب با وجود کاهش تولید دوره تحریم ها، براساس وظیفه ذاتی خود همواره درپی تولید حداکثری بوده و این آمادگی همواره مدنظر و در برنامه کاری ما بوده است. در این راستا براساس یک برنامه پایشی و مدون از سوی ستاد شرکت ملی مناطق نفتخیزجنوب، شرکت های بهره بردار و مدیریت ها و ادارات ستادی پیگیر این موضوع بوده ایم و در این مسیر یکسری اقدام ها و پروژه ها در دستورکار قرار گرفت که به واسطه این فعالیت ها اکنون در وضعیتی هستیم که هر زمانی که ماموریت بازگشت به تولید حداکثری داده شود، به محض ابلاغ توسط وزارت نفت، تقریبا همه تولید پیش از تحریم، قابل تحقق خواهد بود.
ما این امکان را داریم که در کوتاه ترین زمان ممکن به میزان تولیدی که قبل از تحریم ها یعنی در اردیبهشت ۹۷ داشتیم، دست پیدا کنیم.
بله این برنامه پایش در دوره قبل هم بود؛ گرچه در آن دوره از تحریم، فشار کمتر بود. در این دوره میزان فشارها و مشکلات روی صنعت نفت بیشتر بود. در واقع باید بگویم که تحریم های این مقطع با هیچ دوره ای حتی با جنگ تحمیلی هم قابل مقایسه نیست. اما براساس تمهیدات ویژه در برنامه پایشی توانایی بازگشت به تولید حداکثری را حفظ کردیم.
فرقی ندارد، با توجه به نیاز کشور و متناسب با نفت موردنیاز و باتوجه به ظرفیت تولید شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب و برنامه تولید مصوب شرکت ملی نفت ایران، میزان نفت مورد نیاز از تمامی میادین تولیدی قابل تامین خواهد بود.
در آن زمان کار مهمی انجام شد، اما تفاوت های زیادی در این دو مقطع شاهد هستیم. در دوره پس از برجام، ما در شرایط مناسب بازار و رونق فروش نفت کشور، تحریم شدیم و در واقع از یک ذخیره ارزی خوبی برخوردار بودیم، اما فشار جنگ اقتصادی و تحریم های اخیر که صنعت نفت را نشانه رفت، در تاریخ صنعت نفت بی سابقه بوده است. در این دور تحریم های ظالمانه، علاوه بر شرایط پیچیده و سخت ناشی از تحریم ، بیماری کووید ۱۹ و کاهش شدید تقاضای نفت و به تبع آن کاهش شدید قیمت هم بر مشکلات افزود و آن میزان صادراتی هم که انجام می شود ارزآوری کمتری دارد. اما با این وجود، حفظ و افزایش ظرفیت تولید با برنامه ریزی ها و اقدامات صورت گرفته تداوم پیدا کرد. در نتیجه در این دوره هم به ماننده دوره قبل این شرکت مهیای بازگشت به تولید حداکثری است.
طرح های افزایش و نگهداشت تولید، طرح های سرمایه ای هستند که در یک دوره زمانی مشخص جهت اجرا تعریف شده اند. در حال حاضر فعالیت بخشی از آن ها آغاز شده است و برای دو سال آینده ما ظرفیت بسیار خوبی برای افزایش تولید ناشی از اجرای این طرح ها را شاهد خواهیم بود. آثار تولیدی برخی از طرح های این مجموعه از جمله طرح های منصوری، کبود و نرگسی در دو سه ماه آینده محقق می شود. بخش عمده ای از آنها نیز در نیمه اول و دوم ۱۴۰۰ به تولید خواهند رسید و مابقی نیز در سال ۱۴۰۱ به سقف ظرفیت تولید مورد نظر خواهند رسید.
بله. بخشی از افزایش تولید در اثر اجرای این طرح ها و بخشی هم از توان تولید سایر میادین خواهد بود.
طرح افزایش و نگهداشت تولید موسوم به ۲۸ مخزن شامل ۲۷ بسته قراردادی است که هم از حیث گستردگی و هم میزان اعتبارات و اهداف موردنظر از بزرگترین طرح های شرکت ملی نفت ایران است که با هدف افزایش و نگهداشت تولید نفت خام از میدان های در دست بهره برداری شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب تعریف شده است. البته اشتغال زایی به ویژه اشتغال بومی، تقویت نظام پیمانکاری بخش بالادستی صنعت نفت کشور، توجه حداکثری به ساخت داخل و تقویت نقش آفرینی سازندگان داخلی، توجه به مسئولیت های اجتماعی و افزایش ظرفیت تولید نفت کشور از دیگر اهداف این طرح است که در حال حاضر غیر از بسته گچساران ۱ و۲ که در مرحله مناقصه عمومی قرار دارد، تمام قراردادهای آن منعقد شده است. پیمانکاران سایر بسته ها مشخص و عمدتا فعالیتشان آغاز شده است. اجرای این کار برای نخستین بار نوعی نظم و نظام نوین در اجرای پروژه های بالادستی صنعت نفت است. البته تحریم و همچنین شیوع ویروس کرونا تا حدودی روند اجرای این طرح را کند؛ کرد اما با وجود موانع، با یک فعالیت شبانه روزی توسط همکاران در شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، تمام قراردادها و بسته های کاری تعیین تکلیف شدند. امیدواریم با بهبود شرایط اقتصادی کشور اجرای این طرحها شتاب بیشتری پیدا کند.
پیشرفت بسته های ۲۸ مخزن از ۱۴ درصد تا بالای ۶۵ درصد متغیر است.
صنعت نفت، یک صنعت پویاست که نیازمند سرمایه گذاری داخلی و خارجی قابل توجهی است. از حضور سرمایه گذاران و شرکتهای بین المللی استقبال می کنیم. در صنعت نفت کشور و به خصوص در بخش بالادستی ظرفیت بالایی برای سرمایه گذاران داخلی و خارجی وجود دارد.
یک گام تا برگزاری جشن پـایـــــان گازرسانی در خراسان شمالی
مشعل توسعه گازرسانی در کشور طی سال های گذشته با شتابی قابل توجه در جریان بوده و هر روز شاهد روشن شدن شعله های امید در یک منطقه هستیم. در طول 7 سال گذشته و با بهره گیری از ظرفیت های قانونی بودجه سال 93 در قالب بند «ق» روند گازرسانی به روستاهای20 خانوار شتاب گرفت و این برنامه تا گازرسانی به آخرین روستاهای بالای 20 خانوار تداوم خواهد داشت. استان خراسان شمالی از نظر موقعيت نسبی از شمال و شمال شرقی حدود 300 كيلومتر مرز مشترك با كشور تركمنستان دارد كه اين موقعيت به استان يك وجهه مهم سياسی و استراتژيك می دهد كه می تواند برای توسعه استان مهم باشد. عمليات گازرسانی به استان خراسان شمالی از سال ۶۱ يعنی ۴ سال پس از پيروزی انقلاب اسلامی آغاز شد و تاكنون اقدام های ارزنده ای در زمينه گازرساني به شهرها و روستاهای استان به ويژه پس از تشكيل استان در سال 82 اجرایی شده است؛ به گونه ای كه تا ابتدای تشكيل استان ۹ شهر از نعمت گاز طبيعی برخوردار بوده و هم اكنون با پوشش 100درصدی همه 24 شهر گازدار هستند. در زمينه گازرسانی به روستاها نیز شركت گاز خراسان شمالی اقدام های قابل توجهی در اين خصوص انجام داده؛ به گونه ای كه 36 روستای گازدار در ابتدای تشكيل استان به 739روستا رسيده كه رشد 1953درصدی در اين زمينه را شاهد هستيم.
خراسان شمالی از جمله استان هایی است که گازرسانی به مناطق روستایی و صنعتی آن از سال 92 تا کنون شاهد رشد چشمگیری بوده است و هم اکنون این استان دارای 7302 كيلومتر شبكه تغذيه و توزيع و تعداد 174374 انشعاب گاز است که در نيمه اول امسال نیز 5135 اشتراك پذيری جديد انجام شده است. حسن رضا ميربلوكی، مدیرعامل شرکت گاز استان خراسان شمالی درباره جایگاه و تاثیر گاز در پیشرفت و توسعه استان می گوید: توسعه شبكه گازرسانی در تمام استان موجب شكل گيری صنايع بزرگ اعم از پتروشيمی، فولاد، آلومينا، سيمان و كارخانه قند شده و احداث و تكميل نيروگاه سيكل تركيبی شيروان را به همراه داشته است. در كنار صنايع بزرگ ذكر شده، صنايع كوچك و متوسط بسياری به دليل وجود گاز در استان تشكيل شده و در حال فعاليت هستند. در حوزه حمل و نقل نیز ايجاد جايگاه های سوخت را كه در حال حاضر 33 واحد است، باید ذکر کرد. میربلوکی ادامه می دهد: با توجه به كشاورزی بودن استان همچنان فرصت احداث صنايع تبديلی با اتكا به گستردگی شبكه گاز در تمام استان بويژه مناطق روستايی و مرزی وجود دارد. از اين رهگذر گازرسانی به استان و تأمين 80 درصد سبد انرژی آن، توسعه صنعت و كشاورزی را كه نقش مهمی در افزايش توليد ناخالص ملی، كاهش بيكاری، حفظ محيط زيست و رفاه اجتماعی داشته، سبب شده است. مدیرعامل شرکت گاز استان خراسان شمالی تعداد مصرف كنندگان گاز را بالغ بر 326 هزار مشترک عنوان می کند و می گوید: در سه بخش خانگی300944، تجاری 24452 و صنعت 699 را شامل می شود. ضريب نفوذ گازرسانی شهری و روستایی به ترتیب 100 و 99.7 درصد است.
میربلوکی در ادامه با اشاره به بخشی از فعالیت های این شرکت در سال 98 اشاره می کند و می گوید: پروژه اساسی شرکت در سال 98 شامل گاز رسانی به 9 روستا (اسمی، دولان، اشتوت ساسان، اشتوت بالا، اشتوت پائین، آقر قایه، برج آقا، کلاته آتعلی و قره باطر) در قالب اجرا و تزریق گاز شبکه توزیع پلی اتیلن به طول حدود 4000 متر و نصب و تزریق گاز حدود 1570 مورد انشعاب و به اعتبار 31228 میلیون ریال بود. همچنین گازرسانی به شهرها و روستاها در استان خراسان شمالی در مرحله پایانی است؛ به گونه ای که در حال حاضر ضریب نفوذ گاز در بخش شهری 100 درصد و در بخش روستایی 99.7 درصد است. میربلوکی ادامه می دهد: كسب عنوان شركت برتر در عرضه خدمات الكترونيكی و تحول ديجيتال در نظام اداری از طرف نهاد رياست جمهوری، كسب عنوان شركت برتر در ارزيابی دبيرخانه الكترونيكی از طرف نهاد رياست جمهوری، كسب رتبه دوم افكارسنجی و سنجش رضايت مردم توسط مركز آمار و سازمان اداری و استخدامی كشور، تقدير استاندار جهت تكميل و بهره برداری از پروژه های برنامه ريزی شده برای هفته دولت، كسب عنوان دستگاه شايسته تقدير ويژه نماز از طرف ستاد اقامه نماز، كسب گواهينامه رعايت حقوق مصرف كنندگان در ارزيابی ماده 6 قانون حمايت از حقوق مصرف كنندگان در دو شهرستان بجنورد و گرمه، كسب عنوان مدير نمونه شهرستان توسط رئيس اداره گاز شهرستان مانه و سملقان و شيروان، دريافت تقديرنامه از رئيس سازمان پدافند غيرعامل كشور به خاطر برگزاری مطلوب مانور سطح A، دريافت سپاسنامه از معاون اجتماعی وزير نفت به دلیل ارائه گزارش پايداری بر اساس استاندارد GRI، كسب تقديرنامه از مدير گازرسانی به جهت پايداری سيستم مانيتورينگ، كسب مقام دوم در استارت آپ ويكند قزوين نیز از جمله سایر اقدامات برجسته شرکت در سال98 بود. مدیرعامل شرکت گاز استان خراسان شمالی با اشاره به برنامه ریزی برای گازرسانی به روستاهای باقیمانده سطح استان می گوید: تنها سه روستای واجد شرايط گازرسانی باقيمانده كه عمليات گازرسانی به آنها به اتمام رسيده و پس از بازگشايی مسير جاده بين مزارع به طول تنها 500 متر، اين سه روستا شامل اخلی، دنگل و نجف آباد گازدار خواهند شد. به گفته میربلوکی، با وجود افزايش اشتراك پذيری، ميزان گاز مصرفی نسبت به سال گذشته كاهش 3.6 درصدی را نشان می دهد و اين حاكی از افزايش دما و كاهش هدررفت گاز طی سال جاری است. همچنین تاکنون جایگزینی بیش از سه میلیون و 800 هزار لیتر سوخت مایع با گاز طبیعی صورت گرفته است.
مدیرعامل شرکت گاز خراسان شمالی در ادامه با اشاره به اقدام های این شرکت در جهت افزایش رضایت کارکنان تاکید می کند: جمع آوری نظرات، پیشنهادها و انتقادهای کارکنان از روش های مختلف از جمله ایمیل، سامانه پیامکی، اتوماسیون اداری، صندوق شکایت، تلفن و ... و پیگیری آن به صورت محرمانه از مدیر عامل و مدیران ارشد شرکت و انعکاس پاسخ به فرد متقاضی، بازدید دوره ای مدیر عامل و مدیران ارشد شرکت از ادارت گاز تابعه و پیگیری مسائل و مشکلات کارکنان به صورت مستقیم، برگزاری جلسات و نشست های دوره ای مدیران ارشد با کارکنان با رعایت دستورعمل های بهداشتی و ملاقات هفتگی حضوری مدیر عامل با کارکنان، برگزاری جلسات هم اندیشی به منظور اعطای امتیازات سازمانی به کارکنان بر اساس شاخص های اعلامی شرکت ملی گاز و یا تدوین شده در شرکت از جمله اقداماتی بوده است که در حوزه افزایش رضایت منابع انسانی صورت گرفته است.
مدیرعامل شرکت گاز استان خراسان شمالی درباره فعالیت های این شرکت در حوزه مسئولیت اجتماعی نیز می گوید: انجام وظایف مربوط به مسوولیت اجتماعی از جمله آزاد سازی دو زندانی غیر عمد، کمک به بازسازی منزل یک خانواده نیازمند، تهیه و توزیع سه مرحله مواد غذایی و بهداشتی در قالب رزمایش مواسات، اعطای امتیاز رایگان گاز به خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی و... را می توان مهم ترین اقدام ها در زمینه مسوولیت اجتماعی برشمرد.
ايران وارد باشگاه سازندگان تجاری توربين گازي دنيا شد
كشورهاي معدودي در دنيا از توانايي ساخت توربين گازي، اين تجهيز استراتژيك و داراي فناوري پيشرفته برخوردارند. فناوري ساخت توربين عمدتا در اختيار كمپاني هاي مطرح آمريكايي، آلماني، ايتاليايي، ژاپني و روسي است و ايران در سال هاي اخير به لطف تلاش هاي فناوران و مهندسان با انگيزه خود به باشگاه صاحبان فناوري ساخت اين تجهيز پيوسته است. شركت ملي گاز ايران با حمايت همه جانبه از سازندگان داخلي توربين، نقش اساسي در اين فرآيند افتخارآميز داشته و با طرح ريزي و اجراي راهبردهاي دقيق به نحوي برنامه ها را به نتيجه رسانده است كه رونق اين شركت ها سبب كاهش خروج ارز، افزايش اشتغال، صرفه جويي چشمگير و افزايش اعتماد به نفس ملي شده است. محسن مظلوم فارسي باف، مدير پژوهش و فناوري شركت ملي گاز ايران در اين مصاحبه ضمن برشمردن مواهب بومي سازي اين تجهيز، برنامه هاي اين مجموعه براي بهبود مستمر توربين ملي را تشريح كرده است.
يك توربوكمپرسور از دو جزء اصلي توربين و كمپرسور تشكيل شده است. بنابراين توربوكمپرسور يك دستگاه با دو واحد فناوري و كاركرد متفاوت است كه هر كدام از اين ها در راستاي تقويت يكديگر عملياتي را انجام مي دهند كه در مجموع منجر به فشار افزايي گاز ورودي به ايستگاه و خروج آن در قالب گاز تقويت شده و فشار بالا مي شود. اين عمليات در نهايت سبب جلوگيري از افت فشار در مسير خط لوله گاز مي شود.
پروژه اي تحت عنوان توربين ملي در مديريت پژوهش و فناوري تعريف شد تا اين تجهيز براساس تكنولوژي SGT600 زيمنس آلمان، داخلي سازي شود. پروژه طراحي و ساخت توربين گازي 25 مگاوات ايراني با عنوان IGT25 با حمايت شركت ملي گاز و اجراي موثر گروه شركت هاي توربوكمپرسور نفت به موفقيت دست يافت و در سال 94، اولين دستگاه ايراني در تاسيسات دهق بر روي خط چهارم سراسري نصب شد كه كارآيي بسيار خوبي داشته است.
در سال گذشته مجوز سطح تعميرات يك براي اين دستگاه از شركت انتقال گاز اخذ شد. توربوکمپرسور نصب شده با بیش از 20 هزار ساعت کارکرد موثر و بدون عیب و نقص مطابق قرارداد اولیه توسط شرکت سازنده،( OTC ) با موفقیت کامل تعمیر و اورهال شده و اکنون آماده سرویس دهی در شرایط زمستانی است.
با توجه به اينكه اين توربين براساس تكنولوژي هاي چند سال قبل ساخته شده بود و از سال 94 در مدار قرار داشت، لازم بود به طور متناوب، اصلاحاتي با هدف ارتقاي فناوري در آن انجام شود وگرنه كمپاني هاي پيشرو با ارائه محصولات كارآمدتر بازار را در اختيار گرفته و عرصه را براي رقابت توربين ايراني تنگ مي كنند. اين نكته ما را بر آن داشت كه با كسب مجوز از هيئت مديره، طرح ارتقاي توربين ملي را در دستور كار قرار دهيم. موضوع بازآرايي از سال 98 آغاز شد.
همانطور كه مي دانيد جريان انتقال گاز در ايران بیشتر از جنوب به شمال است و اغلب ايستگاه هاي راهبردي در نواحي گرمسير یا كويري قرار دارند. مطالعات انجام شده نشان داد كه توربين ها در دماي بالا بين 10 - 15 درصد افت توان پيدا مي كنند بنابراين پروژه ارتقاء توربين ملي به منظور افزايش عملكرد در دماهاي بالا با عنوان (HAS)(High Ambient Solution) در دستور كار قرار گرفت. در اين پروژه كه از سال گذشته آغاز شد راهكارهاي غلبه بر هواي گرم بررسي شد و در مهرماه سال جاري و پس از توليد نسخه به روز شده و انجام آزمون هاي عملياتي اكنون اين توربين آماده حمل به ايستگاه خورموج است. از اين پس در ايستگاه هاي جديد نواحي گرمسير و واحدهای تکمیلی آنها از اين نوع توربين ارتقاء يافته استفاده مي شود.
در مطالعات انجام شده به اين نكته برخورديم كه توربين ملي در نواحي بسيار سرد و شرايط زمستاني نيز با افت توان مواجه مي شود. علت بروز اين مشكل آن است كه در هنگام برودت شديد هوا، ذرات ميكروسكوپي هواي يخ زده وارد جريان كمپرسور هوا مي شود. در حالي كه اين تجهيز اساسا براي فشرده كردن جريان گازي طراحي شده است و جريان جامد مشكلات بسياري همچون خوردگي و پيامدهاي مكانيكي داشته و در نهايت به كاهش راندمان توربين منجر مي شود. از اين رو برخي تغييرات در توربين موجود انجام شد و توربين اصلاح شده با عنوان (IGT25-Anti Icing)پس از پشت سرگذاشتن آزمون هاي عملياتي، آماده ارسال به ايستگاه هاي مرتبط در هواي سرد زمستاني است. بنابراين در مجموع مي توان گفت تاكنون دو نوع توربين متناسب با دو اقليم سرد و گرم كشور اصلاح شده و ارتقاء يافته است.
برنامه اصلي ارتقاي توربين ملي از 25 به حداقل 28.5 مگاوات است. نكته مهم آنكه اين ارتقاء، بدون تغییر کلی سايز توربين انجام مي شود تا نياز به انجام تغييرات زيرساختي در تاسيسات نباشد. طبق برنامه پيش بيني شده تا اواخر سال جاري كارهاي آزمايشي انجام و توربين ارتقاء يافته در سال آينده وارد مدار توليد تجاري خواهد شد. اين ارتقاء كلان، مطابق با آخرين فناوري زيمنس در حال انجام است و باعث مي شود ايران در رقابت فناورانه همچنان همپاي رقباي مطرح خود حركت كند و از قافله تكنولوژي روز دنيا عقب نماند.
عليرغم اجراي برنامه هاي متعدد براي ارتقاء توربين، ارتقاء كمپرسور تاكنون انجام نشده بود از اين رو بازطراحي مجدد فناوري آن در دستور كار قرار گرفت تا راندمان موتور از 82 به 90 درصد برسد. دستيابي به راندمان 90 درصد براي كمپرسور برابر با آخرين پيشرفت هاي جهاني اين عرصه است. اين افزايش راندمان سبب ايجاد تغييرات بزرگي در تاسيسات تقويت فشار مي شود. از اين پس و با افزايش قابل توجه توان، مي توانيم تقويت فشار گاز را با به كار انداختن توربين هاي كمتري محقق كنيم. فعاليت واحدهاي كمتر در ايستگاه ها به معناي استهلاك كمتر، كاهش هزينه هاي عمليات و عوامل جانبي همچون برق، سوخت، روغن و كابل كشي خواهد بود. در يك نگاه كلان تر، ارتقاء همزمان توربين و كمپرسور مي تواند آرايش ايستگاه ها را از 3+1 به 2+1 تغيير دهد. تغيير آرايش مواهب بسياري براي ايستگاه ها دارد و صرفه جويي ميليون دلاري به ارمغان مي آورد. احداث ايستگاه كوچك تر به معناي كاهش چشمگير نياز به زمين ، تحصيل اراضي و سرمايه گذاري خواهد بود. طبق برنامه پيش بيني شده ارتقاء موتور در تيرماه 1400 محقق خواهد شد.
با اطمينان مي توان گفت دانش طراحي، بازطراحي، مهندسي و تعميرات كاملا داخلي شده است و ايران هم رديف معدود كشورهاي پيشرفته جهان است كه صاحب تكنولوژي ساخت توربين گازي هستند.
صرفه جویی چند صد میلیون دلاری کاتالیست های ایرانی در هر سال
مشعل صنعت پتروشیمی در حداقل یک دهه گذشته موضوع داخلی سازی برخی محصولات و عدم نیاز به شرکتهای خارجی را در دستور کار قرار داده و به خوبی توانسته است از پس این هدف مهم بر آید. تولید انواع کاتالیست های مهم در صنعت پتروشیمی و دانش فنی در تولید محصولات پتروشیمی یکی از مهمترین دستاوردها بوده که شرکت ملی صنایع پتروشیمی به کمک یکی از زیرمجموعه های خود یعنی شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی به آن دست یافت. این مجموعه در این مدت فراز و نشیب های فراوانی داشته، اما از برنامه های مهم خود عقب نمانده است. علی پژوهان به عنوان مدیرعامل این مجموعه در چند سال گذشته تلاش کرده است تا با تولید کاتالیست های مورد مصرف پتروشیمی ها، این مجموعه و تولیدات آن به جایگاه و اعتبار قابل قبولی برسد و همزمان صنعت پتروشیمی هم از مرحله ای تاریخی عبور کند.
علی پژوهان - مدیرعامل شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی در آستانه هفته پژوهش در گفت و گویی با هفته نامه مشعل، ضمن ارائه گزارش اقدام های صورت گرفته در سال 98 برنامه های پیش روی این مجموعه پرکار را نیز تشریح کرد. او از صرفه جویی ۱۸۰ میلیون دلاری با بومی سازی کاتالیست های پتروشیمی خبر داد و گفت: در مجموع ۴۰ دسته کاتالیست در صنایع پتروشیمی ایران مصرف می شود و تا ابتدای سال ۹۹ حدود یک سوم از این کاتالیست های مصرفی داخلی سازی شد. اما با توجه به اقدام های انجام شده تا پایان سال ۱۴۰۰ سهم کاتالیست های بومی شده داخلی به حدود ۷۰ درصد می رسد.
پژوهان با بیان اینکه تعدادی از کاتالیست ها خاص و دارای مصارف محدود هستند، افزود: کمتر از ۳۰ درصد از کاتالیست ها در مرحله تحقیق و توسعه قرار دارد، اما مسئله این است که مقدار مصرف این موارد کم است و همچنین فروش آن انحصاری نیست، بنابر این صرفه اقتصادی تولید ندارد اما اگر دانش فنی آن را داشته باشیم، در مواقع حساس می توانیم خودمان تولید داشته باشیم.
به گفته پژوهان، مسئله مهم درباره کاتالیست ها این است که به طور کامل داخلی سازی شده اند و حتی مواد اولیه آنها هم در داخل کشور تامین می شود.
او افزود: به عنوان نمونه کاتالیست متانول به صورت کامل در سال جاری داخلی سازی شد و کل مواد اولیه آن داخلی بوده و تنها ۲ درصد مواد وارداتی است و در سایر موارد هم تلاش می کنیم همه بخش های تولید کاتالیست ها کاملا داخلی باشند.
مدیرعامل شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی گفت: کاتالیست های مصرفی در صنعت پتروشیمی ایران ۲۷۰ میلیون دلار ارزش دارد که این رقم با احتساب ارزش فلزات گرانبهای به کار رفته در این کاتالیست هاست؛ به عبارتی از این میزان یک سوم قیمت فلز گرانبهاست و دو سوم ارزش کاتالیست است. او ادامه داد: با محاسبه اینکه تا یک سال آینده ۷۰ درصد از کاتالیست ها در داخل کشور تولید می شود، صرفه جویی ارزی بین ۱۵۰ تا ۱۸۰ میلیون دلار در سال از محل بومی سازی کاتالیست های پتروشیمی محقق می شود.
اما پژوهان از آن دست مدیران اجرایی است که از یک سو با مجموعه مدیریتی و NPC در ارتباط است و از سوی دیگر با شرکت های پتروشیمی و کاتالیستی و شرکت های خارجی و به همین دلیل وقتی صحبت از برنامه های اجرایی در آینده می شود، ترجیح می دهد درباره پروژه هایی صحبت کند که نهایی شده و قرارداد آنها به زودی امضا می شود. او چند خبر خوب از مجموعه پرکار و پر خبر خود هم ارائه کرد و گفت: در سال جاری ۶ پروژه اعطای لیسانس و اسناد مهندسی فرآیندی و پایه تولید و تحویل مجتمع های تولیدی شده است که تا کنون ۵ پروژه تهیه اسناد مهندسی فرآیندی و پایه داشتیم و البته یک قرارداد جدید هم در دست امضا داریم که تا یک و نیم ماه آینده نهایی می شود.
پژوهان در توضیح این پروژه ها گفت: یکی از این واحدها خط تولید پلی اتیلن سنگین در پتروشیمی تبریز به ظرفیت ۳۱۰ هزار تن در سال است که تا چند روز آینده با لیسانس پژوهش و فناوری احداث خواهد شد و شامل واحد ساخت کاتالیست و تولید پلی اتیلن سنگین خواهد بود. پروژه دیگر انتقال دانش فنی تبدیل متانول به پروپیلن بود که قراداد آن ۳ ماه پیش نهایی و امضا شد و چند هفته ای است که قرارداد آن اجرایی شده است. بر اساس این قرارداد تولید ۱۲۰ هزار تن پروپیلن در دستور کار است که هم لیسانس و هم اسناد مهندسی آن اعطا می شود و این واحد که در بندر دیر واقع شده، اولین پلنت تبدیل متانول به پروپیلن خواهد بود که با لیسانس پژوهش و فناوری کار می کند و پایین دست زنجیره پروپیلن نیز در همان جا توسعه پیدا خواهد کرد.وی یکی دیگر از اقدام های مهم در سال 99 این شرکت را پروژه ( GTPP) (زنجیره تبدیل گاز به پلی پروپیلن) اسلام آباد غرب اعلام کرد و گفت: این پروژه در سه پلنت طراحی شد؛ پلنت اول تولید متانول با ظرفیت ۶۶۰ هزار تن بود که گاز طبیعی را به متانول تبدیل می کند، پلنت دوم تبدیل متانول به پروپیلن و پلنت سوم نیز تبدیل پروپیلن به پلی پروپیلن است و همزمان با هم اجرایی شده است. اسناد مهندسی هر سه پلنت به صورت کامل تحویل شده و کارفرما هم زمین را تحویل گرفته و اقدام های لازم اجرایی آغاز شده و مشغول ارزیابی شرکت های پیمانکار هستند تا کار را به پیمانکار واگذار کنند.
پژوهان معتقد است که این تعداد پروژه و برنامه ریزی و اقدام های انجام شده در حوزه محصولات پتروشیمی آن هم در سال جاری که شرایط بسیار سخت بوده است، یک رکورد جدید به شمار می رود.
مدیرعامل شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی معتقد است که اگرچه شرایط شرکت های داخلی در جریان تحریم ها آنها را به سمت داخلی سازی برده است، اما مسئله کیفیت دانش فنی تولید شده اثرگذاری زیادی در این مسیر اعتمادسازی داشته است. پژوهان به هزینه های خرید لیسانس از شرکت های خارجی و هزینه ها و الزامات جانبی که برای شرکت ها در نظر می گیرند، اشاره کرد و گفت: در جریان خرید لیسانس داخلی علاوه بر آنکه هزینه لیسانس پرداخت نشده و مهندسی نیز در داخل انجام شده، از پتانسیل صنایع داخلی استفاده و سبب کاهش خروج ارز می شود. شرکت های خارجی فروشنده لیسانس، شرکت کارفرما را مجبور می کند تا برخی تجهیزات را انحصاری خریداری کند اما لیسانس وقتی داخلی باشد، علاوه بر کاهش هزینه ها، داخلی سازی تجهیزات بیشتر انجام می شود زیرا الزامی به خرید تجهیزات از شرکت های مورد تاکید لایسنسور نیست. پژوهان افزود: در جریان داخلی سازی، برخی تجهیزات را که در لیسانس های قبلی از شرکت های خارجی تهیه شده، از داخل تأمین می کنیم و این روند تحرک قابل توجهی در صنعت تامین کنندگان تجهیزات برای پروژه ها ایجاد می کند و امیدواریم بتوانیم از این پتانسیل کشور استفاده کنیم. وی با اشاره به برنامه ریزی هایی که در سال جاری به خوبی عملیاتی شده اند، گفت: پیش از این بیشتر مذاکرات بر مبنای تفاهم نامه بود اما امسال همگی به قرارداد ختم و جریان مالی آن نیز برقرار شده است. در برخی پروژه ها تا ۸۵ درصد مبلغ قرارداد را هم دریافت کرده ایم و وارد فاز اجرایی شدیم.
مدیرعامل شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی در توضیح پیشروی این مجموعه در تولید دانش فنی و کاتالیست های مورد نیاز تاکید کرد که مسئله مهم اطمینان شرکت ها برای اولین بار است و افزود: پس از به تولید رسیدن این محصولات اطمینان به لیسانس داخلی بیشتر می شود و اگر پلنت ها با موفقیت کار کنند، داخلی سازی و فروش لیسانس در کشور به بلوغ می رسد و مشتریان بعدی اعتماد بیشتری برای لیسانس داخلی خواهند داشت. معمولا در اولین تجربیات کار سخت است و بعد شرایط بهتر خواهد شد و ما از این مرحله گذر کرده ایم و اعتماد خوبی به شرکت پژوهش و فناوری وجود دارد.
نگاهی به فعالیت های شرکت پالایش اصفهان در حوزه مسوولیت های اجتماعی
با نگاهی گذرا به مقوله مسؤولیت اجتماعی، می توان دریافت که شرکت ها، سازمان ها و نهادهای دولتی کنار سودآوری، تعهدات اجتماعی و زیست محیطی را هم در برنامه های خود دارند. مسائل زیست محیطی و توجه به محیط پیرامون از ارکان اصلی مسؤولیت اجتماعی در شرکت های نفتی از جمله پالایشگاه اصفهان به شمار می روند، به گونه ای که ذینفعان مختلف از این امر بهره مند می شوند. از اقدام های جاری زیست محیطی شرکت پالایش نفت اصفهان، می توان به طرح ها و پروژه های زیست محیطی کنترل آلودگی هوا، کنترل آلودگی خاک و آب های زیرزمینی، مدیریت انرژی، مدیریت پساب، مدیریت پسماند و پروژه، R&D و مقابله با کرونا و آزادی محکومان مالی اشاره کرد. در ادامه به برخی گام های برداشته شده برای ایفای نقش مسؤولیت اجتماعی شرکت پالایش نفت اصفهان پرداخته شده که از نظر می گذرانید.
شرکت پالایش نفت اصفهان به عنوان یکی از شرکت های بزرگ پالایش نفت خام و تولید کننده فراورده های نفتی کشور، با عنایت به اصل پنجاهم قانون اساسی و تعهدات ایران نسبت به کنوانسیون ها و دستورعمل های بین المللی و با هدف توسعه پایدار، توسعه ای که نیازهای زمان حال را بدون آنکه توانایی نسل های آینده را در تأمین نیازمندی هایشان به مخاطره اندازد، نسبت به حفاظت از محیط زیست و رعایت الزام ها همت گماشته و پیشگیری و کاهش آلودگی های زیست محیطی را سرلوحه و خط مشی سیاست کاری خویش قرار داده است. امکان تولید بنزین مطابق با استاندارد Euro V در آینده ای نزدیک در واحد جدید بنزین سازی، طرح بهبود فرایند با هدف تولید سوخت بر اساس استانداردهای روز دنیا (Euro V1، Euro V، Euro1V)، احداث واحدهای تقطیر 3 و گاز مایع 3 به منظور رفع تنگناهای عملیاتی و تولید محصولات میانی و نهایی با کیفیت مرغوب تر در آینده ای نزدیک و پروژه احداث مسیر راه آهن و اتصال شبکه ریلی سراسری کشور برای ارسال محصولات میانی و کاهش تردد تانکرهای حمل و نقل از جمله طرح ها و پروژه های زیست محیطی این پالایشگاه است. از دیگر پروژه های در دست اجرا می توان به احداث واحد( zero liquid discharge )(ZID) برای بازیابی و استفاده مجدد از پساب تولید واحد RO، نصب فلر سوم و پیشگیری از احتراق ناقص در دو فلر موجود در مواقع اضطراری، انتقال پساب تصفیه خانه شاهین شهر به منظور مصارف صنعتی و کاهش مصرف منابع آب سالم و گرانوله سازی گوگرد جامد تولیدی اشاره کرد.
هوای سالم، یکی از پنج عنصر حیات بشریت است که برای ادامه زندگی انسان ضروری است، از این رو برای داشتن هوایی سالم و پاک، باید آلودگی های محیطی و عواملی که باعث بروز آن می شود را شناسایی و کنترل کرد. تولید سوخت بر اساس استاندارد EURO 4 به میزان 8.5 میلیون لیتر بنزین و 2 میلیون لیتر گازوییل با بهره برداری از واحدهای بنزین سازی و ارائه به شرکت پخش فراورده های نفتی با هدف توزیع در استان اصفهان، نصب آنالایزرهای آنلاین روی خروجی دودکش ها بر اساس توافق با اداره کل محیط زیست استان و ارسال آنلاین اطلاعات و گاز سوز کردن کوره ها با خرید مشعل های جدید Enviromix و جلوگیری از انتشار روزانه حدود 55 تن گوگرد از مواردی است که شرکت پالایش نفت اصفهان، همسو با کنترل آلودگی هوا انجام داده است. این شرکت ها گام های دیگری در زمینه کنترل آلودگی هوا بر داشته است که عبارتند از: جایگزینی گازهای دوستدار لایه ازون با هالون ها و فرنون های مخرب لایه ازون در سیستم های اطفای حریق و سیستم های سرمایشی، جایگزینی ماشین آلات جدید به جای ماشین آلات فرسوده با خرید ده دستگاه جرثقیل از کشور آلمان، بهینه سازی سوخت کوره های شرکت (استفاده از سوخت گاز و تنظیم هوای اضافی کوره ها)، عقد قرارداد با شرکت های معتمد سازمان حفاظت محیط زیست به منظور پایش آلاینده های هوا، دبل سیل کردن سقف شناور مخازن با هدف کاهش بخارات نفتی متصاعد شده به هوا، استمرار بهره برداری از مبدل حرارتی packinox در واحدهای تبدیل کاتالیستی، نصب سلول های خورشیدی به منظور کاهش مصرف سوخت های فسیلی، استفاده از خودروهای گاز سوز برای ترددهای داخل و خارج شرکت و....
کنترل آلودگی خاک و آب های زیر زمینی، استفاده از فناوری زیست پالایی و گیاه پالایی با هدف حذف آلودگی نفتی خاک، بررسی نشت فراورده های نفتی و استقرار شرکت مشاور از سوی شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران در این پروژه، عقد قرارداد با شرکت های معتمد سازمان حفاظت محیط زیست برای پایش آلاینده های آب را می توان از اقدام های انجام شده از سوی پالایشگاه اصفهان بر شمرد.
ضمن آنکه در این زمینه پاکسازی سفره های آب زیر زمینی به روش استحصال پلوم های آلودگی و اندازه گیری گازهای آلی فرار در خاک به منظور حصول اطمینان از عدم نشت مواد به خاک نیز انجام شده است.
مدیریت انرژی از دیگر برنامه های زیست محیطی شرکت پالایش نفت اصفهان همسو با مسؤولیت اجتماعی است، در این زمینه گام هایی همچون استقرار دستور عمل مدیریت سبز در سطح شرکت برای بهینه سازی مصرف انرژی، تصفیه و بازگردانی 320 متر مکعب در ساعت پساب ارسالی از واحدهای عملیاتی در تصفیه خانه صنعتی، تصفیه و بازگردانی 400 متر مکعب در ساعت پساب بویلرها و برج های خنک کننده در واحد اسمز معکوس، تصفیه سیستم های الکترونیکی کنترل و کاهش مصرف آب (بیش از 100 عدد شیر دارای سنسور)، حذف و روش آبیاری غرقابی و جایگزین کردن آبیاری تحت فشار و آبیاری قطره ای برداشته شده است. استقرار و بهره گیری از سیستم مکانیزه اتوماسیون اداری برای کاهش مصرف کاغذ در شرکت، تغییر در تمامی سیستم های روشنایی با نصب ballast برای کاهش مصرف برق، نصب سلول های خورشیدی در من ازل سازمانی و درج مطالب و پیام های زیست محیطی از دیگر اقدام های مدیریت انرژی است که پالایش نفت اصفهان دنبال می کند.
اقدام های انجام شده در زمینه مدیریت پساب عبارتند از: استمرار بهره برداری از واحد تصفیه پساب به روش RO، استفاده از دستگاه UV برای گندزدایی فاضلاب بهداشتی، نصب سیستم های الکترونیکی کنترل و کاهش مصرف آب، بهره برداری از واحد جدید RO5 با هدف استفاده از پساب واحد RO و عقد قرارداد با شرکت های معتمد سازمان حفاظت محیط زیست به منظور پالایش آلاینده های آب.
مدیریت پسماند، یکی از ضروری ترین محورهای توسعه پایدار محسوب می شود. تولید انواع پسماند در زندگی انسان ها امری اجتناب ناپذیر بوده و بی شک نداشتن توجه کافی به این موضوع می تواند تأثیر زیادی در تخریب محیط زیست و طبیعت داشته باشد. مدیریت پسماندها به عواملی همچون تولید، جمع آوری، حمل و نقل، دفع و بازیافت آن بستگی دارد. بنابراین محدوده مدیریت این مقوله بسیار وسیع و متغیر است، از این رو برای چنین موضوعی راهی جز مدیریت صحیح و تدوین برنامه راهبردی وجود ندارد. شرکت پالایش نفت اصفهان نیز برای مدیریت پسماند اقدام های خوبی انجام داده که شامل مدیریت ضایعات و پسماندهای عادی، صنعتی و ویژه، انتقال، نگهداری و مدیریت لجن ها و خاک های آلوده به مواد نفتی در سایت مخصوص، لایروبی مخازن نفت خام به روش N.E.S به منظور کاهش لجن حاصل از لایروبی به روش سنتی، نصب سیستم سرمایشی (سردخانه) با هدف نگهداری موقت و پیشگیری فساد زباله و پسماند تر و پروژه تفکیک عایق های حرارتی مستعمل بر اساس آنالیز دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران می شود.
این شرکت علاوه بر گام های برداشته شده در مسیر کاهش مخاطرات زیست محیطی، پروژه تحقیق و توسعه (R&D) را نیز دنبال می کند. از محورهای این پروژه عبارتند از: کاهش COD کاستیک مستعمل پالایشگاه اصفهان به روش اکسیداسیون پیشرفته الکتروفنتون و فوتوفنتون، تصفیه پساب پالایشگاه اصفهان با استفاده از بیوراکتور غشایی، بررسی زیست تخریب پذیری MTBE و کومتابولیسم آن با برخی از آلکان ها از طریق باکتری های تجزیه کننده ترکیبات نفتی، رفع آلودگی خاک از مواد نفتی با استفاده از فناوری نوین، کاربرد غشاءهای اولترافیلتراسیون در تصفیه آب صنعتی در شرکت پالایش نفت اصفهان، حذف فورفورال از پساب پالایشگاه ها از طریق روش اکسیداسیون پیشرفته، بررسی حذف BTEX با استفاده از نانو لوله های کربنی اصلاح شده و نانو ذرات سیلیکا، بررسی تجزیه نفت خام در خاک های آلوده پالایشگاه نفت اصفهان از سوی کنسرسیوم با سیلوس و سود و موناس، مشخصه یابی و تولید کربن فعال از لجن نفتی به منظور جذب فلزات سنگین از فاضلاب شهری، مدلسازی ریاضی و شبیه سازی پخش آلاینده های گازی خروجی از پالایشگاه اصفهان، گوگردزدایی برش گازوییل به روش اکسیداسیون (ODS)، مطالعه و بررسی جداسازی گوگرد از ترکیبات نفتی از طریق زئولیت سنتزی نانو حفره و بازیابی نیکل و تنگستن از کاتالیست های مستعمل واحد هیدروکراکینگ شرکت پالایش نفت اصفهان.
این شرکت با تقدیم ۳۰۰ میلیون تومان برای آزادی زندانیان جرایم غیر عمد مشارکت کرده و با این کار خداپسندانه، چند تن از زندانیان، به آغوش خانواده بازگشته اند.
شرکت پالایش نفت اصفهان، ضمن انجام وظایف عملیاتی و تولید حدود ۲۳ درصد فراورده های نفتی مورد نیاز کشور و تأمین خوراک شرکت هایی همچون پتروشیمی اصفهان، پتروشیمی اراک، نفت سپاهان، نفت جی و L.A.B، توجه به شرایط و وضعیت استان و کشور را جزو وظایف خویش می داند و به همین منظور در سال جاری ۹ میلیارد تومان برای مقابله با کرونا به شهرداری اصفهان و دانشگاه علوم پزشکی اصفهان پرداخته است. همچنین در کنار فعالیت روزمره بیش از ۲۰۰ هزار لیتر ماده ضدعفونی کننده تولید و بین سازمان ها و ادارات متقاضی اصفهان توزیع کرده که این روند تا زمانی که متقاضی وجود داشته باشد، ادامه دارد. تهیه بسته های بهداشتی اعم از ماسک، ژل و اسپری ضدعفونی کننده و توزیع در بین همکاران و همچنین اهدای اقلام بهداشتی به بیمارستان ها از دیگر فعالیت های این شرکت بوده است.
کمک مالیکمک مالی ۳۰۰ میلیون تومانی به محکومان مالی جرایم غیر عمد
شرکت پالایش نفت اصفهان علاوه بر اقدام های زیست محیطی برای اجرای مسؤولیت اجتماعی از آغاز شیوع ویروس کرونا در کشور، طی برنامه ریزی های منظم، فعالیت های مختلفی انجام داده که برخی از آنها عبارتند از:
- تولید و توزیع بیش از ۲۳۰ هزار لیتر ماده ضدعفونی کننده برای سازمان ها و ادارات متقاضی اصفهان
- کمک مالی ۹ میلیارد تومانی برای مقابله با کرونا، شهرداری اصفهان (۶ میلیارد تومان) و دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (۳ میلیارد تومان)
- تهیه پک های بهداشتی اعم از ماسک، ژل و محلول ضدعفونی کننده و توزیع در بین همکاران و همچنین اهدای اقلام بهداشتی به بیمارستان ها: بسته های بهداشتی (شامل ماسک ۹۵ N، دستکش لاتکس، ژل ضدعفونی کننده دست، محلول ضدعفونی کننده و افشانک اسپری)
- قرار دادن ظروف حاوی مواد گندزدا به همراه پد در ورودی های شرکت، ساختمان ها و اتاق کنترل ها
- تهیه مایع ضد عفونی کننده دست (هندراب) و نگهدارنده آن و نصب آن در حدود ۱۲۰ نقطه از شرکت
- اجرای الزام های طرح فاصله گذاری اجتماعی بر اساس دستورعمل های بهداشتی از ابتدای ورود به شرکت و برچسب گذاری کف سالن های کارت زنی به منظور جلوگیری از تجمع و رعایت فاصله گذاری اجتماعی
- تهیه تلمبه ضد عفونی برقی برای گندزدایی اقلام ورودی به رستوران شهرک قبل از ورود به انبار یا سردخانه
- اندازه گیری درجه حرارت بدن همکاران نوبت کار و روز کار و رانندگان سرویس های ایاب و ذهاب با دستگاه تب سنج غیر تماسی (ترمومتر پزشکی) و همچنین تمامی مراجعان به پالایشگاه
– نصب پوستر شست و شوی صحیح دست ها در تمامی سرویس های بهداشتی، آبدارخانه ها و رستوران
-آموزش به کارکنان رستوران درباره نحوه صحیح بسته بندی غذا و رعایت فاصله گذاری اجتماعی در زمان توزیع غذا در رستوران شرکت و باشگاه شهرک
-تهیه و چاپ بروشور آموزشی برای مقابله با بیماری کووید-۱۹ و ارسال به همکاران و خانواده های آنها و همچنین برای سازمان ها و ادارات مختلف استان
این شرکت همچنین با ضدعفونی کردن مستمر روزانه تمام مکان ها و فضاهای عمومی شامل سطوح و تجهیزات محیط های کاری (اداری، مناطق عملیاتی و ساختمان های تعمیراتی)، آبدارخانه ها، سرویس های ایاب و ذهاب و … تمام تلاش خود را برای پیشگیری از انتشار ویروس کرونا انجام می دهد و مواد ضدعفونی کننده به همکاران متقاضی ارائه می شود. برای کارکنان تنظیفات، آبدارخانه و آشپزخانه نیز دوره های آموزشی (مانند بهداشت فردی و…) برگزار شده است. این در حالی است که برای دیگر کارکنان پیام آموزشی در قالب پیامک، فیلم، بنر، استند و تراکت های آموزشی تهیه شده و ضمن نصب در سطح پالایشگاه، به کارپوشه تمام کارکنان از طریق سیستم اتوماسیون اداری ارسال می شود.
کمک های اهدایی و بسته حمایتی برای خانواده های نیازمند و آسیب دیدگان از کرونا مبلغ ۲۰۰ میلیون تومان است که صرف تهیه بسته اهدایی شامل اقلامی چون برنج، روغن، رب گوجه فرنگی، حبوبات برای هر خانوار نیازمند شده است.
پیش از این نیز شرکت پالایش نفت اصفهان برای مقابله با تبعات اجتماعی و بهداشتی ویروس کرونا، به شهرداری اصفهان و دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ۹ میلیارد تومان کمک مالی کرده است. همچنین ضمن تولید و توزیع بیش از ۲۰۰ هزار لیتر ماده ضدعفونی کننده در بین سازمان ها و ادارات متقاضی اصفهان، برای بیمارستان ها بسته های بهداشتی اعم از ماسک، ژل و اسپری ضدعفونی کننده تهیه و توزیع کرده است.
بررسی توافق اوپک و اوپک پلاس
توافق روز سوم دسامبر 2020 (13 آذرماه 99) کشورهای عضو و غیرعضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک)، موسوم به اوپک پلاس برای افزایش تدریجی تولید نفت، یکی از توافق های منطقی اعضای این ائتلاف به نظر می آید و اهداف معقولی را دنبال می کند؛ اما در واقع عمل به آن دشوار است.
13 کشور عضو اوپک به همراه 10 کشور غیرعضو این سازمان در قالب ائتلافی به نام اوپک پلاس، تصمیم گرفتند از اول ژانویه سال 2021 میلادی، از رقم کاهش تولید روزانه 7 میلیون و 700 هزار بشکه کنونی 500 هزار بشکه در روز بکاهند، این به آن معناست که مجموع کاهش تولید اعضای این ائتلاف در نخستین ماه سال آینده میلادی، روزانه 7 میلیون و 200 هزار بشکه در روز خواهد بود.
اعضای ائتلاف اوپک پلاس نیز تصمیم گرفتند افزایش تدریجی تولید یا به تعبیری دیگر تسهیل توافق کاهش تولید را تا رسیدن به مجموع روزانه 2 میلیون بشکه ادامه دهند؛ اما در پایان هر ماه با برگزاری یک نشست وزارتی و بررسی شرایط حاکم بر بازارهای جهانی نفت خام درباره برای ادامه یا توقف آن در ماه بعد تصمیم گیری کنند.
در واقع، آنچه اعضای ائتلاف اوپک پلاس در تلاش برای اجرای آن هستند، دارای سه بعد نخست، دستیابی به افزایش عرضه، حفظ حداقل قیمت ها در سطوح کنونی و سرانجام تسلیم نکردن سهم بازار به تولیدكنندگان خارج از این ائتلاف، مانند ایالات متحده آمریکا و برزیل است.
واکنش اولیه بازارهای جهانی نفت خام به توافق اعضای ائتلاف اوپک برای افزایش تدریجی تولید نفت خام یا به عبارتی تسهیل توافق کاهش تولید، از منظر قیمت های جهانی این کالای راهبردی مثبت بود، بطوری که نفت خام شاخص برنت دریای شمال در طول معاملات روز پنجشنبه (13 آذرماه) بازار آی سی آی لندن با 1.4 درصد افزایش قیمت 48 دلار و 94 سنت برای هر بشکه را ثبت کرد و سرانجام با قیمت 48 دلار و 77 سنت به ازای هر بشکه نهایی شد که این رقم، بالاترین سطح از اوایل ماه مارس سال جاری میلادی به شمار می آید.
در واقع، شرایط حکایت از این دارد که بازارهای جهانی نفت خام تاحدی به توانایی توافق اوپک پلاس در احیای شرایط عرضه با سرعتی کم و بیش به اندازه همان سرعتی که احتمال می رود افزایش تقاضا به دلیل روند بهبود شرایط اقتصادی جهان از ویروس عالم گیر کووید-19 (کرونا) رخ دهد، اطمینان دارد.
مشکل این دیدگاه آن است که فرض می کند طیف وسیعی از عوامل به نوعی تحت کنترل ائتلاف اوپک پلاس است؛ اما در عمل اینگونه نیست.
با توجه به اینکه شیوع ویروس کرونا هنوز در بیشتر بخش های اروپا و ایالات متحده آمریکا ادامه دارد، امیدها برای احیای تقاضا تا حدودی از سمت آسیاست که به عنوان منطقه ای موفق در زمینه مهار ویروس همه گیر کرونا، اقدام های بهتری انجام داده است.
موانع پیش روی شرایط افزایشی قیمت های جهانی نفت خام این است که آسیا با اعمال محدودیت های شدید برای سفرهای خارجی و ترددهای بین المللی و تشویق به دورکاری کارکنان از منازل و رعایت فاصله فیزیکی و اجتماعی در داخل کشور، در این زمینه موفقیت به دست آورده است.
هیچ یک از این تدابیر به افزایش تقاضای نفت خام اشاره نمی کند و با وجود واکسنی که هنوز با فراگیر شدن و مصرف عمومی فاصله دارد، ممکن است قدری خوش بینانه باشد که فکر کنیم تقاضا پس از ماه ژانویه سال آینده میلادی بهبود می یابد.
عامل دیگری که تا حد زیادی مهار آن از دست اعضای ائتلاف اوپک پلاس خارج است، این است که تولیدکنندگان نفت شیل در ایالات متحده آمریکا چگونه به سیگنال افزایش قیمت واکنش نشان می دهند. تجربه های پیشین نشان می دهد که تولیدکنندگان نفت شیل آمریکا در ابتدا تولید خود را افزایش می دهند؛ اما در ادامه، سرعت افزایش تولید خود را متناسب با حرکت قیمت های جهانی نفت خام تنظیم می کنند.
نروژ، یکی از تولیدکنندگان غیرعضو ائتلاف اوپک پلاس که کاهش داوطلبانه تولیدش پس از ماه دسامبر سال جاری میلادی دیگر تمدید نمی شود، به طور بالقوه روزانه 300 هزار بشکه نفت خام به مقدار عرضه در بازارهای جهانی اضافه می کند. معنایش این است که احتمال می رود در ماه ژانویه سال آینده میلادی، شاهد افزایش فراتر از 500 هزار بشکه ای تولید نفت خام در بازارهای جهانی باشیم و مقدار افزایش عرضه نفت از رقم تصمیم گرفته شده ازسوی اعضای ائتلاف اوپک پلاس فراتر رود و این در حالی است که هنوز واکسن های پرشمار برای مقابله با ویروس کرونا تاثیری در افزایش سفرها یا باز کردن مرزها نداشته است.
در عین حال مسأله پایبندی اعضای ائتلاف اوپک پلاس به سهمیه های کاهش تولید نیز مورد بحث است؛ اگرچه تاکنون این موضوع منطقی بوده و در ماه نوامبر پایبندی تولیدکنندگان مشمول سهمیه بندی در ائتلاف اوپک پلاس در مجموع 102 درصد بوده است؛ اما این احتمال وجود دارد که وسوسه قیمت های بالاتر نفت خام پایبندی تولیدکنندگان ائتلاف اوپک پلاس را کاهش دهد، بویژه که در میان اعضای این ائتلاف برخی مخالف تمدید رقم کنونی کاهش تولید با ادامه آن به هر شکل مخالف بودند.
به طور کلی، در حالی که توافق اعضای اوپک پلاس مصالحه ای منطقی است؛ اما چند عامل که مهار آن از دست اعضای این ائتلاف خارج است، باید عملی شود تا قیمت های جهانی نفت خام به همان اندازه واکنش اولیه پس از توافق اخیر این ائتلاف در نظر گرفته شود.
منبع: رویترز
نویسنده: جان کمپ
شرکت نفت و گاز پارس
مدیر تولید و عملیات شرکت نفت و گاز پارس گفت: برای نخستین بار در پارس جنوبی، یک بارج بزرگ اقامتی و تعمیراتی به منظور پشتیبانی از تولید ایمن گاز در سکوهای ناحیه 2 میدان گازی پارس جنوبی استقرار می یابد. مدیر تولید وعملیات شرکت نفت و گاز پارس، از استقراریک بارج بزرگ اقامتی وتعمیراتی به منظور پشتیبانی ازتولید ایمن گاز درسکوهای ناحیه 2 میدان گازی پارس جنوبی برای نخستین بار خبرداد. علیرضا عبادی با تأکید برضرورت افزایش ایمنی تولید درپارس جنوبی، اظهار کرد: یکی از اقدام های مهم در این زمینه، کاهش افراد مستقر روی سکوهای پارس جنوبی است که خوشبختانه درهماهنگی با برنامه های ابلاغی اچ اس ای شرکت ملی نفت ایران، طرح استقرار یک بارج اقامتی و تعمیراتی، نهایی و با توجه به دریافت مجوزهای لازم، فعالیت های اجرایی آن بزودی آغاز می شود. به گفته وی، این بارج لنگری که برای پشتیبانی ازامورتعمیراتی و خدماتی 22سکوی ناحیه 2 پارس جنوبی به کارگرفته شده، پس ازانجام مراحل آماده سازی، تا نیمه بهمن ماه درموقعیت ناحیه 2پارس جنوبی مستقر می شود. مدیر تولید و عملیات شرکت نفت وگازپارس به نوسازی و آماده سازی بخش های اقامتی و تعمیراتی این بارج اشاره وتصریح کرد: همزمان با فعالیت های پیمانکار، مدیریت تولید وعملیات، زیرساخت های لازم برای ورود تجهیزات تعمیراتی ومخابراتی را تامین کرده و آماده سازی آن نیز در دست انجام است. عبادی، کیفیت این بارج را که در اختیار یک شرکت داخلی است، مطلوب و منحصربه فرد خواند و گفت: با استقرار این بارج سه هزار تنی در پارس جنوبی، دستورعمل های ایمنی ابلاغی از سوی مدیریت اچ اس ای شرکت ملی نفت ایران محقق خواهد شد وکارکنان به جای اسکان در سکوهای گازی، روی بارج اقامتی مستقر وبراساس دستورکارهای تعمیراتی به سکو اعزام و باخاتمه کار، به بارج بازخواهند گشت. وی تصریح کرد: بااستقرار این بارج و آغاز فعالیت ها، نتایج و برآیند کار را رصد می کنیم و درصورت موفقیت این طرح، برنامه به کارگیری بارج دیگر در ناحیه یک نیز اجرا خواهد شد.
مدیرتولید و عملیات شرکت نفت و گاز پارس، همچنین از برگزاری مناقصه و انتخاب پیمانکار پروژه تعمیر و نگهداری سکوهای دریایی ناحیه 2 پارس جنوبی خبر داد و اظهارکرد: شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا) به عنوان یکی از پیمانکاران فعال در حوزه فراساحل که سابقه ساخت و راه اندازی چند سکوی گازی پارس جنوبی را در کارنامه خود دارد، در مناقصه یادشده انتخاب شده و کار خود را بزودی در این بخش از میدان آغاز می کند.
شرکت گاز استان اصفهان
مدیرعامل شرکت گازاستان اصفهان گفت: 70درصدمصرف گازاین استان مربوط به بخش های صنعتی و تولیدی است. سیدمصطفی علوی، در دیدارباعباس مقتدایی، نماینده اصفهان در مجلس شورای اسلامی باارائه گزارشی ازگازرسانی به بخش های مختلف خانگی، عمومی وصنعتی دراین استان اظهارکرد: 70 درصد مصارف گازمربوط به واحدهای صنعتی، تولیدی و نیروگاهی است و20 درصد آن نیز به بخش خانگی مربوط می شود.
وی افزود: حدود پنج درصد مصرف گاز استان اصفهان نیز به حوزه سی ان جی و بقیه به بخش تجاری اختصاص دارد. علوی با اشاره به افزایش مصرف گاز در بخش های مختلف، بویژه خانگی درمقایسه با سال قبل تصریح کرد: هموطنان برای تداوم گازرسانی به همه بخش ها، باید این انرژی ارزشمند را به گونه ای بهینه مصرف کنند. مدیرعامل شرکت گاز استان اصفهان بااشاره به مقدار مصرف گاز در این استان که به طورمیانگین سالانه حدود21میلیارد مترمکعب است، افزود: با توجه به سرد ترشدن هوا، مصرف بخش خانگی نیز در زمستان امسال افزایش می یابد.
علوی همچنین با بیان اینکه هم اکنون همه شهرها و هزار و 60 روستای این استان زیرپوشش گاز طبیعی قرار دارند، تصریح کرد: با توجه به این میزان گازرسانی، 99.5 درصد جمعیت شهری و روستایی استان اصفهان از گاز طبیعی بهره مند هستند.
وی بااشاره به گازرسانی به روش گازطبیعی فشرده(سی ان جی) به چهار شهر شرقی استان اصفهان گفت: گازرسانی به این روش به دلیل حمل گاز فشرده از طریق تانکرهای مخصوص، مشکلات وسختی های زیادی داشت؛ اما شرکت گازهمسو بامسؤولیت اجتماعی وبهره مندی یکسان مردم از گازطبیعی، گازرسانی به این مناطق را اجرایی کرد.
علوی اظهار کرد: ازمردم انتظارمی رود برای پیشگیری ازافت فشارگاز و مشکلات مرتبط، در مصرف گاز دقت لازم را داشته باشند.
عباس مقتدایی، نماینده اصفهان در مجلس شورای اسلامی نیز با قدردانی از اقدام های مؤثرشرکت گازاستان واعلام رضایت ازفعالیت های انجام شده، گفت: شرکت گاز از دستگاه های اجرایی استان است که رضایتمندی مردم از خدمات آن بسیار بالاست.
وی تأکید کرد: با همدلی و وفاقی که میان نمایندگان استان با هدف تمرکز برحل مشکلات مردم ودستگاه های اجرایی استان وجود دارد، با برگزاری نشست های مشترک تخصصی، مشکلات پیگیری و برطرف خواهند شد.
شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون
مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گازمارون از سود و صرفه اقتصادی سالانه بیش از 16میلیون دلاری حاصل از فروش گازهای همراه مازاد این شرکت به بخش خصوصی برای صیانت از زیست بوم پیرامونی خبر داد. حمید کاویان با بیان اینکه جمع آوری گازهای همراه وحذف مشعل ها از طرح های اولویت دار این شرکت است، گفت: بر اساس تفاهمنامه های امضا شده، شرکت هیربد نیرو هم اکنون روزانه حدود 12 میلیون فوت مکعب گاز ترش مراحل نخست مجتمع صنعتی شماره 3 مارون را جمع آوری می کند که این مقداربا اجرای فازتکمیلی به 15میلیون فوت مکعب می رسد. وی افزود: شرکت تامکار گاز نیز بزودی جمع آوری 22 میلیون فوت مکعب گاز کم فشار فاز دوم مجتمع صنعتی شماره 6 مارون را آغاز می کند که درمجموع 37 میلیون فوت مکعب معادل 50 درصد گازهای همراه مازاد شرکت به جای سوختن در مشعل، جمع آوری و برای مصارف پالایشگاهی و پتروشیمی استفاده می شود. مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون با اشاره به انجام مطالعات جمع آوری بقیه گازهای همراه این شرکت گفت: هلدینگ خلیج فارس وشرکت پتروشیمی مارون درحال انجام مطالعات موردنیاز برای جمع آوری گازهای یادشده هستند وباساخت ایستگاه های جدید تقویت فشارگاز، تادوسال آینده تقریباگازهمراهی(بجز درشرایط اضطرار عملیاتی) در واحدهای عملیاتی شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون به مشعل ارسال نمی شود. کاویان با قدردانی از فعالان این طرح، ابراز امیدواری کرد: انتظار می رود دغدغه های زیست محیطی مردم از جنبه سوزاندن گازهای ارسالی به مشعل ها برطرف شود واین اقدام صنعت نفت بتواند زمینه رضایتمندی همجواران تأسیسات را فراهم آورد.
پخش فراورده های نفتی منطقه خراسان رضوی
مدیرشرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه خراسان رضوی گفت: درآبان امسال 19میلیون و290 هزارلیتر نفت سفید درمناطق فاقد گاز طبیعی توزیع ومصرف شده است. علی اصغراصغری بابیان اینکه این میزان مصرف نفت سفید درمقایسه بامدت مشابه سال قبل، سه درصد رشد داشته است، تصریح کرد: هشت میلیون و47هزارلیترازاین مقدار(بیش از19میلیون لیتر)نفت سفید در مناطق فاقد گازطبیعی اطراف مشهد توزیع ومصرف شده که از26 درصد رشد نسبت به مدت مشابه پارسال حکایت دارد. وی گفت: به طورمیانگین ماهانه 220 لیترنفت سفید و44 کیلوگرم گاز مایع(ال پی جی) دراختیار خانوارهای ثبت نام شده درسامانه درخواست فراورده های نفتی که به گازطبیعی دسترسی ندارند، قرار می گیرد. مدیرشرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه خراسان رضوی یادآور شد: ازاردیبهشت امسال، خانوارهای متقاضی نفت سفید با ثبت نام در سامانه درخواست فراورده نفتی به آدرس NEWTEJARATASAN.NIOPDC.IR نسبت به ثبت مشخصات و احراز هویت خود اقدام و سوخت مورد نیاز خود را دریافت کرده اند. اصغری اظهار کرد: توزیع گاز مایع و نفت سفید پیش از این به صورت حواله دستی و از طریق عوامل توزیع انجام می شد و شیوه مشکلات بسیاری برای شهروندان ایجاد می کرد.
شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران
معاون عملیاتی مدیرخطوط لوله شرکت خطوط لوله ومخابرات نفت ایران گفت: باوجودبارندگی های اخیر، باتلاش همکاران مناطق وپیش بینی ها وتمهیدات انجام شده از سوی آنها، همه خطوط لوله نفت و فراورده کشور در شرایط ایمن قرار دارند. علی احمدی پور گفت: به طورمعمول درابتدای پاییز وبهار احتمال بارش ها زیاد است، از این رو مناطق 12 گانه شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران بویژه درمناطقی که بیشترتحت تأثیرسیلاب های فصلی قراردارند، درحالت آماده باش قرارمی گیرند وتدابیرلازم برای ایمن سازی را انجام می دهند. وی ادامه داد: بخش زیادی ازخطوط لوله کشور دربستر رودخانه هایا در مسیر سیلاب ها وآب های روان قرار دارند، از این رو خطوط لوله در مناطق 12 گانه به طورمنظم ازسوی همکاران بهره بردارکنترل می شود تا مشکلی مانندآب بردگی و شکستگی لوله به واسطه شدت جریان آب رودخانه ها برای خطوط لوله ایجاد نشود. معاون عملیاتی مدیر خطوط لوله تأکید کرد: امسال با توجه به هشدارهای هواشناسی، مسیرهایی که احتمال می رفت در اثر بارندگی دچار فرسایش خاک و شکستگی لوله شود، با عملیات احداث سد یاآب نما ایمن سازی و خطوطی که فعال بودن آنها ضرورت نداشت، متوقف شدند تا اوضاع به طور کامل کنترل شود. احمدی پورهمچنین با اشاره به سیلاب پارسال افزود: همه خطوطی که سال گذشته آسیب دیده بودند، با انجام اصلاحاتی ایمن سازی شده اند تا از بروز حوادث مشابه جلوگیری شود. به گفته وی، ماشین آلات، تجهیزات و واحدهای تعمیراتی نیز به طور کامل درآماده باش هستند تا درصورت وقوع حادثه ، بسرعت به محل اعزام شوند و اقدام های لازم را انجام دهند.
شرکت ملی نفت ایران
مدرسه 9 کلاسه مزین به نام شهید سپهبد قاسم سلیمانی درمنطقه درزین خانه اندیمشک با حمایت مالی شرکت ملی نفت ایران تکمیل شد.
این دبیرستان در زمینی به مساحت دو هزار و 400 مترمربع با زیربنای هزار و 320 متر با ظرفیت پذیرش 270 دانش آموز، با حمایت مالی مدیریت نظارت بر طرح های عمرانی مناطق نفت خیز تکمیل شده است. با توجه به تازه ساخت بودن منطقه درزین خانه و نبود مدرسه دراین منطقه، دانش آموزان برای ادامه تحصیل مجبور بودند، ازمدارس مناطق دیگر استفاده کنند. با تأسیس این مدرسه 18نفر ازکارکنان آموزش و پرورش نیز در آن مشغول به خدمت می شوند. شرکت ملی نفت ایران برای ساخت این مدرسه 9 کلاسه، 30 میلیارد ریال وسازمان نوسازی مدارس استان خوزستان نیز 31میلیارد ریال اعتبار تخصیص داده است.
مدیریت نظارت بر طرح های عمرانی مناطق نفت خیز برای ایفای نقش مسؤولیت اجتماعی شرکت ملی نفت ایران، اجرای پروژه های آموزشی، ورزشی، بهداشتی، راه، آبرسانی، برق رسانی، خدماتی و...را در مناطق نفت خیز ومحروم کشور در دستور کار قرار داده است.
شرکت نفت فلات قاره
فرایند ساخت پنج سکوی دریایی میدان های نفتی ابوذر، فروزان و رسالت شرکت نفت فلات قاره ایران در خرمشهر پیگیری می شود.
ساخت سکوهای A20 و A21 میدان ابوذر، FY-A و FZ-A میدان فروزان وسکوی سرچاهی میدان رسالت درکارگاه های مستقردر خرمشهر دردست اجراست.
علیرضا سلمان زاده، مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره دربازدید از روند ساخت این سکوها در یارد خرمشهرگفت: با توجه به پیشرفت و تکمیل عمده پروژه های فازهای پارس جنوبی وپایان فعالیت های کارگاهی، دربخش پروژه های نگهداشت وافزایش تولید نفت فلات قاره، فعالیت درکارگاه ساخت تاسیسات دریایی خرمشهربیشتر شده و اشتغالزایی دراین بخش نیز افرایش یافته است.
وی همچنین بازدید از کارگاه ساخت پروژه سکوهای A20و A21 ابوذر روند تکمیل ساخت این دوسکو رامناسب خواندوافزود: براساس بر نامه ریزی انجام شده، این پروژه در پایان سال 1400 به مراحل نهایی خواهد رسید وبا نصب سکوها وانجام عملیات حفاری چاه های جدید، شاهد افزایش تولید در میدان ابوذر خواهیم بود.
علی آهوچهر، مدیر مهندسی و ساختمان شرکت نفت فلات قاره ایران نیز گفت: شرکت نفت فلات قاره هم اکنون درخرمشهر سه پروژه فعال دارد؛ پروژه نخست، پروژه A20 و A21 میدان ابوذراست که سکوهای سرچاهی است وهریک هزار تن وزن دارند.
وی ساخت سکوی سرچاهی رسالت و تعمیرات وحفاری چاه های این سکو راکه ساخت آن درکارگاه های تاسیسات دریایی خرمشهر انجام خواهد شد، از دیگر پروژه شرکت نفت فلات قاره عنوان کرد.
به گفته آهوچهر، فروزان نیزسومین پروژه شرکت نفت فلات قاره است که درآن یک سکوی مسکونی (FY-A)باظرفیت 85نفر ویک سکوی تولیدی وافزایش فشار (FZ-A) برای انتقال گازهای همراه و فرازآوری با گاز چاه های نفت به منظور افزایش تولید ساخته می شود.
مدیرمهندسی وساختمان شرکت نفت فلات قاره ایران براشتغالزایی حاصل از اجرای این طرح ها تاکیدوتصریح کرد: انتظار می رود پس از راه اندازی این پروژه ها وفعالیت های اجرایی آنها، برای شمار زیادی از نیروهای اجرایی که اغلب بومی وباکارایی وتخصص لازم هستند، ایجاد اشتغال شود.
شرکت نفت مناطق مرکزی ایران
عملیات اجرایی ساخت خط لوله 16 اینچ به منظور انتقال گاز ترش میدان های دهلران، دانان و آذر به کارخانه گاز و گاز مایع 3100 برای اجرا درموقعیت دهلران با استفاده از کالاهای تولید داخل آغاز شد.
پیمان ایمانی، مدیر مهندسی و ساختمان شرکت نفت مناطق مرکزی ایران گفت: این لوله بدون درز و مناسب انتقال سیال ترش که برای نخستین باربا قطر 16 اینچ بر اساس استانداردهای بین المللی درکشور تولید شده است، در خروجی ایستگاه تقویت فشار گاز دهلران به طول 58 کیلومتر اجرا می شود. وی با بیان اینکه تاکنون 20 کیلومتر لوله با مشخصات فنی مورد نظر از سوی سازنده داخلی تولید شده است، افزود: بااحداث این خط لوله روزانه 153میلیون فوت مکعب گاز ترش ازمیدان های دهلران، دانان و آذر برای تامین خوراک کارخانه گاز و گاز مایع 3100 به موقعیت این کارخانه در چشمه خوش انتقال خواهد یافت. مدیر مهندسی و ساختمان شرکت نفت مناطق مرکزی ایران با اشاره به ویژگی و مزیت های اجرای این پروژه اظهارکرد: با توجه به راهبرد وزارت نفت وشرکت ملی نفت ایران در استفاده حداکثری ازتوان و ظرفیت های داخل کشور، همچنین همسویی با برنامه های کلان اقتصاد مقاومتی درسال جهش تولید، ساخت لوله های کاربردی دراین پروژه که به لحاظ خورندگی گاز ترش با مواد اولیه و آلیاژ خاصی ساخته می شود، در دستور کار این شرکت قرار گرفت. ایمانی با قدردانی از گروه متخصصان سازنده این نوع لوله گفت: دراین زمینه، گروه متخصصان شرکت نفت مناطق مرکزی ایران مشتمل بر واحدهای فنی، مهندسی ساختمان و بازرسی فنی، در هم افزایی و تبادل دانش فنی مستمر بامتخصصان شرکت سازنده داخلی، زمینه بومی سازی و ساخت این نوع لوله با مشخصات پیش گفته را فراهم آورده اند.
وی با اشاره به صرفه جویی ارزی 25 میلیون دلاربه سبب تولید این نوع لوله های بدون درز ومناسب برای انتقال سیال ترش در داخل کشور گفت: درچارچوب برنامه ریزی ها، پیش بینی می شود با تولید 38 کیلومترلوله دیگر از نوع مزبور، این پروژه تا پایان بهمن ماه به طورکامل اجرا شود.
مجتمع گاز پارس جنوبی
مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی با تأکید بر تلاش این مجموعه برای کیفی سازی محصولات، از روزآمد کردن سند چشم انداز و ارکان جهت ساز مجتمع پارس جنوبی تا پایان امسال خبر داد.
هادی هاشم زاده فرهنگ در نشست رونمایی از ارکان جهت ساز مجتمع گازی کشورگفت: مطالعات برنامه ریزی راهبردی وارکان جهت ساز شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی به سال 93 بازمی گردد و ازسال 94 ارکان جهت ساز، چشم انداز ومأموریت های کنونی شرکت انجام شده است؛ اماباگذشت بیش ازپنج سال، بازنگری و روزآمدکردن آنها امری ضروری است.
مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی افزود: درچشم انداز پیشین گفته بودیم که این مجتمع باید درعملیات و رقابت پذیری درترازجهانی سرآمد باشد؛ اما در شرایط کنونی، این موارد باید تغییر کند.
هاشم زاده فرهنگ تأکید کرد: باوجود اینکه مجتمع گاز پارس جنوبی، رکن اصلی تولید گاز کشوراست، در نشست های مدیریتی به این نتیجه رسیده است که باید از این دیدگاه کمی عبورکند و رویکرد را به سمت کیفی سازی محصولات برای ایجاد درآمد و افزایش کیفیت فرایندها سوق دهد.
وی یادآورشد: با توجه به ضرورت روزآمد کردن ارکان جهت ساز مجتمع، این پروژه ازسال 98 آغاز شد وتا پایان امسال به نتیجه می رسد تا برنامه راهبردی این مجتمع گازی روزآمد شود.
شرکت ملی حفاری ایران
سامانه های مدیریت برنامه ریزی تلفیقی و گردش کار در حوزه عملیات حفاری و بخش های پشتیبانی و ستادی مرتبط در شرکت ملی حفاری ایران با هدف افزایش سطح دقت و یکسان سازی آمار و اطلاعات عملیات حفاری ادغام می شود.
پیمان صفاپور، رئیس آمار و اطلاعات و خدمات مکانیزه مدیریت برنامه ریزی تلفیقی شرکت ملی حفاری ایران گفت: با ادغام سیستم های MIS/DRILL، جمع بندی گزارش های دریافتی روزانه از مدیریت های مختلف که با عملیات حفاری ارتباط دارند، یکپارچه و در ارائه به مدیریت ارشد شرکت شتاب بخشی خواهد شد.
وی با بیان اینکه ادغام و روزآمد کردن این دوسامانه با همکاری مدیریت فناوری اطلاعات و ارتباطات و امور مهندسی و برنامه ریزی تلفیقی شرکت در دست اقدام و اجراست، افزود: باعملیاتی شدن این سامانه، افزون بر حذف برخی موازی کاری ها، ضریب دقت، کیفیت و صحت آمار و اطلاعات فنی و کاربردی افزایش می یابد.
رئیس آمار و اطلاعات و خدمات مکانیزه مدیریت برنامه ریزی تلفیقی شرکت ملی حفاری ایران اظهار کرد: گردآوری گزارش های روزانه و اطلاعات مربوط به عملیات دستگاه های حفاری وخدمات جانبی و پروژه های عملیاتی، همچنین تهیه و ترسیم جداول آماری ومقایسه ای بااستفاده ازسامانه خدمات مکانیزه و نرم افزارهای مورد نظر، بررسی، تجزیه، تحلیل و تفکیک و طبقه بندی آنها برای ارائه به مدیران و رؤسای اداره ها در حوزه مسؤولیتی این واحد تعریف شده است.
شرکت ملی حفاری ایران واداره کل تعاون، کار ورفاه اجتماعی خوزستان همسو با نظام نامه ایمنی در واحدهای صنعت نفت تفاهمنامه همکاری امضا کردند.
این تفاهم نامه در اهواز به امضای سیدعبدالله موسوی، مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران وارسلان غمگین، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان خوزستان رسید.
موسوی در آیین امضا و مبادله تفاهمنامه همکاری میان شرکت ملی حفاری ایران و اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان خوزستان گفت: حفظ سلامت منابع انسانی وحفظ و نگهداشت اموال به عنوان سرمایه ملی، ازموارد مهم درشرکت ملی حفاری ایران است.
وی با بیان اینکه این تفاهمنامه برای صیانت ازسرمایه انسانی و دقت عمل بیشتر در به کارگیری ضوابط و مقررات ایمنی اجرایی می شود، افزود: رعایت شیوه نامه های اچ اس ای صنعت نفت درسطوح مختلف این شرکت مورد اهتمام است و با وجود پرخطر بودن عملیات حفاری چاه های نفت و گاز، شرکت ملی حفاری ایران، آموزش و نهادینه کردن فرهنگ ایمنی را در رأس برنامه های اجرایی خود قرارداده است.
مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران با اشاره به اشتغال به کار بیش از15 هزار نفر در قالب کارکنان رسمی و ارکان ثالث دراین شرکت اظهار کرد: شرکت ملی حفاری ایران افزون بر این نیروها، با یکصد شرکت و صنعتگر استان خوزستان نیزبرای دریافت خدمات و تأمین نیازهای فنی در بخش های ساخت قطعات و تجهیزات، همکاری مستمر دارد.
موسوی تصریح کرد: شرکت ملی حفاری ایران همچنین با پیمانکاران متعددی قرارداد همکاری دارد که با توجه به گستردگی مناطق عملیاتی، توجه به مسائل مرتبط با قانون کار را همواره مورد تأکید قرارداده و انعقاد این قرارداد نیز اهمیت و توجه به این موضوع را مضاعف می کند.ارسلان غمگین، مدیرکل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان خوزستان نیزدرآیین امضای تفاهمنامه مزبور، تقویت همکاری میان این اداره کل وشرکت ملی حفاری ایران را برای صیانت از سرمایه های انسانی، منابع و بهره گیری ازظرفیت ها وهم افزایی و توسعه همکاری های مشترک میان دستگاهی، مهم برشمرد. وی افزود: این تفاهمنامه درچارچوب نظام نامه ایمنی در واحدهای صنعت نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی، همچنین فراهم کردن تمهیدات لازم برای بهره گیری بهینه از امکانات وظرفیت های شرکت ملی حفاری ایران در استان خوزستان تدوین شده است.
پخش فراورده های نفتی منطقه میاندوآب
مدیر شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه میاندوآب از افزایش 9 درصدی مصرف سی ان جی درهشت ماه گذشته نسبت به مدت مشابه پارسال خبر داد. سیدجواد فیض حسینی با تأکید براینکه سی ان جی سوخت مناسب و پاکی است که در بهبود هوا و سالم سازی محیط زیست نقش تأثیرگذاری دارد، گفت: دربازه زمانی یاد شده و بعد از اجرای طرح مدیریت مصرف سوخت، همچنین به دلیل تصمیم های شورای اقتصاد مبنی بردوگانه سوز کردن خودروهای عمومی و استقبال از این طرح، مصرف سی ان جی در 54جایگاه این منطقه در قیاس با مدت مشابه سال قبل 9 درصد افزایش را نشان می دهد. وی تصریح کرد: باتوجه به برنامه ریزی های لازم ازسوی کارشناسان واحد سی ان جی، همه جایگاه های عرضه فراورده فعال درحوزه عملیاتی شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه میاندوآب فعال هستند وبه صورت شبانه روزی آماده به شهروندان خدمات رسانی می کنند. مدیرشرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه میاندوآب درباره استقبال شهروندان ومالکان خودروهای عمومی (وانت وتاکسی) ازاین سوخت پاک تأکید کرد: ایجاد زیرساخت های لازم برای دسترسی آسان شهروندان به این سوخت، فرهنگسازی درزمینه بهینه سازی مصرف فراورده های نفتی، همچنین توسعه جایگاه های عرضه سی ان جی وبه تبع آن کاهش هزینه های خانوارها، ازجمله دلایلی هستند که استفاده از سی ان جی را افزایش داده است. فیض حسینی، همچنین ازاحداث هفت جایگاه سی ان جی باپیشرفت فیزیکی61درصد ومشارکت بخش خصوصی درشهرستان های میاندوآب، مهاباد، نقده، پیرانشهر و بوکان خبرداد. به گفته وی باافتتاح و بهره برداری ازاین جایگاه ها، شمارجایگاه های عرضه سی ان جی منطقه میاندوآب به61جایگاه افزایش خواهد یافت و زمان سوخت گیری را به حداقل ممکن خواهد رساند.
مدیرشرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه میاندوآب تأکید کرد: در این حوزه عملیاتی27جایگاه عرضه سی ان جی و27جایگاه دومنظوره به صورت شبانه روزی به ارائه خدمات در زمینه توزیع این سوخت پاک مشغول هستند.
خطوط لوله و مخابرات نفت ایران منطقه تهران
بخش هایی از دوخط لوله مهم درمسیرهای منتهی به شهرتهران ایمن سازی شد. محمد زارعی، مهندس ناظرواحدتأسیسات وساختمان شرکت خطوط لوله و مخابرا ت نفت منطقه تهران گفت: این طرح با هدف پایداری خطوط و بهره برداری مناسب و انتقال سریع و ایمن فراورده های نفتی و جلوگیری از آسیب های زیست محیطی و هدررفت انرژی به عنوان سرمایه ملی انجام شده است. وی تصریح کرد: این عملیات شامل ایمن سازی مسیر خطوط لوله 16 و 22اینچ ری– شاهرود و ری– ساری وخط 30اینچ نکا –ری است که در مجاورت رودخانه جنت آباد ومحدوده عبدل آباد قرار دارد. وی بااشاره به عبورخط لوله ای که درمجاورت رودخانه قراردارد، افزود: به دلیل دبی بالای این گذرگاه آبی، احتمال شکستن وخم شدن لوله وجود دارد، به همین دلیل همکاران تلاشگر این مجموعه باهدف پیشگیری از خطرهای احتمالی، به ایمن سازی آن اقدام کرده اند. زارعی درباره نحوه انجام این عملیات 6 ماهه که با مبلغی معادل سه میلیارد و 568 میلیون ریال انجام شد، گفت: طول سدهای سنگی اجرا شده در رودخانه جنت آباد 45 متر ودر دونقطه محدوده عبدل آباد حدود 25متر است واحجام کار شامل 1200مترمکعب خاکبرداری و650مترمکعب عملیات بنایی باسنگ، سه هزارکیلوگرم آرماتوربندی و35مترمکعب بتن ریزی است. وی سختی کاربه دلیل مشکلات دسترسی به محل پروژه بخصوص روی سد جنت آباد را از موانع موجود در روند اجرای این پروژه عنوان کرد. مهندس ناظرواحدتأسیسات وساختمان شرکت خطوط لوله ومخابرا ت نفت منطقه تهران، احداث ایمن و پایدار و با کیفیت اجرای بالا و استفاده از مصالح مرغوب و استاندارد را که موجب طول عمر و استحکام سازه ها می شود، از مشخصه های کیفی این پروژه برشمرد. وی بااشاره به اینکه هرسال به دلیل سیلاب های فصلی، لوله زیرگذر و روگذر درحواشی رودها درمعرض تهدید قرارمی گیرند، تأکید کرد: سال گذشته به دلیل سیلاب های متعدد وحجیم، شمار خسارت ها بیشتربود وبه همین دلیل اقدام های ایمن سازی از سوی واحدهای تعمیرات خط، ترابری، ساختمان و تعمیرات عمومی منطقه نیزافزایش یافت. مهندس ناظر واحد تأسیسات شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه تهران با تاکید بر اینکه این منطقه عملیاتی گام های مؤثری برای حفظ محیط زیست برداشته است، تصریح کرد: ایمن سازی لوله ها وجلوگیری ازنشتی، ازاین نظر مهم است که درصورت وجود چنین شرا یطی، آب های زیرزمینی آبستن خطرهایی همچون آلودگی خواهدشد و به محیط زیست نیز آسیب جدی خواهد رساند. یادآور می شود: خطوط 16 و 22 اینچ درکیلومتر ۵۴ جنت آباد و کیلومتر 43 و 44عبدل آباد وخط 32 اینچ نکا – ری نیز در کیلومتر 230 جنت آباد و 220 و 219 عبدل آباد نقاطی است که این عملیات ایمن سازی در آنها انجام شده است.
شرکت ملی گاز ایران
بزرگترین مرکزآموزش بهداشت، محیط زیست و ایمنی (اچ اس ای) برای تایید صلاحیت حرفه ای شاغلان صنعت گاز درمرکز آموزش فنی و حرفه ای کنگان راه اندازی می شود. عبدالمجید دراهکی، مدیرکل آموزش فنی وحرفه ای استان بوشهردر نشست مدیر نیروی انسانی وکارشناسان آموزش مجتمع گاز پارس جنوبی، گفت: با همکاری این مجتمع، بزرگترین مرکز آموزش بهداشت، محیط زیست وایمنی درمرکزآموزش فنی وحرفه ای کنگان باهدف توانمند سازی17هزارشاغل درمنطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس وتوسعه مرکز تاییدصلاحیت حرفه ای شاغلان صنعت گاز کشور دراستان بوشهر راه اندازی می شود. وی همچنین از تجهیز مرکز ملی مهارت گاز کشور با همکاری مجتمع گازپارس جنوبی خبر داد وافزود: مرکز مهارت آموزی گاز کشور با ارائه 180 استاندارد مهارتی درحوزه صنایع نفت، گاز وپتروشیمی، با مشارکت مجتمع گاز پارس جنوبی تاپایان امسال به بهره برداری می رسد. مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان بوشهراظهار کرد: مراکز ارتقای مهارت در نزدیکی صنعت و درون کارگاهی در شرکت های زیرمجموعه مجتمع گازپارس جنوبی برای ارتقای مهارت شاغلان صنایع، کاهش هزینه های تولید، ارتقای بهره وری و توسعه نیروی انسانی شرکت ها و صنایع و همکاری و سرمایه گذاری شرکت ها ایجاد می شود. اسحاق فرشیدی، مدیر منابع انسانی مجتمع گاز پارس جنوبی نیز با بیان اینکه مهارت آموزی، رکن اصلی توسعه هرصنعت است، گفت: صلاحیت حرفه ای 13هزار نفراز شاغلان مجتمع گاز با همکاری مجموعه آموزش فنی وحرفه ای استان بوشهر باید تاپایان سال 1402، با شرکت در دوره های فنی و حرفه ای تأیید شود. وی باتأکید برسرمایه گذاری مجتمع گاز پارس جنوبی برای توسعه مهارت هاافزود: راه اندازی مرکزآموزش ایمنی وبهداشت درمرکز آموزش فنی وحرفه ای کنگان برای مهارت آموزی همه نیروهای زیر مجموعه شرکت ملی گاز نشان از این ادعاست.
مدیر منابع انسانی مجتمع گاز پارس جنوبی تأکید کرد: همه شاغلان در صنعت نفت، گاز و پتروشیمی باید آموزش های مهارتی را در حوزه اچ اس ای در این مرکز بگذرانند و گواهی مهارت دریافت کنند.
فرشیدی تصریح کرد: سرمایه انسانی ماهر و آموزش دیده، نقشی مهمی در توسعه صنعت نفت، گاز و پتروشیمی دارد و این آموزش ها به صورت نمونه برای نخستین بار در استان بوشهر برگزار می شود.
مهندسی و توسعه نفت
سرپرست طرح توسعه میدان یاران شمالی درشرکت متن ازنصب پنجمین پمپ درون چاهی دراین میدان خبرداد وگفت: با توجه به نصب و راه اندازی پنج پمپ درون چاهی دیگرتا پایان سال، روند افزایش تولید نفت در میدان نفتی یاران شمالی ادامه دارد.
به گزارش شانا، محمدعلی اژدری گفت: تاکنون پمپ های درون چاهی در چاه های شماره 4، 5 و 9 و 22 یاران شمالی و پمپ های میله ای درون مکشی نیز درچاه شماره 14 این میدان نصب شده اند.همچنین دو دکل حفاری که اکنون درمنطقه مستقرهستند، روی چاه های 10 و 16میدان یاران شمالی فعال هستند.
وی بااشاره به اینکه افزون برپنج پمپ نصب شده، تا پایان بهمن امسال، پنج پمپ درون چاهی دیگر نیز دراین میدان نصب و راه اندازی خواهد شد، افزود: باافزایش پمپ های نصب شده و رسیدن آنها به 10 دستگاه، ظرفیت تولید روزانه میدان نفتی یاران شمالی به 25 هزاربشکه خواهد رسید.
طرح توسعه میدان نفتی یاران شمالی با ظرفیت تولید روزانه 30 هزار بشکه نفت، آبان سال 95 افتتاح و پس از مدتی با افت تولید روبه رو شد که به این منظور، استفاده از پمپ های درون چاهی برای افزایش مجدد تولید میدان در دستور کار قرار گرفت.
همسو با این اقدام، نخستین پمپ درون چاهی، تیر سال 97 در چاه شماره 14 این میدان نصب شد که عملکرد آن به دلیل مشکلات فرایندی دوام چندانی نداشت.
عملیات نصب و راه اندازی پمپ درون چاهی درمیدان نفتی یاران شمالی، مرداد پارسال موفقیت آمیز اعلام شد. این پمپ در عمق حدود 2300 متری چاه شماره 4 این میدان درون لوله آستری هفت اینچی نصب و با تثبیت و راه اندازی دائمی آن، یک هزار بشکه به تولید این میدان مشترک افزوده شد.
درادامه این روند درتیر امسال، نسل سوم پمپ میله ای مکشی نخستین بار درمنطقه عملیاتی غرب کارون درچاه شماره 14 میدان یاران شمالی نصب شد و با به کارگیری این پمپ ساخت داخل، ظرفیت تولید نفت این میدان مشترک از لایه سروک چاه شماره 14 افزایش یافت.
پس از چاه های شماره 4 و 14، امسال نیزعملیات نصب و راه اندازی پمپ درون چاهی درچاه های 5، 9 و 22 یاران شمالی با موفقیت انجام شد و انتظار می رود تا پایان سال، پنج چاه دیگر این میدان نیز به پمپ درون چاهی تجهیز شوند.
میدان نفتی یاران شمالی در 130 کلیومتری جنوب غربی اهواز در امتداد مرز ایران و عراق قرار دارد.
پالایشگاه بندرعباس
مجموعه فرهنگی_ ورزشی پالایشگاه نفت بندرعباس به اهالی روستای بارغین خونسرخ اهدا و بهره برداری از آن آغازشد.
هاشم نامور، مدیرعامل شرکت پالایش نفت بندرعباس در آیین افتتاح این مجموعه فرهنگی –ورزشی گفت: این مجموعه به منظور مشارکت های اجتماعی شرکت پالایش نفت بندرعباس با اعتبار 10میلیارد ریال در زمینی به وسعت 900 مترمربع ساخته شده است.
وی افزود: این مجموعه فرهنگی– ورزشی شامل سه بخش زمین چمن مصنوعی فوتبال برای استفاده عموم مردم بویژه نوجوانان وجوانان، پارک به منظوراستفاده کودکان وساختمان تجهیزشده دهیاری روستای بارغین است.
عزت الله کناری، فرماندار بندرعباس نیز درمراسم بهره برداری از مجموعه فرهنگی–ورزشی پالایشگاه بندرعباس گفت: اقدام به ساخت مجموعه یاد شده می تواند الگویی برای دیگر واحدهای صنعتی حوزه غرب بندرعباس باشد که در زمینه اهداف مسؤولیت های اجتماعی خود به مردم منطقه نیز توجه کنند.
وی با اشاره به اینکه صنایعی که از زیرساخت های منطقه استفاده می کنند، نقش تأثیرگذاری در رفع نیازهای مردم منطقه دارند، افزود: ساماندهی ورودی غرب شهر بندرعباس ومشارکت در توسعه زیر ساخت های ورزشی در روستاهای پیرامون شهرستان ازجمله اقدام هایی است که صنایع می توانند درآن حضوری فعال داشته باشند.
احمد مرادی، نماینده استان هرمزگان در مجلس شورای اسلامی نیز با قدردانی از شرکت پالایش نفت بندرعباس برای مشارکت در رفع یکی از نیازهای مهم اهالی خونسرخ، بویژه جوانان و نوجوانان گفت: این پالایشگاه نفت ازجمله صنایع پیشگام در حوزه مسؤولیت های اجتماعی است ودرحوزه های دیگرآموزش و پرورش با ساخت مدرسه، توسعه راه ها با ساخت جاده، همچنین ورزش و بهداشت و درمان، مشارکت فعال دارد.
وی با اشاره به فعالیت صنایع بزرگ درغرب بندرعباس، برتوجه ویژه آنها به مردم همجوار وانتظارات آنها تاکید کرد.
نماینده استان هرمزگان در مجلس شورای اسلامی افزود: صنایع می توانند با توجه به نقش مسؤولیت های اجتماعی خود وحضوردرکنارمردم به توسعه و پیشرفت منطقه و استان کمک کنند.
پالایشگاه بندرعباس درترسیم چشم انداز راهبردی متناسب بامأموریت، خط مشی، ارزش های بنیادین وسازمانی خود اقدام به اجرای رویکرد نظام مند مدیریت راهبردی کرده، به گونه ای که نگرش مسؤولیت اجتماعی حاکم برهمه آنهاست.
دین اسلام پیوسته پیروان خود را به حسن خلق و نرم خویی و مهربانی در گفتار و رفتار فراخوانده و از درشتی و عصبانیت بازداشته است؛ زیرا این آموزه یکی از مهم ترین عوامل قدرت، موفقیت و پیروزی انسان در زندگی است. در مطلب پیش رو برخی آثار بداخلاقی را از منظر معارف اسلامی دنبال کرده ایم. با ما همراه باشید:
بدخلقی از طريق پيشگيري و درمان رفع می شود، منتها پیشگیری از بد اخلاقی از دوران کودکی باید انجام گیرد. والدین باید عملاً محاسن اخلاقی را به فرزندان خویش تعلیم دهند و آنان را از بد خلقی دور سازند. نكته ديگر اجتناب از معاشرت با افراد بد اخلاق است. امیرالمومنین علی(ع) می فرماید: ایاك ومصاحبة الفساق فان الشّر بالشر ملحق؛ از هم نشینی با گناهكاران پرهیز كن كه پیوند بد، سرانجام شر و بدی به بار می آورد.
الف : آثار اخروی بد اخلاقی
1-فشار قبر
وقتی سعد بن معاذ از بین رفت، حضرت حضرت محمد(ص) بدون عبا در تشییع جنازه اش بود گاهی به طرف راست و گاهی به طرف چپ جنازه می رفت و سنگ قبرش را گذاشت تا این که مادر سعد گفت ای سعد گوارا باشد بهشت بر تو. پیامبر فرمودند: سعد الان در حال عذاب است زیرا سعد با اهل خانواده اش بد اخلاق بود.در معارف اسلامی به این نکته مرتبا اشاره شده که شخص بد اخلاق در قیامت عملش را از دست می دهد و در قعر جهنم وارد می شود. پیامبر اکرم(ص) در این باره مى فرمایند: إِنَّ الْعَبْدَ لَیَبْلُغُ مِنْ سُوءِ خُلْقِهِ اءَسْفَلَ دَرَکِ جَهَنَّمَ: همانا بنده به سبب بدخلقى خویش به پائین ترین درجه جهنم مى رسد. اما پرسش این است که در برابر بداخلاقی همسر چه واکنشی باید نشان داد؟ بی تردید بدخلقی و بد اخلاقی، آثار ویران گر و زیان باری دارد؛ ولی باید دید که چه باید کرد تا آثار منفی آن به حداقل کاهش یابد. درصورتی که همسر، واکنش نشان داده و مقابله به مثل کند، زوجین دچار کشاکش زجرآور و دردناکی خواهند شد که مدام دامنه اثرات منفی را گسترده تر ساخته و بر عمق آن می افزاید. بنابراین عکس العمل مناسب و منطقی، از مسائل ضروری است. بر اساس آموزه های اسلامی، تاب آوردن و صبر کردن، بهترین عکس العمل به بداخلاقی است. صبوری باعث کاهش فشار روانی می شود و نابردباری بر دامنه مشکلات می افزاید. در حدیثی از معصومین(علیهم السلام) در این باره آمده است: من لا یعدالصبر لنوائب الدهر یعجز؛ کسی که صبر را برای مصیبت های ناگوار آماده نکند، ناتوان شود.
2- تنفر عمومی در محیط اجتماعی
بد اخلاقی موجب می شود افرادی که با انسان مانوس هستند از او متنفر شوند و فاصله بگیرند. در واقع انسان طبق حب ذات و علاقه ای که به خود دارد، علاقه مند است در جامعه سر بلند، با عزت، نامدار و پرآوازه و شریف زندگی کند و این ممکن نیست مگر در پرتو اخلاق خوب و کسب مکارم اخلاقی. از سوی ديگر هر انسانی از آن بیم دارد که روزی پایگاه اجتماعی و آبروی به دست آمده اش از دست برود. اسلام هشدار داده است که درصورتی که برای شرافت، کرامت، عزت، آبرومندی و محبوبیت اجتماعی خود تلاش می کنی مراقب باش در رابطه با هم نوعان و هم کیشان دچار بدخلقی و بد رفتاری و سوء خلق نشوی که مبتلا شدن به این صفات رذیله همان و سقوط شخصیت و نابودی آن همان.
3- از بین رفتن خوبی ها
شاید شما کارهای مهم و ارزشمندی برای دیگران انجام داده باشید ولی چون اخلاق نیکو ندارید، دائما منت می گذارید و سبب از بین رفتن آثار خوبی های انجام داده می شوید. بدین ترتیب شیرینی کارهای انجام داده را با تلخ کامی عوض می کنید. امام جعفر صادق(ع) در این باره می فرمایند: بدخویی کردار را تباه می سازد همچنان که سرکه عسل را از بین می برد.
ب : آثار بد اخلاقی بر زندگی فرد
1- ایجاد عذاب روحی در فرد
مهم ترین و اساسی ترین پیامد بداخلاقی برای خود شخص، خودآزاری است. یک آزار، آزار بدنی است و آزار دیگر، روحی و روانی است که به وسیله بداخلاقی نصیب انسان می شود و این مسئله بدین جهت است که فرد بداخلاق، به جای نشاط و شادی، دچار غم و اندوه و ناراحتی است. چنین شخصی، غمی پایدار و فراوان در درون دارد.
2- کاهش رزق و روزی
کسانی که به دنبال افزایش رزق و روزی خود و خانواده شان هستند باید تلاش کنند تا از بداخلاقی دور باشند، چراکه طبق آموزه های اسلامی یکی از دلائل مهم کاهش رزق و روزی و از بین رفتن آن، بداخلاقی و بدخلقی است. در همین زمینه حضرت علی( ع) می فرمایند: من ساء خلقه ضاق رزقه؛ كسی كه بدخو باشد، روزیش تنگ می شود.
نتایج نماز و نیایش را با علم نیز مى توان دریافت، زیرا نماز و نیایش نه تنها به روى حالات عاطفى بلکه روى کیفیات بدنى نیز اثر مى کند و گاهى در چند لحظه یا چند روز بیمارى جسمى را بهبود مى بخشد. این مبحث را با سخن دکتر «الکسیس کارل» آغاز مى کنیم، آنجا که درباره فواید طبى نماز مى گوید: «بایستى به واقعیت شان معترف شد. دفتر مشاهدات طبى «لورد» بیش از ۲۰۰ مورد درمان فورى و غیر قابل تردید امراض بدنى را ضبط کرده است».
چنانکه امروزه ثابت شده، تکرار قیام و قعود در نماز بهترین وسیله اى است که سرعت گردش خون را افزایش داده و از این رو نماز را یکى از عوامل موثر در به کار انداختن جهاز هاضمه دانسته اند که راه اشتها و میل به غذا را نیز هموار مى سازد و جالب این است که اوقات نماز و مواقع هضم غذا کاملا با هم متناسب و هماهنگ بوده و چنانکه از این مسئله بر می آید، در این امر حکمت عجیبى به کار برده شده است. وقت نماز صبح پیش از شروع به میل کردن صبحانه است و نماز ظهر قبل از آنکه انسان به ناهار بپردازد، اقامه می شود و نماز عصر همان وقتی است که هضم غذا آغاز شده است. هنگام غروب یا موقعى که انسان بین دو وعده نهار و شام قرار دارد نیز نماز مغرب ادا می شود و به همین ترتیب موقع عشا که هضم غذا تازه شروع شده است نیز نماز عشا اقامه می شود. طب جدید این موضوع را ثابت کرده و مدلل ساخته که نماز بهترین وسیله اى است که از بالا رفتن فشار خون جلوگیرى می کند و در حفظ تعادل آن اثر بسزایى دارد. طبق نظریه پزشکان چنانچه در اداى نماز مراقبت و محافظت به عمل آمده و حرکات موزون آن به آرامى و طمانینه که از شرایط صحت آن است، توام باشد، از بسیارى بیماری هاى ناشى از فشار خون جلوگیری می شود. این مسئله اثرى آنى و فورى بر قلب گذاشته و از ضربان تند و سریع آن مانع خواهد شد. مجله ریدرز دایچست در این باره نوشته است:«بر اساس تحقیقات معلوم شده است افرادى که به طور مرتب به عبادتگاه مى روند، در برابر بسیارى از بیماری ها نظیر: فشار خون، بیماری هایى قلبى، سل و سرطان هاى ناحیه گردن مصونیت دارند».
دکتر ادوین فردریک پاورز، استاد امراض عصبى در ایالات متحده آمریکا نیز مى گوید:«علم طب در دنیای کنونی از بسیاری از رموز و اسرار بیماری ها به طرز معجزه آسایی پرده برداشته است. با این وصف هنوز هم هزاران بیماری و مرض باقی است که بزرگ ترین اطباء هوشمند و نوابغ پزشکی کمترین بارقه امیدی به کشف و معالجه آنها به دست نیاورده اند. اما بررسی و دقت در مطالعات این اطباء و نوابغ این نکته را روشن می سازد که در میان معجزات فراوانی که برای نماز شمرده اند، یکی اعاده صحت و تندرستی روحی و شفای کلیه بیماری هایی است که مداوا نشده و روش های پزشکی در برابر آنها عاجز مانده اند»
یک جراح مصرى نیز با یک سرى تحقیقات گسترده اعلام داشت:«نماز بهترین درمان براى بیماران مبتلا به جابجایى غضروف هاى ستون فقرات است. دکتر الزیات استاد دانشگاه نوادا در آمریکا پس از مطالعه بر روى چهل بیمار گفت: حرکت هاى ناشى از پنج بار نماز در روز مى تواند عمل جراحى ناشى از بیمارى مذکور را در مدت یک هفته بهبود بخشد. این پزشک مصرى به بیماران جراحى شده خود توصیه کرده است که بلافاصله پس از عمل جراحى حرکت کرده و به مدت یک هفته روزى پنج بار حرکات نماز را به جاى آورند و این حرکات را در هر صورت تا پایان عمر ادامه دهند».
همچنین یک دانشمند آمریکایى در کتابى که به تازگى به نام «بیماری هاى فقرات» منتشر ساخته، گفته هاى این پزشک مصرى را تایید کرده و به بیماران خود نیز سفارش کرده است که روزانه پنج نوبت حرکاتى شبیه نماز مسلمانان انجام دهند.
بزرگ ترین متخصصان و پزشکان بین المللی بر این باورند که حرکات نماز، مانند خم و راست شدن ملایم در سجود و رکوع می تواند یکی از راه های مهم درمان بیماری دیسکوپاتی یا بیماری دیسک ناحیه کمر باشد. رکوع و قیام در نماز در تقویت عضلات پشت و معده اثر بسزایی داشته و آنچه از مواد چربی که در جدار معده باقی مانده به طور کلی برطرف می سازد... مهم ترین فایده سجود نیز این است که هم عضلات ران و ساق پا را تقویت می کند و هم در رسیدن خون به اعضاء و نواحی مختلف بدن کمک اصلی را دارد. این حرکات نیروی جدار معده را نیز افزایش می دهد. یکی دیگر از فواید سجود، اگر به طور صحیح انجام شود این است که از بزرگ شدن شکم و ورم معده که براثر فشرده شدن عضلات آن بوده و خود بیماری بزرگی محسوب می شود، جلوگیری خواهد کرد.
دبیر شورای فرهنگی و ستاد اقامه نماز وزارت نفت با صدور پیامی درگذشت حجت الاسلام و المسلمین محمدحسن راستگو را تسلیت گفت.
احمد مجیدی نسب، دبیر شورای فرهنگی و ستاد اقامه نماز وزارت نفت با صدور پیامی درگذشت حجت الاسلام والمسلمین محمد حسن راستگو از روحانیون با سابقه در امر تعلیم و تربیت اسلامی که چندی پیش بر اثر بیماری کرونا از دنیا رفت را تسلیت گفت.
متن پیام بدین شرح است:
انالله و انا الیه راجعون
خبر درگذشت روحانی هنرمند و ارزشی و توانمند جناب حجت الاسلام حاج شیخ محمد حسن راستگو رحمه الله علیه باعث تاسف و تاثر فراوان شد. این عالم فرزانه را ازسالها قبل از انقلاب در کانون تعلیمات قران که توسط مرحوم والد در قم تاسیس شد می شناسم، سبک تخته نویسی و تخصص ارتباط گیری با کودکان و نوجوانان از مزیت های منحصر بفرد ایشان بود. ایشان از دوستان صدیق و صمیمی و خانوادگی ما بودند که تقریبا تمام متولدین دهه ۴۰ و ۵۰ از برنامه ها و سبک اجرای متنوع مباحث دینی در قالب طنز و شاد بهره و خاطره دارند. این داغ و مصیبت بزرگ را به خانواده معزز ایشان و فرزندان مکرم و همه دوستان و اعزه محترم روحانی کشور صمیمانه تسلیت می گویم. سال ۹۹ سال بسیار سخت و منحوسی برای کشور و بویژه حوزه های علمیه کشور بود و بسیاری از سرمایه های ارزشمند و توانمند خود را از دست داد. انشالله اعزه روحانی جوان و تحصیل کرده با بهره مندی از تکنیک های جدید و ابداع روشهای جذب حداکثری برای نسل جوان کشور مفید و رهرو مناسب برای این عزیزان سفر کرده باشند.
خدایش رحمت کند که عاش سعیدا و مات سعیدا بود.
احمد مجیدی آذر ۱۳۹۹ تهران
مسئول دفتر ارتباطات حوزوی وزارت نفت، در حکمی حجت الاسلام محمدرضا متولی طاهر را به سمت رابط فرهنگی و مسئول هماهنگی امور روحانیون استان های مازندران و گلستان منصوب کرد. حجت الاسلام عباس ثقفی، مسئول دفتر ارتباطات حوزوی وزارت نفت، در حکمی، حجت الاسلام محمدرضا متولی طاهر را به سمت رابط فرهنگی و مسئول امور روحانیون منطقه نه کشوری وزارت نفت، منصوب کرد. در متن این حکم آمده است:
نظر به مصوبه شورای دبیران ستاد اقامه نماز و موافقت دبیر شورای فرهنگی و اقامه نماز وزارت نفت و با توجه به سوابق و توانایی علمی و اجرائی به موجب این ابلاغ رابط و مسئول هماهنگی امور روحانیون صنعت نفت در منطقه نه کشوری شامل استان های مازندران و گلستان با شرح وظایف ذیل الذکر به مدت یک سال از تاریخ ابلاغ حکم منصوب می شوید.
۱. پیگیری امور اجرایی روحانیون صنعت نفت در منطقه تحت پوشش؛
۲. مشاوره با مدیران شرکت های مستقر در منطقه در امور دینی و روحانیون تحت پوشش؛
۳. توجه جدی به سلامت خانواده و اجرای برنامه های ابلاغی جهت نهادینه کردن معنویت در خانواده های نفتی منطقه تحت پوشش؛
۴. به کارگیری توانایی علمی و تبلیغی روحانیون صنعت نفت در منطقه تحت پوشش با هماهنگی امور استان های ستاد اقامه نماز؛
۵. شناسایی و معرفی روحانیون توانمند جهت بهره مندی بیشتر صنعت از ایشان؛
۶. پیگیری ابلاغیه های ستاد اقامه نماز وزارت نفت؛
۷. همکاری با روابط عمومی ها و ستادهای اقامه نماز شرکت های منطقه؛
۸. هماهنگی با مسئول امور استان ها در خصوص امور اداری روحانیون منطقه تحت پوشش؛
۹. ارائه گزارش عملکرد روحانیون در هر فصل.
نگاهی به برترین فیلم های دوره های مختلف جشنواره فجر (بخش سوم)
علی بهرامی جشنواره فیلم فجر قدمتی طولانی دارد و بهمن سال گذشته که هنوز کرونا، میدان دار همه جهات زندگی انسان ها نشده بود، سی و هشتمین دوره این جشنواره برگزار شد. اگر به رسم جشنواره های سینمایی بنا بوده که هر سال سیمرغ بهترین فیلم بر شانه یک فیلم بنشیند؛ اما در این میان استثناهایی هم وجود داشته است. به عنوان مثال، دوره های اول، دوم، چهارم، ششم، دوازدهم و سی ام بهترین فیلم معرفی نشد و دوره های پنجم، بیستم و سی و دوم، همزمان دو فیلم سیمرغ بهترین را گرفتند. حالا که روزهای کرونایی کوتاه نیامده اند، ما هم کوتاه نخواهیم آمد و مروری بر بهترین فیلم های جشنواره فجر خواهیم داشت که شاید آنها را ندیده باشید یا بخواهید تجدید خاطره کنید. اگر با این گزارش همراه شوید، احتمالا کمتر حوصله تان سر خواهد رفت. در ادامه بخش سوم این گزارش را می خوانید:
دو سال بعد از حضور شگفت انگیز «بوی کافور، عطر یاس»، «خانه ای روی آب» به کارگردانی بهمن فرمان آرا با فضای خاصی که داشت، شانه به شانه «ارتفاع پست» حاتمی کیا آمد تا اینکه داوران نتوانستند هر دو را برنده سیمرغ بهترین فیلم نکنند. به این ترتیب «خانه ای روی آب» در کنار آخرین فیلم ابراهیم حاتمی کیا توانست برنده سیمرغ شود. «خانه ای روی آب»، حکایت سرگشتگی است؛ سرگشتگی یک پزشک متخصص که به واسطه دوری از معنویت و غرق شدن در مادیات رخ داده است. او از اخلاق فاصله گرفته و روحیات بسیار پریشانی پیدا کرده ، به دلیل اتفاقاتی که برای این پزشک رخ می دهد، او متوجه می شود که از خودش، خانواده اش و جامعه ای که در آن زندگی می کند، دورافتاده و بی خبر است. او از جامعه به خودش می رسد و به دنبال حل بحران سرگشتگی هایش می افتد. بازی بسیار دلپذیر بازیگران فیلم و داستان پیچیده و خیال انگیز آن «خانه ای روی آب» را حسابی دیدنی کرده است. درباره داستان «خانه ای روی آب» آمده است: «دکتر رضا سپیدبخت، شبی موقع رانندگی فرشته ای را زیر می گیرد و دستش با لمس انگشتان فرشته زخمی عمیق برمی دارد. فردا وقتی به بیمارستان می رود، مسوول بخش به او می گوید پسربچه ای حافظ قرآن را که بیهوش شده، به اشتباه به بخش درمانی او (زنان و زایمان) منتقل کرده اند. در بیمارستان دکتر با یکی از همکاران قدیمی اش که در گذشته میان آنها، رابطه و علاقه ای بوده ، برخورد می کند...». رضا کیانیان، هدیه تهرانی، عزت الله انتظامی، جمشید مشایخی، بیتا فرهی، بهناز جعفری و رویا نونهالی از بازیگران اصلی فیلم هستند؛ اما حاتمی کیا نیز دوباره شوکه کننده ظاهر شد. این بار فیلمش در حوزه دفاع مقدس قرار نمی گیرد و تمام آن در یک هواپیما می گذرد. شاید از نظر دقت در جزئیات و فیلمبرداری در یک فضای محدود، در تاریخ سینمای ایران نتوان فیلمی مانند «ارتفاع پست» حاتمی کیا را پیدا کرد. «هیجان»، «استعاره» و «جزءنگری»، سه ویژگی اصلی این فیلم است. بازی های دقیق و شخصیت پردازی های بسیار ظریف در کنار داستانی که بر مبنای یک اتفاق واقعی پردازش شده است «ارتفاع پست» را به یکی از ماندگارترین فیلم های تاریخ سینمای ایران بدل کرده است. در خلاصه داستان این فیلم آمده است: «قاسم که ادعا می کند برای خانواده و دوستانش در یک شرکت صنعتی در بندرعباس کار پیدا کرده، آنها را سوار هواپیما می کند؛ اما تنها همسر او، نرگس از قصد قاسم خبر دارد. قاسم هواپیما را می رباید و...». اگر «ارتفاع پست» را ندیده اید، حتما برای دیدن آن همین الان دست به کار شوید؛ چون یکی از خاص ترین ظرفیت های سینمای ایران را تاکنون ندیده اید. بازیگران اصلی «ارتفاع پست» عبارتند از: حمید فرخ نژاد، رضا شفیعی جم، لیلا حاتمی، گوهر خیراندیش، محمدعلی اینانلو، شهرام قائدی و امیر آقایی.
سال 1381، سال احمدرضا معتمدی بود. او تا پیش از این فیلم، دو فیلم «هبوط» و «زشت و زیبا» را کارگردانی کرده بود؛ اما در عرصه عمومی سینما، با فیلم«دیوانه ای از قفس پرید» دیده و شناخته شد. البته بعدها فیلم های مطرح دیگری را کارگردانی کرد که عموما مورد توجه قرار گرفتند؛ اما فقط با این فیلم در تمام دوره های جشنواره توانست بدرخشد. اگر در یک کلمه بخواهیم «دیوانه از قفس پرید» را خلاصه کنیم، باید بگوییم: «استعاره». این فیلم پر از ضرب المثل است. شاید کمتر دیالوگی از آن باشد که به یک ضرب المثل یا استعاره و کنایه آغشته نشده باشد. فضای فیلم بسیار خاص است؛ اما نه آنگونه که فقط جشنواره پسند باشد. بازی ها اندکی نامتعارف است و سکانس ها مخاطب را سرگشته می کند؛ اما سرگشتگی که لذت بخش است و از دیدن و درک آن سیر نمی شوید. در خلاصه داستان این فیلم آمده است: «یلدا با روزبه، جانباز جنگ، ازدواج کرده، اما بیماری روزبه شدت گرفته و او را در یک آسایشگاه برای مراقبت و درمان بستری می کنند. یلدا اگرچه علاقه زیادی به روزبه دارد؛ اما در مورد زندگی اش دچار تردید شده است. روزبه که در دادگستری کار می کند، پیگیر پرونده های مفاسد اقتصادی است که متوجه ماجرای پیچیده مالی می شود...». پرویز پرستویی، علی نصیریان، عزت الله انتظامی، نیکی کریمی و علی اوسیوند از بازیگران اصلی فیلم هستند.
ساده و بی تکلف بودن، ویژگی های اصلی فیلم «مهمان مامان» است. فیلمی به کارگردانی داریوش مهرجویی که سال های سال فیلم های فلسفی و معناگرا ساخته بود؛ اما این بار تجربه «اجاره نشین ها» را تکرار کرد و یک فیلم سرراست و همه فهم ساخت. «مهمان مامان» از جامعه و برای جامعه است، فیلمی که مشکلات ریز و درشت طبقات پایین جامعه را به تصویر می کشد؛ اما هیچگاه تلخ و سیاه نمی شود و از ابتدا تا انتها، همه تصاویر و ماجراها، چاشنی طنز دارند. «مهمان مامان» آن وجه از سینمای مهرجویی را نشان می دهد که او کمتر علاقه داشته تا به آن بپردازد؛ وجهی که مردمی بودن شاخصه اصلی آن است. این فیلم را همه می توانند ببینند و از دیدن آن لذت ببرند. «جوان معتاد»، «مادر رودربایسی دار»، «پدر شکست خورده»، «کودک بازیگوش»، حتی شخصیت فانتزی چون «دانشجوی شیمی»، هم دیدنی است. در «مهمان مامان» همه چیز دست به دست هم می دهد تا با یک شخصیت پردازی درست و یک خانه قدیمی اجاره ای، یکی از بهترین فیلم های مهرجویی را ببینیم. «مهمان مامان»، فرهنگ شناسی مردم ایران است. این فیلم زوایایی از آداب و رسوم و جزئیات سبک زندگی ایرانی را نشان می دهد که در کمتر فیلمی به آنها دقت شده است. در خلاصه داستان این فیلم آمده است: «برای خانواده ای فقیر، مهمان سرزده ای که تازه عروس و داماد هستند از راه می رسند؛ اما چون وضع مالی خانواده خوب نیست، همسایگان دست به دست هم می دهند تا آبروی صاحبخانه را حفظ کنند...». گلاب آدینه، پارسا پیروزفر، امین حیایی، حسن پورشیرازی، نسرین مقانلو، ملیکا شریفی نیا، علیرضا جعفری، ژاله علو، فریده سپاه منصور و آفرین عبیسی بازیگران اصلی فیلم «مهمان مامان» هستند.
سال 1383 نوبت به رضا میرکریمی رسید. کارگردان نسبتا جوانی که در چهارمین فیلمش بعد از «کودک و سرباز»، «زیر نور ماه» و «اینجا چراغی روشن است»، حسابی درخشید و در ادامه مسیر فیلمسازی اش هم خیلی خوب عمل کرد. «خیلی دور خیلی نزدیک» روایت غفلت انسان است. غفلت از قدرت لایزال الهی و بی توجهی به نفس و درون آدمی. شخصیت اصلی فیلم به دنبال راه نجات است؛ راهی که اندک اندک و مانند یک سلوک عارفانه آن را می یابد و پایان فیلم آغاز راه می شود. بازی های بسیار خوب، طراحی صحنه دلپذیر و یک کارگردانی کم نقص، «خیلی دور خیلی نزدیک» را بسیار دیدنی کرده است. فیلم اگرچه در یک آرامش ظاهری قرار دارد؛ اما در پس این آرامش، اضطرابی است که بیننده را تا پایان به دنبال خود می کشاند. در خلاصه داستان این فیلم آمده است: «دکتر عالم، جراح برجسته مغز و اعصاب است و اعتقادی به خدا ندارد. او به دلایل مختلف فرزندش را فراموش کرده است. دکتر عالم به صورت اتفاقی در شب تولد پسرش سامان، از مریضی او که تومور مغزی است، باخبر می شود و به دنبال پسر ستاره شناسش در کویر اصفهان به راه می افتد و درگیر ماجراها و مسائل خاصی می شود...». مسعود رایگان، افشین هاشمی و الهام حمیدی، بازیگران اصلی فیلم «خیلی دور خیلی نزدیک» هستند.
دوره بیست وچهارم هم از آن ابراهیم حاتمی کیا بود تا برای چهارمین بار، سیمرغ بهترین فیلم بر شانه اثری بنشیند که او، آن را کارگردانی کرده بود. 20 دقیقه نخست فیلم به شکلی سپری می شود که انگار فیلمساز از حوزه دفاع مقدس بیرون آمده؛ اما با منفجر شدن یک بمب، تمام فیلم به دوران جنگ ایران و عراق پرتاب می شود. تقلای نسل جدید برای عبور از جنگ هشت ساله و عدم امکان عبور از تبعات آن، درون مایه اصلی فیلم است. باز هم پرستویی، یکی از بهترین بازی هایش را ارائه و باز هم حاتمی کیا در خلق لحظات نفسگیر و چالش های فکری و اجتماعی موفق عمل کرده است. «به نام پدر» از یک زاویه دیگر نیز دیدنی است و آن هم، توجه به دنیای جوانان و لزوم درک آن است. در این فیلم البته هر دو نسل به فهم متقابلی از همدیگر می رسند؛ اما بها و هزینه آن بسیار بالاست. «دانشجویان رشته باستان شناسی در اطراف شهر شوش در حال فعالیت علمی و کارآموزی هستند، از طرفی دیگر یک رزمنده قدیمی ایرانی غرق در محاسبات و مباحث و افکار خودش است و برای سامان دادن به امور بعد از جنگ، شب از روز نمی شناسد، تا اینکه در محل کارآموزی دانشجویان، بمبی منفجر می شود...». پرویز پرستویی، مهتاب نصیرپور، کامبیز دیرباز، سیدمهرداد ضیایی، افشین هاشمی، میرطاهر مظلومی، کاظم هژیرآزاد و شبنم مقدمی بازیگران اصلی فیلم «به نام پدر» هستند.
در دوره بیست و پنجم قرعه به نام «روز سوم» افتاد. داوران، فیلم محمدحسین لطیفی را پسندیدند. فیلمی که دقیقا در دوران دفاع مقدس می گذرد و راوی دفاع مردم خرمشهر از این شهر ایرانی در برابر بعثی ها در همان روزهای نخستین جنگ است. دقت لطیفی در جزئیات فرهنگی- اجتماعی مردم خرمشهر مثال زدنی است و البته بازیگران نیز تمام تلاششان را برای ارائه تصویری واقعی از مردم خرمشهر به نمایش گذاشتند. «روز سوم» در یک کلام، روایت «غیرت» است. غیرت و تعصب روی ناموس، رفیق و وطن. لطیفی در «روز سوم» توانست، هم نظر منتقدان را جلب کند و هم توانست عموم مخاطبان را متوجه فیلم سازد. یکی از دلنشین ترین فضاهای فیلم، احساس حضور شهید جهان آرا، فرمانده نیروهای مقاومت خرمشهر است. در نهایت باید گفت که «روز سوم» یک ایران کوچک است؛ ایرانی که ملتش اجازه نمی دهند از دست برود. در خلاصه داستان این فیلم آمده است: «سمیره، رضا و برادر کوچکشان همراه سایر مردم در حال مقاومت در برابر بعثی ها هستند، حلقه محاصره دشمن تنگ تر می شود و در نتیجه سمیره که پاهایش شکسته و نمی تواند فرار کند، در خانه باقی می ماند. رضا تصمیم می گیرد سمیره را در حیاط خانه در یک موقعیت نسبتا خوب با کمی غذا خاک کند تا شبانه بیاید و وی را فراری دهد، اما همه چیز آنطور که باید پیش نمی رود و عراقی ها وارد منزل رضا و سمیره می شوند و...». پوریا پورسرخ، باران کوثری، حامد بهداد، برزو ارجمند، شهرام قائدی و مجید یاسر از بازیگران اصلی فیلم هستند.
راه حل های ساده و کاربردی
برای همه ما پیش آمده که لباس های مورد علاقه مان به دلایل مختلف غیرقابل استفاده شده اند، لباس هایی که گاهی حتی استفاده چندانی از آنها نکرده ایم و از زمان خریدشان هم خیلی نگذشته است. مشکلی که خیلی ها با آن مواجه می شوند، اما راه برطرف کردنش را نمی دانند، مثل آب رفتن لباس ، پرز گرفتن یا شل شدن دکمه ها.
به همین بهانه در ادامه برایتان راه حل های ساده ای را برای استفاده بیشتر از لباس هایتان آورده ایم. ترفندهایی که با کمک گرفتن از آنها می توانید همچنان از لباس هایی که تصور می کنید غیرقابل پوشیدن شده اند، استفاده کنید.
برای اینکه چین و چروک لباستان از بین برود یا به راحتی اتو شود، چند قالب یخ داخل مخزن ماشین لباسشویی بگذارید و درجه خشک کن آن را روی دور متوسط قرار دهید. قالب های یخ وقتی شروع به ذوب شدن می کنند، تبدیل به بخار می شوند، اتفاقی که باعث باز شدن چروک لباس ها می شود.
با استفاده از یک ژیلت می توانید قسمت های گلوله گلوله شده یا پرز گرفته لباس های بافتنی تان را جدا کنید. البته حواستان باشد که این کار را با احتیاط و به آرامی انجام دهید تا آسیبی به لباستان وارد نشود.
کلاه های تغییر شکل داده تان را می توانید با استفاده از بخار آب مثل روز اول درآورید. برای این کار، داخل یک قابلمه کوچک آب بریزید و اجازه دهید آب آن به جوش بیاید. سپس شعله را کم کنید و یک به یک کلاه ها را روی قابلمه بگذارید. بخار آب باعث می شود چین و چروک ایجاد شده روی کلاه از بین برود.
با کمک گرفتن از نمک نه تنها رنگ لباس های رفته برمی گردد، بلکه از همان ابتدا می توان جلوی رنگ و رو رفتن لباس های تیره را گرفت. برای اینکه بعد از اینکه لباس ها را در لباسشویی گذاشتید و شوینده را ریختید، (۱۵۰ گرم) نمک در مخزن ماشین بریزید. (از نمک های آشپزخانه یا نمک های خیلی ریز استفاده کنید و از ریختن نمک های درشت در ماشین لباسشویی پرهیز کنید)
علاوه بر این، نمک در از بین بردن لکه ها، به ویژه خون، کپک و عرق هم مؤثر است.
قبل از انداختن لباس در لباسشویی بهتر است تمام دکمه ها و زیپ های لباس ها را ببندید. این کار از گیر کردنشان به بقیه لباس ها و کشیده شدن دکمه ها یا شل شدن آنها جلوگیری می کند.
برای جلوگیری از پاره یا گم شدن دکمه های لباستان می توانید از نخ دندان استفاده کنید. به این شکل که آنها را با نخ دندان محکم بدوزید.
یقه بعضی از لباس ها بعد از اتو کردن هم ظاهر خوبی ندارند و آزاردهنده هستند، برای رفع این مشکل، از اتوی مو کمک بگیرید. این ترفند مخصوص زمان هایی است که عجله دارید و نمی توانید در آرامش پیراهنتان را اتو کنید. البته مراقب باشید که حرارت دستگاه یقه لباستان را نسوزاند.
برخی از پارچه های نخی خیلی زود آب می روند، چراکه بسیار منعطف هستند. از این رو اگر لباس های نخی تان به هر دلیلی آب رفت، نگران نباشید، چراکه با استفاده از شامپوی بچه می توانید آنها را به حالت اولشان برگردانید. به این شکل که ابتدا لباس خود را درون یک تشت بگذاریم و آن را با آب ولرم پر کنید. سپس دو قاشق غذاخوری شامپو به لباس اضافه کنید. 30 دقیقه صبر کنید تا لباس درون تشت کاملا خیس بخورد. یک حوله نیاز دارید تا لباس خیس را روی آن قرار دهید، کمی صبر کنید، سپس لباس نم دار را لوله کنید. 30 دقیقه صبر کنید، پس از آن با دقت لباس لوله شده را باز و آن را صاف پهن کنید تا خشک شود. پس از خشک شدن خواهید دید که لباس نخی تان به حالت اول برگشته است.
شرايط را شكننده نكنيم
شبنم اعماری - در تقویم ما ایرانی ها، جشن های زیادی دیده می شود که یکی از جذاب ترین و زیباترین آنها شب یلداست؛ اولین شب زمستان و طولانی ترین شب سال، از این رو رسم بر این است که خانواده ها دورهم جمع شوند و در کنار هم این شب را جشن بگیرند، اما با وجود مهمان ناخوانده ای به نام کرونا، امسال شرایط برگزاری شب یلدا مهیا نیست. بنابراین اولین موضوعی که برای جلوگیری از شیوع این ویروس منحوس باید به آن توجه کرد؛ رعایت فاصله اجتماعی و برگزار نکردن و نرفتن به مهمانی ها و دورهمی هاست. زمان زيادي به رسيدن طولانی ترین شب سال باقي نمانده، شبي كه چله نشيني و دورهم بودن يكي از سنتي هاي زيباي آن است. در اين شب رسم بر اين است كه به خانه بزرگ ترها برويم و در كنار حافظ خوانی و فال حافظ، از خوردن تنقلات اين شب لذت ببريم و يك دقيقه بيشتر با هم بودن را قدر بدانيم. يلداي امسال اما با سال هاي گذشته فرق دارد، چراكه ويروس منحوسي مهمان مردم جهان است كه يك لحظه غفلت از آن مي تواند اتفاقات ناگواري را رقم بزند. امسال بايد شب چله اي كرونايي را به صبح برسانيم. یلدایی که دور بودن از بزرگ ترها و عدم برگزاري دورهمي هاي سنتي اين شب مي تواند به حفظ سلامتي خانواده ها كمك كند. شبي كه مطمئنا در آينده و پس از ريشه كني كرونا مي تواند برايمان يادآور خاطره اي تكرار نشدني باشد.همانطور كه مي دانيد با وجود تمام محدودیت های اعلام شده، کرونا همچنان قرباني مي گيرد و هنوز هستند شهرهايي كه ابتلا به كرونا در آنها روند صعودي دارد. براساس اعلام مسئولان امر با اجراي محدوديت هاي هوشمند، با وجود كاهش تعداد مبتلايان و فوتي ها، اما کوچک ترین بی توجهی می تواند اتفاقات ناگواري را رقم بزند. از اين رو به هيچ وجه تصور نكنيد كه اوضاع كمي روبه راه شده و مي توانيد بدون هيچ دغدغه اي سنت هاي يلدايي تان را بجا آوريد. عادي انگاري ، يكي از مشكلاتي است كه در اين روزهاي كرونايي بايد پيش از پيش از آن دوري كرد، چراكه در برابر كرونا تا ريشه كني آن بايد هوشیار بود.
با نزديكي به شب يلدا، طولاني ترين شب سال، نگراني ها بابت برگزاري مراسم اين شب و گرفتن دورهمي ها افزايش يافته است. شايد به همين دليل است كه طي چند روز اخير مدام توصيه شده كه از برگزاري مهماني در اين شب خودداري كنيد و يلداي 99 را كرونايي نكنيد.
در حال حاضر با توجه به تمهيداتي كه از سوي ستاد ملي مقابله با كرونا در نظر گرفته شده، اوضاع كرونايي كشور كمي بهبود يافته و اين اميدواري ايجاد شده كه با همكاري و همدلي مردم و رعايت هرچه بيشتر پروتكل هاي بهداشتي مي توان كم كم از شر ويروس كرونا خلاص شد، اما عادي انگاري مي تواند اين شرايط را شكننده كند. بنابراين امروز زمان آن است كه بيش از پيش به رعايت فاصله اجتماعي و عدم برگزاري دورهمي ها بپردازيم.
با توجه به آنچه آورديم و آنچه از گوشه و كنار و رسانه هاي صوتي و تصويري مي شنويد، در آستانه شب یلدا بهترين راه اين است كه به صورت آنلاین و از طریق شبکه های اجتماعی با عزيزانمان تماس برقرار كنيم و از برگزاري هرگونه جشن و دورهمي بپرهيزيم تا از اين طريق شبي به يادماندني را رقم بزنيم. شبي كه بعدها مي توانيم از آن به عنوان خاطره اي خوش ياد كنيم و درباره حفظ سلامت بزرگان و نزديكانمان سخن بگوييم. پس فراموش نمي كنيم كه در طولاني ترين شب سال 99، دورهمي هاي سنتي يلدايي ممنوع است، از آن جهت كه مي خواهيم هم به حفظ سلامتي خود و خانواده هايمان كمك كنيم و هم در حفظ سلامت ديگران قدمي برداشته باشيم.
خوشمزه و دوست داشتنی
مه سیما شافعی برزی
بادمجان یکی از آن سبزیجات محبوبی است که ایرانی ها علاقه خاصی به آن دارند. غذاهایی که با بادمجان پخته می شوند، بی شمارند و طرفداران خاص خود را دارند، اما یکی از محبوب ترین غذاهای سنتی ایران که با بادمجان طبخ می شود، خورشت غوره بادمجان است. خورشتی که همراه با برنج سرو می شود و عطر و طعم بی نظیری دارد. خورشت غوره بادمجان را بیشتر در فصل بهار و اوایل تابستان که غوره تازه در دسترس است، درست می کنند، اما با فریز کردن غوره می توان این خورشت را در دیگر فصل ها نیز تهیه کرد و از طعم دلپذیرش لذت برد.
مواد لازم
بادمجان: ۷ عدد
گوشت خورشتی: ۴۰۰ گرم
غوره: یک پیمانه
پیاز: یک عدد
سیر: یک حبه
رب گوجه فرنگی: ۳ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز و زردچوبه: به میزان لازم
نکات مهم
1) بادمجان ها را با شعله کم سرخ می کنیم و آن را با آب خورشت نمی پزیم و زمان سرو از آنها استفاده می کنیم تا بادمجان ها آبکی نشوند.
2) می توان از کمی گلاب، هل و زعفران به عنوان چاشنی در این خورشت استفاده کرد.
3) بهتر است برای تهیه خورشت از گوشت سردست گوسفند به همراه استخوان استفاده کرد. همچنین گوشت ها را خیلی ریز خرد نمی کنیم.
4) آب خورشت را طوری تنظیم می کنیم که خیلی آبکی نباشد و نیاز هم نداشته باشیم که دوباره به آن آب اضافه کنیم تا روی طعم غذا تاثیر بگذارد.
طرز تهیه
ابتدا بادمجان ها را پوست می کنیم، از وسط برش می زنیم و در آب نمک قرار می دهیم تا تلخی آن گرفته شود. سپس پیاز نگینی خرد شده را به قابلمه حاوی روغن اضافه می کنیم. کمی که تفت خورد و سبک شد، گوشت را می افزاییم و کامل سرخ می کنیم. در مرحله پایانی سرخ شدن گوشت، سیر له شده را به همراه نمک، فلفل، زردچوبه و رب اضافه کرده و همراه با گوشت تفت می دهیم. به میزان لازم آب اضافه می کنیم و اجازه می دهیم تا گوشت کاملا پخته شود. بادمجان ها را بعد از گذشت یک تا دو ساعت آبکش می کنیم، کامل شسته تا شوری نداشته باشند، سپس خشک کرده و با کمی روغن سرخ می کنیم. 30 دقیقه قبل از سرو غذا غوره را می افزاییم. 15 دقیقه قبل از سرو، بادمجان های سرخ شده را روی گوشت های پخته شده قرار می دهیم. خورشت غوره بادمجان آماده سرو در کنار برنج است.
مواد لازم
ژله هندوانه: 2 قاشق غذاخوری به اضافه یک دوم لیوان آب
ژله کیوی: 3 قاشق غذاخوری به اضافه سه چهارم لیوان آب
خامه قنادی یا بستنی: به میزان لازم
رنگ نقره ای: به میزان لازم
طرز تهیه
ژله ها را با مقدار آبی که گفته شد، روی حرارت می گذاریم تا آب و یکدست شود. وقتی خنک شد، به هر کدام یک قاشق مرباخوری خامه قنادی اضافه می کنیم. این ژله باید مات باشد. حالا ژله کیوی را داخل استکان می ریزیم و صبر می کنیم تا خوب ببندد. دیواره استوانه ای کوچک تر را خوب چرب می کنیم (حواستان باشد زیر آن را چرب نکنید، چون وسط کار قرار نمی گیرد). سپس وسط استکان قرار می دهیم، با چسب فیکس می کنیم و مابقی ژله سبز را می ریزیم. وقتی ژله خوب سفت شد، کمی آب گرم داخل استوانه ریخته و استوانه کوچک تر را جدا می کنیم و داخلش ژله قرمزرنگ می ریزیم و در آخر نیز از قالب جدا می کنیم. روی هندوانه را با خلال دندان، دانه های مشکی می کشیم. خطوط روی هندوانه را هم با قلم مو و رنگ سبز کشیده و با رنگ نقره ای نیز فضای بین ژله سبز و قرمز را می کشیم. برای فتیله شمع هم می توانیم از خلال بادام استفاده کنیم.
نکته: اگر خامه قنادی در دسترس نبود، می توانید از بستنی استفاده کنید.
آتینا عالی
مواد لازم
شکلات کره ای یا شکلات سفید: یک بسته
ژله: یک بسته
پشمک: 200 گرم
روغن مایع: در صورت نیاز
رنگ پودری سبز و قرمز: به میزان لازم
طرز تهیه
ابتدا شکلات کره ای یا شکلات سفید را بن ماری کرده و رنگ پودری سبز را به آن اضافه می کنیم. اگر رنگ مایع و ژله ای بود، برای اینکه ژله حالت خمیری پیدا کند، کمی روغن مایع می توانیم به آن اضافه کنیم تا شل و روان شود. مواد آماده ژله را داخل قالب فلزی تارت می ریزیم (به چرب شدن قالب نیازی نیست)، پنج دقیقه داخل فریزر قرار می دهیم. سراغ مرحله دوم کار می رویم؛ شکلات سبزرنگ را با برس سیلیکونی به لبه های کار می زنیم تا کمی کلفت تر شود و هنگام درآوردن از قالب نشکند. پس از انجام این کار ژله را دوباره داخل یخچال قرار می دهیم. وفتی شکلات کاملا خودش را گرفت و بست، پشمک را فشرده کرده و قالبمان را از آن پر می کنیم. حالا روی آن شکلات قرمزرنگ می ریزیم و در مرکز قالب یک خلال بادام قرار می دهیم تا مثل فتیله شمع شود. بعد از اینکه کاملا سفت شد با نوک خلال دندان، رنگ مشکی را مانند دانه های هندوانه روی آن می کشیم. وقتی کامل سفت شد، زمان برگرداندن به راحتی از قالب جدا می شود.
برای نخستین بار در تاریخ فوتبال آبادان رقم خورد
طلایی پوشان صنعت نفت آبادان که به برزیل فوتبال ایران معروف هستند، با پیروزی مقابل صدرنشین لیگ بر بام فوتبال ایران تکیه زدند تا هلهله و شادی به آبادان برگردد، ولو اینکه این شور و شادی صدرنشینی، یک روز یا یک هفته طول بکشد. تیم فوتبال نفت آبادان بعد از صدرنشینی 24 ساعته حالا استقلال را با خود در صدر شریک می بیند و به لحاظ تفاضل گل از این تیم پایین تر قرارگرفته و این موضوع از ارزش صدرنشینی آن ها کم نمی کند.
نمی توان این تیم را برزیلی ترین تیم تاریخ نفت آبادان خواند؛ اما صدرنشینی آنها باعث شده تا از دقایقی بعد از پایان جدال با گل گهر سیرجان، همه در آبادان یک جمله را در گوش هم بخوانند: «تدرون بإن نفت عبادان اخذ الصدارا» (خبردارین نفت آبادان صدرنشین لیگ شده)
برای آبادانی ها همه چیز باورکردنی است و شاید هیچ اتفاق خارق العاده ای نتواند آنها را به شگفتی و حیرت وادار کند؛ اما با توجه به شرایطی که تیم محبوبشان طی چند فصل اخیر پشت سر گذاشته و نیز با شرایطی که لیگ بیستم را آغاز کردند، حالا صدرنشینی در لیگ برتر فوتبال ایران که برای نخستین بار در طول حضورشان در سطح اول فوتبال ایران رخ می دهد، شگفت انگیز و حیرت آور است!
موضوع به همین جا ختم نمی شود؛ طالب ریکانی، کاپیتان و گلزن اول طلایی پوشان و نفر دوم لیگ، بعد از پایان بازی در محاصره هواداران تیم با این شعار مواجه شد: «نخبرکم الصدارا لنا - لل اصفر البرازیلی» (بدانید صدرنشینی واسه ماست- برای زرد پوشان برزیلی)، بنابراین بدانید اینجا و درآبادان هر چیزی باورکردنی و این صدرنشینی شگفت انگیز است و در خاطره ها خواهد ماند. در آبادان وقتی شما از نفت اسم می برید، اولین چیزی که به ذهن می آید، پالایشگاه، چاه نفت و... نیست؛ بلکه این تیم فوتبال صنعت نفت آبادان است که تبلور پیدا می کند. درواقع اسم نفت تنها در پیراهن طلایی و برزیلی آن خلاصه می شود؛ پیراهنی که از سال 55 و با نظر مرحوم دهداری به عنوان رنگ اصلی این تیم انتخاب شد و طی تمامی این سال ها، جزو مقدس ترین میراث هواداران این تیم محسوب می شود.
تیم فوتبال صنعت نفت آبادان بعد از حضور چند دهه ای در سطح اول فوتبال ایران، در سال 53 در جام تخت جمشید و سپس در سال 76 در لیگ آزادگان به عنوان پنجمی لیگ دست یافت و این بهترین عنوان این تیم تاکنون بوده است؛ البته نفتی ها در فصل گذشته و در نیم فصل اول در مقطعی با دراگان اسکوچیچ روی سکوی سوم و چهارم ایستادند و درنهایت، نیم فصل اول را با کسب رتبه چهارم به پایان بردند تا بتوانند به کسب سهمیه آسیایی در ادامه راه امیدوار باشند؛ اما برخلاف تصورات آنها بعد از جدایی اسکوچیچ، نفت دیگر حال و روز خوبی نداشت و در مسیر نزولی قدم برداشت و درنهایت، لیگ نوزدهم را در رده هفتمی به پایان برد و به آرزوی آسیایی خود دست پیدا نکرد. اما این پایان کار نبود. جدایی ستاره های نفت در ابتدای فصل بیستم، یک نگرانی بزرگ برای هواداران این تیم به وجود آورد. محمد دریس، شهاب گردان، عیسی آل کثیر، رضا جبیره، مصطفی احمدی، محمد قریشی، میلاد جهانی، مهدی مؤمنی، عقیل کعبی، ناصر سالاری و مسلم مجدمی که همگی جزو نفرات اصلی ترکیب طلایی پوشان محسوب می شدند، با توجه به شرایط نفت ترجیح دادند از این تیم جدا شوند. با همه این اوصاف؛ اما سید سیروس پورموسوی که در استقلال خوزستان به عنوان دستیار عبدالله ویسی، یک شاهکار را خلق کرده بود و این تیم را به قهرمانی لیگ برتر در دوره پانزدهم رسانده بود، هدایت تیم را به عهده گرفت؛ تیمی که پنجره اش بسته بود، نمی توانست رقابت مالی در بازار نقل و انتقالاتی داشته باشد و ستاره قابل توجهی هم در بازار وجود نداشت. سرمربی تازه وارد صنعت نفت، خیلی زود با نفرات مدنظرش با مبلغی پایین تر از پیشنهاد هایی که داشتند به توافق دست یافت؛ محمد طیبی، حسن بیت سعید، رضا خالقی فر، حکیم نصاری، میلاد فراهانی، علی عبدالله زاده و مهدی زبیدی ازجمله کسانی بودند که باشگاه نفت آبادان و پورموسوی توانستند در رقابت نقل و انتقالاتی، آنها را مجاب به حضور در این تیم کنند. اما مشکل بزرگ همچنان پابرجا بود و در آستانه شروع فصل جدید، این تیم نتوانست پنجره نقل و انتقالاتی خود را باز کند، برای همین بدون نفرات تازه وارد و در مقابل با یکسری جوان گمنام آبادانی، پا به مسابقه با پیکان گذاشت.
این شوک بزرگ برعکس عمل کرد و شاگردان جوان پورموسوی توانستند با یک پیروزی شیرین و ایجاد خودباوری بزرگ از آن عبور کنند تا قدم اول را محکم برداشته باشند. هفته دوم در تهران و مقابل پرسپولیس، دستشان از امتیاز برابر این تیم کوتاه ماند؛ اما در هفته سوم لیگ با تساوی خارج از خانه مقابل شهر خودرو و سه امتیاز ارزشمند خانگی، مقابل ذوب آهن در هفته چهارم به جدول بازگشتند. تساوی مقابل استقلال در تهران و ورزشگاه آزادی در روزی که مستحق پیروزی بودند و با اشتباه داور به یک امتیاز قناعت کردند، به این خودباوری کمک کرد تا آنها در هفته ششم و سومین بازی خانگی، به چیزی جز پیروزی مقابل صدرنشین فکر نکنند و سه امتیاز ارزشمند جدال با گل گهر را از آن خودکرده و این بار با 11 امتیاز به صدر جدول تکیه بزنند؛ جایگاهی که قطعاً دیگر هیچ کس نمی تواند از آن به عنوان رکورد جدید نفت آبادان یاد کند و بگویند دست نیافتنی است! حالا صنعت نفت آبادان صدرنشین شده و به آن دست یافته و بعدازاین به دنبال حفظ آن است.
اما اوضاع ساعاتی بعد ازاین صدرنشینی در آبادان دیدنی است؛ همه از برد و حضور صنعت نفت در صدر جدول می گویند. در روزی که برزیلی ها از روی پشت بام خانه ها مجبور به تماشای نمایش غرورانگیز شاگردان پورموسوی بودند، ریتم شعار جمبوله جمبوله برای صدرنشین طعم دیگری داشت. الان در کنار اروند حداقل تا هفته آینده که صدرنشینی برزیل فوتبال ایران تثبیت شده به نظر می رسد، همه در آبادان این جملات را تکرار می کنند: «نخبرکم الصدارا لنا - لل اصفر البرازیلی»
لیگ برتر بیستم برای صنعت نفت آبادان به برزیلی ترین شکل ممکن در حال دنبال شدن است و اینجا همه به بازیکنان تیم و کادر فنی اش ایمان و قصد دارند جدا از تمامی اتفاقاتی که ممکن است در ادامه مسیر رخ دهد، به حمایت از جوانان سیروس پورموسوی پرداخته و در انتظارحداقل رویای خود کسب سهمیه آسیا و حضور در جمع 4 تیم برتر ایران باشند.
هافبک 30 ساله خوزستانی که برای بار سوم به آبادان برگشته، فصل جدید فوتبال ایران را طلایی شروع کرده و بی تردید، ستاره شماره یک صنعت نفت آبادان به شمار می رود. زدن 5 گل در 6 بازی و قرارگرفتن در رتبه دوم بهترین گلزنان ایران تا پایان هفته ششم، او را از سایر بازیکنان نفت متمایز می کند. طالب ریکانی، کاپیتان تیم فوتبال صنعت نفت آبادان، فصل جدید لیگ برتر را رؤیایی شروع کرد. زدن دو گل در بازی نخست و از شکست، پیروزی ساختن باعث شد او بهترین بازیکن نفت لقب بگیرد. او گلزنی هایش را ادامه داد و حالا بهترین گلزن تیم نفت آبادان است. از 7 گل به ثمر رسیده 5 گل را او وارد دروازه کرده است. این بازیکن خوزستانی که در بندر ماهشهر متولد شده، می گوید، گلزنی وظیفه اش است و کار شاقی انجام نداده. ریکانی می گوید: من وظیفه دارم برای آبادانی ها گلزنی کنم و بدرخشم. آنهایی که بجز فوتبال هیچ چیز در این شهر ندارند! با کاپیتان صنعت نفت آبادان در خصوص وضعیت تیم و نیز خودش گفت وگویی داشتیم که باهم می خوانیم.
ابتدا باید شاکر خدا باشم که به من لطف داشته است؛ اما اینکه تا الان موفق شدم برای تیمم گلزنی کنم، باید بگویم با توجه به سیستم و تاکتیک تیم که کادر فنی در نظر گرفته اند، من یک پله جلوتر به عنوان مهاجم سایه بازی می کنم؛ البته باید این را هم اضافه کنم که گلزنی من نتیجه تلاش و زحمات تمام بچه هاست و فقط من تأثیرگذار نیستم. بازیکنان زحمت می کشند و در این چند بازی توپ به من رسیده تا گلزنی کنم و با پنج گل در صدر جدول گلزنان باشم.
برای نخستین بار است که در این پست بازی می کنم. من از اول فوتبالم دفاع چپ بودم، در استقلال اهواز و چند تیم دیگر دفاع چپ بازی کردم و بعدش هم وینگر چپ بازی کردم. الان هم خداراشکر در سیستم 2-4-4 که بازی می کنیم، من مهاجم دوم بازی می کنم و به دروازه هم نزدیک ترم که قبلاً وظیفه ام پاس گل بود؛ اما حالا باید فقط روی گلزنی تمرکز کنم. قبلاً روی شوت زنی بیشتر تمرکز داشتم والان در پست جدید بیشترروی چارچوب تمرکز می کنم و تلاش می کنم بیشتر به گلزنی توجه کنم. الان شرایط همه چیز عوض شده و امیدوارم با سیستمی که بازی می کنیم، این پیروزی ها ادامه دار باشد.
فصل گذشته یک شرایط فوق العاده داشتیم؛ چون بازیکنانی از فصل قبل آن داشتیم و آقای اسکوچیچ بازیکنان خوبی هم اضافه کردند که با تفکرات ایشان فوق العاده عمل کردیم و نیم فصل خوبی هم داشتیم. هر چه از زمان گذاشت، افت کردیم و بعد از جدایی ایشان عدم جذب بازیکن و مشکلات مالی روی همه چیز تاثیرگذاشت تا تیم تحت هدایت آقای بهنام سراج هم نتیجه چندانی نگیرد. پیش از شروع فصل جدید هم ما دچار تغییرات زیادی شدیم و نیاز به فرصت داریم تا صنعت نفت دوباره جان بگیرد. هواداران باید صبور باشند و برای نتیجه گرفتن عجله نکنند. ما با تمام وجود می جنگیم که فقط برای این مردم بازی و دل آنها را شاد کنیم. تیم ما بازیکنان جوان فوق العاده ای دارد، بنابراین به حمایت مردم نیازمندیم و دوست داریم با حمایت آنها بهترین نتایج را کسب کنیم.
بازی سخت و دراماتیکی بود. درست می گویید؛ بیشتر از نیمی از تیم نبودند. هنوز پنجره نقل و انتقالات تیم بسته بود و از بیشتر بچه ها نتوانستیم استفاده کنیم. یک گل خوردیم و در پایان بازی دو گل زدم و برنده شدیم. جالب است پیش از بازی، آقای نصاری به من گفت چرا این اندازه خونسرد هستم که به او پاسخ دادم بازیکنان جوان بسیار خوبی داریم. بالاخره بازیکن جوان هم باید از یک جایی شروع کند. آقای پورموسوی به من گفتند که به بازیکنان جدید بگویم اگر می خواهند، به ورزشگاه بیایند و اگرهم مشتاق نیستند، به خانه بروند؛ چون پنجره بسته است و نمی شود از آنها استفاده کرد. من گفتم که خیالم راحت است و می دانستم که بازی سختی داریم؛ اما آقای پورموسوی به آنها اعتقاد دارد و دیدید که چه عملکردی هم داشتند. ازنظر من بهترین بازیکنان جوان را در اختیارداریم و می توانند پدیده امسال شوند. مطمئنم که در آینده بیشتر، از این بازیکنان می شنوید.
من اصلاً از این بازیکنانی نیستم که بخواهم پنالتی بگیرم؛ چون اصلاً بلد نیستم که فیلم بازی کنم و خودم را روی زمین بیندازم. در این دو بازی 100 در صد پنالتی بود و نقش بازی نکردم. اگر خطاهای اعلام شده پنالتی نبود، حتما باید بازیکنان حریف هم اعتراض می کردند؛ اما این طور نبود. به هرحال امیدوارم که این روند تا آخر فصل ادامه داشته باشد و مهم نیست که چه کسی گل بزند. برای من به شخصه این مهم است که تیم برنده شود. حتی اگر پنالتی بگیرم و شرایط خوبی نداشته باشم، پنالتی را به بازیکن دیگری می دهم که آن را بزند. برای من واقعاً مهم گلزنی نیست و موفقیت تیم مهم است و خوشحالی شهری که به غیراز این فوتبال چیز دیگری ندارد. ما اینجا هستیم که برای آنها بازی کنیم و بتوانیم با کسب نتایج موفق، دل آنها را شاد کنیم.
بازی با استقلال، بازی سختی بود. آنها تیم پر مهره و خوبی هستند. در مورد گل هم متأسفانه کمک داور اشتباه کرد و گل من سالم بود. درباره موقعیت ها هم بدشانس بودم و باید از این به بعد بیشتر دقت کنم.
متأسفانه روی یک غافلگیری گل خوردیم. گل منشا واقعاً زیبا بود و این مدل گل ها کمتر دیده شده است؛ البته قبل از گل تیم حریف، ما چند موقعیت داشتیم که راحت آنها را از دست دادیم؛ اما خوشبختانه در نیمه دوم بر بازی سوار بودیم و درنهایت 2 گل زدیم، درحالیکه می شد گل سوم و چهارم را هم بزنیم. خدا را شکرکه برنده شدیم و به صدر رسیدیم.
کار سختی در لیگ داریم. هنوز ابتدای فصل هستیم. تیم ما هم بازیکن جوان و هم با تجربه دارد و رفته رفته بهتر هم می شویم. تمام هدف ما همان طور که گفتم، شاد کردن دل هواداران است. امیدوارم با حفظ این روند، در جمع 4 تیم برتر باشیم و سهمیه آسیایی بگیریم.
قبل از من پریرا و فونیکه سی گلزنی زیادی انجام دادند؛ اما تیم ما بعد از مهند مهدی آقای گل دیگری نداشت. امسال هم امیدوارم این افتخار نصیبم شود و آقای گل ایران شوم. به آقای گلی فکر نمی کنم؛ بلکه بیشتر تمرکزم روی موفقیت تیم است؛ اما امیدوارم این اتفاق هم بیفتد. فصل گذشته عیسی این شانس را داشت و فکر کنم تا ۱۲ گل پیش رفت، اما درنهایت نشد. بازهم تأکید می کنم که مهم برد تیم است و اگر شد، سعی می کنم آقای گل هم شوم.
تیم بسکتبال پالایش نفت آبادان در لیگ برتر بسکتبال باشگاه های ایران بااقتدار حریفان را یکی پس از دیگری از پیش رو برمی دارد.
مسابقات لیگ برتر بسکتبال باشگاه های ایران که به خاطر حضور تیم ملی بسکتبال چند هفته ای تعطیل بود، با شروع مجدد با درخشش پالایش نفت آبادان همراه شد.
آسمانخراش های پالایش نفت آبادان که لیگ را با پیروزی مقابل مس رفسنجان شروع کرده بودند، در شروع مجدد لیگ با سه پیروزی پی درپی موفق شدند صدر جدول را از آن خود کنند.
شاگردان حماد سامری در پالایش نفت آبادان ابتدا به مصاف تیم خانه بسکتبال خوزستان رفتند که موفق شدند با نتیجه ای قاطع، حریف خود را در دربی خوزستانی ها با نتیجه ۶۴ بر ۵۴ شکست دهند. نفتی ها در کوارتر اول ۱۲ - ۱۲ با حریف مساوی کردند، اما در کوارتر دوم با نتیجه ۱۵ بر ۱۲ در کوارتر سوم با نتیجه 19 بر18 و در کوارتر چهارم هم با نتیجه۱۹ - ۱۱موفق شدند حریف خود را شکست دهند. در این دیدار محمد حسن زاده، ستاره تیم پالایش نفت بود و با کسب ۲۸ امتیاز و ثبت ۱۷ ریباند دبل دبل کرد تا تاثیرگذاری ۲۸ بهترین بازیکن زمین شود. پالایش نفتی ها در ادامه لیگ و در سومین بازی خود به مصاف تیم رعد پدافند هوایی مشهد رفتند که موفق شدند با ارائه یک بازی برتر با نتیجه ۹۸ - ۶۱ حریف مشهدی خود را شکست دهند. شاگردان حماد سامری ابتدا در کوارتر اول با نتیجه 30 بر 20 و سپس در کوارتر دوم با نتیجه 21 بر 18، کوارتر سوم با نتیجه 28 بر 11 و کوارتر چهارم با نتیجه 19 بر ۱۲ حریف خود را شکست دهند. در پایان این دیدار بازهم محمد حسن زاده، بازیکن پست چهار نفت آبادان با کسب ۱۹ امتیاز، ۷ ریباند، یک پاس گل و تاثیرگذاری ۲۶، بهترین بازیکن زمین شد. تیم بسکتبال پالایش نفت آبادان در ادامه بردهای پی درپی خود و در حساس ترین دیدار گروه «الف» از هفته چهارم به مصاف تیم مدعی و صدرنشین شورا و شهرداری قزوین رفت که موفق شد با ارائه یک بازی برتر این تیم را با نتیجه قاطع خوب با نتیجه 79 بر 50 به پیروزی برسد. شاگردان حماد سامری ابتدا در کوارتر اول با نتیجه 25 بر ۱۲، سپس کوارتر دوم با نتیجه 14 بر ۱۰، کوارتر سوم با نتیجه 18 بر ۱۶ و کوارتر چهارم با نتیجه 22بر ۱۲ حریف قزوینی خود را شکست دادند. محمد حسن زاده بازیکن پست چهار و ستاره تیم پالایش نفت آبادان بازهم مانند دیدارهای قبلی در پایان این بازی با کسب ۱۸ امتیاز، ۱۵ ریباند و ۲ پاس گل دبل دبل کرد تا بهترین بازیکن زمین شود. او با تأثیرگذاری در ۲۵ امتیاز، ستاره نفت و این بازی بود. این بازی در حضور رئیس فدراسیون بسکتبال ایران و شهردار قزوین در سالن آزادی تهران برگزار شد و شاگردان حماد سامری مربی موفق خوزستانی با شایستگی یک برد خوب را رقم زدند. تیم پالایش نفت آبادان با این پیروزی به واسطه چهار برد متوالی، با 8 امتیاز صدرنشین گروه «الف» شد تا جای شورا را در این رتبه بگیرد. لیگ برتر بسکتبال باشگاه های ایران امسال به خاطر جلوگیری از شیوع ویروس کرونا، در دو گروه هشت تیمی به صورت متمرکز در تهران برگزار می شود و تیم های شرکت کننده هر هفته برای انجام دیدارهای خود عازم تهران می شوند.
سرمربی تیم فوتبال بانوان پالایش گاز ایلام:
تیم فوتبال بانوان پالایش گاز ایلام موفق شد در خانه از سد ملوان بگذرد تا نخستین برد این تیم در فصل جاری رقم خورده باشد. سرمربی پالایشی ها اعتقاد دارد در گروه سختی قرار دارند و شروع بازی ها با نایب قهرمان و تیم سوم فصل قبل باعث شد روند پیروزی این تیم دیر شروع شود.
ایناس آراسته نژاد، سرمربی تیم فوتبال بانوان پالایش گاز ایلام طی گفت وگویی با مشعل در خصوص وضعیت این تیم گفت: در دو بازی گذشته با تیم های صدر جدولی سال گذشته بازی داشتیم و ازآنجایی که این دوتیم ملی پوشان زیادی در اختیار داشتند، متأسفانه شکست خوردیم. اما با برنامه ریزی های انجام شده تلاش می شود که 6 امتیاز ازدست رفته را جبران و قهرمانی لیگ برتر را کسب کنیم .
سرمربی تیم پالایش گاز ایلام در ادامه در خصوص هدف این تیم گفت: هدف تیم فوتبال بانوان پالایش گاز ایلام، جوان گرایی و بومی بودن بازیکنان است که انتظار داریم در میادین ورزشی کشور خوب بدرخشند و به عنوان قهرمان این بازی ها بار دیگر نام ایلام و ایلامیان را در میادین ورزشی فریاد بزنند.
سرمربی تیم فوتبال بانوان پالایش گاز ایلام با اشاره به اینکه هم اکنون تیم فوتبال بانوان ایلام از آمادگی خوبی برخوردار است و ان شاءالله هفته چهارم و پنجم برنده میدان خواهیم بود، خاطرنشان کرد: بدشانسی ما این بود که دوتا بازی با صدر جدولی ها داشتیم که بدن بچه ها خالی کرد، بازی سوم را با برد پشت سر گذاشتیم و ان شاءالله از بازی های بعدی هم تیم فوتبال بانوان ایلام در مقابل حریفان خود، برنده خواهد بود.
ایناس آراسته نژاد در خصوص بازی با ملوان گفت: بازی خوبی بود و شاگردانم خواسته های من را در زمین به خوبی پیاده کردند. ما بازی را با تک گل کوثر عنبری برنده شدیم درحالی که می توانستیم گل های بیشتری هم بزنیم.
مربی تیم پالایش گاز بانوان ایلام در ادامه گفت: این تیم هفته چهارم مهمان تیم سارگل بوشهر است و امیدوارند بازی خوبی را به نمایش بگذاریم و با کسب سه امتیاز این بازی زمین را ترک کنند.
آراسته نژاد در پایان از مدیرعامل پالایشگاه گاز ایلام و سایر مسوولان این شرکت تشکر و قدردانی کرد و افزود: امسال دلگرمی و حامی خیلی خوبی برای تیم بودند، امیدوارم با توجه به جوان گرایی و بومی بودن این تیم، آینده روشن برای استان و کل کشور داشته باشیم.
تیم فوتبال بانوان پالایش گاز ایلام در هفته سوم لیگ برتر فوتبال بانوان باشگاه های ایران به نخستین پیروزی خود دست پیدا کرد.
از هفته سوم رقابت های لیگ برتر فوتبال بانوان کشور، جام کوثر و از گروه دوم، در ورزشگاه عدالت ایلام تیم فوتبال بانوان پالایش گاز میزبان تیم ملوان بندر انزلی بود که موفق شد با یک گل این تیم را شکست دهد تا نخستین پیروزی گازی ها رقم بخورد.
تک گل این دیدار را کوثر عنبری در دقیقه ۶۰ برای تیم پالایش گاز ایلام به ثمر رساند، تیم بانوان پالایش گاز ایلام هم اکنون با یک برد، دو باخت و ۳ امتیاز در رده چهارم از گروه دوم لیگ برتر فوتبال بانوان کشور قرار دارد.
رقابت های لیگ برتر فوتبال بانوان کشور با حضور ۱۱ تیم در ۲ گروه برگزار می شود. تیم های وِچان کردستان، شهرداری سیرجان، ملوان بندرانزلی، پالایش گاز ایلام، سارگُل بوشهر و قشقایی شیراز در گروه دوم باهم به رقابت می پردازند.
تیم فوتبال بانوان پالایش گاز ایلام تیمی باتجربه است که در چند سال اخیر همیشه جزو تیم های خوب لیگ برتر بوده و هر ساله نتایج مناسبی کسب کرده و در این لیگ هم حریف سختی برای رقیبان خواهد بود.
تیم بسکتبال بانوان پالایش نفت آبادان مانند تیم مردان این باشگاه در لیگ برتر بسکتبال یکه تاز است.بانوان بسکتبال پالایش نفت آبادان با 4 پیروزی پی درپی در دور رفت رقابت های لیگ برتر بسکتبال بانوان ایران و کسب 8 امتیاز با اقتدار و به تنهایی در صدر جدول قرار دارد و باید گفت اسب خود را برای قهرمانی زین کرده است.شاگردان متشرعی لیگ را با پیروزی مقتدرانه مقابل تیم سپهر داد شروع کردند. پالایش نفت آبادان با نتیجه قاطع ۹۹ بر ۶۳ حریفش را شکست داد تا نخستین پیروزی را در کارنامه اش ثبت کند. نفتی ها در ادامه با 3 پیروزی دیگر موفق شدند قدرت خود را به رخ حریفان بکشند. تیم بسکتبال پالایش نفت آبادان در بازی دوم خود مقابل مولتی کافه مشهد را با نتیجه قاطع ۸۳ بر۵۱ شکست داد تا دومین پیروزی این تیم رقم خورده باشد. شاگردان متشرعی در بازی سوم به مصاف تیم نوشت افزار کنکور تهران رفتند که مانند دو دیدار قبلی بازهم تیم برتر میدان بودند و موفق شدند با ارائه یک بازی برتر و با نتیجه قاطع به پیروزی برسند. نفتی ها در یک بازی کاملا یک طرفه کوارتز اول را ۲۵ بر یک پیروز شدند. در کوارتز دوم ۲۴ بر ۱۲ به برتری رسیدند. آبادانی ها در کوارتز سوم هم برتری خود را حفظ کردند و در نهایت با نتیجه ۷۰ بر ۳۶ پیروزی دیگری را رقم زدند. پالایش نفت آبادان سومین برد خود را کسب کرد تا در جدول صدرنشین بماند. اما شاگردان متشرعی در بازی چهارم و نیز درعین حال در حساس ترین بازی خود و برای تثبیت صدرنشینی به مصاف تیم شورا و شهرداری قزوین تیم دوم جدول رفتند. پالایش نفت آبادان در این دیدار نیز مانند دیدارهای قبل با ارائه یک بازی حساب شده و برتر موفق شد با نتیجه قاطع ۸۱ بر ۶۹ پیروز شود و صدرنشین این گروه باقی بماند. در این دیدار فائزه شهریاری، بازیکن پالایش نفت، بیشترین با کسب۲۴ امتیاز بیشترین امتیاز را گرفت تا بهترین بازیکن زمین باشد.تیم بسکتبال بانوان پالایش نفت آبادان با 8 امتیاز صدرنشین گروه «ب» این رقابت هاست.
گروهی از کارکنان نفتی شاغل در ستاد وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران با رعایت پروتکل های بهداشتی در یک برنامه ورزشی در جهت سلامت و نشاط کارکنان با حضور در ارتفاعات رشته کوه البرز مرکزی به قله 3500 متری لیچه صعود کردند.11 نفر از کارکنان کوهنورد نفتی با حضور در روستاي واريش كه در ارتفاع 2250 متري از سطح دريا قرار دارد، کوهپیمایی خود را شروع کردند و بعد از 4 ساعت کوهپیمایی موفق شدند به قله ليچه به ارتفاع 3500 صعود کنند. اسامي همکاران نفتی که در این صعود شركت داشتند، عبارتند از :فريدون ابوقداره، علي تقوی، امیرحسین دردي نوش، هيربد دردي نوش، محمدعلی عبادي، الله یار الياسي، سيدمصطفي احمدي نسب، محسن صداقت، بهرام صفوي، فرامرز فرجي و حسين باقرزاده.
مسابقات لیگ برتر وزنه برداری باشگاه های ایران بالاخره پس از کش وقوس های فراوان از هفته گذشته شروع شد که با درخشش وزنه برداران ملی حفاری نایب قهرمان فصل پیش همراه بود. هفته اول لیگ برتر وزنه برداری باشگاه های ایران به میزبانی باشگاه فولاد خوزستان و با رعایت تمام پروتکل های بهداشتی و بدون حضور تماشاگران در اهواز برگزار شد.
تیم های شرکت ملی حفاری اهواز، مناطق نفت خیز جنوب، نفت اهواز، عقاب نیروی هوایی، رعد پدافند، نیروی زمینی ارتش، فولاد خوزستان و گهر زمین سیرجان در این رقابت ها حضور دارند.در پایان مسابقات هفته نخست تیم ملی حفاری اهواز با کسب دو مقام اولی و دو مقام دومی و سه مقام سومی و کسب 740 امتیاز در رده سوم ایستاد و تیم مناطق نفت خیز جنوب با 525 امتیاز در جایگاه هفتم ایستاد و تیم نفت اهواز هم که در این هفته فقط با یک وزنه بردار در مسابقات شرکت کرده بود با 65 امتیاز در انتهای جدول قرار گرفت.نتایج وزنه بردان نفتی در اوزان مختلف در هفته نخست لیگ برتر وزنه برداری به شرح زیر است:
دسته ۵۵ کیلوگرم
محمد اصغری نژاد از ملی حفاری با ثبت ۲۰۳ کیلوگرم در مجموع دوم شد.
دسته ۶۱ کیلوگرم
حسن گل پرور از باشگاه ملی حفاری با ثبت ۲۴۶ کیلوگرم در مجموع عنوان سوم را به دست آورد.
دسته ۷۳ کیلوگرم
روح الله بیرانوند از باشگاه ملی حفاری با ثبت رکورد مجموع ۳۲۱ کیلوگرم دوم شد.
دسته ۸۱ کیلوگرم
مرتضی بیگلری از باشگاه ملی حفاری با رکورد ۱۵۰ یک ضرب ۱۹۰ دوضرب و مجموع ۳۴۰کیلوگرم اول شد.
دسته ۸۹ کیلوگرم
علی میری از باشگاه ملی حفاری با رکورد ۱۶۴ یک ضرب ۲۰۸ دوضرب و مجموع ۳۷۲ کیلوگرم اول شد و صالح چراغی از باشگاه ملی حفاری با رکورد ۱۶۳ یک ضرب ۲۰۱ دوضرب و مجموع ۳۶۴ کیلوگرم.
دسته ۹۶ کیلوگرم
عباس زندی از باشگاه ملی حفاری با رکورد ۱۵۵ یک ضرب ۱۷۵ دوضرب و مجموع ۳۳۰ کیلوگرم سوم شد.
نگاهی به واکسن کرونا و حواشی آن در آستانه واکسیناسیون جهانی
مشعل نزدیک به یک سال از شروع اپیدمی کرونا در همه نقاط جهان می گذرد و دنیای پیشرفته پزشکی و علم از همان ابتدای همه گیری کرونا به دنبال کشف واکسن و درمانی قطعی برای این بیماری بود. در ماه های گذشته شرکت های زیادی در چند کشور مختلف برای رسیدن به نتیجه نهایی در تولید واکسن کرونا تلاش کرده اند و پس از رسیدن به نتایج مورد نظر شروع به آزمایش های مختلف روی واکسن به دست آمده کرده اند. این شرکت ها نتایج به دست آمده را در همه مراحل به سازمان بهداشت جهانی اطلاع می دهند و همه مراحل با تایید این مراکز معتبر اجرایی می شوند.
در این مدت شرکت آمریکایی فایزر با مشارکت داروسازی بایون تک آلمان نخستین شرکت های داروسازی در جهان بودند که ۹ نوامبر (۱۹ آبان) از پیشرفت چشمگیر و کارایی بیش از ۹۰ درصدی پروژه مشترک تولید واکسن کرونای خود خبر دادند. این شرکت گفته است اگر مجوز سریع تر صادر شود، امیدوار است واکسن های خود را تا پایان ماه دسامبر راهی بازار کند و چندی قبل هم اولین موارد تزریق این واکسن در انگلستان آغاز شد. آمریکا و اتحادیه اروپا از قصد خود برای پیش خرید این واکسن خبر داده اند و کمیسیون اروپا گفته است که ۳۰۰ میلیون دوز آن را می خرد. اما شرکت آمریکایی مدرنا نیز تنها چند روز پس از فایزر اعلام کرد به واکسن کووید۱۹ با کارایی ۹۴.۵ درصد دست یافته است. هر دو واکسن های آمریکایی از مسیر استفاده از یک فناوری جدید به نام «آران ای پیام رسان» ساخته شده اند و احتمال دارد ایالات متحده آمریکا تا پایان سال جاری میلادی به ۶۰ میلیون دوز از آنها دست یابد.
اما دو هفته پس از اعلام اولیه ساخت واکسن کرونا در آمریکا، دانشگاه آکسفورد در بریتانیا نیز اعلام کرد به واکسن کووید۱۹ با کارآیی تا ۹۰ درصد دست یافته است. پژوهشگران دانشگاه آکسفورد می گویند تاکنون در میان افرادی که این واکسن روی آنها آزمایش شده، هیچ مورد ابتلای شدید یا الزام به بستری شدن در بیمارستان دیده نشده است. امتیاز واکسن تولید دانشگاه آکسفورد به واکسن های دیگر آن است که نگهداری آن ساده تر بوده و به راحتی قابل حمل به همه نقاط دنیاست. سازندگان این واکسن بریتانیایی که در لابراتوار چندملیتی آسترازنکا تولید ساخته شده، امید دارند که نخستین دوزهای محصول خود را تا پیش از فرا رسیدن سال نو میلادی به افراد تزریق کنند.در کنار این موارد شرکت داروسازی سینوفارم چین نیز اعلام کرده که واکسن آزمایشی خود برای پیشگیری از ابتلا به بیماری کووید۱۹ را تاکنون به طور اضطراری به نزدیک به یک میلیون نفر تزریق کرده، اما نزد هیچ یک از آنها عوارض مهم ناشی از این تزریق را مشاهده نکرده است. با این حال این شرکت دولتی تاکنون داده های آزمایش بالینی از میزان کارایی این دو واکسن را منتشر نکرده است. البته در این مدت برخی کشورها مثل برزیل محموله هایی از این واکسن چینی را وارد کرده است.روسیه هم یکی از کشورهایی بود که اعلام زودهنگامی در تولید واکسن داشت و تولید انبوه واکسن کرونا به نام «اپی واک کرونا» را در این کشور از مدتی قبل شروع کرده است. در ایران هم تلاش ها برای ساخت واکسن موفقیت آمیز بوده و مسئولان این پروژه از تأثیر بالای واکسن کووید۱۹ صحبت می کنند و گفته می شود که نخستین واکسن ساخت داخل را تا تابستان ۱۴۰۰ راهی بازار می کند.
اما همزمان با آماده سازی واکسن ها و در حالی که هر روز هزاران نفر در کل دنیا به کام مرگ می روند، شایعات و حواشی درباره تهدیدهای احتمالی واکسن هایی که در حال تهیه هستند، در فضای مجازی منتشر می شد. این موضوع هم مختص به کشور ما نبود و حتی در برخی کشورها گروه ها و جریاناتی در مخالفت علنی با تولید و تزریق عمومی واکسن کرونا شروع شده است. در این مدت پیام ها و اطلاعاتی همراه با تصاویر و ویدئوهایی در فضای مجازی منتشر می شود که هدف از این واکسن ها را تهدید نوع بشر و کشتار عمومی مردم در سراسر دنیا یا کنترل از راه دور آنها یا تغییرات هورمونی و ... عنوان می کنند. در این مورد کار به موضوعات جالب و خنده داری مثل کار گذاشتن یک ریزتراشه یا دستکاری «دی ان ای» هم رسید و در برخی موارد عامه مردم که اطلاعات دقیقی از ماهیت واکسن ها ندارند، این اخبار را باور کرده و نگران شده اند. باید گفت که این اخبار تاکنون نه تنها تایید نشده، بلکه بارها اشتباه و عوامانه بودن آنها مورد تاکید قرار گرفته و لازم است هر کدام از ما با نگاهی دقیق و دور از جنجال های فضای مجازی موضوعات را دنبال کنیم.
شرکت های داروسازی فایزر و مدرنا که تاکنون شروع به تزریق واکسن کرده اند، اعلام کرده اند که تزریق واکسن کرونا در دو دوز می تواند عوارضی را در فرد ایجاد یا تشدید کند و افراد پس از تزریق باید بدانند که ممکن است حال ناخوش جسمی را تجربه کنند. پزشکان می گویند که احتمال دارد با تزریق واکسن اولیه مبتلا به کرونای خفیف شویم و یا به برخی از دلایل، عوارض ناشی از این واکسن را داشته باشیم. به هر حال پزشکان برخی عوارض ناشی از واکسن را محتمل دانسته اند که بروز آنها پس از تزریق پیش بینی شده است. نشانه هایی همچون میگرن، تب و درد بدن، دردهای عضلانی و درد بازو و تهوع و استفراغ در مواردی مشاهده شده که در مجموع در مقایسه با نفراتی که واکسن را دریافت کرده اند و علامتی نداشته اند، ناچیز است.
از آنجایی که نمونه تولید شده واکسن کرونا در ایران به گفته مسئولان ستاد کرونا شباهت زیادی به واکسن های تولیدی چین و روسیه دارد، باید منتظر نتایج تزریق این واکسن در کشورهای مختلف باشیم. در عین حال مسئولان وزارت بهداشت در تلاش هستند تا بخشی از نیاز به واکسن را از طریق سفارش به شرکت های دیگر تامین کنند و تا آن زمان مراحل تست انسانی واکسن ایرانی هم به نتیجه برسد. اولا این شرایط برای چند ماه آینده میسر نخواهد بود و هر کدام از این واکسن ها در خوشبینانه ترین حالت حداقل در ماه های ابتدایی سال جدید در دسترس خواهد بود. نکته قابل توجه دیگر اینکه تا زمانی که واکسن به دست ما برسد، میلیون ها نفر در دنیا این واکسن ها در مدل های مختلف را تزریق خواهند کرد و نتایج آنها برای همه ما آشکار خواهد شد. به همین دلیل در حال حاضر لازم است مثل این چند ماه به مراقبت از خودمان و رعایت فاصله اجتماعی ادامه دهیم تا در زمان دسترسی به واکسن مناسب در سلامت کامل باشیم.
با تو از خویش نخواندم، که مجابت نکنم
خواستم تشنه این کهنه شرابت نکنم
گوش کن از من و بر همچو منی گوش مکن
تا که ناخواسته مشتاق عذابت نکنم
دستی از دور به هرم غزلم داشته باش
که در این کوره احساس مذابت نکنم
گاه باران همه دغدغه اش باغچه نیست
سیل بی گاهم و ناگاه خرابت نکنم
فصلها حوصله سوزند بپرهیز که تا
فصل پر گریه این بسته کتابت نکنم
هر کسی خاطره ای داشت ، گرفت از من و رفت
تو بیندیش که تا بیهده قابت نکنم
*محمد علی بهمنی
شهاب رمضان، یکی از خوانندگان سبک پاپ کشورمان است که در سال های گذشته با دو آلبوم به نام «رمانتیک» و «جشن تنهایی» و چندین قطعه موفق توانسته طرفداران خود را حفظ کند. شروع کار رمضان با سیروان خسروی بود و آلبوم دوم خود یعنی جشن تنهایی را در سال ۱۳۹۲ منتشر کرد. او همچنین تیتراژ تعدادی از برنامه های تلویزیونی را خوانده است. شهاب رمضان بیشتر به کار آهنگ سازی مشغول و در این سال ها هم فعال بوده است.
اورهان پاموک، نویسنده معاصر ترک و برنده جایزه نوبل ادبیات در سال ۲۰۰۶ است که کتاب های بسیار زیبا و ارزشمندی را به نگارش درآورده است. کتاب های پاموک به بیش از ۶۰ زبان زنده دنیا ترجمه شده اند. کتاب موزه معصومیت او درباره عشق، روابط بین انسان ها، انتقاد از قشر مرفه جامعه و شکستن تابوهای سنتی جامعه ترکیه در گذر از تفکرات سنتی به سمت مدرنیته است.در قسمتی از متن پشت جلد کتاب موزه معصومیت آمده است: «وقتی موزه معصومیت را می خوانید، فقط عشق نیست که در آن تجلی پیدا می کند بلکه دوستی، پیوند، جذابیت، خانواده و خوشبختی هم مورد بحث قرار می گیرد و می بینید که دلتان نمی خواهد از دنیای رنگی کتاب خارج شوید.» احتمالا برای همه پیش آمده که با دیدن یک شیی یا حتی گوش دادن به یک آهنگ یاد و خاطره واقعه یا شخصی در ذهن ما زنده می شود. این حس برای تک تک ما آشناست. این مفهوم بن مایه کتاب موزه معصومیت از اورهان پاموک شده است. اشیای پیرامون ما، عنصر اصلی تشکیل دهنده این کتاب است و پاموک چندین بار آن را به عنوان یک کلیدواژه اساسی در کتاب قرار داده است.این کتاب را مریم طباطبایی ها ترجمه و انتشارات پوینده نیز منتشر کرده است.
خواب زده، سریالی به کارگردانی سیروس مقدم، تهیه کنندگی الهام غفوری و نویسندگی سعید نعمت الله است. این سریال که برای پخش در شبکه خانگی آماده شد، در نیمه اول سال 98 آماده و منتشر شد. در این سریال که فضایی عاشقانه و ماورایی دارد، به تقابل میان انسان و شیطان پرداخته شده و لادن مستوفی، سیما بابایی، علی رضا شجاع نوری، امیرعلی دانایی، مهدی سلطانی و پریوش نظریه هنرنمایی می کنند. این سریال را می توانید از سایت های آنلاین پخش فیلم تهیه و دانلود کنید.
گفت و گو با خانواده نخبه نوجوان نفتی
مشعل تعداد زیادی از کارکنان صنعت نفت در بخش های مختلف در عین شرایط سخت کاری و اقماری بودن و دوری از خانواده توانسته اند فرزندانی موفق و مایه افتخار برای خانواده خود و خانواده صنعت نفت تربیت کنند. آروین شیرالی پور، فرزند ابراهیم شیرالی پور و ناهید دیلمی فرد است که توانسته در مسابقات آنلاین بین المللی محاسبات ذهنی (UCMAS) که با حضور شرکت کنندگانی از 80 کشور برگزار شد، مقام دوم را کسب کند. ابراهیم شیرالی پور، کارمند اداره مدیریت تدارکات و کالای شرکت ملی حفاری ایران است و به صورت اقماری در این مجموعه فعال است و 14 روز را در کنار خانواده خود حضور دارد و اگرچه در جریان این موفقیت فرزند خود قرار دارد، اما می گوید همسرم به طور کامل در جریان برنامه های آروین و زحمات این کارها بر عهده او بوده و حالا خوب است با خودش صحبت کنید.
ناهید دیلمی فرد ، مادر آروین است که در سه سال گذشته علاوه بر برنامه های آروین یک فرزند دیگر خود را هم به دنیا آورده و حالا یک فرزند سه ساله دیگر هم دارد. او که لیسانس زبان انگلیسی دارد تا زمان به دنیا آمدن آروین در آموزشگاه های زبان انگلیسی مشغول به تدریس بوده اما پس از به دنیا آمدن آروین برای مراقبت از فرزند شغل خود را رها می کند تا در غیاب پدر، زمان بیشتری را با فرزند خود بگذراند.
دیلمی زاده می گوید: از حدود 5 سالگی متوجه هوش و استعداد آروین شدم و در پیش دبستانی این نشانه ها را در فرزندم مشاهده کردم و به همین دلیل آروین را در مسابقات محاسبات ذهنی (UCMAS) ثبت نام کردیم.
از همان ابتدا آروین توجه و علاقه زیادی به این مسابقات و محاسبات ذهنی نشان داد و برای حضور در مسابقات و کسب مقام هم همراهی و توجه خوبی داشت. این استعداد و علاقه را معلمان و اساتید موسسه (UCMAS) هم تائید می کردند.
مادر آروین درباره مسابقات استانی و کشوری که در چند سال گذشته با وجود مشکلات مختلف شرکت کرده است، می گوید: در اولین مسابقات استانی که آروین شرکت کرد، انتخاب شد و به مسابقات کشوری رفت و در آنجا مقام سوم را کسب کرد. در سال دوم اما به دلیل مشکلات اجرایی که به وجود آمد، حضور پیدا نکرد اما در سال 99 به دلیل کرونا مسابقات غیرحضوری برگزار شد و توانستیم در این مسابقات آروین را شرکت بدهیم. آروین در مسابقات جهانی محاسبات ذهنی (UCMAS) که به طور آنلاین در مالزی برگزار شد، رتبه دوم را کسب کرد.
مادر این نخبه خانواده صنعت نفت که مهارت بالایی در کار با چرتکه دارد، با تاکید بر اینکه این برنامه ریزی و دلسوزی در راستای علاقه مندی آروین بوده و اجبار و فشاری روی فرزندشان نداشته اند، می گوید: آروین به این محاسبات ذهنی علاقه زیادی دارد، اما همزمان به شنا هم علاقه نشان داده و تا قبل از شروع همه گیری کرونا با وجود هزینه های بالا تلاش کردیم تا به کلاس های شنا هم برود.
او ادامه می دهد: در همان دوران پیش دبستانی با مشاهده استعداد آروین تصمیم گرفتیم او را در این کلاس ها ثبت نام کنیم و اگر رضایت نداشت برای ادامه اصرار نمی کردیم اما به مرور دیدیم که به این کلاس ها علاقه نشان می دهد و خوشبختانه اخیرا دوره ها را تمام کرده و دیپلم این دوره ها را دریافت کرده است. آروین این روزهای کرونایی که شرایط حضور در کلاس های خود را ندارد روزانه تمرین می کند تا از توانمندی هایش کاسته نشود و در اولین مسابقاتی که پیش بینی شود امکان شرکت دارد.
او با بیان اینکه محاسبات ذهنی مهارتی است که برای آینده آروین هم مفید خواهد بود، درباره سختی های این مسیر می گوید: همسرم به دلیل شرایط شغلی 14 روز را در خانه نبود که در این مدت علاوه بر کارهای خانه باید برنامه های آموزشی و کلاس شنای آروین را هم مدیریت می کردم. ضمن اینکه بعد از تولد فرزند دومم در سه سال گذشته باید از هر دو مراقبت می کردم و چون در شهر اهواز آشنایی نداشتیم، گاهی برای نگهداری فرزند کوچکم در زمان کلاس های آروین مشکل داشتم.
او می گوید: همسرم در این سال ها و در 14 روزی که در خانه حضور داشت همراه من بود و کمک زیادی می کرد، اما برای زمانی که او نبود، باید به تنهایی تلاش می کردم.
مادر این نوجوان نخبه همچنین به علاقه آروین و پدرش به سردار قاسم سلیمانی اشاره می کند و می گوید: پس از کسب این مدال جهانی آروین خودش گفت که دوست دارد مدالش را به شهید سردار سلیمانی تقدیم کند و ما هم با او موافق بودیم.
داستان عکس:
گروه جهادی شهید حججی دانشکده پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد با حضور در مناطق محروم به ویزیت رایگان و غربالگری بیماران پرداختند. ۳۰ پزشک، داروساز و پرستار به صورت داوطلب هر هفته در حاشیه شهر مشهد به ویزیت و غربالگری بیماران می پردازند و به طور متوسط ۱۶۰ بیمار را ویزیت کرده و دارو تجویز می کنند.
عکس: سید حسین میرپور- مهر
AIMP
شاید این اپلیکیشن، کامل ترین اپلیکیشن پخش موسیقی برای سیستم عامل اندروید باشد. تقریبا امکاناتی نیست که نیاز داشته باشد و اپلیکیشن پخش موسیقی AIMP آن را در اختیارتان قرار ندهد. با یک رابط کاربری جذاب، هزاران قابلیت کوچک و بزرگ در اختیار کاربران این اپلیکیشن قرار گرفته که بسیاری از رقبای مدعی هم از آن ها محروم هستند. همه فرمت های موسیقی (از WAV تا FLAC) در اپلیکیشن پخش موسیقی AIMP قابل اجرا هستند. تنظیمات اکولایزر این اپلیکیشن هم به کاربر اجازه می دهد تا هر نوع اکولایزری راکه برای موسیقی موردعلاقه اش می پسندد، به کار بگیرد. این نرم افزار هم به صورت کاملا رایگان تدارک دیده شده است.
کاربران قدیمی سیستم عامل اندروید، نام این اپلیکیشن را شنیده اند. اپلیکیشن پخش موسیقی Poweramp یکی از قدیمی ترین نرم افزارهای پخش موسیقی در اندروید است که با دانلود و نصب روی بیشتر از ۱۰۰ تلفن هوشمند اندرویدی، یکی از محبوب ترین اپلیکیشن های پخش اندروید هم لقب می گیرد. این پخش کننده موسیقی رابط کاربری بسیار ساده و دلنشینی دارد که با کمک تم های گوناگون قابل تغییر است. به همین دلیل اگر به رابط کاربری و تغییرات همیشگی آن عادت دارید، اپلیکیشن پخش موسیقی Poweramp مطمئن به نظر می رسد.
اگر انتظارات زیادی از یک اپلیکیشن پخش موسیقی ندارید، احتمالا این نرم افزار رایگان که هیچ تبلیغی هم برای کاربرانش تدارک ندیده، بهترین انتخاب ممکن باشد. برای تلفن های هوشمندی از برندهایی که اپلیکیشن پخش موسیقی ندارند، اپلیکیشن پخش موسیقی Musicolet Music Player یک انتخاب کاربردی و معقول به نظر می رسد. در این اپلیکیشن می توانید پلی لیست هایی را که به آن ها نیاز دارید، شکل دهید، نام آهنگ ها را عوض کنید و سایر امکانات مشابه هم در دسترس هستند.
راهنمای استفاده از صفحات نشریه مشعل
- بزرگنمایی یا کوچک نمایی تصاویر : Scroll (غلطک) ماوس
با امکان جابجایی پس از بزرگنمایی صفحات
- دسترسی به متن خبر: دابل کلیک روی تصاویر صفحات