ثبت رکورد انتقال64 میلیارد مترمکعب گاز در نیمه نخست امسال
مدیریت انتقال گاز در 7 استان به مرکزیت نصف جهان
اصفهان از دیرباز به عنوان شاهراه ارتباطی جنوب به شمال کشور به شمار می رود و در حوزه گاز نیز با مرکزیت منطقه 2 عملیات انتقال گاز، عبور 6 خط لوله سراسری انتقال گاز و ارتباط با چند منطقه عملیات انتقال گاز، یکی از تاثیرگذارترین مناطق عملیاتی در کریدور (شاهراه انتقال انرژی) انتقال گاز از جنوب به شمال کشور است. طول خطوط لوله تحت بهره برداری منطقه 2 عملیات انتقال گاز شامل 5185 کیلومتر و 142642 اینچ کیلومتر می شود.این منطقه 8 مرکز بهره برداری اصلی و یک مرکز بهره برداری فرعی، 18 تاسیسات تقویت فشار گاز و 74 توربوکمپرسور دارد. ماموريت اين مجموعه عظيم، نگهداری و بهره برداری از تاسيسات تقويت فشار، خطوط لوله فشار قوی و تجهيزات ارتباطی و دیتا و مخابراتی شبکه انتقال گاز، بر اساس استانداردها و الزامات بين المللی به منظور دريافت و انتقال بهينه گاز است. فعالیت منطقه 2 عملیات انتقال گاز در گستره 7 استان، زیرساخت های لازم را برای بهره گیری از ظرفیت های بومی این مناطق از جمله مراکز علمی و دانشگاهی، موسسات و شرکت های دانش بنیان و... فراهم آورده که این زیرساخت ها در حوزه تامین قطعات و تجهیزات، بی نیازی از خارج، خودکفایی در عرصه های مختلف و... به یکی از نقاط قوت این منطقه بدل شده است. در سال 71 با تغيير ساختار سازمانی شركت ملی گاز ايران، وظيفه انتقال گاز به امور خطوط لوله و فروش، به شركت های گاز استانی به صورت مستقل محول شد. سال 84 با تفکيک مديريت انتقال از بخش پالايش و پخش و تاسيس شرکت انتقال گاز ايران، منطقه 2 عملیات انتقال گاز، به عنوان يکي از مناطق استراتژيک عملياتي، مسؤوليت خدمات انتقال گاز را در محدوده هفت استان کشور شامل سه استان اصفهان، يزد و چهارمحال و بختياري به طور کامل و بخش هايي از استان هاي کهگيلويه و بويراحمد، خوزستان، لرستان و مرکزي به عهده گرفت. این منطقه، گاز طبيعي خروجي پالايشگاه هاي فجرجم، بيدبلند، پارسيان و فازهاي پارس جنوبي را به وسيله 6 خط لوله سراسري، دريافت و با انجام فرايند تراکم و انتقال، آن را به مناطق 3 و 7 عمليات و ساير مصرف کنندگان صنعتي، تجاري و خانگي محدوده حوزه استحفاظي خود تحويل مي دهد. مدیر منطقه 2 عملیات انتقال گاز درباره حجم انتقال گاز، پیگرانی و نشت یابی این منطقه در نیمه نخست امسال می گوید: در بازه زمانی یادشده 334 کیلومتر پیگرانی هوشمند انجام شده، همچنین 64 میلیارد و 172 میلیون مترمکعب ورودی گاز و 49 میلیارد و 397 میلیون مترمکعب نیز خروجی گاز منطقه بوده است. در نیمه نخست امسال 4 هزار و 400 کیلومتر و همچنین680 مرکز شیر انشعاب، شیر بین راهی، تجهیزات داخل ایستگاه های تقویت فشار و .... نشت یابی شده اند.
سید مجتبی گلستانه با اشاره به برنامه های این منطقه در زمینه توسعه همکاری با شرکت های داخلی برای تامین اقلام و تجهیزات مورد نیاز اعلام می کند: ارتباط با شرکت های دانش بنیان به منظور شناسایی توانمندی های مرتبط با امور این منطقه، ایجاد نمایشگاه دائمی ملزومات و اقلام مورد نیاز و اهتمام به ساخت داخل، استفاده از لیست تولید کنندگان مورد تایید وزارت نفت از سوی امور کالا و مراوده اطلاعاتی، از برنامه هایی بوده که صورت گرفته است.
به گفته گلستانه، تعامل با شرکت های تولید کننده در خصوص تعدیل قراردادهایی که به دلیل نوسان های اخیر ارز باعث ناتوانی شرکت ها در تولید محصولات درخواستی می شود و همچنین انجام همه تعمیرات و اورهال های برنامه ای را می توان از فعالیت های این منطقه در حوزه تحقق شعار سال برشمرد.