موافقت وزیر نفت با افزایش تسهیلات رفاهی نفت کارت کارکنان

وزیر نفت با افزایش و پرداخت ارقام تسهیلات رفاهی نفت کارت کارکنان موافقت کرد. به گزارش معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی وزارت نفت، به دنبال موافقت بیژن زنگنه با افزایش ارقام تسهیلات رفاهی نفت کارت، این مبلغ به کارکنان پرداخت می شود. متمم کمک رفاهی، ایاب و ذهاب و تفاوت تطبیق کارکنان قراردادی مدت موقت نیز بزودی ابلاغ و در این باره اطلاع رسانی می شود.

 

احیای ۲ حلقه چاه در میدان نفتی سلمان

چاه های ۶۲ و ۶۳ میدان سلمان، راه اندازی و تولید نفت این دو چاه در دبی پایدار با کمک فرازآوری مصنوعی با گاز تثبیت شد. پس از نصب و راه اندازی سکوی S۱ و در مدار تولید قرارگرفتن چاه های شماره ۶۱ و ۶۴ میدان مشترک سلمان، با بررسی و انجام کارشناسی دقیق گزارش های عملیات حفاری، تکمیل و احیای دو حلقه چاه ۶۲ و ۶۳ و رفع موانع و مشکلات تولید در دستور کار واحد مهندسی بهره برداری با مشارکت سکوی نفتی سلمان قرار گرفت. با وجود ریسک های موجود از احتمال عدم تولید این چاه ها، افزایش تولید آب سکو و امکان بروز مشکلات فرایندی، همچنین امکان کاهش تولید نفت میدان سلمان به دلیل تخصیص بخشی از گاز تزریقی به دیگر چاه های این میدان برای راه اندازی چاه های شماره ۶۲ و ۶۳، فرایند احیای این چاه ها با بهینه ترین شرایط ممکن آغاز شد. در این عملیات با صیانت کامل از مخازن عرب پایینی و بالایی و همزمان با تخلیه آب انباشته شده در چاه و نواحی اطراف آن، تلاش بی وقفه همکاران منطقه و سکوی سلمان به ثمر نشست و تولید نفت از این دو چاه در دبی پایدار با کمک فرازآوری مصنوعی با گاز تثبیت شد.

 

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی:

پتروشیمی ها در دوران تحریم نقشی مؤثر در ارزآوری داشته اند

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی به نقش مؤثر پتروشیمی ها در شرایط تحریم های کنونی اشاره کرد و گفت: معتقدم پتروشیمی ها در شرایط تحریمی به نوعی برطرف کننده بعضی از مشکلات اقتصادی کشور هستند. سیدموسی موسوی با اشاره به نقش پتروشیمی ها در اقتصاد کشور و مسائلی مانند ارزآوری و اشتغالزایی گفت: تقویت و توسعه پتروشیمی ها و حتی ایجاد پتروپالایشگاه ها ضرورتی غیرقابل انکار است؛ زیرا با ایجاد تنوع در تولید محصولات پتروشیمی، افزون بر ارزآوری، صادرات و ایجاد ارزش افزوده، برای جوانان اشتغالزایی بسیار بالایی به دنبال دارد. وی افزود: نمی توان نقش پتروشیمی ها را در شرایط تحریمی کنونی در ایجاد درآمدزایی برای کشور انکار کرد. پتروشیمی ها با تولید محصولات متعدد و متنوع، در شرایط تحریمی به داد کشور رسیدند. این عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: صنعت پتروشیمی کشور از ظرفیت های بالایی برخوردار است، بنابراین اگر بیشترین حجم سرمایه گذاری خود را روی صنایع پایین دستی پتروشیمی متمرکز کنیم، بیشترین عایدی نصیب کشور خواهد شد.

 

معاون وزیر نفت:

خصوصی سازی سازمان بهداشت و درمان در دستور کار وزارت نفت نیست

معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی وزارت نفت از اجرایی شدن طرح ارتقای نظام سلامت کارکنان در آینده نزدیک خبر داد و گفت: خصوصی سازی سازمان بهداشت و درمان به هیچ شکلی در دستور کار وزارت نفت قرار ندارد.

فرزین مینو با بیان اینکه طرح ارتقای نظام سلامت کارکنان صنعت نفت در شرف اجراست، افزود: اجرای این طرح با هدف بهینه سازی و کارآمدی بیشتر نظام سلامت در نفت دنبال می شود و از آنجا که گاه گمانه زنی هایی درباره واگذاری یا تعطیلی سازمان بهداشت و درمان مطرح شده است، جا دارد به صراحت تأکید کنم که سیاستی مبنی بر خصوصی سازی سازمان بهداشت و درمان به هیچ شکلی در دستور کار وزارت نفت قرار ندارد. وی گفت: سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت در همه سال های فعالیت خود منشا خدمات بسیار ارزنده ای به کارکنان نفت، بویژه در گستره مناطق عملیاتی صنعت نفت بوده و از این پس نیز خواهد بود. به گفته معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی وزارت نفت، عمده تغییرات حاصل از اجرای این طرح در حوزه سیاستگذاری های کلان است و ارائه خدمات سلامت به کارکنان طبق روال پیشین، البته در سطحی کیفی تر و قابل قبول تر ادامه خواهد یافت.

 

شرکت ملی گاز ایران:

کاهش صادرات گاز به عراق پس از اخطارهای چندباره قراردادی انجام شد

شرکت ملی گاز ایران در پی انتشار مصاحبه ای ازسوی سخنگوی وزارت برق عراق درباره کاهش صادرات گاز ایران به این کشور، توضیحاتی ارائه و تأکید کرد: کاهش صادرات گاز به عراق پس از اخطارهای چند باره قراردادی انجام شد. متن توضیحات شرکت ملی گاز ایران به شرح زیر است:

«وزارت برق عراق بابت واردات گاز بیش از معادل ۵ میلیارد دلار به شرکت ملی گاز ایران بدهکار است که مبلغ ۳ میلیارد دلار آن در بانک عراقی TBI مسدود شده و غیرقابل استفاده مانده و بیش از ۲ میلیارد دلار از بدهی سررسیدشده وزارت برق نیز هنوز از سوی وزارت برق عراق پرداخت نشده است. افزون بر اینها، طرف عراقی، طبق قرارداد فی مابین، بیش از یک میلیارد دلار نیز به شرکت ملی گاز ایران بابت جرایم قراردادی بدهکاری دارد. صادرات گاز از سوی شرکت ملی گاز ایران به عراق، موضوعی اقتصادی و تجاری است، در حالی که طرف ایرانی با بستانکاری بیش از ۶ میلیارد دلاری از طرف عراقی، از هیچ منفعتی برخوردار نشده است. هدف از صادرات، درآمد است و این پول برای غذا و دارو مصرف می شود، از این رو این شرکت پس از اخطارهای مکرر قراردادی که متأسفانه با بی توجهی طرف عراقی روبه رو شده، طبق مفاد قرارداد، نسبت به کاهش مقدار گاز صادراتی اقدام کرده است. در هر حال، شرکت ملی گاز ایران خود را متعهد به اجرای دقیق قرارداد امضا شده می داند.»

 

 بازار نفت در ۲۰۲۱ احیا می شود

معاون نخست وزیر روسیه اعلام کرد که شرایط بازار نفت ممکن است در سال ۲۰۲۱ به سطح پیش از بحران کرونا برسد. به گزارش خبرگزاری تاس از مسکو، الکساندر نواک در مصاحبه با کانال تلویزیونی روسیه ۲۴ گفت: تولید واکسن های ویروس کرونا در بازار جهانی به بازگرداندن تقاضای نفت کمک می کند و ممکن است بازار در سال ۲۰۲۱ به شرایط پیش از بحران کرونا بازگردد. وی افزود: با اینکه پیش از پایان سال ۲۰۲۰ شاهد بهبود تقاضا بوده ایم، به پارامترهایی که پیش از بحران کرونا داشتیم، نرسیدیم؛ اما امیدواریم در طول سال ۲۰۲۱ به رقم های پیش از همه گیری برسیم. معاون نخست وزیر روسیه تصریح کرد: براساس پیش بینی های خوش بینانه، ممکن است تقاضای جهانی نفت در سال ۲۰۲۱، ۵ تا ۶ میلیون بشکه در روز بهبود یابد.

نواک اظهار کرد: امروز، تقاضا هنوز نتوانسته است در مقایسه با دوره پیش از همه گیری کرونا و حدود ۷ تا ۸ میلیون بشکه در روز بهبود یابد؛ اگرچه من پیش از این گفته ام که کاهش تقاضا بسیار بیشتر بود، اما بخش بزرگی از آن هم اکنون بهبود یافته است. وی افزود: انتظار داریم سال آینده تقاضای نفت رشد بیشتری - حدود ۵ تا ۶ میلیون بشکه در روز - داشته باشد، این پیش بینی خوش بینانه است. معاون نخست وزیر روسیه همچنین درباره ساخت خط لوله گاز نورداستریم-۲ گفت: بخش زیادی از این خط لوله آماده شده و از آنجا که شریکان اروپایی خواستار پایان آن هستند، تکمیل می شود. نواک ادامه داد: خط لوله گازی نورد استریم-۲ پروژه های تجاری است و شریکان اروپایی ما خواهان دریافت یک منبع انرژی سازگار با محیط زیست هستند، از این رو اطمینان دارم که نورد استریم-۲ تکمیل می شود و اقدام های بیشتری برای تکمیل آن در حال انجام است. وی اظهار کرد: تحریم هایی که اکنون علیه این پروژه مورد بحث است، اثری منفی بر پروژه های تجاری دارد.

 

عربستان سعودی  ۴ میدان جدید نفت و گاز کشف کرد

وزیر انرژی عربستان سعودی اعلام کرد که سعودی آرامکو، چهار میدان جدید نفت و گاز کشف کرده است. به گزارش خبرگزاری عرب نیوز از ریاض، عبدالعزیز بن سلمان روز یکشنبه (7، دی ماه) اعلام کرد که شرکت سعودی آرامکو چهار میدان جدید نفت و گاز را در این کشور کشف کرده است. وی گفت: ذخایر نامتعارف نفت در میدان نفتی الریش در شمال غربی ظهران کشف شده و چاه شماره ۲ الریش دارای ظرفیت تولید روزانه ۴ هزار و ۴۵۲ بشکه نفت خام فوق العاده سبک عرب به همراه روزانه ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار فوت مکعب گاز طبیعی است. آرامکو برای تعیین بزرگی میدان چاه های شماره ۳ و ۴ الریش را حفاری کرد که ظرفیت برداشت اولیه نفت از چاه شماره ۳، ۲ هزار و ۷۴۵ بشکه در روز از همان نوع نفت خام، به همراه ۳ میلیون فوت مکعب گاز است. رقم برداشت نفت فوق العاده سبک چاه شماره ۴ الریش به روزانه ۳ هزار و ۶۵۴ بشکه به همراه یک میلیون و ۶۰۰ هزار فوت مکعب گاز طبیعی رسیده است. مقداری گاز نامتعارف هم در مخزن السراح در چاه المنهاز واقع در جنوب غربی میدان نفتی غوار و در چاه السهبا واقع در جنوب غوار کشف شده است. توان برداشت روزانه گاز از چاه المنهاز ۱۸ میلیون فوت مکعب همراه با تولید ۹۸ بشکه در روز میعانات برآورد شده و مقدار گاز موجود در چاه السهبا روزانه ۳۲ میلیون فوت مکعب است. مقداری نفت هم در چاه شماره یک الاجرمیه کشف شده که در شمال غربی شهر رفها در استان شمالی عربستان قرار دارد. آزمون ها نشان می دهد که توان تولید نفت در این چاه ۳ هزار و ۸۵۰ بشکه در روز است. وزیر انرژی عربستان اشاره کرد که این کشف در میدان الریش اهمیت ویژه ای دارد؛ زیرا نشان دهنده امکان تولید نفت خام فوق العاده سبک عرب در کوه های طویق است. عبدالعزیر همچنین تصریح کرد که سعودی آرامکو به فعالیت خود در زمینه تعیین اندازه و ظرفیت میدان های کشف شده و ارزیابی مقدار نفت، گاز و میعانات این میدان ها ادامه می دهد. وی افزود: کشف های جدید، بیانگر ثروت منابع طبیعی ریاض است.