غذایی خوش طعم با عطری دل انگیز
قلیه کدوی یزدی
یکی از غذاهای خوشمزه سنتی که در سراسر ایران به روش های مختلف طبخ می شود، قلیه کدو یزدی است که به قلیه کدوی گیلانی یا مازندرانی هم معروف است. غذایی خوش طعم با عطری دل انگیز که می تواند در این روزهای سرد، گرمابخش سفره هایتان باشد. این غذا به دلیل داشتن کدو حلوایی، سرشار از آنتی اکسیدان است و نوعی ضدسرطان طبیعی به شمار می رود.
مواد لازم
كدو حلوايي: ٣٥٠ گرم
ماش: يك پيمانه
لوبيا قرمز: يك پيمانه
پياز بزرگ: يك عدد
برنج: نصف پيمانه
نمك، فلفل و زردچوبه: به ميزان لازم
دارچين: يك قاشق غذاخوري
روغن: به ميزان لازم
طرز تهیه
ابتدا حبوبات را از چند ساعت قبل خيس كرده و يكي، دو بار آب آن را عوض می کنیم. برنج را هم درآب خيس می کنیم. لوبيا قرمز را می پزیم و زماني كه نيم پز شد، ماش را اضافه کرده و وقتي حبوبات پخت، برنج را اضافه می کنیم تا بپزد. كدو حلوايي را جداگانه نيم پز می کنیم و به باقي مواد در حال پخت می افزاییم. وقتي تمام مواد پخت با گوشتكوب دستي يا برقي قليه را له می کنیم و دوباره روي حرارت می گذاریم. پياز را هم كه از قبل نگيني و طلايي شده به غذا اضافه می کنیم. ادويه جات را کمی تفت می دهیم و به همراه نمک به قليه اضافه می کنیم و اجازه می دهیم آب غذا به خوبي كشيده شود. حالا مي توانيم قليه را دم کنیم. اين غذا با نان يا به تنهايي سرو مي شود.
قهوه دالگونا(آیس کافی)
فاطیما بهجویان- كارشناس آشپزي صدا و سيما
مواد لازم
قهوه فوری: 2 قاشق غذاخوری
شکر: 2 قاشق غذاخوری
آب جوش: 2 قاشق غذاخوری
شیر: یک لیوان
یخ: چند قطعه
طرز تهیه
1) قهوه فوری، آب جوش و شکر را با هم مخلوط می کنیم و حسابی هم می زنیم تا سفت شود و فرم بگیرد.
2) مواد فرم گرفته شده را درون لیوانی که داخلش شیر و چند قطعه یخ ریخته شده، قرار می دهیم. آیس کافی آماده سرو است.
حلوای هویج
ملیکا فتاحی
مواد لازم
آرد: یک پيمانه
شكر: ۲ پيمانه
آب: يك و نيم پيمانه
روغن: نصف پيمانه سرخالي
كره: ۵۰ گرم
هل: یک قاشق چایخوری
گلاب: نصف پيمانه
هويج: ۴۰۰ گرم
زعفران آب كرده غليظ: ۳ قاشق غذاخوري
طرز تهيه
هويج ها را پوست کنده و آنها را بخارپز مي كنيم يا مي پزيم تا خوب نرم شوند. سپس هویج ها را پوره کرده و كنار مي گذاريم. در این مرحله شكر و آب را روي حرارت مي گذاريم تا شكر به خوبي حل شود؛ گلاب، هل و زعفران را اضافه مي كنيم. حالا آرد را روي حرارت متوسط حدود ۱۰ دقيقه تفت مي دهيم تا بوي خامي آن گرفته شود و آرد كمي سبك شود (احتياج به تغيير رنگ زيادي نيست). حالا روغن و كره را به آرد اضافه کرده و خوب مخلوط مي كنيم. سپس هويج پوره شده را افزوده و خوب مخلوط مي كنيم. در پایان نیز شربت را اضافه می کنیم و دوراني و در يك جهت تفت مي دهيم تا حلوا جمع شود و آب نداشته باشد. سپس از روي حرارت برمی داریم و اجازه می دهیم تا كمي خنك شود، در نهایت نیز آن را تزئين مي كنيم.
نکته
1. براي داشتن حلواي با كيفيت تر حتما آرد را دو بار قبل از تفت و یک بار بعد از تفت الك کنید.
2. مي توان از شير به جاي آب استفاده كرد.
3. ترجیحا هويج را رنده نكنيد، چون این کار باعث تکه تکه شدن حلوا می شود.