نگاهی به ایثارگری مدافعان سلامت بیمارستان نفت آبادان در دوران کرونا
گذشته ای درخشان و آینده ای روشن
فرزانه اسماعیل زاده بیمارستانی در منتهی الیه شرقی شهر آبادان در نزدیکی اروندرود، در نقطه صفر مرزی ایران، با قدمتی 100 ساله که وزنه ای است در شهر آبادان، همان بیمارستان «OPD» معروف که هم بومی های منطقه، هم کارکنان و هم بازنشستگان صنعت نفت، خاطره ها از آن دارند و نسبت به آن متعصب هستند. بیمارستانی که همسایه دیواربه دیوار پالایشگاه آبادان است و همین نزدیکی اش به پالایشگاه باعث شد در دوران جنگ، از حملات مصون نماند و بخش هایی از آن تخریب شود و 13 نفر از کارکنان آن به شهادت برسند. بیمارستانی که در سابقه افتخاراتش می توان به انجام عمل موفقیت آمیز پیوند غضروف اشاره کرد و از نقش موثرش در بالا بردن سلامت منطقه از گذشته تاکنون گفت. در گزارش پیش رو، گوشه ای از رشادت های کارکنان بیمارستان نفت آبادان را می خوانید.
این روزها کارکنان بیمارستان نفت آبادان، مانند همکاران خود در گذشته های دور، مشغول خدمات دهی به بیماران یک اپیدمی هستند و البته که مدیریت، تلاش، دلسوزی و ازخودگذشتگی کارکنان این دوره بیمارستان نیز همچون پیشینیان، مثال زدنی است، به نحوی که مدافعان سلامت بیمارستان نفت آبادان، بحران کرونا را نیز به گواه اسناد و مدارک خوب مدیریت کردند. به گفته نصرالله حسونی بحرینی، رئیس بهداشت و درمان صنعت نفت آبادان، بیمارستان نفت آبادان در ایام کرونا، بیمارستان معین شهر اعلام و با آغاز پاندمی کرونا در کشور، اورژانس خاکستری (اورژانس بیماران تنفسی) در آن تشکیل شد. از آغاز شیوع کرونا تا پایان دی امسال، حدود 7 هزار و 200 نفر با تشخیص کرونا به بیمارستان نفت آبادان مراجعه کردند و از این تعداد، حدود 900 نفر بستری شدند که بیماران بومی را نیز شامل می شود.
به گفته او، رعایت درست دستورعمل های بهداشتی، تلاش شبانه روزی کارکنان، مراقبت صحیح از بیماران و آموزش به خانواده ها موجب شد که بیمارستان نفت آبادان، کمترین پرسنل مبتلا و براساس آمار، کمترین فوتی را در میان مبتلایان به این ویروس داشته باشد. بر پایه اطلاعات موجود، جمعیت تحت پوشش بیمارستان نفت آبادان،حدود 21 هزار و 64 نفر هستند که از این تعداد10 هزار و 418 نفر بازنشسته و 10 هزار و 646 نفر شاغل را دربر می گیرد.
همچنین اقدام های مربوط به طب صنعتی و اچ اس ای اعم از معاینات دوره ای و کنترل بهداشت خانواده کارکنان نفت و بهداشت و درمان و همچنین خدمات بیمارستانی در هیچ یک از بخش های اتاق عمل جنرال و سرپایی، پلی کلینیک، اورژانس، آزمایشگاه، رادیولوژی، توانبخشی، دندانپزشکی و واکسیناسیون در ایام کرونا متوقف نشد .
رئیس بهداشت و درمان صنعت نفت آبادان می گوید: در ایام کرونا تمامی خدمات مورد نیاز جمعیت تحت پوشش در شرکت پالایش نفت آبادان، نفت و گاز اروندان (دارخوین و یادآوران)، پتروشیمی آبادان، خطوط لوله و مخابرات، پخش فراورده های نفتی آبادان، مجتمع شیمیایی بندر امام، دانشگاه صنعت نفت و دانشکده نفت و شرکت گاز آبادان ارائه می شود.
حسونی بحرینی در تشریح شرایط کاری بیمارستان نفت آبادان از برخی خدمات تخصصی و فوق تخصصی بیمارستان نام می برد که از آن جمله، کلینیک های فوق تخصصی خون و آنکولوژی، غدد، ارولوژی، دیابت، قلب و ارتوپدی، اعصاب و روان، داخلی، اعصاب و جراحی مغز و اعصاب است که با جذب متخصصان در این بیمارستان تلاش شده است از اعزام بیماران به مراکز دیگر جلوگیری شود و این بیمارستان، نیازهای درمانی منطقه را به طور کامل تامین کند.
بیمارستان نفت آبادان، یک نقطه قوت مثال زدنی دارد و آن کارکنان این بیمارستان است که هم مدیرعامل سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت، هم رئیس این بیمارستان به آن اذعان دارند و هم شاخص های بالای رضایتمندی بیماران از عملکرد پرسنل، گواه بر این موضوع است.
بخش ها و تجهیزات فرسوده هستند
در سفر اخیر مدیرعامل سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت به بیمارستان آبادان، اغلب درخواست های پزشکان و کارکنان این بیمارستان با هدف افزایش خدمات رسانی به بیماران و رفع مشکلات بیماران بود که این موضوع، حاکی از مسؤولیت پذیری کادر درمان این بیمارستان برای خدمت رسانی بهتر به مراجعان است. از جمله مشکلات مطرح شده در این نشست، مسائل مربوط به بخش آنکولوژی، کوچک بودن فضای فیزیکی بیمارستان که آرامش و حفظ حریم خصوصی بیمار را با مشکل مواجه کرده است و فرسودگی بخش ها و تجهیزات است که بنا به گفته آزیتا بهداروندان، رئیس پرستاری و مامایی بیمارستان نفت آبادان، این موارد موجب شده خدمات رسانی این بیمارستان با مشکلات روبه رو شود.
گفتنی است، بیان مسائل و مشکلات بیماران سرطانی در بیمارستان نفت آبادان، موجب ابلاغ دستوراتی از سوی مدیرعامل سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت، برای تسهیل خدمات رسانی به بیماران سرطانی صنعت نفت کشور شده که متاسفانه بیماران سرطانی، بخش قابل توجهی از بیماران را در مراکز درمانی نفت به خود اختصاص داده اند.
بیمارستان نفت آبادان در نقطه نزدیک به کشور عراق واقع شده است. با برنامه ریزی های بلندمدت و مدون می توانیم از مزایای مکانی و تخصصی و قابلیت های بالای کادر درمان این بیمارستان، برای جذب توریست درمانی بهره ببریم و کسب درآمد کنیم. این نکته ای است که رئیس بهداشت و درمان صنعت نفت آبادان به آن اشاره می کند.
با توجه به ظرفیت منطقه و برنامه ساخت بیمارستان جدید آبادان که موجب تقویت هتلینگ بیمارستان می شود، دست یافتن به این چشم انداز دور از انتظار نیست.
تاسیس بیمارستان جدید نفت آبادان
براساس برآوردهای انجام شده، بیمارستان جدید صنعت نفت در آبادان که در کنار بیمارستان قدیمی ساخته می شود، دارای 64 تخت در 4 طبقه درمانی و2 طبقه اداری با امکانات و بخش های داخلی، جراحی، بخش ویژه، اطفال، قلب و... بر اساس استانداردهای نوین مراکز درمانی بوده و تاکنون 80 درصد آن ساخته شده است. قطعا راه اندازی هرچه سریع تر و بهره برداری از آن، منافع زیادی را در سطح صنعت نفت کشور و استان خوزستان خواهد داشت.
به هرحال، آنچه نباید از نظر دور داشت، این است که بیمارستان نفت آبادان مانند همان نوزادانی که در سال های اولیه تاسیس این بیمارستان، یعنی سال 106 خورشیدی، در اینجا متولد شده اند و امروز به مرز پیری رسیده اند، دوران کهنسالی خود را سپری می کند و مانند بازنشستگان و پیشکسوتان صنعت نفت که چشم به موفقیت فرزندان خود و آینده روشن صنعت نفت دوخته اند، در انتظار راه اندازی بیمارستان جدید نفت آبادان است تا به پشتوانه نیروهای متـخـصـص هـمچـنان پشـتیبــان سـلامـت کارکنان صنعت نفت و منطقه باشد .