غذایی معروف و محبوب
ﮐﻮﻓﺘﻪ ﻧﺨﻮدﭼﯽ ﻟﺮﺳﺘﺎن
داریوش اعماری غذا های سنتی زیادی در گوشه و کنار کشور پنهاورمان وجود دارد که هر کدام از آنها طرفداران خاص خود را دارند. یکی از غذاهای سنتی پرطرفدار کوفته است. این غذای اصیل ایرانی، انواع مختلفی دارد که معروف ترین آن کوفته تبریزی است، اما یکی از محبوب ترین کوفته هایی که می توان از آن نام برد کوفته نخودچی است. غذای خوشمزه ای که مختص مردم لرستان است. این کوفته از نظر ابعاد کوچک تر از کوفته تبریزی و بافت نسبتا سفتی دارد.حالا اگر از طرفداران غذاهای سنتی ایران هستید، دست به کار شوید و این کوفته لذیذ را درست کنید.
ﻣﻮاد لازم (سس)
پیاز: یک عدد
گوشت چرخ کرده: 100 گرم
تره خرد شده: یک سوم پیمانه
سرکه: یک سوم پیمانه
شکر: 3 قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی: یک قاشق غذاخوری
آرد سفید: یک قاشق غذاخوری
آب جوش: به مقدار لازم
روغن: به مقدار لازم
نمک و زردچوبه: به مقدار لازم
ﻃﺮز ﺗﻬﯿﻪ ﺳﺲ ﮐﻮﻓﺘﻪ
اﺑﺘﺪا ﭘﯿﺎز ﺧرد ﺷﺪه را در ﮐﻤﯽ روﻏﻦ ﺗﻔﺖ داده و ﻧﻤﮏ، زردﭼﻮﺑﻪ، ﺗﺮه و رب را هم اضافه می کنیم و با هم ﺗﻔﺖ می دهیم. آرد را اﺿﺎﻓﻪ ﮐﺮده و آب ﺟﻮش را داﺧﻞ ﺳﺲ می ریزیم و اجازه می دهیم تا ﺳﺲ ﻏﻠﯿﻆ و ﻣﻮاد آن ﭘﺨﺘﻪ ﺷﻮد. ﺳﺮﮐﻪ و ﺷﮑﺮ را ﺑﺮاي ﻣﺰه دار کردن (ﻣﻠﺲ) اﯾﻦ ﮐﻮﻓﺘﻪ اﺿﺎﻓﻪ ﮐﺮده و زﯾﺮ آن را ﺧﺎﻣﻮش می کنیم ﺗﺎ زﻣﺎﻧﯽ ﮐﻪ ﮐﻮﻓﺘﻪﻫﺎ ﺳﺮخ و آﻣﺎده ﺷﻮند.
مواد لازم(کوفته)
گوشت چرخ کرده: 400 گرم
هویج رنده شده: 5 عدد
پیاز رنده شده: یک عدد
تره خرد شده: نصف پیمانه
آرد نخودچی: 4 قاشق غذاخوری
گردو خرد شده: نصف پیمانه
تخم مرغ: یک عدد
روغن: به مقدار لازم
نمک و زردچوبه: به مقدار لازم
طرز تهیه
اﺑﺘﺪا ﮔﻮﺷﺖ، هویج، ﭘﯿﺎز، ﻧﻤﮏ و زردﭼﻮﺑﻪ را با هم ﻣﺨﻠﻮط کرده و ﮔﺮدو و ﺗﺮه ﺧرد ﺷﺪه را ﻧﯿﺰ به آن اﺿﺎﻓﻪ می کنیم. آرد ﻧﺨﻮدﭼﯽ را ﻫﻤﺮاه ﺗﺨﻢ ﻣﺮغ ﺑﻪ ﻣﻮاد می افزاییم و ﺧﻮب ورز می دهیم تا با هم کاملا مخلوط شوند. از ﻣﺎﯾﻪ ﺑﻪ اﻧﺪازه ﯾﮏ ﺗﻮپ ﮐﻮﭼﮏ برمی داریم و در ﮐﻒ دﺳﺖ ﮔﺮد می کنیم. ﮐﻮﻓﺘﻪﻫﺎ را با روﻏﻦ ﺳﺮخ ﮐﺮده و ﮐﻨﺎر می گذاریم.
ﻫﻨﮕﺎﻣﯽ ﮐﻪ ﻣﺎﯾﻪ ﺳﺲ ﻏﻠﯿﻆ ﺷﺪ و آبش ﺑﻪ ﻧﺼﻒ رﺳﯿﺪ، ﮐﻮﻓﺘﻪﻫﺎ را به آن اﺿﺎﻓﻪ ﮐﺮده و ﺣﺪود ﻧﯿﻢ ﺳﺎﻋﺖ دﯾﮕﺮ آنها را می پزیم. سس کوفته در پایان پخت باید رقیق باشد.
بامیه با سس شکلاتی
محمد غفاری
مواد لازم
آب: یک پیمانه
کره: 6 قاشق غذاخوری
شکر: ٣ قاشق غذاخوری
آرد: یک پیمانه
نمک: یک قاشق چایخوری
وانیل: یک قاشق چایخوری
تخم مرغ: 2 عدد
مواد لازم (سس)
شیر: سه چهارم پیمانه
شکلات تلخ چیپسی: سه چهارم پیمانه
دارچین: یک قاشق چایخوری
نمک: به میزان لازم
طرز تهیه
شیر را جوش می آوریم، سپس شکلات چیپسی ، دارچین و کمی نمک را به شیر جوشیده اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم. سس آماده را داخل یک پیاله می ریزیم و کنار می گذاریم.
طرز تهیه (بامیه)
آب، کره و شکر را داخل قابلمه می ریزیم و صبر می کنیم تا کاملا با هم حل شوند. سپس آرد، کمی نمک و وانیل را به آن اضافه می کنیم، خمیر به دست آمده را خوب ورز می دهیم. یک تخم مرغ را به خمیرمان اضافه می کنیم و با همزن خوب می زنیم. تخم مرغ دوم را هم می افزاییم و دوباره با همزن می زنیم. خمیر آماده را داخل قیف می ریزیم. یک قابلمه را روی گاز قرار می دهیم و شعله را کم می کنیم. داخل قابلمه روغن می ریزیم و مواد بامیه مان را درون روغن سرخ می کنیم. بامیه های آماده شده را در شکر می غلتانیم و با سس شکلاتی مان میل می کنیم.
سوپ تاکو
یمان رمضان زاده
مواد لازم
گوشت چرخ کرده: 500 گرم
پیاز: یک عدد
ادویه تاکو: یک چهارم پیمانه
کنسرو گوجه فرنگی: یک پیمانه
رب گوجه: 200 گرم
لوبیا قرمز پخته شده: یک پیمانه
ذرت: 5/1 پیمانه
پنیر پیتزا: 250 گرم
شکر: یک قاشق چایخوری
چیپس تورتیا(مثلثی): به میزان لازم
طرز تهیه
پیاز را خرد می کنیم و با گوشت خوب تفت می دهیم، روغن اضافه آن را جدا کرده و گوجه فرنگی و رب گوجه را با ادویه تاکو به آن اضافه می کنیم و شکر را می افزاییم. حالا اجازه می دهیم با حرارت کم پخته شود. در حین پخته شدن مواد اولیه، لوبیا قرمز و ذرت را اضافه می کنیم. بعد از پخت سوپ خوشمزه تاکو را داخل ظرف مورد نظر می ریزیم و روی آن را با پنیر پیتزا و با چیپس توتیا تزیین می کنیم. این سوپ به دلیل دارا بودن مواد مغذی، غذای مناسبی برای روزهای سرد زمستان محسوب می شود.