رئیس جمهوری:
به وزارت نفت برای افزایش تولید گاز، بنزین و گازوییل تبریک می گویم
رئیس جمهوری با بیان اینکه خط لوله انتقال نفت گوره تا جاسک به طول یک هزار کیلومتر در همین دولت به بهره برداری می رسد، گفت: به وزارت نفت به خاطر اجرای این کار استراتژیک و همچنین افزایش تولید گاز، بنزین و گازوییل تبریک می گویم. به گزارش شانا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حسن روحانی روز چهارشنبه، ۲۲ بهمن ماه در سخنانی به مناسبت سالروز پیروزی انقلاب اسلامی گفت: امسال در حالی سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی را جشن می گیریم که ملت ما بعد از سه سال مقاومت در برابر تحریم و جنگ اقتصادی در حال پیروزی است. وی با اشاره به اینکه از سال ۹۷ تا امروز مردم ایران درگیر یک جنگ اقتصادی هستند، تصریح کرد: در آن جنگ تحمیلی نظامی به پیروزی بزرگ رسیدیم، در این جنگ اقتصادی هم به حول و قوه الهی پیروز خواهیم شد و پایان شب ظلمانی و طلوع صبح صادق برای همه آگاهان مشهود است. رئیس جمهوری با بیان اینکه ما امروز در برابر ملت سرافرازیم که به وعده هایی که دادیم در چهار و نیم سال اول خود به خوبی عمل کردیم، افزود: ۸ سال دولت تدبیر و امید را باید به سه بخش تقسیم کنیم؛ از سال ۹۲ تا ۹۶ به مدت چهار و نیم سال دوران ثبات، رشد و پیشرفت کشور بود، از سال ۹۷ تا پایان ۹۹ جنگ تحمیلی اقتصادی سه ساله و ۶ ماهه پایان دولت که آن را باید دوران بازآفرینی بنامیم.
روحانی با بیان اینکه تنها دولتی که بعد از جنگ تحمیلی ۸ ساله کار خود را با رکود وتورم آغاز کرد، دولت تدبیر و امید در سال ۹۲ بوده است، تصریح کرد: این دولت کار خود را در شرایطی آغاز کرد که با تورم ۴۰ درصدی و رشد اقتصادی منفی ۷.۶ درصدی یعنی رکود کامل روبه رو بودیم. وی تصریح کرد: این دولت در طول چهار و نیم سال نخست فعالیت خود با تلاش های انجام شده در کنار مردم به گونه ای عمل کرد که میانگین تورم ۱۰.۲ درصد بوده است که در تاریخ کشور چنین رقمی را برای تورم سراغ نداریم. البته در دو سال ۹۵ و ۹۶ و حتی ماه های اولیه سال ۹۷ که جنگ اقتصادی علیه ایران آغاز شد نیز تورم تک رقمی بوده است که در تاریخ کشور بی سابقه است.
جنگ اقتصادی تمام شد
رئیس جمهوری به درآمدهای نفتی ایران اشاره کرد و گفت: مردم عزیز ما بدانند صادرات نفتی ما در سال ۸۹، ۹۰ میلیارد دلار و در سال ۱۳۹۰ حدود ۱۱۹ میلیارد دلار بوده است. در این دولت در سال ۹۴ به خاطر فشاری که بر ما وارد آمد، کل درآمد نفتی ما ۳۱ میلیارد دلار بود. در بدترین شرایط دولت قبل در سال ۹۱، درآمد نفتی ۶۸ میلیارد دلار بوده و در بهترین شرایط این دولت یعنی در سال ۹۶ درآمد ما ۶۵ میلیارد دلار بوده است. بهترین سال ما از بدترین سال آنها کمتر بوده است. روحانی تصریح کرد: در عین حال ما یک افتخار بزرگ ۶۰ ساله داریم. ۶۰ سال پیش در ایران صادرات غیرنفتی بر واردات در زمان دولت دکتر مصدق پیش گرفت و در این دولت تکرار شد، سال هایی که صادرات غیرنفتی بر واردات پیش گرفت.
طلب عفو از مردم
وی با بیان اینکه در یک سال اخیر فشارهای بی سابقه و مضاعفی بر دوش مردم ایران قرار داشته است، گفت: در یک سال گذشته در کنار تحریم سخت و جنگ اقتصادی ما با پاندمی ویروس عالم گیر کرونا روبه رو شدیم و به خاطر بسته شدن مرزها در ماه های نخستین شیوع ویروس کرونا صادرات غیرنفتی ما تقریبا متوقف شده بود. رئیس جمهوری در ادامه از تحریم، کرونا، فشار روانی و جنگ روانی و تهدیدهای نظامی به عنوان چهار عاملی که در یک سال گذشته مردم ایران را تهدید کرده است نام برد و گفت: مردم ایران مقاوم ایستادند و امروز بحمدالله در شرایط بهتری نسبت به پارسال قرار داریم. روحانی با بیان اینکه دوران تحریم حداکثری و جنگ اقتصادی تمام شده است، گفت: امروز همه فهمیده اند که فشار حداکثری شکست خورده و من در مقابل مردم به خاطر مقاومت شان و ذهن آگاه شان در مقابل رسانه های بیگانه سر تعظیم فرود می آورم. وی با بیان اینکه روزهای پایانی این دولت نیز با بزرگ ترین طرح ها و پروژه ها ادامه خواهد یافت، اعلام کرد: استراتژیک ترین طرح انرژی تاریخ ایران خط نفت لوله از گوره تا جاسک در ماه های آینده افتتاح خواهد شد، این خط لوله هزار کیلومتر است که تمام کارهای آن از تمام تلمبه خانه ها، لوله ها و از همه طراحی ها به دست ایرانیان عزیز صورت گرفته است. روحانی با بیان اینکه با ریل گذاری های این دولت به خصوص در نفت، گاز و پتروشیمی ما سال های بهتری خواهیم داشت، گفت: این دولت ارزش بخش پتروشیمی را از ۱۱ میلیارد دلار به ۲۵ میلیارد دلار رسانید و تولید محصولات پتروشیمی را از ۵۶ میلیون تن به ۱۰۰ میلیون تن خواهیم رساند. در زمینه تحول نفت و گاز، به همان اندازه که مصرف کردیم کشف کردیم و در حوزه گاز ما هر چه مصرف کردیم ۷ برابر کشف کردیم.
وی گفت: از مردم ایران در این ایام جشن ملی می خواهم که اگر در طول این ۷ سال و نیم در بخش هایی از اداره کشور آنچنان که شایسته ملت ایران بوده کارهایی صورت نگرفته طلب عفو می کنم و به مردم می گویم اگر توطئه خارجی آمریکا و ارتجاع منطقه و جنگ تحمیلی نبود، امروز کشور در شرایط بهتری بود.
رئیس سازمان برنامه و بودجه:
منابع درآمدی جدیدی در بودجه شناسایی شده است
رئیس سازمان برنامه و بودجه درباره اصلاحیه لایحه بودجه گفت: در این بودجه نه تنها مقدار فروش نفت را افزایش ندادیم، بلکه منابع درآمدی جدیدی را از محل های مناسب شناسایی کردیم و افزایش داده ایم.
به گزارش خبرنگار شانا، محمدباقر نوبخت در نشست علنی سه شنبه، ۲۸ بهمن ماه مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی کلیات لایحه بودجه گفت: دولت پس از رأی مجلس به کلیات بودجه و رد آن، اصلاحات مدنظر نمایندگان را انجام داد.
وی به موارد اصلاحیه بودجه ۱۴۰۰ اشاره کرد و افزود: در این بودجه، ۳۵ هزار میلیارد تومان از حجم فروش اوراق کاهش یافته است، به نوعی ضمن کاهش هزینه ها، برای بهره مندی از منابع نیز در بخش فروش اوراق شاهد کاهش هستیم که یکی از ویژگی های بودجه به شمار می رود.
رئیس سازمان برنامه و بودجه تصریح کرد: با توجه به تلاش های کمیسیون تلفیق مجلس، هماهنگی های مناسبی با وزیر امور اقتصاد و دارایی انجام شد و حداقل ۴۹ هزار میلیارد تومان منابع مالیاتی و سایر موارد افزایش یافت، به عبارتی نه تنها مقدار فروش نفت را افزایش ندادیم، بلکه منابع درآمدی جدیدی از محل های مناسب شناسایی شد و افزایش یافت.
نوبخت با بیان اینکه گرچه با ارجاع لایحه بودجه به دولت، فرصت ها محدود شد، اما آثار مثبتی در لایحه به همراه داشت، عنوان کرد: باید با همکاری و همدلی دولت و مجلس، سال ۱۴۰۰ را خوب آغاز کنیم. در واقع با این همدلی، هدفی را که بدخواهان در تلاش بودند با پایین آوردن آستانه تحمل مردم به دست بیاورند از بین خواهیم برد.
هیئت وزیران اعلام کرد:
تعیین حق العمل فروش سی ان جی، نفت سفید و سوخت هوایی
هیئت وزیران در اجرای جزء (پ) بند (۳) ماده (۲) آیین نامه اجرایی بند (الف) تبصره (۱۴) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۳۹۹ کل کشور، نرخ حق العمل جایگاه های فروش سی ان جی، نفت سفید و سوخت هوایی را تعیین کرد. به گزارش شانا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر هیئت دولت، هیئت وزیران در نشست ۲۶ بهمن ماه به پیشنهاد مشترک وزارتخانه های نفت و صنعت، معدن و تجارت (سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان) و سازمان برنامه و بودجه کشور، نرخ حق العمل جایگاه های عرضه سی ان جی، نفت سفید و سوخت هوایی (از ابتدای سال ۹۹) را تعیین کرد. بر این اساس، نرخ حق العمل جایگاه های عرضه سی ان جی، معادل مبلغ ۲۰۰ ریال در هر مترمکعب از حق العمل های تعیین شده، منوط به رعایت الزام های ایمنی، استانداردسازی و ضوابط فنی است که توسط شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران تهیه و به جایگاه ها ابلاغ می شود. همچنین نرخ حق العمل سوخت رسانی به هواپیماهای مشمول نرخ سوخت مصوب (یارانه ای) و نرخ حق العمل فروشندگی های نفت سفید با لحاظ مالیات بر ارزش افزوده خدمات آن جایگاه ها به ترتیب معادل نرخ حق العمل جایگاه های عرضه بنزین (یک هزار و ۲۵۰ ریال/ لیتر) و جایگاه های عرضه گازوئیل (۷۰۰ ریال/ لیتر) تعیین می شود.
سخنگوی وزارت امور خارجه:
محموله نفتکش توقیف شده ازسوی آمریکا متعلق به ایران نبود
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره فروش محموله سوخت نفتکش توقیف شده ازسوی آمریکا گفت: ایران محموله ارسالی را فروخته بود و آمریکا نفت کشور دیگری را گرفته، این راهزنی آمریکا در آب های بین المللی بود که برای این کشور سبب شرمساری است. سعید خطیب زاده، روز دوشنبه، ۲۷ بهمن ماه در نشست خبری با بیان اینکه اگر طرف های مقابل در برجام به تعهدهای خود تا هفته نخست اسفندماه عمل نکنند، دولت موظف به توقف اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی است، گفت: این اقدام به معنای توقف نظارت های فراپادمانی است و به معنای پایان نظارت ها نیست، در واقع ایران عضو پادمان و ان پی تی است، اما پروتکل الحاقی متوقف می شود. وی افزود: اکنون که با شما صحبت می کنم، دولت آمریکا درباره تحریم ها تفاوتی با دوران ترامپ نکرده است و این می تواند سبب شرم افرادی باشد که کارزار انتخاباتی خود را مبنی بر فاصله گرفتن از ترامپ پایه گذاشته بودند، اگر دیپلماسی اصلاح مسیر غلط باشد، ایران مطابق آنچه گفته، پاسخ مناسب را به این اصلاح سیاست ها خواهد داد. سخنگوی وزارت امور خارجه درباره فروش محموله توقیف شده از سوی آمریکا تصریح کرد: محموله های ارسالی فروخته شده و آمریکا محموله کشوری دیگر را گرفته بود، این راهزنی آمریکا در آب های بین المللی بود که برای این کشور سبب شرمساری است. خطیب زاده عنوان کرد: آنچه درباره یک نفتکش دیگر گفته می شود، این محموله برای دولت ایران نیست، بلکه برای بخش خصوصی بوده که این هم راهزنی است. این اتفاق در دولت بایدن است که قرار بود مسیر غلط گذشته را جبران کند. باید راهی اندیشید که هر شخصی به هر دلیلی نتواند راهزنی انجام دهد.
معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی وزیر نفت:
نتایج آزمون ارزیابی کارکنان مدت موقت نفت به زودی اعلام می شود
معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی وزیر نفت گفت: نتایج آزمون ارزیابی کارکنان مدت موقت صنعت نفت در روزهای آینده اعلام می شود. به گزارش شرکت ملی نفت ایران، فرزین مینو با بیان اینکه برای ۳۴ هزار نفر از کارکنان قراردادی مدت موقت صنعت نفت آزمون ارزیابی برای توانمندسازی طراحی و برگزار شد، افزود: هدف از برگزاری این آزمون، تبدیل وضعیت کارکنان وی گفت: ارزیابی این تعداد از کارکنان از نظر بستر نرم افزاری و طراحی آزمون کار ساده ای نبود و در این مسیر همکاران ما در معاونت منابع انسانی وزارت نفت و مرکز توسعه مدیریت صنعت نفت اقدام های متعددی را انجام دادند تا زیرساخت ها و ابزارهای سنجش آماده شود. معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی وزارت نفت با بیان اینکه چند مهارت در دو نوبت و دو روز با توجه به شرایط کرونا به صورت آنلاین و هم زمان ارزیابی شد، اظهار کرد: این ارزیابی منتج به چند خروجی و تصمیم شد؛ بر این اساس بخشی از کارکنان اگر از یک میانگین به بالا نمره کسب کرده باشند مشمول تبدیل وضعیت به مدت معین می شوند؛ برخی کارکنان هم که در مشاغل اصلی و تخصصی که بیشتر در مناطق عملیاتی است فعالیت می کنند اگر موفق به کسب حداقل نمرات شوند، قراردادهایشان از یک سال به سه سال یا پنج سال تبدیل می شود، همچنین برای دیگر کارکنانی که در این دسته ها قرار نمی گیرند، نمایه توانمندی های فردی تشکیل می شود که بر اساس آن برای آنان دوره های آموزشی و توانمندسازی برگزار خواهد شد.
بازار نفت در مسیر بهبود
معاون نخست وزیر روسیه اعلام کرد که بازارهای جهانی نفت خام در مسیر احیاست. به گزارش شانا به نقل از خبرگزاری رویترز از مسکو، الکساندر نواک روز یکشنبه (۲۶ بهمن ماه) اعلام کرد که بازارهای جهانی نفت خام در مسیر بهبود است و قیمت این کالای راهبردی در سال جاری میلادی می تواند به طور میانگین ۴۵ تا ۶۰ دلار برای هر بشکه باشد. خبرگزاری های روسیه به نقل از نواک اعلام کردند که پیشرفت ساخت خط لوله انتقال گاز نورد استریم ۲، ۹۵ درصد بوده است و این خط لوله که گاز روسیه را به آلمان منتقل می کند با وجود فشارهای واشینگتن، تکمیل می شود.
کنسرسیوم مجری خط لوله گاز طبیعی نورد استریم- ۲ به رهبری روسیه ۱۸ بهمن ماه اعلام کرده بود که با وجود فشارهای واشینگتن، لوله گذاری این خط لوله را در آب های دانمارک ازسر گرفته است. ساخت این انشعاب که ظرفیت خط لوله کنونی انتقال گاز نورد استریم را دو برابر کرده و به سالانه ۱۱۰ میلیارد مترمکعب گاز رسانده است، در دسامبر سال ۲۰۱۹ به دلیل تحریم های واشنگتن متوقف شده بود.
شتاب گیری بازگشت توازن به بازار نفت در نیمه دوم امسال
آژانس بین المللی انرژی اعلام کرد که روند بازگشت دوباره توازن به بازار تضعیف شده نفت در نیمه دوم امسال شتاب می گیرد.
به گزارش شانا به نقل از مؤسسه اطلاعات انرژی آی سی آی اس از لندن، آژانس بین المللی انرژی (IEA) روز پنجشنبه (۲۴ بهمن ماه) اعلام کرد که قیمت نفت خام به بالاترین سطح خود از زمان تضعیف اقتصاد جهانی در سه ماه دوم سال ۲۰۲۰ به دنبال شیوع ویروس همه گیری جهانی کرونا رسیده، با این وجود، بازگشت توان بین عرضه و تقاضا همچنان شکننده است.
با وجود اینکه آغاز برنامه های واکسیناسیون در بسیاری از کشورها خوشبینی سرمایه گذاران را به دنبال داشته است، خطرهای کاهشی همچنان اقتصاد جهانی را تهدید می کنند، این سرمایه گذاران معتقدند بهبود از نیمه دوم سال ۲۰۲۱ به طور جدی آغاز می شود. این نهاد افزود: ازسرگیری قرنطینه های دوباره، محدودیت های حرکتی شدید و واکسیناسیون به نسبت آهسته در اروپا، بهبود پیش بینی شده را تا نیمه دوم امسال به تعویق انداخته است. این نهاد مستقر در پاریس تلاش های کشورهای عضو ائتلاف سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش (اوپک پلاس) را در افزایش قیمت های نفت خام مؤثر نامیده است، این در حالی است که به اعتقاد این آژانس، تولیدکنندگان نفت در ایالات متحده و کانادا تولید نفت خام خود را افزایش داده اند و اکنون بسیاری از ضررهای ناشی از همه گیری کرونا را با افزایش تولید جبران می کنند. تولید بیشتر کشورهای غیر اوپک پلاس می تواند در محدود کردن افزایش قیمت نفت خام تأثیرگذار باشد. آژانس بین المللی انرژی برآورد تقاضای نفت خام خود در سال ۲۰۲۱ را کمی افزایش داد و اعلام کرد تقاضای نفت خام با افزایش ۲۰۰ هزار بشکه در روز به ۹۶ میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه در روز می رسد. این رقم هنوز هم به شدت کمتر از برآورد ۱۰۰ میلیون بشکه در روزی بود که در سال ۲۰۱۹ و پیش ازهمه گیری ویروس کرونا ثبت شد. تقاضای بالاتر به این معنا نیست که این نهاد انتظار رشد تقاضای بیشتری را دارد، این پیش بینی روزانه ۵ میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه بیشتر از سال ۲۰۲۰ است، زیرا ذخیره سازی نفت جهانی بالا است و شکنندگی توازن دوباره این نهاد را تأیید می کند. این آژانس انتظار دارد که حداقل تا نیمه دوم سال ۲۰۲۱ ذخیره سازی نفت خام قابل توجه باشد و فقط در این صورت است که کشورهای ائتلاف اوپک پلاس تغییر راهبرد خود برای کاهش عرضه و افزایش قیمت ها را در نظر می گیرند.