گفت و گو با بانوی کارآفرین و فرزند بازنشسته شرکت نفت فلات قاره؛
هدف آینده ام کارآفرینی زنجیره ای است
مشعل اگرچه کارکنان صنعت نفت در بخش های مختلف صنعتی و اجرایی یا اداری و ستادی با شرایطی تخصصی و سخت روبه رو هستند و معمولا از فعالیت های جانبی دور می مانند؛ اما فرزندان و خانواده ای دارند که توانسته اند بخشی از این محدودیت های شغلی را دور بزنند و وارد فضایی متفاوت شوند. سپیده یوسف وند، فرزند حمید یوسف وند از کارکنان بازنشسته شرکت نفت فلات قاره در جزیره لاوان است که توانسته با سختکوشی و روحیه ای قوی، نه تنها کسب و کاری را برای خود فراهم سازد؛ بلکه با این کسب و کار تعداد زیادی از زنان همشهری خود را هم مشغول به کار و دارای درآمد کند.
خانم یوسف وند، اهل بوشهر و فعال در همین استان است و از ابتدای حضورش در بازار کار، متوجه کمبودها و محدودیت های شغلی برای خانم ها می شود و تلاش می کند در زمینه هنری و صنایع دستی، کسب و کاری را راه اندازی کند.
او که متولد سال 1371 و متاهل است و در این سال ها در کنار زندگی شخصی، امور کار و شغل خود را هم مدیریت کرده ، می گوید: کارآفرینی برای زنان در شهر ما اهمیت زیادی دارد و به دلیل نبود زیرساخت های اجرایی لازم بود که با سختی بیشتری کار کنیم. در ابتدا با سرمایه و هزینه شخصی و به شکل مستقل و خانگی، کارگاه را فعال و بعد کارگاهی را اجاره کردم و خواهرم هم به کمک من آمد.
او با بیان اینکه خواهرش نیز در حوزه جواهرات کارآفرین برتر استان است، ادامه می دهد: به دلیل تلاش ها و اقدامات من و خواهرم در چند سال گذشته در زمینه کارآفرینی، بنیاد بین المللی فرهنگی مادر از مادرم تقدیر و سپاسگزاری و ایشان را مادر نمونه استان بوشهر معرفی کرد.
خانم یوسف وند که تحصیلات خود را در دو مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد در رشته مدیریت کسب و کار طی کرده، در حال حاضر مدرس و مشاور کارآفرینی و کسب و کار است. او همچنین به عنوان کارآفرین برتر استان بوشهر، کارآفرین برتر کشور در سومین اجلاس بانوان برند آفرین به نمایندگی از استان بوشهر، کارآفرین اجتماعی در امور زنان، آموزش، پژوهش و توانمندسازی معرفی و هم زمان به عنوان چهره ملی ماندگار استان بوشهر از سوی نشریه دریاکنار انتخاب شده است.
او با بیان اینکه در این مدت ارگان یا سازمانی از اقدامات کارآفرینی او حمایتی نکرده اند، می افزاید: تنها صندوق کارآفرینی امید برای دریافت وام به من کمک کرده و حدود 10 سال گذشته که این کار را شروع کردم، در هر سال و متناسب با پروژه ها حداقل 10، 15 نفر از بانوان استان با ما همکاری داشته اند.
این کارآفرین برتر با اشاره به محصولات کارگاه «میناسرای یوسف وند» اظهار می کند: میناکاری و قلم زنی های اجرا شده، الهام گرفته از صنایع دستی استان بوشهر است و خوشبختانه علاوه بر بازار داخلی ، متقاضی و استقبال خوبی در خارج از کشور، بخصوص در کشورهای منطقه دارد.
او با اشاره به همکاری که با ارگان ها و نهادهای دولتی برای سفارش های عمده دارند، می گوید: سفارش های عمده برای کارگاه های ما مناسب است و محصولاتمان را علاوه بر استان بوشهر برای شهرهای اطراف مثل شیراز و خوزستان می فرستیم و ادارات، این محصولات را به عنوان هدایا از ما خریداری می کنند.
یوسف وند با اشاره به شرایط کاری کارگاه و نیروهایش در یک سال اخیر کرونایی ادامه می دهد: تقریبا کارگاه نیمه فعال و سفارش ها بسیار کم شده؛ اما تعطیل نشدیم. مجبوریم تعداد نیروها را کم کنیم و به جای محیط کارگاهی، سفارش ها را در خانه آماده سازیم تا هم کار پیش برود و هم سلامت کارکنان به خطر نیفتد.
این کارآفرین برتر با اشاره به اهداف بلندمدتی که برای این کسب و کار در نظر گرفته است، می گوید: بازارهای صادراتی در کشورهای همسایه برای ما یک هدف مهم است؛ چراکه طرفدار و اقبال خوبی برای این صنایع دستی وجود دارد.
او با بیان اینکه در آینده تصمیم دارد، این کسب و کار را به شکل زنجیره ای و با دادن نمایندگی در استان های مختلف ادامه دهد، می افزاید: در این سال ها از سوی مجموعه صنعت نفت، حمایتی برای این کسب و کار صورت نگرفته و امیدوارم در ادامه با شناختی که به وجود می آید، مورد حمایت سازمان های مختلف از جمله صنعت نفت قرار گیریم؛ چراکه برای زنان این استان مفید خواهد بود.
آخرین نمدمال کرمانشاه
هنر نمدمالی درگذشته، بیشتر میان عشایر کرمانشاه رواج داشته و آنها از پشم دام، نمد هایی زیبا با نقوش سنتی و اصیل خلق می کردند. امروزه به نسبت کاهش علاقه مندان به فعالیت در هنر نمدمالی، متاسفانه بازار این هنر نیز بین عموم مردم تا حدی از رونق افتاده است. مهران نجفیان، یکی از نمد مالان استان کرمانشاه است که موفق به نوآوری در تولید نمد شده و به عنوان یکی از اولین تولیدکنندگان نمد برای «محافظ توربین کشتی ها» شناخته شده و برای توربین برخی از کشتی های شرکت های کشتیرانی در کشور، محافظ توربین تولید می کند.
عکس: فرزاد منتی - تسنیم
معرفی اپلیکیشن
Rosetta Stone
با استفاده از نرم افزار روزتا استون (Rosetta Stone) می توانید بر اساس خواسته های خود، به یکی از 19 زبان پرکاربرد تسلط پیدا کنید. اگر به برنامه ارائه شده پایبند باشید، می توانید فرایند آموزش این نرم افزار را طی ۳ ماه طی کنید.
doulingo
دولینگو (doulingo) برنامه ای است که شما می توانید به وسیله آن با افراد دیگر در اقصا نقاط دنیا ارتباط برقرار کنید. این برنامه، همچنین به شما اجازه می دهد مهارت های زبانی خود را افزایش دهید. بنابراین دولینگو می تواند برای یادگیری زبان های مختلف به کار برود.
Babbel
اپلیکیشن آموزش زبان انگلیسی Babbel که از سوی کارشناس های آموزش زبان طراحی شده، میلیون ها کاربر در سراسر جهان دارد. این برنامه یکی از بهترین نرم افزارهای آموزش زبان انگلیسی برای مکالمه است که با درس های تعاملی، مهارت مکالمه را در کاربران بخوبی تقویت می کند. درس ها در این برنامه به صورت تعاملی طراحی شدند و کاربران برای یادگیری زبان فقط به ۱۰ تا ۱۵ دقیقه زمان در طول روز نیاز دارند.