«اتحادیه اوراسیا »فضایی مناسب برای اقتصاد ایران است
برنامه توسعه تلهمدیسین در مراکز درمانی نفت کلید خورد
3 خط لوله مهم انتقال فراورده کشور به بهرهبرداری رسید
گازرسانی حداکثری در سال جهش تولید
تقويت شبكه گازرسانی در شهر مشهد
بازارهای جدیدی در تحریمها پیدا کردیم
آغاز واکسیناسیون کرونا در بیمارستان نفت تهران به زودی
راه اندازی کمپرسور واحد تصفیه هیدروژنی
ذوق هنری روحیه کاری را بالا میبرد
هدفم کسب رتبه یکرقمی در پایان فصل است
بانوان پتانسیل های زیادی برای صعود به قلل مرتفع را دارند
از چت در مسنجر تا لایو خانوادگی
دغدغه ام پیروزی در دعاوی حقوقی سازمان است
رئیس جمهوری:
رئیس جمهوری گفت: باید با استفاده از تجربه موفق تجارت ترجیحی با اورآسیا حضور ایران را در بازارهای جدید و همکاری در زمینه سرمایه گذاری، حمل ونقل، تهاتر و روابط بانکی، انرژی و ورود به دیگر ترتیبات تجاری، منطقه ای و جهانی گسترش دهیم. دکتر حسن روحانی، روز سه شنبه، پنجم اسفندماه در نشست ستاد هماهنگی اقتصادی دولت با اشاره به گزارش رئیس کل بانک مرکزی از توافق انجام شده با کشورهای کره جنوبی، ژاپن، عراق و عمان درباره آزادسازی منابع ارزی ایران گفت: اکنون شاهد طلیعه های امیدبخش شکست دشمن در جنگ تحمیلی اقتصادی و ناکارآمدی تحریم ها هستیم و مقاومت حداکثری مردم در برابر این جنگ تمام عیار دشمن به ثمر نشسته است. وی افزود: از جمله این ثمره ها، آزادسازی منابع ارزی به ناحق و غیرقانونی مسدودشده ایران است که بی شک گشایش هایی را در فضای اقتصادی کشور فراهم می کند. رئیس جمهوری با تأکید بر الزام های مدیریت دوره بازآفرینی پس از جنگ تحمیلی اقتصادی تصریح کرد: انسجام و وحدت کلمه اولویت نخست دوره بازآفرینی و متمرکز کردن همه انرژی ها و اقدام ها برای رفع آسیب ها و زیان های دوره جنگ است. روحانی عنوان کرد: هر نوع تنش و درگیری و هر اقدامی که به ثبات و استحکام و آرامش اقتصادی لطمه بزند، خیانت با هدف آسیب زدن به زندگی مردم و اقتصاد کشور است. در این نشست همچنین وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) از وضع اجرا و اقدام های انجام شده در چارچوب اجرای توافق نامه تجارت ترجیحی با اتحادیه اوراسیا و میزان معاملات و تبادلات تجاری با کشورهای عضو این اتحادیه و آغاز مذاکرات توافق نامه تجارت آزاد با این اتحادیه گزارش داد. براساس این گزارش، صادرات ایران به منطقه اوراسیا، به دنبال اجرایی شدن موافقت نامه تجارت ترجیحی، ۳۰ درصد افزایش یافته است. رئیس جمهوری این توافق نامه را فرصت خوبی برای گسترش همکاری های منطقه ای و توسعه مناسبات تجاری و اقتصادی با کشورهای عضو این اتحادیه دانست و با تأکید بر لزوم ادامه این تلاش ها در حوزه های مختلف و متنوع گفت: ایران همیشه برای تحقق این هدف از تدابیر دیپلماتیک صلح آمیز و رفع تنش استفاده کرده و توافق نامه تجارت ترجیحی با اتحادیه اوراسیا از اقدام های بسیار سودمند و مؤثر در حوزه تجارت بین المللی در سال های اخیر بوده است. روحانی با بیان اینکه باید ایران را به عنوان کشوری قابل اعتماد و پیش بینی پذیر در حوزه همکاری های بین المللی و تجاری معرفی کنیم، تأکید کرد: باید با استفاده از تجربه موفق تجارت ترجیحی با اوراسیا حضور ایران را در بازارهای جدید و همکاری در زمینه سرمایه گذاری، حمل ونقل، تهاتر و روابط بانکی، انرژی و ورود به دیگر ترتیبات تجاری، منطقه ای و جهانی گسترش دهیم.
معاون اول رئیس جمهوری:
معاون اول رئیس جمهوری گفت: در سال های اخیر گاهی درآمدهای نفتی کشور به سالانه ۱۲۰ میلیارد دلار رسیده است، اما در سه سال اخیر هنوز نتوانسته ایم به مردم بگوییم که چه فشارهایی بر اصلی ترین منبع درآمدی کشور وارد شده است. اسحاق جهانگیری، عصر شنبه (دوم اسفندماه) در نشست نخبگان، جوانان و فعالان اجتماعی و فرهنگی کردستان با اشاره به اینکه کشور با مشکلات جدی روبه رو است و از مسائلی نظیر تحریم و بیماری کرونا رنج می برد، گفت: مدیریت کشور ما در مقابله با کرونا نسبت به کشورهای پیشرفته قابل ارزیابی است و هر محققی می تواند آن را ارزیابی و بررسی کند. وی افزود: باید توجه داشته باشیم مدیریت و مقابله با کرونا در شرایطی بوده که به دلیل فشارها و تحریم ها دست ما بسته است و یکی از اصلی ترین درآمدهای کشور یعنی درآمدهای نفتی کاهش چشمگیری داشته است. جهانگیری با یادآوری فعالیت خود در کمیسیون بودجه مجلس در دوران نمایندگی گفت: زمانی کل درآمد نفت ۷ میلیارد دلار بود که ۲ میلیارد دلار برای کالای اساسی، ۲ میلیارد دلار برای بنیه دفاعی و ۳ میلیارد دلار برای اداره کشور تعیین می شد. در سال ۹۹ که از نظر درآمدهای نفتی وضع خوبی نداشتیم مدیران کشور سینه خود را سپر کردند و محکم پای اداره کشور ایستادند و آبرو، تجربه و دانش خود را در این راه صرف کردند تا حد توان فشارهای کمتری به مردم وارد شود. وی ادامه داد: در شرایط تحریم به این نتیجه رسیدیم که باید در بنزین و گندم خودکفا شویم و تولید داخلی را تقویت کنیم. در شرایط تحریم به این باور رسیدیم که استان های مرزی بهترین و مهم ترین سرمایه کشور هستند که به عنوان نمونه از همین مرز باشماق به گفته استاندار، ۷ میلیارد دلار صادرات انجام شده است. معاون اول رئیس جمهوری درباره انتقاد از عملکرد صنعت پتروشیمی در کردستان گفت: هدف از ایجاد این صنعت در این منطقه کمک به شکل گیری صدها واحد سرمایه گذاری پایین دستی بود وگرنه ایجاد خط لوله برای اشتغال ۵۰۰ نفر در صنعت پتروشیمی کار منطقی نیست. ما در شورای اقتصاد تکلیف کردیم تا همه واحدهای بزرگ هنگام ساخت و بهره برداری 4 درصد از رقم سرمایه گذاری را به مسئولیت های اجتماعی خود اختصاص دهند. این موضوع وظیفه ای است که همه دنیا آن را پذیرفته اند و می تواند این مسئولیت اجتماعی در موضوع ورزش تجلی یابد. جهانگیری با اشاره به مسائل مطرح شده درباره مدیریت زنان، از افزایش ۲۶ درصدی مدیریت بانوان در دولت خبر داد و افزود: امروز رؤسای سازمان ها و شرکت های بزرگی نظیر هواپیمایی و پتروشیمی از میان بانوان انتخاب می شوند.
معاون اول رئیس جمهوری گفت: دولت تدبیر و امید در طول فعالیت خود، در بخش های مختلف گازرسانی، آبرسانی، راه روستایی و بهداشت و درمان روی روستاها تمرکز کرد. اسحاق جهانگیری، روز شنبه، دوم اسفندماه در آیین بهره برداری از ۱۴۸ کیلومتر راه روستایی و آغاز عملیات گازرسانی به ۱۰۰ روستا و ۱۵۰ واحد صنعتی کردستان در روستای هانیس سنندج گفت: روستاها کانون تولید بوده و بزرگ ترین نشانه آرمان خواهی، تحقق عدالت و توجه به مناطق روستایی است. وی با بیان اینکه باید قدردان روستاییان، عشایر و تولیدکنندگان بود، زیرا این اقشار در سخت ترین شرایط برای توسعه کشور تلاش می کنند، گفت: یکی از کارهایی که آمریکا در جنگ اقتصادی علیه ایران آغاز کرد، همین بخش صنایع و تولیدات غدایی بود، با این وجود از سال ۹۴ و با همت کشاورزان کشور و از جمله کردستان، در زمینه واردات گندم بی نیاز شدیم. معاون اول رئیس جمهوری در سفر یک روزه به کردستان، با حضور در نشست ستاد اقتصاد مقاومتی استان، چند طرح را در بخش های مختلف به صورت هم زمان افتتاح کرد.
معاون سیاسی وزیر امور خارجه:
معاون سیاسی وزیر امور خارجه گفت: اگر تحریم نفتی برداشته می شود، باید ببینیم نفت ایران قابلیت فروش و امکان حمل ونقل داشته باشد. سیدعباس عراقچی، شامگاه شنبه دوم اسفندماه در آستانه ضرب الاجل کاهش تعهدهای ایران در برجام، با حضور در یک برنامه زنده تلویزیونی به بررسی وضع برجام پرداخت و گفت: ایران به طور کامل به تعهدهای خود پایبند بوده و عمل کرده است و حتی پس از خروج آمریکا، یک سال در برجام باقی ماندیم و هنوز هم باقی مانده ایم، اروپا پس از خروج آمریکا وارد صحنه شد و از ما خواست در برجام بمانیم تا آنها نبودن آمریکا را جبران و راه حل های عملی پیدا کنند. وی افزود: آن یک سالی که صبر کردیم فرصت دادن به اروپا برای عمل به تعهدهای آنها و دیپلماسی بود، متأسفانه اروپا در عمل به تعهدهای خود ناتوان بود، البته برخی دیدگاه ها وجود دارد که از اساس آنها اراده نداشتند. معاون سیاسی وزیر امور خارجه ادامه داد: پس از یک سال فرصت تمام شده بود و امکان ادامه مسیر وجود نداشت و ما براساس حق خود در برجام، مندرج در پارگراف های ۲۶ و ۳۶ از حق خود استفاده کردیم. عراقچی تصریح کرد: به نظر نمی آید تا پنجم اسفندماه اقدامی برای لغو تحریم ها رخ دهد و ما اجرای پروتکل الحاقی را متوقف می کنیم و این به معنای خروج از برجام نیست. وی با تأکید بر اینکه توقف اجرای پروتکل الحاقی برگشت پذیر است، گفت: به محض اینکه خواسته های ما در برجام و خواسته های مجلس شورای اسلامی تأمین شود ما دوباره بازمی گردیم و اجرای پروتکل الحاقی، نظارت ها و بقیه تعهدها را انجام می دهیم. معاون سیاسی وزیر امور خارجه عنوان کرد: اگر آمریکا اقدام های نمادین انجام می دهد، حداکثر می تواند انتظار اقدام های نمادین داشته باشد و وقتی می گوییم عمل در مقابل عمل، عمل آنها لغو تحریم و عمل ما بازگشت به تعهدهاست. عراقچی درباره جلوگیری از بدعهدی های چندباره نیز گفت: تدبیر ما همان است که رهبر معظم انقلاب فرمودند که ما نگاه به عمل و سپس عمل آنها را راستی آزمایی می کنیم و برای نمونه اگر تحریم نفتی برداشته می شود باید ببینیم نفت ما قابلیت فروش داشته و امکان حمل ونقل آن فراهم باشد، همچنین باید امکان بیمه کردن محموله های نفت و بازگشت پول حاصل از صادرات آنها هم وجود داشته باشد و این چرخه کار کند که مطمئن شویم واقعاً تحریم نفتی برداشته شده است که اینها را در عمل می توان ملاحظه کرد. وی افزود: وقتی تحریم های مربوط به سرمایه گذاری در صنعت نفت ایران برداشته می شود باید فاصله معقولی وجود داشته باشد که شرکت ها بررسی های خود را انجام دهند. معاون سیاسی وزیر امور خارجه تصریح کرد: مهم این است که مانعی بر سر راه آنها وجود نداشته باشد، اما اینکه شرکت ها چه زمانی می خواهند وارد شوند و مذاکرات آنها چه زمانی انجام می شود بحث دیگری است، اما باید مشاهده کنیم که در عمل مانعی وجود ندارد و اگر چنین باشد می توانیم بگوییم راستی آزمایی کرده ایم که تحریم ها برداشته شده است. عراقچی گفت: در این دوره ما خسارت های مستقیم و غیرمستقیم دیدیم، برای نمونه فروش نفت یکی از خسارت های مستقیم بود و خسارت های غیرمستقیم نیز که خود موضوع گسترده ای است.
نمایندگان مجلس در جریان بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۰، وزارت نفت را مکلف کردند معادل ریالی ۴ میلیون تن مواد اولیه قیر را برای راه های روستایی و مصارف دیگر به خزانه داری کل کشور واریز کند. نمایندگان طی نشست علنی روز یکشنبه، سوم اسفندماه مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه سال ۱۴۰۰، با پیشنهاد افزایش دو میلیون تن مواد اولیه قیر به ۴ میلیون تن در تبصره یک بند الحاقی یک ماده واحده موافقت کردند. بر اساس این بند، وزارت نفت مکلف است ماهانه معادل ریالی ۴ میلیون تن مواد اولیه قیر برای آسفالت راه های روستایی، معابر شهرها، پایگاه ها، پاسگاه ها، نوسازی مدارس و دانشگاه فرهنگیان، بیابان زدایی و انجام عملیات خاکپوش اختصاص دهد. در ادامه بررسی بودجه، نمایندگان با بند الحاقی ۲، تبصره یک ماده واحده لایحه بودجه موافقت کردند که بر اساس آن وزارت نفت مجاز به خرید گاز مایع از کشورهای دیگر یا تهاتر آن با بنزین و گازوئیل ازسوی شرکت ملی نفت ایران یا دیگر شرکت های تابعه وزارت نفت شد. در بخش درآمدی بند الحاقی ۲، تبصره یک ماده واحده لایحه بودجه آمده است: وزارت نفت از طریق شرکت های تابعه ذیربط مجاز به خرید گاز مایع از کشورهای دیگر و تهاتر آن با بنزین و گازوئیل ازسوی شرکت ملی نفت ایران یا دیگر شرکت های تابعه وزارت نفت است و معادل وزنی گاز مایع خریداری یا تهاتر شده، گازوئیل یا بنزین صادر می کند که همه عواید حاصل به حساب شرکت تابعه ذیربط آن وزارتخانه واریز می شود، همچنین قیمت هرکیلوگرم گازمایع تحویلی به شرکت های توزیع کننده، برابر دو سوم قیمت یک لیتر بنزین سهمیه ای تعیین می شود. نمایندگان همچنین با رقم یک میلیون و ۹۹۲ هزار و ۷۲۰ میلیارد ریال به عنوان سقف منابع حاصل از درآمدهای نفتی برای سال آینده موافقت و دولت را مکلف به تسویه بدهی قطعی خود تا سقف ۹۰۰ هزار میلیارد ریال به اشخاص حقیقی و حقوقی و تعهدهای مربوط به طرح های عمرانی و دفاعی از محل تحویل نفت خام و میعانات گازی صادراتی کردند.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی با سهم ۲۰ درصدی صندوق توسعه ملی از درآمدهای صادرات نفت و میعانات گازی تا سقف یک میلیون بشکه در روز موافقت کردند. نمایندگان در نشست علنی روز یکشنبه، سوم اسفندماه مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه سال ۱۴۰۰، با بند (الف) تبصره (۱) ماده واحده درباره سهم صندوق توسعه ملی از درآمدهای نفتی موافقت کردند. در این بند آمده است: سهم صندوق توسعه ملی از منابع حاصل از صادرات نفت خام و میعانات گازی تا سقف یک میلیون بشکه در روز و خالص صادرات گاز ۲۰ درصد و مازاد بر یک میلیون بشکه در روز نفت خام و میعانات گازی ۳۸ درصد تعیین می شود. نمایندگان در جریان بررسی جزئیات این بند، پیشنهادهایی درباره افزایش سهم صندوق توسعه ملی به ۲۲.۵ درصد و حذف ارائه گزارش وزارت نفت به خزانه داری ارائه کردند که با آنها موافقت نشد.
طرح اتصال (تله مدیسین) اورژانس سه منطقه تهران، اهواز و عسلویه برای ارائه خدمات درمانی در سطح صنعت نفت کلید خورد. صادق مشتری دوست، رئیس تله مدیسین سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت با اشاره به مجهز بودن این سازمان به سیستم پزشکی از راه دور پیشرفته گفت: با توجه به نیاز خدمات پزشکی از راه دور و اهمیت ارائه خدمات درمانی با استفاده از فناوری ارتباطی در همه گیری کرونا، به دستور مدیرعامل این سازمان، برنامه توسعه تله مدیسین در بحران کرونا طراحی و اجرا شده است. وی افزود: همه تلاش سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت، خدمت رسانی و ایجاد اطمینان خاطر برای سلامت همکاران صنعت نفت به ویژه در مناطق عملیاتی و دوردست با شرایط کاری سخت است. رئیس تله مدیسین سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت درباره روند انجام خدمات تله مدیسین و استفاده از این ظرفیت اظهار کرد: در این طرح با تکیه بر شبکه های ارتباطی بسیار پیشرفته شرکت خطوط لوله و مخابرات صنعت نفت، انجام مشاوره های پزشکی در شرایط اورژانسی بین مناطق مختلف مجهز به فناوری تله مدیسین و دپارتمان های اورژانس بیمارستان های تهران، اهواز و عسلویه فراهم خواهد شد. مشتری دوست عنوان کرد: این طرح در گام نخست در حال اجراست و ارتباط ویدئوکنفرانسی اورژانس بیمارستان های نفت تهران، اهواز و عسلویه از طریق شبکه فیبر نوری و با پهنای باند مناسب با کیفیت اچ دی HD برقرار می شود.
مدیر کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی خبر داد
مدیر کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: پیش بینی می شود تولید انواع محصولات پتروشیمی تا پایان امسال به ۶۱ میلیون تن برسد و رشدی حدود ۹ درصدی را نسبت به سال ۹۸ رقم زند. سیدجلال میرهاشمی با اعلام این مطلب اظهار کرد: از ابتدای امسال تا پایان بهمن ماه تولید محصولات پتروشیمی به حدود ۵۶ میلیون تن رسیده است و پیش بینی می شود تا پایان سال ۹۹ این رقم به حدود ۶۱ میلیون تن برسد. وی با بیان اینکه تولید در سال گذشته بیش از ۵۵ میلیون تن بوده است، گفت: روند تولید و فروش محصولات مختلف پتروشیمی با ظرفیت مطلوبی در حال انجام است و با وجود بعضی از مشکلات با تلاش صنعتگران پتروشیمی کشور جهش تولید امسال در صنعت پتروشیمی محقق شده است و پیش بینی می شود رشدی حدود ۹ درصدی نسبت به پارسال تحقق یابد. مدیر کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی با تأکید بر اینکه صنعت پتروشیمی ایران به عنوان یکی از صنایع مادر، از مهم ترین ارکان توسعه و موتور محرک بخش های گوناگون اقتصاد کشور است، افزود: رویکرد این شرکت، تکمیل زنجیره تولید، ایجاد تنوع در محصولات، تأمین خوراک صنایع داخلی و همچنین ارتقای ارزش سبد محصولات تولیدی در این صنعت پیشروست. میرهاشمی همچنین از تحویل ۶۰۰ هزار تن کود اوره بیشتر از ابتدای امسال تا پایان بهمن ماه نسبت به مدت مشابه پارسال ازسوی مجتمع های پتروشیمی به بخش کشاورزی خبر داد و افزود: در مجموع ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار تن کود اوره ازسوی واحدهای پتروشیمی تحویل شده تا در اختیار کشاورزان قرار گیرد که این مقدار معادل ۱۰۰ درصد تعهد تأمین تا پایان بهمن است. وی ادامه داد: پیش بینی می شود مقدار کود تحویلی تا پایان امسال به حدود ۲.۴ میلیون تن برسد.
شرکت ملی حفاری ایران ۷۹ حلقه چاه نفت و گاز شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب را در ۱۱ ماه امسال حفر و تکمیل کرده است. احمد تمدن، سرپرست معاونت عملیات حفاری این شرکت گفت: از شمار چاه های تکمیل شده در این مدت در موقعیت شرکت های بهره برداری نفت و گاز کارون، مارون، آغاجاری، گچساران و مسجدسلیمان، ۱۷ حلقه چاه توسعه ای/توصیفی و ۶۲ حلقه تعمیری بوده است. وی افزود: مجموع چاه های حفر و تکمیل شده ناوگان حفاری در مناطق خشکی و دریایی کشور، ۱۰۶ حلقه بود که شامل ۲۵ حلقه توسعه ای/توصیفی، ۷۷ حلقه تعمیری و چهار حلقه اکتشافی است. سرپرست معاونت عملیات حفاری شرکت ملی حفاری ایران اظهار کرد: افزون بر مناطق نفت خیز جنوب، این شرکت ۱۰ حلقه چاه های نفت و گاز در موقعیت شرکت نفت فلات قاره، ۹ حلقه در شرکت مهندسی و توسعه نفت، سه حلقه در شرکت نفت مناطق مرکزی ایران، یک حلقه در قالب پروژه و چهار حلقه در چارچوب قرارداد با مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران را حفر و تکمیل کرده است. تمدن گفت: ۲۸ دستگاه حفاری سبک، سنگین و فوق سنگین خشکی ناوگان شرکت در حال جابه جایی در مناطق عملیاتی است.
قائم مقام شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی گفت: طرح تبدیل خودروهای مسافربر شخصی به دوگانه سوز سی ان جی با اولویت ماشین های پرمصرف و اعطای یارانه دولتی از این هفته اجرایی شده است. حمید قاسمی ده چشمه اظهار کرد: این طرح در ادامه طرح ملی و مصوبه شورای اقتصاد مبنی بر تبدیل خودروهای عمومی به دوگانه سوز بنزین - سی ان جی اجرا می شود. وی با اشاره به اینکه اولویت با ماشین های مسافربر شخصی پرمصرف است، افزود: فهرست اسامی این خودروها از جانب وزارت کشور به وزارت نفت اعلام شده است که می توانند از یارانه دولتی این طرح (حدود ۷۵ درصد هزینه تبدیل) استفاده کنند. قائم مقام شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی گفت: برای خودروهای شامل طرح، پیامک واجد شرایط بودن استفاده از این طرح ارسال خواهد شد و مالکان می توانند تنها با مراجعه به سایت gcr.niopdc.ir اقدام به ثبت نام و نوبت گیری در کارگاه های تبدیل کنند. قاسمی ده چشمه با اشاره به اینکه از خرداد ماه و ابتدای طرح تاکنون حدود بیش از ۲۲۰ هزار خودرو در این سایت ثبت نام کرده اند که حدود ۱۱۰ هزار خودرو واجد شرایط استفاده از تسهیلات طرح بوده اند، افزود: مالکان خودروها هرچه سریع تر برای ثبت نام در این سایت به آن مراجعه و نوبت دریافت کنند. وی با تأکید بر آمادگی ۲۶۱ کارگاه مجاز تأکید کرد: این امکان وجود دارد تا در صورت نیاز تعداد کارگاه ها نیز افزایش یابد، اما ظرفیت کافی برای تبدیل خودروهای ثبت نامی در کشور وجود دارد. قائم مقام شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی گفت: تاکسی های اینترنتی و مسافربرهای بین شهری و روستایی از طریق فهرستی که ازسوی وزارت کشور به وزارت نفت ارائه شده، تبدیل خواهند شد و احتمال دارد سال آینده این فرصت برای دیگر مسافربرهای شخصی نیز بر اساس اولویت پرمصرف بودن فراهم شود. قاسمی همچنین با تأکید بر آمادگی زیرساخت ها در این سامانه برای دریافت اطلاعات خالص و سرعت گرفتن کار ثبت نام، گفت: پیمانکاران طرح نیز هم زمان به اطلاعات پنل این سامانه دسترسی دارند و می توانند برای کارگاه ها و تأمین کالا و مباحث مالی برنامه ریزی کنند. وی تأکید کرد: هم اکنون به طور میانگین روزانه ۲۳ میلیون مترمکعب سی ان جی در کشور توزیع می شود که با توجه به زیرساخت های موجود امکان افزایش این رقم تا روزانه ۴۰ میلیون مترمکعب نیز وجود دارد.
نتایج جشنواره مجازی فیلم کوتاه و عکس نفت در بخش های مختلف مشخص و اعلام شد. جشنواره مجازی فیلم کوتاه و عکس نفت با هدف ایجاد فرصت برای روابط عمومی ها، ایجاد انگیزه در پدیدآورندگان و زمینه سازی برای بهبود آثار آینده در حوزه فرهنگ و صنعت برگزار شد که بر مبنای نتایج داوری، مجموعه آثار داستانی، مستند، مستند داستانی و کلیپ در یک گروه ارزیابی شدند و رتبه نخست در این مجموعه آثار به دلیل ارائه نوین، یکدست، حفظ و تداوم ژانر به کلیپ «بابای من یک قهرمانه» تولید منطقه ویژه پتروشیمی ماهشهر تعلق گرفت؛ رتبه دوم به دلیل ارائه تصویری لطیف و فرمی جدید در روایت به مستند «نیمه بلند جوانه هیزم» شرکت مهندسی و ساختمان گاز و رتبه سوم به مستند «حفظ جنگل های بیشه بلاژ» تولید شرکت گاز گیلان اختصاص یافت. رتبه نخست بخش انیمیشن به دلیل تولید محتوای جذاب، استفاده از لهجه بومی و سادگی در ساختار به انیمیشن «آقای خط» تولید شرکت گاز کرمان تعلق گرفت. رتبه دوم به دلیل رعایت اصول سرگرمی سازی و تولید اورجینال به مجموعه «ماجراهای آقای انصافی و اسرافی» تولید شرکت گاز استان تهران و سرانجام رتبه سوم انیمیشن به دلیل دوبله مناسب و توجه به فرهنگ بومی به مجموعه «آقای ایمنی با دوبله ترکی» تولید مرکز زنجان اختصاص یافت. شرکت ملی صنایع پتروشیمی به دلیل تولید موشن گرافی های مناسب، شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران برای تولید مستند «خط بان» و نیز شرکت گاز استان بوشهر به دلیل کثرت محصولات با حفظ انسجام حرفه ای آثار، قدردانی شدند. بر اساس نتایج داوری ، عکس های ارسالی بیشتر جنبه خبری و اطلاع رسانی داشته و فقر نگاه هنری مشهود بوده است. با این حال جایزه دوم بهترین عکس به شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی و جایزه سوم به مجموعه عکس های شرکت گاز استان گیلان اهدا شده است. بر این اساس هیئت داوران هیچ عکسی را شایسته عنوان نخست و بهترین عکس تشخیص نداد.
مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز تاکید کرد:
مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز ایران گفت: شرکت ملی گاز و مجتمع گاز پارس جنوبی در قطب اقتصادی کشور همواره در کنار شرکت های دانش بنیان هستند و از اقدام ها و دستاوردهای این شرکت های سازنده استقبال می کنند. مسعود زردویان روز دوشنبه، چهارم اسفندماه در آیین گشایش دوازدهمین نمایشگاه صنعت نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در عسلویه، اظهار کرد: وجود شرکت های توانمند، سازنده قطعات و تجهیزات و تأمین کننده اقلام مورد نیاز صنعت عظیم گاز در کشور، فرصتی مناسب برای افزایش توان و ظرفیت متخصصان داخلی است. وی با اشاره به تأمین و استفاده از قطعات و تجهیزات داخلی در پالایشگاه های گازی کشور، تصریح کرد: مجتمع گاز پارس جنوبی اکنون بیشترین نیاز خود را در حوزه خرید قطعات و تجهیزات از سازندگان و شرکت های داخلی و پارک علم و فناوری تأمین می کند و امیدواریم این مهم با رشد و شکوفایی بیشتری تداوم داشته باشد. مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز هدف از برگزاری این نمایشگاه را تکمیل زنجیره تأمین در این صنعت عظیم و معرفی شرکت های داخلی و متخصصان سازنده در قطب اقتصادی پارس جنوبی اعلام کرد. در دوازدهمین نمایشگاه صنعت نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در عسلویه ۱۱۰ شرکت فناور و دانش بنیان، تازه ترین دستاوردهای نوآورانه خود را به نمایش می گذارند و تولیدات خود را که مرتبط با حوزه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی است به مدت چهار روز ارائه می کنند.
با صدور حکمی از سوی وزیر نفت
وزیر نفت در حکمی حامد حوری جعفری را به عنوان رئیس مؤسسه مطالعات بین المللی انرژی منصوب کرد. حکم بیژن زنگنه به حامد حوری جعفری به شرح زیر است: «نظر به صلاحیت های علمی و حرفه ای جنابعالی، به استناد ماده (۸) اساسنامه مؤسسه مطالعات بین المللی انرژی به مدت چهار سال به عنوان رئیس مؤسسه یادشده منصوب می شوید. از خداوند قادر متعال برای جنابعالی در این مسئولیت توفیق مسئلت می کنم.»
گزارشی از یک فعالیت راهبردی در صنعت نفت
مشعل سه خط لوله مهم انتقال فراورده کشور با حضور بیژن زنگنه، وزیر نفت و علیرضا صادق آبادی، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران و برخی از مدیران ارشد صنعت نفت از طریق ویدئوکنفرانس به بهره برداری رسید. سه خط لوله ۲۶ اینچ انتقال فراورده شازند - قم - ری به طول ۲۹۳ کیلومتر با ظرفیت انتقال ۳۰۰ هزار بشکه فراورده در روز، ۲۰ اینچ نائین - کاشان – ری به طول ۴۲۰ کیلومتر با ظرفیت انتقال ۲۰۴ هزار بشکه در روز فراورده و ۱۴ اینچ تبریز - خوی – ارومیه به طول ۲۲۰ کیلومتر از تبریز به ارومیه با ظرفیت کل ۶۵ هزار بشکه در روز فراورده، روز (دوشنبه، چهارم اسفندماه) از طریق ویدئوکنفرانس به بهره برداری رسید. سرمایه گذاری انجام شده در پروژه خط لوله شازند - قم - ری ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال، پروژه خط لوله نائین - کاشان - ری ۵ هزار و ۴۰ میلیارد ریال و ۸۴.۵ میلیون یورو وپروژه تبریز - خوی - ارومیه ۲ هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال بوده است.
افزایش ظرفیت انتقال فراورده به میزان ۳۰۰ هزار بشکه در روز در مسیر شازند تا ری و ۴.۳ میلیون مترمکعب خاکبرداری از جمله اقدام ها در پروژه خط لوله شازند - قم - ری است. پیمانکار این پروژه که قرارداد آن به صورت EPC بوده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص) و مشاور آن مهندسین مشاور طرح اندیشان بوده است.
افزایش ظرفیت انتقال ۲۰۴ هزار بشکه ای فراورده از جنوب کشور با احداث خط لوله نائین - کاشان - ری
انتقال بخشی از گازوئیل، نفت سفید و بنزین تولیدشده در پالایشگاه های ستاره خلیج فارس، بندرعباس و پالایشگاه آتی هرمز به نائین و کاشان و از آنجا به تهران از جمله اهداف موردنظر احداث خط لوله نائین - کاشان - ری بوده است. احداث ۱۰ مخزن سقف ثابت و متحرک جمعاً به ظرفیت ۳۰۰ هزار مترمکعب در نائین از جمله طرح های جانبی این پروژه به شمار می رود، افزون بر آن در قالب این پروژه تلمبه خانه جدید کاشان احداث شد و تلمبه خانه موجود نائین نیز توسعه یافت. در قالب این پروژه افزون بر احداث ۴۲۰ کیلومتر خط لوله ۲۰ اینچ مجهز به سیستم نشت یاب در حد فاصل نائین، کاشان و ری، توسعه و ارتقای پست برق موجود، ایجاد ۶ کیلومتر خط انتقال برق ۶۳ کیلوولت از کاشان به تلمبه خانه کاشان و توسعه پست برق ۶۳ کیلوولت کاشان و توسعه پایانه ری مدنظر قرار گرفت. در قالب این پروژه ۸ هزار و ۸۰۰ تن عملیات ساخت و نصب مخازن، ۲ هزار و ۸۶۷ مترمربع ساختمان اداری، احداث ابنیه و سازه های صنعتی به مساحت ۵ هزار و ۳۳۰ مترمربع، نصب ۳۰ دستگاه تجهیزات دوار اجرایی شده است. نوع قرارداد این پروژه EPC و پیمانکار آن شرکت مشارکت نصر بوده است.
تهیه و نصب سه دستگاه الکتروپمپ، ساخت یک دستگاه مخزن رلیف ۲۴۰ مترمکعبی، احداث ساختمان های اداری و صنعتی پایانه خوی و ارومیه، اجرای لوله کشی پایانه ۸ اینچ خط قدیم ارومیه، ساخت ۲۴ کیلومتر خط لوله ۱۰ اینچ سلماس - خوی و تأسیسات میان مسیری، اجرای ۲۶۰ کیلومتر کابل فیبر نوری، احداث تأسیسات تکمیلی خط لوله تبریز - خوی - ارومیه از جمله اقدام های انجام شده در اجرای پروژه خط لوله تبریز - خوی - ارومیه بوده است. در این پروژه که نوع قرارداد آن EPC بوده، ۲ هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال سرمایه گذاری شده و از جمله مزایای اجرای آن حذف تردد ۵۰۰ دستگاه نفتکش است که افزون بر صرفه جویی اقتصادی، مزایای زیست محیطی نیز به همراه دارد.
بیژن زنگنه، وزیر نفت در آیین بهره برداری رسمی از طرح های ملی انتقال، توزیع و ذخیره سازی فراورده های نفتی با بیان اینکه به روزهای انتخابات ریاست جمهوری نزدیک می شویم؛ می گویند پیروزی هزار پدر دارد و شکست یتیم است، به ساخت پالایشگاه ستاره خلیج فارس اشاره کرد و گفت: تصمیم های ساخت پالایشگاه ستاره خلیج فارس سال ۱۳۸۲ طبق اسناد موجود گرفته و موافقت نامه اجرایی آن امضا شد، دوستان دولت بعدی آمدند، دنبال کردند و این پالایشگاه را پیش بردند. همان قدری که زحمت کشیدند ما آن را با جزئیات اعلام کردیم. وی با اشاره به اینکه گفته می شود نبوغ یک نفر پالایشگاه ستاره خلیج فارس را به پایان رسانده است، مگر پالایشگاه با نبوغ ساخته می شود؟ پالایشگاه با همت و مدیریت ساخته می شود، افزود: همه می خواهند بگویند ما پالایشگاه ستاره خلیج فارس را ساختیم و آن را به نام خود تمام کنند. همیشه گفته ایم هرکسی می خواهد این پالایشگاه به نام او باشد اشکالی ندارد و استقبال می کنیم، اما انصاف هم موضوع خوبی است، زحمات دیگران را خراب نکنند. وزیر نفت با اشاره به اینکه واحدهای فرآیندی پالایشگاه ستاره خلیج فارس طبق استناد موجود در سال ۹۲ حدود ۴۱ درصد پیشرفت داشتند، ادامه داد: این پالایشگاه با مدیریت و فداکاری مدیران پیش رفته است.
زنگنه با قدردانی از شرکت هایی که طرح های ملی انتقال، توزیع و ذخیره سازی فراورده های نفتی را انجام دادند، اظهار کرد: فعالیت های شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران زیاد دیده نمی شود، اما جا دارد از زحمات آنها قدردانی شود. ما ۱۳ هزار کیلومتر خطوط لوله اصلی انتقال نفت و فراورده داریم که روزانه یک میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه نفت و فراورده نفتی را برای مصارف داخلی انتقال می دهند. وی با اشاره به توسعه فناوری در کشور و با بیان اینکه لوله های کشور همگی در ایران ساخته می شود، گفت: خط لوله گوره - جاسک همانطور که بارها گفتم ایرانی ترین خطوط لوله نفت کشور است. وزیر نفت با اشاره به اینکه با بهره برداری رسمی سه خط لوله مهم انتقال فراورده کشور از تردد هزاران نفتکش جاده پیما جلوگیری می شود، افزود: خوشبختانه همه این طرح ها در این دولت آغاز و در همین دولت تکمیل شد. زنگنه، جلوگیری از قاچاق سوخت و فراورده را که به دلیل یارانه ای بودن آن در ایران رخ می دهد از جمله مزایای اجرای خطوط لوله انتقال نفت و فراورده عنوان کرد. وی اجرای این سه خط لوله را برای تأمین فراورده های شمال از مسیر تهران بسیار با اهمیت دانست و با تأکید بر ضرورت توسعه پالایشگاه ها و خطوط لوله افزود: ما ساخت چند خط لوله را در حال اجرا داریم که مهم ترین آن، خط لوله انتقال فراورده ۲۶ اینچ بندرعباس - سیرجان - رفسنجان است تا بنزین پالایشگاه ستاره خلیج فارس را بتوانیم به مناطق مرکزی بیاوریم. وزیر نفت مجموع هزینه سه خط شازند - قم - ری، نایین - کاشان - ری و تبریز - خوی - ارومیه را بیش از ۸ هزار میلیارد تومان و ۹۸ میلیون یورو عنوان کرد. زنگنه با اشاره به خط لوله گوره – جاسک و بیان اینکه همه تجهیزات این خط لوله در ایران ساخته می شود، گفت: جوشکاری و لوله گذاری این طرح تا پیش از پایان امسال تکمیل می شود، امیدواریم در ماه های نخست سال آینده نخستین بارگیری نفت خام از جاسک را داشته باشیم.
وزیر نفت با بیان اینکه طرح های بهسازی و ارتقای کیفی پالایشگاه ها نیز در این سال ها انجام شد، گفت: بهسازی پالایشگاه های تبریز، بندرعباس و اصفهان با حدود ۲ میلیارد دلار سرمایه گذاری انجام شده که در نتیجه اجرای این طرح ها، ۷ میلیون لیتر تولید بنزین افزایش یافته و کیفیت ۱۰ میلیون لیتر بنزین و ۱۱ میلیون لیتر گازوئیل به یورو ۴ و ۵ ارتقا یافته است. زنگنه همچنین از دو طرح تثبیت ظرفیت پالایشی پالایشگاه آبادان و واحد تصفیه نفت گاز (GHT) پالایشگاه اصفهان به عنوان دو طرح در حال اجرا نام برد و توضیح داد: با بهره برداری از طرح تثبیت ظرفیت پالایشی پالایشگاه آبادان مازوت تولیدی این پالایشگاه از ۴۵ درصد به ۲۶ درصد می رسد و کیفیت فراورده این پالایشگاه به یورو ۵ ارتقا می یابد. پیشرفت این طرح هم اکنون بیش از ۶۵ درصد است و پیش بینی می شود فاز نخست آن سال ۱۴۰۰ به بهره برداری برسد، همچنین واحد تصفیه نفت گاز (GHT) و ارتقای کیفی تولید پالایشگاه اصفهان نیز در حال اجراست که ان شاء الله واحد تقطیر این پالایشگاه اوایل سال آینده به بهره برداری می رسد. وی با بیان اینکه از سال ۹۲ تاکنون ۴۴ مجوز ساخت پالایشگاه نفت خام و میعانات گازی به ظرفیت روزانه ۳ میلیون و ۱۰۰ هزار بشکه صادر کرده ایم، گفت: آنچه را که سهم مان در قانون حمایت از توسعه صنایع پایین دستی نفت خام و پتروپالایشگاه هاست اجرا کردیم.
علیرضا صادق آبادی مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران در آیین بهره برداری رسمی طرح های ملی انتقال، توزیع و ذخیره سازی فراورده های نفتی گفت: با اجرای پروژه خط لوله نائین - کاشان - ری و انبار ارومیه ظرفیت ذخیره سازی فراورده در سخت ترین شرایط تحریم و کرونا بیش از ۵۰۰ میلیون لیتر در کشور افزایش یافت که با احتساب افزایش ظرفیت ذخیره سازی به وسیله تکمیل مخازن دیگر در مجموع یک میلیارد لیتر به ظرفیت ذخیره سازی فراورده کشور افزوده شد. صادق آبادی تصریح کرد: اجرای سه پروژه خط لوله نائین - کاشان - ری، شازند - قم - ری و تبریز - خوی - ارومیه به همراه تلمبه خانه ها و مخازن تعادلی که امروز به بهره برداری رسمی رسید، در مجموع سالانه ۳ هزار و ۵۰۰ تا ۴ هزار میلیارد تومان در کشور صرفه جویی می شود. وی تأکید کرد: پروژه خط لوله شازند - قم - ری ظرفیت انتقال روزانه ۳۰۰ هزار بشکه را دارد. این ۳۰۰ هزار بشکه را اگر بخواهیم با نفتکش ها جاده پیما حمل کنیم، هزینه اش ۲۰۰ تومان به ازای هر تن کیلومتر خواهد بود؛ در صورتی که هزینه انتقال با خط لوله ۱۸ تومان به ازای هر لیتر است که از این محل فقط روزانه حدود ۱.۶ میلیارد تومان برای مجموعه شرکت ملی پالاش و پخش فراورده های نفتی صرفه جویی به همراه دارد که معادل صرفه جویی سالانه ۶۰۰ میلیارد تومان برای کشور است. معاون وزیر نفت در پالایش و پخش صرفه جویی محقق شده از محل هرکدام از این پروژه ها برای مجموعه وزارت نفت و شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی را ۶۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: در مجموع با اجرای این سه پروژه از هزینه کرد حدود ۲ هزار میلیارد تومان بودجه شرکت ملی پخش فراورده های نفتی برای انتقال فراورده در کشور جلوگیری شده است. صادق آبادی افزود: از محل اختلاف قیمت نفت گاز و گاز طبیعی نیز که برای انتقال با خط لوله به ازای هر تن کیلومتر، ۲۰۰ تومان و برای انتقال با نفتکش (نفت گاز) ۳۰۰ تومان به ازای هر لیتر است در هرکدام از این پروژه ها حدود ۶۰۰ میلیارد تومان صرفه جویی برای کشور محقق شده که در مجموع معادل صرفه جویی سالانه حدود ۴ هزار میلیارد تومان است.
قاسم عرب یارمحمدی مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران در آیین بهره برداری رسمی طرح های ملی انتقال، توزیع و ذخیره سازی فراورده های نفتی گفت: خط لوله نائین - کاشان - ری با ظرفیت ۱۰۵ هزار بشکه در روز، فراورده های نفتی را به سمت ری منتقل می کند و این کار نقش مهمی در تسریع انتقال فراورده با کمترین هزینه از جنوب به سمت شمال و شمال شرق کشور دارد. وی افزود: در ابتدای دهه ۷۰ شمسی با راه اندازی پالایشگاه بندرعباس یکی از شاهراه های اصلی انتقال فراورده های نفتی، مسیر خط لوله ۲۶ اینچ بندرعباس – رفسنجان بود که پس از آن با راه اندازی پالایشگاه ستاره خلیج فارس، ظرفیت این خط توسعه یافت و افزون بر آن خط لوله ۲۰ اینچ زنجان – نائین و خط لوله ۲۰ اینچ نائین - اصفهان نیز برای انتقال فراورده های تولیدی این پالایشگاه اجرایی شد. عرب یارمحمدی افزود: این خط لوله در فاز نخست یعنی ساخت مخازن ذخیره و مخازن تعادلی تکمیل شده و تلمبه خانه نائین نیز با ظرفیت انتقال روزانه ۲۰۰ هزار بشکه به بهره برداری کامل رسیده است.
کرامت ویس کرمی مدیرعامل شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران گفت: با بهره برداری از خط لوله جدید تبریز - خوی - ارومیه و تأسیسات آن از جمله انبار نفت جدید ارومیه، ظرفیت ذخیره سازی فراورده در استان آذربایجان غربی از روزانه ۲۱۰ میلیون لیتر به ۳۳۰ میلیون لیتر رسید. وی افزود: با راه اندازی این خط جدید، ظرفیت انتقال فراورده در این منطقه از ۳۵ هزار بشکه در روز به حداقل ۱۰۰ هزار بشکه در روز رسید که این رقم تا روزانه ۱۴۰ هزار بشکه نیز قابل افزایش است. ویس کرمی تصریح کرد: انبار نفت جدید ارومیه که در قالب این پروژه احداث و اجرایی شده، در زمینی به مساحت ۵۰ هکتار در ۲۲ کیلومتری شهر ارومیه واقع شده و ظرفیت ذخیره سازی آن ۱۲۰ میلیون لیتر است.
سعید ستاری نائینی مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران گفت: سه پروژه خط لوله نائین - کاشان - ری، شازند - قم - ری و تبریز - خوی - ارومیه به همراه تلمبه خانه ها و مخازن تعادلی ازسوی شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران با حمایت های مدیریتی و مادی شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی و با همکاری و هماهنگی شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران، شرکت ملی پخش فراورده های نفتی و با حمایت های ملی و مدیریتی شرکت ملی پالایش و پخش به ثمر رسیده است. وی افزود: با حمایت های وزارت نفت ارزش ساخت داخل این پروژه ها هم اکنون ۱۰۰ درصد است که این رقم در طول اجرا اندکی کمتر بوده است، اما با اطمینان می گویم که اگر امروز بخواهیم پروژه خط لوله جدیدی در کشور بسازیم، این کار به طور کامل و صددرصدی با توان داخلی اجرایی می شود. مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران تأکید کرد: این نوید را می دهیم که بهره برداری رسمی از این طرح ها ابتدای توسعه و آغاز کار است و شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران بیش از یک هزار کیلومتر خط لوله و ۱۵ ایستگاه و تلمبه خانه در حال ساخت دارد و بزرگ ترین طرح پالایشگاهی کشور (طرح توسعه پالایشگاه آبادان) نیز در شرایط تحریم و بیماری کرونا توسط این شرکت در حال اجرا و توسعه و پیشرفت است. ستاری درباره جزئیات این پروژه ها گفت: پروژه خط لوله شازند – قم - ری ۹۳ کیلومتر خط لوله ۲۶ اینچ با ظرفیت انتقال روزانه ۳۰۰ هزار بشکه به همراه ایستگاه حفاظت کاتدیک و توسعه تلمبه خانه های شازند، قم و ری دارای ارزش سرمایه گذاری ۷۷ میلیون یوروست و میزان اشتغال زایی آن در دوران ساخت ۵۰۰ نفر و در زمان بهره برداری ۷۰ نفر بوده است. وی افزود: برای اجرای این پروژه ۹۰۰ هکتار تحصیل اراضی و تملک اراضی انجام شده که با چالش های بسیاری همراه بوده است. مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران اظهار کرد: طرح نائین – کاشان – ری نیز شامل احداث ۴۲۰ کیلومتر خط لوله ۲۶ اینچ به ظرفیت انتقال ۲۰۰ هزار بشکه در روز به همراه مخازن تعادلی نائین و توسعه تلمبه خانه نائین و احداث تلمبه خانه کاشان بوده است.نائینی اظهار کرد: سومین پروژه که سهم اشتغال زایی و ساخت داخل بسیار بالایی داشته، شامل ساخت خط لوله تبریز - خوی - ارومیه با ۲۲۰ کیلومتر خط لوله ۱۴ اینچ و ظرفیت انتقال روزانه حدود ۱۰۰ هزار بشکه به همراه اجرای تعدادی انشعاب به سمت شهرستان های سلماس و خوی است.
الهام آزاد، نماینده نائین، خور و بیابانک در مجلس شورای اسلامی گفت: حوزه انتخابیه بنده (نایین، خور و بیابانک) تنها شهرستانی است که در استان اصفهان به گاز سراسری متصل نیست، افزود: این شهرستان صنعتی و معدن خیز است و به دلیل متصل نبودن به شبکه گاز سراسری، بیشتر سوختش از فراورده های نفتی تأمین می شود. عضو هیئت رئیسه کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: بی شک اجرای پروژه خط لوله نائین - کاشان - ری می تواند به توسعه زیرساخت های نایین، خور و بیابانک منجر شود.
نگاهی به برخی دستاوردهای وزارت نفت در میدان های مشترک
مشعل تحقق رویکرد مهم وزارت نفت در توسعه و برداشت از میدان های مشترک این روزها با نام یکی دیگر از میدان های نفتی همراه شده است؛ میدان نفتی آذر که از میدان های مشترک با کشور عراق است.
تورج دهقانی، مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت (متن) در گفت و گو با مشعل درباره آخرین وضعیت این میدان با اشاره به تکمیل فاز اول میدان نفتی آذر می گوید: در حال حاضر تولید مستمر روزانه بالای ۶۰ هزار بشکه ای از این میدان در حال انجام است و این طرح نیز در مرحله افتتاح قرار دارد
به خاطر دارید که طبق وعده وزیر نفت قرار است تمامی میدان های مشترک تا پایان دولت دوازدهم تعیین تکلیف شوند و حالا این تلاش مراحل نهایی خود را پشت سر می گذارد و بخش عمده ای از اهداف در حوزه ميدان هاي مشترك گازي پارس جنوبي، ميادين نفتي غرب كارون و ميادين مشترك نفتي و گازي در حوزه فراساحلي محقق شده است و به این فهرست باید نام میدان نفتی آذر را هم افزود.
میدان نفتی آذر که این روزها روزگار پر رونقی را از سر می گذراند، فراز و نشیب های زیادی را پشت سر گذاشته است. برداشت نفت از میدان مشترک آذر، اسفندماه ۱۳۹۵ با تولید روزانه ۱۵ هزار بشکه نفت آغاز شد و این رقم سال ۱۳۹۶ به ۳۰ هزار بشکه در روز رسید و امروز مقدار تولید این میدان مشترک به بالای هزار بشکه در روز رسیده که البته رقمی مهم و تعیین کننده است.
اگر بخواهیم مروری به سابقه میدان نفتی آذر داشته باشیم، این میدان به عنوان یکی از میدان های نفتی مشترک با عراق، در جنوب غربی استان ایلام و بین دو شهر مهران و دهلران قرار دارد.
نگاه نو به آذر باعث شد که برای نخستین بار اسفند ماه 95 مرحله نخست تولید زودهنگام از آن هابا ظرفیت روزانه ١٥ هزار بشکه آغاز و مشعل این میدان نفتی مهم در ایران روشن شود و امروز نیز هدف گذاری ترسیم شده برای آن محقق شده است.
اگر بخواهیم جزیی تر به این میدان نفتی مهم بپردازیم، بلوک نفتی اناران در استان ایلام از دو میدان نفتی چنگوله و آذر تشکیل شده است. میدان آذر ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون بشکه نفت درجا دارد. نفت خام تولیدی میدان آذر از نوع سبک با API حدود ٣٢ تا ٣٣ است. نکته مهم آنکه میدان نفتی آذر از جمله پرچالش ترین و سخت ترین میدان های ایران و حتی جهان از نظر ساختار زمین شناسی و آنومالی های متعدد سازندی است.
وجود لايه هاي پرفشار و کم فشار متعدد در توالی سازندهای مختلف این میدان، لزوم تعریف نقاط متعدد جداره گذاری و جداسازی لایه های ناهمگون از همدیگر را اجتناب ناپذیر می سازد که این تعدد تغییرات فشاری سازندها در میدان آذر منحصر به فرد است. ترکیب سیال میدان آذر به شدت خورنده و لزوم ساخت تاسیسات و خطوط لوله با آلیاژهای مقاوم در برابر خوردگی و زمان طولانی حفاری در قیاس با سایر میدان ها از جمله دیگر چالش ها و سختی های کار در این میدان مشترک به شمار می رود.
از طرفی میدان آذر به واسطه نوع سازند و خواص سنگ مخزن باید به صورتی است که به طور عادی نمی توان پس از حفاری میزان نفت مورد انتظار را از هر چاه استخراج کرد و باید در چاه های این میدان عملیات برانگیزش اسیدی به روش شکافت اسیدی یا تزریق اسید در حجم بالا اقدام کرد، به این معنا که در جریان عملیات شکافت اسیدی باید فشاری بالاتر از فشار شکست سنگ را اعمال کرد تا نفت از فواصل دوردست امکان جریان یافتن به سمت حفره تولیدی را پیدا کند و میزان بهره دهی از هر چاه افزایش یابد که اجرای موفقیت آمیز این عملیات در میدان آذر و کسب تجارب مرتبط با این مقوله می تواند در سایر میادین نفتی کشور به كار گرفته شود.
طرح توسعه ای میدان آذر پیش از این در چارچوب یک قرارداد بیع متقابل اکتشافی از سوی شرکت ملی نفت ایران به شرکت نورث هیدرو نروژ واگذار شده بود؛ این شرکت نروژی در آغاز اجرای پروژه در میدان آذر 2 حلقه چاه حفر کرد که چاه شماره یک به علت مشکلات مکانیکی پیش از آنکه به عمق نهایی برسد، متوقف و متعاقبا چاه آذر 2 با موفقیت حفر شد و به عمق نهایی رسید.نتایج لرزه نگاری 2 بعدی و آزمایش چاه موجب تهیه گزارش اقتصادی بودن تولید از این میدان در سال 1385 و تایید آن از سوی شرکت ملی نفت ایران شد؛ اما این شرکت نروژی با وجود مذاکره های فشرده و نهایی سازی (MDP) و عمده موارد قراردادی به علت تشدید محدودیت های بین المللی علیه صنعت نفت کشورمان، حاضر به امضای قرارداد توسعه میدان نشد.با احراز اقتصادی بودن تولید از میدان آذر، شرکت ملی نفت ایران از سال 1387 همزمان با اجرای فعالیت های زیرساختی از جمله تحصیل اراضی، پاکسازی منطقه از مین و مهمات، احداث جاده ها و انجام مطالعات آزمایشی و زیست محیطی از محل منابع داخلی، مذاکره با سرمایه گذاران را نیز در دستور کار قرار داد.پس از امضای قرارداد محرمانگی و برگزاری نشست های فنی، شرکت پتروناس اطلاعات لازم را دریافت و مطالعات اولیه را انجام داد و در نیمه دوم سال 1388 با مشارکت شرکت گاز پروم روسیه مذاکره ها به شکل جدی تری دنبال شد، به طوری که در خرداد ماه 1389 بیشتر موارد قراردادی با این کنسرسیوم نهایی شد، اما سرانجام این کنسرسیوم هم به علت محدودیت های بین المللی، حاضر به انعقاد قرارداد توسعه میدان نشد.از اواخر سال 1389 مذاکرات توسعه میدان با شرکت مهندسی و ساختمان صنایع نفت با سرمایه گذاری شرکت سپهر انرژی (متعلق به بانک صادرات) آغاز شد که در ادامه نيز اين سرمایه گذار انصراف و شرکت سرمایه گذاری صندوق بازنشستگی کارکنان صنعت نفت جایگزین شرکت سپهر انرژی شد.سرانجام 19 مهر 1390 قرارداد توسعه میدان آذر با پیمانکار ایرانی امضا و در 28 اسفندماه 1390 متعاقب اخذ مجوز شورای اقتصادی این قرارداد موثر شد.آنگونه که مدیرعامل اویک اعلام کرده است، هزینه های اجرایی طرح توسعه میدان آذر ها۱.۴ میلیارد یورو است و شرکت توسعه دهنده (شرکت مهندسی و توسعه سروک آذر) با مدیریت اویک توانست با وجود دشواری های حاصل از تحریم و همسو با آن مشکلات تأمین مالی و تهیه تجهیزات، آزمون عملکرد این پروژه را با موفقیت به پایان برساند و نفت این میدان را با ویژگی های قراردادی، تولید و با خطوط لوله به تأسیسات بهره برداری چشمه خوش ارسال کند.تعداد زیرپروژه های طرح توسعه میدان مشترک آذر براساس توضیحات او ۳۲ پروژه شامل ۱۰ پروژه روسطحی (surface) و ۲۲ پروژه زیرسطحی (sub-surface) است. حفر ۱۹ حلقه چاه، ساخت تأسیسات سرچاهی و ۸۰ کیلومتر خطوط لوله جریانی، احداث ۳۲۰ کیلومتر خط لوله صادرات نفت و گاز، احداث ۶۱ کیلومتر خط لوله انتقال نفت جدید و خط انتقال گاز که به واحد جمع آوری گاز دهلران ختم می شود، احداث ۲۹ کیلومترخط لوله انتقال آب به تأسیسات واحد فرآورش مرکزی و ساخت یک واحد پست برق معادل ۱۳۲.۱۱ کیلوولت از جمله تأسیسات ساخته شده در این میدان است. قرارداد در ۲۸ اسفندماه سال ۹۰ (پس از اخذ مجوز شورای اقتصاد) تنفیذ شد. کنسرسیوم متشکل از شرکت های OIEC و OPIC برای راهبری توسعه میدان آذر، شرکت مهندسی و توسعه سروک آذر را تأسیس کردند و مجوز هیأت مدیره شرکت ملی نفت ایران در این ارتباط شهریورماه ۹۱ اخذ شد، اما تا این تاریخ، عملاً راهبری توسعه آذر ازسوی پیمانکار با مشکلات بسیار و بوروکراسی های شدید روبه رو بود، طوری که در این مدت پیشرفت ملموسی حاصل نشد
طبق اعلام کیوان یاراحمدی، مجری طرح توسعه آذر، این طرح از همان ابتدا به دلیل تأمین نشدن به موقع منابع مالی با مشکلات زیاد و تأخیرهای زمانی روبه رو شد، اما از اواسط سال ۹۴ که منابع مالی کافی به پروژه تزریق شد، کار شتاب گرفت و اسفندماه سال ۹۵ تولید زودهنگام آذر محقق شد.
نگاهی به اقدام های انجام شده در میدان های مشترک
منابع مشترک گازي با کشور قطر سالي که دولت تدبير و اميد بر سرکار آمد، به سمت کشور رقيب روانه بود و سهم ما در حال از دست رفتن بود. بايد بدانيم که ظرفيت توليد روزانه اين ميدان در سال 92 حدود 280 ميليون متر مکعب بود که اکنون اقدام های انجام شده در سال های اخیر به افزايش 2.5 برابري ظرفيت توليد گاز از بزرگ ترين ميدان مشترك گازي جهان منجر شده و راه براي دستيابي به ظرفيت توليد روزانه هزار ميليون مترمكعب گاز در كشور هموار شده است که برخی اقدام ها در ادامه می آید.
اجرا و تکمیل 18 فاز متعارف پارس جنوبی
30.8 میلیارد دلار در سال درآمد بهره برداری از 18 فاز متعارف پارس جنوبی
سبقت گرفتن از کشور قطر در برداشت گاز از میدان مشترک پارس جنوبی برای نخستین بار در تاریخ صنعت نفت ایران
پایان طرح توسعه میدان گازی پارس جنوبی و دست یابی به ظرفیت تولید هزار میلیون مترمکعب گاز در کشور
لایه نفتی پارس جنوبی
توسعه لایه مشترک نفتی پارس جنوبی با بهره گیری از شناور پالایشی FPSO برای اولین بار در ایران
بهره مندی از 7 میلیون نفر- ساعت کار مداوم در طرح توسعه لایه نفتی میدان مشترک پارس جنوبی
درآمدزایی سالانه 510 میلیون دلاری محصولات تولیدی از لایه نفتی میدان مشترک پارس جنوبی
افزایش 30 درصدی سهم داخل در اجرای پروژه های پارس جنوبی
طرح های توسعه ای- تولیدی غرب کارون
توسعه ميدان هاي مشترک غرب کارون به دليل همپوشاني منابع هيدروکربوري آن با کشورعراق، يکي ديگر از اهداف مهم توسعه اي وزارت نفت بوده است. ميدان هاي مشترک غرب کارون هم که سال 92 آيينه تمام نماي سرمايه هاي از دست رفته بود، حالا روزگار شکوفايي را به خود مي بيند. بهتر است با آمار صحبت کنيم. بد نيست بدانيد در سال 92 ميزان برداشت از ميدان هاي مشترک غرب کارون حدود 70 هزار بشکه بود که حالا روزگار رونق و امید در آن حاکم است که مختصری از این شاخص ها در ادامه می آید:
افزایش 5 برابری ظرفیت تولید نفت خام و دستیابی به ظرفیت 400 هزار بشکه ای تولید نفت در میادین مشترک غرب کارون
افتتاح فاز نخست 3 میدان نفتی یادآوران، آزادگان شمالی و یاران شمالی
افتتاح رسمی فاز نخست زنجیره انتقال نفت میادین غرب کارون با هدف انتقال بیش از 700 هزار بشکه نفت خام به مبادی صادراتی
اجرای طرح احداث نیروگاه غرب کارون در مسیر تامین برق میدان های نفتی غرب کارون
دست یابی به تولید تجمعی 202 میلیون بشکه نفت از میدان نفتی یادآوران
افزایش ظرفیت تولید روزانه 55 هزار بشکه نفت، رهاورد توسعه میدان های نفتی یاران شمالی و جنوبی
انجام طرح توسعه میدان نفتی آزادگان شمالی و افزایش 108 میلیون بشکه ای سرانه تولید تجمعی نفت در کشور
بیشترین سهم اقتصاد مقاومتی شرکت گاز به عهده خراسان رضوی است
جواد آریانی تامین امنیت انرژی با توجه به نقش حیاتی آن در استمرار توسعه سیاسی و اقتصادی کشورها، از جمله محورهای مهم راهبرد مدون کشورهای جهان محسوب می شود. در این بین گاز طبیعی یکی از منابع باارزش تامین انرژی است که علاوه بر نقش گرمابخشی، از ارکان تولید و رشد صنعتی کشورهاست. باید اعتراف کنیم گسترش شبکه های گاز از عناصر اصلی عدالت اجتماعی به شمار می رود که در توسعه مناطق محروم و کاهش دغدغه روستاییان و حتی افزایش شاخص های سلامت در مناطق محروم هم موثر است. گازرسانی به روستاهای خراسان رضوی، علاوه بر ایجاد سهولت در زندگی روزمره ساکنان، توسعه صنایع کوچک و اشتغال و تولید روستایی را در پی داشته و باعث مهاجرت معکوس و ماندگاری روستاییان شده است. عملکرد شرکت گاز خراسان رضوی در حوزه گازرسانی شهری، روستایی و صنعتی به ویژه در 8 سال گذشته، نشان از جهشی چشمگیر دارد؛ به گونه ای که میانگین بهره مندی خانوار شهری و روستایی استان از 56 درصد در ابتدای دولت های یازدهم و دوازدهم به 98 درصد در سال جاری ارتقا یافته است. همچنین با مصوبه شورای اقتصاد مبنی بر مجوز سرمایه گذاری شرکت گاز برای بهره مندی صنایع، شاهد اقدام های قابل توجه در حوزه گازرسانی به صنایع استان هستیم.
مدیرعامل شرکت گاز استان خراسان رضوی می گوید: در برنامه سال۱۳۹۹ شرکت ملی گاز ایران، بیشترین سهم خانوار روستایی و میزان واحدهای تولیدی صنعتی در حال گازرسانی کشور متعلق به خراسان رضوی است. این استان با برنامه گازرسانی به 26هزار خانوار روستایی و 960 واحد تولیدی و صنعتی در سال99 استان پیشگام و بهره ور حوزه گازرسانی روستایی و صنعتی کشور شناخته می شود. حسن افتخاری ادامه می دهد: خراسان رضوی با بیش از 36 هزار کیلومتر شبکه گازرسانی که بالغ بر 9.23 درصد شبکه سراسری است، رکورددار این حوزه در کشور است و از نظر تعداد مشترکین نیز با 2 میلیون و 448 هزار و 894 مشترک تا پایان دی ماه99، پس از استان تهران در رتبه دوم کشور قرار دارد. وی با بیان اینکه در بخش شهری هم 100درصد خانوار واجد شرایط استان (79شهر)، تحت پوشش شبکه گاز طبیعی قرار دارند، تصریح می کند: برنامه شرکت گاز استان در سال۱۳۹۹ منطبق بر برنامه های اقتصاد مقاومتی وزارت نفت و شرکت ملی گاز ایران تدوین شده است. افتخاری ادامه می دهد: مطابق برنامه ریزی و مطالعات فنی و مهندسی انجام شده، روستاهایی در برنامه گازرسانی قرار گرفته اند که دارای بیشترین تعداد خانوار هستند؛ به طوری که در نتیجه گازرسانی به روستاهای با جمعیت منطقی برنامه گازرسانی به روستاها توجیه اقتصادی و بهره وری حداکثری دارند. با انجام این برنامه و گازرسانی به بیشترین خانوارهای روستایی تا پایان سال جاری، خراسان رضوی از دو بعد تعداد روستای گازدار و تعداد خانوار روستایی تحت پوشش گاز طبیعی به ترتیب با 2هزار و 500 روستا و بالغ بر 501 هزار خانوار روستایی در جایگاه اول کشور قرار خواهد گرفت.
مدیرعامل شرکت گاز استان در ادامه با بیان اینکه ضریب برخورداری روستایی استان از گاز طبیعی در سال های نه چندان دور از میانگین کشوری هم کمتر بوده است، می گوید: این موضوع به عنوان یکی از گلایه های وزیر محترم نفت و نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی در برخی جلسات مطرح شده بود. هم اکنون در بخش روستایی استان، 93.2درصد جمعیت معادل 491هزار و 118 خانوار، تحت پوشش گاز طبیعی قرار دارند. افتخاری با بیان اینکه در ابتدای دولت یازدهم تنها 946 روستای استان گازدار بودند، می گوید: 2 هزار و 702 روستای واجد شرایط بهره مندی از گاز طبیعی در خراسان رضوی وجود دارد که تاکنون 2 هزار و 364 روستا گازرسانی شده و عملیات اجرایی در 246 روستای دیگر هم در دست اجرا و گازرسانی به 92 روستای باقیمانده هم در مرحله پیمان سپاری است. وی با اشاره به اینکه از ابتدای امسال هم تاکنون، 205 روستای استان گازرسانی شده است، می افزاید: حجم ريالي پروژه های گازرسانی در دست اجرای استان 4,810ميليارد و حجم ريالي پروژه های گازرسانی در برنامه های آتی این شرکت نیز 2,318ميليارد ریال است.
مديرعامل شركت گاز خراسان رضوي به اجراي پروژه هاي خط تقويتي انتقال، رينگ تغذيه و بازنگري شبكه گازرساني در شهر مشهد اشاره می کند و می گوید: بيش از يك ميليون و 200 هزار مشترك گاز در شهر مشهد وجود دارد كه به تنهايي از تعداد مشتركين ۲۵ استان كشور بيشتر است. همچنين تامين گاز در شهرستان های طرقبه و شانديز، نیروگاه ها و صنايع بسيار زیادی هم در اطراف این شهر وظيفه و مسووليت خراسان رضوی را در نگهداشت بهينه تاسيسات در شهر مشهد دوچندان می کند. طی چند سال گذشته مصرف گاز طبيعي در مشهد مقدس به عنوان كلان شهر زيارتي و سياحتي كشور به صورت جهشی و در سايه مجتمع سازي، آپارتمان سازي، بلندمرتبه سازی و ديگر بخش های مصرفي همانند سي.ان.جي و سي.اچ.پي در مسير رشد فزاينده قرار دارد. از همين رو شبكه گازرساني مشهد طي چند مرحله با هزینه ای بالغ بر یکهزار ميليارد تومان در حال توسعه است. تمام مراحل اجراي گام های توسعه و تقويت شبكه گازرساني مشهد و نظارت و تامين اعتبار آن از محل منابع داخلي شركت ملی گاز پيگيري مي شود. با اتمام اين پروژه شبكه گازرساني شهر مشهد با قدرت بيشتر آماده ارائه خدمات به زائران و مجاوران بارگاه منور امام رضا(ع) خواهد بود. موضوع مهم اینجاست که در حال حاضر کلان شهر مذهبی مشهد مقدس تماما به خط لوله انتقال سرخس نکاه متصل است و گاز شهر از منابع پالایشگاه شهید هاشمی نژاد در شهرستان سرخس تامین می شود. با اجرای خط انتقال 36 اینچ منشعب از خط لوله سراسری پارچین، شهر مشهد از طریق خط 48 اینچ پارچین – سنگ بست به منابع گازی جنوب کشور هم متصل شده و این مهم در افزایش پایداری و تاب آوری تامین گاز کلان شهر مقدس از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
مدیرعامل شرکت گاز خراسان رضوی از اجرای 1263 کیلومتر شبکه گازرسانی در سطح شهرها و روستاهای این استان تنها در نیمه نخست امسال خبر می دهد و می گوید: از مجموع عملیات انجام شده، 88 کیلومتر در بخش شهری و 1175 کیلومتر در بخش روستایی بوده است. وی با اشاره به آغاز پویش سبز کشوری از استان خراسان رضوی، این استان را با 98درصد پوشش شبکه گازرسانی، استان سبز کشور اعلام می کند. افتخاری تصریح می کند: در نتیجه عملکرد دولت یازدهم و دوازدهم در خراسان رضوی تاکنون تعداد روستاهای بهره مند از گاز طبیعی 150درصد، تعداد خانوارهای روستایی بهره مند 72درصد، تعداد واحد تحت پوشش روستایی 1030درصد و طول شبکه اجرا شده گاز روستایی استان 121رشد داشته است. وی ادامه می دهد: در ابتدای دولت یازدهم تعداد مشترکین شهری گاز طبیعی استان 390 هزار و 691 بوده که در حال حاضر با رشد 377درصدی به عدد یک میلیون و 863هزار و 497 رسیده است. همچنین طی این مدت؛ طول شبکه گازرسانی شهری و طول خطوط انتقال گاز استان هر یک 16درصد افزایش یافته است.
مدیرعامل شرکت گاز خراسان رضوی ادامه می دهد: حدود 15 درصد برنامه اقتصاد مقاومتی شرکت ملی گاز ایران در سال جاری از سوی این شرکت محقق خواهد شد. برنامه اقتصاد مقاومتی شرکت ملی گاز ایران در کشور، گازرسانی به 7122 واحد صنعتی است و در برنامه مصوب سال99 شرکت ملی گاز ایران، بیشترین تعداد واحد تولیدی و صنعتی به تعداد ۹۶۰ واحد به خراسان رضوی تعلق دارد. مصمم هستیم در سال جاری که از سوی مقام معظم رهبری به عنوان سال «جهش تولید» نام گذاری شده، مسوولیت خود را در مسیر تحقق شعار سال با گازرسانی حداکثری به واحدهای تولیدی و صنعتی ایفا کنیم. افتخاری با اعلام اینکه تغییر سوخت فسیلی صنایع و واحدهای تولیدی به گاز طبیعی، موجب افزایش کیفیت محصولات، کاهش هزینه تمام شده تولید کالا و کمک به محافظت از محیط زیست می شود، اظهار می کند: گازرسانی به واحدهای تولیدی و صنعتی، اقدامی ارزشمند در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبري با موضوع «جهش تولید» است. در سال گذشته، 397 واحد صنعتی در استان با اعتباری معادل 1250میلیارد ریال گازرسانی شد که این مهم در سال99 با مصوبه شورای اقتصاد استان، در جهشی 70درصدی به 960 مورد افزایش یافته است. در دهه فجر امسال 200 مورد صنعت آماده افتتاح شده و عملیات اجرایی گازرسانی به 700 واحد صنعتی هم آغاز می شود. تاکنون 3 هزار و 400 مورد از صنایع استان، مشمول مصوبه شورای اقتصاد استان شناخته شده اند که از این تعداد 3 هزار واحد شرایط لازم برای گازرسانی را دارند. وی می افزاید: در ابتدای دولت یازدهم تعداد مشترکین صنعتی گاز طبیعی استان 9 هزار و 723 واحد بوده که در حال حاضر با رشد 50درصدی به 14هزار و 664 واحد ارتقا یافته است. همچنین طی این مدت گازرسانی به شهرک های صنعتی 53درصد و تعداد مشترکین صنعتی نیز به 51درصد افزایش یافته است.
حسن افتخاری می افزاید: از دیگر برنامه های راهبردی اقتصاد مقاومتی شرکت ملی گاز ایران در سال 98، گازرسانی در استان سیستان و بلوچستان بود که بخشی از آن به شرکت گاز خراسان رضوی به عنوان استان معین ابلاغ شد. این حوزه مشتمل بر اجرای 433 کیلومتر شبکه تغذیه و توزیع، نصب و راه اندازی یک ایستگاه CGS دروازه ورودی شهر با ظرفیت 100هزار مترمکعب در ساعت، احداث 11 ایستگاه تقلیل فشار درون شهری مجموعا به ظرفیت 115هزار مترمکعب در ساعت و سه ایستگاه حفاظت کاتدیک بود که هم اکنون 100 درصد به اتمام رسیده است. شرکت گاز خراسان رضوی بلافاصله پس از ابلاغ طرح فعالیت خود را در چند جبهه به صورت همزمان آغاز کرد، به نحوی که واحدهای خدمات فنی و مهندسی، اجرا، امور قراردادها، حقوقی، مالی، کالا، بازرسی فنی و اچ اس ای گاز خراسان رضوی و نیز کمیته های فنی و بازرگانی و کمیسیون مناقصات و سایر واحدهای مرتبط و متناظر به صورت کامل به ایفای نقش پرداختند. افتخاری ادامه می دهد: کلیه اقدام ها، شامل تشریفات اداری و قانونی، عقد قرارداد با شهرداری زاهدان برای مرمت آسفالت مسیرها، انتخاب و عقد قرارداد با پیمانکاران مجری و مشاورین طراحی و نظارت، تحصیل اراضی مورد نیاز ایستگاه های تقلیل فشار و حفاظت از زنگ، بازرسی فنی از کالاهای طرح، ارائه خدمات فنی و مهندسی و... توسط واحدهای ذیربط در شرکت گاز خراسان رضوی انجام شد. با اجرای موفق این پروژه، مسوولیت شرکت گاز استان برای ایفای نقش خود در تحقق برنامه سوم اقتصاد مقاومتی شرکت ملی گاز ایران نیز محقق شده است.
افتخاری در ادامه با اشاره به اجرای طرح ملی اصلاح و بهینه سازی موتورخانه واحدهای مسکونی و تجاری می گوید: این طرح از ابتدای آبان ماه امسال آغاز شده و تاکنون 525 مشترک استانی در این طرح ثبت نام کردند. وی ادامه می دهد: شرکت گاز به ازای میانگین هر مترمکعب مصرف دو سال قبل، تا سقف مبلغ ۸۰۰ تومان برای بهینه سازی موتورخانه متقاضیان هزینه خواهد کرد که این هزینه در سه اقدام تنظیم مشعل، عایق کاری و نصب رسوب گیر مغناطیسی انجام می شود.
افتخاری می گوید: شرکت گاز خراسان رضوی بیش از پنج دهه سابقه فعالیت و خدمت رسانی به مردم را دارد. در کنار تمام فعالیت های توسعه ای مهم ترین سرمایه این شرکت را منابع انسانی و دانش، تخصص و تعهد نهفته در این سرمایه می دانیم. در این راستا طی برنامه ای نظام مند در تمام مراحل جذب، به کارگیری، توسعه و نگهداشت نیروی انسانی را برنامه ریزی کردیم و در کنار توجه به کارکنان و همکاران محترم رسمی و قراردادی و قرارداد مستقیم در زمینه نفرات و عوامل زحمتکش بخش پیمانکاری نیز اقدامات خوبی را انجام داده ایم که از آن جمله می توان به اجرای طرح طبقه بندی مشاغل و بیمه تکمیلی برای کارکنان بخش پیمانکاری اشاره کرد. تلاش می کنیم تا با افزایش انگیزه در بین همکاران در راستای اجرای سیاست های شرکت ملی گاز ایران و صیانت و نگهداشت بهینه آنان و با استفاده حداکثری از ظرفیت های قانونی برنامه ریزی و اقدام های لازم را انجام دهیم.
مدیرعامل شرکت گاز استان خراسان رضوی ادامه می دهد: بر اساس فرآیند ارزیابی سلامت اداری که مبتنی بر 9 شاخص آموزش، قانون گرايي، شفافيت، پاسخگويي، شايسته سالاري، انضباط اداري و مالي، الگوي مصرف و بهره وري، استقرار و توسعه و نظارت و كنترل داخلي و در نهایت 66 سنجه است؛ خراسان رضوی بر اساس آخرین ارزیابی انجام شده از سوی امور بازرسی و رسیدگی به شکایات شرکت ملی گاز ایران، با افزایش 145 درصدی امتیاز نسبت به مدت مشابه سال قبل، به عنوان یکی از شرکت های برتر در بین 31 شرکت گاز استانی معرفی شده است. مدیرعامل شرکت گاز خراسان رضوی عنوان می کند: کسب موفقیت های پیاپی این شرکت مرهون حمایت های مدیران ارشد شرکت ملی گاز ایران و تلاش و همت شبانه روزی کارکنان، پیمانکاران و مشاوران فعال، متخصص و متعهد است که برای نیل به اهداف سازمانی از هیچ تلاشی فروگذار نمی کنند و حتی فراتر از وظایف سازمانی در تحقق این اهداف به صورت مسوولانه تلاش می کنند.
مدیرعامل پتروشیمی اروند در گفت وگو با مشعل:
صنعت پتروشیمی به عنوان یکی از صنایع پیشرو در اقتصاد ایران توانسته است با وجود تحریم های بسیار خارجی و شرایط سخت در محدودیت های اقتصادی به نقطه قوت و امیدی برای صنعت نفت و دولت به خصوص در حوزه ارزآوری تبدیل شود. در عین حال بسیاری از شرکت های پتروشیمی در اوج دوران سخت اقتصادی و یک سال کرونایی اخیر از تولید و تامین نیاز صنایع داخلی کوتاهی نکردند و توانستند سهم خود را از چرخاندن چرخ صنعت به خوبی ایفا کنند. شرکت های پتروشیمی که حالا سال هاست به عنوان بخش خصوصی و نیمه دولتی تا حد زیادی توانسته اند در جایگاه یک بنگاه اقتصادی موفق در بخش های مختلف مالی و اجرایی و صنعت و مسئولیت های اجتماعی اقدام کنند و حتی در شرایط خاص و بحرانی مثل کرونا و حوادث طبیعی به کمک شهروندان و همسایگان خود بیایند. وزیر نفت در چند سال اخیر بارها زبان به تمجید و تشکر از صنعت پتروشیمی باز کرده و رئیس جمهوری هم مدیران صنعت پتروشیمی را سربازان و فرماندهانی در جنگ اقتصادی خوانده که توانسته اند با وجود شرایطی سخت، بهترین عملکردها را در تامین نیازهای داخل و صادرات محصولات داشته باشند. حسن نشان زاده، مدیرعامل پتروشیمی اروند، یکی از همین به مدیرانی است که توانسته است در جریان سخت ترین شرایط، بهترین عملکردها را داشته باشد. او در گفت وگو با «مشعل» با اشاره به شرایط اقتصادی و محدودیت های کرونایی در یک سال اخیر تاکید کرد: با وجود مشکلاتی که شیوع گسترده ویروس کرونا برای اقتصاد جهان و ایران در صنعت پتروشیمی داشته است، به طور مشخص هیچ تاثیری در روند تولید و فروش و بازرگانی و مالی پتروشیمی اروند نداشته و میزان تولید در سال جاری (99) نسبت به سال قبل 5 درصد افزایش داشته است. او با اشاره به اهمیت و راهبردی بودن فعالیت کارخانه کلر این مجموعه گفت: کارخانه کلر اروند زنجیره کلر واحد pvc پتروشیمی بندرامام، پتروشیمی اروند، پتروشیمی غدیر، زنجیره ایزوسیانات ها در پتروشیمی کارون و پلی کربنات در پتروشیمی خوزستان را تامین می کند و این کارخانه در سال جاری با وجود شرایط سخت رشد 12 درصدی در تولید محصولات داشته است. نشان زاده تاکید کرد: این عملکرد جدا از شرایط و نیازهای دوران کرونا بوده و تلاش شده است، رسالت و تکلیف سازمانی در تامین مواد لازم برای واحدهای مختلف اجرا شود.
مدیرعامل پتروشیمی اروند با بیان اینکه خوراک پتروشیمی اروند تلفیقی از مواد عالی و معدنی (آب نمک و اتیلن) است و هیچ گاه در زمینه تامین خوراک مشکل نداشته ایم، می افزاید: یکی از دلایل اصلی نرسیدن به ظرفیت اسمی، مشکلات فرآیندی و تجهیزاتی بوده است که با برنامه ریزی صورت گرفته و افزایش ظرفیت در سال 99 امیدواریم سال جدید به ظرفیت اسمی نزدیک شویم و یا حداقل در برخی کارخانه ها مثل vcm و pvc به 100 درصد ظرفیت برسیم. او می گوید با رسیدن به ظرفیت 100 درصد، سود پتروشیمی اروند از فروش محصولات حداقل 30 درصد رشد خواهد کرد. نشان زاده با تاکید بر اینکه در چند سال اخیر شرکت پتروشیمی اروند جزو شرکت های پیشرو صنعت پتروشیمی در حوزه ساخت کاتالیست و مواد شیمیایی در داخل و حمایت از ساخت داخل قطعات است، عنوان می کند: در هلدینگ خلیج فارس به عنوان شرکت پیشتاز در تامین نیازها از شرکت های داخلی شناخته شدیم. در حال حاضر بالغ بر 60 درصد مواد شیمیایی و کاتالیست های مورد نیازمان را از صنعت داخلی تامین کرده ایم. این روند از سال های قبل وجود داشته اما از دو سال گذشته و با دستورات مقام معظم رهبری برای جهش تولید این روند جهش قابل توجهی داشته است و به عنوان شرکت شاخص در این عرصه شناخته شده ایم. او اظهار امیدواری می کند که تا دو سال آینده 100 درصد مواد شیمیایی و کاتالیست های مورد نیاز این پتروشیمی داخلی شود و افزود: اعتماد شرکت های بزرگ و اصلی به داخل، زمینه اعتماد سایر شرکت ها را هم فراهم می کند و سازندگان تجهیزات و مواد شیمیایی و کاتالیست ها می توانند از جغرافیای فعلی خود خارج شوند و در منطقه و سایر کشورهای دنیا هم عرض اندام کنند. در عین حال استفاده از این قطعات در داخل ، صرفه اقتصادی قابل توجهی دارد و از همه مهم تر باعث جلوگیری از خروج ارز از کشور می شود.
نشان زاده تصریح می کند: در حال حاضر بیش از 70 محصولات به دلیل نیاز در داخل کشور توزیع و عرضه می شود و حدود 30درصد برای بازارهای خارجی اختصاص می یابد و می توان گفت که با وجود تحریم ها در سه سال گذشته بازارهای جدیدی برای صنعت پتروشیمی باز شده است. او با اذعان به اینکه تحریم ها بالاخره شرایطی غیرنرمال را به همراه دارد و مجبوریم تدابیری متفاوت در بخش منابع مالی، اجرایی، انسانی و تجهیزاتی داشته باشیم، می افزاید: در این شرایط نیاز به انرژی بیشتر، خلاقیت و نوآوری و فکری متفاوت از گذشته داریم تا از این مرحله عدم اطمینان گذر کنیم. او می گوید یکی از رمزهای موفقیت صنعت پتروشیمی در این دوران تحریم های سخت، وجود مدیران و کارکنان و افرادی است که تلاش بسیاری داشته اند و در عین حال باور داشته اند که می توانند. او با اشاره به واحدهای پتروشیمی که در همین دو سال اخیر به بهره برداری و تولید رسیده است، گفت: تحریم را می توان ضمن توجه و توسعه داخل کشور به فرصت تبدیل کرد و با ایجاد و استفاده از متدهای جدید و خلاقانه در تولید و فروش محصولات می توانیم از سد تحریم بگذریم. تحریم در این سال ها تبدیل به شرایطی اجتناب ناپذیر شده اما مهم است که در همین شرایط سخت مدیریت درست داشته باشیم که در صنعت پتروشیمی واقعا مدیریت شد و نمره خوبی گرفتند و امروز یکی از صنایع پیشرو در اقتصاد ایران است. نشان زاده با اشاره به اینکه در همین شرایط تحریمی و کرونایی آنها طرح توسعه هم دارند، می افزاید: در حال گرفتن مجوز برای یک واحد الفین و پلی الفین با همکاری پتروشیمی بندر امام و هلدینگ خلیج فارس هستیم. طرح های توسعه داخلی مجتمع هم از 1400 شروع می شود و در حال حاضر کارهای مطالعاتی را شروع کرده ایم.
مدیرعامل پتروشیمی اروند با اشاره به تلاش های این شرکت در حوزه مسئولیت اجتماعی طی سال های گذشته، همچنین اقدامات اختصاصی در یک سال کرونایی اخیر می گوید: از همان ابتدای شروع کرونا در کشور یکی از اقدامات اصلی ما افزایش تامین خوراک کلر مورد نیاز پتروشیمی کارون برای تهیه آب ژاول بود که به عنوان یک محصول مورد نیاز در سطح پتروشیمی ها و سطح کشور ضروری بود. در عین حال به طور همزمان تولید محصول کاستیک (مورد استفاده در صنایع مختلف) را در بورس کالا افزایش دادیم تا نیاز داخلی به این محصول هم تامین شود.نشان زاده به عضویت در شورای راهبردی منطقه ویژه اقتصادی ماهشهر اشاره و عنوان می کند: همه شرکت های فعال در منطقه در این شورا عضو هستند و حدود 80 میلیارد تومان در سال 99 در حوزه مبارزه با کرونا و موارد مرتبط با آن و سایر حوزه های مسئولیت اجتماعی اختصاص یافته است و ما هم یکی از شرکت های دخیل در این عملیات هستیم.وی در ادامه می گوید: در موضوع حوادث غیرمترقبه مثل سیل و آبگرفتگی و ... نیز، یکی از صنایع پیشرو و حامی پتروشیمی ها بوده ایم. به عنوان مثال در سیل بندر امام ، شرکت های پتروشیمی حاضر در منطقه ماهشهر بالغ بر 40 میلیارد تومان را اختصاص دادند تا مسئله آبگرفتگی در این منطقه برطرف شود. نشان زاده می افزاید: در طرح توانمندسازی، تمام دانش آموزان نیازمند و مستعد منطقه تا مقطع دبیرستان با اولویت مناطق آسیب پذیر و حاشیه نشین، شناسایی و تحت حمایت قرار گرفته اند و تا زمان ورود به دانشگاه تحت پوشش هستند. همچنین برای اشتغال زایی خانواده های تحت پوشش با محوریت معرفی شدگان از سوی کمیته امداد و بهزیستی و خانواده های زندانیان نیز طرح هایی اجرا شده و در حوزه معیشتی بالغ بر 5 هزار خانواده تحت پوشش هستند. مدیرعامل پتروشیمی اروند با اشاره به تلاش های این شرکت در حوزه اقدامات محیط زیستی تصریح می کند: دو تا سه پروژه زیست محیطی در حوزه پساب های صنعتی آلودگی آب وخاک و هوا و پسماندها و امحا در دستور اجراست که طبق برنامه تا شهریور 1400 اجرا می شود و می توانیم تبدیل به صنعت سبز شویم.
گزارش «مشعل» از دستاوردهای شرکت پالایش نفت بندرعباس
مشعل صنعت نفت همواره به عنوان بزرگترین بخش اقتصادی کشور شناخته می شود و از طریق توسعه تعاملات بینالمللی، نقشی موثر در پیشبرد اهداف دیپلماسی اقتصادی و تضمین امنیت ملی ایفا کرده است.
امروزه کشور ما با داشتن ذخایر هیدروکربور مایع (نفت خام، مایعات و میعانات گازی) و ذخایر گازی و با قرار گرفتن در رتبه نخست دنیا از حیث برخورداری از مجموع ذخایر هیدروکربوری، در جایگاه ویژه ای از لحاظ امنیت انرژی در جهان قرار دارد. از این رو بدیهی است که صنایع وابسته به نفت و گاز در کشور، از قدمت و اهمیت ویژه ای برخوردار باشد. یکی از مواردی که در پتروشیمی ها و پالایشگاه ها در سالیان اخیر بشدت مورد توجه قرار گرفته، بحث بومی سازی قطعات، فرایند مهندسی معکوس و ساخت داخل قطعات است.
مهندسی معکوس و ساخت داخل تجهیزات صنعت نفت و گاز، با توجه به افزایش قیمت دلار از نظر اقتصادی توجیه مناسبی خواهد داشت و در عین حال می تواند به چرخه تولید در داخل کشور کمک شایانی کرده و موجبات خودکفایی این صنعت را تا حد قابل توجهی ایجاد کند. مسأله اصلی در حوزه مهندسی معکوس و ساخت داخل تجهیزات و قطعات پالایشگاه و پتروشیمی، عدم امکان جابه جایی این قطعات است، به همین دلیل در بسیاری از موارد می توان با استفاده از تجربه شرکت های توانمند در این حوزه و ضمن استقرار تیم طراحی و مهندسی معکوس مجرب، در بازه زمانی مشخص به انجام فرایند اندازه برداری، تهیه نقشه های دستی، مدلسازی سه بعدی، شناسایی تلرانس ها، آنالیز متریال و در نهایت نظارت بر ساخت قطعات اقدام کرد.
شرکت پالایش نفت بندرعباس، یکی از پالایشگاه های مهم و راهبردی به شمار می رود که قدمتی بیش از 20 سال دارد و توانسته با تکیه بر دانش فنی و بومی، قطعات مورد نیاز خود را تامین کند. در گزارش پیش رو به بخشی از اقدام های انجام شده در زمینه ساخت داخل می پردازیم.
به منظور حمایت از ساخت داخل، تاکنون بیش از ۵ هزار قطعه پالایشگاهی با تکیه بر توان داخلی در شرکت پالایش نفت بندرعباس بومی سازی شده است. حمایت از توان ساخت داخل با هدف اجرای استراتژی های داخلی این شرکت، همسو با سیاست های کشور مبنی بر حفظ منا بع و صیانت از سرمایه های ملی و اخذ روش های موثر در مسیر تحقق اقتصاد مقاومتی و جهش تولید با هدف ایجاد بهبود در فرایندهای عملیاتی و استمرار تولید اجرا شده است. هاشم نامور، مدیرعامل شرکت پالایش نفت بندرعباس می گوید: «به منظور حمایت از ساخت و توان داخلی و همچنین استفاده از امکانات و ظرفیت های پالایشگاه، تاکنون بیش از 5 هزار قلم کالا برای نخستین بار و بدون نقشه اولیه و با تکیه بر دانش و توان متخصصان پالایشگاه نفت بندرعباس و همچنین تولیدکنندگان داخلی ساخته و مورد استفاده قرار گرفته است.
او با اشاره به اینکه بسیاری از اقلام ساخته شده، جزء قطعات و تجهیزات مهم و حیاتی صنعت پالایش نفت است که استمرار تولید را تضمین می کند، ادامه می دهد: «حمایت از ساخت قطعات در داخل کشور، صرفه جویی اقتصادی به ارزش بیش از ۹ هزار و ۸۷۰ میلیارد ریال را برای شرکت پالایش نفت بندرعباس در پی داشته است.»
به گفته نامور، «با اقدام های صورت گرفته در زمینه خودکفایی و بومی سازی قطعات، تنها در سال 1398 بیش از ١٤ هزار و ٣٠ قطعه و در نیمه نخست امسال نیز ٣ هزار و ٩٥٧ قطعه با حمایت از سازندگان توانمند داخلی ساخته و مورد تایید قرار گرفته است.»
مدیرعامل شرکت پالایش نفت بندرعباس می افزاید: «حمایت از توان ساخت داخل، باعث جلوگیری از خروج ارز، قطع وابستگی به خارج از کشور، تامین بموقع قطعات و کاهش ریسک های عملیاتی فرایند تولید می شود، ضمن آنکه انتقال و بومی سازی فناوری و توسعه دانش فنی، اشتغالزایی با حمایت از شرکت های داخلی، حمایت از شرکت های دانش بنیان در طراحی و ساخت قطعات و تجهیزات پالایشگاهی و صرفه جویی اقتصادی را فراهم می سازد.»
نامور با اشاره به استقرار واحد پشتیبانی ساخت داخل در پالایشگاه نفت بندرعباس ادامه می دهد: «این اقدام با هدف تسریع در اجرای برنامه های بومی سازی قطعات، با توجه به حجم ورودی داخلی سازی در این شرکت انجام شد.»
شرکت پالایش نفت بندرعباس، به عنوان یکی از شرکت های پیشرو در اقتصاد کشور و فعال در حوزه در تلاش است تا با ارائه و به اشتراک گذاشتن موفقیت های خود بویژه در حوزه فرایندهای تولید، مدیریت انرژی و حمایت از ساخت داخل، بتواند سهم خود را در شکوفایی ایران اسلامی با پشتوانه دانش ایرانی و همت و مسؤولیت پذیری کارکنان و متخصصان خود ادا کند. پیشرفت، توسعه و حرکت رو به جلو از الزام های صنعت نفت است، از این رو شرکت پالایش نفت بندرعباس هم با تعریف پروژه های متعدد برای دستیابی به تولیدات با کیفیت با نگاه زیست محیطی در تلاش است با اعتماد به توان متخصصان داخلی، بویژه شرکت های دانش بنیان، علاوه بر شکوفایی اقتصادی، با بومی سازی تکنولوژی و قطع وابستگی به خارج از کشور، همگام با سیاست های اقتصاد مقاومتی و جهش تولید، موفقیت های روز افزون حوزه پالایش نفت را فراهم کند.
از جمله پروژه های مهمی که با نگاه ملی در شرکت پالایش نفت بندرعباس در حال پیگیری و اجراست، پروژه ارتقای کیفیت محصولات سنگین با محوریت ساخت واحد کک سازی تاخیری است که علاوه بر کاهش میزان نفت کوره و تولید فراورده های با ارزش افزوده بیشتر، کک مورد نیاز صنایع آلومینیوم سازی را نیز تامین می کند.
بهبود فرایندهای تولید با تاکید بر تحقیق و توسعه (R&D)، مدیریت دانش، بهسازی، نوسازی و توسعه توانمندی ها همواره در نگرش و استراتژی های شرکت پالایش نفت بندرعباس تبیین شده و در این زمینه، افزایش ۳۰ هزار بشکه ای در ظرفیت پالایش با اجرای طرحی مبتکرانه و بدون سرمایه گذاری، طرح بهبود کیفیت و افزایش تولید بنزین و نفت گاز و دستیابی به استانداردهای روز دنیا در تولید این دو فراورده مهم، مدیریت گازهای مشعل با هدف کاهش گازهای ارسالی به مشعل پالایشگاه و همچنین پروژه استفاده از واحد غلظت شکن، به عنوان مکملی برای واحدهای تقطیر با تغییرات فرایندی با موفقیت اجرا و باعث افزایش در ظرفیت پالایش این شرکت شده که نشان از علم و تخصص مهندسان و کارکنان شرکت پالایش نفت بندرعباس دارد.
از اهداف کلان شرکت پالایش نفت بندر عباس، می توان به ارائه توانمندی صنعتگران و سازندگان داخلی قطعات و دستگاه های مهم و کاربردی در صنعت نفت و آشنایی با پیشرفت ها و دستاوردهای این بخش اشاره کرد. در این زمینه یکی از سیاست های شرکت پالایش نفت بندرعباس، حمایت قاطع از توانمندی و ساخت داخل است و بر مبنای این سیاست تاکنون، بیش از ۵ هزار قلم کالا برای نخستین بار و بدون نقشه اولیه و با تکیه بر دانش متخصصان پالایشگاه نفت بندرعباس و همچنین تولید کنندگان داخلی ساخته شده است. به گفته مدیرعامل شرکت پالایش نفت بندرعباس، «این شرکت همسو با سیاست های اقتصاد مقاومتی و حمایت از ساخت داخل، همواره تلاش کرده است به عنوان حامی سازندگان و تولیدکنندگان داخلی، رسالت خود را در ارتقا و گسترش ساخت داخل ایفا کند و با توسعه اشتغال، جلوگیری از خروج ارز از کشور و بومی سازی فناوری های روز دنیا زمینه رشد و تعالی کشور را در شرایط سخت تحریم های ظالمانه فراهم آورد.»
در ادامه طرح های توسعه محور در شرکت پالایش نفت بندرعباس، پروژه ارتقای کیفیت محصولات سنگین پالایشگاه، با محوریت ساخت واحد کک سازی تاخیری و کاهش میزان نفت کوره و تولید فراورده های با ارزش افزوده بیشتر در دستور کار این شرکت قرار دارد.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت بندرعباس در این زمینه می گوید: «مرحله مطالعات فنی و انتخاب الگوی پالایشی با محوریت ساخت واحد کک سازی تاخیری به طور کامل انجام شده و در حال حاضر، طراحی پایه و بنیادین طرح با همکاری پژوهشگاه صنعت نفت در حال انجام است که 40 درصد پیشرفت دارد.»
پروژه ارتقای کیفیت محصولات سنگین، از طرح های مهم شرکت پالایش نفت بندرعباس و حتی در سطح وزارت نفت است که با هدف کاهش نفت کوره و تولید فراورده های با ارزش افزوده بیشتر و سازگار با محیط زیست، به دليل الزام ها در کاهش توليد نفت کوره، عدم مصرف در بازارهاي داخلي و خارجی و قيمت پايين آن براي صادرات در دست اجراست.
به گفته او، «با توجه به واردات کک اسفنجی و تولید نشدن آن در داخل کشور و مذاکرات با شرکت هاي آلومینیوم سازی و سازمان ایمیدرو برای تولید کک اسفنجی به منظور تامین نیاز صنایع آلومینیوم سازي، روند انجام ارتقای کیفیت فراورده هاي سنگین با تغییر الگوي پالایشی قبلی و طراحی الگوي پالایشی جدید بر مبناي تولید کک اسفنجی در دستور کار قرار گرفت تا کشور از واردات کک اسفنجی بی نیاز و وابستگی به خارج از کشور نیز قطع شود.»
نامور با بیان این مطلب که حفاظت و صیانت از محیط زیست، از دیگر اهداف این طرح ملی است، ادامه می دهد: «با بهره برداری از این پروژه، علاوه بر اینکه میزان نفت کوره تولیدی به کمتر از 10 درصد خوراک پالایشگاه خواهد رسید، میزان گوگرد آن نیز حداکثر به یک درصد وزنی کاهش می یابد.» مدیرعامل شرکت پالایش نفت بندرعباس با اشاره به چشم انداز شرکت پالایش نفت بندرعباس مبنی بر دستیابی به جایگاه برتر پالایش نفت ایران در بهره وری، کیفیت فراورده ها و رضایت مندی مشتریان می گوید: «برای اجرای پروژه ارتقای کیفیت محصولات سنگین، 3 سال زمان در نظر گرفته شده با هماهنگی و برنامه ریزی صورت گرفته، عملیات اجرایی پروژه با اعتبار یک میلیارد و 500 میلیون دلار از نیمه سال 1400 آغاز می شود.»
نامور با اشاره به لزوم طراحی واحد های کیفی سازی جدید در این پروژه ادامه می دهد: «با توجه به فرایندهایی که روی نفت کوره انجام می شود، فراوردهایی نیز تولید می شود که به منظور کیفی سازی آنها، واحد های آسفالتین زدایی با حلال ((Solvent De-Asphalting Unit، تصفیه DAO،کک سازی تاخیری و کک کلسینه و همچنین واحدهای پایین دستی تصفیه نفتا، تصفیه نفت گاز، تصفیه و تولید گاز مایع و پروپیلن، قیر سازی، هیدروژن و بازیافت گوگرد با تکیه بر توان و دانش کارشناسان و متخصصان داخلی در این طرح دیده شده است.»
مدیرعامل شرکت پالایش نفت بندرعباس می افزاید: «از مهم ترین دلایل حرکت در زمینه توسعه و ساخت واحدهای جدید، بویژه واحدهای ارتقای کیفیت محصولات سنگین می توان به نیاز بازارهای بین المللی به سوخت پاک، ضرورت کاهش توليد سوخت های با ارزش افزوده کمتر، ارتقای كيفيت فراورده هاي توليدي، توليد فراورده هاي منطبق با استانداردهای روز دنیا به لحاظ مسائل زيست محيطي و بهبود عملکرد اقتصادی و سودآوری بیشتر اشاره کرد.»
یکی دیگر از گام های مهمی که شرکت پالایش نفت بندرعباس، همسو با حمایت از ساخت داخل و حفاظت از محیط زیست برداشته است، اجرای فاز نخست پروژه مدیریت گازهای مشعل (FGM) است که بر اساس آن در 9 ماه نخست امسال گاز های ارسالی به مشعل های پالایشگاه 58 درصد کاهش یافت.
پروژه مدیریت گازهای مشعل در دو فاز تعریف شده که فاز اول پروژه به شناسایی منابع ارسال گاز به مشعل و اجرای راهکارهای پیشگیرانه برای کاهش میزان گاز ارسالی به مشعل اختصاص دارد و در فاز دوم، طراحی و ساخت سامانه بازیافت گازهای ارسالی به مشعل اجرایی خواهد شد.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت بندرعباس در این باره می گوید: «مقدار گازهای ارسالی به مشعل های پالایشگاه (فلرینگ) در سال 98 معادل 41 هزار و 787 تن بود که با اجرای فاز اول پروژه مدیریت گازهای مشعل، در 9 ماهه نخست سال 99 این میزان به 13 هزار 167 تن رسید که به صورت میانگین معادل 58 درصد کاهش دارد.»
نامور با اشاره به اینکه کاهش ضایعات هیدروکربوري و کاهش تولید و انتشار آلاینده هاي زیست محیطی از اهداف مهم این پروژه است، ادامه می دهد: «با اجرای فاز اول علاوه بر صرفه جویی انرژی معادل 85 میلیون متر مکعب نرمال گاز طبیعی در سال، از انتشار بیش 170 هزار تن انواع آلاینده شامل دی اکسید کربن (CO2)، متان (CH4)، اکسید نیترو (N2O)، اکسیدهای گوگرد (SOx)، اکسیدهای نیتروژن (NOx)، مونوکسید کربن (CO) و ذرات معلق (SPM) جلوگیری می شود.»
به گفته او، «با اجرای این پروژه مهم علاوه بر دستاوردهای زیست محیطی می توان به موفقیت شرکت پالایش نفت بندرعباس در کسب جایزه جهانی انرژی (Energy Globe) به عنوان تنها پالایشگاه ایرانی موفق در کسب این افتخار و دستاورد بین المللی در شرایط سخت و ظالمانه تحریم ها نیز اشاره کرد.»
امید است با تکیه بر توان داخلی و تامین قطعات و تجهیزات پالایشگاه از داخل کشور روز به روز بر علم و دانش مهندسان کشورمان افزوده شود تا دیگر نیازی به واردات اقلام مورد نیاز از دیگر کشورها نداشته باشیم.
بهداشت و درمان صنعت نفت
واکسیناسیون پیشگیری ازکرونا دربیمارستان نفت تهران مطابق با هماهنگی های لازم ازسوی وزارت بهداشت و درمان و سهمیه لحاظ شده، به زودی آغاز می شود.
رضا شهرامی، مشاور اجرایی مدیرعامل سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت گفت: در برنامه واکسیناسیون، گروه نخست کادر درمان، مرحله دوم گروه های پرخطر وافراد سن بالا و بعد هم به ترتیب این واکسن باید به همه افراد زده شود؛ این که واکسیناسیون برای همه انجام شود بسیار اهمیت دارد، زیرا سبب کنترل بیماری می شود.وی افزود: صحبت های مختلف درباره کشور سازنده واکسن، بحث های حاشیه ای است که نباید به آنها اهمیت داد و این مسائل نباید واکسیناسیون را در کشور به تعویق بیندازد.مشاور اجرایی مدیر عامل سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت اظهارکرد: نکته ای که وجود دارد این است که ریسک واکسن، بیشتر از ریسک مصرف داروهای کرونا و ابتلا به این بیماری نیست، ضمن این که هر واکسنی که تولید شده حتماً امتحان شده و مراحل تست را گذرانده است.شهرامی تصریح کرد: واکسنی که در ایران توزیع می شود، درچند کشور دنیا تأیید شده و به تایید سازمان غذا و داروی کشور نیز رسیده است، البته ناگفته نماند هریک از واکسن ها که وارد شود و درکشور ساخته شود، به طور حتم از نظر کارایی های پزشکی آزمایش شده است و پس از آن به مرحله واکسیناسیون عمومی می رسد.
به گفته وی، با وزارت بهداشت و درمان برای آغاز واکسیناسیون هماهنگ شده و سهمیه لازم تعلق گرفته است، از این رو به زودی مراحل اجرایی واکسیناسیون در صنعت نفت آغاز می شود.
طرح اتصال (تله مدیسین) اورژانس سه منطقه تهران، اهواز و عسلویه برای ارائه خدمات درمانی در سطح صنعت نفت کلید خورد.
صادق مشتری دوست، رئیس تله مدیسین سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت با اشاره به مجهز بودن این سازمان به سیستم پزشکی از راه دور پیشرفته گفت: با توجه به نیاز خدمات پزشکی از راه دور و اهمیت ارائه خدمات درمانی با استفاده از فناوری ارتباطی در همه گیری کرونا، به دستور مدیرعامل این سازمان، برنامه توسعه تله مدیسین در بحران کرونا طراحی و اجرا شده است.
وی افزود: همه تلاش سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت خدمت رسانی و ایجاد اطمینان خاطر برای سلامت همکاران صنعت نفت به ویژه درمناطق عملیاتی و دوردست با شرایط کاری سخت است.
رئیس تله مدیسین سازمان بهداشت ودرمان صنعت نفت درباره روند انجام خدمات تله مدیسین واستفاده از این ظرفیت اظهار کرد: دراین طرح با تکیه برشبکه های ارتباطی بسیار پیشرفته شرکت خطوط لوله و مخابرات صنعت نفت،انجام مشاوره های پزشکی در شرایط اورژانسی بین مناطق مختلف مجهز به فناوری تله مدیسین و دپارتمان های اورژانس بیمارستان های تهران، اهواز و عسلویه فراهم خواهد شد.
مشتری دوست عنوان کرد: این طرح درگام نخست درحال اجراست و ارتباط ویدئوکنفرانسی اورژانس بیمارستان های نفت تهران، اهواز و عسلویه از طریق شبکه فیبر نوری و با پهنای باند مناسب با کیفیت اچ دی HD برقرار می شود.
شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی
مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران گفت: میدان نفتی خشت در نیمه نخست سال 1400 به تولید زودهنگام می رسد و تاپایان سال آینده، توسعه این میدان باتحقق تولید روزانه 20 هزار بشکه نفت تکمیل می شود.رامین حاتمی دربازدیدازطرح تولید زودهنگام میدان نفتی خشت داشت، افزود:تولید زودهنگام این میدان با راه اندازی سه حلقه چاه در نیمه نخست سال آینده عملیاتی می شود و نفت تولیدی به وسیله خط لوله 10 اینچ به طول 17کیلومتر به مرکز بهره برداری نرگسی ارسال می شود.وی گفت: این میدان نفتی، نیمه دوم سال 1400با پنج حلقه چاه و تولید روزانه 20 هزار بشکه نفت به طور کامل وارد چرخه تولید نفت و گاز کشور وارد می شود.میدان نفتی خشت، یکی ازمیدان های نفتی شرکت نفت مناطق مرکزی ایران درگستره فعالیت شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی است که در180کیلومتری شهر شیراز و در حوزه جغرافیایی شهرستان کازرون قرار دارد.براساس این گزارش، فریدون عباسی، رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، فرخ علیخانی، معاون مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران درامورتولید، سیدابوالحسن محمدی، مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت وگاز زاگرس جنوبی،جمعی ازمسئولان شهرستان کازرون ومدیرعامل شرکت OEID به عنوان پیمانکار از روند پیشرفت طرح تولید زود هنگام میدان نفتی خشت ومرکزآموزش فنی وحرفه ای استان فارس درکازرون بازدید کردند.
رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در حاشیه این بازدید گفت: راه اندازی میدان خشت، توسعه پایدار مناطق همجوار با این میدان را به دنبال دارد.فریدون عباسی با اشاره به پیشرفت حدود 90درصدی طرح توسعه میدان نفتی خشت گفت: اقدام بعدی پس از عملیاتی شدن این میدان،ساخت مرکزپتروپالایشی درمقیاس کوچک دراین منطقه است که به این منظور درهماهنگی با وزارت نفت،رایزنی هایی بابرخی سرمایه گذاران داخلی انجام شده است و امیدواریم نتیجه بخش باشد.وی همچنین با حمایت کمیسیون انرژی از طرح های توسعه ای وزارت نفت، بر توسعه میدان های گازی شرکت نفت مناطق مرکزی ایران تأکید و تصریح کرد: هر منطقه ای که منابع هیدروکربوری دارد، ازجایگاه ویژه ای از نظر ثروت افزایی برای کشور برخوردار است و توسعه میدان های جدید گازی افزون بر افزایش سرمایه های اقتصادی کشور، توسعه پایدار مناطق را هم به دنبال دارد.به گفته عباسی، تعدادی از این میدان ها درحوزه شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی قرار دارد که توسعه آنها،استان فارس را به یکی ازقطب های اصلی تأمین انرژی کشور تبدیل می کند.
پخش فرآورده های نفتی منطقه کهگیلویه و بویراحمد
سرپرست شرکت فرآورده های نفتی منطقه کهگیلویه و بویراحمد از تامین سوخت موردنیاز مناطق زلزله زده خبر داد وگفت: از نخستین ساعات وقوع زلزله سوخت موردنیاز شهرهای یاسوج و سی سخت در جایگاه های ویژه عرضه فرآورده تامین شد.
عزیزالله محمدی درباره وضع تامین سوخت مورد نیاز برای متقاضیان گفت: هم اکنون سوخت کافی شامل نفت سفید و فرآورده های دیگر در شهر سی سخت ذخیره شده است.
وی با اعلام آمادگی برای دراختیار قراردادن سوخت به افراد متقاضی اظهار کرد:در صورت نیاز،مواد سوختی ذخیره شده درمخزن ها ازطریق فروشندگی ها وبا مراجعه های مردم به آنها،عرضه می شود.
سرپرست شرکت فرآورده های نفتی کهگیلویه و بویراحمد با بیان این که ذخیره مناسب فرآورده های نفتی در شهر سی سخت و روستای کریک وجود دارد،گفت: در روزهای گذشته تقاضاهایی برای دریافت فرآورده در دیگر نقاط استان دریافت شدو مشکلی برای تامین آن وجود ندارد.
محمدی همچنین تاکید کرد: سوخت کافی در جایگاه های شهرهای یاسوج و سی سخت ذخیره سازی شده و در این زمینه نیز مشکلی وجود ندارد.
شامگاه چهارشنبه(29بهمن ماه) ساعت 22 وپنج دقیقه زمین لرزه ای 5.6ریشتری شهر سی سخت، مرکز شهرستان دنا در استان کهگیلویه و بویراحمد را لرزاند؛خوشبختانه این زمین لرزه آسیب جانی نداشت.
شرکت ملی نفت ایران
ایمنی و آتش نشانی شرکت های مستقر درمنطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس با حضور مدیر اچ اس ای شرکت ملی نفت ایران بررسی شد. وضع ایمنی وآتش نشانی سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس وبندرخدماتی و صادراتی تنبک درسفر مانی عبدالله زاده راد، مدیر بهداشت،ایمنی و محیط زیست شرکت ملی نفت ایران وعلیرضا انصاری فرد،رئیس پدافند غیرعامل ومدیریت بحران به عسلویه بررسی شد. عبدالله زاده راد از سازمان منطقه ویژه پارس و بندرخدماتی و صادراتی تنبک بازدید کرد و ضمن برگزاری نشست هایی بارئیس اچ اس ای،رؤسای ایمنی و آتش نشانی وآزمایشگاه سامان منطقه ویژه، همچنین مجری طرح 13 پارس جنوبی و رئیس اچ اس ای شرکت نفت و گاز پارس، درجریان روند فعالیت های بهداشت، ایمنی ومحیط زیست شرکت های مستقر در عسلویه قرار گرفت. دراین بازدید، وضع آزمایشگاه تست فوم های آتش نشانی سازمان منطقه ویژه پارس با حضور نمایندگان اداره کل اچ اس ای وزارت نفت و مسئولان مختلف سازمان منطقه ویژه بحث و بررسی و راهکارهای مناسب اتخاذ شد. دربازدید ازبندرخدماتی و صادراتی تنبک، پیام معتمد، مجری فاز13 پارس جنوبی و بندرخدماتی وصادراتی تنبک، همچنین علیرضا نجومی، رئیس اچ اس ای شرکت نفت و گاز پارس،گزارشی ازآخرین وضع بندر وروند فعالیت های بهداشت، ایمنی و محیط زیست ارائه کردند. عبدالله زاده راد دراین بازدید میدانی گفت: اقدام های خوبی به منظور ارتقای سطح بهداشت، ایمنی ومحیط زیست در طرح های شرکت نفت و گاز پارس به ویژه بندر تنبک انجام شده است ومدیریت اچ اس ای از همه توان وظرفیت مجموعه برای ارتقای وضع ایمنی طرح های توسعه ای استفاده می کند.
کانون پرورش فکری شهرک آزادی اندیمشک «شهید سپهبد قاسم سلیمانی» با حمایت مالی شرکت ملی نفت ایران به بهره برداری رسید. این کانون پرورش فکری با زیربنای آموزشی 345 مترمربع به منظورایجاد فضاهای فرهنگی و تفریحی برای کودکان و نوجوانان احداث شده است. کانون پرورش فکری شهرک آزادی اندیمشک ظرفیت استفاده 6 هزار نفر را دارد که به جزساکنان شهرک آزادی با جمعیت 4500 نفر، ساکنان دیگرشهرک های اطراف از جمله «مدنی و بنوارناظر» نیز می توانند از آن استفاده کنند. شرکت ملی نفت ایران برای ساخت این مرکزفرهنگی، 6میلیارد و 500میلیون ریال هزینه کرده است. مدیریت نظارت برطرح های عمرانی مناطق نفت خیز درجهت ایفای نقش مسئولیت اجتماعی شرکت ملی نفت ایران،اجرای پروژه های آموزشی،ورزشی،بهداشتی،راه،آب رسانی، برق رسانی، خدماتی و... را درمناطق نفت خیز و محروم کشور در دستور کار دارد.
پخش فرآورده های نفتی منطقه همدان
مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه همدان از جابه جایی دومیلیارد لیتر انواع فرآورده نفتی ازسوی ناوگان حمل ونقل و نفتکش های جاده پیما در منطقه همدان خبر داد.
امین روستایی گفت: این مهم با مجاهدت های رانندگان و عوامل دخیل در رساندن سوخت از مبدأ به مقصد مصرف ممکن شده است. وی رانندگان نفتکش و ناوگان حمل ونقل سوخت را بازوان توانمند شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی خواند و باقدردانی ازفعالیت های تلاشگران این عرصه یادآورشد: حمل و نقل از جمله زیرساخت های توسعه کشور و تحقق این رخداد در گرو فعالیت های دلسوزانه و تلاش رانندگان است.
مدیرشرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه همدان همچنین از آمادگی این منطقه برای سوخت رسانی بی وقفه در زمستان جاری به مقاصد مصرف دراستان همدان و استان های همجوار خبر داد.
روستایی بااشاره به حمل روزانه مقادیر افزونی ازانواع فرآورده نفتی شامل بنزین،نفت گاز و نفت سفید ازانبار نفت ایثارگران به مقاصد مصرف ادامه داد:این منطقه با ظرفیت دریافت و ذخیره سازی مطلوب فرآورده های نفتی،همواره سوخت موردنیاز و بیشتر از آن را در انبارهای نفت ذخیره کرده و آماده خدمت رسانی است. وی باتاکید براین که وظیفه خطیری به عهده تلاشگران این عرصه به ویژه رانندگان نفتکش ها است، تصریح کرد:امید سکان داران جاده ها با رعایت نکات ایمنی و توجه بیش از پیش به قوانین راهنمایی و رانندگی، ضریب وقوع حوادث و خطرها را به حداقل برسانند.
شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی
مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران گفت: میدان نفتی خشت در نیمه نخست سال 1400 به تولید زودهنگام می رسد و تاپایان سال آینده، توسعه این میدان باتحقق تولید روزانه 20 هزار بشکه نفت تکمیل می شود.رامین حاتمی دربازدیدازطرح تولید زودهنگام میدان نفتی خشت داشت، افزود:تولید زودهنگام این میدان با راه اندازی سه حلقه چاه در نیمه نخست سال آینده عملیاتی می شود و نفت تولیدی به وسیله خط لوله 10 اینچ به طول 17کیلومتر به مرکز بهره برداری نرگسی ارسال می شود.وی گفت: این میدان نفتی، نیمه دوم سال 1400با پنج حلقه چاه و تولید روزانه 20 هزار بشکه نفت به طور کامل وارد چرخه تولید نفت و گاز کشور وارد می شود.میدان نفتی خشت، یکی ازمیدان های نفتی شرکت نفت مناطق مرکزی ایران درگستره فعالیت شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی است که در180کیلومتری شهر شیراز و در حوزه جغرافیایی شهرستان کازرون قرار دارد.براساس این گزارش، فریدون عباسی، رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، فرخ علیخانی، معاون مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران درامورتولید، سیدابوالحسن محمدی، مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت وگاز زاگرس جنوبی،جمعی ازمسئولان شهرستان کازرون ومدیرعامل شرکت OEID به عنوان پیمانکار از روند پیشرفت طرح تولید زود هنگام میدان نفتی خشت ومرکزآموزش فنی وحرفه ای استان فارس درکازرون بازدید کردند.
رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در حاشیه این بازدید گفت: راه اندازی میدان خشت، توسعه پایدار مناطق همجوار با این میدان را به دنبال دارد.فریدون عباسی با اشاره به پیشرفت حدود 90درصدی طرح توسعه میدان نفتی خشت گفت: اقدام بعدی پس از عملیاتی شدن این میدان،ساخت مرکزپتروپالایشی درمقیاس کوچک دراین منطقه است که به این منظور درهماهنگی با وزارت نفت،رایزنی هایی بابرخی سرمایه گذاران داخلی انجام شده است و امیدواریم نتیجه بخش باشد.وی همچنین با حمایت کمیسیون انرژی از طرح های توسعه ای وزارت نفت، بر توسعه میدان های گازی شرکت نفت مناطق مرکزی ایران تأکید و تصریح کرد: هر منطقه ای که منابع هیدروکربوری دارد، ازجایگاه ویژه ای از نظر ثروت افزایی برای کشور برخوردار است و توسعه میدان های جدید گازی افزون بر افزایش سرمایه های اقتصادی کشور، توسعه پایدار مناطق را هم به دنبال دارد.به گفته عباسی، تعدادی از این میدان ها درحوزه شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی قرار دارد که توسعه آنها،استان فارس را به یکی ازقطب های اصلی تأمین انرژی کشور تبدیل می کند.
شرکت نفت فلات قاره ایران
واحد آب سازی سکوی رسالت با تلاش متخصصان شرکت نفت فلات قاره ایران با موفقیت راه اندازی و نیاز این سکو به تامین آب شیرین ازسوی شناورها رفع شد.
از آنجا که تأمین آب شیرین مورد نیاز سکوی رسالت از طریق تأسیسات مستقر در خشکی و به وسیله شناور انجام می شد،این موضوع به ویژه درشرایط نامساعد جوی،کارکنان سکو را با مشکل کمبود ذخایر آب روبه رو وشرایط نامطلوبی برای آنان ایجاد می کرد. به همین منظورپس ازهماهنگی مسئولان سکوی رسالت بارئیس منطقه و رؤسای عملیات تولید و نوسازی تعمیرات، برنامه ریزی های لازم برای دریافت و انتقال یک دستگاه پکیج آب سازی بدون استفاده (از رده خارج) از منطقه بهرگان به سکوی رسالت در دستور کار قرارگرفت. این موضوع با پیگیری و هماهنگی بین مناطق و همیاری و همکاری منطقه بهرگان در سال 97انجام شد و پس از انتقال و استقرار دستگاه در سکوی رسالت، کارکنان متخصص سکو با تکیه بر توان داخلی و با امکانات محدودی که دراختیار داشتند، همه ادوات دستگاه آب سازی را سرویس و تعمیر کردند و سرانجام به شرایط بسیار مطلوبی برای راه اندازی رساندند. برای تأمین آب شور ورودی این دستگاه دو عدد جوکی پمپ مستعمل موجود در سکو بازطراحی، تعمیر و نصب شد و 22 بهمن ماه امسال هم زمان با سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، این واحد با ظرفیت تولید روزانه 25 تن آب شیرین افتتاح و به صورت آزمایشی راه اندازی شد. این پروژه بدون هیچ مشکلی عملیاتی و با این اقدام نیازسکو به آب شیرین مناسب برای همیشه برطرف شده است.
دستگاه موتور مولد برق در سکوی فروزان با تلاش متخصصان شرکت نفت فلات قاره ایران تعمیر و راه اندازی شد. به دنبال تعمیراساسی موتور یک دستگاه مولد برق کاترپیلار 3512 شماره 2باظرفیت تولید برق 1424 کیلووات در دکل حفاری البرز سکوی فروزان، گروه تعمیرات مکانیک و برق پس از انجام یک سال کار بی وقفه، موتور را دوباره نصب و عملیاتی کردند. جمع آوری قطعات و سفارش خرید تا جدا کردن موتور از ژنراتور و تعمیرات اساسی آن یک سال به طول انجامید و این در حالی است که آغاز کار تعمیرات اساسی تا پایان آن تنها حدود چهار ماه زمان برد. عباس رجب خانی،رئیس منطقه عملیاتی خارک در این باره گفت: با توجه به این که از انجام تعمیراین ژنراتور زمان زیادی گذشته بود،گروه تعمیرات مکانیک و برق سکوی فروزان اعلام آمادگی کرد که می تواند تعمیرات آن راانجام دهد،بنابراین با استفاده از قطعات موجود درسکوی فروزان وتأمین قطعات موردنیاز، تعمیرات اساسی آن آغاز واین عملیات باموفقیت انجام شد. محمدعلی بامنیری، رئیس تعمیرات سکوی فروزان اظهارنیزکرد: انجین دستگاهی است که مطابق استاندارد،باید پس از35هزارساعت تعمیرات اساسی(اورهال)شود،امااین دستگاه بدون وقفه 70هزارساعت کارکرده بود؛ بنابراین اگر اورهال نمی شد، بی شک تامین برق دکل با مشکل روبه رو می شد. وی تصریح کرد: کاری که درسکوی فروزان انجام شد، شاید اگر برون سپاری می شد یک سال به طول می انجامید وکیفیتی هم که مورد انتظار بودمحقق نمی شد، ضمن این که رقم های چند میلیارد ریالی نیز برای تعمیرات موتور دستگاه پیشنهاد شده بود.
بامنیری گفت: همکاران تعمیرات با استفاده ازدستگاه عیب یاب، ابتدا نواقص فنی دستگاه را شناسایی وپس ازتأمین قطعات مورد نیازازانباروخرید قطعات کار را آغازکردند؛ به طوری که مدت 12 ماه دستگاه عملیاتی شد.
پالایشگاه تهران
کمپرسور واحد تصفیه هیدروژنی نفت گاز پالایشگاه تهران با تکیه بر دانش و تخصص کارکنان این پالایشگاه پس از بازسازی کامل، با موفقیت راه اندازی شد.
با توجه به ضرورت عملیاتی شدن کمپرسور 41701 الف و حضور نداشتن کارشناسان شرکت اتریشی LMF به عنوان سازنده این کمپرسور در پی شیوع بیماری کرونا، تصمیم گرفته شد عملیات نصب و راه اندازی کمپرسور با نظارت و سرپرستی کارشناسان پالایشگاه تهران و همکاری کارشناسان شرکت تاپکو، با مشاوره اینترنتی شرکت LMF اتریش انجام شود. بازسازی این کمپرسور با برنامه ریزی دقیق و رعایت اصول ایمنی ازاواخر مهرماه امسال آغاز وعملیات نصب و راه اندازی آن درچهار فازبا حضورگروه هایی از اداره های تعمیرات (ماشینری، برق، ابزار دقیق، گارگاه مرکزی و...) بهره برداری و ستادی اجرایی شد.
براساس این گزارش، سود خالص کارکرد این واحد به ازای یک روز با خوراک 53 هزار بشکه، معادل 265هزار دلار وارزش افزوده هر بشکه خوراک آن نیزپنج دلار است.
برای تعمیر این کمپرسور درصورتی که کمپرسوریدکی نداشته باشد،واحد تصفیه هیدروژنی پالایشگاه باهزینه یک میلیون و 60 هزاردلار باید چهار روز ازسرویس خارج شود؛اما با نصب و راه اندازی این کمپرسور دیگر نیازی به توقف و تعطیلی این واحد نیست.
واحد تصفیه هیدروژنی نفت گاز پالایشگاه تهران جزء واحدهای موافق محیط زیست است که محصول راهبردی آن گازوییل یورو 5 با گوگرد بسیار کم (زیر 10پی پی ام) است.
باتعمیراین کمپرسور،افزون برصرفه جویی ارزی،دانش نصب کمپرسورهای عظیم در پالا یشگاه نفت تهران نهادینه شده است وکارشناسان متخصص آن درصورت نیازمی توانند به نصب و راه اندازی این نوع کمپرسورها درپالایشگاه ها و پتروشیمی های دیگراقدام کنند.
واحد تصفیه هیدروژنی نفت گاز GHDS باظرفیت اسمی 53 هزاربشکه در روز برای تولید نفت گاز بااستاندارد یورو 7 به کارگرفته می شود.
بهینه سازی مصرف سوخت
شرکت بهینه سازی مصرف سوخت ومعاونت امور زنان وخانواده ریاست جمهوری به منظور اجرای پروژه های مشترک آموزشی باموضوع ترویج بهینه سازی مصرف انرژی، تفاهم نامه همکاری امضا کردند. این تفاهم نامه راعلی مبینی، مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت و زهرا جواهریان، معاون برنامه ریزی و هماهنگی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری امضا کرده اند. هدف ازاین تفاهم نامه، توان افزایی زنان وخانواده ها در ترویج فرهنگ مصرف بهینه انرژی و اجرای پروژه های مشترک آموزشی دراین حوزه عنوان شده است؛ به نحوی که با همکاری دوطرف، نسبت به برگزاری دوره های آموزشی عمومی و تخصصی در خصوص بهینه سازی مصرف انرژی، راه اندازی استارت آپ ها و ایجاد مراکز رشد برای شرکت های دانش بنیان مرتبط با انرژی اقدام خواهد شد.
تفاهم نامه امضا شده میان شرکت بهینه سازی مصرف سوخت کشور ومعاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری درجهت اجرای تفاهم نامه ای که پیش تر(آذرماه امسال) میان بیژن زنگنه،وزیرنفت ومعصومه ابتکار، معاونت امور زنان وخانواده ریاست جمهوری امضا شده بود، منعقد شده است.
وزارت نفت
وزیر نفت در پیامی در گذشت پدر وزیر اطلاعات را تسلیت گفت.
متن پیام بیژن زنگنه، وزیر نفت به این شرح است:
« بسمه تعالی
حضرت حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای علوی
وزیر محترم اطلاعات
رحلت پدر ارجمندتان، عالم جلیل القدر مرحوم آیت الله سید رضی علوی موجب تأثر و تألم شد.
ضایعه فقدان این عالم وارسته که عمر خویش را صرف ترویج فرهنگ و معارف اسلامی و آموزه های اهل بیت کردند به جنابعالی و خانواده محترم، شاگردان و علاقه مندان آن مرحوم و مردم شریف استان فارس تسلیت عرض کرده و از درگاه خداوند متعال برای آن فقید سعید آمرزش و علو درجات و برای بازماندگان صبر و اجر مسئلت دارم.»
پخش فرآورده های نفتی منطقه ارومیه
درهمه جایگاه های عرضه فرآورده های نفتی کلانشهر ارومیه،بنزین با استاندارد یورو 4 توزیع می شود.
مدیرشرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه ارومیه در دیدار باسرپرست فرمانداری ارومیه گفت: با توزیع این فرآورده سازگاز با محیط زیست از آلاینده های زیست محیطی درکلانشهرارومیه به شدت کاسته شده است وبا کنترل دیگرمولفه های تاثیرگذار درآلودگی هوا اعم از خودروهای فرسوده و صنایع، امیدواریم شاهد هوای پاک در شهر و استانمان باشیم.
احمد مجرد به کاهش میزان گوگرد در نفت گاز توزیعی ازهفت هزارپی پی ام به 50 پی پی ام اشاره و تصریح کرد: کاهش میزان گوگرد در نفت گاز یورو 4 و 5در میزان آلاینده های زیست محیطی بسیار نقش آفرین وتاثیرگذار است.
وی گفت:هم اکنون 100 درصد نفت گاز و 70درصدبنزین توزیعی دربخش حمل ونقل در مرکز و شهرهای شمال استان آذربایجان غربی یورو4 است.
سرپرست فرمانداری ارومیه نیز با قدردانی از سوخت رسانی مطلوب به ویژه نیروگاه ها و ایجادسامانه های الکترونیکی برای ارائه خدمات بهتر گفت: نقش شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی در افزایش رضایت مندی مردم و امید آفرینی بسیارمهم است.
رسول مقابلی همچنین با تاکید بر اجرای دستورعمل های بهداشتی درجایگاه های عرضه سوخت،اظهار کرد: افزایش میزان نظارت بر عملکرد جایگاه های عرضه سوخت و همچنین اجرای دستورعمل های بهداشتی از سوی مردم هنگام مراجعه به جایگاه ها می تواند کمک شایانی به کنترل بهتر وبیشتر بیماری کووید 19 کند.
شرکت ملی گاز ایران
رئیس حسابرسی داخلی شرکت ملی گازایران اظهارکرد:شکوفایی مجتمع گاز پارس جنوبی در سایه سلامت اداری ممکن شده است.
محمدرضا هادی در نشست تخصصی با هیئت مدیره، مدیران ستادی و پالایشگاهی مجتمع گاز پارس جنوبی گفت: زحمات شما در صنعت نفت و گاز کشور بسیار ارزشمند است؛ ارزشی که اکنون تبدیل به یک مجتمع عظیم به نام پارس جنوبی شده است و می تواند بیش از ۷۰ درصد گاز کشور را تأمین کند.
وی ادامه داد: هرچه سلامت اداری در یک مجموعه رشد و نمو یابد، کفه فساد نیز پایین می آید و فساد در سیستم اداری کمرنگ می شود و عظمت و شکوه گسترش می یابد. ارزیابی و بهبود اثربخشی فرآیندها و سرانجام یاری رساندن به سازمان در دستیابی به اهداف از وظایف کلیدی و بسیار مهم حسابرسی است.
رئیس حسابرسی داخلی شرکت ملی گاز با اشاره به حجم و گسترش کارها در مجتمع گاز پارس جنوبی افزود: حجم عملیات، کار و فعالیت در این مجتمع بسیار زیاد است و ما اکنون در کنار شما هستیم تا کارها به شایستگی پیش رود.
هادی گفت: دامنه اختیارات این امور در سطح شرکت ملی گاز ایران هیچ محدودیتی ندارد و طبق نظام نامه حسابرسی داخلی و ابلاغ معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، بدون محدودیت در هر حوزه ای، می توانیم فعالیت خود را انجام دهیم و گزارش ها را به منابع ذی صلاح در داخل شرکت بازتاب دهیم تا بتوانیم اصلاح فرآیندها را در موارد موردنظر در سطح شرکت اجرایی کنیم. وی تأکید کرد: بر این باوریم که به عنوان حلقه ای از زنجیره شرکت ملی گاز ایران، باید با هم همکاری کامل داشته و همدل باشیم تا بتوانیم به مسیرهای بهتر برسیم، این به موضوع آن معناست که اصلاح فرآیندها برای ما مهم است و وقتی در این مسیر گام برداریم، فضای مناسبی ایجاد و در همکاری با یکدیگر، کارها بهتر و سریع تر انجام می شود.
مجتمع گاز پارس جنوبی
سرپرست امورهماهنگی و نظارت بر تولید مجتمع گاز پارس جنوبی گفت: از ابتدای امسال تا پایان دی ماه با تکیه بر توان داخلی و دانش بومی بیش از 526هزار تن گوگرد در مجتمع گاز پارس جنوبی تولید شده است.
علی احمدی بابیان این که تلاش کارکنان مجتمع گازپارس جنوبی درمسیرتولید محصولات با کیفیت متمرکزشده است، تاکید کرد: امیدواریم با دانش و خرد جمعی در این مسیر گام های بزرگی برداشته شود.
وی تصریح کرد:پالایشگاه های مجتمع گاز پارس جنوبی تاکنون درحوزه تأمین گاز مورد نیازهموطنان درفصل سرد سال همه تلاش خود را به کار گرفته اند تا خللی در این مسیر ایجاد نشود و در ادامه راه نیز با موفقیت پیش خواهیم رفت.
سرپرست امورهماهنگی ونظارت برتولید مجتمع گازپارس جنوبی گفت: پالایشگاه های مجتمع گازپارس جنوبی هم اکنون بیش از70درصد گاز مورد نیازکشور راتأمین می کنند واین میزان تولید در آینده نزدیک بیشتر خواهد شد.
احمدی اظهارکرد:هدف اصلی، بالا بردن کیفیت محصولات درمجتمع گاز پارس جنوبی است و امیدواریم این مهم محقق شود و رضایت مشتریان نیز بیش از پیش افزایش یابد.
شرکت انتقال گاز ایران
پهنای باند شبکه فیبر نوری شرکت ملی گاز در مسیر تهران - اصفهان (NCC به BCC) در خط لوله چهارم سراسری به همت کارشناسان و متخصصان مخابرات و تلمتری شرکت انتقال گاز ایران پنج برابر شد.
محمدرضا نیک روش، سرپرست مخابرات و تلمتری شرکت انتقال گاز ایران گفت: با توجه به افزایش نیازهای ترافیکی شرکت ملی گاز ایران و شرکت های تابعه به دلیل استفاده از سامانه ها و سیستم های تازه و مکانیزه، افزایش پهنای باند شبکه فیبر نوری در مسیر خط چهارم سراسری، به عنوان شاهراه ارتباطی در دستور کار مدیریت مخابرات و تلمتری شرکت انتقال گاز قرار گرفت.
وی ادامه داد: با توجه به بررسی های فنی انجام شده و امکانات موجود، اقدام های لازم برای افزایش ظرفیت ارتباطی قطعه نخست وراهبردی مسیر تهران تا کرسنگ (NCC تا BCC) انجام شد وظرفیت ارتباطی این مسیر در کمترین زمان ممکن و با بالاترین ضریب اطمینان به پنج برابرارتقا یافت.
سرپرست مخابرات و تلمتری شرکت انتقال گاز با بیان این که با انجام این پروژه، نیازهای ارتباطی این مسیر تا چند سال آینده رفع می شود،تصریح کرد:همه مراحل طراحی، تامین تجهیزات همچنین مراحل اجرایی شامل نصب تجهیزات، آزمون و راه اندازی شبکه ازسوی کارشناسان متخصص واحد زیرساخت این مدیریت وباهمکاری کارشناسان مخابرات مناطق 2 و 3 عملیات انتقال گاز بدون صرف هزینه و تنها با استفاده از تجهیزات موجود در انبار مخابرات و دانش فنی کارشناسان، انجام شده است.
شرکت گاز استان تهران
آزمون «مدیریت استعداد و توانمندسازی فردی وسازمانی» درشرکت گازاستان تهران برگزارشد.
سعید توکلی، مدیرعامل شرکت گاز استان تهران با بیان این که این آزمون برای نخستین بار درشرکت گاز استان تهران برگزارشده است، افزود: با برگزاری آزمون یاد شده، در مرحله نخست 220نفرازهمکاران رسمی زیر54سال برای شرکت درآزمون مدیریت استعداد و توانمندسازی فردی وسازمانی انتخاب شدند وازآنها سه مرحله آزمون(آنلاین، کتبی و مصاحبه) گرفته شد. وی با اشاره به این که نتیجه کلی این آزمون ها،همسوبا تصمیم های مدیریتی از سوی مشاور اعلام می شود،هدف ازبرگزاری آزمون مدیریت استعداد وتوانمندسازی فردی وسازمانی را کشف استعدادهای مجموعه و استفاده از آنها در انتصاب ها جانشینی ها عنوان کرد.
مدیرعامل شرکت گازاستان تهران با بیان این که این پروژه باهمکاری دانشگاه شهید بهشتی انجام شده است،تصریح کرد:برای برگزاری این پروژه از بهترین و روزآمدترین روش های روان شناختی،برای غربالگری استعداد وتوانایی کارشناسان شرکت گازاستان تهران استفاده شده است.
شرکت نفت و گاز پارس
سرپرست طرح پایانه نفتی جاسک از تکمیل عملیات احداث دومین رشته خط لوله دریایی 36 اینچ انتقال نفت خام پایانه صادراتی جاسک خبر داد. وحید مالکی گفت: پس ازتکمیل عملیات لوله گذاری نخستین خط لوله دریایی این طرح در هفته های پیشین،به منظورتکمیل مسیر دریایی نخستین فاز زودهنگام پایانه نفتی جاسک، شناورلوله گذار بلافاصله درموقعیت احداث دومین رشته خط لوله 36 اینچ زیردریایی منتهی به مسیر گوی شناور صادراتی قرار گرفت. وی افزود: متناسب با زمان بندی از پیش تعیین شده، لوله گذاری این رشته خط لوله در دو مرحله توسط شناور تحت مالکیت شرکت مهندسی و ساخت تأسیسات دریایی ایران به عنوان پیمانکار طرح انجام و دیروز (جمعه، یکم اسفندماه 99) با موفقیت پایان یافت. سرپرست طرح پایانه نفتی جاسک پیشرفت کلی طرح پایانه نفتی جاسک را در فاز زودهنگام و پس از تکمیل دومین رشته خط لوله دریایی، 82درصد اعلام و تصریح کرد: با تکمیل این دو رشته خط لوله دریایی انتقال نفت خام، در روزهای آینده امکان نصب و راه اندازی گوی شناور صادراتی وتجهیزات جانبی آن که هم اکنون در یارد صنعتی خرمشهر بارگیری شده، فراهم می شود. طرح توسعه پایانه نفتی جاسک به عنوان آخرین حلقه از زنجیره طرح ملی و راهبردی انتقال نفت خام از گوره به جاسک، شامل سه مجموعه خطوط لوله 48اینچ خشکی و سیستم های اندازه گیری، 6 رشته خط لوله 36 اینچ زیردریایی، سه مجموعه چندراهه دریایی وسه مجموعه گوی شناور به همراه تجهیزات جانبی است که مقرر است فاز نخست آن تا پایان امسال آماده راه اندازی شود.
مدیرتولید و عملیات شرکت نفت و گازپارس از پایان عملیات رنگ آمیزی و نوسازی سکوی گازی SPD11 درفاز دهم پارس جنوبی در خلیج فارس خبر داد. علیرضا عبادی با اشاره به برنامه ریزی برای رنگ آمیزی کامل سکوهای 6، 10 و 11 پارس جنوبی گفت:همسو بااین موضوع،پروژه خرید مصالح،آماده سازی سطوح، رنگ آمیزی، تأمین و تعویض قطعات معیوب این سه سکو، همچنین منطقه آبخور سکوهای فازهای 1، 2، 3، 4، 5، 7، 8 و 9 مدتی است آغاز شده و هم اکنون در دست اجراست. وی ضرورت نگهداری از سطوح فلزی و جلوگیری از زنگ زدگی و پوسیدگی تجهیزات در سکوهای دریایی را به منظور حفظ تولید ایمن و پایدار به عنوان یکی از اصلی ترین دغدغه های شرکت های تولیدی نفت و گاز جهان در دریا برشمرد. عبادی اظهار کرد: سرعت بالای فرآیند خوردگی سطوح فلزی در محیط دریا، از معضلات اصلی سکوهای دریایی است که حفظ و ترمیم آنها، به ویژه هم زمان با تداوم تولید به گرفتن تصمیم های ویژه و برنامه ریزی دقیق نیاز دارد.
ارزش و اهمیت قرض الحسنه در اندیشه و معارف اسلامی
انسان ها موجوداتی اجتماعی هستند که بدون همکاری با یکدیگر نمی توانند زندگی کنند و نیازهای گوناگون عاطفی، جسمی، مادی و معنوی خود را برآورده سازند. یکی از مهم ترین نیازهای انسان، نیاز های مادی است که تامین بخش مهم انسان، یعنی بقای او را به عهده دارد؛ دامنه این نیازها فراتر از خورد و خوراک است و شامل نیازهای دیگری چون لباس، مسکن و اثاث زندگی نیز می شود. در مطلب پیش رو به اهمیت قرض الحسنه در اندیشه و معارف اسلامی اشاره می کنیم و زوایایی از آن را روشن می سازیم که نشان می دهد این سنت متعالی اقتصادی چگونه می تواند به تعاون انسان ها و زیست مادی شان کمک کند. هیچ کس نمی تواند به تنهایی همه نیازهای خویش را برآورده سازد، از همین رو نیازمند همکاری دیگران است. خداوند در آیه 2 سوره مائده از انسان ها می خواهد تا این همکاری را بر اساس دو اصل اساسی نیکی و تقوا قرار دهند و برای خدمت رسانی و کمال یابی انسان های دیگر با یکدیگر همکاری کنند نه آنکه در اموری چون تعدی و گناه به یاری یکدیگر بشتابند؛ زیرا این اعمال موجب سقوط آدمی، خشم و غضب الهی و در نهایت افتادن در آتش دوزخ ابدی خواهد شد. یکی از بهترین کارها که مصداق تعاون بر نیکی و تقواست، قرض الحسنه است که بدون بهره، کارمزد و خدمت و مانند آن است و وام گیرنده تنها باید اصل مال را به صاحب مال بپردازد.
خداوند با جهت عقیدتی و عبادی بخشیدن به این رفتار اقتصادی مومنان بر آن است تا ارزش و اهمیت کار اقتصادی را تا یک عبادت مقبول در کنار نماز و روزه بالا برد. در حقیقت قرض الحسنه که به قصد تقرب و رضای خدا داده می شود، همان عبادتی است که خداوند از انسان می خواهد. از این رو در آیات 245 سوره بقره و 12 سوره مائده و 11 و 18 سوره حدید و 17 سوره تغابن و 20 سوره مزمل، قرض الحسنه به قصد «وجه الله» را قرض به خدا دانسته و تا این مقام بالا برده است. این در حالی است که همه داشته های انسانی از وجودش گرفته تا اموالش، نعمت هایی است که خداوند به او داده است.
به سخن دیگر، مالک حقیقی جان و مال انسان خداوند تبارک و تعالی است؛ با این همه، دادن قرض الحسنه از سوی بنده را به عنوان قرض به خودش تعبیر می کند تا این گونه ارزش عمل انسانی را بالا برد. قرض الحسنه در جایی انجام می گیرد که شخص وام گیرنده نیازمند وامی است تا مشکلات اساسی خودش را برطرف سازد؛ از این رو قرض دادن بهتر از صدقه دادن است؛ زیرا ممکن است صدقه به دست نیازمند نرسد ولی قرض الحسنه به معنای دادن قرض به کسی است که نیاز مبرم به پول دارد و زندگی اش بدون این قرض دچار مشکل جدی است. پیامبر گرامی اسلام(ص) در این باره فرموده است: شبی که به معراج برده شدم، دیدم که روی درب بهشت این چنین نوشته شده بود: صدقه 10 برابر، پاداش دارد و قرض الحسنه هیجده برابر. به جبرئیل گفتم: چرا قرض الحسنه برتر از صدقه است، گفت: چون قرض گیرنده همیشه به خاطر نیازش وام می گیرد، ولی سائل تقاضای کمک می کند اگرچه بی نیاز باشد.
در آیات و روایات آثار و برکات زیادی برای قرض الحسنه به عنوان یک عمل عبادی و وام نیک به خدا دادن بیان شده است که در اینجا به برخی از آنها اشاره می شود:
1. بهره مضاعف از سوی خدا: کسی که به خدا قرض نیک دهد، خداوند بهره مضاعف به او خواهد داد. این مطلب در آیات پیش گفته آمده است. در آیه 245 بقره و آیات 11 و 18 سوره حدید به این مساله اشاره شده است.
2. پوشیده شدن بدی ها: در آیه 12 سوره مائده به این مساله اشاره شده که انسان دارای بدی هایی است که با قرض الحسنه پوشیده می شود و بدی های وام دهنده با وام نیک از سوی خداوند پوشیده خواهد شد.
3. آمرزش گناه: در آیه 17 سوره تغابن اشاره شده است که از آثار قرض الحسنه آمرزش و غفران گناه از سوی خداوند است.
4. رسیدن به بهشت: در آیه 12 سوره مائده به این مساله اشاره شده است که یکی از آثار قرض الحسنه بهره مندی از بهشت و بوستان ها و نهرهای گوناگون و دیگر نعمت های بهشتی است. همچنین باید اشاره کرد، کسی که قرض می دهد بهشتی می شود؛ در مقابل، اگر کسی در صورت توان از دادن قرض الحسنه سرباز زند، به جای بهشت، سر از دوزخ درمی آورد. پیامبر گرامی اسلام(ص) در این باره فرمود: کسی که برادر مسلمان و نیازمندش از او تقاضای قرض الحسنه بکند و او با اینکه توانایی دارد، خواسته او را تامین نکند، خداوند او را از بوی بهشت محروم خواهد ساخت.
5. مزد کریمانه: خداوند در آیات 11 و 18 سوره حدید بیان کرده که پاداش قرض الحسنه دادن مزد بزرگوارانه خداوند به اوست. این مزد ممکن است فراتر از بهشت باشد، یعنی شامل بهره مندی از نعمت های خاص در دنیا برای شخص نیز شود و وام دهنده بی آنکه زحمتی بکشد، خداوند به کرامت خویش به او چیزهایی از مادیات و معنویات و مقامات ببخشد.
6. گشایش در روزی: از آیه 245 سوره بقره چنین برداشت می شود که بسط و قبض روزی به دست خداوند است. پس اگر وام دهنده، پولی را به نیکویی دهد، چیزی از او کم نخواهد شد؛ زیرا خداوند به کرامت خویش در روزی او گشایش ایجاد خواهد کرد. اگر کسی احساس تنگدستی می کند، می تواند با قرض الحسنه به میزان توان خود، از اجر کریمانه الهی بهره مند شود و خداوند بستر گشایش در روزی او را فراهم آورد.
7. شکر نعمت: در آیه7 سوره ابراهیم به این مسئله اشاره شده که از آثار قرض الحسنه نعمت بودن این عمل و لزوم شکرگزاری برای آن است. به این معنا که انسان با دادن قرض الحسنه، شکر نعمتی که در اختیار دارد را به جا آورده است.
8. حلم و بردباری: در آیه 17 سوره تغابن اشاره شده است، آنکه قرض الحسنه می دهد، مصداق نام حلیم از نام های الهی است؛ زیرا دادن قرض به دیگری نیازمند صبوری بسیار است؛ چراکه ممکن است وام گیرنده به هر علتی در زمان مشخص نتواند قرض را پس دهد. همین امر موجب می شود تا انسان دارای صفت حلم شود و بردباری در وی ایجاد و یا تقویت شود.
9. ره توشه آخرت: در آیه 20 سوره مزمل بیان شده است که قرض الحسنه، ره توشه آخرت است و انسان از رحمت خداوند در آخرت نیز برخوردار خواهد شد. همین مطلب را می توان از این حدیث امام رضا(ع) به دست آورد که فرمود: وقتی بدهکار از دنیا برود، چنانچه وارث بدهی را بگیرد، مال اوست و اگر داده نشود، در آخرت به مرده و صاحب اصلی مال تعلق می گیرد.
10. بهره مندی از حسنات و عبور از صراط: از پیامبر خدا(ص) نقل شده که فرمود: کسی که به برادر مسلمان خود قرض دهد، در برابر هر درهمی که قرض داده هم وزن کوه احد و کوه رضوان و کوه سینا، حسنات خواهد داشت و اگر برای وصول آن مدارا کند، از پل صراط همچون برق جهنده بدون حساب و عذاب خواهد گذشت.
11. جایگزین زکات: قرض الحسنه آن چنان مهم و ارزشمند است که در ثواب آن آمده که می تواند در شرایطی جایگزین زکات شود. یعنی یک عمل مستحب چنان ارزشمند می شود که جایگزین یک عمل واجب می شود. امام صادق(ع) فرموده است: ثواب قرض دادن 18 برابر خواهد بود و چنانچه قرض دهنده بمیرد، قرض او زکاتش محسوب می شود.
12. ثواب صدقه: از دیگر آثار قرض الحسنه آن است که در حکم صدقه خواهد بود و ثواب و آثاری که برای آن در روایات و آیات بیان شده به قرض الحسنه نیز تعلق می گیرد. عبدالله بن مسعود از پیامبر(ص) نقل کرده که فرمود: هر مسلمانی مالی را یکبار قرض دهد، مثل این است که همان مال را دو بار صدقه داده است. امام صادق(ع) فرموده است: هیچ مسلمانی نباشد که به مسلمان دیگری به خاطر خدا قرض دهد، جز آنکه خداوند هر روز ثواب صدقه دادن را به حساب وی ثبت کند تا زمانی که آن مال به او بازگردد.
13.بهره مندی در سختی: کسی که امروز قرض دهد، روز نیاز، از قرض دیگری نیز خودش سود خواهد برد؛ چراکه انسان با هر دست که بدهد از همان دست می گیرد.
از امیرالمومنین(ع) نقل شده که فرمود: غنیمت بدان کسی را که در زمان بی نیازی ات از تو وام بخواهد تا در روز تنگدستی تو، به تو پس دهد.
14. بهره مندی از صلوات فرشتگان: براساس آیه 7 سوره غافر، فرشتگان برای مومنان استغفار می کنند. از روایت به دست می آید که فرشتگان برای وام دهندگان نیز صلوات می فرستند. رسول خدا(ص) فرمود: هر کس به مومنی قرض بدهد و منتظر بماند تا قرض گیرنده گشایش (در کارش) یابد، آن مال ثواب زکات خواهد داشت و قرض دهنده مورد درود فرشتگان باشد تا آنکه قرض گیرنده قرضش را ادا کند.
15. بهره های بهشتی: پیامبر اکرم(ص) در ضمن حدیثی طولانی فرموده است: هر کس غم زده ای را قرض دهد و در بازستاندن، نیکو رفتار کند مثل این است که کار را دوباره آغاز کرده است و خداوند در برابر هر درهم هزار قنطار (ثروت فراوان) در بهشت به او عنایت فرماید.
حضرت زینب (س) الگوی حیا، عفت و فداکاری
بر اساس روایات متعدد، نام گذاری حضرت زینب(س) توسط پیامبر اسلام(ص) صورت گرفت. گفته شده است که جبرئیل از سوی خداوند این نام را به پیامبر(ص) رسانده است. هنگامی که پیامبر اسلام(ص) قنداقه وی را طلبید، او را بوسید و فرمود: به حاضران و غایبان امّتم وصیت می کنم که حرمت این دختر را پاس بدارند. همانا وی مانند خدیجه کبری(س) است. برای ایشان، القاب فراوانی نقل شده است، همانند عقیله بنی هاشم، عالمه غیرمعلمه، عارفه، موثقه، فاضله، کامله، عابده آل علی، معصومه صغری، نائبةالزهرا، نائبةالحسین، عقیلة النساء، شریکة الشهداء، بلیغه، فصیحه و شریکةالحسین. ایشان را به سبب سختی های بسیاری که در زندگی دید (درگذشت جدش پیامبر(ص)، درگذشت و سختی های مادرش، شهادت پدرش امیرالمومنین(ع)، شهادت برادرش امام حسن مجتبی(ع)، فاجعه کربلا و شهادت برادرش امام حسین(ع) و دو فرزندش و دیگر بستگان و سایر شهدا، و به اسارت رفتن در کوفه و شام) ام المصائب نیز لقب داده اند.
سخنان و خطبه های حضرت زینب(س) در کوفه و همچنین در دربار یزید که همراه با استدلال به آیات قرآن بود، بیانگر دانش آن حضرت است. وی احادیثی از حضرت علی(ع) و مادرش حضرت زهرا(س) نقل کرده است. محمد بن عمرو، عطاء بن سائب، فاطمه بنت الحسین و دیگران از وی حدیث نقل کرده اند. حضرت زینب(س) هنگام حضور امیرالمومنین علی(ع) در کوفه برای زنان آنجا تفسیر قرآن ارائه می داد. سخنوری وی برای شنوندگان، یادآور خطبه های پدرش امیرالمؤمنین(ع) بوده است. سخنانش در کوفه و مجلس یزید و نیز گفت وگوهای وی با عبیدالله بن زیاد، بی شباهت به خطبه های امام علی(ع) و خطبه فدکیه مادرش حضرت زهرا(س) نیست. هنگام سخنرانی وی در کوفه، پیرمردی درحالی که می گریست، گفت: پدر و مادرم فدای ایشان که سالخوردگانشان بهترین سالخوردگان و کودکان ایشان بهترین خردسالان و زنانشان بهترین زنان و نسل آنان والاتر و برتر از همه نسل هاست.
درباره حجاب و عفت ایشان در تاریخ این چنین آمده است: هنگامی که حضرت زینب(س) می خواست به مسجدالنبی کنار قبر رسول خدا(ص) برود، امام علی(ع) دستور می داد، شب برود. به امام حسن(ع) و امام حسین(ع) می فرمود: همراه خواهرشان باشند. امام حسن(ع) جلوتر و امام حسین(ع) پشت سر، زینب در وسط حرکت می کردند. آنان از سوی مولای متقیان مأمور بودند که حتی چراغ روی مرقد منور پیامبر(ص) را خاموش کنند تا چشم نامحرم به حضرت زینب(س) نیفتد. یحیی مازنی می گوید: من در مدینه، مدت زیادی همسایه حضرت علی(ع) بودم. سوگند به خداوند! در این مدت، هرگز حضرت زینب(س) را ندیدم و صدایش را نشنیدم.
حضرت زینب(س) در روز عاشورا، هنگام دیدن پیکر خونین برادرش چنین گفت: بار خدایا! این اندک قربانی و کشته در راه خودت را از ما (خاندان پیامبر) بپذیر.
وی بارها جان امام سجاد(ع) را از مرگ نجات داد؛ از جمله در مجلس ابن زیاد، پس از احتجاج امام سجاد(ع) با ابن زیاد، وی دستور کشتن امام را صادر کرد. در این هنگام حضرت زینب(س) دست در گردن فرزند برادر انداخت و فرمود: تا زنده ام، نخواهم گذاشت او را بکشید.
عبادت غرض اصلی آفرینش است و امام معصوم سمبل و تجلی این غرض؛ هرچه یک انسان عابدتر باشد، با حرکت آفرینش هماهنگ تر و با معصوم مانوس تر می شود. شاید علت انس حضرت زینب(س) با برادرش امام حسین(ع) جلوه ای از این عبادت باشد. از امام سجاد(ع) نقل شده است: عمه ام زینب در مسیر اسارت از کوفه به شام هم فرایض و هم نوافل خود را به جای می آورد و غفلت نداشت. فقط در یکی از منازل به خاطر شدت ضعف و گرسنگی، نشسته نماز خواند که بعد معلوم شد، سه روز است غذا میل نکرده، زیرا به هر اسیر شبانه روز یک قرص نان می دادند و عمه ام سهمیه خود را بیشتر اوقات به بچه ها می داد.حضرت زینب کبری(س) شب ها به عبادت می پرداخت و در دوران زندگی، هیچ گاه تهجد را ترک نکرد. آن چنان به عبادت اشتغال ورزید که ملقب به «عابده آل علی» شد. شب زنده داری وی حتی در شب دهم و یازدهم محرم، ترک نشد. فاطمه دختر امام حسین (ع) می گوید: در شب عاشورا، عمه ام پیوسته در محراب عبادت ایستاده بود، نماز و نیایش داشت و پیوسته اشک هایش سرازیر می شد.
ارتباط حضرت زینب(س) با خداوند آن گونه بود که امام حسین(ع) در روز عاشورا هنگام وداع، به خواهرش فرمود: خواهرم، مرا در نمازهای شب، فراموش نکن.
گفت وگو با یکی از کارکنان صنعت نفت که به هنر سینما هم مشغول است
افشين گودرزي در صنعت نفت ایران، هنرمندان و ادیبان زیادی دیده می شوند؛ چراکه این صنعت بزرگ و راهبردی کشورمان، سال هاست که در کنار بالندگی اقتصاد، به اهل فرهنگ و هنر خویش نیز بالیده است. حسن طارش، یکی از این هنرمندان است که تجربه های مختلفی در حوزه سینما دارد. او بتازگی بازیگری در کنار شخصیت «حاج حسن» با بازی جمشید هاشم پور را در سریال آقازاده به پایان رسانده و البته در جشنواره های مختلف سینمایی و هنرهای نمایشی شرکت کرده و جوایزی از آنها در کارنامه هنری خود دارد. در ادامه گفت وگوی ما را با این کارمند نفتی و خوزستانی می خوانید:
سال 1358 خورشیدی در شهر آبادان به دنیا آمدم و هم اکنون نیز از کارمندان مدت موقت شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه خوزستان هستم. حدود 17 سال است که در صنعت نفت کار می کنم. در ابتدای ورودم به این صنعت، حدود 6 سال در واحد مالی بودم و سپس در امور اداری و هم اکنون نیز در بخش آموزش خطوط لوله و مخابرات منطقه خوزستان مشغول به کار هستم.
کار هنری خودم را از سال 1376 و ابتدا از نویسندگی شروع کردم. پس از آن وارد بازیگری تئاتر شدم و مدتی بعد کار کارگردانی در تئاتر را آغاز کردم. فعالیت هایم را پیش می بردم تا اینکه به طور جدی از سال 1378 در حوزه هنری استان خوزستان و در کنار استاد محمد بزرگمهر فعالیت های رسمی و حرفه ای من شکل گرفت. سپس کار نمایش را به طور حرفه ای تر دنبال کردم و از سال 1380 آن را گسترش دادم و زیر نظر انجمن نمایش اهواز و بهره مندی از آموزش استادان بزرگی همچون مرحوم پرویز پورحسینی که چندی پیش بر اثر کرونا فوت شدند، فعالیت های حرفه ای و تخصصی در عرصه نمایش را دنبال کردم. هنر نمایش را در انجمن نمایش اهواز پیگیری کردم و در این زمینه، تجربه های خوبی به دست آوردم. در همین دوران بود که دوره های مهمی در بازیگری و کارگردانی را زیر نظر استادانی همچون استاد محمد رحمانیان و خانم مهتاب نصیرپور گذراندم.
سال 1380 در یک فیلم سینمایی با نام «سفر به فردا» به کارگردانی محمدحسین حقیقی بازی کردم. این فیلم بازیگران حرفه ای و توانایی چون جمشید هاشم پور و آتیلا پسیانی داشت و من هم افتخار حضور در کنار آنها را داشتم. باید به این نکته اشاره کنم که این دو هنرمند عزیز کشورمان در اثنای کار، بسیار سخاوتمندانه تجربه های سینمایی و بازیگری ارزشمندشان را در اختیار من قرار می دادند و از این طریق توانستم بر اندوخته های هنری ام اضافه کنم.
شما بتازگی در سریال شبکه نمایش خانگی با نام «آقازاده» با جمشید هاشم پور همبازی بودید. کار با ایشان چگونه بود و چطور پیش رفت؟
جمشید هاشم پور، بازیگر توانایی است و البته برخلاف ظاهر و نقش هایی که دارد، بشدت انسان مهربان و رئوفی است. او یک استقلالی تمام عیار است و در پروژه «آقازاده» ساعت ها با هم کل کل فوتبالی داشتیم.
در طول این سال ها، آموزش های زیادی در حوزه نویسندگی، تئاتر، بازیگری و کارگردانی دیدم که ماحصل آن حضور حرفه ای در چند جشنواره سراسری و استانی شد. مهم ترین عناوینی که کسب کردم، جشنواره ققنوس بود که توانستم در آن دیپلم افتخار بگیرم. همچنین در جشنواره دیگری که سال 1390 برگزار شد، فیلمنامه ام با نام «مسیر سبز»، به عنوان فیلمنامه برگزیده معرفی شد. «مسیر سبز» را با موضوع دفاع مقدس نوشته بودم. در زمینه تئاتر هم فعالیت های گسترده ای داشتم، به طوری که در چهاردهمین جشنواره سراسری نمایش با تئاتر «هتل نیمکت» به کارگردانی و بازیگری خودم، توانستم حائز رتبه شوم. سال 1383 نیز در جشنواره کشوری تئاتر، در زمینه کارگردانی دیپلم افتخار و عنوان اول کارگردانی را برای نمایش «شور شیرین» کسب کردم. در حوزه کارگردانی و نویسندگی سینما، فیلم کوتاهی با عنوان «با شیطان دست نده» ساختم. این فیلم درونمایه ای مذهبی داشت و به سفارش صداوسیمای مرکز خوزستان تولید شد. «با شیطان دست نده» علاوه بر اینکه در شبکه استانی پخش شد، در شبکه های سراسری سیما نیز به نمایش درآمد؛ البته با توجه به سوابق نویسندگی که در سینما و تئاتر داشتم، دو فیلمنامه نیز از بنده منتشر شده که به صورت کتاب در دسترس علاقه مندان قرار دارد.
یکی از فیلمنامه های منتشر شده «کارون، آواهایش را می شنود» نام دارد که سال 1385 منتشر شد. همچنین به اتفاق دوست عزیزم، احسان شریف نیک فیلمنامه دیگری با نام «اتوبوسی به نام هراس» نوشته شده که سال 1387 به چاپ رسیده است. هر دو فیلمنامه برای تولید فیلم بلند سینمایی هستند و درونمایه ای اجتماعی دارند؛ البته چند سال پیش فیلمنامه ای به نام «زائر قریب» نوشتم که به عنوان یک فیلمنامه سینمایی بلند در یازدهمین جشنواره سراسری سرزمین نور، عنوان برتر و مقام دوم را کسب کرد.
نه، به هیچ وجه. اتفاقا باید تاکید کنم که با یک برنامه ریزی درست می شود هم کار روزانه را به بهترین نحو انجام داد و هم علاقه شخصی را به طور کاملا موازی ادامه داد. هنر می تواند مکملی برای کار صنعتی باشد. پرداختن به هنر، روحیه شما را تقویت می کند و به شرایط مناسبی می رساند. داشتن یک روحیه خوب طوری انسان را آماده کار می کند که نتیجه مطلوب تری به دست می آید. بخصوص که با چنین روحیه ای می توانیم تعامل بسیار بهتر و درست تری با ارباب رجوع داشته باشیم و در انجام کارهای محوله و روزانه موفق تر عمل کنیم.
وقتی کسی که دارای هنری می شود، باید بدانیم که مورد عنایت پروردگار قرار گرفته و لطف او شامل حالش شده است؛ چراکه انسان هنرمند با هنری که موهبت خداوندی است، می تواند به درجات رفیع انسانی دست پیدا کند و جهان بینی درستی داشته باشد. همین جهان بینی درست می تواند در زندگی فرد تاثیر بسیاری داشته باشد و شرایط او را به سمت گام های مثبت تغییر دهد. در پایان جا دارد که از خانواده ام، بخصوص همسرم به خاطر تحمل سختی ها و مشقات کار هنری و دلگرمی های بی بدیل ایشان در این راه تشکر کنم. همچنین از مجموعه خطوط لوله و مخابرات منطقه خوزستان نیز که با من همکاری داشتند، سپاسگزاری می کنم.
ما هر سال در «مشعل» به طور مفصل به جشنواره فیلم فجر می پرداختیم؛ اما امسال به دلیل شرایط ویژه کرونایی و نگرانی از این مساله که رسانه کارکنان صنعت نفت، دعوت یا تشویقی برای حضور در جمعیت و عدم رعایت فاصله اجتماعی طبق شیوه نامه های بهداشتی کشور نداشته باشد، سخنی نگفتیم؛ اما حالا که فیلم های صاحب سیمرغ مشخص شده اند، نیم نگاهی کوتاه و گذرا به این آثار 9 گانه می اندازیم. به امید سلامت همه ملت ایران.
این فیلم که از سوی محسن قرایی کارگردانی شده، در 14 رشته کاندیدا شده و در پنج رشته شامل فیلمنامه اقتباسی: محسن قرایی و محمد داوودی، تدوین: عماد خدابخش، موسیقی متن: حامد ثابت، بهترین طراحی لباس: مارال جیرانی و جایزه ویژه هیات داوران: جواد نوروزبیگی سیمرغ را به خانه برد. فیلم«بی همه چیز» یکی از جنجالی ترین فیلم های جشنواره کرونایی امسال شد؛ البته جنجال های یک فیلم درون جشنواره هیچگاه تضمین گر فروش و استقبال مخاطبان در اکران عمومی نبوده است این فیلم، درونمایه ای بشدت اجتماعی دارد و به نقد اخلاق جمعی پرداخته است؛ البته نوع گزنده نقدش را برخی منتقدان نپسندیدند و چنانچه می دانیم در فرهنگ سینمایی، میان نقد اجتماعی و سیاه نمایی، مرزی به اندازه یک موی باریک وجود دارد. منتظریم تا «بی همه چیز» اکران عمومی شود و بتوانیم نظرات بیشتر و بهتری را جمع بندی کنیم. پرویز پرستویی، هدیه تهرانی، باران کوثری و مهتاب نصیرپور از بازیگران اصلی این فیلم هستند.
مهدی جعفری، بعد از فیلم بیست وسه نفر، کم نقص تر ظاهر شد. اگرچه بیست وسه نفر او دیدنی، شیرین و جذاب بود؛ اما «یدو» دیدنی تر از آب درآمده است. فیلم«یدو» خیلی بی حاشیه است و بازی ستاره پسیانی تقریبا شگفت انگیز؛ البته همین بازی عالی، دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش اول زن را برایش به ارمغان آورد. «یدو» در 13 بخش کاندیدای سیمرغ شد و مانند «بی همه چیز» به بردن پنج سیمرغ فیلم با تهیه کنندگی: محمدرضا مصباح، کارگردانی: مهدی جعفری، فیلمبرداری: مرتضی نجفی، صدابرداری: رشید دانشمند و صداگذاری: امیرحسین قاسمی رضایت داد. «یدو» حکایت عشق به خاک و میهن است؛ عشق به خانواده و مادر. فیلم روایتگر روزهای نخستین جنگ تحمیلی است که بسیاری از مردم جنوب غربی کشورمان آواره شده اند و قید یار و دیار خود را زده اند؛ اما در گوشه ای یک مادر کوتاه نیامده و این فیلم، روایتگر چالش های این مادر با پسر نوجوانش درباره رفتن و نرفتن از خانه اجدادی شان است. ستاره پسیانی و میلاد صویلاوی بازیگران اصلی این فیلم هستند.
فیلمی است به کارگردانی روح الله حجازی. کارگردانی که نشان داده که فیلم هایی با ابعاد روانشناسی اجتماعی را بخوبی می شناسد و از عهده ساختنشان برمی آید. این بار هم «روشن» اش دیدنی شده و توانسته در جشنواره فیلم فجر در سه رشته کاندیدای سیمرغ شود و در دو رشته شامل بازیگر نقش اول مرد: رضا عطاران و فیلمبرداری: مرتضی نجفی سیمرغ ها را به خانه ببرد. «روشن» حکایتگر روحیات دوران میانسالی است. مردی در بحران هویت است و نمی داند چه مسیری را در زندگی خود دنبال کند. مرد میانسال با فراز و فرودها و تحولات شخصیتی که برایش پیش می آید، بالاخره تصمیم خود را می گیرد. او در دوراهی میان معیشت و هویت، جانب هویت را می گیرد. بازی رضا عطاران در این فیلم، جدی و درخشان است. رضا عطاران، سارا بهرامی و سیامک انصاری از بازیگران اصلی فیلم «روشن» هستند.
گزارش بازدید از موزه نفت سوزها در کرمان
پنجمین موزه از سلسله موزه های صنعت نفت با عنوان «نفت سوزها» در روزهای پایانی سال 99 به بهره برداری خواهد رسید. موزه ای جاخوش کرده در دل عمارتی با قدمت و معماری کم نظیر، متشکل از اتاق های تو در تو، دربرگیرنده موضوعات متنوع البته با محوریت نفت سوزها؛ اتاقی که در مسیر بازدید از موزه «نفت سوزها»، به اصطلاح «منفصل» نامیده می شود و سرآغازی است برای ورود به گذشته، برشی تاریخی است به قرنی که گذشت، سال های سپری شده مردمانی که منفصل از امروز هستند و متصل به تاریخ. این اتاق کوچک، صحنه نمایشی است از سرنوشت های درهم تنیده ساکنانی که در آستانه روزهای پایانی قرن نوزدهم دوباره گرد هم جمع آمده و داستان خود را این بار با زبان چشم به تصویر می کشند. اتاق منفصل، ماحصل کاوش افرادی است که معماهای از یاد رفته تاریخ کرمان را با سرنخ های به دست آمده از ماه ها مطالعه، پژوهش و کنکاش در صفحات مکتوب و غیرمکتوب تاریخ رمزگشایی کرده و با یافته های خود حتی تاریخ شناسان نامدار را به تامل واداشته اند.
حشمت ا... منعم، از مجریان طرح راه اندازی موزه «نفت سوزها» در کرمان که بخشی از نویافته های این اتاق، دسترنج تلاش مستمر او در استخراج، گردآوری و تصویرسازی تاریخ عمارت و حواشی آن است، با معرفی اجزا و عناصر این اتاق، راوی حکایات شیرینی است زاده تحولات و رویدادهای متولد شده در باغی به نام «باغ آقا». آنچه در زیر می خوانید، حاصل گفت و گو با اوست.
حشمت الله منعم درباره آغاز ایده راه اندازی موزه «نفت سوزها» گفت: انتخاب موضوع برای موزه ای که قرار بود در دل «باغ آقا» و در عمارت جا خوش کند و ارتباطش با صنعت نفت را حفظ کند، کار آسانی نبود. موضوعات مختلفی مطرح شد تا اینکه با مشخص شدن موضوع و رویکرد موزه «نفت سوزها»، جانمایی برای هر یک از اتاق های عمارت آغاز شد. ساختمان عمارت با توجه به تعدد اتاق ها، ارتباط و اتصال آنها به یکدیگر به «نفت سوزها» اختصاص پیدا کرد و اتاق جانبی و منفصل از ساختمان اصلی در محوطه بیرونی که با استناد به اسناد مالکیت مربوط به سال 1329 بخشی از ساختمان اصلی به شمار می رفت، برای معرفی و نمایش تاریخچه عمارت و رویدادهای واقع شده در آن به ویژه آغاز فعالیت کنسولگری انگستان در نظرگرفته شد. در هر یک از ویترین های این اتاق، اسناد مرتبط با موضوعی مشخص در معرض دید بازدیدکنندگان قرار می گیرد. داستان در ویترین اول، با شهر کرمان و اوضاع و احوال آن در دوره ناصری آغاز می شود. علت انتخاب این دوره تاریخی به شروع فعالیت کنسولگری انگلستان در کرمان و به دنبال آن در عمارت «باغ آقا» باز می گردد. شواهد نشان می دهد که در دوره حکومت ناصرالدین شاه، کشور به 4 ایالت خراسان، آذربایجان، فارس، کرمان و بلوچستان (به اتفاق) و 23 ولایت تقسیم شده بود. این نشان از اهمیت این منطقه از باب نزدیکی به دریا و ضرورت دسترسی راحت و سریع به هندوستان برای دولت انگلستان دارد. منعم می افزاید: در این ویترین، نقشه هایی از کرمان به نمایش گذاشته می شوند که توسط سفرنامه نویسان خارجی تهیه شده بودند و این نقشه ها در شناخت ما نسبت به موقعیت جغرافیایی شهر کرمان در آن دوره بسیار موثر بود، به طوری که با استناد به یکی از این نقشه ها که توسط یک انگلیسی به نام «ابوت» طراحی شده بود، دورتادور شهر با دیوار محصور شده و ارتباط با بیرون از شهر از طریق 5 دروازه میسر بود که بعدها دروازه دیگری به شهر اضافه و به دروازه «ناصری» شهره شد.
مجری طرح راه اندازی موزه «نفت سوزها» در کرمان با توضیحی درباره منطقه «زریسف» گفت: محله «زریسف» که در دومین ویترین از اتاق منفصل معرفی شده است، منطقه منتسب به زرتشیان کرمان بود که به اسب علاقه زیادی داشتند و این حیوان بسیار مورد توجه آنها بود، به همین علت این محله در دوره ای «زرین اسب» نام داشت که بعدها به «زریسف» تغییر نام داد. بیشتر باغ های این منطقه به زرتشتیان تعلق داشت و درخت های کهن چندصدساله از جمله سرو که درخت نماد ایرانی است، در اینجا به چشم می خورد و همین بر اصالت این منطقه می افزاید، به گونه ای که در عمارت «باغ آقا» نیز درختان سرو 300 ساله ای قرار دارد که به ثبت ملی رسیده است. منعم ویژگی های منحصر به فرد منطقه زریسف و استقرار نیروهای انگلیسی و تاسیس کنسول گری در این محله را علت انتخاب و معرفی در موزه دانست و افزود: در ویترین شماره دو، 24 محله از منطقه زریسف معرفی شده اند که بیشتر آنها ثبت ملی شده اند و متاسفانه برخی از آنها بین رفته اند، به همین منظور در این اتاق ماکتی از منطقه زریسف و محلات مهم آن جهت معرفی به مردم به نمایش گذاشته خواهد شد که با مراجعه به این ویترین می توان اطلاعات لازم را با توجه به شماره منسوب به آن محله دریافت کرد.
منعم افزود:: اگر بخش های قبلی این اتاق را دیباچه ای بر کتاب اتاق منفصل بدانیم، فصل اصلی این کتاب از اینجا «ویترین سوم» آغاز می شود؛ داستان «باغ آقا»، یکی از باغ های منطقه «زریسف» پذیرای میهمانان ناخوانده ای شد که با حضور خود سرنوشت دیگری برای این عمارت رقم زدند. در این قسمت کلیه تصاویر به دست آمده و گرد آوری شده از سیر تغییر و تحولات صورت گرفته در باغ و میهمانان آن که همان متولیان انگلیسی ایجاد کنسولگری در کرمان بودند، به نمایش گذاشته می شود. این باغ دو سردر داشت که تنها یکی از آنها باقی مانده و دیگری در محل بیمارستانی در منطقه نوریه در زریسف قرار داشت که دیگر اثری از آن به جای نمانده است. در اینجا نقشه ای متعلق به سال 1315 خورشیدی را به نمایش می گذاریم که موقعیت قنات های شهر کرمان را به تصویر می کشد. این نقشه نشان می دهد یکی از قنات های شهر از زیرزمین باغ عبور می کرده و مزید علتی بوده برای سرسبزی و مصفا بودن «باغ آقا». نمونه ای از مصالح ساختمانی عمارت هم در کنار دیگر عناصر این ویترین برای آشنایی هرچه بیشتر بازدیدکنندگان با معماری ساختمان در معرض دید عموم قرار خواهد گرفت. از جمله تصاویر مهم به نمایش درآمده در این ویترین، تصویری است از اعضای کنسولگری و کارکنان آن که اغلب هندی هستند و همچنین تصویر مالک باغ. همان طور که می دانید، انگلیسی ها هندوستان را بخشی از مستعمره خود می دانستند و اکثر کارکنان خدماتی کنسولگری در کرمان و حتی بخشی از نظامیان پلیس جنوب در کشور ملیت هندی داشتند. تصویر دیگر مربوط به سردار نصرت، والی کرمان است که با توجه به اسناد به دست آمده، مالک باغ بوده و سایکس، سرکنسول انگلستان آن را از او اجاره کرده و بعدها در سال 1307 خریداری می کند. ناگفته نماند که این باغ که قدمت آن به دوره زندیه باز می گردد، زمانی متعلق به ابوالحسن خان بیگلربیگی بوده و عمارت و ساختمان های داخل باغ توسط ایشان احداث می شود و این مکان در دوره قاجار به اشخاصی که هنوز برایمان روشن نیست به فروش می رسد و سپس در تملک سردار نصرت درمی آید. سه سند مهم دیگر که به فرضیه های مطرح شده درخصوص استقرار نیروهای کنسولگری در باغ، واگذاری آن در سال های بعد به شرکت نفت انگلیس و ایران و در نهایت شرکت ملی نفت اعتبار و صحت می بخشد، اصل بنچاق های واگذاری باغ به این سه نهاد در دوره های زمانی مختلف است. کنسول انگلستان پس از سی و اندی سال فعالیت در این باغ، آن را در سال 1326 به شرکت نفت انگلیس و ایران می فروشد و دو سال بعد با ملی شدن صنعت نفت و انحلال فعالیت شرکت در کلیه نقاط ایران، این باغ و مستغلات آن در اختیار شرکت ملی نفت قرار می گیرد.
منعم گفت: ویترین شماره 4، آلبومی است از تصاویر چهره های مهم و اثرگذار در ایجاد و اداره کنسولگری کرمان از بدو راه اندازی تا انحلال آن از جمله شخص «سرپرسی سایکس»، مؤسس کنسول و نخستین سرکنسول انگلستان در کرمان و همچنین موسس پلیس جنوب در ایران، اعضای خانواده او و شخصیت های سرشناس کرمانی مرتبط با موضوع کنسولگری. علت راه اندازی کنسولگری در کرمان نیز به توصیه «لرد کرزن»، نائب السلطنه ملکه انگلستان در هندوستان بود که طی سفری به ایران، این کشور را برای حفاظت از هندوستان از دست رقبا، مهم و کلیدی توصیف کرد چرا که تنها راه ورود به خاک هندوستان از طریق ایران امکان پذیر بود. او در کتاب خود به نام «ایران و قضیه ایران» که در این ویترین به نمایش درخواهد آمد، به این نکته اشاره کرده است. به همین سبب سایکس در سال 1892 با هدف تعیین خطوط مرزی بین بلوچستان ایران و بلوچستان انگلستان به ایران سفر می کند. او یک سال بعد، پس از بازگشت از انگلستان مأموریت دارد به کرمان سفر کرده و با تأسیس دفتر کنسولگری انگلستان در این شهر، مقاصد سیاسی امپراتوری بریتانیا را در منطقه پیش ببرد. کتابی دیگر به تالیف خواهر او «الا سایکس» با نام «سراسر ایران بر پشت زین» در این ویترین به نمایش درخواهد آمد. این کتاب که به زبان لاتین است، در سال 1901 به چاپ رسیده و به داستان اقامتش در ایران به ویژه در کرمان می پردازد. از دیگر عناصر قابل توجه در این ویترین، مدال سرپرسی سایکس است که به ابتکار خانواده او به کسانی که درباره ایران و آسیا مطالعه و پژوهش داشته اند، اهدا می شد.
وی ادامه داد: در ویترین بعدی، مستندات مربوط به چهره های اثرگذار کرمانی در امور سیاسی کشور، نمایش داده می شوند؛ از جمله محمدحسن سیرجانی ملقب به شیخ الملک که نخستین نماینده ایران در شرکت نفت انگلیس و ایران در سال 1901 در لندن بود. تصاویر قیام مردم کرمان در نهضت ملی شدن صنعت نفت و همچنین شخصیت های سیاسی مهم در این نهضت یعنی دکتر مظفر بقایی و مهندس رضوی نیز از دیگر مستندات این ویترین به شمار می روند. در جست و جوهای به عمل آمده به مجموعه شخصی از آرشیو نشریات متعلق به مظفر بقایی دست پیدا کردیم که در بخشی از آن به نمایش درخواهند آمد. تصاویری از زنده یاد سرگرد محمود سخایی، رئیس شهربانی دولت ملی وقت از جمله سنگ قبر آن مرحوم و همچنین کتابی از او با عنوان «مصدق و رستاخیز» به همراه اصل امضای ایشان زینت بخش این ویترین خواهد بود. سرگرد سخایی به دستور دکتر محمد مصدق برای جلوگیری از آشوب و ایجاد آرامش در شهر کرمان که به گواه تاریخ، پیشگام نهضت ملی شدن صنعت نفت بود، به کرمان آمد و در کودتای ننگین انگلیسی- آمریکایی در 28 مرداد سال 32 به دست عوام ضد مردم مظلومه به شهادت رسید. در کنار این آثار، تصاویر رنگی از کلیه آثاری که سرپرسی سایکس بعد از ترک ایران با خود به انگلستان برده و همچنین عکس هایی کم نظیر که توسط او از کرمان گرفته شده بود، در معرض دید بازدیدکنندگان قرار خواهد گرفت.
منعم در ادامه گفت: فرآیند تبدیل عمارت به موزه و نمایش سیر تغییر و تحولات صورت گرفته از زمانی که این مکان رو به فرسایش گذاشته و به حال خود رها شده بود تا زمانی که در اختیار مدیریت موزه ها قرار گرفت و عملیات مرمت و بازسازی آن آغاز و جانی تازه به خود گرفت، تصاویر قبل و بعد باغ و ساختمان های آن، سفرهای پی در پی به اقصی نقاط کشور جهت گردآوری اسناد و اشیای مرتبط و... در ویترین آخر و در فصل پایانی اتاق منفصل به تصویر کشیده خواهند شد.
وی در پایان افزود: منابع و ماخذ مورد استفاده و مراجعه در مستندنگاری این اتاق، نقش مهمی در نگارش داستان کتاب موزه «نفت سوزها» ایفا کرده اند که از مهم ترین آنها می توان به منابع آرشیوی کتابخانه های معتبر کشور، مجموعه نشریات قدیمی، مراجعه به منابع موجود در مرکز کرمان شناسی، منابع آرشیوی وزارت امور خارجه انگلستان از جمله گزارش های محرمانه کنسولگری انگلیس در کرمان، موزه لندن، شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران، سازمان نقشه برداری به ویژه نقشه برداری ارتش و نیز مجموعه داران خصوصی و چهره های نامدار کرمان شناسی همچون مجید نیک پور و جمیل کرمانی اشاره کرد.
آیین رونمایی از تارنمای دسترسی به اسناد صنعت نفت در سامانه مراکز اسنادی کشور روز چهارشنبه (29 بهمن ماه) با حضور اکبر نعمت الهی، مدیر موزه ها و مرکز اسناد صنعت نفت، در ساختمان مرکزی 36 ری رونمایی شد. این نخستین بار است که دسترسی به مراکز اسنادی بنیادین کشور از طریق شبکه مراکز اسنادی کشور در سامانه حافظه ملی ایرانیان امکان پذیر می شود. در این سامانه، به جز مرکز اسناد صنعت نفت، امکان دسترسی به مرکز اسناد ملی، کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران، مجلس شورای ملی، کتابخانه آستان قدس رضوی و آستان قدس حضرت معصومه (ع) و موزه ملک فراهم آمده است.در این سامانه، که به نشانی تارنمای https://hmi.nlai.ir/ پیش روی علاقه مندان قرار دارد، تاکنون 3453 پرونده از اسناد پالایشگاه آبادان، بارگذاری شده و به زودی، اسناد سایر مجموعه ها که توسط فهرست نویسان این مرکز، ورود اطلاعات شده، در سامانه حافظه ملی ایرانیان در دسترس قرار خواهد گرفت.
دستگاه مانیتور گاز قابل اشتعال سیار (تست گاز یا دتکتور گاز)
قدمت: 30 تا 40 سال
جنس: بدنه فلزی دو تکه (پنل و محفظه باطری)
ابعاد: طول 14، عرض 8 و ارتفاع 17 سانتی متر
کشور سازنده: امریکا
ردیاب گاز (Gas Detector) یا گازسنج از جمله تجهیزاتی است که به منظور شناسایی و مانیتورینگ گازهای سمی، قابل اشتعال و انفجار گازهای اکسیدکننده و به طور کلی گازهای خطرناک مورد استفاده قرار می گیرد. گازسنج ها مجهز به سیستم های هشداردهنده صوتی و تصویری هستند و در برخی از مدل ها می توان از ویبراتور یا لرزاننده نیز برای اعلان خطر به کاربران استفاده کرد.
دنیای اطراف ما پر از دانستنی های شگفت انگیزی است که شاید در نگاه اول زیاد مهم نباشند، اما گاهی رعایت کردن این موارد هم می تواند برایمان جالب باشد و هم می تواند در بعد سلامت باعث مضاعف شدن سلامتی بدنمان شود که البته رعایت منظم این موارد تا حدودی ضروری هم به نظر می رسد. در این میان، در زندگی روزمره و اطراف ما مواد خوراکی وجود دارد که به خاطردم دست بودنشان هیچ گاه نحوه درست استفاده کردنشان را نمی دانیم و فقط مصرف کننده صرف هستیم.مواردی که مطمئنا اگر از دلیل بودنشان آگاهی پیدا کنیم، متعجب می شویم. حالا اگر دوست دارید درباره مواد غذایی که همیشه در منازلمان وجود دارد بیشتر بدانید، تمام این مطلب را بخوانید.
همانطور که می دانید پیاز خواص زیادی دارد، اما شاید ندانید که مصرف پیاز به دلیل داشتن آهک باعث محکم شدن دندان ها و استحکام استخوان بندی بدن می شود. علاوه بر این به علت داشتن انسولین گیاهی و اینولین برای مبتلایان به مرض قند بسیار مفید است و قند خون را پایین می آورد.
گاهی می توان به غیر از خمیردندان از میوه ها هم برای سفید کردن دندان ها کمک گرفت. مصرف توت فرنگی، کرفس، گلابی، کلم بروکلی و سیب باعث سفیدی دندان ها می شود.
اگر شما هم جزو افرادی هستید که زیاد با موبایل یا کامپیوتر کار می کنید، حتما مصرف کدوسبز را در برنامه غذایی تان بگنجانید. کدوسبز به خاطر داشتن بتاکارتن از آسیب به چشم جلوگیری و خون را تصفیه می کند.
فلفل سبز، یکی از سبزیجات مفیدی است که بیشتر اوقات مصرف آن توصیه شده، اما برای کسانی که فشار خون پایین و کم خونی دارند، نه برای آن دسته از افرادی که فشار خون بالا دارند.
سس مایونز به دلیل ترکیب خاصش در کنفرانس های علمی همواره به عنوان سم کبد معرفی شده است. از این رو مصرف بی رویه آن می تواند سلامتی را به خطر بیندازد.
مصرف کشمش و مویز همراه با صبحانه باعث روشن شدن پوست و سبب تقویت حافظه می شود.
دانشمندان دریافته اند که مصرف یک موز در وعده صبحانه می تواند تاثیر زیادی در کنترل افسردگی، عصبانیت و کج خلقی در طول روز داشته باشد.
افرادی که به دنبال کاهش وزن هستند، می توانند قبل از خواب یک قاشق کره بادام زمینی بخورند. این کار باعث سوختن کالری بیشتری هنگام خواب می شود.
نوشیدن دو فنجان آب خنک با شکم خالی متابولیسم بدن را تا میزان 30 درصد افزایش می دهد.
شکر تنها عامل پوسیده شدن دندان هاست، این یعنی اگر شکر مصرف نشود کسی به دندانپزشکی مراجعه نخواهد کرد.
شاید تعجب کنید، اما جالب است بدانید که اگر روی هندوانه کمی نمک بپاشید و 10 دقیقه صبر کنید، هندوانه شیرین به نظر می رسد.
دانشمندان بر این باورند که دو فنجان چای به اندازه پنج وعده سبزی، آنتی اکسیدان دارد و از تشکیل لخته های خون در سرخرگ جلوگیری می کند. مصرف چای در جلوگیری از حمله قلبی، سکته قلبی و سکته مغزی تاثیر زیادی دارد.
استرس بیشتر اوقات باعث برهم خوردن نظم زندگی می شود، از این رو برای مقابله با آن می توانید کمی ماست کم چرب بخورید. آمینواسید موجود در ماست به شما کمک می کند تا آرام تر شوید و استرس را از خود دور کنید.
مطمئنا شما هم این حس را داشته اید که بعد از خوردن بستنی، گرمتان شده است. گفته می شود بستنی به دلیل حجم چربی که دارد، باعث بالا رفتن دمای بدن می شود.
براساس مطالعات انجام شده، مصرف کافئین میزان بروز خطاهای شغلی را به طور قابل توجهی کاهش می دهد.
شاید تعجب کنید، اما جالب است بدانید که اگر روی هندوانه کمی نمک بپاشید و 10 دقیقه صبر کنید، هندوانه شیرین به نظر می رسد.
بهترین راه برای حفظ مواد مغذی غذا حرارت دادن آن به مدت بسیار کم با مقدار کمی مایع است.
نکات ایمنی را در خانه تکانی رعایت کنیم
شبنم اعماري چیزی به پایان زمستان و آمدن بهار باقی نمانده است. این روزها به هر طرف که رو کنید، کدبانوان خانه داری را می بینید که در تدارک خانه تکانی هستند. سنتی دیرینه که ما ایرانی ها هر سال قبل از رسیدن فصل بهار و آغاز تعطیلات باستانی نوروز، آن را بجا می آوریم. خانه تکانی، آن هم قبل از آغاز تعطيلات نوروز، از آن دست کارهايي است که زنان ايراني در هيچ شرايطي، فراموشش نمي کنند، اما امسال هم مانند سال گذشته ویروس منحوسی مهمان خانه هایمان است که باید هنگام تمیزکاری نوروزی به آن نیز توجه داشته باشیم و در خانه تکانی نکات ایمنی را بیش از پیش رعایت کنیم. همان طور که می دانید، تميزکاری خانه اگر اصولي انجام نشود، مي تواند عوارض زيادي در پی داشته باشد که این عوارض در کنار ویروس کرونا خطرات زیادی را به دنبال خواهد داشت. از این رو بهتر است قبل از تمیزکاری خانه مواردی را مدنظر قرار دهید.
يکي از نکاتی که خانم های خانه دار در بیشتر مواقع نسبت به آن بی توجه هستند، ترکيب مواد شوينده شيميايي است. شاید در برخی مواقع ترکیب مواد شیمیایی به تمیزی بیشتر منجر شود، اما در نظر داشته باشید که خطرات ناشي از این کار بسیار جبران ناپذير است، چراکه ترکیب شوینده های شیمیایی (سفيدکننده ها با جوهرنمک) گاز خطرناکي توليد مي کند که ممکن است سوختگي راه هاي تنفسي، ريه ها و گاهی هم مرگ را در پی داشته باشد.
گازهای سمی تولید شده از شوينده شيميايي باعث ایجاد مشکلات زیادی می شود، از این رو توصیه می شود خانم هاي خانه دار هنگام استفاده از اين مواد نکات ایمنی را جدی بگیرند. مثلا با روشن کردن هواکش و باز کردن پنجره ها به خارج شدن این گاز خطرناک کمک کنند یا با بستن دستمال ضخيم و مرطوب روی دهان و بینی و استفاده از ماسک های مناسب(نه ماسک های کاغذی) از بروز خطرات ناشي از آن جلوگيري کنند.
به گفته محققان، شوینده های شیمیایی از جمله سفیدکننده ها و آمونیاک می توانند از محرک هاي بالقوه براي ريه ها باشند. علاوه بر این اسپري ها و مايعات تميزکننده نیز عوارض مخربی بر ريه ها دارند. استفاده از اين مواد در تمیز کردن خانه، می تواند باعث کاهش عملکرد ريه شود، اتفاقی که در این شرایط کرونایی ریسک بزرگی است و می تواند سلامتی را به خطر بیندازد.
مطالعات انجام شده نشان داده که گردگيري خانه، به اندازه کشيدن يک پاکت سيگار در روز به ريه زنان خانه دار آسيب مي رساند. از این رو گفته می شود اين کار ممکن است سلامت تنفسي زنان را هنگام خانه تکانی تهدید کند.
در خانه تکانی امسال قبل از شروع گردگیری، جارو و... حتما از ماسک استفاده کنید تا گرد و غبار وارد دهان و بینی تان نشود. در شرایط کنونی استفاده از ماسک می تواند شما در برابر بیماری ها ایمن کند.
اثرات مخرب شوينده های شیمیایی ممکن به آسيب راه هاي هوايي و حتی به ایجاد بیماری سرطان بینجامد. استفاده ازآمونياک و سفيدکننده ها در تمیزکاری خانه، به راه تنفسي آسيب وارد می کند و باعث تغييراتی در ريه مي شود که مسموميت هاي شديد، بروز آسم و ذات الريه، سوزش چشم، درد قفسه سينه و سوزش پوست از جمله این آسیب هاست. از این رو کدبانوان خانه دار بهتر است در خانه تکانی تا جایی که می توانند از این محصولات شیمیایی استفاده نکنند.
مطمئنا بسیاری از کدبانوان خانه دار کاربرد مختلف مواد و وسایلی را که در خانه دارند، می دانند، وسايلي که می توانند با استفاده از آنها هم خانه ای تمیز داشته باشند و هم سلامت خود را در خانه تکاني نوروزی تضمین کنند.
جوش شيرين
يکي از مواد کاربردی که در همه خانه ها پیدا می شود، جوش شيرين است. ماده ای که نه تنها در پخت و پز از آن استفاده می شود، بلکه مي توان آن را جايگزين مواد شوينده شيميايي کرد. جوش شيرين یا همان بي کربنات سديم، ماده ای بي خطر است که مي تواند سهم زيادي در تميزی خانه هنگام خانه تکانی داشته باشد. این ماده یک پاک کننده قوی برای لکه هاي چربي محسوب می شود.
چسب، آدامس و مواد چسبناکی که روی در و دیوار، صندلي، ميز، فرش، مبل چسبیده اند را می توان با استفاده از يخ از بين برد. تنها کافيست يک تکه يخ را روي مکان مورد نظر بگذاريد، 5 دقيقه صبر کنید، سپس مواد چسبنده جمع و به راحتي کنده مي شود.
یکی دیگر از مواد بی خطری که در همه خانه ها پیدا می شود، سرکه است. ماده ای که می تواند لکه های پرده، رومبلي، لباس را به راحتی از بین ببرد. براي اين کار يک قاشق سرکه را با يک ليتر آب مخلوط کنید، سپس داخل یک اسپري بريزيد و از محلول آماده شده برای کله بری به صورت اسپری استفاده کنید.
اسيد موجود در ليمو خاصيت تميزکنندگي بسيار قوي دارد. از این رو از آن مي توان براي ضدعفوني کردن بسياري از وسايل و حتي سنگ هاي اوپن آشپزخانه استفاده کرد. علاوه بر اين، از ليمو می توان برای پاک کردن سطوحي مثل شيرهاي آب و دوش حمام کمک گرفت، به این شکل که ليمو را از وسط نصف کنيد. چند قطره از آب آن را روي سطح مورد نظرتان بریزید، کمی صبر کنید، سپس با دستمالی نمدار آن سطح را پاک کنید.
براي تميز کردن برخی وسایل خانه از جمله پنجره ها، آيينه و... مي توان از تفاله چاي يا چاي کيسه اي استفاده کرد. تفاله ها را قبل دور ریختن، خشک و با آب مخلوط کنيد تا یک شیشه پاک کن قوی داشته باشید. از این محلول مي توانيد برای تمیز کردن شیشه ها و کف حمام استفاده کنید.
نمک هم یکی دیگر از مواد کاربردی آشپزخانه است که با پاشيدن آن روي يک اسفنج، پاک کننده ای قوی در اختیارتان قرار می گیرد که تمیز کردن وسایل خانه با آن احساس رضایت را به هر کدبانوی خانه داری منتقل می کند.
غذای لذیذ و مدرن ترکیه ای
ملیکا فتاحی پیده، نوعی غذای ترکی مدرن است که طعم بسیار خوبی دارد. این غذا در واقع یک نوع پیتزای ترکی است که انواع مختلفی دارد و در اکثر رستوران های ترکیه می توانید آن را ببینید. این غذای خوشمزه پرطرفدار را می توان به راحتی در خانه تهیه کرد و از خوردنش در کنار خانواده لذت برد.
طرز تهیه خمیر
ابتدا خمیرمایه، شکر، شیر، تخم مرغ و آب را با هم مخلوط می کنیم. سپس روغن را اضافه و مخلوط کرده و در ادامه آرد و نمک را می افزاییم. مواد را به خوبی مخلوط می کنیم، داخل ظرف چرب شده قرار می دهیم و روی آن را سلفون می کشیم و اجازه می دهیم (5/1 تا 2 ساعت) استراحت کند تا حجم خمیرمان دو برابر شود.
مواد لازم میانی
گوشت چرخکرده: 500 گرم
پیاز: 2 عدد
سیر: یک الی 2 حبه
گوجه: 2 عدد
رب: یک قاشق غذاخوری سرپر
جعفری: یک مشت
نمک، فلفل سیاه و پولی بی بر (فلفل قرمز تركيه ای): به میزان لازم
طرز تهیه مواد میانی
پیاز را نگینی خرد می کنیم و کمی تفت می دهیم. وقتی سبک شد به آن سیر خرد شده را اضافه می کنیم. سپس گوشت چرخکرده را می افزاییم و به آن نمک، فلفل سیاه و پول بی بر اضافه می کنیم. در ادامه گوجه خرد شده را اضافه کرده و کمی که آب آن جمع شد، رب گوجه و در نهایت جعفری خرد شده را اضافه می کنیم.
طرز تهیه پیده
بعد از استراحت خمیر، آن را کمی ورز می دهیم تا هوایش خارج شود. حالا سطح کارمان را آردپاشی و خمیرمان را به کمک یک وردنه به ضخامت نیم سانت (به صورت بیضی) باز می کنیم. خمیر را روی کاغذ روغنی که کمی چرب کرده ایم، قرار می دهیم و مواد میانی را روی آن پهن می کنیم (کمی با لبه ها فاصله داشته باشد)، خمیر را برمی گردانیم و گوشه ها را بهم می چسبانیم.
رومال
برای این کار یک زرده تخم مرغ و 2 قاشق غذاخوری شیر نیاز دارید. این دو را با هم مخلوط می کنیم و به کمک قلمو روی لبه های خمیر می کشیم. در انتها نیز برای زیبایی بیشتر از کنجد استفاده می کنیم، پیده آماده را داخل فر با دمای 200 درجه سانتی گراد به مدت 15 تا 20 دقیقه قرار می دهیم. بعد از پخت این غذای خوشمزه ترکیه ای را در ظرف مورد نظر قرار می دهیم و برش می زنیم.
آتینا عالی
مواد لازم
آرد: 300 تا350 گرم
کره: 150 گرم
پودر قند: 120گرم
تخم مرغ: یک عدد
بیکینگ پودر: یک دوم قاشق چایخوری
پودر هل: نوک قاشق چایخوری
وانیل: یک دوم قاشق چایخوری
طرز تهیه
کره را به دمای محیط می رسانیم تا کاملا نرم شود، سپس کمی می زنیم تا باز شود. پودر قند را اضافه کرده و خوب هم می زنیم تا کمی رنگش روشن شود. تخم مرغ، پودر هل و وانیل را اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم. حالا آرد را کم کم و طی سه مرحله اضافه می کنیم. خمیر آماده را خوب ورز می دهیم و به مدت یک ساعت داخل یخچال می گذاریم تا استراحت کند. سپس از خمیر به اندازه یک گردوی کوچک برمی داریم و روی دستمان گرد می کنیم و به شکل لوله ای درمی آوریم و به صورت اشک فرم می دهیم. دو سرش را خوب بهم می چسبانیم. شیرینی های آماده را داخل فر از قبل گرم شده با دمای 150 درجه به مدت 15 دقیقه قرار می دهیم تا پخته شود. نوک شیرینی اشکی مان را بعد از پخت با شکلات(یک قاشق مرباخوری روغن مایع را به شکلات اضافه می کنیم تا براق تر شود) بن ماری می کنیم، در ظرف مورد نظر می چینیم و به صورت دلخواه تزیین می کنیم. و روی شکلات و تزیین کنید.
سمانه کوشه
مواد لازم
پوره كدو: 2 پيمانه
شير: دو چهارم پيمانه
شكر: نصف پيمانه
خامه: ٣٠٠ گرم
ژلاتين بن ماري شده: ٤ قاشق غذاخوری
* جايگزين ژلاتين، دو قاشق غذاخوری آرد و دو قاشق غذاخوری نشاسته ذرت است كه با شير روي حرارت مخلوط مي شود
طرز تهيه
شير و شكر را روي حرارت مي گذاريم، وقتي شكر حل شد، خامه و پوره را اضافه مي كنيم و در نهايت ژلاتين بن ماري شده را در قالب مي ريزيم و به مدت چهار ساعت در يخچال مي گذاريم. دسر آماده را می توانیم به هر شکلی که می خواهیم برش بزنیم.
نكته
* براي درست كردن پوره كدو، ابتدا باید كدو را پوست گرفته و با كمي آب بپزیم و ميكس كنيم.
* کدو حلوایی یا همان پامپکین، یکی از آن میوه های مقوی و سرشار از آنتی اکسیدان است که در فصل پاییز و زمستان به وفور یافت می شود. رنگ نارنجی کدو باعث می شود برای تهیه دسرهای خوشمزه سراغ آن برویم و با کدوحلوایی کیک و دسرهای خوش عطر و طعمی درست کنیم که یکی از پیشنهادات می تواند همین دسر کدوحلوایی باشد.
سرمربی نفت:
یزدی سرمربی نفت مسجدسلیمان شد
بالاخره پس از کش وقوس فراوان و مطرح شدن اسامی مختلف، سرمربی جدید نفت مسجدسلیمان انتخاب و معرفی شد. پس از مخالفت برخی اعضای باشگاه نفت مسجدسلیمان با انتخاب حمید درخشان و همچنین عدم توافق با بهروز مکوندی، در نهایت داریوش یزدی به عنوان سرمربی جدید نفت مسجدسلیمان انتخاب و معرفی شد.داریوش یزدی پس از برگزاری جلسه با اعضای هیات مدیره باشگاه نفت مسجدسلیمان با آنها به توافق رسید و هدایت این تیم نفتی را به عهده گرفت.داریوش یزدی، بازیکن سابق استقلال تهران و اهواز پیش از این یک فصل سابقه هدایت تیم نفت مسجدسلیمان در لیگ دسته اول، نفت و گاز گچساران و ملی حفاری اهواز در لیگ دسته دوم است. یزدی حتی سابقه سرمربیگری در استقلال خوزستان در لیگ برتر را هم در کارنامه اش دارد.
سرمربی جدید تیم فوتبال نفت مسجدسلیمان می گوید هدفش این است که یک تیم باکیفیت در نیم فصل دوم داشته باشد و سهمیه لیگ برتری مسجدسلیمان را برای سال آینده حفظ کند.
داریوش یزدی که سابقه هدایت تیم های نفتی را در لیگ های دسته یک و دسته دوم فوتبال ایران ازجمله همین نفت مسجدسلیمان دارد، به عنوان یک مربی بومی کار سختی در نیم فصل دوم لیگ برتر خواهد داشت. فصل گذشته و در نیم فصل نخست مهدی تارتار و مجتبی حسینی نتایج خوبی با این تیم گرفتند و همین کار او را سخت می کند.با سرمربی تیم فوتبال مسجدسلیمان در خصوص حضور در نفت و اینکه چه برنامه هایی برای موفقیت این تیم دارد، گفت وگویی انجام دادیم که باهم می خوانیم.
باید بگویم من خودم را به نوعی یک نفتی می دانم. حضور در نفت و گاز گچساران و ملی حفاری اهواز و نیز همین نفت مسجدسلیمان باعث شده که با جو تیم های نفتی آشنا باشم و از سوی دیگر می خواستم به تیم استانم کمک کنم. در همین راستا مدیران باشگاه نفت مسجدسلیمان به من پیشنهادی دادند و من هم بررسی کردم و متقابلا من هم شرط و شروطی داشتم که پس از برگزاری جلسه به توافق رسیدیم و قراردادم ثبت شد. همان طور که گفتم مجددا به مسجدسلیمان و تیم نفت که خاطرات خیلی خوبی از آن ها دارم، برگشتم و امیدوارم بتوانم کار مثبتی در این مجموعه انجام بدهم.
برنامه ها تا حدود زیادی مشخص است. ما نیم فصلی را پیش روداریم که قطعا از نیم فصل اول سخت تر است، چون تمام تیم ها خودشان را تجهیز می کنند. تیم های انتهای جدول می خواهند از رتبه های پایین جدا شوند و تیم های بالای جدول هم تلاش می کنند که به سهمیه و مقام برسند و همین موضوع کار را در نیم فصل دوم سخت تر می کند. هدف گذاری ما این است که یک تیم باکیفیت در نیم فصل دوم داشته باشیم و سهمیه لیگ برتری مسجدسلیمان را برای سال آینده حفظ کنیم. البته این را هم بگویم نیم نگاهی هم به حفظ جایگاه تیم در میانه جدول و کسب رتبه تک رقمی مثل سال گذشته داریم، به همین خاطر تمرینات را سریعا آغاز کردیم و تلاش می کنیم تا خودمان را آماده ادامه مسابقات کنیم.
آن طور که در جلسات صحبت کردیم، باشگاه ما به دلیل بستن بودن پنجره نقل و انتقالات به خاطر بدهی نمی تواند بازیکنی را اضافه کند اما عزیزان و مدیران باشگاه قول دادند که برای باز شدن پنجره اقدام کنند تا بتوانیم نفرات موردنیاز را به تیم اضافه کنیم، ضمن اینکه ما یک تیم خوب، باکیفیت و جوان داریم که در نیم فصل اول نتایج خوبی گرفته اما هر جا احساس شود به جذب نفرات نیاز داریم، در این مورد اقدام می کنیم.
قطعا با این بازیکنان می شود ادامه داد چون همین بازیکنان نتایج خوبی گرفتند ولی کار سختی خواهیم داشت، اما دوستان اعضای هیات مدیره قول داده اند که پنجره تیم بازی می شود. ما همه چیز را بر مبنای صداقت گذاشتیم. خوشبختانه اعضای هیات مدیره افراد خوبی هستند و ما روی صداقتشان حساب کردیم. باید این اتفاق بیفتد تا بتوانیم تیم را برای داشتن عملکرد بهتر در نیم فصل دوم تقویت کنیم. دوستان قول داده اند که به سرعت برای باز شدن پنجره نقل و انتقالات اقدام کنند و فکر می کنم طی یک هفته تا 10 روز آینده این اتفاق بیفتد.
دقیقا همین طور است، به همه بازیکنانمان احتیاج داریم. من لیگ برتر و تمام تیم ها را دنبال کرده ام. روی تمام بازیکنان نفت مسجدسلیمان نظرم مثبت است، اما باید کارکنیم و شرایط را بسنجیم و جلو برویم. چند بازیکن کنونی تیم قبلا بازیکن خود من بودند و در کل از نفت مسجدسلیمان شناخت خوبی دارم.
متاسفانه یکی از مشکلات نفت مسجدسلیمان نداشتن زمین تمرین مناسب است. من از این تیم اطلاعات کافی دارم. هر مربی به اینجا آمد از نبود زمین تمرین خوب گله مند بود. البته باید بگویم این تیم یک زمین خوب برای مسابقه دارد که دو زمین تمرین در حاشیه آن هستند. طبق اطلاعاتی که من دارم شرایط این دو زمین خوب است و اگر این طور باشد، تمریناتمان را در این زمین ها برگزار می کنیم ولی اگر نیاز باشد برای انجام تمرینات به تهران هم می آییم. بااین حال تمایل و نظر من این است که هر تیمی در همان شهری که مسابقه می دهد، تمرین کند. مشکل بعدی هم مشکل مالی است که تمام تیم ها این مشکل رادارند. نگرانی هایی در این زمینه وجود داشت، اما با صحبت هایی که انجام دادیم، قول دادند مرتفع شود.
من در این تیم قبلا کارکردم و به خوبی با جو مسجدسلیمان آشنا هستم. نفت هواداران خونگرمی دارد که تنها سرگرمی آنها فوتبال است و به تیمشان عشق می ورزند، اما مطمئن باشید مجموعه نفت مسجدسلیمان شامل مدیریت، کادر فنی، بازیکنان و کادر پشتیبانی در کنار هواداران همه نزدیک به هم قدم برمی دارند که در نیم فصل دوم شاهد نتایج خوبی باشیم. هواداران رکن اصلی ما هستند. درست است که به خاطر شرایط کرونا نمی توانند در ورزشگاه حاضر باشند، اما می دانیم همیشه با قلبشان حامی ما هستند و به همین خاطر تلاش می کنیم با نتایج خوبی که به دست می آوریم دل آنها را شاد کنیم.
درخشش پولادمردان ملی حفاری و مناطق نفت خیز جنوب
مرحله پایانی و فینال لیگ برتر وزنه برداری باشگاه های ایران در سال ۹۹ به مدت چهار روز در اهواز برگزار شد. در این دوره رقابت سه تیم گهرزمین سیرجان، ملی حفاری اهواز و فولاد خوزستان رقابت سختی برای قهرمانی داشتند که درنهایت تیم گهرزمین سیرجان توانست عنوان نخست را به دست آورد و تیم ملی حفاری اهواز نیز به نایب قهرمانی بسنده کرد. فولاد خوزستان هم سوم شد. گهرزمین سیرجان ۱۵۳۲ امتیاز کسب کرد تا به قهرمانی برسد و تیم وزنه برداری ملی حفاری با ۱۴۹۲ امتیاز دوم شد. تیم مناطق نفت خیز جنوب هم با 1217 امتیاز هفتم شد. همزمان با این رقابت ها نیز مسابقات لیگ برتر وزنه برداری جوانان باشگاه های ایران برگزار شد که تیم جوانان نفت خیز جنوب به نایب قهرمانی رسید و بر سکوی دوم تکیه زد. مرحله دوم لیگ برتر جوانان باشگاه های کشور، 28 بهمن ماه تا یک اسفندماه به میزبانی باشگاه شرکت ملی حفاری در اهواز برگزار شد که تیم عقاب با 1503 امتیاز قهرمان شد و مناطق نفت خیز جنوب با 1462 امتیاز به مقام دوم رسید.
نفرات برتر اوزان ده گانه ملی حفاری و مناطق نفت خیز جنوب در مسابقات به شرح زیر است:
دسته 55 کیلوگرم: حسن گل پرور از باشگاه ملی حفاری با رکورد ۱۰۲ یک ضرب ۱۲۲ دوضرب و مجموع ۲۲۴ کیلوگرم قهرمان شد. محمد اصغرنژاد هم از ملی حفاری با رکورد ۹۸ یک ضرب ۱۱۱ دوضرب و مجموع ۲۰۹ کیلوگرم به مقام سوم رسید.
دسته 61 کیلوگرم: نیما امینی پور از مناطق نفت خیز جنوب با رکورد ۱۰۲ یک ضرب ۱۲۱ دوضرب و مجموع ۲۲۳ کیلوگرم به مقام دوم رسید.
دسته 67 کیلوگرم: امیرحسین حسین زاده از مناطق نفت خیز جنوب با رکورد ۱۰۵ یک ضرب ۱۴۰ دوضرب و مجموع ۲۴۵ کیلوگرم پنجم شد.
دسته 73 کیلوگرم: روح الله بیرانوند از ملی حفاری با رکورد ۱۴۰ یک ضرب ۱۷۰ دوضرب و مجموع ۳۱۰ کیلوگرم دوم شد. پوریا اکبری از مناطق نفت خیز جنوب با رکورد ۱۳۳ یک ضرب ۱۵۲ دوضرب و مجموع ۲۸۵ کیلوگرم چهارم شد.
دسته 81 کیلوگرم: مرتضی بیگلری از ملی حفاری با رکورد ۱۴۳ یک ضرب ۱۸۵ دوضرب و مجموع ۳۲۸ کیلوگرم دوم شد.
دسته 89 کیلوگرم: علی میری از باشگاه ملی حفاری با رکورد ۱۶۰ یک ضرب ۲۰۵ دوضرب و مجموع ۳۶۵ کیلوگرم قهرمان شد. صالح چراغی از ملی حفاری با رکورد ۱۶۷ یک ضرب ۱۹۵ دوضرب و مجموع ۳۶۲ کیلوگرم به مقام سوم دست پیدا کرد و مسلم سپهری از مناطق نفت خیز جنوب با رکورد ۱۵۶ یک ضرب ۱۸۵ دوضرب و مجموع ۳۴۱ کیلوگرم به مقام چهارم رسید. محمدمهدی حیاتی از عقاب با رکورد ۱۵۱ یک ضرب ۱۸۰ دوضرب و مجموع ۳۳۱ کیلوگرم
دسته 96 کیلوگرم: رضا دهدار از ملی حفاری با رکورد ۱۶۶ یک ضرب ۲۰۲ دوضرب و مجموع ۳۶۸ کیلوگرم به مقام دوم رسید. سپهر مردانی از مناطق نفت خیز جنوب با رکورد ۱۵۱ یک ضرب ۱۹۰ دوضرب و مجموع ۳۴۱ کیلوگرم بر سکوی سوم ایستاد.
دسته 102 کیلوگرم: رسول معتمدی از باشگاه ملی حفاری با رکورد ۱۷۵ یک ضرب ۲۲۰ دوضرب و مجموع ۳۹۵ کیلوگرم قهرمان شد. امیر حقوقی از ملی حفاری با رکورد ۱۶۵ یک ضرب ۲۰۵ دوضرب و مجموع ۳۷۰ کیلوگرم سوم شد.
دسته 109+کیلوگرم: علیرضا اسفندیاری از مناطق نفت خیز جنوب با رکورد ۱۶۱ یک ضرب، ۱۸۱ دوضرب و مجموع ۳۴۲ کیلوگرم پنجم شد.
نفرات برتر اوزان ده گانه رده سنی جوانان به شرح زیر است:
دسته 55 کیلوگرم: محمدمهدی ستوده از مناطق نفت خیز جنوب با رکورد ۸۴ یک ضرب ۱۰۰ دوضرب و مجموع ۱۸۴ کیلوگرم سوم شد
دسته 61 کیلوگرم: نیما امینی پور از باشگاه مناطق نفت خیز جنوب با رکورد ۱۰۲ یک ضرب ۱۲۱ دوضرب و مجموع ۲۲۳ کیلوگرم قهرمان شد.
دسته 67 کیلوگرم: امیرحسین حسین زاده از مناطق نفت خیز جنوب با رکورد ۱۰۵ یک ضرب ۱۴۰ دوضرب و مجموع ۲۴۵ کیلوگرم نایب قهرمان شد.
دسته 73 کیلوگرم: پوریا اکبری از باشگاه مناطق نفت خیز جنوب با رکورد ۱۳۳ یک ضرب ۱۵۲ دوضرب و مجموع ۲۸۵ کیلوگرم قهرمان شد.
دسته 81 کیلوگرم: صاحب بدیعی از مناطق نفت خیز جنوب با رکورد ۱۲۳ یک ضرب ۱۵۵ دوضرب و مجموع ۲۷۸ کیلوگرم سوم شد.
دسته 96 کیلوگرم: سپهر مردانی از باشگاه مناطق نفت خیز جنوب با رکورد ۱۵۱ یک ضرب ۱۹۰ دوضرب و مجموع ۳۴۱ کیلوگرم قهرمان شد. محمدجواد حصایی از مناطق نفت خیز جنوب با رکورد ۱۴۱ یک ضرب ۱۷۴ دوضرب و مجموع ۳۱۵ کیلوگرم به مقام سوم رسید.
دسته 102 کیلوگرم: آریا پایدار از مناطق نفت خیز جنوب با رکورد ۱۳۳ یک ضرب ۱۶۹ دوضرب و مجموع ۳۰۲ کیلوگرم سوم شد.
دسته 109 کیلوگرم: فرید قنبری از مناطق نفت خیز جنوب با رکورد ۱۴۵ یک ضرب ۱۶۵ دوضرب و مجموع ۳۱۰ کیلوگرم دوم شد.
دسته 109+کیلوگرم: علیرضا اسفندیاری از مناطق نفت خیز جنوب با رکورد ۱۶۱ یک ضرب، ۱۸۱ دوضرب و مجموع ۳۴۲ کیلوگرم دوم شد.
سرمربی وزنه برداری ملی حفاری اهواز
سرمربی تیم وزنه برداری شرکت ملی حفاری اهواز عقیده دارد: نکات ایمنی و پروتکل های بهداشتی را در مسابقات فینال لیگ انجام دادند و فکر می کند همچون سال های گذشته بهترین میزبانی را داشتند.فراز رامهرمزی بعد از نایب قهرمانی حفاری اهواز در لیگ برتر وزنه برداری گفت: با توجه به شیوع ویروس کرونا در کشورمان، برگزاری رقابت های ورزشی تحت تأثیر همه گیری این بیماری خطرناک قرار گرفت. در وزنه برداری هم بعدازاینکه فدراسیون وزنه برداری توانست مجوز برگزاری مسابقات لیگ جوانان و بزرگسالان را بگیرد، مرحله رفت لیگ بزرگ سالان 19 تا 21 آذرماه به میزبانی باشگاه فولاد خوزستان و مرحله رفت مسابقات لیگ جوانان 25 و 26 دی ماه به میزبانی باشگاه مناطق نفت خیز جنوب خوزستان در اهواز برگزار شد. درنهایت طبق برنامه ریزی قبلی فدراسیون وزنه برداری قرار شد مرحله برگشت و فینال لیگ های جوانان و بزرگسالان باشگاه های کشور در سال 99 را طی روزهای بیست و هشتم بهمن ماه تا یکم اسفندماه در اهواز و به میزبانی شرکت ملی حفاری برگزار کنیم. با رعایت نکات ایمنی و پروتکل های بهداشتی این رقابت ها را در سالن شهدای وزنه برداری استان خوزستان آغاز کردیم و تا آخرین روز طبق شیوه نامه های ستاد مبارزه با کرونا، مسابقات را به پایان رساندیم و هیچ مشکلی برای ورزشکاران و شرکت کنندگان در این مسابقات به وجود نیامد.سرمربی تیم وزنه برداری شرکت ملی حفاری در مورد میزبانی همزمان فینال لیگ وزنه برداری جوانان و بزرگسالان باشگاه های کشور گفت: امکانات و تجهیزات وزنه برداری استان خوزستان سال هاست که در شرایط ایده آل و مطلوبی قرار دارد و میزبانی های زیادی را در ادوار مختلف لیگ داشتیم. با توجه به این تجربیات در میزبانی ها، امیدوارم شرکت کنندگان نیز از میزبانی وزنه برداری اهواز راضی باشند و رقابت های خوبی برگزار شد. سرمربی ملی حفاری در ادامه کیفیت و کسب مقام هایی که به دست آوردند، گفت: در رقابت روز اول لیگ بزرگ سالان، حسن گل پرور وزنه بردار دسته 55 کیلوگرم تیممان، با مجموع 224 کیلوگرم در جایگاه نخست قرار گرفت و همچنین محمد اصغرنژاد دیگر وزنه بردارمان در این وزن با رکورد مجموع 209 کیلوگرم سوم شد و باید بگویم شروع خوبی داشتم اما در ادامه کمی نوسان پیدا کردیم و درنهایت با بدشانسی و فاصله کم نسبت به تیم قهرمان بر سکوی دوم ایستادیم. ما در دور اول مسابقات سوم شدیم، ولی در مرحله دوم و پایانی، بچه ها تمام تلاش خودشان را کردند و به عقیده من آن ها قهرمان هستند. البته ما لیاقت قهرمانی داشتیم ولی بدشانسی هم آوردیم. به هرحال ما تیم جوان و بومی داریم که آینده وزنه برداری ملی حفاری و وزنه برداری کشور هستند..
فرزند همکار نفتی:
ورزش را با بسکتبال شروع کرد تا جایی که در سنین جوانی به عضویت تیم نفت امیدیه درآمد. او ورزش کردن را دوست داشت و برای همین انواع رشته های ورزشی چون تیر و کمان، آمادگی جسمانی و فریزبی را هم امتحان کرد تا جاییکه به عضویت تیم های مختلف درآمد اما به یکباره به سمت ورزش کوهنوردی کشیده شد تا جایی که بیش از 14 سال است که در این رشته به صورت حرفه ای فعالیت می کند. مهین ابوعلی، فرزند همکار نفتی شاغل در شرکت نفت و گاز آغاجاری نزدیک به 20 سال است که در کنار تحصیلات عالیه ورزش را هم سرلوحه زندگی خود قرار داده است و عقیده دارد ورزش باعث نشاط و سلامتی است خصوصاً اینکه کوهنوردی به او انگیزه و انرژی مضاعف می دهد. با مهین ابوعلی که در رشته سنگ نوردی هم فعال است، گفت و گویی انجام دادیم که باهم می خوانیم.
به نام خداوند کوه و خداوند دشت.خداوند دره خداوند گشت. مهین ابوعلی متولد ۱۳۶۰ هستم. پدرم کارمند بازنشسته نفت(شرکت نفت و گاز آغاجاری) است. در شهرستان امیدیه ساکن هستم . در رشته جغرافیای شهری تحصیل کردم و مدرک کارشناسی دارم.
فعالیت ورزشی را از سنین جوانی با رشته بسکتبال باشگاه نفت امیدیه آغاز کردم . همان موقع به عضویت تیم بسکتبال بانوان نفت امیدیه درآمدم و به نوعی بسکتبال سرآغاز زندگی ورزشی من است.
در کنار کوهنوردی در رشته های سنگ نوردی، فریزبی، تیر و کمان و آمادگی جسمانی فعالیت داشته و دارم و توانستم مقام های مختلفی در سطح منطقه ای و استانی کسب کنم.
من عضو تیم بسکتبال بانوان نفت امیدیه بودم و در رشته های دیگر هم عضو تیم بودم. دارای مقام اول استانی بسکتبال، اول استانی سنگ نوردی و ورود به مسابقات کشوری، سوم مسابقات داخل سالن، مقام دوم آمادگی جسمانی، ۲ مقام دوم تیمی استانی فریزبی و مقام اول اسکات ثابت ورزش های همگانی امیدیه هستم.
سال ۷۸ عضو تیم بسکتبال نفت امیدیه شدم. 4 سال سابقه سنگ نوردی دارم .۱۴ سال است که در رشته کوهنوردی فعالیت می کنم و هنوز هم به کوهنوردی می پردازم. ۳ سال عضو تیم فریزبی بودم . ۳ سال عضو تیم آمادگی جسمانی بودم و یک سال فعالیت در رشته تیروکمان فعالیت کردم.
از ۱۸ سال پیش به دلیل علاقه ای که به کوه و طبیعت داشتم، با دیدن تبلیغات کوهنوردی همگانی خانوادگی که صبح جمعه ها و عصر سه شنبه ها انجام می شد، به این ورزش روی آوردم و هنوز هم باعلاقه آن را دنبال می کنم.
در وهله اول خانواده و پدرم مشوق و حامی من در ورزش کردن بودند و درزمینه کوهنوردی و سنگ نوردی هم پیشرفت خود را مدیون حمایت و تشویق های پدر کوهنوردی و سنگ نوردی امیدیه، استاد حاج عقیل شریفی حسینی هستم.
ورزش کوهنوردی را تا چه زمانی انجام می دهید؟
برای ورزش نمی توان سن خاص یا پایانی در نظر گرفت. ورزش غذای جسم و روح و روان است. من فکر می کنم تا زمانی که انرژی داشته باشم و توان بدنی ام اجازه بدهد، ورزش خصوصاً ورزش کوهنوردی را ادامه خواهم داد.
مهم ترین هدفم، صعود به بلندترین ارتفاعات و قلل دنیاست و همچنین سطح دانش و اطلاعات و تجربه خود در این زمینه را بالا ببرم، چون یک کوهنورد زمانی می تواند موفق باشد که دارای اطلاعات و دانش کافی باشد و بتواند در مواقع لازم از آنها استفاده کند.
همان طور که گفتم، دوست دارم به قلل مرتفع و معروف دنیا صعود کنم. البته لازمه آن تمرین های بیشتر است که امیدوارم به آرزوی خودم برسم.
در کنار کوه پیمایی و طبیعت گردی به ارتفاعات خائیزصعود کردم. صعود به ارتفاعات منگشت و دره نوردی در رباط باغ ملک. طبیعت گردی چشمه بلقیس. صعود به ارتفاعات اندیکا. صعود به ارتفاعات سی سخت یاسوج و صعود به قله کلون چین زردکوه بختیاری.صعود به قله توچال، صعود به تاراز، صعود به قله بل، صعود به قله سبلان و منگاربرنامه هایی بود ه که تاکنون انجام دادم و اینکه تصمیم دارم این راه را ادامه بدهم.
خیر صعود بین المللی نداشته ام. البته همان طور که گفتم، یکی از آرزوهای من است که به صعودهای بین المللی بروم و قصد صعود به قلل خارجی رادارم. در حال حاضر هنوز تجربیات زیادی لازم است که به دست بیاورم و اینکه قله های زیادی در ایران است که می خواهم ابتدا به آنها صعود کنم.
تا آنجا که اطلاع دارم و در خبرها می بینم، رشته کوهنوردی در میان کارکنان و فرزندان نفتی بسیار فعال است و علاقه زیادی به این رشته ورزشی وجود دارد. اما در مورد امیدیه و کوهنوردی در باشگاه نفت امیدیه وکوهنوردان این شرکت باید بگویم باهمت و اراده و حمایت های حاج عقیل شریفی حسینی و علاقه و شور و شوق کوهنوردان باشگاه نفت امیدیه آینده ای روشن همراه با صعودهای عالی را برای کوهنوردی نفت می بینم و مطمئنم که این امر محقق خواهد شد.
ازآنجایی که ۵۴ درصد مساحت ایران را کوه ها پوشانده است، پتانسیل زیادی برای این ورزش در کشور وجود دارد و با توجه به اهتمام فدراسیون کوهنوردی و صعودهای ورزشی در برگزاری دوره های آموزشی و افزایش روزافزون ورزشکاران و مشتاقان این رشته ورزشی، شاهد کوهنوردی حرفه ای و اصولی خواهیم بود.
ازآنجایی که کوهنوردی تنها ورزشی است که انسان را با طبیعت مأنوس می کند و بر جسم و روان انسان تأثیر عمیقی می گذارد، به بانوان عزیز توصیه می کنم به دل کوه و طبیعت بروند و از آرامش آن لذت ببرند.
اما در مورد توانایی بانوان ایرانی برای صعود به ارتفاعات بالای 5 هزار متر باید بگویم، بله 100 درصد بانوان پتانسیل صعود به ارتفاعات بالای ۵ هزار متر رادارند و این کاملاً اثبات شده است. بانوان نام آشنای زیادی در جهان و ایران هستند که توانسته اند قله های مرتفع ایران و جهان را فتح کنند .
کوهنوردی تنها ورزشی است که برنده و بازنده، ندارد و هنگام بروز مشکل، کسی تعویض نمی شود. همه در تلاش هستند که یک برنامه خوب اجرا شود و در سختی ها کنار هم هستند. تنها ورزشی است که زنانه و مردانه ندارد. از همه همشهریان و دوستان عزیزم دعوت می کنم حتماً در برنامه های کوهنوردی و جنگل پیمایی همگانی خانوادگی که هر هفته در روزهای سه شنبه و جمعه در امیدیه اجرا می شود، شرکت کنند وازطبیعت وهوای پاک استفاده کنند.
به همت بسیج و امور ورزش شرکت بهره برداری نفت و گاز شرق، برنامه های متنوع ورزشی و تفریحی به مناسبت ایام الله دهه مبارک فجر برگزار شد.
این برنامه ها با توجه به وضعیت کم خطر کرونایی و مجوز اخذشده از سوی اداره ایمنی شرکت و همچنین اداره ورزش و جوانان شهرستان سرخس با رعایت کلیه ضوابط و دستورعمل های بهداشتی در منطقه عملیاتی خانگیران، شهرستان سرخس و همچنین ستاد شرکت در مشهد مقدس باهدف ایجاد شادابی، تحرک و نشاط در بین همکاران و همچنین به صورت مشارکتی در سطح شهرستان سرخس و در قالب مسئولیت های اجتماعی برگزار شد.
مسعود دهقان، مسئول ورزش شرکت بهره برداری نفت وگازشرق با توضیح بیشتر در این خصوص گفت: با توجه به تعطیلی یک ساله اماکن و فعالیت های ورزشی در سطح شرکت، این دوره از برنامه های ورزشی که در 9 آیتم و رشته ورزشی و تفریحی برگزار شد، با استقبال گسترده همکاران همراه بود. در همین راستا ابتدا مسابقات رزمی و ورزشی درراستای مسئولیت های اجتماعی در شهرستان سرخس برگزار شد، سپس اولین دوره مسابقات فوتبال رایانه ای(ps4)ویژه کارکنان اقماری ساکن در منطقه عملیاتی خانگیران برگزار شد. در ادامه برگزاری همایش دوچرخه سواری از شهرک نفت شهیدتندگویان تا فرودگاه الماس سرخس را شاهد بودیم. برنامه پیاده روی ویژه کارکنان شاغل در منطقه عملیاتی خانگیران، برگزاری مسابقات رزمی کاتا، دیدار با مرزبانان منطقه عملیاتی خانگیران و برگزاری مسابقات دارت و طناب کشی ویژه نیروهای کادر و سرباز، حضورتیم دوچرخه سواری شرکت در مراسم راهپیمایی خودرویی ۲۲ بهمن، برگزاری همایش کوهنوردی ویژه بانوان شاغل درستادمشهد و مشارکت در برگزاری مسابقات اسب دوانی برنامه های تفریحی و ورزشی بود که به صورت آنلاین و حضوری انجام شد.
نگاهی به شبکه های اجتماعی مختلف از ابتدا تا امروز
مشعل: انسان ها از همان ابتدای بشریت تا امروز همواره به دنبال راه هایی برای ارتباط با یکدیگر هستند و این تلاش و علاقه مندی در دنیای دیجیتال امروز و گستره ارتباطات و اینترنتی که وجود دارد، بسیار ساده و در دسترس شده است. از حدود بیست تا سی سال قبل و با ظهور فراگیر سیستم های هوشمند و شبکه های اجتماعی شیوه ها و راه های مختلفی برای این ارتباطات وجود داشته است. برای بسیاری از کاربران در شبکه های مختلف اجتماعی متناسب با دسترسی به شبکه های اجتماعی این رقابت و فرصت متفاوت بوده است و برخی از کشورها هم متناسب با مفاهیم این شبکه های اجتماعی محدودیت های سنی یا کلی را قائل شده اند، اما برخی از این شبکه های اجتماعی به شکلی فراگیرتر نظر بخش زیادی از کشورها را به خود جلب کرده است.
سطح حضور و تاثیرگذاری این شبکه های اجتماعی در زندگی شهروندان مختلف آنقدر بالا بوده است که دیگر روزنامه ها و رسانه های مکتوب تا حد زیادی از چرخه توجه خارج شده اند و در معرض نابودی و حذف قرار گرفته اند. تا دوره ای کامپیوترهایی بزرگ در خانه و اداره ها دسترسی برای این شبکه های اجتماعی را فراهم می کرد، اما به مرور لپ تاپ و تبلت و گوشی های هوشمند، امکان دسترسی در هر مکان و زمانی به این شبکه های اجتماعی را فراهم کرد و به این ترتیب دیگر عنصر زمان و مکان در انتقال داده و اخبار تا حد زیادی بی معنا شد. قبلا باید صبح ها منتظر خواندن اخبار روز قبل می بودیم اما حالا لحظه نشستن مریخ پیمای «استقامت» روی سطح مریخ به شکل زنده از صفحه اینستاگرام ناسا برای همه مردم جهان پخش می شود.
برای ما در ایران این روند رو به رشد شبکه های اجتماعی باوجود تغییرات و محدودیت های مختلف اتفاق افتاده و امروز بخش زیادی از اطلاعات و اخبار روزانه از مراجع رسمی و غیر رسمی با همین شبکه های اجتماعی منتقل می شود. در عین حال شبکه های اجتماعی بخش زیادی از مکالمات خصوصی شهروندان را هم پوشش می دهند. به عبارتی تا چند سال پیش با تماس تلفنی و پیامک بسیاری از پیام های خصوصی منتقل می شد، اما حالا با وجود شبکه های اجتماعی و دسترسی فراگیر به اینترنت در همان فضای داخلی برنامه های مختلف تماس و پیام صوتی و تصویری یا مکتوب رد و بدل می شود.
تا چند سال قبل که ما به یاد داریم، ایمیل و مسنجر روی یاهو و جی میل فراگیرترین مسیر برای گفت و گوهای دو یا چند نفره بود. پس از مدتی یک شبکه اجتماعی به نام «اورکات» فراگیر شد و بسیاری از افراد به خصوص قشر جوان در آن عضو شد. در دوره ای بعد شبکه ای اجتماعی دیگری به نام» 360 « فعال و فراگیر شد و تا امروز همچنان فعال است. در ادامه هم شبکه های اجتماعی دیگر فراگیر شد و همچنان پرطرفدار هستند.
بسیاری از این شبکه های اجتماعی پس از شروع به کار محلی برای حضور همه گروه هایی مردمی بود و برخی دیگر متناسب با فضایی که داشتند به شکلی محفلی و تخصصی تر عمل کردند. به عنوان نمونه فضای توییتر از ابتدا برای اخبار و خبرهایی لحظه ای بوده است و به دلیل غلبه فضای خبری، شهروندان عادی علاقه کمتری به حضور در آن داشتند و به عکس فضای اینستاگرام و تیک تاک با توجه به غلبه عکس و فیلم بر محتوا بیشتر بین شهروندان و عامه مردم طرفدار پیدا کرد.
این فضای جدید و جذاب به وجود آمده بازاری گران و پر طرفدار را هم ایجاد کرده که بسیاری از شرکت های و سرمایه گذاران به دنبال گرفتن سهمی از آن هستند. برخی از شبکه های اجتماعی هم در این سال ها تلاش کردند تا در این بازار پرکاربرد سهم و حضور بیشتری داشته باشند و به همین دلیل داشتن قابلیت و امکانات بیشتر در اپلیکیشن مورد نظر تبدیل به یک رقابت شد.
در عین حال بسیاری از شبکه های اجتماعی هم با کاربردهایی متفاوت و اختصاصی از سال ها قبل همچنان به مخاطبان خاص خود در ارتباط هستند. به عنوان نمونه «پینترست»یا «اتسی» یک اکانت تجاری، تبلیغاتی است که با محور اصلی عکس این امکان را برای افراد مختلف به خصوص هنرمندان و تولید کنندگان فراهم می کند تا تولیدات و عکس های مورد نظر خود را با فایل های مختلف و با موضوعات متفاوت در این شبکه منتشر کنند و مشتری های خود را جذب کنند. «یوتیوب» هم معروفترین سایت و اپلیکیشن برای انتشار ویدئو است که با فراگیر شدن ویدئوها به منتشرکننده هم سهم قابل توجهی از تبلیغات داده می شود. «لینکدین» هم یکی دیگر از این شبکه های کاربردی است که در آن افراد می توانند مقالات تخصصی و آموزشی ، معرفی خدمات و محصولات ، ارائه رزومه به شرکت ها و ... را ارائه و به روز رسانی و شغل مناسب و موقعیت تحصیلی و یا کاری مناسب را پیدا کنند.
اما سوال مهم این است که ما بیش از 7 میلیارد انسان روی کره زمین تا چه اندازه به این شبکه های اجتماعی نیازمند و به عبارتی وابسته هستیم؟ این اپلیکیشن ها و فضای ارتباطی مجازی به وجود آمده تا چه اندازه زندگی ما را تحت تاثیر قرار داده است و می توان گفت که ما را به بند خود کشیده است؟ درست است که هر کدام از این برنامه های کاربردی- ارتباطی بخشی از زندگی ما را راحت کرده و در شرایطی مثل همین دوران کرونا به کمکمان آمده است(تماس های تصویری خانوادگی و اداری و آموزشی در دوران کرونا) اما همزمان باید نگران این وابستگی در ابعاد مختلف هم بود و از استانداردهای زندگی و تعاملات انسانی خارج نشد. ما همچنان به ارتباط با خود، خانواده دوستان، حفظ ارزش های انسانی و اخلاقی، توجه به سلامت جسم و روان و .... نیاز داریم و نباید با غرق شدن در فضاهای اجتماعی مجازی، زندگی واقعی را فراموش کنیم.
خیابان کاتالین اثر دیگری از نویسنده مجارستانی، ماگدا سابو است که می توان گفت با «رمان در» به محبوبیت رسید. ماگدا سابو، شاعر و نویسنده مجارستانی، در سال ۱۹۴۷ نخستین آثار خود را در قالب شعر منتشر کرد. سابو در دوران حاکمیت رژیم کمونیستی به مدت هفت سال ممنوع الکار شد، اما دست از نوشتن نکشید. خیابان کاتالین، داستان زندگی سه خانواده را روایت می کند که در همسایگی هم، در بوداپست قبل از جنگ جهانی دوم زندگی می کنند و روابط نزدیک و صمیمانه ای با هم دارند. بعد از شروع جنگ، زندگی این سه خانواده از هم فرو می پاشد، مجارستان توسط نازی ها اشغال و تمام اعضای یکی از این سه خانواده که یهودی هستند، کشته می شوند. پس از جنگ هم رژیم کمونیستی، آن ها را مجبور به ترک خانه هایشان در خیابان کاتالین و زندگی در یک آپارتمان کوچک و محقر می کند. از همین رو خیابان کاتالین تبدیل به بهشت گمشده شخصیت ها و نمادی از کودکی و زندگی از دست رفته آن ها می شود. دیگر هیچ چیز درباره زندگی آن ها مثل گذشته نیست و تضاد بین زندگی ای که باید وجود می داشت با زندگی ای که وجود دارد، غیرقابل قبول است. نصراله مرادیانی ، مترجم کتاب، در قسمتی از مقدمه خود می نویسد: خیابان کاتالین تصویری بدیع از روابط خانوادگی در دورانی دلهره آور و تیره وتار برایمان ترسیم می کند و در خواننده درکی تازه از ارتباط زمان و مکان و حافظه پدید می آورد. به قول استاد دانشگاه آمریکایی، اندرو مارتینو: «نثر سابو در این رمان قویاً به ما یادآوری می کند که زبان و حافظه چه ربط عمیقی به هم دارند، خصوصاً آنجا که این نثر درگیر شبکه خانواده ها و جوامعی می شود که زیر سایه شوم فاشیسم زندگی می کنند.»
فرزاد فرزین خواننده موسیقی پاپ و بازیگر ایرانی است. او کار موسیقی را به صورت رسمی از سال ۱۳۷۸ آغاز کرد و هفت آلبوم رسمی دارد. آخرین آلبوم فرزاد شانزلیزه نام دارد. فرزاد فرزین همچنین تیتراژ چندین برنامه های تلویزیونی مثل «صبح آمد» ، «ماه عسل» و سریالهای نمایش خانگی «عاشقانه» و «مانکن» را هم اجرا کرده است. او چندین قطعه معروف هم دارد که طرفداران زیادی دارد. از جمله «نفس» یکی از این تک آهنگ های معروف و با استقبال بالاست.
نتوان گفت که این قافله وا می ماند
خسته و خفته از این خیل جدا می ماند
این رَهی نیست که از خاطره اش یاد کنی
این سفر همره تاریخ به جا می ماند
دانه و دام در این راه فراوان اما
مرغِ دل سیر زِ هر دام رها می ماند
می رسیم آخر و افسانه واماندنِ ما
همچو داغی به دلِ حادثه ها می ماند
بی صداتر زِ سکوتیم ولی گاهِ خروش
نعره ماست که در گوشِ شما می ماند
بروید ای دلِتان نیمه که در شیوه ما
مرد با هر چه ستم هرچه بلا می ماند
*محمد علی بهمنی
فیلم «دیدن این فیلم جرم است» برای اولین بار در سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر نمایش داده شد. کارگردان این فیلم رضا زهتابچیان است و مهدی زمین پرداز، امیر آقایی، لیندا کیانی و حسین پاکدل در این فیلم ایفای نقش می کنند. شباهت این فیلم به «آژانس شیشه ای» از مهمترین نکات این فیلم است که توسط منتقدان بیان شده است.
گفت و گو با کارمند نمونه صنعت پتروشیمی در منطقه ماهشهر
مشعل بسیاری از کارکنان صنعت نفت در گمنامی و به دور از فضای رسانه ای اقداماتی بزرگ و اساسی انجام می دهند واما برای شناسایی این مدیران و کارکنان نمونه، خوشبختانه زمینه های شناسایی و رشد در سطوح مختلف وجود دارد. انتخاب مدیران نمونه در هر مجموعه و یا در سطح کل صنعت یکی از اقدامات ارزشمندی است که هر سال در سازمانها و شرکتهای مختلف انجام می شود و نقطه امید و قوت خوبی برای بدنه اجرایی و کارشناسی و مدیریتی است.
فرج الله ولی پور، کارمند نمونه سازمان منطقه ویژه اقتصادی ماهشهر است که در سال جاری به عنوان کارمند نمونه صنعت پتروشیمی انتخاب شده است.ولی پور کارشناس حقوق قضایی و کارشناس ارشد حقوق خصوصی است و همزمان مدرک پایه یک دادگستری را کسب کرده، اما با توجه به علاقه و فعالیت در صنعت پتروشیمی، کار وکالت بیرون از این صنعت را رها کرده است. ولی پور سال 88 که در دانشگاه آزاد مشغول به کار بوده است، در آزمون استخدامی شرکت ملی نفت ایران شرکت می کند و پذیرفته می شود و در سال 89 وارد سازمان منطقه ویژه اقتصادی ماهشهر می شود. او در این سال ها مسئولیت های مختلفی در بخش های حقوقی داشته و مدتی رئیس دعاوی سازمان بوده و از سال 98 هم رئیس امور حقوقی سازمان منطقه ویژه اقتصادی ماهشهر است.
ولی پور که به عنوان کارمند نمونه صنعت پتروشیمی در سال 99 انتخاب شده است، می گوید: ملاک نمونه بودن، تائید از سوی مردم و خداست، اما این انتخاب بیشتر به دلیل تلاشهای صورت گرفته در دعاوی حقوقی و موفقیت در پرونده های مالی بوده است؛ یکی از مهمترین موضوعات کاری در این سال ها پیگیری پرونده های پرسنل و دعاوی حقوقی با سایر ارگانها بوده که پیروزی در این پرونده ها برای من بسیار رضایت بخش بوده است. ولی پور دلیل انتخاب به عنوان کارمند نمونه را موضوع تعهد و تخصص در زمینه کاری ، حفظ حقوق سازمان و پیگیری مطالبات و رسیدگی به اسناد و پرونده های پرسنل در دعاوی حقوقی و نتایج مثبت در همه این موارد عنوان کرد و گفت: در سازمانهای دولتی که سیستم اداری و حقوقی عریض و طویلی دارند ، برنده شدن در هرکدام از دعاوی حقوقی برگ بنده ای برای هر مجموعه اجرایی است و به همین دلیل تلاش کرده ایم تا همه دعاوی حقوقی به نحو مطلوبی پیگیری شوند. او افزود: به عنوان نمونه در پرونده مربوط به پس گرفتن اراضی سازمان تلاش زیادی صورت گرفت و پس گرفتن این زمین ها که با قیمتی بسیار نازل واگذار شده بودند، برای سازمان موفقیتی بزرگ و بی سابقه بود که محقق شد.
این کارمند نمونه صنعت پتروشیمی با تاکید بر اینکه پیگیری دعاوی سازمان بخشی از وظایف است، افزود: به طور همزمان باید بسیاری از حقوق از دست رفته ، مطالبات ، اظهارات و مکاتبات حقوقی از سوی مراجع و سازمانهای دیگر را بررسی و رسیدگی کنیم و به عبارتی دامنه موضوعات حقوقی در سازمان بسیار گسترده و متنوع است اما دغدغه من همواره پیروزی در دعاوی حقوقی به نفع سازمان است چرا که این سازمان کمک و تاثیر زیادی در زندگی ساکنان این منطقه دارد. ولی پور با اعلام اینکه در بسیاری از جلسات و مجامع به عنوان قائم مقام مدیرعامل سازمان منطقه ویژه ماهشهر حضور دارد و به عبارتی زبان گویای سازمان در مجامع و مراکز دولتی مختلف است، گفت: در چند سال اخیر به شکل همزمان موضوع سلامت اداری را در بخش های مختلف سازمان منطقه ویژه اقتصادی ماهشهر پیگیری می کنم که شامل موارد مختلفی از جمله ردیابی موارد احتمالی فساد و پولشویی و ... هم می شود. البته این موضوع به شکلی عمومی و فراگیر اجرا می شود و خوشبختانه در ریاست و در سطح کل مدیران سازمان منطقه ویژه و کارکنان سلامت و نیروی انسانی کارآمد نمره قابل قبولی داشته و دارند.
ولی پور توضیح می دهد: در این سالها موارد زیادی از پرونده های سخت را داشته ایم، اما تلخ ترین موضوع کاری من زمانی بوده که یک رأی قطعی و غیر قابل تجدید نظر بدون هیچ گونه سابقه قبلی از کمیسیون ماده 77 قانون شهرداری به سازمان ابلاغ و به موجب آن سازمان به مبلغ 180 میلیارد تومان محکوم شده بود و این که غیر حق و بر خلاف اصول حقوقی اقدام شده بود، من را خیلی اذیت کرد ولی خدا را شکر با پیگیری های حقوقی ویژه ای که به عمل آمد، سازمان در نهایت یک ریال هم پرداخت نکرد و نهایتاً حقوق سازمان تمام و کمال محفوظ شد؛ البته اتفاقات خوب و خوشحال کننده هم داشته ایم و مربوط به زمانی بود که توانستیم مشکلات انتقال اسناد مالکیت منازل واگذارشده به کارکنان منطقه ویژه را مرتفع کنیم و شادی را برای همکاران منطقه به ارمغان بیاوریم. ولی پور 37 ساله، متاهل و دارای یک فرزند است و در این سال ها اگرچه مسئولیت او در سازمان حساس و مهم بوده اما تدریس در دانشگاه و امور شخصی و خانوادگی و ورزش خود را پیگیری کرده است؛ در زمان هایی که فرصتی فراهم شود، به ورزش والیبال که علاقه زیادی دارد، می پردازد، اما به شکل معمول در طول هفته به پیاده روی می پردازد.
این کارمند نمونه منطقه ویژه اقتصادی ماهشهر به غیر از فعالیت در سازمان منطقه ویژه به کار کشاورزی و باغداری در اراضی آبا و اجدادی خود هم مشغول است و می افزاید: کار روی زمین آرامش خوبی دارد ولی عمده وقتم صرف رتق و فتق امورات سازمانی می شود و اوقات خارج از زمان اداره نیز به مشاوره و معاضدتهای حقوقی به دوستان و همکاران و آشنایان می پردازم.
همسر آقای ولی پور هم لیسانس حقوق دارد اما پس از ازدواج و به دنیا آمدن فرزندشان با وجود موقعیت شغلی در خانه می ماند تا این مسئولیت را به خوبی انجام دهد. ولی پور با بیان اینکه ممکن است به نظر بسیاری از افراد نیاید، اما کار خانه فرسودگی و سختی های زیادی برای خانم ها دارد و نباید این مسئولیت خانم ها را دست کم گرفت؛ آقایان در محیط کار و بیرون آمدن از خانه کمی از فضای تکراری خانه بیرون می آیند و تنوع بیشتری را دارند، اما خانمها از این شرایط محروم هستند. من این شرایط را درک می کنم و در هر فرصتی که فراهم شود، به همسرم در امور خانه و کودکمان کمک می کنم.
هفته گذشته هوای بیشتر مناطق کشور برفی بود و شهرها رنگ سفید به خود گرفتند. منطقه سربند استان مرکزی نیز مانند بیشتر نقاط کشور از این نعمت الهی بهره مند شد و سپیدی برف جلوه های زیبایی به طبیعت این منطقه بخشید و بسیاری از اهالی برای تفریح و برف بازی بیرون آمدند.
GoConqr
این اپلیکیشن در زمینه ارائه ابزارهای مختلف و کاربردی به دانشجویان شهرت بسیار زیادی دارد. این برنامه نقشه های ذهنی، تست هایی برای ارزیابی مهارت، منابع مختلف و قابلیت های اجتماعی خوبی را برای ارتباط با دیگر دانشجویان و حتی معلمین سراسر دنیا به کاربر ارائه می دهد. ضمنا این اپلیکیشن به نسخه دسک تاپ و قابلیت استفاده از برخی ابزارها در حالت آنلاین نیز مجهز است.
اپلیکیشن Mathway یکی از محبوب ترین و مشهورترین اپلیکشن ها در زمینه حل قدم به قدم مسائل مرتبط با ریاضی و علوم در دنیا به حساب می آید. این اپلیکیشن عالی و در عین حال ساده به خوبی مباحث مختلف ریاضی از جمله جبر، استاتیک، شیمی و مثلثات را پوشش می دهد.
اپلیکیشن WolframAlpha در اصل یک موتور جست و جوی بسیار پیشرفته است که می تواند پاسخ هر سوالی را برایتان پیدا کند. این اپلیکیشن پاسخ به پرسشها در زمینه های موسیقی، فرهنگ، تلویزیون و حتی مسائل ریاضی را پوشش داده و همچنین قادر است آمار و ارقام مختلفی را نیز به شما ارائه دهد.
راهنمای استفاده از صفحات نشریه مشعل
- بزرگنمایی یا کوچک نمایی تصاویر : Scroll (غلطک) ماوس
با امکان جابجایی پس از بزرگنمایی صفحات
- دسترسی به متن خبر: دابل کلیک روی تصاویر صفحات