بهداشت و درمان صنعت نفت
آغاز واکسیناسیون کرونا در بیمارستان نفت تهران به زودی
واکسیناسیون پیشگیری ازکرونا دربیمارستان نفت تهران مطابق با هماهنگی های لازم ازسوی وزارت بهداشت و درمان و سهمیه لحاظ شده، به زودی آغاز می شود.
رضا شهرامی، مشاور اجرایی مدیرعامل سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت گفت: در برنامه واکسیناسیون، گروه نخست کادر درمان، مرحله دوم گروه های پرخطر وافراد سن بالا و بعد هم به ترتیب این واکسن باید به همه افراد زده شود؛ این که واکسیناسیون برای همه انجام شود بسیار اهمیت دارد، زیرا سبب کنترل بیماری می شود.وی افزود: صحبت های مختلف درباره کشور سازنده واکسن، بحث های حاشیه ای است که نباید به آنها اهمیت داد و این مسائل نباید واکسیناسیون را در کشور به تعویق بیندازد.مشاور اجرایی مدیر عامل سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت اظهارکرد: نکته ای که وجود دارد این است که ریسک واکسن، بیشتر از ریسک مصرف داروهای کرونا و ابتلا به این بیماری نیست، ضمن این که هر واکسنی که تولید شده حتماً امتحان شده و مراحل تست را گذرانده است.شهرامی تصریح کرد: واکسنی که در ایران توزیع می شود، درچند کشور دنیا تأیید شده و به تایید سازمان غذا و داروی کشور نیز رسیده است، البته ناگفته نماند هریک از واکسن ها که وارد شود و درکشور ساخته شود، به طور حتم از نظر کارایی های پزشکی آزمایش شده است و پس از آن به مرحله واکسیناسیون عمومی می رسد.
به گفته وی، با وزارت بهداشت و درمان برای آغاز واکسیناسیون هماهنگ شده و سهمیه لازم تعلق گرفته است، از این رو به زودی مراحل اجرایی واکسیناسیون در صنعت نفت آغاز می شود.
توسعه تله مدیسین در مراکز درمانی نفت
طرح اتصال (تله مدیسین) اورژانس سه منطقه تهران، اهواز و عسلویه برای ارائه خدمات درمانی در سطح صنعت نفت کلید خورد.
صادق مشتری دوست، رئیس تله مدیسین سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت با اشاره به مجهز بودن این سازمان به سیستم پزشکی از راه دور پیشرفته گفت: با توجه به نیاز خدمات پزشکی از راه دور و اهمیت ارائه خدمات درمانی با استفاده از فناوری ارتباطی در همه گیری کرونا، به دستور مدیرعامل این سازمان، برنامه توسعه تله مدیسین در بحران کرونا طراحی و اجرا شده است.
وی افزود: همه تلاش سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت خدمت رسانی و ایجاد اطمینان خاطر برای سلامت همکاران صنعت نفت به ویژه درمناطق عملیاتی و دوردست با شرایط کاری سخت است.
رئیس تله مدیسین سازمان بهداشت ودرمان صنعت نفت درباره روند انجام خدمات تله مدیسین واستفاده از این ظرفیت اظهار کرد: دراین طرح با تکیه برشبکه های ارتباطی بسیار پیشرفته شرکت خطوط لوله و مخابرات صنعت نفت،انجام مشاوره های پزشکی در شرایط اورژانسی بین مناطق مختلف مجهز به فناوری تله مدیسین و دپارتمان های اورژانس بیمارستان های تهران، اهواز و عسلویه فراهم خواهد شد.
مشتری دوست عنوان کرد: این طرح درگام نخست درحال اجراست و ارتباط ویدئوکنفرانسی اورژانس بیمارستان های نفت تهران، اهواز و عسلویه از طریق شبکه فیبر نوری و با پهنای باند مناسب با کیفیت اچ دی HD برقرار می شود.
شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی
تولید زودهنگام میدان نفتی خشت درسال آینده
مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران گفت: میدان نفتی خشت در نیمه نخست سال 1400 به تولید زودهنگام می رسد و تاپایان سال آینده، توسعه این میدان باتحقق تولید روزانه 20 هزار بشکه نفت تکمیل می شود.رامین حاتمی دربازدیدازطرح تولید زودهنگام میدان نفتی خشت داشت، افزود:تولید زودهنگام این میدان با راه اندازی سه حلقه چاه در نیمه نخست سال آینده عملیاتی می شود و نفت تولیدی به وسیله خط لوله 10 اینچ به طول 17کیلومتر به مرکز بهره برداری نرگسی ارسال می شود.وی گفت: این میدان نفتی، نیمه دوم سال 1400با پنج حلقه چاه و تولید روزانه 20 هزار بشکه نفت به طور کامل وارد چرخه تولید نفت و گاز کشور وارد می شود.میدان نفتی خشت، یکی ازمیدان های نفتی شرکت نفت مناطق مرکزی ایران درگستره فعالیت شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی است که در180کیلومتری شهر شیراز و در حوزه جغرافیایی شهرستان کازرون قرار دارد.براساس این گزارش، فریدون عباسی، رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، فرخ علیخانی، معاون مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران درامورتولید، سیدابوالحسن محمدی، مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت وگاز زاگرس جنوبی،جمعی ازمسئولان شهرستان کازرون ومدیرعامل شرکت OEID به عنوان پیمانکار از روند پیشرفت طرح تولید زود هنگام میدان نفتی خشت ومرکزآموزش فنی وحرفه ای استان فارس درکازرون بازدید کردند.
پیشرفت 90 درصدی طرح توسعه میدان خشت
رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در حاشیه این بازدید گفت: راه اندازی میدان خشت، توسعه پایدار مناطق همجوار با این میدان را به دنبال دارد.فریدون عباسی با اشاره به پیشرفت حدود 90درصدی طرح توسعه میدان نفتی خشت گفت: اقدام بعدی پس از عملیاتی شدن این میدان،ساخت مرکزپتروپالایشی درمقیاس کوچک دراین منطقه است که به این منظور درهماهنگی با وزارت نفت،رایزنی هایی بابرخی سرمایه گذاران داخلی انجام شده است و امیدواریم نتیجه بخش باشد.وی همچنین با حمایت کمیسیون انرژی از طرح های توسعه ای وزارت نفت، بر توسعه میدان های گازی شرکت نفت مناطق مرکزی ایران تأکید و تصریح کرد: هر منطقه ای که منابع هیدروکربوری دارد، ازجایگاه ویژه ای از نظر ثروت افزایی برای کشور برخوردار است و توسعه میدان های جدید گازی افزون بر افزایش سرمایه های اقتصادی کشور، توسعه پایدار مناطق را هم به دنبال دارد.به گفته عباسی، تعدادی از این میدان ها درحوزه شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی قرار دارد که توسعه آنها،استان فارس را به یکی ازقطب های اصلی تأمین انرژی کشور تبدیل می کند.
پخش فرآورده های نفتی منطقه کهگیلویه و بویراحمد
تامین بدون وقفه سوخت مورد نیاز مناطق زلزله زده
سرپرست شرکت فرآورده های نفتی منطقه کهگیلویه و بویراحمد از تامین سوخت موردنیاز مناطق زلزله زده خبر داد وگفت: از نخستین ساعات وقوع زلزله سوخت موردنیاز شهرهای یاسوج و سی سخت در جایگاه های ویژه عرضه فرآورده تامین شد.
عزیزالله محمدی درباره وضع تامین سوخت مورد نیاز برای متقاضیان گفت: هم اکنون سوخت کافی شامل نفت سفید و فرآورده های دیگر در شهر سی سخت ذخیره شده است.
وی با اعلام آمادگی برای دراختیار قراردادن سوخت به افراد متقاضی اظهار کرد:در صورت نیاز،مواد سوختی ذخیره شده درمخزن ها ازطریق فروشندگی ها وبا مراجعه های مردم به آنها،عرضه می شود.
سرپرست شرکت فرآورده های نفتی کهگیلویه و بویراحمد با بیان این که ذخیره مناسب فرآورده های نفتی در شهر سی سخت و روستای کریک وجود دارد،گفت: در روزهای گذشته تقاضاهایی برای دریافت فرآورده در دیگر نقاط استان دریافت شدو مشکلی برای تامین آن وجود ندارد.
محمدی همچنین تاکید کرد: سوخت کافی در جایگاه های شهرهای یاسوج و سی سخت ذخیره سازی شده و در این زمینه نیز مشکلی وجود ندارد.
شامگاه چهارشنبه(29بهمن ماه) ساعت 22 وپنج دقیقه زمین لرزه ای 5.6ریشتری شهر سی سخت، مرکز شهرستان دنا در استان کهگیلویه و بویراحمد را لرزاند؛خوشبختانه این زمین لرزه آسیب جانی نداشت.
شرکت ملی نفت ایران
بررسی ایمنی و آتش نشانی شرکت های مستقر در عسلویه
ایمنی و آتش نشانی شرکت های مستقر درمنطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس با حضور مدیر اچ اس ای شرکت ملی نفت ایران بررسی شد. وضع ایمنی وآتش نشانی سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس وبندرخدماتی و صادراتی تنبک درسفر مانی عبدالله زاده راد، مدیر بهداشت،ایمنی و محیط زیست شرکت ملی نفت ایران وعلیرضا انصاری فرد،رئیس پدافند غیرعامل ومدیریت بحران به عسلویه بررسی شد. عبدالله زاده راد از سازمان منطقه ویژه پارس و بندرخدماتی و صادراتی تنبک بازدید کرد و ضمن برگزاری نشست هایی بارئیس اچ اس ای،رؤسای ایمنی و آتش نشانی وآزمایشگاه سامان منطقه ویژه، همچنین مجری طرح 13 پارس جنوبی و رئیس اچ اس ای شرکت نفت و گاز پارس، درجریان روند فعالیت های بهداشت، ایمنی ومحیط زیست شرکت های مستقر در عسلویه قرار گرفت. دراین بازدید، وضع آزمایشگاه تست فوم های آتش نشانی سازمان منطقه ویژه پارس با حضور نمایندگان اداره کل اچ اس ای وزارت نفت و مسئولان مختلف سازمان منطقه ویژه بحث و بررسی و راهکارهای مناسب اتخاذ شد. دربازدید ازبندرخدماتی و صادراتی تنبک، پیام معتمد، مجری فاز13 پارس جنوبی و بندرخدماتی وصادراتی تنبک، همچنین علیرضا نجومی، رئیس اچ اس ای شرکت نفت و گاز پارس،گزارشی ازآخرین وضع بندر وروند فعالیت های بهداشت، ایمنی و محیط زیست ارائه کردند. عبدالله زاده راد دراین بازدید میدانی گفت: اقدام های خوبی به منظور ارتقای سطح بهداشت، ایمنی ومحیط زیست در طرح های شرکت نفت و گاز پارس به ویژه بندر تنبک انجام شده است ومدیریت اچ اس ای از همه توان وظرفیت مجموعه برای ارتقای وضع ایمنی طرح های توسعه ای استفاده می کند.
ساخت کانون پرورش فکری اندیمشک با حمایت
کانون پرورش فکری شهرک آزادی اندیمشک «شهید سپهبد قاسم سلیمانی» با حمایت مالی شرکت ملی نفت ایران به بهره برداری رسید. این کانون پرورش فکری با زیربنای آموزشی 345 مترمربع به منظورایجاد فضاهای فرهنگی و تفریحی برای کودکان و نوجوانان احداث شده است. کانون پرورش فکری شهرک آزادی اندیمشک ظرفیت استفاده 6 هزار نفر را دارد که به جزساکنان شهرک آزادی با جمعیت 4500 نفر، ساکنان دیگرشهرک های اطراف از جمله «مدنی و بنوارناظر» نیز می توانند از آن استفاده کنند. شرکت ملی نفت ایران برای ساخت این مرکزفرهنگی، 6میلیارد و 500میلیون ریال هزینه کرده است. مدیریت نظارت برطرح های عمرانی مناطق نفت خیز درجهت ایفای نقش مسئولیت اجتماعی شرکت ملی نفت ایران،اجرای پروژه های آموزشی،ورزشی،بهداشتی،راه،آب رسانی، برق رسانی، خدماتی و... را درمناطق نفت خیز و محروم کشور در دستور کار دارد.
پخش فرآورده های نفتی منطقه همدان
جابه جایی 2 میلیارد لیتر سوخت به همت ناوگان حمل ونقل
مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه همدان از جابه جایی دومیلیارد لیتر انواع فرآورده نفتی ازسوی ناوگان حمل ونقل و نفتکش های جاده پیما در منطقه همدان خبر داد.
امین روستایی گفت: این مهم با مجاهدت های رانندگان و عوامل دخیل در رساندن سوخت از مبدأ به مقصد مصرف ممکن شده است. وی رانندگان نفتکش و ناوگان حمل ونقل سوخت را بازوان توانمند شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی خواند و باقدردانی ازفعالیت های تلاشگران این عرصه یادآورشد: حمل و نقل از جمله زیرساخت های توسعه کشور و تحقق این رخداد در گرو فعالیت های دلسوزانه و تلاش رانندگان است.
مدیرشرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه همدان همچنین از آمادگی این منطقه برای سوخت رسانی بی وقفه در زمستان جاری به مقاصد مصرف دراستان همدان و استان های همجوار خبر داد.
روستایی بااشاره به حمل روزانه مقادیر افزونی ازانواع فرآورده نفتی شامل بنزین،نفت گاز و نفت سفید ازانبار نفت ایثارگران به مقاصد مصرف ادامه داد:این منطقه با ظرفیت دریافت و ذخیره سازی مطلوب فرآورده های نفتی،همواره سوخت موردنیاز و بیشتر از آن را در انبارهای نفت ذخیره کرده و آماده خدمت رسانی است. وی باتاکید براین که وظیفه خطیری به عهده تلاشگران این عرصه به ویژه رانندگان نفتکش ها است، تصریح کرد:امید سکان داران جاده ها با رعایت نکات ایمنی و توجه بیش از پیش به قوانین راهنمایی و رانندگی، ضریب وقوع حوادث و خطرها را به حداقل برسانند.
شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی
تولید زودهنگام میدان نفتی خشت درسال آینده
مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران گفت: میدان نفتی خشت در نیمه نخست سال 1400 به تولید زودهنگام می رسد و تاپایان سال آینده، توسعه این میدان باتحقق تولید روزانه 20 هزار بشکه نفت تکمیل می شود.رامین حاتمی دربازدیدازطرح تولید زودهنگام میدان نفتی خشت داشت، افزود:تولید زودهنگام این میدان با راه اندازی سه حلقه چاه در نیمه نخست سال آینده عملیاتی می شود و نفت تولیدی به وسیله خط لوله 10 اینچ به طول 17کیلومتر به مرکز بهره برداری نرگسی ارسال می شود.وی گفت: این میدان نفتی، نیمه دوم سال 1400با پنج حلقه چاه و تولید روزانه 20 هزار بشکه نفت به طور کامل وارد چرخه تولید نفت و گاز کشور وارد می شود.میدان نفتی خشت، یکی ازمیدان های نفتی شرکت نفت مناطق مرکزی ایران درگستره فعالیت شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی است که در180کیلومتری شهر شیراز و در حوزه جغرافیایی شهرستان کازرون قرار دارد.براساس این گزارش، فریدون عباسی، رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، فرخ علیخانی، معاون مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران درامورتولید، سیدابوالحسن محمدی، مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت وگاز زاگرس جنوبی،جمعی ازمسئولان شهرستان کازرون ومدیرعامل شرکت OEID به عنوان پیمانکار از روند پیشرفت طرح تولید زود هنگام میدان نفتی خشت ومرکزآموزش فنی وحرفه ای استان فارس درکازرون بازدید کردند.
پیشرفت 90 درصدی طرح توسعه میدان خشت
رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در حاشیه این بازدید گفت: راه اندازی میدان خشت، توسعه پایدار مناطق همجوار با این میدان را به دنبال دارد.فریدون عباسی با اشاره به پیشرفت حدود 90درصدی طرح توسعه میدان نفتی خشت گفت: اقدام بعدی پس از عملیاتی شدن این میدان،ساخت مرکزپتروپالایشی درمقیاس کوچک دراین منطقه است که به این منظور درهماهنگی با وزارت نفت،رایزنی هایی بابرخی سرمایه گذاران داخلی انجام شده است و امیدواریم نتیجه بخش باشد.وی همچنین با حمایت کمیسیون انرژی از طرح های توسعه ای وزارت نفت، بر توسعه میدان های گازی شرکت نفت مناطق مرکزی ایران تأکید و تصریح کرد: هر منطقه ای که منابع هیدروکربوری دارد، ازجایگاه ویژه ای از نظر ثروت افزایی برای کشور برخوردار است و توسعه میدان های جدید گازی افزون بر افزایش سرمایه های اقتصادی کشور، توسعه پایدار مناطق را هم به دنبال دارد.به گفته عباسی، تعدادی از این میدان ها درحوزه شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی قرار دارد که توسعه آنها،استان فارس را به یکی ازقطب های اصلی تأمین انرژی کشور تبدیل می کند.
شرکت نفت فلات قاره ایران
تامین آب شیرین مورد نیاز سکوی رسالت
واحد آب سازی سکوی رسالت با تلاش متخصصان شرکت نفت فلات قاره ایران با موفقیت راه اندازی و نیاز این سکو به تامین آب شیرین ازسوی شناورها رفع شد.
از آنجا که تأمین آب شیرین مورد نیاز سکوی رسالت از طریق تأسیسات مستقر در خشکی و به وسیله شناور انجام می شد،این موضوع به ویژه درشرایط نامساعد جوی،کارکنان سکو را با مشکل کمبود ذخایر آب روبه رو وشرایط نامطلوبی برای آنان ایجاد می کرد. به همین منظورپس ازهماهنگی مسئولان سکوی رسالت بارئیس منطقه و رؤسای عملیات تولید و نوسازی تعمیرات، برنامه ریزی های لازم برای دریافت و انتقال یک دستگاه پکیج آب سازی بدون استفاده (از رده خارج) از منطقه بهرگان به سکوی رسالت در دستور کار قرارگرفت. این موضوع با پیگیری و هماهنگی بین مناطق و همیاری و همکاری منطقه بهرگان در سال 97انجام شد و پس از انتقال و استقرار دستگاه در سکوی رسالت، کارکنان متخصص سکو با تکیه بر توان داخلی و با امکانات محدودی که دراختیار داشتند، همه ادوات دستگاه آب سازی را سرویس و تعمیر کردند و سرانجام به شرایط بسیار مطلوبی برای راه اندازی رساندند. برای تأمین آب شور ورودی این دستگاه دو عدد جوکی پمپ مستعمل موجود در سکو بازطراحی، تعمیر و نصب شد و 22 بهمن ماه امسال هم زمان با سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، این واحد با ظرفیت تولید روزانه 25 تن آب شیرین افتتاح و به صورت آزمایشی راه اندازی شد. این پروژه بدون هیچ مشکلی عملیاتی و با این اقدام نیازسکو به آب شیرین مناسب برای همیشه برطرف شده است.
راه اندازی دستگاه موتور مولد برق در سکوی فروزان
دستگاه موتور مولد برق در سکوی فروزان با تلاش متخصصان شرکت نفت فلات قاره ایران تعمیر و راه اندازی شد. به دنبال تعمیراساسی موتور یک دستگاه مولد برق کاترپیلار 3512 شماره 2باظرفیت تولید برق 1424 کیلووات در دکل حفاری البرز سکوی فروزان، گروه تعمیرات مکانیک و برق پس از انجام یک سال کار بی وقفه، موتور را دوباره نصب و عملیاتی کردند. جمع آوری قطعات و سفارش خرید تا جدا کردن موتور از ژنراتور و تعمیرات اساسی آن یک سال به طول انجامید و این در حالی است که آغاز کار تعمیرات اساسی تا پایان آن تنها حدود چهار ماه زمان برد. عباس رجب خانی،رئیس منطقه عملیاتی خارک در این باره گفت: با توجه به این که از انجام تعمیراین ژنراتور زمان زیادی گذشته بود،گروه تعمیرات مکانیک و برق سکوی فروزان اعلام آمادگی کرد که می تواند تعمیرات آن راانجام دهد،بنابراین با استفاده از قطعات موجود درسکوی فروزان وتأمین قطعات موردنیاز، تعمیرات اساسی آن آغاز واین عملیات باموفقیت انجام شد. محمدعلی بامنیری، رئیس تعمیرات سکوی فروزان اظهارنیزکرد: انجین دستگاهی است که مطابق استاندارد،باید پس از35هزارساعت تعمیرات اساسی(اورهال)شود،امااین دستگاه بدون وقفه 70هزارساعت کارکرده بود؛ بنابراین اگر اورهال نمی شد، بی شک تامین برق دکل با مشکل روبه رو می شد. وی تصریح کرد: کاری که درسکوی فروزان انجام شد، شاید اگر برون سپاری می شد یک سال به طول می انجامید وکیفیتی هم که مورد انتظار بودمحقق نمی شد، ضمن این که رقم های چند میلیارد ریالی نیز برای تعمیرات موتور دستگاه پیشنهاد شده بود.
بامنیری گفت: همکاران تعمیرات با استفاده ازدستگاه عیب یاب، ابتدا نواقص فنی دستگاه را شناسایی وپس ازتأمین قطعات مورد نیازازانباروخرید قطعات کار را آغازکردند؛ به طوری که مدت 12 ماه دستگاه عملیاتی شد.