خوشمزه و لذیذ
بیتی کباب
فاطمه مولایی
یکی از غذاهای پرطرفدار ترکیه ای که جایگاه خاصی در بین غذاهای این کشور دارد، بیتی کباب است. این کباب علاوه بر اینکه طعم خوشمزه ای دارد، به راحتی نیز درست می شود و می تواند جایی در برنامه غذایی مان برای خود باز کند. پس اگر شما هم عاشق انواع و اقسام کباب هستید، بیکار ننشینید و برای درست کردن این کباب و تجربه طعم دلپذیر آن دست به کار شوید.
مواد لازم برای سس
پیاز نگینی خرده شده: یک عدد کوچک
کره: 2 قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی: 3 قاشق غذاخوری
آب: 2 لیوان
فلفل سیاه و پودر تخم گشنیز: کمی
برای سس کباب پیاز نگینی را با کره تفت می دهیم. وقتی طلایی شد، سه قاشق رب را اضافه می کنیم و کمی فلفل سیاه و پودر تخم گشنیز به موادمان می زنیم.
مواد لازم
مخلوط گوشت گوسفند و گوساله: 500 گرم
پیاز رنده شده و آبگرفته: 150 گرم
فلفل دلمه ای قرمز نگینی شده: یک عدد متوسط
سیر ساتوری: یک حبه
جعفری ساتوری: 3 قاشق
فلفل سیاه، نمک و فلفل قرمز: به میزان لازم
نان لواش: به تعداد نفرات
طرز تهیه
گوشت گوسفند و گوساله را با پیاز، فلفل دلمه ای، سیر، جعفری، نمک و فلفل مخلوط کرده و حسابی ورز می دهیم. سپس آن را به سیخ می کشیم و روی منقل کباب کرده یا مانند دیگر کباب ها داخل تابه سرخ می کنیم.
کباب های آماده را لای نان نازکی مثل لواش می پیچیم و به شکل دلخواه برش می زنیم و روی شان سس می ریزیم.
نکته
در صورت تمایل می توانید 50 تا 100 گرم کره را آب کرده و روی کباب هایتان بریزید.
کیک شربتی
شهلا اعماری
مواد لازم
آرد سفید: 2 لیوان
شکر: یگ لیوان
ماست شیرین: یک لیوان
روغن جامد یا مایع: یک لیوان
تخم مرغ: 4 عدد
هل: یک چهارم قاشق چایخوری
بیکینگ پودر: 2 قاشق چایخوری
مواد لازم برای شربت
آب: یک لیوان
شکر: یک لیوان
گلاب: یک چهارم لیوان
زعفران: یک قاشق چایخوری
هل: یک چهارم قاشق چایخوری
پودر نارگیل یا پودر پسته برای تزیین
طرز تهیه
ابتدا شربت کیک را درست می کنیم تا قبل از پختن کیک کاملا خنک شود. برای درست کردن شربت؛ آب، شکر و زعفران را به مدت 10 دقیقه می گذاریم تا بجوشد. سپس هل را اضافه می کنیم و در آخر هم گلاب را می افزاییم.
حالا سراغ درست کردن کیک می رویم. روغن و شکر را مخلوط کرده و خوب می زنیم تا کاملا یکدست شود. سپس تخم مرغ ها را یکی یکی اضافه می کنیم و با همزن خوب هم می زنیم (مدت هم زدن در کیفیت کیک تاثیر زیادی دارد) و هل را اضافه می کنیم. ماست را به دیگر موادمان اضافه کرده و خوب هم می زنیم. حالا آرد را با بیکینگ پودر الک کرده و و به موادمان اضافه می کنیم (در این مرحله نباید زیاد هم بزنیم، ولی هیچ گلوله آردی هم نباید در مخلوط باقی بماند)، داخل سینی فر یا قالب رولت، کاغذ روغنی می اندازیم و کمی چربش می کنیم. مواد را داخل قالب ریخته و در فر به مدت 20 دقیقه با درجه 180 سانتی گراد قرار می دهیم. بعد از اینکه کیک پخت و رویش کاملا طلایی شد، آن را از فر خارج کرده و صبر می کنیم کیک هم مانند شربت کاملا سرد شود. سپس کیک را به شکل لوزی برش می زنیم. حالا شربت را روی تمام قسمت های آن می ریزیم و با پودر نارگیل یا پسته تزیینش می کنیم.
لیموناد هندوانه
مهسا محمودی
هندوانه یکی از خوردنی های پرطرفدار روزهای گرم و البته ماه مبارک رمضان است که می تواند حال روزه داران را جا بیاورد.
این میوه آبدار که خوردنش در روزهای گرم بسیار لذت بخش است، منبع غنی از پتاسیم و ویتامین های A،C و B محسوب می شود، اما آنچه باعث رنگ قرمز هندوانه شده، لیکوپن موجود در آن است. این ماده یک آنتی اکسیدان شناخته شده است که خطر سکته مغزی را کاهش می دهد و فشار خون را پایین می آورد. درست است که هندوانه فیبر زیادی ندارد، اما کالری و چربی کمی دارد و حاوی مقدار زیادی آب است، از این رو از آن می توان به عنوان یکی از میوه های آبدار برای رفع تشنگی استفاده کرد.
لیموناد هندوانه هم یکی از نوشیدنی های خوشمزه ای است که می توانید آن را در ماه مبارک رمضان درست و در این روزهای گرم بهاری میل کنید.
مواد لازم
آب هندوانه: ٢ پيمانه
آب ليموترش تازه: یک دوم تا سه چهارم پيمانه
شكر: یک سوم پيمانه
آب خنك: یک و یک چهارم پيمانه
طرز تهیه
هندوانه را خرد می کنیم و هسته هایش را درمی آوریم و داخل مخلوط کن می ریزیم و از صافي رد می کنیم.آب ليموترش ها را می گیریم و با شكر مخلوط کرده و همراه آب به آب هندوانه اضافه می کنیم. لیموناد هندوانه ما برای نوشیدن آماده است. می توان این لیموناد خوشمزه را با یخ و نعنا نیز سرو کرد.