با جشن های بهاره زیبا در جهان همراه باشید

با آغاز فصل بهار، نه تنها ایرانی ها بلکه کشورهای دیگر هم جشن های بهاره زیبایی برگزار می کنند.

شاید افراد زیادی نباشند که بدانند به غیر از ایرانی ها، ملت های دیگری هم هستند که با زنده شدن طبیعت، جشن های بهاره برگزار می کنند.

در سراسر جهان آغاز بهار با جشن و پایکوبی همراه است و دیگر ملت ها نیز مانند ایرانی ها جشن های بهاره زیبا و باشکوهی دارند که همچون عید نوروز ما، بسیار دیدنی و جالب توجه است.

در ادامه قصد داریم تعدادی از جشن های زیبای بهاری را در دیگر نقاط جهان به شما خوانندگان همیشه همراه معرفی کنیم.

نوروز، عید باستانی ایرانیان

عید نوروز در ایران در اولین روز سال نو برگزار می شود. مردم ایران، نوروز باستانی را با مراسمی همچون خانه تکانی، برگزاری جشن چهارشنبه سوری، چیدن سفره هفت سین و در نهایت عیدی دیدنی و دید و بازدید از بزرگترها، خویشاوندان و دوستان آغاز می کنند. این جشن کهن ایرانی را یونسکو از سال ۲۰۰۹ بخشی از میراث بشری دانسته است.

 

جشن رنگ های هند یا عید هولی

جشنواره رنگ های هند، یکی از پرجنب و جوش ترین جشن های کهن این کشور است. این جشن نشانه پایان زمستان در هند و استقبال از فصل بهار است. مردم در این جشن با رنگ ها بازی می کنند، به هم شادباش می گویند و فعالیت و کارهای جدیدی را استارت می زنند.

عید هولی، مهم ترین و محبوب ترین جشن در هندوستان است که معمولا نیمه ماه مارس برگزار می شود. مردم هند این جشن مهم را نشانه پیروزی خیر بر شر می دانند. در این جشن کهن  بهاره، رنگ ها نقش مهمی را ایفا می کنند. در روز برگزاری جشن هولی از همه جا رنگ می بارد و همه چیز از آب و شیرینی گرفته تا لباس و صورت رنگین هستند.

جشن رنگ های هند نیز مانند جشن های سایر کشورها، افسانه های مشهوری دارد که بسیار جالب توجه و شنیدنی است.

 

هانامی، جشن شکوفه های گیلاس در ژاپن

ژاپن، سرزمین آفتاب تابان نیز جزو کشورهایی است که یکی از زیباترین جشن های ویژه فصل بهار را دارد. جشن شکوفه های گیلاس که به نام هانامی (Hanami) شناخته می شود، یکی از جشن های کهن ژاپن است که در طول بهار در سراسر این کشور برگزار می شود. این جشن زیبا سالانه گردشگران زیادی را در فصل بهار راهی ژاپن می کند تا علاوه بر بازدید از دیدنی های این کشور، قدم زدن زیر شکوفه های صورتی و زیبای گیلاس را هم تجربه کنند.

در عید شکوفه های گیلاس، مردم ژاپن به تماشای طبیعت می روند و جلوه های رنگین و پرشکوه آن را به نظاره می نشینند و رویش و سرزندگی طبیعت را جشن می گیرند.

 

ماس لنیتسا، وداع با فصل سرمای روس ها

 

روس ها با جشنی به نام ماس لنیتسا به استقبال بهار می روند. این جشن برای روس ها با هفت هفته شادمانی همراه است. جشنی مذهبی و مردمی که در گستره جمهوری های اسلاونژاد شوروی به ویژه روسیه، بلاروس و اوکراین برگزار می شود و همچون نوروز ایرانی، نماد وداع با زمستان و استقبال از فصل بهار است. در آیین ماس لنیتسا آدمک چوبی به همین نام آتش زده می شود تا وداع با زمستان و آغاز فصل بهار و گرما اعلام شود. از دیگر شباهت های جشن ماس لنیتسا با نوروز کهن ایرانی می توان به دید و بازدید و سر زدن به بزرگترها، قوم و خویشان و دوستان اشاره کرد.

 

جشن گل در مادیرای پرتغال

جشن گل های بهاره مادیرا که به باغ شناور آتلانتیک نیز معروف است، هر سال در جزیره مادیرا در کشور پرتغال برگزار می شود. در این مراسم، مردم در ماه آوریل آمدن بهار را با گلباران کردن شهر و خیابان جشن می گیرند و با لباس های تزیین شده با گل و گیاه در خیابان ها به جشن و پایکوبی می پردازند. جشن گل مادیرا در چهار روز و شب فراموش نشدنی برگزار می شود و علاوه بر نمایش گل، برنامه های مختلفی از جمله اجرای موسیقى، آشپزى و آثار هنری نیز وجود دارد. از دیدنی های این جشن زیبا می توان به دیوار آرزو اشاره کرد، دیواری که با گل های زیبا تزئین شده و نماد دنیایى آرام همراه با صلح است. 

 

جشن لاس فالاس والنسیا در اسپانیا

اسپانیا هم جزو آن دسته از کشورهایی است که در آن جشن  بهاره گرفته می شود. این جشن به خصوص در والنسیا با شادمانی همراه است و آتش بازی یکی از دیدنی های جشن لاس فالاس محسوب می شود.

این جشنواره بهاری هر سال در ماه مارس در شهر والنسیا برگزار می شود که بدون شک یکی از جشن های زیبای دنیا به شمار می رود، از این رو توانسته علاوه بر گردشگران سراسر کشور اسپانیا، بازدیدکنندگان خارجی بسیاری را نیز جذب کند. پیشینه جشن لاس فالاس به قرون وسطی برمی گردد، زمانی که وسایل مازاد زمستانی برای خانه تکانی بهاری به آتش کشیده می شد و رفته رفته به جشنی که امروز می بینیم، تبدیل شد. در این جشن خیابان ها با برنامه هایی چون آتش بازی و پایکوبی پر از شور و نشاط می شود. عروسک های بزرگ ساخته شده توسط مردم نیز نماد جشن لاس فالاس است که در پایان جشن آن را آتش می زنند و اینگونه به استقبال بهار می روند.