آمادگی ایران برای افزایش صادرات نفتی و غیرنفتی به چین
درخواست زنگنه از رئیسجمهوری برای موضوع حقوق کارکنان وزارت نفت
اجرای پروژه ها با رعایت ایمنی و کار تیمی
برای بازگشت به تولید حداکثری آماده ایم
خودمان را دوست داشته باشیم و شرایط را بپذیریم
بانکهای بزرگ در مسیر توقف پروژههای سوختهای فسیلی
حفر17 حلقه چاه نفت و گاز در 2 ماه
افزایش سقف وام قرضالحسنه کارکنان نفت
از خاطرات کارکنان نفت تا شوک نفتی ایران
چرا هنگام خواب دستها خواب میروند؟
جای والیبال نفت در ورزش قهرمانی ایران خالی است
نفت مسجدسلیمان با فکری جان دوباره گرفت
دوچرخه سواری شهری؛ شیرین اما پرچالش
رئیس جمهوری اعلام کرد:
رئیس جمهوری گفت: تقویت بیش از پیش روابط ایران و چین، بویژه در زمینه های اقتصادی و تجاری از جمله افزایش صادرات نفتی و غیرنفتی ایران به این کشور و تسهیل حضور شرکت های چینی در ایران ضروری است. دکتر حسن روحانی روز دوشنبه (3 خرداد) در گفت وگوی تلفنی با شی جین پینگ، رئیس جمهوری چین، با اشاره به جایگاه راهبردی و نگاه بلندمدت جمهوری اسلامی ایران به تقویت شراکت همه جانبه با چین به عنوان یکی از قدرت های جهانی فارغ از تحولات بین المللی، تسریع در عملیاتی شدن مفاد توافق های دو کشور را مورد تأکید قرار داد. وی با اعلام آمادگی ایران برای ارتقای همکاری های اقتصادی با چین در منطقه غرب آسیا، توسعه این همکاری ها را سبب تقویت بیش از پیش روابط دو کشور، بویژه در زمینه های اقتصادی و تجاری از جمله افزایش صادرات نفتی و غیرنفتی ایران به چین و تسهیل حضور شرکت های چینی در ایران در حوزه های مورد علاقه دانست. رئیس جمهوری با قدردانی از مواضع اصولی و حمایت های چین در موضوع برجام از جمله مذاکرات اخیر وین، با اشاره به ضرورت لغو تحریم های یکجانبه علیه ملت ایران و تسریع در تکمیل رآکتور اراک وفق برجام، ضرورت همکاری نزدیک دو کشور در موضوع های بین المللی برای مقابله با جنگ سرد و ائتلاف سازی آمریکا و متحدان غربی آن علیه کشورهای مستقل از جمله ایران و چین را مورد تأکید قرار داد. رئیس جمهوری چین نیز در این گفت وگوی تلفنی، روابط با ایران را راهبردی و در همه زمینه ها رو به توسعه خواند و بر تلاش برای اجرایی و عملیاتی شدن توافق های دو کشور در اسرع وقت تأکید کرد. شی جین پینگ با اشاره به انجام مذاکرات برجام در وین با تأکید بر اینکه پکن همواره از برجام به عنوان یک توافق چندجانبه بین المللی و اجرای کامل آن حمایت کرده و خواهد کرد، گفت: آمریکا نمی تواند هر زمان که خواست، از برجام خارج شود یا دوباره به آن بازگردد. لغو همه تحریم ها علیه ایران برای بازگشت آمریکا به برجام ضروری است.
وزیر نفت عصر دوشنبه (3 خرداد) با حضور در کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، به پرسش های شماری از نمایندگان پاسخ داد. فریدون عباسی در گفت وگو با شانا، با اشاره به نشست عصر روز دوشنبه (3 خرداد) کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی که با حضور بیژن زنگنه، وزیر نفت برگزار شد، اظهار کرد: در این نشست، نمایندگان تقریبا ۳۰ پرسش در موضوع های مختلف بخش صنعت نفت مطرح کردند و وزیر نفت نیز به همه آنها پاسخ داد. وی با بیان اینکه در این نشست، هر نماینده سه تا چهار پرسش مطرح کرد، افزود: پاسخ های وزیر برای همه پرسش ها از نظر نمایندگان، قانع کننده بود؛ اما یکی از نمایندگان پرسشی درباره میدان های مشترک نفتی و میدان گازی فرزاد (الف) و (ب) مطرح کرد که هرچند به نظر بنده و بیشتر نمایندگان حاضر در نشست، پاسخ های وزیر در این باره نیز قانع کننده و مناسب بود، اما نماینده سؤال کننده قانع نشد و این پرسش به صحن علنی ارجاع می شود.
سخنگوی دولت:
سخنگوی دولت گفت: کارگروهی را برای راستی آزمایی تعهدهای آمریکا و لغو تحریم ها با مشارکت وزارت نفت، راه و شهرسازی و بانک مرکزی تشکیل می دهیم و به محض آغاز روند اجرای تعهدها از سوی آمریکا، با دقت به وظیفه خود عمل خواهیم کرد. علی ربیعی روز سه شنبه (4خرداد) در نشست خبری هفتگی که به صورت ویدیوکنفرانس برگزار شد، گفت: ما به دولت آمریکا توصیه می کنیم به روند احیای برجام سرعت بخشد، هر یک روز تأخیر در این فرایند، با برطرف کردن دیوار بی اعتمادی، حل اختلاف را به لحاظ سیاسی پیچیده تر می کند. وی در پاسخ به این پرسش که هیأت های مذاکره کننده احیای برجام، اکنون در پایتخت های خود حضور دارند و برابر اخبار منتشرشده در پایان دور اخیر مذاکرات، گفته شد که ادامه کار نیازمند تصمیم هایی سیاسی است که در پایتخت ها گرفته می شود، آیا در این زمینه خبر جدیدی دارید؟ افزود: بخش عمده مذاکرات درباره لغو تحریم ها و اقدام های طرفین برای بازگشت به تعهدها پایان یافته و تفاهم های مقدماتی حاصل شده است. سخنگوی دولت تصریح کرد: اختلاف های جزئی باقی مانده که مذاکره درباره آنها تا رسیدن به نتیجه نهایی ادامه خواهد داشت. دولت تاکنون با موفقیت به وظیفه خود عمل کرده و می توانم خبر بدهم که با رعایت همه ملاحظات و مصالح ملی و تحت نظر مقام معظم رهبری، تقریباً درباره رفع تحریم های ناقض برجام با دیگر طرف ها به تفاهم رسیده ایم. ربیعی با اشاره به اینکه به این ترتیب بر اساس تفاهم صورت گرفته، دقیقاً به آنچه در سال ۹۴ توافق کردیم و آمریکا با بدعهدی ترامپ از آن خارج شد، باز خواهیم گشت، گفت: البته آمریکا با عناوین دیگر و به بهانه برجام، تحریم های دیگری را انجام داده که موظف است آنها را هم لغو کند. ما همچنان مذاکرات را با دقت دنبال می کنیم. تجربه تلخ بدعهدی آمریکا به ما می گوید که ذره ای از منافع ملی خود کوتاه نیاییم. وی گفت: دولت، کارگروهی را برای راستی آزمایی تعهدهای آمریکا و لغو تحریم ها با مشارکت وزارت نفت، راه و شهرسازی و بانک مرکزی تشکیل داده و به محض آغاز روند اجرای تعهدها از سوی آمریکا، با دقت به وظیفه خود برای اطمینان از انجام واقعی تعهدها عمل خواهد کرد.
شورای اقتصاد در نشست روز دوشنبه،( 3 خرداد) پس از بحث و تبادل نظر درباره بعضی درخواست های وزارت نفت، آنها را تصویب کرد. اسحاق جهانگیری روز دوشنبه (3 خرداد) در نشست شورای اقتصاد با اشاره به گزارش وزارت نیرو درباره سرمایه گذاری در نیروگاه های برق آبی، بر لزوم حمایت از سرمایه گذاری در صنعت برق کشور تأکید کرد و گفت: سرمایه گذاری در صنعت برق، نیازی ضروری برای کشور است و خاموشی های چند روز اخیر در واقع یک هشدار بود تا با برنامه ریزی و اتخاذ تدابیر لازم، انگیزه بخش خصوصی را برای سرمایه گذاری در این بخش افزایش دهیم. در این نشست که وزیران نفت، امور اقتصادی و دارایی، نیرو، صنعت، معدن و تجارت، علوم، تحقیقات و فناوری و معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری نیز حضور داشتند، درخواست های بعضی از دستگاه های اجرایی بحث و بررسی شد. در این نشست همچنین ضمن بحث و تبادل نظر بعضی از درخواست های وزارت نفت، تصویب شد که عبارتند از: اصلاح مصوبه موضوع طرح توسعه و بهره برداری میدان های نفتی پارسی و پرنج و میدان نفتی یاران، اصلاح مصوبه طرح گازرسانی به نیروگاه چابهار و کنارک و نقاط پراکنده استان سیستان و بلوچستان از طریق سی ان جی و نیز اصلاح مصوبه طرح حمایت از تولید و تبدیل کارخانه ای و کارگاهی یک میلیون و ۲۰۶ دستگاه خودروی دوگانه سوز/ بنزینی به سی ان جی سوز و کمک به احداث ۷۰۰ جایگاه عرضه گاز طبیعی فشرده (سی ان جی) هوشمند.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی با کلیات طرح اصلاح قانون حمایت از توسعه صنایع پایین دستی نفت خام موافقت کردند. نمایندگان در نشست علنی روز چهارشنبه (5 خرداد) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی گزارش کمیسیون انرژی درباره طرح الحاق (۹) تبصره به قانون حمایت از توسعه صنایع پایین دستی نفت خام و میعانات گازی با استفاده از سرمایه گذاری مردمی، با کلیات این طرح موافقت کردند. مالک شریعتی نیاسر، سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در ارائه گزارش این طرح با بیان اینکه قوانین پتروپالایشگاه ها در جهت کاهش تأثیر تحریم هاست، گفت: تنفس خوراک بسیار اهمیت دارد و از آنجا که پالایشگاه ها خوراک دریافت کرده؛ اما به دلیل تحریم نمی توانند کامل آن را صادر کنند، به مشکل برخورد می کنند که لازم است مشابه وضع صادرات با آنها رفتار شود. وی افزود: قصد داریم از محل سهم صندوق توسعه ملی به این موضوع تسهیلات و برای بازپرداخت آن مهلت داده شود که همین موضوع سبب افزایش میزان بازگشت سرمایه می شود. محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی نیز پس از بررسی و تصویب قانون الحاق (۹) تبصره قانون حمایت از توسعه صنایع پایین دستی نفت خام و میعانات گازی با استفاده از سرمایه گذاری مردمی، گفت: از کارهای خوبی که با همکاری دولت و کمیسیون انرژی بررسی شد، اصلاح این قانون بود که در زمینه اشتغال در صنایع پایین دستی و عمق بخشی به بورس مؤثر است. وی تصریح کرد: البته در بورس، در میان مدت تأثیرگذار است و از همه مهم تر یکی از مصداق های خنثی سازی تحریم در حوزه نفت به شمار می رود. این قانون ۱۲ ماده دارد که امروز در مجلس اصلاح و تصویب شد و امیدواریم وزارت نفت نیز در اجرای این قانون، تلاش بیشتری داشته باشد و آن را پیش ببرد.
اوپک معتقد است که نقشه راه آژانس بین المللی انرژی برای به صفر رساندن مقدار انتشار کربن می تواند بر نوسان های قیمت نفت بیفزاید و بازارها را بی ثبات کند. به گزارش خبرگزاری رویترز، سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) اعلام کرده است که اجرای پیشنهاد آژانس بین المللی انرژی (IEA) مبنی بر اینکه سرمایه گذاران نباید در پروژه های نفتی جدید سرمایه گذاری کنند، می تواند سبب نوسان قیمت نفت شود. این پیشنهاد آژانس برای مهار انتشار گازهای گلخانه ای مطرح شده بود. آژانس بین المللی انرژی روز سه شنبه (۲۸ اردیبهشت ماه) در سختگیرانه ترین هشدار خود برای مهار سوخت های فسیلی اعلام کرد که برای دستیابی به هدف صفر کردن انتشار کربن تا نیمه این قرن، سرمایه گذاران نباید در پروژه های جدید نفت و گاز و زغال سنگ سرمایه گذاری کنند.
واحد تحقیقات سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) که ۱۳ عضو آن دارنده ۸۰ درصد ذخایر نفت خام جهان هستند، سند توجیهی داخلی درباره گزارش آژانس بین المللی انرژی تهیه کرد. در گزارش اوپک آمده است: این ادعا که پس از سال ۲۰۲۱ نیازی به سرمایه گذاری جدید نفت و گاز نیست، کاملاً در تناقض با نتیجه گیری هایی است که در دیگر گزارش های آژانس بیان می شود و در صورت اجرای آن از سوی برخی سرمایه گذاران، می تواند منبع بی ثباتی بالقوه بازارها شود. اوپک همچنین افزود: گزارش آژانس می تواند بر نحوه سرمایه گذاری شرکت ها تأثیر گذارد و تقاضای نفت را محدود کند. این سازمان اکنون پیش بینی کرده است که تقاضای نفت در سال جاری میلادی، بشدت بهبود یابد و تا دهه 30سال۲۰۳۰ به روند افزایشی خود ادامه دهد. اوپک با اشاره به اینکه برای بسیاری از کشورهای در حال توسعه، مسیر انتشار خالص صفر (NZE) بدون کمک بین المللی امکانپذیر نیست و برای رسیدن به این هدف، به حمایت فنی و مالی نیاز دارند، تصریح کرد: بدون همکاری بین المللی بیشتر، انتشار دی اکسید کربن در جهان تا سال ۲۰۵۰ به صفر نمی رسد.
شرکت دولتی سینوپک چین، نخستین پروژه هیدروژن سبز خود را در سال ۲۰۲۲ راه اندازی می کند.به گزارش خبرگزاری رویترز، شرکت بزرگ دولتی نفت سینوپک چین انتظار دارد، نخستین پروژه هیدروژن سبز خود را - که سوختی با کربن صفر است و از انرژی های تجدیدپذیر تولید می شود - در سال ۲۰۲۲ در منطقه مغولستان داخلی راه اندازی کند.سینوپک، بزرگ ترین تولیدکننده هیدروژن چین، همچنین اعلام کرد که در پنج سال آینده بر تولید هیدروژن مبتنی بر سوخت فسیلی متمرکز می شود و هزار ایستگاه سوخت هیدروژن در سراسر کشور راه اندازی خواهد کرد تا به هدف مهار کامل کربن تا سال ۲۰۵۰ دست یابد.ظرفیت سالانه تولید هیدروژن این شرکت هم اکنون ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تن است که بیشتر آن هیدروژن خاکستری- محصول جانبی پالایشگاه های سینوپک - است. این رقم حدود ۱۴ درصد مجموع هیدروژن تولیدشده در چین است. تأسیسات این پروژه هیدروژن سبز در اوردوس واقع شده که با مجموع سرمایه گذاری ۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون یوآن (۴۰۵ میلیون و ۵۸۰ هزار دلار) ظرفیت تولید سالانه آن ۲۰ هزار تن خواهد بود.
وزیر نفت در نامه ای از حسن روحانی، رئیس جمهوری درخواست کرد که موضوع رفع محدودیت های پرداخت حقوق به کارکنان و بازنشستگان، برای تصمیم گیری در نشست سران سه قوه مطرح شود. اداره کل روابط عمومی وزارت نفت به نقل از معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی این وزارتخانه اعلام کرد که بیژن زنگنه طی نامه ای از حسن روحانی، رئیس جمهوری درخواست کرد، موضوع رفع محدودیت های پرداخت حقوق به کارکنان و بازنشستگان برای تصمیم گیری در نشست سران سه قوه مطرح شود که پیرو آن رئیس جمهوری با طرح فوری این درخواست در این نشست موافقت کرد، بنابراین موضوع در نشست سران سه قوه مطرح و درباره آن تصمیم گیری خواهد شد.
در هفته ای که گذشت، آیین رویداد «به همرسانی عرضه و تقاضای فناوری اقلام راهبردی و پرمصرف شیمیایی صنعت گاز» و آیین رویداد «به هم رسانی عرضه و تقاضای فناوری فراورش و نمکزدایی نفت خام» با سخنرانی مدیران صنعت نفت برگزار شد. در آیین رویداد «به همرسانی عرضه و تقاضای فناوری اقلام راهبردی و پرمصرف شیمیایی صنعت گاز» که روز شنبه یکم خرداد برگزار شد، حسن منتظر تربتی، مدیرعامل شرکت ملی گاز، سعید محمدزاده، معاون مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت، آیدین ختلان، مشاور ارشد و دستیار ویژه وزیر نفت و مسعود جعفری اصطهباناتی، مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی صنعت نفت سخنرانی کردند.
همچنین در آیین رویداد «به هم رسانی عرضه و تقاضای فناوری فرآورش و نمکزدایی نفت خام» نیز فرخ علیخانی، معاون امور تولید شرکت ملی نفت ایران، احمد محمدی مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب، سعید محمدزاده، معاون مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت و صادق فتح اللهی، مدیر امور فنی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب سنخرانی کردند. شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب اعلام کرد در جریان رویداد «به هم رسانی عرضه و تقاضای فناوری فراورش و نمک زدایی نفت خام» از هشت فرصت سرمایه گذاری این شرکت در حوزه تأسیسات فراورش سیار نفت رونمایی شده است. خرید خدمات، تأمین، نصب، راه اندازی، راهبری، تعمیرات و نگهداری هشت مجموعه فرآورشی سیار در مخازن نفتی اهواز، مسجدسلیمان، رگ سفید، کوپال و رامشیر در مجموع به ظرفیت ۲۲۰ هزار بشکه برای جلب همکاری شرکت های دانش بنیان و فناورمحور معرفی شده است. رامین روغنیان، معاون مهندسی نفت مدیریت امور فنی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب به معرفی مخازن نیازمند دریافت خدمات اسکیدمانتد پرداخت و گفت: مخزن بنگستان میدان اهواز، میدان رامشیر، مخزن آسماری میدان مسجدسلیمان و میدان رگ سفید و مخزن بنگستان میدان کوپال با افزون بر ۲۰۰ هزار بشکه ظرفیت، نیازمند دریافت خدمات اسکید در سطوح مختلف بهره برداری، نمکزدایی، شیرین سازی و سیستم های پمپاژ هستند.
سخنگوی شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران:
سخنگوی شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران گفت: باتوجه به اینکه عمده جایگاه های عرضه سوخت مجهز به دستگاه های دیزل ژنراتور هستند، در مواقعی که قطعی برق رخ می دهد، موظف به تأمین برق مورد نیاز از طریق دیزل ژنراتورها هستند. فاطمه کاهی با بیان اینکه در این باره همکاری های لازم از سوی شرکت ملی پخش انجام می شود، گفت: بی شک باید از سوی شرکت توانیر نیز اطلاع رسانی عمومی از طریق رسانه ها انجام شود تا هموطنان در زمان قطعی برق، برای سوختگیری به جایگاه های عرضه سی ان جی مراجعه نکنند؛ ضمن اینکه توصیه می شود هموطنان در زمان مناسب برای سوختگیری به این جایگاه ها مراجعه کنند. وی با بیان اینکه الزام ها و دستورعمل هایی به جایگاه های عرضه سوخت مایع (بنزین و نفت گاز) ابلاغ شده است که بر اساس آن موظف به تجهیز جایگاه به دستگاه دیزل ژنراتور هستند، افزود: گاهی به دلیل مکانیکی بودن تجهیزات، ممکن است در بعضی از جایگاه ها، دیزل ژنراتوری خارج از سرویس باشد که این مورد نیز باید از سوی مالک و مسؤولان جایگاه مدیریت و برطرف شود؛ اما بیشتر جایگاه های عرضه سوخت مایع، به این دستگاه مجهز هستند. به گفته سخنگوی شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران، قطعی برق در بیشتر موارد شامل جایگاه های عرضه سی ان جی می شود و با توجه به اینکه دیزل ژنراتورها نمی توانند برق مصرفی کمپرسورهای جایگاه های سی ان جی را تأمین کنند، با هماهنگی انجام شده با شرکت توانیر، در ساعات اوج مصرف و در زمانی محدود، برق جایگاه های سی ان جی قطع خواهد شد. کاهی درباره علت تأخیر در دریافت سهمیه بنزین خرداد رانندگان اسنپ و تپ سی نیز گفت: اول هر ماه، سهمیه رانندگان واریز می شود و بخشی از سهمیه این رانندگان اعتباری و با استفاده از اطلاعاتی است که از وزارتخانه های مربوطه دریافت می شود، بنابراین تا این اطلاعات به دست ما و همکارانمان برسد، کمی طول می کشد و این اطلاعات به طور معمول روزهای نخست به دست ما نمی رسد. به گفته وی این سهمیه، سهمیه عملکردی است و برای همین فرایند ورودش به بخش ما کمی طول می کشد و براساس عملکرد این رانندگان، میزان اعتباری را که از سمت وزارتخانه به ما اعلام می شود، به رانندگان اختصاص می دهیم.
معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی نفت:
معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی وزارت نفت با اشاره به تصویب محدودیت های حقوق و دستمزد کارکنان نفت در بودجه امسال گفت: از آنجا که برای اصلاح این موضوع، راهی جز تصویب قانون جدید یا اخذ مصوبه از سران سه قوه وجود ندارد، تلاش برای توجیه نمایندگان مجلس، نسبت به ویژگی ها و صعوبت کار در نفت، بویژه سکوها، جزایر و مناطق دور افتاده و با آب و هوای نامناسب ادامه دارد. فرزین مینو در واکنش به برخی شایعات مبنی بر امکان تفسیرهای متفاوت از قانون بودجه درباره افزایش حقوق و سقف پرداختی کارکنان نفت گفت: با وجود تلاش ها و مذاکرات وزارت نفت برای جلوگیری از تصویب اعمال محدودیت برای سقف حقوق کارکنان و نیز محدودیت افزایش حقوق کارکنان و بازنشستگان در سال ۱۴۰۰ به میزان ۲.۵ میلیون تومان در ماه، در جریان طرح موضوع در کمیسیون تلفیق و مجلس، سرانجام مجلس بنا بر صلاحدید خود، محدودیت سقف پرداخت ها را در بودجه امسال تصویب کرد. وی افزود: با وجود شایعاتی که در مورد تفسیرهای متفاوت از مصوبه مجلس می شود، این مصوبه نه تنها از نظر این وزارتخانه، که از نظر سازمان برنامه و بودجه، سازمان امور اداری و استخدامی و دیگر مراجع مرتبط درون و بیرون دولت، بسیار روشن و غیرقابل تفسیر است، بنابراین هیچ راهی برای اصلاح آن جز تصویب قانون جدید یا اخذ مصوبه از سران سه قوه وجود ندارد. معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی وزارت نفت اظهار کرد: بر این اساس، پیگیری از مراجع ذی ربط از سوی وزارت نفت در دست اقدام است که از جمله این اقدام ها، تلاش برای توجیه نمایندگان مجلس نسبت به ویژگی ها و صعوبت کار در نفت، بویژه در سکوها، جزایر و مناطق دورافتاده و با آب و هوای نامناسب است.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران:
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران بر حمایت این شرکت از توان داخل در تأمین خدمات شناوری تأکید کرد و گفت: در این زمینه، نشستی به منظور معرفی فرصت های سرمایه گذاری در این حوزه برگزار می شود. مسعود کرباسیان با بیان اینکه شرکت ملی نفت ایران در اجرای سیاست های ابلاغی وزارت نفت و به منظور حمایت از توان و ساخت داخل، تصمیم به تأمین شناورهای مورد نیاز در عملیات استخراج و بهره برداری از میدان های نفت و گاز دریایی از طریق مشارکت بخش غیردولتی و کشتی سازان ایرانی گرفته است، افزود: بر اساس این طرح، شرکت ملی نفت ایران نسبت به انعقاد قرارداد خرید خدمات شناوری در قالب قرارداد ساخت، بهره برداری و مالکیت با سرمایه گذاران بخش غیردولتی اقدام خواهد کرد و سرمایه گذاران نیز متعهد به تأمین شناورهای مورد نیاز خود از طریق سازندگان داخلی و با رعایت قانون حداکثر استفاده از توان داخل خواهند بود. وی تصریح کرد: بر اساس این طرح، پس از اتمام ساخت شناور و اخذ تأییدیه ها و گواهی نامه های مورد نیاز از مراجع ذی ربط، دوره بهره برداری و ارائه خدمات شناوری آغاز می شود و شرکت ملی نفت ایران، به ازای خدمات شناوری ارائه شده حق الزحمه به سرمایه گذار پرداخت خواهد کرد. به گفته معاون وزیر نفت، طبق الگوی قراردادی تهیه شده، قرارداد با سرمایه گذار پیش از آغاز ساخت شناور امضا شده و این موضوع می تواند افزون بر اطمینان سرمایه گذاران از وجود بازار قطعی برای شناورهای ساخته شده، در تأمین منابع مالی مورد نیاز از طریق نهادهای پولی و مالی از جمله بانک ها کمک قابل توجهی کند. کرباسیان به مذاکرات با سازمان بنادر و دریانوردی و تعدادی از بانک های کشور به منظور ایجاد ظرفیت های حمایتی برای تأمین منابع مالی مورد نیاز این طرح نیز اشاره کرد و افزود: پیش بینی های لازم به منظور تسهیل اجرا و استفاده از ظرفیت های قانونی موجود برای تحقق اهداف این طرح صورت گرفته که جزییات آن در نشست پیش بینی شده به این منظور ارائه می شود. شرکت ملی نفت ایران با اعلام این خبر یادآور شده است: نشست معرفی فرصت های سرمایه گذاری در حوزه تأمین خدمات شناوری مورد نیاز این شرکت، 9 خرداد امسال برگزار می شود و سرمایه گذاران علاقه مند می توانند با مراجعه به نشانی اینترنتی www.investment.nioc.ir فرم ثبت نام برای حضور در این نشست را تکمیل کنند.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با صدور حکمی، سخاوت اسدی را به عنوان سرپرست سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس منصوب کرد. در حکم مسعود کرباسیان خطاب به اسدی آمده است: «با عنایت به تجربیات ارزشمند و توانمندی های جنابعالی به موجب این حکم به عنوان سرپرست سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس منصوب می شوید. امید است در پرتو الطاف الهی شاهد به ثمر رسیدن تلاش ها و توفیقات جنابعالی و همکاران در انجام وظایف محوله، همسو با تحقق اهداف عالیه صنعت نفت باشیم. فرصت را مغتنم شمرده و از خدمات جناب آقای خرم دل در دوران تصدی ایشان تشکر می نمایم.»
مجري طرح ساير خطوط اصلي و فرعي گاز از نخستین های این طرح می گوید:
مشعل در يكی از روزهای دلنشين بهاری، براي تهيه گزارشی از دستاوردهاي همكاران «طرح ساير خطوط اصلي و فرعي گاز»، رهسپار ساختمان ششم شركت ملي گاز ايران در قلب پايتخت شدیم. پس از گذر از هياهوي ميدان وليعصر و تماشاي كليساي زيباي شهر از فراز پل حافظ، به اين ساختمان قديمي رسيدیم. با قدم گذاشتن به ساختمان ششم دريافتیم كه در اينجا نيز تحرك و پويايي در جريان است؛ اما از جنسی ديگر. جمعي از مهندسان و مغزهاي متفكر صنعت گاز كشور، فارغ از شلوغي دنياي بيرون، براي عبور از موانع فرارو، طرح هاي نو در مي اندازند، انديشه مي كنند و اگر راهي نبود، خود آستين همت بالا زده و راهي جديد ابداع مي كنند. اينجا بن بست معنا ندارد. صحبت از جوشش خلاقيت، انديشه و تفكر است؛ اگرچه مسير، پر از سنگلاخ و ناهموار است و مقصد بس بعيد؛ اما قرار نبوده و نيست كه سربازان گاز، پشت هيچ ديواري متوقف شوند. طرح ساير خطوط اصلي و فرعي از طرح هاي مهم شركت مهندسي و توسعه گاز ايران است كه وظيفه اجراي پروژه هاي خطوط لوله گاز را به عهده دارد. برخلاف پروژه هاي خطوط لوله سراسري كه درگستره کشوری و مابین استانی است و در فواصل بين شهري احداث مي شوند، اغلب پروژه هاي اين طرح در مسیر شهرها و روستاها اجرا مي شود كه اين موضوع باعث شده مقامات محلي و نمايندگان مجلس، پيشرفت پروژه ها را با حساسيت و دقت بيشتري پيگيري و رصد كنند، از اين رو مديريت زمان در پروژه هاي اين طرح بسيار حياتي است كه انصافا همكاران طرح در اين موضوع، كارنامه اي تابناك دارند. علاوه بر مواجهه بي واسطه با مردم كه از ويژگي هاي اين طرح است، به لحاظ تحصيل اراضي ، قيمت بالاي زمين و معارضان متعدد نيز همكاران طرح براي تحقق پروژه ها، با مسيري پرچالش مواجه اند. نعمت اله شهرويي، مجري طرح ساير خطوط اصلي و فرعي از مهندسان باتجربه و خوشنام صنعت گاز است كه سابقه اي درخشان در راهبري پروژه هاي اين شركت دارد و مجموعه تحت مسؤوليتش را تركيبي از نيروهاي باتجربه و دلسوز مي داند كه با سلاح نوآوري و خلاقيت، از سنگلاخ مسيرها و چالش ها، راهي به سوي موفقيت مي گشايند. به گفته شهرويي، اين طرح در حال حاضر پروژه هاي «رشت- چلوند»، «محمديه قم – پارچين»، «دماوند- امامزاده هاشم»، «امامزاده هاشم-پلور»، «پلور-وانا»، «دیزباد-تربت حیدریه» و «ایستگاه کنترل فشار سمنان» را در دست اجرا دارد كه از پروژه هاي اولويت دار شركت ملي گاز ايران به شمار مي آيند. او در اين گفت وگو، ضمن برشمردن پروژه هاي در دست اجرا، دستاورد همكارانش در بهره گيري از فناوري هاي نو را تشريح كرده است.
به منظور حفظ پایدارتر شبکه گاز شمال و شمال شرق کشور، اجراي خط انتقال گاز 56 اينچ محمديه قم – پارچين(تهران) در دستور كار قرار گرفت. هم اكنون پيمانكاران اين پروژه 130 كيلومتري، فعاليت خود را در قالب EPC آغاز كرده اند.
نقشه برداري هوايي به كمك پهباد در اين پروژه، سبب شد فرايندي كه به طور مرسوم بين 6 تا 7 ماه زمان نياز داشت، در مدت 2 هفته به اتمام برسد. با بهره گيري از اين روش، عكس هايي باكيفيت و با وضوح تصوير بسيار بالا در اختيار داريم كه در اجرا هم بسيار كاربرد دارد و به جاي بازديد حضوري از سايت پروژه مي توان از اين عكس ها بهره گرفت. كيفيت عكسبرداري با پهباد به حدي است كه كوچك ترين معارض ها در آن به تصوير كشيده مي شود و به اين ترتيب، بهترين مسير براي اجراي پروژه را در اختيار مي گذارد. در صورت رفع موانع اخذ مجوز و همكاري نهادهاي ذي ربط مي توان اين تجربه موفق را به ديگر پروژه هاي صنعت گاز تسري داد تا شاهد بهبود چشمگير در زمان، هزينه و كيفيت فرايند مسيريابي باشيم.
اين پروژه به طول 151 كيلومتر و قطر 42 اينچ از منطقه لاكان - رشت آغاز شده و تا چلوند - آستارا ادامه دارد. اين خط انتقال گاز در مجاورت خط لوله موجود اول سراسري و در دو قطعه در دست احداث است. قطعه اول از لاكان رشت تا نيروگاه پره سر و قطعه دوم از نيروگاه پره سر تا چلوند امتداد مي يابد و انتظار مي رود كل پروژه در سال 1400 به بهره برداري برسد. اين پروژه به لحاظ جغرافيايي، اقليمي و تحصيل اراضي با موانع زيادي مواجه است و از زمين هاي باتلاقي عبور مي كند.
در هر دو قطعه پروژه «رشت – چلوند» اجراي پايلوت جوشكاري اتوماتيك در بخش هايي از مسير در دستور كار قرار گرفته كه اميدواريم اين نوآوري براي اولين بار در كشور به نتيجه برسد و نتايج مثبتي براي صنعت گاز به ارمغان بياورد. در صورت اجراي موفق اين تكنولوژي، كيفيت و سرعت اجراي پروژه ها افزايش چشمگيري خواهد داشت و هزينه هاي جوشكاري نيز كاهش مي يابد. از آنجا كه تجهيزات و تكنولوژي در جوشكاري اتوماتيك حرف اول را مي زند، تاكنون شركت هاي متعددي براي مشاركت در ساخت اين دستگاه اعلام آمادگي كرده اند، بنابراين مكانيزاسيون اين فرايند مهم، علاوه بر تاثيرات مثبت در پروژه ها، سبب ايجاد اشتغال و توليد براي سازندگان داخلي خواهد شد.
منطقه دماوند، داراي اقليمي كوهستاني است و از جمله سرمايه هاي زيست محيطي كشور محسوب مي شود. از اين رو گازرساني به ساكنان اين مناطق با محدوديت هاي فراواني مواجه است و در تمام مراحل پروژه، وقت و انرژي بسياري صرف مذاكره با مقامات محيط زيست شده تا پروژه در عين حفاظت از طبيعت ناب منطقه اجرا شود. همانطور كه مي دانيد، در مناطق كوهستاني براي اجراي مسير خط لوله، از عمليات انفجاري براي باز كردن مسير استفاده مي شود؛ اما در پروژه دماوند بنابر نظر سازمان محيط زيست اين عمليات حذف شد و با بهره گيري از ابزار پيكور، از زمين هاي سفت و سنگي عبور كرديم كه بر صعوبت پروژه افزود. فاز اول پروژه «دماوند – امامزاده هاشم» به قطر 30 اینچ و طول 30 کیلومتر عملیات اجرایی آن به اتمام رسیده و ترزیق گاز شده است.
جاده هراز، يكي از پرترددترین جاده هاي ايران است كه بويژه در ايام آخر هفته، لبريز از مسافراني است كه راهي شهرهاي شمالي مي شوند. اجراي پروژه به موازات جاده اي چنين پرتردد، عملياتي بي اندازه حساس است كه با تلاش همكاران طرح، مشاور، پيمانكار و همکاران اچ اس ای بدون كوچك ترين حادثه اي دنبال شد و اكنون به گام هاي پاياني خود رسيده است. همچنين در 5 ماه از سال در اين جاده، شاهد ريزش برف و يخبندان هستيم، چه آنكه امسال هم تا ارديبهشت ماه اين جاده پوشيده از برف بود؛ اما تلاش همه دست اندركاران، پروژه را به اهداف خود رساند. يكي ديگر از ابتكارات به كار رفته در اين پروژه، استفاده از سازه هاي ژئو گريدي براي ايجاد مسير بود كه مي توان به جرات عنوان كرد كه بدون اين نوآوري، امكان اجراي پروژه وجود نداشت؛ چراكه با وجود رودخانه و جاده هراز، راه ديگري جز مسيرسازي براي عبور خط لوله وجود نداشت.
مصالح ژئوگريدي به مسلح شدن خاك كمك مي كند تا خاك استحكام بيشتري داشته باشد و ماشين آلات ساختماني پروژه بتواند روي آن تردد كند. مسير سازي با استفاده از سازه هاي ژئوگريد، براي اولين بار در پروژه دماوند انجام شد و تجربه اي گرانبها براي استفاده در ديگر پروژه ها رقم زد. در پروژه دماوند، به مانند روال جاري در ديگر پروژه ها، انتخاب اول، حفاري بخشي از كوه بود تا مسيري به پهناي باند 17 متر ايجاد شده و خط لوله در آن اجرا شود. طبيعي است كه محيط زيست مجوز انجام چنين كاري را در منطقه دماوند صادر نمي كرد، بنابراين با استفاده از سازه هاي ژئوگريد اقدام به ساخت مسير كرديم. اين فناوري نوآورانه، علاوه بر صرفه جويي عظيم در هزينه ها، سبب شد پروژه بدون صدمه به محيط زيست اجرا و رضايت همه ذي نفعان حاصل شود.
در بخشي از مسير پروژه «محمديه قم- پارچين» و به منظور عبور از درياچه نمك حوض سلطان، براي تحكيم بستر از تركيب ژئوگرید استفاده خواهد شد كه صرفه جويي بالایی در بحث مسيرسازي رقم می زند، در حالي كه پیش از این در مسيرهاي باتلاقي از روش هاي سنتي استفاده مي شد و با وجود صرف مبالغ زياد، به دليل نداشتن استحكام، پس از مدتي مسير ساخته شده از بين مي رفت و ناچار به تكرار عمليات مسيرسازي بوديم.
پروژه «ديزباد - تربت حيدريه» نيز در قطر 30 اينچ و طول 64 كيلومتر در مرحله انتخاب پيمانكار قرار دارد و صنايع منطقه از جمله نيروگاه و كارخانه فولاد از هم اكنون پيگير هستند تا پروژه هر چه سريع تر به بهره برداري رسيده و صنايع اين خطه را به رونق برساند.
پروژه خط انتقال گاز «پلور – وانا» در ادامه پروژه «امامزاده هاشم – پلور» اجرا خواهد شد كه هم اكنون در مرحله انتخاب پيمانكار قرار دارد. اين خط انتقال 26 كيلومتري است و در قطر 16 اينچ احداث مي شود. همچنين ایستگاه کنترل فشار سمنان به ظرفیت 500 هزار متر مکعب در ساعت از خط لوله 48 اینچ شمال- شمال شرق نیز در مرحله انتخاب پيمانكار است.
گپ وگفت صميمي با همكاران ساير خطوط اصلي و فرعي گاز
مشعل طرح خطوط لوله اصلي و فرعي، از تلفيق همكاران جوان و باتجربه تشكيل شده است. اگر می بينيم كه پروژه هاي شركت با كيفيتی عالي اجرا می شوند، این امر مرهون فكر، انديشه و تلاش عزيزاني است كه سعادت صحبت با برخي از آنها در گفت و گوهاي زير حاصل شده است. به نمايندگي با چند تن از همكاران اين طرح هم كلام شديم و البته به همت همكاراني كه در سايت پروژه ها در جلگه گيلان، كوه هاي دماوند و مازندران، كوير قم و ديگر نقاط كشور مشغول خدمت هستند، درود می فرستيم؛ در انتظار شنيدن دستاوردهاي شان لحظه شماري و تا زمان بازگشت پيروزمندانه آنها از اين ماموريت هاي دشوار، جاي خالي شان را سبز می كنيم.
مجيد رئوفي، رئيس تداركات طرح كه بيش از 31 سال سابقه خدمت دارد، می گويد: استفاده از موجودي انبار براي تامين نيازهاي كالايي پروژه ها، اقدامي هوشمندانه بود كه در شتاب دهي به روند پروژه ها تاثير مثبت داشت.
هرچند كه نوسانات نرخ ارز و افزايش قيمت كالاها در بازار با آنچه كه در پيمان پيش بيني شده بود، كار را سخت كرده؛ اما استفاده از كالاهاي انبار در گلوگاه ها سبب رفع مشكلات می شود.
اميدوارم همانطور كه همكاران خوب شركت براي پيشرفت پروژه ها از جان مايه می گذارند، براي منابع انساني و ارتقای چارت سازماني نيز راهكاري خوب و مؤثر پيدا شود.
مهدي باجلان، سرپرست طراحي مهندسي طرح نيز از جوانان خوش آتيه طرح و متولد سال 62 است كه از طريق طرح جذب نخبگان در سال 86، استخدام شده است. او با بيان اينكه در اين بخش از طرح، طراحي پايه و تفصيلي انجام می شود، توضيح می دهد: اقدام هایی همچون مسيريابي پروژه ها، عمليات ژئوتكنيك، نقشه برداري، استعلام از حدود 50 سازمان، مطالعات زيست محيطي، مهندسي ارزش، مهندسي ريسك و پدافند غيرعامل در اين بخش انجام می شود تا طراحي يك پروژه به سرانجام برسد؛ اما در اين ميان زمان كمي براي طراحي باقي می ماند كه بايد براي اين موضوع، فكري شود. او ادامه می دهد: نوآوري هاي انجام شده در طرح ها سبب شده پروژه ها با شتاب بيشتر و با كيفيت و قيمت بهينه تر انجام شوند.
سيد احمد موسوي، يك دهه شصتي خوشفكر و باهوش و مسؤول برنامه ريزي و كنترل پروژه طرح ساير خطوط اصلي و فرعي كه از بدو استخدام تاكنون در اين طرح بوده است. او می گويد: محيطي بسيار صميمي و يكدست در طرح حاكم است. كار گروهي، مهم ترين ويژگي اين طرح است و باتجربه تر ها گنجينه دانش و اطلاعات خود را بدون هيچ گونه چشمداشتي در اختيار جوان ترها قرار می دهند. هرگاه مشكلي در پيشرفت پروژه ها به وجود آمده، بلافاصله جلسه ای برگزار می شود و هر يك از همكاران، هر كمكي كه می توانند انجام می دهند تا مشكل برطرف شود و پروژه به سرمنزل مقصود برسد. خوشبختانه مجري طرح نيز با ميدان دادن به جوان ها، فضايي فراهم كرده تا همه توان و ظرفيت مجموعه در خدمت اهداف سازمان قرار گيرد.
محمد هادي اميدي، مهندس ارشد اجراي خطوط لوله از باتجربه هاي طرح است كه در سال 78 استخدام شده و از آن زمان تاكنون در همين طرح بوده است. او كوله باري از تجربه را به واسطه مشاركت در اجراي خطوط دوم و سوم سراسري و پروژه هاي گازرساني در استان هاي فارس، بوشهر و پروژه شمال – شمال شرق در كارنامه دارد. امیدی، پروژه محمديه قم – پارچين را از پروژه هاي اساسي شركت ملي گاز ايران می داند كه پایداری گاز در شمال و شمال شرق را تقویت خواهد کرد. او همچنين اجراي پروژه خط تغذيه امامزاده هاشم-پلور را در مجاورت جاده هراز كه يكي از پرترددترين جاده هاي كشور است، دستاوردي ارزشمند توصيف می كند كه با وجود بارندگي ها و لغزنده بودن مسير، بدون مشكل به گام هاي آخر رسيده و از اين نظر جزو افتخارات اچ اس ای در سطح شركت ملي گاز محسوب می شود.
مدیرعامل بزرگترين شركت بهره بردار در مناطق نفت خيز جنوب در گفت وگو با «مشعل» خبر داد:
مشعل شركت بهره برداری نفت و گاز كارون با تامین ۲۵ درصد نفت خام کل کشور به عنوان بزرگترين شركت بهره بردار شركت ملي مناطق نفت خيز جنوب و شركت ملي نفت ايران، با دارا بودن 656 حلقه چاه در محدوده جغرافيايي خود، روزانه بیش از یک ميليون بشكه نفت توليد مي کند که نيمي از نفت فراورش شده شركت بهره برداري نفت و گاز كارون برای صادرات به پايانه صادراتي خارگ و باقی آن برای مصارف داخلي به پالايشگاه هاي تهران و آبادان ارسال مي شود که بدون شک اين حجم از توليد نفت و گاز نقشی بسزا در توليد ناخالص ملي ايفا مي کند. شركت بهره برداری نفت و گاز كارون، افزون بر آن در حال حاضر به طور ميانگين، روزانه حدود 600 ميليون فوت مكعب گاز را توليد و فراورش مي کند كه برای مصارف خانگي و صنعتي به شركت ملي گاز ايران تحويل داده مي شود.
وقتی صحبت از بازگشت به تولید حداکثری نفت خام می شود، باید بدانیم که بخش عمده آن از میادین این شرکت خواهد بود که این روزها با برگزاری جلسات مختلف در حال آمادگی برای انجام این ماموریت مهم قرار دارند. به گفته غلامرضا مفیدی، مدیرعامل شركت بهره برداری نفت و گاز كارون، تلاش در مسیر تحقق برنامه های افزایش تولید و آمادگی برای بازگشت به تولید حداکثری در حال انجام است. مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون، افزون بر مسائل مرتبط با تولید، درباره اقدام های مرتبط با نیروی انسانی در این شرکت توضیح می دهد که در سطح مناطق نفت خیز جنوب، این اولین شرکتی است که طرح طبقه بندی مشاغل کارکنان ارکان ثالث را برای بیش از ۲۶۰۰ نیروی انسانی تابع قانون کار با موفقیت اجرایی کرده و تمامی مزایای این کارکنان، پس از محاسبه و براساس شاخص های طرح طبقه بندی مشاغل تا پایان اسفند سال ۱۳۹۹ پرداخت شده است. بخشودگی مالیاتی برای کارکنانی که در واحدهای مناطق کمتر توسعه یافته مشغول به کار بوده و معافیت مالیاتی ایثارگران (قرارداد مدت موقت و ارکان ثالث) نیز از دیگر برنامه های مرتبط با کارکنان است. او در این گفت و گو، برنامه های مهم 1400 را هم تشریح کرده که متن کامل آن در ادامه می آید:
شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون، با سهم حدود 25 درصد از تولید نفت کشور، جایگاه ویژه ای در تحقق اهداف تولید وزارت نفت دارد که در برنامه تولید سال 1400 نیز بخش عمده افزایش و نگهداشت تولید در مجموعه مناطق نفت خیز جنوب به این شرکت محول شده است.
انشاء الله با تامین امکانات و خدمات فنی مورد نیاز، تحقق فعالیت های تدوین شده و این برنامه با اولویت تحت پیگیری است و در جلسات مستمر و دوره ای، پیشرفت کار و پیگیری رفع تنگناهای مرتبط انجام خواهد شد. در این خصوص با برنامه ریزی و برگزاری نشست های مستمر، تلاش در مسیر تحقق برنامه های افزایش تولید و آمادگی برای بازگشت به تولید حداکثری در حال انجام است.
برنامه هاي سال 1400 در شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون، بنا بر جایگاه راهبردی این شرکت در تولید مواد هیدرو کربوری و تامین خوراک برای پالایشگاه ها، مجتمع های پتروشیمی و شرکت گاز، مبتني برالگوي نامگذاري سال جاري از سوی مقام معظم رهبري (توليد، پشتيباني ها و مانع زدایي ها) در زمینه هایی همچون تولید، پشتیبانی ها، مانع زدایی ها در دستور کار قرار گرفته است.
در زمینه توليد، هدف گذاري برای تحقق كامل برنامه هاي توليد نفت و گاز و گازمايع مطابق با اهداف تعيين شده، اتخاذ تمهيدات لازم برای آمادگي بازگشت به توليد حداكثري با توجه به نقش درآمدزایي شركت در اقتصاد كشور و در زمینه پشتيباني ها، انجام تعميرات اساسي تجهيزات و كارخانجات به منظور پشتيباني بهينه فرايند هاي توليد، رعايت الزام های زيست محيطي، ايمني و بهداشتي، استمرار ساخت وتامين كالا با اولويت منابع درون سازماني و بومي گزيني مطابق با ضوابط ومقررات، استمرار به كارگيري نيروي انساني بومي درقالب خدمات پيمانكاري درچار چوب دستورعمل هاي ابلاغي، تلاش برای بهبود و ارتقای جایگاه سرمايه هاي انساني و مجموعه ذينفعان شركت به عنوان اركان اساسي تحقق اهداف سازماني، استمرار انجام مسؤوليت هاي اجتماعي در حوزه فعاليت شركت ، تلاش مستمر به منظور حفاظت و حراست از دارایي ها و سرمايه هاي انساني و استمرار رعایت پروتکل های بهداشتی با هدف صیانت از سلامت نیروی انسانی در برنامه قرار دارد. همچنین در زمینه مانع زدایي ها نیز پيگيري بهبود وضعيت خدمات دهي به همكاران با اولويت كاركنان نوبتكار و عملياتي، با هدف ایجاد افزایش رضایت مندی، پيگيري رفع محدوديت ها و افزايش رضايتمندي ذينفعان در دستور کار قرار دارد؛ البته باید اشاره کنم که در شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون، سال گذشته تعهدات توليد نفت واقعی شرکت کارون با احتساب كاهش هاي تكليفي و تعميرات اساسي، در مقايسه با پيش بيني 6 ماهه افزون بر 100 درصد و در مقايسه با برنامه روند توليد به میزان 99 درصد محقق شد و در خصوص برنامه سالانه افزایش تولید نیز با وجود محدودیت های ناشی از تحریم ها و تغییرات نرخ کالا و خدمات، برایند تولید معادل 6/8+ هزار بشکه در روز بوده که بیانگر تحقق برنامه سال 1399 این شرکت است. افزون بر آن، با انجام اقدام های مختلف ضخامت سنجی، تعمیر و ایمن سازی خطوط لوله و نیز انجام تعمیرات اساسی تجهیزات فرایندی، زمینه بازگشت به تولید حداکثری و نیز تحقق و پیگیری برنامه های تولید سال 1400 نیز فراهم شده و استمرار دارد.
اهداف اصلی شرکت کارون در سال 1400 تحقق کمی و کیفی تولید با احتساب کاهش های تکلیفی، ایجاد تمهیدات لازم برای بازگشت به تولید حداکثری، نگهداشت و ارتقای نظام ایمنی/ بهداشت، محیط زیست و پدافند غیر عامل در تمامی فعالیت ها، مدیریت آلاینده های زیست محیطی و نیز اجرای طرح طبقه بندی مشاغل نیروهای پیمانکاری از جمله اهداف اصلی شرکت کارون در سال 1400 خواهد بود که انشاء الله با اهتمام تمامی کارکنان، تحقق آن تحت پیگیری است.
با توجه به قانون حداكثری استفاده از توان توليدي و خدمات كشور و حمايت از كالاي ايراني و همچنین تحريم هاي ظالمانه و افزايش نرخ ارز، اين امور با محوريت افزايش كسب و كار و اشتغال در سطح استان خوزستان، در سال 1399 از مجموع 919 درخواست خريداري شده، 835 درخواست معادل 91درصد آن را از سازندگان و تامين كنندگان داخلي و بومي تامين کرده كه امید است در سال 1400 شاهد ارتقای این شاخص در مقوله تامین کالا باشیم.
بحث حفاظت از محیط زیست، با توجه به ماهیت فعالیت این شرکت در تولید و فراورش نفت و گاز و نیز به دلیل موقعیت خاص جفرافیایی شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون، همواره در اولویت اقدام ها و برنامه ریزی ها قرار داشته که تا کنون اقدام های موثری نیز در این خصوص انجام شده و یا در قالب پروژه ها و اصلاحیه های فرایندی تحت پیگیری قرار دارد.
برنامه ریزی در زمینه راه اندازی پروژه جمع آوری روزانه حدود 10 میلیون فوت مکعب از گازهای ارسالی به مشعل در مجموعه صنعتی منصوری، با استفاده از خدمات شرکت های سرمایه گذاری بخش خصوصی، تعمیرات اساسی ماشین آلات فرایندی مرتبط با جمع آوری گازها، پیگیری اجرایی پروژه های بهسازی تمامی مشعل های شرکت کارون و احداث خطوط لوله تزریق پساب از نوع پوشش دار( FBE) از جمله این پروژه هاست.
شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون در کنار وظیفه ذاتی و رسالت خطیر تولید نفت و گاز، هیچگاه از عمل به مسؤولیت های اجتماعی خود و توجه به امور عمرانی، آموزشی، مذهبی، فرهنگی، اشتغالزایی و … جوامع پیرامونی و روستا های همجوار تاسیسات غافل نبوده که تشکیل کارگروه مسؤولیت های اجتماعی ( CSR) و سازماندهی گروه های بسیج جهادی، همکاری در توسعه فضا های آموزشی و مذهبی روستا های همجوار تاسیسات از طریق احداث، بازسازی و مرمت ۱۰ باب مدرسه و ۲۵ مسجد و حسینیه، همکاری و مشارکت فعال در ارائه راهکار های ایمن برای احداث کانال اصلی و کانال های فرعی ریزگرد ها در جنوب شرق اهواز در محل تلاقی با زیرساخت های نفت و گاز و همکاری در تعریف پروژه فی مابین وزارت نفت و منابع طبیعی استان با هدف بیابان زدایی، درختکاری کانون ریزگرد های جنوب شرق اهواز در مساحتی به وسعت ۴ هزار هکتار با اعتبار حدود ۴۵۰ میلیارد ریال، احداث سیل بند در اطراف روستا های همجوار و تامین ماشین آلات برای استحکام بخشی سیل بند های قدیمی در زمان سیلاب فروردین سال 98، تامین نهال برای توسعه فضای سبز روستا های اطراف تاسیسات و کانون ریزگردها، تهیه و تحویل بسته های معیشتی به قرارگاه مرکزی رزمایش مؤمنانه استان خوزستان، تامین البسه و کفش برای ایتام تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره)، مشارکت در آبرسانی به روستا های بخش غیزانیه اهواز، تهیه و توزیع چند هزار پرس غذای گرم در ایام ماه مبارک رمضان در بین خانواده های نیازمند روستاها و مناطق کم برخوردار شهری، تهیه و توزیع نوشت افزار در روستاهای همجوار تاسیسات، تامین البسه و ملزومات ورزشی برای ورزشکاران مناطق محروم، تهیه و مصرف مواد ضدعفونی کننده و گندزدایی معابر، منازل و مدارس روستاهای اطراف تاسیسات، همکاری در جمع آوری و تخلیه آب های سطحی ناشی از بارندگی ها از طریق اعزام خودروی مکنده و پمپ تخلیه فشار، کمک به تامین اقلام مصرفی بیمارستان ها و مراکز درمانی با هدف تقویت خدمات رسانی به بیماران کرونایی و همچنین مشارکت در طرح غربالگری شهید سلیمانی به عنوان بخشی از اقدام های انجام شده از سوی شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون از آن جمله است.
با توجه به ماهیت کاری شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون و عملیاتی بودن حدود 90 درصد کارکنان شاغل در آن و از طرفی ضرورت استمرار فعالیت های ضروری و حساس شرکت در خصوص تامین انرژی، از همان ابتدای شیوع این ویروس، سلامت کارکنان در اولویت اول شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون قرار گرفت و اقدام های مؤثری در این زمینه انجام شد؛ البته باید اشاره کنم که یکی از مشکلات پیش روی این شرکت، فعالیت مستمر و 24 ساعته نیروی انسانی بوده که در صورت بی توجهی به سلامت کارکنان، مشکلاتی در مسیر تولید ایجاد می شد که با اتخاذ تمهیدات لازم و تغییر مدت زمان فعالیت همکاران نوبتکار و همچنین تشکیل شیفت های معین به منظور جایگزین کردن آنها و جلوگیری از وقفه در امر تولید و رعایت دستورعمل های ملی و استانی ستاد های مقابله با کرونا برای کاهش توسعه و پیامدهای انتشار این ویروس این اقدام ها انجام شده و کماکان استمرار دارد.
در این شرکت، برنامه ریزی لازم برای ایجاد انگیزه و نگهداشت نیروی انسانی با اعطای امتیاز ارفاقی در زمینه تخصیص مسکن سازمانی، استفاده از خدمات رفاهی و سایر تسهیلات صورت گرفته و درخصوص نیروهای قرارداد مدت موقت و ارکان ثالث نیز پیگیری و انجام متمرکز بیمه تکمیلی، بخشودگی مالیاتی برای کارکنانی که در واحدهای مناطق کمتر توسعه یافته مشغول به کار هستند، معافیت مالیاتی ایثارگران (قرارداد مدت موقت و ارکان ثالث)، پیگیری وضعیت معیشتی کارکنان قرارداد مدت موقت و ارکان ثالث درقالب سیاست های وزارت نفت و برگزاری حدود 121 دوره آموزش مجازی در شرایط فعلی انتشار ویروس کرونا بخشی از اقدام های صورت گرفته به شمار می آید.
همچنین شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون در سطح مناطق نفت خیز جنوب، اولین شرکتی است که طرح طبقه بندی مشاغل کارکنان ارکان ثالث را برای بیش از ۲۶۰۰ نفر نیروی انسانی تابع قانون کار با موفقیت اجرا یی کرده و تمامی مزایای این کارکنان پس از محاسبه و براساس شاخص های طرح طبقه بندی مشاغل تا پایان اسفند سال ۱۳۹۹ پرداخت شده است. در پایان، ضمن تقدیر و تشکر از تلاش های صادقانه و اهتمام تمامی همکاران رسمی و غیر رسمی که با وجود محدودیت، تحقق اهداف سازمانی را امکانپذیر کرده اند، موفقیت و سلامت همه همکاران و خانواده های ایشان را از درگاه ایزد متعال مسألت دارم.
با افتتاح پتروشیمی های سبلان ، مسجد سلیمان و اکسیر حلال عسلویه ؛
مشعل صنعت پتروشیمی یک سال طلایی و پرکار را در سال 99 پشت سر گذاشت. تعداد زیادی از پروژه های تعهد شده از جهش دوم در سال 99 با وجود محدودیتهای اقتصادی، تحریمهای همه جانبه و کرونا، افتتاح و به بهره برداری رسمی رسیدند؛ با وجود این افتتاح رسمی تعدادی از طرح های آماده بهره برداری باقی مانده بود که آن هم در همین هفته های اخیر بهاری انجام شد و به این ترتیب سهم 17 طرح در سال 99 تکمیل شد. طرح های پتروشیمی سبلان، فاز یک مسجدسلیمان، پارسیان سپهر، فاز یک آرتا انرژی و فاز نخست طرح پتروکیمیای ابن سینا از جمله پروژه های باقی مانده از سال 99 هستند که همین هفته گذشته فاز یک مسجد سلیمان ، پتروشیمی سبلان و اکسیرحلال عسلویه به بهره برداری رسمی رسیدند. علاوه بر اینها در فروردین ماه هم پروژه پارسیان سپهر و دو طرح کاتالیستی به بهره برداری رسیدند. تا اینجای کار تعهدات سال 99 و تعهد افزایش ۲۵ میلیون تنی ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی به طور کامل محقق شده و تنها فاز نخست پتروکیمیای ابن سینا باقی مانده است و بعد باید به سراغ لیست افتتاح های 1400 برویم. تعهداتی که در میانه یک تغییر مهم یعنی تغییر دولت نباید به تاخیر بیفتند یا برنامه کاریشان متوقف بماند.
سهم افتتاح های بهاری 1400
بعد از افتتاح های پتروپالایشی پارسیان سپهر و دو طرح تولید کاتالیست پلی پروپیلن و طرح تولید پلی اتیلن سنگین (CX) هفته گذشته (30 اردیبهشت ماه) پتروشیمی مسجد سلیمان ، سبلان و اکسیرحلال عسلویه هم به دستور رییس جمهوری به بهره برداری رسمی رسیدند.
پتروشیمی مسجدسلیمان با ظرفیت تولید سالانه یک میلیون و ۷۵۵ هزار تن اوره و آمونیاک با دستور رئیس جمهوری به بهره برداری رسمی رسید. طرح اوره و آمونیاک مسجدسلیمان به عنوان یکی از طرح های جهش دوم صنعت است که عملیات آن از اسفندماه ۱۳۹۳ در منطقه هفت شهیدان مسجدسلیمان استان خوزستان اجرا و در 1400 تکمیل شد. ارزش فروش محصولات این مجتمع بالغ بر ۲۶۸ میلیون دلار در سال پیش بینی شده است و شرکت سرمایه گذاری صندوق بازنشستگی کشوری با ۶۶.۵۵ درصد سهم و بخش خصوصی با ۳۳.۴۵ درصد و سهامداران پتروشیمی مسجدسلیمان از جمله سهامداران آن هستند. همچنین سرمایه ۸۵۰ میلیون دلاری این مجتمع از محل آورده سهامداران و خط اعتباری چین تأمین شده است. پتروشیمی مسجدسلیمان در دوران ساخت برای ۵ هزار نفر و در دوران بهره برداری برای ۱۵۰۰ نفر اشتغال زایی داشته است. واحد آمونیاک این مجتمع لیسانس کازاله سوئیس و واحد اوره و دانه بندی نیز لیسانس تویو ژاپن را دارد. پیمانکار اصلی شرکت مهندسی ووهان چین، مشاور مدیریت پروژه شرکت مهندسی پرآور، نماینده صاحبان لیسانس شرکت طراحی و مهندسی صنایع پتروشیمی است. شرکت سرمایه گذاری صندوق بازنشستگی کشوری با ۶۶.۵۵ درصد سهم و بخش خصوصی با ۳۳.۴۵ درصد، سهامداران پتروشیمی مسجدسلیمان هستند و سرمایه ۸۵۰ میلیون دلاری این مجتمع از محل آورده سهامداران و خط اعتباری چین تأمین شده است. پتروشیمی مسجدسلیمان در دوران ساخت برای ۵ هزار نفر و در دوران بهره برداری برای ۱۵۰۰ نفر اشتغال زایی داشته است. اکبر افتخاری ، مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری در مراسم افتتاح آنلاین این مجموعه از صادرات محصولات پتروشیمی مسجدسلیمان در هفته های پیش رو خبر داد و گفت: پس از اکتشاف نفت، طرح دیگری در این سطح در این منطقه اجرا نشده بود و می تواند زمینه توسعه بزرگی در منطقه باشد.
اکسیر حلال عسلویه یکی دیگر از افتتاح های هفته گذشته بود که با شروع به کار آن ایران از واردات هگزان و پنتان بی نیاز می شود. به عبارتی طرح اکسیر حلال عسلویه با ایجاد نخستین واحد تولید پنتان و هگزان صنعت پتروشیمی با مجموع ظرفیت تولید سالانه ۵۰ هزار تن به بهره برداری رسمی رسید. این پروژه به عنوان یکی از طرح های جهش دوم صنعت پتروشیمی از سال ۹۷ با هدف تولید سالانه ۴۰ هزار تن هگزان و ۱۰ هزار تن پنتان در عسلویه آغاز و اجرا شده است. ارزش فروش محصولات این شرکت سالانه ۴۰ میلیون دلار پیش بینی شده و ۴۸ میلیون دلار سرمایه طرح اکسیر حلال عسلویه از محل آورده نقدی شرکت پتروشیمیایی تخت جمشید پارس عسلویه به عنوان سهامدار این طرح تأمین شده است. در واقع این پروژه از جمله نمونه های تامین مالی از داخل صنعت پتروشیمی است که مجتمع های تولیدی ، منابع مالی پروژه های در حال اجرا را بر عهده می گیرند و تاکنون روشی موفق بوده است.
اکسیر حلال عسلویه برای تولید محصولات پنتان و هگزان به ۲۶۰ هزار تن رافینت نیاز دارد که از پتروشیمی نوری دریافت می شود؛ هگزان در واحدهای تولید پلی اتیلن سنگین با سیستم اسلری، واحدهای روغن کشی و دارویی و صنعتی و پنتان نیز در صنایع پتروشیمی به عنوان عامل پف زا در پلی استایرن انبساطی، حشره کش ها و صنایع تولید شوینده مصرف می شود.
اجرای طرح اکسیر حلال عسلویه در دوران ساخت برای ۶۰۰ نفر و در دوران بهره برداری برای ۱۲۰ نفر اشتغال ایجاد کرده است. محمدرضا اخوان ، مدیرعامل پتروشیمی تخت جمشید پارس عسلویه در مراسم افتتاح این مجموعه به رفع دغدغه پتروشیمی های کشور برای تأمین هگزان و پنتان با بهره برداری از طرح اکسیر حلال عسلویه اشاره کرد و گفت: ایران از واردات این دو محصول اساسی برای پتروشیمی ها بی نیاز شد.
وی با بیان اینکه واحد اکسیر حلال عسلویه با هدف رفع حلقه مفقوده صنعت پتروشیمی برای حلال های پلی اتیلن و پلی استایرن ها طراحی شده است، افزود: اکسیر حلال عسلویه یک واحد پیشران است؛ تاکنون هگزان و پنتان از کره و هند و کشورهای دیگر وارد می شد که با احداث این واحد وارداتی نداریم و نگاه بزرگی به صادرات هم شده است.
پتروشیمی سبلان یکی دیگر از تعهدات سال 99 و طرح های جهش دوم صنعت پتروشیمی بود که هفته گذشته با دستور رئیس جمهور و با ظرفیت تولید سالانه یک میلیون و ۶۵۰ هزار تن متانول به ارزش ۴۱۲ میلیون دلار به بهره برداری رسمی رسید. پتروشیمی سبلان با مجموع ۴۰۶ میلیون دلار سرمایه گذاری فاز ۲ پتروشیمی در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس احداث و این میزان سرمایه از محل آورده سهامداران، فاینانس خط اعتباری چین و تسهیلات کوتاه مدت تأمین شده است؛ شرکت انرژی سپهر با ۹۹.۹۶ درصد سهامدار اصلی و پتروشیمی دنا، شرکت سرمایه گذاری سیراف انرژی، شرکت تجارت بین الملل سکو و شرکت قطب پتروشیمی سپهر لاوان دیگر سهامداران این شرکت هستند. خوراک مورد نیاز پتروشیمی سبلان یک میلیون تن گاز طبیعی در سال است که از طریق خط سراسری گاز از سوی شرکت پتروشیمی دماوند تأمین می شود و ارزش فروش محصولات این مجتمع سالانه ۴۱۲ میلیون دلار پیش بینی شده است، همچنین اجرای پتروشیمی سبلان برای ۴۲۰۰ نفر در دوران ساخت و ۸۳۴ نفر در دوران بهره برداری اشتغال ایجاد کرده است. اما ورود به دنیای جذاب چرخه پایین دستی متانول یکی از اهداف مهم هلدینگ پتروفرهنگ به عنوان سهامدار اصلی پتروشیمی سبلان است. مرضیه شاهدایی، مدیرعامل هلدینگ پتروفرهنگ با تأکید بر اینکه متانول برای پتروفرهنگ نقطه پایانی نیست، گفت: این هلدینگ امسال با اخذ مجوزهای لازم به صنایع پایین دستی ورود خواهد کرد. او در مراسم افتتاح پتروشیمی سبلان گفت: اگرچه این مجتمع از فناوری هالدور تاپسوی دانمارک بهره می برد، اما بخش قابل توجهی از تجهیزات طرح از تولیدکنندگان داخلی تأمین شده است، همچنین در این مجتمع برای نخستین بار از کاتالیست بومی سنتز متانول ساخت شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی استفاده شده است. شاهدایی به دو مجموعه متانولی دیگر که توسط این هلدینگ در دست اجراست اشاره کرد و گفت: با بهره برداری از آنها طی دو سال آینده، می توان پتروفرهنگ را در زمره بزرگ ترین تولیدکنندگان و عرضه کنندگان متانول در دنیا قرار داد که این موضوع مزیتی برای ما فراهم می کند تا بتوان نقش پررنگی برای سیاست گذاری جهانی صادرات این محصول داشته باشیم و در تعیین قیمت جهانی متانول به همراه دیگر همکاران تأثیرگذار باشیم.
بررسی راهکارهای سلامت روان در دوران کرونا در گفت و گو با نرگس درویشی ، متخصص روانشناسی
سمیه راهپیما امروزه در دنیایی زندگی می کنیم که هر کس به نوعی دچار برخی درگیری های ذهنی است و برخی رویدادها نیز باعث تشدید آن می شود. خبر شیوع ویروس کرونا در سطح جهان و کشور ما، یکی از این موارد است که اگر با هوشیاری با آن برخورد نکنیم، می تواند بر روح و روان ما تاثیر بسزایی بگذارد و باعث صدمات جبران نا پذیری در تمام گروه های سنی شود. حال باید راه حلی برای مهار این استرس و نگرانی پیدا کرد. مشاوره گرفتن از یک متخصص روانشناس، می تواند در این زمینه بسیار کمک کننده باشد. به دلیل اهمیت این موضوع، گفت وگویی با نرگس درویشی، متخصص روانشناسی بهداشت و درمان صنعت نفت آغاجاری انجام داده ایم که در ادامه می خوانید:
از ابتدای همه گیری ویروس کرونا بیش از ۲میلیون نفر در جهان و حدود ۷۸هزار نفر از هموطنان نازنین ما فوت کرده اند، این در حالی است که هنوز این ویروس مهار نشده و آمار مرگ و میر آن، همچنان رو به افزایش است. مواجهه با اخبار منفی مثل آمار فوتی ها باعث ایجاد پریشانی خاطر در بسیاری از مردم می شود. مرگ، بسیار نزدیک و نزدیک تر از همیشه به نظر می رسد وچون احساس کنترل افراد روی آن خیلی کم است، این خود منجر به کاهش احساس لذت از زندگی و کاهش بهزیستی روانشناختی و در کل، کاهش سازگاری در همه گروه های سنی می شود. فقدان، بخش جدانشدنی زندگی هر یک از ماست. در واقع افراد مختلف در مواجهه با فقدان ها، واکنش های احساسی و رفتاری منحصر به فردی از خود نشان می دهند؛ واکنش هایی از قبیل انکار خشم، افسردگی، اندوه طولانی مدت و گوشه گیری.
نخستین گام در مواجهه با رخدادهایی از جنس فقدان، این است که آنها را به عنوان پدیده هایی واقعی و مسائل مهم که در جریان زندگی رخ می دهد و تغییر آنها هم دست ما نیست، بپذیریم. اکنون که روند واکسیناسیون در سراسر جهان و ایران شتاب بیشتری گرفته و پیش بینی می شود که از سرعت انتقال و مرگ ومیر کاسته شود، نیاز است که برنامه های مختلفی در سطح کلان و کشور و در سطح خرد و محلی انجام شود. در سطح کلان باید از افراد متخصص در حوزه روانشناسی و روانپزشکی در تولید برنامه های علمی – انگیزشی، تهیه کلیپ ها و سخنرانی ها استفاده و به موضوعاتی نظیر فقدان سوگ و راه های مقابله کارآمد و آموزش تاب آوری پرداخته شود، میزان دسترسی مردم به خدمات روانشناختی افزایش یابد تا احساسات منفی ناتوانی hellessness و ناامیدی hopelessness در مردم کم شود. طوری که سطح امید به زندگی و احساس کنترل روی وقایع زندگی بالا رود. باید کمک کرد تا مردم فقدان ها را بپذیرند؛ سوگواری ها را انجام دهند و معنای جدیدی را برای زندگی خود پیدا کنند. این تحقق نمی یابد، مگر اینکه سطح رفاه اقتصادی- اجتماعی در زندگی افزایش پیدا کند. برنامههای شاد و مفرح در سطح ملی اجرا شود و میزان مواجهه با اخبار منفی که به نوعی القا کننده احساس ناتوانی، ناامیدی و کنترل کم روی زندگی است، کاهش یابد. اینگونه است که تفکر خالق بودن بر تفکر قربانی شرایط بودن پیشی می گیرد و سطح توانمندی و کنترل ادراک شده مردم افزایش و به تبع آن، نرخ آسیب های روانی و اجتماعی کاهش می یابد.
وسواس فکری، حالتی ناخوشایند است که فراوانی فکر یا تصویر، در ذهن فرد زیاد می شود، به طوری که احساس می کند کنترل ذهن خود را از دست داده است. در نتیجه این احساس، سطح اضطراب و تحریک پذیری فرد افزایش می یابد؛ البته لازم به ذکر است که همه افراد هم به وسواس فکری مبتلا نمی شوند.
کسانی که در خانواده آنها، زمینه اختلالات اضطرابی و وسواسی دیده می شود، برای ابتلا آسیب پذیری بیشتری دارند. بسیاری از این افکار وسواسی، مثل ترس از آلودگی مجدد، ترس از انتقال بیماری یا ابتلای مجدد و احتمال مرگ عزیزان ناشی از نداشتن اطلاعات کامل و علمی است. اکنون مشخص شده که این ویروس از طریق سطوح بسختی منتقل می شود و چرخه انتقال آن، بیشتر از طریق ترشحات بزاقی و دهانی آن هم در فاصله نزدیک است. همچنین شانس ابتلای مجدد نیز کم است. وقتی که ارائه آخرین اطلاعات در زمینه شیوه های ابتلا یا ابتلای مجدد، براحتی در دسترس همگان قرار می گیرد، بسیاری از تحریف های شناختی و باورهای ناکارآمد مردم، بخصوص افراد مضطرب و وسواسی تصحیح خواهد شد و احساس آسودگی و امنیت بیشتری خواهند کرد و میل به نشخوار های ذهنی مکرر و مستاصل کننده در این زمینه کاهش می یابد .
آنچه که افکار وسواسی را تشدید می کند، اطلاعات نادرست و پردازش های غلط آن در ذهن است. انتشار بموقع و سریع آخرین اطلاعات علمی و عدم مراجعه به اخبار نادرست، می تواند سطح نگرانی، اضطراب و افکار وسواس گونه را کاهش دهد. روانشناسان متخصص برای آموزش تکنیک های آرام سازی و چالش با باورهای ناکارآمد، می توانند به افراد در معرض خطر کمک های حرفه ای ارائه کنند.
در واقع کرونا هم می تواند باعث سازگاری بیشتر افراد در زمان های باهم بودن و افزایش صمیمیت شود و هم اینکه مشکلات و تعارضات زوجین را افزایش دهد.
پس اینکه دورکاری باعث افزایش تعارضات زوجین یا صمیمیت بین زوجین شود، به الگوی ارتباطی قبلی زوجین در خانواده بستگی دارد. خانواده هایی که معمولاً عادت دارند درباره مسائل و مشکلات زندگی با همدیگر گفت وگو کنند و تعاملات سالمی مبتنی بر احترام متقابل و حفظ حریم های شخصی دارند و مسائل ارتباطی و تعارضات بین فردی را به شکل سالم و کارآمدی حل می کنند، در ایام قرنطینه و دورکاری صمیمیت و سازگاری بیشتری را تجربه می کنند؛ اما در مقابل خانواده هایی که از قبل، ارتباط خوبی با یکدیگر نداشتند و مشکلات میان آنها مثل خاکستر زیر آتش همواره وجود داشته یا انکار می شده و زوجین برای اینکه مشکلات کمتری را تجربه کنند، سعی می کردند کمتر با هم در تماس باشند، در شرایط فعلی که مجبورند به صورت دور کار و در محیط خانه کار خود را ارائه کنند، این حضور طولانی مدت باعث آشکارسازی مشکلات قبلی و افزایش تعارضات و حتی زد و خورد بین زوجین می شود.
راهکارها به اهداف زوجین بستگی دارد. برخی تمایل دارند به طور اساسی و ریشه ای روی تعارضات زوجی خود کار کنند که در اینجا نیاز است زوجین به درمانگر های متخصص مراجعه کرده و دوره درمان روانشناختی خود را بگذرانند؛ اما برخی دیگر، انگیزه کافی برای حل عمیق تعارضات و بهبود روابط ندارند. این افراد می توانند هم از خدمات تخصصی شماره تلفن ۱۴۸۰ برای مشاوره اختلافات خانوادگی، ۱۲۳ اورژانس اجتماعی برای خشونت خانگی و برای مشاوره زیر ۱۸ سال ازخدمات «صدای یارا» استفاده کنند. خیلی وقت ها موضوع دعوا، مسائل پیش پا افتاده ای نظیر سر و صدای تلویزیون، مزاحمت بچه ها به هنگام خوابیدن، عدم رعایت توصیههای ایمنی و بهداشتی، درگیری والدین بر سر انجام تکالیف بچه ها، کوچک بودن فضای خانه، رویارویی مداوم در یک فضای کوچک به مدت طولانی، شکسته شدن حریم های شخصی و... است.
مشکلات اقتصادی و استرس کاری می تواند پاسخگویی به نیازهای شریک عاطفی را دشوارتر کند و احتمال اینکه افراد ایرادگیر شده و با کوچک ترین مشکل دعوا راه بیندازند، بیشتر شود.
بسیاری از افراد برای حفظ کارآمدی روزانه شان، به حریم شخصی و تنهایی نیاز دارند. سلامت روان بسیاری از ما وابسته به حفظ روال معمول زندگی و پرداختن به علایق و سرگرمی هایمان است. مواردی که اکنون در دسترس نداریم.
اگر از محدود شدن در فضای کوچک کنار افراد خانواده احساس فشار می کنید و لذت نمی برید، این یک واکنش انسان طبیعی است. موضوعی که در این دوران به شما کمک می کند، این است که درباره احساسات و نیازهای خودتان با هم صحبت کنید. در بعضی مواقع نیز یکی از زوجین با پیگیری اخبار مربوط به کرونا احساس آرامش و کنترل می کند، در حالی که دیگری دوست دارد تا حد امکان خودش را از این دست اخبار دور نگه دارد. این اختلاف، ناشی از تفاوت در مکانیسم های مقابله با استرس در افراد است. بی توجهی به این موضوع، تعارضات زناشویی را افزایش می دهد و باعث می شود زوجین این موضوع را به عدم حمایت عاطفی از سوی شریک زندگی خود نسبت دهد. در حالی که با گفت وگو در این زمینه می توان بسیاری از مشکلات و سوء تفاهم ها را برطرف کرد. بنابراین زوجین باید درباره روش های مقابله با استرس با هم حرف بزنند و فرض را بر این نگذارند که شریک زندگی شان خودش باید بفهمد که چه موضوعی او را ناراحت می کند؛ بلکه باید با گفت وگو به راه حلی برای احترام به این تفاوت ها برسند.
راه دیگر برای بهبود رابطه عاشقانه میان زوجین در این دوران، حفظ روابط اجتماعی است. ما انسان ها، به داشتن احساس تعلق، نیازی اساسی داریم و در شرایط استرس زا، داشتن روابط اجتماعی به آرام شدن ما کمک می کند؛ اگرچه روابط عاشقانه و زناشویی، می تواند منبع اصلی حمایت برای بسیاری از افرادباشد؛ اما در این شرایط بحرانی، ارتباط گسترده تر با دوستان و خانواده از طریق تلفن، پیام یا تماس ویدیویی به زوجین کمک می کند تا شرایط سخت را بهتر پشت سر بگذارند.
با تقسیم کارها و برنامه ریزی برای استفاده نوبتی از فضای کاری خانه، می توانید زمان کاری خود را با یکدیگر تنظیم کنید. به عنوان مثال، هر سه ساعت، یک نفر از اتاق کاری خانه استفاده کند و دیگری مسؤولیت مراقبت از بچه ها را به عهده بگیرد.
قدردانی از یکدیگر را تمرین کنید. تشکر و قدردانی از کارهایی که شریک زندگی تان به عهده گرفته و تمرکز بر کارهایی که بدرستی انجام شده، به نزدیک شدن دل ها به یکدیگر کمک می کند. پیاده روی، تماشای سریال های مورد علاقه، مشاهده آنلاین کنسرت ها و احترام به فضای خصوصی نیز در این زمینه راهگشاست.
با تعطیلی مدارس، تفریحات داخل مدرسه، مسافرت ها، مسابقات ورزشی و فعالیت هایی که بچه ها پیش از این در آن شرکت می کردند، لغو شده است، بنابراین آنها به دلیل از دست دادن این فعالیت ها احساس ناامیدی و غمگینی می کنند. از این رو باید آنها را از لحاظ عاطفی حمایت کرد. انتظار اینکه آنها به خاطر از دست دادن زندگی عادی و روزمره شان غمگین و خسته شوند را داشته باشید. یک برنامه عادی روزانه برای کودکانتان طراحی کنید و در این خصوص از خود کودک هم کمک بگیرید. کودکان به برنامه ریزی منظم روزانه نیاز دارند، بنابراین در این برنامه ریزی حتما زمان بازی، استفاده ازتلفن همراه و ارتباط او با دوستان را در نظر د اشته باشید و در عین حال حتما زمانی را برای دوری از تکنولوژی و کمک آنها در انجام کارهای خانه در نظر بگیرید. برنامه ریزی باید بر اساس اولویت های ما باشد، بنابراین در طول هفته برنامه هایی نظیر پیاده روی، دوچرخه سواری، بادبادک بازی در فضاهای آزاد و دور از ازدحام عمومی را برای تجدید روحیه همه اعضای خانواده طراحی کنید.
بیماری کرونا موجب بروز احساساتی نظیر اضطراب، استرس و عدم اطمینان در میان افراد، بویژه کودکان و نوجوانان شده است. در این شرایط متخصصان توصیه می کنند که والدین پیشقدم شده و با آرامش در مورد این ویروس با کودکان خود صحبت کنند و بگویند که ممکن است نشانه هایی از وجود این بیماری در ما احساس شود؛ اما نباید بیش از حد ترسید.
اطلاعات نادرست زیادی درباره بیماری کرونا در حال انتشار است. از کودکان در مورد اطلاعاتی که در مورد بیماری شنیده اند، سوال و میزان درستی این اطلاعات را با هم چک کنید. ارائه اطلاعات صحیح به کودکان، کافی نیست؛ بلکه باید برداشت های غلط قبلی آنها را نیز اصلاح کرد. به طور قطع برخی والدین در این شرایط، احساس اضطراب می کنند و فرزندانشان نیز ناخواسته از حالات و احساسات آنها الگو می گیرند. والدین باید تلاش کنند اضطراب و نگرانی های خود را مدیریت کرده و این نگرانی ها را بیش از حد در حضور فرزندان خود بروز ندهند. بچه ها برای احساس ایمنی و امنیت، بشدت به والدین خود متکی هستند. بنابراین حتی اگر احساس اضطراب می کنید، اجازه ندهید که کودکانتان احساس ناایمنی کنند؛ بلکه آنها را تشویق کنید تا با رعایت برخی نکات بهداشتی نظیر استفاده از ماسک، حفظ فاصله از دیگران، شستن مرتب دست ها با آب و صابون، تا حد زیادی جلوی ابتلا به کرونا را بگیرند. به فرزندان خود اطمینان دهید که بیماری کرونا، بخصوص برای کودکان و نوجوانان معمولاً خفیف است، ضمن اینکه درمان هم دارد. اقدام دیگر این که از فرزندان بخواهید به دیگران و شرایط افراد دیگر فکر کنند. به عنوان مثال به آنها بگویید که وقتی از شما می خواهیم دست هایتان را بشویید و در خانه بمانید، به این دلیل است که چرخه بیماری شکسته شده و از انتقال این بیماری جلوگیری شود، این کار به آن معناست که اطرافیان برایمان مهم هستند و ما به آنها اهمیت می دهیم.
یکی از مهم ترین چیزهایی که باید به یاد داشته باشیم، این است که جلوی خودگویی هایی منفی را بگیریم. گاهی اوقات ذهن ما سناریوسازی می کند، به طوری که غرق در احساسات منفی می شویم. در این شرایط بهتر است تصاویر ذهنی دلخراش و داستان هایی در این مورد را در ذهن خود پردازش نکنیم، در جست و جوی اطلاعات اضافی نگردیم و به افکار منفی و مزاحم اجازه ندهیم که ذهنمان را تسخیر کنند. تمرین های تنفسی را یاد بگیریم و خود را به شکر گزاری عادت دهیم. خودمان را دوست داشته باشیم و شرایط را بپذیریم. کم کم در زندگی مان برای تفریح هایی که به خاطر شرایط کرونا از دست داده ایم، جایی باز کنیم و سعی داشته باشیم روش های مختلفی را برای کاهش فشار و استرس روانی خود یافته و شرایط زندگی را به روال عادی و روزمره برگردانیم. از فعالیت های هنری برای مشغول کردن ذهن و همچنین پاکسازی روان استفاده کنیم. باید سعی کنیم میزان اعتقادات خود به افکار منفی را روز به روز کمتر کنیم و به آنها وزن بیش از حد ندهیم و آن را درست نپنداریم. به خودمان و اطرافیانمان محبت کنیم و در مورد نگرانی هایمان با افراد متخصص و کسانی که به ما نزدیک هستند، صحبت کنیم. سعی کنیم هم آرامش دهنده خودمان باشیم و هم در فعالیت های خیریه و روزمره به افرادی که نیازمند کمک و نوع دوستی ما هستند، شرکت کنیم. یکی از چیزهایی که بجز هنر می تواند به ما کمک کند تا از این شرایط سخت خارج شویم و معنای جدیدی را برای زندگی بیابیم، کمک به افرادی است که شرایطشان از ما بدتر است. کمک به این افراد، هم باعث تلطیف احساسات انسانی خودمان می شود و هم تسکین دهنده درد کسانی است که به آنها کمک کرده ایم.
با رعایت این توصیه ها و مراجعه به روانشناس در صورت داشتن اضطراب زیاد، می توان بخشی از این فشار را تخلیه و به صورت اصولی برای درمان اقدام کرد.
آیا پیشنهاد اقلیمی آژانس بین المللی انرژی نقطه اوج سرمایه گذاری های نفتی است؟
آینده ذخایر نفت خام و زغال سنگ حرارتی ازسوی طرفداران محیط زیست یا حتی به طور مستقیم از طرف انرژی های تجدیدپذیر به خطر نمی افتد؛ بلکه این تهدید زمانی احساس می شود که بانک های بزرگ در مسیر توقف تامین مالی پروژه های سوخت های فسیلی گام بردارند. دو سال پیش، گلدمن ساکس، یکی از بزرگترین سرمایه گذاران در زمینه سوخت های فسیلی، به عنوان نخستین بانک آمریکایی با رد تأمین بودجه فعالیت های اکتشافی و حفاری جدید نفت در قطب شمال و توسعه ذخایر معادن زغال سنگ حرارتی در سراسر جهان، تاریخ ساز شد. بانک آمریکایی گلدمن ساکس در سیاست محیط زیستی خود، تغییر اقلیم را به عنوان مهم ترین چالش محیط زیستی قرن 21 اعلام کرد و متعهد شد با مدیریت مؤثر آثار سوء محیط زیست از طریق فروش اوراق قرضه وجلوگیری از فاجعه تغییرات اقلیمی، به مشتریان خود کمک کند. بانک بزرگ وال استریت نیز متعهد شد در یک دهه آینده 750 میلیارد دلار در مناطقی که در پروژه های متمرکز بر مقابله با تغییرات اقلیمی متمرکز هستند، سرمایه گذاری کند. ماه ها بعد، بلک راک (BlackRock) بزرگترین مؤسسه مدیریت سرمایه گذاری جهان، اعلام کرد که قصد دارد سرمایه گذاری در زمینه محیط زیستی، اجتماع و حاکمیت (ESG) یا مسؤولیت اجتماعی خود را با افزایش بیش از چند 10 برابری در یک دهه از 90 میلیارد دلار، به یک تریلیون دلار برساند. بلک راک، پارسال نیز این هدف را دنبال و ضمن بازنگری اساسی و جدی در رویکرد خود برای همکاری با شرکت ها اعلام کرد که روش پیشین و سنتی خود مبنی بر قرار گرفتن در کنار هیأت مدیره شرکت ها را کنار می گذارد؛ اما به جای آن به تصمیم سهامداران رجوع می کند. در شرایطی که سرمایه گذاران فکر می کردند این شرکت ها به طور معمول در زمینه انرژی های تجدیدپذیر تنها به حرف زدن اکتفا می کنند، حال شاهد نشانه هایی مطلوب از هدف و نگاه تجاری آنها به این بخش هستیم. برای نخستین بار، بزرگترین بانک های سرمایه گذاری جهان، بیش از تمایل به سرمایه گذاری در سوخت های فسیلی، از سرمایه گذاری در حوزه انرژی های تجدیدپذیر حمایت می کنند. بر اساس داده های مؤسسه بلومبرگ که حدود 140 مؤسسه خدمات مالی در سراسر جهان را پوشش می دهد، از 14 ماه مه سال 2021 میلادی حداقل 203 میلیارد دلار اوراق قرضه و وام روانه طرح های توسعه انرژی های تجدیدپذیر شده است، در حالی که رقم تامین مالی برای مشاغل متمرکز در هیدروکربن ها 189 میلیارد دلار بود.این برای نخستین بار در تاریخ سوخت های فسیلی مدرن است که شاهد وقوع چنین تغییرهایی هستییم.
در اوایل سال جاری میلادی، شرکت آمریکایی نفت و گاز اکسون موبیل با خشم سرمایه گذاران فعال و صندوق بازنشستگی معلمان ایالت کالیفرنیا (CalSTRS)، یکی از بزرگترین صندوق های بازنشستگی ایالات متحده آمریکا روبه رو شد.
اما این پایان مسیر نبود.
صندوق بازنشستگی 226 میلیارد دلاری ایالت نیویورک هم بتازگی از برنامه های خود برای واگذاری سهام های نفت و گاز در سال های آینده خبر داده است. اکسون موبیل، به دلیل تعهد نصف و نیمه خود در قبال کاهش انتشار کربن و گازهای گلخانه ای مورد انتقاد قرار گرفت. این شرکت آمریکایی هم به جرگه تولیدکنندگان نفت و گاز بسرعت در حال رشد در زمینه کاهش انتشار گازهای گلخانه ای پیوست. متأسفانه، فعالان و تحلیلگران بیشتر گفته های اکسون موبیل را «ناراحت کننده»، «ناکافی» و در حد «گام های ابتدایی» می دانند.
پاول مولچانوف، تحلیلگر انرژی ریموند جیمز در این باره گفت: کاهش 15 تا 20 درصدی در شدت انتشار گازهای گلخانه ای طی 9 سال هدفی بلندپروازانه نیست و از اساس مطابق عرف معمول تجارت است.
اندرو لوگان، مدیر بخش نفت و گاز سازمان غیرانتفاعی پایدار «سرس» (Ceres) که با سرمایه گذاران فعال در زمینه تغییرات اقلیمی کار می کند، گفت: آنچه به واقع جزو کاستی های گزارش اکسون به شمار می رود، این است که هیچ اشاره ای به بحث برنامه سرمایه گذاری ها، راهبرد یا سرمایه گذاری نشده است. در همین حال، موتور شماره یک، یکی از گروه های سهامدار، که درگیر یک کمپین فعال برای تغییر فعالیت های شرکت است، ضمن اعلام موافقت می گوید: در حالی که کاهش شدت انتشار مقدار کربن مهم است؛ اما در گفته های اکسون موبیل نشانی از بهتر شدن موقعیتش در زمینه کاهش انتشار گازهای گلخانه ای مشاهده نمی شود.
سرس همچنین از تشکیل کنسرسیومی متشکل از سرمایه گذاران در زمینه مدیریت 9 تریلیون دلار دارایی که به طور کامل متعهد به سرمایه گذاری در زمینه به صفر رساندن انتشار کربن است، خبر داد.
در نظر بگیرید که در سال 2019 میلادی، بانک ها 737 میلیارد دلار در زمینه سوخت های فسیلی سرمایه گذاری کردند؛ اما سرمایه گذاری در بخش انرژی های پاک تنها 238 میلیارد دلار بوده است.
این روند در سال 2020 میلادی و در اوج شیوع ویروس جهانی کووید-19 (کرونا) بدون تغییر باقی ماند، به طوری که بانک ها 688 میلیارد دلار به بخش سوخت های فسیلی اختصاص دادند و سهم منابع تجدیدپذیر تنها 323 میلیارد دلار بود.
از سال 2015 میلادی که بخش زیادی از کشورهای جهان در توافقنامه تغییرات اقلیمی پاریس تصمیم گرفتند از گرمایش زمین بکاهند، بانک ها بیش از 3.6 تریلیون دلار در زمینه سوخت های فسیلی سرمایه گذاری کردند که این رقم حدود سه برابر کل اوراق قرضه و وام های اختصاص یافته به اجرای پروژه های سبز بوده است.
در مجموع، از زمان توافقنامه تغییرات اقلیمی پاریس، بانک های سرمایه گذاری از تنظیم اوراق قرضه و وام برای شرکت های انرژی 16.6 میلیارد پوند، درآمد به دست آوردند، در حالی که رقم اوراق قرضه و وام های سبز 7.4 میلیارد دلار بوده است.
تحولات تازه را می توان روندی جدید در ساخت تلقی کرد. با این وجود بعضی علاقه مندان به انرژی های پاک اعلام کردند که ما در انتقال انرژی پاک به «نقطه اوج قدرت» رسیده اند.
در واقع این مؤسسه منکر این نیست که سرمایه گذاری های محیط زیستی، اجتماعی و حاکمیت یا مسؤولیت اجتماعی، بسرعت در حال افزایش است، در عین حال سرمایه گذاران، فعالانه خواستار انتخاب مسؤول انجام کارهای همسو با محیط زیست و فعالیت های اجتماعی هستند. در واقع طی پنج سال اخیر، سرمایه گذاری در زمینه محیط زیست، اجتماع و حاکمیت به عنوان بزرگترین گرایش بزرگ جهانی، نمود پیدا کرده است. حتی بانک های بزرگ نیز فشار اخلاقی را بشدت احساس می کنند. زندگی در دنیای مالی به حال عادی بر نخواهد گشت و این بزرگترین انتقال ثروتی است که تاکنون شاهد بوده ایم. ارزش دارایی های سرمایه گذاری پایدار اکنون 17.1 تریلیون دلار برآورد شده، این رقم تنها نسبت به سال 2018 میلادی 50 درصد افزایش یافته است. شرکت چندملیتی خدمات حرفه ای انگلیسی پرایس واتر هاوس کوپرز (PricewaterhouseCoopers) که در زمینه ارائه خدمات مشاوره مدیریت، مشاوره مالی و سرمایه گذاری، مشاوره حقوقی و مالیاتی، بیم سنجی، خدمات حسابداری و حسابرسی فعالیت می کند، اعلام کرده که در یک سال، 77 درصد سرمایه گذاران نهادی، خرید محصولاتی را که به نوعی پایدار نیستند، به طور کامل متوقف می کنند. شرکت مدیریت سرمایه گذاری بلك راك (Blackrock) در این باره می گويد، مشتريانش تنها طی پنج سال دارايی هایی خود را در زمینه محیط زیستی، اجتماعی و حاکمیت (ESG) دو برابر می كنند. در واقع، مؤسسه ها و شرکت های مدیریت مال می گویند که تغییر آب و هوا، اولویت نخست نگرانی آنها و معیارهای اصلی تعیین کننده تمرکز فعالیتشان برای درآمدزایی است و این یک بحث اخلاقی نیست؛ بلکه به بازار آزاد مربوط می شود.
منبع: اویل پرایس
الکس کیمانی
مترجم: امیر دشتی
شرکت ملی حفاری ایران
مدیر برنامه ریزی تلفیقی شرکت ملی حفاری ایران از حفر وتکمیل 17 حلقه چاه های نفت و گاز در دو ماه نخست امسال در مناطق نفت خیز خشکی و دریایی کشور خبر داد.
بابک زنگنه گفت:چهارحلقه ازاین چاه ها، توسعه ای/ توصیفی و13حلقه تعمیری و تکمیلی بوده است.
وی افزود: ازمجموع چاه ها 15حلقه شامل چهارحلقه توسعه ای/ توصیفی و11حلقه تکمیلی در گستره عملیاتی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب و دوحلقه چاه نیز در موقعیت شرکت نفت فلات قاره ایران حفر و عملیاتی شده اند.
مدیر برنامه ریزی تلفیقی شرکت ملی حفاری ایران با بیان اینکه تعمیر وتکمیل چاه ها ارتباط مستقیم وتأثیرگذاری با حفظ، نگهداشت و افزایش تولید دارد، اظهار کرد: در نتیجه هم افزایی وهمکاری مستمر میان متخصصان و کارشناسان این شرکت و شرکت های کارفرمایی، در مدت پیش گفته،تکمیل چهارحلقه چاه39 روز زودتر از برنامه پیش بینی شده از سوی کارفرما پایان یافت.
زنگنه با این توضیح که این شرکت 70 دستگاه حفاری سبک، سنگین و فوق سنگین شامل 67 دستگاه حفاری خشکی و سه دستگاه دریایی در تملک خود دارد، گفت: هم اکنون 25دکل حفاری این شرکت در حال جابه جایی در مناطق عملیاتی خشکی کشور هستند.
در نشست مشترک مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران با فرمانده انتظامی استان خوزستان، بر تداوم همکاری های دومجموعه تاکید شد.
حمیدرضا گلپایگانی در نشست با فرمانده انتظامی استان خوزستان، گفت: به روال معمول جابه جایی هر دستگاه حفاری در جاده ها و راه های مواصلاتی کشور با به کارگیری بیش از100 دستگاه خودروسنگین وفوق سنگین به همراه اکیپ های تخصصی صورت می گیرد که با توجه به حجم و وزن محموله های بعضا ترافیکی، نیاز مبرم به هماهنگی،همکاری و همراهی پلیس راهور دارد.
وی افزود: همکاری پلیس موجب آسان سازی تردد و متعاقب آن کوتاه شدن زمان جا به جایی وعملیایی شدن زودهنگام دکل حفاری و تولیدی شدن چاه می شود که هر یک روز تسریع در انجام کار از نظر حفظ، نگهداشت و افزایش تولید و ایجاد درآمد اقتصادی برای کشور بسیار بااهمیت است.
مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران تصریح کرد: ماموران نیروی انتظامی اعم از مرزبانان در مناطق مرزی و پلیس نیز در مناطق شهری که دستگاه های حفاری و کارگاه های عملیاتی و پشتیبانی استقرار دارد، همکاری مطلوبی با کارکنان حراست شرکت ملی حفاری دارد.
گلپایگانی با بیان اینکه این شرکت بزرگترین شرکت حفاری در منطقه و کشور است و به عنوان زنجیره اصلی در فرآیند تولید نفت و گاز نقش محوری عهده دار است، بر تداوم و تقویت همکاری ها میان این سازمان با نیروی انتظامی تاکید کرد.
پخش فرآورده های نفتی منطقه سبزوار
مدیرشرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه سبزوار ازتأمین وتوزیع بیش از620 میلیون لیتر انواع فرآورده نفتی در سال گذشته منطقه خبر داد. محمد صادقی افزود: سال 99 سالی که شیوع کرونا در کشور گسترش داشت و کارکنان منطقه، شرکت های حمل ونقل، رانندگان زحمتکش نفتکش، همچنین متصدیان و کارکنان مجاری عرضه سوخت، شرکت های توزیع کننده گاز مایع و شرکت های صاحب نشان(برند) با تلاش مضاعف توانستند بیش از 620 میلیون لیتر سوخت مورد نیاز مردم را به موقع تأمین، ارسال و توزیع کنند. وی درباره فعالیت مجاری عرضه سوخت گفت: پارسال همه مجاری عرضه سوخت مایع و سی ان جی منطقه درشهرستان های سبزوار،بردسکن، خوشاب، ششتمد، داورزن، جوین و جغتای بدون وقفه و به طور 24 ساعته در زمینه سوخت رسانی فعالیت داشتند. مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه سبزوار از اجرای دو طرح مهم در سال 99 نام برد و اظهار کرد: طرح توزیع الکترونیکی سوخت (نفت سفید، گاز مایع و نفت گاز) و طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودروهای عمومی ازجمله طرح هایی بود که با همکاری ادارات مرتبط به ویژه معاون استاندار، فرماندار ویژه سبزوار و فرمانداری شهرستان به خوبی اجرا شد. صادقی درباره فعالیت انبار نفت شهید محمدیانی گفت: پارسال به طور میانگین روزانه بیش از یک میلیون و 700 هزار لیتر انواع فرآورده نفتی از این انبار بارگیری و در بخش های حمل ونقل، کشاورزی، صنایع، روستاهای فاقد گاز شهری و حتی استان های همجوار توزیع شد.
پخش فرآورده های نفتی منطقه بوشهر
مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه بوشهر گفت: بیش ازسه هزار کارت هوشمند سوخت شهروندانی که رمز کارت خود را فراموش کرده اند، در منطقه بوشهر بازیابی شده است. مسعود نیک تاج افزود: پارسال رمز سه هزار و 270 کارت هوشمند سوخت بازیابی شد که بیشترین تعداد مربوط به ناحیه مرکزی با هزار و 399 کارت و کمترین آن مربوط به ناحیه خارک با 23 کارت است. وی تأکید کرد: افرادی که به هر دلیل امکان بازیابی رمز کارت سوخت برایشان میسر نیست، می توانند از طریق مراجعه حضوری به نواحی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه بوشهر نسبت به بازیابی رمزشان اقدام کنند. وی ادامه داد: این افراد می توانند به همراه مدارک هویتی خود و خودرو از جمله سند سبز خودرو، کارت ملی، کارت هوشمند سوخت، کارت خودرو و در صورت داشتن سند بنچاق به صورت حضوری به این نواحی مراجعه و رمز جدید خود را بازیابی کنند. مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه بوشهر گفت: دارندگان کارت هوشمند سوخت خودرو در شهر بوشهر نیزمی توانند با مراجعه به ناحیه مرکزی منطقه واقع در خیابان طالقانی، انتهای بلوار صدرا به صورت حضوری درخواست بازیابی رمز کارت سوخت خود را ارائه دهند. نیک تاج افزود: درخواست کارت سوخت المثنی اکنون تنها با مراجعه حضوری مالک خودرو به همراه مدارک هویتی خود و خودرو به دفاتر پلیس +10 امکان پذیر است و برای پیگیری روند صدور کارت المثنی نیزمی توانند به سامانه WWW.EPOLICE.IR مراجعه کنند.
وی تصریح کرد: در منطقه بوشهر 78 جایگاه عرضه فرآورده های نفتی فعال متصل به سامانه هوشمند سوخت وجود دارد.
پژوهشگاه صنعت نفت
پژوهشگاه صنعت نفت و دانشگاه بین المللی چابهار با هدف توسعه همکاری های فناورانه تفاهم نامه همکاری امضا کردند.
براساس این تفاهم نامه که بین جعفر توفیقی، رئیس پژوهشگاه صنعت نفت و ناصر آبروش، سرپرست دانشگاه بین المللی چابهار امضا شد، استفاده از تجارب، امکانات، تجهیزات و توانمندی های طرفین برای توسعه همکاری های فناورانه،ترویج وگسترش روابط از مهم ترین اهداف به شمار می آید.
همکاری با پردیس های پایین دستی و انرژی و محیط زیست پژوهشگاه صنعت نفت و همکاری دو طرف در فراهم آوردن شرایط استقرار و همکاری گروه های فناور و شرکت های دانش بنیان نوپا در مراکز نوآوری دو طرف،همچینن استفاده از امکانات دوجانبه به منظور هم افزایی و حمایت از شرکت های استارت آپی با هدف تکمیل زنجیره تجاری سازی و علم و فناوری و ارائه آن به صنعت از دیگر اهداف و مفاد این تفاهم نامه است.
بهره گیری ازامکانات آموزشی- پژوهشی موجود درآزمایشگاه ها و مراکز تحقیقاتی پژو هشگاه صنعت نفت و دانشگاه چابهار،همکاری در برگزاری همایش های ملی و بین المللی در حوزه های بالادستی و پایین دستی صنایع نفت و گاز،همچنین ارائه خدمات آزمایشگاهی تخصصی در زمینه های مورد نیاز و همکاری در انتقال دانش و فناوری های مورد نیاز پژوهشگاه ودانشگاه، دیگر محورهای همکاری در این تفاهم نامه است.
گاز استان قزوین
مدیرعامل شرکت گاز استان قزوین اظهار کرد: اکنون ۱۰۰ درصد خانوارهای شهری و ۸۹ درصد خانوار روستایی استان قزوین از گاز طبیعی بهره مند هستند. اسماعیل مفرد بوشهری در دیدار با لطف الله سیاهکلی مرادی، نماینده قزوین، البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی و رئیس مجمع نمایندگان استان که به منظور هم اندیشی برای توسعه گازرسانی در سطح استان انجام شد، برنامه های شرکت گاز استان در سال ۱۴۰۰ و وضع گازرسانی به شهرها و روستاهای استان را تشریح کرد.
وی به گازرسانی به ۲۶ روستای دیگر در استان قزوین اشاره و اظهار کرد: امسال گازرسانی به ۲۱ روستا در مناطق طارم سفلی و الموت، چهار روستا در بخش مرکزی شهرستان قزوین و یک روستا در بخش مرکزی شهرستان بویین زهرا در حال اجراست. سیاهکلی مرادی نیز این دیدار با قدردانی از مدیرعامل و مجموعه عوامل شرکت گاز استان گفت: نمایندگان استان برای خدمت رسانی به مردم در حوزه گازرسانی آمادگی لازم را دارند تا با هم اندیشی، مشکلات و موانع موجود در اجرای پروژه ها را برطرف کنند و مردم مناطقی که در آنجا امکان توسعه گازرسانی میسر است، در کمترین زمان ممکن از گاز طبیعی بهره مند شوند.
شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب
رئیس بهداشت، ایمنی و محیط زیست (اچ اس ای) شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب گفت: به منظور حفظ محیط زیست و جلوگیری از سوزاندن گازهای همراه، طرح فروش گازهای مشعل در واحدهای منصوری، مارون 3 و مارون 6 اجرایی شد. محمدرضا نادری افزود: با اجرای این طرح در واحد مارون 3 به مقدار 12میلیون فوت مکعب، در واحد بهره برداری منصوری به مقدار 10 میلیون فوت مکعب و در واحد مارون 6 پس از راه اندازی در آینده نزدیک به مقدار 14میلیون فوت مکعب در روز گازهای مشعل جمع آوری و به بخش خصوصی فروخته می شود. وی با بیان اینکه این پروژه در آستانه راه اندازی رسمی قرار دارند، گفت: در این طرح ، شرکت های سرمایه گذار بخش خصوصی نسبت به نصب تأسیسات تقویت فشار گاز و احداث خطوط لوله مورد نیاز اقدام و گازهای مشعل را جمع آوری و به واحدهای پایین دست مرتبط با پتروشیمی منتقل می کنند. رئیس ایمنی، بهداشت و محیط زیست (اچ اس ای) شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب ادامه داد: این طرح ها از سوزاندن روزانه 36 میلیون فوت مکعب گاز جلوگیری می کنند که افزون بر آثارمحیط زیستی بارز آن ازجمله کاهش انتشار حدود 22 هزار تن اکسیدهای گوگرد در سال، کاهش 1500 تن اکسید نیتروژن (که به عنوان عوامل ایجادکننده باران های اسیدی شناخته شده اند)،همچنین کاهش انتشار گازهای گلخانه ای (عامل پیدایش پدیده گرمایش جهانی) به مقدار بیش از 1.5میلیون تن درسال،سود و صرفه قابل توجهی از طریق تولید میعانات گازی و گاز سبک به همراه دارند. به گفته نادری، مدت قرارداد فروش گازهای مشعل به بخش خصوصی پنج سال و این زمان در صورت نیاز قابل تمدید است.
مدیریت عملیات ترابری و پشتیبانی تولید شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب از اختصاص 15دستگاه ماشین آلات راهسازی به طرح های عام المنفعه در روستاهای اهواز و مسجد سلیمان خبر داد. مهران حسنوند، مدیرعملیات ترابری وپشتیبانی تولید شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب گفت: به درخواست استانداری خوزستان وشهردای منطقه 3 و7 اهوازبرای محرومیت زدایی مناطق حاشیه شهر اهواز برای کمک به جمع آوری پسماندها،دو دستگاه لودر،دو دستگاه بولدوزر و سه دستگاه کمپرسی اختصاص یافته است. وی افزود: برای اجرای فعالیت های عمرانی ازقبیل تسطیح راه وبسترسازی معابر روستایی در بخش غیزانیه یک دستگاه گریدر،یک دستگاه لودر،یک دستگاه غلتک، یک دستگاه کمپرسی ویک دستگاه تانکرآب و درمسجدسلیمان یک دستگاه لودر،یک دستگاه بیل مکانیکی و یک دستگاه غلتک اختصاص داده شد که در حال فعالیت هستند.
شرکت نفت مناطق مرکزی ایران
در نشست رئیس بهداشت، ایمنی و محیط زیست و مدیر بحران شرکت نفت مناطق مرکزی ایران و مدیران و رؤسای سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت غرب کشور، راهکارهای ارتقا و تقویت سطح روابط و همکاری های دو طرف در حوزه بهداشت و سلامت کارکنان بررسی شد.
علیرضا قاسمی نژاد همچنین در بازدید از مناطق عملیاتی شرکت نفت و گازغرب و بررسی ایستگاه های آتش نشانی مناطق عملیاتی، بر هماهنگی آنها با سیستم نوین شرکت ملی نفت ایران و هماهنگی با سازمان های محیط زیست استان های ایلام و کرمانشاه و همکاری برای رفع دغدغه های زیست محیطی طرف ها تاکید کرد.
علی رضایی، مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز غرب نیز اظهار کرد: واحد ایمنی، بهداشت و محیط زیست شرکت بهره برداری نفت و گازغرب باید همواره به طور جدی و بدون اغماض در همه زمینه ها و در تمام پیمان های درجریان در ستاد و مناطق عملیاتی، حضور داشته و دستورعمل های اچ اس ای را جاری و اعمال کند.
وی با ارائه گزارشی از عملکرد این شرکت در دوران شیوع ویروس کرونا، از تلاش همکاران متولی سلامت کارکنان به ویژه همکاران شاغل در واحد اچ اس ای این شرکت قدردانی کرد.
نادرفتاحی،رئیس اداره ایمنی، بهداشت و محیط زیست شرکت بهره برداری نفت و گاز غرب نیز با ارائه گزارشی،به برخی از فعالیت های انجام شده این واحد شامل برگزاری 16 نشست کمیته مدیریت شرایط اضطراری با موضوع مقابله با بیماری کرونا، اطلاع رسانی و انجام آموزش به کارکنان درباره خطرات شیوع بیماری کرونا اشاره و تصریح کرد: ضدعفونی کردن روزانه سطوح ساختمان های ستاد و مناطق عملیاتی، خرید 19 دستگاه تب سنج غیر تماسی، خرید و استقرار سه دستگاه شوک الکترونیکی اتوماتیک، همچنین خرید و استقرار چهار دستگاه الکترو شوک و یک دستگاه ای سی جی برای درمانگاه نواحی عملیاتی و خرید تجهیزات ایمنی و آتش نشانی موردنیاز مناطق عملیاتی از قبیل شیلنگ های آتش نشانی، طناب و کلاه امداد و نجات،دیگر اقدام های انجام شده در این بخش هستند.
به گفته وی، شناسایی خطرها و ارزیابی ریسک در واحدهای عملیاتی مطابق با روش اجرایی، ویرایش کتابچه اکشن پلان و برگزاری ماهیانه مانورهای عملیاتی درمناطق، نظارت بر پروژه «پاک سازی خاک های آلوده به مواد هیدروکربنی نفت شهر به وسیله میکروارگانیسم های بومی و کنسرسیوم آنها» در ناحیه عملیاتی نفت شهر وایجاد لاگون تبخیری دارای عایق ژئوممبران برای مدیریت پساب صنعتی واحد عملیاتی سرکان و حصارکشی اطراف آن دیگر فعالیت های انجام شده در شرکت بهره برداری نفت و گازغرب است.
شرکت ملی نفت ایران
مدیرمنابع انسانی شرکت ملی نفت ایران ازافزایش سقف مبلغ وام قرض الحسنه کارکنان این شرکت خبر داد.
ناصرمولایی گفت: براساس تدابیرصورت گرفته از پارسال و اعتبار تخصیص یافته از سوی بانک قرض الحسنه مهر ایران،ازمحل میانگین رسوب نفت کارت کارکنان، پرداخت وام قرض الحسنه به همکاران با بررسی و اولویت بندی درخواست ها از سوی واحد روابط کار و امور اجتماعی آغاز شده است. وی افزود: درسال گذشته حداقل مبلغ وام 70 وحداکثر 100 میلیون ریال با اقساط 12 ماهه تعیین شد.
وی اظهار کرد:باهماهنگی بانک قرض الحسنه مهرایران، همچنین حمایت و پیگیری مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، امسال سقف مبلغ و اقساط وام های قرض الحسنه افزایش یافته به گونه ای که حداقل مبلغ وام 100 میلیون ریال وحداکثر مبلغ آن نیز150میلیون ریال با اقساط 15 ماهه تعیین شده است. مدیرمنابع انسانی شرکت ملی نفت ایران تصریح کرد: براین اساس،کارکنان شرکت ملی نفت ایران می توانند با مراجعه به واحد روابط کار و امور اجتماعی برای دریافت وام اقدام کنند؛پس از بررسی و تعیین اولویت درخواست ها از سوی این واحد، وام قرض الحسنه به کارکنان واجد شرایط پرداخت می شود.
سه پروژه مسئولیت اجتماعی در حوزه آموزش خوزستان به همت مدیریت نظارت بر طرح های عمرانی مناطق نفت خیز شرکت ملی نفت ایران تکمیل و تحویل شده است. مدیریت نظارت برطرح های عمرانی مناطق نفت خیز،سه مرکز آموزشی دراستان خوزستان را با اعتباری افزون بر 40میلیارد ریال تکمیل کرده و به اداره کل نوسازی مدارس استان خوزستان به عنوان دستگاه بهره بردار تحویل داده است. مدرسه 9 کلاسه سردار شهید قاسم سلیمانی، کانون پرورشی آموزشی غدیر و کتابخانه کوثر شهر چمگلک سه پروژه آموزشی تکمیل شده در اندیمشک است. تکمیل این پروژه ها سبب افزایش سرانه فضاهای آموزشی و ارتقای شاخص های اجتماعی و فرهنگی در سطح شهرستان و فراهم کردن فرصت اشتغال می شود. مدیریت نظارت برطرح های عمرانی مناطق نفت خیز همسو با ایفای نقش مسئولیت اجتماعی شرکت ملی نفت ایران،اجرای پروژه های آموزشی، ورزشی، بهداشتی، راه، آبرسانی، برق رسانی، خدماتی و ... را در مناطق نفت خیز و محروم کشور در دستور کار دارد.
شرکت ملی گاز ایران
مدیرهماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز ایران اعلام کرد که محصولات صنعت گاز سالانه 19 میلیون دلار داخلی سازی می شوند.
مسعود زردویان در رویداد به هم رسانی عرضه و تقاضای فناوری در صنعت گاز گفت: شرکت ملی گاز به عنوان بزرگ ترین تولیدکننده انرژی کشور به لحاظ کمّی و کیفی جایگاه ویژه ای دارد، به همین دلیل اقدام هایی برای پایداری و اطمینان از تأمین به موقع و مناسب گاز طبیعی تدوین شده است.
وی از چهار محور عمده تأمین ایمن، پایدار، بهره ور و پاک گاز همسو با این هدف نام برد و افزود: این موارد نقاط اصلی برای تدوین سیاست های اجرایی هستند که تحقق آنها در حال پایش است. مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز ایران تصریح کرد: در برنامه های آینده نیز به دنبال ارتقای وضع کیفی محصولات و تأمین نیازمندی های قانونی هستیم؛موضوع بسیار تسهیل گر،بحث قانون گذاری و حمایت از ظرفیت های قانونی موجود است که امیدواریم پارک علم و فناوری در این حوزه به ما کمک کند. زردویان با تاکید بر این که باید از ساخت یک کالا به عنوان محصول نهایی فراتر برویم، تصریح کرد: افزون بر این،باید ارائه دهنده خدمات فنی باشیم وشرکت های ثالث می توانند در این حوزه فعال شوند؛در این صورت شاخص های مناسبی برای تنظیم و وضع تولید خواهیم داشت. وی با بیان اینکه سالانه حدود 19میلیون دلارمحصولات مورد نیازصنعت گاز داخلی سازی می شوند، گفت: اکنون بیش از 90 درصد جاذب ها به عنوان محصول نهایی، بیش از 95 درصد کاتالیست ها و بیش از 90درصد حلال ها و مواد شیمیایی داخلی سازی شده اند. مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز ایران یادآورشد: هم اکنون نیز به دنبال ارتقای کیفیت محصولات، سهولت دسترسی به آنها و رقابتی شدن قیمت ها هستیم.
گاز استان خراسان رضوی
شرکت گاز استان خراسان رضوی به عنوان معین گازرسانی به استان سیستان و بلوچستان، 19 هزار و 328 انشعاب گاز طبیعی در شهر زاهدان نصب کرده است.
حسن افتخاری، مدیرعامل شرکت گاز استان خراسان رضوی گفت: اجرای 436 کیلومتر شبکه گازرسانی شهری شامل 403 کیلومتر شبکه توزیع پلی اتیلن،32هزار و 258 متر شبکه تغذیه فولادی و 666 مترشبگه توزیع فولادی، نصب یک ایستگاه سی جی اس به ظرفیت 100هزار مترمکعب درساعت،همچنین نصب 11 ایستگاه کاهش فشار درون شهری با ظرفیت کلی 115 هزارمترمکعب در ساعت و نصب دو ایستگاه حفاظت کاتدیک از جمله اقدام های این شرکت در حوزه عملیاتی شرکت گاز استان سیستان و بلوچستان است.
وی با بیان این که در نصب انشعاب های شهر زاهدان، سه پیمانکار طرف قرارداد با شرکت گازاستان خراسان رضوی هستند، تصریح کرد:در این شهر تاکنون 19هزار و328 انشعاب نصب شده است و نصب 600 انشعاب دیگر نیز تاپایان خردادماه امسال اجرایی می شود.
مدیرعامل شرکت گاز استان خراسان رضوی گفت:این شرکت با توجه به بهره مندی از نیروهای متعهد و متخصص آمادگی دارد با صلاحدید شرکت ملی گاز ایران نسبت به اجرای پروژه های گازرسانی در دیگر شهرهای استان سیستان و بلوچستان اقدام کند.
شرکت انتقال گاز ایران
مدیرعامل شرکت انتقال گازایران ازاستقرارسیستم مدیریت یکپارچه انرژی (ایزو 50001) در این شرکت خبر داد.
مهدی جمشیدی دانا، ضمن گرامیداشت روز بهره وری و بهینه سازی مصرف با بیان اینکه با استقرار سیستم مدیریت انرژی به دنبال کاهش مصرف انرژی هستیم، گفت: شرکت انتقال گاز ایران با تکیه بر مأموریت خود مبنی بر انتقال پاک، ایمن، پایدار و بهره ور گاز طبیعی، ارتقای مدیریت انرژی و کربن را به عنوان یکی از موضوع های اصلی در بالاترین سطوح نقشه راهبردی پایه ریزی کرده و پیگیراین مهم درهدف گذاری های سازمان است. وی با اشاره به چشم انداز شرکت انتقال گاز ایران و تبدیل شدن به شرکتی سرآمد در تراز جهانی طی افق 1404، افزود: از اوایل سال گذشته، همسو با ویرایش 2018استاندارد ایزو 50001 و ویرایش 2020 استاندارد ایزو 50009، استقرار سیستم مدیریت انرژی به صورت یکپارچه در مجموعه مناطق ده گانه انتقال گاز برای نخستین بار در کشور آغاز شده است. مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران، سیستم مدیریت انرژی را بسیار مهم برشمرد و تصریح کرد: مدیران مناطق عملیاتی باید به استقرار واقعی سیستم مدیریت انرژی از حالت سنتی به سیستمی اهتمام جدی داشته باشند و اعداد، ارقام و پایش داده های مصرف بهینه انرژی را شفاف سازی کنند. جمشیدی دانا با بیان اینکه هزینه های پراکنده در سطح مناطق عملیات انتقال گاز متوقف شده است، عنوان کرد: پس از تعیین دامنه کاربرد و خط مشی یکپارچه، نقشه راه کلان سیستم مدیریت انرژی با هدف دستیابی به بهبود عملکرد انرژی (شامل بازدهی، استفاده و مصرف) در قالب چرخه دمینگ تدوین شده است. وی گفت: با تشکیل کارگروه های راهبری درشرکت انتقال گاز و کارگروه های تخصصی در مناطق، بازنگری های انرژی در سطح کلان انتقال گاز و سطح کلان مناطق انجام و نمودارهای جریان انرژی نیز ترسیم شده است. مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران با تأکید برلزوم شناسایی و انجام ممیزی های فنی، پروژه های بهبود نیز شناسایی و بر این اساس تجهیزات و اثرگذاری آنها در میزان مصرف انرژی شرکت انتقال گاز اولویت بندی می شود.
شرکت فلات قاره ایران
گام عملیاتی شرکت ملی نفت ایران در مسیر استفاده از نانوسیالات در اجرای روش های افزایش ضریب بازیافت،با آغازعملیات تزریق نانوسیال به مخزن سورمه میدان بلال برداشته شد.
درنشستی به میزبانی شرکت نفت فلات قاره ایران با حضور مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران و رئیس پژوهشگاه صنعت نفت و برقراری ارتباط زنده تصویری با سکوی نفتی بلال، اجرای پایلوت عملیات تزریق نانوسیال به مخزن سورمه میدان نفتی بلال با هدف ازدیاد برداشت نفت درگام نخست با هدف تزریق 18 هزار بشکه نانوسیال در چاه 10 این میدان در دستور کارقرارگرفت.
این عملیات با هدف ازدیاد برداشت نفت برای نخستین بار در کشور وارد مرحله پایلوت شده است.
به دنبال اجرای طرح بررسی امکان تزریق پذیری نانوسیالات به عنوان یکی از روش های نوین افزایش ضریب بازیافت نفت، دانش فنی تولید نانوساختارهای (نانوامولسیون ها) مناسب به منظور سهولت ازدیاد برداشت نفت حاصل شده است؛ طرحی که با راهبری مدیریت پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران و کارفرمایی شرکت نفت فلات قاره ایران، از سال 94 در دستور کار پژوهشگاه صنعت نفت قرار گرفته و وارد مرحله پایلوت شده است.
در این طرح پژوهشی، طیف وسیعی از نانوساختارها (اکسیدهای فلزی- کربنی و هیبریدی) مطالعه و با بررسی پایداری نانوساختارها در شرایط شوری، دما و فشار مخزن، دستیابی به دانش فنی پایدارسازی نانوساختارها برای تسهیل ازدیاد برداشت نفت محقق شده است.
در مرحله نخست این طرح، فرمولاسیون و دانش فنی استفاده از نانوذرات برای تهیه امولسیون های پایدار در ازدیاد برداشت در مقیاس آزمایشگاهی طراحی شد و در فاز دوم، شبیه سازی تزریق نانوسیال منتخب به مخزن سورمه میدان بلال در دستور کار قرار گرفت.
فاز سوم طرح به تهیه نانوسیال منتخب در مقیاس نیمه صنعتی برای انجام تست های ازدیاد برداشت به منظور تزریق به این مخزن اختصاص یافت و درفاز چهارم، عملیات در مقیاس تک چاه در یکی از چاه های تزریقی میدان بلال آغاز شد.
شرکت پایانه های نفتی ایران
مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران از طراحی و ساخت شیر چهارراهه ۱۰ اینچ کلاس 300از سوی متخصصان داخلی کشور خبر داد.
عباس اسدروز بااشاره به این که شیر چهارراهه 10 اینچ از تجهیزات راهبردی است که در سیستم میترینگ و پرووینگ پایانه میعانات گازی پارس جنوبی کاربرد دارد، اظهار کرد: با توجه به تشدید تحریم ها و نبودامکان تامین این تجهیز از سوی شرکت های آمریکایی و اروپایی،تصمیم بر این شد تامین این تجهیز کاربردی از طریق شرکت های داخلی انجام گیرد. وی با بیان اینکه با حمایت و همکاری شرکت پایانه های نفتی ایران، قرارداد طراحی و ساخت این تجهیز با یک شرکت تولیدکننده دانش بنیان ایرانی بسته شد، ادامه داد: ساخت داخل این تجهیز علاوه بر خروج ارز، صرفه جویی مالی قابل ملاحظه ای برای شرکت داشته است و می تواند صنعت نفت را از واردات این محصول در آینده بی نیاز کند. مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران با اشاره به تلاش های متخصصان مدیریت عملیات و کارشناسان مدیریت تدارکات و امور کالای این شرکت گفت: همه مراحل طراحی، شبیه سازی های کامپیوتری، ساخت و تست این تجهیز در مدت یک سال انجام شده است. اسدروز افزود: تست کارخانه ای این تجهیز با حضورنمایندگان اداره کل نظارت بر صادرات و مبادلات مواد نفتی وزارت نفت انجام و در ماه آینده پس از حمل روی لوپ پروور میترینگ پایانه میعانات گازی پارس جنوبی، برای صحت سنجی میترهای صادراتی این پایانه نصب و بهره برداری می شود.
مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران در بازدید از پایانه میعانات گازی پارس جنوبی بر تسریع در استقرار نظام مدیریت دارایی های فیزیکی در این پایانه تأکید کرد.عباس اسدروز با اشاره به دستاوردهای یک سال اخیر شرکت پایانه های نفتی ایران گفت: در دو سال گذشته با وجود محدودیت ها و مشکلات ناشی از تحریم های بین المللی و شرایط ویژه کرونایی، توانسته ایم کارهای بزرگی ازجمله عملیات تخلیه میعانات گازی را با استفاده از گوی شناور در منطقه عملیاتی پارس جنوبی برای نخستین بار درکشور انجام دهیم و زیرساخت های پایانه نفتی خارک را نیز برای دریافت و ذخیره سازی میعانات با هدف پشتیبانی از تولید پایدار گاز کشورایجاد کنیم. وی با تاکید بر حفظ تأسیسات با انجام تعمیرات به موقع اظهار کرد: با توجه به سند سیاست های کلی و الزام های نظام مدیریت دارایی های فیزیکی صنعت نفت، در این حوزه تمرکز جدی وجود دارد و لازم است در این منطقه عملیاتی نیز پیگیری های لازم انجام شود.
خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه اصفهان
مرحله نخست پروژه تعویض چهار هزار متر از خط لوله انتقال نفت خام مارون به اصفهان (کیلومتر 225 تا 229) با عملیات تسطیح و خاکبرداری آغاز شد.
سیاوش اورنگی، مدیرخطوط لوله و مخابرات نفت منطقه اصفهان با بیان این که همسو با مصوبه های نشست شورای تأمین استانداری استان چهارمحال و بختیاری و کارگروه مربوطه،مقررشده بود این پروژه از ابتدای خردادماه امسال آغاز شود،اظهارکرد:عملیات اجرایی این طرح با پیگیری های انجام شده و دستورمدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت،همچنین تجهیز کارگاه و استقرارماشین آلات سنگین،ساختمانی و نیروی انسانی درمحل،یک ماه زودتراز تاریخ تعیین شده آغاز شد.
وی افزود: مسیر اجرای پروژه جدید به موازات خط لوله قدیم با در نظر گرفتن همه جوانب و ملاحظه های فنی و ایمنی، توسط مهندسی و طرح های شرکت طراحی و توسط همکاران ذی ربط مدیریت منطقه مسیر لوله کشی در محل پیاده سازی شده است.
مدیر شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه اصفهان تصریح کرد: کارکنان واحدهای ذی ربط منطقه از حدود یک ماه پیش در محل در حال آماده سازی مسیرهستند و تاکنون سه کیلومتر از این مسیر سخت گذر را تسطیح و آماده سازی کرده اند تا مسیر حفاری کانال آماده شود.
اورنگی با اشاره به شروع عملیات حفاری در دره گندمکاراز 22 اردیبهشت ماه،اظهار کرد:تاکنون حدود 300 متر کانال به عرض حدود دو متر و عمق سه متر حفر شده است.
وی با بیان اینکه با رسیدن لوله ها، پیش بینی می شود که عملیات ریسه کردن و لوله گذاری نیز هفته دوم خردادماه آغاز شود، گفت: از برنامه اجرایی جلوتریم و با توجه به تأکید کارشناسان سازمان زمین شناسی کشور پیش بینی می شود پیش از آغاز فصل بارندگی این عملیات پایان یابد و با اتصال آن به خط لوله موجود،یکی از دغدغه های منطقه سرخون رفع شود.
مدیر شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه اصفهان ادامه داد: هم زمان با اجرای این پروژه با امکانات شرکتی، با پیگیری مدیریت مهندسی و طرح های شرکت نیز، مقدمات برون سپاری وبرگزاری مناقصه اجرای فاز دوم پروژه از کیلومتر 229 تا مرکز انتقال نفت شماره 6 مارون (حدود 2 کیلومتر) در مسیر جدید، سخت گذر و ترانشه ای در حال انجام است.
وی ادامه داد: رانشی بودن زمین و جاده بالادستی که در سال های دور بدون رعایت فاصله قانونی از خط لوله نفت احداث شده از جمله مخاطره هایی است که سبب ایجاد تنش و شکستگی خط لوله شد و افزون بر اختلال در انتقال انرژی مشکلاتی برای اهالی منطقه میانکوه به وجود آورد.
اورنگی با تشکر ازحمایت های مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران گفت: امیدواریم با اجرای این پروژه، ضریب اطمینان این خط لوله تا سال های متمادی ارتقا یابد و اطمینان خاطر و امنیت را به ساکنان همجوار آن هدیه کنیم.
امام راحل دارای شخصیتی مثبت با نگاهی جامع الاطراف و تفکری ناب داشتند و در عین حال هوش، شجاعت، اقتدار و تکیه بر نیروی ایمان و دوری جستن ازنفس اماره، از صفات بارز وی محسوب می شود. رهبر معظم انقلاب اسلامی بارها در بیاناتشان، ابعاد شخصیتی امام راحل را عنوان فرموده اند که پرداختن به این موارد از منظر مقام معظم رهبری اطلاعات جامع و کاملی را از شخصیت روحانی بنیانگذار جمهوری اسلامی به مخاطبان می دهد و نسل جوان را هر چه بیشتر با نقش امام درشکل دهی نهضت عظیم انقلاب اسلامی آشنا می کند. در ادامه بخش هایی از بیانات مختلف ایشان درباره امام خمینی(ره) را می خوانید:
شخصیتی آن چنان بزرگ بود که در میان بزرگان و رهبران جهان و تاریخ، به جز انبیا و اولیای معصومین(علیهم السّلام)، به دشواری می توان کسی را با این ابعاد و این خصوصیات تصور کرد. آن بزرگوار، قوّت ایمان را با عمل صالح و اراده پولادین را با همت بلند و شجاعت اخلاقی را با حزم و حکمت، و صراحت لهجه و بیان را با صدق و متانت، و صفای معنوی و روحانی را با هوشمندی و کیاست، و تقوا و ورع را با سرعت و قاطعیت، و ابهت و صلابت رهبری را با رقت و عطوفت و خلاصه بسی خصال نفیس و کمیاب را که مجموعه آن در قرن ها و قرن ها بندرت ممکن است در انسان بزرگی جمع شود، همه و همه را با هم داشت. الحق شخصیت آن عزیز یگانه، شخصیتی دست نیافتنی، و جایگاه والای انسانی او، جایگاهی دور از تصور و اساطیرگونه بود.
*فرازی از پیام به ملت شریف ایران در تجلیل از امام امّت 18/3/1368
امام(ره) انسانی بسیار عاقل، دوراندیش، حکیم، آدم شناس، تیزبین، حلیم، متین و آینده نگر بود؛ که هرکدام از این صفات، کافی بود که شخصی را در مرتبه ای والا جای دهد و احترام همگان را جلب کند. متانت و بردباری و حلم امام به گونه یی بود که اگر صد نفر در مجلسی سخنانی می گفتند که او آنها را قبول نداشت، تا لازم نمی دانست، حرفی نمی زد و سکوت می کرد؛ در صورتی که اگر در حضور آدم های معمولی کلمه ای گفته شود که برخلاف عقیده آنها باشد، طوفانی در روحشان به وجود می آید که سریعاً پاسخ بدهند.
*فرازی از بیانات مقام معظم رهبری در مراسم بیعت فرماندهان و اعضای کمیته های انقلاب اسلامی 8/3/1368
امام دو خصوصیت دیگر هم داشت، که این هم جز با نورانیت الهی ممکن نبود، و آن عبارت بود از: دشمن شناسی و دوست شناسی. در شناخت دشمنها و دوستها اشتباه نکرد. از اول دشمنها را شناخت و آنها را اعلام کرد و تا آخر هم در مقابلشان ایستاد، و نیز از اول دوست ها را شناخت و آنها را اعلام کرد و تا آخر هم از دوستی آنها منتفع شد.
فرازی از خطبه های نماز جمعه 23/4/1368
شخصیت امام تا حد بسیار زیادی به اهمیت و عظمت آرمان های او مربوط می شد. او با همت بلندی که داشت، هدف های بسیار عظیمی را انتخاب می کرد. تصور این هدف ها، برای آدم های معمولی دشوار بود و می پنداشتند آن هدف های والا، دست نیافتنی هستند؛ لیکن همت بلند و ایمان و توکل و خستگی ناپذیری و استعدادهای فراوان و توانایی های اعجاب انگیزی که در وجود این مرد بزرگ نهفته بود، به کار می افتاد و در سمت هدف های مورد نظرش پیش می رفت و ناگهان همه می دیدند که آن هدف ها محقق شده اند. نقطه اساسی کار او، این بود که در اراده الهی و تکلیف شرعی محو می شد. هیچ چیز برایش غیر از انجام تکلیف، مطرح نبود. واقعاً او مصداق ایمان و عمل صالح بود. ایمانش به استحکام کوه ها می مانست و عمل صالحش با خستگی ناپذیری باورنکردنی توأم بود. آن چنان در تداوم عمل صبور و کوشا بود که انسان را دچار حیرت می کرد. به همین خاطر، هدف های بزرگ قابل وصول شد و دست یافتن به قله ها امکان پذیر گردید.
*فرازی از بیانات مقام معظم رهبری در مراسم نخست وزیر و هیئت وزیران 16/3/1368
آیت الله ابراهیم امینی از اعضای هیئت رئیسه اولین دوره مجلس خبرگان رهبری و عضو شورای بازنگری قانون اساسی در زمان ارتحال حضرت امام، در کتاب خاطراتش که توسط مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر شده است درباره جزئیات جلسه تاریخی خبرگان در 14 خرداد 68 می گوید: وقتی رهبری فردی رأی آورد و به تصویب رسید یكی از خبرگان، آقای خامنه ای را به عنوان رهبر فردی پیشنهاد كرد. آقای هاشمی گفت: خیلی خوب ما هم پیشنهادمان آقای خامنه ای است و برای تأیید پیشنهاد خود مطلبی را كه چندی قبل درباره آقای خامنه ای از امام شنیده بود نقل كرد و گفت: «ما یك جلسه ای با رؤسای قوا و نخست وزیر و احمد آقا خدمت امام بودیم. همان موقعی كه مسئله آقای منتظری داغ شده بود. ما با امام مباحثه داشتیم. ما یكی از احتجاجات مان با امام این بود كه شما اگر آقای منتظری را كنار بگذارید ما در رهبری دچار مشكل می شویم، امام هم شورایی را خیلی تمایل نداشتند. فرد را هم ما می گفتیم فردی را نداریم كه الآن مطرح كنیم در جامعه. چون ما فرض مان بر مرجعیت بود با همان مسائل. امام فرمودند: چرا ندارید، آقای خامنه ای.
ما بنا گذاشتیم این مطلب را به كسی نگوییم و نگفتیم. اما بعداً شنیدیم درز كرده است. خودِ آقای خامنه ای اصرار داشتند این مطلب را مطرح نكنید. یكبار دیگر من خصوصی خدمت امام رسیدم و باز روی همین مسئله یك دندگی كردم. باز ایشان به من فرمودند: وقتی شما مثل آقای خامنه ای را دارید چرا تردید دارید؟ چرا مشكل دارید؟
در اینجا داستان دیگری را كه دیروز از احمد آقا شنیدم نقل می كنم: احمد آقا گفت: وقتی آقای خامنه ای در كره بودند و فیلم ایشان با آقای كیم ایلسون به نمایش گذاشته شد، منظره خوبی بود. وقتی من آن را دیدم گفتم: آقای خامنه ای خوب جا افتاده است. واقعاً خوب آبرویی برای نظام هستند. امام فرمود: واقعاً ایشان شایسته رهبری هستند.
پس از تصویب رهبری فردی به وسیله خبرگان و پیشنهاد شخص آقای خامنه ای به عنوان بهترین مصداقِ واجد شرایط رهبری در آن زمان و تأییدات آقای هاشمی، آقای خامنه ای اجازه گرفت تا به عنوان مخالف رهبری شخصِ خودش - و نه مخالف با اصل انتخاب فردی که قبلاً تصویب شده بود- صحبت كند. پس از كسب اجازه، در علل مخالفت خود مطالبی را بیان كرد كه مورد قبول خبرگان قرار نگرفت. آنگاه مسئله رهبری آقای خامنه ای به رأی گذاشته شد و با اكثریت بیش از دو سوم به تصویب رسید.
در اینجا لازم می دانم به پاسخ یك سئوال احتمالی اشاره كنم؛ ممكن است كسی بگوید وجود شرایط رهبری در آقای خامنه ای به چه وسیله ای برای خبرگان به اثبات رسید؟ در پاسخ عرض می كنم ایشان در آن زمان شخصی ناشناخته و بی سابقه ای نبود. ایشان بعد از پیروزی انقلاب سال ها در مقام های مختلف، از جمله در دوران نمایندگی دوره اول مجلس شورای اسلامی و دو دوره ریاست جمهوری و امامت جمعه تهران، خدمت كرده، مراتب تقوا، بینش سیاسی و اجتماعی، تدبیر، شجاعت، مدیریت و قدرت خود را عملاً به اثبات رسانیده بود. وجود امتیازات مذكور برای جمعی از نمایندگان، به ویژه همكاران و دوستان نزدیك ایشان، امری واضح و روشن بود. او از یاران صدیق امام و در دوران هشت ساله جنگ تحمیلی، در پست های مختلف لیاقت و صداقت خود را به اثبات رسانیده بود. آیا در اثبات شرایط مذكور بیش از این امكان دارد؟
اما طریق احراز شرط دیگر یعنی اجتهاد و صلاحیت علمی برای افتاء در ابواب فقه دو چیز بود: یكی تحصیلات چندین ساله ایشان در درس های سطح فقه و اصول و ادامه آن ها در درس های خارج، دیگری استعداد و هوش و حافظه قوی و پشتكار و جدیت ایشان در درس و بحث و تدریس.
ایشان دروس ادبیات و سطح فقه و اصول را در حدود شش سال در مشهد فرا گرفتند. در حدود دو سال و نیم در درس خارج آیت الله میلانی، شركت كردند. درس خارج اصول را نزد آقای حاج شیخ هاشم قزوینی خواندند. بعد از آن به قم آمدند و در حدود پنج سال در درس های خارج امام خمینی و آیت الله بروجردی و آقای حاج آقا مرتضی حائری شركت كردند. در سال 1343 به مشهد مراجعت كردند و در درس خارج آیت الله میلانی شركت می كردند و در همه این مدت همواره به تدریس سطوح فقه و اصول اشتغال داشتند و از اساتید موفق سطح به شمار می رفتند.
با توجه به استعداد و حافظه قوی ایشان و جدیت و كوشش در تحصیل فقه و اصول و استفاده چندین ساله ایشان از اساتید درس خارج مشهد و قم، اصل اجتهاد و صلاحیت علمی ایشان برای افتاء در ابواب مختلف به خوبی روشن بود؛ مخصوصاً برای كسانی كه در مشهد و قم با ایشان آشنا و مأنوس بودند.
ناگفته نماند كه ایشان در آن زمان با وجود اجتهاد و صلاحیت علمی برای استنباط احكام فقهی این استعداد را هنوز به كار نگرفته بودند، نه رساله عملیه داشتند، نه مرجع تقلید بودند. ولی خبرگان اصل اجتهاد و صلاحیت برای استنباط احكام را به انضمام سایر شرایط برای تصدی مقام رهبری كافی دیدند.
منبع: پایگاه مرکز اسناد انقلاب اسلامی.
نگاهی به چند کتاب کاربردی برای شناخت تاریخ نفت در ایران (بخش چهارم)
علی بهرامی همه ما به ارزش و اعتبار و لزوم مطالعه کردن و کتاب خواندن واقفیم و انصافا اگر مجالی باشد، می توانیم درباره آن ساعت ها سخنرانی کنیم و نکته های نغز بگوییم؛ اما اگر صادق باشیم و صاف و پوست کنده با خودمان حرف بزنیم، متوجه می شویم که خیلی هم اهل مطالعه و کتاب خواندن نیستیم، شاید هم اصلا نباشیم. ممکن است خیلی سریع به خودمان بگوییم که «نه» این چه حرفی است؟ من از طریق شبکه های اجتماعی و تلفن همراه مطالعه را دنبال می کنم... اما بجز لایک کردن پست های دوستان و آشنایان، خواندن چند خبر تکراری و کوتاه و دیدن چند لطیفه، چندان مطالعه ای در این فضاها شکل می گیرد؟ اگر «مشعل» را دنبال کرده باشید، خوب می دانید که یکی از اصلی ترین تلاش های ما در نشریه خودتان، معرفی کتاب های خوب و ارزنده برای خواندن بوده است. موضوع اصلی بخشی از این کتاب ها، تاریخ صنعت نفت در ایران معاصر است؛ موضوعی به غایت چند وجهی، اثرگذار و بسیار مهم که مطالعه درباره آن می تواند شما را علاوه بر شناخت عمیق با تاریخ صنعت نفت ایران، با ابعاد مهمی از تاریخ اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی کشورمان نیز آشنا سازد. این بار هم با ما باشید در صفحه تاریخ تا شما را با برخی کتاب های تاریخ نفت که بهترین نمونه های تاریخ نگاری درباره صنعت نفت ایران هستند، آشنا کنیم. بخش چهارم این مطلب را دنبال کنید.
این کتاب را می توان در دسته کتاب هایی قرارداد که سبک و سیاق شان «تاریخ شفاهی» است. سبکی که اندکی به خاطرات کاری نیز نزدیک است؛ اما در درون آن، انبوهی از داده های تاریخی وجود دارد. کتاب، نوشته حسن خادمی رامهرمزی است. او در این کتاب به خاطرات کارکنان نفت در منطقه آغاجاری از سال 1300 تا 1356 خورشیدی پرداخته و در قالب گفت وگویی تاریخ پر فراز و نشیب این بخش از صنعت بزرگ نفت ایران را بررسی و توصیف کرده است. متن این اثر تاریخی شیرینی های خاص خود را دارد و بخصوص که محتوای آن از زبان کسانی بیان شده که هر کدام عمری را در صنعت نفت گذرانده و با زیر و بم آن آشنایی کامل دارند. فعالیت های اجتماعی، فرهنگی، صنعتی و فنی از اهم مطالب این کتاب است. نثر شیوای نویسنده، نحوه بیان خاطره گویی های اهالی خونگرم جنوب و اهمیت راهبردی و اساسی مناطق نفت خیز جنوب در تاریخ صنعت نفت ایران، کتاب را بسیار خواندنی کرده است.
کتاب «ایران و نفت: جامعه شناسی سیاسی نفت در ایران (75-1357)» را محمدباقر حشمت زاده نوشته است. کتابی که اگر چه نامی از تاریخ بر پیشانی خود ندارد؛ اما رویکرد و محتوای آن کاملا تاریخی است. نویسنده در تلاش است تا با کمک گرفتن از تاریخ، دریابد که جامعه و سیاست ایران چه تاثیری از صنعت نفت گرفته اند. این کتاب سرشار از آمار و اطلاعات دقیق است و می کوشد رویکردی پژوهشی و کاملا علمی داشته باشد. شاید اگر دقیق تر بخواهیم بگوییم، کتاب «ایران و نفت: جامعه شناسی سیاسی نفت در ایران»، بیشتر یک کتاب دانشگاهی است تا عمومی؛ اما عموم علاقه مندان به تاریخ تحولات صنعت نفت ایران نیز می توانند از خواندن آن بهره و لذت ببرند. این کتاب می تواند مقدمه بسیار خوبی برای کسانی باشد که تصمیم دارند، تاریخ صنعت نفت ایران را نه تنها در ابعاد عمومی آن، بلکه در ابعاد تخصصی تر، چون تاریخ فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی دنبال کنند.
در میان کتاب های تاریخی که به صنعت نفت ایران پرداخته باشند، خیلی کم پیدا می شود کتابی که به تاریخ اقتصادی نفت توجه داشته باشد. کتاب «بازاریابی و فروش نفت خام صادراتی ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی» نه تنها مروری تحلیلی بر تاریخ اقتصادی صنعت نفت ایران دارد؛ بلکه به طور تخصصی تر بر تاریخ بازار این کالای راهبردی اشاره کرده است؛ اگرچه نویسنده کتاب بنا نداشته که یک اثر در قالب تاریخ نگاری بنویسد؛ اما بهره مندی بسیار بالا از شیوه تاریخ نگارانه و داده های تاریخی در تحلیل های اقتصادی، این اثر را در جرگه کتاب هایی قرار می دهد که به تاریخ صنعت نفت ایران پرداخته اند. توجه به امر مهم بازاریابی نفت خام ایران، فضای کاربردی برای مخاطبان، داده کاوی و تحلیل های مبتنی بر آمارهای اقتصادی و نه کلی گویی های مرسوم، از مهم ترین ویژگی های این کتاب است. ساختار کتاب ممکن است در نگاه نخست اندکی خسته کننده به نظر برسد؛ اما عجله نکنید. اگر مشتاق دانستن باشید، قطعا شما را جذب خواهد کرد. در نهایت اگر می خواهید با رویکردی تاریخی با بازاریابی و فروش نفت خام پس از پیروزی انقلاب اسلامی آشنا شوید، حتما به این کتاب مراجعه ای داشته باشید.
این کتاب را سهراب صلاحی نوشته و در آن کوشیده است تا به دو جریان و در واقع دو جنبش ایرانی که نه تنها در کشورمان؛ بلکه در منطقه و جهان تاثیرات پایدار و شگرفی گذاشته، اشاره کند. در نگاه اول به نظر می رسد که جنبش مشروطه بی تاثیر از نفت بوده؛ اما اینگونه نیست و کتاب نشان می دهد که پیدایش نفت در ایران و قرارداد دارسی و بعدها، اتفاقات و تحولات بسیار مهم در صنعت نفت ایران، ریشه و اساس بسیار زیادی در جنبش مشروطه خواهی داشته است. کتاب، رویکرد تحلیلی خاصی دارد که در کمتر کتابی نمونه آن دیده شده است. ریشه یابی های دقیق نویسنده به همراه قلمی روان و مخاطب پسند، دو ویژگی بسیار بارزی است که کتاب را خواندنی می کند. نویسنده در بخش جنبش نفت، با توجه به اینکه جنبش مشروطه را نیز بررسی کرده، به لایه های عمیق تری از تحولات و رویدادها رفته و به نوعی، ریشه یابی های تاریخی کتاب، بسیار قوی تر از نمونه های دیگر است. خواننده با پیش رو داشتن تحولات مشروطه، فهم و درک ویژه ای از جنبش ملی شدن صنعت نفت پیدا می کند. این کتاب را هم متخصصان دانشگاهی در رشته های متنوعی چون جامعه شناسی و تاریخ می توانند دنبال کنند و هم عموم علاقه مندان به مباحث تاریخی، بخصوص تاریخ صنعت نفت ایران.
کم و بیش مطلع هستید که در تاریخ صنعت نفت ایران، یک اتفاق و رویداد نفتی، تحولات اقتصادی، اجتماعی و سیاسی زیادی به وجود آورد. از این اتفاق تاریخی به «شوک نفتی» در ایران تعبیر کرده اند؛ رویدادی که در پی تحولات خاورمیانه و مسأله نفت اوپک، موجب شد تا درآمدهای نفتی کشورمان به طور ناگهانی افزایش قابل توجهی پیدا کند. این اتفاق تاریخی، ابعاد بسیار پیچیده و تاثیرات شگرف زیادی در تاریخ معاصر ایران داشته است. کتاب «تاثیرات سیاسی- اجتماعی اولین شوک نفتی بر ایران» نوشته خلیل جاهدیری، کوشیده است تا از پراکنده گویی های تاریخی و پرداختن میدان وسیع تحقیقی حذر کرده و در تاریخ نفت بر یک اتفاق اساسی متمرکز شود. آن اتفاق مهم «شوک نفتی» بود که از سال 1352 تا 1356 ایران را به تمام معنا درگیر خودش کرد. کتاب در تحلیل های دقیق، بررسی ابعاد مختلف اقتصادی، اجتماعی و بین المللی بسیار خوب عمل کرده و محتوای درخوری از سوی نویسنده تولید شده است. در پشت جلد این کتاب آمده است: «نگارنده در این کتاب، بر آن است تا با شرح و اثبات دو فرایند سیاسی، تاثیر افزایش قیمت نفت بر جامعه و حکومت ایران را بین سال های 1352تا 1356با اشاره به تبعات آن تبیین کند. این دو فرایند عبارتند از: 1ـ افزایش انتظارات اقتصادی مردم از حکومت شاهنشاهی 2ـ تقویت دولت مافوق اجتماعی به رهبری محمدرضا شاه.»
نگاهی به چند نشریه تخصصی که با خواندن آنها فرهنگ و هنر را خیلی بهتر خواهید شناخت
علی بهرامی: چقدر با مقوله ای به نام «نشریات تخصصی» آشنا هستیم؟ نشریاتی که در یک حوزه مشخص، مطالبی کاملا تخصصی در همان حوزه را منتشر می کنند. نشریاتی که به صورت ماهنامه، دو ماهنامه یا فصلنامه کار خود را پیش می برند و اگر چه ممکن است روی دکه های مطبوعاتی کمتر به چشم بیایند؛ اما مخاطبان خاصی دارند و بیش از هر چیز از طریق اشتراک، بخصوص فروش در کتابفروشی های معتبر، کار حرفه ای خود را ادامه می دهند. این نشریات عموما بین مقالات دانشگاهی تحت عنوان «علمی – پژوهشی» یا «علمی- ترویجی» و مطالب مطبوعاتیِ عمومی قرار دارند. شاید یکی از مشهورترین نوع این گونه از نشریات تخصصی بیش از هر چیز در حوزه سینما و با ماهنامه «فیلم» تجلی عمومی تری یافته باشند، اما در عرصه مطبوعات، نشریات تخصصی زیادی وجود دارد که در حوزه فرهنگ و هنر فعالیت های بسیار جدی دارند و هنوز هم از پس فضای مجازی، شبکه های اجتماعی، گرانی کاغذ و وضعیت کرونایی، نفس می کشند و حیات هنری دارند. در مطلب پیش رو تلاش داریم تا شما را با برخی از این نشریات تخصصی – هنری آشنا کنیم. پس با ما همراه باشید؛ چون خواندن این نشریات در حوزه ای که به آن علاقه مند هستید، بسیار لذت بخش و آموزنده است و شما را به طور حرفه ای تری با دنیای گسترده و متنوع فرهنگ و هنر آشنا می کند.
این نشریه که به صورت فصلنامه ارائه می شود، یکی از حرفه ای ترین های نشریات در زمینه هنر و فرهنگ و البته تنها نشریه تخصصی درباره ارتباط روانشناسی و هنر است. مطالب نشریه به گونه ای پیش می رود که یک خط مشخص را دنبال می کند: «هنر با روان انسان چه می کند؟». مطالب این نشریه سرشار از نکات بدیع درباره روانشناسی و هنر و البته ارتباط این دو با یکدیگر است. درست است که بحث این ارتباط، یک بحث کاملا تخصصی است؛ اما اصلا گمان نکنید که مطالب آن برای عموم علاقه مندان به هنر نامأنوس است. همه مطالب نشریه طوری طراحی شده که اگر کسی کمترین علاقه ای هم به هنر داشته باشد، بتواند به صورت کاربردی از آن بهره ببرد. مضرات روانی برخی سبک های هنری، منافع و تاثیرات مثبت روانی هنرها و تحلیل های جامع و جزئی از روابط هنر و روانشناسی، سه موضوع کلان است که در این نشریه دنبال می شود. هر شماره از «روانشناسی هنر» به یک گفت وگوی بلند و اختصاصی دارد که بسیار خواندنی و تجربه های روانشناسانه هنرمندان را بیان می کند. با خواندن یک شماره از این نشریه، به احتمال خیلی زیاد خواننده قطعی و دائمی آن خواهید شد.
این نشریه هنری، وابسته به وزارت آموزش و پرورش است و یکی از قدیمی ترین و حرفه ای ترین نشریات تخصصی درباره هنر در کشور محسوب می شود. «رشد آموزش هنر» در هر شماره خود، یک موضوع مرکزی و اصلی دارد؛ گاهی به خوشنویسی، گاه به هنرهای دستی، گاهی به نمایش و ... خلاصه به هر نحو ممکن و در زیرشاخه های بسیار متنوع، هنرهای اصیل و بومی این سرزمین را پیگیری کرده است. این نشریه دو راهبرد خیلی مهم و اساسی را دنبال می کند؛ اول اینکه می کوشد به معلمان و مربیان در سطوح مختلف، نحوه مواجهه با هنر را نشان دهد، هم آموزش می دهد و هم می شناساند. دوم اینکه می خواهد دانش آموزان را نیز با مسائل و رشته های متنوع هنری آشنا کند. چنانچه از نام نشریه پیداست، در نهایت آنچه قرار است پیش برود، امر اساسی آموزش هنر است؛ اما اصلا گمان نکنید که این نشریه فقط برای معلمان، مربیان یا دانش آموزان است. نشریه طوری طراحی شده و مطالب در سطحی ارائه شده اند که عموم علاقه مندان به هنر نیز می توانند از آن استفاده کنند. کافی است سری به این نشریه بزنید تا ببینید هم برای خودتان و هم برای فرزندانتان در هر سطح تحصیلی که هستند، چقدر مطالب خواندنی وجود دارد. نگران نباشید، هنر به درس بچه ها لطمه نمی زند. مطالب طوری طراحی و تولید شده اند که ذهن فرزندانتان را بارور کرده و استعداد آنها را شکوفا خواهد کرد. به تیم تخصصی این نشریه اعتماد کنید، قطعا فواید آن را برای خودتان یا خانواده تان خواهید دید. این نشریه به صورت فصلنامه منتشر می شود و تا کنون نزدیک به 60 شماره از آن به چاپ رسیده است.
درست است که تئاتر دیدن در سالن ها تقریبا بیش از یک سال است که به دلیل کرونا، غیرممکن شده؛ اما مطالعه درباره هنر نمایش و دانستن درباره جزییات، نقدها و سبک های آن ناممکن نیست. «ماهنامه نمایش» یکی از بهترین نشریات تخصصی هنری است که موضوع اصلی آن هنرِ نمایش است. این نشریه قدیمی و با تجربه ای طولانی با اطلاعات دقیقی که دارد، می تواند شما را به طور حرفه ای با دنیای نمایش آشنا کند؛ دنیایی که سبک های متنوع ایرانی و جهانی دارد و جزییاتی بسیار ظریف و دقیق. هنر نمایش با بسیاری از هنرهای دیگر و حتی با علوم انسانی پیوند می خورد و این پیوند در ماهنامه نمایش بخوبی نشان داده می شود. در این ماهنامه با گریم نمایشی، میزانسن های حرفه ای، نویسندگان نمایشنامه و ... آشنا خواهید شد. فلسفه، جامعه شناسی، مطالعات فرهنگی و روانشناسی نیز از رشته هایی هستند که از موضع پیوندشان با نمایش، با مباحثی از آنها آشنا خواهید شد. اگر اهل تئاتر دیدن هستید، اصلا این ماهنامه را رها نکنید و اگر اهل تئاتر دیدن نیستید، به نظرمان یک بار خواندن این نشریه تخصصی را دنبال کنید. دوران کرونا رو به پایان است و ممکن است تا شش ماه آینده، سالن های نمایش بازگشایی شوند و آن وقت شما با آگاهی و لذت بیشتری تئاتر دیدن را شروع خواهید کرد.
درست است که کنسرت های موسیقی تعطیل هستند؛ اما موسیقی در میان هنرهای دیگر کمترین آسیب را از کرونا دیده؛ چون دسترسی به آن راحت تر است. یکی از کارشناسان هنری هم چند روز پیش می گفت روی آوری به موسیقی، بیشتر از هر هنر دیگری بوده و با تعطیلی هنرهای دیگر، بیشتر هم شده است. به هر حال ما به شما یک پیشنهاد عالی داریم. بیایید و ماهنامه تخصصی «هنر موسیقی» را دنبال کنید. با خواندن این ماهنامه، موسیقی شناسی تان خیلی بهتر، دقیق تر و علمی تر می شود، با هنرمندان سبک های مختلف موسیقی در ایران آشنا خواهید شد و دستگاه های موسیقی ایرانی را خواهید شناخت، ضمن اینکه شیوه های مختلف موسیقی در جهان را دنبال خواهید کرد. یک نکته مهم دیگر این است که با خواندن این نشریه، می توانید با سازهای ایرانی و جهانی، خیلی خوب آشنا شوید و صد البته از تحلیل ها و یادداشت های کارشناسان موسیقی در این نشریه هنری بهره ببرید. با خواندن این مجله، به احتمال زیاد، انتخابتان برای شنیدن موسیقی خیلی بهتر خواهد بود و می توانید به خانواده و فرزندانتان در انتخاب موسیقی کمک زیادی کنید. یادتان نرود که موسیقی با روح و روان همه ما حسابی درگیر می شود و در عین حالی که می تواند موجب رشد و تعالی روانی و روحی مان باشد، این توان را دارد که عکس آن نیز عمل کند. نشریه «هنر موسیقی» به مخاطب خود خواهد گفت که موسیقی را دست کم نگیرید و در انتخاب شنیدن آن جدی باشید.
بیشتر ما این تجربه را داشته ایم که نیمه شب از خواب بیدار می شویم و احساس می کنیم دستمان بی حس شده یا به اصطلاح خواب رفته است. علاوه بر این گاهی حالتی مانند سوزن سوزن شدن را هم حس می کنیم، به گونه ای که انگار سوزن های ریزی در پوستمان فرو می کنند. در پزشکی به این حالت پارستزی یا خواب رفتگی گفته می شود، اما اینکه چرا چنین اتفاقی رخ می دهد، همیشه برایمان سوال و گاهی نیز نگران کننده بوده است. حالا اگر شما هم چنین تجربه ای را داشته اید و به دنبال جواب آن می گردید، این مطلب را تا پایان بخوانید تا به جواب سوال هایتان برسید.
به گفته مختصصان، خواب رفتگی در قسمت های مختلفی از بدن می تواند هرازگاهی اتفاق بیفتد که البته این حالت بدون هیچ نشانه قبلی، ممکن است هشدار دهنده باشد از آن جهت که معمولا در اثر فشار ممتد به عصب ها اتفاق می افتد؛ بنابراین خواب رفتگی اگر زودگذر باشد، خطری ندارد و مشکلی ایجاد نمی کند، اما اگر زیاد دچار این حالت می شوید، باید آن را جدی بگیرید، چراکه می تواند نشان از یک بیماری پنهان داشته باشد. خواب رفتگی معمولا به دلایل مختلفی ایجاد می شود که از جمله آنها می توان به این موارد اشاره کرد:
ویتامین ب ۱۲ که به طور طبیعی در گوشت قرمز، ماهی، ماکیان و لبنیات وجود دارد، باعث حفظ سلامت عصب ها و سلول های خونی می شود. کمبود این ویتامین اما می تواند باعث بروز مشکلات عصبی شود که ممکن است با سوزن سوزن شدن یا کم شدن حس خود را نشان دهد.
خوابیدن روی شکم و گذاشتن دست ها زیر بدن، خوابیدن به پشت و قرار دادن دست ها زیر سر یا خوابیدن به پهلو حالت های نامناسبی برای خواب هستند که می توانند به عصب ها فشار اضافه وارد کنند. این امر به مختل شدن گردش خون منجر می شود، از این رو دستگاه عصبی بدن با حسی مانند سوزن سوزن شدن به آن واکنش نشان می دهد.
عصب زند زیرین یا اولنار از کتف تا آرنج امتداد دارد و کارش حس بخشی به دست هاست. در ناحیه مچ دست، کم شدن قدرت چنگ زنی و بی حسی دست ها، نشانه های احتمالی وارد شدن فشار به عصب اولنار هستند. معمولا درد ناشی از این حالت به خودی خود رفع می شود، اما اگر بیشتر از دو روز ادامه یابد، حتما باید به پزشک مراجعه شود.
هنگامی که مضطرب یا نگرانیم، بدنمان وارد حالت جنگ یا گریز می شود، اتفاقی که در آن هورمون های اضطراب در نقاط خاصی از بدن ترشح می شوند تا بتوانیم از عهده تهدیدهای موجود برآییم. فیزیولوژیکال جریان خون در این واکنش به سمت اندام هایی هدایت می شود که از اهمیت بیشتری برای بقای ما برخوردار هستند. کاهش گردش خون در برخی قسمت های بدن هم باعث خواب رفتگی و ایجاد حس سوزن سوزن شدن می شود. اضطراب هم جزو مواردی است که می تواند باعث ایجاد تنش در عضلات شود، اتفاقی که در پی آن حس سوزن سوزن شدن بروز می کند.
خواب رفتگی مزمن اما گاهی نشانه وجود یک مشکل پزشکی است که دستگاه عصبی بدن را تحت تأثیر قرار می دهد. اگر بی حسی با ضعف عضلانی یا دیگر نشانه ها همراه باشد، در این صورت هم باید فورا به پزشک مراجعه کرد.
اما بعد از شناخت مواردی که باعث ایجاد خواب رفتگی می شود، باید بدانید که می توان با انجام برخی کارها این حس را به حداقل برسانیم:
به گفته متخصصان به محض برداشته شدن فشار گزگز شدن و خواب رفتگی به سرعت از بین می رود، اما تکان دادن دست ها می تواند به افزایش گردش خون کمک کند.با بالا بردن دست ها بالای سرت و بالا و پایین کردن شانه ها می توان از فشار وارده به گردن کاست و عصب ها را شل کرد. حرکاتی که خواب رفتگی دست ها را به حداقل می رساند.
اگر شما هم جزو آن دسته از افرادی هستید که نمی توانید مچ تان را صاف نگه دارید، بهتر است از آتل یا مچ بند کمک بگیرید، چراکه به صاف ماندن مچ دست کمک می کنند. علاوه بر این می توانید یک حوله را هم دور آرنجتان ببندید و با یک بانداژ آن را محکم کنید تا آرنج خم نشود.
با تغییر حالت خواب از وارد شدن فشار به عصب هایتان جلوگیری کنید. به شکلی بخوابید که دست هایتان به جای اینکه بالای سرتان باشد، دو طرف بدنتان قرار گیرد تا در جریان خون به سمت دست ها خللی ایجاد نشود. همچنین از خوابیدن به حالت جنینی بپرهیزید، چراکه خم کردن دست و آرنج ممکن است باعث وارد آمدن فشار به عصب ها شود.
نشانه های هشداردهنده حکایت از لزوم توجه فوری دارند، به همین دلیل باید آنها را جدی گرفت. بی حسی ناگهانی گاهی نشانه سکته مغزی است، بنابراین اگر خواب رفتگی دست ها با سرگیجه، فلج شدن، دشواری در صحبت کردن، از دست دادن تعادل و سردرد شدید همراه بود، باید از دوروبری هایتان کمک بگیرید و فوری خود را به مراکز درمانی برسانید.
ورزش منظم، باعث بهبود سلامت قلب و عروق می شود و به گردش خون کمک می کند. داشتن عادات غذایی مناسب هم مانع از کمبود ویتامین های مورد نیاز بدن می شود و دردهای عصبی را به حداقل می رساند.
آتینا عالی
نبات جزو آن دسته از شیرین کننده های پرطرفداری است که در تمام خانه ها پیدا می شود، اما تهیه نبات های رنگی که می توانند هم خاصیت درمانی داشته باشند و هم جانشین آبنبات های قدیمی شوند را نباید فراموش کرد. نبات های رنگی خوشمزه را می توان به راحتی در خانه تهیه کرد تا به این ترتیب از سالم بودن آنها مطمئن بود.
مواد لازم
لیمو عمانی
دارچین
قهوه
پونه
آویشن
چای سبز
چای ترش
گل پنیرک
گل سرخ
پودر لبو
علاوه بر این مواد می توانید از طعم دهنده های دیگری مثل پودر کاکائو برای داخل شیر یا خاک شیر، زنجبیل، بابونه، نعنا و طعم های دیگری هم استفاده کنید.
طرز تهیه
ابتدا با برس سیلیکونی کمی آب به نبات می زنیم، سپس نبات هایمان را در ادویه ها و سبزیجات گیاهی خشک و معطر و پودری که آماده کرده ایم، می غلتانیم. بعد از آن اجازه می دهیم که طعم ها به خورد نبات ها برود و کاملا خشک شود.
غذایی آسان و مقوی
محیا اترک
پلو ها جایگاه ویژه ای در آشپزی ما ایرانی ها دارند، از آن جهت که می توان آنها را با انواع سبزیجات، گوشت و مواد پروتئینی ترکیب کرد و غذایی خوشمزه پخت. سبزی پلو، لوبیاپلو و بسیاری از پلوهای دیگر در برنامه غذایی مان گنجانده شده اند، اما قارچ پلو شاید جزو پلو هایی باشد که تاکنون اصلا جایی در برنامه غذایی مان نداشته، در حالی که این پلو بسیار مفید و مغذی است و برای افرادی که قارچ را به جای گوشت استفاده می کنند، گزینه بسیار خوبی خواهد بود. این پلو را می توان در مدت زمان کوتاهی تهیه کرد و از طعم دلپذیرش لذت برد.
مواد لازم
برنج: ۳ پیمانه
پیاز: یک عدد
سینه مرغ: یک عدد
قارچ: ۳۰۰ گرم
شوید: ۳ دسته
سیر: ۲ حبه
ادویه کاری: یک دوم قاشق چایخوری
نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز و زعفران: به میزان لازم
طرز تهیه
پیاز را با کمی روغن درون یک تابه سرخ کرده و سیر را اضافه می کنیم. ۲ دقیقه بعد سینه مرغ را مکعبی برش می زنیم و به همراه ادویه ها تفت می دهیم. بعد از اینکه مرغ ها خوب سرخ شدند، قارچ اسلایس شده و شوید ساطوری را اضافه می کنیم و در تابه را می گذاریم تا مرغ با آب قارچ بپزد. (حتما صبر کنید آب مواد کشیده شود) سپس برنج را با آب و نمک می پزیم و آبکش می کنیم. حالا یک سوم برنج آبکش شده را زعفرانی می کنیم. کف و دیواره های قابلمه مورد نظر را چرب کرده و صبر می کنیم روغن کاملا داغ شود. حالا برنج زعفرانی را کف قابلمه فشرده می کنیم و به کمک یک کاسه، برنج سفید را در قسمت دیواره های قابلمه می ریزیم و باز فشرده می کنیم تا یک چاله ایجاد شود. سپس موادی را که درست کرده ایم، داخل چاله می ریزیم و با باقی مانده برنج سفید روی مواد را می پوشانیم و باز هم فشرده می کنیم. در نهایت هم حدود ۴۰ تا ۵۰ دقیقه اجازه می دهیم برنج دم بکشد و ته دیگ درست شود.
برای جدا کردن برنج اجازه می دهیم کمی سرد شود و به کمک آب سرد کف قابلمه را خنک کرده و برنج را از دیواره هایش جدا می کنیم.
نکته
حتما اجازه دهید روغن داغ شود تا برنج نچسبد و دیواره های برنج هم خوب خشک و ته دیگ شود تا قالبی دربیاید.
مهسا محمودی
مواد لازم
تخم مرغ: ٥ عدد
آرد: ٢ پيمانه
شير: یک پيمانه
شكر: یک پيمانه
روغن مايع: یک پيمانه
بیكينگ پودر: یک قاشق غذاخوری سرخالي
وانيل: یک هشتم قاشق چایخوری
پودر كاكائو: ٢ قاشق غذاخوری
پودر نارگيل: یک دوم پيمانه
اسانس نارگيل: به ميزان لازم
طرز تهیه
تخم مرغ، شكر و وانيل را با هم مخلوط کرده و هم می زنیم تا كرم رنگ شود و دو برابر حجم بگیرد.
سپس شير و روغن مايع را اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم. مواد خشك به جز پودر نارگيل را هم با هم تركيب کرده و سه بار الك می کنیم و پس از آن به مواد بالا اضافه می کنیم و با دور كند همزن فقط در حد مخلوط شدن هم می زنیم (زياد هم نمی زنیم چون مواد کاپ کیک مان ممکن است خراب شود).
حالا اسانس و پودر نارگيل را اضافه کرده و با ليسك خوب مخلوط می کنیم.
کاغذ روغنی مخصوص مافین را داخل قالب می گذاریم و سه چهارم آن را با مواد پر می کنیم.
بعد از پر کردن تمام قالب ها، آنها را داخل فر با دماي ١٨٠ به مدت ٢٥ دقيقه قرار می دهیم تا کاپ کیک های شکلاتی مان کاملا پخته شوند.
وسایلی که هنگام خاموشی هم هم برق مصرف می کنند
این روزها همه جا صحبت از کمبود آب و صرفه جویی در مصرف برق است. از این رو هیچ کس نمی تواند در این شرایط از زیر بار مسئولیت صرفه جویی شانه خالی کند. از آن جهت که شواهد حاکی از آن است که منابع موجود رو به اتمام است و باید حواسمان به مصرف آنها باشد، به خصوص حامل های انرژی.
مشکل پایان یافتن منابع تنها مختص به ایران نیست و دیگر کشورهای جهان هم با آن درگیر هستند، به همین دلیل صرفه جویی و البته درست مصرف کردن بهترین راه برای جلوگیری از هدر رفتن منابع است.
با این مقدمه و در روزها که به دلایل مختلف با کمبود برق مواجهیم، می خواهیم شما خوانندگان همیشه همراه را با برخی لوازم برقی آشنا کنیم که با وجود خاموش کردنشان، همچنان برق مصرف می کنند.
شارژر گوشی
بیشتر ما بعد از شارژ کردن گوشی، شارژر آن را در پریز برق رها می کنیم، کاری که باعث مصرف برق می شود. البته در این حالت مقدار برقی که هدر می رود، بسیار جزئی است، اما در این شرایط بهتر است بعد از استفاده از شارژ، آن را از پریز بکشیم تا هرچند اندک اما در مصرف برق صرفه جویی کنیم.
گیرنده های دیجیتال تلویزیونی هم بعد از خاموش شدن مقدار زیادی برق مصرف می کنند. این در حالی است که ما با خاموش کردن تلویزیون تصور می کنیم که نیازی به خاموشی کامل دستگاه گیرنده نیست و دلیلی ندارد که آن را از برق بیرون بکشیم که البته این تصوری غلط است، چراکه گیرنده های دیجیتال مقدار قابل توجهی برق مصرف می کنند. بنابراین بعد از تماشای تلویزیون، خاموش کردن کامل این گیرنده ها نیز امری ضروری است.
این دستگاه ها معمولا زمان را نمایش می دهند به همین دلیل همیشه برای اینکه نمایشگرهای ال ای دی خود را روشن نگه دارند از انرژی استفاده می کنند. علاوه بر این برای دریافت سیگنال از راه دور نیز باید حتما روشن باشند.
شاید تاکنون به این مساله دقت نکرده باشید که وقتی دکمه خاموشی تلویزیون را می زنید، دستگاه کاملا خاموش نمی شود و وارد حالت استندبای یا همان آماده به کار می شود و این یعنی تلویزیون به طور کامل خاموش نشده است. این اتفاق می تواند هزینه قابل توجهی را برای خانوار به دنبال داشته باشد. از این رو بهترین راه این است که تلویزیون را بعد از تماشا به طور کامل از برق بکشید.
مودم به اینترنت متصل خواهد ماند و روتر به طور مداوم سیگنال وای فای را پخش می کند، حتی وقتی هیچ دستگاهی به آن متصل نباشد. پس اگر کارتان با این دستگاه ها تمام شد، بهترین راه برای صرفه جویی این است که آنها را کاملا خاموش کنید.
کامپیوتر و لپ تاپ هم در حالت خاموشی به کار کردن ادامه می دهند که می توان با از برق کشیدن کامل آنها در هزینه برق صرفه جویی قابل توجهی کرد. فراموش نکنید که شارژر لپ تاپ را بعد از شارژ شدن از پریز درآورید، با این کار هم در مصرف برق صرفه جویی کرده اید و هم هزینه هایتان را کاهش داده اید.
مودم به اینترنت متصل خواهد ماند و روتر به طور مداوم سیگنال وای فای را پخش می کند، حتی وقتی هیچ دستگاهی به آن متصل نباشد. پس اگر کارتان با این دستگاه ها تمام شد، بهترین راه برای صرفه جویی این است که آنها را کاملا خاموش کنید.
مایکروویوها هم چه در زمان استفاده و چه غیر از آن، انرژی زیادی مصرف می کنند. این دستگاه ها صفحه نمایشی دارند که انرژی زیادی را مصرف می کند.
فعال بودن تایمر نشان می دهد که دستگاهتان هنوز در حال کار کردن است. پس دستگاه را به طور کامل از برق بکشید تا جلوی هزینه اضافه قابل توجهی که ممکن است به شما تحمیل شود را بگیرید.
گفت و گو با همکار نفتی و ملی پوش سابق والیبال
در خانواده ای ورزشی به دنیا آمد و از همان سنین کودکی به واسطه پدرش قدم به رشته جذاب و پرهیجان والیبال گذاشت تا جایی که پله های ترقی را یکی پس از دیگری طی کرد تا درنهایت به تیم ملی ایران رسید. جلال لطیف زاده از کارکنان امور ورزش و تربیت بدنی شرکت ملی نفت ایران 20 سال است که در نفت مشغول به کار است. او از بازیکنان سابق تیم ملی ایران در رشته والیبال است. همکار ما در شرکت ملی نفت ایران عناوین قهرمانی زیادی در والیبال کسب کرده است و حالا تجربه 40 ساله خود در والیبال را در اختیار فرزندان نفتی قرار می دهد. لطیف زاده اعتقاد دارد فرزندان نفتی پتانسیل بالایی دارند و برای همین جای والیبال نفت در لیگ های ایران خالی است.
با جلال لطیف زاده گفت و گویی داشتیم که باهم می خوانیم.
جلال لطیف زاده متولد 1353 از شهر رامسر هستم. در خانواده ای ورزشی به دنیا آمدم. پدر مرحومم و برادرم والیبالیست بودند. نزدیک به 40 سال است که در رشته والیبال مشغول به فعالیت هستم. از بازیگری گرفته تا مربیگری و نیز کارهای مدیریتی حضوری فعال داشتم. در مقطع کارشناسی تربیت بدنی تحصیل کردم و نزدیک به بیست سال است که در ورزش نفت مشغول به کار هستم .
دقیقا همین طور است. من والیبال را از بچگی در کنار مرحوم پدرم شروع کردم. متأسفانه اردیبهشت امسال پدرم را به خاطر عارضه کبدی از دست دادم . من والیبال را مدیون پدرم هستم. والیبال را در پنج سالگی تحت نظر پدرم شروع کردم. پدرم هم بازیکن و هم مربی و هم داور ملی بودند. نزدیک به 50 سال رئیس هیات والیبال رامسر بودند. برای همین من به رشته دیگری علاقه نداشتم و همان طور که گفتم باعلاقه خاصی والیبال را ادامه دادم.
من والیبال حرفه ای را از زمانی که از توپ نترسیدم، شروع کردم. درواقع زمانی که از سرعت توپ نترسیدم و آن زمان 6 سالم بود. استاد غلامرضا افتخاری نخستین مربی من بودند که زیر نظر ایشان والیبال را حرفه ای دنبال کردم. در ادامه استاد فرهاد پیکانی برای من خیلی زحمت کشید؛ در ادامه استاد آذر هوش به من کمک کردند. اما باید این را اضافه کنم استاد افتخاری مربی اول واصلی من نه تنها به من والیبال یاد داد بلکه معلم اخلاق وزندگی من هم بود. مربی اخلاق مداری که در کنار آموزش والیبال حرفه ای برخورد و رفتار اجتماعی را هم یادم داد و من مدیون ایشان هستم. فکر می کنم کلاس اول راهنمایی هم با تیم منتخب رامسر در مسابقات استانی که 12 سال بیشتر نداشتم به مقام سوم استان مازندران رسیدم و این اولین گام من در ورزش قهرمانی بود.
من در تیم های زیادی بازی کردم. 3 سال در تیم هما تهران بازی کرم، بعد به تیم فجر رفتم که سه سال هم آنجا بودم. بعد از فجر برای پیکان تهران و آبگینه قزوین بازی کردم. در تیم ساپکو قطعات محوری خراسان هم بازی کرده ام.
بله. سابقه دعوت شدن به تیم های ملی در مقاطع نوجوانان جوانان، امیدها و تیم ملی بزرگ سالان ایران رادارم و حتی برای تیم ملی دانشجویی ایران هم بازی کرده ام.
با تیم فجر تهران که بازی می کردم 3 دوره قهرمانی باشگاه های ایران را به همراه برادران مظفری به دست آوردم. با تیم پیکان 4 سال قهرمان کشور شدم و بعد با این تیم باشگاه های آسیا رفتم. با تیم ملی نوجوانان در سال 68 چهارم جهان شدم . با تیم ملی جوانان ایران در سال 1372 و در تایلند قهرمان آسیا شدم و مجوز حضور درجام جهانی را به دست آوردیم وعناوین مختلفی در مسابقات دهه فجر و نیز مسابقات بین المللی کسب کرده ام.
والیبال ایران طی بیست سال گذشته بسیار متحول شده است. یزدانی خرم در سال 68 رئیس فدراسیون والیبال شد و بعد از حضور اوالیبال ایران در مسیر پیشرفت قرار گرفت و باید به جرات گفت او بنیان گذار والیبال نوین ایران است. یزدانی خرم در قدم اول ایوان بوگانیف روس را به ایران آورد. حضور ایوان بوگانیف به عنوان یک مربی سازنده و استعداد یاب در وهله اول به والیبال ما خیلی کمک کرد. بعد از رفتن یزدانی خرم، داورزنی به فدراسیون آمد و او هم راه یزدانی خرم را ادامه داد تا شاهد جهش و گامی بلند در والیبال ایران باشیم. حضور ولاسکو به عنوان مربی در ایران و درخشش در لیگ ملت ها و صعود به المپیک همه تحولاتی بود که در این سال ها شاهد بودیم. ولاسکو معمار والیبال نوین ایران بود. با حضور او بازیکنان زیادی از ایران به دنیای والیبال معرفی شدند. من عقیده دارم بعد از حضور ولاسکو ذهن بازیکنان ایرانی تغییر کرد. او ذهن بازیکنان ما را درست کرد و باعث شد که بتوانیم فعل توانستن را صرف کنیم و بگوییم «ما می توانیم». بعد از رفتن ولاسکو پسرفت نداشتیم ولی پیشرفت هم نکردیم. ما استعداد و پتانسیل خوبی در والیبال داریم و برای همین اعتقاددارم با استفاده از افراد متخصص می توانیم بهتر از این باشیم.
سال 1381 به استخدام شرکت ملی نفت ایران درآمدم و در امور ورزش شرکت ملی نفت ایران مشغول به کار شدم و طی این 20 سال در کنار بزرگانی چون جهانگیر طایران، منصورقنبرزاده، بهرام میرشیبانی، قورچیان و دکتر افشار در ورزش نفت خدمت کردم و تجربه ام را در اختیار کارکنان و فرزندان نفتی قراردادم.
پس ازاینکه در سال 81 از دنیای بازیگری خداحافظی کردم به واسطه علاقه ای که به مربیگری داشتم، با حضور در کلاس های مربیگری و گرفتن مدرک لول 2 مربیگری را شروع کردم و نیز علاوه بر مربیگری به عنوان مدرس والیبال هم مشغول به کار شدم . در تیم های پایه نفت از نوجوانان تا بزرگ سالان با همکار و دوست خوبم علی حمیدی که همیشه به عنوان دست راست در کنار بوده، مربیگری کردم. در تیم بانک سرمایه و تیم امید تهران هم سابقه مربیگری دارم.
90 درصد رشته های ورزشی که در لیگ های مختلف حضور دارند، مدیون سرمایه گذاری نفت هستند. ما در نفت تجهیزات و امکانات استانداردی داریم که می توانیم با توجه به استعدادهایی که داریم، حضوری موفق در لیگ های دسته دوم، دسته یک و حتی لیگ برتر داشته باشیم. در همین سال ها با توجه به اینکه حضور فعالی در لیگ های مختلف نداشتیم، بازیکنانی چون پویا فیاضی و یا پوریا یلی و فائزی را به والیبال ایران معرفی و به تیم ملی داده ایم . من عقیده دارم فرزندان نفتی علاقه خاصی به این رشته دارند و می توانیم با استفاده از این استعداد پتانسیل حضور خوبی در والیبال ایران داشته باشیم؛ همان طور که فوتبال در نفت درخشیده والیبال هم می تواند بدرخشد.
بله من در کنار علی حمیدی که او هم والیبالیست خوبی است، در این سال ها کلاس های آموزشی خوبی را برگزار کردیم و تجربه خود را به فرزندان نفتی انتقال دادیم و بازیکنان خوبی را پرورش داده ایم. خیلی جالب است برای شما بگویم 2 نفر از همین شاگردان به نام های وحید معصومی ومهران رمضانی که از نوجوانی در خدمتشان بودیم، حالا در کنار ما به آموزش دیگر فرزندان نفت می پردازند.
توصیه ات به همکاران برای ورزش به خصوص والیبال چیست؟
من کوچک تر از آن هستم که توصیه کنم اما ازآنجاکه ورزش والیبال یک ورزش بسیار جذاب و دیدنی است، می توانند با انجام آن به سلامت خود کمک کنند. خصوصاً اینکه می توانند فرزندان خود را تشویق کنند در این رشته قدم بگذارند. از سوی دیگر باید بگویم امیدوارم همکاران و دوستان به خاطر ویروس کرونا مسائل بهداشتی و پروتکل ها را رعایت کنند و اینکه دلیلی ندارد که به خاطر این ویروس بخواهند تسلیم شوند. با ورزش و رعایت پروتکل ها می توانیم بر این ویروس غلبه کنیم.
ورزش والیبال همان طور که گفتم، یک رشته جذاب و دیدنی است و در ایران طرفداران زیادی دارد. واقعاً جای این رشته در میان تیم های قهرمانی نفت خالی است. ما می توانیم بااستعدادهایی که در نفت داریم و با پتانسیل موجود در این رشته، حضوری پررنگ داشته باشیم . برای همین جا دارد مسئولین و مدیران نفتی از این ورزش حمایت کنند و شرایطی فراهم شود تا استعدادهای والیبال نفت دیده شوند.
تیم وزنه برداری مناطق نفتخیزجنوب در طی این سال ها همیشه یکی از مدعیان قهرمانی لیگ برتر وزنه برداری باشگاه های ایران بوده وعناوین زیادی را کسب کرده و متعاقباً ملی پوشان زیادی را هم به تیم ملی معرفی کرده است و درعین حال در میادین بین المللی افتخارآفرینی کرده مانند قهرمانی در جام باشگاه های آسیا که باعث افتخار نام نفت و ایران در وزنه برداری آسیا بوده است.
با توجه به عملکرد خوب این تیم در وزنه برداری ایران با تصمیم علی مرادی رئیس فدراسیون وزنه برداری کشورمان، جواد نادری مربی تیم وزنه برداری مناطق نفتخیز جنوب به عنوان مربی سطوح سنی پایه (نوجوانان) انتخاب و معرفی شد.
جواد نادری، از قهرمانان اسبق وزنه برداری جهان و از مربیان اخلاق مدار و کارمند شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب است. او قرار است هم زمان با شروع تمرینات تیم ملی نوجوانان در معیت تیم ملی حضورداشته باشد.
تیم فوتبال نفت مسجدسلیمان به خاطر گرمای شدید مسجدسلیمان در تهران تمرینات خود را ادامه می دهد.
تیم فوتبال نفت مسجدسلیمان پس از پیروزی مقابل ماشین سازی در هفته بیست و سوم لیگ برتر به دلیل مشخص نبودن زمان بازی مقابل فولاد خوزستان با نظر محمود فکری وارد تعطیلات شد.
بازیکنان نفت مسجدسلیمان از روز شنبه هفته گذشته به تهران آمدند و تمریناتشان را در این شهر از سر گرفتند تا برای ادامه مسابقات لیگ برنامه های کادر فنی را مرور کنند.
با توجه به اینکه آخرین بازی تیم ملی روز 25 خرداد برگزار می شود و زمان بازی های هفته بیست و چهارم مشخص نیست، اگر دیدار نفت مسجدسلیمان مقابل فولاد خوزستان از هفته بیست و دوم نیز به اواخر خرداد موکول شود، شاگردان فکری حدود یک ماه به دور از مسابقات خواهند بود و قرار است به خاطر گرمای سخت خوزستان در تهران به تمرینات خود ادامه دهند. نفتی ها در طول اردوی تدارکاتی خود در تهران چند بازی تدارکاتی هم برگزار می کنند تا از شرایط مسابقه دور نشوند.
جدال حساس پارس جنوبی جم و استقلال خوزستان در لیگ دسته یک فوتبال باشگاه های ایران در اهواز و زمین آبی های اهواز بدون ردوبدل شدن گل به پایان رسید تا این تیم نفتی کماکان درکورس صعود به لیگ برتر باقی بماند.
شاگردان محمد نصرتی در هفته بیست و پنجم لیگ دسته یک در اهواز میهمان استقلال این شهر بودند و در روزی که بهتر از حریف خود توپ را در زمین به گردش درمی آوردند، موفق نشدند 3 امتیاز کامل بازی را بگیرند و درنهایت به تساوی بدون گل قناعت کردند تا با یک امتیاز به جم برگردند.
تیم فوتبال پارس جنوبی جم با تساوی در اهواز 36 امتیازی شد و در فاصله 5 امتیازی صدر جدول قرار گرفت.
محمد نصرتی، سرمربی تیم فوتبال پارس جنوبی جم در خصوص تساوی مقابل استقلال خوزستان در هفته بیست و پنجم لیگ یک گفت: بازی خوب و تاکتیکی بود و استقلال خوزستان نیز تیم خوب و قابل احترامی است که بازیکنان خوب و شاخصی دارد و مربی این تیم نیز تاکنون خوب کارکرده است. من فکر می کنم به جز آن موقعیتی که در نیمه اول به تیرک دروازه ما خورد، استقلال خوزستان موقعیت دیگری نداشت. در نیمه دوم نیز دو سه موقعیت مسلم گلزنی داشتیم که استفاده نکردیم. در یک صحنه نیز صاحب موقعیت خوبی شدیم که پور حمیدی گلر استقلال خوزستان عکس العمل فوق العاده ای نشان داد و واکنش او در حد بین المللی بود. درمجموع، تساوی نتیجه عادلانه ای بود.
نظری:
نفت مسجدسلیمان بعد از تغییراتی که بر روی نیمکت و کادر فنی خود داشت، موفق شد با کسب نتایج خوب از انتهای جدول و منطقه سقوط فاصله بگیرد و به بقا امیدوارتر از قبل باشد. مدیرعامل باشگاه نفت مسجدسلیمان هم با رضایت از این موضوع گفت: تغییرات در کادر فنی جواب داد و محمود فکری، سرمربی جدید این تیم اهداف نفت مسجدسلیمان را تحقق می بخشد و برای همین از عملکرد او رضایت دارند. با محمد نظری، مدیرعامل باشگاه نفت مسجدسلیمان در خصوص وضعیت تیم و برنامه های این باشگاه گفت وگویی داشتیم که باهم می خوانیم.
این موفقیت یکباره نبود. ما تغییراتی در کادر فنی داشتیم که خوشبختانه جواب داد. پیش از حضور محمود فکری ۳ ، ۴ بازی امتیازی کسب نکردیم و نتوانستیم موفق عمل کنیم و متقابلاً این نتایج باعث سقوط ما در جدول شد؛ به همین دلیل کادر فنی را تغییر دادیم و خدا را شکر از ۹ امتیاز ممکن توانستیم ۷ امتیاز به دست آوریم و ۲ پیروزی و یک مساوی خیلی خوب داشتیم و همان گونه که پیش بینی کردیم، تیممان جان گرفته است و امیدوارم دوباره به روزهای اوجش برگردد.
مسلماً همین طور است. نفت مسجدسلیمان با محمود فکری قهرمان لیگ یک و به لیگ برتر صعود کرده بود و برای همین شناخت خوبی از جو تیم و شرایط مسجدسلیمان داشت. برای همین او را انتخاب کردیم تا با دادن شوک به تیم از شرایط بحرانی خارج شویم و خدا را شکر در این موضوع موفق بودیم.
بله همین طور است. ما با فکری به اهدافمان خیلی نزدیک تر شدیم. باید به شما بگویم تا امروز که با شما صحبت می کنم، از کار آقای فکری، بازیکنان و اعضای تیم که واقعاً زحمت می کشند، رضایت داریم. از همه کسانی که دارند تلاش می کنند تیم را به شرایطی که ما انتظار داریم برسانند، تشکر و قدردانی می کنم. محمود فکری اهدافمان را تحقق می بخشد و از او رضایت مندی کاملی داریم. بازیکنان ما بسیار جوان و جویای نام هستند و کمتر در لیگ برتر بازی کرده بودند اما انگیزه و انسجام خیلی خوبی دارند. بااخلاقی که فکری دارد، نفت منسجم شده است و ما با تیم خوبی روبه رو هستیم که ازنظر کمی و کیفی در شرایط خوبی قرار دارد. بازیکنان ما برای کاری که انجام می دهند، سنگ تمام می گذارند و مدیریت محمود فکری باعث چنین اتفاق خوبی می شود. کادر فنی و کل باشگاه دارد به اهدافش نزدیک می شود و با همبستگی که در نفت وجود دارد، ان شاءالله موفقیت حاصل خواهد شد.
شک نکنید نفت در لیگ برتر باقی می ماند. ان شاءالله با این عملکرد تیم نه تنها در لیگ می ماند بلکه جایگاه یک رقمی هم کسب خواهد کرد. امیدوارم دربازی های آینده همین روند را ادامه دهیم. هواداران نفت هم بسیار دلسوزانه ما را همراهی می کنند.
بله همین طور است. قبل از انتخاب فکری همه به دنبال مربی بومی بودند اما به گفته کارشناسان در خوزستان چندان مربی لیگ برتری نداریم و انگشت شمار و بیشتر در سطح لیگ یک و لیگ دو هستند. ما به خاطر هواداران این کار را کردیم اما متأسفانه امتیازات زیادی را از دست دادیم. سعی کردیم با انتخاب مربی جدید تیم را برگردانیم تا شرایط مساعد شود. خداراشکر اکنون هم داریم نتیجه می گیریم.
هواداران همیشه و در همه حال پشتیبان تیم بودند و بازهم از هواداران می خواهم که پشتیبان تیم باشند. هواداران به آینده خوش بین باشند. ممکن است کسانی بخواهند اخلال ایجاد کنند و تعداد کمی ممکن است به خاطر منافعشان مشکل ساز شوند اما درنهایت اکنون هواداران نفت دوست دارند تیمشان موفق شود. هواداران مطمئن باشند نفت نتایج بهتری می گیرد و باعث خوشحالی آن ها خواهد شد.
همان طور که شما می دانید، ما به خاطر قوانین در ورزش حرفه ای ردیف بودجه نداریم. تیم های نفتی وقتی در لیگ یک و ورزش قهرمانی باشند در یک چارچوب خاصی می توانند از بودجه های دولتی استفاده کنند. اما خدا را شکر تا به امروز با کمک هایی که از سوی مسئولان شهری به تیم شده و نیز بحث تبلیغات و اسپانسری، بخشی از مشکلات مالی را حل کردیم. به هرحال این مسائل در همه جا وجود دارد و طبیعی است. امیدوارم تیممان به شرایطی که می خواهیم برسد.
هنوز 8 بازی تا انتهای فصل باقی مانده و بازی ها به احتمال قوی در مردادماه به پایان می رسد. قرارداد ما هم با محمود فکری تا پایان فصل است. مسلماً ما می خواهیم با ایشان ادامه دهیم. اما همه چیز به انتهای فصل بستگی دارد. ما به ایشان پیشنهاد می دهیم و باید ببینیم ایشان قبول خواهند کرد یا نه؛ بنابراین باید صبر کنیم تا لیگ تمام شود. باشگاه ها همیشه دوست دارند با مربی ای که نتیجه گرفته اند، به کار خود ادامه دهند اما همه چیز به شرایط و زمان بستگی دارد. شاید آقای فکری نخواهد در نفت بمانند یا اینکه شاید اصلاً من نباشم . به هرحال نظر ما روی ایشان مثبت است.
سرمربی تیم فوتسال بانوان پالایش نفت آبادان:
سرمربی تیم فوتسال بانوان پالایش نفت آبادان می گوید: می خواهیم صدر جدول را حفظ کنیم و به هدف اصلی مان که همان قهرمانی است، برسیم.
نرگس علوانی در خصوص پیروزی تیمش مقابل ملی حفاری در اولین بازی از دور برگشت رقابت های مرحله نهایی و ادامه صدرنشینی گفت: ما می دانستیم بازی حساسی داریم زیرا همان طور که می دانید، اسم دربی روی این دیدار بود و دربی ها همیشه حساسیت خاص خود رادارند. می دانستیم ملی حفاری نیز برای جبران امتیازهای ازدست رفته مقابل ما حاضر می شود، البته ما هم به دنبال کسب سه امتیاز و از دست ندادن صدر جدول بودیم.
نیمه اول را خیلی خوب شروع کردیم و بازیکنانم بدون اشتباه بودند و موقعیت های زیادی روی دروازه ملی حفاری خلق کردند که از این موقعیت ها بهره بردیم و به پنج گل رسیدیم. ضمن این که هیچ موقعیتی هم به حریف ندادیم. در نیمه دوم می دانستیم که حفاری فشار می آورد تا گل های خورده را جبران کند. این تیم از دقیقه ابتدایی نیمه دوم دست به پاورپلی زد ولی ما توانستیم ششمین گل را نیز وارد دروازه حریف کنیم.
سرمربی تیم فوتسال بانوان پالایش نفت آبادان در خصوص 3 گلی که دریافت کردند، گفت: بازی رو به پایان بود که خستگی بازیکنانم خیلی زیاد شده بود و همین باعث شد اشتباهات فردی داشته باشند و سه گل دریافت کنیم اما خدا را شکر می کنم که توانستیم از این بازی نیز با سلامت و موفقیت عبور کنیم.
وی در پاسخ به این که آیا در پی موفقیت های اخیر تیم، باشگاه پاداشی هم به نفرات تیم داده است؟ عنوان کرد: بله، باشگاه پاداشی برای بازیکنان در نظر گرفت که این نیز در بالا بردن انگیزه و روحیه نفراتمان تأثیر بسزایی داشت.
علوانی درباره بازی تیمش مقابل سایپا دیگر مدعی قهرمانی نیز گفت: این بازی حساسیت خود را دارد زیرا هر دو تیم برای قهرمانی می جنگند و قطعاً تلاشمان را می کنیم که برنامه ریزی خوبی داشته باشیم و بتوانیم از این بازی نیز با موفقیت خارج شویم. تمام زحمات این فصل ما به بازی با سایپا بستگی دارد و می خواهیم با برد، صدر جدول را حفظ کنیم و به هدف اصلی مان که قهرمانی است، برسیم.
تیم فوتسال بانوان پالایش نفت آبادان با پیروزی دوباره در دربی نفتی ها توانست گامی بلند در مسیر قهرمانی بردارد. تیم فوتسال بانوان پالایش نفت آبادان در هفته چهارم دور نهایی لیگ برتر فوتسال بانوان باشگاه های ایران، در خانه میزبان تیم ملی حفاری اهواز بود که موفق شد به پیروزی بزرگی دست پیدا کند.
پالایش نفتی ها پس از پیروزی در دور رفت، این بار برای تثبیت صدرنشینی و برداشتن گامی مهم به سوی جام قهرمانی پا به میدان مسابقه گذاشته بودند و در طرف مقابل حفاری برای کسب جایگاهی بهتر به دنبال پیروزی بود. در 10 دقیقه آغازین بازی دو تیم همدیگر را محک زدند و در ادامه نفتی ها توانستند بازی را کامل به دست بگیرند و فرشته خسروی گل اول را به ثمر رساند؛ در ادامه حملات نفت ادامه دار بود و سهیلا ملمولی و نسا احدی گل دوم و سوم پالایش نفت را به تور دروازه حفاری دوختند. تکمیل کننده پیروزی شاگردان علوانی هم گلزنی دوباره ملمولی و احدی بود و بازی با حساب پنج بر صفر به سود پالایش نفت در نیمه نخست به پایان رسید.
در نیمه دوم پس از ارائه یک بازی یک طرفه در نیمه اول، شاگردان علوانی برای مدیریت بازی و حفظ نتیجه به میدان آمدند و در طرف مقابل ملی حفاری با پاورپلی (دروازه بان بیرون می رود و با 5 بازیکن و بدون دروازه بان به بازی ادامه می دهند)به دنبال کاهش اختلاف بود؛ اما حملات ملی حفاری به ثمر نمی نشست و خط دفاعی نفت و دروازه بان این تیم به خوبی ایستادگی کردند. در موقعیتی فوق العاده برای ملی حفاری نسا احدی بازیکن باتجربه پالایش نفت توانست توپ را از روی خط دروازه بیرون بکشد تا دروازه این تیم بسته بماند. پالایش نفتی ها روی ضد حمله توسط پریوش خلیلی به گل ششم هم دست پیدا کردند اما در دقایق پایانی بازی، حملات پرشمار ملی حفاری سرانجام به ثمر نشست و آن ها توانستند با دو بار گلزنی سحر پاپی و یک گل از فهیمه زارعی، در سه دقیقه پایانی بازی نیمی ازگل های خورده را جبران کنند اما شروع گل زنی های ملی حفاری برای جبران شکست سنگین دیرهنگام بود و درنهایت بازی با حساب 6 بر 3 به سود پالایش نفت به پایان رسید. با این پیروزی پرگل شاگردان علوانی توانستند امتیازات خود را در جدول دورقمی کنند و به صدرنشینی خود ادامه دهند و حالا در فاصله دو امتیازی تا قهرمانی هستند؛ نفتی ها برای برپایی جشن قهرمانی باید در بازی بعدی خود در تهران از سد سایپا بگذرند. در مقابل ملی حفاری هم با این شکست در جایگاه چهارم باقی ماند و در هفته آینده باید برای تغییر جایگاه خود در جدول و صعود به رتبه سوم، مقابل هیات فوتبال خراسان به پیروزی برسد.
ملی حفاری که به نظر می رسید در فصل جاری لیگ برتر یک پای فینال باشد، در مرحله نهایی تا این جای رقابت ها تنها یک تساوی به دست آورده است و با یک امتیاز در قعر جدول قرار دارد.
جدول لیگ برتر فوتسال بانوان (در پایان هفته چهارم مرحله نهایی)
1- پالایش نفت آبادان 10 امتیاز (تفاضل +7)
2 - سایپا تهران 9 امتیاز (تفاضل +4)
3 - هیات فوتبال خراسان رضوی 3 امتیاز (تفاضل -3)
4- ملی حفاری اهواز 1 امتیاز (تفاضل -7)
نگاهی به الزامات استفاده از دوچرخه به عنوان یکی از مدل های حمل و نقلی
مشعل سالها بود که مدیریت شهری در شهرهای بزرگ از جمله شهر تهران به دنبال ترویج استفاده از دوچرخه به عنوان یکی از مدلهای حمل و نقل بود اما این انتخاب ترافیکی و حملی و نقلی از سوی شهروندان با موانع و مشکلاتی مواجه بوده است. با وجود این در چند سال گذشته با فعال شدن چند شرکت در حوزه حمل و نقل پاک، استفاده از دوچرخه بین شهروندان و به خصوص در مراکز شهرهای بزرگ بیشتر شده است. دوچرخه در حال حاضر به عنوان یک وسیله نقلیه پاک، کم هزینه و برای فرار از ترافیک های سنگین مورد توجه قرار می گیرد، اما هنوز هم باید در مورد الزامات این مدل حمل و نقلی بیشتر بررسی و توجه صورت گیرد. دوچرخه سواری شهری به عنوان اولین و مهمترین الزام های به مسیرهایی امن و مناسب سازی شده نیاز دارد تا دوچرخه سواران که در کنار انواع خودرو سواری و موتورسیکلت و کامیون فعال هستند، ایمنی لازم را داشته باشند. در برخی شهرها از جمله شهر تهران مسیرهای جداگانه برای دوچرخه سواری در نظر گرفته اند اما با وجود اندکی از این آمادگی ها لازم است دوچرخه سواران خودشان هم مواردی از ایمنی و سلامت را برای خودشان رعایت کنند. در ادامه برخی موارد را که برای دوچرخه سواری شهری لازم است رعایت شود، مرور می کنیم.
دوچرخه هم مثل موتورسیکلت این خلاء ایمنی را دارد که در صورت کوچکترین حادثه ممکن است بیشترین خسارت جانی و مالی را داشته باشید چون بخش زیادی از بدن ما در معرض صدمه دیدن است. به عکس وقتی سوار خودرو هستیم، ممکن است در یک تصادف، خسارت تنها مالی باشد. به همین دلیل با گذاشتن کلاه ایمنی اگرچه بخش زیادی از بدنمان هنوز در معرض آسیب است، اما سرمان سلامت می ماند. کلاه ایمنی هم الزاماتی برای استفاده دارد که باید رعایت کنیم.
اگر از دوچرخه برای فاصله خانه تا محل کار استفاده می کنید و هر روز کیفی حاوی پرونده و وسایل مورد نیاز محل کار و یا ظرف غذا به همراه دارید یا باید از دوچرخه های سبد دار استفاده کنید و یا کوله پشتی را برای تردد با دوچرخه انتخاب کنید. کوله پشتی پشت کمر شما قرار می گیرد و دست و پا گیر نیست و می توانید کلاه ایمنی را هم در مواقع لزوم در آن قرار دهید.
دوچرخه هم مثل موتورسیکلت می تواند برای عابران و پیاده روها مزاحمت داشته باشد. درعین حال اگر دوچرخه را در هر محلی بدون رعایت موارد قانونی بگذارید، ممکن است امنیت دوچرخه هم حفظ نشود. اگر از دوچرخه های شرکتهای شهرداری استفاده می کنید، گذاشتن یا نگذاشتن دوچرخه در محلهای تعیین شده امتیاز مثبت و منفی دارد و لازم است برای پارک موقت هم دوچرخه را در گوشه ای از خیابان که مزاحمتی برای دیگران ندارد، قرار داد. اگر هم دوچرخه برای خودتان است، علاوه بر قراردادن و پارک در محل هایی مشخص و بدون مزاحمت، از قفل دوچرخه استفاده کنید.
در بسیاری از کشورها تردد با دوچرخه از طریق مترو تسهیل شده و یک امتیاز محسوب می شود اما با توجه به تازه بودن استفاده از دوچرخه و عدم فراگیری و البته شلوغی مترو تهران و برخی شهرهای بزرگ، فعلا حمل دوچرخه از طریق مترو محدودیتهایی خاص دارد. مثلا حمل دوچرخه های تاشو به اماکن مترو در همه روزها به جز ساعات پیک مسافری ایام عادی و در ساعتهای مشخصی مجاز است. حمل دوچرخه های تاشو به اماکن مترو با ابعاد حداکثر ۹۰*۶۰*۳۰ سانتیمتر مجاز است. مسافران دارای دوچرخه فقط از واگن مشخص شده قطارها می توانند استفاده کنند. سوار شدن روی دوچرخه در همه ایستگاه ها و قطارهای مترو ممنوع است. استفاده از پله برقی و آسانسور در ایستگاه های مترو برای حمل دوچرخه ممنوع است و اینکه لباس مسافران حمل کننده دوچرخه باید متعارف با عرف عمومی و شرعی جامعه باشد.
همان طور که برای خودرو سواری و موتورسیکلت گواهینامه و قوانینی وجود دارد، برای دوچرخه هم قوانینی وجود دارد که باید رعایت شود، اما همانقدر که برای استفاده از این وسیله نقلیه امکانات و الزامات رعایت نشده است، قوانین مرتبط با آن هم شکنندگی دارد. با وجود این لازم است برخی موارد رعایت شود. دوچرخه سواران باید در محلهای خط کشی شده حرکت کنند و اگر این محلها وجود نداشت یا اشغال شده بود، باید از سمت راست و با فاصله از خودروها حرکت شود. مسیرهای تردد محدودیتهایی دارد که باید با استفاده از اپلیکیشن محل تردد، شروع و پارکینگ ها را بررسی کنیم. عدم تردد و پارک کردن در پیاده روها و محلهای عبور عابران یکی از همین قوانین است.
اگر دوچرخه ای که استفاده می کنیم، شخصی نیست و از دوچرخه شهری شرکتی استفاده می کنیم، قبل از باز کردن قفل و شروع زمان استفاده، به صورت چشمی و ظاهری برخی قسمتها مثل لاستیک، سپرها، ترمز و زنگ، داشتن سبد برای گذاشتن کیف و وسایل خرید، صندلی و ... را چک کنیم. برخی از این دوچرخه ها اشکالاتی دارند که هنوز شرکت خدمت رسان آنها را اصلاح نکرده و ممکن است پس از شروع برنامه و استفاده تازه متوجه اشکال شوید و به این ترتیب مبلغی از جیبتان هدر رود و متضرر شوید.
دوچرخه سواری یکی از ورزشهای مادر و هوازی محسوب می شود و به قدرت بدنی بالا نیاز دارد. پس حتما برای مسیرهای طولانی و با شیب زیاد این وسیله را انتخاب نکنید. به خصوص اینکه دوچرخه های شهری که از طریق شهرداری ها و شرکت های مرتبط پیش بینی شده اند، دوچرخه هایی بدون دنده هستند که برای مسیرهای بدون شیب مناسب اند و فشار زیادی را به زانو و کمر وارد می کنند. پس اگر آمادگی بدنی نداشته باشید یا در مسیرهای پر شیب از آن استفاده کنید، ممکن است دچار کشیدگی عضلات و عارضه های دیگر شویم. البته اگر دوچرخه شخصی داشته باشید که قابلیت تغییر دنده و در مجموع کیفیت بیشتری داشته باشد، بخشی از مشکل برطرف می شود.
درست است که مسیرهایی برای دوچرخه تعبیه شده و از برخی حاشیه های خیابان می توان برای تردد استفاده کرد اما این مسیرها معمولا محل عبور برخی عابران ، افراد نابینا و ناشنوا ، محل پارک افراد توانیاب و یا تخلیه بار و ... است. بهتر است در زمان دوچرخه سواری حواسمان به جلو و اطراف باشد و از هندزفری استفاده نکنیم. این موضوع را در نظر داشته باشید که اگرچه برخورد و تصادف بین شما با فرد ثالث قوانینی دارد و دوچرخه سواران شهری می توانند بیمه باشند اما گاه خسارتها فقط مادی برطرف نمی شوند و بهتر است پیشگیرانه و مسئولانه اقدام کنیم.
ای نسیم سحر آرامگه یار کجاست
منزل آن مه عاشق کش عیار کجاست
شب تار است و ره وادی ایمن در پیش
آتش طور کجا موعد دیدار کجاست
هر که آمد به جهان نقش خرابی دارد
در خرابات بگویید که هشیار کجاست
آن کس است اهل بشارت که اشارت داند
نکته ها هست بسی محرم اسرار کجاست
هر سر موی مرا با تو هزاران کار است
ما کجاییم و ملامت گر بی کار کجاست
بازپرسید ز گیسوی شکن در شکنش
کاین دل غمزده سرگشته گرفتار کجاست
عقل دیوانه شد آن سلسله مشکین کو
دل ز ما گوشه گرفت ابروی دلدار کجاست
ساقی و مطرب و می جمله مهیاست ولی
عیش بی یار مهیا نشود یار کجاست
حافظ از باد خزان در چمن دهر مرنج
فکر معقول بفرما گل بی خار کجاست
*حافظ شیرازی
حسام الدین سراج خواننده موسیقی سنتی ایرانی و نوازنده سنتور و سه تار اهل ایران است. او آهنگسازی برخی آثار همچون باغ ارغوان، شرح فراق، بی نشان، آئینه رو، نرگس مست، ماه نو و « را خودش بر عهده داشته است. «بوی بهشت» نام آلبوم او در سال 1374 است که در سبک موسیقی سنتی منتشر شده است و جزو اولین و پرطرفدارترین مجموعه های کاری او محسوب می شود. همچنین سرو خرامان، شور مستی، نغمه مهر، حافظ خلوت نشین، جامه داران و میخانه از قطعات این آلبوم هستند.
کتاب تامل درباره گیوتین در واقع مقاله ای است که آلبرکامو در آن صرفاً به بررسی و تقبیحِ مجازات اعدام پرداخته است. کامو در این کتاب به نحوی مستدل و قاطع نفرت و عصیانِ خود را نسبت به مجازاتِ مرگ بیان می کند. به باور کامو انسان نه گناهکار است و نه بی گناه. اما چون معصومیت امر مطلقی نیست، قاضی هم فرد کامل و معصومی محسوب نمی شود. از این رو، مجاز نیست در مورد مرگ و زندگی انسان تصمیم بگیرد مگر آنکه خود کاملا پاک و از گناه مبری باشد، چیزی که البته ناممکن است. به اعتقاد کامو، حق زیستن، حق طبیعی همه انسان هاست، حتی بدترینِ آنها. پست ترین جنایتکاران و بی نقص ترین قضات در این زمینه برابرند و به یک میزان نگون بخت و همبسته اند. حکم مرگ تنها همبستگی بی چون و چرای انسان ها را از بین می برد، همبستگی در برابر مرگ. این کتاب را قاسم رستمی ترجمه و انتشارات فرهنگ جاوید منتشر کرده است. بخشهایی از کتاب : بسیاری از جانی ها ظاهری چنان سخت و نفوذناپذیر دارند که صِرفِ رویت شواهد کافی است تا حکم به حذف و سر به نیست کردن آن ها داده شود. ظاهر امر این است که ماهیت و عظمت جنایاتشان اجازه نمی دهد که تصور کنیم ممکن است پشیمان یا اصلاح شوند. فقط باید ممانعت کرد از این که دوباره دست به جنایت بزنند و چاره دیگری به جز حذف به ذهن آدم خطور نمی کند. تنها در این محدوده است که بحث درباره مجازات مرگ مشروع به نظر می رسد». (کتاب تامل درباره گیوتین – صفحه ۶۲)
می خواهم زنده بمانم مجموعه نمایشی به کارگردانی شهرام شاه حسینی و به تهیه کنندگی محمد شایسته است که از سال گذشته تاکنون در قالب شبکه نمایش خانگی و سایتهای پخش آنلاین فیلم ، پخش می شود. داستان سریال در دهه شصت رخ می دهد و هما حقی و نامزدش نادر به همراه خانواده حقی آماده می شوند تا برای شب تولد همایون حقی، پدر خانواده او را غافلگیر کنند. اما با رسیدن پدر، همه خانواده غافلگیر می شوند ... حامد بهداد ، سحر دولتشاهی ، پدرام شریفی و علی شادمان، بازیگران این سریال پرطرفدار در حال پخش هستند.
گفت و گو با رئیس روابط عمومی پتروشیمی کرمانشاه :
مشعل بسیاری از کارکنان صنعت نفت، افرادی خوش ذوق و با استعداد در حوزه های هنری مختلف هستند؛ از موسیقی و صنایع دستی گرفته تا خوشنویسی و نقاشی و شعر و ادب و ... بسیاری از آنها در کنار مسئولیت های سخت و زمانبندی کاری سنگین تلاش می کنند با این سرگرمی های هنری، سنگینی و فشار کاری و استرس را کمتر کنند و برخی دیگر پا را فراتر گذاشته و از این علاقه مندی های متنوع برای خودشان دنیایی جدید می سازند. حامد شاهین مهر یکی از همین کارکنان خوش ذوق در صنعت پتروشیمی است که می گوید تلاش کرده است این ذوق شاعری را درکنار همه شادی ها و غم ها و سختی های جهان بگذارد.
آقای شاهین مهر همکاری از خطه کرمانشاه و متولد 1362 است و کارشناسی ارشد علوم ارتباطات اجتماعی دارد اما با همین طبع شعر خود افتخارهای زیادی کسب کرده است. او هم اکنون رییس روابط عمومی پتروشیمی کرمانشاه است با 16 سال سابقه کار که تقریبا نیمی از آن را در صنعت پتروشیمی گذرانده است.
او شعر را «موهبت الهی» می داند و می گوید: شعر زمان نمی شناسد و مثل باران بی بدیل است. گاهی در چله تابستان هم می بارد و گاهی بهارهای بی باران را هم تجربه می کنی. او می گوید از دوران کودکی فانتزی شاعری را داشته و از دوران نوجوانی وارد دنیای واقعی شعر شده است و در این راه خانواده، معلم ها، دوستان و اساتید بسیار تأثیرگذار بوده اند.
شاهین مهر درباره قالب و مضمون سروده های خود هم گفت: به شعرهای عاشقانه با بن مایه های اجتماعی علاقه مندم چرا که عشق، چیزی جز اندوه دگرخواهی نیست... .
او با بیان اینکه در مسیر فعالیت در این حوزه با اساتید گرانقدری همراه و هم قدم بوده است، گفت: این همراهی ادامه دارد و آنچه را دارم، مدیون این هم داستانی و همراهی با برخی از اساتید می دانم. استاد محمدجواد محبت، شاعر شعر معروف دوکاج و استاد میرجلال الدین کزازی از سخن سرایان به نام روزگار ما، کرمانشاهی هستند.
او تاکید دارد که در دوران فعالیت هنری و ادبی خود تحت تاثیر و وام دار و علاقه مند به همه ادبیات کشورمان از ادیبان پیش از رودکی گرفته تا شاعران پس از نیماست.
شاهین مهر می گوید تاکنون نتوانسته مجموعه شعری را به نام خود منتشر کند و می افزاید: متأسفانه روزگاری که تب و تاب شاعری ما فراوان تر بود، چاپ کتاب به این سادگی ها نبود و بزرگترهای ما همچنان در صف چاپ کتاب مانده بودند و امروز هم با وجود رسانه های جدید و تعدد چاپ آثار ، بیم گمگشتکی وجود ، اما شاید در مجالی دیگر این اتفاق رخ دهد.
او در پاسخ به این سوال که بیشتر درچه زمان هایی شعر به ذهنتان خطور می کند؟ الهام می گیرید یا ذهن خود را درگیر موضوعی می کنید؟ گفت: شعر موهبت الهی است؛ زمان نمی شناسد این باران بی بدیل... گاهی در چله تابستان هم می بارد و گاهی بهارهای بی باران را هم تجربه می کنی...
شاهین مهر می گوید فرقی بین سروده هایش ندارد چرا که همه آنها مثل قطرات باران هستند.
پیشنهاد او به کسانی که علاقه مند به سرودن شعر هستند، این است که زیاد مطالعه کنند و دنیای شخصی خود را کشف کنند. به اصطلاح قدما « دود چراغ خوردن» یکی از همین توصیه هاست که زحمت بکشند و از تجربیات دیگران استفاده کنند.
او در پاسخ به این سوال که آیا شاعر شدن روحیه خاصی می طلبد؟ گفت: شاعر که می شوی، خیال تو یعنی حکومت دوست... تو دیگر خودت نیستی... دیگری می شوی و غم ها و شادی های جهان با توست.
این همکار هنرمند در صنعت پتروشیمی می گوید: در گذشته اغلب در محافل ادبی و هنری شرکت داشته اما در حال حاضر با توجه به مشغله کاری به ندرت فرصت پیش می آید. او افزود: قطعاً محافل ادبی تا جایی که شعر، شوق و شیوه صحیح سرودن به فرد بدهند و نه خط و مسیرذهنی... موثر هستند.
او در ادامه تعدادی از ابیات جاودانه خود را برای مخاطبان خواند. ابیاتی همچون :
«دوست داشتن، جنگ است؛
همه درها را می گشاید...»
یا
«مبارزان جهان قلب دشمنان شکنند تو را چه شد که همه قلب دوستان شکنی؟! «
شاهین مهر البته به جز شعر به موسیقی، نقاشی، عکاسی، فیلم و ... هم علاقه دارد و می گوید: مردم بیشترین اثر را روی اشعارم داشته اند. ادبیات را از کوچه و بازار گرفته ایم و همان را با جادوی هنر و بن مایه تخیل به آن ها پس می دهیم.
او می گوید: این روحیه و شعر و شاعری در کار هم اثر زیادی دارد و می افزاید: روابط عمومی هنر برقراری ارتباط با مخاطبان است؛ درست همان چیزی که در شعر جست و جو می کنیم؛ اصلاً روابط عمومی، شعر است؛ یک شعرِ بلندِ عاشقانه اجتماعی؛ می بایست با مخاطبان هم زیستی کنی؛ با شادیهای شان بخندی و با غم هایشان گریه کنی؛ مخاطبانت را بگریانی و بخندانی؛ گریاندن و خنداندنی همراه با تفکر و تدبر...
او افزود: مکان فی النفسه در پرورش شعر و شاعری موثر نیست بلکه حسی که از مکان و فضای حاکم بر آن مترصد می شود، در پرورش این روحیه موثر است. کما اینکه جریان شعر کارگری در ایران و جهان از جریان های پیش رو در شعر امروز به شمار می رود، اتفاقی که در دانشکده های ادبیات شاهد آن نبوده و نیستیم.
شاهین مهر البته در حوزه شعر موفق به کسب رتبه هایی هم شده است. نفر اول جشنواره شعر منطقه ای غرب کشور در بخش شعر کلاسیک، نفر اول جشنواره سراسری شعر مرصاد، نفر اول نخستین جشنواره استانی شعر دفاع مقدس، برگزیده استانی 2 دوره جشنواره بین المللی شعر فجر، برگزیده همایش کشوری» شب های شعر شهریور»، برگزیده 2 دوره جشنواره سراسری شعر انتظار، نفر اول نخستین کنگره منطقه ای شعر توحیدی، برگزیده کنگره « فاطمه شناسی « در بخش شعر، برگزیده همایش شعر اجتماعی، دارنده لوح تقدیر از 24 امین جشنواره بین المللی فیلم رشد و ... از جمله موفقیت های ادبی او بوده است.
شرح عکس
مسابقه فوتبال در شالیزار «فوتچَل» یک بازی محلی در گیلان است. «فوتچَل» به منظور بازگشت جوانان روستا به شالیزار و آماده شدن برای فصل جدید کشاورزی قبل از شروع فصل نشاء برنج در گیلان برگزار می شود.
عکس: پویا بازارگرد / مهر
پسوال (والپیپر های ناب)
پسوال یک اپلیکیش فوق العاده با امکانات فراوان است. در پسوال شما می توانید والپیپرهای فراوانی را دسته بندی های مختلف مشاهده، دانلود، تنظیم در بکگراند گوشی به صورت دستی و اتوماتیک ، تنظیم به صورت زماندار، ارسال نظر و ... استفاده کنید. نمایش و دانلود والپیپر ها با کیفیت HD, Full HD, 4K و امکان دسترسی آفلاین به تصاویر دخیره شده در گالری از جمله امکانات این اپلیکیشن است.
کاربردی ترین اپ حسابداری مبتنی بر هشتگ که راحترین و حرفه ای ترین روش برای دسته بندی تراکنش های شماست. نرم افزار کاملا رایگان پین پول باهدف توسعه به کارگیری ابزار مدرن درزندگی روزمره اشخاص، مناسب برای مدیریت هزینه ها و درآمدهای هرشخص است. شما می توانید تمام هزینه ها ودرآمدهایتان را ثبت ودسته بندی کرده و از گزارش های متنوع برای تصمیم گیری بهتر دخل وخرج خود استفاده کنید. همان طور که می دانید، اصلی ترین بخش نرم افزار مالی مربوط به گزارشات است و مهم ترین کاربرد را برای کاربران دارد. ما با درنظر گرفتن سادگی به فکر همه کاربران خود بوده ایم.
جدول همراه پلاس یک بازی جدولی برای گوشی های هوشمند است. اگر علاقه زیادی به جدول دارید و دوست دارید در هر مکانی جدول حل کنید، به جدول همراه پلاس خوش آمدید. در این اپلیکیشن نگران تمام شدنِ جدول ها نباشید، مراحل زیاد بازی و جدول های استاندارد آن، به زودی تمام نخواهند شد. برای حل جدول دیگر نیازی به قلم و کاغذ هم ندارید. این برنامه دارای بیش از صدها جدول عمومی و موضوعی ، حل جدول به سبکی جدید و مدرن بدون نیاز به تایپ کردن است و طراحی جدول ها بسیار حرفه ای هستند.
راهنمای استفاده از صفحات نشریه مشعل
- بزرگنمایی یا کوچک نمایی تصاویر : Scroll (غلطک) ماوس
با امکان جابجایی پس از بزرگنمایی صفحات
- دسترسی به متن خبر: دابل کلیک روی تصاویر صفحات