شرکت ملی نفت ایران

افزایش سقف وام قرض الحسنه کارکنان نفت

مدیرمنابع انسانی شرکت ملی نفت ایران ازافزایش سقف مبلغ وام قرض الحسنه کارکنان این شرکت خبر داد.

ناصرمولایی گفت: براساس تدابیرصورت گرفته از پارسال و اعتبار تخصیص یافته از سوی بانک قرض الحسنه مهر ایران،ازمحل میانگین رسوب نفت کارت کارکنان، پرداخت وام قرض الحسنه به همکاران با بررسی و اولویت بندی درخواست ها از سوی واحد روابط کار و امور اجتماعی آغاز شده است. وی افزود: درسال گذشته حداقل مبلغ وام 70 وحداکثر 100 میلیون ریال با اقساط 12 ماهه تعیین شد.

وی اظهار کرد:باهماهنگی بانک قرض الحسنه مهرایران، همچنین حمایت و پیگیری مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، امسال سقف مبلغ و اقساط وام های قرض الحسنه افزایش یافته به گونه ای که حداقل مبلغ وام 100 میلیون ریال وحداکثر مبلغ آن  نیز150میلیون ریال با اقساط 15 ماهه تعیین شده است. مدیرمنابع انسانی شرکت ملی نفت ایران تصریح کرد: براین اساس،کارکنان شرکت ملی نفت ایران می توانند با مراجعه به واحد روابط کار و امور اجتماعی برای دریافت وام اقدام کنند؛پس از بررسی و تعیین اولویت درخواست ها از سوی این واحد، وام قرض الحسنه به کارکنان واجد شرایط پرداخت می شود.

 تکمیل مراکز آموزشی اندیمشک با اعتبار نفت

سه پروژه مسئولیت اجتماعی در حوزه آموزش خوزستان به همت مدیریت نظارت بر طرح های عمرانی مناطق نفت خیز شرکت ملی نفت ایران تکمیل و تحویل شده است. مدیریت نظارت برطرح های عمرانی مناطق نفت خیز،سه مرکز آموزشی دراستان خوزستان را با اعتباری افزون بر 40میلیارد ریال تکمیل کرده و به اداره کل نوسازی مدارس استان خوزستان به عنوان دستگاه بهره بردار تحویل داده است. مدرسه 9 کلاسه سردار شهید قاسم سلیمانی، کانون پرورشی آموزشی غدیر و کتابخانه کوثر شهر چمگلک سه پروژه آموزشی تکمیل شده در اندیمشک است. تکمیل این پروژه ها سبب افزایش سرانه فضاهای آموزشی و ارتقای شاخص های اجتماعی و فرهنگی در سطح شهرستان و فراهم کردن فرصت اشتغال می شود. مدیریت نظارت برطرح های عمرانی مناطق نفت خیز همسو با ایفای نقش مسئولیت اجتماعی شرکت ملی نفت ایران،اجرای پروژه های آموزشی، ورزشی، بهداشتی، راه، آبرسانی، برق رسانی، خدماتی و ... را در مناطق نفت خیز و محروم کشور در دستور کار دارد.

 

   شرکت ملی گاز ایران

داخلی سازی سالانه 19 میلیون دلار از محصولات صنعت گاز

مدیرهماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز ایران اعلام کرد که محصولات صنعت گاز سالانه 19 میلیون دلار داخلی سازی می شوند.

مسعود زردویان در رویداد به هم رسانی عرضه و تقاضای فناوری در صنعت گاز گفت: شرکت ملی گاز به عنوان بزرگ ترین تولیدکننده انرژی کشور به لحاظ کمّی و کیفی جایگاه ویژه ای دارد، به همین دلیل اقدام هایی برای پایداری و اطمینان از تأمین به موقع و مناسب گاز طبیعی تدوین شده است.

وی از چهار محور عمده تأمین ایمن، پایدار، بهره ور و پاک گاز همسو با این هدف نام برد و افزود: این موارد نقاط اصلی برای تدوین سیاست های اجرایی هستند که تحقق آنها در حال پایش است. مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز ایران تصریح کرد: در برنامه های آینده نیز به دنبال ارتقای وضع کیفی محصولات و تأمین نیازمندی های قانونی هستیم؛موضوع بسیار تسهیل گر،بحث قانون گذاری و حمایت از ظرفیت های قانونی موجود است که امیدواریم پارک علم و فناوری در این حوزه به ما کمک کند. زردویان با تاکید بر این که باید از ساخت یک کالا به عنوان محصول نهایی فراتر برویم، تصریح کرد: افزون بر این،باید ارائه دهنده خدمات فنی باشیم  وشرکت های ثالث می توانند در این حوزه فعال شوند؛در این صورت شاخص های مناسبی برای تنظیم و وضع تولید خواهیم داشت. وی با بیان اینکه سالانه حدود 19میلیون دلارمحصولات مورد نیازصنعت گاز  داخلی سازی می شوند، گفت: اکنون بیش از 90 درصد جاذب ها به عنوان محصول نهایی، بیش از 95 درصد کاتالیست ها و بیش از 90درصد حلال ها و مواد شیمیایی داخلی سازی شده اند. مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز ایران یادآورشد: هم اکنون نیز به دنبال ارتقای کیفیت محصولات، سهولت دسترسی به آنها و رقابتی شدن قیمت ها هستیم.

 

    گاز استان خراسان رضوی 

نصب بیش از 19 هزار انشعاب گاز  در زاهدان

شرکت گاز استان خراسان رضوی به عنوان معین گازرسانی به استان سیستان و بلوچستان، 19 هزار و 328 انشعاب گاز طبیعی در شهر زاهدان نصب کرده است.

حسن افتخاری، مدیرعامل شرکت گاز استان خراسان رضوی گفت: اجرای 436 کیلومتر شبکه گازرسانی شهری شامل 403 کیلومتر شبکه توزیع پلی اتیلن،32هزار و 258 متر شبکه تغذیه فولادی و 666 مترشبگه توزیع فولادی، نصب یک ایستگاه سی جی اس به ظرفیت 100هزار مترمکعب درساعت،همچنین نصب 11 ایستگاه کاهش فشار درون شهری با ظرفیت کلی 115 هزارمترمکعب در ساعت و نصب دو ایستگاه حفاظت کاتدیک از جمله اقدام های این شرکت در حوزه عملیاتی شرکت گاز استان سیستان و بلوچستان است.

وی با بیان این که در نصب انشعاب های شهر زاهدان، سه پیمانکار طرف قرارداد با شرکت گازاستان خراسان رضوی هستند، تصریح کرد:در این شهر تاکنون 19هزار و328 انشعاب نصب شده است و نصب 600 انشعاب دیگر نیز تاپایان خردادماه امسال اجرایی می شود.

مدیرعامل شرکت گاز استان خراسان رضوی گفت:این شرکت با توجه به بهره مندی از نیروهای متعهد و متخصص آمادگی دارد با صلاحدید شرکت ملی گاز ایران نسبت به اجرای پروژه های گازرسانی در دیگر شهرهای استان سیستان و بلوچستان اقدام کند.

 

   شرکت انتقال گاز ایران

استقرار سیستم مدیریت انرژی یکپارچه

مدیرعامل شرکت انتقال گازایران ازاستقرارسیستم مدیریت یکپارچه انرژی (ایزو 50001) در این شرکت خبر داد.

مهدی جمشیدی دانا، ضمن گرامیداشت روز بهره وری و بهینه سازی مصرف با بیان اینکه با استقرار سیستم مدیریت انرژی به دنبال کاهش مصرف انرژی هستیم، گفت: شرکت انتقال گاز ایران با تکیه بر مأموریت خود مبنی بر انتقال پاک، ایمن، پایدار و بهره ور گاز طبیعی، ارتقای مدیریت انرژی و کربن را به عنوان یکی از موضوع های اصلی در بالاترین سطوح نقشه راهبردی پایه ریزی کرده و پیگیراین مهم درهدف گذاری های سازمان است. وی با اشاره به چشم انداز شرکت انتقال گاز ایران و تبدیل شدن به شرکتی سرآمد در تراز جهانی طی افق 1404، افزود: از اوایل سال گذشته، همسو با ویرایش 2018استاندارد ایزو 50001  و ویرایش 2020 استاندارد ایزو 50009، استقرار سیستم مدیریت انرژی به صورت یکپارچه در مجموعه مناطق ده گانه انتقال گاز برای نخستین بار در کشور آغاز شده است. مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران، سیستم مدیریت انرژی را بسیار مهم برشمرد و تصریح کرد: مدیران مناطق عملیاتی باید به استقرار واقعی سیستم مدیریت انرژی از حالت سنتی به سیستمی اهتمام جدی داشته باشند و اعداد، ارقام و پایش داده های مصرف بهینه انرژی را شفاف سازی کنند. جمشیدی دانا با بیان اینکه هزینه های پراکنده در سطح مناطق عملیات انتقال گاز متوقف شده است، عنوان کرد: پس از تعیین دامنه کاربرد و خط مشی یکپارچه، نقشه راه کلان سیستم مدیریت انرژی با هدف دست­یابی به بهبود عملکرد انرژی (شامل بازدهی، استفاده و مصرف) در قالب چرخه دمینگ تدوین شده است. وی گفت: با تشکیل کارگروه های راهبری درشرکت انتقال گاز و کارگروه های تخصصی در مناطق، بازنگری های انرژی در سطح کلان انتقال گاز و سطح کلان مناطق انجام و نمودارهای جریان انرژی نیز ترسیم شده است. مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران با تأکید برلزوم شناسایی و انجام ممیزی های فنی، پروژه های بهبود نیز شناسایی و بر این اساس تجهیزات و اثرگذاری آنها در میزان مصرف انرژی شرکت انتقال گاز اولویت بندی می شود.

 

     شرکت فلات قاره ایران

اجرای پایلوت ازدیاد برداشت نفت با تزریق نانوسیال

گام عملیاتی شرکت ملی نفت ایران در مسیر استفاده از نانوسیالات در اجرای روش های افزایش ضریب بازیافت،با آغازعملیات تزریق نانوسیال به مخزن سورمه میدان بلال برداشته شد.

 درنشستی به میزبانی شرکت نفت فلات قاره ایران با حضور مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران و رئیس پژوهشگاه صنعت نفت و برقراری ارتباط زنده تصویری با سکوی نفتی بلال، اجرای پایلوت عملیات تزریق نانوسیال به مخزن سورمه میدان نفتی بلال با هدف ازدیاد برداشت نفت  درگام نخست با هدف تزریق 18 هزار بشکه نانوسیال در چاه 10 این میدان در دستور کارقرارگرفت.

این عملیات با هدف ازدیاد برداشت نفت برای نخستین بار در کشور وارد مرحله پایلوت شده است.

به دنبال اجرای طرح بررسی امکان تزریق پذیری نانوسیالات به عنوان یکی از روش های نوین افزایش ضریب بازیافت نفت، دانش فنی تولید نانوساختارهای (نانوامولسیون ها) مناسب به منظور سهولت ازدیاد برداشت نفت حاصل شده است؛ طرحی که با راهبری مدیریت پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران و کارفرمایی شرکت نفت فلات قاره ایران، از سال 94 در دستور کار پژوهشگاه صنعت نفت قرار گرفته و وارد مرحله پایلوت شده است.

در این طرح پژوهشی، طیف وسیعی از نانوساختارها (اکسیدهای فلزی- کربنی و هیبریدی) مطالعه و با بررسی پایداری نانوساختارها در شرایط شوری، دما و فشار مخزن، دستیابی به دانش فنی پایدارسازی نانوساختارها برای تسهیل ازدیاد برداشت نفت محقق شده است.

در مرحله نخست این طرح، فرمولاسیون و دانش فنی استفاده از نانوذرات برای تهیه امولسیون های پایدار در ازدیاد برداشت در مقیاس آزمایشگاهی طراحی شد و در فاز دوم، شبیه سازی تزریق نانوسیال منتخب به مخزن سورمه میدان بلال در دستور کار قرار گرفت.

 فاز سوم طرح به تهیه نانوسیال منتخب در مقیاس نیمه صنعتی برای انجام تست های ازدیاد برداشت به منظور تزریق به این مخزن اختصاص یافت و درفاز چهارم، عملیات در مقیاس تک چاه در یکی از چاه های تزریقی میدان بلال آغاز شد.

 

    شرکت پایانه های نفتی ایران

ساخت شیر چهارراهه 10 اینچ در داخل

مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران از طراحی و ساخت شیر چهارراهه ۱۰ اینچ کلاس 300از سوی متخصصان داخلی کشور خبر داد.

عباس اسدروز بااشاره به این  که شیر چهارراهه 10 اینچ از تجهیزات راهبردی است که در سیستم میترینگ و پرووینگ پایانه میعانات گازی پارس جنوبی کاربرد دارد، اظهار کرد: با توجه به تشدید تحریم ها و نبودامکان تامین این تجهیز از سوی شرکت های آمریکایی و اروپایی،تصمیم بر این شد تامین این تجهیز کاربردی از طریق شرکت های داخلی انجام گیرد. وی با بیان اینکه با حمایت و همکاری شرکت پایانه های نفتی ایران، قرارداد طراحی و ساخت این تجهیز با یک شرکت تولیدکننده دانش بنیان ایرانی بسته شد، ادامه داد: ساخت داخل این تجهیز علاوه بر خروج ارز، صرفه جویی مالی قابل ملاحظه ای برای شرکت داشته است و می تواند صنعت نفت را از واردات این محصول در آینده بی نیاز کند. مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران با اشاره به تلاش های متخصصان مدیریت عملیات و کارشناسان مدیریت تدارکات و امور کالای این شرکت گفت: همه مراحل طراحی، شبیه سازی های کامپیوتری، ساخت و تست این تجهیز در مدت یک سال انجام شده است. اسدروز افزود: تست کارخانه ای این تجهیز با حضورنمایندگان اداره کل نظارت بر صادرات و مبادلات مواد نفتی وزارت نفت انجام و در ماه آینده پس از حمل  روی لوپ پروور میترینگ پایانه میعانات گازی پارس جنوبی، برای صحت سنجی میترهای صادراتی این پایانه نصب و بهره برداری می شود.

 تاکید بر استقرار نظام مدیریت دارایی ها در پایانه پارس جنوبی

مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران در بازدید از پایانه میعانات گازی پارس جنوبی بر تسریع در استقرار نظام مدیریت دارایی های فیزیکی در این پایانه تأکید کرد.عباس اسدروز با اشاره به دستاوردهای یک سال اخیر شرکت پایانه های نفتی ایران گفت: در دو سال گذشته با وجود محدودیت ها و مشکلات ناشی از تحریم های بین المللی و شرایط ویژه کرونایی، توانسته ایم کارهای بزرگی ازجمله عملیات تخلیه میعانات گازی را با استفاده از گوی شناور در منطقه عملیاتی پارس جنوبی برای نخستین بار درکشور انجام دهیم و زیرساخت های پایانه نفتی خارک را نیز برای دریافت و ذخیره سازی میعانات با هدف پشتیبانی از تولید پایدار گاز کشورایجاد کنیم. وی با تاکید بر حفظ تأسیسات با انجام تعمیرات به موقع اظهار کرد: با توجه به سند سیاست های کلی و الزام های نظام مدیریت دارایی های فیزیکی صنعت نفت، در این حوزه تمرکز جدی وجود دارد و لازم است در این منطقه عملیاتی نیز پیگیری های لازم انجام شود.

 

   خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه اصفهان

 آغاز حفاری پروژه تعویض 4 هزار متری خط لوله

مرحله نخست پروژه تعویض چهار هزار متر از خط لوله انتقال نفت خام مارون به اصفهان (کیلومتر 225 تا 229) با عملیات تسطیح و خاکبرداری آغاز شد.

سیاوش اورنگی، مدیرخطوط لوله و مخابرات نفت منطقه اصفهان با بیان این که همسو با مصوبه های نشست شورای تأمین استانداری استان چهارمحال و بختیاری و کارگروه مربوطه،مقررشده بود این پروژه از ابتدای خردادماه امسال آغاز شود،اظهارکرد:عملیات اجرایی این طرح با پیگیری های انجام شده و دستورمدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت،همچنین  تجهیز کارگاه و استقرارماشین آلات سنگین،ساختمانی و نیروی انسانی درمحل،یک ماه زودتراز تاریخ تعیین شده آغاز شد.

وی افزود: مسیر اجرای پروژه جدید به موازات خط لوله قدیم با در نظر گرفتن همه جوانب و ملاحظه های فنی و  ایمنی، توسط مهندسی و طرح های شرکت طراحی و توسط همکاران ذی ربط مدیریت منطقه مسیر لوله کشی در محل پیاده سازی شده است.

مدیر شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه اصفهان تصریح کرد: کارکنان واحدهای ذی ربط منطقه از حدود یک ماه پیش در محل در حال آماده سازی مسیرهستند و تاکنون سه کیلومتر از این مسیر سخت گذر را تسطیح و آماده سازی کرده اند تا مسیر حفاری کانال آماده شود.

اورنگی با اشاره به شروع عملیات حفاری در دره گندمکاراز 22 اردیبهشت ماه،اظهار کرد:تاکنون حدود 300 متر کانال به عرض حدود دو متر و عمق سه متر حفر شده است.

وی با بیان اینکه با رسیدن لوله ها، پیش بینی می شود که عملیات ریسه کردن و لوله گذاری نیز هفته دوم خردادماه آغاز شود، گفت: از برنامه اجرایی جلوتریم و با توجه به تأکید کارشناسان سازمان زمین شناسی کشور پیش بینی می شود پیش از آغاز فصل بارندگی این عملیات پایان یابد و با اتصال آن به خط لوله موجود،یکی از دغدغه های منطقه سرخون رفع شود.

مدیر شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه اصفهان ادامه داد: هم زمان با اجرای این پروژه با امکانات شرکتی، با پیگیری مدیریت مهندسی و طرح های شرکت نیز، مقدمات برون سپاری وبرگزاری مناقصه اجرای فاز دوم پروژه از کیلومتر 229 تا مرکز انتقال نفت شماره 6 مارون (حدود 2 کیلومتر) در مسیر جدید، سخت گذر و ترانشه ای در حال انجام است.

وی ادامه داد: رانشی بودن زمین و جاده بالادستی که در سال های دور بدون رعایت فاصله قانونی از خط لوله نفت احداث شده از جمله مخاطره هایی است که سبب ایجاد تنش و شکستگی خط لوله شد و افزون بر اختلال در انتقال انرژی مشکلاتی برای اهالی منطقه میانکوه به وجود آورد.

اورنگی با تشکر ازحمایت های مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران گفت: امیدواریم با اجرای این پروژه، ضریب اطمینان این خط لوله تا سال های متمادی ارتقا یابد و اطمینان خاطر و امنیت را به ساکنان همجوار آن هدیه کنیم.