طلایه دار این فعالیت ها در صنعت هستیم
در همین زمینه محمد خانچی،مشاور مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب در امور اجرایی و پیگیری در گفت وگو با هفته نامه «مشعل» اشاره می کند: آنچه همراهي ذيتفعان، بخصوص همجواران صنايع نفت و گاز در اجراي پروژه هاي بزرگ نفتي و صيانت از آنها را دو چندان مي کند، انجام پيوست هاي اجتماعي، فرهنگي و آموزشي اين پروژه ها در مناطق پيراموني است که بحمدلله این شرکت، در اجرايي کردن اين فعاليت ها، طلايه دار صنعت نفت است.
به گفته او، کميته مسؤوليت هاي اجتماعي شرکت ملي مناطق نفت خيز جنوب از همان ابتداي شکل گيري، برنامه ريزي راهبردي و فعاليت هاي اجتماعي خود را مبتني بر تلاش با دو رويکرد بيرون از حوزه شرکت قرار داده که در برگيرنده ابعاد مسؤوليت هاي اجتماعي در قلمروی وسيع تر نسبت به رويکرد دروني است، مانند طراحي و اجراي مراقبت هاي محيطي و رسيدگي به امور توسعه اي در جوامع محلي پيرامون، بخصوص روستاهاي پيرامون شرکت. از جمله اقدام هایی که در کارنامه کاری شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب در سال 99 در زمینه عمل به مسؤولیت اجتماعی به چشم می خورد، بازسازی، تعمیر و بهسازی پل موقت و جاده دسترسی روستاهای اهواز و همچنین ایجاد مسیر ارتباطی روستاهای اطراف بوده است؛ موضوعی که همواره از دغدغه های این اهالی محسوب شده و آن را به عنوان یکی از مطالبات مهم خود مطرح کرده اند. دبير کمیته مسؤولیت های اجتماعي شرکت ملی مناطق نفت خيز جنوب اشاره می کند: در همین زمینه، یکی از اقدام های در دست انجام از سوی این شرکت که بخش مهمی از آن به ثمر رسیده، برنامه ها و اقدام هایی است که با هدف کمک به توسعه پايدار در بسياري از روستاهاي واقع در محدوده فعاليت هاي شرکت طي سال 1399 شاهد آن بودیم که آرام آرام محروميت را از چهره بسياري از اين روستاها می زداید.
وقتی از خانچی درباره جامعه هدف این اقدام مهم سوال می کنم، در این زمینه توضیح می دهد: جامعه هدف اقدام های توسعه اي، حوزه هاي متنوعي را شامل می شود؛ از پروژه هاي راهسازي، بهسازي، معابرروستايي، نهال کاري و توسعه فضاي سبز گرفته تا کارهای فرهنگي از قبيل تثبيت، ترويج و نشر مفاهيم ديني و اجتماعي در قالب ديوار نويسي و توزيع اقلام نوشت افزاري و کمک آموزشي در ميان دانش آموزان روستايي و محروم.
از نگاه دبير مسؤوليت هاي اجتماعي شرکت ملی مناطق نفت خيز جنوب، صرف نظر از اهميتي که اين اقدام ها به لحاظ اعتباري و فيزيکي دارند، به زعم صاحب نظران مبحث مسؤوليت هاي اجتماعي، آثاري که عملکرد شرکت به تعهدات خود در مسؤوليت هاي اجتماعي در رويکرد بيروني بر جاي مي گذارد، مي تواند بسيار بيشتر و عميق تر از هزينه کرد آن باشد.
خانچی در ادامه این نکته را تصریح می کند: يکي از اين آثار، ارتقای دارايي هاي فکري شرکت از قبيل افزايش حسن شهرت و مقبوليت شرکت ملي مناطق نفت خيز جنوب در ميان جامعه و تقويت ساير ادراکات مثبت در کارکنان و ساير ذينفعان است.
دبير کمیته مسؤوليت هاي اجتماعي شرکت ملی مناطق نفت خيز جنوب اظهار اميدواري می کند که استمرار اين فعاليت ها بتواند افزون بر بالا بردن سطح دانش و رفاه حوزه هاي پيراموني مناطق عملياتي شرکت ملي مناطق نفت خيز جنوب، ما را در ايجاد بستري مناسب و امن براي توسعه اي پايدار رهنمون سازد.
روستاها فراموش نشده اند
خانچی در ادامه با تشریح بخشی از اقدام های انجام شده در زمینه روستاها، به ساماندهي معابر روستاهاي سيل زده بخش مرکزي اهواز- روستاهاي شهر الهايي اشاره کرده و توضیح می دهد: موقعیت این فعالیت، بخش مرکزی اهواز، روستاهای سید بنی، سیدظاهر، سید معن و حموله است که شامل بهسازی و مناسب سازی معابر روستاهای مورد اشاره بوده است. این فعالیت از اردیبهشت 99 به مدت 30 روز کاری آغاز شد و در این خصوص 12 نوع دستگاه اعم از لودر، غلتک، کمپرسی و آبپاش مورد استفاده قرار گرفت و به ثمر رسید.بر خود واجب می دانم یاد مرحوم رضا طاهری را که دراین اقدام نقش آفرین بودند، گرامی بدارم. خانچی در تشریح بخش دوم فعالیت های این حوزه به ساماندهی معابر کوی منتظری و منطقه درویشی شهرستان کارون اشاره می کند و در تشریح اقدام های انجام شده می گوید: موقعیت این اقدام با هدف عمل به مسؤولیت اجتماعی شهرستان کارون، شهرک کوت عبدالله کوی منتظری درویشیه بوده که مشتمل بر بهسازی و مناسب سازی معابر روستاست که از مرداد 99 آغاز و با به کارگیری 10 دستگاه طی 25 روز کاری به پایان رسید. بخش سوم فعالیت ها، براساس توضیحات خانچی، شامل بهسازی و مناسب سازی درختکاری، دیوار نویسی و پخش نوشت افزار در شهرستان کارون بخش مرکزی روستاهای حنیطیه 1 الی 3 خسراوی و خویسه 1 الی 4 است که از آبان، آذر و دی ماه در این موقعیت ها آغاز شد و 99 روز کاری به طول انجامید.
او در ادامه این گفت وگو، بخش دیگری از فعالیت ها در این زمینه را شامل ایمن سازی تپه های کوی شهید سلیمانی ( منبع آب ) اهواز اعلام کرده که برداشت و تثبیت ریزش تپه ها از بهمن 99 آغاز و در 45 روز کاری به پایان رسیده است.
او در ادامه بهسازی و مناسب سازی شهرستان مسجد سلیمان، محور مواصلاتی ایذه، مسجد سلیمان و جمع آوری آب های سطحی اهواز کارون را مورد اشاره قرار می دهد که در اسفند و بهمن 99 به ثمر رسیده است.
به گفته دبير کمیته مسؤوليت هاي اجتماعي شرکت ملی مناطق نفت خيز جنوب، بهسازی، مناسب سازی، تثبیت تپه، دیوار نویسی، درختکاری و پخش نوشت افزار در 227 روز کاری انجام شده و هزینه کرد عملی پروژه ها به میزان 37/196/012/295 ریال بوده است. او در جمع بندی این فعالیت ها توضیح می دهد: در بخش پروژه های عمرانی عام المنفعه سال 1399 با 184 روز کاری و تقریبا به مساحت 350 کیلومترمربع در حوزه بهسازی و مناسب سازی روستاهای همجوار اقدام های مناسبی انجام شده است. همچنین به منظور ایمنی و تثبیت تپه های خیابان 10 و 25 کوی شهید سلیمانی اهواز، حدود 8 هزار تن سنگ و خاک از این تپه ها برداشت شده است. مشاور مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب در مسؤولیت اجتماعی، با اشاره به بارندگی های سیل آسای سال های گذشته و امسال و تخریب جاده و پل دسترسی روستاهای مختلف و نیاز مبرم اهالی روستاهای اهواز، عملیات ترمیم و بازسازی آن در دستور کار قرار گرفت و با برنامه ریزی های انجام شده، عملیات لوله گذاری (۱۵۰ متر) و جاده سازی به پایان رسید و مسیر دسترسی روستاهای مختلف قطع بوده که با این اقدام بازگشایی شده است.
او در پایان از حمایت های مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب و همچنین مدیریت ترابری و پشتیبانی تولید و کارکنان زحمتکش ترابری که در شرایط نامناسب جوی برای این فعالیت ها زحمات فراوانی متحمل شدند، تشکر می کند. بدون شک این پایان راه مهم شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب در مسیر عمل به مسؤولیت های اجتماعی نبوده و به اعتقاد دبير مسؤوليت هاي اجتماعي شرکت ملی مناطق نفت خيز جنوب تا زمانی که نفت هست، باید توجه به مردم و محیط پیرامون، برایمان اهمیت داشته باشد و در این مسیر از هیچ اقدامی دریغ نکنیم. این همان نگاهی است که وزارت نفت و در رأس آن وزیر نفت، به آن اعتقاد داشته و کارنامه آن را باید پیش روی مردم این مناطق به قضاوت گذاشت که خاطره خوش خداحافظی با کانکس ها و تجربه درس در مدارس نوساز یا بازسازی شده از سوی مجموعه نفت، آبرسانی و کمک به طرح هایی در این زمینه، حضور همکاران نفتی در سیل و توفان و ....طرح های مختلف نخبه پروری، جمع آوری گازهای مشعل و بسیاری دیگر از اقدام ها را به ذهن خواهند سپرد و انتظارشان از دولت جدید، حرکت در این مسیر و پررنگ بودن این بخش از فعالیت ها خواهد بود.