غذایی سنتی با طعمی ملایم و دلپذیر
خورش آلو هویج
نهال توفیقی
خورش های زیادی می توان با هویج تهیه کرد، اما یکی از معروف ترین و خوشمزه ترین آنها خورش آلو هویج تبریزی است. خورشی خوش آب و رنگ که از جمله غذاهای سنتی و مجلسی تبریزی هاست که طعم ملایم و دلپذیری دارد و همین مساله باعث شده طرفداران زیادی داشته باشد.
مواد لازم
گوشت (گوسفند یا گوساله): ۲۵۰ گرم
آلو خورشتی: یک لیوان
هویج: ۴ عدد متوسط
پیاز: ۲عدد
آبغوره: ۲ قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی: یک قاشق غذاخوری
نمک، فلفل، زردچوبه، گل محمدی، زیره و زعفران دم کرده: به میزان لازم
آب: 5 لیوان
طرز تهیه
ابتدا یکی از پیازها را ریز خرد می کنیم و کمی در روغن تفت می دهیم. گوشت خرد شده را اضافه کرده و باز هم کمی تفت می دهیم تا رنگش عوض شود. فلفل، زردچوبه و حدود ۴ لیوان آب را اضافه کرده و صبر می کنیم گوشت کاملا بپزد.
پیاز دوم را ریز خرد کرده و تفت می دهیم. هویج را خلالی کرده و به پیاز اضافه می کنیم و تفت می دهیم به اندازه ای که هویج نرم شود. سپس گوشت های پخته شده را می افزاییم. حالا نوبت اضافه کردن آلوهاست. آنها را هم در ظرف ریخته و پس از آن رب گوجه فرنگی را همراه با ادویه ها و زعفران تفت می دهیم و یک لیوان آب اضافه می کنیم و سس آماده شده را هم به بقیه مواد می افزاییم و اجازه می دهیم که همه مواد خوب پخته شوند و خورش غلیظ شود. در پایان هم آبغوره را اضافه کرده و بعد از گذشت ۱۵ دقیقه، می توان این غذا را سرو کرد.
كيك شكلاتی
سمانه کوشه
مواد لازم
آرد: یک و یک سوم پيمانه
شير: يك پيمانه
شكر: دوم سوم پيمانه
تخم مرغ: ٢عدد
روغن: نصف پيمانه
بيكینگ پودر: يك قاشق غذاخوری
پودر كاكائو خارجي: 2 قاشق غذاخوری
وانيل: يك قاشق چایخوری
طرز تهيه
ابتدا شكر و تخم مرغ را با هم مي زنيم. سپس روغن و شير را اضافه مي كنيم و پس از آن تمام مواد خشك را كه سه بار الك كرده ايم به دیگر موادمان می افزاییم و با همزن خوب می زنیم و داخل كپسول مافين مي ريزيم و آن را داخل فر از قبل گرم شده با دماي ١٨٠ درجه سانتیگراد و به ١٥ دقيقه قرار می دهیم تا پخته شود.
مواد لازم برای کرم چیز
ماسكارپونه: یک بسته
خامه پاكتی صورتی: یک بسته
پودر قند: 3 قاشق غذاخوری
پودر کاکائو: 2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه
تمام مواد را با هم مخلوط می کنیم و با همزن مي زنيم و بعد آن را تقسيم می کنیم. برای شكلاتی كردن هم از 2 قاشق غذاخوری پودر كاكائو استفاده مي كنيم. اين كيك يك كيك شكلاتی دولايه است که وسط آن با موز، آناناس، نوتلا و كرم چيز پر شده است. براي تزيين کیک هم از كرم چيز ساده و شكلاتی می توان کمک گرفت و با استفاده از ماسوره و درست کردن ستاره های باز خامه ای آن را تزیین کرد.
نان صبحانه
فاطمه وفادار
مواد لازم
ماست: 100 گرم
تخم مرغ: یک عدد
نمک: یک قاشق چایخوری
شکر: 2 قاشق غذاخوری
بیکینگ پودر: یک قاشق مرباخوری
آرد: 2 لیوان
خامه یا شکلات صبحانه، عسل یا مربا: به دلخواه و به میزان لازم
طرز تهیه
ماست، تخم مرغ، نمک، شکر و بیکینگ پودر را با هم مخلوط کرده و 2 لیوان آرد را اضافه می کنیم و خمیر به دست آمده را خوب ورز می دهیم. به اندازه ای آرد اضافه می کنیم که خمیر به دست نچسبد. بعد از آماده شدن آن را به مدت 15 دقیقه استراحت می دهیم. سپس سطح کار را آردپاشی می کنیم و با وردنه خمیر را به قطر یک سانت باز کرده و قالب می زنیم و داخل روغن داغ سرخ می کنیم. به همین راحتی این نان صبحانه آماده می شود. نانی که مطمئنا باب میل تمام اعضای خانواده و البته کودکان خواهد بود. این نان صبحانه را می توان با خامه یا شکلات صبحانه یا عسل و مربا میل کرد.
نکته: اگر دوست داشتید نان صبحانه تان شیرین تر باشد، می توانید مقدار شکر را بیشتر کنید.