شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب

28 میلیون بشکه نفت سنتزی به پالایشگاه ها ارسال شد

شرکت ملی مناطق نفت خیزجنوب از انتقال بیش از28 میلیون بشکه نفت سنتزی به پالایشگاه های کشور با شبکه خطوط لوله و ایستگاه های پمپاژ طی 14 ماه گذشته خبر داد.

غلامرضا نورانی، مدیر تولید شرکت مناطق نفت خیز جنوب گفت: ارسال نفت سنتزی به پالایشگاه ها از خرداد پارسال تاکنون با هدف استفاده مطلوب و بهینه از مازاد میعانات گازی پارس جنوبی آغاز شده است.

وی با اشاره به مقدار ارسال نفت سنتزی افزود: شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب پس از دریافت نفت سنتزی از شرکت نفت فلات قاره (در پایانه بهرگان)، با استفاده از ظرفیت های موجود خطوط لوله و ایستگاه های پمپاژ و پس از اجرای اصلاحیه های لازم، بیش از 20 میلیون بشکه نفت سنتزی را به پالایشگاه های آبادان و اصفهان و بقیه را به مخازن شرکت پتروامید آسیا و تأسیسات خارک ارسال کرده است.

طرح ارسال نفت سنتزی به پالایشگاه ها به واسطه وجود زیر ساخت ها و شبکه گسترده ای از خطوط لوله جریانی، با اجرای اصلاحیه های مورد نیاز و با بهره گیری از دانش و تلاش شبانه روزی کارکنان شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب بویژه شرکت های نفت و گاز مارون، آغاجاری و کارون همچنین نظارت و هماهنگی مدیریت تولید ستاد مناطق نفت خیز جنوب در بازه زمانی کوتاهی اجرایی شده است.

افزایش ارزش ذخایر نفتی گستره عملیاتی مناطق نفت خیز جنوب

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب با اشاره به نتایج مطالعات کارشناسی در پهنه مخازن هیدروکربنی این شرکت گفت: بررسی های دو سال اخیر نشان دهنده افزایش 115 میلیارد دلاری ارزش ذخایر قابل تولید نفت در گستره فعالیت مناطق نفت خیز جنوب است.

احمد محمدی افزود: این نتایج نشان می دهد که حجم نفت درجای موجود در 6 میدان - مخزن رامشیر آسماری، کوپال آسماری، کوپال بنگستان، منصوری بنگستان، نرگسی آسماری - جهرم و قلعه نار آسماری 9 میلیارد بشکه بیشتر از برآوردهای پیشین و به معنای افزوده شدن یک میلیارد و 650 میلیون بشکه به حجم ذخایر قابل تولید این شرکت با احتساب ضریب بازیافت مخازن یادشده است.

وی اظهار کرد: بر اساس قیمت موجود هر بشکه نفت به ارزش تقریبی 70 دلار، درآمد حاصل از فروش این حجم نفت از مخازن هیدروکربنی، افزون بر 115 میلیارد دلار برآورد می شود که البته در طول سال های بهره برداری قابل برداشت خواهد بود.

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب یادآور شد: حجم اضافه شده به ذخایر درجای مخازن هیدروکربنی در اختیار شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب، بدون محاسبه و پیش بینی اکتشاف میدان های جدید نفتی است و از طریق شناسایی لایه های نفتی و مطالعات و محاسبات فنی روی اطلاعات کسب شده از مخازن هیدروکربنی موجود شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب اضافه شده است.

 

    شرکت بهره برداری نفت و گاز غرب

ادامه واکسیناسیون کارکنان برای مقابله با کرونا

رئیس بهداشت، ایمنی و محیط زیست (اچ اس ای) شرکت بهره برداری نفت و گاز غرب از تداوم اجرای طرح واکسیناسیون کارکنان این شرکت برای مقابله با بیماری کرونا در ستاد کرمانشاه و مناطق عملیاتی خبرداد.

نادر فتاحی گفت: با توجه به اولویت حفظ سلامت کارکنان تلاشگر عرصه تولید نفت و گاز، شرکت بهره برداری نفت و گاز غرب با همکاری دانشگاه های علوم پزشکی کرمانشاه و ایلام، طرح واکسیناسیون کارکنان خود در ستاد و مناطق عملیاتی نفت شهر، تنگ بیجار، چشمه خوش و دهلران را از6 شهریورماه آغاز کرده و هم اکنون نیز ادامه دارد.

وی با اشاره به اینکه کارکنان این شرکت از شهرهای مختلف، با سطوح متفاوت از نظر وضعیت بیماری کرونا در محل اقامتگاه مناطق عملیاتی حاضر می شوند و احتمال شیوع همه گیری بیماری کرونا در نواحی عملیاتی با ریسک بالایی همراه است، تصریح کرد: در تلاش هستیم با پایان یافتن مرحله نخست تزریق واکسن کرونا، مرحله دوم آن نیز در موعد مقرر اجرایی شود.

رئیس ایمنی، بهداشت و محیط زیست شرکت بهره برداری نفت و گاز غرب ادامه داد: هماهنگی لازم با دانشگاه علوم پزشکی استان لرستان برای انجام واکسیناسیون نیروهای شاغل در منطقه عملیاتی سرکان مالکوه (دیگر مناطق عملیاتی این شرکت) انجام شده است که پس از بازدید شبکه بهداشت شهرستان از منطقه، این مهم نیز انجام خواهد شد.

فتاحی رعایت پروتکل های بهداشتی، انجام روزانه تب سنجی و اکسیژن سنجی کارکنان در ستاد و مناطق عملیاتی، ضدعفونی و گندزدایی کردن همه مکان های شرکت بهره برداری نفت و گاز غرب، همچنین توزیع اقلام بهداشتی (ماسک، الکل و...) بین کارکنان مناطق عملیاتی - ستادی و معاینه منظم و مستمر آنان را از اقدام های پیشگیرانه برای مقابله با بیماری کرونا برشمرد.

 

    شرکت نفت فلات قاره ایران

صرفه جویی ارزی با تعمیر 3 دستگاه موتور جوش

تعمیر اساسی و راه اندازی سه دستگاه موتورجوش لینکلن آمریکایی از سوی کارشناسان واحد نوسازی و تعمیرات ابزاردقیق منطقه بهرگان شرکت نفت فلات قاره ایران، صرفه جویی ارزی قابل توجهی به دنبال داشت.

تعمیرات اساسی این دستگاه ها با اتکا به خودباوری، عزم راسخ، عرق ملی، توان علمی و فنی و به منظور صرفه جویی اقتصادی، اهداف و سیاست های تولید مدیریت منطقه انجام شده است.

با توجه به حجم بالای کارهای تعمیراتی، پروژه ها و عملیات پایپینگ موجود در منطقه بهرگان، وجود موتورجوش هایی با قابلیت تنظیم، بازدهی کاری بالا و کارکرد مداوم برای انجام عملیات جوشکاری بسیار ضروری است. بنابراین با توجه به اهمیت موضوع، تعمیرات اساسی و راه اندازی سه دستگاه موتورجوش 400 آمپر ساخت شرکت آمریکایی LINCOLN موجود در کارگاه جوشکاری که سال ها پیش از سرویس خارج شده بودند، در دستور کار واحد نوسازی و تعمیرات ابزار دقیق قرار گرفت.

پس از چند روز بررسی بخش های مختلف این موتورجوش ها و انجام تعمیرات مورد نیاز بوردهای الکترونیکی و مدارات الکترونیک قدرت و دیگر قسمت های معیوب آنها از سوی کارشناسان واحد نوسازی و تعمیرات ابزار دقیق، همچنین انواع آزمون اولیه مورد نیاز از سوی همکاران واحد جوشکاری منطقه انجام شد.

این سه دستگاه موتورجوش که گران قیمت و مرغوب بودند، تعمیر شده اند و هم اکنون در سرویس قرار دارند.

 

 

   پالایشگاه شهید هاشمی نژاد

 

انجام تعمیرات کلی برای رویارویی با فصل سرما

سرپرست تعمیرات شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد از انجام موفق برنامه تعمیرات کلی تأسیسات و تجهیزات این پالایشگاه با هدف پایداری تولید گاز طبیعی در رویارویی با ماه های سرد سال خبر داد.

سید رضا سیدان گفت: عملیات تعمیرات کلی تأسیسات پالایشگاه شهید هاشمی نژاد با کاهش تدریجی تولید آغاز وپس ازپنج شبانه روز فعالیت روی خطوط و تجهیزاتی که در حین فرایند تولید نمی توان اقدام به تعمیر یا تعویض آن کرد، با تلاش کارکنان این پالایشگاه تکمیل شد.

وی افزود: در مدت زمان یاد شده با به کارگیری روزانه یک هزار و 650 نیروی عملیاتی و پشتیبان با صرف بیش از 80 هزار نفر-ساعت، 390 اقدام تعمیراتی و پروژه ای انجام شد.

سرپرست تعمیرات شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد، یکی از مهم ترین موارد در فرایند تعمیرات را انجام بدون حادثه همه فعالیت های تعمیراتی،رعایت پروتکل های بهداشتی انجام این عملیات مطابق با برنامه پیش بینی شده عنوان کرد.

 

    شرکت ملی حفاری ایران

 

اجرای نخستین پروژه مطالعاتی هیأت علمی دانشگاه ها

  شرکت ملی حفاری ایران از آغاز به کار نخستین پروژه فرصت مطالعاتی استادان هیأت علمی دانشگاه های کشور در این شرکت خبر داد.

مهدی عرشیان، مدیر پژوهش، فناوری و مهندسی ساخت شرکت ملی حفاری ایران گفت: این پروژه با عنوان ارائه راهکارهای مناسب برای کاهش یون ها و نمک های محلول در پساب حفاری، به منظور بازگشت دوباره به چرخه استفاده در عملیات حفاری و کاهش ورود پساب مضر به محیط زیست اجرا می شود.

وی افزود: فرصت مطالعاتی اعضای هیأت علمی دانشگاه ها و مؤسسات پژوهشی در وزارت نفت، پیرو امضای موافقتنامه بین این شرکت، وزارت نفت و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با هدف تقویت ارتباط میان صنعت و دانشگاه و برطرف کردن چالش های عملیاتی ابلاغ شده است. مدیر پژوهش، فناوری و مهندسی ساخت شرکت ملی حفاری ایران با اشاره به مصرف بهینه آب و اهمیت آن در استان خوزستان گفت: این طرح همسو با مسؤولیت های اجتماعی تعریف شده و هدف آن کاهش مصرف آب با بازگشت دوباره آن به چرخه عملیات حفاری از طریق کاهش نمک ها و نمک های محلول در پساب حفاری است. عرشیان گفت: این پروژه با همکاری مدیریت امور مهندسی تعریف و پس از انجام مراحل فراخوان و داوری در کارگروه های تخصصی تأیید شده است. وی مدت زمان پیش بینی انجام مطالعات این طرح را 6 ماه عنوان کرد.

 

حفر و تکمیل 34 حلقه چاه در ۵ ماه امسال

حفارمردان شرکت ملی حفاری ایران در پنج ماه نخست امسال موفق به حفر و تکمیل 34 حلقه چاه نفت و گاز در مناطق نفت خیز خشکی و دریایی کشور شدند.

مسعود افشار، معاون مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران در عملیات حفاری گفت: از شمار این چاه ها، دو حلقه اکتشافی، چهار حلقه توسعه ای/ توصیفی و 28 حلقه تعمیری تکمیلی است.

وی افزود: از این تعداد چاه 27 حلقه در موقعیت های عملیاتی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب، سه حلقه در شرکت نفت فلات قاره، یک حلقه در شرکت مهندسی و توسعه نفت، یک حلقه در قالب پروژه و دو حلقه در مناطق مورد نظر مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران حفاری شد.

معاون مدیرعامل این شرکت در عملیات حفاری با اشاره به اینکه متراژ حفاری چاه ها در این مدت به 26 هزار و 986 متر رسید، اظهار کرد: هم اکنون 21 دستگاه حفاری خشکی سبک و سنگین ناوگان شرکت در حال جابه جایی در مناطق عملیاتی نقاط مختلف کشور است.

 

   شرکت نفت خزر

اولویت پیشگیرانه در دستور کار اچ اس ای

  شرکت نفت خزر، اولویت پیشگیرانه را سرلوحه فعالیت های واحد اچ اس ای خود قرار داده و بازرسی های ایمنی، ممیزی ها و آموزش اچ اس ای کارکنان را به طور مستمر پیگیری می کند.

مسعود قاسمی، رئیس بهداشت، ایمنی و محیط زیست شرکت نفت خزر گفت: این شرکت در تهیه و تدوین الزام های اچ اس ای در صنعت نفت پیشگام بوده و زمینه های لازم برای اجرای این دسته از الزام ها را ایجاد کرده است.

وی افزود: نظام مدیریت یکپارچه اچ اس ی شرکت نفت خزر با ایجاد بستر فرهنگی خلاق و نگرشی نو و نظام مند به تبیین تأثیر متقابل عوامل بهداشت، ایمنی و محیط زیست پرداخته و از این طریق نواقص، مخاطره های بالقوه، حوادث و مشکلات را به طور نظام مند ارزیابی کرده و روش های مبتنی بر پیشگیری را ارائه می کند.

قاسمی با اشاره به اینکه اولویت پیشگیرانه، سرلوحه فعالیت های واحد اچ اس ای است، اظهار کرد: همیشه به دنبال آن هستیم تا موارد ناایمن را قبل از وقوع حادثه شناسایی کنیم، از این رو برای فراهم کردن شرایط ایمن، بازرسی های ایمنی، تجهیزات آتش نشانی، ممیزی ها و آموزش اچ اس ای کارکنان را در دستور کار قرار داده ایم.

وی پایش و غربالگری همه کارکنان برای اعزام به سکوی ایران امیرکبیر و شناورهای کاسپین از سوی بهداری منطقه عملیاتی و نظارت واحد اچ اس ای، همچنین انجام آزمون سریع تشخیص بیماری کووید-19، بازدید از چاه اکتشافی گرگان 3 و گرگان 3A و تهیه گزارش و ارائه موارد نبود انطباق را از مهم ترین اقدام های واحد اچ اس ای در منطقه عملیاتی خزر اعلام کرد.

قاسمی همچنین بررسی تفاهم نامه همکاری در شرایط اضطرار شرکت های واقع در پس کرانه شرقی دریای خزر برای تمدید تفاهم نامه و ارائه پیشنهادهای لازم را از دیگر اقدام های مهم واحد اچ اس ای شرکت نفت خزر برشمرد.

رئیس ایمنی، بهداشت و محیط زیست شرکت نفت خزر با اشاره به سرایت پذیری بسیار بالای ویروس کرونای دلتا بیان کرد: کارکنان این مجموعه باید توجه داشته باشند که ضمن رعایت کامل اصول بهداشت فردی و همکاری با بخش های متولی در اجرای دستورعمل های مبارزه با ویروس کرونا، از حضور در اماکن پرازدحام پرهیز کنند و در صورت بروز کسالت و هرگونه تغییر وضعیت جسمی مرتبط با علائم بیماری، از طریق مراکز درمانی مستقر در منطقه عملیاتی خزر و همکاران ستادی نیز با مرکز تلفن بیمارستان نفت تهران با شماره 1511 برای دریافت خدمات درمانی لازم تماس بگیرند.