آخرهفته شلوغ و پر کار وزیر نفت

اولین حضور در نشست اوپک پلاس

اولین بازدید از پایتخت انرژی

 

 مشعل     وزیر نفت در اولین هفته شروع به کار خود در وزارت نفت ، روزها و ساعاتی شلوغ و پرکار در تهران و پایتخت انرژی کشورمان داشت. او پس از اولین حضور در بیستمین نشست ائتلاف اوپک پلاس برای صحبت با مردم در گفت و گوی ویژه خبری شبکه دو سیما حاضر شد و روز بعد برای اولین بار سفری دو روزه جهت بازدید و بررسی وضعیت پروژهها به عسلویه داشت.

23 کشورعضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش (ائتلاف اوپک پلاس) روز چهارشنبه، دهم شهریور ماه در بیستمین نشست خود بر تداوم افزایش تدریجی تولید تأکید کردند و وزیر نفت ایرن در اولین حضور خود گفت ایران آمادگی دارد به محض برطرف شدن تحریم های یکجانبه و ظالمانه دولت آمریکا، با افزایش تولید نفت به بالاترین سطح ممکن، در جهت جبران خسارت های فراوان صورت گرفته در اثر تحریم های یکجانبه آمریکا حرکت کند.

 براساس تصمیم نشست وزیران نفت و انرژی اوپک پلاس، تولید نفت کشورهای عضو این ائتلاف در ماه اکتبر ۴۰۰ هزار بشکه افزایش می یابد. اعضای اوپک پلاس در نوزدهمین نشست خود توافق کرده بودند مجموع تولید اعضا از ماه اوت ۲۰۲۱ ماهانه ۴۰۰ هزار بشکه در روز تا کاهش عرضه روزانه ۵ میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه ای تسهیل شود.

  امنیت انرژی جهان مستلزم رویکرد غیرسیاسی است 

جواد اوجی، وزیر نفت در نخستین حضور خود در نشست اوپک پلاس، ثبات و پایداری امنیت انرژی در جهان را مستلزم اتخاذ رویکردی غیرسیاسی در بازار نفت خواند و گفت: تحریم های ظالمانه آمریکا سبب شد ایران از آوریل ۲۰۱۸ تا آوریل ۲۰۲۱ از تولید یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون بشکه نفت و بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار درآمد نفتی محروم شود.

وی یادآوری کرد: آنچه تولیدکنندگان نفت اوپک و غیراوپک را از ابتدای سال ۲۰۱۷ تاکنون در کنار هم قرار داده است، تلاش برای برقراری و حفظ ثبات در بازار جهانی نفت از طریق همکاری بوده است

وزیر نفت با بیان اینکه ایران به عنوان یکی از اعضای مؤسس اوپک و یکی از تولیدکنندگان بزرگ نفت جهان، با وجود فشارهای ناشی از تحریم های ظالمانه، همواره از اصل همکاری زیر چتر اوپک و بیانیه همکاری اوپک وغیراوپک حمایت کرده و به اصول و اهداف این همکاری پایبند بوده است، تصریح کرد: ما بر این اعتقاد هستیم که حفظ و تداوم دستاوردهای بیانیه همکاری بر اساس شرایط حاکم بر بازار جهانی نفت به سود هر دو گروه تولیدکنندگان و مصرف کنندگان و اقتصاد جهان خواهد بود.

 تلاش اوپک پلاس برای مقابله با بی ثباتی در بازار نفت

اوجی با اشاره به اینکه در دو سال گذشته، در نتیجه شیوع کرونا در جهان، اقتصاد جهانی و به تبع آن بازار نفت متحمل آسیب های قابل توجهی شده است که بخشی از آنها همچنان با ما همراه است، افزود: با وجود همه دشواری های دو سال گذشته، اوپک و متحدان غیراوپک حاضر در بیانیه همکاری با وجود برخی فراز و نشیب ها توانسته اند همچنان به اصول و اهداف مشترک خود پایبند باشند و به حرکت مشترک در مقابله با چالش ها و بی ثباتی های موجود در بازار جهانی نفت ادامه دهند.

آمادگی ایران برای بازگشت به بازار نفت با لغو تحریم

وزیر نفت با بیان اینکه ایران آمادگی دارد به محض برطرف شدن تحریم های یکجانبه و ظالمانه دولت  آمریکا، با افزایش تولید نفت به بالاترین سطح ممکن، در جهت جبران خسارت های فراوان صورت گرفته در اثر تحریم های یکجانبه آمریکا حرکت کند، تصریح کرد: تحریم ها علیه جمهوری اسلامی ایران سبب شد از آوریل ۲۰۱۸ تا آوریل ۲۰۲۱، ایران از تولید یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون بشکه نفت خود (براساس آمار منابع ثانویه) محروم شود که منجر به وارد آمدن بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار خسارت در زمانی شد که نیازمند تأمین ضروریات کشور از جمله برای مقابله با شیوع کرونا بوده ایم.

 تداوم همکاری سازنده با اوپک در دولت سیزدهم

وی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران در دوره دولت ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری همانند گذشته به همکاری سازنده و حمایت مؤثر خود از اوپک و توافق بیانیه همکاری برای حفاظت از منافع جمعی کشورهای عضو ادامه خواهد داد، گفت: من از هرگونه همکاری جمعی یا دوجانبه با کشورهای تولیدکننده نفت اوپک و غیراوپک به گرمی استقبال می کنم.

 

وزیر نفت در گفت و گوی ویژه خبری:

حفظ وضع موجود به 15 میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز دارد

 مشعل وزیر نفت تهاتر با کالا و سرمایه گذاری را از راه های فروش نفت خام ایران در شرایط تحریم اعلام و اظهار کرد: قول می دهیم در ماه های آینده اتفاق های خوبی در حوزه فروش نفت رقم بخورد.جواد اوجی شامگاه چهارشنبه (۱۰ شهریورماه) با حضور در برنامه «گفت وگوی ویژه خبری» شبکه دو سیما با تبریک هفته دولت گفت: ان شاءالله دولت سیزدهم ادامه دهنده راه شهید رجایی و دولتی مردمی و با حمایت از محرومان باشد.

وی درباره برنامه دولت سیزدهم برای فروش نفت خام و دور زدن تحریم ها اظهار کرد: با ظرفیت موجود در وزارت نفت و مجموعه شرکت های تابعه، وجود نیروهای توانمند و متخصص، اراده برای فروش نفت و استفاده از ظرفیت ها و دستگاه های خارج از مجموعه وزارت نفت، به همراه مجوزهای خوب و اختیاراتی که شورای عالی امنیت ملی به وزیر نفت داده است، بی شک با برنامه ریزی و اراده محکم در کنار حمایت های دولت، قول می دهیم ان شاءالله در ماه های آینده اتفاق های خوبی در حوزه فروش نفت رقم بخورد.وزیر نفت افزود: گرچه پس از تحریم های ظالمانه علیه ایران، فروش نفت کاهش جدی داشته است اما این توان و ظرفیت در وزارت نفت وجود دارد و از راه های آن هم تهاتر با کالا و سرمایه گذاری نه تنها در حوزه نفت، بلکه در دیگر بخش ها و صنایع است که از آنها بهره می بریم.

اوجی در واکنش به این پرسش که اکنون راهکار چیست؟ گفت: یک موضوع بحث سرمایه گذاری است که به سه بخش تقسیم می شود؛ عمر تأسیسات، به ویژه عمر تأسیسات نفتی ایران که متأسفانه بالای ۵۰ سال دارد، در حالی که معمول آن در دنیا ۲۵ سال است. برای نمونه در شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب ۷۰۰ تا یک میلیارد دلار برای بازسازی و نوسازی تأسیسات درخواست شده بود که بخشی از سرمایه گذاری مربوط به تعمیرات و بازسازی این زیرساخت هاست.وی تأکید کرد: بخش دیگر برای حفظ و نگهداشت تولید است تا بتوانیم سقف تولید ۴ میلیون بشکه نفت و یک میلیارد مترمکعب گاز طبیعی در روز را حفظ کنیم و بخش سوم سرمایه گذاری برای توسعه میدان های جدید با اولویت میدان های مشترک نفت و گاز است که حجم سرمایه گذاری ها هم برای هر سه بخش مشخص شده است.وزیر نفت ادامه داد: برای حفظ وضع موجود و نگهداشت تولید، کارشناسان حداقل ۱۵ میلیارد دلار بودجه برای هزینه پیش بینی کرده اند و برای افزایش تولید و عملیاتی کردن برداشت از میدان های مشترک جدید و توسعه و تکمیل آنها در چهار سال حدود ۱۵ تا ۲۰ میلیارد دلار سرمایه پیش بینی می شود.اوجی گفت: اکنون اولویت حفظ و نگهداشت با در نظر گرفتن میدان های مشترک نفت و گاز چه در خشکی و چه در دریاست تا حداکثر بهره برداری را از این میدان ها داشته باشیم، البته بعضی از آنها قراردادهایی دارند و ظرفیت خوبی در بخش توانمندی پیمانکاران و سازندگان کشور وجود دارد که می توان روی آنها حساب کرد.

سرمایه گذاری در صنعت از اولویت های وزارت نفت است

وزیر نفت تصریح کرد: امیدواریم بخشی از سرمایه مورد نیاز برای طرح های توسعه ای نیز از طریق کارگروهی که در زمینه اقتصادی در دولت در حال شکل گیری است، تأمین شود.

اوجی با اشاره به اینکه خوشبختانه در قانون از محصولات همین میدان ها برای سرمایه گذاری می توان استفاده کرد، افزود: فرض کنید سرمایه گذاری که در این حوزه ها به ویژه میدان های مشترک می شود تا ۵۰ درصد درآمدهایشان به سرمایه گذار تعلق می گیرد که این موضوع در قانون بودجه هم مشکلی ندارد.

وی سرمایه گذاری در صنعت نفت را از اولویت های وزارت نفت برشمرد و ادامه داد: از توان صندوق توسعه ملی، تسهیلات بانکی، اوراق مشارکت و منابع مردمی برای سرمایه گذاری در این حوزه که یک سرمایه گذاری جذاب، کم ریسک با بازده بالاست، می توان استفاده کرد. بی شک روش ها و الگوهای مختلفی برای تشویق سرمایه گذاران به منظور ورود به این حوزه وجود دارد.

استفاده از توان سرمایه گذار خارجی

وزیر نفت در این زمینه تأکید کرد: استفاده از توان سرمایه گذاران خارجی به ویژه کشورهای همراه و همسو با دولت سیزدهم نیز از برنامه های اصلی وزارت نفت است.

اوجی در پاسخ به این پرسش که آیا ممکن است قراردادهایی که منع قانونی داشته اند مانند مالکیت یک میدان نیز بررسی شود، گفت: میدان های نفت و گاز از انفال هستند و مالکیت آنها را به هیچ عنوان نمی توان واگذار کرد، اما می توان به نوعی از توان سرمایه گذار خارجی استفاده کرد که در عین حالی که مالکیت برای وزارت نفت به نمایندگی از دولت حفظ می شود، سرمایه گذار هم بهره خوبی ببرد.