هر توسعهای در کشور باید منوط به حفظ محیطزیست باشد
بازماندگان متوفيان غيررسمي حوادث شغلي صنعت نفت حمايت ميشوند
قول مساعد برای بررسی مطالبات نیروی انسانی
امید به قدرت نمایی ایران در میدانهای نفت و گاز
نفت به دنبال اشتغال پایدار در کرمانشاه
شمارش معکوس برای افتتاح های 1400
دستیابی به دانش فنی نسل جديد سيستم آببند خشك كمپرسور
بلند پروازی امارات چالش جدید نفتی
تولید و فرآورش گاز کمتر از دفاع مقدس نیست
تحویل 2 میلیون سرنگ اهدایی به دانشگاه علوم پزشکی اهواز
از دنیای شعر و تار تا جهان مطالعه و کتاب
توفیق: میخواهم جاهطلبی و حس برنده بودن را به بازیکنان جوان تیمم القا کنم
رئیس جمهوری:
رئیس جمهوری گفت: هرگونه توسعه در کشور باید منوط به حفظ محیط زیست باشد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، سیدابراهیم رئیسی، عصر روز یکشنبه (۱۱ مهرماه) در نشست هیئت دولت با تأکید بر ضرورت حاکمیت انضباط مالی در همه دستگاه های دولتی گفت: کار انقلابی به معنای بی نظمی نیست و پیشرفت در کارها فقط با نظم و انضباط ممکن است و اگر در جایی لازم بود از راه میان بر استفاده شود، آن هم باید بر پایه راهکار قانونی انجام شود.
وی با اشاره به وعده دولت سیزدهم برای افزایش صادرات غیرنفتی و حمایت از سرمایه گذاری در کشور افزود: دستگاه های اجرایی باید همه تلاش خود را برای توسعه صادرات غیرنفتی به ویژه به کشورهای همسایه به کار گیرند.
رئیس جمهوری تصریح کرد: حمایت قانونی، حقوقی و قضایی از سرمایه گذاری باید به بهترین نحو صورت گیرد تا سرمایه گذاران و به ویژه ایرانیان خارج از کشور در عمل ببینند که ایران امن ترین و بهترین نقطه برای سرمایه گذاری است.
رئیسی با تأکید بر تضمین امنیت سرمایه، سرمایه گذار و سرمایه گذاری در کشور بیان کرد: دولت به بهترین شیوه، نقش خود را در تسهیل سرمایه گذاری ایفا خواهد کرد و ضوابط پیچیده اداری باید از مسیر سرمایه گذاری برچیده شود.
وی با تبریک و خوشامد به رئیس جدید سازمان حفاظت محیط زیست گفت: هرگونه توسعه در کشور باید منوط به حفظ محیط زیست باشد.
در کمیسیون برنامه و بودجه مجلس بررسی شد
نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت: در نشست این کمیسیون اولویت های وزارت نفت درباره توسعه میدان های مشترک، افزایش تولید و فروش نفت و گاز با حضور وزیر نفت بررسی شد.
محمد خدابخشی در تشریح نشست روز یکشنبه(۱۱ مهرماه) کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی که با حضور جواد اوجی، وزیر نفت برگزار شد، به خبرنگار شانا گفت: در این نشست وزیر نفت گزارشی از اقدام های یک ماه اخیر خود ارائه و برنامه های این وزارتخانه را درباره رفع مشکلاتی که امکان دارد در فصل سرد سال ایجاد شود، تشریح کرد.
وی افزود: وزیر نفت همچنین در نشست این کمیسیون، اولویت های وزارت نفت درباره توسعه میدان های مشترک، افزایش تولید و فروش نفت و گاز را بیان کرد. نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس تصریح کرد: اوجی در این نشست، برنامه خود را برای انتقال و تأمین سوخت نیروگاه ها و همچنین افزایش حداکثری تحویل سوخت به نیروگاه ها ارائه داد. خدابخشی اعلام کرد: وزیر نفت در کمیسیون برنامه و بودجه مجلس بیان کرد که طرح های بلندمدت را برای ایجاد توازن در بخش عرضه و تقاضای سوخت گاز، برنامه هایی به منظور جلوگیری از خام فروشی، طرح های پیشران و صنایع تکمیلی پتروشیمی در دستور کار دارد.
۲۳ کشور عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش (ائتلاف اوپک پلاس) در بیست ویکمین نشست خود بر سر افزایش ۴۰۰ هزار بشکه ای تولید برای ماه نوامبر (آبان - آذر) به توافق رسیدند. براساس تصمیم روز دوشنبه )۱۲ مهرماه) نشست وزیران نفت و انرژی اوپک پلاس که کمتر از نیم ساعت طول کشید، تولید نفت کشورهای عضو این ائتلاف بدون توجه به فشار کاخ سفید در ماه نوامبر هم مطابق تصمیم نوزدهمین نشست این ائتلاف ۴۰۰ هزار بشکه افزایش می یابد. اوپک و متحدانش در نوزدهمین نشست خود در ماه ژوئیه توافق کردند هر ماه تولیدشان را در مجموع ۴۰۰ هزار بشکه در روز افزایش دهند تا به محدودیت عرضه ۵ میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه در روز پایان دهند.
اوپک پلاس در واکنش به فروپاشی تقاضا در اوج بحران شیوع ویروس کووید-۱۹، تولید خود را از ماه مه سال ۲۰۲۰، ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه در روز معادل حدود ۱۰ درصد از تقاضای جهانی محدود، اما از آن زمان با بهبود تقاضا، محدودیت عرضه را به مرور تسهیل کرده است. اعضای این ائتلاف تصمیم گرفتند بیست ودومین نشست مشترک اوپک و غیراوپک (اوپک پلاس) چهارم نوامبر (۱۳ آبان ماه) برگزار شود.
بیست ویکمین نشست وزیران نفت و انرژی کشورهای عضو ائتلاف اوپک پلاس همچنین با انتشار بیانیه ای بر اهمیت ادامه تلاش ها برای حفظ توازن بازار نفت تأکید کرد.
در این بیانیه آمده است، با توجه به بنیان های کنونی بازار نفت و اجماع درباره چشم انداز آن، کشورهای تولیدکننده نفت عضو و غیر اوپک:
۱. تصمیم دهمین نشست وزیران کشورهای عضو اوپک و غیر اوپک (آوریل ۲۰۲۰) که پس از آن در نشست های بعدی از جمله در نوزدهمین نشست وزیران نفت و انرژی اوپک پلاس (ONOMM) هم تایید شده بود، مورد تأکید قرار گرفت.
۲. برنامه تسهیل توافق کاهش تولید و سازوکار تعدیل ماهانه تولید که در نوزدهمین نشست وزیران اوپک پلاس تصویب شده بود، دوباره تأیید و بر اساس آن مقرر شد مجموع عرضه ماهانه اوپک پلاس در نوامبر ۲۰۲۱ هم ۴۰۰ هزار بشکه در روز افزایش یابد.
۳. در همین حال، بر اهمیت حیاتی پایبندی کامل به سهمیه تولید اعضا و استفاده از تمدید فرصت ایجادشده برای جبران تخطی از سهمیه کاهش تولید تا پایان دسامبر ۲۰۲۱ تأکید شد. کشورهای متخطی باید برنامه های جبرانی خود را بر اساس بیانیه پانزدهمین نشست وزارتی اوپک و غیر اوپک ارائه دهند.
۴. در پایان مقرر شد بیست ودومین نشست مشترک وزیران نفت و انرژی کشورهای عضو و غیرعضو اوپک(اوپک پلاس) چهارم نوامبر ۲۰۲۱ (۱۳ آبان ماه ۱۴۰۰) برگزار شود.
بر اساس این گزارش، جواد اوجی، وزیر نفت کشورمان با بیان اینکه ایران آماده است در کوتاه ترین زمان ممکن به رفع بحران انرژی در جهان کمک کند، گفت: توصیه من به تصمیم گیرندگان آمریکایی و اروپایی این است که از شرایط کنونی به وجود آمده درس عبرت بگیرند و برای کمک به فروکش کردن این بحران تحریم های ایران را لغو کنند.
او پس از این اجلاس در جمع خبرنگاران اظهار کرد: اعضای اوپک پلاس در نشست خود با افزایش تولید روزانه ۴۰۰ هزار بشکه ای برای ماه نوامبر مطابق تصمیم نوزدهمین نشست این ائتلاف موافقت کردند، تولید اعضای این ائتلاف مانند ماه سپتامبر فراتر از توافق افزایش نمی یابد. وی ضمن اشاره به بحران کمبود انرژی در جهان و بیان اینکه همان طور که مطلع هستید در بسیاری از کشورهای اروپایی و حتی آمریکا مردم دغدغه تأمین سوخت را دارند، تصریح کرد: افزایش چندباره قیمت گاز در اروپا که در پی پایین آمدن سطح ذخیره سازی های این سوخت پاک به وقوع پیوست، بی سابقه بوده است.
وزیر نفت با بیان این مقدمه به موضوع تحریم ایران پرداخت و گفت: مردم اروپا و آمریکا امروز در شرایطی با این مشکلات دست و پنجه نرم می کنند که دولت های متبوع آنها سال هاست صادرات نفت خام ما را به عنوان یکی از کشورهای بزرگ صادرکننده نفت به طور غیرقانونی و ظالمانه تحریم کرده اند.
اوجی ادامه داد: شواهد موجود به خوبی اثبات می کند که هزینه های این سیاست یکجانبه و فرامنطقه ای تنها مختص ایران نیست و شهروندان دیگر کشورهای جهان هم باید هزینه های گزاف این بی خردی را پرداخت کنند؛ هزینه هایی که باور داریم در آینده در صورت پافشاری غیرمنطقی بر تحریم صادرات نفت ایران می تواند ابعاد بسیار گسترده ای در پی داشته باشد.
وی با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران بارها با حسن نیت آمادگی خود را برای افزایش تولید نفت و تثبیت بازار اعلام کرده و در شرایط کنونی نیز آماده است در کوتاه ترین زمان ممکن بحران انرژی ایجادشده در دنیا را حل و این کمبود را جبران کند، افزود: توصیه من به تصمیم گیرندگان این کشورها این است که از شرایط کنونی درس عبرت بگیرند و برای کمک به فروکش کردن این بحران تحریم های ایران را لغو کنند تا همه مردم از انرژی ارزان و قابل دسترس در کل مناطق بهره مند شوند.
وزیر نفت جهش چند برابری قیمت سوخت در اروپا و آمریکا و کمبود سوخت در جایگاه های عرضه انگلستان را تنها بخشی از نگرانی های جهان برای تأمین انرژی دانست و گفت: افزایش نرخ تورم و کاهش قدرت خرید خانوارها در این کشورها به وضوح بر معیشت آنها تأثیر منفی داشته و سبب نارضایتی ها و اعتراض های بحقی در این کشورها شده است.
اوجی گفت: درست است که ما را تحریم کردند، اما این تحریم ها دامن کشور خودشان را هم گرفته است، بارها جمهوری اسلامی اعلام کرده است ما حاضریم با افزایش تولید و صادرات نفت خام این مشکلات را برطرف کنیم.
براساس گزارشی از وضع متغیرهای اقتصاد کلان که در نشست ستاد هماهنگی اقتصادی دولت ارائه شد، وصولی درآمدهای ناشی از فروش نفت و میعانات گازی در ۶ ماه نخست امسال، معادل ۱۲ ماه سال ۱۳۹۹ بوده است. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، نشست ستاد هماهنگی اقتصادی دولت، روز یکشنبه (۱۱ مهرماه) به ریاست سیدابراهیم رئیسی برگزار شد و در این نشست معاونت اقتصادی رئیس جمهوری و کارگروه های مربوطه گزارشی از وضع متغیرهای اقتصاد کلان و برنامه های پیشنهادی بیست وهفت گانه با رویکرد مسئله شناسی و حل مسائل اقتصادی ارائه کردند. در نشست امروز ستاد هماهنگی اقتصادی دولت همچنین مقرر شد برنامه های یادشده بر اساس اولویت بندی در نشست های ستاد هماهنگی اقتصادی دولت بحث و بررسی شود. بر اساس این گزارش، وصولی درآمدهای ناشی از فروش نفت خام و میعانات گازی در ۶ ماه نخست سال ۱۴۰۰ معادل ۱۲ ماه سال ۱۳۹۹ بوده است. از جمله برنامه های پیشنهادی بیست وهفت گانه، ساماندهی بازار خودرو بود که کلیات این پیشنهاد مورد بحث و بررسی قرار گرفت و مقرر شد جزییات آن در نشست های بعدی مطرح و برخی از موارد حسب قانون به شورای اقتصاد ارجاع شود.
عضو هیئت رئیسه کمیسیون انرژی مجلس:
عضو هیئت رئیسه کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: دیپلماسی انرژی، صنعت، تجارت و جلوگیری از خام فروشی و حضور فعال در اوپک و دیگر مجامع بین المللی راهکار پایدار خنثی سازی تحریم هاست. حسین حسین زاده در نشست علنی روز دوشنبه (۱۲ مهرماه) مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور خود با بیان اینکه امروز وزارت امور خارجه دیگر وزارت برجام نیست و حضور فعالانه و عزتمندانه دیپلماسی در همه زمینه ها از جمله اقتصادی، فرهنگی و تمدنی خواسته نمایندگان و ملت است، گفت: در این حوزه تحقق آرمان های انقلاب اسلامی بی شک نصب العین دیپلمات های انقلابی خواهد بود و تعیین راهبرد اساسی در حوزه انرژی و منابع دیگر با نگاه جدی به آیندگان از ضرورت هایی است که هم مجلس و هم دولت باید به آن ورود کنند تا شاهد اتفاق های تلخی همچون بحران های آب و قطعی مکرر برق نباشیم. وی با بیان اینکه دیپلماسی انرژی با محوریت انرژی، صنعت، تجارت و جلوگیری از خام فروشی و حضور فعال در سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و دیگر مجامع بین المللی راهکار پایدار خنثی سازی تحریم هاست، افزود: ما نگران انرژی کشور هستیم و نگرانیم ایران به عنوان یکی از بزرگ ترین دارندگان ذخایر نفت و گاز در جهان، واردکننده عمده گاز شده و پارس جنوبی به عنوان نماد انرژی کشور در سال های آینده تبدیل به بزرگ ترین موزه صنعتی دنیا شود.
این عضو هیئت رئیسه کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: تبدیل وضع نیروهای شرکتی و قراردادی اداره ها و سازمان ها امروز از مواردی است که اقشار مختلف مردم نسبت به آن مطالبه گر هستند.
با موافقت وزير نفت
سرپرست توسعه مديريت و سرمايه انساني وزارت نفت از موافقت وزير نفت با پيشنهاد حمايت و تقويت بنيه مالي بازماندگان متوفيان غيررسمي حوادث ناشي از کار در صنعت نفت خبر داد و گفت: به اين منظور، ماهانه مبلغي با عنوان کمک هزينه معيشت به بازماندگان واجد شرايط کارگران غيررسمي فوت شده پرداخت مي شود. مهدي علي مددي با اعلام اين خبر افزود: تعريف و استقرار نظام هاي حمايتي درباره کارکنان رسمي شاغل در صنعت نفت سبب شده است بازماندگان آنها در صورت فوت افراد بر اثر حوادث ناشي از کار، از چتر حمايتي مناسبي در بخش بيمه عمر (تأمين آتيه)، همچنين مستمري ماهانه (صندوق هاي بازنشستگي نفت) برخوردار و با مشکلات اقتصادي و اجتماعي کمتري نسبت به کارکنان غيررسمي روبه رو شوند، اما ما درباره کارگران غيررسمي صنعت نفت با خلأيي در اين زمينه روبه رو بوديم. وي بيان کرد: اين در حالي است که کارگران غيررسمي در حساس ترين نقاط عملياتي نظير دکل هاي حفاري، سکوهاي دريايي و... مشغول خدمت هستند، اما حداقل حقوق و مزاياي دريافتي را دارند و بازماندگان آنها در صورت وقوع حوادث شغلي منجر به فوت به دليل ضعف صندوق بيمه اي تعريف شده در پرداخت مستمري (سازمان تأمين اجتماعي) و نبود امکان بهره مندي از مزاياي شرکتي، همواره با مشکلات عديده مالي دست به گريبان مي شوند. سرپرست توسعه مديريت و سرمايه انساني وزارت نفت ادامه داد: با در نظر گرفتن جوانب و توجه به مسئوليت اجتماعي و رسالت سازماني وزارت نفت، اين معاونت پيشنهاد داد ماهانه مبلغي با عنوان کمک هزينه معيشت از محل بودجه خارج از شمول به بازماندگان واجد شرايط کارگران غيررسمي فوت شده در حوادث شغلي از طريق مبادي ذي ربط (واحدهاي روابط کار و مددکاري اجتماعي شرکت هاي اصلي) پرداخت شود که اين پيشنهاد با موافقت وزير نفت همراه شده است. علي مددي يادآور شد: صنعت نفت با فرآيندهاي فني پيچيده اي عجين است و به رغم استقرار و تأکيد بر رعايت نظام هاي ايمني در مناطق عملياتي، وقوع حوادث و سوانح غيرقابل پيش بيني که متأسفانه در بعضي از موارد افزون بر زيان مالي، به خسارت هاي جاني و حتي فوت همکاران منجر مي شود در اين صنعت اجتناب ناپذير است. وي گفت: با وجود رعايت حداکثري و روزافزون اصول ايمني در محيط هاي کاري صنعت نفت که به کاهشي شدن روند حوادث منجر به فوت در اين صنعت منجر شده است، متأسفانه در مجموع از سال 95 تا کنون، 10 نفر از کارکنان غيررسمي صنعت نفت در جريان حوادث شغلي جان خود را از دست داده اند که بازماندگان اين 10 نفر، مشمول تصميم حمايتي وزارت نفت خواهند شد.
سرپرست توسعه مديريت و سرمايه انساني وزارت نفت اظهار کرد: بي ترديد رشد و توسعه سازمان که همواره مورد توجه خاص مديران صنعت نفت است، جز در سايه توانمندسازي و ارزش گذاري به سرمايه انساني به عنوان ارزشمندترين سرمايه اين صنعت محقق نمي شود.
مديرکل روابط عمومي وزارت نفت:
مديرکل روابط عمومي وزارت نفت تأمين نياز گاز به ويژه براي بخش خانگي در فصل سرما را اولويت اصلي وزارت نفت دانست و اعلام کرد: فرآيند ذخيره سازي سوخت مايع براي تحويل به موقع سوخت جايگزين گاز در حال انجام است.
علي فروزنده در گفت وگوي تلفني با برنامه «بدون خط خوردگي» راديو گفت وگو با اشاره به اينکه ايران دومين دارنده ذخاير گازي و سومين توليدکننده بزرگ جهان است، گفت: ايران در حقيقت يکي از بزرگ ترين توليدکنندگان و در عين حال مصرف کنندگان گاز طبيعي در جهان است، زيرا رقم صادرات اين سوخت پاک نسبت به مصرف داخلي آن بسيار ناچيز است و بخش بزرگي از گاز توليدي در داخل کشور مصرف مي شود.
وي با بيان اين موضوع که عمده مصرف گاز به بخش خانگي اختصاص مي يابد، اظهار کرد: مقدار عمده گاز توليدي در کشور به خانه ها و پس از آن به نيروگاه ها تخصيص مي يابد، در حالي که صنايع (کارخانه ها و مجتمع هاي پتروشيمي) سهم حداقلي از توليد اين حامل انرژي دارند.
مديرکل روابط عمومي وزارت نفت درباره دلايل افزايش مصرف گاز در کشور تصريح کرد: بي توجهي به طرح هاي بهينه سازي مصرف سوخت در سال هاي گذشته، اجرا نشدن مقررات مربوط به طرح هاي تنبيهي براي پرمصرف ها، بي توجهي به رعايت دقيق مقررات ملي ساختمان و گسترش شبکه گازرساني همگي سبب افزايش مصرف انرژي شده است.
فروزنده، تأمين نياز گاز کشور را اولويت اصلي وزارت نفت دانست و اعلام کرد: اکنون روند ذخيره سازي کافي سوخت مايع براي صنايع و نيروگاه ها در حال انجام است تا بتوانيم در زمستان به موقع سوخت جايگزين گاز را تحويل آنها دهيم.
وي يادآور شد: صنايع و نيروگاه هاي کشور براي سال هاي متمادي از سوخت مايع به عنوان خوراک استفاده مي کردند، اما با توسعه ميدان گازي مشترک پارس جنوبي موفق شديم از گاز طبيعي که سوخت پاک تري است در اين بخش ها بهره بيشتري ببريم، اما متأسفانه به دليل بالا رفتن مصرف گاز اکنون مشکلاتي براي تحويل گاز به اين دو بخش در فصل سرما وجود دارد و به ناچار بايد دوباره به استفاده از سوخت مايع در صنايع و نيروگاه هاي کشور روي آوريم.
مديرکل روابط عمومي وزارت نفت درباره برنامه هاي آينده اين وزارتخانه گفت: وزارت نفت به دليل فعاليت هم زمان در بخش هاي مختلف، برنامه هاي پرشماري را در نظر گرفته است، در حوزه توليد و تجارت نفت خام، گاز طبيعي و فرآورده هاي نفتي برنامه هاي کاربردي دارد، يکي از برنامه هاي راهبردي وزارت نفت افزايش صادرات نفت خام و فرآورده هاي نفتي با هدف دور کردن سايه تحريم ها از کشور است.
در نشست مشترک با مديرعامل شرکت ملي گاز ايران مطرح شد
گروهي متشکل از شرکت هاي دولتي نفت و گاز روسيه در ديدار با معاون وزير نفت در امور گاز براي سرمايه گذاري در صنعت گاز ايران ابراز تمايل کردند. مجيد چگني در ديدار با هيئت روس، بر توسعه همکاري هاي دو کشور در بخش هاي مختلف صنعت گاز تأکيد کرد. طرف روس نيز در اين نشست بر سرمايه گذاري در پروژه هاي صنعت گاز اظهار تمايل کرد و سوآپ و تجارت گاز طبيعي را از اولويت هاي شرکت هاي نفت و گاز روسي برشمرد. بنا بر اين گزارش، قرار است جزئيات موارد پيشنهادي بررسي شود و متعاقب آن، مذاکرات ادامه يابد. پيش از اين، جواد اوجي، وزير نفت، ديپلماسي قوي انرژي را از مهم ترين برنامه هاي خود اعلام کرده و گفته بود: «ما با طرف هاي مختلف براي افزايش صادرات و تجارت گاز مذاکره مي کنيم.»
معاون وزير نفت تاکيد کرد:
مديرعامل شرکت ملي نفت ايران گفت: هم اکنون 150 ميليارد دلار پروژه در سطح شرکت ملي نفت ايران وجود دارد که بايد از طريق سرمايه گذاري و از کانال زنجيره تأمين ايراني اجرايي شوند. محسن خجسته مهر در آيين توديع خود از سمت مديريت عامل شرکت توسعه حفاري تدبير که (11 مهرماه) با حضور جمعي از مديران گروه توسعه انرژي برگزار شد، بر اهميت تأمين ارکان اصلي اقتصاد مقاومتي در صنعت نفت تأکيد کرد و گفت: هم اکنون 150 ميليارد دلار پروژه در سطح شرکت ملي نفت ايران وجود دارد که بايد با تکيه بر توانمندي و تجربه شرکت هاي داخلي و از طريق سرمايه گذاري با محوريت زنجيره تأمين ايراني به انجام برسد. وي با اعلام اينکه لازم است انجام پروژه ها از سطح پيمانکاري وارد فاز سرمايه گذاري شود، گفت: براي نيل به اين هدف بايد تدابيري درباره متنوع سازي و ايجاد جذابيت بيشتر در پروژه هاي شرکت ملي نفت ايران در دستور کار قرار گيرد.
مديرعامل شرکت ملي نفت ايران دستيابي به اقتصاد مقاومتي در صنعت نفت را در گرو زنجيره تأمين ايراني دانست و اضافه کرد: اين زنجيره سازندگان، مهندسان مشاور، پيمانکاران، شرکت هاي دانش بنيان و بخش هاي مربوط به توسعه فناوري را در بر مي گيرد.
به گفته خجسته مهر، تحقق اقتصاد مقاومتي در گرو استفاده از تمامي ظرفيت هاي موجود است و لازم است در اين باره برنامه هاي هدفمند و حساب شده اي تعريف و اجرايي شود. وي توسعه همه ميدان هاي مشترک نفت و گاز و ميدان هاي مستقل گازي را از جمله اولويت هاي کنوني شرکت ملي نفت ايران عنوان کرد و افزود: هم اکنون اجراي برنامه هاي تقويت فشار ميدان هاي گازي نظير پارس جنوبي و کنگان از مهم ترين طرح هاي شرکت ملي نفت ايران است که بايد در کوتاه ترين زمان ممکن طرح هاي مربوط به آن را ساماندهي و اجرايي کنيم.
مديرعامل شرکت ملي نفت ايران با تأکيد بر اينکه بخش عمده اي از توسعه زنجيره ارزش در کشور، مرهون بخش بالادستي صنعت نفت است، گفت: در اين باره چنانچه موفق شويم تأمين خوراک صنايع پايين دستي در صنعت نفت را بهبود بخشيم، مي توانيم در تأمين بخش قابل توجهي از ثروت ملي اثرگذار باشيم. کار را به شرکت هاي صاحب صلاحيت ايراني مي سپاريم
خجسته مهر همچنين از برنامه ريزي براي استفاده از توان شرکت هاي صاحب صلاحيت و معتبر در طرح ها و پروژه هاي آتي صنعت نفت ياد کرد و افزود: بنا داريم در اجراي اين پروژه ها از منابع مورد اطمينان و قابل دسترس در حوزه سرمايه گذاري استفاده کنيم.
وي اظهار کرد: بدون شک سرمايه گذاري در صنعت نفت بيشترين ميزان بهره وري سرمايه را در اختيار دارد، بر همين اساس، از همه شرکت هاي متخصص ايراني در داخل و خارج کشور که توانايي انجام کار حرفه اي در صنعت نفت را داشته باشند، دعوت مي کنيم در اجراي پروژه هاي صنعت نفت وارد شوند. مديرعامل شرکت ملي نفت ايران با اشاره به ظرفيت يک هزار ميليارد بشکه اي معادل نفت خام در کشور گفت: با ميانگين ضريب برداشت 25 درصد، امکان استحصال حدود 340 ميليارد بشکه معادل نفت خام در کشور وجود دارد که خود به معناي آن است که ايران تا 100 سال آينده مي تواند با ميزان توليد کنوني معادل نفت خام، منابع هيدروکربوري توليد کند. اين موضوع افزون بر اينکه مي تواند تضميني بر بهره وري و رونق اقتصادي در صنعت نفت باشد، اهميت تدوين برنامه هاي جامع چشم انداز توسعه در کشور را بيش از گذشته نمايان مي کند.
خجسته مهر در ادامه، نيروي انساني را سنگ بناي توسعه همه جانبه صنعت نفت بيان کرد و گفت: نيروي انساني بحق يکي از ارکان اقتصاد مقاومتي است و لازم است براي ارتقا و توان افزايي آن در صنعت نفت برنامه ريزي ويژه اي انجام شود. وي افزود: بايد تلاش کنيم روحيه آسيب ديده نيروي انساني صنعت نفت را التيام ببخشيم و حقوق ازدست رفته و احترام را به آنان بازگردانيم. مديرعامل شرکت ملي نفت ايران اضافه کرد: در ايران مشکلي در تدوين برنامه وجود ندارد، اما جايي که قرار است تا يک برنامه وارد فاز اجرايي شود و با مسئله نيروي انساني برخورد مي کنيم، گاهي دچار مشکلات زيادي مي شويم. خجسته مهر تأکيد کرد: بهره گيري از افراد با مشخصات حرفه اي و توانايي هاي خاص براي پروژه هاي صنعت نفت اهميت بالايي دارد و ما تمام توان خود را در اين حوزه به کار خواهيم بست.
وي از دوره کاري خود در سمت مديرعاملي شرکت توسعه حفاري تدبير به عنوان بخش مهمي از زندگي حرفه اي خود ياد کرد و گفت: اين دوران را با مرور خاطرات شيرين و تجارب ذي قيمت ناشي از همکاري با مديران کارآزموده گروه توسعه انرژي تدبير به پايان مي رسانم.
مديرعامل شرکت ملي نفت ايران همچنين از برنامه ريزي و اجراي نزديک به 10 ميليارد دلار پروژه در گروه توسعه انرژي به عنوان تضميني براي فعاليت حرفه اي اين گروه ياد کرد و افزود: اقتصاد مقاومتي و مردمي به معناي استفاده از ظرفيت شرکت هاي صاحب صلاحيت با توان اجرايي خوب است و بدون شک شرکت ملي نفت ايران از چنين ظرفيت هايي نهايت استفاده را خواهد کرد.
گزارشی از سفر دوم وزیر نفت به استان بوشهر
مشعل وزیر نفت در جریان برنامه یک روزه سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری و جمعی از اعضای هیئت دولت روز جمعه(۱۶ مهرماه) وارد استان بوشهر شد. این سفر با هدف دیدارهای مردمی و بررسی وضع پروژه های عمرانی، اقتصادی و زیرساختی استان بوشهر و بررسی پروژه های نیمه کاره صنعت نفت و حل مشکلات و دغدغه های مردم منطقه صورت گرفت. این ششمین مقصد وزیر نفت و دومین سفر به استان بوشهر است. وزیر نفت در بدو ورود، به شهرستان جم رفت و در نخستین برنامه خود با حضور بر مزار دو تن از شهدای گمنام هشت سال دوران دفاع مقدس به آنها ادای احترام کرد. او در ادامه پای دغدغه چند نفر از پیمانکاران پالایشگاه گاز فجر جم نشست و پس از شنیدن توضیحات مدیرعامل این پالایشگاه، برای از سرگیری فعالیت نیروهای پیمانکار در این پالایشگاه قول مساعد داد. وزیر نفت همچنین در جریان بازدید هوایی سیدابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری از جزیره صنعتی صدرا و سکوهای درحال ساخت میدان رشادت همراه او بود.
اختصاص 70 میلیارد تومان برای تأسیسات
آب شیرین کن سیراف - جم
اوجی بخش زیادی از برنامه سفر خود را در شهرستان جم بود و ابتدا از روند احداث تأسیسات آب شیرین کن سیراف - جم بازدید کرد. پروژه تأمین آب از مرکز سیراف به شهرک های توحید و تندگویان که با مشارکت وزارت نیرو انجام می شود، یکی دیگر از پروژه های مورد بازدید وزیر نفت بود. اوجی در جریان این بازدید گفت: به فرماندار و آقای احمدی، نماینده دیر، کنگان، جم و عسلویه در مجلس شورای اسلامی قول دادیم که وزارت نفت ۷۰ میلیارد تومان تا پایان امسال به این پروژه تخصیص می دهد تا ان شاء الله تکمیل شود و فاز نخست آن به بهره برداری برسد.
وی پس از بازدید از این طرح در جمع خبرنگاران با تأکید بر اینکه شعار وزارت نفت دولت سیزدهم این است که هر جا فعالیت هایی در حوزه صنعت نفت، گاز و پتروشیمی داریم، مردم هم از قِبَل آن باید بهره مند شوند، گفت: بیش از ۳۶۰ پروژه مسئولیت اجتماعی در این سفر استانی با ارزشی بالغ بر ۷۰۰ میلیارد تومان تعریف شده است که بیشتر آنها در شهرستان جم و عسلویه خواهد بود.
بر اساس این گزارش وزیر نفت از بهره برداری بخشی از پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی تا پایان امسال و آغاز برنامه ریزی و مطالعات فشارافزایی روی فازهای پارس جنوبی خبر داد و عنوان کرد: برآورد ما این است که با توجه به افت فشار میدان های گازی به حدود ۲۲ میلیارد دلار، سرمایه گذاری طی ۶ تا ۸ سال آینده برای حفظ و نگهداشت تولید گاز نیاز است.
نشست های مردمی و قول عمل به مسئولیت اجتماعی
وزیر نفت در جریان این سفر با اقشار مختلف مردم شهرستان جم دیدار داشت و پای دغدغه های آنها نشست و برنامه های وزارت نفت برای نیروی انسانی را تبیین کرد. او گفت: صنعت نفت هم اکنون دارای ۶۱ هزار نیروی رسمی، ۴ هزار نیروی مدت معین، ۳۴ تا ۳۵ هزار نفر نیروی مدت موقت و ۱۰۵ هزار نفر نیروی ارکان ثالث است. سیاست همه دولت ها بر این بوده که دولت باید چابک باشد و با توجه به ظرفیت، سمت ها و ساختار که در هر سازمان یا وزارتخانه ای دیده شده در مقابل آن نفر جذب شده است.
وی به موضوع تبعیض در مقدار پرداختی ها به کارکنان اشاره و با تأکید بر اینکه به هیچ عنوان آن را نمی پذیرد، تصریح کرد: شرح کار مدیران در قراردادی که با پیمانکاران برای نیروهای قراردادی و ارکان ثالث امضا می شود بسیار مهم است. پس از بازگشت به تهران یک تیم کارشناسی به عسلویه و جم می فرستم تا افزون بر بررسی قراردادها، بحث معیشت نیروها و طبقه بندی مشاغل کارکنان این مناطق را پیگیری کنند.
اوجی همچنین به احیای ۱۰ هزار سمت سازمانی حذف شده اشاره کرد و افزود: بخش زیادی از کارکنان قرارداد مدت موقت که در صف انتظار بودند، برحسب صلاحدید و تحت بررسی کمیته ای که همه به عدالت عمل خواهند کرد، جذب خواهند شد.
وزیر نفت در واکنش به موضوع بی عدالتی و تبعیض ها نیز گفت: این موضوع به طور قطع بررسی و مرور خواهد شد و از همین جا اعلام می کنم که جناب آقای سخاوت اسدی، مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس هم به اطلاع همه مدیران در حوزه بالادست و پایین دست برسانند که از امروز به بعد حتماً در قراردادها بحث معیشت کارکنان و خوابگاه های تیم های کارگری، بازنگری شود و در شرح کار قراردادها این موضوع نیز دیده شود.
اوجی افزود: موضوعاتی که در حوزه وزارت نفت نیست، قطعاً به نمایندگی شما در جلسه شورای اداری استان و در دولت مطرح خواهم کرد و تمام تلاش دولت با تدابیری که پیش گرفته و صبری که شما مردم خواهید داشت حل و فصل مشکلات است.
وزیر نفت با قدردانی از مردم شهرستان جم، شیخ موسی احمدی، نماینده مردم دیر، جم، کنگان و عسلویه در مجلس شورای اسلامی، امام جمعه، فرماندار و مدیران صنعت نفت در این منطقه اظهار کرد: اعتقاد دولت، وزارت نفت و بنده بر این است که هرجایی که صنعت نفت، گاز و پتروشیمی فعالیت دارد، باید در آن منطقه، مردم از قِبَل این صنعت بهره مند شوند.
وی با تأکید بر اینکه قول می دهیم هر پروژه صنعتی را که داشته باشیم، حتماً بحث مسئولیت اجتماعی آن را نیز مدنظر خواهیم داشت، افزود: برای استان بوشهر ۳۶۰ پروژه در بخش های مختلف آموزشی، رفاهی، فرهنگی، راه و طرح های هادی بالغ بر ۷۰۰ میلیارد تومان تعریف شده که شاید بتوان گفت بی سابقه بوده است؛ بخشی از این پروژه ها تا پایان امسال و بخشی نیز سال آینده تکمیل خواهند شد و مطمئن باشید تمام مواردی که وزارت نفت متعهد می شود به طور حتم اقدام خواهد شد.
اوجی درباره آبرسانی به سیراف، جم و توحید گفت: علاوه بر ۲۰۰ میلیارد تومانی که تاکنون هزینه شده است، ۷۰ میلیارد تومان را تقبل کرده ایم و امیدواریم فاز نخست این پروژه تا پایان امسال به بهره برداری برسد و مابقی آن را امروز در نشست دولت مطرح می کنیم که جزو تعهدات وزارت نیرو است. در حقیقت وزارت نفت در این پروژه مشارکت دارد.
وی به بحث هایی که در این نشست در موضوعات مختلف انجام شد، اشاره کرد و افزود: بخش هایی از این مباحث جزو حوزه وزارت نفت نیست و ما اینها را جزو کمک و مشارکت عام المنفعه می دانیم، اما پروژه های کلان دیگری را که اشاره کردند، بنده به عنوان وزیر معین در این شهرستان، در دولت مطرح خواهم کرد و دولت حتماً تصمیم خواهد گرفت. ولی آن مواردی که جزو تعهدات وزارت نفت و مسئولیت اجتماعی تقبل کردیم مطمئن باشید انجام خواهد شد.
وزیر نفت درباره بحث اشتغال و بیکاری اظهار کرد: پروژه های جدیدی در بخش فشارافزایی حوزه پارس جنوبی و توسعه میدان های مستقل گازی و نفتی استان (بالغ بر۱۲ میدان) در حال تعریف است که با رونق گرفتن و شروع این پروژه ها به طور قطع، تحولی در اشتغال این منطقه ایجاد خواهد شد.
اوجی گفت: با توجه به افت فشار میدان های گازی برآورد ما این است که طی ۶ تا ۸ سال آینده حدود ۲۲ میلیارددلار برای حفظ و نگهداشت تولید گاز میدان های گازی که عمدتاً مشترک است باید سرمایه گذاری کنیم، ضمن آن که بخش اعظم این کار در این استان و روی فازهای پارس جنوبی و از جمله نار و کنگان که در استان بوشهر است، برنامه ریزی خواهد شد.
پاسخ به مطالبات و بررسی مشکلات در حوزه نیروی انسانی
اوجی در واکنش به اینکه گفته شده در برخی موارد نیروها را استفاده نمی کنند و می گویند نیروهای بومی تخصص مورد نظر را ندارند، افزود: برای رفع این موضوع، به آقای اسدی (مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس) اختیار داده شده که با سازمان فنی و حرفه ای استان عقد قرارداد شود، هزینه ها را هم وزارت نفت تقبل می کند، همکاران و نیروهای متخصص ما نیز متعهد به آموزش می شوند تا جوانانی که توانایی لازم را دارند، آموزش داده شوند و روزی برسد که همه نیروهای بومی منطقه به کار گرفته شوند.
وی درباره مدیران پروازی به عنوان یکی از موضوعات مطرح شده در این نشست اظهار کرد: این موضوعات به مرور حل خواهد شد و جزو اولویت های کاری ما خواهد بود.
وزیر نفت درخصوص تیم های ورزشی پارس جنوبی اظهار کرد: درباره این موضوع نیز به آقای اسدی اختیار داده شد و بنده نیز اعتبارات آن را تقبل می کنم که از نیروهای بومی منطقه استفاده شود.
وی با اشاره به اینکه دولت سیزدهم و همه اعضای هیئت دولت شبانه روز به دنبال رفع مشکلات معیشت مردم هستند، گفت: طی بیش از یک ماه گذشته از آغاز به کار این دولت، بحث واکسیناسیون آرامشی را در کشور ایجاد کرده است. در بحث تورم نیز راهکارهای مختلفی در نشست های دولت با حضور رئیس جمهوری بررسی می شود. اما مردم نیز باید صبر داشته باشند، زیرا همت بر این است که مشکلات حل شود و قابل حل است. وزیر نفت به مشکل تأمین سوخت در اروپا و انگلیس اشاره کرد و ادامه داد: باوجود این مشکلات حاضر نیستند بخشی از تحریم های ظالمانه علیه ایران را به عنوان یکی از بزرگ ترین صادرکنندگان نفت، کاهش دهند تا مشکل مردم خودشان حل شود. انگلیس هم بحث های تحریم ایران را مصرانه دنبال کرد و امروز گریبان خودشان را گرفته است.
اوجی تأکید کرد: تمام تلاش دولت با تدابیری که پیش گرفته و صبری که شما مردم خواهید داشت، این است که مشکلات مردم حل و فصل شود.
وزیر نفت به پرسشی درباره برنامه این وزارتخانه برای پدافند غیرعامل فرودگاه جم گفت: ما نشستی با سازمان هواپیمایی کشوری و وزارت راه داشتیم و هزینه های پشتیبانی و حفظ و نگهداشت آن را تقبل کردیم که در رابطه با این موضوع توافق های خوبی با وزارت راه در حال انجام است و قول می دهیم هزینه ها و اعتبارات را نیز وزارت نفت تأمین کند.
اوجی درباره برنامه وزارت نفت برای اورژانس هوایی و آتش نشانی هوایی پایتخت انرژی نیز گفت: این برنامه را باید بررسی کنیم.
در این نشست، سخاوت اسدی، مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس، شیخ موسی احمدی، نماینده مردم دیر، جم، کنگان و عسلویه در مجلس، سیدمحمد حسینی، فرماندار شهرستان جم و حجت الله اسلام و المسلمین محمد محمدی، امام جمعه شهرستان جم حضور داشتند.
حضور در نشست شورای اداری استان بوشهر با حضور رئیس جمهوری و دیگر اعضای هیئت دولت در بوشهر، پایان بخش برنامه های وزیر نفت بود.
وزیر نفت دولت سیزدهم چه رویکردی به میدان های مشترک دارد؟
مشعل: حضور وزیر نفت در کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی برای ارایه گزارشی درباره برنامه ها و اولویت های وزارت نفت در توسعه میدان های نفت و گاز، افزایش تولید و فروش نفت و تحقق منابع پیش بینی شده در بودجه امسال حکایت از رویکرد مهم این وزارتخانه در این موارد دارد. اگر بخواهیم به شکلی جزئی تر اهمیت موضوع میدان های مشترک نفت و گاز را از منظر وزارت نفت دولت سیزدهم دریابیم، می توان آن را در بخش های مختلفی از برنامه های پیشنهادی جواد اوجی یافت.
بر این اساس وزارت نفت با رویکرد جدید آنگونه که موضوع مهم میدان های مشترک نفت و گاز را یکی از چالش های پیش روی صنعت نفت می داند، برای آن برنامه های ویژه ای تدارک دیده است تا سهم از دست رفته ایران از میدان های مشترک نفت و گاز کامل قابل دسترس باشد و با تحقق آن بتوانیم به قدرت نمایی کشورمان در تمامی این بخش ها امیدوار باشیم.
مقصود از منابع مشترک نفت و گاز در سطح کلان، نفت و گازی است که از مرزهای سرزمینی و سیاسی کشور عبور کرده و وارد مرز کشور دیگری می شود. به عبارت ساده تر این منابع در محدوده مرزهای جغرافیایی بیش از یک کشور قرار دارند و بر این اساس مالکیت و حاکمیت آن هم چند کشور را در بر می گیرد. نمونه ساده آن میدان گازی پارس جنوبی است که به عنوان بزرگترین منبع گازی جهان است که روی خط مرزی مشترک ایران و قطر در خلیج فارس قرار دارد و یکی از اصلی ترین منابع انرژی ایران به شمار می رود. مساحت این میدان 9700 کیلومترمربع است که نزدیک به سه هزار و ۷۰۰ کیلومترمربع از این میدان مشترک، در آب های سرزمینی ایران و ۶ هزار کیلومترمربع از آن در آب های قطر واقع شده است. پارس جنوبی به عنوان بزرگترین میدان گازی جهان، 40 تریلیون مترمکعب گاز طبیعی(21 درصد از ذخایر گاز دنیا) و حدود ۵۰ میلیارد بشکه میعانات گازی را در خود ذخیره کرده است. آنچه نباید از نظر دور داشت آنکه ایران دومین دارنده مخازن گازی جهان و در جایگاه چهارم دارندگان نفت دنیا قرار دارد. گستردگی میادین نفت و گاز در ایران باعث شده تا برخی از این میادین با کشورهای همسایه مشترک باشد و نیمی از میدان در طرف ایران و نیمی دیگر در طرف کشور همسایه قرار بگیرد. ايران در تمام سال های پس از انقلاب غير از دوران جنگ، هر سال کشف جديدي داشته و در اين مدت در مجموع 73 ميدان مشتمل بر 36 ميدان نفتي و 37 ميدان گازي کشف شده که از اين ميان، بخش زیادی ميدان مرزي و مشترک بوده اند. همچنین ایران با در اختیار داشتن حداقل ۲۸ میدان مشترک، شامل ۱۸ میدان نفتی، چهار میدان گازی و ۶ میدان نفت و گاز با کشورهای همسایه، یکی از معدود کشورهای جهان با این تعداد ساختار مشترک است. از این ۲۸ میدان، ایران با عراق ۱۲ حوزه مشترک، با امارات 7 هفت مخزن مشترک، با قطر و عمان هرکدام ۲ مخزن مشترک و با عربستان، کویت و ترکمنستان هرکدام یک مخزن مشترک دارد و به عبارتی حدود۵۰ درصد ذخایر گاز طبیعی ایران در مخازن مشترک است؛ از این رو مطالعه و شناخت همه ابعاد سیاسی، فنی، اقتصادی و حقوقی توسعه مخازن مشترک هیدروکربوری با تاکید بر مدیریت صیانتی مخزن از اهمیت و ضرورت برخوردار است. وزیر نفت در برنامه پیشنهادی ارایه شده به مجلس شورای اسلامی با اشاره به عدم تعیین تکلیف توسعه و تولید میادین مشترک نفت و گاز تصریح کرده است: در راستای تعیین تکلیف، تکمیل/توسعه و تولید حداکثری از میادین مشترک نفتی و گازی مهم در نواحی خشکی و دریایی اقدام موثری صورت نگرفته است و در طی سال 92 نسبت به فسخ و کان لم یکن کردن برخی از قراردادهای سرمایه گذاری خارجی و داخلی اقدام شده است که به عنوان مثال به فسخ قرارداد خارجی توسعه میدان مشترک آزادگان جنوبی و کان لم یکن نمودن قراردادهای داخلی توسعه فاز 11 میدان مشترک پارس جنوبی و فرزاد آ می توان اشاره کرد. بنابراین عدم تکمیل و توسعه و تولید حداکثری از میادین مشترک نفتی و گازی از جمله میادین آزادگان جنوبی، فازهای دوم و سوم میدان یادآوران، فاز دوم میدان های یاران شمالی و جنوبی و میدان اروند در منطقه غرب کارون در استان خوزستان و نیز میادین گازی فاز 11 پارس جنوبی، فرزاد آ و فرزاد ب و نیز میدان نفتی اسفندیار در خلیج فارس و نیز طرح های نگهداشت توان تولید سایر میادین مشترک از اهم چالش های اساسی وزارت نفت است که می بایست جهت تعیین تکلیف آنها اقدام های موثری انجام داد.
در سرفصل اکتشاف، توسعه، حفظ و نگهداشت تولید (نفت، گاز و میعانات) با اولویت میادین مشترک برنامه جواد اوجی برنامه هایی همچون تعیین تکلیف اکتشاف، توسعه،تولید و نگهداشت توان تولید از میادین مشترک نفتی و گازی اعم از توسعه نیافته و قدیمی در نواحی خشکی و دریا، ایجاد بستر مناسب و ارائه مشوق های لازم جهت جذب سرمایه و تأمین مالی توسعه و تولید از میادین مشترک، رفع و اصلاح رویه های موجود مانند اصلاح نوع قراردادها و شیوه مناقصات جهت بهبود وضعیت توسعه و افزایش و نگهداشت توان تولید با اولویت میادین مشترک، تکمیل توسعه میدان گازی پارس جنوبی، اجرای برنامه های گسترده نگهداشت توان تولید میدان گازی پارس جنوبی و تعیین تکلیف فشارافزایی این میدان، تهیه طرح جامع به همراه پیشبینی منابع مالی موردنیاز به منظور بازسازی و نوسازی تأسیسات تولید نفت و گاز مورد اشاره قرار گرفته است.
همچنین در این برنامه با عنوان برنامه وزارت نفت؛ خط مقدم جنگ اقتصادی به موضوعاتی همچون تلاش و پیگیری جهت صیانت و ارتقای ضریب بازیافت میادین نفتی کشور مبتنی بر اجرای پروژه های تحقیقاتی و طرح های بهینه سازی تولید و استفاده از روش های نوین ازدیاد برداشت، تعیین تکلیف گازهای مشعل و کاهش و حذف گازسوزی با به کارگیری روش های جدید فنی، مالی و قراردادی، اجرای گسترده برنامه های نگهداشت توان تولید میادین گازی، تجهیز مبادی مبادلات مواد نفتی و گازی به تجهیزات اندازه گیری دقیق (میترینگ تجاری) اشاره شده است. افزون بر آن اوجی در سرفصل دیگری با عنوان سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی، میدان های مشترک نفت و گاز را مورد اشاره قرار داده و به افزایش ذخایر راهبردی نفت و گاز کشور به منظور اثرگذاری در بازار جهانی نفت و گاز و تأکید بر حفظ و توسعه ظرفیت های تولید نفت و گاز، به ویژه در میادین مشترک اشاره کرده است.
در این میان نباید از سفرهای اخیر جواد اوجی به میدان های مشترک نفت و گاز در مدت کوتاه یک ماهه غافل بود تا با این سفر اهمیت رویکرد وزارتخانه خود به این بخش ها را عیان کند و افزون بر آن اعلام کند آمادگی داریم از ظرفیت سرمایه گذاران داخلی و خارجی به منظور توسعه میدان ها، با اولویت میدان های مشترک نفت و گاز استفاده کنیم.
گزارشی از آخرین روند سکوی زیستی در میدان مشترک با عربستان
مشعل سرانجام چشم انتظاری کارکنان شاغل در سکوی نفتی فروزان رو به پایان و قرار است با تکمیل فعالیت باقیمانده برای راه اندازی سکوی مسکونی FY-B میدان فروزان، عملیات پیش راه اندازی و راه اندازی اولیه این سکو اواخر آبان ماه آغاز شود؛ به این ترتیب ۹۰ نفر از کارکنان سکوی نفتی فروزان(دو نوبت کاری) که از سالها قبل محل سکونتشان روی بارج البرز بود، حالا یک اسکان همیشگی خواهند داشت.
با اسكان نفرات در سكوي مسكوني جديد امكان جابجايي دكل البرز به وجود خواهد آمد و دكل حفاري كه براي كار بر روي يك چاه سكوي F16 در نظر گرفته شده مي تواند عمليات خود را انجام دهد و اين امر موجب افزايش توليد ميدان فروزان خواهد شد
اگر بخواهید اطلاعات بیشتری از سکوی نفتی و مسکونی فروزان بدانید، قدمت هر دو این سکوها بیش از ۵۰ سال بوده است؛ عددی که خود نمایانگر رنگ فرسودگی و کهولت در این بخش ها بوده است. با این حال میزان فرسودگی سکوی مسکونی از 12 سال قبل سبب شده بود که از حوالی همان ایام این مهم در دستور کار قرار گرفته تا سکوی زیستی جدیدی ایجاد شود.
این سکوي زیستی جدید سال 91 ساخته شده و سال 94 پس از ساخت آن طبق برنامه سکوی قبلی از جکت مربوطه جدا شد، اما به دلیل قدمت سازه پايه آن و همچنين وزن سكوي جديد، امکان نصب سکوی زيستی جدید روی پایه های سکوی قبل وجود نداشت؛ به همین دلیل سکوی جدید به یارد بوشهر منتقل شد تا ساخت پایه های جدید و همچنین واسط و پل دسترسی انجام شود. مرحله بعدی نصب پل ارتباط سکوی مسکونی با سکوی تولیدی بود که سکوی مسکونی روی آن نصب شد.
از امكانات يك دكل حفاري مشابه جك آپ بارج به شکل موقت در این منطقه استفاده می شود که در مجاورت سکوی حفاري F16 قرار دارد و همزیستی آن با کارکنان و سکوی نفتی رو به پایان است و می شود گفت که روزگار نه چندان مناسب برای کارکنان روزهای آخر را طی می کند تا به محل جدیدی منتقل شوند.
سکوی جدید مسکونی فروزان 680 تن وزن دارد. 4 طبقه است و با ابعاد 20 در 14 دارای 16 اتاق بوده و مطابق استاندارد روزآمد دنیا و با کیفیت مناسب ساخته شده و همچون سایر سکوهای مسکونی دارای اتاق كنترل ، رستوران، اتاق بیلیارد، باشگاه، سرویس بهداشتی و هر آنچه یک خانه نیاز دارد، است. از جمله پد هلیکوپتر که با جدا شدن سکوی مسکونی قبلی تا امروز، فروزان از آن بی بهره بود.
از نکات مهم در سکوی مسکونی جديد درنظرگرفتن ایمنی بالا به ویژه در پایه ها و سازه های آن است که در ایام نصب هم با توجه به تجهیزات مناسب شرکت صدرا این سازه سنگین با دو کشنده و با روش های مهندسی خاص پای اسکله منتقل شد.
با توجه به اینکه طرح توسعه میدان نفتی مشترک فروزان در زمره طرحهای نگهداشت و افزايش توليد نفت است و با درنظرگرفتن اولویت مهم وزارت نفت دولت سیزدهم در زمینه میدان های مشترک نفت و گاز، می توان انتظار تسریع در این بخش را هم داشت.
طرح های نگهداشت و افزایش تولید در قالب 33 بسته طرح توسعه در گستره فعاليت سه شرکت تابع شرکت ملي نفت ايران (شرکت ملي مناطق نفت خيز جنوب، شرکت نفت فلات قاره ايران و شرکت نفت مناطق مرکزي ايران) در محدوده جغرافيايي هفت استان کرمانشاه، ايلام، خوزستان، کهگيلويه و بوير احمد، بوشهر، فارس و هرمزگان تعريف شده است. منابع مالي مورد نياز اين طرح با اتکا به درآمد حاصل از افزايش توليد نفت در بسته هاي کاري تعريف شده و از طريق انتشار اوراق مشارکت در بازار سرمايه تأمين مي شود.
همگام با برنامه ريزي براي افزايش ظرفيت توليد نفت، هدف اصلي از تدوين و اجراي اين طرح، حفظ جريان کار و اشتغال در ميان پيمانکاران و سازندگان ايراني صنعت نفت است و به اين منظور، ضمن بهره مندي صرف از توان پيمانکاران ايراني، فهرستي از کالاهاي پرمصرف طرح که امکان ساخت داخل آنها وجود دارد، تهيه و در قراردادهاي مربوطه گنجانده شده است و پيمانکاران صرفاً ملزم به سفارش اقلام اين فهرست به شرکت ها و کارخانه هاي داخلي هستند. پيش بيني مي شود در پايان اجراي تمامي بسته هاي کاري اين طرح، سهم ساخت داخل افزون بر 80 درصد باشد. در همین زمینه در حکم جواد اوجی، وزیر نفت به محسن خجسته مهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران نیز بر برنامه ریزی لازم برای اجرای طرح های اولویت دار حفظ و نگهداشت و افزایش توان تولید نفت و گاز تاکید شده است.
در این میان طرح توسعه میدان نفتی فروزان در بخش زیرسطحی شامل ۱۲ حلقه چاه جدید، ۱۱ حلقه چاه تعمیری، سه حلقه چاه RE-INTRY و در بخش روسطحی شامل احداث سه خط لوله دریایی به طول ۲۷ کیلومتر، ساخت و نصب دو سکوی جدید و کابل کشی چهار رشته فیبر نوری است که قرارداد آن به ارزش حدود ۲۹۰ میلیون یورو میان شرکت نفت فلات قاره به عنوان کارفرما با پیمانکاران ایرانی پتروپارس و مجتمع کشتی سازی و صنایع فراساحل ایران منعقد شده است.
افزون بر موارد فوق، نام فروزان در فهرست طرح های فناورانه شرکت ملی نفت با دانشگاه ها هم قرار دارد که در میان 13 قرارداد کلان پژوهشي صنعت نفت با دانشگاه ها و مراکز تحقيقاتي است.
کلیات برنامه پیشنهادی در رابطه با مطالعه طرح جامع توسعه میدان فروزان برای بهبود و افزایش تولید مشتمل بر پنج بسته شناخت میدان، تبدیل چالش های میدان به موضوع های قابل تحقیق و غربالگری همه روش های ازدیاد برداشت و بهبود تولید، ساخت/ به روزرسانی مدل شبیه ساز مخزن و شبیه سازی نتایج غربالگری، اجرای پایلوت آزمایشگاهی روش های منتخب ازدیاد برداشت و بهبود تولید، اصلاح مدل شبیه ساز مخزن با استفاده از نتایج آزمایش های بسته سوم و طراحی پایلوت میدانی و ارزیابی اقتصادی، نظارت بر اجرای پایلوت میدانی ازدیاد برداشت و برنامه پایش نتایج و تهیه طرح جامع توسعه (MDP) براساس روش بهینه ازدیاد برداشت است .
زمینه های اجرای تفاهم نامه «آموزش نیروهای حرفه ای مرتبط با طرح های نفت و گاز در استان کرمانشاه»
مشعل وزارت نفت در دوره جدید رویکردی متفاوت به پروژه های نفت و گاز را در پیش گرفته و در تلاش است حضور صنعت نفت در مناطق عملیاتی و شهرهای کوچک با کمترین هزینه و بیشترین منفعت برای ساکنان آن مناطق باشد. وزیر نفت در سفرهای استانی که از همان آغاز کار به شکل جداگانه و همراه با رئیس جمهوری داشته است، به استان هایی که نفت پروژه هایی در آنها داشته، سفر کرده و دستوراتی داده است. یکی از تاکیدهای جواد اوجی، موضوع اشتغال و به کارگیری نیروهای بومی هر منطقه در پروژه های توسعه ای و در حال اجرا و یا در آستانه بهره برداری بوده است. در این مورد به شکل مشخص موضوع به کارگیری نیروهای بومی در پروژه های در آستانه بهره برداری نفت و گاز استان کرمانشاه یکی از تاکیدهای جواد اوجی بوده است. بر این اساس تفاهم نامه ای اخیرا بین مدیر نظارت بر طرح های عمرانی مناطق نفت خیز، رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور و استاندار کرمانشاه به امضا رسیده است که می تواند بخش زیادی از این هدف و برنامه ریزی راهبردی را به خوبی پوشش دهد.
این تفاهم نامه که با عنوان «آموزش نیروهای حرفه ای مرتبط با طرح های نفت و گاز در استان کرمانشاه» به مدت دو سال به امضا رسیده است، در سال تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها و در راستای ایفای مسئولیت های اجتماعی صنعت نفت ایران و در جهت توانمندسازی نیروهای بومی و ایجاد توسعه پایدار در مناطق نفت خیز (کرمانشاه) به امضا رسیده و به زودی وارد فاز عملیاتی می شود.
در حال حاضر صنعت نفت در استان کرمانشاه چند پروژه مهم شامل پالایشگاه گاز سیروان، پتروشیمی شیمی کلهر و پنج پروژه صنایع پایین دستی در شهرستان های کنگاور، سنقر و کلیایی، روانسر و اسلام آباد غرب دارد که به زودی وارد فاز بهره برداری می شوند و لازم است دست درکاران نفت و مسئولان استانی برای تامین نیروی این پروژه ها تدابیر لازم را اتخاذ کنند. تفاهم نامه ای که اخیرا بین مدیر نظارت بر طرح های عمرانی مناطق نفت خیز، رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور و استاندار کرمانشاه به امضا رسیده در همین زمینه است.
این پروژه ها با خودشان امید، توسعه و تحول همه جانبه را برای مردم و به خصوص جوانان به همراه دارد و پیش بینی می شود که در فرآیند احداث و عملیات اجرایی این پروژه ها به شکل مستقیم و غیرمستقیم حداقل ۱۰ هزار شغل ایجاد شود و این شرایط فرصت خوبی برای نیروهای بومی در استان کرمانشاه خواهد بود. پروژه های پیش بینی شده صنعت نفت در استان کرمانشاه با سرعت خوب در حال پیشرفت است و به همین دلیل با این تفاهم نامه و تاکیدی که جواد اوجی، وزیر نفت در جهت آموزش نیروهای بومی جهت تامین نیروی انسانی پروژه ها داشته است، نگرانی تامین نیرو هم برطرف خواهد شد.
تفاهم نامه «آموزش نیروهای حرفه ای مرتبط با طرح های نفت و گاز در استان کرمانشاه» با چند هدف مهم شامل شناسایی و آموزش و توانمندسازی 2500 نفر از نیروهای مستعد و کارآمد بومی در حوزه های فنی و تخصصی مورد نیاز صنعت نفت، ارتقای سطح مهارت نیروهای بومی منطقه و افزایش امکان اشتغال در بخش خصوصی و به کارگیری امکانات و پتانسیل آموزش داخلی در تربیت نیروی انسانی مورد نیاز منطقه هدف، پیش بینی و هدف گذاری شده است.
همچنین ارائه و صدور گواهینامه معتبر برای افراد ذیصلاح که موفق به گذراندن دوره های آموزشی مربوطه شده اند و تهیه و ایجاد بانک اطلاعاتی جامع کارآموزان و افراد ذی صلاح توسط سازمان فنی و حرفه ای کشور و به منظور استفاده پیمانکاران مربوطه در پروژه ها از نیروهای مستعد مورد نیاز و در نهایت ایجاد نظام رتبه بندی فراگیران، از اهداف مهم دیگر این تفاهم نامه است.
در این قالب قرار است مدیریت نظارت بر طرح های عمرانی مناطق نفت خیز نیز فهرستی از نیازمندی ها و تخصص های مورد نیاز فعالیت های مرتبط با صنعت نفت را با همکاری مرکز توسعه مدیریت صنعت نفت تهیه کند. قرار است برای 750 نفر در رشته تخصصی «جوشکاری»، 950 نفر در رشته «لوله کشی صنعتی»، 350 نفر در رشته برق کار صنعتی، 250 نفر در رشته ابزار دقیق، 200 نفر در رشته ماشین آلات و نصب مکانیکی آموزش انجام شود.
بر اساس این گزارش، در این تفاهم نامه آمده است که تامین اعتبار مورد نیاز جهت آموزش و توانمندسازی 2500 نفر از اهالی بومی استان کرمانشاه و با اولویت قطعی متقاضیان بومی شهرستان های محل احداث پروژه های منطقه به صورت مقطوع و غیرقابل تغییر است و توسط مراجع ذی صلاح بررسی و محاسبه می شود. آنطور که در این تفاهم نامه اشاره شده است، اعتبار پیش بینی شده از سوی شرکت ملی نفت ایران (مدیریت نظارت بر طرح های عمرانی مناطق نفت خیز ) بیش از 477 میلیون ریال است که به ازای هر نفر ساعت آموزش 191 میلیون ریال شامل هزینه های مستقیم و پشتیبانی خواهد بود. این رقم پس از بررسی و تایید گزارش های مرحله ای و در قبال ارائه اسناد مالی مثبته توسط سازمان به حساب دولتی معرفی شده توسط ذی حسابی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور واریز می شود.
بر این اساس 25 درصد مبلغ با آغاز فرآیند فراخوان و ارزیابی ثبت نام کنندگان واجد شرایط هر دوره، 25 درصد این مبلغ در مقطع زمانی 6 ماهه پس از شروع قرارداد هر دوره و بر اساس پیشرفت کار به سازمان پرداخت خواهد شد و 50 درصد باقیمانده پس از اتمام هر دوره با رعایت برخی موارد پرداخت خواهد شد. البته برای پرداخت این مبلغ شروطی در نظر گرفته شده است؛ از جمله اینکه «در صورتی که 90 درصد شرکت کنندگان موفق به اخذ نمره قبولی در آزمون پایان دوره شده و گواهینامه معتبر دریافت کنند، هزینه کل دوره بر اساس نرخ مورد توافق به ازای شرکت کنندگان در دوره آموزشی به سازمان پرداخت می شود.» همچنین در صورت قبولی و اخذ گواهینامه کمتر از 90 درصد شرکت کنندگان در آزمون، به ازای تعداد قبولی، تعرفه های آموزشی، پشتیبانی و سایر هزینه های قانونی بر عهده سازمان فنی و حرفه ای خواهد بود. علاوه بر این تاکید شده است که این تفاهم نامه هیچ گونه تعهد استخدامی و جذب نیرو برای صنعت نفت ایجاد نمی کند و اسامی افراد پس از دریافت گواهینامه و مدرک معتبر در بانک اطلاعات نیروهای پروژه های صنعت نفت و گاز استان کرمانشاه که توسط سازمان فنی و حرفه ای ایجاد خواهد شد، درج می شود. همچنین قرار است کارگروهی از نمایندگان مدیریت نظارت بر طرح ها و مرکز توسعه مدیریت جهت بررسی و تایید عملکرد سازمان در حین برگزاری دوره و به صورت مستمر تشکیل شود. بر اساس این گزارش، در قالب این تفاهم نامه قرار است سازمان فنی و حرفه ای اقدام به «طراحی و تدوین استانداردهای آموزشی مشاغل مورد نیاز نفت، نیازسنجی و برنامه ریزی های لازم جهت اجرای دوره های توافق شده با مشارکت کارشناسان نفت» کند و همزمان با همکاری کارشناسان نفت اقدام به تعیین صلاحیت و استانداردهای آموزشی و تهیه سرفصل ها و منابع آموزشی کند. این سازمان در کنار ایجاد زمینه های فنی و اجرایی موظف به برگزاری متوسط 600 ساعت دوره آموزشی به ازای هر حرفه برای هر نفر، برگزاری 80 درصد دوره به صورت عملی-کارگاهی و 20 درصد به صورت تئوری خواهد بود. همچنین موظف است از اساتید و مدرسان واجد شرایط و برخوردار از تجربه و سابقه تدریس و آشنایی کافی با صنعت نفت و شرکت های موجود استفاده کند. در کنار این موارد، پیش بینی شده که کلیه کارآموزان در جریان دوره های آموزشی در برابر حوادث هنگام آموزش تحت پوشش بیمه مسئولیت مدنی قرار گیرند. اما استانداری کرمانشاه هم متعهد شده است کارگروهی مرکب از نمایندگان مردم منطقه، نماینده استانداری کرمانشاه، فرمانداران شهرستان های هدف، اداره کل کار استان و سازمان فنی و حرفه ای استان کرمانشاه را جهت پایش و تایید متقاضیان از حیث بومی بودن تشکیل دهد و فهرست نهایی را جهت ارزیابی اولیه به سازمان فنی و حرفه ای کشور ارائه کند. مدت این تفاهم نامه که به امضای مدیر نظارت بر طرح های عمرانی مناطق نفت خیز، رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور و استاندار کرمانشاه رسیده، از زمان امضا برای 2 سال پیش بینی شده و با نظر و توافق طرفین می تواند تمدید شود.
سبد پروژه های جهش دوم صنعت پتروشیمی در حال تکمیل است
مشعل: صنعت پتروشیمی حالا دیگر به یکی از موتورهای محرک اقتصاد کشور تبدیل شده و توانسته است جایگاه خود را در داخل و در منطقه و جهان به دست بیاورد و در این میان برنامه های توسعه ای هیچ گاه متوقف نشده است و حالا در 1400 تعداد قابل توجهی از پروژه های صنعت پتروشیمی در آستانه بهره برداری و تعدادی دیگر نیز در انتظار تصمیمات جدید و شروع مراحل اجرایی هستند. بر این اساس دست به نقدترین پروژه های آماده افتتاح شامل «آرتا انرژی» ، «فاز یک پتروکیمیای ابن سینا» ، «فاز اول ABS پلیمر پاد جم» ، «دی آریا پلیمر»، «پتروشیمی هنگام» و «دی پلیمر آرین» ، «طرح اتیلن گلایکول پارس فنل» و «پتروشیمی دالاهو» هستند که هر کدام به نحوی مراحل پایانی کار خود را می گذرانند و خیلی زود در نوبت برنامه های افتتاح قرار می گیرند. این پروژه ها در سبد جهش دوم صنعت پتروشیمی هستند و خیلی زود می توانیم وارد فصل جدید صنعت پتروشیمی شویم. در جهش سوم و فصل جدید پتروشیمی شاهد فعالیت طرح های پیشران، راهبردی و خوراک ترکیبی هستیم که قرار است تا ۱۴۰۶ ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی را به ۱۶۰ میلیون تن و درآمد این صنعت را به ۵۰ میلیارد دلار برساند. حالا و در نیمه دوم 1400 خوب است مروری بر آخرین وضعیت برخی از این پروژه های نزدیک به افتتاح در 1400 بیندازیم.
پروژه پتروشیمی آرتا انرژی از حدود سه سال قبل توسط بخش خصوصی و درست روبه روی واحد تولیدی کارخانه آرتا پلاست در حال اجرا و تامین کننده زنجیره مواد اولیه همین مجموعه است. واحدهای صنعتی مستقر در آرتا پلاست زنجیره کامل تولید محصولاتی مانند پارکت و ام .دی .اف هستند و هدف سرمایه گذار از احداث پتروشیمی آرتا انرژی، تامین مواد اولیه مورد نیاز برای تولید چسب و دیگر مواد شیمیایی مورد استفاده در تولید این محصولات است. پتروشیمی آرتا انرژی در زمینی به مساحت ۸ هکتار اجر شده و قرار است سالانه ۱۳۲ هزار تن متانول گرید AA و ۲۸۳ هزار تن فرمالدئید تولید کند و در این جریان تا زمان بهره برداری برای حدود 500 نفر شغل ایجاد کرده است. این واحد پس از افتتاح برای حدود 300 نفر شغل مستقیم ایجاد می کند. این واحد صنعتی سالانه به ۱۶۰ میلیون مترمکعب گاز طبیعی نیاز دارد که شرکت گاز استان در حال احداث خط لوله ویژه برای تامین گاز این واحد است.
فاز نخست پروژه پتروکیمیای ابن سینا شامل واحد تفکیک بوتان و واحد انیدرید مالئیک است. انیدرید مالئیک در صنایع تولیدی رزین های غیراشباع مصرف بسیار و کاربردی دارد و اکنون بخش بزرگی از نیاز کشور در بخش تولید پلی استرهای غیراشباع از طریق واردات تأمین می شود.
با بهره برداری از این طرح، برای نخستین بار امکان تولید تجاری سه محصول انیدرید مالئیک، ایزوبوتان و نرمال بوتان در ماهشهر فراهم می شود که این محصولات در صنایع تکمیلی همچون ساخت و تولید انواع رزین های پلی استر، صنایع خودروسازی، دریایی، الکترونیک، انواع الیاف ها دارای کاربردهای متنوع و متعددی است. انتظار می رود واحد جداسازی بوتان در نوبت اول و واحد انیدرید مالئیک در نوبت دوم به بهره برداری برسد.
این واحد در فضایی در حدود 3 هکتار در سایت 2 منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی، در بندر امام خمینی در حال اجراست. موقعیت واحد به لحاظ نزدیکی و سهولت دسترسی به بندرامام خمینی و مسیرهای بین المللی آبی به کشورهای مختلف بسیار مناسب است.
محصول اصلی دی پلیمر آریای خمین پلی پروپیلن در گرید های مختلف خواهد بود. این واحد با ظرفیت اولیه 175 هزار تن پلی پروپیلن طراحی شده که این میزان با تخصیص خوراک تعهد شده تا 300 هزار تن قابل افزایش است. مواد اولیه مورد نیاز این طرح پروپیلن، اتیلن و هیدروژن است که توسط پالایشگاه امام خمینی شازند تامین می شود . البته با اجرای طرح های جدید پروپیلن در کشور منابع تامین این مواد بیشتر خواهد بود. محل اجرای طرح شهرک تخصصی صنایع پتروشیمی در ۱۴ کیلومتری شهرستان خمین است و این پروژه می تواند در دو فاز به بهره برداری و ظرفیت 300 هزار تن برسد.
طرح آمونیاک و اوره پتروشیمی هنگام در منطقه ویژه اقتصادی پارس جنوبی در حال اجرا و مراحل نهایی است. مساحت این طرح بالغ بر 25 هکتار و شامل واحد آمونیاک، واحد اوره وگرانول، آفسایت و ساختمان های صنعتی و غیر صنعتی است. پتروشیمی هنگام زیرمجموعه هلدینگ خلیج فارس قرار دارد و از اردیبهشت سال گذشته سهام پتروشیمی هنگام ازسوی پتروشیمی نوری خریداری شده است. این اقدام به منظور تنوع بخشی به سبد محصولات و کاهش ریسک و پایداری سودآوری انجام شده است. طبق برنامه قرار است ابتدا واحد آمونیاک به بهره برداری رسیده و به فاصله چند ماه واحد اوره نیز آماده بهره برداری رسمی شود.
پروژه متانول دی پلیمر آرین عسلویه، یکی از طرح های شرکت پتروشیمی باختر در منطقه صنعتی عسلویه است. طرح دی پلیمر آرین در زمینی به مساحت 7.44 هکتار در دست احداث است . خوراک و مواد اولیه مورد نیاز طرح شامل 1500 میلیون متر مکعب در سال گاز طبیعی و 960 هزار تن در سال اکسیژن است و در نهایت این طرح 1.65 میلیون تن متانول در سال تولید می کند. همچنین قرارداد خوراک با پتروشیمی دماوند منعقد شده و سرویس های جانبی نیز از آن پتروشیمی تامین می شود.
فاز نخست پروژه ABS-Rubber پتروشیمی جم با ظرفیت ۲۰۰ هزارتن ABS و ۶۰ هزارتن Rubber توسط شرکت توسعه پلیمر پادجم در حال اجراست. ایـن طـرح در منطقـه ویـژه اقتصـادی انـرژی پارس واقـع در بنـدر عسـلویه در زمینـی بـه مسـاحت ۱۵ هکتـار است.
خوراک های دریافتی ایـن مجتمـع شـامل اسـتایرین، بـه میـزان ۱۵۲ هـزار تـن در سـال از طریـق خـط لوله از مجتمـع پتروشیمی پـارس، بوتادیـن بـه مقـدار ۵۴ هـزار تـن در سـال از طریـق خـط لولـه از مجتمـع پتروشیمی جـم و آکریلونیتریـل بـه میـزان ۴۷ هـزار تـن در سـال از خـارج کشـور تأمیـن می شود.
کلیه سرویس های جانبـی ایـن مجتمـع از طریـق خـط لولـه از مجتمـع پتروشـیمی دماونـد تأمیـن می شود.
این طرح در منطقه عسلویه و در فاز 2 پتروشیمی به مساحت 7.33 هکتار واقع شده است. فرآورده اصلی این واحد، منو اتیلن گلایکول (MEG) به میزان 500 هزار تن در سال به همراه دی اتیلن گلایکول (50 هزار تن درسال) و تری اتیلن گلایکول (3.5 هزارتن در سال) خواهد بود.
خوراک این مجموعه شامل 330 هزار تن اتیلن و 380 هزار تن اکسیژن در سال است که محل تامین خوراک اتیلن از پتروشیمی بوشهر و اکسیژن از پتروشیمی دماوند خواهد بود. عمده محصولات این طرح صادر خواهد شد و پیش بینی می شود سالانه ارزآوری قابل توجهی داشته باشد.
فاز نخست کیمیا صنایع دالاهو با ظرفیت تولید سالانه 60 هزار تن پلی استایران انبساطی در مراحل نهایی اجراست. ظرفیت نهایی تولید پلی استایرن در این مجتمع ۱۲۰ هزار تن در سال خواهد بود.
مواد اولیه مورد نیاز برای تولید پلی استایرن انبساطی در شرکت کیمیا صنایع دالاهو شامل استایرن منومر و پنتان مایع است که استایرن منومر از طریق پتروشیمی پارس و پنتان از پتروشیمی نوری (برزویه) تامین خواهد شد. کیمیا صنایع دالاهو یا همان پتروشیمی دالاهو یکی از چهار طرح پلی استایرن انبساطی است که قرار است اولین پارک پتروشیمی ایران در عسلویه را تشکیل دهند.
موفقیتی دیگر برای متخصصان شرکت پالایش نفت اصفهان
مشعل در طول تعميرات اساسي واحد آيزوماكس شماره 2 شركت پالايش نفت اصفهان، پروژه تغيير سيستم آب بندي كمپرسور گاز گردشي اين واحد، با اتكا به دانش و تخصص كارشناسان شركت و بدون نياز به كمك شركت هاي خارجي با كمترين هزينه انجام شد. اين كمپرسور كه حدود دو ماه است بدون كوچكترين مشكلي در سرويس قرار گرفته، يكي از پیچیده ترین تجهيزات پالايشگاهي است و تغيير در سيستم آب بندي آن، از جمله كارهاي فوق تخصصي و ظريفي است كه صفر تا صد آن به دست تواناي متخصصان اين شركت انجام شده است. برای آگاهی بیشتر از روند اجرای این سیستم با مهدي نصرآزاداني، رئيس نگهداري و تعميرات ماشین آلات دوار شركت پالايش نفت اصفهان گفت وگو کرده ایم که مشروح آن را در ادامه می خوانید.
گاز گردشی C-602 واحدهاي آيزوماكس يكي از تجهيزات بسيار مهم و حياتي واحدهاي پالايشي و فاقد كمپرسور يدك است و در صورتي كه هرگونه مشكلي براي آن به وجود آيد، تمام واحد از سرویس خارج می شود كه از نظر مالي خسارت های سنگيني را به دنبال دارد. طبق تجربيات سال های گذشته با توجه به بالا بودن فشار داخل اين كمپرسورها بيشترين مشكلات آنها نشتي سيستم آب بندي بوده است كه با توجه به مشكلات عديده و زيادي كه در سال های گذشته وجود داشته و به دليل بروز مشكلات آب بندها پس از تعميرات اساسي يا در حين كار به دليل Fail كردن سیل ها واحد به صورت اضطراري و در هر مرحله چندين روز بسته شده بود كه خسارت زيادي براي شركت به دنبال داشت، تصميم به جايگزيني آب بندهای جدید گرفته شده است.
آب بندي گازها نسبت به مايعات به خصوص در فشارهاي بالا بسيار دشوار است. با توجه به بالا بودن فشار كمپرسورهاي گاز گردشي C- 602 واحدهاي آيزوماكس كه حدود 200Bar فشار دارند و خطرناك بودن گاز کمپرس شونده كه هيدروژن است؛ در سیستم های قديمي براي آب بندي گاز داخل كمپرسور به طرف بيرون از روغن با فشار بالا استفاده مي شد كه با ايجاد يك ديواره فشاري روغن با فشار بالا از بيرون آمدن گاز داخل كمپرسور ممانعت و كار آب بندي انجام می شد؛ به طوری که فشار روغن بايد بسيار دقيق و کنترل شده باشد طوري كه همواره مقدار كمي از فشار گاز بالاتر باشد، زيرا در صورتي كه فشار روغن بيشتر از حد كنترل شود، باعث وارد شدن حجم روغن بالايي داخل كمپرسور می شود كه علاوه بر هدر رفتن روغن از تراپ ها باعث ايجاد مشكلات براي خود كمپرسور و فرايند می شود و در صورتي كه فشار روغن از حد كنترل شده كمتر باشد، باعث ورود و جايگزين شدن گاز به جاي روغن روي سيل رينگ هاي آب بندي و عدم روانكاري و سوخته شدن سيل رینگ های آب بندي شده كه منجر به افزايش لقي بين سيل رینگ ها و شافت افت فشار روغن و بيرون زدن گاز داخل كمپرسور می شود كه الزاما بايد كمپرسور و واحد عمليات از سرويس خارج شود.
كمپرسورهايي كه با سیل های روغني كار مي كنند، براي تامين و تنظيم فشار و فلوي روغن به تجهيزاتی مانند مخزن روغن پمپ هاي فشار بالا و فشار پايين تاپ تانك تراپ فيلتر و همچنين مجموعه زيادي سیستم های كنترلي پيچيده ابزار دقيق براي تنظيم فشار و فلوي روغن و بافر گاز ازجمله كنترل ولوهاي تنظيم روغن و بافر گاز ترانسميترهاي اندازه گیری سطح روغن داخل تاپ تانك نیاز دارند كه هركدام بايد داراي سیستم های حفاظتي باشند و كوچك ترين انحراف در عملكرد اين تجهيزات و اختلال فشار روغن باعث بيرون زدن سيل كمپرسور می شود.
آب بندهای گازی كه به سیل های خشك يا اصلاحا به Dry Gas Seal شناخته می شود ساختماني مثل مكانيكال آب بند دارند و شامل يك رينگ دوار Rotating Ring و يك رينگ ثابتStationary Ring هستند كه روي سطوح رينگ دوار شيارهايي با دقت بسيار بالا(در حد ميكرون) تعبيه شده كه در اثر دوران محور گاز تميزي كه روي آن تزريق می شود وارد اين شيارها شده و باعث افزايش فشار بين سطوح (ايجاد ديواره فشاري گاز) و نهايتا منجر به ايجاد فاصله چند ميكروني بين سطوح آب بندي می شود كه اولا باعث آب بندي و به حداقل رسيدن نشتي از بين سطوح و ثانيا جلوگيري از تماس مستقيم دو سطح آب بندي و عدم ايجاد حرارت (به واسطه عدم تماس مستقيم سطوح آب بندي ) شده و به واسطه اینکه سطوح آب بندي ثابت و دوار روي فيلم بسيار نازكي از گاز مي چرخند برخلاف سیل های روغني هیچ گونه اصطكاك لغزشي بين قطعات وجود ندارد و طبيعتا تلفات مكانيكي تقريبا به صفر می رسد و نيازي هم به سيستم خنک کننده نخواهند داشت.
مزاياي سیل های جديد عبارتند از:
عدم ايجاد فرسايش به دليل عدم تماس مستقيم سطوح آب بندي كه منجر به افزايش طول عمر سيل خواهد شد.
هزینه های نگهداري سیل های خشك نسبت به سیل های روغني به مراتب كمتر و نزديك صفر است.
بهره برداری از سیل های خشك نسبت به سیل های روغني بسيار راحت تر است.
تعميرات سیل های جديد نسبت به سیل های روغني بسيار راحت تر است و در زمان تعويض نيازي به دمونتاژ كمپرسور و تعمير رتور كه كار طاقت فرسایی است، ندارند؛ برخلاف سیل های روغني كه در زمانFail سیل های هر دو طرف كمپرسور آسيب می دید.
برخلاف سیل های روغني در صورتی كه براي يكي از سیل ها مشكلي به وجود آيد، اين مشكل سيل طرف ديگر را تحت تاثير قرار نمی دهد و احتمال آسيب ديدن سیل های دو طرف كمپرسور خيلي كمتراست.
نسبت به سیل های روغني قابليت اعتماد Reliability و ايمني بالاتري دارند.
اتلاف گاز و نشتي سیل های جديد نسبت به سیل های روغني به مراتب كمتر است.
نياز سیل های جديد به بافر گاز (حدود 90 درصد) نسبت به سیل های روغني كمتر است.
با توجه به اینکه برخلاف سیل های روغني كه نياز به سیستم های عريض و طويل تامين روغن فشار بالا دارند، مجموعه پانل تامين گاز تميز سيل هاي جديد بسيار کوچک تر است و نيازي به سیستم های كنترلي زيادي ندارند.
جلوگيري از هدر رفتن روزانه حدود200 ليتر روغن روانكار(خروجي تراپ ها) كه با در نظر گرفتن هزينه هاي بالاسري اعم از نقل و انتقالات روغن از انبار به واحد انتقال روغن تخليه شده از تراپ ها به بيرون واحد شارژ روغن داخل مخزن و... عدد قابل توجهي خواهد شد. البته در ماه های مانده به تعميرات اساسي گاهی نشت روغن به 1000ليتر در روز هم می رسید.
الف- از سرويس خارج شدن چهار دستگاه پمپ تامين روغن LP&HP Seal Oil دو دستگاه الكتروموتور و دو دستگاه توربين بخار به ترتيب با توان مصرفي 7.5KWو55KW كه از سرويس خارج شدن توربین های اين پمپ ها علاوه بر کاهش مصرف بخار 20Bar باعث كاهش توليد بخار4Bar پالايشگاه می شود كه در اكثر مواقع بخار4Bar به طرف اتمسفر Vent و عملا به هدر می رفت، صرفه جویی بسيار بالايي دارد.
ب- حذف كولرهاي روغن سيستم سيل اويل كه به دليل بالا بودن دماي روغن غالبا هر دو عدد كولر در سرويس قرار داشتند (آب مصرفي كولرهاي اصلي 33GPM مجموعا66GPM) بوده كه به دليل خنک کنندگی پايين علاوه بر بزرگ تر كردن سايز كولرها (كه طبعا مصرف آب بالاتري هم به دنبال داشت) كولر سوم هم نصب شده و حتي در اکثر فصول سال با برقراري دوش آب روي پوسته کولرها اقدام به خنك كردن روغن می شد.
پ- با از سرويس خارج شدن دو دستگاه توربين بخار مربوط به پمپ های سيل اويل آب مورد نياز كولرهاي هوزينگ برينگ ها و همچنين كولرهاي روغن آنها هم قطع می شود؛ از این رو اجراي اين پروژه باعث صرفه جویی مقدار زيادي آب در اين شرايط خشكسالي خواهد شد.
با توجه به اینکه اصطكاك لغزشي بين سطوح آب بندي سیل های خشك (كه روي فيلم نازك چندميكروني گاز می چرخند) نسبت به سیل های روغني كه در اثر اصطكاك روغن با سيل رینگ ها اصطكاك زيادي به وجود می آورد(كه نتيجه آن افزايش درجه حرارت روغن سيل اويل خروجي از سیل هاست) به مراتب كمتر است، باعث كاهش بخار مصرفي توربين خواهد شد.
قابليت تعويض آب بندهای جديد كه به صورت كارتريج طراحي و نصب می شوند (مثل مكانيكال سیل ها) به مراتب راحت تر از سیل های روغني است (كه دهها قطعه به صورت تک تک روي رتور و داخل استافينگ باكس با ابزارآلات مخصوص و دقت بالا و صرف وقت زياد نصب می شوند است) و نياز كمتري به نفرات خبره و متخصص سیل های قديمي دارد و زمان تعويض آنها به مراتب كمتر از سیل های قديمي است كه براي تعويض سيل بايد كل كمپرسور دمونتاژ شود كه همين مزيت به كاهش زمان تعمیر و توقف واحد منجر می شود. با اجراي اين پروژه، امكان حذف بيش از صد قطعه يدكي مربوط به پمپ ها و توربین های HP&LP Seal Oil قطعات سيستم آب بندي قديمي اعم از سيل رینگ ها فيلترهاي روغن و قطعات داخلي تراپ ها كنترل ولوهاي کنترل کننده فشار روغن سيل اويل و بافرگازتاپ تانك و تعداد زيادي از قطعات گران قیمت ابزار دقيق اعم از قطعات كنترل ولوها سوئيچ هاي فشاري درجه حرارتي ترانسميترهاي فشار ارتفاع سنج ها و دما و غیره اين كمپرسورهاي حياتي از سيستم انبارداری ميسر شده است.
يكي ديگر از فوايد اجراي پروژه مزبور از رده خارج شدن چهار دستگاه پمپ دو دستگاه توربين دو دستگاه الكتروموتور و حجم تقريبا زيادي لوله های SS فشار بالا و تعداد زيادي از انواع و اقسام اتصالات اعم از مخزن روغن و متعلقات تاپ تانك انواع ولو چك، ولو شير اطمينان، زانو فلنچ صافي، مخزن روغن هيتر، كولر سايد گلاس تراپ و همچنين تعداد زيادي از ادوات ابزار دقيق فشار بالاي گران قیمت از جمله چندين دستگاه كنترل ولو فشار بالا انواع ترانسميتر، ارتفاع سنج، فشارسنج، دماسنج، سوئیچ های فشاري و حرارتي، ترموول ترموكوپل و ... مربوط به سيستم سيل اويل است كه امكان استفاده از آنها در جاهاي ديگر پالايشگاه وجود دارد.
بهره برداری از كمپرسورهاي مجهز به سيستم DGS در حين راه اندازی بستن و حين کار کمپرسور كه فقط فشار گاز تميز و تعداد معدودي پارامتر ديگر كه تغييرات آنها ناشي از گاز تميز است تحت كنترل قرار می گیرد نسبت به سیل های قديمي كه مستلزم چك و کنترل كردن پارامترهاي بسيار زيادي اعم از دور توربین ها، سطح روغن تاپ تانك، كنترل تنظيم مداوم تراپ ها، مراقبت و سركشي به پمپ های سيل اويل، چك مداوم كنترل ولوهای مسير روغن (كه بسيار حساس بوده و روغن مازاد با فشار200بار را به مخزن روغن برمی گرداند) و با فر گاز بود، بسيار راحت تر است و باعث كاهش ریسک های ناشي از خطاهاي انساني و سيستمي كه در سیل های روغني بارها شاهد شکست آب بند اين كمپرسورها حین راه اندازی بوده ایم که با آسوده خاطر شدن همكاران بهره برداری نسبت به كمپرسور مزبور، امكان كنترل شرايط عملياتي راکتورها و ... بهتر خواهد شد.
خوشبختانه نه، زيرا در سال های گذشته چندين شركت داخلي به دانش فني و تكنولوژي ساخت و تعمير سیل های خشك به طور كامل و با هزينه هایي به مراتب كمتر از شرکت های خارجي دست یافته و اقدام به بومی سازی اين سیل ها کرده اند؛ از این رو تحریم های اقتصادي هيچ تاثير سوء و خللي در آينده در اين زمينه نمی تواند به وجود بیاورد.
با وجود اینکه اجراي پروژه مشابه روي كمپرسورC1-602 چندين سال پيش توسط يك تيم حدوه 10 نفره از شركت بورگمن آلمان و بورگمن پارس در مدت زمان بسيار بيشتري انجام شد و مشكلات عديده اي داشت كه به مرور زمان به کوشش متخصصان شركت برطرف شد، خوشبختانه با توجه به تخصص و تجربيات ارزشمندي كه طي سال های گذشته روي اين کمپرسورها كسب شده بود و حتي پروژه مشابهي كه روي كمپرسورC1-251 واحد تبديل كاتاليستي شماره یك (البته با فشار پايين تر) به طور كامل در سال1396 به کوشش متخصصان اين قسمت انجام شد و همان هم مورد باور شرکت های خارجي نبود اما با اتكال به ايزد منان و پشت گرمی دانش و تجربه و تخصص موجود در شركت اجراي پروژه مزبور روي كمپرسور واحد آيزوماكس با فشار200بار در زمان كمتر و كيفيت بسيار بالاتر و حتی بهتر و بدون كمك به هيچ شركت داخلي و خارجي با موفقيت انجام شد.
لازم می دانم به سهم خود مراتب تشكر و قدرداني خود را از اعتماد انگيزه ساز مديريت محترم كه به عنوان پشتوانه خدمت و موجبات انگيزشي ما و ساير همكاران در اجراي موفقیت آمیز این پروژه مهم و حياتي بودند و مخاطرات و ریسک های منطقي احتمالي آن را پذيرفتند، همچنين مجموعه كاركنان ادارات مختلف اعم از كارگاه مركزي، بالاخص قسمت تراشكاري، تعميرات مكانيك و نوسازي، تعميرات ابزاردقيق، مهندسي عمومي، بازرسي فني، تداركات كالا و همكاران بهره برداری منطقه به ویژه همكاران فعال و زحمتكش كارگاه تعميرات تلمبه كه بار اصلي اين پروژه را متحمل شدند و از ماه ها قبل پيگير مقدمات اوليه اعم از آماده سازی روتور كمپرسور بر اساس سيل جديد و همچنين آماده سازی و طراحي و ساخت فيكسچر براي افزايش دقت تراشكاري، سهولت انجام كار و به حداقل رساندن زمان تراشكاري كاورها را با نظارت كامل و همكاري تنگاتنگ قسمت تراشكاري به صورت شبانه روزی و حتي زودتر از پلن تهيه شده انجام دادند و طي سال های گذشته نيز علاوه بر انجام كارهاي روتين، خدمات بسيار ارزشمندي اعم از ساخت تعداد زيادي از انواع و اقسام پمپ ها بهینه سازی تجهيزات طراحي و ساخت انواع قطعات و تعميرات ابتكاري انواع و اقسام تجهيزات دوار اعم از توربین ها و كمپرسورها را براي پالايشگاه انجام داده اند و نه تنها باعث افتخار براي شركت پالايش نفت اصفهان بلكه سرآمد همه پالایشگاه ها بوده و در انجام اين پروژه سنگين و حياتي نقش ویژه ای را بازي كردند، همچنین بقيه همكاران نگهداري و تعميرات ماشین آلات دوار واحدهاي عملياتي قدردانی کنم و ضمن عرض خسته نباشيد، اين موفقيت بزرگ را به همه همكاران تبريك می گویم و از درگاه ايزدمنان سلامتي و توفيقات روزافزون و طول عمر با عزت براي آنها مسئلت می کنم.
سيستم بهاي تمام شده «ABC» در شرکت انتقال گاز ایران پیاده سازی شد
مشعل در وضعيت رقابتي موجود، يكي از عوامل مهمي كه موجب برتري نسبت به ساير رقبا می شود، كاهش بهاي تمام شده محصولات و خدمات ارائه شده است و اين مهم بدون كاهش هزینه ها در سازمان و استفاده بهينه از امكانات و منابع، امري غير ممكن است. با افزايش سهم فناوري و ساير اجزاي هزینه ها در توليد كالاها و خدمات، روش هزینه یابی سنتي جوابگوي اين نياز نيست، در حالي كه اطلاعات بهاي تمام شده محصولات، خدمات و مشتريان از مهم ترين اطلاعات مالي بوده كه براي تصميمات مديريت مورد نياز است. برآورده نشدن اطلاعات مورد نياز از طریق سيستم هاي هزینه یابی سنتي، حسابداران مديريت را ناچار به ابداع و به كارگيري روش ها و سيستم هايي کرده كه جوابگوي نيازهاي روز شركت ها باشد و واحدهاي اقتصادي را به سمت استفاده از سيستم هزینه یابی بر مبناي (ABC) متمايل ساخته كه اين روش مزايايي نسبت به روش هزینه یابی سنتي دارد. بر اين اساس، اولين اقدامات اجرايي استقرار ABC درمنطقه 8 عمليات انتقال گاز ایران، به عنوان پايلوت مناطق شركت انتقال گاز ایران، با حضور تيمي از همكاران دانشگاه صنعت نفت شروع شد. علي اصغر زماني، رئيس امور مالي منطقه 8 عملیات انتقال گاز ایران و مسؤول اجرايي پروژه استقرار سيستم حسابداري قيمت تمام شده بر مبناي فعاليت در شركت انتقال گاز ایران می گوید: مديران سطوح مختلف سازماني، نيازمند يك سيستم اطلاعاتي كارآمد حسابداري مديريت هستند كه پشتيبان وظايف مديريتي آنها باشد. تيم مديريت يك سازمان، به دنبال ارزش آفريني براي سازمان است كه اين خواسته با مديريت منابع، فعالیت ها و كاركنان برای نيل به اهداف سازمان محقق می شود. به گفته وی، مديريت هزينه يكي از كارهاي اصلي مديران است. مقصود از مديريت هزينه ( COST Management) عملياتي است كه مديران انجام می دهند تا ضمن جلب رضايت مشتريان به طور پيوسته هزینه ها را كنترل كرده و كاهش دهند. سيستم مديريت هزينه، نوعي سيستم برنامه ريزي و كنترل به منظور اندازه گيري بهاي تمام شده منابع صرف شده براي انجام فعالیت هاي اصلي سازمان، شناسايي و حذف هزینه های بدون ارزش افزوده، تعيين كارایي و اثر بخشي همه فعالیت هاي اصلي سازمان و شناسايي و اندازه گيري فعالیت هاي جديد برای بهبود عملكرد سازمان در آينده است.
ABC يكي از روش هاي نوين هزینه یابی است كه بر اساس نيازهاي روز شركت ها و با توجه به تحولات صنعتي جوامع، از جمله رقابت سنگين در بازارهاي جهاني، نوآوري تكنولوژي، پيشرفت سيستم هاي مرتبط با آي تي برای هماهنگي عمليات با شرايط جديد و داشتن توانايي رقابت در بازار، ابداع شد كه نسبت به روش سنتي هزینه یابی بر مبناي حجم (VBC) داراي مزاياي چشمگيري است.
رئيس امور مالي منطقه 8 عملیات انتقال گاز ایران می گوید: ABC يك روش ويژه براي اصلاح سيستم هزینه یابی سنتي بر مبناي حجم است. اين روش، از جمله روش هاي نوين هزينه يابي است که با ارائه اطلاعات بهاي تمام شده دقيق از يک طرف و شناسايي فعالیت هاي فاقد ارزش افزوده از سوی ديگر، در فرايند مديريت هزينه کاربرد دارد.
از جمله كاربردهاي اين روش می توان به ارائه اطلاعات لازم برای تصميم گيري مديران، لازمه اجراي بودجه ريزي بر مبناي عملكرد (ABB)، فراهم کردن اطلاعات مناسب به منظور هزینه یابی و قيمت گذاري، پوشش ناکارآمدي هاي سيستم هزينه يابي سنتي و تخصيص بهينه منابع (مديريت هزينه) اشاره کرد.
زماني درباره اهداف اجرای ABC می گوید: ويژگي برجسته سيستم هزینه یابی بر مبناي فعاليت، تاكيد بر فعالیت ها به عنوان موضوعات اساسي هزينه است. اين سيستم (ABC ) از طريق شناسایي و طبقه بندي هزینه ها، شناخت و طبقه بندي فعالیت هاي جداگانه به عنوان موضوعات هزينه بنيادين، شناسايي محرك هزینه ها و فعالیت ها و تخصيص دقيق هزینه ها به فعاليت و محصولات سيستم هزینه یابی شركت را بهبود می بخشد. در سيستم ABC هزينه منابع ابتدا به فعالیت ها انتساب می يابد و سپس بر مبناي ميزان استفاده هر يك از موضوعات هزینه یابی از اين فعالیت ها، به موضوعات هزینه یابی منتسب می شود. ABC يك روش دو مرحله اي براي انتساب هزینه های سربار به فعالیت هاي مختلف و بعد از آن هزینه های منتسب شده به فعالیت ها، به محصولات تخصيص می يابند.
وی با اشاره به مراحل پیاده سازی این سیستم در شرکت انتقال گاز ایران می گوید: سيستم هزینه یابی بر مبناي فعاليت در 7 مرحله شامل تعيين موضوع هزينه، تعيين هزینه های مستقيم يك محصول/ خدمت/ مشتري، انتخاب مبناي تخصيص هزينه برای تخصيص هزینه های غيرمستقيم به محصولات/ خدمات/ مشتريان، تعيين هزینه های غيرمستقيم مرتبط با هر يك از مبناي تخصيص هزینه ها، محاسبه نرخ هر واحد از مباني تخصيص هزینه ها به منظور تخصيص هزینه های غيرمستقيم به محصولات، خدمات و مشتريان، محاسبه هزینه های غيرمستقيم تخصيص يافته به محصولات، خدمات و مشتريان و محاسبه كل هزینه های محصولات، خدمات و مشتريان با اضافه كردن همه هزینه های مستقيم و غير مستقيم تسهيم شده به آنها پياده سازي و استقرار یافته است.
زمانی با اشاره به پیشینه اجرای این روش در منطقه 8 عملیات انتقال گاز ایران می گوید: اولين اقدامات اجرايي استقرار ABC درمنطقه 8 به عنوان پايلوت مناطق شركت انتقال گاز ایران در سال 1387 و با حضور تيمي از همكاران دانشگاه صنعت نفت شروع شد. دي ماه سال 1396 بود كه با تشكيل كارگروه مناطق و ستاد، استقرار این سيستم در چند فاز عملياتي ودر نهايت در ارديبهشت سال 1398 استقرار این مدل در منطقه 8 اعلام و به موازات آن، با استفاده از مدل منطقه 8 اين مدل در آذر سال 98 در سطح شركت انتقال گاز ایران آغاز و باوجود محدوديت هاي متنوع، استقرار مدل در آذر سال 1399درسطح شركت انتقال گاز ايران انجام شد.
رئيس امور مالي منطقه 8 عملیات انتقال گاز ایران یادآور می شود: از سال 96 تا پایان اردیبهشت سال 1400 حدود 52 هزار و 800 نفر_ساعت زمان برای این طرح صرف شده است. وی با اشاره به انتخاب منطقه 8 عملیات انتقال گاز ایران به عنوان پایلوت اجرای این طرح می گوید: انتخاب منطقه 8 به عنوان پايلوت استقرار سيستم هزینه یابی بر مبناي فعاليت در شركت انتقال گاز ايران از سوي مديران ارشد شركت، به دليل موقعيت خاص عملياتي و جغرافيايي اين منطقه، يعني واقع شدن در مسير و فرايند صادرات، واردات و سوآپ گاز به كشورهاي طرف قرارداد و وجود تاسيسات تقويت فشار و اندازه گيري گاز و همچنين ديسپچينگ شمال و شمالغرب كشور بوده است. به گفته زمانی، شركت انتقال گاز ايران در چرخه تامين انرژي كشور، نقشی حياتي و بي بديل دارد. از این رو اين شركت باید جزو شرکت های پيشرو در حوزه «فين تك» باشد. در همين زمینه، استقرار سامانه بهايابي بر مبناي فعاليت الزامي برای اصلاح نظام بودجه ريزي، فرموله كردن استراتژي ها، گزارشگري عملياتي و ايجاد يكنواختي در شركت است. به نظر بنده ABC را می توان به مشابه استقرار يك فرهنگ سازماني دانست كه در آن، مجموعه های سازماني شركت، مسؤوليتي خطير را براي بهبود فرايندهاي كاري، ارتقای دانش و مهارت ها، اصلاح رفتار فردي و سازماني و توسعه مشاركت به عهده می گيرند. انشاالله بعد از استقرار سيستم كامل ABC، شركت انتقال گاز ايران به دنبال استقرار سيستم TDABC و همچنين سيستم PFABC خواهد بود. در پايان وظيفه خود می دانم، از حمايت هاي مديران ارشد شركت انتقال گاز ايران، مدير مالي شركت ملي گاز ايران و مدير مالي شركت انتقال گاز ايران در استقرار و پياده سازي سيستم ABC در شركت انتقال قدرداني کنم. همچنين از زحمات همه همكاران امور مالي در مناطق عملياتي و ستاد شركت و همچنين از حمايت هاي مديران مناطق و ساير همكاران عملياتي تشکر می کنم. ضمن اینکه لازم می دانم قدردانی خود را از حمايت هاي مدیر پیشین و کنونی منطقه 8 عملیات انتقال گاز ایران نیز ابراز کنم.
در ادامه، كمال يوسف پور، رئيس تامين و تخصيص منابع مالي و كنترل هزینه های منطقه 8 عملیات انتقال گاز ایران، درباره استقرار این سیستم در منطقه می گوید: با توجه به اينكه موضوع پايان نامه كارشناسي ارشد من، در ارتباط با مديريت هزينه بود و علاقه اي كه به اين مقوله داشتم، از پيشنهاد آقاي زماني براي همكاري در استقرار يكي از موضوعات مهم استراتژيك شركت كه از دغدغه های اصلي سازمان است، استقبال کردم. در مرحله دوم استقرار سيستم ABC كه از سال 1396 شروع شد، ضمن مطالعه، مدل هاي استقرار يافته اين سيستم در شرکت های پالايش گاز و برخي شرکت های گاز استاني و همچنين برق منطقه اي آذربايجان شرقي مورد بررسي قرار گرفت. با توجه به موفقيت شركت مجتمع پالايش گاز پارس جنوبي در اجراي این مدل، ضمن بازديدي كه از نرم افزار و فاز عملياتي در مجتمع گازي پارس جنوبي به عمل آمد، فاز عملياتي از مرداد سال 1397 شروع شد. به گفته وی، مدلينگ کردن اين سيستم در شركت انتقال گاز ایران با توجه به پيچيدگي فرايندهاي انتقال گاز و با در نظر گرفتن سناريوهاي متعدد، كاري به نسبت دشواري بود. در نهايت در ارديبهشت سال 1398 استقرار مدل ABC در منطقه 8 اعلام شد. پس از تشكيل جلسات با راهبري مديريت مالي شركت ملي گاز ايران و متعاقب آن، طي برنامه ريزي از طريق مديريت مالي ستاد انتقال گاز، با پيشنهاد رئيس بودجه ستاد و موافقت مدير مالي شركت، دو نفر از بهترين همكاران مالي علاقه مند ستاد و مناطق كه ضمن آشنايي مختصر با فرايندهاي واحدهاي عملياتي شركت، به عمليات مالي و بودجه هم مسلط بودند، انتخاب شدند كه ضمن انجام وظايف محوله با توجه به نبود چارت سازماني، به بصورت تمام وقت برای استقرار اين سيستم تلاش می کنند.
يوسف پور ادامه می دهد: آذر سال 1398 فاز عملياتي در شرکت انتقال گاز با رويكرد حفظ زنجيره انتقال گاز، شروع و یک سال بعد (آذر سال 99) اين مدل به صورت يكپارچه در سطح شركت استقرار يافت كه در پی آن، گزارش مذكور پس از طرح در جلسه اي با حضور مدير عامل شركت و اعضای هيأت مديره قرائت شد. وی با اشاره به صرفه جویی های اقتصادی در پی اجرای این سیستم در سطح منطقه می گوید: این مدل دو هدف عمده دارد؛ يكي مديريت هزينه ( Cost management) و ديگري قيمت گذاري(Pricing). در مديريت هزينه به شناخت فعالیت هاي اصلي و اساسي از فعالیت هاي فاقد ارزش افزوده پرداخته و با استخراج بهاي تمام شده فعالیت ها و بر اساس سنجه هايي وزن ريالي هر سنجه ارائه می شود و شركت بر اساس نتايج به دست آمده، می تواند براي فعالیت ها به عنوان مصرف كننده منابع، تصميم گيري كند. به عنوان مثال، در يك واحد تعميراتي، ميزان خروجي نسبت به هزينه ورودي بسیار چشمگير بوده كه پيشنهاداتي برای استفاده از پرسنل در ساير فعالیت ها ارائه شد. در قيمت گذاري، به مقايسه بهاي تمام شده محصولات تحويلي و خدمات ارائه شده با منافع حاصله پرداخته می شود كه صرفه جويي چشمگيري در سطح شركت انتقال گاز ايران صورت گرفته است. به طور مثال، براي برخي خدمات انتقال گاز ترش و شيرين به ساير شركت ها، صورتحساب هايي صادر شده يا تعرفه گذاري مجدد خدمات انشعاب گرم را بر اساس نتايج خروجي از سيستم شاهد بوديم. رئيس تامين و تخصيص منابع مالي و كنترل هزینه های منطقه 8 عملیات انتقال گاز ایران می گوید: ايرادات و اشكالات وارده به سيستم هزینه یابی سنتي (VBC) متعدد بوده كه برخي از آنها عبارتند از:
نداشتن توانايي در ارائه اطلاعات بهاي تمام شده، بخصوص در سازمان هايي که محصولات و خدمات متنوع و گوناگوني را به مشتريان ارائه می کنند.
تفکيک نشدن حوزه هزینه های غيرمشابه
استفاده از مباني مشترک براي تخصيص هزینه ها
تهيه نکردن اطلاعات دقيق در مورد بهاي تمام شده و ساير اطلاعات مورد نياز تصميم گيري
ارائه ندادن اطلاعات واقعي از فرايند عمليات و هزینه ها
به گفته وی، با توجه به اينكه اين سيستم هزینه یابی از سال 1397 به صورت جدي در شركت انتقال گاز مطرح و عملياتي شده و با كل اركان سازمان در ارتباط بوده و تغييري است كه برای پياده سازي و استفاده بهينه از آن لازم است داده هاي دقيقتري اخذ شود، بنابراین مشكلات پيش راه هم فراتر بوده و نياز است با غلبه بر محدوديت هاي موجود، از اين سيستم بهره برداري شود كه عمده ترين مشكلات در دو بخش فني و غير فني قابل طبقه بندي است. برخي مشكلات فني عبارتند از:
سيستم هاي اندازه گيري دقيق در مبادي گاز ورودي به مناطق و فرايندهاي انتقال
پوشش فعالیت هاي شرکت از سوی فرايندهاي سيستمي موجود
دقت کافي در محاسبات خريد و فروش گاز
نبود سازمان حسابداري صنعتي در شركت و مناطق در مراحل استقرار سيستم
لزوم استخراج زمان دقيق انجام فعالیت ها
و برخي از مشكلات مالي عبارتند از:
محدوديت مشوق هاي مالي براي همكاراني كه همزمان روي استقرار سيستم، بی وقفه تلاش داشته اند.
مسائل مربوط به هزينه استهلاك دارایي هاي مربوط به ايستگاه ها و ياردها
كند بودن سرعت سرور برای انجام محاسبات
همچنين نياز به آموزش هاي حضوري تخصصي که با توجه به پاندمي كرونا تاكنون امكانپذير نشده است.
يوسف پور تاکید می کند: استقرار اين سيستم، حاصل تلاش تيمي مجموعه همكاران شركت بوده و پياده سازي آن بدون حمايت و توجه مجموعه مديريت ارشد شركت، همكاري و همفكري معاونت ها و واحدهاي ستادي مناطق 10گانه امكانپذير نبود. ما در ابتداي راه هستيم. اهميت نگهداشت و توسعه يك سيستم كمتر از استقرار آن نيست. اميدواريم در نگهداشت سيستم ABC و رفع نقايص موجود همچنين پياده سازي بودجه ريزي بر مبناي عملكرد(ABB) و ساير الزاماتي كه ABC لازمه استقرار آنهاست، سربلند بيرون آمده و گزارش های مفيد، بموقع و دقيق براي تصميم گيري مديران ارائه شود.
تهدید پدیده فرونشست برای تاسیسات مهم کشور بسیار جدی است
مشعل فرو رفتن یکباره بخش بزرگی از یک خیابان در مرکز شهر، دهان باز کردن زمین زیر پای خودروها و خانه ها، تخلیه یک شهرک 6 هزار نفری در اصفهان، تغییر مسیر خطوط لوله و مخابرات و تاسیسات حیاتی دیگر، تغییر برنامه کشاورزان و تخلیه بسیاری از روستاها در چند سال اخیر تنها مواردی از نشانه های پدیده خطرناک فرونشست زمین در مناطق مختلف کشور است. پدیده فرونشست سطح زمین از جمله مخاطرات محیطی است که بشر در دهه های اخیر به دلیل برداشت بی رویه از منابع آب زیرزمینی در دشت های آبرفتی با آن مواجه شده است. این پدیده همانند سایر مخاطرات مانند زلزله، خشکسالی، سیل، طوفان و لغزش از جمله موانع توسعه اقتصادی- اجتماعی و عمرانی به شمار می رود. بر اثر پدیده فرونشست، ترک های بزرگ و شکاف هایی عمیق در زمین و یا سطح دیوارها و تاسیسات ایجاد می شود که باید به شدت جدی گرفته شوند، چراکه این نشانه ها گویای یک حادثه بزرگ است. مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی اعلام کرده است که علاوه بر تهران، یزد و اصفهان 16 استان کشور در خطر بالای فرونشست زمین قرار دارند که علت این فرونشست، خشکسالی های ممتد چند ساله در کشور و استحصال بی رویه آب های زیرزمینی است.
در چند سال اخیر با توجه به وقوع پدیده فرونشست زمین در مناطق مختلف در ابعادی وسیع و پر خسارت، مسئولان دستگاه های مختلفی از جمله وزارتخانه های راه، مسکن و شهرسازی، نیرو و جهاد کشاورزی همکاری مشترکی را برای کاهش اثرات این پدیده داشته اند اما هنوز هم خطر آن به شکل جدی وجود دارد. کافی است با جستجویی کوتاه در اینترنت تصاویر و اخبار و مختلفی از خسارت های این پدیده در کشور بخوانیم و در هر نقطه شهری و روستایی هستیم در مورد شرایط زمین زیر پایمان و اتفاقی که برای آن رخ داده نگران شویم.
سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور چندی قبل اعلام کرد که ۳۰۰ دشت در ۱۷ استان کشور با پدیده فرونشست روبرو شده اند. در همین راستا تاکید شده است که در کنار عامل مهم خشکسالی های پی در پی و برداشت های بی رویه از منابع آب زیرزمینی، موضوعاتی همچون عملکرد معادن و برداشت از منابع معدنی، رها کردن فاضلاب ها و بلاتکلیفی روان آب ها، خشک شدن قنات های قدیمی، ایجاد گودهای بزرگ و بلاتکلیف در شهرها، کاهش بافت جنگلی و تبدیل جنگل ها به زمینه ای کشاورزی و یا بایرشدن زمین ها و... در افزایش پدیده فرونشست تاثیر زیادی دارند.
آژیر قرمز هشدار نسبت به فرونشست زمین در حاشیه و در مسیر خطوط متروها، راه آهن ها، فرودگاه ها و شبکه های گاز، نفت و سایر فراورده ها و یا پالایشگاه های نفت و خطوط نیرو و... در بسیاری از کلانشهرها از چند سال قبل روشن شده است. در حال حاضر تهران، کرمان، یزد، اصفهان، خراسان رضوی، همدان، فارس، آذربایجان های شرقی و غربی، سمنان، البرز، قزوین، مرکزی، اردبیل و گلستان مهم ترین دشت های کشور هستند که فرونشست های گسترده در آنها گزارش شده است.
فارغ از حوادث نگران کننده و پر خسارتی که پدیده فروشست در شهرهای مختلف و برای تاسیسات دارند، می توانند سبب کاهش آبدهی چاه ها و خشک شدن آنها، بریدن لوله جدار چاه ها، لوله زایی چاه های کشاورزی، کاهش ضریب ذخیره آبخوان بر اثر نشست زمین، تخریب تاسیسات زیربنایی نظیر جاده ها، پل ها، خطوط انتقال آب و برق و گاز و نفت و... شوند.
به عنوان نمونه با توجه به اطلاعاتی که درباره دشت تهران در دست است، در حدود ۲۵ کیلومتر از طول کمربندی آزادگان، حدود ۲۸ کیلومتر از طول اتوبان قم، حدود ۲۱ کیلومتر جاده ساوه، بزرگراه بهشت زهرا، منطقه مورد مطالعه با پتانسیل فرونشست قرار دارد، که از قضا به عنوان اصلی ترین محورهای جابه جایی کالا و مسافر در استان تهران است. شاخه های جنوبی مترو به سمت اسلامشهر و حرم مطهر و همچنین بخش هایی از خطوط مترو در مرکز شهر در این محدوده واقع است، ضمن این که خروجی های راه آهن تهران- جنوب و تهران - تبریز و بخشی از فرودگاه مهرآباد در این محدوده قرار گرفته است. همچنین حدود ۱۲۰کیلومتر خط راه آهن و ۲۵ کیلومتر از خطوط مترو، حدود ۲۰۰ کیلومتر اتوبان های بین شهری، حدود ۲۳۰۰ کیلومتر راه ها و معابر شهری و بین شهری اصلی و فرعی، حدود ۲۱ دهنه پل، ۲ انبار مواد نفتی و سوختی و حدود ۴۴ جایگاه پمپ بنزین و ۱۵ جایگاه پمپ گاز، حدود ۷ ایستگاه گاز، ۳۰ کیلومتر طول لوله نفت، بیش از ۷۰ کیلومتر خطوط فشار قوی و بیش از ۲۰۰ کیلومتر خطوط اصلی گاز در محدوده فرونشست تهران قرار دارند.
موضوع مخاطرات پیش روی پدیده فرونشست، در سال های اخیر با توجه به هشدارهای بسیار اعلام شده تبدیل به موضوع قابل پیگیری مجموعه هایی در صنعت نفت بوده است و پژوهشگاه صنعت نفت هم تاکنون مطالعاتی را به شکل مستقل و یا همراه با برخی شرکت ها روی این موضوع انجام داده است.
بهمن ماه سال گذشته در تفاهم نامه ای مشترک بین رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، سازمان زمین شناسی و پژوهشگاه صنعت نفت قرار شد موضوع پدیده فرونشست روی بسیاری از تاسیسات مهم کشور مورد ارزیابی قرار گیرد. در این مطالعات قرار است موضوع زلزله و فرونشست مورد توجه جدی قرار گیرد. بر اساس قانون جدید مدیریت بحران کشور، مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی موظف شده است که با همکاری وزارت نفت اقدامات لازم را در خصوص تهدیدهای فرونشست ها برای تاسیسات نفتی و مخاطرات آن انجام دهند.
در همین راستا یکی از مهم ترین اقدامات تعیین پهنه بندی حریم گسل ها است که در تهران و چند کلانشهر کشور این اقدام صورت گرفته است. همچنین در همین رابطه تقاطع خطوط نفتی و گازی با این گسل ها و مواد خسارات احتمالی بررسی شده اند.
در این پیش بینی ها اعلام شده است که احتمال وقوع این پدیده ها از سال 1400 به بعد بیشتر خواهد بود و به همین دلیل لازم است اقدامات پیشگیرانه از هم اکنون آغاز شوند.
بسیاری از کارشناسان خطر فرونشست ها برای کلانشهرها را کمتر از زمین لرزه های بزرگ نمی دانند. با این تفاوت که برای وقوع زمین لرزه و زمان آن نمی توان چاره ای از قبل اندیشید و تنها باید رد زمینه پیشگیری اقداماتی انجام داد. با این وجود در مورد پدیده فرونشست می توان برنامه ریزی و اقدامات کاربردی و اثرگذار زیادی را انجام داد.
در واقع همانطور که زمین لرزه ها به طور ناگهانی باعث از بین رفتن هزاران انسان می شوند و بسیاری از تاسیسات و زیرساخت های اقتصادی را نابود می کنند، فرونشست ها هم می توانند در طول زمان باعث بلعیدن سرمایه های بزرگی شوند که ممکن است هیچ زمین لرزه ای نتواند به این میزان آسیب وارد کند.
بر اساس این گزارش، اگرچه موضوع مخاطرات پدیده فرونشست زمین در شهرهای مختلف و به خصوص در مسیر تاسیسات حیاتی و استراتژیک کاملا گویا و مشخص است و مسئولان هم به این خطرات و خسارت های احتمالی آگاه شده اند، اما هنوز هم طرح های مربوطه با کمبود اعتبارات، تاخیر در ابلاغ تخصیص اعتبارات و دستورات احتمالی، تأخیر در تهیه زیرساخت های لازم و عدم همراهی و یا همکاری ناکافی برخی سازمان ها و مسئولان استان ها در اجرای طرح، عدم وجود مشاوران تخصصی مرتبط در برخی استان ها مواجه است. صنعت نفت به عنوان صنعتی که زیرمجموعه هایش به شکلی گسترده در نقاط مختلف کشور حضور دارند و تاسیسات آن از درجه اهمیت بالایی برخوردار است تاکنون نسبت به شناسایی و برطرف کردن زمینه های وقوع این خسارات اقداماتی را انجام داده است. هرچند که بسیاری از این اقدامات در همکاری و همراهی ترجمان های مسئول دیگر نتیجه مطلوب را خواهد داشت.
شعیب بهمن در سال های اخیر به شکل قابل ملاحظه ای بر میزان ذخایر نفتی امارات متحده عربی افزوده شده است. این مسئله موجب شده که مقام های سیاسی امارات با اعتماد به نفس بیشتری در اوپک و بازارهای بین المللی انرژی عمل کنند و حتی به رقابت و اختلاف با عربستان سعودی نیز دامن بزنند. با توجه به اهمیتی که این موضوع در آینده بازارهای جهانی انرژی دارد و می تواند به تحولات مختلفی دامن بزند، این پرسش مطرح است که آیا امارات قصد دارد خود را به بزرگترین صادرکننده نفت در اوپک مبدل کند؟ اگر امارات در پی تحقق چنین هدفی باشد، بازارهای جهانی و همچنین شرکای این کشور در اوپک چگونه متاثر خواهند شد؟
در سال های اخیر، شورای عالی نفت امارات از کشف میلیاردها بشکه ذخایر نفتی در نقاط مختلف این کشور خبر داده است. این شورا کشف حدود ۲ میلیارد بشکه نفت متعارف در امارت نشین ابوظبی و همچنین حدود ۲۲ میلیارد بشکه نفت غیر متعارف در مناطق خشکی را تایید کرده است. پیش از آن نیز شورای عالی نفت امارات از کشف ذخایر تازه حاوی ۷ میلیارد بشکه نفت و ۵۸ هزار میلیارد فوت مکعب گاز طبیعی خبر داده بود.
قبل از اعلام این اکتشاف های جدید، امارات با ۹۷ میلیارد و ۸۰۰ میلیون بشکه در جایگاه هشتم کشورهای دارنده بیشترین ذخایر نفتی قرار داشت و کشورهای ونزوئلا (۲۹۸ میلیارد و ۴۰۰ میلیون)، عربستان (۲۶۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون)، کانادا (۱۷۱ میلیارد)، ایران (۱۵۷ میلیارد و ۸۰۰ میلیون)، عراق (۱۴۴ میلیارد و ۲۰۰ میلیون)، کویت (۱۰۴ میلیارد) و روسیه (۱۰۳ میلیارد و ۲۰۰ میلیون) بشکه بالاتر از آن کشور قرار داشتند. با این حال اکتشاف های جدید در مجموع باعث افزوده شدن بیش از 31 میلیارد بشکه نفت به ذخایر این کشور شده است؛ از این رو می توان امارات را با حدود 128 میلیارد بشکه نفت در رتبه ششم دارندگان ذخایر طلای سیاه جا داد.
همراه با کشف ذخایر نفتی جدید در امارات، شرکت نفت ابوظبی اقدام به افزایش سرمایه گذاری در پنج سال آینده به ارزش ۴۴۸ میلیارد درهم (حدود ۱۲۲ میلیارد دلار) کرده است. بر اساس این طرح امارات قصد دارد ۱۶۰ میلیارد درهم (۴۳.۶ میلیارد دلار) را به اقتصاد محلی امارات در بازه زمانی سال های 2021 تا ۲۰۲۵ هدایت کند. این میزان نشان می دهد که امارات متحده عربی، یک برنامه بلندپروازانه جدید را برای تولید و صادرات نفت خود طراحی کرده است.
ارتقای جایگاه امارات در میان دارندگان ذخایر نفتی در حالی صورت گرفته که در دهه های گذشته از این کشور به عنوان یکی از منابعی یاد می شد که در آینده نزدیک نفت آن به پایان می رسد؛ به همین دلیل عمدتا در چشم اندازهای بلندمدت بازارهای نفت، امارات به عنوان بازیگری تاثیرگذار مورد توجه قرار نمی گرفت. با این حال تغییر جایگاه این کشور در یک سال گذشته از یک سو موجب دگرگونی در دیدگاه ها نسبت به آینده بازیگری ابوظبی در عرصه انرژی شده و از سوی دیگر تغییر رفتار این کشور را نیز در عرصه های بین المللی در پی داشته است.
یکی از مهمترین تغییرات در این خصوص، در روابط امارات با عربستان سعودی بروز و ظهور یافته است. اختلاف دو کشور درباره سهم صادراتی امارات و ایجاد تغییر در توافق اوپک پلاس که در نهایت با عقب نشینی سعودی مواجه شد، می تواند مقدمه ای برای بلندپروازی های آینده ابوظبی باشد. در واقع امارات در گام نخست بلندپروازی های نفتی خود موفق شد بازیگر قدرتمندی همچون عربستان را ناگزیر به قبول خواسته های خود بکند؛ از این رو تضمینی وجود ندارد که این کشور در آینده دوباره خواسته های مشابه یا حتی بلندپروازانه تری را مطرح نکند. به خصوص که اختلاف های امارات با عربستان در خصوص مسائل منطقه ای همچون جنگ یمن، رابطه با قطر و مدیریت شورای همکاری خلیج فارس روز به روز بیشتر می شود.
درباره چرایی بلندپروازی های نفتی امارات دست کم دو سناریو مطرح است:
نخستین سناریو آن است که امارات به خوبی متوجه جنگ پنهانی که برای حفظ و کسب بازارهای صادراتی وجود دارد، شده است. اضافه شدن آمریکا به صادرکنندگان نفت در سال های اخیر موجب تنگاتنگ تر شده رقابت در این حوزه شده است. در عین حال همراهی عربستان با آمریکا در این زمینه می تواند موقعیت امارات را هم در بازارهای جهانی و هم در عرصه های سیاسی تحت تاثیر قرار دهد؛ از این رو امارات قصد دارد تا حد ممکن ظرفیت های نفتی خود را توسعه دهد تا در آینده همچنان بازیگری تعیین کننده در بازارهای بین المللی به شمار آید.
دومین سناریو آن است که هدف امارات از افزایش تولید و صادرات، آماده شدن برای دوران پسا نفتی است. اگر پیش بینی های شرکت هایی همچون بریتیش پترولیوم که اعتقاد دارد جهان در حال حاضر در اوج تقاضا برای نفت قرار دارد یا شرکت ایکوینر نروژ که معتقد است تقاضا در 2027 یا 2028 به اوج خود خواهد رسید، مورد پذیرش قرار گیرد، آنگاه کشورهایی همچون امارات که تنها به کسب درآمد از طریق صادرات نفت متکی هستند، زمان اندکی برای فروش نفت خود با قیمت مناسب دارند. بر این اساس اماراتی ها قصد دارند قبل از کاهش تقاضا برای نفت، بیشترین استفاده را از آن ببرند. بسیاری از برآوردهای صورت گرفته در حوزه انرژی تاکید می کنند که نهایتا جهان در یک تا دو دهه آینده از مصرف نفت به عنوان انرژی اصلی عبور خواهد کرد و عصر انرژی های تجدیدپذیر و نو شروع خواهد شد؛ از این رو امارات قصد دارد هم از این فرصت باقی مانده برای فروش منابع نفتی خود استفاده کند و هم از درآمد کلان آن به سرمایه گذاری در حوزه انرژی های تجدیدپذیر و نو بپردازد. واقعیت آن است که در پیش گرفتن تحقق هر یک از سناریوهای فوق از سوی امارات، برای تولیدکنندگان نفت در جهان تنها یک پیامد خواهد داشت، زیرا نتیجه هر دو سناریو برای بازارهای جهانی، تشدید رقابت و مقابله امارات با سایر تولیدکنندگان نفت به خصوص در اوپک خواهد بود. اتخاذ چنین رویه ای از سوی امارات به این معناست که اگر چه این کشور به صورت علنی از اوپک یا توافق اوپک پلاس خارج نخواهد شد، اما در عین حال پیگیری منافع خود را در اولویت قرار خواهد داد و تلاش می کند سهم بیشتری از بازار را به دست آورد.
منبع : ماهنامه ایران پترولیوم
شرکت ملی گاز ایران
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با اشاره به اینکه کارکنان شرکت ملی گاز ایران با وجود همه سختی ها، مشکلات و محدودیت ها، همچنان استوار و پایدار در صحنه اقتصادی کشور، نقش آفرینی می کنند، تاکید کرد: تلاش برای تامین انرژی در صف مقدم تولید و فرآورش گاز، کمتر از تلاش بسیجیان در سال های دفاع مقدس نیست.
مجید چگنی در نشست با مدیرهماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز ایران و مدیران عامل پالایشگاه های گاز کشور افزود: دشمن هم در سال های دفاع مقدس وهم اکنون پا روی گلوگاه های اقتصادی کشور گذاشته و ابتدا نیز صنعت نفت را هدف قرار داده است؛ با این حال، تلاشگران صنعت نفت نه در آن سال ها و نه در حال حاضر، اجازه نداده اند منابع انرژی کشور دچار مشکل شود و این مهم در کارنامه پرافتخار کشور ثبت و ضبط است.
وی با تاکید بر اینکه با تحویل و انتقال امن و پایدار گاز، زمستان بدون مشکلی را پشت سر خواهیم گذاشت، اظهار کرد: تلاش شما در زمینه تأمین پایدار گاز به دلیل حساسیت ورود به فصل سرد سال، قابل تحسین است.
معاون وزیر نفت در امور گاز تصریح کرد: بر این باورم شما که در صف مقدم تولید، مشغول انجام وظیفه هستید، بیش از همه، دغدغه چالش های احتمالی پیش رو در این زمینه دارید و با همه توان خود تلاش می کنید تا بهترین ها برای مردم رقم زده شود.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران همچنین در نشست با مدیرعامل و مسئولان ارشد شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران از در دست اجرا بودن بیش از 1700 کیلومتر خط انتقال گاز فشار قوی خبر داد.
وی خطوط انتقال فشار قوی بیدبلند - اهواز، قم - محمدیه - پارچین، رشت - چلوند، همچنین لافت - گورزین- بندرعباس و بیدبلند – گچساران را از جمله پروژه های در دست اجرا برشمرد.
چگنی تاکید کرد: اجرای پروژه ها در زمان مقرر با رعایت استانداردها و مقررات جاری وزارت نفت، توسعه بیش از پیش صنعت گاز کشور را به همراه دارد.
چگنی اظهار کرد: تقویت زیرساخت های گازی به عنوان یکی از اولویت های سال 1400 می تواند ما را در اجرای پروژه ها در زمان مورد نظر یاری دهد.
وی نقش شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران و تحقق مأموریت های محوله را مهم برشمرد و افزود: این شرکت بازوی ارزشمند و مورد اعتماد شرکت ملی گاز ایران در دستیابی به اهداف صنعت گاز کشور سات.
بهرام صلواتی، مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران نیز با معرفی مدیران این حوزه، گزارشی از عملکرد این شرکت در حوزه نیروی انسانی و اجرای طرح ها در بخش های مختلف ازجمله خطوط انتقال سراسری گاز، تأسیسات تقویت فشار گاز، ذخیره سازی گاز طبیعی و... ارائه داد.
خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه شمال شرق
تامین بخشی از کالا و لوازم پروژه ی برقی کردن مرکز انتقال نفت سبزوار از انبارهای شرکت های زیرمجموعه وزارت نفت موجب صرفه جویی 85 میلیارد ریالی شد. مسئول سفارشات انبار شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه شمال شرق گفت: این میزان صرفه جویی با تامین قطعات مورد نیاز برای اجرای طرح مزبور از انبارهای شرکت ملی مهندسی نفت و مناطق 12 گانه شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران، محقق شده است. احمد حاج اسماعیلیان با اشاره به این 110 قلم کالای مورد نیاز در طرح برقی کردن مرکز انتقال نفت سبزوار، ارزش ریالی این اقلام را حدود 85 میلیارد ریال اعلام و اظهار کرد: تهیه این اقلام به صورت معمول مشکلات خود را دارد ضمن اینکه تحریم ها و قیمت بسیار بالای برخی از آنها، امکان خرید را سخت می کند. حاج اسماعیلیان گفت: اقلام تهیه شده شامل قطعات ضد انفجار، ترانس های حفاظتی سه فاز، لول سوئیچ ها و سنسورهای فشار، لوله و اتصالات، الکترود، کابل، تجهیزات برقی و ابزار دقیقی، شیرآلات و... است.
محسن خجسته مهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در احکامی جداگانه سرپرست شرکت نفت فلات قاره ایران، سرپرست شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب و سرپرست شرکت بهره برداری نفت و گاز اروندان را منصوب کرد.
براساس حکم مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، علیرضا مهدی زاده به عنوان سرپرست شرکت نفت فلات قاره ایران منصوب شد.
همچنین با حکم مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، علیرضا دانشی به عنوان سرپرست شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب منصوب شد.
حکم دیگر مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران برای عبدالله عذاری اهوازی است که به عنوان سرپرست شرکت نفت و گاز اروندان منصوب شد.
منطقه ۲ عملیات انتقال گاز
عملیات پیگرانی هوشمند خطوط لوله انتقال گاز 10اینچ شهرضا، 12 اینچ شهرکرد و 12اینچ سمیرم – آباده به طول 205 کیلومتر در مهرماه امسال تکمیل شد. مجید مصدقی، سرپرست منطقه 2عملیات انتقال گاز با بیان اینکه برای پیگرانی هوشمند هر کدام از خطوط لوله، پنج مرحله پیگرانی شامل پیگ های تمیزکننده، اندازه، کالیپر، مگنت و MFL انجام شده است، اظهار کرد: این عملیات با رعایت کامل دستورعمل های ایمنی، محیط زیستی و بدون قطع گاز در بخش های خانگی و صنایع انجام شده است. وی ادامه داد: با توجه خطرهای بالقوه و بالفعل در انجام پیگرانی هوشمند، از انجام بدون حادثه این حجم از فعالیت در کوتاه تین زمان ممکن از سوی واحدهای عملیاتی و ستادی منطقه قدردانی کرد. سرپرست منطقه 2 عملیات انتقال گاز یادآور شد: پیگرانی هوشمند خط لوله 12 اینچ کاشان نیز در دستور کار قرار دارد و در سال 1401 انجام خواهد شد.
خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه غرب
سیستم اعلان حریق در ایستگاه های مخابراتی منطقه غرب با هدف افزایش ضریب ایمنی نصب و راه اندازی شد.
معاون مخابرات شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه غرب با بیان این مطلب که عملیات اجرایی این پروژه با بهره گیری از توانمندی و دانش فنی کارکنان واحد انجام شده است، افزود: با نصب این سیستم خسارت های ناشی از حریق احتمالی، به حداقل می رسد و از تلفات جانبی نیز پیشگیری خواهد شد.
علی اکبر حیدری مقدم گفت: در این پروژه از سنسورهايي استفاده شده كه با تشخیص به موقع عوامل آتش زا از قبيل دود، حرارت، شعله و...، اعلان های لازم را به منظور اقدام های پس از آن فعال می کنند. وی درباره ضرورت نصب سیستم های اعلان حریق در ایستگاه های مخابراتی این حوزه عملیاتی، اظهار کرد: امروزه با پیشرفت فناوری و گسترش آن، شاهد ضروری شدن برخی فناوری ها در عرصه های مختلف هستیم که یکی از آنها سیستم اعلان و اطفای حریق است که در صنایع تبدیل به یک استاندارد شده است.
حیدری مقدم واکنش به موقع و سریع در زمان وقوع آتش سوزی احتمالی و نجات جان کارکنان ایستگاه مخابراتی، جلوگیری از ضررهای جانی و مالی به شرکت، همچنین کاهش توقف کاری در شرایط عملکرد سیستم و پایش شبانه روزی سیستم را از جمله قابلیت های این سیستم ها عنوان کرد.
وی هزینه نصب و راه اندازی این سیستم ها را چهار میلیارد و 380 میلیون ریال اعلام کرد.
مقصود رحیمی، مجری پروژه مزبور نیز گفت:بنا بر ضرورت، همه ایستگاه های مخابراتی شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه غرب به سیستم اعلان حریق تجهیز شده اند.
وی افزود:این سیستم دارای سه نوع دتکتور دودی، حرارتی و ترکیبی است که بسته به شرایط موجود در ایستگاه، نصب و راه اندازی شده است.
رحیمی گفت:مراحل نصب و راه اندازی این پروژه توسط نیروهای متخصص و توانمند واحد مخابرات و در مدت هفت ماه انجام شده است.
شرکت نفت مناطق مرکزی ایران
مدیر مهندسی و ساختمان شرکت نفت مناطق مرکزی از تکمیل هفت پروژه در قالب احداث محل چاه و نصب تسهیلات سرچاهی و ساخت خطوط لوله جریانی با 778میلیارد ریال اعتبار و 5میلیون یورو خبر داد. پیمان ایمانی گفت: پروژه های یادشده به منظور نگهداشت و تولید صیانتی در شمال شرق، جنوب و غرب کشور در 6 ماه نخست امسال در شرکت های تابع به مرحله اجرایی رسیده و تحویل شرکت های بهره بردار شده است. وی به هشت پروژه در دست اجرای نیز اشاره و تصریح کرد:این پروژه ها با موضوع تولید زودهنگام و تهیه کالا و نصب و اجرای تسهیلات سرچاهی و احداث خطوط لوله جریانی، با اعتباری بالغ بر 4 هزار و 90 میلیارد ریال و اعتبار ارزی 33 میلیون و 800 هزار یورو در دست اجرا هستند. ایمانی مهم ترین نقطه قوت پروژه ها را اجرای آن به دست متخصصان ایرانی عنوان و اظهار کرد: با همت و توان متخصصان داخلی و در شرایط تحریم و شیوع گسترده ویروس کرونا، پروژه های یاد شده بر اساس جدول زمانی و با رعایت استانداردهای لازم در دستور کار قرار گرفته اند و با تکمیل هفت پروژه و انجام هشت پروژه دیگر، شرکت نفت مناطق مرکزی ایران خود را مهیای تأمین سوخت زمستانی و انجام تعهدهای تکلیفی می کند.
پالایشگاه اصفهان
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران بر لزوم تلاش در مسیر شتاب بخشی به تکمیل پروژه های در حال اجرای پالایشگاه نفت اصفهان تأکید کرد.
جلیل سالاری در بازدید از پروژه های در دست اجرای ارتقای کیفی و کمّی فرآورده های پالایشگاه اصفهان گفت: انتظار می رود گروه راه اندازی طرح توسعه پالایشگاه نفت اصفهان با عزمی قوی، بیش از پیش در این زمینه حرکت کنند و به طور حتم حمایت مدیریت پالایش و پخش از پروژه ها ادامه خواهد داشت.
وی در نشست با هیئت مدیره پالایشگاه نفت اصفهان با اشاره به روند اجرای طرح ها و شتاب بخشی به آنها افزود: هر مجموعه ای در حوزه کاری خود، باید کیفیت ویژه را لحاظ کند و با استفاده از همه ظرفیت ها و هم افزایی و حرکت جهادی، کار را پیش ببرد.
معاون وزیر نفت اظهار کرد: در پالایشگاه نفت اصفهان نیز لازم است همه جوانب کار در انجام پروژه ها بررسی و بازنگری شود تا بتوان با رفع مشکلات احتمالی در کمترین زمان ممکن، آنها را تکمیل کرد.
مرتضی ابراهیمی، مدیرعامل پالایشگاه نفت اصفهان نیز در تشریح پروژه های در حال اجرای این واحد صنعتی گفت: در این پالایشگاه به منظور رعایت الزام های محیط زیستی، مدیریت مصرف انرژی و صیانت از منابع ملی، پروژه هایی در حوزه تولید سوخت های پاک تعریف و اجرا شده است.
وی مقدار پیشرفت طرح محیط زیستی تصفیه گازوئیل پالایشگاه اصفهان را 95 درصد اعلام کرد و اظهار کرد: بودجه این طرح که به دست متخصصان داخلی از سال 1393 آغاز شده است و در سال 1401 به بهره برداری خواهد رسید، 37 هزار و 830 میلیارد ریال اعتبار ریالی و 540 میلیون یورو اعتبار ارزی است. مدیرعامل پالایشگاه نفت اصفهان با اشاره به اینکه براساس مصوبه هیئت دولت، گازوئیل تولیدی پالایشگاه ها باید مطابق با الزام های محیط زیستی یورو 5 باشد، گفت: به این منظور، گوگرد موجود در گازوئیل تولیدی این پالایشگاه به کمتر از 50 پی پی ام می رسد، همچنین با راه اندازی طرح تصفیه گازوئیل، روزانه 300 تن گوگرد از گازوئیل تولیدی جداسازی و گوگرد جداشده به صورت گرانول شده انبارش و تحویل مشتریان می شود. ابراهیمی با بیان اینکه در بخش مدیریت آب نیز پروژه های بااهمیتی نظیر تصفیه پساب شاهین شهر، بازسازی برج های خنک کننده، بازیابی آب های فوق شور و جایگزینی کولینگ های هیبریدی به جای برج خنک کننده تعریف شده است، تصریح کرد: در این میان پروژه بازسازی برج های خنک کننده و تصفیه پساب با موفقیت کامل راه اندازی شده اند.
شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب
2 میلیون سرنگ اهدایی شرکت ملی نفت ایران برای واکسیناسیون مردم استان خوزستان، از سوی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب به دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز تحویل داده شد. این سرنگ ها بنا بر درخواست شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب، با موافقت وزیر نفت و از محل اعتبارات مدیریت نظارت بر عمران مناطق نفت خیز شرکت ملی نفت ایران، از یک شرکت خوزستانی تولیدکننده سرنگ خریداری شده است. محموله 2 میلیون عددی سرنگ های اهدایی توسط رئیس بهداشت، ایمنی و محیط زیست (اچ اس ای) شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب به نماینده دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز تحویل شده است. جواد اوجی، وزیر نفت، در چارچوب انجام مسئولیت های اجتماعی وزارت نفت در مناطق نفت خیز، با خرید 2 میلیون سرنگ 2.5 سی سی برای تسهیل و تسریع روند واکسیناسیون کووید-19 در استان خوزستان موافقت کرده بود و خرید و تحویل آن تحویل به دانشگاه علوم پزشکی اهواز در همین زمینه انجام شده است.
مشاور امور پیگیری و اجرایی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب گفت:روند عملیات اجرایی طرح جامع شبکه فاضلاب اهواز و کارون با همکاری شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب شتاب می گیرد.
محمد خانچی با بیان اینکه شرکت مناطق نفت خیز جنوب با شرکت آب و فاضلاب استان خوزستان به منظور تسریع در عملیات اجرایی طرح جامع شبکه فاضلاب اهواز و کارون همکاری می کند، اظهار کرد:در این ارتباط نشست های مختلفی با مسوولان و کارشناسان شرکت آب و فاضلاب استان برگزار و کارگروه مشترکی برای پیشبرد این طرح تشکیل شده است.
وی افزود: در این کارگروه مقرر شده است به منظور سرعت بخشی به عملیات اجرایی، تداخل های احتمالی کل مسیر طرح جامع فاضلاب اهواز با خطوط لوله و تأسیسات نفتی به صورت یکجا و در کوتاه ترین زمان ممکن بررسی و تعیین تکلیف شود.
خانچی با تاکید بر اینکه نگاه مجموعه مناطق نفت خیز جنوب به پروژه های عام المنفعه همسو با دیگر سازمان ها و نهادهای اجرایی است و با هدف انجام اصولی و درست طرح ها اجرا می شود، تصریح کرد: در اجرای طرح ها تلاش بر این است که افزون بر حفظ حریم ایمنی خطوط لوله و چاه های نفت، هیچ گونه ریسک و خطری، متوجه امنیت و سلامت مردم نباشد.
خانچی با اشاره به اینکه با اجرای طرح جامع شبکه فاضلاب اهواز،همگان از مزایای آن بهره مند می شوند، تأکید کرد: همه تلاش خود را انجام خواهیم داد تا نقاط تلاقی و جبهه های کاری را با همکاری مجری و مشاوران طرح تعیین تکلیف کنیم.
طرح جامع فاضلاب اهواز پیشرفت 40 درصدی دارد و 200 کیلومتر از این شبکه با اعتبارات اهدایی صنعت نفت اجرا می شود و تاکنون 140 کیلومتر آن نهایی شده است.
شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون
شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون از برگزاری 11 هزار و 720 نفر-ساعت دوره آموزش اچ اس ای در 6 ماه نخست امسال خبر داد.
مهدی خزائی، سرپرست ایمنی، بهداشت و محیط زیست شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون گفت:از آغاز تا پایان شهریورماه امسال، 1578 نفر-ساعت آموزش در واحدهای عملیاتی،آموزش حین کار و10هزار و 142نفر-ساعت آموزش در قالب دوره های آموزشی اچ اس ای توسط اداره آموزش ارائه شده است.
وی عملکرد کارکنان اچ اس ای شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون در بخش صدور پروانه های کار را ایده آل ارزیابی و اظهار کرد: در مدت زمان یاد شده هشت هزار و 840 مورد پروانه کار گرم و هزار و 218 مورد پروانه کار سرد، در مجموع 10 هزار و 53 مورد پروانه کار برای انجام کارهای فنی و عملیاتی صادر شده است.
سرپرست اچ اس ی با بیان اینکه 926 مورد بازرسی در بخش های بهداشت، محیط زیست، ایمنی و آتش نشانی افزون بر تعمیرات انجام شده است، تصریح کرد: در نیمه نخست امسال 1352 مورد بازرسی ایمنی غیربرنامه ای و نظارت بر انجام کارهای تعمیراتی و بهبود بخشی چاه ها انجام شده که نقش بسزایی در شناسایی ریسک و پیشگیری از آسیب های احتمالی به تأسیسات و چاه های فعال داشته است.
خزائی ناوگان ایمنی و آتش نشانی شرکت نفت و گاز مارون را برخوردار از نیروی انسانی ماهر وماشین آلات، امکانات و تجهیزات روزآمد ارزیابی کرد و گفت:ناوگان ایمنی و آتش نشانی این شرکت افزون بر انجام وظایف خود در حفاظت از دارایی های سازمان، در مهار آتش سوزی های جنگلی و جاده ای مناطق همجوار تأسیسات شرکت نیز به مردم ارائه خدمات کرده که این موارد بخشی از وظایف شرکت در حوزه عمل به مسئولیت های اجتماعی است.
شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجدسلیمان
مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجدسلیمان گفت: در 6 ماه نخست امسال، حدود 600 هزار دسی مترمربع ضخامت سنجی خطوط لوله و تأسیسات انجام شد که این مقدار در مقایسه با مدت مشابه پارسال، 48درصد افزایش یافته است.
علیرضا هیهاوند در نشست پیش بینی پنج ساله تولید شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجدسلیمان که با حضور مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب، مدیر تولید و با حضور ویدئوکنفرانسی دیگر مدیران و رؤسای فنی و عملیاتی برگزار شد، از تحقق برنامه های تعهد شده تولید نفت و گاز شرکت تابعه خود در نیمه نخست امسال خبر داد و افزود: این شرکت موفق به تحقق همه برنامه های تولید نفت و گاز در نیمه نخست امسال شده و برنامه های نیمه دوم سال را نیز مصوب کرده است.
وی تعمیر و آماده سازی خط لوله 12 اینچ زیرزمینی، تعمیر خط لوله 6 اینچ انتقال نفت ایستگاه پمپاژ تمبی-هفت شهیدان در38 مقطع و نصب توپکران و توپک گیر جدید برای ایجاد شرایط توپکرانی حین سرویس خط، همچنین تعمیر کلی 50 کیلومتر از خط دومداره برق 132 کیلوولت لب سفید و ایمن سازی چاه گازی 298 بدون حضور دکل را از جمله اقدام های انجام شده در نیمه نخست امسال برشمرد.
هیهاوند ادامه داد: در بخش تعمیرات اساسی مخازن زیر فشار نیز مطابق برنامه زمان بندی شده، تعمیرات مرتبط توسط مدیریت تعمیرات ستاد انجام و 12 دستگاه مخزن زیر فشار، تعمیر اساسی شد.
وی با اشاره به تعیین تکلیف پنج بسته از میدان های شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجدسلیمان در طرح نگهداشت و افزایش تولید 28 مخزن مناطق نفت خیز جنوب اظهار کرد: با توجه به اختصاص چهار درصد از اعتبار طرح ها برای مسئولیت اجتماعی، انتظار می رود با توجه جدی تر به جوامع پیرامون تأسیسات، اقدام های موثری در حوزه مسئولیت اجتماعی انجام شود.
پژوهشگاه صنعت نفت
اطلس زمین شناسی نفت خلیج فارس در حوضه رسوبی با وسعت 111 هزار کیلومترمربع با همکاری محققان پژوهشکده علوم زمین پردیس بالادستی پژوهشگاه صنعت نفت تهیه می شود.
عزت الله کاظم زاده، رئیس پردیس بالادستی پژوهشگاه صنعت نفت با بیان اینکه این اطلس در چارچوب توافق های انجام شده در زمینه برنامه های کاری شرکت نفت فلات قاره ایران و به درخواست این شرکت تهیه می شود،هدف از تهیه آن را ارائه یک مرجع تخصصی جامع و نظام مند با نگاه ویژه به نتایج مطالعات و تحقیقات زمین شناسی سال های گذشته در ارتباط با اکتشاف منابع هیدروکربوری عنوان کرد.
وی گفت: با تهیه اطلس زمین شناسی نفت خلیج فارس، می توان روزآمد کردن و راستی آزمایی اطلاعات زمین شناسی موجود را با نگرش های نو برای به تصویر کشیدن تاریخچه وقایع،تکامل زمین شناسی،همچنین نقشه های ریخت شناسی،عمق سنجی و اندوخته ظرفیت هیدروکربور را در دوره های مختلف زمین شناسی، به نحو مناسب تری نشان داد.
کاظم زاده با بیان اینکه همه رویدادهای ساختاری، تکتونیکی، چینه و رسوب شناسی را می توان در این اطلس با استفاده از اشکال مفهومی، نمودارهای تشریحی، نحوه تولید، مهاجرت و به تله افتادن هیدروکربن در خلیج فارس به تصویر کشید، تصریح کرد: مدت انجام این پروژه مطالعاتی 22 ماه و نتایج حاصل از این پروژه در تدوین راهبرد آینده منابع هیدروکربوری این حوضه رسوبی بسیار حائز اهمیت خواهد بود.
وی با بیان اینکه در این اطلس از همه اطلاعات اکتشافی و تولیدی زیرسطحی استفاده می شود، تصریح کرد: باید توجه داشت که اطلس زمین شناسی نفت خلیج فارس تنها یک اطلس عمومی ناحیه ای نیست و با هدف کمک به انجام عملیات اکتشاف و تولید در خلیج فارس تعریف شده است.
این اطلس دارای 16 فصل است که به مطالب عمومی یا موضوعی می پردازد و سعی می شود ویژگی های زمین شناسی هر بخش از خلیج فارس در آن ارائه شود.
شرکت بهره برداری نفت و گاز غرب
تعمیرات اساسی منطقه عملیاتی تنگ بیجار با هدف افزایش ضریب اطمینان تجهیزات فرآیندی، صیانت از سرمایه های ملی و حفظ توان تولید گاز غرب کشور در زمستان طی مدت زمان کمتر از یک ماه با موفقیت پایان یافت. علی رضایی، مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز غرب، با اشاره به شرایط عملیاتی بهره برداری از میعانات گازی و خطرهای بالای آن و لزوم رعایت کامل الزام های ایمنی در منطقه عملیاتی تنگ بیجار، گفت: انجام تعمیرات اساسی این منطقه با کار شبانه روزی و رعایت کامل الزام های ایمنی و شیوه نامه های بهداشتی در شرایط شیوع ویروس کرونا با هدف تولید پایدار و تحقق تولید تکلیفی، بدون حادثه در موعد مقرر پایان یافت.
وی با تشریح مراحل انجام این پروژه تصریح کرد: عملیات تعمیرات اساسی منطقه عملیاتی تنگ بیجار با توپکرانی خطوط جریانی چاه ها، خط انتقال 18 اینچ و خط گاز شیرین 6 اینچ با خارج کردن کارخانه از سرویس و اسپیدگذاری و ایمن سازی آغاز شد. مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز غرب جزئیات این تعمیرات را شامل عملیات تعمیرات اساسی تأسیسات تولیدی و گازی کارخانه TCF و ISF چاه ها و شیرهای کنترل خودکار منطقه تنگ بیجارعنوان و اظهار کرد: در تعمیرات اساسی مواردی مانند توپکرانی خطوط لوله، اسپیدگذاری، تعمیرات و لوله هایی که نشتی داخلی یا خارجی دارند، اکسیژن زدایی و پرج کردن سایت با گاز نیتروژن برای راه اندازی سایت و اصلاح نقاطی که طبق نظر واحد بازرسی فنی در خط لوله و لخته گیر یا داخل تأسیسات باید تعویض شوند، انجام شده است. مرکز بهره برداری تنگ بیجار و کمانکوه در 70کیلومتری شهر ایلام قرار دارد. فاز نخست این مرکز در سال 1386 به بهره برداری رسید. ظرفیت این مرکز فرآورش روزانه 7 میلیون مترمکعب گاز است که پس از جمع آوری به پالایشگاه گاز ایلام ارسال و میعانات گازی نیز با یک خط لوله 6 اینچ به پالایشگاه ایلام منتقل می شود.
شرکت گاز استان کرمانشاه
مدیرعامل شرکت گاز استان کرمانشاه از آغاز عملیات اجرای گازرسانی به چهار روستای نقطه صفر مرزی شهرستان پاوه (همجوار با کشور عراق) خبر داد.
سیروس شهبازی با بیان اینکه با اجرای این طرح 800 خانوار زیر پوشش گاز طبیعی قرار خواهند گرفت، افزود: به منظور گازرسانی به این روستاها، لازم است 26 کیلومتر خط شبکه و 11 کیلومتر شبکه گذاری داخلی اجرا شود.
وی همچنین با اشاره به اینکه نکته قابل توجه در اجرای این پروژه افزون بر مرزی بودن روستاهای مزبور، بافت کوهستانی و سخت گذر بودن مسیر گازرسانی به آنهاست، افزود: با توجه به دره های عمیق و جاده های پرپیچ وخم، لازم است ضمن اجرای خط در بافت کوهستانی و حفاری در دل کوه،به طور تقریب درهریک صد متر یک عبور عرضی از جاده اصلی نیز ایجاد شود.
شهبازی تصریح کرد: هم اکنون در حوزه چهار شهرستان پاوه و اورامانات که سه شهرستان آن با عراق هم مرز است،156روستا به شبکه گاز کشور متصل و گازرسانی به 160 روستا نیز در مرحله پیمان سپاری است. وی گفت:99 درصد جمعیت شهری استان کرمانشاه شامل 29شهر و83 درصد جمعیت روستایی شامل 1741روستا گازرسانی شده اند و گازرسانی به371 روستا به همراه شهرهای نوسود، ریجاب و شبکه داخلی شهر «ازگله» نیز در دست اجراست.
محورهای اساسی سبک زندگی پیامبر اکرم(ص) (بخش دوم)
سبک زندگی، بسیاری از جنبه های رفتار اجتماعی و شیوه زیست یک فرد را شامل می شود.
آنچه یک فرد در زندگی اش به عنوان روش و منش انتخاب کرده، بیان کننده هدف و مقصد او در زندگی است. پیامبر اکرم(ص) به دلیل داشتن «خُلقٍ عَظیم» و «رَحمَهٌ لِلعَالَمین»، نمونه و الگوی مکارم اخلاقى براى تمام انسان ها در تمام دوران بوده است. آن حضرت به عنوان بهترین و کامل ترین اسوه راستین بشریت، نسبت به تمام مردم بسیار دلسوز، صمیمی و مهربان بودند؛ به طوری که متخلق بودن به اخلاق و کردار کریمانه سبب شد دل های گمراه بسیاری را شیفته مکتب اسلام کند.
در مطلب پیش رو به 39 ویژگی دیگر از سبک زندگی پیامبر اکرم(ص) اشاره می کنیم.
آنچه از نظر جوان امروزی اهمیت دارد و می خواهد الگوهای عملی خویش را در میان خود بیابد، وجود افرادی متنفذ است که دارای پایگاه اجتماعی و متخلق به اخلاق اسلامی باشند. بدون تردید این مهم تاثیر خود را در جذب بیشتر به دین مبین اسلام نشان می دهد. در زیر روش برخورد و مواجهه پیامبر اکرم(ص) با دیگران که از آن به سبک زندگی یاد می شود، برگرفته از کتاب «منتهی الآمال» محدث قمی و کتاب «مکارم الاخلاق» طبرسی را تیتروار مورد توجه قرار داده ایم.
کار نیک را تحسین و تشویق می فرمود و کار بد را تقبیح و از آن نهی می کرد.
آنچه موجب صلاح دین و دنیای مردم بود، به آنان می فرمود و مکرر می گفت هر آنچه حاضران از من می شنوند به غایبان برسانند.
هرکه عذر می آورد، عذر او را قبول می کرد.
هرگز کسی را حقیر نمی شمرد.
هرگز کسی را دشنام نداد و یا به لقب های بد نخواند.
هرگز کسی از اطرافیان و بستگان خود را نفرین نکرد.
هرگز عیب مردم را جست وجو نمی کرد.
از شر مردم برحذر بود ولی از آنان کناره نمی گرفت و با همه خوشخو بود.
هرگز مذمت مردم را نمی کرد و بسیار مدح آنان نمی گفت.
بر جسارت دیگران صبر می فرمود و بدی را به نیکی جزا می داد.
از بیماران عیادت می کرد اگرچه دورافتاده ترین نقطه مدینه بود.
سراغ اصحاب خود را می گرفت و همواره جویای حال آنان می شد.
اصحاب را به بهترین نام هایشان صدا می زد.
با اصحابش در کارها بسیار مشورت می کرد و بر آن تاکید می فرمود.
در جمع یارانش دایره وار می نشست و اگر غریبه ای بر آنان وارد می شد، نمی توانست تشخیص دهد که پیامبر(ص) کدام یک از ایشان است.
میان یارانش انس و الفت برقرار می کرد.
وفادارترین مردم به عهد و پیمان بود.
هرگاه چیزی به فقیر می بخشید به دست خودش می داد و به کسی حواله نمی کرد.
اگر در حال نماز بود و کسی پیش او می آمد، نمازش را کوتاه می کرد.
اگر در حال نماز بود و کودکی گریه می کرد، نمازش را کوتاه می کرد.
عزیزترین افراد نزد او کسی بود که خیرش بیشتر به دیگران می رسید.
احدی از محضر او ناامید نبود و می فرمود «برسانید به من حاجت کسی را که نمی تواند حاجتش را به من برساند».
هرگاه کسی از او حاجتی می خواست اگر مقدور بود روا می فرمود، وگرنه با سخنی خوش و با وعده ای نیکو او را راضی می کرد.
هرگز جواب رد به درخواست کسی نداد، مگر آنکه برای معصیت باشد.
پیران را بسیار اکرام می کرد و با کودکان بسیار مهربان بود.
غریبان را خیلی مراعات می کرد.
با نیکی به شروران، دل آنان را به دست می آورد و مجذوب خود می کرد.
همواره متبسم بود و در عین حال خوف زیادی از خدا بر دل داشت .
چون شاد می شد، چشم ها را برهم می گذاشت و خیلی اظهار فرح نمی کرد.
اکثر خندیدن آن حضرت تبسم بود و صدایش به خنده بلند نمی شد .
مزاح می کرد اما به بهانه مزاح و خنداندن، حرف لغو و باطل نمی زد.
نام بد را تغییر می داد و به جای آن نام نیک می گذاشت.
بردباری اش همواره بر خشم او سبقت می گرفت.
برای امور دنیوی ناراحت نمی شد یا به خشم نمی آمد.
برای خدا چنان به خشم می آمد که دیگر کسی او را نمی شناخت.
هرگز برای خودش انتقام نگرفت، مگر آنکه حریم حق شکسته شود.
هیچ خصلتی نزد آن حضرت منفورتر از دروغگویی نبود.
در حال خشنودی و ناخشنودی جز یاد حق بر زبان نداشت.
ثروت نزد خود پس انداز نکرد .
ربیع الاول، سومین ماه سال هجری قمری است. ماه ربیع از ماده «ربع» و معنای اصلی این ماده به عدد 4 بازمی گردد و عرب به فصل بهار که یک چهارم سال است، ربیع گفته است. از آنجا که ماه ربیع الاول و ربیع الاخر در آغاز این فصل جای گرفته اند به نام این فصل موسوم شده اند. مسعودی می نویسد: سالی که این نامگذاری انجام شده مقارن با فصل بهار بوده است. در ادامه کوشیده ایم به طور گذرا به برخی ویژگی ها و اعمال ماه ربیع الاول اشاره داشته باشیم:
ماه محرم و صفر را پشت سر گذاشتیم با اندوه و اشک و ناله، اشک ریختیم و دل تازه کردیم و با یاد اباعبدالله الحسین(ع)معرفت کسب کردیم، اکنون وقت آن است که در این بهار به یمن رویش دوباره مان سجده شکر به جای آوریم و این بهار را قدر بدانیم و بندگی کنیم. این ماه در بین شیعیان به ماه شادی و سرور معروف است. میلاد پیامبر اکرم(ص)، امام صادق(ع) و آغاز امامت حضرت مهدی(عج) در این ماه واقع شده اند. میرزا جواد آقاملکی تبریزی در کتاب المراقبات می نویسد: «این ماه همان گونه که از اسم آن پیداست، بهار ماه هاست، به جهت اینکه آثار رحمت خداوند در آن هویداست. در این ماه، ذخایر برکات خداوند و نورهای زیبایی او بر زمین فرود آمده است، زیرا میلاد رسول خدا(ص) در این ماه است و می توان ادعا کرد از اول آفرینش زمین، رحمتی مانند آن بر زمین فرود نیامده است، زیرا برتری این رحمت بر سایر رحمت های الهی مانند برتری رسول خدا بر سایر مخلوقات است».
ماه ربیع الاول آمیخته با خاطره غم انگیزی چون شهادت امام حسن عسکری(ع) و مطابق روایت معروف، ماه میلاد مبارک پیامبر گرامی اسلام(ص) و امام صادق(ع)، هجرت پیامبر اکرم(ص) از مکه به مدینه، آغاز امامت پربرکت حضرت بقیه اللّه(عج) و ماه رخداد واقعه عظیم «لیله المبیت» است. اعمال و وقایع رخ داده در ماه ربیع الاول به عنوان سومین ماه قمری عبارتند از:
شب اول:
این شب به نام «لیله المبیت» مزین است، در این شب یک حادثه مهم تاریخی واقع شد و آن اینکه در سال سیزدهم بعثت، رسول خدا(ص) از مکه به قصد هجرت به سوی مدینه، از شهر خارج شد و در «غار ثور» پنهان شد و امیر مومنان علی(ع) برای اغفال دشمنان، فداکارانه در بستر رسول خدا(ص) خوابید.
آیه شریفه «وَ مِنَ النّاسِ مَنْ یَشْرِی نَفْسَهُ ابْتِغاءَ مَرْضاتِ اللّهِ وَ اللّهُ رَءُوفٌ بِالْعِبادِ؛ بعضی از مردمِ (با ایمان و فداکار) جان خود را در برابر خشنودی خدا می فروشند و خداوند نسبت به بندگان مهربان است» در حقّ آن حضرت نازل شد. سال هجرت رسول خدا(ص) مبدا تاریخ مسلمانان است و تحولی عظیم در جهان اسلام روی داد.
1- روزه گرفتن به شکرانه سلامتی پیامبر اعظم و امیرمومنان از گزند کفار و مشرکان در اول ربیع الاول.
2- خواندن زیارت پیامبر (صلی الله علیه وآله) و علی (علیه السلام) در این روز.
روزه که برای آن فضیلت بسیار نقل شده است، از جمله در روایاتی از ائمه معصومین(علیهم السلام) آمده است: کسی که روز 17 ربیع را روزه بدارد، خداوند برای او ثواب روزه یک سال را مقرر می فرماید.
روز هشتم:
در روز هشتم ربیع الاول، سال ۲۰۶، شهادت امام حسن عسکری(ع) طبق روایتی واقع شده است و از همان روز، امامت حضرت صاحب الزمان، حجه بن الحسن(عج) آغاز شد.
در این روز شایسته است زیارت امام حسن عسکری(ع) خوانده شود. البته بسیاری معتقدند روز نهم ربیع، آغاز امامت آقا امام زمان(عج) است بین روز هشتم و نهم ربیع بین محدثان اختلاف است. ما قول مشهور را آورده ایم، و اینگونه نیست که فردای روز شهادت امام یازدهم آغاز امامت امام دوازدهم باشد بلکه توام با شهادت یک امام آغاز امامت امام بعدی است چراکه امامت ایشان از قبل مشخص بوده است.
روز دهم:
روز ازدواج رسول خدا(ص) با حضرت خدیجه کبری(س) است.
روز دوازدهم:
این روز مطابق نظر مرحوم شیخ کلینی و مسعودی و همچنین مشهور میان اهل سنت، روز ولادت با سعادت نبی مکرم اسلام(ص) است. همچنین در این روز، رسول خدا(ص) بعد از ۱۲ روز که مسیر راه میان مکه و مدینه را پیمودند وارد مدینه شدند و نیز روز انقراض دولت بنی مروان در سال ۱۳۲ است.
روز چهاردهم:
در سال ۶۴ در چنین روزی، یزید بن معاویه به هلاکت رسید.
وی پس از سه سال و 9 ماه خلافت که همراه با جنایات عظیمی بود که مهمترین آن واقعه کربلا و شهادت ابی عبداللّه الحسین(ع) و یارانش است، در 37 سالگی در منطقه «حوران» زندگی ننگین اش به پایان رسید، جنازه اش را در دمشق دفن کردند، ولی اکنون اثری از او نیست.
گشتی در دنیای فیلم و سینما از اکران تا مشاهده آنلاین
علی بهرامی تزریق واکسن های بیشتر و کاهش مرگ و میر ناشی از بیماری کرونا، به مردم جرات داده که نیم نگاهی هم به حضور در سالن های سینما داشته باشند. البته کرونا باعث شد که سایت های پخش آنلاین فیلم و سریال، رونق و بازار بسیار خوبی پیدا کنند و به قول معروف، مشتری های ثابتشان از آنچه فکرش را می کردند، بیشترشود. این هفته می خواهیم سه فیلم سینمایی اکران شده در سینماهای کشور و دو فیلم مستند پخش شده در سایت های آنلاین پخش فیلم و سریال را به شما معرفی کنیم. امیدواریم با احتیاط کامل سینما بروید و البته با اشتیاق هر چه بیشتر، از طریق سایت های قانونی، مستندها را ببینید و لذت ببرید.
کمتر از دوماه است که المپیک 2020 توکیو به پایان راه خود رسیده. بدنیست از تاریخ جالب توجه و جذاب المپیک چیزهایی بدانیم. مستند «داستان پنج حلقه» در قالب پنج قسمت بیست و پنج دقیقه ای، سیر تا پیاز المپیک را برایتان بازگو می کند. اینکه المپیک از چه زمانی راه افتاد و چگونه اهمیت پیدا کرد. سیاست و فرهنگ چگونه وارد ورزش در المپیک شدند و نقش اقتصاد در این میانه چگونه بود و ... مسائلی از این دست، درون مایه اصلی این مستند جذاب است. روایت این مستند تاریخی – ورزشی با تمام روایت هایی که از المپیک دیده اید، متفاوت است چرا که در مستند « داستان پنج حلقه» تمام ابعاد رویدادی چون المپیک مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته است. اگر می خواهید یکی از جذاب ترین مستندهای خارجی را ببینید و از دیدن آن لذت ببرید و البته دریایی از نکات مختلف از جامعه انسانی را بیاموزید، حتما بیننده آن باشید.
نوید به تویی کارگردان جوانی است که فیلم «گیسوم» را ساخته است. درونمایه فیلم «جستجوی هویت» است. دختری که خارج از کشور ساکن است و مادرش را از دست داده، می فهمد که پدری در ایران دارد. برای یافتن پدرش، به سرزمین پدری سفر می کند. بی راه نیست اگر بگوییم که در جوامع امروز در میان انبوهی از حساب و کتاب ها و خرج ها و برج هایی که زندگی مدرن و شبه مدرن بر ما تحمیل کرده، هویت افراد در معرض خطر و تهدیدهایی بسیار جدی است. این تنها هویت های فردی نیست که توسط ابزار و فناوری های نوین مورد تهدید قرار گرفته بلکه هویت های جمعی و گروهی و بعضا هویت های ملی نیز در خطر اند. فیلم «گیسوم» می کوشد تا اهمیت هویت را نشان دهد. اهمیتِ ملت داشتن و وطن دار بودن. «گیسوم» یک بار دیگر تاکید می کند که فرهنگ و خاک جزء لاینفک وجود آدم هاست. حالا این نشان دادن چقدر سینمایی از آب درآمده، پیشنهاد می کنیم خودتان تجربه کنید و نظر دهید. برخی از منتقدان گفته اند که «گیسوم» بیشتر از اینکه یک فیلم سینمایی باشد یک سریال مختصر شده و کوتاه شده تلویزیونی است. برخی دیگر از منتقدان «گیسوم» را در میان انبوهی از فیلم های آپارتمانی با مردانی خیانت پیشه و بی خیال و بی عرضه، فیلم قابل دفاع و ارزشمندی یافتهاند. البته که «گیسوم» ارزش دیدن دارد و اگر می خواهید خودتان هم به عنوان یک بیننده نظری درباره آن داشته باشید، بهتر است ما سخن را کوتاه کنیم و باقی ماجرا را به خود شما بسپاریم. عوامل فیلم درباره آن نوشته اند: «آدما همیشه فکر می کنند شانس اون چیزاییه که ندارن، هیچ وقت فکر نمی کنن شاید شانس اون چیزایی باشه که دارن».
چه باور کنیم و چه نخواهیم باور کنیم، یک واقعیت فوق العاده خطرناک پیش چشم و گوش ما دارد صدا می دهد. محیط زیست ایران در حال نابودی است. بخش های بسیار زیادی از کشورمان بابت اهمال های ساده و اتفاقاتی که قابل پیشگیری بوده، در حال نابودی و از بین رفتن است. هر چه قدر بی توجهی و ناآگاهی عمومی بیشتر باشد، خطر این واقعیت غیر قابل انکار هر لحظه برای ما ایرانیان بیشتر و بیشتر می شود. قالب مستند یکی از بهترین قالب های سینمایی است که می تواند در کنار انبوهی از شیوه های آموزشی و آگاهی بخشی، ما ایرانیان را برای نجات محیط زیست مان کمک کند. مستند «پاقلات» دقیقا چنین مستندی است. مستندی که از یک روستا شروع می کند و به مخاطب نشان می دهد که مخاطرات محیط زیستی به طور کاملا ملموس و عینی چه هستند و چگونه می توانند زندگی مان را به مرز نابودی بکشانند. در این مستند فاجعه هست اما امید هم نشان داده شده، امیدی که مخاطب با آن می فهمد اگر بخواهیم می توانیم جلوی فاجعه های زیست محیطی را بگیریم. عوامل فیلم «پاقلات» درباره آن آورده اند: « «پاقلات» یکی از روستاهای استان فارس است که به خاطر خشکسالی و تغییر اقلیم دچار معضل بی آبی شده بود و مردم از آن جا به شهرهای بزرگ برای زندگی و کار مهاجرت کرده بودند، تا این که در سال 1382 آقای «علی نصیری» توانست تعدادی از سکنه روستا را با خود همراه سازد و تشکلی را تشکیل دهد که به احیای محیط زیست بپردازند». این مستند توسط علی رحیم زاده در سال 1400 کارگردانی شده است.
شاید هیچگاه به اندازه این روزها نام محمد حسین مهدویان، کارگردان فیلم «درخت گردو» به خاطر سریال «زخم کاری» بر سر زبان ها نبوده است. کارگردانی که با نخستین فیلمش «ایستاده در غبار» چشم های زیادی را خیره نگه داشت و پس از سال ها بار دیگر توانست سنت «قهرمان» در فیلم های سینمایی را احیا کند. او بعدها با فیلم های دیگری مانند «ماجرای نیم روز»، «لاتاری» و «ماجرای نیم روز2: رد خون» توانست جای پای بسیار پررنگ و محکمی در سینمای ایران برای خود ایجاد کند. مهدویان صاحب سبک است، سینما را خوب می شناسد و ذوق هنری اش بالاست. آخرین فیلمی که مهدویان ساخته «شیشلیک» نام دارد اما پیش از آن فیلم «درخت گردو» را در سال 1398 ساخته بود که به دلیل گسترش بیماری کرونا، اکران آن به طور مداوم به تاخیر افتاد. «درخت گردو» درباره جنگ است اما ابعادی از هشت سال جنگ تحمیلی را نشان می دهد که خیلی کمتر به آن پرداخته شده است. حمله شیمیایی رژیم بعث عراق به مناطق غربی ایران و کشتار بی رحمانه کردهای ایرانی، دستمایه فیلمساز برای ساخت «درخت گردو» شده است. این فیلم مهدویان اگر چه به قوت فیلمی چون «ایستاده در غبار» نمی رسد اما نمی توان آن را ندید. «درخت گردو» با فیلم برداری بسیار سختش در کارنامه مهدویان به عنوان یک فیلم خوب مطرح است. دانستن یک فاجعه ملی پیش آمده برای ایرانیان غرب کشور، برای همه ایرانیان، خیلی لازم به نظر می رسد. پس اگر می خواهید یک فیلم جنگی خاص ببینید، پیشنهاد می کنیم با احتیاط های لازم بهداشتی، سری به سینماهایی که این فیلم را اکران کرده اند، بزنید.
شاید در تعطیلات عید نوروز امسال «تک تیرانداز» را دیده باشید. اگر ندیده اید، پیشنهاد می کنیم حتما سری به سینماها بزنید. این فیلم داستان جالب توجه یک سرباز ایرانی است که در جنگ هشت ساله تحمیلی، یا توانایی منحصر به فردش در تیراندازی بسیاری از نظامی های عراقی را دچار وحشت کرد. او مدت ها توانست بیشترین تلفات را از متجاوزان ارتش بعث عراق در رده های مختلف و حتی بالای نظامی، بگیرد. در خلاصه داستان فیلم آمده است: «تک تیرانداز ایرانی تبدیل به کابوسی مرگبار برای افسران و فرماندهان ارتش بعثی شده. تا جایی که صدام شخصا جایزه ای برای سر او تعیین می کند». علی غفاری کارگردانی این فیلم را بر عهده دارد در کارنامه او فیلم «استرداد» و سریال های سه گانه «بچه مهندس» نیز به چشم می خورد. اگر چه «تک تیرانداز» نتوانسته حق مطلب را ادا کند اما باز هم جذابیت های بسیار بالایی دارد و دیدن آن برای مخاطبان سینما دلچسب خواهد بود. در اثنای دیدن فیلم ما در حقیقت علاوه بر شناخت توانایی های معجزه وار و افسانه گونه تک تیراندازی چون «عبدالرسول زرین» با بازی «کامبیز دیرباز» شناخت پیدا می کنیم، با شخصیت و روحیات و افکار این تک تیرانداز ایرانی نیز آشنا می شویم. خود کارگردان درباره فیلم اش در مصاحبه ای گفته است: «ما در فیلم «تک تیرانداز» تلاش کردیم نوع جهان بینی شهید نسبت به جنگ و مبارزه را که با تمام تک تیراندازان جهان متفاوت است را به تصویر بکشیم. تصمیم نداشتیم این فیلم زندگینامه این شهید باشد. این فیلم برشی هر چند کوتاه از دوران حضور شهید زرین در جبهه های نبرد بوده است».
آب بدن را به کار می اندازد. اندام ها، ماهیچه ها و مفاصل، همه به آب نیاز دارند. همچنین آب به سیستم ایمنی بدن در مبارزه با میکروب ها کمک می کند. آب برای شادابی پوست بسیار عالی است و وقتی بدن داغ می شود، آن را خنک می کند. نوشیدن آب می تواند منجر به کاهش وزن شده و احتمال ابتلا به سنگ کلیه را نیز کاهش دهد. اگر نوشیدن آب بخشی از برنامه روزانه تان نیست، می توانید برای تغییر برنامه روزانه تان چند کار را انجام دهید.
شما می توانید هر دو ساعت یک لیوان آب بنوشید و احتمالاً هم آب زیادی خواهید نوشید. اکثر مردم روزانه حدود ۲۰ درصد آب مورد نیازشان را از طریق خوراکی ها تامین می کنند. با این روش، آب همراه با مواد مغذی مورد نیاز بدن، آهسته تر وارد سیستم بدن می شود. خوراکی هایی که آب زیادی دارند؛ شامل هندوانه، خیار، کدوسبز و گوجه فرنگی است.
خوردن یک میان وعده مثل گردو یا پاپ کورن کمی شور برای بعدازظهر ممکن است تنها چیزی باشد که ما را مجبور به نوشیدن یک لیوان آب کند. هر دو آنها حاوی پروتئین و فیبر هستند و ذرت بوداده غلات کامل و بدون چربی است(به شرط آنکه با کره درست نشده باشد). گردو همچنین دارای موادی مانند اسیدهای چرب امگا۳ و ویتامین ای است که برای قلب مفید است، اما نباید در مصرف آن زیاده روی شود چون کالری بالایی دارند.
بیشتر مواد تشکیل دهنده سوپ، آب است و برای هر سلیقه ای یک نوع سوپ وجود دارد. می توانید از ماهی، مرغ، قلم گاو یا سبزیجات، سوپ تهیه کنید. لوبیا، سبزیجات، گوشت، غلات حتی ماکارونی یا تخم مرغ را نیز می توانید اضافه کنید. اگر زیاد با کمبود آب مواجه هستید و یا تب دارید، سوپ مرغ را امتحان کنید، زیرا آب بیشتری دریافت می کنید و حتی می توانید سرماخوردگی تان را سریع تر بهبود دهید.
افزودن مقداری آب لیمو می تواند آب، این نوشیدنی ساده را کمی طعم دار کند و برای بدن نیز مفید باشد. لیموترش دارای آنتی اکسیدان و پتاسیم و موجب حفظ سلامت سلول ها و اسیدسیتریک موجب هضم غذا و مانع تشکیل سنگ کلیه می شود.
این کار ساده است، اما واقعاً می تواند تفاوت ایجاد کند. اگر مقداری آب همراه خود داشته باشید، به احتمال زیاد آن را می نوشید، به ویژه اگر بیرون از منزل باشید. برای اینکه آب را سرد نگه دارید، یک بطری استیل تهیه و مقداری یخ به آن اضافه کنید یا از بطری های مناسب فریزر استفاده کنید. صبح ها هنگام خروج از خانه آن را بردارید و در طی مسیر، آب خنک بنوشید.
خوردن یک میان وعده مثل گردو یا پاپ کورن کمی شور برای بعدازظهر ممکن است تنها چیزی باشد که ما را مجبور به نوشیدن یک لیوان آب کند. هر دو آنها حاوی پروتئین و فیبر هستند و ذرت بوداده غلات کامل و بدون چربی است(به شرط آنکه با کره درست نشده باشد). گردو همچنین دارای موادی مانند اسیدهای چرب امگا۳ و ویتامین ای است که برای قلب مفید است، اما نباید در مصرف آن زیاده روی شود چون کالری بالایی دارند.
هر دو کافئین دارند، اما سرشار از آب نیز هستند. اگر در تمام طول روز از نوشیدن آنها خودداری کنید ممکن است دچار ناراحتی یا حتی دل درد شوید. نوشیدن دو فنجان چای یا قهوه در روز خوب است به شرط اینکه شکر و خامه به آن اضافه نشود.
اگر برای نوشیدن آب نیاز به یادآوری دارید، برنامه های زیادی برای این کار وجود دارد که می تواند کمک کند تا میزان آب آشامیدنی تان را کنترل و میزان مصرف و زمان آن را به شما یادآوری کند. اگر نمی خواهید برنامه ای را بارگیری کنید، زنگ یادآور را در تلفن همراهتان تنظیم کنید.
این کار ساده است، اما واقعاً می تواند تفاوت ایجاد کند. اگر مقداری آب همراه خود داشته باشید، به احتمال زیاد آن را می نوشید، به ویژه اگر بیرون از منزل باشید. برای اینکه آب را سرد نگه دارید، یک بطری استیل تهیه و مقداری یخ به آن اضافه کنید یا از بطری های مناسب فریزر استفاده کنید. صبح ها هنگام خروج از خانه آن را بردارید و در طی مسیر، آب خنک بنوشید.
اگر به دنبال مایعی با تنوع بیشتر هستید، آب گازدار ممکن است این کار را انجام دهد. حباب های درون آن می تواند بدون افزودن شکر و سایر ترکیباتی که برای بدن مضر هستند، به نوشیدنی تان ظاهر زیبایی بدهد.
نوشیدن یک لیوان آب قبل از نشستن سر میز غذا بخشی از برنامه روزانه تان باشد. آب برای بدن مفید است و احتمالاً نیز کمتر غذا بخورید. در مطالعه ای، افرادی که رژیم داشتند در صورت نوشیدن یک لیوان آب حدود نیم ساعت قبل از هر وعده غذایی، حدود ۸۵ کالری کمتر در هر وعده غذایی مصرف می کردند. در طول ۱۲ هفته ۵ کیلو وزن کم کردند و این افراد حدود ۵۰ درصد بیشتر از کسانی بودند که قبل از غذا خوردن آب نمی نوشیدند.
وقتی تشنه هستید، آب بنوشید. تشنگی واکنش بدن است که نشان می دهد به آب بیشتری احتیاج دارید اما هنگام دستشویی رفتن نیز توجه کنید. اگر ادرارتان زرد تیره است، بدن ممکن است به آب بیشتری نیاز داشته باشد و می تواند نشانه این باشد که بدنتان با کمبود آب مواجه است. میزان نیاز به آب در افراد بسته به سلامت بدن، میزان خشکی هوا و فعالیت های روزانه آنها متفاوت است.
اگر غذاهایی را دوست دارید که مایعات بیشتری وارد بدن می کنند، آیا تا به حال سعی کرده اید غذای هندی را بدون یک یا دو لیوان نوشیدنی خنک بخورید؟ برای تسکین سوزش آن، شیر که یک نوشیدنی سالم است را انتخاب کنید.
گفت و گو با هنرمند خوش ذوق نفتی که دستی بر کارآفرینی نیز دارد
اعظم محمد شفیع زاده این روزها و شاید بهتر باشد بگوییم این سال ها، شبکه های اجتماعی و کانال های تلویزیونی ما را احاطه کرده اند و مجال نمی دهند تا به خودمان فکر کنیم. علایقمان را دریابیم و با خانواده و فرزندانمان وقت بگذرانیم. شعر بخوانیم و موسیقی خوب بشنویم. خلاصه این که خودمان دنیای خودمان و خانواده هایمان را بسازیم و نگذاریم اوقات طلایی عمرمان به بطالت و بیهودگی بگذرد. در این باره و در موضوع هایی چون شعر، هنر، موسیقی و کتاب با بهنام روح الامین، مسؤول عملیات مرکز انتقال نفت نائین، گفت و گویی کرده ایم که مشروح آن را در ادامه می خوانید:
متولد سال 1356 در شهرستان خمینی شهر، متأهل و دارای دو فرزند دختر هستم. تحصیلاتم را در رشته کارشناسی مهندسی برق ، گرایش قدرت و کارشناسی ارشد مدیریت استراتژیک گذرانده ام و از سال 87 به استخدام رسمی صنعت نفت درآمده ام. از ابتدای فعالیتم در صنعت نفت در شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه جنوب شرق مشغول به کار شدم. ابتدا به مدت 8 سال مرکز انتقال نفت یزد خدمت کردم و سپس در مرکز انتقال نفت نائین به انجام وظیفه مشغول شدم.
پدر و مادر من هر دو متولد شهر آبادان هستند. پدرم بازنشسته شرکت ملی گاز ایران هستند و پدربزرگ من هم شاغل در پالایشگاه آبادان بودند و افتخار آن را دارم سه نسل از خانواده من در صنعت نفت به خدمت مشغول بودیم.
حساسیت و اهمیت نقش کار ما یک مقوله اثبات شده است و با توجه به اینکه با مواد آتش زا و تجهیزات گران قیمت سروکار داریم، با کوچکترین اهمال ممکن است، خسارت به بیت المال وارد شود که جبران آن بسیار سخت و دشوار است. علاوه بر آن، در کارهای عملیاتی، فرد به صورت شیفتی و شب کار مشغول است و از آنجایی که کار ما متمرکز نیست و گستردگی در تمام کشور دارد، ممکن است افراد به دلیل مأموریت های بلندمدت و با فاصله بسیار زیاد ناگزیر به دوری از خانواده شوند. اینها از موارد اصلی و بارز ویژگی ها و سختی های کار ما محسوب می شود؛ هرچند هر شغلی مشکلات خاص خود را دارد، اما تنها موضوعی که این سختی ها را بر ما هموار می کند، افتخار داشتن یک شغل پراهمیت است و اینکه کار بزرگی انجام می دهید. در برخی مشاغل چالش های بسیار کمتری وجود دارد، اما اگر در کار ما تجهیزی خسارت ببیند و یا فردی از سیستم حذف شود، خلاء بزرگی ایجاد می شود. در کنار همه این موارد همکاری با افرادی که از لحاظ اخلاقی انسان های شریفی هستند و نداشتن ارباب رجوع و تمرکز بیشتر بر کار تخصصی از محاسن این شغل است.
یکتا، دختر کوچکم کلاس دوم ابتدایی است و دختر بزرگم تینا 17 ساله است و در رشته تجربی تحصیل می کند و سال دیگر قصد دارد در آزمون کنکور شرکت کند. چون من و همسرم هر دو دارای تحصیلات عالیه هستیم، مایل نیستم فرزندانمان تک بُعدی باشند و اصراری هم نداریم حتماً از طریق تحصیلات دانشگاهی به موفقیت برسند، به همین دلیل از چند سال پیش از طریق مراکز مشاوره تحت قرارداد شرکت، در زمینه استعدادسنجی فرزندانمان مشاوره گرفته ایم. فرزندانم در انتخاب زمینه علاقه خود آزاد هستند، هرچند تحصیل تا مقطع دیپلم اجباری است و بعد از آن تصمیم در مورد ادامه مسیر را به خودشان واگذار کرده ایم. هر دو به کارهای هنری و تجسمی علاقه دارند و آموزش های مقدماتی موسیقی را هم گذرانده اند. تحصیلات همسرم دکترای ادبیات و کارشناسی ارشد حقوق است و در هر دو رشته را هم در دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان تدریس می کنند و عضو هیأت علمی هستند.
مسؤولیت یک انتشارات را بر عهده دارند و کتاب چاپ می کنند، حتی دو کتاب خودشان را نیز چاپ کرده اند و 7 کتاب هم در حال ویراستاری برای چاپ دارند.
همزمان با کار در شرکت سال های قبل، دو کارگاه تأسیس کردم که یکی از آنها تولید چینی مظروف بود.
بله، در کارگاه تولید چینی، 3 نفر مشغول به کار بودند که در نهایت به دلیل واردات بی رویه مجبور به تعطیلی آن شدم چون با حمایت هایی که از تولیدکنندگان چینی در کشورهای دیگر می شود، هزینه سربار تولید آن پایین می آید و مزیت رقابتی محصول او حفظ می شود و به این شکل منِ تولیدکننده نتوانستم با محصولات چینی خارجی که در بازار وجود داشت، رقابت کنم و علاوه بر آن وامی که می دادند، بالای 20 درصد نرخ بهره داشت، در حالی که سود من از تولید تنها 8 درصد بود و در نهایت این عدم حمایت منجر به تعطیلی کارگاه شد.
کارگاه بعدیم در زمینه بسته بندی مواد غذایی بود، حتی سیب سلامت هم داشتم و 5 نفر خانم سرپرست خانوار در آن مشغول به کار بودند و آن هم به دلایل مشابه، دو سال است که فعالیتی ندارد. با وجود اینکه کار در شرکت را دوست دارم اما کار تولیدی را بیشتر می پسندم و زمینه علاقه من هم کار تولیدی است، اما در بازار رقابتی نمی توانم دوام بیاورم و این وسط بیشتر دلال ها سود خوبی به دست می آورند و متأسفانه از تولیدکننده حمایت کافی نمی شود، حتی دوست داشتم کارم را گسترده کنم، کارگاهم تبدیل به کارخانه شود، اما واقعا نشد.
از سن پایین به موسیقی و نواختن ساز پیانو علاقه مند شدم، اما چون این ساز، تجملاتی است و فضای بسیار زیادی را در خانه اشغال می کند، متأسفانه هیچ وقت نتوانستم، ساز پیانوی واقعی داشته باشم و ناگزیر با ساز اُرگ ادامه دادم، اما کنون جزو علاقه مندی های من قرار ندارد. بعدها با ساز تار آشنا شدم و اکنون نواختن این ساز را دنبال می کنم.
«تار» یکی از سازهای اصیل، قدیمی و جزو ریشه دارترین ادوات موسیقی ایرانی است و روند ساخت آن با پیچیدگی همراه است، به همین دلیل صدای هیچ تاری شبیه دیگری نیست؛ در حالی که این موضوع در مورد بقیه ادوات موسیقی صدق نمی کند، این ساز، قیمت های مختلفی دارد به عنوان مثال تار «مشقی» معمولی تا تار «یحیی» در بازار تفاوت قیمت زیادی دارد به عنوان مثال از دو میلیون تا دو میلیارد تومان ممکن است طیف قیمتی داشته باشد.
با آنکه مواد استفاده شده در هر دو ساز هم معمولاً یکی است، اما نحوه ساخت و ظرافت به کار رفته در آن بستگی به سازنده دارد، حتی استادی ممکن است تعداد زیادی ساز تار ساخته باشد، اما تعداد معدودی از آنها صدای خوش خوان و قشنگی داشته باشند و برای همین قیمت ها هم متفاوت است.
خوشبختانه با همکاری تعدادی از نوازندگان توانسته ام گروه موسیقی تشکیل دهم، اما اجرای روی سِن و عمومی در حد دو یا سه مورد بیشتر نداشتم و در یک مورد هم برای همکاران و خانواده ها در شهرک نفت رفسنجان اجرای برنامه داشتم.
به صورت جدی و اصولی زیر نظر استاد «سروش نبوی» که شاگرد استاد لطفی هستند، نواختن این ساز را فراگرفتم و همچنان این آموزش تداوم دارد و قبل از آن به صورت شنیداری کار می کردم یعنی یک نوا را می شنیدم و سعی می کردم با تار آن صدا را ایجاد کنم، به صورت آکادمیک و کلاسیک دو سال است که مداوم آموزش می بینم.
راه هنر هیچ انتهایی ندارد و نمی توانید در این رشته، قله ای متصور شوید که با صعود به آن دیگر دنبال آموختن نروید و حتی اساتید بزرگ این ساز هم، همواره دنبال آموختن هستند و هیچ وقت برای آموختن و ادامه دادن هنر موسیقی، دیر نیست.
توانستم دو مقاله در زمینه مدیریت در صنعت نفت به رشته تحریر درآورم که در کنفرانس ملی هم به چاپ رسید. با توجه به جایگاه ویژه کشورمان در دراختیار داشتن ذخایر نفت و گاز شایسته است که همپای کشورهای پیشرفته دنیا در این صنعت از علوم به روز استفاده شود تا بتوانیم با سایر کشورها در این زمینه رقابت کنیم. این قضیه مرا بر آن داشت تا عنوان پایان نامه دوره کارشناسی ارشد خود را در زمینه زنجیره تأمین نفت و فرآورده های نفتی انتخاب کنم و ماحصل آن چاپ دو مقاله در کنفرانس بین المللی مدیریت اقتصاد و مهندسی صنایع با عنوان «مدیریت ارتباط استراتژی های زنجیره تأمین ناب و چابک در شرکت خطوط لوله و مخابرات» و مقاله دوم در «چهارمین همایش ملی-مهندسی فرآیند پالایش وپتروشیمی» بود.
علاقه زیادی به شعر و ادبیات دارم، به صورت ذوقی شعر می گویم، اما موضوع خاصی را دنبال نمی کنم و از بین شعرای بزرگ ایران، ارادت ویژه ای به خیام و همچنین سعدی دارم. با خواندن اشعار این بزرگان، طبع شعر در من به وجود آمد و نخستین شعری که در قالب غزل سرودم در اسفندماه سال ۸۸ بود.
موضوعی که برای من و خانواده ام بسیار اهمیت حیاتی دارد، مطالعه است، به شکلی که تماشای تلویزیون را در منزل به حاشیه رانده ایم و تنها در شبانه روز، کمتر از 20 دقیقه را به تماشای آن اختصاص می دهیم و به گفته «جیم ران» انسان های دانا کتابخانه های بزرگ دارند و بقیه انسان ها، تلویزیون های بزرگ، از همین رو تلویزیون در منزل ما هیچ ارج و قربی ندارد و همگی مطالعه را بسیار دوست داریم.
در هر قالبی به مطالعه کتاب می پردازم، اما بیشتر به شکل فایل PDF و کتاب صوتی است و گاهاً پیش آمده در مسافرت یک کتاب صوتی را به پایان رسانده ام.
در موضوعات علمی، اجتماعی و... فهرستی از کتاب های ارزشمند دارم و به دوستانی که از من در این زمینه مشورت بخواهند معرفی می کنم و حتی به نظر من فیلم خوب کم از کتاب خوب ارزش ندارد، به عنوان مثال شخصی که فیلم «رهایی در شاوشنگ» The Shawshank Redemption)) را ببیند، می توان زندگیش را به قبل و بعد از دیدن فیلم تقسیم کرد، دیدن آن به شخصه برای من بسیار تأثیرگذار بود، زمانی که این فیلم را دیدم، مدرک کاردانی داشتم و به دلایل شخصی و اشتغال بنا به ادامه تحصیل هم نداشتم، با دیدن آن در من یک زلزله 8 ریشتری ایجاد و موجب شد تا مقطع کارشناسی ارشد ادامه تحصیل بدهم، یعنی یک فیلم تا این حد می تواند تأثیرگذار باشد و کتاب هم به همین شکل. برای همین است که تیراژ اولین نسخه کتاب در فرانسه به 700 هزار جلد می رسد، چون واقعاً کتابخوان هستند. نائین یک شهر تاریخی است و وقتی گردشگران خارجی برای بازدید از اماکن تاریخی به این شهر می آیند، می بینم که در فاصله معطلی برای سوارشدن به اتوبوس، به مطالعه می پردازند و این موضوع برایم بسیار جالب توجه است، این موضوع نشان می دهد که سطح پیشرفت کشورشان اتفاقی نبوده است. متأسفانه شبکه های مجازی و کانال های تلویزیونی سم هایی هستند که در زندگی ما وارد شده اند و مراجعه من به شبکه های اجتماعی تنها برای بارگذاری خلاصه کتاب هایی است که خوانده ام.
خدا را شکر به شدت در این زمینه اثرگذار بوده ام و کتاب هایی که به دوستان معرفی کرده ام، می گویند، بسیار در زندگیشان مفید فایده بوده است و بسیار افسوس می خورند که چرا فلان کتاب را زودتر مطالعه نکرده اند.
بیشتر خلاصه برداری از کتب را انجام می دهم و هرازگاهی هم حرف دلم را به رشته تحریر درمی آورم و در شبکه های اجتماعی تولید محتوا می کنم به این شکل که یک کتاب را می خوانم و محتوای آن را به صورت خلاصه در پیج اینستاگرامم بارگذاری می کنم و اتفاقاً دنبال کننده های من بسیار استقبال می کنند و دوستان نیز از من می خواهند خلاصه فلان کتاب را برایشان بارگذاری کنم. تنها زمانی که زیاد کتاب می خوانید، می توانید آن را به نحوی خلاصه کنید که لطمه ای به محتوای کتاب نخورد.
هر دو بسیار علاقه دارند و اگر مسافرت بخواهیم برویم تنها چیزی که دختر کوچک من که 8 سال بیشتر ندارد، با خود برمی دارد، کتاب هایش است و اگر به فروشگاه مراجعه کنیم، دخترانم اول به سراغ کتاب ها می روند و ارزشمندترین دارایی خود را کتاب هایشان می دانند.
وجود همسرم، ایشان روزی 8 تا 9 ساعت مطالعه دارند، به واسطه شغلشان که تدریس است و هم اینکه علاقه دارند، ایشان این تأثیر مثبت را در زندگی من و بر فرزندانم گذاشته است.
زمانی که مطالعه زیادی داشته باشید، دارای کاریزما می شوید و همه به مصاحبت با شما علاقه نشان می دهند، در هر جمعی که قرار می گیرید، حرفی برای گفتن دارید، همین موضوع به من انرژی مثبت می دهد که دایره مطالعاتم را گسترده تر کنم.
خوشبختانه کتاب های زیادی برای سلیقه های مختلف وجود دارد که هر شخصی متناسب با حوزه علاقه مندی خود می تواند موضوعی را برای خواندن انتخاب کند. کتابی که تأثیر زیادی در من داشت، برای داشتن یک اندیشه سالم و به دور از خطا کتاب ارزشمند «هنر شفاف اندیشیدن»، نوشته: رالف دوبلی و ترجمه عادل فردوسی پور است و برای مطالعه آن را به دیگران توصیه می کنم، به کتاب های نویسنده مشهور: آلن دوباتن هم علاقه دارم و گاهی به دنیای خشک فلسفه هم سرک می کشم. کتاب جالبی برای کسانی که می خواهند با فیلسوفان مشهور و نظریات آنان به زبان ساده و خودمانی آشنا شوند، وجود دارد با عنوان: «کتاب کوچک فلسفه» نوشته: گریگوری برگمن، همچنین دعوت می کنم کتاب ارزشمند «درباره معنای زندگی» نوشته ویل دورانت (مجموعه تعدادی نامه نوشته شده توسط شخصیت های مهم در پاسخ به ویل دورانت درباره معنی و ارزش زندگی)، را هم مطالعه بفرمایید. متأسفانه امروزه کتاب های شبه علمی (دانش نما) هم در بازار کتاب وجود دارد که ممکن است ما را از مسیر حقیقت دور کند و خواندنشان بسیار مضر است.
کتاب «اثر مرکب» نوشته دارن هاردی (کتابی بسیار اثرگذار برای موفقیت در زندگی)، کتاب های «هنر ظریف بی خیالی»، «اوضاع خوب نیست» و «عشق کافی نیست»، هر سه نوشته: مارک منسون، کتاب «بی شعوری»، نوشته: خاویر کرمنت، ترجمه محمود فرجامی، کتاب «جامعه شناسی خودمانی»، نوشته: حسن نراقی، کتاب «قوی سیاه»، نوشته: نسیم طالب، کتاب «قلعه حیوانات» نوشته: جورج اورول (کتابی کوتاه و سیاسی در قالب یک داستان جذاب)، کتاب «چه کسی پنیر مرا جابه جا کرد»نوشته: اسپنسر جانسون، (کتابی ارزشمند برای تغییر در سبک زندگی)، کتاب های علمی شامل؛ «جهان های موازی»، نوشته: میچیو کایکو، کتاب «جهانی از عدم»، نوشته: لارنس کراوس، کتاب «جهان در پوست گردو»، نوشته: استیون هاوکینگ، کتاب «تاریخچه زمان»، نوشته: استیون هاوکینگ، کتاب «جادوی واقعیت»، نوشته: ریچارد داوکینز و...
فیلم؛ روز موش خرما، ذهن زیبا، ماتریکس ۱، بین ستاره ای، تلقین (inseption) و فیلم یستردی (yesterday) در مورد توانایی های یک زن، که توصیه می کنم بانوان حتماً این فیلم را ببینند.
هنگامی که فرد اهل مطالعه است، حس متفاوت بودن به انسان دست می دهد و رفته رفته از جامعه فاصله می گیرد زیرا انسان هایی که از سطح فهم عموم جامعه درک بالاتری پیدا می کنند، منزوی می شوند، که باید مراقبت کرد که دچار این انزوا نشد، هرچند این تنها بودن بر کج فهمی ارجح است.
دو نمونه از غزل هایی که سرودم تقدیم می کنم:
ای گل من نگار من، ای مه من بهار من شد به فدای قامتت این دل بی قرار من
طاقت من به سر شده از سفر دراز تو کی بزنی به تیغ خود گردن شام تار من
بس که در این دیار غم خسته شدم ز جستجو دو دیده چشمه سار شد، خشک شد آبشار من
عقل به عجز می زند فلسفه گشایشی هزارتوی طُره ات کنون شده حصار من
گرچه بریخت آبرو در طلب وصال تو بار ملامت این زمان مایه افتخار من
باد صبا چو می دهد تاب به گیسوان تو حلقه موی چون شبت گشته طناب دار من
قد خمیده ام نگر جلوه ابروی تو شد نمی رسم به منزلی چون که کج است بار من
حجاب چهره تو شد پرده وَهم این جهان ز کیمیای عشق تو وصل شد انتظار من
یک نظری مرا ست بس به چهره چو ماه تو به روز وعده می شود گره گشای کار من
کنون «سبو»ی عمر من پر شده از فراق تو چو بشکنیش آورد باد، سویت غبار من
******
هر کس که ز عشق تو سرگشته شد و شیدا از غمزه مه رویان دیگر نبرد پروا
گر پرده فرو افتد روی تو عیان گردد آن صورت نورانی دل ها ببرد یغما
آن کس که بشد مجنون بر کوه و بیابان زد یک جلوه بدید از تو در چشم و رخ لیلا
رفته است شکیبایی درمانده و مهجورم امروز که محتاجم حاجت چه بود فردا
زان قامت رعنایت کوتاه شده دستم چشم طمعی دارم بر خوشه آن خرما
هستی همه جا و ما دنبال تو می گردیم ماهی ز کجا داند غرق است در این دریا
از خویش گذر باید تا رخ بنماید دوست پیدا نشود خورشید تا نگذری از یلدا
از بار گناهانم، شد خانه دل تاریک باز آی در این خانه تا خویش کنم رسوا
باید که «سبو»ی دل در کوره عشق افتد تا غوره خودبینی در وی بشود حلوا
امیدوارم با این سخنان، قدم کوچکی برداشته باشم تا همکارانم دیدگاه متفاوتی پیدا کنند و برای مطالعه کردن ترغیب شوند.
مشعل علی توفیق، بازیکن آبادانی و اسبق تیم ملی بسکتبال ایران هدایت تیم بسکتبال مردان پالایش نفت آبادان را برای فصل آتی رقابت های لیگ برتر بسکتبال باشگاه های کشور به عهده گرفت.
علی توفیق، متولد ۱۳۴۷ در آبادان و دارای مدرک دکترای مدیریت ورزش است که بیشتر دوره های تخصصی مربیگری بسکتبال و دوره های تخصصی مدیریت ورزش را گذرانده و مدرس فدراسیون بسکتبال و عضو سندیکای مربیان جهانی WABC و سندیکای ملی مربیان ایالات متحده آمریکا NABC است.
علی، پسر مجید توفیق نخستین آبادانی ملی پوش در تاریخ بسکتبال ایران و سرمربی تیم ملی در جام ملت های ۱۹۸۹ است که بیشترین آموزه ها و رهنمود های بسکتبال را توسط پدر دارد.
علی توفیق هدایت تیم هایی همچون پتروشیمی ماهشهر و دانشگاه آزاد اسلامی در لیگ برتر در کارنامه او به چشم می خورد. در بین سال های ۱۳۶۴ تا ۱۳۸۰ در تمامی رده های ملی (نوجوانان، جوانان، دانشجویان، بزرگسالان و نیروهای مسلح) به عنوان بازیکن حضورداشته است.
کسب عنوان قهرمانی غرب آسیا با تیم ملی نوجوانان و جوانان به عنوان سرمربی و قهرمانی غرب آسیا با تیم ملی بزرگسالان به عنوان مربی، بخشی دیگر از افتخارات سرمربی جدید تیم بسکتبال پالایش نفت آبادان است.
توفیق خطاب همچنین مدتی را به عنوان کمک مربی تیم بسکتبال BCI Edge در لیگ تابستانی آمریکا حضورداشته است.
با سرمربی جدید تیم بسکتبال پالایش نفت آبادان در خصوص وضعیت این تیم و نیز فصل پیش رو لیگ برتر بسکتبال باشگاه های ایران گفت وگویی داشتیم که باهم می خوانیم.
مدیران باشگاه پیشنهاد دادند باهم صحبت کردیم و درنهایت با بررسی هایی که انجام دادم، دیدم می توانم به تیم شهرم کمک کنم. پالایش نفت تیم خوبی است که از پتانسیل بالایی برخوردار است امیدوارم بتوانم تجربیاتم را به شاگردانم انتقال دهم و نتایج خوبی درشان نام پالایش نفت آبادان بگیریم.
اوضاع خدا را شکر بد نیست. طبق برنامه ای که سه ماه پیش به مدیریت باشگاه دادم، قرار بر این بود که از یک ماه پیش کار را آغاز کنیم ولی با توجه به صعود کرونا، برنامه به تعویق افتاد و کارمان را از سیزدهم شهریورماه آغاز کردیم و توانستیم ۸۰ درصد تیم را داشته باشیم. اکنون هم تقریباً روند آماده سازی را به خوبی طی می کنیم، البته یکی دو بازیکن مصدوم داریم که امیدوارم در ادامه آنها را داشته باشیم. همچنین یک اردو و چند بازی دوستانه برای آماده سازی تیم مدنظر است و تلاش می کنیم با آمادگی نسبتاً کامل وارد لیگ شویم.
بله همین طور است. تیم به نوعی پوست انداخته است. هرکدام از بازیکنان ما یک پتانسیلی دارند که بر اساس آن انتخاب شده اند که در تیم نفت حضورداشته باشند. هنر ما به عنوان کادر فنی نیز این است که چطور بتوانیم از پتانسیل و توانایی به خوبی بهره مند شویم. هرچقدر زمان و تمرکز داشته باشیم، می توانیم از آنها استفاده کنیم. بافت تیم جوان است و نیاز است که در طول زمان، بازی ها را برای این جوانان ساده تر تعریف کنیم تا در قالب تیمی نمایش بهتری داشته باشیم و این استراتژی ما در بدو ورود به مسابقات است.
داشتن بازیکن خارجی خوب است چون می تواند به تیم کمک کند، اما نداشتن آن هم یک معضل نیست. من این موضوع را به این شکل نگاه می کنم که باید آن را به فرصت تبدیل کنیم و در جهت منافع بسکتبالیست های خوزستانی از آن بهره مند شویم. اخیراً هم دیدید که تیم ملی والیبال با کادر تماما ایرانی مقام قهرمانی را کسب کرد، پس این پتانسیل راداریم که از نیروی بومی استفاده کنیم. فقط نیاز است که آنها مدیریت شوند و به آنها بها دهیم تا به خودباوری برسند. اگر روزی هم مجوز جذب بازیکن خارجی تراز اول صادر شد، از این مهم جهت بالا بردن و ارتقای کیفیت بازیکنان داخلی استقبال می کنیم. به هرحال یکی از اهداف ما این است که جوانان خودمان را به خودباوری برسانیم تا نمایش خوبی در لیگ داشته باشند.
ببینید ما به دنبال تلفیقی از بازیکنان جوان و بومی و بازیکنان باتجربه هستیم که بتوانیم نتایج درخور شان نام پالایش نفت آبادان بگیریم. مطمئنا همین طور و بدون برنامه به دنبال جوان کردن تیم نخواهیم بود. از سوی دیگر باشگاه نیز یکسری اهداف را دنبال می کند. حضور در لیگ برتر، کسب عنوان قهرمانی و نایب قهرمانی و همچنین قرار گرفتن جزو چهار یا هشت تیم، کار هر مربی را مشکل می کند. به هرحال به مرور زمان نیاز به پوست اندازی است، ضمن اینکه ما یک برنامه کوتاه مدت داریم که شامل حضور در بین چهار تیم یا هشت تیم و صعود بر اساس داشته هایمان است و یک برنامه طولانی مدت داریم تا بتوانیم از پتانسیل های بالقوه استفاده و آنها را به فعلیت برسانیم و این برای آینده تیم است. همچنین ما بازیکنی را از تیم کنار نگذاشتیم، بلکه اردوی شناسایی برگزار کردیم و نهایتا با ارزیابی بازیکنان، توانستیم تعدادی از بسکتبالیست های خوزستانی و شهرآبادان را جذب کنیم.
کار من تمرین دادن تیم است و پیش بینی جزو وظایف من نیست و در این بخش خبره نیستم. خیلی از مسائل دست به دست هم می دهد تا نتیجه حاصل شود. ما پله به پله جلو می رویم و این استراتژی ماست و می خواهیم بهترین نتیجه ممکن را کسب کنیم. این که بازیکنان بسیار خوبی را از دست دادیم نیز دلیلی نیست که تیم دست وپا بسته ای هستیم. یکی از ایده ها و تفکرات من این است که جاه طلبی و حس برنده بودن را به بازیکنان تیمم القا کنم. شاید خیلی از این بازیکنان مهجور واقع شده اند، آن هم به این دلیل که کسانی که قبلا با آنها در تیم ها و باشگاه های دیگر کارکرده اند شاید این وظیفه را در خود ندیدند که حس جاه طلبی، قهرمان بودن، برنده بودن و جنگیدن برای رسیدن به بهترین نتیجه را به آنها القا کنند، اما این هدف من است و مطمئنم با ظرفیتی که داریم، بهترین نتیجه را می گیریم و البته این به سعی و کوشش بازیکنان نیز منوط می شود. فرصت ها و تهدیدها همیشه وجود دارند، موفقیت ما درگرو این است که تمرکزمان روی مسائل فنی باشد.
همه می گویند بازیکن سازی خوب است و باید هم باشد اما بعد از دورقی و حامد حدادی که در سطح بالای بسکتبال به عنوان نمایندگان خوزستان حضور داشتند، این اتفاق دیگر در سطح خوزستان نیفتاد، درحالی که تیم های متمولی از استان در لیگ برتر حضور داشتند. شاید دلسوزی برای بسکتبالیست های آبادان نشده است. ضمن اینکه شاید بخش عمده ای از گردش مالی لیگ برتر توسط تیم های این استان صورت گرفته است ولی جوانان استان بی بهره بوده اند و سازندگی نشد. شاید سیاست کلان تیم ها جلوی این روند را گرفته است اما یکی از دلایلی که برنامه من برای باشگاه پالایش نفت آبادان انتخاب شد، این بود که می خواهیم در کنار تیم اصلی مان، یک تیم پشتوانه داشته باشیم که البته نیاز به سرمایه گذاری است.
بله برای آماده سازی هرچه بهتر و حضوری هرچه قوی تر در لیگ برتر تیم برای برپایی اردوی تدارکاتی عازم تهران خواهد شد. در همین فرصت نیز چند دیدار تدارکاتی با تیم های لیگ برتری داریم که امیدوارم با آمادگی کامل وارد مسابقات لیگ شویم. باز هم تأکید می کنم تیم نسبت به فصل گذشته بسیار جوان شده و انگیزه رابین بازیکنان می توان دید، این تیم در مسابقات لیگ حرف های زیادی برای گفتن خواهد داشت.
فرزند همکار شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران منطقه خلیج فارس موفق شد مقام نخست مسابقات کاراته را کسب کند.
مستانه دارابی تهرانی، فرزند شهرام داربی تهرانی ازهمکاران شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران منطقه خلیج فارس در مسابقات استان البرز در رشته کاراته مقام نخست این دوره از مسابقات را کسب کرد.
مسوول ورزش منطقه خلیج فارس در این خصوص گفت: مستانه دارابی تهرانی متولد ۱۳۷۹ دارای کمربند مشکی کاراته در قسمت کومیته(مبارزه) از سال ۱۳۹۱ فعالیت ورزشی خود را آغاز کرده است.
داربی در مسابقات انتخابی تیم استان البرز در رشته کاراته بخش کومیته توانست مقام نخست را کسب و جواز حضور در مسابقات کشور را اخذ کند.
مستانه دارابی تهرانی عناوینی از جمله مقام اول باشگاهی البرز، دوم باشگاهی البرز، دوم انتخابی استان البرز، سوم انتخابی استان البرز، سوم کشوری ملارد و سوم بین المللی ایلام را در کارنامه خود دارد.
سلیمان سلیمان پوراز همکاران شرکت گاز استان خراسان رضوی که در رشته کوهنوردی فعالیت می کند و نیز به تمام قلل بلند ایران صعود کرده است، در آخرین برنامه خود موفق شد به قله 5671 متری دماوند معروف به بام ایران صعود کند. سلیمان سلیمان پور که در آینده ای نزدیک قرار است در صعودی برون مرزی به قله آرارات در کشور ترکیه صعود کند، برای آمادگی هرچه بهتر از جبهه شمالی که مسیر سخت تری است، به قله دماوند صعود کرد. سلیمان پور از ساعت 10 و 30 دقیقه صعود خود را شروع کرد و در هوایی سرد همراه با باد شدید بعد از دو ساعت کوهپیمایی به جان پناه اول رسید. او بعد از یک روز استراحت و هم هوایی با منطقه صبح زود روز بعد به سمت قله حرکت کرد و بعد از 6 تا 7 ساعت کوهپیمایی در هوایی بسیار سرد و زیر صفر همراه با باد شدید موفق شد به قله صعود کند.
گفت وگو با همکار نفتی که قله دماوند را با همراهی مادرش فتح کرد
متولد سال ۵۶ در شهر خمین هستم و در سال 80 با مدرک تحصیلی مهندسی شیمی به استخدام شرکت ملی گاز ایران درآمدم و اکنون با سمت رئیس واحد حفاظت از خوردگی خطوط لوله منطقه 3 عملیات انتقال گاز ایران مشغول به کار و خدمت هستم.
ورزش کشتی را به خاطر علاقه فراوانی که داشتم، از کودکی و سن بسیار کم در شهر اصفهان شروع کردم و توانستم مقام های باشگاهی بسیاری را در اصفهان به دست بیاورم. در ۲۰ سالگی در رده جوانان، مقام دوم کشتی پهلوانی استان اصفهان و بعد از استخدام در صنعت گاز، در وزن ۷۴ کیلوگرم در سال ۸۶ مقام اول مسابقات المپیاد سراسری شرکت ملی گاز ایران و مقام دوم سراسری نفت را به دست آوردم.
به طور موازی با فعالیت در سایر رشته های ورزشی، همواره علاقه بسیار زیادی به ورزش کوهنوردی داشتم و به صورت مرتب کوهنوردی می کردم و اکثر قله های مرتفع کشور از جمله دماوند، علم کوه، سبلان و قله های برون مرزی مانند کوه شاه داغی آذربایجان را با تیم کوهنوردی شرکت ملی گاز ایران فتح کرده ام.
بر اساس تجربه و شناختی که از صعود به این قله و تکرار آن به دست آوردم، توانستم به صعود ۵ ساعته به این قله برسم و هر بار این کار را انجام می دهم، حس بهتری نسبت به زندگی پیدا می کنم که قابل توصیف نیست، هر بار که از بالای قله به پایین نگاه می کنم، ناخودآگاه شعری از خیام به ذهنم می آید که می گوید:
یک قطره آب بود با دریا شد یک ذره خاک با زمین یکتا شد
آمد شدن تو اندر این عالم چیست آدم مگسی پدید و ناپیدا شد
این را هم باید بگویم که در کنار صعود به قله دماوند تا کنون موفق شده ام۴۷۰ بار به قله توچال نیز صعود کنم.
به اعتقاد من زندگی یعنی تحرک و تحرک یعنی زندگی و کسی که ورزش نمی کند، زیستش کامل نیست و خدا را شاکرم که در یک خانواده ورزشکار زندگی می کنم. جالب است بگویم که در آخرین صعود به قله دماوند به همراه مادرم در ۶۴ سالگی توانستیم آن را با هم فتح کنیم و به خاطر علاقه فراوان مادرم و تشویقش تاکنون ۲۲ قله را فتح کرده و برای رسیدن به دیپلم سیمرغ فدراسیون کوهنوردی تنها باید ۸ قله مرتفع باقیمانده را فتح کند و این برای من یک افتخار بزرگ در زندگی محسوب می شود.
هم اکنون به صورت حرفه ای ورزش سنگ نوردی را انجام می دهم و افسوس می خورم که چرا زودتر این ورزش را شروع نکردم. در این ورزش علاوه بر دستان بسیار قدرتمند، ذهنی بسیار آرام و متمرکز نیز باید داشت تا بتوان در سخت ترین شرایط تصمیمات درست و منطقی گرفت و هر سقوط ممکن است مصادف با مرگ باشد. مطمئن هستم اگر دوباره به ۱۴ سالگی برگردم، این ورزش را از آن زمان شروع خواهم کرد. در کنار این ورزش، ورزش های پر آدرنالین و هیجانی مانند اسکی کوهستان را نیز در فصل های سرد سال و در قله های مرتفع انجام می دهم. ورزش های دیگری همچون دوچرخه سواری در مسافت های طولانی، تی آرایکس و کراس فیت را نیز به صورت حرفه ای شروع کرده و سال ها است که انجام می دهم و در ورزش دوچرخه سواری یک بار تهران تا اصفهان را رکاب زدم.
بی شک سبک زندگی و عادات تغذیه رکنی اساسی برای یک ورزشکار محسوب می شود. سال ها است که هر شب ساعت ۹ شب می خوابم و صبح زود از خواب بیدار شده و ورزش صبحگاهی را به صورت مرتب انجام می دهم. اعتقاد دارم بسیاری از بیماری ها نشأت گرفته از تغذیه ناسالم، کمبود خواب و نداشتن رژیم غذایی مناسب به وجود می آید و برای من بحث کیفیت زندگی سالم بسیار با ارزش تر از داشتن عمر طولانی است و می توان قاطعانه گفت نتیجه زندگی سالم عمر طولانی نیز خواهد بود.
در پایان از دوست و همکار بسیار عزیز و ورزشکارم، کاظم رضایی که مشوق اصلی من در ورزش کوهنوردی بود، بسیار قدردانی می کنم و امیدوارم دوستان و همکاران به ارزش ورزش پی برده و آن را به عنوان برنامه اصلی در زندگی خود قرار دهند.
همکار کوهنورد شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه مرکزی توانست در فاصله زمانی کمتر از 10 روز قله سبلان و دماوند را فتح کند. احمد درامامی، فرمانده پایگاه بسیج شهید تندگویان توانست قله 4 هزار و 800 متری «سبلان» از استان اردبیل و قله 5 هزار و 600 متری «دماوند» از شمال ایران را در فاصله زمانی کمتر از 10 روز فتح کند.
درامامی گفت: قله سبلان با ۴۸۱۱ متر بلندی از سطح دریا، سومین کوه بلند ایران است که در شمال غرب کشور و در استان اردبیل قرار دارد و دماوند کوهی در شمال ایران است که با ارتفاع 5610 متر بلندترین کوه ایران و بلندترین آتشفشان آسیا و خاورمیانه است که در دو برنامه مجزا موفق شدم به هر دو قله صعود کنم.
ساغر ترابی فر، از فرزندان کارکنان نفت، قهرمان تور تنیس روی میز بانوان استان خوزستان شد.
دور اول مسابقات تنیس روی میز تور بزرگ سالان استان خوزستان با شرکت 12 بازیکن از شهر های مختلف استان خوزستان در سالن انقلاب مجموعه ورزشی تختی اهواز با رعایت شیوه نامه های بهداشتی برگزار شد که ساغر ترابی فر موفق شد بادرخشش در این رقابت ها و شکست دادن حریفانش به مقام قهرمانی برسد.
همان طور که عنوان شد، ساغر ترابی فر از فرزندیکی از کارکنان شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب است که در رشته تنیس روی میز عناوین متعدد قهرمانی در سطح استان و کشور کسب کرده است.
قهرمان سابق تکواندو جهان و المپیک به عنوان مدیر فنی تیم تکواندو پالایش نفت آبادان انتخاب شد.
یوسف کرمی از قهرمانان سابق تکواندو جهان و عنوان دار المپیک به عنوان مدیر فنی تیم تکواندو پالایش نفت آبادان از سوی رئیس امور ورزش و تربیت بدنی پالایشگاه آبادان انتخاب و معرفی شد.
قرار است کرمی در فصل جدید لیگ برتر تکواندو باشگاه های ایران، کادر فنی تیم پالایش نفت آبادان را همراهی می کند.
راهنمای استفاده از صفحات نشریه مشعل
- بزرگنمایی یا کوچک نمایی تصاویر : Scroll (غلطک) ماوس
با امکان جابجایی پس از بزرگنمایی صفحات
- دسترسی به متن خبر: دابل کلیک روی تصاویر صفحات