شرکت ملی گاز ایران

 تولید و فرآورش گاز کمتر از دفاع مقدس نیست

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با اشاره به اینکه کارکنان شرکت ملی گاز ایران با وجود همه سختی ها، مشکلات و محدودیت ها، همچنان استوار و پایدار در صحنه اقتصادی کشور، نقش آفرینی می کنند، تاکید کرد: تلاش برای تامین انرژی در صف مقدم تولید و فرآورش گاز، کمتر از تلاش بسیجیان در سال های دفاع مقدس نیست.

مجید چگنی در نشست با مدیرهماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز ایران و مدیران عامل پالایشگاه های گاز کشور افزود: دشمن هم در سال های دفاع مقدس وهم اکنون پا روی گلوگاه های اقتصادی کشور گذاشته و ابتدا نیز صنعت نفت را هدف قرار داده است؛ با این حال، تلاشگران صنعت نفت نه در آن سال ها و نه در حال حاضر، اجازه نداده اند منابع انرژی کشور دچار مشکل شود و این مهم در کارنامه پرافتخار کشور ثبت و ضبط است.

وی با تاکید بر اینکه با تحویل و انتقال امن و پایدار گاز، زمستان بدون مشکلی را پشت سر خواهیم گذاشت، اظهار کرد: تلاش شما در زمینه تأمین پایدار گاز به دلیل حساسیت ورود به فصل سرد سال، قابل تحسین است.

معاون وزیر نفت در امور گاز تصریح کرد: بر این باورم شما که در صف مقدم تولید، مشغول انجام وظیفه هستید، بیش از همه، دغدغه چالش های احتمالی پیش رو در این زمینه دارید و با همه توان خود تلاش می کنید تا بهترین ها برای مردم رقم زده شود.

 اجرای بیش از 1700 کیلومتر خط انتقال فشار قوی گاز

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران همچنین در نشست با مدیرعامل و مسئولان ارشد شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران از در دست اجرا بودن بیش از 1700 کیلومتر خط انتقال گاز فشار قوی خبر داد.

وی خطوط انتقال فشار قوی بیدبلند - اهواز، قم - محمدیه - پارچین، رشت - چلوند، همچنین لافت - گورزین- بندرعباس و بیدبلند – گچساران را از جمله پروژه های در دست اجرا برشمرد.

چگنی تاکید کرد: اجرای پروژه ها در زمان مقرر با رعایت استانداردها و مقررات جاری وزارت نفت، توسعه بیش از پیش صنعت گاز کشور را به همراه دارد.

چگنی اظهار کرد: تقویت زیرساخت های گازی به عنوان یکی از اولویت های سال 1400 می تواند ما را در اجرای پروژه ها در زمان مورد نظر یاری دهد.

وی نقش شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران و تحقق مأموریت های محوله را مهم برشمرد و افزود: این شرکت بازوی ارزشمند و مورد اعتماد شرکت ملی گاز ایران در دستیابی به اهداف صنعت گاز کشور سات.

بهرام صلواتی، مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران نیز با معرفی مدیران این حوزه، گزارشی از عملکرد این شرکت در حوزه نیروی انسانی و اجرای طرح ها در بخش های مختلف ازجمله خطوط انتقال سراسری گاز، تأسیسات تقویت فشار گاز، ذخیره سازی گاز طبیعی و... ارائه داد.

 

    خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه شمال شرق

 85 میلیارد ریال صرفه جویی در مرکز انتقال نفت سبزوار

تامین بخشی از کالا و لوازم پروژه ی برقی کردن مرکز انتقال نفت سبزوار از انبارهای شرکت های زیرمجموعه وزارت نفت موجب صرفه جویی 85 میلیارد ریالی شد. مسئول سفارشات انبار شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه شمال شرق گفت: این میزان صرفه جویی با تامین قطعات مورد نیاز برای اجرای طرح مزبور از انبارهای شرکت ملی مهندسی نفت و مناطق 12 گانه شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران، محقق شده است. احمد حاج اسماعیلیان با اشاره به این 110 قلم کالای مورد نیاز در طرح برقی کردن مرکز انتقال نفت سبزوار، ارزش ریالی این اقلام را حدود 85 میلیارد ریال اعلام و اظهار کرد: تهیه این اقلام به صورت معمول مشکلات خود را دارد ضمن اینکه تحریم ها و قیمت بسیار بالای برخی از آنها، امکان خرید را سخت می کند. حاج اسماعیلیان گفت: اقلام تهیه شده شامل قطعات ضد انفجار، ترانس های حفاظتی سه فاز، لول سوئیچ ها و سنسورهای فشار،  لوله و اتصالات، الکترود، کابل، تجهیزات برقی و ابزار دقیقی، شیرآلات و... است.

 

انتصاب های  جدید در شرکت ملی نفت ایران

  محسن خجسته مهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در احکامی جداگانه سرپرست شرکت نفت فلات قاره ایران، سرپرست شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب و سرپرست شرکت بهره برداری نفت و گاز اروندان را منصوب کرد.

براساس حکم مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، علیرضا مهدی زاده به عنوان سرپرست شرکت نفت فلات قاره ایران منصوب شد.

همچنین با حکم مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، علیرضا دانشی به عنوان سرپرست شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب منصوب شد.

حکم دیگر مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران برای عبدالله عذاری اهوازی است که به عنوان سرپرست شرکت نفت و گاز اروندان منصوب شد.

 

    منطقه ۲ عملیات انتقال گاز

 تکمیل پیگرانی هوشمند در مسیر 205 کیلومتری

عملیات پیگرانی هوشمند خطوط لوله انتقال گاز 10اینچ شهرضا، 12 اینچ شهرکرد و 12اینچ سمیرم – آباده به طول 205 کیلومتر در مهرماه امسال تکمیل شد. مجید مصدقی، سرپرست منطقه 2عملیات انتقال گاز با بیان اینکه برای پیگرانی هوشمند هر کدام از خطوط لوله، پنج مرحله پیگرانی شامل پیگ های تمیزکننده، اندازه، کالیپر، مگنت و MFL انجام شده است، اظهار کرد: این عملیات با رعایت کامل دستورعمل های ایمنی، محیط زیستی و بدون قطع گاز در بخش های خانگی و صنایع انجام شده است. وی ادامه داد: با توجه خطرهای بالقوه و بالفعل در انجام پیگرانی هوشمند، از انجام بدون حادثه این حجم از فعالیت در کوتاه تین زمان ممکن از سوی واحدهای عملیاتی و ستادی منطقه قدردانی کرد. سرپرست منطقه 2 عملیات انتقال گاز یادآور شد:  پیگرانی هوشمند خط لوله 12 اینچ کاشان نیز در دستور کار قرار دارد و در سال 1401 انجام خواهد شد.

 

    خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه غرب

    راه اندازی سیستم اعلان حریق در ایستگاه های مخابراتی

سیستم اعلان حریق در ایستگاه های مخابراتی منطقه غرب با هدف افزایش ضریب ایمنی نصب و راه اندازی شد.

معاون مخابرات شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه غرب با بیان این مطلب که عملیات اجرایی این پروژه با بهره گیری از توانمندی و دانش فنی کارکنان واحد انجام شده است، افزود: با نصب این سیستم خسارت های ناشی از حریق احتمالی، به حداقل می رسد و از تلفات جانبی نیز پیشگیری خواهد شد.

علی اکبر حیدری مقدم گفت: در این پروژه از سنسورهايي استفاده شده كه با تشخیص به موقع عوامل آتش زا از قبيل دود، حرارت، شعله و...، اعلان های لازم را به منظور اقدام های پس از آن فعال می کنند. وی درباره ضرورت نصب سیستم های اعلان حریق در ایستگاه های مخابراتی این حوزه عملیاتی، اظهار کرد: امروزه با پیشرفت فناوری و گسترش آن، شاهد ضروری شدن برخی فناوری ها در عرصه های مختلف هستیم که یکی از آنها سیستم اعلان و اطفای حریق است که در صنایع تبدیل به یک استاندارد شده است.

حیدری مقدم واکنش به موقع و سریع در زمان وقوع آتش سوزی احتمالی و نجات جان کارکنان ایستگاه مخابراتی، جلوگیری از ضررهای جانی و مالی به شرکت، همچنین کاهش توقف کاری در شرایط عملکرد سیستم و پایش شبانه روزی سیستم را از جمله قابلیت های این سیستم ها عنوان کرد.

وی هزینه نصب و راه اندازی این سیستم ها را چهار میلیارد و 380 میلیون ریال اعلام کرد.

مقصود رحیمی، مجری پروژه مزبور نیز گفت:بنا بر ضرورت، همه ایستگاه های مخابراتی شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه غرب به سیستم اعلان حریق تجهیز شده اند.

وی افزود:این سیستم دارای سه نوع دتکتور دودی، حرارتی و ترکیبی است که بسته به شرایط موجود در ایستگاه، نصب و راه اندازی شده است.

رحیمی گفت:مراحل نصب و راه اندازی این پروژه توسط نیروهای متخصص و توانمند واحد مخابرات و در مدت هفت ماه انجام شده است.

 

  شرکت نفت مناطق مرکزی ایران

  تکمیل 7 پروژه مهندسی نفت و ساختمان

مدیر مهندسی و ساختمان شرکت نفت مناطق مرکزی از تکمیل هفت پروژه در قالب احداث محل چاه و نصب تسهیلات سرچاهی و ساخت خطوط لوله جریانی با 778میلیارد ریال اعتبار و 5میلیون یورو خبر داد. پیمان ایمانی گفت: پروژه های یادشده به منظور نگهداشت و تولید صیانتی در شمال شرق، جنوب و غرب کشور در 6 ماه نخست امسال در شرکت های تابع به مرحله اجرایی رسیده و تحویل شرکت های بهره بردار شده است. وی به هشت پروژه در دست اجرای نیز اشاره و تصریح کرد:این پروژه ها با موضوع تولید زودهنگام و تهیه کالا و نصب و اجرای تسهیلات سرچاهی و احداث خطوط لوله جریانی، با اعتباری بالغ بر 4 هزار و 90 میلیارد ریال و اعتبار ارزی 33 میلیون و 800 هزار یورو در دست اجرا هستند. ایمانی مهم ترین نقطه قوت پروژه ها را اجرای آن به دست متخصصان ایرانی عنوان و اظهار کرد: با همت و توان متخصصان داخلی و در شرایط تحریم و شیوع گسترده ویروس کرونا، پروژه های یاد شده بر اساس جدول زمانی و با رعایت استانداردهای لازم در دستور کار قرار گرفته اند و با تکمیل هفت پروژه و انجام هشت پروژه دیگر، شرکت نفت مناطق مرکزی ایران خود را مهیای تأمین سوخت زمستانی و انجام تعهدهای تکلیفی می کند.

 

  پالایشگاه اصفهان

ضرورت شتاب گیری در اجرای پروژه های توسعه ای

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران بر لزوم تلاش در مسیر شتاب بخشی به تکمیل پروژه های در حال اجرای پالایشگاه نفت اصفهان تأکید کرد.

جلیل سالاری در بازدید از پروژه های در دست اجرای ارتقای کیفی و کمّی فرآورده های پالایشگاه اصفهان گفت: انتظار می رود گروه راه اندازی طرح توسعه پالایشگاه نفت اصفهان با عزمی قوی، بیش از پیش در این زمینه حرکت کنند و به طور حتم حمایت مدیریت پالایش و پخش از پروژه ها ادامه خواهد داشت.

وی در نشست با هیئت مدیره پالایشگاه نفت اصفهان با اشاره به روند اجرای طرح ها  و شتاب بخشی به آنها افزود: هر مجموعه ای در حوزه کاری خود، باید کیفیت ویژه را لحاظ کند و با استفاده از همه ظرفیت ها و هم افزایی و حرکت جهادی، کار را پیش ببرد.

معاون وزیر نفت اظهار کرد: در پالایشگاه نفت اصفهان نیز لازم است همه جوانب کار در انجام پروژه ها بررسی و بازنگری شود تا بتوان با رفع مشکلات احتمالی در کمترین زمان ممکن، آنها را تکمیل کرد.

مرتضی ابراهیمی، مدیرعامل پالایشگاه نفت اصفهان نیز در تشریح پروژه های در حال اجرای این واحد صنعتی گفت: در این پالایشگاه به منظور رعایت الزام های محیط زیستی، مدیریت مصرف انرژی و صیانت از منابع ملی، پروژه هایی در حوزه تولید سوخت های پاک تعریف و اجرا شده است.

وی مقدار پیشرفت طرح محیط زیستی تصفیه گازوئیل پالایشگاه اصفهان را 95 درصد اعلام کرد و اظهار کرد: بودجه این طرح که به دست متخصصان داخلی از سال 1393 آغاز شده است و در سال 1401 به بهره برداری خواهد رسید، 37 هزار و 830 میلیارد ریال اعتبار ریالی و 540 میلیون یورو اعتبار ارزی است. مدیرعامل پالایشگاه نفت اصفهان با اشاره به اینکه براساس مصوبه هیئت دولت، گازوئیل تولیدی پالایشگاه ها باید مطابق با الزام های محیط زیستی یورو 5 باشد، گفت: به این منظور، گوگرد موجود در گازوئیل تولیدی این پالایشگاه به کمتر از 50 پی پی ام می رسد، همچنین با راه اندازی طرح تصفیه گازوئیل، روزانه 300 تن گوگرد از گازوئیل تولیدی جداسازی و گوگرد جداشده به صورت گرانول شده انبارش و تحویل مشتریان می شود. ابراهیمی با بیان اینکه در بخش مدیریت آب نیز پروژه های بااهمیتی نظیر تصفیه پساب شاهین شهر، بازسازی برج های خنک کننده، بازیابی آب های فوق شور و جایگزینی کولینگ های هیبریدی به جای برج خنک کننده تعریف شده است، تصریح کرد: در این میان پروژه بازسازی برج های خنک کننده و تصفیه پساب با موفقیت کامل راه اندازی شده اند.